Ett liv utanför flocken....

Har man  en osedvanligt stark aura eller en kantig personlighet, då får man jobba lite extra för att smälta in. 

Jag har en kompis som bara är sig själv… och helt omöjlig i sociala sammanhang.

Hon brukar säga att duger det inte som jag är – ja, då får det vara.

Och det brukar ” få vara” för ingen gitter  träffa henne mer än en gång.  

Hon är som hon är, rakt av och går omkring och skrämmer livet ur folk

Att tänka på konvenansen är ingenting  för henne och hon bufflar sig fram genom livet. 

 

Samtidigt tycker hon det är så trist att hon inte hittar vänner, att hon inte blir bjuden på fester och att hon ingen har att resa med och hitta på kul tillsammans med.

Jamen, säger jag, det är inte så konstigt. Du skrämmer ju  slag på folk.

Och det begriper hon inte  och så drar hon sin ramsa igen om att man måste få vara som man är,

Visst får man det men då får man ju också ta konsekvenserna.

Hon är en gräslig sanningssägare.. sådan som får folk att sätta drinken i halsen .

” Hej och vad roligt att träffas… den där blusen såg jag på rea för 99 kronor ”    eller ” Hej, det var länge sen. Vad du har gått upp vikt ” eller " Hur vore det om du tog ut den där pinnen ur röven hörrudu ?"

Eller ” Du sjunger väldigt falskt” eller ” De där byxorna klär dig inte, röven ser ut som ett gigantiskt päron ” eller  som sist då  minglade hon och samtalade med en pediatriker och  sågade  människans hela karriär och var tydlig med att hon blev pediatriker eftersom hon inte  kunde få till en bättre karriär.

 

 

Själv är hon docent – fast hon beter sig som om hon nyss blivit insläppt i de finare salongerna - direkt  från gettot.

Man suckar.

Det är så trist när folk förstör för sig själva och inte begriper  varför det sociala livet går fel.

” Jag är snäll och godhjärtad och hjälpsam” hävdar Kia och det har hon så rätt i.

 Vi som trots allt orkat lära känna henne – vi ser ju alla hennes goda sidor och därför är det så trist att hon marknadsför sig själv så rysligt illa.

Jag kunde snabbt konstatera att här handlar det inte om aura utan här handlar det om diagnos.  Hon gick sin utredning och fick sin diagnos… Aspergers och ADHD… och det var vad jag tänkte mig.

Nu kan man tro att hon  skulle ta till sig detta… och se över sitt spontana beteende för hon är en mycket intelligent kvinna men icke sa Nicke.

 

Numera  beter hon sig som om hon vore på AA möte, … typ ” Hej på dej,  jag heter Kia och har Aspergers och ADHD  och du bör byta frisör för håret ditt ser ut som ett  kvistigt fågelbo .

Suck och suck.

Jag funderar om man skulle sätta en lapp på hennes rygg och skriva

” Jag kan uppfattas som klumpig och elak men är egentligen världens snällaste och finaste människa”

Somliga är som de är – och man kan inte göra något åt det och till den kategorin hör Kia.

  Och kärleken har hon väntat på i 30 år.. fast jag har sett att den kommer.  

I arbetet och i form av en  kvinna från annat land.   Både jag och Kia räknar ner och hoppas det ska ske riktigt snart.

 

 

Hon kan kännas igen av min bekantskapskrets och därför vill jag att ni alla ska veta att hon läst och okeyat dagens blogginlägg.

Hon garvade faktiskt rätt rejält och sa  att jojo, det där är allt min innehållsdeklaration och skit på er om ni inte gillar den !

Nu är det lördag.. förra lördagen var jag i Lubeck och den här helgen blir det jobb.. serie och filmmys… spagetti o köttfärssås i kväll och inget godis !!

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es ligger det något i att Anders som lämnade min vännina varit våldsam mot kvinnor ? 
Han är en gammal militär i botten. Rätt arrogant. Han har nu en 20 år yngre kvinna som han gift sig med. 
Kram 

2 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om de på jobbet är nöjda med det jag gör så här långt?
Tack!

Svar: Ja så känns det.. kram :)
Esmaralda

3 Agnes:

skriven

Herregud...jag förstår henne...varför kan man inte få vara som man är?

Fast jag gör ju mitt bästa med att smälta in i tapeten...för jag vet ju att folk har svårt för mig...det räcker ju att jag visar mig, så har minst en fjärdedel av omgivningen dragit sig tillbaka o agerar förblindade musslor...blundar, kniper käft o hoppas att jag går upp i rök...poff!

Varför, fattar de inte...de vill bara helt enkelt inte umgås med mig.

Och jag gör mitt bästa i att tona ner, smyga omkring o undvika att kliva in o tjoa..."Tjena, här är jag!"
Jag märks...oavsett..jag ger upp...märks ändå...

Får väl se det som en gåva i att lyckas irritera folk utan ett ord...för det blir tröttande att alltid tänka på hur folk upplever mig...jämt.

Därför lägger jag ingen energi på att lära känna folk...så bjudningar, fester eller annat blir det inte...håller mig ifrån det, helt enkelt.
På det viset är det skönt att vara singel...då jag redan nu bestämt mig för att om det dyker upp en man, så får han ha umgås med sin släkt o sina vänner utan mig...min tid vill jag lägga på mina egna intressen!

Kram!


Svar: Japp du märks och du har en stark aura... och du har hittat din egen strategi i detta. Ett annat sätt är om du gör dig medvetet "ofarlig" - genom småprat, humor och att du visar intresse för den andre personen och ställer lite frågor.. men din starka aura har du ju med dig i alla fall... kram :)
Esmaralda

4 Deppad:

skriven

Godmorgon!

Ser du om det sker något trevligt snart?? skulle behöva något glädjande i bedrövelsen eller en rejäl förändring.

Kram

5 Helena Ir:

skriven

Intressant,måste jag säga..och tänker att jag skulle nog precis som flera haja till om jag mötte Kia med denna ärlighet..
Tänker när jag läser det här att hur skulle jag kunna förbise hennes klumpigheter och lära känna människan..kanske om jag visste innan så fanns chansen att etablera en kontakt..
Ett av mina barn är mer försynt och inte gör så mycket väsen i större sammanhang ....och det är också något som kan tolkas som en ovilja att lära känna människor..tråkig..ser sur ut..
Det sociala spelet är inte så lätt att bara plocka fram automatiskt för alla..

Känner du till behandlingsmetoden Somatic Experiencing?
En amerikan som kommit på den..utövas i hela världen..och för PTSD..och den har jag fått erbjudande om att bli behandlad med..Helt otroligt att bli bemött så här..någon tar mig på allvar..

Det här är inte bara slumpen..tror det är rätt i tiden..
Tror på Universums hjälp..

Vaknat tidigt ..kanske tar mig till gymmet..

Ha en skön dag..

Kram :)

Svar: Nej somliga har svårt för de sociala koderna ! SE behandling tror jag kan funka bra i somliga fall... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es vad gott med spaghetti och köttfärssås.
Ser det ut som B kommer idag och hälsar på från Stockholm? Känner mig lite bored. Kan det bli en trevlig utekväll ?
Kram

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag drömmar inatt om min pappa ska går bort om en år och har ärvet något...

Vet du vad det betyder?

Ha det bra

8 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
En sån vän har min man också. Egentligen är han väl vän med halva bygden, men det är mer att alla känner honom. Han är inte intelligent som din väninna, men samma sätt, socialt klumpig, okänslig, men så innerligt snäll. Han är stark som en björn, men skulle man klä hans själ av från kroppen skulle man se en själ fylld av skiraste kärleksljus. Som en prinsessa i buffelskrud. Man kan alltid lita på honom. Om jag skulle ringa någon när jag satt i klistret så skulle jag ringa till honom. Fast han är skitjobbig med sitt höga skratt och komigennudå-sätt.

Jag uppfattar att jag är ganska bra på att uppfatta känslor hos andra, både människor och djur. Min undran är, är det därför jag mår såhär och hur gör man för att inte andras känslor ska stanna kvar i en?? Jag tar aldrig med mig jobbet hem men jag tänker att jag ändå kanske har andras känslor kvar i mig på något vis? Eller är jag bara helt vanligt kass i skallen???? 😂😂
Tack för ditt svar igår, det värmde mycket.
Ha en fin dag!




Svar: Du kan behöva träna dig på att emotionellt stänga av...gör i fantasin en stor avstängningsknapp när du går hem från jobbet..bestäm dig för var den ska sitta och tryck in den rejält efter avslutat jobb.. med lite träning tror jag du får detta att funka.. kram
Esmaralda

9 G.H:

skriven

Väldigt envis vän du har!

Så less på mitt jobb .. suck... har bara dagisplats två gånger i veckan och har fått löfte om att få jobba just de dagarna (och varannan helg) men så klart så har jag blivit schemalagd på dagar jsg varken kan eller vill jobba. Så jäkla irriterad över att de inte fattar eller anstränger sig. Också lite tryckt stämning i ,,, har varit så mycket konflikter, men mest tyst nu. Vill ju ha en arbetsplats där man har trevligt 🙈 .... började faktiskt fundera efter ditt blogginlägg om att inte nyttja sin potential .... kanske borde jag vara någon annanstans!

Kram

10 Mimis:

skriven

Hej!

Kommer det in nya/gamla kompisar i mitt liv snart??

Kram

Svar: Ja det gör det men du behöver själv också vara aktiv och ta initiativ.. kram :)
Esmaralda

11 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag tänker fråga om C hon går lite för långa med sociala media... finns det kan jag gör för henne? Så inte hon risk att förlora...

Kommer hon inte tänkt gör så mot mig om sociala media?

Ha det bra

12 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha vad roligt sagt!!
Visst kan man ta det på rätt sätt och skratta. Ärliga människor är kanon. Kanske man inte skulle bli så glad om en människa man inte känner skulle säga vad som helst inför vem som helst. Det kan bli lite förnedrande ledsna.

Jag kanske kan vara lite ”på” bestämmande, tänkte på det när jag tillbringade tid med honom att han är nog mer så att han inte vill att jag bestämer eller tar över för mycket. ”Han” vill nog vara den.
Eller har jag fel?
En annan fråga om honom, jag frågar bara en gång. Hur ser hans känslor ut för mig? Finns eller är det påväg några tankar eller planer på att vi ska bli ett par?
Kram


Svar: Han har "gamla" känslor för dig men jag får inte intryck av att dessa känslor kommer ta över. Jag ser honom inte i din framtid som din partner.. kram :)
Esmaralda

13 Livsturisten:

skriven

Det där är ju verkligen knepigt. Man tycker man ska kunna vara ärlig i det man tycker..men gränser finns ju helt klart som borde användas av en del för sitt eget bästa.

En fråga...knackningarna på en viss arbetsplats..ser du nåt där? Eller nåt om skelettet?

Kram!

14 Orolig:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt snart?? Överfall och misshandel här utanför där jag bor igen. Börjar bli riktigt orolig vågar snart inte gå ut själv. Snälla kan du se om vi får ett annat boende snart eller kommer det att dröja länge till?


Kram

15 Skorpan:

skriven

Ojdå, ja det var raka rör minsann... Ja det är väl så, att har man nån diagnos, ja då kan det vara himla svårt med ende sker o sammanhang. Eller vad säger du Es, som är beläst :). Jag tycker det var himla ärligt av Kia att se sig själv ärligt i detta blogginlägg, är inte alls säker på att jag hade klarat av det, om du skrivit nåt om mig Es. Vilken tur att jag inte är/blir/varit ditt blogginlägg Es ;).

Kantig är jag nog, men hittills har jag klarat mig i umgänget med folk, kanske i salongerna med, fast i dom har jag inte behövt röra mig särdeles mycket ;). Kan tänka mig hur jag skulle bete mig om jag träffar presidenten eller nån kunglig höghet, o det är minsann inte enligt protokollet ;D. Ingen inbjudan till självstädighetsdagen fest i år heller, vilken tur alltså...

Tack för svar igår gällande min bordskavaljer, men jösses varför skulle han ha velat ha mig i säng? Jag var/är ju betydligt yngre o allt? Men ditt svar, det måste jag medge, lyfte nog upp min dag, wow att nån ändå är intreserad av mig... Finns det månne någon som nu skulle vilja ha mig då, är intresserad av mig Es? Nån som spanar?


O intervjun gick också bra, nu får vi se hur det går i fortsättningen, kommer jag månne til följande intervju? Hoppas gör jag ju. Hoppet är nog det sista som överger en..
Ha en bra dag!
Här kanske den blåa himlen visar sig..
Kram Skorpan

Svar: Jag skulle aldrig blogga om någon av er i vår bloggfamilj... såvida ni inte ber mig. Absolut inte. Sekretessen är väldigt viktig för mig. Och det är inte svårt för män att fatta intresse för dig... du har något speciellt... helt klart.... kram :)
Esmaralda

16 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om de är och kommer bli böjda med mitt jobb i det nya projektet? Och kommer de bli sura når jag berättar att jag är gravid och kommer sluta i mars? Orkar jag så länge?

Kram och kärlek

17 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Det finns människor av alla de slag, men din vän är nog nåt utöver det vanliga, tror nog att hon är en härlig människa i grund och botten men man kan undra vad det är för slags människa som kommer bli hennes livskamrat i framtiden. Visst önskar man ibland att man var mer frispråkig och kunde säga saker rakt ut men kanske mer på ett vänligare sätt...Min flört sa just häromdan att han gillar mitt sätt att vara trots att jag ibland pratar först och tänker sen men det gillar han...vad kommer hända mellan oss, kommer det som hände pågå en tid?
En skön lördag idag i pysslets och städningens tecken och lite mat mellan varven. På teven adventspyntar dom för fullt men det vill jag inte tänka på....än!
Kram💕

Svar: Du är spontan på ett positivt sätt och det gillar de flesta ! Det ser ut att bli en förändring i er relation... och i dag ska det inte bara adventspyntas här.. nu ska hela julkittet fram.. kram :)
Esmaralda

18 Ullegull :

skriven

Erbjuden, och tackat ja, till nytt jobb. Äntligen! Orolig för att jag kommer sakna de fysiska kundkontakterna och bli uttråkad men känner att jag måste ifrån nuvarande arbetsgivare. Kommer jag uppfattas som duktig och kommer mina nya kollegor gilla mig?

Svar: Ja, det känns absolut som om det här har potential att bli bra.. det tar ett tag att smälta in men när du gjort det.. då tror jag du kommer att trivas.. kram
Esmaralda

19 Orolig:

skriven

Har jag något beskydd skyddsängel?? kan behöva det där jag bor??

Kram

Svar: Du har definitivt en skyddsängel som vakar över dig.. kram
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God mogon!

Jag har en sån kollega. Hon kan inte förstå der sociala och vara tyst när hon behöver. Hon är väldigt snäll och rolig men kan vara dryg. En gång sa hon att jag såg ut som en bulldog i mina kläder en annan gång var det bra att jag var trött för jag då slapp hon höra mig prata. Jag tog inte illa upp men blev ombedd att gå till rektorn med detta. Vilket jag faktiskt gjorde. Mer för att en dag kanske det kommer någon som tar illa upp. Men hon säger knäppa saker och förstår inte riktigt det sociala sammanhanget. Hon satt och fråga ut vår kollega en massa och jag märkte hur obekväm han blev.
På mitt jobb är vi väldigt personliga och jag tycker det är bra. Vi trivs bra med varandra fast jag inte trivs med mitt arbetslag. Hoppas det vänder!

Idag ska jag träna. Jag har varit på gymmet 151 gånger! Det har verkligen hänt saker. Nu ska bara de sista 10 kg bort 💪🏼💪🏼

Efter träningen ska jag städa och handla inför att min kompis kommer :) det ska bli skönt att bara umgås med henne :)

Dags att fixa frukost

Kram :)

Svar: Ja man måste få lov att vara sig själv men å andra sidan ska man ju inte gå omkring och såra folk i onödan.. nån form av social kod behövs ! 151 gånger på gymmet... vad impad jag blir ! Heja dej.. kram :)
Esmaralda

21 Vv<3:

skriven

När kommer a höra/kontakta mig?

Svar: Var beredd på att det kan dröja.. kram
Esmaralda

22 DD:

skriven

så kan det va ja!😄

Skulle åka till en annan ort idag för att gå runt och lära känna staden, äta gott.. ifall ifall det skulle bli min framtida pluggstad. Men bokade om då fler ville följa med. Aja :) bättre ha nån guide med sig😄

Hur reagera han igår när vi sågs på avstånd sådär helt oväntad?

Svar: Bra att du lär känna stan lite !! Han studsade till lite .. blev nog lite förvånad.. kram :)
Esmaralda

23 Undrande!:

skriven

God morgon!
Det där med marknadsföring är ju inte helt enkelt ibland!🙄
Jag gjorde den fasansfulla upptäckten igår att jag tror jag är seriöst intresserad av någon på ett plan och vis som är helt nytt för mig.😱
Håller jag på att hitta kärlek efter alla år?🙈
Ska jag bara vända och gå eller ska jag ge det lite tid?

Svar: Ge det lite tid... kram
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Tänkte precis säga att det snarare låter neuropsykiatriskt än personlighetsmässigt...
Skönt att hon fick diagnoserna, för er runt om är det iallafall skönt med kunskapen då hon förolämpar åt höger och vänster.

En vän hörde av sig igår, varit lite intresse från oss båda men det har kamouflerats och kvästs då vi båda varit i sjuka förhållanden. Så, vi har stöttat varandra istället.
Det han skrev igår får mig ändå ana att hans intresse inte är helt dött. Stämmer det...?

Nu ska vi leta soffa, men först melodikryss.

Kram

Svar: Det finns ett visst intresse kvar som han inte riktigt kunnat släppa.. kram :)
Esmaralda

25 Mikael:

skriven

En kort och något ensidig beskrivning då jag bara har liiiiite erfarenhet av detta, av en person.

Problemet eller vad man vill kalla det är ju att ADHD, aspberger människor inte har något filter, om jag förstår rätt, det är rakt på, såra någon är inte deras tanke men andra uppfattar det lätt så och mycket annat, jag sprang på en aspberger person, tog ett tag innan jag fatta allt man säger tas BOKSTAVLIGT, prova skämta eller ge en antydan till en sådan person går bara inte! , fick jag lära mig..., via SMS!, med denna person, det blev en diskussion utan dess like :) , dottern höll på ramla av stolen när hon läste den haha

Innan jag liksom som kom underfund vad som är problemet, nämner man något, ex. Jag var till månen och tillbaka, så tar personen det bokstavligt, har personen lite kunskap om saken så vet alla som varit där, vilken dag och klockslag, och det tar 2 sekunder tills de säger - Du ljuger!, efter det så är man inte en "trovärdig" person och nu spetsas sinnena än mer för att hitta saker som inte stämmer, inte av illvilja, det är som ett datasystem, är kanske därför de passar så bra på att jobba med ex. datorer.

Nu generaliserar jag nog mycket och kan ha en del fel men det här är vad jag fick ut av att under några dagar sprungit på en person med aspberger, via SMS :)

Det bara är så, att be en person som har aspberger om att ändra på sig är som att..., ja jag vet inte vad, det är en prestation utan dess like förmodligen, de är enormt skärpta och har koll på mycket och detaljer, de är bra människor men kanske annorlunda
, tar väl bara lite tid och energi lära sig hur dessa fungerar, då de inte har något filter typ :)

Till denna person råkade jag nämna, jag förstår dig - en gång när jag inte kunde sova över en tid så trodde man att jag hade ex. aspberger, då tog det fart kan ni tro, va vem var, när gjordes utredningen? osv. för aspberger kunde man inte få etablerad diagnos på, bara sådär, enligt personen så var det typ något extremt bra att ha aspberger, personen hade ju fått den diagnosen och var bra nöjd med det, tog ett tag innan jag förstod det, det gick inte in när jag försökte uttrycka att jag förstår dig men det går nog att göra något åt det, då jag typ provat på aspberger, bara att personen fann stort värde i att ha fått diagnosen :)

Sen orkade jag inte riktigt mer då jag hade annat att ta tag i, hade jag haft tid och personen var viktig för mig så hade jag lärt mig mer men sprang på denna i förbifarten, men jag fick lära mig något nytt och dottern höll på som sagt att ramla av stolen då konversationen på sms blev rätt rolig :)

grymt Es fick skriva om dig Kia :)

Kram
Mikael

26 Västkustbruttan:

skriven

Skrivet med värme :)

Jag har, mot alla odds, också en vän som folk ofta tar parti emot. Hon är gränslös på många plan, ifrågasätter ofta, provocerar och avskyr svenska normer. Hennes liv är minst sagt ett osvenskt sådant med mycket glam, pengar och karlar i överflöd. Fikar vi kommer hon klädd i den största pälskappan hon kunnat hitta och diamantsmycken.

Godisfri lördag, bra jobbat Es! Mig är det svagare krut i idag. Äppelpaj och vaniljglass väntar.

Något annat positivt på ingång innan jul? Du såg något som skulle göra mig riktigt glad för ett tag sen. Antar att jag sumpat det.

Kramar 💙

Svar: De lite udda behöver vi verkligen...låter som en härlig väninna du har ! Det känns fortfarande som om någonting får dig särskilt glad... kram :)
Esmaralda

27 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har funderat på det. Att ibland får jag hålla mig i kragen. Jag gillar inte skitsnack och mår riktigt dåligt om jag skulle snacka skit. Jag brukar inte vara den som går och irriterar mig och stör mig på folk i vanliga fall eller så lätt. Men blir jag arg då blir jag arg och säger det ganska rätt ut till personen.
Jag har ett ”problem” på jobbet nu. Jag samarbetar vissa dagar med en annan tjej som är i min ålder. Vi drar inte riktigt jämt. Jag får känslan att hon går och stör sig och irriterar sig på mig. Tex, när vi jobbar. Det kan vara ganska hektiskt, jag använder verktyg och inte lägger tillbska det på en gång. Dels för tidsbristen. När det finns tid städar jag efter mig. Då kommer då denna kollega och liksom pik vis typ kastar ner sakerna efter mig. Jag gillar det inte heller att hon snackar skit och skvallrar. Och hon verkar störa sig på mig.... Jag tycker hon drar ner stämningen och hur kul att det vara och gå och vara sur och irriterad på jobbet. För att hon vill vara någon slags duktig Petter. Jag vet inte vad våran grej är varför det blir så fel. Jag tycker hon skapar irritation och tråkig stämning och då får det vara nog för mig efter ett tag. För hon säger inget rakt ut utan hon pikar går och är irriterad. Och min känsla har redan sagt vad hon tycker, att jag är slarvig eller något åt den stilen. Ser du vad det beror på? Vad ska jag göra i denna situation? Vill inte ha tråkigheter..
Kram

Svar: Har man olika personligheter kan det blir fel och din kollega verkar vara åt det passivt aggressiva hållet....när du upplever något negativt så tycker jag att du ska prata med henne om det.. utan att anklaga och du ska utgå från dig själv.. och be henne om en förklaring... uttrycker du detta "snyggt" så kan det leda till något bra.. kram
Esmaralda

28 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi har en bra relation både i vänskap och som en man och kvinna.
En fråga, Du ser ingen chans att ”vi” kan bygga upp vår nuvarande ”relation” till en bra kärleksrelation?
Kram

29 Anonym idag:

skriven

Ja, det är inte lätt och jag känner faktiskt med henne som inte riktigt passar in. Det är ju många som tycker att det är svårt att passa in. Jag är en av dom, men har ingen diagnos. Har alltid kännt mig annorlunda och har svårt för att bli omtyckt av andra. Varför vet jag inte. Jag försöker vara trevlig, men är kanske inte alltid jättesocial. Detta gör att jag inte trivs med livet. Det är jobbigt att vara ensam och illa omtyckt. Har svårt att skaffa vänner och pojkvän. Det är inget fel på mitt utseende, tror jag, men jag är nog lite kantig. Kanske är det min aura. Ingen aning. Jag får iallafall nej på allt överallt. Det sociala fungerar inte hur jag än försöker. Folk säger att det förstår du väl själv för att du är si och så....att det är jag som gör fel osv. Det har gått så långt nu att jag inte förstår meningen med livet. Fick idag veta att en person i min ålder inte har långt kvar att leva. Då tänker jag, vilken befrielse. Ser det mer som ett straff. Allt jag försöker och allt jag väntar på och alla krokar jag lägger ut, ger ingenting. Vad gör man när luften gått ur?

30 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Men vilken tur att hon har dig som vän !

Det sociala samspelet har jag lite svårt med .Jag kan inte "småprata" som folk gör och blir det tyst tror jag alltid det beror på mig ..är för osäker men jag tror inte jag har ngn diagnos .Däremot vill jag gärna tala om sanningen när folk frågar vad jag tycker om deras nyinköpta blus tex...Måste riktigt hejda mig för att kunna ljuga..Jag litar inte på folk .vet inte om det är ngn diagnosvarning..har blivit förd bakom ljuset för många ggr..ända sen barnsben....När jag har trott jag vart "omtyckt" har det kommit fram bakvägen att så inte varit fallet utan de "gillar" mig tillräckligt länge så jag kan skriva den skrivelsen eller den överklagan då de vet jag alltid vill jobba för att det ska gå rätt till.. Men lyssna på folk är jag bra på .

Lördag och nu ska vinterdäcken på...hade jag tänkt mig ;-)

Kram Anki med flock


Svar: Jösses.. vinterdäck.. det har jag glömt.. får väl ringa däckhotellet på måndag ! Kram :)
Esmaralda

31 SOL:

skriven

Oh my! 😁 En venninne av meg har en mann som ligner,men han er utdannet terapeut så han går på indre sår og skavanker hos folk. Tenk deg å bli tvangsbehandlet for dine traumer av en ukjent sidemann du når du sitter ved årets julebord! Han er treffsikker også skjønner du,det er det som er så skummelt. Han forsøkte en gang å tvangsbehandle meg også, men jeg hadde sett ham i aksjon før så jeg stengte portene med et stort smell. Jeg tenkte, hva fan er det med deg egentlig?! Min venninne sier han er verdens snilleste, men nå er familien splittet fordi han ikke ser at han skremmer folk bort,han sier at han er som han er og det må folk tåle. Selv har han tusen problemer i sitt indre....som har blitt til fysiske problemer da han er desperat opptatt av andres "problemer" i stedet for egne. Kanskje han har en diagnose?

Svar: Ja, han kan ha diagnos och verkar inte ha så tydliga gränser.. vilket är jobbigt för folk i hans omgivning... kram :)
Esmaralda

32 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi har en bra relation både i vänskap och som en man och kvinna. Tycker om honom och det har jag alltid gjort. Som människa, sen behöver det ju inte betyda att han är en kärlekspartner för mig i mitt liv. Jag har väll börjat vackla och börja tänkt mer på att det kanske inte är meningen att det ska vara han i mitt liv på det sättet. Jag har ju så mycket jag vill ge. Om han skulle vilja och att jag kände att han menade det så skulle jag ge oss en chans att försöka få till något bra.

En fråga, Ska jag lägga detta bakom mig helt och inte tänka i dessa banor alls eller ser du chans att ”vi” kan bygga upp vår nuvarande ”relation” till en ny bra kärleksrelation?
Kram


33 Maria:

skriven

Ha ha ha....jag älskar människor som sticker ut från mängden! Jag ser humor i det....så härligt!

"Man ska vara glad att man är som man är när man inte är som man ska":-).....Jag vet, lite gammalt men ändå underbara ord.

Jag vet att jag har en stark aura runtom mig, att människor har svårt att "läsa av mig"...Känner mig ofta malplacerad, har gjort hela livet ända sen barnsben. Har inga nära vänner och har egentligen ingen längtan efter det heller....Det tar för mycket energi helt enkelt:)
Jag trivs i mitt eget sällskap...tillsammans med alla mina barn.

Jag kan tona ner mig och passa in för stunden, och det gör jag också om situationen kräver det. Men jag känner ofta att av människors osäkerhet i mitt sällskap.

Jaha....herregud! Då blev det en hel text om MIG...ha ha ha...egotrippad som få:-)

Stor kram,
Maria

Svar: Du har en stark aura men du förstår att anpassa dig till de situationer du vill anpassa dig till och det är en styrka. Går du in mer för att ge ett "ofarligt " intryck.. så nappar människor på det.. om du tex ler ofta, använder humor och visar intresse för de andra genom att ställa frågor... du har en läcker och fin personlighet.. kram
Esmaralda

34 IB:

skriven

Hei :) kjenner jeg han jeg møter snart fra før av?

35 f:

skriven

hej esmeralda undrar om du ser något nytt på väg in i mitt liv.kram

36 Solen:

skriven

Dina dagliga texter ger alltid något och ofta skratt och en varm känsla. Idag kan jag inte låta bli att tycka lite synd om både Kia och de som träffar henne. Om det kan vara någon tröst för henne så kan jag berätta, och det gäller nog många som är med här, att är det svårt att få nya vänner och bli bjuden på fester och happenings med vänner - även om man klarar av det sociala spelet. Jag tycker att jag försöker vara trevlig, hjälpsam och slänger inte ur mig onödiga sanningar, även om jag är en ganska rak och ärlig person. Men det där med att få fler vänner och bli inbjuden till tillställningar, nej det händer inte riktigt. Sedan är jag ju inte världens bästa på att hålla i fester själv heller, så jag får väl skärpa till mig jag också.
Idag blir det till att fundera vad man ska ha med sig och packa för i morgon ska jag ut och resa!
Ha en bra lördag! Kram ☀️

Svar: Du är så himla fin och bra precis som du är... kanske att du ska ta lite mer initiativ.. men annars... perfekt !! Kram :)
Esmaralda

37 Spirit:

skriven

De senaste dagarna har jag fått en konstig känsla att D kommer kontakta mig via SMS. Jag finner ingen orsak eller varför. Finns det någon sanning i den känslan? Ser du något om det?

38 Elisa:

skriven

Hej!
Vad för typ av jobb ser bra ut att satsa på inför nästa år?
Kram

39 AnnaK:

skriven

Känner igen mig fast jag är heeelt tvärtom och det är jättesvårt att ändra sig. Kan ju bli extremt introvert om jag är i ett socialt sammanhang med nya människor, människor jag inte känner mig bekväm med, någon jag är attraherad av mm mm. Skitjobbigt är det. Folk som känner mig skulle inte beskriva mig som blyg för jag är helt annorlunda med folk som känner mig. Då surrar jag och är glad, rolig, svamlig mm. Bl.a. därför det går så trögt med spanet. Tappar talförmågan.

Är som sagt jättejobbigt och man känner sig så stel, tråkig och muppig och jag vet inte hur jag ändrar mig! Har blivit en smula bättre genom åren men inte mkt.

Kram 😊

40 Sessan:

skriven

Blir det Stockholm eller Lund för äldsta som vill studera och arbeta. Löser det sig??? Hur? När?
Har tagit sina första steg på arbetsmarknaden och tror? att det gått bra.

Yngsta ska på praktik. Har tendenser till att vara som din kompis och säga fel saker. Även fast x vill så väl. Hur kommer det gå???

Vill inget hellre än att det ska lyckas bra för barnen. De har haft/har det så tufft!
Vad händer med mig och mitt liv sen när de flyger ut?

Stressad!


41 StoraJ:

skriven

Jag känner igen delar av det du skriver. Som tur är så finns potential för vissa att ändra sig (för sin egen skull). Dessa människor gillar ju oftast brutal ärlighet tillbaka och det kan vara otroligt frigivande. Jag tycker det kan ge ett oerhört utbyte att få prata med brutalt ärliga människor, om man lär sig uppskatta ärligheten.

Min plan är att hålla ett tal idag, som en överraskning. Men det känns som alla är så anti att man ska hålla tal. Jag vill ju ge mitt tal som en gåva till personen. Vad tror du? Blir det bara pannkaka om jag ska ställa mig där och göra det eller blir mottagaren berörd och glad så att det överväger?

Svar: Du är bra på tal så bara kör på som du tänkt.. kram :)
Esmaralda

42 Alie:

skriven

Man kan absolut få vara som man är men man får stå för konsekvenserna som innefattar det, för sig själv... kan man bara ge plumpa kommentarer om ditt och datt eller till folk man träffar, då kan man inte förvänta sig att någon vill umgås med en, varför skulle man vilja det?!! Och, man kan inte skylla på varken diagnos, uppväxt eller något annat. Livet handlar om att ge och få... ✨💫
Kram o mysig Lördag!

43 Michaela:

skriven

Haha! Det där var ord och inga visor. Tycker ändå att det ät rätt härligt med sådana människor då bland det värsta jag vet är sådana som man inte vet vart man har. Vad folk egentligen tycker om mig vet jag inte.

Missade att kommentera ditt julmys i helgen ... eller missförstod jag ... 🤔
Så mysigt med julpynt i alla fall! Det här är min favorittid på året då jag älskar mörker och kyla och bara vill mysa med massa ljus mm. Därför gör det extra ont i hjärtat när man inte har någon att mysa med. Någon som tycker att jag är världens finaste tjej mm. En kollega blev upphämtad av nya killen igår kväll efter vårat kvällspass och hon kvittrade så glatt. Glad för hennes skull men kände mig ensam. Kram!

Svar: Javisst är den här tiden på året härlig !! Och rätt kärlek med massa mys kommer till dig också.. kram
Esmaralda

44 Vv:

skriven

Köra Es! Ser du om fet blir något mellan mig och R? Kramar

45 Vv:

skriven

Hejsan Es, jag bara undrar varför inte jag och R träffas? Varför ger han mig olika signaler? Jag sja inte ge upp eller hur? Krsmsr

46 Nettan:

skriven

Blir det en flytt för mig i början av nästa år till kommunen som ligger närmast eller bor jag kvar i nuvarande kommun? En flytt måste det bli, behöver komma ner i hyra. Jag håller tummarna att jobbet jag sökt gör att jag får mer pengar att röra mig med :)

Trevlig helg!

47 Natten:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag behöver hjälp att reda ut begreppen.
Är det så som jag tror,
Att det är ”henne” han egentligen har de riktiga känslorna för och vill ha? Men dem verkar inte till 100% vara i en relation... men är det vad HAN vill och jobbar på? Finns där dem mer riktiga kärlekskänslorna för henne än för mig? Som jag tror mig känna...
Kram

48 Browallia:

skriven

Intressant att läsa om olika personligheter men inte alltid lika roligt att träffa på dem i verkliga livet. Något jag har lagt märke till är att det verkar vara vanligt att de som ger sig själva rätten att kritisera andra inte kan ta att någon gör det samma med dem. Då går de i självförsvar förnekar och projicerar sina dåliga egenskaper på den som kritiserat dem. Jag tycker det är så tröttsamt att de inte kan stå för att även de har dåliga sidor.

Själv går jag igenom en utdragen Adhd-utredning och det är tufft i och med att det bara är fokus på mina svårigheter och sämre sidor. En massa jobbiga minnen kommer upp till ytan som måste bearbetas på nytt. Men det är värt all ångest och tårar för jag lär mig så mycket om mig själv och får en förståelse för varför det har blivit som det blivit för mig. Förhoppningsvis kommer jag kunna vända erfarenheterna till något positivt i framtiden. Jag drömmer om att jobba med att sprida kunskapen om diagnosen och stötta andra människor som också har den.

Hur går det med julpyntet, står granen grön och grann i stugan nu? :)

Svar: Ja, du lär dig hela tiden.. och det är viktiga lärdomar om dig själv och det borde de flesta av oss göra. Det är jobbigt nu men det kommer något bra ut det hela... just nu pyntas det här och jag blir galen på allt sladdtrassel... kram :)
Esmaralda

49 Anna E:

skriven

Vad tänker min gamla kille om mig? Hur vill han ha det? Vad tänker han?

Svar: Känns som om han har svårt att bestämma sig.. kram
Esmaralda

50 Barbie:

skriven

Kommer jag ha en pojkvän innan 29 iaf? Är 26 nu!!!!kramar Es

Svar: Ja det tror jag absolut.. kram
Esmaralda

51 Vitlilja:

skriven

Blev hon glad av meddelandet, finns det ngt intresse?

Svar: Intresse finns men jag ser inte hur stort.. kram
Esmaralda

52 Linnean 🌸:

skriven

Ja, inte är det väl så ofta som folk försöker se bakom ett sådant beteende utan dömer ut ganska snabbt. Har åxå råkat ut för ett par sådana människor. När man var på gott humör så skrattade man ju ganska gott när man fick höra att man såg ut som en hösäck i något klädesplagg. Eller ännu värre saker. När man var mindre stresstålig så kunde det ta hus i helvete. Mannen jag träffar ibland är ju åt detta hållet. Jag kan se bakom orden som kommer och känna av en hel del men klart att ibland blir man galen!
Tack, för dina ord i går! Tänk vad just några ord kan stärka en när man känner att nu pallar jag inte med mer. Gav du mig möjligen en pust healing? Blev lugn och tänkte att jag inte får låta de här människorna få förstöra så mycket av min sinnesro. Tack!
Ha det gott utan godis! Jag fuskade å det grövsta i går kväll!! Jättegott! 😉 Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Vad roligt att du kunde ta emot för jag sände dig faktiskt en puff healing :) Och jag vill bara göra ett viktigt statement.. godis är gott !! Kram :)
Esmaralda

53 <3:

skriven

Hej kära Es hur ser min aura ut och påverkar mig och andra ?
Kram

54 Lydia💕:

skriven

Härligt och läsa din blogg varje dag hoppas man blir som du någon dag stark positiv
Har skadat mig ordentligt på mitt jobb vilket känns oroande för mig har haft ont och är rädd för vad som väntar sen när det har läkt
En spec tänker på mig men vet inte vad det leder till men det pirrar mycket i mig när han skriver konstigt nog
Hoppas kanske lite för mycket men vill ge det en chans kanske
Inte alls min typ av kille eller vad jag tänkte mig men rar omtänksam säger fina ord som jag inte är van vid
Lydia💕

55 Milla:

skriven

Ska hjälpa sonen med skjuts o dusch nu när han har gips.
Annars så trött o lever i röra. Kommer jag få i hop det till jul med både städ o ekonomi till klappar till barnen? Jobbar heltid med barn o när jag kommer hem är jag slut.

Svar: Du kommer få ihop det... och så är du också en riktigt tuffing... en beundransvärd kvinna.. kram :)
Esmaralda

56 Mimmie:

skriven

Hihi din vän Kia låter rolig med sin ärlighet:)Jag skulle få ont i magen av skratt om jag gick med henne.
Hon kanske borde bli en sån där stylingcoach som går runt i stan och hjälper folk med en makeover:)
skämtåtsido

Undrar du ser en flytt närma sig för mig och om det blir långt från mitt nuvarande boende?
kram

Svar: Hon ÄR kul att vara med :) Tycker jag som inte är så lättkränkt :) En flytt kommer men jag ser inte hur långt bort.. kram
Esmaralda

57 Pia1:

skriven

Jag har en närstående, eller möjligen flera, som är sådär "ärliga" fast utstuderat och med flit. Ganska tröttsamt när de söker efter allt jag gör som kan tyckas udda eller hur jag ser ut, vilket jag är född med. Min svarta låda börjar ta form, jag har gott om tid på mig att snygga till och sortera. Ingen kommer tro mig, men ärligt talat, det skiter jag i! Jag längtar så desperat efter sista kapitlet.

58 Lenafena:

skriven

Ibland har jag hört att jag är så kraftfull så man känner sig underlägsen nära mig.....jättejobbigt att höra....jag är ju lång 180 men är det det det beror på? Önskar att jag kunde få någon gång komplimanger om mitt utseende (larvigt men sant) och inte bara hur man litar på mig, hur kompetent jag är osv. Ibland känns det som att jag inte är så omtyckt heller....men jag är ingen sanningssägare eller förtryckare...min aura idag hur ser den ut? Vad tänker folk i regel när dom ser mig?

Svar: Du blir lätt omtyckt och du är en vacker kvinna... börja se dig omkring lite mer och du kommer märka att du får positiva blickar.. inte minst av motsatta könet.... din aura är stark och kan ställa till med bekymmer dock.. kram
Esmaralda

59 Kvinnan:

skriven

Hej Esmaralda.
Saknar verkligen en relation att få ge och ta. Någon att berätta och dela allt med. Bygga en tillits full relation med.
Ser du mig som singel länge till?
P.s såg en snygg man på stan. Såg att han gick med ett barn.
Tror du han la märke till mig?
Skulle jag ha ”kollat”igen? Missade jag en chans här?
Kram

60 Vv:

skriven

Jobbar min pojkvän som väktare? Han jag kommer få ett förhållande med? Kramar undrar om det är R jag gillar honom...

61 Mimmie:

skriven

Tack för svaret Es kram:)

62 Boudica:

skriven

Du säger i några seanser att jag har en stark aura, visst jag har aldrig varit som andra, men jag har motsatt problem, jag drar till mig folk hur lätt som helst, jag vet inte vad jag gör men folk gillar mig lätt. Det kan faktiskt bli energi-krävande när folk "klänger" på en!

Jag har fått en asperger diagnos. Men det är så skrattretande fel av vården. De gjorde inte ens den nödvändiga utredningen. Eller det var då ingen som frågade mig, jag var ju ändå över 18!
Känns bara som de ville ge mig diagnos bara för att...
Jag har nog inte varit riktigt med sjukvården även då.
Visst på den tiden var jag nedstämd, blyg, och isolerade mig. Omotiverad.
Men nu har jag vaknat.
Jag gick någon kurs från arbetsförmedlingen för asperger, och ledaren där undrade vad jag gjorde där, för inte passade jag in. Hon ville hjälpa mig med om-utredning å så, men då tog jag inte upp det, jag vet inte varför men man kan ju ångra sig lite. För den gör mig mindre värd inom arbetsförmedlingen, mot min vilja.
Annars är jag för social, för denna diagnos, jag kan vara blyg bland nytt folk, och myndigheter, men lär jag känna mer så öppnar jag upp lätt.
Jag läser av andra lätt och känner lätt deras energier, så medkänsla kommer lätt för mig.
Jag som vantrivs med seriösitet! Är oftast sarkastisk av mig, och hur många inuendos använder inte jag under dagarna XD
Och absolut säger jag inte sånna elakheter rakt ut, jag blir mer osäker, och försöker säga saker på ett sätt att det inte sårar. Även om jag måste gå 10 varv runt busken!
Oj, nog om det här. Det bränner fortfarande efter alla dessa år!

Blev så förvånad idag, jag hittade mitt halsband som jag letade efter. Jag har hittat saker tidigare genom känsla av vart jag ska leta efter, men inte har det fungerat denna gång.
Nu igår så råkade jag komma över en liten spell att hitta saker, jag testade bara för att testa. Inget mer med det, idag fick jag lust att börja städa upp förrådet, knappt att jag börjat, så hittar jag halsbandet i en väska som jag knappt använder. Jag blev så tacksam vare sig det var spellen, universum eller min ängel som hjälpte mig :)

Es, jag har en period nu där jag känner mig ensam.
Även om jag ser mig som rätt självständig så saknar jag någon. Ser det ut som jag ingår i en relation snart? Möjligen någon gång nästa år? Om inte innan, men det tvivlar jag på. Men mirakel kan hända ;)

Ha en bra fortsättning på helgen nu!
KRAM

Svar: Människor med Aspergers är ju väldigt olika.. en del kan vara riktigt sociala och alla är inte introverta. Men jag håller med dig.. din diagnos är väldigt tveksam. Du kommer vara i tvåsamhet så småningom men det lär dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

63 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det påminner mig om en vän till mig. Hon är absolut ingen sanningssägare. Snarare säger hon ingenting och hon har alltid känt sig utanför i alla sammanhang. Nu har hon börjat folkhögskola och hon verkar trivas. Igår skrev hon till mig att hon hade känt gemenskap med några av de andra och att de hade haft trevligt tillsammans. Jag blev så himla glad för hennes skull. Hon beskrev det som att hon hade besökt människobyn 😍.

Jag och C kom i mål igår. Vi sprang var för sig för en gång skull. Ett tag kändes det som om jag hade hamnat på efterkälken för jag såg inte en människa. Bara jag och den mörka skogen. Otroligt vackert var det också, med månen som lyste upp. Jag kom i mål en kvart före C och jag var lite oroad för att hennes lampa inte skulle hålla hela vägen för hon hade ingen mobil med sig.
Men allt gick bra 👍.
Ingen av oss fastnade i skogen 😀.
Det var jättekul. Mycket roligare än att springa lopp på asfalt.
Kram ThereseC

Svar: Vilken upplevelse !!! Kram :)
Esmaralda

64 Spirit:

skriven

Vad hände med min kommentar?
Försöker igen då...
Har de senaste dagarna haft en känsla att D kommer kontakta mig genom SMS men jag finner ingen orsak eller varför.
Finns det något i den känslan? Vad får du till dig om det?

65 Rädd:

skriven

Hej E!

Tycker de jag gör ett bra jobb i nya projektet? Kommer de bli sura när de får reda på att jag ska gå på föräldraledighet snart? Orkar jag jobba så länge som jsg planerar att göra?

Kram och kärlek.

Svar: Kan tänkas du behöver ledigheten lite innan du tänkt dig.. känn av.. kram
Esmaralda

66 Rädd:

skriven

Ok, tack för svar angående ledigheten. Blir lite orolig när du inte svarar något om vad de tycker och tänker om mitt jobb på nya projektet?

Kram och kärlek.

67 Sus:

skriven

Hej
Uppfriskande.....
Folk är så snarstuckna....
Eller dålig självkänsla ....
Själv försöket jag vara osynlig men de går sådär....
Önskar något kul....
Vad tycker min chef im mig?
Love sus

68 Fanny2:

skriven

Såna människor har jag haft runt omkring mig och har alltid tänkt att det måste vara någon diagnos bakom... Jag tror väldigt få människor njuter av att såra andra. De är oftast hur snälla som helst när man lär känna dem men de har inget filter. Kan däremot tycka att det är skönt att kunna vara helt rak tillbaka... De ser oftast inget fel med att vara så ärlig så det funkar. Ser det som något positivt.

Tack för svar och vad skönt att han blev glad och inte rädd. 💜 :)

Kram

69 Lotta:

skriven

Jag lever också utanför flocken på ett sätt, men har min lilla familj nära, mina bran alltså.
Tycker att högtider är jobbiga. Barnen gillar inte min släkt och tycker dom är tråkiga. De firar jul på pappans sida, så det blir många ensamma jular framöver skulle jag tro.
Ser du om jag kommer kunna vara med dom på jul någon gång i framtiden, mina barn och pappans släkt?

Kram L

70 B:

skriven

Hej 🤗 Träffar jag någon ny kärlek snart? 🤗

71 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Önskar att jag kände av karlarnas "tycke" o helst skulle jag vilja känna av hans tycke ;).

Tror du intervjun igår gick så bra att jag kommer vidare i processen, till steg nummer två? Vill ju vidare... All vår väntan bliver lång.

O nu blir det inte godis heller :(. Herregud såna abstinensbesvär jag har, jag vill ha godis!!
Kram Skorpan

72 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
När blir jag provanställd på jobbet? Vilken månad?
Kram Mojgan

73 Tingeling :

skriven

Jag gillar människor som är ärliga när man frågar om något, men annars inte kanske😁

Själv vet jag att jag har en mur runt mig. Men den är mycket mera öppen idag än för 10 år sen. Släpper in människor lättare men så fort någon är för "på" backar jag. Vill inte känna mig tvingad till saker och ting. Finns en mamma på min dotters förskola jag kommer bra överens med men nu har hon börjat hinta om att jag ska skjutsa henne och sonen, och kan även vänta ut mig på förskolan. Då ringer en varningsklocka i mig. Jag har alltid gjort saker för andra och inte för mig själv och tror folk gillar mig om jag gör som andra vill. Och jag försöker komma ifrån det. Och jag har faktiskt lyckats rätt bra, det går framåt. Eller är min känsla överdriven med denna mamma?

Trevlig lördag kväll!

Kram!

74 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
När blir jag provanställd på jobbet? Vilken månad?
Kram Mojgan

75 Undris?:

skriven

Hej Es

Ser du något extra kul som jag kommer vara med om snart som gör mig glad?
kram

76 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Jag har en stark personlighet och aura men tror att jag är ganska bra på att ”ta” folk och i det sociala, är social och kan komma överens med de flesta människor. Kan känna in och läsa av folk ganska bra.
Folk brukar säga att det är lätt att samtala med mig och att jag ”ser” dem, också de blyga o lite udda personerna.

Fina Es, det är meningen att jag ska börja jobba deltid i december och nu hoppas och ber jag att det kommer att gå bra. Känns det positivt? Behöver verkligen återvända till det sociala och arbetslivet. Kram

77 Vj:

skriven

Hej goa Es! Jag bara undrar om jag köper min lägenhet snart? Kramar

78 Anna E:

skriven

Tack för svar

79 Dahlia:

skriven

Funderarar han på att ta initiativet till nästa steg eller vill han att jag ska göra det?

80 Browallia:

skriven

Tack för din hoppfulla kommentar om att det kommer komma något gott ur det jobbiga jag går igenom.
Hoppas det löst sig med sladdarna :D Kram

81 Fighter:

skriven

Vilket härligt inlägg. Alla människor har sina bra sidor, men vi märker och ser olika i våra möten :)

Det blir tydligt att jag utstrålar mindre positivt just nu. Ingen vill exemplevis sitta bredvid mig på bussen. Vissa verkar hellre vilja stå!! Ändå lite underhållande vad vi människor undermedvetet plockar upp. Jag hoppas att nästa år blir ett år där saker börjar falla på plats lite. Just nu finns varken bostad, jobb eller kärleken. Däremot mycket annat fint, men det känns som jag står och stampar. Jobbar så aktivt jag kan med detta. Ser något av detta ut att lossna snart? Kram kram 💕

Svar: Ja det kommer lossna.. en ting åt gången... kram :)
Esmaralda

82 Bruttan:

skriven

Hej Es

undrar om du kan se några detaljer om vem min mr right är??
kram

83 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
När blir jag provanställd på jobbet? Vilken månad? Kram Mojgan

84 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir jag singel länge till?
Kram

85 EllaBella:

skriven

Hej! Lustigt att läsa detta inlägg just då jag sitter och grubblar över sonens sociala kompetens. Han skulle utredas för asperger, men psykologen tyckte inte att det fanns skäl till utredning. Jag har misstänkt att han är högkänslig.. hur som helst efterfrågar han inte direkt kompisar och jag blir ibland orolig för hans sociala liv. Hur kan jag hjälpa honom?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: