Och sen gick det downhill...

Jag hade inte börjat skolan men var lite av ett underbarn för mina föräldrar.

Jag kunde läsa och skriva och räkna   – och jag kunde sjunga La Marseillaise, klockan kunde jag vid 4 års ålder och jag brukade hålla  improviserade tal vid alla möjliga tillfälle.

Sen, när jag kom upp i tonåren så stod det ett föräldrapar  i kölvattnet  och bara gapade.

De fattade ingenting.

Vad hade hänt  med deras  superbegåvade dotter ?

 Mamma var säker på att jag skulle gå i hennes fotspår och forska och pappa såg mig som affärskvinna.

 De tänkte förundrat att jag nog blivit bortbytt längs vägen nånstans.  

Men det är ju så det är, som regel.

Ungar som är tidiga och ”duktiga” de solar sig i glansen ett litet tag och sen kommer resten av ungskocken ifatt. 

Och sötebrödsdagarna är slut.

 

En supersmart 5 åring som kan multiplikationstabellen och världens alla flaggor… kan sluta som  butiksbiträde eller sjömatros  och 5 åringen som inte talar rent, kissar  på sig och som aldrig hört talas om multiplikation…kan  sluta som överläkare eller kemist.

Långt ifrån allt handlar om intelligens.

Har man en vetgirig personlighet, är man lite   outgoing till sin läggning och lär man sig att ta för sig av livets smörgåsbord.. då kommer man inte bara ikapp utan man tutar och kör om.

Har man dessutom goda förebilder i sina föräldrar –  då kan man ta sig hur långt som helst.

Om man vill. 

Om man bestämmer sig för det.

Jag vet supersmarta människor som valt bort utbildning.. jag vet välutbildade som valt yrke  betydligt under deras utbildningsnivå.. och jag vet rätt korkade människor som   sitter på positioner i samhället och ska besluta över andra.. och som helt saknar både insikt och empati.

Ibland blir det fel.

Ibland blir det rätt

 

 

Det enda man kan göra är att stanna upp och rannsaka sig själv och känna in om man är på rätt plats eller inte

Hur har ni andra  valt i livet ?

 

Kram & kärlek

1 Undrande!:

skriven

God morgon!
Jag undrar efter gårdagens svar på min fråga hur jag ska lägga in stora stöten!🙈
Har du något bra förslag som kan gå hem?😂
Faan jag är då världens fegis!😱
Jag blir väl nucka på glasberget om jag inte skärper till mig!🙈
Stor kram till dig för all stöttning i ALLT!❤️

2 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Trot du det blir någon ledighet vid Nyår.? Svårt att få ledigt på mitt jobb. Ville ju åka hälsa på nära o kära. Kram

3 Helena Ir:

skriven

Med två utbildningar i bagaget mitt så kunde jag när jag jobbade hoppa lite där emellan..mitt sifferminne var bra på det ena och inom vården gjorde jag nog rätt bra ifrån mig också..
Jag ville mer än jag förmådde..ensamstående mamma och satsa på karriären var kämpigt. Men jag förhandlade mig till förbättringar för att kunna vara kvar så länge det gick..istället för 5 dagar/veckan så föreslog jag 4dagar/vecka till samma lön..och det gick igenom..likaså annat som jag ville ha..
Så utan allt för mycket utbildning så lyckades jag rätt bra ändå..men så var det också andra tider på 80 och 90 talet..

Saknar mina flickor..men har ändå rätt bra koll på båda..skönt det :) tror du min son mjuknar någongång? Han var ju väldigt oförskämd för en tid sedan..Nu har jag ju mina tjejer på min sida..men så tråkigt sånt här ska vara.. Vet ju knappt vad jag gjort..och känner att jag mer inte kan göra just nu.
Tror inte sonen och hans fru kan må bra..det är min känsla..

Försöker mig på lite lätt träning idag..inte ens kroppen vill som jag..

Såg att MG mår bra..känns bra..eftersom jag tänkt på det!

Ha det så bra!

Kram..:)

Svar: Det kan ta tid men det löser sig med sonen så småningom... MG hälsar och mår fint.. nu är det snart dags för honom att blogga kan jag tycka... kram :)
Esmaralda

4 Ullegull:

skriven

Hej,
Mår inte bra på nuvarande jobb och har därför sök andra tjänster. Var på en intervju som gick bra och jag tror jag har goda möjligheter till att få tjänsten. MEN jag vet inte om jag isf borde tacka ja.. Är inte en tjänst som leder mig framåt karriärmässigt, snarare bakåt. Samtidigt mår jag inte alls bra på jobbet jag har nu.
Typiskt nog så hade en chef hos en samarbetspartner frågat om jag är tillgänglig - vilket jag fick veta av en kollega efter ansökningstidens slut! Mejlade projektledaren (inte chefen) som sa att de inte tog emot sena ansökningar. Surt att jag missade chansen till något som skulle passat mig...
Desperat behov av lite vägledning...

5 Lunora:

skriven

God morgon!
Måndag igen, ser fram emot en bra vecka😊

Jag tror att jag har hamnat i en mindre livskris. Har just bytt jobb efter 16 år på samma arbetsplats och det blev väldigt bra.
I går när jag pratade med en gammal barndomsvän väckte hon tanken att flytta från huset som jag har bott i 17 år och flytta till lägenhet närmare stan. Det kanske är det jag ska göra!
Känner mig så ensam när jag inte har barnen och snart är de påväg ut. Kan det bli bra?

Ha en fin dag
Kram

Svar: Ja du kan behöva lite förändring i boendet och att komma närmare stan skulle ge dig lite mer möjligheter.,.. kram
Esmaralda

6 Tingeling :

skriven

Jag kunde läsa när jag var 5. Men kunde inte klockan helt hållet, inkl det digitala, förrän jag gick i typ 5an... Var ingen plugghäst alls, svårt med matte och ansträngde mig inte nämnvärt i nåt ämne. Vissa ämnen var lättare sen i gymnasiet, men inte riktigt allt. Hade IG i matte när jag gick ut. Trots det har jag alltid haft jobb. Bestämde mig sen för att skärpa mig och läste upp ämnen på komvux och pluggade sen till två olika yrken. Idag har jag ett jobb med hyfsad lön, jag behöver inte jobba heltid trots att jag är ensamstående mamma. Så din teori stämmer 🙂
Problemet med detta jobb är att jag blir uttråkad, det händer för lite. Men det ska jag förändra i vår i och med att söka utbildning. Är också lite därför jag nu håller på och fixar färdigt mitt hem, så jag kan leva nöjd med lite mindre pengar sen. Inte ha något hängandes över mig. Har bott i för många hem där jag inte trivts alls och vill att det inte ska vara så längre.

Mitt ex är smart, men han har valt bort utbildning. Han började plugga till ingenjör men hoppade av.

Min dotter är 5 nu och kan nästan läsa och räkna. Hon är på gränsen att knäcka koden. Och det är inget jag har pushat henne i utan hon är genuint intresserad och frågar varje dag om bokstäver och siffror. Och hon är så som du beskriver, outgoing. Har ändå förhoppning om att det kommer gå bra för henne 🙂 Blir hon som mig i tonåren, kommer jag bli gråhårig.... 😁

Kram!

Svar: Ingen av mina ungar blev som jag själv var i tonåren och det var jag så tacksam över :) Din tjej blir godhjärtad och envis... en väldigt go tös.. kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, L har bjudit hem mig på middag och vin imorrn. Hade sms race igår vit flagg. Hade tänkt att vi skulle ses ute bara och ta ett glas och prata lite. Varit lite upp och ner och fick ju ett litet utbrott för några veckor sedan. Mannen som inte vill bli kritiserad. Gulligt att han vill bjuda hem mig men jag är kanske lite knäpp som tänker att det är oseriöst ? Vad tror du ?
Kram

Svar: Tänk efter vad du vill med honom.... det är viktigast.... har du intresse då är det ok men har du inte det... avboka middagen... för att slippa en massa fuzz i onödan.. kram :)
Esmaralda

8 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har valt lite olika i mina yrkesval. Tagit små utbildningar inom olika område, provat på lite olika. Förut valde jag kreativt och det jag tyckte var roligt. Make up. Jobba med blommor. Men även i försäljning. Nu funderar jag ju dock att studera igen om jag kommer in. Nu känns dem här planerna rätt då jag tänkt mer praktiskt, utbilda sig inom ett yrke det verkar finnas gott om jobb på. Där det kan bli något stabilt och lönen är hyfsad. Det känns rätt och problemet är bara om jag kommer att komma in eller inte..

Sen har jag min son, som de flesta säger att han är väldigt tidig i talet. Intresserar sig av bokstäver i två års ålder och annan lära. Han gillar böcker och de är imponerade på förskolan hur han kan sitta still och koncentrerar sig länge. Han kan vara intensiv och kräver sin uppmärksamhet och vilja. Men också väldigt kärleksfull... får se om det håller i sig med hans lära eller om de andra kommer ifatt honom.

Es, Förut såg du chansen att jag kom in på utbildningen som ca 80% och nu senast runt 65-70% kan chansen ha minskat? Efter årsskiftet ser det ut som om jag då är igång med studier? Eller ser det ut som om jag gör annat då?
Kram



Svar: Frågar man samma sak mer än en gång så är det första svaret som gäller.. kram :)
Esmaralda

9 IaElisa:

skriven

Hm, jag var nog aldrig något underbarn som liten. Jag kunde läsa och skriva tidigt, men det blev aldrig något ståhej om det. Har alltid varit vetgirig och haft lätt att lära mig, men jag har alltid föredragit det praktiska. Och så har jag uselt tålamod, så någon hög utbildning har det inte blivit för mig.
Däremot har jag 3 utbildningar på hälft! 😂 Orkar inte slutföra när jag lärt mig det jag ville. Och ärligt sagt har jag aldrig behövt dom betygen heller!
Undrar om tålamodet blir större med åldern? För nu skulle jag vara intresserad av en högskoleutbildning, och denna branch kräver examenspapper för anställning. Så om jag ger mig in på detta måste jag slutföra det. Men kanske jag inte är tillräckligt vuxen och förståndig ännu?

10 M.mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag och två tjej kompisar satt och diskuterade under nästa år då vi blir 30 vad vi ska göra osv.

Ena är gift och andra är sambo. Jag vill såklart ha mina vänner samlade. Men jag undrar ändå när kärleken ska komma in i mitt liv....
Ser det ut som om jag på något sätt utvecklar något fast och stabilt med någon som finns runt mig idag?
När jag fyller 30 år ser jag ut att ha en kärlek vid min sida då?
Kram

11 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag hade en chef för flera år sen som lärde mig väldigt mycket. Vid ett tillfälle uttryckte jag ett viss snobberi över mitt yrke, för jag var väldigt stolt över att jobba just där, varpå min chef påtalade att alla, precis alla jobb är viktiga. Det öppnade mina ögon för mina egna val och jag tänker på de orden ibland. Privat känner jag mig ofta misslyckad, men yrkesmässigt, mitt lågbetalda yrke till trots, känner jag att jag uträttar viktiga saker, jag är en viktig kugge i ett stort hjul. Om en kugge fattas så fungerar inte hjulet, eller det går förbaskat kackigt.

Jag älskar mitt jobb, jag bara önskar att kugghjulsmaskineriet i mitt privatliv kunde rysta till och flyta på friktions fritt.

Ha en fin dag!!

12 Pia1:

skriven

Jag var den nördiga som pluggade snällt, hade högsta betyg och var i stallet istället för att dricka som alla andra. Sedan hände något som sopade undan en del av min självkänsla och ork och jag valde helt fel gymnasium och väl där orkade jag varken plugga eller välja yrke. Det blev som det blev. Jag är den enda i familj och släkt som inte är högutbildad och det vete tusan om det inte saknas någon hjärncell, även om jag är både vetgirig och kan lära mig. Jag har lärt mig andra konstiga saker istället. Å andra sidan hade jag väldigt roligt och fick se olika saker, men visst önskar jag att jag vore yngre och frisk, jag skulle kanske göra annorlunda med facit i hand.

Svar: Du är en smart tjej... med stor kapacitet... men sjukdom rår man inte på.,... så småningom finns det andra vägar för dig att gå... kram :)
Esmaralda

13 Juni:

skriven

Jag jobbar med skola och utbildning. Jag börjar alla människomöten med ett vitt blad, som jag fyller på eftersom. Jag vill inte veta personens historia innan mötet, det är så lätt att bli färgad då. Jag har varit med om härlig utveckling hos människor som inte trodde att de kunde eller vågade.
Lycka för de och mig ända in i benmärgen!

Svar: Härligt att höra.. så skulle fler tänka.. heja dej.. kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Hur ser 2019 ut för mig?

15 DD:

skriven

Detta med utbildning ändrades helt i mina ögon för inte alls länge sen. Min familj har aldrig ens pratat om utbildning! Kanske därför man inte har prioriterat det... utan bara pengar!

Men nu är det ändring på det, preicis som att min själ kräver det från mig nu 😁 Och det ska jag fixa!

Kram

16 Ia:

skriven

Hej
Det gäller även bland de som utöver en sport. Man kan vara duktig som ung men "sämre" när man blir äldre och tvärtom. Därför tycker jag att man ska se alla barn och uppmuntra alla, vem vet vem som blir nästa stjärna när det verkligen gäller.

jag skulle möta min kärlek på någon fest och nu är det snart en stor fest, är det nu jag kommer att möta honom 💘

Kram

17 EPM:

skriven

Godmorgon!

Jag har valt ett vanligt yrke men rastlösheten och insikten av min egen förmåga kom ikapp så nu gör jag det på mitt egna vis. Dock samma jobb på sätt och vis, men i annan vinkel.
Jag behöver omväxling 😊

Kram

18 Skrållann:

skriven

Hej!
Festligt att du skriver om detta idag;) Jag har funderat de senaste åren på vad jag ska göra och nu är tanken mer aktuell än någonsin. Efter många år på samma ställe fick jag ett anat arbete förra året som jag trodde skullevara drömjobbet. Det var det inte och jag slutade efter knappt en månad och har sedan dess, ca ett år, arbetat på min systers cafe. Jag gillar det men tycker samtidigt det är riktigt svårt att ha sin syster som sin arbetsgivare. Det är mycket hobb och vi är båda slitna och avlastar vi varandra blir det på bekostnad av en själv. Jag har sökt utbildningar jag inte kommit in på och nu börjar jag bli gör gammal för längre studier. Jag är vilsen och vet inte vad jag ska göra. Jag är undersköterska i grunden och kan mycket väl tänka mig jobb inom äldrevården. Nattjobb har jag funderat på. Kan du se vad jag borde göra?

Kram❤️

Svar: Känner du för vården så sök dig dit...du skulle bli jättebra i det jobbet och människor med hjärta behövs inom äldrevården.. kram :)
Esmaralda

19 Rebecca:

skriven

Jag har nog valt lite under min "nivå". Jag gillar att studera och har aldrig haft svårt för det. Nu jobbar jag som medicinsk sekreterare, inte världens mest prestigefyllda jobb men jag trivs iaf.. Skulle dock kunna plugga en högskoleutbildning utan problem med själva studerandet tror jag, men vet ändå inte vad jag annars skulle vilja jobba med så det här är bra för mig just nu i alla fall.

Svar: Ja plugga bara för pluggandets skull känns ju rätt onödigt :) kram :)
Esmaralda

20 Kulla:

skriven

Det har väl inte gått utför för dig😳🧐.. du har ju ett viktigt arbete.. du hjälper ger energi till oss andra🙏. Och för det är vi evigt tacksamma.
Undrar om jag blir utbjuden på någon date innan året är slut?! Vet inte när jag var på date senast🤪Kram

Svar: En dejt kommer.. det kan dröja in på nästa år.. svårt att säga.. kram :)
Esmaralda

21 Willa:

skriven

God morgon! Kommer jag klara examensprovet om en månad, om inte, får jag en andra chans i vår?

22 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Jag har nog valt rätt tror jag! Fast jag jobbar inte med det jag är utbildad till utan skolade in mej senare. Visst hade jag kunnat ha det bättre med arbetet men inget jag ångrar, jag är nöjd med det jag har. Och visst kan man se galenskaper med människor som precis har hamnat fel, man får inte bli förvånad för en del...
Ny måndag idag, huvudvärk, inte konstigt med alla tankar som florerar. Är det rörigt i hans huvud också? Vi väntar båda på det heta mötet, ligger det nära i tiden tror du? Önskar dej en skön måndag!
Kram🌸

23 Tildis:

skriven

Ja visst kan det vara så att saker och ting förändras. När jag ser tillbaka så ser jag ju att många av oss som kanske blev placerade i vissa fack faktiskt är dom som idag är mer ”framgångsrika”. Jag tror mycket handlar om att ha motivationen att vilja framåt inte vad man ärver för egenskaper.

Kommer det bli ett positivt besked? Kram

24 AnnaK:

skriven

Har aldrig fått mycket pepp från föräldrarna alls. Har jobbat hela mitt vuxna liv då jag fick barn direkt efter gymnasiet. Har aldrig varit arbetslös. Kom mig aldrig för att plugga vidare men det känns ok ändå 😊

Ny vecka igen! Ser den ut att bjussa på nåt roligt eller lunkar den på?

Kram 😊

Svar: En fjäder i hatten att aldrig ha varit arbetslös !! Något lite extra kan ske under veckan.. i det lilla.. kram :)
Esmaralda

25 Mimis:

skriven

Hej!

Allt känns så mörkt och hopplöst. Kommer jag att bli deprimerad? Jag är psykiskt stark men kanske håller det på att bli för mycket. Inget jobb, vantrivs där jag bor och känner ingen.

Kram

Svar: Du behöver skapa förändring.. så gör upp en bra plan.. du är en himla go tjej så vänner kan du hitta...likaså hobbys o intressen.... kram
Esmaralda

26 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du att min. Ecka blir bra? Något jag ska tänka på? Kram! 😃☀️☀️

27 Läroliv:

skriven

Hej Esmaralda.

Bygger nytt liv, sörjer det gamla som kanske inte ens fanns. Blir det bra och gör jag på rätt sätt?

Kram
Läroliv

Svar: Ja du går längs rätt väg...känn dig trygg i detta.. kram
Esmaralda

28 Vän:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag har en vän ”S” har undrat flera gånger...
När jag pratar om saker jag så gärna vill som studier, familj, så får jag en kändla ibland att jag undrar om hon vill mig mitt bästa eller om hon är rädd på något sätt att jag ska få det bättre än henne. Vilket inte fallet är. Hon är gift. Har två barn. Har nyligen fått ett bra jobb.
Men unnar hon mig verkligen det jag önskar?
Kram

Svar: Hon unnar dig men har svårt att uttrycka det.. kram
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Var nog normalbegåvad som tyvärr slarvade bort allt i tonåren med ofullständig skolgång som följd....men läste in grundskolan på komvux med mycket bra resultat och gick min efterlängtade "bondeutbildning" men mitt yrkesval satte min kropp stopp för ...och efter ett antal ryggskott och diskbråck gav jag upp och som halv sjukpensionär hamna jag på biblioteket ,där jag trivdes i 13 år ,Då fick kommunen ekonomiska problem och sist in ..först ut..
så kan det gå ...men mitt djurintresse består .

Drömde så märkligt i morse..min gamla hund Molly hade fått sitt ena bakben avhugget och benet la Moses på min säng...fullt sjå att försöka ta sig till veterinären ..som det kan vara i drömmar..
Vill Molly säga ngt ? eller är det bara en "tokdröm" ?

Ny vecka nya möjlighéter
Kram Anki med flock

Svar: ja, det finns ett budskap men hur jag än försöker får jag inte kläm på det... sorry... kram:)
Esmaralda

30 Hoppas:

skriven

Hej!

Kommer jag att få hjälp med att hitta ett jobb??

Kram

31 Sus:

skriven

Hej
Så olika kan de va....
Å de är väll bra....
Önskar jag visste bättre....
Love sus

32 hmm:

skriven

ja jag hade stora drömmar om att bli något stort när jag växte upp, jag var den duktiga i tidig ålder, men sen tog det stopp, led av prestationsångest i många år, fy fasen vilket helvete det var, nu kan jag säga att jag har jobbat hårt tillsammans med min andra hälft, och vi har lyckats på många sett att komma dit vi är idag, inte många hade fixat det. Vi har kommit långt idag, vi är egna företagare och har det riktigt bra och jag är så tacksam.

Svar: Slutet gott allting gott :) Prestationsångest sätter stopp för mångas drömmar. det är så tråkigt.. kram :)
Esmaralda

33 *:

skriven

Hej

Känns som han inte berättar så mycket för mig längre, från att vara pratglad och dela massa saker med mig, är han mer inbunden och verkar hålla massa saker för sig själv. Frågar jag så svarar han men inget spontant att berätta.

blir orolig att det är något dåligt som händer med oss.
Likaså i sänghalmen är det helt annorlunda. Han verkar inte alls så triggad längre.

vad händer ?

Kram

Svar: Prata om det... det är svajigt just nu.. kram
Esmaralda

34 Mörkt:

skriven

Kommer jag att komma ur min nuvarande situation och få en ljusare, bättre tillvaro.

Kram

Svar: ja det kommer vända och bli betydligt bättre.. kram
Esmaralda

35 Helena Ir:

skriven

Tack..det hoppas jag..
Ja,en Mannabonne blogg vore kul :)

Trevlig resa imorgon..
Hälsa till Nettan..

Kram :)

Svar: Man tackar :) Och jag ska hälsa Nettan.. kram :)
Esmaralda

36 Jennie:

skriven

Hej! En konstig fråga kanske, men... Är jag modig eller bara galen? KRAM

Svar: Du är modig... lite galen kanske.. men de behövs för att göra allt det du gör... kram :)
Esmaralda

37 Mikael:

skriven

Vad som är Downhill, framgång osv. beror på vem man frågar, och i vilket århundrade :)

Oppenheimer är ett bra exempel som är mer direkt, man behöver inte gå århundrade för att finna personer som tycker olika om det är en framgång eller inte.

https://m.youtube.com/watch?v=lb13ynu3Iac

Själv är jag mitt inne i det där så kan inte riktig berätta hur det blev än, dock så har det aldrig funnits någon förutfattad mening eller förväntan på vad jag ska bli eller , vilket grymt skönt, däremot har folk i lite olika omgångar försynt frågat eller uppmuntrat mig till olika saker, vilket gjort att min naturliga talang har kommit många människor till nytta och framgång.

Nu är jag inne ny fas med nya saker men, det lär nog inte bli mindre nytta med det :)

Dottern har jag aldrig haft någon förväntan på vad hon ska bli, blir mer spännande då också än gå och trycka på med ex. du ska bli läkare, så får man dåligt samvete sen, var det hon eller jag som valde vad hon ska bli?

Kram
Mikael

38 Jossan :

skriven

Jag gillar inte måndagar! De är den längsta dagen... och alltid så svårt att gå upp. Stressad som bara den med allt som ska hinnas med innan jul. Hela lägenheten är kaose och jag orkar verkligen inte ta tag i den.

Jag känner sån oro i kroppen. Jag märker verkligen att J är ändrad men samtidigt finns den gamla rädslan att han ska såra mig. Usch den känslan måste försvinna från mig.. kommer säkert.
Varför är jag så rädd?

Kram

Svar: Fokusera mer på dina positiva känslor.. somligt måste man släppa.. kram :)
Esmaralda

39 Michaela:

skriven

Känner att jag är på fel arbetsplats och kollar på andra jobb. Vill vidare!

Blev igår påmind om att även fast någon är snygg så betyder det inte att det finns attraktion och kemi. Jag har valt att bryta kontakten och tuffar vidare mot min soulmare även fast jag börjar ge upp hoppet om att han finns.

Ny vecka! Undra vad den bjuder på förutom jobb...?

Kram och ha såä kul i Ullared! :)

40 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Som så ofta så går jag in och tittar på vilket ämne du skriver om och så även denna morgon.

Gick precis runt på mitt jobb och tänkte efter ett förskräckligt barnkalas i går. Eller rättare sagt bra kalas men känner mej fortfarande blä efter hur de andra mammorna var mot mig. Inte alla! Men sonens kompisars mammor...Dvs ignorerade när jag kom in och pratade över mig. Usch! Tycker så fruktansvärt illa om dem.

Detta är ngt som får mig att må dåligt även idag. Så i alla fall... som många andra ggr går jag runt här och tänker på vad de tycker om mej och hur de ser på mig?

Jag har en lärarutbildning och även en sk post graduate examen här där jag bor i annat land.
Då jag inte lyckats få ngt jobb på den nivån ännu...inte ens bra lön på den nivån så jobbar jag i alla fall på universitetet men halvtid på ”lågstatus jobb”. Många av de där mammorna har bra löner nu men kanske inte bättre eller så mkt bättre än mej. Någon i klicken var lärare och jobbar inte nu när hon är mamma.

Känner mej ofta frustrerad när jag pratar med vänner i Sv för de förstår ju inte alls tror jag hur vanligt det är att man får anpassa sig efter skola o lov.

Så ja ibland känner jag mej frustrerad för om de känner att de nått längre...jo de har de men jag bor i annat land. Och ärligt talat hade jag haft riktigtvgott ställt hade det nog varit ok. För om familjens ekonomi var riktigt god skullle jag Inter behövt känna mig låg. Kanske uttråkad ibland men dagarna går så fort och jag skulle ha massor att göra.

Har du något råd vad jag ska göra med dessa mammor? Usch

Kram


Svar: Acceptera det du inte kan förändra och lägg ingen energi på dem.. och välj egna vänner istället... människor du trivs med... kram :)
Esmaralda

41 <3:

skriven

Hej kära Es är det lite varning med mannen J ? Han var så på i fredags när jag var ut. Letade på mig på en och ville ses för dejt. Kände att där är det nog mycket alkohol. Vill fortfarande träffa mannen som satt och åt med T. Tror du han och jag ses igen snart ? Är han singel...
Kram

42 Hoppet:

skriven

Jag har min lilla utbildning men känner mig fortfarande vilsen med vad jag vill göra:( Inget yrke har kännts rätt, och inga studier känns rätt. Jag har pratat med en kurator och en psykolog men de når inte fram till vad jag vill.
Tiden går och jag blir bara äldre:(Vad kom jag hit för att göra igentligen? och hittar jag hem till mitt kall i livet Es?
kram

Svar: Du får dra tankarna ett varv till och till sist välja det som är mest lockande... det är lätt att gå vilse i tankarna annars.. kram
Esmaralda

43 Dahlia:

skriven

Våra politiker är ett exempel. Man förväntar sig att de ska vara bra förebilder men istället bär de sig åt som dagisbarn.

Es... lägger han märke till mitt rätt så diskreta flirtande?
Vad ger det för tankar isåfall?

44 CA:

skriven

Hej
Mitt barnbarn är en sån som du, man har lite oro men det blir säkert bra för honom till slut.
Är fortfarande orolig för min yngre son, är dom snälla mot honom eller får han arbetsplats som blir rätt snart? Ska han vara kvar?
Kram

45 B:

skriven

Hej.. 🤗
Jag berättade ju för dig om min resa till USA för ett tag sen och att jag träffade en kille där som det var som på film med.. har väntat i 2 månader på att han skulle höra av sig igen och så hörde han av sig en vecka sen och sa att han fortfarande levde.. såg sen att han tydligen har barn (vet inte om han har flickvän..) men jag kände mig så lurad och ja jag vet inte.. Kändes som det var det första som någonsin var äkta för mig.. Skrev ett meddelande till honom, kommer han "förklara" sig / kommer jag möta på honom igen där borta? Vill bara gå vidare men känns så svårt då han verkligen satt sig i själen.. kraam.. ❤️

Svar: Dra ett streck över och gå vidare.... det var ett semesteräventyr.. inte mer.. kram :)
Esmaralda

46 Anne:

skriven

Hej!


Ditt inlägg får mig att tänka på den dokumentär jag nyligen såg på SVT "Ditt förutbestämda liv". I dokumentären berättade de om en enormt omfattande studie där de följt människor från födseln och genom denna studie har de bland annat kunnat se ett samband med att det är de barn som har bra självkontroll som sedan lyckas bäst i livet. Det fick mig att tänka på de val man gör i livet.

Det går inte så bra för mig i kärlek, ser du om det blir bättre snart?

Kram A

Svar: Jadå, visst blir det bättre... mycket bättre till och med.. kram :)
Esmaralda

47 Lotta:

skriven

”Find a cure for real stupidity”
Så kul och om det fanns hade det varit bra :))))

Jag är en konstnärssjäl och gått den långa vägen vad gäller yrke. Blev idiotförklarad av lärare på gymnasiet och blev knäckt och trodde inte på mig själv. Mina föräldrar pushade mig inte i rätt riktning. Det blev rörigt under en lång period. Kom in på högskola i trettioårsåldern och är jättestolt att jag fixade det. Tyvärr är branschen jag är i svår så det har blivit en del arbetslöshet, men jag älskar mitt yrke.

Kram L

Svar: Knyt näven och gör vad du måste när du måste.. det kommer jobb... kram :)
Esmaralda

48 Linda:

skriven

Ja ibland blir det rätt, ibland blir det så fel. Har ofta tänkt på sura personer i kundbetjäning, har de inte valt fel yrke måntro. En dålig dag kan alla ha, men att stöta på samma sura typ gång på gång, då börjar man faktiskt fundera om personen borde jobba med något helt annat.

Tog mig en riktig funderare, vad vill jag, vart är jag påväg, vad kan jag göra för att bli en mer stabil och glad människa. Känner att jag har tagit steg för att bli en bättre version av migsjälv, nytt jobb, bostad mm. ännu är det många steg kvar, men lite i taget. Jobbar på att strö god energi omkring mig, inte känna mig negativ och sur. Det är jag ju ibland ändå :) men det brukar gå över.

Nu väntar jag på kärleken, den är ju spådd att komma :) så förr eller senare dyker den väl upp den också!

Svar: Och den kommer dyka upp... jag lovar.. kram :)
Esmaralda

49 Dalkulla :

skriven

I den generation jag är född var det inte viktigt med utbildning, ingen såg heller ner på någon utan just utbildning. Jag har väl gjort lite av varje, inom vården några år efter skilsmässan osv. Vad jag från allra första början i min ungdom ville bli, var inredningsarkitekt men, som jag skrev innan var det inte så viktigt med någon utbildning. Något jag också funderade på var kantor. Har alltid tyckt om den akustik som är i kyrkor. Men helst skulle man så fort skoltiden var över ut och jobba, därför blev det inget av de drömmar jag hade.

När jag jobbade inom vården med äldre visste jag från första stund, så rätt jag hade hamnat i det yrkesvalet. Jag trivdes verkligen så mycket att tar hand om de äldre.

Kram.


Svar: Åh vad det gläder mig att höra... att du trivs med att vårda äldre... en dag om jag behöver skulle jag vilja bli vårdad av någon som har precis din inställning.. kram :)
Esmaralda

50 Smöla:

skriven

Min största fråga: Är min dotter en riktig jordängel? Sen undrar jag om jag och sonen också är jordänglar?

Svar: Jag ser tyvärr inte svaret på din fråga.. kanske är det inte rätt i tiden för svaret.. kram :)
Esmaralda

51 Susan:

skriven

Jag hade det rätt lätt för mig skolan, men skoltrött så jag läste aldrig vidare , fick jobb direkt o sen har det bara rullat på. Visst har jag tänkt ibland att det va synd att jag inte utbildade mig, men jag vet ju fortfarande inte vad jag vill bli o nu e det bara 10-12 år kvar till pensionen så det får nog fortsätta rulla på🤗

Kram

52 Vv:

skriven

Hej kära Es! Vill bara veta om du ser mig och R träffas! Hihi kram

53 Louise:

skriven

Jag är så himla arg på min man idag och har varit det väldigt länge och just nu vill jag inte ha med honom att göra. Jag vet inte hur detta kommer att utvecklas men jag var tvungen att bara gå ut i från lägenheten. Gick ner till källaren en stund innan jag tog bussen till universitetet. Var bara tvungen att komma bort från honom några timmar.
Jag vet inte alls hur det kommer att gå mellan oss för jag känner att jag vill bara separera och börja leva mitt eget liv med barnen. Jag sa rakt ut till honom att han kan minsann följa med till Polen för jag vill inte ha honom hemma överhuvudtaget. Men det kommer ju aldrig hända och vi kommer bli sams igen. Jag hoppas bara att jag får jobb så fort som möjligt så att jag slipper att vara hemma med honom när det är jullov.
De stora barnen kommer hem igen den 28 december så det är inte så många dagar efter julen...OM vi inte blir sams och säger åt dem att avboka barnens biljetter.
Men sen är det inte speciellt schysst mot barnen som ser fram emot att åka så hur jag än väljer blir någon av partena sårade.
Ibland undrar jag varför jag ens träffade honom för 18 år sedan.
Som det känns nu så vill jag bara från vårt förhållande och vara för mig själv utan man men samtidigt så vill jag inte alls separera.

Kommer det bli bra mellan honom och mig igen eller kommer vi ta steget bort från varandra?

Just nu känner jag sådan ilska, sorg, förtvivlan, förvirring och rädsla också.

Ha en fortsatt fin dag. Kramar

Svar: Er livssituation påverkar ert förhållande negativt... oro och att inte ha pengar.. det tär oerhört på ett förhållande. Jag tror det löser sig mellan er... men försök att ha dialog med varann.. och använd aldrig barnen på ena eller andra hållet... styrkekram:)
Esmaralda

54 Jennie:

skriven

Tack🙂 Det var väl lite det jag tänkte 😊😊😊😊 kram

55 Browallia:

skriven

Jag har varit vetgirig sen jag var barn och sugit i mig kunskap från radio/tv-program och sånt jag fått berättat för mig.

Men när jag skulle läsa så gick det trögt och när jag väl traglat mig igenom en sida med text så visste jag knappt vad den handlde om. Envis som en röd gris stångade jag mig blodig igenom grundskolan och gymnasiet. Fick ofta höra att jag inte försökte tillräckligt och var lat och slarvig. Trots det har jag ändå varit en flitig besökare på Biblioteket och lånat böcker om sånt som intresserat mig.

När jag var 25 år fick jag veta att jag har både dyslexi och dyskalkyli. Ljudböckerna öppnde en helt ny värld för mig och för att inte tala om hur mycket enklare det blivit att ta reda på saker sedan google sök kom (viktigt att vara källkritisk).

Om det inte varit för min dyslexi hade jag utbildat mig till journalist men Universum hade andra planer för mig....

Kram

Svar: Vad skönt att du till sist fick kläm på dyslexin och nuförtiden är det ju inte samma stora hinder som det var förr... kram :)
Esmaralda

56 Dalkulla :

skriven

Tack Esmaralda, det var snällt sagt! :)

57 läroliv:

skriven

Tack.

58 B:

skriven

Tack.. lättare sagt än gjort..

59 f:

skriven

hej undrar vad som kommer hända härnäst för mig kram

60 kvinnan:

skriven

hur kommer det bli när min man kommer hem?

61 Anki:

skriven

Tack för att du försökte <3
Kram Anki

62 Jennifer:

skriven

Hej fina Es! Jag har en högre högskoleexamen men vet egentligen inte hur mycket den har hjälpt mig i jobblivet, har fått kämpa jäkligt hårt och är inte riktigt där ännu var jag önskar vara.

Min pappa var lite besatt av detdär att man måste ha en högre examen för att ”lyckas”, men jag har aldrig haft särskilt hög lön i mina arbeten utan valt dem efter vad jag vill göra. Känner många med direkta yrken och som har tusen gånger bättre ekonomiskt ställt än jag.

Själv bryr jag mig inte egentligen vad jag har, sålänge jag får göra det jag önskar mest.

Utredningarna kring min sjuka hand fortsätter och jag känner mig orolig att jag eventuellt måste omskola mig för att lyckas få ett arbete som jag klarar av. Men det vill jag inte, jag vill inte omskola mig.

Ser du om jag lyckas få ett jobb utan omskolning? Kram

Svar: Jag ser inte hur.. men jag s dig på ett jobb där du mer kommer till din rätt och där du trivs betydligt bättre..kram
Esmaralda

63 Medmänniska:

skriven

Kära Esmeralda!

Jag undrar om du kan se vad som hände min dotter i Lund den 5-6 september i år? Och var finns hennes smycke arvegods i flera generationer?
Jag får hemska syner till mig och hoppas på att du kan hjälpa mig på traven!

Ljus o Kärlek till dig

Kram

64 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag en partner vid min sida då jag fyller 30år?
Kram

65 Hanna:

skriven

Hej!

Jag utbildade mig på universitetet i vuxen ålder, innan var jag inte ett dugg intresserad av att plugga. Det var en jätterolig tid. När det väl var dags att ta sig tillbaks till arbetslivet blev det svårt att hitta jobb inom det jag utbildat mig till och jag var tvungen att ta andra jobb. Nu jobbar jag med något som jag vet ligger under min nivå, men jag trivs så himla bra med mina arbetskamrater därför står jag ut med ganska enkla arbetsuppgifter. I smyg går jag och hoppas på att bli "headhuntad" av någon person som ser min potential och erbjuder mig ett fantastiskt jobb med bra lön :)
Tror du jag tar ett skutt upp i karriären någon gång?

66 AnnaK:

skriven

Tack! Ja, det är så skönt att ha haft jobb hela dotterns liv. Hon är 22 år gammal nu 😊

Kan inte riktigt släppa att jag inte fått fram det jag vill till spanet och nu blir jag så satans blyg när han är nära så jag tappar talförmågan typ! Är ett sms dumt om jag inte får fram det? Känns som att jag vill få sagt varför jag blir såååå tyst. Då kanske jag kan släppa det sen.

Kram 😊

67 Monica:

skriven

Mig satte de i dyslexi klass för att jag var mobbad i skolan bara för att de trodde att min självkänsla skulle bli bättre. Det var min starka sida att läsa och skriva utan hinder. Det var sextio-talets sätt att lösa mobbningsproblem. Det började redan när jag började förste klass. Den hemska lärarinna hade utsett mig till ett tacksamt offer. Kom från arbetklassen, var vänsterhänt. Hon skulle tvinga mig att skriva med höger hand. Skrev givetvis som en kråka. Hon gick upp till rektorn som var lika insnöad. Blev betraktad som icke skolmogen. Fick vänta ett år. Under det året från 7 -8 år fick den kommunala barntillsynen ta hand om mig eftersom mina föräldar förvärvsarbetade. Fick gå tillbaka till den hemska barnstugan (Föregångare till dagis) där barn tvingades i säng efter lucnhen oavsett väderlek. Det var hemskt att ligga ner i en säng med neddragna rullgardiner och höra barn som var ute på granngården i solsken och lekte. Man kunde givetvis inte vara still. En gång åkte jag in på ett enskilt litet rum med sängen och fick höra vilken olydig liten flicka jag var. Allt detta bröt ner min självkänsla och jag blev mobbad under hela grundskoletiden. Det spelade ingen roll att det var andra lärare som uppmuntrade mig och sa att jag hade resurser och var studiebegåvad. Har haft svåra sociala fobier under hela mitt vuxna liv och sedermera hamnade jag på Samhall. Där utsattes man för psykisk misshandel och verbala nålstick av vissa tjänstemän och arbetsledare som såg ner på en för att man hade hamnat där. Även fanns det en social hackordning emellan arbetshandikappad som det hette. Det slutade med att jag fick sjukpension. Men läkaren ville inte ha det till att det var min psyko-sociala situation som hade gett mig paranoida långsökta drag. Det berodde helt enkelt på en psykisk sjukdom förmodligen av kemisk obalans i hjärnan (anm min bedömning.) Kan inte ställa honom till svars eftersom han är död. En mentalsköterska jag pratade med som arbetade i hans team sa att denna diagnos var en slags socialt skyddsnät för mitt vidkommande eftersom försäkringskassan kanske skulle ifrågasätta min psykosociala situation och avslå sjukpensionen. Jag vägrade att gå ut på arbetsmarknaden på grund av alla bakslag och konfronteras med översittare och mobbare igen.

Svar: Skolan förr var vidrig på det sättet... likaså människosynen. tack o lov har somligt förändrats. Du har haft det tufft... nu får du satsa lite mer på dig själv och på sådant som får dig att må bra.. kram :)
Esmaralda

68 <3:

skriven

Hej kära Es är det lite varning med mannen J ? Han var så på i fredags när jag var ut. Letade på mig på fb och ville ses för dejt. Kände att där är det nog mycket alkohol. Vill fortfarande träffa mannen som satt och åt med T. Tror du han och jag ses igen snart ? Är han singel... mån tro.
Kram

69 Jullis:

skriven

Konstigt att vi pratade om just detta igår. Och jag låg och grubblade under natten.
Dina texter är ofta mitt i prick när jag behöver dem. Tack för dina bra inlägg och texter som ger perspektiv. Kram!

Svar: Tack :) kram
Esmaralda

70 Zerafina:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om det dröjer länge tills jag blir gravid och ifall du ser hur många barn jag får? Hoppas på svar! 🙏 Tusen tack i förhand! Kram Zerafina 💗

71 GJOSTWRITER :

skriven

Igår gjorde jag en sak, som kändes SÅ skönt. Sedan får det bli som det blir men jag kände att jag gjorde något bra. Tror du att någon kommer ta det på allvar och att det blir konsekvenser för personen?


Undrar också om I kommer uppskatta på något sätt att jag föreslår en fika för bara oss?
Känns som att det kunde behövas men känner personen inte tillräckligt för att avgöra själv





Kram

72 Milla:

skriven

Hej
Intressant inlägg. Jag upplever mig själv som intelligent men har fått tagit hand om exmaken i alla år så orken att ta sig vidare fanns inte. Min känsla är att han duperat o manipulerat mig mkt mer än jag förstått förrän nu, har jag rätt? Försöker ta mig vidare o har nog blivit lite starkare. Aldrig ska ngn man få bestämma över mig igen.

Svar: Bra att du tar dig vidare och visst har du blivit starkare.. du har låtit dig bli utnyttjad på ett sätt som inte varit bra för dig. kram
Esmaralda

73 Tiss:

skriven

Jag fick en panikångestattack i fredags . Under en period så har jag haft sådana panikkänslor utan att det bryter ut. Jag vet inte om det har att göra med min nuvarande ekonomi och alltsammans som är känsligt i denna period. Jag hoppas att allt löser sig. Tror du att jag klarar mig från att hamna på psyk?

74 Alie:

skriven

Något läshuvud har jag aldrig varit, jag har fått kämpa hårt i skolan. Men en sak bestämde jag tidigt; jag ska alltid kunna klara mig själv, ekonomiskt.
Utbildningen tog sen start i livet, och till en början inte helt givet, det jag alltid trivts med är mötet med människor.
Idag arbetar jag inom vården och det i sig är en kluven fråga då det är tufft att jobba inom den idag. Men det som lyfter mig varje dag, är mötet med människor. Jag kan fortf ställa mig frågan om jag valt rätt eller vad jag skulle gjort om jag inte utbildat mig till det jag är idag, Sjuksköterska..
Det som tröttar mig är inte patienterna, utan byråkratin och ledningarna på hög nivå.
Kram 🌟

Svar: hade alla sjuksköterskor varit som du - hade det varit en fröjd !! Jag förstår att byråkratin är som att kämpa mot väderkvarnar... kram :)
Esmaralda

75 Lydia💕:

skriven

Just nu är allting så tungt och ser ingen lösning på något längre bara jobbigt allt och kan inte sortera något kommer det att släppa någon gång tufft på jobbet och kan inte ha min hund och händer inget på kärleksfronten vill att det vänder snart så man kan bli glad igen
Lydia💕

76 Zita :

skriven

Hej Esmaralda trir du det går bra på utbildningen i morgon som vis ka hålla i pirrigt som vanligt! Kram 😃☀️

77 Mirre:

skriven

Vad intressant det är att läsa om vilka vägar alla har gått, jag funderar själv på vilken väg jag ska välja nästan varje dag. Idag har man så otroligt mycket möjligheter så det känns svårt att bestämma sig för något, sedan har jag också beslutsångest i allt jag gör känns det som. Men när jag väl bestämmer mig för något då går jag in för det till 110% även om det känns jobbigt under tiden..
Jag har alltid uppskattat utbildning. Jag vet att jag vill utbilda mig, forska och starta eget. Men ibland undrar jag om det är värt det om man tänker på sin egna hälsa då det kan vara väldigt tufft ibland och man får kämpa. Precis som andra skrivit så är det väldigt mycket stress och krav på att göra bra ifrån sig. Det sänker ens generella mående ibland.
Man får nog hitta en balans tror jag, man vill ju ändå leva sitt liv och inte bara plugga ihjäl sig.
Men finns det något coolare än en professor som är expert på sitt område? WOW säger jag bara, det är så sjukt imponerande.

Kram

78 Boudica:

skriven

Här var man medelmåttlig i skolan, typ Godkänt rakt igenom, med någon enstaka högre.
Som barn var jag nog inte smart, jag var blyg och rätt så bortskämd, lärde mig inte knyta skorna, för det var ju enklare at låta mamma göra det. Till sist köptes snören man inte behövde knyta.
Jag hatar faktiskt än idag ;) Men jag kan!

Nu känner jag mig faktiskt smartare än de flesta, alltså jag ser mer in i saker än andra, och ibland kan det va jobbigt. Ja det händer att jag agerar dummare frö att slippa förklara. XD Men när jag vill att det ska synas att jag förstår då tror folk att jag inte gör det!

Har gått mina egna väger länge nu, dags att allt gott kommer snart. Jag måste lära mig att ta för mig mer. Det säger DU! ;)

Haha var D på ett flirtigt humör idag, för visst blinkade han lite åt mig idag, va? ;)
Möjligen som svar på mitt.
Jag gillar denna lek jag, men det finns folk i närheten som inte gör det.

Här ska nu handlas mat, å tränas. Vaknade flertal gånger inatt så hoppas blir tidig kväll.

KRAM!

79 Agnes:

skriven

Var väldigt vetgirig som liten...men tyvärr så är omgivning o samhälle väldigt pigga på att trycka ner de som kanske ses som lite udda o bohemiska...

Det jag jobbar inom nu, var mest en bekväm lösning när jag behövde en inkomst efter det att jag skilt mig. Blev att jag blev kvar inom yrket o då jag inte lade manken till att bli "kompis" med rätt personer inom den hierarki som förekommer inom mitt företag, så står jag kvar på samma fläck o stampar...

Har mina planer, men för mig så gäller just hårt arbete o inget gratis. Kanske mitt eget fel då jag inte klarar av att spela spel o smöra för folk.
Vet att till sist så blir det som jag tänkt, men egentligen...det känns rätt meningslöst ändå...då det enda som är poängen är att kunna försörja mig efter det att jag blivit pensionär...

Tycker ju att livet ändå är slut nu...vi ska ju alla dö, o vad är poängen med att kämpa skiten ur sig för att liksom bli av med allt när döden kommer?

Hålla stajlen för utomstående o visa upp en sjyst kuliss för andra? Titta på mig, jag är glad, lycklig o fantastiskt lyckad...

När jag mest gillar min bubbla, för gammal för en relation, totalt ointressant för snygga o tränade män...

Men som jag sagt innan...jag vägrar att erkänna för utomstående vad jag anser om livet...håller masken som den fåne jag är, o hoppas att ingen genomskådar mig.

Tränar, lever sunt, dansar...bla-bla-bla. Inget som män uppskattar...har jag upptäckt.

Nu i dag är det 5 år sedan jag fann min son död i sin säng...tiden går, o i natt var jag o tände en stor o fet marschall vid hans grav! Skiter i att kyrkogården har sina regler...det är min son o han är värd en fet marschall på sin 5åriga dödsdag!

Och snart är skitåret 2018 slut o sedan kommer ett nytt skitår...2019...för att avlösas av skitåret 2020...japp...det är kul att leva...jag lovar...cross my heart...det ÄR KUL ATT LEVA!

Bahhh...

Kram!

Svar: Poängen som jag tycker.. med hela livet.. är att ha lite kul ! Om det ena skiter sig så kan man roa sig med något annat... man behöver inte begränsa sig så mycket. men vi människor är olika och vad en tycker är kul.. tycker inte en annan. Man får hitta sin grej. Klart att osynlige sonen skulle ha en marschall... och han log brett när du tände den :) Kram
Esmaralda

80 Skorpan:

skriven

Ja det gick inte att kommentera från den nya mobilen idag, "roboten" bara rullade o rullade o rullade... Gav upp men andra ord ;).

Jag var den som inte skulle studera vidare efter högstadiet, behvövde två mellanår på folkhögskola innan jag fick för mig att ta mig til gymansiet o sen ett år där emellan på en utbildning som inte fortsatte. Fort skulle jag komma på nåt annat o såg mig själv som en affärskvinna, vilken idé , varkom den ifrån, så jag sökte mig till en högre skola o blev t om utdimitterad. Fantastisk, va ;D? O nu jobbar jag allt annat än p den nivå jag kanske kunde med min utbildning. Så egentligen känns det lite bortkastat med utbildningen, fast iofs var ju studietiden nog den bästa tiden ;)...
Så nu söker jag nytt jobb o vill faktiskt klättra lite, men f*n sån tid det tar o var ska jag hitta det jobbet?? Det är himla svårt att få jobb d man är arbetslös, men nog är det vårt att få jobb fastän man jobbar också. Hur har allt blivit så svårt? Jag vill ha nytt jobb nu!! :D.

O så vill jag ha kärlek, men det är typ ännu svårare. Suck o stön..

MG blogg imorgon?
Kram Skorpan

81 Obehagskänsla:

skriven

Duktig flicka enda upp i gymansieåldern här! 👋

Ledde till en hel del psykisk ohälsa..

Den där duktigheten sitter nog fortfarande i, men jag är bra mycket bättre och sundare i att deala med den idag :)

Tror du min sena orosanmälan kan skapa problem? Stress gjorde att jag glömde skicka i tid.. Hoppas att enheten som mottar den har förståelse.

Och jag måste släppa mitt katastroftänk.. Förbaskat jobbigt att hela tiden hitta källor till den. Suck och kram!

Svar: Jag tror man tar emot med förståelse... kram :)
Esmaralda

82 G.H:

skriven

Vilken kul blogg idag:) såklart du var och är smart Esmaralda:) coolt att kunna klockan vid 4 ju!

Min son fyller 4 om några månader. Han har precis lärt sig räkna till 20 hehe länge hoppade han över siffran 3 ;) Däremot så har han sån koll på saker och har de mest kluriga diskussioner. Han är fantastisk på det viset.

Min kompis dotter kunde läsa vid 2 års ålder, och sin mammas mobilnummer utantill innan hon fyllt två! Nu är hon sex, kan läsa skriva räkna, men det kan även de flesta av hennes klasskamrater, här i staterna drillas man tidigt!

... och lilla jag bara önskar jag kunde göra något mer givande, men så rädd att språket begränsar mig. Känns dock som min själ dör lite grann ...

Kram:)

Svar: Barn ska ju få vara barn också.. att leka och ha roligt i den åldern är viktigare än annan kunskap.. och själv får du snart en god idé och tar ett kliv vidare.. kram
Esmaralda

83 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu låter jag kanske lite väl misstänksam.
Men undrar över min chef.
Känner hon på sig saker bra? Eller har hon ”ögon i nacken”? Kanske en inspelade eller något över personalen?
Ibland känns det som hon vet exakt vad vi pratat om eller gjort?
Är hon inkännande? Eller tror du hon på riktigt har något som spelar in?
Är jag omtyckt?
Kram

84 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut att finnas chans att jag utvecklar något seriöst stabilt inom kärlek med någon som finns runt mig nu?
Kram

85 Anonym:

skriven

Blev min väninna E lite sur över att jag bad henne swisha mig för sin dotters nota när vi var ute och åt ? Hon sa innan att jag skulle säga till om hon blev skyldig mig något. Uppskattar hon att jag passar hennes barn eller utnyttjar hon vår vänskap på det sättet ? Hon känns som en fin vän så vill inte tro att det är så.
Kram


Svar: Nej det känns inte som om hon tog illa vid sig och jag tror hon uppskattar ditt engagemang.. kram
Esmaralda

86 Tildis :

skriven

Hej Es!

Jag har alltid utgått från att man inte får något gratis här i livet. Samtidigt så känns det många gånger som att det mycket också handlar om att ha tur, men jag hoppas så klart på att det lönar sig att kämpa.

Hur ser chanserna ut att få jobbet? Kram

Svar: Runt 70 %.. jag håller tummarna.. kram
Esmaralda

87 Naturvän:

skriven

Hej!

Ngn stor studiebegåvning har jag nog aldrig varit, var nyfiken o vetgirig som barn och tyckte om att läsa, men har inte landat rätt i mina yrkesval o känner mig sliten o färdig med det jag håller på med. Den ekonomiska situationen är sådan att jag får harva på ett tag till.
Skulle gärna vilja ha ngn annan bisyssla, men vet inte hur jag skall hitta ngn? Var leta? Är som att famla i ett stort mörker.............

Kram från Naturvän

88 Hönan:

skriven

Finns det något stöd, ord eller tankar från andra sidan som kan hjälpa mig framåt?

Kram

Svar: Det finns så mycket kärlek.. slappna av och slut ögonen och ta emot.. kram
Esmaralda

89 Cecilia:

skriven

Hej Ez! Kommer jag kunna andas ut? Kramar

90 Alina:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande kul som händer mig snart?kram

91 En nyfiken själ:

skriven

Konstig fråga kanske. Kommer jag få lära känna honom mer på djupet?

92 Joppe:

skriven

Hej Es.

Kan jag andas ut kring denna situation? Hoppas de har överseende. Kan vara jag som förstorar upp i huvet...

Stor kram
💖

93 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om jag har en partner vid min soda när jag fyller 30 år?
Kram

94 Musen:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om det finns tecken på att han saknar mig?
Har han några riktiga tankar på att det ska bli vi?
Kram

95 Star:

skriven

Hej Esmaralda.
Har inte hört något än från skolan jag sökt. Funderar på om något är konstigt. Om jag ska ringa och höra mig för?
Eller kan jag ha bedömts som obehörig? Verkar någon utav de sökande fått något svar än?
Kram

96 Ghostwriter :

skriven

Igår gjorde jag en sak, som kändes SÅ skönt. Sedan får det bli som det blir men jag kände att jag gjorde något bra. Tror du att någon kommer ta det på allvar och att det blir konsekvenser för personen?


Undrar också om I kommer uppskatta på något sätt att jag föreslår en fika för bara oss?
Känns som att det kunde behövas men känner personen inte tillräckligt för att avgöra själv





Kram

97 Mikael:

skriven

Dagens utbildningsystem är inte riktigt utformat, jag valde därför bort delar av det och andra såg till att jag fick supporta stora framgångar och människor istället :)

Hade gått dåligt om jag pressat in mig i dessa system...

https://m.youtube.com/watch?v=tKQ3RP3DuI0

Ens potential är vad som räknas

https://m.youtube.com/watch?v=8UG1ikrzOyA

Kram
Mikael

98 Catte:

skriven

Go'kväll!

Kvälls- och nattmänniska så hamnar ofta här när jag ska varva ner och komma till ro på kvällen.
För drygt en månad sen hade jag en så härlig, harmonisk och lugn känsla och jag vill verkligen komma tillbaka till det!
Just nu känner jag mig bara mentalt trött och orkeslös. Det är mycket på jobbet, men det är egentligen inte arbetsbördan som gör det stressigt utan situationen som vi befinner oss i i vår grupp. Tror knappast jag är den mest populära medarbetaren just nu och det är nog inte det som stör mest, utan att det inte riktigt finns någon plan för saker och ting.
Det kommer lugna sig, det vet jag, men visst går tankarna till om det kommer straffa sig senare, att jag varit tydlig med vart jag står. Hm, borde lära mig att hålla näbben ibland ;)

Har pratat en stund med Tara ikväll. Känner att min trötthet sitter i vägen för att jag ska komma framåt just nu, trots att jag verkligen vill så finns inte orken där. Förstår att hon vill mitt bästa, men om jag önskar något, trots att jag vet att det kanske inte är mitt bästa, men något jag känner ett behov av... vilar hon tills jag får göra mitt önskvärda misstag eller vill hon få mig på andra tankar och tänka ett varv till?

Under ett samtal med Y igår så sa han att han uppfattat/förstått att jag blev sårad (eftersom jag berättat det) för nåt han sa i somras och att han aldrig mer skulle säga så. Var det ett underförstått "förlåt" eller bara en bekräftelse på att han hört vad jag sagt? Har han mjuknat något i smyg utan att egentligen visa det? Efteråt fick jag en känsla av att; det är lätt att lova att man aldrig mer ska säga så, om man bestämt sig för att aldrig mer ha kontakt. Blir inte riktigt klok på hur jag ska tolka det...

Kram Catte

99 Musen:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om det finns tecken på att han saknar mig?
Har han några riktiga tankar på att det ska bli vi?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: