Chocka dig själv...

 

När livet rullar på och man går i sina invanda fotspår och längtar efter lite happening.

När  man med avund ser på andra som minsann får uppleva både det ena och de andra. 

Man känner hur depressionen sakta börjar  sänka sig över en.. som en äcklig blöt filt. 

Man beklagar sig för vännerna… man trivs inte… man förundras över alla dagar som kommer och går och  den ena är den andra lik… och man  inser att dessa dagar som rinner förbi,  det är faktiskt livet.

Och man lever det inte. Man bara existerar. Men man vill så mycket mer.

Till dig  vill jag säga :  Gör något oväntat och chocka dig själv !

 

Ställ till med fest för alla arbetskamraterna  eller grannar och särskilt de som du inte känner… ge dig iväg på en resa helt på egen hand och utanför din comfortzon… spela in en dokumentärfilm med dig själv i huvudrollen… envisas med att ta i hand och hälsa på alla i hissen då och då.. …. led allsång i bussen på  väg till jobb…. sök till Bonde söker fru…..gå med i homeswap och byt bostad med någon, för en tid… det finns hur mycket som helst att göra för att chocka sig själv.

  Har du förslag ? 

 

Huvudsaken är att man tar sig utanför sin vanliga comfortzon… och gör något helt nytt och hisnande… och från detta blir det ringar på vattnet.. man börjar tänka i nya mönster… intellektet blir rörligare… känslorna vaknar och man känner sig mer levande… saker och ting börjar hända… men man måste själv ta första steget.  ALLTID.

 

 

Vi lever.. och det är meningen att vi ska känna att vi lever. Pulsarna ska slå lite extra ibland och vi ska trigga oss själva till det ovanliga...

Fastnar man med huvudet i röven... och  passivt och eländigt tar sig an varje ny dag... ja då är det hög tid att agera.  Med en egen personlig chock och jag lovar att poff... så far huvudet ut och hamnar där det ska vara.

 

Berätta vad du gjort för att bryta dina mönster och komma igång med livet ?

Tips ?

Kram & kärlek 

 

P.s.  Fel igen på Blogg.se och somliga svar som jag försöker svara på och skicka iväg försvinner.. så har inte din fråga kommit med.. försök igen....

  

1 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Jag har nog inte gjort det där oväntade utanför min comfortzon ännu. Kanske lite när jag bytte arbete men känner ändå att jag måste göra nåt ännu värre eller bättre. Just detta med fest låter lockande, är väldigt festsugen och det var jäkligt länge sen jag festade. Man blir så peppad när du inspirerar med sånna här inlägg. Jag har väl blivit lite mer framåt i alla fall, tar för mej mer än innan och kör mer med öppna kort. När det gäller denna mannen så blir det mer öga mot öga numer och där undrar jag om vi kommer träffas dom närmsta dagarna, det ligger bra till i tiden och jag undrar om han håller lite koll hur min situation ligger till?
Kram🌷

2 Blomman D:

skriven

Blir det nåt mellan mig och Z, kan jag lita på honom?

3 EPM :

skriven

Varje gång det hänt mig nåt annorlunda så han jag slutat söka efter det. Har gällt både med kärlek och jobb, slutade leta och plötsligt ringde en jag träffat på en middag några månader tidigare och erbjöd mig ett jobb som tog mig till nya ställen i livet och som gav mig en chans att forska.

Annorlunda med det är väl att det för mig är annorlunda då jag slappnar av, släpper kontrollbehovet och bara flyter med.

Men nu känns det läskigt att släppa kontrollen, men vill inget annat... Varför smyger J omkring? Vad är hans syfte med att gå omvägen förbi min lya...?

Kram

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es kan du se vad som är fel med mitt öga ?
Tror du specialist läkaren kan hjälpa mig idag ?
Kram

5 ThereseC:

skriven

Hej Es!
När jag läste det här tänkte jag att jag borde testa fridykning någon gång 😀 vore inte det kul!
Bara tanken på fridykning gör mig nervös så det måste ju vara superspännande!

Kram ThereseC

Svar: Och fridykning blir det.. och det kommer bli en positiv utmaning för dig.. kram :)
Esmaralda

6 Jossan :

skriven

God morgon..

Jag förstår inte vad det är med mig. Jag är så trött konstant... i måndags somnade jag halv 9... det var så skönt... igår somnade jag vid halv 10... men jag är fortfarande trött.. kanske är den depressionen som finns inom mig...

Nä blir hem snabbt efter jobb idag.. 2 dagar till 5 men alla utvecklingssamtal är klara och det är skönt!

J var på besök i fredags och det kändes verkligen bra.. jag undviker att höra av mig just nu.. han flyttar om 1 vecka till samma stad så hoppas vi kommer ses ofta.. tror du det?

Dags att gå upp... kram

7 Skorpan:

skriven

Ja vad har jag gjort, nada. Livet löper av sig självt o jag följer bara med just nu. Det är tråkigheter som upptar vår tid o jag vet inte riktigt hur jag ska få nån rätsida på dem, skulle helst strypa nån... men jg är inte våldsam av mig, tror jag, så det gäller att göra något annat, men vad?

Nu skulle jag deifinitivt vilja gör en resa, det bryter mina invanda mönster. Må så vara att den resan "bara" skulle gå till min favoritstad, men där finns så mycket att se o göra... er du mig göra den resan Es? O nåt annat positivt?

Blir snart galen på allt som reser sig som väggar framför en, inga räkmackor inte. Ja det är ju det som kallas livet, men jag lider å andras vägnar, de som inte borde behöva lida... Det inverkar på mitt sovande o familjelivet är inte alls trevligt. Idéer, en seans?

kvällsjobb idag, får väl se om de uppvaktar mig på den snart stundande dagen? Då ser man hur mycket man är värd ;)..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

8 Misstjejen:

skriven

Hej

På nästa fredag var jag på och titta på teater så kommer jag träffa min kärlek där?

Ha det bra

9 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag är i full gång med att återupprätta en komfortzon. Tidigare har jag inte varit så mycket för att göra några hejdundrande utsteg från den komfortzon jag befunnit mig i, men gjort små saker ofta. När jag var höjdrädd, inte så jag svimmade av att stå på en låda, men jag ville inte stå på en stege och måla huset. Då följde jag med en snygg kille och bergsklättrade. Det var läskigt så jag nästan kissade på mig i början, men efter en stund gav det en rejäl skjuts i wow-känslan i magen. Lika roligt var det inte att följa med honom i en fyrsitsig Cessna. Som att åka folkvagn på tusen meters höjd...urk....
Eller när jag och en kompis fick för oss att vårbada nakna innan första maj. Kallt som tuuuuusan, och efter en stund kom femton mopeder...

Jag tycker om att göra nya saker, göra bort mig lite och bjuda på ett skratt. Jag har gift mig in i en familj där man inte hälsar på en bekant på byn som man inte sett på länge, för vad ska den personen tänka??? Min svärmor går inte till pro, för hon kan ju inte bara kliva in där helt plötsligt när hon inte varit där och känner ingen! Hon är så ensam.... Och modig, för jag är lite rädd för att bli en ensam pensionär. Men det är långt bort :) Nu är nu och idag ska solen skina på oss. Fast det är föga lovande ut.... :Det
Ha en FIN dag!!!

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag är en vanemänniska ut i fingerspetsarna och har svårt att bryta mönster ,ja nästan omöjligt.Vet ej om födelsemånad har med det att göra ? är ju född i kräftans tecken...
Vad tycker du om horoskop ?

Ha en go mitt-i-veckan dag ! Bryt så många mönster ni kan !

Kram Anki med flock som väntar på beställd spis :-)


Svar: Horoskop kan vara bra och rätt och det beror ju på kunskapen hos de som tolkar.. kram :)
Esmaralda

11 Angel-Of-Darkness:

skriven

Hej Es

Jag är livrädd efter nyheten om naturkatastrofen som det skrivits samt talats om.
Kommer jorden att gå under inom 10-30 år? Hade ångest innan denna nyhet men nu går jag runt i panik varje vaken sekund , o det känns som jag ska få panikattack ofta pga detta. Jag vill ju se o leva med mitt barn, se mitt barn växa upp. Trodde inte att jag skulle dö i naturkatastrof, du såg nåt annat i en seans för många år sedan. Jag skulle ju få leva länge. :( vet inte hur jag ska klara av att leva vidare normalt efter denna nyhet, detta skrämmer ärligt talat skiten ur mig! Vill bara få leva med, o se mitt barn växa upp, tills vi båda hunnit bli mycket mycket äldre. Kommer jag att få göra det? Kommer det bli en positiv förändring för att kunna rädda klimatet? eller kommer jag att dö inom 10-30 år?
Är så orolig o ångestfylld, vet inte hur jag ska kunna leva vidare normalt nu med stark ångest samt oro, varje vaken sekund, över detta. :(
Kram

Svar: Bär inte jordens undergång på dina skuldror... utan känn dig trygg i att jorden går inte under och du kommer klara dig från stora naturkatastrofer.. kram :)
Esmaralda

12 Susan:

skriven

Vilken käftsmäll jag fick när läste dagens ämne... visst lever jag men jag känner jag ibland att jag fastnat me huvudet i röven😱Vill så mycket men alla ”måsten” gör att det inte blir gjort så mycket spontant el utanför bekvämlighetszonen .... men innan året e slut lovar jag mig själv att ngt ska ha gjorts👍🏼

Kram

Svar: Ett bra löfte och se till så du lever det.. kram :)
Esmaralda

13 Rebecca:

skriven

Jättebra tips :)Att jag går utanför min comfortzone är inte svårt då jag tycker mycket är "nervöst" att göra på egen hand. Anmälde mig till en grundkurs på jobbet, jag vill ju fortbilda mig men tycker det är nervöst att gå till nya ställen med nya människor. Så försöker pusha mig att göra saker jag vill även om det är obekvämt.

En sak jag drömmer om att göra är att gå på regression eller göra andliga saker. Men det är väldigt utanför min comfortzone.

Men det är bra att stanna upp ibland och inte bara låta livet passera.

Kram

Svar: Exakt... och du jobbar på och kämpar bra och på ett positivt sätt.. kram
Esmaralda

14 kvinnan:

skriven

jag började en kurs på arbetsförmedlingen, som jag aldrig hade för ett år sen, jag är så himla stolt över mig själv som har klarat detta,på grund av att jag har en stor ångest som jag lever med, men som sakta och säkert hoppas jag försvinner, men igår var det jobbigt mådde så illa och dålig i magen, men jag tvinga mig igenom hela kursen ändå, nästa vecka är sista gången, har även sökt ett jobb igår som vi får se om jag har chansen att få. puh

15 MollyD:

skriven

Hej
Min galna medarbetare, psykopat? Narcissist ? Vad kan jag göra för att göra hennes dag så att hon slutar. Fler o fler håller på att duka under. Kram
PS ge mig hopp ds

Svar: Gå samman... och gå vidare till er chef.. kram
Esmaralda

16 f:

skriven

drömde inatt att jag var på ett bröllop hos ett par vänner till oss vi bytte om flera gånger , men i verkligheten så har dom gift sig i sommar, vad betyder drömmen?

Svar: Att något nytt kommer din väg.. kram
Esmaralda

17 Jessica:

skriven

Hej Es!
Ser du om L är min soulmate?
Kram :)

18 Jennifer:

skriven

Hej fina Es! HÄRLIGT inlägg! Så inspirerande! Precis vad jag behöver bli påmind om!

Eftersom jag älskar att resa brukar jag oftast välja att resa utanför min comfortzone som ett sätt att skaka liv i mig själv och livet! Men kom just på att det kanske OCKSÅ blir för mycket av en vana? Älskar att utmana mig själv på resor, och att hänga vid en pool och ligga på stranden är ingenting för mig. Är alldeles för rastlös för det.

Tidigare brukade jag vara ganska bra på att ordna spontana fester, men nu är det inte riktigt möjligt då jag saknar eget hem.

Det vad jag borde bli bättre på är att gå på dejter, jag försöker chatta med olika män men sen tar det slut där, säger nej till att träffas om det inte från början känns 100% rätt. Men det är kanske lite dumt för då missar jag kanske något bra.

Nu är jag som sagt sjukskriven vilket suger!!! men försöker komma på något trevligt jag kan göra för mina fina arbetskompisar. Typ åka in tilll kontoret nån morgon tidigt och skriva små lappar till var och en, med uppmuntrande ord till var och en.

Nu skulle jag så gärna vilja ha lite romantik i mitt liv. Ska på fest på fredag och undrar om det finns en chans till att träffa nån intressant snygging där? Kram

Svar: Ja chansen finns.. ha ögonen med dig och lägg märke till även de som kanske inte direkt fångar ditt intresse.. kram
Esmaralda

19 Pia1:

skriven

Ja jag gjorde det igen igår, har ju inget annat val 😰 är så glad för dina ord Es, jag vågade vara precis vad jag är och vill och han öppnade sig som himlen vid ett skyfall liksom. Han blev orolig för det jag visade honom på mina bilder, det verkade faktiskt äkta och väldigt gulligt att patienten fick lugna och förklara en gång. Remiss skickat äntligen till kirurgen, nu har även min läkare gjort det stora steget så det hänger på hur detta tolkas om vi ska åtminstone få det förklarat. Jag fick höra mycket som gjorde mig trygg och det var liksom ingen konst att skämta lite om min situation bara jag kände mig lugn 😘

Svar: Bra... det känns positivt och du är på rätt spår nu.. kram :)
Esmaralda

20 Ghostwriter:

skriven

Jag försöker chocka mig själv men så sviker planerna för att jag är naiv och tror på människor ( söker bostad ).

Men nu undrar jag...
Visningen idag, kan det ställa till med problem eller är det Ok ”enligt lag” att hyra denna korttid? Det kändes som att jag kunde chocka mig själv lite där men jag tror att det kanske kan ställa till med problem och det vill jag inte.. ser du om det är rätt bostad för just nu eller om det kan orsaka krångel?




Kram och tacksam för hjälp!



Svar: Nja, det kan faktiskt bli lite bekymmer.. och en oro för dig.. kram :)
Esmaralda

21 lilla m:

skriven

Hej, hur stor är chansen att han tackar ja om jag bjuder ut honom på en kopp kaffe? Vill han träffa mig på tumanhand?

Svar: Runt 70 % eller mer att han tackar ja.. kram
Esmaralda

22 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för dessa förslag.
Ibland har man känt just så att man bara går i dagarna och då behövs förändring. Jag håller just nu på skapa lite kommande förändring om det lyckas.

Ser du om det verkar bli en flytt under nästa år?
Ser du om kärleken kommer innan en flytt blir aktuell?
Om du ser en partner och relation inte allt för långt bort för mig?
Kram

Svar: En flytt kommer och kärleken också men ser inte i vilken ordning. .kram :)
Esmaralda

23 Mim:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om han fortsätter med henne framöveroch får familj?
Kram

24 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du möjligen om jag möter kärleken i samband via något arbetsrelaterat eller studie relaterat? Eller verkar mötet Ske helt och hållet på en fritid?

Känns det som om mötet ligger långt fram i tiden?
Kram

25 Jossan :

skriven

J var på besök i fredags och det kändes verkligen bra.. jag undviker att höra av mig just nu.. han flyttar om 1 vecka till samma stad så hoppas vi kommer ses ofta.. tror du det?

Kram

26 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du möjligen om jag möter kärleken i samband via något arbetsrelaterat eller studie relaterat? Eller verkar mötet Ske helt och hållet på en fritid?

Känns det som om mötet ligger långt fram i tiden?
Kram

27 kvinnan:

skriven

jag började en kurs på arbetsförmedlingen, som jag aldrig hade för ett år sen, jag är så himla stolt över mig själv som har klarat detta,på grund av att jag har en stor ångest som jag lever med, men som sakta och säkert hoppas jag försvinner, men igår var det jobbigt mådde så illa och dålig i magen, men jag tvinga mig igenom hela kursen ändå, nästa vecka är sista gången, har även sökt ett jobb igår som vi får se om jag har chansen att få. hur stor är chansen att jag får jobbet...

28 Mimis:

skriven

Har Försökt att våga men misslyckats. Måste bli en förändring. Ser du om jag lyckas chocka mig själv till en positiv förändring??

Kram

Svar: Japp, du har vad som krävs så bara ta sats och sätt igång.. kram
Esmaralda

29 Helena Ir:

skriven

Ord och inga visor minsann :)
Man behöver väl nästan alltid ha dessa tankar med sig..om att det är NU livet pågår..
Skulle nog säga att jag utmanar mig i det lilla..men som det är med ekonomin och kroppen så sträcker det sig inte så långt..
Jag och en tjej till i gruppen har i alla fall fått med oss några till på ett evenemang i slutet på denna månad..

Jag skulle aldrig få för mig att börja leda allsång på bussen..stackars människor.. :)..behövs många sånglektioner för det..rätt knäpp är jag i vanliga fall..det får väl ses som en utmaning till mina medmänniskor ..

Det är så här..vet inte om jag är född under en lycklig stjärna..men det ger jag fasen i..träffar så mycket goa människor...och det är det som för mig är livsbejakande ..
Och huvudet som ibland letar sig ner i röven..det får tillfälle att även se ljuset ibland :)

Ha det så nice..

Kram :)

30 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Är en sådan dag, Känns bara som hela familjen mår lite dåligt.
Jag har som en klump i magen. Ibland önskar jag bara att vi kunde vara en hel fungerande par. Tror du han mår dåligt på sitt håll över att vara separerad med mig?

Ser du Esmaralda, om ”f” en dag kommer vilja vara med mig?
Kram



Svar: Det känns som om någon annan kommer in i ditt liv.. kram
Esmaralda

31 Eva:

skriven

Vilket bra inlägg igen!:) Jag hade kunnat byta liv för länge sen och uppfylla mina drömmar.
Men vad gör man när man har gamla föräldrar som man måste ta hand om och hälsa på och hjälpa?
Man känner sig låst ( även fast man såklart älskar sina föräldrar, goes without saying egentligen) och jag har faktiskt lite panik över att åren går och går, och min man och jag kan inte uppfylla våra drömmar.
Alla säger "Ta med dom", men min svärfar är alldeles för sjuk så det klarar vi inte.
Känner mig lite låg ibland pga det, skulle så gärna vilja byta liv totalt.
Visst, när dom har gått bort så gör vi det. Men då har även vi blivit mycket äldre.

32 PiaS:

skriven

Hej Es,

Jag har nog genom åren ”utmanat” mig och min komfortzon. När jag var yngre så såg jag det så mycket som att jag utmanade mig utan som ett äventyr och kul. Jag har rest själv till Sydafrika, sedan när mina barn kom, och jag separerade från deras far, så åkte jag och de på en roadtrip till Sydafrika. Har ju vänner där, så kanske fanns en viss trygghet men åka själv med två 5-åringar är lite att äventyrligt allt ;).

Nu i höst har och 48 år gammal, börjat med ju jutsu🥋. Är helt nybörjare men det är både kul och lite ”läskigt”, samt att jag lär känna nya trevliga roliga människor, unga som äldre. Vet inte vad detta leder till, men jag mår bra och utmanar mig både mentalt som fysiskt.

Det som jag funderar mycket på nu och som jag tagit upp i ett tidigare inlägg (tack för svar 😊) är vad jag ska syssla med, jobba med? För just nu känns det precis som du skriver i bloggen den ena dagen är den andra lik, trist, segt, fast som segt tuggummi under skorna och jag ”hasar” på, gör det jag ska, men utan större engagemang. Så vill jag verkligen inte ha det tills jag går i pension (när det nu blir). Jag grunnar på när jag mår bra och mycket är när jag planerar resor, och reser. Tycker det är kul att hjälpa andra med tips på resor etc. Kanske något inom det området? Så är det ju detta med att släppa taget om det gamla...ensamstående med två barn, så måste mat, kläder, tak över huvudet etc ändå tas med i beräkning.

Förhållande och kärleken...visst finns längtan efter det, men jag är klar med att ”jaga” efter det. Dyker det upp så underbart, annars ja...reder mig ändå.

Kram PiaS

33 Gunilla i Oxd:

skriven

Du träffar huvudet på spiken, shit va bra skrivet!!!🌟🌟🌟

En jävla fegis är jag, men ska nog ändra på det nu!!

Kram på dig bästa snyggaste spåkärringem ever!!! ❤️❤️❤️

//Gunilla i Oxd

Svar: En tacka och bugar :) Och du kan massor på den här vägen.. kram :)
Esmaralda

34 Isa:

skriven

Hej
Med tanke på gårdagens blogg undrar jag hur man ska tänka när barn, tonåringar, vägrar träffa ena föräldern? Tvinga dom eller låta dom ta den tiden de behöver? Kanske aldrig, flera år eller månader

Kram

Svar: Man kan inte tvinga dem.. inget gott kommer ur det... men man kan tala för "varan" och att den förälder som de inte vill träffa.. inte ger upp i sina kontaktförsök.. kram
Esmaralda

35 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Jag har nog inte gjort det där oväntade utanför min comfortzon ännu. Kanske lite när jag bytte arbete men känner ändå att jag måste göra nåt ännu värre eller bättre. Just detta med fest låter lockande, är väldigt festsugen och det var jäkligt länge sen jag festade. Man blir så peppad när du inspirerar med sånna här inlägg. Jag har väl blivit lite mer framåt i alla fall, tar för mej mer än innan och kör mer med öppna kort. När det gäller denna mannen så blir det mer öga mot öga numer och där undrar jag om vi kommer träffas dom närmsta dagarna, det ligger bra till i tiden och jag undrar om han håller lite koll hur min situation ligger till?
Kram🌷

36 FINA:

skriven

Hej Esmaralda! Jag är så känslomässigt fast i denhär mannen A trots ihärdiga försök att bryta mig loss. Jag dras jämt till honom, han dras till mig. Kemin och attraktionen är stark, men förklarar ändå inte varför jag inte kan släppa honom.

Vad beror det på att vi håller på såhär? Har vi levt tillsammans i ett tidigare liv? Kram

Svar: Ja faktiskt så tror jag ni har ett gemensamt förflutet.. kram
Esmaralda

37 Susanne Amalia :

skriven

Virrigt värre.. God Morgon.. Till världen 🌏.. Här är det grått och jag ska ta dagens blogg till mig och leva livet.. Har varit bra på detta.. Men tyvärr fastnat lite i en värld fylld av kreativa handlingar för att göra mig av med mitt gamla liv.. Det går så där.. Men så fick jag oväntad hjälp häromdagen.. Tack
Nu blir det ordning g på torpet.. Men med lite sikt..

Livet är ett mirakel och låt det ske..

Önskar dig en fin dag och alla på bloggen en fantastisk glädje i hjärtat 💕 EllaBella och Saga hälsar också..
Fråga:om jag skickar en bild på EllaBella och Saga.. Kan du då lägga den på bloggen så alla får se dem eftersom de skickar så mycket kärlek till alla Bloggdjur och bloggtvåbeningar?? Kramar
😍

Svar: Ja absolut, klart de ska visa sig för bloggfamiljen.. kram :)
Esmaralda

38 Mimid:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt? trivs inte där jag bor nu.

Kram

Svar: Ja en flytt blir det.. kram
Esmaralda

39 Mimid:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt? trivs inte där jag bor nu.

Kram

40 Bellagio:

skriven

Enligt andra så kan mitt liv däkert vaea ganska händelserikt:

Byter jobb hyffsat ofta och pluggar ofta extrakurser.

Gör småresor, senast till Prag för några veckor sedan. Flög själv med barnen i somras.

Projekterar själv för mitt utbygge. Samtal med hantverkare osv

Är särbo med en tjej (dvs kom ut dom lesbisk för typ 2 år sedan)

Men kommer inte ifrån känslan av att jag ska göra mer/något annat som jag inte får tag på...

Svar: Det kommer stå klart.. du kommer veta när tiden är inne och då tar du det klivet också.. kram :)
Esmaralda

41 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Provar min fråga igen,
Ser du möjligen om jag möter kärleken i samband via något arbetsrelaterat eller studie relaterat? Eller verkar mötet Ske helt och hållet på en fritid?

Känns det som om mötet ligger långt fram i tiden?
Kram

Svar: Verkar ske under fritiden.. kram
Esmaralda

42 F:

skriven

Hur stor är chansen att jag får jobbet som jag sökte igår?

Svar: Runt 70 %.. kram
Esmaralda

43 Mikael:

skriven

På ett visst sätt kan man väl kalla det bryta mönster, jag har sagt upp mig på stående fot några gånger, utan att ha något nytt jobb klart, det har tagit mig till nya städer, länder och kärlekar.

Kram
Mikael

Svar: Ja, du får uppleva mycket.. ibland står det still men så kommer insikten och du tar dig vidare.. kram
Esmaralda

44 Mirre:

skriven

Hej kära Es,
Ser du om jag blir klar med mina kurser och hinner få betyget innan ansökan stänger den den sista november?
Jag vill ju så gärna skicka in min ansökan till vårterminen men blir jag inte klar med dessa kurser innan sista november så har jag inte behörigheten :(
Kämpar verkligen för att hinna klart men jag kämpar i motvind känns det som.. Det är så mycket som ska göras på sån liten tid. Och sen massa administrativa grejer innan jag ens får betyget på papper.. Suck. Ser du något kring detta? Kram ❤

45 FINA:

skriven

Tack Esmaralda för svaret, uppskattas! Jag tänkte väl det... hittar ingen rimlig förklaring! Då allt är bra mellan oss känns allt så himla bra, då vi är osams känns det som om en del fattas mig och jag inte kan vara helt glad förrän vi är sams igen.

Det är bergodalbana på högsta nivå, intensivt, just då vi kommer varandra så nära så drar han sig undan... varför gör han det? Men så efter en tid söker han sig tillbaka till mig. Och allting upprepas. Helt galet. Kram

46 Å M K:

skriven

Jag matar mig själv med LOA för fullt. Så svårt att vända rätt tänket. Kämpar på! Utmanar mig på hästryggen varje vecka. Har kommit en bra bit på väg.
Önskar mig så mycket mer av livet än det jag har i dag. Mest av allt en flytt. Men som du svarat mig förut...stiltje först sen händer det fort.
Det är lite stilla på alla plan nu...jobbigt!
Kram <3

47 Hopp:

skriven

Hej Es

kommer jag våga mera framöver,blir det förändring i livet för mig?
kram

Svar: Ja, ta dina steg framåt och positivt händer.. kram
Esmaralda

48 *:

skriven

Hur blir det ekonomiskt för mig/oss i framtiden.

Nu är det kämpigt för mig och man väntar ju bara på att vinna stora vinsten eller få pengar genom jobb eller annat.

Ser du om vi lever gott i framtiden, vinner pengar ? eller annat som gör att vi kan unna oss mer.


Kram
*

Svar: Några stora vinster ser jag inte på väg inom rimlig framtid.. kram
Esmaralda

49 Mt:

skriven

Hej!
Det är precis vad jag har gjort, nu i höst ska jag gå 2 skönhetsutbildningar.
Har funderat länge att gå dessa kurser. Så nu tog jag tag i saken..är såå glad!
Kommer jag klara båda kurserna?
Kram!

50 Egzona:

skriven

Hej E!
Jag har en fråga, jag vaknar varje natt mellan 04-05 helt pigg och rädd sedan efter ett tag så somnar jag om. Vad betyder det här ? Tacksam för svar, ja behöver verkligen din hjälp

Svar: En gång för länge sedan, i ett annat liv steg du upp mellan kl 4-5 dagligen under så gott som hela livet och de gamla spåren ger sig tillkänna ibland... kram
Esmaralda

51 Michaela:

skriven

Så sant! Just nu är mina utmaningar att orka jobba med bihåleinflammation. Klara av brosans hjärtoperation på tisdag och säga vad jag tycker,tänker och står till andra människor.

Sen drömmer jag på nätterna om snygga poliser😄 Kanske en längtan efter romantik ...

Kram och hoppas blogg.se vaknar helt till liv igen!

Svar: Jobbigt med bihåleinflammation.. men det försvinner.. jag sänder din bror en extra healingtanke.. kram
Esmaralda

52 Jennifer:

skriven

Hej fina Es! HÄRLIGT inlägg! Så inspirerande! Precis vad jag behöver bli påmind om!

Eftersom jag älskar att resa brukar jag oftast välja att resa utanför min comfortzone som ett sätt att skaka liv i mig själv och livet! Men kom just på att det kanske OCKSÅ blir för mycket av en vana? Älskar att utmana mig själv på resor, och att hänga vid en pool och ligga på stranden är ingenting för mig. Är alldeles för rastlös för det.

Tidigare brukade jag vara ganska bra på att ordna spontana fester, men nu är det inte riktigt möjligt då jag saknar eget hem.

Det vad jag borde bli bättre på är att gå på dejter, jag försöker chatta med olika män men sen tar det slut där, säger nej till att träffas om det inte från början känns 100% rätt. Men det är kanske lite dumt för då missar jag kanske något bra.

Nu är jag som sagt sjukskriven vilket suger!!! men försöker komma på något trevligt jag kan göra för mina fina arbetskompisar. Typ åka in tilll kontoret nån morgon tidigt och skriva små lappar till var och en, med uppmuntrande ord till var och en.

Nu skulle jag så gärna vilja ha lite romantik i mitt liv. Ska på fest på fredag och undrar om det finns en chans till att träffa nån intressant snygging där? Kram

Svar: Inte din soulmate men det kan mycket väl finnas någon annan där... kram :)
Esmaralda

53 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda märktes H och mitt flörtande på banketten?
Kram

54 Fina:

skriven

Hej Es, kan du se varför han drar sig undan just då vi kommer varandra nära? Kram

55 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.
En liten fråga, är en man som samarbetar lite med vårt företag,
Upplever ibland lite att när jag är själv så ler han lite extra men däremot om någon kollega är i närheten så är han bara professionell. Jag vet att han har förhållande och är upptagen.
Kanske jag bara inbillar mig eller flörtar han lite oskyldigt med mig? Fast inte har han några seriösa tankar bakom det va?
Kram

Svar: Jodå lite flirt är det nog allt.. kram
Esmaralda

56 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Du har ju sett att någon person har jag med mig när mötet med kärleken sker. Ser denna person som är med mig ut att vara någon jag känner idag? Kram

57 Moonshade:

skriven

Att våga eller inte våga kan jag koppla på min sluga kvinnlighet och förföra honom till min säng? Vad är chansen att lyckas? Alla fall en kyss?

58 Lattemorsan:

skriven

Men så nesligt med blogg.se..

Testar igen och håller en tumme att detta kommer med: Tror du första lägenheten blir i Göteborg eller på annan plats i Sverige? Skulle uppskatta vad du såg i detta. Längtar men vet ej om det är riktigt rätt i tiden än :)

Väldigt bra inlägg för övrigt! Viktigt att skaka om sig ibland.. Ikväll blir det dock nervarvning framför Bonde söker fru. Det kan ju vara världens mysigaste program!

Kramis 💕

Svar: Inte riktigt dags än men när det blir dags så känns Göteborg som ett bra val.. kram
Esmaralda

59 Jessica:

skriven

Hej Es!
Ser du om L är min soulmate?
Kram :)

60 Barbie :

skriven

Hej Goa Es ! Kan du se om Resart gillar mig? Kommer han ta första steget? Om inte bör jag? Får jag dåligt svar tillbaka?? Vill bara att han frågar efter mitt nummer åhhh!!!!! Kramar

61 Undran:

skriven

Hej Esmaralda!

Vad tycker du om drömfångare? kan det vara positivt att en drömfångare i sovrummet??

Kram

62 Michaela:

skriven

Fick en ide'!
Kanske några av Sthlms -gänget vill träffas någon kväll och babbla lite?😄
Kram!

63 Dalkulla :

skriven

Den största föändringen jag gjort i mitt liv de senaste åren var nog min flytt 60 mil iväg alldeles själv. Visste i princip inte vad som väntade mig, om jag bortser från vissa incidense så har livet rullat på bra. Nu som idag är, väntar jag bara på helheten av det jag redan vet om, som kommer snart, efter det kan jag inte önskar mig mer i livet.

Nu med facit i hand vet jag att min flytt inbringade mycket positiva saker i mitt liv. Är så glad att jag kom ifrån min f.d. ort, vilken jag aldrig återkommer till mer. Här mår jag bra, här blir snart allt fulländat.

Kram.

Svar: Ja, att göra något oväntat brukar ge positiva ringar på vattnet.. kram
Esmaralda

64 G.H:

skriven

Esmaralda, hade så otrevliga drömmar i natt.

Drömde att jag höll på att dokumentera (jobbar inom sjukvården) men hann aldrig klart, blev avbruten hela tiden. Kände mig stressad...

Nästa dröm blev jag utfryst av ett par kompisar från gymnasiet.

Vad kan detta betyda?

Kram:)

65 Vv:

skriven

Hej kära E!

Jag vill starta ett företag angående larm.. kan du möjligtvis se om det blir lyckat om jag startar? Kram

66 Ww:

skriven

Kommer det bli något mellan mig och R Esmeralda?? Kramar

67 Um:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur stor ser du att procenten är att han skaffar barn med henne?
Kram

Svar: Runt 60 %, kram
Esmaralda

68 Jobb:

skriven

Hej Es

Kommer jag hitta rätt yrke för mig?
kram

69 Orolig:

skriven

Hej!

Kommer jag att klara mig ekonomiskt eller blir jag fattig?? Har inget jobb.

Kram

70 Hanna:

skriven

Till Angel-of-darkness nr 11

Vi har uppskattningsvis TIO ÅR på oss att fixa klimatet så att inte uppvärmningen blir hela två grader varmare. INTE att vi har tio år kvar att leva...Än finns det hopp!

71 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan jag var säkert på att han J kommer inte väl svaret för jag skicka iväg...?

Ska jag vänta under en månaden så ser om han svar eller inte?

Ha det bra

72 Inget liv:

skriven

Hej!!

Finns det något hopp om en framtid med jobb och trygghet i livet?? Som det är nu så känner jag varken hopp eller trygghet bara oro.

Kram

Svar: Saker och ting kommer att lösa sig... kram
Esmaralda

73 Vitlilja:

skriven

Vad tänkte hon när hon såg mig idag?

74 AnnaK:

skriven

Jag håller mig väldigt i min comfort zone. Borde verkligen göra nåt drastiskt......ska bara komma på vad. Är ju så rackarns feg.

Apropå det......borde jag flirta lite tillbaka? Kommer ju aldrig bli nåt mer än flirtande från nåns sida gissar jag men är ju lite kul ändå. Inte för att jag vet hur man gör 😬 Är inte den flirtiga typen och upplevs nog som rätt kall.

Kram 😊

Svar: Flirta du... det ger återbäring.. kram
Esmaralda

75 åsa:

skriven

Hej E!

Låter nog som en konstig fråga. Ringde mor hörde om de hade något för sig på fred. För att tvätta fönsterna för dom . De är gamla.
Men de skulle på möte på kvällen så det blev för mkt tyckte hon. Då sa jag att då får vise i slutet av nästa v.
Fick en känsla om hon är ledsen el bara trött. farsan blir allt gaggigare . men blir kluven ska jag ring henne om jag ska åka hem imorn el lörd eller ta det nästa v?Lita på att det är okey nästa v.Jag åker iväg några dgr på Sönd lunch. Kraaaaaaaaaam Å

Svar: Hon är trött och inte riktigt i form och orkar inte med så mycket just nu.. ha telefonkontakt med henne och känn in.. kram
Esmaralda

76 My cup of tea:

skriven

Hej Es

Vet jag vem min soulmate är?
kram

77 <3:

skriven

Hej kära Es kan du se vad som är fel med mitt öga och vad som orsakat inflammation och såret på ögonvitan ?
Läkaren förstod inte alls hur det kunnat bli såhär. Håll tummarna och be MG hålla tassarna att detta går över fort och jag blir bra.
Kram

Svar: Jag begriper det inte heller men tecknen visar att du blir helt återställd och MG håller alla tassar.. kram :)
Esmaralda

78 Soulmaten:

skriven

Hej Es

Kan du se något utseende på vem min soulmate är?
kram

79 Angel-Of-Darkness:

skriven

Tack Es för ditt svar! Det betyder mycket! <3 då ska jag försöka skjuta undan min oro kring det där.
Kram o ha det jättefint!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: