Mer än bara ångest....

En av er bad mig skriva om GAD  så varsågod......

GAD - Generaliserat ångestsyndrom, är ett elände att drabbas av.

Att vara orolig och känna  ångest ibland, när man har anledning är helt normalt och  det är inte GAD.  Är man tex arbetslös, lever i en taskig relation, vantrivs med livet etc… då har man anledning att må dåligt och detta ska  alltså inte blandas samman med GAD

 

Har man GAD så lider man av ständig oro vilket innebär att livskvaliteten försämras rejält. 

  Jag hade tex en klient en gång ( som terapeut) vars GAD yttrade sig så att ångesten blev henne övermäktig och hon började kräkas.. och kunde inte sluta.

Kräkningarna och kramperna bara fortsatte och hon hade  två fruktansvärda år innan hon lärde sig greppa sin sjukdom, förstå den och kunde möta den tankemässigt och därmed må bättre

 

Har man redan en annan diagnos som tex  Aspergers, ADD osv.. då har man lättare för att drabbas av GAD.

  Det här är GAD:

 

1)     Ihållande. Ångesten försvinner inte oavsett vilken situation personen befinner sig i.

2)     Överdriven. Mer intensiv och påtaglig ångest än vad de flesta andra skulle ha känt i samma situation.

3)     Irrationell. Det finns egentligen ingen riktig anledning att oroa sig över det som personen har ångest över.

Många med GAD vet om att deras oro och ångest är både överdriven och irrationell men klarar inte av att kontrollera sina tankar.

 

 

 

 

Varför får man generaliserat ångestsyndrom?

Orsaken till varför en person drabbas av GAD är fortfarande inte helt klarlagd.

Forskare är dock överens om olika hjärnstrukturer och hjärnaktiviteter har en påverkan.

Dessutom har forskning visat att gener också spelar en roll.

Personer som har en familjemedlem med GAD löper fem gånger risk att själva drabbas.

Dessutom är personer som har varit med om traumatiska upplevelser och haft alkohol- eller drogproblem mer benägna att utveckla GAD.

 

Symptom för en person som lider av GAD inkluderar både psykologiska symptom, beteendesymptom och fysiska symptom.

De vanligaste psykologiska symptomen är överdriven rädsla och oro, känslor av att ångesten är utom kontroll och ständiga tankar om saker som ger ångest.

Beteendesymptom kännetecknas ofta av koncentrationssvårigheter, oförmåga att slappna av och undvikande av situationer som skapar ångest.

Fysiska symptom kan komma som en konsekvens av de psykologiska symptomen och det är inte ovanligt att ha problem med mage, sömnsvårigheter och muskelspänningar.

 

Vad finns det för behandlingar?

Det vanligaste sättet att behandla generaliserat ångestsyndrom är genom samtalsterapi.

Ibland kan även medicinering förekomma om inte terapi är tillräckligt.

I dessa fall brukar någon form antidepressiva läkemedel användas i kombination med  terapin.

Somliga svarar bra på  KBT och andra behöver gå tillbaka i tiden för att försöka vad som kan ligga bakom deras mående.

 

 

För alla gäller samma sak… nämligen att man måste få insikt i hur man påverkas  och hur  man själv  kan påverka detta tillstånd. 

Med envetet hårt arbete i terapi och med sig själv kan man komma till rätta med det värsta.  Det tar tid och det tar energi  men ofta lyckas man !!

 

Kram & kärlek

1 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Har aldrig riktigt funderat på olika stadier av ångest. Har aldrig varit drabbad av så svår ångest men minns min första ångestattack jag fick när jag var yngre, då förstod jag inte men idag är det annorlunda. Och just idag känner jag faktiskt lite ångest. Det har försvunnit 300kr på jobbet och jag känner mej misstänkt fast jag är oskyldig! Är det någon som tagit dom eller är det en naturlig förklaring att vi helt enkelt räknade fel? Detta känns så obehagligt!
Jag hoppas innerligt att det löser sej och ingen misstänker mej.
Kram🌷

Svar: Jag kan inte se att någon misstänker dig... kram :)
Esmaralda

2 Boudica:

skriven

Godmorgong!
Så här på morgonen innan solen ska jag snart till jobbet. Urk!
Nej, kan känna av ångest, men då finns det anledningar. Sen att jag känner oro för en hel del, men det har sina rötter i min sjukdom som slagit ner självkänslan. Men ångest måste vara en av de värsta känslorna som finns. Och jag kämpar än i dag mot det.

Insåg, att det bara är 2 månader kvar till att min kurs börjar, kanske bäst att söka semesterledigt några dagar ;) Tiden den går riktigt fort!
Speciellt nu när jag levde på molnen.

Ja men igår föll jag rejält, jag låg kvar på golvet å bölade och skrek genom kvällen,(Dålig förlorare? ;)) men nu har jag rest mig. Och insett. När jag nu fallit ner så långt det går, finns det bara en väg att gå -upp.
Jag ska klara denna dag, den ska bli bättre än förväntat.

Men snälla Es, var det bara en illusion att D utvecklat nå små känslor för mig? Jag tyckte det gick så bra!

oj nu måste jag springa!
KRAM!

Svar: Exakt.. låter man sig falla så når man botten och det är då man börjar klättra uppåt och det gör du... använd din envishet... livet kommer förändras och bli så mycket bättre.. kram :)
Esmaralda

3 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
En gång, för några år sen, det känns längre än än det är, så hade jag sådan ångest att jag nästan gick i sjön. Jag gjorde inte det, för det var svinkallt och sjön var frusen och jag förstod att det skulle krävas en viss ansträngning att få hål på isen och dessutom ville jag nog inte dö när det var så kallt att det gjorde ont i skinnet. Så fick jag syn på mitt sovande barn, och tänkte att hur dåligt jag än mådde, hur mycket ångest jag än hade så hade jag ett större ansvar för honom. Det var fasen i mig inte lätt, men jag tog mig i kragen och jag gjorde det själv, även om det tog ett par år.
Numera har jag inte ångest, bara en konstant oro för att inte pengarna räcker. Det är lite, lite förlamande, men jag tänker att i det här landet är det ingen som skjuter mig för det :) Jag bara hoppas på att det löser sig snart :)
Ha en fin dag!!

Svar: Du gjorde ett tufft jobb tankemässigt så var stolt över dig själv ! Det är lätt att man går in i sin egen bubbla och tycker så synd om sig själv att man inte får känslor över för andra... nu är du så mycket starkare och sundare... kram :)
Esmaralda

4 Tingeling:

skriven

Det är svårt att leva med någon som har GAD. Mitt ex har det. Han har gjort allt du beskrev ovan för att bli av med det. Dock hjälper inget. Jag tror ju han har bipolär sjukdom. Men psyk vill inte utreda honom. Jag FÖRSTÅR att det är jobbigt att ha dessa symtom, såg på mitt ex i nästan 8 år. MEN jag blev så frustrerad ibland, för allt kretsade kring hans mående, precis allt. om vi skulle ut och äta på restaurang till exempel, och han kunde ändra sig i sista minuten också. Och just det där att inte kunna koncentrera sig. Min dotter märker ju det här också nu mer och mer ju äldre hon blir och hon blir arg på honom och tycker inte att han lyssnar på henne. Det är som sagt inte lätt att leva med en som har GAD men måste vara svårare att ha det själv såklart....

Mitt ex pappa har det också. Jag hoppas min dotter inte får GAD?

Trevlig tisdag!

Kram!

Svar: Det ÄR väldigt svårt att leva med någon som har en psykisk sjukdom... och den sjukes tillstånd tenderar att ta över och styra. Jag ser inga tecken på att din dotter skulle drabbas. Kram :)
Esmaralda

5 EPM :

skriven

Mycket bra och pedagogiskt förklarat Es! Du verkar vara en förbaskat bra terapeut 😊

Både jag och A har nått samma punkt vad gäller fortsättningen på på separation, det är skönt. Känns som om vi kommit över en tröskel.

På väg ner till jobb och lyan nu, orolig sömn då J ger mig en klump i magen.
Var min grannes vassa blick tillräcklig för att han ska sluta svansa omkring och blänga?
Ser du nåt som händer mig som jag bör alta mig för? ...eller nåt bra,det går också bra!

Kramar

6 MollyD:

skriven

Godmorgon E

Vad i hela friden händer runt mig ? Nu är jag arg i hela kroppen så det dånar och varit så i över en vecka eller mer. Det går inte över!!! Jag försöker vara kvar i känslan och förstå men även om jag kan förstå så är jag ARG. På riktigt! Hatar att omgivas av oärliga, illojala, veka, fega människor. Det är inte alla såklart, dom är i klar minoritet. Men dom tar energi så in i helvete. I går blev jag påhoppad av en advokat helt utan anledning då jag behövede klarlägganden, så in i helvete påhoppad. Varför? Det gjorde inte att jag blev mindre arg. Jag tror att jag är begåvad med en gåva som också är ett gissel. JAg ser/känner in människor väldigt snabbt. Det är som jag ser rakt igenom dom och en del får jag bilder till, huggtänder tex De gånger jag ignorerar det som kommer till mig går det galet. Varje gång! På äldre dagar har jag lör mig att inte ignorera allt för ofta. Men det är ett ok! Kan inte förstå att andra inte ser det är ju så uppenbart för mig. Är också tidig med trender osv. Inbillar jg mig? Hur tar jag bäst vara på en sådan gåva så det blir en gåva och inte ett gissel? Hjälp,
Kram

Svar: Dra nytta av din känsla... se och ta in.. men lär dig hur du ska förhålla dig... är du alltför "på" så blir det bakslag... kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

God morgon!

Den psykiska sjukdomen är inget vi ska skoja om. Jag har alltid känt mig deprimerad men har tänkt att det kan jag ju inte vara. Jag har ju vänner och familj som älskar mig. Men sen kom jag på när jag skrev upp hela mitt liv att så jag blivit nertryckt och jämförd hela livet och andra saker som jag inte riktigt kan skriva som gör att man inte känner sig lite viktig. Jag känner att jag är behov av att få beröm och känna mig duktig. Jag måste höra det...

Igår fick jag äntligen min telefon ❤️ Känns konstigt just nu men man vänjer sig.

Nä dags att gå upp och fixa sig. Lång vecka med öppethus på lördag. Tänker inte åka så sent de andra dagarna i veckan..

Kram

Svar: Du är duktig och du är en fighter och krigare.. så är det och det ska du vara stolt över.. kram :)
Esmaralda

8 Skorpan:

skriven

Som tur är lider jag inte av nån sån ångest, bara vanlig nu o då. Hur gick det för din patient Es, blev GAD:en mindre påtaglig?

Idag har jag ångest pga kursen som ska gå av stapeln, är allting nu ordnat o hur mycket skit får man över sig då inget kursmaterial finns tillgängligt? Ja inte min sak att sammanställa det, bara att snicka ut, men det är nåt somtycks vara svårt att förstå, att jag inte är ansvarig för allt... En dålig natt m a o då dylikt tynger på :(. Så därför undrar jag omdet nya jobbet syns nå stans i utkanten av min sfär? Är det med jobb som med gamla pojkvänner, inte värt att sökasånt som man blivit ratat av förut? Fick upp ögonen för ett jobb somjag sökte för ungefär ett sånt jobb, undrar vad som hände... Oj så jag vill bort härifrån...

Men före det händer gissar jag att det finns mycket att göra...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, patienten lärde sig att behärska och förstå sin sjukdom.. och insikt skapar förändring och förbättring. Ett hårt arbete men idag mår hen mycket bättre. Sök alla de jobb som du tycker är något för dig.. kram
Esmaralda

9 Mimis:

skriven

Hej!

Hur ser vintern ut att bli händer det något som bryter min isolering eller kanske skulle säga ensamhet??


Kram

10 <3:

skriven

Godmorgon kära Es aldrig varit med i någon dejting sida.
Den jag kom in på igår var nog lite suspekt vad tror du ?
Kram

Svar: Jag tror inte just den sajten är något för dig... kram
Esmaralda

11 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Fy vilken tråkig sjukdom.
Jag känner igen att jag har mycket ångest och oro men vet inte om man kan sätta den diagnos.
Jag har nog lärt mug hantera ångesten lite bättre.

Es, Ser jag ut att få mitt andra barn innan jag är 32 år?
Kram

12 Jennifer:

skriven

God morgon! Jag vet inte om det är GAD eller vad men nu känner jag bara en sådan hemsk ångest som håller på slita sönder mig!! Framtiden känns bara så mörk och oviss och jag känner att jag borde ha tackat ja till Etiopien, det hade varit bättre än detta. Jag gjorde fel val vilket jag ångrar varje dag. Känns som att allt rasar samman igen.

Finaste Esmaralda, känns det som om det är någon som jag känner som kan ställa upp, eller kommer jag att träffa någon ny?
Tiden börjar rinna ut och jag är påväg att förlora hoppet. Kram

Svar: Hade du valt Etiopien hade det också varit en hel del problem... och svårlösta... så känn frid med ditt beslut, trots allt. Kram
Esmaralda

13 CA:

skriven

Hej
Hawaii närmar sig :o)
Är det något särskilt jag ska göra eller tänka på när jag är där?
Kram

Svar: Du ska bara koppla av och vara i nuet och njuta.. kram :)
Esmaralda

14 Uppgiven:

skriven

Hej Esmaralda!

Vet inte hur jag ska klara kommande vinter. Vill inte ens tänka på att jag ska sitta ensam på dagarna hela vintern om jag inte får ett jobb. Hoppas att jobb kommer. Kan du se något om detta??

Kram

Svar: Jag ser att jobb kommer men kan inte säga exakt när.. och fram tills dess... var aktiv och skaffa dig hobbys/intressen så du kommer ut mer bland folk.. kram
Esmaralda

15 Carolina:

skriven

Förra veckan fick jag en tråkig besked min älskade jourfamilj ska sluta för att dem börja bli gamla så nu letar dem efter en ny har ju haft dem i 3 år och saknaden kommer bli stor efter dem kommer killarna trivas i den nya jourfamiljen. Är så orolig att dem hamnar i fel händer.

Svar: Ja saknade blir stor... men det kommer finnas en ny bra familj.. kram :)
Esmaralda

16 Dunegull:

skriven

Jag tänker att jag mått väldigt dåligt 2018, hur ser 2019 ut för mig?
Kram

17 Vantrivsel:

skriven

Godmorgon!

Blir det någon flytt nästa år?? måste flytta, trivs inte alls i det här huset.

Kram

Svar: Ja en flytt ser det ut att bli och det är rimligt att det kan bli nästa år... kram :)
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

Nu lider jag väl inte riktigt av det där men har ångest mer eller mindre konstant sen ca 22 år. Vet inte ens varför egentligen.....

Trevligt gå till jobbet nu iaf med lite ögongodis att kika lite på men bara en sån grej att jag tycker nån ser trevlig ut ger lite mer ångest och gör mig nervös! Jag är nog rätt konstig egentligen 😂

Nåja....snart kafferast!

Ha en bra dag och kram 😊

Svar: Nejdå, inte är du konstig... du är en himla go tjej :) Kram :)
Esmaralda

19 Helena Ir:

skriven

Låter fruktansvärt..speciellt för den kvinnan som drabbades så hårt i 2 år..jag har en känsla av hur det kan vara..vid en utsättning av tabletter fick jag rejäl panikångest vissa dagar.

Jag förstår inte riktigt hur det kommer sig att jag mår så dåligt av den här mannen som "undervisar" ..Han är fantastisk enligt många..den bästa..Och jag vill krypa ur skinnet..

Ha en bra dag..

Kram :)

20 Jennifer:

skriven

Tack snälla Esmaralda för svaret. Ska försöka hålla det i minnet.

Nu är jag sjukskriven på obestämd tid och det känns jättejobbigt - ovissheten är värst, jag är så ledsen och rasande arg för att min arm förstör livet för mig.

Jag lovade mig själv att den aldrig skulle få begränsa eller hindra mig i livet men det är just vad den gör. Känns så meningslöst, jag kan ju inte alls använda den eller göra något vettigt överhuvudtaget.

Och oron och ångesten jag känner över framtiden vet jag inte hur jag ska tackla.

21 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någon anledning til att han ej svarar på sms till mig?
Är han inte intresserad på det sättet?
Kram

Svar: Han är inte lika intresserad som han varit.. kram :)
Esmaralda

22 Diana:

skriven

Hej Es!
Varje dag lär man något nytt av din blogg:-) Tack för det!!!
Jag undrar om jag kommer att träffa en man som jag kan ha starka känslor för och som jag kan ha framtid med? Längtar så..

Kram och ha en bra dag:-)

23 Anonym nu:

skriven

Hej Esmaralda! Jag har blivit spådd att få 3 biologiska barn, har ett barn sedan innan, men biologiska klockan tickar och snart är det försent för mig att få flera barn. Vad händer om jag inte lyckas bli gravid? Stannar själarna kvar i Alltet då? Eller blir de barn åt någon annan? Jag längtar efter att bli gravid!
Tacksam för svar🙏🏻

24 Skrållann :

skriven

Hej!
Usch, det måste vara fruktansvärt.
Jag drabbades för åtta år sedan av vad jag tror var riktig ångest. Hade haft mycket känslomässigt strul på jobbet, två små barn och ville visa mig stark och stöttande för allt och alla. Hade haft magsmärtor ett tag men inte tänkt särskilt på det tills en dag då det knöt sig i magen, klia under fötter och i halsen och världen började snurra. Ring efter hjälp sa jag. Det blev pådrag och jag hamnade på akuten. Man hittade inget och alla letade efter något fysiskt, även jag. Min arbetskamrat undrade om det inte berodde på allt som hände på jobbet men det ville jag inte ta in. Vaknade några nätter efter med hjärtklappning och panik och det blev ny tur till akuten. Inget hittades då heller. Min oro att det skulle hända igen växte och jag ringde vc och där bradt allt. Det kröp i hela kroppen. Jag som alltid skulle vara stark och stötta och som hade allt, varför skulle jag må dåligt. Jag fick medicin utskrivet. Ville ha det för att lugna den inre stressen och ta tag i min oro, var den nu kom ifrån?! Ta prathjälp gjorde jag inte och inte heller vet så många om att jag fick tabletter. Det kändes dumt nog som en skam. Jag lärde känna när ”krypet” i kroppen satte in och lyckades hejda det och för varje gång jag lyckades så kände jag mig starkare. Tabletterna trappades ut. Efteråt gick jag kurser i självkännedom och
och skyllde på att det behövdes i mitt uppdrag och på sätt behövde jag aldrig blotta mig. I efterhand vet jag ju att det var rena panikångestattacker jag hade och jag önskar aldrig att de kommer igen men jag hoppas att de som känner något liknade snabbt ska ta hjälp för att förstå och försöka hitta ett sätt att hantera det.

Kram❤️

Svar: Ja, det finns alltid hjälp att få och man ska inte tveka ! Kram :)
Esmaralda

25 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om flytten eller familj kommer först för mig?
Kommer kärleken om sådär 3 år eller bör den ha kommit innan dess?
Kram

26 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Skönt att min ångest aldrig har varit sådär ihärdig. Jag har mer periodvis som går över sen. När jag var i tonåren var jag rädd för nästan allt och det blev begränsade så jag sa till mig själv att "var gärna rädd men gör det ändå". Jag har gjort massor av saker som jag inte vågar genom åren.

På tal om ångest så fick jag ju panikångest av de där andningsövningarna jag har börjat med. Men jag visste att jag skulle ha skrivträff med E på lördagen (hon som var min coach) och jag kände mig trygg med att hon skulle hjälpa mig. Hon håller på med yoga och nu skriver hon en yogabok. Det kändes bättre när jag hade pratat med henne och vi gjorde en andningsövning tillsammans. Hon sa att jag bara skulle lita på andningen för kroppen kommer se till att den fortsätter andas helt av sig självt. Det kändes mycket bättre efter att jag sa till mig själv att bara ha tillit.
Sen på måndagen blev det ännu bättre för då var jag på andningsmassage(lotorpsmetoden). Hon masserade alla mina andningsmuskler och efteråt försvann den där känslan av att ha en hårt åtsnörd korsett. Det blev avsevärt mycket friare och när jag kom hem kunde jag göra den där yogaövningen där man sitter i lotusställning och andas. Det var inte obehagligt längre och jag kände att jag fick luft.
Men vad trött jag blir av all andning och yoga ! Men det blir väl så när kroppen börjar slappna av antar jag.

Kram ThereseC

Svar: Du låter inte problemen styra dig utan numera är du som har kontroll och du agerar - jättebra ! Så jobbigt som det en gång varit kommer det aldrig mer att bli. Kram :)
Esmaralda

27 Carina:

skriven

Hej

Nu är vi på banan igen, gud vad skönt.
Hittat tillbaka och en väg för oss.

Kommer vi att förlova och gifta oss inom en snar framtid. ?


Kram
C

28 Anonym nu:

skriven

Hej Esmaralda! Jag har blivit spådd att få 3 biologiska barn, har ett barn sedan innan, men biologiska klockan tickar och snart är det försent för mig att få flera barn. Vad händer om jag inte lyckas bli gravid? Stannar själarna kvar i Alltet då? Eller blir de barn åt någon annan? Jag längtar efter att bli gravid!
Tacksam för svar🙏🏻

Svar: Får du bara ett barn... då har de andra varit tveksamma och jag har tolkat fel.. men det känns fortfarande som att det kommer i alla fall ett barn till... kram
Esmaralda

29 Mojgan:

skriven

Hej Ez!
Kommer jag att få denna jobb?
Kram Mojgan

30 *:

skriven

Hej

han säger att vi ska vara positiva på framtiden och lösa det här på ett bra sätt. Bokat tid för samtal.

Ser du om vi löser det vi har och kommer fram till något bra för oss och håller ihop ?

Vill han det på riktigt ? Vi har ju sagt att vi ska gifta oss i framtiden och flytta utomlands.

Kommer det att ske ?

Kram
*

31 Susanne Amalia :

skriven

God Morgon..
Ångest har jag aldrig haft. Förutom häromdagen när jag upptäckte att den man jag lag trodde jag hade lämnat bakom mig fullkomligen kontrollerade min telefon dator samt läste mina mail. Då fick jag panik..
Lösenord är bytta men det hjälper inte.. Nu han går in ändå han är datavetenskapare och har till uppgift att göra program.. Har du ktionen funnits på en burk som han har tillgång g till så tar han sig in i alla system..
Nu har paniken lagt sig.. Allt är ok.. 💕 Men ni som har panik depression och mår dåligt ni måste ha ett helvete för det kan inte vara lätt och ha denna ångest som gnager i kroppen och äter upp all god energi.. Att leva med detta och denna panik kan inte vara lätt..
Nu åker jag till Sälen några dagar.. Det ska bli så fantastiskt.. Ta hand om er.. Och jag önskar er en fantastisk dag.. Många kramar.. 💕

Förresten prövade jag esmaralda magiskt goda formage.. Men böt ut lemon curde till Laim curde.. Och pressade i Laim saft rev skal och ringlade lite limeskal till dekoration.. Magi och änglasmak i munnen.. Mums.. 💕

Tack fina Ez för vägledning.. 💕
Önskar dig en fin dag.. Och MG en dag fylld av nos äventyr EllaBella har fortfarande den lilla tjeckiska råtthunden här.. Så hon måste ta hand om henne så hon inte kommer bort.. Mycket att pyssla med..

Svar: Javisst är det gott... lemon eller laim.. vilket som :) MG är på jobb just nu... han ligger i som den arbetsmyra han är.. häromdagen försvann han in i en underjordisk tunnel i sin iver att arbeta... han backade ut igen när man lockade med skinkmacka ! Som tur var ! Kram :)
Esmaralda

32 Barbie:

skriven

Hey goa Es!R som är väktare tycks fatta tycke om mig .. uppfattar jag signalerna rätt? Komme vi att träffas eller prata mer intimt? Kramar

Svar: Ja jag ser att det finns intresse men inte hur starkt.. kram
Esmaralda

33 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, var det en hint att T vill ses när han skrev att han skulle gå till restaurangen på torsdag? Blir inte klok på den " gubben " har han fortfarande ett gott öga till mig ? Vad håller honom tillbaka ?
Kram

34 Anna.L:

skriven

Hej! Ser du mig nå dit? Yrkesmässigt och nå ut på andra sidan jorden... Kram!

35 E:

skriven

Hej es, bör jag vara orolig för mitt ben? eller kommer det gå över om ett par dagar? känns som vården inte tar en på allvar.
mvh E

36 Michaela:

skriven

En väldigt tuff diagnos! Många patienter som plågas av den. Jag är åt det oroliga hållet men försöker tänka mer positivt och det hjälper.

Kom att tänka på inlägget med tant Margit. Att god är något man inte blir utan det är något man är. Så jävla sant! Lät så mysigt skimmer runt sig och en aura som är varm och vackert böljande. Undra om jag skimrar något😄

Kram och önskar alla en fin tisdag!

Svar: Javisst skimrar du.. kram :)
Esmaralda

37 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Tacksam är jag över att slippa dylika ångestar. Det kan inte vara lätt att ha den formen av åkommor.

Tacksam är jag överlag ,har fått iväg bilderna till byggnadsnämden ...bara att hoppas att de gillar det de ser och lägger ner ärendet...skickade även bilder till miljö o hälso för säkerhets skull..

Hösten är räddad sonen har skaffat HBO och nu ska vi börja beta av Game of trones...

Höstfärgerna börjar sprida sig och det är så vackert ! Njuter . men det är alltid ngt ..nu in med högtrycken och ta uti med stopp i avloppet ...

Kram Anki med flock

38 Hönan:

skriven

Ser det ut att bli givande idag så att jag bör åka dit eller kan jag lika gärna stanna hemma? Känns ofta som att det är mycket upprepningar och saker jag redan kan, även om det såklart ändå ofta finns någon ny pusselbit att ta med sig.

Sen har jag sett mycket räv och rådjur den senaste tiden, även hare. Har de något de vill säga?

Kanske hänger ihop med min nya tanke om master och forskning? Känns som ett steg i rätt riktning.

Kram

39 AnnaK:

skriven

Tack och kram 😊

40 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja söka måste jag ju, vem vet sätter ångesten sina klor i mig också o det beror helt o hållet på jobbet, tyvärr.. Tänk att något som kändes så rätt blev så fel?! Märkligt...
Kram Skorpan

41 Fanny2:

skriven

Jag är glad att jag inte har GAD... Ångest har de flesta haft någon gång i olika grader och former. Skulle inte vilja leva med stark ångest dagligen. Att leva med psykisk ohälsa är fruktansvärt begränsande och det påverkar självkänslan så mycket. Hoppas kunna lämna dessa jobbiga perioder bakom mig i framtiden.

Jag ska göra en slags utredning snart och är så nervös och rädd för att det inte ska leda till något. Kan du se om det leder till någon positiv förändring?

Kram

Svar: Oavsett vad så ser jag ju att livet ljusnar väldigt mycket för dig.. kram :)
Esmaralda

42 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om det verkar kunna bli något mellan oss?
Kram

43 EPM :

skriven

Finns det fog för den oro jag känner angående J...?

Kram

44 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att ordna med nån liten avskedspresent till kollegorna?
Kram

Svar: Ja det ser ut att fixa sig.. kram :)
Esmaralda

45 Um:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar han ha bestämt sig för henne och fortsätter han med henne?
Kram

46 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Även om du inte kan se exakt,
Hur ser möjligheten ut att jag kommer få bli tvåbarnsmamma innan jag är 32?
Kram

47 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,
Ja ibland undrar jag vad som är ångest och vad som ”endast” är vad som pågår i livet just nu (livssituationen).

Jag har sett ett jobb här på Universitetet som på många punkter stämmer överens med min erfarenhet och det jag gör nu.
Problemet är att bland annat en person som jag jobbar med jobbar extra på den avdelningen.
Kan du se om jag har chans?

Kram

Svar: Man kan tolka ångest på olika sätt.. men det är en oro som accelererar .. kram :)
Esmaralda

48 åsa:

skriven

Hej E

Ja jag har det imellanåt ångest o det är som jag inte fattar att det är det hm . men mina vänner säger det.

Undrar igår fick jag en fråga om en granne snett under mig. en jätte go tjej om jag vill ta över hennes etta? Hon vill köpa en lägenhet o då tänkte hon på mig eftersom jag haft lite jobbigt med en barnfamilj vägg i vägg. Bara det att tar jag den så blir det åt vägen utanför mitt fönster. Ingen balkong. Ska jag stanna kvar i min läg tills det blir antingen att jag köper en bostadsrätt el annat? Är rätt sliten . Den är sååå fin men då har jag en granne ovanför mig som är lite speciell så kanske det är så jag ska ha lite is i magen . Det kanske blir det är dom som flyttar . Barnfamiljen . mkt kluven
Kraaaam Åsa

Svar: Tänk ett varv till och tänka noga.. det finns risk du hoppar i galen tunna genom att ta ettan.. kram :)
Esmaralda

49 Vännen:

skriven

Vad är chansen att jag hamnar i säng med denna kollega? Finns det ömsesidig önskan?

50 Inbjudan till Paris:

skriven

Ja den ihärdiga ångesten ja.. Jag kan ha det i perioder.. När jag känner att jag inte har kontroll över livet eller en viss situation..

Till något roligare! En väninna planerar födelsedagresa till Paris.. Vi är väldigt olika och det är det som gör att jag tvekar.. Hade det blivit bra tror du? Orkar inte riktigt att allt ska vara yta och party.. Men hade gärna sett staden, festat i mindre mått och vill såklart fira min vän :)

Kram kram 💜

51 Fina:

skriven

Hej, hur många barn kommer jag att ha när jag gifter mig? KRAM

52 Åsa:

skriven

Tack goa du för svaret. Jag beslutar att ej ta den. Kändes direkt nu för mig. Släpper den. Tack 👍
Kraaam Åsa

Svar: Bra beslut, absolut... känn frid i det.. kram :)
Esmaralda

53 Undringen?:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt som händer mig den närmsta tiden?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: