Vem kan älska dina barn ?

 

Vem kan älska dina barn  ? 

En massa människor kan !

Jag har genom åren både som terapeut och  medial mött  nyskilda föräldrar som är livrädda för att partnerns nya kärlek ska ” ta över” deras barn.   

De nya plastföräldrarna blir ett hot.. och i grunden inte  mot barnen utan det handlar mest om de komplicerade känslor man själv har till sitt ex. 

Någon säger att nej, barnen får inte träffa din nya förrän jag vet att det är ett förhållande som kommer bli bestående.

 

Då handlar det om egna känslor och inte om barnen.  

Barn är rätt bra på att förstå.. och har mamma eller pappa träffat en ny partner så känns det ju viktigt att  barnen får vara med och träffa och umgås och barn är ju inte det rö för vinden som vi ibland tror. 

 Skulle det inte hålla mellan de nya tu.. så har ju barnen sin grundtrygghet i mamma och pappa och om de nya kommer och går… så brukar det inte alls vara skadligt.

Lita på att barnets andra förälder  kan hantera de situationer som uppstår.

 

Eller om det verkligen blir en seriös relation – ja då oroar sig somliga för att barnet ska älska plastföräldern mer än de älskar dem.😒

  Och jag säger att låt barnet älska och låt barnet bli älskat.. man kan älska mer än en och blir det så perfekt att barnet fullt ut klickar med plastföräldern.. då är det ju bara bra ! Alldeles perfekt.

  Barn kan älska många och mamma är alltid mamma och pappa alltid pappa.

Man får den kärlek man  förtjänar och det gäller ju alla sorters föräldrar – oavsett konstellation.

 

Andra tycker att det är så orättvist att barnen för följa med pappa och hans nya på resor och äventyr och själv har man knappt ens råd till ett besök på djurparken.

På detta ska man inte bli avundsjuk.

Tvärtom, hurra så bra för barnen att pappa ( eller mamma) har råd att resa och tar ungarna med sig.. så telningarna får uppleva mer än de skulle gjort hos mig som inte har den möjligheten.

En del hänger upp sig på onödiga detaljer. Som tex att ungarna har skitiga kläder när de kommer hem från mamma eller pappa… eller att de fått godis fast det var en söndag… eller att de inte har så fasta rutiner  som man tycker att de borde,.. att de får stanna uppe sent om kvällarna och så vidare i all oändlighet

Sånt här får man sluta fred med och ju förr desto bättre

 

I två olika hem kan man mycket väl ha olika regler och ungarna lär sig snabbt vad som gäller på ena och andra stället. Och vi ska inte undervärdera barns intellekt… det är inte så att de helst vill vara där de får mest.

Barn har olika perioder

Ibland är de i en mammaperiod och ibland i en pappa period.

Vill de vara mer hos andra föräldern och det går att lösa… jättebra!

Det är nämligen trygga barn som själva föreslår att vara mer hos den ena än den andra. 

Otrygga barn är mer måna om att fördela sig själv rättvist.

Och rätt som det är så vänder det… och under tiden  du har mer barnledighet.. ja då ska du nyttja den tiden till egna roligheter.

Allra bäst är det förstås om föräldrarna kan vara på talking terms med varann och lösa eventuella problem som uppstår.

 

Föräldrar som pratar skit om den icke närvarande förälderns inför barnet begår en allvarlig synd. De borde  få en bitchslap av Karma per omedelbart.

Vuxet folk ska prata med annat vuxet folk i enrum och då får man lov att spy ur sig hur mycket skit man vill.  Men bara då !

Sen finns det naturligtvis också föräldrar som är en grav risk för sina barn.. föräldrar som aldrig borde ha skaffat sig barn och som varken ta hand om sig själv eller andra. I sådana lägen SKA man som förälder bli orolig och ansöka om ensam vårdnad.  När det verkligen är illa – då ska man stå på barnets sida och strida som en ninja.

Som väl är så funkar det hyfsat i de allra flesta fall och ju mer tiden går och desto mer distans man själv får till sitt ex – desto lättare brukar kommunikationen gå  !

 

Det händer att ovanliga situationer dyker upp… jag kan ta mig själv som exempel. 

Mina barn har ju olika pappor alla tre… och en av papporna arbetade  till sjöss… och då och då tog han med dottern ombord och det var  en miljö som kanske inte alla sunda föräldrar skulle jubla över. 

  Men dottern gillade det… och hon umgicks glatt med 30 råbarkade sjömän och kom hem nöjd och glad med sjöben... även om hon fått chokladpudding till middag ibland och även om hon då och då inte blivit påmind om att borsta tänderna.

 

Föräldrar – ha ett öppet sinne !

Tänk inte ens på ordet  hämnd – när ett barn är inblandat

Och samverka  aktivt själv så mycket du kan för att umgänge eller växelvis  boende ska funka så bra om möjligt.

 

Kram & kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,såg andra på banketten H flörtade med mig och bussarna? Rodnar än idag att jag kände någon sorts attraktion till den mannen.
Kram

2 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Angående jobbet. Hamnade mitt i en virvelvind av dålig kommunikation och kände att allt var en enda soppa. Försökte vara proaktiv och göra min del men är osäker på om det jag gjorde var rätt.
En specifik kollega känns som en mobbare med lite besserwisser attityd, bråkar lite med alla som inte gör som hon tycker... trist!
samtidigt finns andra kollegor som inte alls är bra på att kommunicera och jag är bara jätteförvirrad och blir såklart ängslig. Samtidigt har jag väldigt mycket åsikter om dem alla och tycker att de inte alls skötte detta på ett bra sätt.
Men nu grubblar jag en massa. Kommer det att funka bra? Kommer relationen att fungera med de andra?
Tack!

3 DD:

skriven

Jag jobbar med barn och har många gånger träffat på olika barn som jag har känt väldigt stark för. Precis som om det vore mina egna. Alltid flickor och föräldrarna har känt sig trygga och smått chockade hur de Helt plötsligt slutar gråta vid lämning.


Ser du något om när min framtida dyker upp. Vill gärna skaffa egna barn nåndag. Kram ❤️

4 Tingeling :

skriven

Då är jag av den ovanliga sorten då som snarare drivit på att pappan ska ha dottern mer när hon var liten. Och det beror på min egen uppväxt, bodde bara varannan helg hos mamma vilket jag själv tyckte var för lite. I dag vill jag inte ha det annorlunda, hon får gärna bo hos mig mest, cirka 70 % av all tid, jag är nöjd med det. Däremot tar pappan ibland ledigt och har henne extra, eller om det är nåt speciellt så är jag aldrig omöjlig. Många tycker jag varit alldeles för snäll mot hennes pappa med tanke på vad han gjort mot mig. Men jag har alltid sett till min dotters bästa.

Däremot mellan han och mig fungerar det bra ibland och ibland inte. Så fort jag tror att det är bra och vi kan vara vänner och prata så blir han helt knäpp. Som nu. Han skickar sms med sexanspelningar i. Och jag säger åt honom att sluta men det gör han inte. Och det är återkommande. Han lyssnar inte. Så vet inte hur jag ska förhålla mig. Ignorera? Blir så jäkla trött. Han lämnade mig. Men vägrar gå vidare och verkar inte vilja att jag ska det heller. Vilket jag har gjort och sagt till honom det men han lyssnar inte.

Och en ny partner, där är jag väl också annorlunda men jag oroar mig mer för att min framtida partner eller mitt ex framtida partner, INTE ska tycka om min dotter. Det vore ju en mardröm!

Kram!

Svar: Var tydlig med att du är helt klar med honom och att det aldrig kommer bli något mellan er... det tar ett tag innan budskapet går in.,,. kram :)
Esmaralda

5 Mikael:

skriven

Barn som verktyg..., en kvinna lurade min vän att hon kan inte bli gravid då han inte ville ha barn med henne, hon blev gravid direkt, det var ungefär det sista han såg av barnet.

Andra kvinnan som blev gravid sa senare säg hejdå till barnet, det är sista gången du ser det och gick.


Någon annan har spelat värsta offret och dragit till rätten för att vinna ensamvårdnad för att barnen inte ska få träffa den andra föräldern.

Kvinnor kan man tro ska vara kärleksfulla mot barn men nä de är som människor är och den planet vi är födda till.


Kram
Mikael

Svar: Ja, både män o kvinnor kan bete sig huvudlöst och att använda barn som verktyg är att förstöra barn... vi människor är bra korkade ibland... kram
Esmaralda

6 EPM :

skriven

Godmorgon!
Så sant så, jag ser de som jag och A kommer träffa blir extravauxna i barnens liv. Föräldrar har de ju redan...
Ser du om han kommer flytta snart..?

J fortsätter hänga utanför min lägenhet. Min granne såg honom igår igen. Vad gör han?? Det är inte naturlig väg för honom att gå, snarare en omväg.
Vad är hans syfte med detta?

Kram

7 *:

skriven

Godmorgon :)

Nu är allt topp topp, men vi ska ändå ha samtal för våran skull. Ser du om det ger bra effekt och vi bibehåller det bra och går vidare framåt och mer säkrare på varandra ?

Ärligt, ser du oss i framtiden om vi kommer över det här hindret ?

Jag vill verkligen gifta mig snart..hihi.

Kram
*

Svar: Fortsätt samtalen .. många gör misstaget att sluta för tidigt.. det finns en god chans att ni reder ut problemen... skjut lite på giftermålet... det viktiga är hur ni kan funka tillsammans.. kram :)
Esmaralda

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag önskar alla barn en trygg uppväxt,men det är svårare än det ser ut .Att våga släppa på regler är oxå att visa kärlek Det är inte lätt att vara förälder men med sunt förnuft kommer man långt :-)

Sen har jag erfarenhet av elaka svärmödrar ...grr när de förtalar svärdottern som samtidigt är mamma till deras barnbarn Barn känner av och snappar upp stämningar hur man än försöker släta över.

Jag är medveten om att jag kastar sten i glashus...då jag inte är förtjust i valet sonen gjort ,men är noga att inte tala om för sonen vad jag tycker då det är hans val av partner inte mitt.

Ha en go Tisdag här ska det nu beställas spis efter mycket jämförande hur bra blir inte det ;-) ...

Kram Anki mwed flock

Svar: Ja en spis måste du ha... och det kommer bli bra :) kram
Esmaralda

9 Västerbottniskan:

skriven

Bra skrivet! Så klokt. Och så svårt att leva efter när man känner sig sviken. Det är många år sedan barnens pappa och jag separerade. Idag är jag glad att hans sambo engagerat sig i min yngsta grabbs skolgång, och suttit och pluggat med honom, då pappan och sonen bara blir ovänner när de försöker.

Jag är inte avundsjuk på faderns förhållande numera, tycker inte att hans sambo fick det bra med honom. Ibland gör man val som inte blir något vidare, men stannar ändå kvar i det. Tidigare har jag grubblat mig blå över varför de valde varandra. På senare år har jag fått en känsla av att det inte handlade om de två, utan att universum ville föra ihop min och hennes son. De är bästa vänner och är mycket bra för varandra. Och DET är jag oerhört tacksam för.

Kram till bloggfamiljen

Svar: Bra.. du har fått rätt fokus... kram :)
Esmaralda

10 lilla m:

skriven

Kära Es! Vad tänkte han och kände han då jag sa att jag vill kyssa honom? Kände han en spänning? KRAM

11 Skorpan:

skriven

Ja det hoppas jag att dom kan, älska mina barn. Undrar ju hur det går sen då man träffar nån, ja om det nu sker ;), blir det positivt eller negativt? Jag håller hårt på vecka vecka o det har fungerat bra. Ofta stannar nån lite längre hos pappa o det säger jagi nte nej till, mera ledigt för mig ;). Tror faktiskt det har varit hälsosamt för exet att ta mera ansvar gällande barnet, så hade det inte varit om vi fortsatt tillsammans, tror jag..

Men nu är jag ju led ensamheten, vill träffa min soulmate nu... Är han fortfarande långt borta Es? Vill krypa upp i soffan o mysa med honom ;). När? Tills dess får jag förlita mig på hjälp från andra karlar ;). O det tror jag att jag hade fått igår, med cykeln, för bakre stänkskärmen skrällde inte så mycket som tidigare, hade nån av byggkarlarna månne skruvat åt den? Det tror jag o jag tackar..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

12 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ett känsligt ämne och inte alltid lätt. Tror mina föräldrar hade många fel av detta. Hoppas jag har bättre förutsättningar.

Es, Ser du om han kommer att komma tillbaka känslomässigt för mig? Ser du chans för oss att bli en familj?
Kram

Svar: Ingen stor chans nej, kram :)
Esmaralda

13 Pia1:

skriven

Precis... Och spelar ingen roll om barnet är tonåring heller, man ska icke skicka jobbiga uppdrag med barnet för att man själv inte vill kommunicera... Dagens möte blir det mest udda i min läkarhistoria, han lät så uppgiven med huvudet på telefon, så det får bli någon form av peptalk och vädjan på samma gång. Jag tackar på förhand för hinten om vilka saker som kommer behövas av mig. Vet inte exakt hur ännu men det får komma som det faller sig. Jag är iallafall ändlöst tacksam för det snabba extra mötet, förstår knappt hur det ens är möjligt haha... Men det kändes som att han också hoppades att mer information kan hjälpa oss.

14 Lycka:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag är singel, fyller snart 40 och önskar mig ett barn. Hur stor är chansen procentuellt att jag möter en man som jag blir gravid med inom den närmaste tiden? Menar inte att det bör ske med en bestående kärlek, men någon som det känns bra och rätt med i stunden?

Ha en bra dag!

15 EE:

skriven

Så bra skrivet. Ser många som låter barnen komma i kläm. Tack för många bra och viktiga inlägg i bloggen.

Läkaren igår tog samma prover som tidigare läkare. Jag läste om propp i lungan igår och allt stämmer in. Varför kan inte läkaren ta honom på allvar?! ”Du är för ung” ”du borde testa träna” osv. Men vi pratar om en kille på 30 år som tränat 5-7 dagar/vecka för 1,5 månad sedan och nu inte klarar av att jobba knappt. Hur ska man bli tagen på allvar. Det är verkligen inte konstigt att man inte litar på läkare eller till sist inte åker varken till vc eller akuten. Man blir ändå inte trodd. Varför kan ingen läkare bara skicka remiss till röntgen?? Eller ska min man behöva dö först?

Är så uppgiven och stressad. Detta går ut över allting. Önskar att jag hade råd att bli sjukskriven till års skiftet så jag får komma ikapp mig själv och livet.

De få ljusa stunder jag har nu håller jag i hårt. Den lilla glädje jag stundtals känner. När jag för en sekund kan släppa oro och stress. Ridskolan, de få men uppskattade meddelandena från Robin, att för en liten stund kunna gömma undan mig själv på jobbet utan att jobba mm.

Ständig oro, ständig stress och känslan av att vara olycklig. Jag vill känna den lycka jag hade i somras. Jag vill att min man blir bra igen och att jag ska orka le mot livet. Utan att behöva fejka...

Tack för din blogg es. Den ör en ljusstund på dagen. Kramar

Svar: Han ska inte ge sig i detta...något är fel... och det gäller att hitta en läkare som inte har något emot lite detektivarbete... att hitta var felet ligger... får han inte den hjälp han behöver då ska han söka sig vidare... stor styrkekram
Esmaralda

16 Grethe Hagen :

skriven

Kloke ord på en grå tirsdag morgen 👍😊😍
Jeg får si at jeg har värt heldig med én pappa iaf 😊😊😊 og det er til min datter 🙏😊 Min sönns pappa er en Engel i himmelen..
Men jeg har värt med om at voksne"barn" har gjort alt for å ödelegge, og det så ikke pappan... men det har kommet fram i senere tid..
Jeg får prise meg lykkelig for at det gikk dritt (som vi sier på norsk), for pappan var ikke noen å ta vare på!!
Fikk jeg jo oxo lov å merke!
Så nå er jeg brent og håper jeg aldri mer treffer en sånn Jubel-idiot!!!! 😀
Hva har jeg gjort for å fortjene dette?
Kan du se noe kjäreste Ezmaralda? 🙏😊😊😍🍁🍃❤
Uansett så har jeg det bra nå, jeg orker ikke mer drama på kjärlighetsfronten..
Önsker deg og alle dere andre en finfin tirsdag 🙏😊😍🌿🍂💝💟💙💚💜
Kleeeeemz 🙏❤

Svar: Du har inte gjort något illa och det är inget straff du gått igenom.. det är handlar mer om en lärdom du skulle göra...och nu är du redo att så småningom ha ett gott, fint och kärleksfullt förhållande... och så blir det. .kram :)
Esmaralda

17 Hoppas:

skriven

Godmorgon!

Kommer det in nya människor vänner/arbetskompisar i mitt liv?? känner mig så ensam hoppas på en förändring snart.


Kram

Svar: Visst kommer nya människor in i ditt liv men tänk på att själv ta initiativ.. kram
Esmaralda

18 Lotta:

skriven

Ett stort ämne helt klart. Ofta är det ju svårt att samarbeta eftersom man skilt sig av en anledning. Det kan nog många känna igen sig i. Att det kommer in nya människor i barnens liv är bara positivt, men det förutsätter ju att det är människor barnen trivs med. Det ska ju kännas okej att åka till sina föräldrar och inte behöva vara orolig för hur det ska vara där. Jag tror att barn klarar det mesta och ser inte alls på situationer som vi gör som händer i vuxenvärlden, och tur är väl det :) Men jag tycker inte man ska vara rädd för att säga vad man tycker. Det är ju ens barn som man vill ska ha det så bra som det går.

Kram L

Svar: Så sant... och vi föräldrar måste försöka lita på varann... det får vara okey att det är annorlunda hos mamma än hos pappa... kram :)
Esmaralda

19 Birgitta:

skriven

Godmorgon😊

Tack Es för dagens blogg, jag behövde få vetskap.
Jag och barnens far separerade för 10 år sedan och jag har varit försiktig o låtit barnen få träffa mannen först när jag känt att det känns bra o kan bli seriöst. Nu är det så att relationerna har inte hållit längre än två år o nu den sista ett halvår så jag har börjat fundera hur mina barn tar det. Äldsta sonen berättade för mig att han hade drömt att jag kommer och säger att det har tagit slut mellan mig o han som jag nu sist var tillsammans med, innan han berättade det åt mig så frågade han vid några tillfällen om vi fortfarande var tillsammans vilket vi var vid tidpunkten.

Vad tänker du kring det Es?

Kram Birgitta

Svar: Gör man som förälder big deal av vem pappa eller mamma är tillsammans med och hur länge.. då blir detta också viktigt för barnen.. man för över det man känner på barnen... när man egentligen bara kan luta sig tillbaka och lita på att andra föräldern fixar det...för hen finns ju kvar hela tiden även om hens relationer skiftar... kram :)
Esmaralda

20 AnnaK:

skriven

Otroligt kloka ord!! Synd inte alla tänker så.

Människan verkar lite ”betuttad”. Tycker han rodnar ibland när vi möts och pratar om fåniga saker. Eller så inbillar jag mig 😆 Så rart att någon verkar tycka jag är lite fin! Inte alls bortskämd med sånt 😊 Gör en lite glad!

Ha en bra dag och Kram 😊

Svar: Visst är han berörd och tycker du är fin... och visst blir man glad.. kram :)
Esmaralda

21 Dunegull:

skriven

Hur ser det ut kring det andra jobbet? Kommer jag få ngt erbjudande tro?

Svar: Finns en god chans.. kram
Esmaralda

22 Michaela:

skriven

Det är förbjudet att prata skit om ena föräldern till barnet/barnen! Blir så förbannad på föräldrar som håller på så!😡

Jag vill ju inte ha barn. Alltid varit en självklarhet för mig. Undra om min soulmate har det🤔

Kram och ha en fin tisdag i sommarvärmen! ( Usch säger jag )

23 Skrämmande:

skriven

Drömde så konstigt I natt om att en blev mördad det var så läskigt, vad betyder drömmen, jag vittnade om hur det gick till.

Svar: Något nytt är på väg som du bör säga ja till.. kram
Esmaralda

24 Mimis:

skriven

Hej!

Kan promenader varje dag ge något bra förutom bra motion t.ex nya kontakter som ev. kan leda till jobb eller annat positivt.

Kram

Svar: Jadå. ha bara ögonen öppna och ta tag i de tillfälle som bjuds.. kram
Esmaralda

25 Jennifer:

skriven

Godmorgon🙂 Mycket klokt skrivet! Tyvärr har jag inte fått uppleva den situationen, varken för egen del eller exets del. Jag skriver tyvärr för jag önskar verkligen att jag skulle få uppleva det. Men exet vill inte träffa sitt barn och jag lever själv med
barnet och har inte träffat någon ny.

Det känns jättetråkigt. Dagarna, veckorna, månaderna och åren bara flyger iväg. Och ingenting händer.

Fina Es, jag tror det bästa och det NÖDVÄNDIGA för min del är att resa bort ett tag och ta barnet med mig. Känns det som
en bra och genomförbar idé?

Det lutar åt att det blir Tunisien som resmål, det är billigt att flyga dit, hyfsat billigt att leva där, har vänner på plats, vädret borde vara okej. Och ingen malaria. Skulle
gärna resa söderut ner mot Libyens gräns och korsa gränsen till Libyen. Fast läste nyss i tidningen att Libyen inom kort kommer att bli det nya Syrien. Hoppas inte.

Reste i Syrien just innan kriget bröt ut och älskade det, underbart land, underbara varma och gästfria människor, tyckte så mycket om det. En dag hoppas jag kunna återvända dit.

Blir Tunisienresan bra? Kram

Svar: Ja det känns som om Tunisien blir bra... och särskilt för dig som är resvan :) Kram
Esmaralda

26 Linda:

skriven

Tack för det inlägget! Äntligen någon som bekräftar att barnet visst kan ha det lika bra i två hem, med olika regler och olika sätt.

Min son har två hem, ett hos sin pappa och ett hos mig, hans mamma. Pappan har en ny kvinna, som min son tycker jätte mycket om, och vad det verkar, så tycker honom sonen också. Tar honom med på aktiviteter, de bakar, fixar, går i skogen, plockar bär mm mm. Allt sånt som jag är totalt ointresserad av, plocka svamp liksom, blä! Hon tar honom till doktorn ifall det behövs, skjutsar och fixar. Jag är så innerligt glad att han har förmånen att ha det så, och lite sjlviskt, att jag har den förmånen att han får ha det så. För det underlättar ju så mycket för alla parter om det funkar. Visst kan jag reta mig på att han har för små strumpor eller dylikt ibland. Men man får nog bara svälja det, de gör så mycket annat ändå för och med min son. Som jag kanske inte har möjlighet eller lust till. Win win! Jag vet att min son älskar mig, och jag hoppas han vet att jag älskar honom, livet ut, oberoende vad som händer. Jag är hans mamma och kommer alltid att vara!

Ofta får jag känslan av att jag borde vara irriterad eller sur på den nya, och att det inte är riktigt fint att komma överens med pappan. Senast igår fick jag frågan om jag ska på en fest som hålls här i byn. Jag sa nä, sonen är hos mig, vilket han förvisso är, men det var kanske inte främsta orsaken till varför jag inte vill åka. Orsaken är att jag inte orkar med byns skvaller och skitpratstanter och farbröder. Nåväl, jag fick en blick av männsikan och så sa hon att man sonens pappa kommer kanske, underförstått att det var orsaken till att jag inte ville komma. Då jag sa att jag har aboslut inga problem med att vara på samma ställe som pappan, så kikade hon konstigt på mig och skrattade lite nervös. Egentligen sku jag ha haft lust att säga något välvalt, men höll min stora trut :)

Samma människa frågade senare om vi flyttat in nu i vårt nya hem, sen frågade hon vem jag köpt lägenhet med. Själv förstås, sa jag. Hon snörpte lite på munnen då.

Blev ett långt inlägg dethär nu, aktuellt ämne för mig!

Ha en fin dag alla!
























Svar: Ja, allt jag kan säga är att så många fler barn hade mått bättre i själ och hjärta om de skilda föräldrarna tänkt som du.. kram :)
Esmaralda

27 lilla m:

skriven

Hej! Tänker han på mig? Kram

Svar: Osäkert.. men när han ser dig blir han berörd.. kram
Esmaralda

28 Höstfärg:

skriven

Jag kollar på han, han kollar på mig. Kan våra hjärtan mötas ett tag?

29 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om mötet med kärleken ligger långt fram o tiden?
Under i år eller nästa år?
Kram

30 MalinS :

skriven

Hej Ezmaralda!
Jag köpte en flaska vin till pappas sista födelsedag 5 år sedan. Han drack den aldrig då han blev för sjuk och gick bort efter 5 veckor. Jag sparade vinet hos mamma och glömde helt bort den tills i förra veckan när jag hittade och tog hem det. Igår fyllde jag år, min man hade lagat fin middag och hällde upp ett vin han hittat i förrådet. Det visade sig vara vinet jag köpte till pappa för hans födelsedag. Min man visste inget om det.

Det har hänt lite andra saker senaste veckan. En svart skugga som gick förbi mig vid busshållplatsen några dagar sedan. Fick ett smycke med onda ögat i present. Drömde om pappa inatt vilket jag sällan gör.

Är dessa saker bara rena tillfälligheter som jag läser för mycket in på eller betyder det något? Men vad isåfall?

Kram

Svar: Din pappa nickade och log.. vinet blev drucket på din födelsedag och det var så passande. Din pappa besökte dig på din födelsedag och någon del av dig kunde känna in detta och därför drömde du också om honom.. kram :)
Esmaralda

31 Ninni:

skriven

Hej min dotter har varit arbetslös i över ett och halvt år hon söker allt som passar henne. Kommer hon att lyckas snart. Tack och Kram

Svar: Ja det kommer att lyckas och även om det är segt ska hon inte ge upp.. kram
Esmaralda

32 Zita:

skriven

Tror du jag kommer att få en bra lägenhet i stan kram? 😃☀️

Svar: Ja det kan ta lite tid men så småningom hittar du rätt.. kram
Esmaralda

33 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Ja, att snacka skit om den andra föräldern vet jag inte om det är vanligt eller inte men de råkade min pappa ut för när han skilje sig med sin ex-fru. Hon pratade så mycket skit om pappa och himla massa lögner som inte var sanna. Än idag vill inte min halvsyster veta av pappa. Hon förlåter honom inte för att hon inte fick ett par skridskor av honom för över 30 år sedan. Helt sjukt!

Jag har nu råkat ut för en jobbig förkylning, ser du om den ger med sig snabbt med nässpray, halstabletter och alvedon eller blir jag tvungen att besöka en läkare och få medicin för att den ska försvinna? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

Svar: Det ser ut som om du blir frisk ganska snart.. så krya på dej och fortsätt ta hand om dej.. kram :)
Esmaralda

34 Helena Ir:

skriven

Länge sen nu för mig..men inte pratade jag illa om pappan ..och det har jag fått bekräftat nu när de blivit vuxna..

De har nu förstått på mottagningen att jag inte riktigt orkar med..så det blir inte hela veckor de sista veckorna. Vill inte slå i den berömda väggen..samtidigt är det lite ledsamt att jag orkar så lite..

Känner mig rätt tom och frågande om framtiden...och försöker se det samtidigt som en period i livet..

Ha en bra dag..

Kram


Svar: Bra ändå att du ser din gräns... det vinner du på.. kram :)
Esmaralda

35 Misstjejen:

skriven

Hej

Hoppas att jag har gör rätt så han J svar inte på min chatt eller något så är han helt tysta nu...

Säger inte väl att han ska svaret. Jag vill inte väl det ska blir sanningen.

Snälla att säger det är lugnt och han kommer inte svarar...

Vill inte att det ska var sant...

Ha det bra

36 *:

skriven

Hej

Tack, ja vi fortsätter samtalen :)

Och vi (jag) hade väl inte tänkt på förlovning och giftermål just nu. Men inom ett par tre år kanske..

Hur ser du på det ?

Kram
*

37 Lisa:

skriven

Hej!
Känns som om jag skulle ha dåligt samvete.. beror det på att jag inte är ärlig med mina känslor mot honom?
Kram

Svar: Ja du kan behöva vara lite ärligare på den punkten.. kram
Esmaralda

38 AnnaK:

skriven

Tack! Ja, jätteglad 😊 Känner mig rätt osynlig oftast.

Kram 😊

39 lilla m:

skriven

Tack! Vill han träffa mig på tumanhand, tackar han ja om jag föreslår det?

40 Hopp:

skriven

Hej Es!

Något bra på väg som bryter tristessen och förändrar min vardag??

Kram

41 Lotta S:

skriven

Kommer min doktorand att bli klar medan jag är kvar?

42 Ia:

skriven

Hej
Det är betydligt lättare med yngre barn än tonårsbarn,att få allt att funk, de har sin egen vilja, vem/om de vill träffa båda föräldrarna. De har sina egna problem.

Jag har funderingar runt Harri. Sen han kom in i mitt liv har allt gått sönder! Bilen, vattenledningar mm. Finns det något bakomliggande med att allt går sönder och jag måste anlita minst 4 olika hantverkare.
Är min nya kärlek hantverkare??
Vad vill Harri??

Kram
Kram

Svar: Du har varit inne i en period med elände.. och Harri har faktiskt undanröjt en hel del hinder.. det hade kunnat bli värre även om jag förstår att det känns fullt tillräckligt.. kram :)
Esmaralda

43 CeCe:

skriven

Du har hjälpt mig till mod i liknande fråga förut, något eller nåra år sen.
Hoppas du hjälper igen!

Om jag bjöd ut honom på tu man hand vad är chansen att han skulle säga ja? Hur skulle han reagera på frågan?

:)

Svar: han skulle bli glad men ändå lite tveksam.. runt 65-70 % att han skulle säga ja så go for it :)
Esmaralda

44 <3:

skriven

Hej kära Es L ringde och pratade igår i över en och en halv timme. Kändes som det var hans sätt och förklara sin frånvaro. Kan förstå hans oro med sin får men ändå inte tycka att allt är ok.
Tror du vi kommer framåt jag och L får jag tillbaka pirret ?
Kram

45 Anna E:

skriven

Borde jag göra slut med min gamla kille? Blir inte så mycket roligare än såhär med han va?

Svar: ja det kan kanske vara dags att gå vidare nu.. kram
Esmaralda

46 Maja:

skriven

Hej Esmaralda! Håller helt med dej angående barn och nya familjekonstellationer. Självklart ska man vara tacksam att barnen kommer i väg på något roligt även om man inte själv har råd. Däremot är det jobbigt när en förälder blir favoriserad för att han/hon...oftast han, har mer pengar och även ibland gör det medvetet för att bli favoriten för barnet.

Vad ska jag göra? Min son har börjat uppmärksamma och bli ledsen över att han inte har barn hemma och leker, att hans klasskamrater...framförallt två alltid gör saker tillsammans men inte han. Jag funderar på att låtsas som ingenting och fråga om lekträff eller ska jag gå direkt till att konfrontera dem och säga att min son också vill vara med?
Ser du vad utgången kommer bli? Ska tillägga att jag har väldigt stolthet samtidigt som jag gör allt för min son.
Kram

Svar: Man kan ju inte tvinga barn att leka.. så att säga till tror jag inte är en bra idé men däremot att bjuda hem.. och kanske barn som inte har någon "bästis" och se hur det faller ut.. kram :)
Esmaralda

47 EPM :

skriven

Es, vad ska jag göra med J; vara aktsam eller bara låta det rinna av mig?
Varför går han där jag bor, vad är han ute efter? Kontroll, saknad eller ilska?

Kram

48 Fina:

skriven

Fina Es! Jag är förälskad i en kille och undrar om han kan se i mina ögon att jag är kär i honom då jag kollar på honom? Tycker han att jag har vackra ögon?

Svar: han tycker att du är fin och han har uppfattat ditt intresse.. kram
Esmaralda

49 Smöla:

skriven

Är det nu jag lyckas komma därifrån successivt?
Stämmer det att barnen har en trygg framtid? Tänkte på arvet som har blivit skrivet till dom.

Svar: Ja det känns tryggt kring barnen.. kram
Esmaralda

50 Jessica:

skriven

Hej Es, jag vet inte om jag är säker men det känns som att han inte har några känslor kvar för mig längre.. Kommer han göra slut med mig? För det känns inte som att vårat förhållande kommer att hålla..

Kram

51 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Fortsätter han med henne framåt som det känns?
Kram

52 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag tänker att det blir nog inte så att jag flyttar helt själv med sonen till en annan ort just nu. Men däremot så finns planer på att börja plugga på annan ort. Om jag kommer in.
Ser du om mötet med tillkommande kärlek för mig kan ske i samband med något med studier eller arbete på annan ort fast det kan ju vara lite utanför som en Aw eller samband fast det är en festligare tillställning? Eller ser det ut att helt och hållet vara på min fritid?

Tror du ett intressant möte för mig dröjer länge till nu? Tror du att jag kommer att genomföra någon sådan här förändring innan kärleken kommer?
Kram

53 Eva:

skriven

Vilket bra inlägg. Jättefint skrivet!

Svar: Tack snälla :)
Esmaralda

54 W:

skriven

Hur reagerar han om jag mejlar honom?

Kram :-h

55 Anna.L:

skriven

Hej! Tack för ett jättebra inlägg! Jag har själv vuxit upp med skilda föräldrar.
Funderar på att söka till en folkhögskola musikallinje till våren, utbildningen är 3 år men jag vill också jobba kreativt utomlands. Därför känner jag osäker. Ser du om det är dans/musik eller teater/film som jag kommer ge mig jobb utomland, kanske båda? Men vart ska jag börja? Kram!!

Svar: Det är rätt område för dig... fundera ett varv till och gå sedan in för båda delar.. kram
Esmaralda

56 Depp:

skriven

Hej Es

Ser du mig bli lycklig snart?
kram

Svar: Du kommer bli glad och må väl.. framtiden arbetar för dig på ett bra sätt.. kram
Esmaralda

57 Rebecca:

skriven

Ez, kan du se om jag kommer bli arbetslös en längre period någon gång i livet? Oroar mig för det även fast jag har jobb nu, onödigt kanske men vad ser du? Kram

Svar: nej några sådana tecken till längre arbetslöshet kan jag inte se.. kram
Esmaralda

58 GP:

skriven

Hej Es,

Ser du ifall vår relationen mellan mig och min pojkvän kommer att bli starkare?

Kram

59 Louise:

skriven

Idag fick jag ett samtal från en rektor i skolan som har hand om förskolorna i Eslöv att förskolechefen vill träffa mig. Tänkte shit om det är nu i veckan så har jag ingen möjlighet att ta mig dit.
Tur är då att hon frågade mig om jag kunde den 19 oktober vilket passade mig bättre. Då ska jag till Trelleborg först och sen ska jag rätt över Skåne för att komma till Eslöv. Jag har aldrig varit i Eslöv faktiskt så det kan bli trevligt att besöka staden och kanske jobba där :-).

Nu är det ju faktiskt min tur att få ett jobb tycker jag. Visst att jag är viktig som vikarie men då får de väl se till att ringa in mig. Tyvärr kommer jag inte speciellt långt just nu då vi inte har råd att köpa busskort för tillfället.
jag hoppas faktiskt att jag blir vikarie i Trelleborgs vikariebank eller att jag får anställning på förskolan i Eslöv eller någon annan förskola jag sökt till.
Imorgon ska mannen samla in papper och saker från banken och arbetsförmedlingen samt skatteverket och jag ska fixa det på fredag.
Skulle egentligen träffat min skrivarkompis idag men hon mådde inte så bra så vi ska ses på fredag istället och skriva det sista på examensarbetet.
Det är två månader kvar tills vi ska opponera och vi har en hel del kvar men ska skicka in det i början av november så vår lärare kan läsa det.

Jag hoppas att jag klarar mina 27 sista hp nu så jag får ett fast jobb någon gång. Kanske är det dom väntar på mina sista poäng så jag kan få ut mitt leg.
Bara 2 år efter min riktiga examen.

Kommer jag bli anställd i Trelleborgs vikariebank (närmre till Trelleborg än lund) och behöver jag klara mina sista poäng innan jag blir fast anställd? Kanske nästa år blir mitt år med jobb?

Tacksam för svar och ha en fin tisdag. Kramar.


Svar: Ja att du blir anställd i vikariebanken finns en god chans till.. jag håller tummarna... och visst är det så att din tid bör komma nu.. vore ju sannerligen dags.. kram
Esmaralda

60 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan jag hoppas att han J kommer inte svarar på... som jag skicka iväg så...

Finns det chans att inte han svarar på min meddela och inte prata med mig?

Ha det bra

61 Hoppas:

skriven

Hej!

Tar jag mig ur min isolering och invanda mönster?? Försöker med har inte lyckats hitintills.

Kram

62 Tintin:

skriven

Hej Ez!
Får vi någon rätsida på problemet vi har på jobbet? Nu är det krig där och man letar efter skyldiga. En del vägrar göra det som hör till dem. Nu är det totalkaos och som sagt krig på g. Jag hatar strider och känner mig nu utsatt och utpekad. Vad händer? Blir det någon ordning alls på hela soppan?

Tack och kram!

63 Vitlilja:

skriven

Tänker hon på mig/vill hon kontakta mig?

64 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att göra någon förändring som flytt eller byte av aktivitet i yrkeslivet innan jag möter en passande partner?
Dröjer det mötet länge nu?
Kram

65 Xo:

skriven

Hej Es😊😊

Jag har gått ut från ett förhållande. På de sättet allt slutade och hur han beter sig just nu är jätte konstigt, för vi slutade aldrig älska varandra, utan vi bestämmde att det var bäst så för nu. så (1)jag vill bara veta ifall han har slutat älska mig. Och ifall han var otrogen.
eller om han ens ångrar att han nt har mig längre.
bara det var möjligt om du kunde hjälpa mig där.

(2) jag har börjat försöka kämpa för något jag verkligen vill ha och verkligen behöver. Så jag vill veta ifall det kommer lyckas eller inte.

Jag vill veta om jag kommer lyckas eller inte med det, kommer det hända snart eller långt från nu?

66 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om han fortsätter med henne framöver?
Hur ser chansen ut att han bildar familj och får barn med henne framöver?
Kram

67 F:

skriven

Sökte ett jobb idag, hur stor är chansen att jag får jobbet?

68 <3:

skriven

Godkväll kära Es,såg andra på banketten H flörtade med mig och pussarna? Rodnar än idag att jag kände någon sorts attraktion till den mannen. 
Kram 

69 Anna.L:

skriven

Tack så mycket för svar!
Kram

70 Isa:

skriven

Hej
Med tanke på dagens blogg undrar jag hur man ska tänka när barn, tonåringar, vägrar träffa ena föräldern? Tvinga dom eller låta dom ta den tiden de behöver? Kanske aldrig, flera år eller månader

Kram

71 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Är så orolig.
Ser du mig med partner och som gift inte för långt fram i tiden?
Kram

72 Depp:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram<3

73 Michaela:

skriven

Älskar den där nasse och nalle puh bilden! :D

74 Jessica:

skriven

Es,
Är L min soulmate?
Kram

75 Rädd:

skriven

Hej E!

Är det den där himla polypen som gör att det blöder? Är det lika bra att ta bort den för att slippa oron eller ska jag halt enkelt bara låta det vara och slappna av?

Kram och kärlek.

76 Elisa:

skriven

Hej!
Fastän vi inte är varandras soulmate, skulle vi ändå kunna ha chans att kunna leva ett lyckligt liv ihop, om vi båda skulle besluta oss för det och satsa? Jag tycker han verkar ha förändrats till en bättre man och jag känner hans familj lite grann nu också, det känns som att detta inger mer stabilitet och trygghet vilket saknades förut..
Kram

77 Hoppet om en bättre framtid:

skriven

Hej Es

Ser du om jag kommer ha en trygg ekonomi framöver och slippa oroa mig ekonomiskt?
kram

78 EllaBella:

skriven

Hej!
Det är bara såå otroligt viktigt att alltid se till barnens bästa först och främst!! Man får helt enkelt se till att bete sig vuxet.

Kan du se var jag kommer att möta kärleken?

Är det den unge mannen från fjällvandringen?

79 Erika:

skriven

Hej! Jag har haft kontakt med person på nätet, men inte fått till en dejt. Nu har personen inte hört av sig på ett tag. Ska jag lägga ner lr göra ett till försök att få till en dejt?

80 Karin N:

skriven

Hej
Jag befinner mig nu på en plats där det är väldigt mycket andlig aktivitet. Vilka är det som hälsar på och är här med oss? Vad vill dem? Vad ska vi göra, kommunicera? Hur?

Med vänlig hälsning Karin


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: