Live and let live.....

Live and let live…   det är något man ska unna sig själv lite mer av .

Somliga av oss lever hela tiden i oro… vad ska den och den tycka…. Kan man säga si eller göra så ?  Gjorde man nu ett gott intryck ? Är man tillräckligt vacker ? Smart nog ?  

Skit i allt det där hörni !!

 

Landa istället i tanken och känslan att du duger alldeles perfekt sådan du är… och de som inte accepterar dig… de  behöver du inte heller i ditt liv.

Låt dom vara oviktiga och ge dem inget av din energi.

Så länge man försöker respektera sina medmänniskor – så länge ska man själva se till att få respekt.. och i första hand självrespekt…. så gå ut  i världen och var bara dig själv.

Rakt av.

Pang på.

Här kommer jag och duger så in i helvete !!

 

Och de människor du möter då, som du knyter an till… du  tycker om dig precis sådan som du är… eftersom du bara är dig själv !

Och det blir en speciell trygghetskänsla… i att duga… och i förlängningen i att växa som den unika person man faktiskt är.

 

Kram & kärlek

 

 

 

Miss nu inte tre-frågor- till Nettan – på  telefon- i morgon – för- 100- kronor  !   Swisha 100 kr  nu eller innan du ringer:  070 6661570  och ring mellan kl 18-20. Är det upptaget – ring igen !!

 

----------------------------

 

Djurhealing på  fredag kväll , kostnad 100 kr per familj  oavsett antalet djur. Swisha 100 kr till 070 6661570 och skicka sedan ett meddelande med namn på ditt djur och vad Nettan ska fokusera på kring ditt djur

 ...................................

 

På söndag är det the GRANDE FINAL !!! 

Då går storhealingen av stapeln. 

Kl  21-22.

 Kostnad 100 kr/person.  Swisha till: 123 597 9752 senast kl 19  på söndag.

Maila mig sedan på :  [email protected] och tala om vad du vill att jag ska fokusera på när jag vänder mig till dig i healingen.

Hjärtans välkomna !!

1 Skorpan:

skriven

Absolut att jag duger som jag är o attans trevlig är jag också ;D, tycker jag. Väljer de människor jag vill ha att göra med o resten lämnar jag åt sitt öde. Respekterar andra gör jag också. Så mitt liv är helt fine.

Finns sånt som jag förvisso vill åndra, men det kanske kommer inom snar framtid? Nyfiken i en strut, ser du Es var jag kommer att träffa mannen? Har han löpt färdigt nu månne o är redo att springa i, rätt, mål? Hoppas det..

Dags att åka iväg, skönt att det redan är onsdag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag hoppas också att han ska komma snart.. verkar dock inte som om han lurar bak knuten så en tid till kan det bli av väntan.. .kram :)
Esmaralda

2 Hönan:

skriven

God morgon!

Att vara uppe såhär tidigt har gått bättre än förväntat och en viss del av mig gillar det verkligen. Det trodde jag inte, nattuggla som jag är. Men skönt är det :)

Just nu känns det som att universum styr mig mot Friends. Kan det stämma? I så fall funderar jag på vem som verkar bäst att kontakta först, Friends eller kommunmannen?

Kram och trevlig onsdag! :)

Svar: Lyssna till din intuition och det blir rätt.. kram
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Han våga inte alls mötas mig igår.

Kommer han inte svara min mejla?

Så skulle jag var stolt...

Tack och ha det bra

4 sus:

skriven

hej
så sant.....
man skulle bry sig lite mindre.....
vore bra med lite kul här....
love sus

Svar: Du får helt enkelt själv ta steget och planera in lite kul.. kram :)
Esmaralda

5 Jossan:

skriven

God morgon!

Jag förstår inte varför jag aldrig blir utsövd. Jag vaknar aldrig och känner mig pigg. Utan är ständigt trött.

Det blir inte bättre eftersom jag mår som jag gör.. Jag sa till min kollega att ingen kan egentligen se hur jag mår. Hon höll med. Jah är kanske en fantastisk skådespelare?

Idag har jag träningsvärk som bara den...

Hade hoppats på att jag kunde ringa Nettan imorgon. Men jag vet inte om jag vågar eller har pengar till der 😂🙄

När kommer den rätte för mig?

Kram

6 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Es.

Tack för kloka ord såhär på morgonkvisten. Så sant och så självklart egentligen - det borde rimligtvis vara den enklaste saken i världen. Men ändå är det så svårt.


Jag är en av dem som ständigt och jämt oroar mig, det är tungt och tröttsamt för en själv också men jag har så massor av saker att oroa mig. Då menar jag inte direkt att jag oroar mig över vad någon annan ska tycka om mig, men om framtiden. Hur det ska bli med allt. Med min hälsa, familj, ekonomi, jobb, framtid. I stort sett allt är upp och ner i mitt liv, finns ingen balans. Om någon livet vore i balans kanske jag inte skulle oroa mig så. Nu är allt på tok och jag oroar mig dygnet runt. Har försökt släppa oron men den är så stark och övermäktigande att den kontrollerar mig och styr mitt liv och mitt mående.

Och nu detta med den potentiella lägenheten. Den är fin men liten och fruktansvärt dyr -priset man får betala om man vill bo i huvudstaden. Hyresvärden vill att jag flyttar in så snart som möjligt såklart, men själv hade jag tänkt flytta tidigast i november. För om jag nu bor hos min mamma i några månader fram till november så sparar jag nästan 20 000 kronor. Som jag behöver till hyresgarantin.

Men å andra sidan ligger bostaden helt perfekt läge, så om jag nu tackar nej vet jag inte om det dyker upp någon liknande bostad i samma område.

Känns denna bostad som mitt nya hem? Skulle jag trivas?
Kram.
J.

7 Kicki 🌞:

skriven

Gomorra! Med åren så kommer tryggheten i en själv. Man skulle få mer av den varan redan vid födseln 😊. Men livet är ju till för att lära också 👊!

Hur tänket du kring: "När det är rätt då går det lätt." "Eller man måste kämpa/jobba på för då kan det gå"?
Om ex. husköp brukar ju ovan användas.

8 <3:

skriven

Hej kära Es vill L träffa mig igen ? Min vän Eva börjar bli väldigt positiv inställd till honom kors i taket. Är han nedtyngd av sitt jobb något är det som rör sig i hans huvud. Han skrev att han ville berätta IRL vad som hänt och varför det blev fel sist.
Kram

9 *:

skriven

Godmorgon.

Exakt så är jag, oroar mig hela tiden för ditten och datten. Upplever mig själv som osäker och dålig självkänsla.
Ibland funderar jag över hur jag tänker egentligen. Då det kan vara perioder då jag får höra av flera att jag gjort fel, tänkt fel eller bara att någon har ett snorkigt bemötande.

Gäller även i mitt liv hemma i huset.
Vänder vrider tänker massor, har dålig självkänsla. Men samtidigt så får jag höra att jag är älskad.
Vet att jag har grymt stort bekräftelsebehov, annars blir jag osäker.
Och det är väl därför jag gör fel val ibland och så blir det dubbelfel. Vill vara alla till lags.

Så nu står vi här, med en jättevägg emellan oss.

Hur ska det gå ?
Hjälper det att gå i någon form av parterapi ? Löser det knuten ?

Kram
*

Svar: Börja jobba med dig själv och väx i den som är du... mår man inte bra som den person man är så har man lite svårare att funka med någon annan.. kram :)
Esmaralda

10 Rebecca:

skriven

Ja det är jobbigt att känna att man inte duger. Det gör jag ofta.
Antingen så tycker jag att håret är fult, eller att jag är för smal, eller för tyst, eller för tråkig. Hoppas inte folk tänker så hemskt om mig som jag får för mig haha.
Försöker ersätta det negativa med något positivt.
Kram

Svar: Du sprider en positiv känsla och det ska du vara stolt över.. kram :)
Esmaralda

11 Västkustbruttan:

skriven

Mycket bra morgonbudskap såhär innan jobb! Där finns det ju alltid en klunga en inte klickar med..

Och det GÖR ju ingenting! Värre än så är det inte..

Grått och blåsigt på västkusten idag. Funderar på det där sommarmötet som kunde få det att pirra lite som du förutspådde. Har som vanligt missat.. Suck, hopplöst blind tydligen.. Kommer något annat kul mansväg under hösten, ser du? Längtar efter lite kyssar.

Kram 💙

Svar: Jag tror inte du missat.. du har bara blivit uppskjutet lite och kan mycket väl komma.. när som helst.. kram :)
Esmaralda

12 Kulla:

skriven

Helt rätt WORDS!! Om jag inte duger, så behöver dom inte va med mig!! Det är deras förlust brukar jag tänka😊☺️.
Va med människor som ger dig energi🙏 och inte med dom som bara tar din energi. Livet är för kort för det. Njut lev varje sekund💕. För det är du själv som är regissör för just DITT liv👌.
Blir det något om 💕snart?!? Kram

Svar: Så sant ! Och något med hjärta närmar sig.. kram :)
Esmaralda

13 Skrållann:

skriven

Hej!
Fint ni ser ut att ha det;)
Jag har under många år jobbat hos en stor arbetsgivare och dessutom haft ett fackligt förtroendeuppdrag. Det har inneburit att man många gånger får rätta in sig i ledet för man ska vara förebild, föra fram en organisations ståndpunkter, upprätthålla goda relationer, vara ansiktet utåt, alltid vara representativ och inte ”bära sig åt”. Helt enkelt har man ”mjäkat” med för att passa in och vara till belåtenhet. Till slut har man hamnat i så många konflikter med sig själv så man börjar tappa sina egna åsikter och tyckande och tänkande. Så blev det nästan för mig och jag kunde inte ha det så så jag lämnade det livet för ett år sedan och tänker nu enbart på vad jag själv tycker. Eller jag övar på att bli bättre på det hela tiden. Dock är jag förvirrad över vad jag ska bli när jag blir stor?! Jobba med människor är jag säker på men frågan är som vad eller vilken bransch? Tiden går och jag blir ju lite äldre🙈

Kram❤️

Svar: Du kommer jobba på mer än ett sätt, jag ser inget detaljerat men människor kommer du att ha omkring dig och jobba med och det är du så himla duktig på.. kram :)
Esmaralda

14 EPM :

skriven

Godmorgon Es.

Känner mig sviken, min vän som tagit så tydlig ställning mot J umgås med honom igen. Känns märkligt på nåt vis😢

J:s fru började messa med min vän igår när vi var ute. Kändes lite absurt. Min vän vidarebefordrade iofs lite saker som jag sa- min version. Det verkade först som att hon verkade ok med det jag sa- lyssnande och så- sen kom det ett meddelande som var både taskigt och anklagande. Lät som J.

Jag är så trött på detta.
Vill bara vara hemma nu.

Kram

15 Muminmamma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ja sådant behöver man bli bättre på... absolut!

Ser du möjligtvis om jag är på hemma plan eller på resande fot när själva mötet med en kärlek sker?
Blir det i riktiga livet eller via nätet?
Kram

16 Anki:

skriven

Godmorgon !
Haha inte var det väl ngn som trodde du var en man...
Hoppas ni hittade ngt trevligt matställe i regnet.

Idag lyser solen och det friskar i lite...riktigt skönt.
Nedstängning av poolen står på agendan och ev sista klippningen av gräsmattan ,den har man inte klippt många ggr denna sommar...

Kram Anki med flock

Svar: Jodå, så var det... nån som trodde att jag hittade på min person...och därför började jag publicera foton.. och nu faller sig ju det helt naturligt :) Kram :)
Esmaralda

17 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du något om jag kommer att passa och trivas i rollen som redovisningsekonom? Passar det mig?
Vet att jag är en kreativ själ egentligen..
Kram

18 M.m:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är så lätt att oroa sig över vad andra tycker, oroa sig över allt egentligen...
Det skönaste är att bara vara helt nöjd.

En fråga, Ser du om jag får barn tätt efter varann?
Kram


Svar: Ja, man får jobba på att känna frid i den man är... kort & gott... jag ser fler barn men inte om de kommer tätt.. kram :)
Esmaralda

19 Smulan :

skriven

Väntar på besked om en lägenhet som skulle vara toppen för oss. Har vi någon chans på den?

Svar: Ja chansen finns.. runt 40 %.. kram :)
Esmaralda

20 Mt:

skriven

Hej!
När sker förändringen för mig på mitt nuvarande arbete?
Kram!

21 Helena Ir:

skriven

Ja,så är det..de som gillar en..de gillar en som man är!

I släkten är jag ju en lite udda fågel..men bland andra omtyckt för den jag är..så man kan bara göra sitt bästa!

Idag ska jag iväg först till eftermiddagen..föreläsningar för deltagare och anhöriga..men det är fler som kommer själv.
Gillar flera i gruppen,men känner av så..hur dåligt många mår.
Det är ledsamt..Men lite bus bjuder jag på..skratt är befriande :)

Ha en fin dag!

Kram :)



Svar: Ditt bus är så viktigt.. kanske viktigare än du själv är riktigt medveten om.... kram :)
Esmaralda

22 Eveline:

skriven

Hej Es, kommer jag och R hålka länge? Känns som vår relation blir starkare. Känns ju rätt. Du sa att det skulle vara bra i en period, vad sker sedan? Vad ser du? Hur länge det du att vi är tillsammans? Månader, år?

Mvh Eveline

Svar: Njut av nuet.... just nu ser det lite suddigt ut när jag ser framöver.-. kram:)
Esmaralda

23 Soffan:

skriven

Godmorgon godingar!

Mardrömsnatt inatt usch för sådana... Vad tror du om chanserna till lite romatik i september, med mannen på a eller nån annan? Nej nu ska dagen vändas rätt! Mardrömmar har ju en tendens att hänga kvar...

Kärlek 💖

Svar: Lite romantik kan det mycket väl bli om du ställer in dig på det.. kram :)
Esmaralda

24 Kristin:

skriven

Jeg har kommet dit nå, at "It`s my life and I do what I want", så lenge jeg ikke er uærlig eller forbruker noen. Jeg tar selvfølgelig hensyn til når det skal være stille, men en sjelden fredag eller lørdag, får det ikke være så farlig om hundene skulle bråke litt etter stilletiden :)
Jeg har i flere år stengt livet inne av hensyn til naboene her nede, men nu jæklar, er det slutt.
De tok null hensyn da min mann var syk. Da snekret de og bråkte i helgene og sent på kvelden de fleste av ukens dager. Dette gjorde ikke oss noe,men er godt å ha i bakhånd om de nå skulle si noe. De venter jo et barn til, så da regner jeg med at det blir stilt krav. Det blir ikke aktuelt å legge mitt eget liv "på vent" lenger. Det beste er kanskje ikke å svare. Vi får se hva som skjer.
Jeg har inntrykk av at jo mer kjedelig folk har det, jo mindre godtar de av andre. Akkurat som at man skal ha det like tråkig som de.
Jeg er glad i mennesker, og ønsker alle et godt liv.
Uansett, jeg har et godt liv sammen med hundene, noe jeg er veldig takknemlig for.
Nå skal vi i skogen
Jeg ønsker deg en god dag, kjære Esmaralda

Svar: Gott Kristin... lev.. du och hundarna.. och oavsett vad så är din fyrbenta familj inte störande. Människor och djur måste få märkas och det är en annan sak. Kram på hela din familj :)
Esmaralda

25 Solen:

skriven

Tack för påminnelsen!
Yes, jag duger!

Kram ☀️

26 Världsräddare:

skriven

Hallå hallå Es! En fundering från mitt håll idag. Tror du träffen nästa vecka kan leda till något mysigt? Om den nu blir av.

Imponerad av hans engagemang i världen. Däremot är han bosatt en bit ifrån mig vilket är typiskt. Kram.

Svar: Nja, det kan bli trevligt men ändå tror jag inte att du känner att det är något att bygga på.. kram :)
Esmaralda

27 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det är så sant det du skriver.

Den senaste tiden har jag insett hur bra jag har det. Jag är så tacksam för det. Jag träffade en kvinna bara något äldre än jag som inte hade några egna tänder och i morse var det en av mina vänner på Instagram som inte hade råd att köpa en regnjacka.
Själv har jag både regnjacka och tänder. Det känns så jävla gött.
Jag är också väldigt nöjd med min regnjacka. Jag köpte den på Ullared och den håller inte bara regnet borta. Den är fin också ❤️.

Jag är så glad för mina vänner, för mina anhöriga och för mina kaniner och mitt hus och för att jag har en ekonomi som går runt. Jag känner mig så otroligt tacksam.

Kram ThereseC

Svar: Ja, kan man se det positiva och känna tacksamhet istället för att bara jaga vidare.. då blir man en mer sammansatt och harmonisk person... kram :)
Esmaralda

28 Mimis:

skriven

Hej Esmaralda!

Kan du skicka lite sömntankar till mig så att jag sover bättre??

Oron gnager i mig så det är väl därför jag sover dåligt. Ser du om det blir bättre snart?


Kram

Svar: Det här ser bara ut att vara en period, det vänder, det blir bättre... kram :)
Esmaralda

29 Skorpan:

skriven

Är så full av vrede gentemot de som behandlar barnet illa. Hur ska jag tackla detta? Kickboxing ;) o hela bunten som mottagare? Skriva en berättelse o låta den publiceras? Grr...
Kram Skorpan

Svar: Prata med exakt de som det berör men behåll lugnet och hjälp barnet på ett kreativt sätt... kram :)
Esmaralda

30 Smulan..:

skriven

Tack för svar.
Fina du.

31 Michaela:

skriven

Helt rätt men så svårt! Men skam den som ger sig :)

Mamma undrar lite vad du ser för henne framöver. Och om hon kommer få uppleva mitt bröllop :)

Kram från oss!

Svar: Jadå, det tror jag allt att hon kommer att göra... och mycket mer därtill.. kram :)
Esmaralda

32 Läst på nätet:

skriven

På tal om att vissa spå damer inte finns. Läste på nätet att Madame Zelda egentligen var en yngre kvinna som var utklädd till en äldre dam.
Vissa spå damer byter namn och utger sig för att vara olika personer.

Madame Zelda var hon på riktigt? vad tror du Esmaralda? Verkar osannolikt att hon skulle ha varit en ung kvinna tycker jag.

Kram

Svar: Jag tror mig veta hur det var med den saken.. men det behåller jag för mig själv.... jag är bara jag däremot...en 62 årig tjockistant som älskar mina följare och kunder och som försöker göra gott.. i den mån jag förmår ! Kram :)
Esmaralda

33 Fia-lotta:

skriven

Morning ☀️

Vad tror du om mina chanser om jag söker boende i höst eller dejtar kan det röra sig lite på någon av fronterna? 🙏😊 Hälsningar från Fia

34 S:

skriven

När möter jag någon varaktig?

Kram

35 Uppgiven:

skriven

Hej!

Vill gärna jobba i butik eller ev. personlig assistent inom vårdyrket.
Ser du om jag möjligen får något jobb av dessa två eller blir det något annat eller inget alls??

Kram

Svar: Ett arbete som har med vård och omsorg att göra, kommer du att ägna dig åt och det kommer passa dig så bra.. kram :)
Esmaralda

36 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Ja det kan man gå och grunna på i bland! Det själ energi!
Tror du om vi säljerhusrt hittar en bra lägenhet som jag kommer trivas i i stan? Kram😃☀️

37 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda,

Ser du något om min arbetssituation framöver? Det är så lugnt och tyst på jobbet och ganska otrivsamt, får en konstig känsla... Jag hade dessutom tänkt och hoppats på att vara barnledig framöver, blir det så? Tack och kram.

Svar: Du blir barnledig så småningom men du kommer också söka dig vidare mot annat jobb.. kram
Esmaralda

38 Dalkulla :

skriven

Ännu har du fått med ett bra tankesätt gällande ditt inlägg. Precis så som du skriver ska man förhålla sig till sin omgivningen, sig själv. Fanns en tid för mycket länge sedan då jag kände att jag inte dög oavsett vad jag gjorde, ställde upp med. Dom personer som inte accepterar en som man är, kan man helt klart var utan i sitt liv. Lägga sin energi på dessa är inte mödan värt överhuvudtaget. Idag ser jag på mig själv på ett helt annat sätt, jag duger, jag är bra som medmänniska och jag ser bra ut. Så tänkte jag inte för många år sedan, men jag har växt i mig själv sedan dess.

Kram.



Svar: Exakt så ! Kram :)
Esmaralda

39 Fjäril:

skriven

Hejsan!
Jag är orolig för min bästa killkompis. Jag tycker att han verkar vara väldigt vilsen i sig själv och sitt liv. Han är en sådan som flyttar runt mycket och byter ofta jobb. I somras ställde jag upp och lät han bo hos mig tills att han hittat ett nytt boende då han inte hade någonstans att ta vägen. (Han var inneboende och blev utkastad). Under tiden han bodde hos mig så fick han nära till sitt jobb, men också känna på stabilitet. Hur som helst så har han nu fått tag på sitt första egna hem och jag är jätteglad för honom.

Det som gör mig orolig är att sist vi sågs så berättade han att han skulle byta jobb. Detta gör mig lite tokig för jobbet han har nu är som gjort för honom, han har en förstående chef och det är där han har stannat längst. Det nya jobbet han fick ligger ännu längre bort och han kommer få problem att ta sig dit. Det är inte värt det.. då han har ett väldigt tufft förflutet bakom sig så vet jag att ett nytt jobb inte är det bästa för honom, utan han behöver stabilitet. Och jag ser ju på honom att han inte mår bra.

Tack för att jag fick skriva av mig. Jag önskar att jag vågade säga detta till honom, för han ger mig så många frågetecken och jag bryr mig så mycket om honom.

En fråga till dig Es, du tror väl inte att detta kommer påverka våran vänskap att han byter jobb? och visst känner väl han som jag att våran vänskap har blivit ännu starkare efter i somras? Kram

Svar: En viss påverkan kan jobb bytet ha faktiskt... kram :)
Esmaralda

40 EPM :

skriven

J har skrivit ”ohyra” utanför min lägenhet.
Är rädd.

Vad händer om jag polisanmäler honom..? Funderar på det och uppmuntras till det av vänner och kollegor.

Kram

Svar: Ja, känner du dig hotad ska du polisanmäla.. kram
Esmaralda

41 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Ska börja med en ganska stark medicin mot min akne. Det är en A- vitamin syra som bara skrivs ut av läkare. Har haft mina problem med akne i många år och det är besvärligt.
Glad att jag får hjälp men lite orolig över denna medicin eftersom den är stark.
Ser du några varningar på mig med den? Kommer den hjälpa mig även på sikt?
Kram

42 Skorpan:

skriven

Tack för rådet Es!
Inte lätt att klara av det, kugnt o värdigt.. Hjälpa på ett kreativt sätt, funderar på en grupp för unga som blrjar nästa månad, gissar att man där får lite tala av sig, den är för barn o vuxna, tillsammans o skilt.. Det är det mest kreativa jag kan komma på just nu..
Kram Skorpan

43 Lilla m:

skriven

Hej Esmaralda! Ser du om mitt nästa jobb kommer att ge högre lön? KRAM

Svar: Ja, jag ser att du framöver får högre lön.. det måste inte vara på nästa jobb men det är troligt... det finns fler och andra jobb för dig längre fram och lönen kommer öka.. kram
Esmaralda

44 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Det är något som gör mig tveksam om jag ska söka mig in till redovisningsekonom. Jag vet hur jag är som person och jag kan ha svårt att koncentrera mig en hel dag på samma sak så. Jag tycker om att ha det kreativa och roliga med också.
Får du någon känsla om Yrket Redovisningsekonom blir bra för mig?
Kram

45 <3:

skriven

Hej kära Es vad ser du kring L M ? Blir det dejt för oss på torsdag? Min vännina Eva är positivt inställd till honom nu. Han ville förklara IRL för mig vad som hände förut.
Kram

Svar: Jag ser inte om det blir dejt... finns en risk för lite besvikelse ... så antingen sker dejten inte eller så upplever du inte de känslor du kanske trott.. kram :)
Esmaralda

46 Nattis:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag ett fast förhållande då jag fyller 30 år?
Kram

47 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Till kommande sommar har jag ett fast förhållande då eller något seriöst inom kärlek hänt tills dess?
Kram

48 Lotta:

skriven

Ja, det är en frihet att kunna vara sig själv fullt ut. En utmaning.

Känner enorm lättnad efter gårdagen. Ser du om företaget kommer förstå att dom inte varit schyssta mot mig.

Kram L

Svar: Ja, en viss förståelse finns.. kram
Esmaralda

49 Det sitter i magen:

skriven

Tjenis!

Vad tror du Es. Ser du något positivt i sikte i höst en lägenhet eller någon härlig flirt. Mycket ångest nu men försöker vända trenden och acceptera att det är en del av stora förändringar och nytt jobb.

Stor kram 😘

50 Hönan:

skriven

Tack, då ska jag försöka känna efter.

Bad ju om lite tecken om det är idag jag ska ta initiativ. Ser det ut som att det är de tecknen jag fått, men namnet och låten som gick på igår? Svårt att våga lite när man är så osäker.

Kram

51 Helena Ir:

skriven

Tack,det värmde..

Kram

52 Linnean 🌸:

skriven

Hejsan!
Tycker väl att jag får duga, även om jag inte är till så stor nytta kanske. Skulle inte falla mig in att försöka göra mig till någon annan. Hade ett förhållande, för många år sedan, när jag nog försökte bli någon annan men det funkade ju inte! Den karlen fick gå! Man ska traska på i ullstrumporna och bara vara! Även om en del kan bli lite förskräckta ibland! 😄
Har fått ett negativt besked i dag och plötsligt dalar det mesta. Planer går om intet och blaha! Känns det som det blir bra ändå? Fixar jag allt så det inte bara blir bekymmer? Skit att saker inte kan gå i lås. Man blir så nerdragen. Så är livet ibland. Sitter på min balkong och ser att kastanjeträdet som nästan tappat alla löv, det har börjat...blomma igen! Märkligt! Naturen har blivit lite snurrig denna sommar tydligen. 🤔 Ha det göttigt i stugan! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Du duger sannerligen :) Och saker och ting runt dig kommer att lösa sig.. kram :)
Esmaralda

53 Jessica:

skriven

Hej Es,
Jag hade en dröm om spindlar inatt.
Vad betyder det?
Kram

54 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Sökte ett jobb som lät så intressant för mig, tyvärr så tror jag att dem söker en med mer erfarenhet,
Jag sökte iallafall.
Har jag chans tror du att få denna tjänst? Att få utbildning och erfarenhet genom tjänsten?
Kram

Svar: Chansen ser inte ut att vara så stor att du får just detta jobb och får du det inte.. så finns det ett annat för dig.. kram :)
Esmaralda

55 Flytt:

skriven

Hej!

Ser det ut att bli någon flytt till annan ort eller flytt till annan lägenhet på den där jag bor nu??


Kram

56 EPM :

skriven

Ja...
Jag ska anmäla. Men först ska jag gråta och sova. Är så trött på detta
Jag vill bara gå vidare med mitt liv i lugn och ro

Kram

57 Tant grå:

skriven

Applåderar detta inlägg. Det är det absolut viktigaste !! Jobbar stenhårt mot att känna så 😊

Längtar till soffan och Idol ikväll. Slitigt och för lite sömn = ingen bra kombo. Ser du något positivt på ingång? Vad som helst som kan pigga upp lite.

Kramar !! 💛

Svar: Gör upp en plan för något kul själv.. och du spårar in positivt.. kram :)
Esmaralda

58 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det att lösa sig för mig med allt för att få ordning på allt runtomkring som jobb, studier, pengar, partner?
Kommer allt att falla på plats och lösa sig per automatik eller kommer jag att få kämpa för att komma dit?
Kram

59 *:

skriven

Hej

Ser du oss i framtiden tillsammans, lyckliga ?
Kommer vi ända dit.

Jag vill så gärna men ibland så känns det att jag inte har honom med mig.

Kram

60 Undris?:

skriven


Usch hade en så hemsk dröm inatt.
Att min far som är i alltet idag,låg i sängen med en svår sjukdom och hög feber. Det var mörkt i lägenheten när han ropade på mig. Han var sjuk och svag och svettades att kläderna var helt genom blöta. Jag sa att han behövde en dusch och hjälpte honom till badrummet. Sedan vände drömen och jag stod plötsligt i badrömmet själv och tittade i badrömspegeln på mina tänder. Jag hade något vast tjockt tandtråd som hade trasslat in sig i alla mina tänder tillsammans med något fruktansvärt äckligt vit starkt medel i hela munnen som jag försökte spotta bort. Jag fick dra hårt i den tjocka tandråden för att den skulle lossna något och var livrädd att tappa mina tänder:(

Ser du vad drömmen ville mig Es:(?
kram

Svar: Du bryter med något gammalt... och det kan bli en aning smärtsamt men du går vidare på ett bra sätt... kram :)
Esmaralda

61 Fundersam:

skriven

Kan du ge mig råd på vägen. Jag står i valet o kvalet om jag skall säga upp mig från jobbet och tillåta mig ta ut pension i förtid. Kanske spinna vidare på lite egna funderingar. Eller låta tiden ha sin gång, då jag är osöker på hur länge stället där jag är anställd kommer att vara kvar.

62 Agnes:

skriven

Visst stämmer det, att man ska vara som man e'...dilemmat är väl att ibland passar det ju inte omgivningen...och DÅ krävs det att man själv är en jävel på att vara sig själv! =)

Tack för igår! Helt fantastiskt roligt att träffa er! Får se vad som nu sker med allt!
Eftersom nu snöret luktade tjära som satt runt "Stan", och jag förknippar denna lukt med båtar, så heter "Stan" numera "Wasa". Efter skeppet Wasa som förliste i strömmen på sin jungfruresa o numera står o förfaller i sin hangar på Djurgården!

Om jag nu får skryta lite, så var min morfar inhyrd som finsnickare när de där Lejonmaskerna på kanonluckorna skulle få kopior under tiden de gamla låg i behandling...morfar skall tydligen finnas med på den info-film som visades om hur arbetet med skeppet utfördes. (Japp ännu ett projekt...höra av mig till Wasamuseet o be om att få se den där filmen på min morfar.)

Dog knall o fall i Björns Trådgård i början av 70-talet!

Gett mina önskningar till Wasa o nu får jag se vad som händer...blir nog till att jobba lite själv för att få ngt att hända, men nu anaggans så gäller det!

När jag rullade iväg från Es o Nettan så körde jag förbi två rådjur, ett större o ett mindre...ännu en fin upplevelse ute på Värmdön!

Börjar mitt jobb i kväll...så nu vänder jag blad o börjar från början igen! Hoppas allt är o förblir lugnt o inga trampade tår dyker upp...med tanke på att jag är som jag är!

Lite nyfiken på om ngn reagerat på att jag inte varit där på ett tag! =)

Åter...tack för igår, Es o Nettan...ni är fantastiska!

Kram!

Svar: Det var så roligt att träffa dig också :) Och vad kul att din Stan heter Wasa.. det är ju väldigt lämpligt ! Var du stolt över din morfar - vilken prestation, han måste ha varit väldigt skicklig på det han gjorde ! Och två rådjur såg du.. de dyker upp hela tiden här och är så himla fina ! Jo, någon har reagerat på ditt jobb... stor kram underbara Agnes :)
Esmaralda

63 Mamma:

skriven

Hej!
Har skrivit till dig förut och fått svar som stämt <3
Min flicka som är 25 år ska på prov flytta ihop med sin kille.
Hon har länge kämpat med värk i sin ena höft (som du vid flera tillfällen sagt att du ser henne smärtfri) och ångest/depression.
Självklart är jag glad att hon ska flytta ihop med den här killen men jag funderar ju också på hur det kommer att fungera.
Kan du se om det kommer att gå bra?
Ser du fortfarande att hon kommer att bli smärtfri?
Många kramar från en orolig mamma <3

Svar: Nja.. det kanske inte håller " för alltid" men just nu känns det bra... och man ska leva i stunden.. kram :)
Esmaralda

64 Hopplöst:

skriven

Hej!

Blir det någon positiv förändring snart innan jag går under?? känns verkligen hopplöst är på väg att ge upp. Har ingen som kan hjälpa mig.

Kram

65 Smulan :

skriven

Så gick lägenheten vi så gärna ville ha till någon annan. Och inte har dom ringt om jobbet finns chansen kvar?

Svar: Det var väl attans.. men det kommer nya möjligheter... chansen på jobbet är inte så stor.. den har minskat i takt med tiden som gått.. kram
Esmaralda

66 Jennifer:

skriven

Hej, nu velar jag igen.... denna gång med potentiella nya lägenheten. Var nyss o kollade på den, och den var helt fin men så LITEN. Och jäkligt dyr.

Typ att betala 10 000 kronor i månadshyra för en garderob... det tar emot. Priset man betalar för att bo i huvudstaden.

Min dröm har egentligen aldrig varit att bo här. Känns svårt att fatta ett beslut kring om jag ska ta bostaden eller inte. Vill verkligen åka på min resa i november och BEHÖVER det för att överleva.
Dyker det upp någon annan trevlig bostad om jag nu tackar nej?

Kram

Svar: Tackar du nej kommer en annan bostad.. även om du får vänta en tid.. kram :)
Esmaralda

67 Nybakad soc-tant:

skriven

Hali hallå.
Skulle verkligen uppskatta vad du såg kring min höst. Det har varit ganska mentalt tungt ett tag nu. Men jag kämpar på :-)

Påfrestande när det pendlar så. Antar att jag är en känslomänniska. Får bli lite tröstgotte på vägen hem!

Allt gott 💕

Svar: Det kommer plana ut och bli bättre.. sakta men säkert spårar det in rätt igen.. kram :)
Esmaralda

68 EllaBella:

skriven

Det är härligt att känna att jag duger! Det kom efter att jag insett att jag troligtvis är högkänslig och jag förstått vad jag vill och behöver 😀.

Ser du var jag kommer att träffa kärleken? Har jag redan stött på honom?


Svar: Du duger 100 % - och jag tror inte att du stött på kärleken än.. kram :)
Esmaralda

69 Undris?:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram<3

70 Anneli:

skriven

Härligt med tankar om att duga men svårt att hålla fast vid när man saknar en kärleksrelation. Ser du någon som är i antågande?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: