Om man skulle börja leva ??

Hur bli man nöjd och tillfreds med det man har ?

  Alla vill vinna massa pengar och hitta perfekta kärleken och trampar av och an i sitt missnöje. 

Först och främst ska man se över vad man själv kan påverka.

Missnöjd med jobbet ? Det åtgärdar du lätt genom utbildning och/eller arbetsbyte. 

Utan vänner och en förlamande tråkighet? Samma sak där.. du kan själv påverka… bygg en mer aktiv fritid, engagera dig , gå kurser.

 

Inga vänner ? Du kan påverka genom att  engagera dig och ta dig utanför din bostad. Genom att ta initiativ .

Är livet händelselöst och trist ? Gör en spännande resa utanför din comfortzon… soffsurfa…jobba en period utomlands..  tatuera hela ryggen, ta dej för nånting… och känn att du faktiskt har mycket av ditt öde  i dina  egna  händer .

Allt är inte ristat i sten.

Om man vågar så växer man, alltid !

Den som ingenting vågar – smälter samman till en blöt liten klump som bosätter sig i soffan och hänger upp sin lycka på andra människor.

Inte bra. 

Inte bra alls.

 

Balans är viktigt… balans i de olika rollerna man har… roller som mamma, partner, kompis, arbetskamrat och så vidare

Du ska stå efter att bygga en harmoni mellan dina olika roller.

 

 

Det du inte kan påverka – måste du försöka finna frid med.

Kärleken kommer när den kommer och attraheras  som starkast när du mår som bäst.

Har du en trist mamma, chef eller syster eller bror… det är bara att acceptera hurdana de är och ingenting att bränna energi på. Förhåll dig.

Vi stirrar oss ofta blinda på orsakerna till varför vi inte kan varken det ena eller det andra.. istället för att sätta fokus på  lösningar.

 

 

Jag liftade runt i världen med en unge i bärsele… kanske inte vad jag skulle rekommendera nuförtiden. Men det finns andra sätt att bryta tristessen i vardagen.

Låt fantasin  flöda.. och stanna kvar vid de tankar som attraherar dig mest.

  Gör upp en plan… och gå ut och lev den!

På ditt eget sätt.

Tillåter man sig att leva sina drömmar lite mer – då brukar man också bli nöjdare. 

Ha fokus också på det du  faktisk har i ditt liv och inte bara på det du inte har och vill ha – lite tacksamhet attraherar positivt.

Kram & kärlek

 

P:s.  Tack snälla för att ni tycker på GILLA knappen :)

💓

Maila mig om du vill bli spådd ordentligt & seriöst:

[email protected]

1 Barn:

skriven

Hej Esmaralda! Hur stor är chansen att jag blir gravid innan jul? KRAM!

Svar: Chansen finns men den ser inte ut att vara så stor.. kram
Esmaralda

2 Ullegull:

skriven

Hej Es,
I lördags blev sambon jättearg och röt ifrån då jag blev aggressiv o högljudd (jag insåg inte själv att jag uppfattades så). Som vanligt handlade det om jul och hans ex... Kan du se om hon går med på vår önskan om att ha barnen varannat år? Upplever det som att ingen av dem riktigt gått vidare efter skilsmässan och det känns känslomässigt jobbigt för mig.

Svar: Det där med julen är alltid laddat.... hon kommer gå med på er önskan men det kan dröja en jul till innan det blir så.. kram
Esmaralda

3 Bumble bee:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar hur många barn jag har den dagen jag gifter mig? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

4 sus:

skriven

hej
yes så är de ....
då blir ju frågan hittar jag på något snart.....
love sus

5 Norrländskan:

skriven

Dubbelgilla om jag hade kunnat 👍👍

Jag pendlar mellan att storsatsa och nyfiket kasta mig ut i nytt med mod - för att därefter vilja dra något gammalt över mig.. Jag antar att det är kroppens sätt att flagga för återhämtning. Att tillåta sig landa och processa det man varit med om. Förresten Es! Jag mådde så bra av träffen och fylldes av energi. Hur kändes det för honom? Tänk om man kunde tankeläsa..

Livet hade blivit ganska trist i och för sig :)

Stora kramen!

Svar: Han mådde också bra av träffen... ni kände ungefär lika där... kram :)
Esmaralda

6 Pia1:

skriven

Ja idag är ett stort delmål i kampen om mitt liv. Han ska själv utföra en lumbalpunktion för provtagning och tryckmätning, jag hoppas jag åtminstone kan bete mig värdigt 😬😂💩 Det var blandade känslor inför detta faktum men nu känner jag nog att det är tryggast med just honom.

Svar: Han kommer säkert att göra det bra... så känn dig trygg... styrkekramar :)
Esmaralda

7 Rebecca:

skriven

Senaste dygnet har jag sett hjärtformationer lite varstans. Alltså tex kaffefläck som formas som ett hjärta osv. Är det någon som vill säga mig något? Kraam

8 Jossan :

skriven

God morgon..

Ja jag attraherar nog ingen just nu. Jag mår helt åt skogen... Jag vill bara ligga i sängen och gråta. Jag skrev ett sms till L men han svarar inte mig. Tänk om jag tog fel beslut.. det är så der känns nu... Jag orkar inte må såhär. På jobbet sätter jag på en mask och lossas som inget. När jag kommer hem känner jag hur jag hur tårarna tränger fram. Varför gjorde jag detta?
Tror jag gjorde det för att mina känslor inte var helt 100. Frestelsen av en annan blev större. Den andra valde att strunta i att dyka upp. Men kan intw tänka på något annat än L... Men det är väl bara att försöka läka och hoppas på att jag blir redo snart.. trodde inte jag tyckte om honom så mycket som jag verkar göra...

Min syster tycker jag borde bli medlem på en dejtingsida.. är det där den rätte finns?

Kram

Svar: Det är lätt att man ångrar sig efteråt o minns bara det positiva och tror att det var ens soulmate... men du landar i dina känslor och du går vidare.... en dejtingsida kan vara bra men tveksamt om du är riktigt redo än... bättre att bearbeta känslorna innan du söker någon annan.. kram :)
Esmaralda

9 Lotta:

skriven

Så sant, men jag tycker det alltid hakar upp sig, livet, för det händer något stort som man måste lägga ner all sin energi på.

Ser du om nytt jobb kommer snart. Orkar inte söka mer.

Kram L

10 <3:

skriven

Godmorgon till dig kära Es. Vill L att jag hör av mig eller vill han vara ifred.
Han verkar inte må hundra. Han skrev att han som yngre var väldigt osäker.
Kram

11 Maria :

skriven

Hej😊
Så sant det du skriver, mycket tänkvärt. Jag har en tendens hamna på soffan lite för mycket. Dock har jag ju jobb o familj men behöver gå utanför boxen lite. Haft det jäkligt tufft ett bra tag men äntligen kommit bort från mannen som inte gav något. Det känns så skönt men tomt. Blir det något trevligt framöver? Nån flirt eller kärlek tro? Kram 💕💕

Svar: Bra att du tagit dig steget vidare.... en flirt lär det bli ganska snart.... kärleken kan dröja lite men det är i sin ordning.. du ska landa i dig själv först.. kram :)
Esmaralda

12 En tjej:

skriven

Hej, kommer jag och J.H ha en intim relation igen?

13 TjejenO:

skriven

Åhh vad jag tycker du är cool Es. Som hade en bebis i sele och liftade. Sånt är verkligen inspirerande!!
Allt blir verkligen vad man gör det till, man behöver inte begränsa sig och man kan om man vill!💪🏻 Vi hade tex en bebis med kolik och som var ganska hetlevrad i humöret - men likväl åkte vi utomlands - vi stod 6 timmar längst fram i planet med selen och ett glas bubbel i handen. Tufft! Var det värt det? Alla gånger!! 😻🌸

Jag har en svacka på jobbet, och har dessutom varit sjuk i två veckor nu - (inte hemma i 2 veckor) Kommer det lösa sig?

Stooor kram

Svar: Ja man behöver inte sätt livet på stå bara för att man har barn....det finns så mycket som man kan göra i alla fall. Det löser sig med jobbet och hälsan... kram :)
Esmaralda

14 *:

skriven

Godmorgon.

Sååå sant. Jag vill sååå himla mycket med mitt liv. Men blir frustrerad över att veckorna bara drar iväg. Med jobb, barn, skjutsa hit o dit på olika aktiviteter. Jag vill LEVA !!
Vi gör en hel del min sambo och jag, men båda känner lika att man vill så mycket mer hela tiden.

Flytt utomlands senare i livet är vi överens om. sen hur man löser allt praktiskt med pengar, hus , barn mm mm återstår. Men jag tänker lite så att har man ett starkt mål så når man dit, man jobbar mot det både medvetet och omedvetet.
Det enda jag är rädd för att om vi gör det att det blir tråkigt. Vi måste göra någonting utomlands också. Annars är det nog lätt att vi sitter där med vindunken varje dag och raserar.

Hur ser du vår framtid utomlands ?
OM du ser förstås att vi kommer dit. :) kanske blir något helt annat.
Är barnen med i sånt fall ?


Kram *

Svar: Jag ser dig utomlands.. så den tiden kommer.... det dröjer och sker inte på ett bra tag ännu och det är som det ska vara,.... kram :)
Esmaralda

15 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Nog har man mycket framför fötterna som man inte ser för att man har fullt upp med att önska sig något annat!
Jag är nog ganska nöjd på det stora hela just nu. Det finns mycket här att ta tag i, och ekonomiska bekymmer har vi en stund till, men tack vare dina ord känner jag mig inte längre lika modfälld. Varmt tack!
Jag har sen barnsben närt en dröm om att bli författare. Jag har bygger ständigt upp litterära verk runt händelser och personer, men hindrar mig av olika anledningar att skriva klart dem och skicka in.
Ha en fin dag, själv ska jag ta mig i kragen :)

Svar: En dag skriver du klart någonting.. gör det trista jobbet att gå igenom alltsammans flera gånger och sen blir du publicerad. Än är inte tiden inne men den kommer... Kram :)
Esmaralda

16 Tingeling:

skriven

Jag tror att jag är rätt bra på att ta tag i saker och inte ge upp. Sen blir det inte riktigt som jag velat... men tar en mellanväg eller en ny. Exempel i jobb... Jag har aldrig stannat på ett jobb som jag inte trivs på eller har känts rätt, varför skulle jag? Folk på mitt jobb har sagt nu när jag gått ner i tid och läser en kurs att "hur ska du orka det med ett barn" "hur har du råd med det". Folk generellt är lite "rädda" för dem som vågar. Eller avundsjuka? Jag brukar få motstånd i saker jag planerar men vet inte riktigt varför. Är kanske lite impulsiv och föränderlig. Men att vara föränderlig tycker jag är roligt... blir uttråkad annars.... Jag frågar gärna om råd men gör ändå som jag vill i slutändan. Att folk går emot mig gör mig bara mer beslutsam. Av nån anledning 😁

Jag har en vision om att plugga och/eller jobba utomlands och du har sagt att det går, det finns vägar, men jag kan inte se dem just nu. Ligger kanske lite längre fram. Däremot känner jag en längtan bort nu, till att flytta till västkusten till exempel. Men kan ju inte bara dra. Därför passar att åka ner dit till dotterns farmor och farfar och känna mig för... och vara där om (när) jag kommer in på distanskurser. En mellanväg....!

Det sociala för enbart mig borde jag jobba på däremot... Tack för påminnelsen 😊

Kram!

Svar: Du är bra på att lyssna på vad du själv vill.. och du är bra på att hitta vägar..... och detta leder till positiv förändring på en hel sätt... kram :)
Esmaralda

17 Kicki 🌞:

skriven

Såå Sant ❤!

18 Mimis:

skriven

Godmorgon!

Ja, våga lite mer det skulle jag om jag vågade! Tror du att jag har mod nog att våga göra det jag borde?? självkänslan och självförtroendet är på noll.

Kram

Svar: Visst har du mod nog.. du har så mycket mer mod än du tror.. kram
Esmaralda

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag träffa min kärlek i här terminen? På en arbetsuppgiften eller någon annat?

Vilka situationen kan det var?

Ha det bra

Svar: Du träffar din kärlek men jag ser inte var eller när... kram
Esmaralda

20 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Så viktiga och sanna ord! Värt att tänka på. Jag tycker att jag blivit mycket bättre på att känna tacksamhet och det är en frihet och lycka.
I perioder kan jag komma i Depp. Men i perioder kan jag känna tacksamhet också över det jag har.

Es, Ser du i personligheten hur min kärlek är?

Blir det en flytt eller flera flyttar innan det blir till hus och husköp för mig?
Kram

Svar: Personligheten hos din kärlek är öppen, positiv, stark och kärleksfull.. kram :)
Esmaralda

21 *:

skriven

Hej

Tack, ja jag känner själv att det kommer att bli så småningom. Att jag kommer att bo nere i Europa någonstans.

Ser du om någon av barnen är med ? Och om min nuvarande sambo är med ?
Eller hur ser ut kring det hela.

Kram
*

22 Jennifer:

skriven

Godmorgon kära Es. Härligt inspirerande inlägg idag!

Blir det bäst om jag far ensam på min resa? Känner att jag verkligen skulle behöva det men får dåligt samvete vid tanken på att lämna barnet hemma. Brukar alltid ta med henne. Kram

Svar: Jag tror att du behöver resan nu.. och att resa på ditt eget sätt... din dotter far inte alls illa av att inte följa med.. kram :)
Esmaralda

23 Kulla:

skriven

Återigen WORDS👍👌.. lever mitt liv .. gör massa roliga saker, ibland är även jag en soffliggare, men det är vad jag behöver just då.
Imorn gör jag min sista dag på jobbet efter 11 år, nu börjar snart ett nytt👍👌.. ser mycket framemot det nya, ska bli så spännande. Men först sem 1 vecka.. charter till Rhodos👙💦☀️🍷.
Det jag saknar är ju någon att dela vardagen med eller en flirt iaf💕.. men det sker nog oxå snart. Eller?!? Kram

Svar: Härliga Rhodos.. det kommer bli fint :) En flirt sker snart också.. kram
Esmaralda

24 Skorpan:

skriven

Ja så känns det verkligen, om man skulle börja leva. Livet går i samma spår o är rätt trist skulle jag vilja påstå. Nytt jobb är nog prio ett, men inte alls lätt. Börjar åldern inverka på möjligheterna att få nytt jobb Es? Är just halvvägs till hundra, men känner mig inte alls gammal ;), därför undrar jag. Är ju definitivt inte på rätt jobb, det vet jag. Hösten har varit rätt tuff hittills o nu skulle det sitta bra med nåt uppiggande, kanske nåt är på ingång?
Ha en bra dag, njut av värmen.
Kram Skorpan

Svar: ja håll ögon och öron öppna.. det kommer chanser och då ska du vara redo att ta dem.. kram :)
Esmaralda

25 Liten C:

skriven

Ja det gäller att förhålla sig 🤗,
Skapa sin egen lycka!
Släppa surdegar 😝...
Saknar och tänker Peter på mig?
Kram och önskar en fin dag ☀️❤️

Svar: Han tänker på dig ibland.. kram
Esmaralda

26 Bumble bee:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar hur många barn jag har den dagen jag gifter mig? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

27 Helena Ir:

skriven

Jag är nog tacksam för det jag ändå har i mitt liv..anser att jag hade kunnat få det sämre..om jag inte kämpat mig till det jag ändå är. .Stora äventyr kanske inte är för alla heller..
Jag hade en rätt intensiv sommar..fyllde år..flytt av dotter..och därefter har jag förmånen att få hjälp på en mottagning för att komma mer till rätta med mina besvär..
Jag kan inte jämföra mig med någon annan..alla har vi olika förutsättningar för vad som fungerar i vårt liv..men när jag orkar mer igen..så tar jag det i små steg framåt..
Jag har aldrig slutat leva med andra ord..jag anpassar mig snarare i det som fungerar för mig.

Idag hinner jag träna.. :)

Kram :)

Svar: Nej alla har sina egna drömmar och sin egna äventyr och det ska respekteras ! Du har en god självkännedom och det hjälper dig genom svårigheter... heja dej som hinner träna :) kram
Esmaralda

28 Nattis:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag träffar kärleken via arbete eller utbildning?
Eller ser det mer ut att vara på fritiden?
Kram

Svar: Lutar åt fritiden.. kram :)
Esmaralda

29 DD:

skriven

Har haft konstiga drömmar de senaste dagarna och inatt drömde jag att (precis som du skriver i bloggen) var uttråkad och mådde dåligt. Känslan var så jobbig och jag ville bara vakna för att jag känner inte så i verkligheten. Uttråkad ibland ja, men inte att jag mår så dåligt. Vad är det för budskap?

30 Catlin:

skriven

HejEsmaralda! Jag ska titta på en bil idag. Är det en pålitlig bil eller hamnar den på verkstad snart???

Mvh
Catlin

31 EPM :

skriven

Godmorgon Es!

Ska jobba järnet idag, springa och träffa studenter och föreläsa. Avslutar med ett samtal med en känning som är jurist och sen en dejt. 😊

Kan nog bli ett skönt avbrott i all oro.

Vet att jag frågat innan, men kan du se hur J reagerar då han informeras om anmälan mot honom?

Kramar

32 Elisa:

skriven

Hej!
Var det något övernaturligt igårkväll med tanke på knäppningarna och de små ljuden?
Kram

Svar: Nej, det ser ut att ha varit helt naturliga orsaker till detta.. kram
Esmaralda

33 Mareli:

skriven

Hej!
Jag betedde mig så klantigt igårmorse.. tog hon damen illa upp? Tänker kanske jag borde be om ursäkt om det kommer passande tillfälle..
Kram

Svar: Ja, lite illa tog hon nog vid sig.. kram :)
Esmaralda

34 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kloka råd som vanligt .Det heter ju att man själv är lyckans smed .
Nog är det så och så bör man leva lite mer i nuet.
Vilket man gör när ngt mer utöver det vanliga hänt som dödsfall och olyckor.Men sen hamnar man gärna där igen i "klagolåten". Men det verkar som att ju äldre man blir ju nöjdare är man.;-)
Eller så försvinner möjligheterna Man är inte ung och vacker längre bara och :-)

Idag är inspektören på intåg ...hoppas nu att de släpper detta...

Kram Anki med flock

Svar: Lycka till med inspektören.. det kan vara någon anmärkning men på det stora hela ser det positivt ut.. kram till dej och flocken :)
Esmaralda

35 Michaela:

skriven

Mycket bra inlägg och väldigt passande!

Jag har velat fram och tillbaka hur jag skall göra med tex utbildning. Känt mig pressad att plugga på högskola till sjuksköterska för att säkra min framtid. Men jag har beslutat mig för att inte göra det. Jag har inte orken. Hade det varit för 6 år sedan innan jag fick njursjukdomen mm som påverkar mig varje dag så hade det kanske gått men nu orkar jag inte. Så gäller att hitta en annan väg. Min väg. Där jag kan få må så bra jag kan och ha ett jobb jag trivs med. Hur det skall gå till vet jag inte men nu har jag iaf tagit beslutet och känner mig trygg i det. Kan inte jämföra mig med andra som inte har det jag har. Som är kärnfriska. Så nu tuffar jag vidare :)

Kram och puss till fina MG.

Svar: Och det gör du så rätt i.... känn frid i ditt val.. kram :)
Esmaralda

36 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, dine ord er så riktige. Men, ikke bestandig like lett å være positiv,
Jeg er veldig takknemlig over mitt liv, og jeg har det veldig bra. Når jeg går i skogen med mine hunder, noe som skjer nesten hver dag, takker jeg min sjel og de som er på den andre siden, som sender meg god energi og passer på meg.
Men, det er allikevel noe som ikke kjennes helt riktig. Jeg føler mer og mer at jeg burde finne et annet bosted, nærmere stedet jeg har vokst opp. Det er jo dit jeg reiser når jeg skal ut med venner, på konsert mm. Er dette bare en "illusjon", og vil jeg i så fall finne et sted hvor mine hunder og jeg kan ha det bra?
Klem!

Svar: Jag tror det kommer ett nytt skede i ditt liv... en förändring.. och den är positiv och det ser ut som om den drar en flytt med sig.. ha antennerna ute och börja spana redan nu.. rätt tillfälle kommer så småningom.. kram
Esmaralda

37 :):

skriven

Hej fina E!

Kommer jag få lönen jag vill? Vad tror du? :)

Kram

38 Ninni:

skriven

Hej får min dotter något arbete snart?

39 <3:

skriven

Hej kära Es min bästa väns morbror har börjat skriva godnatt till mig. Förstår han att jag har svårt att sova och ligger vaken och tänker på pappa ?
Vad är hans agenda ?
Kram

40 E, Klara:

skriven

Hej Esmaralda, efter allt jag läst och allt så är jag fortfarande förvirrad. Vet att det är dåligt av mig att läsa hans saker men nu tänker jag inte göra det mer. Vill bara veta om jag nu kan lita på honom. Är han trogen mot mig? För jag bryr mig inte om någon annan än han. Är han trogen mot mig och älskar han mig?.

Det är så sant man ska börja ta mer insiativ i livet och våga testa på nya saker vilket jag ska börja göra mer! Har du någon typ av kurs du skulle vilja testa på tex drej, dans, matlagnings kurs osv? Själv har jag tankar kring det. Ha en fantastisk dag Es Kram E, Klara.

41 Maria:

skriven

Jag är den typen som behöver regelbundna förändringar för att känna mig levande....just nu har det stått still ett tag och jag kan få sån ångest över livet självt. Du vet, det är så mycket i det dagliga som är rutin och upprepas...
Jag har en sån stark längtan efter det som är bortom kroppen...och vem kan man dela det med? Ingen, för då tror människor man är självmordsbenägen:-)...och så är det inte. Men jag vet att det vi lever i nu är så otroligt begränsat....och i det skapas en ensamhet.

Jag får kanske helt enkelt nöja mig med att leva i den begränsade kroppen och världen:) Göra det jag kan för stimulans här....

Stor kram,
Maria

Svar: Ja, ibland får man nöja sig ... men det finns goda möjligheter också i det nuet.. kram :)
Esmaralda

42 M:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du det dröjer länge till för mig innan jag har en partner?
Kram

43 Nallen:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om f fortsätter sin relation med k?
Kram

44 Tisa:

skriven

Finns chansen att få åka tillbaka till Mora? Jag behöver det mer än någonsin.

45 A:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se om han har några kärleksfulla tankar om mig? och hur stor chansen ser ut att det blir vi i en kärleksrelation?
Kram


Svar: Jag ser ingen större möjlighet till detta.. kram
Esmaralda

46 kvinnan:

skriven

imorse blev jag väckt 7.30 av väldiga oljud fyfasen,

ser du om jag är på rätt väg i mitt liv nu, jag har gjort en stor förändring, kommer den leda mig dit jag vill? kram

Svar: Ja du är ett steg på rätt väg.. kram:)
Esmaralda

47 Temperamentsfull blondin:

skriven

Så sant som det är sagt.

Den här mesproppen vågade sig inte på mycket för några år sen. Gjorde mest saker på autopilot eller utfrån vad andra tyckte.

Det krävdes ett medvetet beslut som togs efter eget huvud och hjärta för att förändra detta. Ett beslut som krävde mycket mod men som också säger något om att första steget alltid är längst och svårast.

Positiva ringar på vattnet liksom :)

Pushar-kraft och kram ❤️

Psst Es! Tror du att jag och mannen på a ses snart igen? Osäker på vad han känner och har inte hört något.

Svar: Ja, positiva ringar på vattnet brukar det bli och man får flyt när man skapar förändringar i den riktning man vill gå ! Starkt gjort av dej ! Ni kommer nog ses igen men tveksamt om det blir något mer.. kram
Esmaralda

48 Browallia:

skriven

Jag strävar hela tiden framåt, just nu går det i snigeltakt och det är inget jag kan skynda på, det viktiga är inte hastigeten utan det viktiga är att inte stanna och ge upp
🐌🐌🐌🐌🐌

Önskar en trevlig lill-lördag i höstblåsten
🍂🍁💛🍁🍂 Kram

Svar: Exakt... det får snigla sig hur långsamt det vill.. huvudsaken man går framåt mot sina egna mål.. kram :)
Esmaralda

49 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag bor i en väldigt liten stad.
Känns inte som möjligheterna här är så stora och jag kan ha lite svårt att träffa en partner som är rätt om man ser hur det varit bakåt. Är rädd att jag inte ska träffa någon partner. Att jag ska få gå och vara själv.

Ser du mig träffa en partner och få familj? Ligger det långt fram i tiden eller nära?
Kram

50 Louise:

skriven

Sen är det ju frågan om hur man ska kunna leva sitt liv om man varken har inkomst eller jobb.
Allt verkar gå åt skogen nu.
Vår frys har lagt av och vi har sett till att den har blivit felanmäld. Trist bara att allt som ligger där måste ätas upp denna veckan.
Har vi tur så får vi en ny kyl/frys eller så lagar de bara den. Tror det blir en ny.
Barnen gnäller på att de vill ha det och de vill ha detta. Och jag har inte råd att ge dom det. Dottern ska på kalas på fredag. Frågan är hur vi ska ta oss ut :-( .
Sonen vill på bio med några i sin klass. Vi kommer inte ens ner till stan. Men dessutom skulle de till farmor på lördag så det är löst där.

Men jag tycker det är helt vansinnigt att jag som utbildad pedagog och barnskötare inte får något jobb alls trots att de skriker efter folk.
Jag börjar tro att jag måste gå tillbaka till vikarieproffsen i Lund trots att jag inte ens har råd at ta mig dit. Vill ju så gärna jobba och dessutom måste samla så jag kan följa med till Ullared.
När tusan ska det lösa sig för mig? Ljusnar det inte snart?
Hur kan universum vara så sjukt elak mot mig?
Dessutom försöker jag göra något åt vår situation.

Ha en fin dag. Kramar

Svar: Gå tillbaka till vikarieproffsen... de var böjda med dig och kan kanske bidra som referenter framöver när du söker jobb... kram
Esmaralda

51 Pia1:

skriven

Gaaah. Det gick inte bra, min rygg var väldigt svår och han fick sticka flera gånger, det gjorde fruktansvärt ont, och gör. Men han hade inte förväntat sig att jag skulle vara så lugn hahaha, hur menade han då för jag tuggade på min egen arm 😂 tanken är att jag ska hem men jag vet ärligt inte om jag kan gå.

Svar: Men du fixade det.. du låg kvar och nu är det över !! Var stolt över dig själv - nu får du pyssla om dig ordentligt... kram :)
Esmaralda

52 Susanne Amalia :

skriven

Så himla bra blogg..
Håller med till hundra procent..

Det här med läkarundersökning för barnens far hos gick år fanders.. Efteråt blev jag utskälld på apoteket av honom.. . Varför inser ingen att han behöver en röntgen som inkluderar huvudet det är där felet sitter.. Nu fick han en remiss till öron.. Men beteendet tyder på något helt annat..
Och en remiss till kardiolog..Han har panikångest.. Inte fel på hjärtat..

lite som att ge en röntgen på magen när det är njurarna det är fel på.. (samma läkare)..

Hur svårt kan det vara panikångest vanföreställningar utbrott agrissioner det svartnar när han går.. Sovrubbningar.. Han står och tittar på en i flera timmar medan man målar jobbar.. Sover..
Hans barn tar avstånd..

Jaja världen är uppochner.
🙃

Nu ska jag och EllaBella njuta av vädret packa väskan och dra ut i skogen.. Höstmysa..
Kärlek är livets glädje och det finns det massor av..
Kramar 💕

Önskar er alla en underbar dag med kärlek och glädje..

Esmaralda önskar jag en mysdag och jag tackar för sist.. EllaBella hälsar och Saga med.. Många kramar 💕



Svar: Ja, ibland blir det heltokigt.. men du får finna frid i att du inte kan kan göra något åt det hela nu... du ska satsa energin på dig själv, då blir det som bäst.. och tack så himla mycket för ditt besök... det var så roligt att träffa dig på nytt :) kram på dej och Ellebella o Saga :)
Esmaralda

53 Dalkulla :

skriven

Jag är nöjd med mitt liv. Ett liv som jag själv ändrade trastiskt för många år sedan. Det fattas endas något (kärleken) så blir mitt liv komplett. Att tro andra ska ordna upp livet och göra det bättre när man själv sitter i en hörna och tycker synd om sig själv, är inget som någonsin kommer att ske. Det är bara att försöka resa sig upp ur den situationen och göra något åt det, börja lite i taget, så har den första lilla förändringen skett.

Minns så väl den gången när jag nått gränsen för vantrivsel på min förra hemort. Där gjorde jag onekligen en reellt förändring. Kommer ihåg att jag hade gett mig den på att jag skulle flytta, innan jag ens hade fått en ny bostad började jag rensar ut i garderoberna......inte många dagar senare hade jag fått en bostad. När man som jag gav mig fasen på att nu får det var nog, flöt hela den tanken på av bara den.

Visst har det funnits tillfällen då jag också satt mig ner, men det är sjukdomar som klubbat mig. På något konstigt sätt har jag alltid kommit på fötter igen, har också tänkt, det kan inte bli värre bara bättre!


Kram





Svar: Du har en väldigt god styrka... och ibland måste man få sätter sig ner och tvivla på sig själv och hela världen.. det kan man behöva.. men det får inte bli långvarigt... ganska snabbt måste man på banan igen.. och detta har du god förmåga till.. kram
Esmaralda

54 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Klokt inlägg, som en påminnelse! Ja, min energi den är som bortblåst sen jag fick Graves sjukdom förra sommaren, känner mig mer död än levande! Men alla "värden är bra", och då får man finna sig.

Hur ser mina chanser ut om jag söker jobbet på demensboendet Rosengården i Enköping? Någon chans även på tjänst i Villa Idun?

Svar: Ja du har goda chanser på båda jobben.. kram
Esmaralda

55 EPM :

skriven

Det är en märklig känsla detta, att känna lugn och oro samtidigt.

När jag är lugn stressar jag igång mig, som att jag inte får vara lugn och attackeras oförberedd.
Det tär att inte veta hur han kommer reagera.

Kram

56 smulan.:

skriven

Bra och intressant inlägg som vanligt.
Jag jobbar på att våga mer.

Strax telefonmöte med en handläggare. Kommer vi att få beviljat vårdbidrag.?

57 Agnes:

skriven

På sätt o vis är livet rätt onödigt...att födas för att växa o kämpa skiten ur sig för att...ja, vadå?

Är inte less, utan mest likgiltig. Varför göra något, när det tar både tid o energi från att inte göra något.
Gillar att dansa, men blotta tanken på att lägga tid på att ta mig dit o hem, gör att det känns som onödigt att ta mig dit.

Träffa folk...mja...roar mig inte. Orkar inte anpassa mig för att duga o jag har inget emot att umgås med mig själv.

Träffa en man...nä, verkligen inte. Orka fan lägga energi på en karl. Dessutom så vill jag varken vara flexibel eller utplåna mig själv.

Ser inget syfte med att göra ngt alls...mer än att plåga mig till gymmet o att ha koll på min mat. Kanske hinna plugga, för min egen skull, o sedan då tvinga mig till att försöka sälja av mina saker...

Jobba måste jag ju då jag har utgifter...och då måste jag ju spela både trevlig o sympatisk. Är rätt bra på det, tydligen, och det är ju positivt.

Men...på sätt o vis så känns livet lite onödigt, typ...

Kram!

Svar: Det måste inte vara trist och kännas onödigt... du behöver hitta din grej och inte snegla det minsta på någon annan i detta... ta dig en funderare... jag tror att det finns mer än dans som skulle roa dig.. eller så kanske dans på ett nytt sätt... kram :)
Esmaralda

58 Evelyn:

skriven

Hej Es

Hur ser min blivande ut?
kram

59 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Behöver def skärpa mig, fokusera..
Idag har jag haft trevligt sällskap av ”kopieringsmannen” som tillbringade en timme med att fixa min maskin. Fick positiv feedback, han tycker det är trevligt att komma o träffa mig ;), nåja fixa min maskin. O det tackar jag för.
Annars har jag slagit huvudet i väggen gällande jobbet, igen, o det är kanske nåt jag borde få in i min cv: bra att slå huvudet i väggen ;D.. Får se hur det går med det andra projektet?!
Kram Skorpan

60 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om vi får ett lättande brev nästa vecka? Eller blir det ett jobbigt samtal tidigare?

Kram och kärlek.

61 EE:

skriven

Flyger till Nice imorgon. Super nervig! Jobbigt att behöva släppa kontrollen. Men jag hoppas det går bra och att jag växer som människa i detta. Och att det blir starten till att jag vill och vågar resa mer.

Svar: Du växer i detta.. känn dig trygg.. allt kommer gå fint... slappna av.. kram :)
Esmaralda

62 Tant grå:

skriven

Tjosan Es!

Skulle bli så väldans glad om du såg hur mellanlånga mannen med rågblont hår som rest runt en del i världen känner för mig? Vi har setts väldigt kort tid och korta stunder och inte fastställt om det är som vän eller mer än så. Känner samhörighet med han och längtar efter att ses. Hoppas han känner samma? Inte min soulmate dock, men fin känsla trots allt.

Kram på er fina virtuella vänner 💕

Svar: Intresse från hans sida finns... inte på djupet men i alla fall.. kram :)
Esmaralda

63 Undran:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du om Han fortsätter relationen med h fortfarande? Och framöver?
Kram

64 Fråga i mängden:

skriven

Hallå du :)
En snabb instickare: Tror du det blir ett till möte till snart, kan hans känslor växa? Ha det gott 🧡


Svar: Det KAN bli så men är inte självklart.. runt 30 %... kram
Esmaralda

65 N:

skriven

Hej Esmaralda.
En fråga, Bör jag möta kärleken under nästa år?
Eller kan det dröja längre?
Kram💜

66 Månflickan:

skriven

Tack Es, för positivt svar!

67 En tjej:

skriven

Kommer jag och J.H ha en intim relation igen eller inom det närmsta?

68 Uppgiven:

skriven

Hej!

Ser du om det finns en chans att jag börjar leva igen, nytt jobb och ev. flytt??


Kram

Svar: Ja absolut.. du kommer igång med ditt liv... gör upp en bra planering kring de steg du ska ta.. det kommer löna sig.. kram
Esmaralda

69 AnnaK:

skriven

Jag är väl en av dom som fastnat rejält. Trampar runt i samma hjulspår år ut och år in. Tar mig inte för just nåt egentligen och jag vet att bara jag kan ändra på det. Tillvaron är minst sagt inrutad och har så varit länge. Arbetet och kollegorna är mitt sociala liv. Får försöka göra lite små förändringar tror jag!

Men nu börjar ögonen gå igen så nu blir det tupplur....

Kram 😊

Svar: Ja börja med en liten ändring och du kommer känna hur du laddas med energi.. kram :)
Esmaralda

70 Ghostwriter :

skriven

Skullle det KANSKE löna sig att skicka ett brev till dom med lite mer information om läget och varför det är så viktigt? Det känns som att allt kom fram så ensidigt och kort i ansökan....




Detta betyder allt för mig.
Jag ber till universum varje dag,
Att de ska låta mig få chansen så att jag själv kan välja. Och själv ta beslutet. Jag behöver det. Jag behöver inte ett öde inristat, jag behöver få ta beslut själv och sen med hjälp av ödet och dom såklart. Men att beslutet ska vara mitt. Jag har kämpat! OCh min överenskommelse med universum de är att jag ska få allt jag kämpar för. Gud, om något har jag gjort det.




Kram

71 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du att det dröjer innan kärlek och förhållande finns i mitt liv?
Kram

Svar: Ett tag till.. men det kommer.. kram :)
Esmaralda

72 Michaela:

skriven

Mamma har en fråga! Drömde i natt att hon vann en hög vinst på nr 682. Detta nr har ploppat upp flera gånger i huvudet idag. Betyder det ngt? Kram från oss båda!

73 Rådlös:

skriven

Hej Es!

Ser du någon ljusning för mig innan jag går under?? Det är verkligen hopplöst. Ser ingen utväg. Vet inte vad jag ska ta mig till. Om jag inte får jobb snart så går det åt skogen.


Kram

74 Lainen:

skriven

Hej Es.

Är J rätt för mig eller ser du någon annan för mig, och när dyker han upp i mitt liv?

Kram och tack

Svar: Känns som om någon annan dyker upp så småningom.. kram
Esmaralda

75 Boudica:

skriven

Mitt goa humör håller i sig än! Hoppas det gör det ett tag till, det är behövligt ;)

Dagens inlägg är passande till det jag läste igår. Som jag tyckte lät smart. Något i förkortat version.
Människan är lat av sig, man tenderar att tänka och välja den lättaste vägen till sitt mål, därför borde man om man vill ha mer framgång tänka sig, "vad är den svåraste vägen jag kan ta mot mitt mål" och agera mot det. Så när man har klarat det då är det svåra inte lika svårt, och allt blir lättare med tiden. Men man måste ju försöka!

Lånade en penna av en person på jobbet idag, och fick ett märkligt spontant infall att fylla den med energi. Vilket jag då gjorde. För mig så var verkan nästan skrattretande tydlig! Men om det var bara inbillning eller önsketänk kanske? Vad säger du kände personen av energin? ;)
Kanske att flytta över energi i objekt borde bli min mediala nisch XD

KRAM!

76 <3:

skriven

Hej kära Es min bästa väns morbror har börjat skriva godnatt till mig. Förstår han att jag har svårt att sova och ligger vaken och tänker på pappa ? 
Vad är hans agenda ? 
Kram 

77 Fanny2:

skriven

Jag känner mig träffad på väldigt många sätt och har kommit till flera insikter... Det är precis som du säger. Generellt attraherar man positivare människor när man mår som bäst, skulle jag säga... Blir så mycket på en gång och lite överväldigande ibland. Det positiva är att det har funnits tid till att tänka på vad jag vill ha och göra i livet... Det känns som en enda lång timeout ibland där man går fram i snigelfart. Nu lär jag mig tarot och på något sätt får jag ett helt annat perspektiv på saker än innan... Det är bara ett av flera intressen jag har återupptäckt. Alla människor skulle behöva en liten timeout till att tänka efter...

Längtar såklart efter att träffa någon men det är bättre att inte söka något just nu. Det är viktigare att bli stark i mig själv och kunna sätta gränser. Är så trött på killar som tror att de kan ta hur mycket som helst utan att ge något tillbaka. Det var dock bra att träffa dessa killar för man insåg att man var värd bättre... Att vara ensam är inte alltid så dåligt.

Glömde tacka för svar senast men tack. <3 Det fick mig på andra tankar. :)

Kram

Svar: Nu har du börjat gå längs rätt väg... det känner du själv.. stäm av emellanåt så du inte halkar fel.. kram :)
Esmaralda

78 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar hur många barn jag har den dagen jag gifter mig? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

Svar: Två ska det bli i all alla fall.. kram:)
Esmaralda

79 Bumble bee:

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar hur många barn jag har den dagen jag gifter mig? Tusen tack i förhand! Kram 🐝

80 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Bör jag ha mött en kärlek och få förhållande någon gång under nästa år? Eller kan det dröja längre för mig?
Kram

81 Granne :

skriven

Hej Esmaralda.
Varför beter sig grannen så konstigt, dejtade honom i vår/sommar. Sen sa han att vi var olika. Efter det har han skickat fylle sms på natten och undrat om jag var vaken?! Ibland stannar han och pratar men idag när jag mötte honom kollade han bara ner i telefonen men kollade upp en snabbis och bara sa hej sen fortsatte gå. Förstår inte detta beteende.
Varför beter han sig så?
Kram

Svar: Han har svårt att förhålla sig.. och pendlar hit och dit.. du bör inte bry sig så mycket om honom.. han är inte the one.. kram
Esmaralda

82 Fia-lotta:

skriven

Hej hej, här är jag med en fråga! 🤗

Jo, det är så att jag tidigare har blivit spådd om en flirt på ingång om jag har ögonen med mej. Tyvärr är jag både blind och döv.. Får du till dej något om utseende, plats, om det handlar om irl eller på nätet. Ja egentligen vad som helst! Suget efter pussar behöver stillas haha. Bamsekramar!


Svar: Det dyker upp någon som spanar lite på dig.. ser dig omkring så upptäcker du.. kram :)
Esmaralda

83 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om allt är bra med barnet? Får vi ett bra besked nästa vecka?

Kram och kärlek.

84 Lakritsgalning:

skriven

Hejsan svejsan. Jag håller med till fullo och det är så roligt att ni är så många som delar med er i kommentarsfältet efter alla inlägg.

Läser dessa med minst lika mycket spänning!

Och på tal om spänning. Hägras det något extra fint för mig i det närmaste? Får du till dig något där Es. En snygging eller en bostad hade varit dröm-bra men nu går det ju inte att beställa ;-)

85 nana:

skriven

Kommer jag att gifta mig?

Svar: Ja det kommer du att göra.. kram
Esmaralda

86 Anonym idag:

skriven

Sådana här inlägg är såå viktiga. Många gånger känner man väl till dem men, behöver påminnas, absolut!
Ditt liv blir till vad du gör det ( i princip) ingenting serveras och kommer gratis på en räkmacka, livet kan vara hårt men det är du själv som styr nivån.

Själv är jag nöjd efter mitt samtal. Lyckades att inte öppna munnen, för att undvika konflikt 🤐
För mig själv har jag redan vunnit slaget även om det precis börjat..
Kram ✨

87 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Det blev en plötslig förändring på jobbet... kollegan ska nu bara jobba 50% hos oss, vilket innebär en massa mera att göra för mig. Ror jag iland med det hela eller ska jag sätta igång att protestera? Jag gillar annars jobbet, men nu känns det tungt och orättvist...

Tack och kramiz!

Svar: Prata med din chef om arbetsbördan... att ta ett snack är rimligt och helt okey tycker jag.. kram :)
Esmaralda

88 Undrande:

skriven

Såg att någon annan frågat detta provar jag med.
Vad är möjlighetan att vi blir gravida i år?

89 M:

skriven

Hej Es

Ser du något kul som händer mig det närmaste?
kram

90 Elisa:

skriven

Hej!
Har jag chans att be henne om ursäkt personligen och om inte, skulle hon uppskatta ett meddelande? Fast det kanske blir lite konstigt då vi inte känner varandra..
Kram

Svar: Hon har snabbt gått vidare från denna händelse.. stöter ni på varann kan det blir ett naturligt läge... tänk inte mer på detta nu.. kram :)
Esmaralda

91 Änglar finns🙏🙏🙏:

skriven

Hoppas du ser mitt inlägg o hoppas på svar🙏

92 Ghostwritter:

skriven

Skullle det KANSKE löna sig att skicka ett brev till dom med lite mer information om läget och varför det är så viktigt? Det känns som att allt kom fram så ensidigt och kort i ansökan....




Detta betyder allt för mig.
Jag ber till universum varje dag,
Att de ska låta mig få chansen så att jag själv kan välja. Och själv ta beslutet. Jag behöver det. Jag behöver inte ett öde inristat, jag behöver få ta beslut själv och sen med hjälp av ödet och dom såklart. Men att beslutet ska vara mitt. Jag har kämpat! OCh min överenskommelse med universum de är att jag ska få allt jag kämpar för. Gud, om något har jag gjort det.




Kram

Svar: Ja, det kan vara en god idé att komplettera och då vet du ju med dig att du gjort allt.. kram :)
Esmaralda

93 Tips:

skriven

Jag såg nån kommentar här om hur man ska kunna börja leva om man inte har pengar och har barn. Och ville bara komma med lite tips, som jag själv använder mig av....
I min kommun finns ett bibliotek och ett kulturcentrum som hör ihop med det, och dem brukar ha gratis aktiviteter för barn, eller så får man betala en summa om 20 eller 30 kr. Det är allt från pyssel till disco till sagoläsning. Är både för mindre barn och ungdomar. På höstlovet brukar det anordnas mycket i kommunen gratis eller till billig peng. Kyrkan har också aktiviteter som oftast är gratis. Min dotter sjunger till exempel i kör och det kostar ingenting. Dem barn som går i skolan får dessutom mellanmål där innan kören börjar. Det brukar finnas föreningar i varje kommun, till exempel iogt, som anordnar aktiviteter för ungdomar.

Tipset är alltså att kolla Kyrkan, kommunen och biblioteket.

Svar: Jättebra med tips... tack :)
Esmaralda

94 Susanne Amalia :

skriven

Finns någon mening med allt. 💕 det är jag övertygad om.. Kramisar 😍

95 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Har väntat länge. Tror du jag mött min kärlek eller möter han under nästa år?
Eller kan det dröja längre?
Kram

96 Elisa:

skriven

Hej!
Känner lite jag skulle vilja förlänga sjukledigheten fastän det bara är en liten flunssa och mental trötthet.. ser det ut att vara en god idé eller är jag mer lat?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: