Bröstcancer....

Jag har fått önskemål… att blogga om hur det egentligen går till när bröstcancer behandlas.

Jag börjar ju snart bli härdad och insatt !!

Man kan själv upptäcka sin knöl eller så upptäcks den via mammografi –  så för 17 mina damer… slarva inte med era mammobesök !

Min knöl hittades  på det sättet

 

Jag fick ett brev från mammografienheten som talade om att man hittat något och så fick jag en ny tid för ny mammografi och samtidigt för ultraljud .

Vid den tiden var ju jag i Italien och fick flyga hem hals över huvud.

Det var min tredje knöl i vänster bröst – och de två tidigare gångerna visade det sig inte vara cancer. Den här gången var jag övertygad om att jag inte skulle ha samma tur som tidigare.

Efter nya mammografin och ultraljudet var det bara att åka hem och vänta.

Så kom det en kallelse… tillbaka till bröstmottagningen.. och där fick jag meddelandet av en läkare att det visade sig vara cancer

Min cancer var en hyfsat bra sort…hormonkänslig.. 18 mm… och nu skulle det planeras för operation.

Doktorn försökte känna knutan men det gick inte.. fast den var 18 mm… ibland kan de sitta illa till och man ska inte lita på att man själv kan känna om det finns något… när inte ens expertisen kan !

Operationstiden kom… en tidig morgon… jag blev sövd… opererad… vaknade och mådde bra. Efter  kaffe & mackor och ett par timmar på uppvaket  fick jag åka hem. Man hade tagit en sk tårtbit av bröstet... det syns inte särskilt utanpå. Man förklarade att numera vill man helst inte ta hela bröstet.. finns ingen anledning

 

Nu blev det väntans tider igen

Så blev jag kallad till nytt besök

I armhålan finns  lymfkörtlar och en särskilt som kallas  Portalen

Den som kallas portalen är den som finns närmast cancerknutan

Har cancern spridits till portalen.. då finns risken att cancercellerna simmar iväg  ut i kroppen och börjar växa i andra organ.

Du behövs som regel det tunga artilleriet med cellgifter…

I mitt fall hade ingenting spridits till lymfan/portalen och min behandling skulle bli  hormontabletter i fem år och strålning av bröstet i 15 dagar.

Nu blev det till att vänta igen

Operationsärret skulle läkas innan strålningen kunde ta fart

Först fick jag komma till Lund och strålningsenheten vid två tillfällen för att man skulle gå igenom hur och var jag skulle strålas

 

Sedan fick jag ett datum när strålningen startade.

Jag valde ju att bo här på hotell under tiden… och har man lång resväg.. så  är mitt råd att man bor i närheten.. patienthotell , vandrarhem eller vad som helst.

Så infinner jag mig på strålningen

Man får ett litet häfte med strålningstider som fylls i allt eftersom.. det är olika tider varje dag.

Man blir inkallad… tar av sig på överkroppen och lägger sig på en metallbrits…strålningsmaskinen snurrar och vibrerar och rör sig runt dig. 

Du får en spegel att titta i. 

I spegeln ser du  blå linje och en stapel som går till en grön ruta.  Varje gång strålningen startar ska du ta ett djupt andetag… och när du drar in luft så rör sig stapeln uppåt och när den befinner sig i den gröna rutan ska du hålla andan för det är just där… när du håller andan och stapeln är på rätt ställe som du blir strålad.

I början kan det vara lite trixigt det här med att hålla andan.

Det är samma procedur varje dag

De strålar 6-8 gånger  och det tar ca 10 minuter hela proceduren,  per dag.

Sen är du klar !!

Jag skulle strålas i 15 dagar och somliga ska strålas i 30 dagar

Cancer ser olika ut och behandlas olika även om det är cancer i samma organ.

I början mår de flesta bra…  det är i slutet problemen kommer

Man kan bli trött… jag pratade med en dam i väntrummet så blev svimfärdig och fick lägga sig… och så får man ofta strålningsskador.

Dvs huden blir röd.

Bröstet kan kännas konstigt.

Somliga skador kan vara bestående.

Jag trodde det bara var bröstet men man strålar en bit ner på bmagen  och upp mot halsen.. så just nu är jag röd.. som om jag  bränt mig i solen… blåsor kan komma och det kan bli rätt besvärligt  om man har otur. Jag har fått en kräm utskrivet och den gör nog lite nytta.

Normalt sett mår man inte illa... man tappar inte håret....

Efter strålningen är det alltså färdigbehandlat

Man åker hem och lever som vanligt

En del är trötta länge.. andra är inte trötta alls.

Efter ett år blir man kallad på ny mammografi och efter en bröstcancer får man gå på

mammografi en gång om året i fem år.

 

 

 // så här kan ett  strålskadat bröst se ut//

 

Vad jag har problem med  är inte strålningen utan hormonmedicinen.. som ska plocka bort allt östrogen. Den här sortens cancer livnär sig närmligen på östrogen och östrogenet  ska bort. Av  denna medicin kan ledvätskan  försvinna och man kan drabbas av värk

Och det har jag drabbats av

Fy tusan säger bara... det är inget kul.

Stel i kroppen och värk... men  besvären KAN försvinna efter en tid, vilket jag hoppas att de gör. Att ha det så här i 5 år är ingenting man ser fram emot...

Ja, nu har jag varit så tydlig jag kan… fråga gärna om ni undrar över något… 

Idag är det hemresa för  mej.. herregud så skönt !!

Kram & kärlek

 

 

1 Michaela:

skriven

Tack för att du berättade! Inga roliga grejjer det där men tycker att du har varit så stark och duktig genom allt och är mäkta imponerad. Förstår att hormonbehandlingen är tung. Man blir ju ett hormonmonster. Såå glad att du äntligen får åka hem. Hurraa! :)

Själv är det om någon timme dags för min resa över dagen. Nerverna är utanpå och har knappt kunnat sova men hoppas att det går bra ändå. Får ta igen sömnen sen.

Kramar!

Svar: Kommer bli en bra resa.. bara njut... kram :)
Esmaralda

2 MollyD:

skriven

Godmorgon
Välkommen hem till vardagen och vardgsbloggen :) Skönt att allt verkat gått hyfsat. Tamoxifen är inte så kul men testa lite olika märken det gjorde jag och tyckte att ett specifikt märke passade mig bättre. Kanske inbillning men oavsett så känns det som om.

Sitter här och ska snart rusa ut med hunden och sedan jobbet. Tittar på hus i den kommunen, ska jag flytta eller ska jag sitta still i båten. Har sett ett hus spm är så fint men läget sådär men är helt kär i huset och ser mig där. Men är också lite rädd att flytta dit och kanske blir det svårt att komma in i sammanhang där.Så fort jag tagit lite större beslut så har andra saker hänt som gjort att det beslutet inte blev så bra som det vaar meningen. Eller forsätta pendla och sedan flytta nära barnen, gångavstånd eller så? Bägge har nämnt att dom skulle tycka det var bra. Mer för att ha nära till mormor och hjälp såklart. Ingenting jag har något emot men jobba måste jag göra 7-10 år till.

Stora kramen

Svar: Det finns ju dom som knappt alls reagerar på tabletterna och så andra, som jag, som reagerar rejält ! Vad det gäller huset så tänk ett varv till innan du beslutar dig och tänk mer med hjärna än med hjärta.. kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

😔 men hoppas det går bra...

Känns inte som något är positiv mellan mig och R kvinna igår... vet inte om det är något.

Ha det bra

4 EPM :

skriven

Tack Es. ❤️
Jag har undrat men inte velat fråga... en kan tycka att jagnorse veta eftersom jag är sjuksköterska men min grej är ju hjärnan och dess påverkan på vårt mående 😊

På väg till jobbet nu, känner mig lite stor och otymplig i kroppen, trist att inte trivas i sig själv...
Skolstart för barnen idag, dotters lärare är allvarligt sjuk så hon har en ung vikarie- känns dock bra. Går det bra för dem båda idag?

Ser du om nåt kul är på väg att hända mig?

Kram

Svar: Ja man kan tänka sig själv friskare eller sjukare.. hjärnans kraft ska inte underskattas ! Det ser ut att gå bra för barnen med skolstarten. Lite kul kommer också i höst/vinter.. kram
Esmaralda

5 Läroliv:

skriven

Ja, så skönt att få komma hem för till det normala igen.

Kram

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Ser ut som om C kvinna inte var intressent av gillar och kommenterar på min facebook.

Låta tråkigt om hon inte vill ses i hösten även hon har lovar och man ska hålla löften.

Jag känner mig på är något som inte positiv med henne...

Handlar det om mig eller något annat?

Jag trodde ju hon vill vet hur är läget med mig och såna... det var inte så.

Hon är inte lika sig som jag träffa förut...

Är det något annat eller handlar om mig?

Jag känna mig på något som inte är stämmer...

Väntar mig att hon ska fråga om det är bra med mig eller något annat...

Har hon förändras på riktigt.?

Det känns ju tråkigt för mig

Ha det bra

7 Browallia:

skriven

Tack för en intressant blogg. Minns att min pappa också fick stålskador då han behandlades för prostatacancer. Jag tycker det är helt obegripligt att det inte görs regelbundna kontroller av prostatan på samma sätt som vi kvinnor får göra mammografi och ta cellprov när det är så många män som drabbas av prostatacancer. Håller med dig om att det är viktigt att man går på kontrollerna numer är ju båda helt gratis vilket är toppen :) Vid ett cellprov för några år sedan upptäcktes cellförändringar som hade utvecklats till cancer om jag inte hade tagit provet. Nu räckte det med att operera bort större delen av livmodertappen utan att någon mer behandling behövde göras. Jag fick ta cellprov en gång om året i tre år efter.

Idag ska jag också ta ett prov, denna gången är det järnvärdet som ska kollas. Det har vart lågt under en längre tid eftersom jag inte tål någon form av järntillskott och både kräks och får diarré av dem. Det finns sprutor med järn så det går direkt ut i blodet så magen inte behöver påverkas men läkaren vill inte ge mig det. Jag har en känsla av att jag inte kommer ha mens så många gånger till så då löser det sig naturligt när jag inte blöder längre.

Stor varm kram


Svar: Ja, alla kontroller är viktiga !! Kram :)
Esmaralda

8 CA :

skriven

Hej
Inget vidare för dig, med strålning
Önskar dig all lycka fram över
Kram

9 Kiara.:

skriven

God morgon Es!
Vad skönt att du äntligen får åka hem nu! Ska du göra något speciellt idag för att fira att just strålningen är borta?

Tack för ditt svar igår. Dock undrar jag om jag bara kommer ha en tema fest eller ser du fler för mig? Du sa att jag skulle gå på en, är det någon i min släkt som ordnar det eller ser de ut som en vän? Tusen tack i förhand! Ta hand om dig nu! Kram Kiara ❤

Svar: Igår firade jag med sonen och hans ny flickvän med middag här på hotellet... annars blir nog inte så mycket firande... ser fram emot bara att komma hem o få sova i min egen säng . Jag ser inga detaljer kring festerna.. kram :)
Esmaralda

10 Kulla:

skriven

Vilken tur du ändå har haft🙏.. men värk är inte heller kul..🤨..men du är en fantastiskt stark och härlig kvinna💕.
Ser du om mitt jobbbyte ligger inom detta år?!🙏🙏.. kram

Svar: Jobbyte kommer snart så det kan ske i år. kram
Esmaralda

11 Maman:

skriven

Hej Esmaralda.

Min bonus mamma hade bröst cancer nyligen. De opererade bort bröstet och de tror ingenting har spridits, även hon fick som rekommendation att påbörja med hormon tabletter men hon tackade nej till det. Hon tyckte hon skulle bli sjukare utav tabletterna.

Jag vet inte hur farligt det är. Kanske hon har tur nu att det inte kommer tillbaka. Men tabletterna äter hon iallafall inte.

Esmaralda,
Ser det ut som om jag kommer att vara ensam med mina barn under tiden dem är små?
Eller ser det mer ut som om jag hinner skaffa mig en partner / sambo under små barns åren?
Ser du mig som fortsatt själv en bra tid framåt? Eller har jag sambo ganska snart under små barns åren?
Kram

Svar: Det var modigt att våga skippa tabletterna... det vågar inte jag....så jag får hoppas effekterna av dem ger med sig ! Du kommer få en partner och innan barnen är stora... jag ser inte exakt när... kram :)
Esmaralda

12 AnnaK:

skriven

Du har kämpat på bra! Så skönt att få komma hem 🤗

Jävla elände denna cancer! Pappa har fått cancer för andra gången och min morbrors fru kämpar mot lungcancer. Blä!!

Kram 🤗

Svar: Ja, det är en tuff sjukdom...och så många blir drabbade, på ena eller andra sättet... kram
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Ja det var inte lite o nu hoppas vi på att cancerskrället håller sig borta från dig Es o alla andra här på bloggen också! Det är ett under i dagens läge om man klarar sig undan den sjukdomen! O nej jag tänker inte fråga dig om det kommer att drabba mig ;). Har ju redan en i familjen som dött i denna sjukdom o även ecet har drabbats. Inte elakartat o ska inte opereras ännu utan man följer med hur det fortskrider. Hoppas ju på att allt går väl o barnen inte mister sin pappa förrän de själv är gamla. Men det vet man ju inte...

Oj så det tar emot på jobbet fastän jag vet att det lackar mot slutet. Tacksam är jag som har fått nytt jobb, det var kanske min tur nu :). På fredag ska jag o jobba på det nya stället, lite bekanta mig med allt. Som tur blir det lite längre tid tillsammans med henne som ska lära upp mig. Har ännu i gott minne hur första året här var... Nå det är ju snart historia ;).

Hoppas du får må bra Es o kan vila då du kommer hem!
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Cancer ÄR en bitch ! Man räknar med att var tredje person får cancer någon gång i sitt liv ! Och idag diagnosticeras dubbelt så många som för 30 år sedan... siffror som bär respekt med sig... kram :)
Esmaralda

14 Smulan:

skriven

Vad skönt att behandlingen gått bra, hoppas att ledvärken snart går över.
Nästa helg åker vi på minisemester ser det ut att bli bra?
kram, och välkommen hem igen. kan gissa att det är en liten fyrbent som kommer att spricka av glädje när du öppnar dörren.

Svar: Ja, de ser ut som om lilla semestern blir bra. Ja MG kommer nog bli alldeles till sig.. längtar :) Kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

God morgon!

Tänk om jag hade fått chansen att träffa sig i Lund nu när du är där.. dock är jag inte inne i centrum eller vid Nova.. men men.. Skönt att du får åka hem idag. Veckorna har gått snabbt. Jag undrade faktiskt hur en strålning går till och nu förstår jag. Min mormor hade bröstcancer innan jag föddes och de operera bort hennes bröst. När jag var liten hittade jag hennes protes i en låda och sprang ut till min syster och berätta att jag hittat mormors bröst. Men mormor dog av åldern iallafall.

Igår berätta min elevs mamma att elevens skryter om att hennes lärare är elitgymnast som tränar 5 gånger i veckan... hjälp det är ju 10 år sen jag var det 😂
Eleven har även tjatat om att hon känner en kille som skulle passa mig. Det har till och med blivit så att mamman la fram det lite snyggt om att elevens farbror hade kunnat va något för mig. Han är ändå i samma ålder som mig. Lite smickrande att de vill ha mig i sin familj 😂😍. Vet inte riktigt hur bra det hade varit 😂😂
Men vem vet det kanske är han som jag ska leva med! Det lät ju lovande med hans yrke och allt.

Idag är det första riktiga dagen med massa lektioner. Jag är inte redo 🙄🙄

Jag trodde ändå att jag skulle ha det lättare att vakna imorse men nä.. kroppen typ värker. Idag ska jag sitta kvar och plugga. Måste verkligen ta tag i det ordentlig. Längtar så till detta är över...

Kram

Svar: Engagerade elever är kul :) Eleverna gillar dig verkligen ! Lycka till med pluggandet nu... kram :)
Esmaralda

16 <3:

skriven

Tack att du berättar älskade Es.
Kommer det gå bra på årliga läkarbesöket? Kommer min läkare göra allt för mig ? Känner att han inte är lika hjälpsam längre...Kommer han kämpa för att jag ska få gå kvar på min behandling ?
Ser det ut som räkningen blir betald den här veckan ?
Kram

Svar: Läkaren har tacklat av lite, jag ser inte varför men det känns som om behandlingen fortsätter. Kram :)
Esmaralda

17 N-L:

skriven

Hej Esmaralda.

Tack för att du delar med dig. Jag tycker du är stark och du ska ge dig själv en extra bra klapp på axeln. det kan man behöva. Jag tycker du verkar ta det ganska coolt och det känns bra. Jag tror det är så viktigt att man har stöd från omgivningen och ens familj i en svår situation, då hanteras den bättre och man tar god hand om sig själv.
Jag undrar om det kan vara så...

Att det är henne han vill satsa på om det är henne han strävar åt att vilja utveckla någonting med?
Och ser det ut att bli så att dem utvecklar och att det är henne han kommer att vara med fortsättningsvis?
kram

Svar: Ja, och det finns professionellt stöd att få också... man blir erbjuden samtal med kurator om man skulle önska. Jag tycker alla här är så proffsiga och trevliga ! Ja, möjligheten är stor att det blir den kvinnan han satsar på... kram :)
Esmaralda

18 EllaBella:

skriven

Viktigt att gå på mammografi är det sannerligen! Hoppas att värken försvinner. Jag hade själv ont länge i ett bröst och fick gå på mammografi och kolla så det inte var cancer. Det var tydligen troligtvis ont från en muskel.

Jag brukar ta mig igenom de mesta av svårigheter, men nu vet jag inte om jag har en mittlivskris, känner av en gammal utmattning eller är deprimerad. Skulle vilja veta vad jag kan göra för att kunna sova bra och bli glad. Det känns som livet springer ifrån mig. Jag träffar aldrig en partner och runt mig får människor nära mig barn och gifter sig. Ekonomin har varit ansträngd länge och jag börjar känna uppgivenhet kring min situation. Ser du vad jag kan göra åt min situation?

Svar: Jag tror du sätter för mycket fokus på det som inte fungerar.. ta tag i det du KAN ta tag i som ekonomin och börja nysta där.. en sak åt gången.... och visst kommer en partner också så småningom... kram :)
Esmaralda

19 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han stå fast vid samma ståndpunkt som han står i idag?
Kram

20 Cecilia:

skriven

Tack för denna informationen. Väldigt bra beskrivet. Hoppas värkarna avtar. Välkommen hem och bra kämpat!

Igår var första dagen. Känner att jag har svårt att hitta vänner. Det känns som att alla andra har lyckats hitta någon, men jag har svårt att ta mig in i gruppen. Jag menar inte att det är någons fel, jag borde kunna bjuda på mig själv mer och försöka mer, men det är så svårt.. Ny dag idag och nya tag. Det finns en tjej som jag tror att vi skulle kunna klicka, men är rädd att jag kanske har skrämt upp henne. Ska jag försöka ta mer kontakt med henne? Finns det någon i gruppen som jag kommer klicka med? Vilka personer ska jag hålla utkik efter? Kramar

Svar: Småprata lite med alla och öppna upp och det ger sig vem du kommer ha mer kontakt med... du kommer hitta någon.. kram :)
Esmaralda

21 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Tack för ditt informativa och bra inlägg.Detta är vad många önskar få om man får en sjukdom av något slag,konkret information.
Skönt att du får resa hem idag 😊

Ha en bra dag!
Kram Solstjärnan ⭐

22 Dunegull:

skriven

Tack för att du beskriver så bra.
Vi håller tummarna för dig E och att du ska slippa värken också-usch stackare!

Ser du om fler kommer sluta på det jobb jag har idag. Kommer det fortsatt vara turbulent? Just nu känns det skönt att lämna även om jag kommer sakna alla underbara människor.
Kram

Svar: Ja, fler kommer sluta... kram :)
Esmaralda

23 Naturvän:

skriven

Godmorgon kära Esmaralda!

Vad skönt för dig att komma hem efter behandlingen. Tack för att du delar med dig, och önskar dig naturligtvis god bättring. Låter jobbigt med biverkningarna, att ledvätskan försvinner låter fruktansvärt, måste göra sjuhelsikes ont....hoppas bara du kan få lindring. Långvarig smärta är så nedbrytande.

Blir allt rejält konfunderad när det gäller min östrogenbehandling,.....fortsätta? Avbryta?

Råkade ut för en ohyfsad man på träningen igår, gapig o otrevlig i sitt sätt, ser du om jag har oturen stöta på honom igen?

Hoppas du kan njuta av de sista sommardagarna tillsammans med din familj, själv är jag ledig ett tag, blir sen "semester" i år och njuter i fulla drag av sol och bad så länge det går.


Kram från Naturvän

Svar: Manne ifråga finns det inte så stor risk att du stöter på igen.... kram :)
Esmaralda

24 Monja:

skriven

Tack för att du delar med dej. Ha en trygg hemresa?

25 Misspositive:

skriven

Mycket 💞 och styrka till dig och de som behöver påfyllning

26 Tingeling:

skriven

Det är bra att forskningen har gått framåt och att fler överlever cancer. Jag tror alla känner någon nära eller bekant som haft cancer. Min farmor fick ju cancer men det tog bara några månader innan hon gick bort. Saknar henne.

Idag tänker jag skicka in ännu en ansökan till en utbildning som har restplatser. Det är ett yrke som har funnits i mitt bakhuvud i flera år och innehåller mycket av det jag vill göra. Och man kan vidareutbilda sig mycket. Tänker över sommaren till exempel, kanske läsa språk. Så jag kommer söka YH-utbildning och högskola. Vilket är bäst? Jag har googlat och försökt läsa mig till vad som skulle vara bäst men svårt. Yh-utbildningen är lite längre bort än högskoleutbildningen men ändå bra pendlingssträcka. Tänka med hjärtat och inte hjärnan?

När jag satt i skolan igår på ännu mera info kände jag bara att jag ville fly. Jag vill inte tillbaka och jag vill inte engagera mig. Ingen motivation alls. Känns inte rätt. Och utbildningen jag också sökte men tackade nej till var också på plats igår och jag fick en inblick där med och tänkte bara "nej, det är också helt fel".

Skönt att du nu får åka hem!!

Kram!

Svar: Lite mer med hjärnan ska du tänka... så det håller på sikt... kram :)
Esmaralda

27 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om jag kommer få samarbeta med någon i föreläsning i framtiden? Eller kommer jag stå ensam och prata för alltid?

Ha det bra

Svar: Det ser ut att bli båda delar.. kram )
Esmaralda

28 Maria:

skriven

Jag känner verkligen med dig.....att ha värk i kroppen är ju också påfrestande! Jag fick värk och domingar i kroppen i början av sommaren....super konstiga symptom! Nu ska jag på en mr för att utreda vad detta kan vara....jag har en känsla av att de inte kommer hitta orsaken...jag tror det är stress/ utbrännings relaterat nämligen. Men, men vi får se...

Kram,
Maria

29 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser chansen ut att dem skaffar gemensamma barn tillsammans?
Kram

30 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Tack för att du berättar din resa. Min mamma hade själv bröstcancer 2010 och det var extremt jobbigt för henne då hon förlorade sin mamma till denna hemska sjukdom.

Jag är lite orolig för min dotter. Hon har nyss börjat 2:an men hennes bästa vän har slutat och min dotter påstår att hon inte har någon att leka med på rasterna, vilket gör mig ledsen och orolig för att jag blev själv mobbad och vill inte hon ska ha samma liv som mig. Hon har en vän hon leker med ibland som går i en annan klass men hon är rätt elak mot min dotter.

Kommer det lösa sig för min dotter? Ska man prata men personalen fast det bara gått 2 dagar eller ska man vänta?

Hoppas du får en bra dag.

Kram

Svar: Avvakta gärna lite... uppmuntra din dotter att "fråga leka" så hon kan bjuda hem kompisar.. och lossnar det inte inom ett par veckor så tycker jag att du ska prata med personalen.. kram :)
Esmaralda

31 Mimis:

skriven

Hej!

Jag är verkligen impad av dig. Du är så stark. Jag skulle aldrig orka med det du går igenom. Hoppas att värken försvinner och du blir helt frisk. Skönt i alla fall att du får resa hem idag.

Finns det fortfarande hopp om jobb eller är det kört för min del?? Så orolig att bli helt utfattig och hemlös.

Kram

Svar: Jag trodde inte heller jag skulle klara det... men när man befinner sig i en situation så fixar man så mycket mer än man tror... visst finns det gott hopp om jobb för dig.. kram :)
Esmaralda

32 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att stå fast vid sin nuvarande ståndpunkt även sen?
Kram

33 Dalkulla :

skriven

En beskrivning som verkligen gick på djupet. Det enda jag och säkert vet och, fler med mig har trott är att strålning är just bara stråling, sedan inte så mycket mer. Östrogen, det visste jag inte om att cancern trivs i, säg vad cancer inte trivs i och sprider sig. Vidriga eländes elände. Min mormor hade bröstcancer. Efter fem år då hon gick på kontroll en gång om året trodde vi alla hon var fri ifrån det, men så fick hon det i magen och sedan gick det några månader så var hon inte längre ibland oss.

Det här var noga räknat 47 år sedan den 14 augusti.
Jag trodde själv jag drabbats av det 2007 men det visade sig inte var så. Jag ska berätta något som kanske inte många vet, jag visste inte. När jag trodde jag hade drabbats visade mitt ena bröst på en ganska så reellt indragen bröstvårta. Mitt dumma jag började leta på internet och fann att visst kunde det vara cancer.

En man i ett forum berättade att hans fru drabbats av just indragen bröstvårta och dog i cancer. När jag kom till mammografi berättade hon för mig som utförde röntgen att vi har något man kan kalla för gummiband - något elastiskt som håller bröstvårtan på plats, alltså inte dras inåt så pass som min gjorde. När man blir äldre kan detta band brista och går sönder, det är då bröstvårtan dras inåt. Det var vad som hände mig.

Hur många av er här vet om att det är så? Jag visste ingenting, men nu vet jag. Jodå, den dras fortfarande inåt t.o.f Numera vet jag vad det beror på. Innan svar kom från mammografin såg jag endast min egen död framför mig, så kom då det bruna kurvertet neddimpans på hallgolvet. Först såg jag inget svar, jag tittade och tittade och där stod att jag ingen cancer hade. Då undrade jag vems besked jag hade fått, att jag förväxlades med någon annan.
Sedan såg jag mitt namn och föll mer eller mindre över köksbordet och grät i minst en halvtimme.

Det var det vidrigaste av upplevelser kan jag säga utan att tar till i överkant, jag har heller aldrig glömt den dagen eller det som var innan beskedet kom. Tacksamheten över att har fått livet tillbaka var enormt, det tog säger ett par veckor innan jag var mitt gamla jag igen. Man får plötsligt en annan syn på livet efter en sådan omgång, av både ovisshet och kanske cancer. Tack för att du berättade hur det går till.

Kram

Svar: Tack för den informationen... jag hade ingen aning om det här med bröstvårtan ! Vilken lättnad när det står klart att man inte har cancer... jag har varit med om det två gånger förut.. haft knutor i bröstet och det har INTE varit cancer.. då... så det var väl min tur nu ! Och jag känner mig lyckligt lottad med just den typ av bröstcancer som jag har... att man har 90 -92 % chans att bli helt frisk... kram :)
Esmaralda

34 Anonym idag:

skriven

Gomorron kära Es!
VÄLKOMMEN hem igen önskar jag dig, till din goa lilla familj, man o vovsingen! Så skönt för dig att det äntlingen är över med behandlingen! Du har verkligen varit fantastisk o hållt humöret uppe trots allt! Men har har man många nära o kära runt sig så är det guld värt!
Jag fick cancer 1994. Nyskild o ensamstående med barn. En mardröm!! Tack vare min lilla tös som då endast var 9 år o mina kära föräldrar som tyvärr inte finns hos oss mer, så fixade jag det med fast det tog tid... Jag fick lära mig tala på nytt o jag som då var väldigt smal ökade i dubbel vikt! O när du berättar om ledvätskan, så vet jag hur ont det gör! Inget vidare o idag har jag både artros o fibromyalgi o har en värk som heter duga! Men säger som Far som hade MS - skam den som ger sig! O då är det härligt att man har sitt glada humör ändå som både du o jag har!
TACK rara Es för ditt betydelsefulla svar igår!

Styrkekramisar i Ljus o Kärlek önskar så att jag träffade på dig så jag fick ge dig en kram på riktigt! Trevlig onsdag önskar jag dig o alla andra härinne!

Ps.ser du vem som väckte mig för en timme sen genom att hoppa o studsa bredvid sängen o "harklade" högt?

Svar: Ja, tappar man humöret så tappar man i energi... så är det bara ! Man får försöka ta hand om sig och alltid ha något kul att se fram emot ! Och vem vet.. en dag kanske vi springer på varann och då blir det en stor kram :) Det ser ut som om ett busigt barn som väckte dig.. någon med glimten i ögat och massa god energi... kram :)
Esmaralda

35 Misstjejen:

skriven

Hej

Finns det vissa saker som jag ska ser upp när jag är föreläsare och känd. Exempel det finns en del som är efter min pengar och kändisskap. Även ska tänkt på rykte?

Även var försiktigt med när jag träffa vissa?

Det finns ju folk som vill efter något som jag har.

Det ska jag tänker på också?

Ha det bra

Svar: Jag ser ingen fara runt dig ... får en känsla av att de människor du får kontakt med är bra folk... lita till din egen känsla.. kram :)
Esmaralda

36 Helena Ir:

skriven

Skönt att du får åka hem till din egen säng..hemma bäst!

Det här med mammografi är det ju inte alla som gillar..jag hade en väninna som var emot det mesta , mammografi bland annat..för det kunde ju t o m förvärra..Ne,det hoppar jag inte över..och som din läkare inget kunde känna..det stärker ännu mer hur viktigt det är med kontrollerna vi erbjuds!

Undrar om kärleken börjar närma sig min yngsta dotter..vore faktiskt skoj :)

Sen så tycker jag att det är jättebra att kvinnor kan bestämma själva om de vill ha barn med eller utan en man ..insemination med andra ord! Vi är olika..men det är fantastiskt att möjligheten finns! Min dotter har också pratat om detta,om ingen man dyker upp..men än är det inte tid för detta! Olika är bra..!!

Mina må bra hormoner fick sig en kick idag.. :) på gymmet!

Kram :)

Svar: Ja, två olika läkare kände.. men kände ingenting.. så lita inte på att bara känna ! Och vad det gäller insemination eller ej.. så är det ju upp till var och en... jag har en anhörig som fått sin son genom insemination fast det är det ju ingen som allt tänker på.. man tänker inte heller på att min son är adopterad... och för min del spelar det ingen roll hur ungarna kommer... bara de kommer :) Kram :)
Esmaralda

37 Louise:

skriven

Jag gick på kontroll nu i våras men hade ingenting i bröstet.

Jag står för det där vägskälet igen nu där jag måste bestämma mig om jag ska ta steget ensam eller om jag ska kompromissa och fortsätta med honom. Det är så svårt. Just nu är jag bara så irriterad på människan. Han har sagt att nästa gång jag bestämmer mig för att flytta så kommer jag inte att få ta med mig barnen utan att han godkänner. Jag fattar inte att han tror att han kan jobba natt och sen låta barnen vara hemma utan en vuxen. Hur tänkte han där? Ibland funderar man på om han faktiskt tänker. Han påstår sig att jag inte kommer klara mig utan honom. Men hallå jag klarade mig utan en karl innan jag träffade honom så det är bara något han säger för om sanningen ska fram så klarar han inte sig utan mig. Han är så himla beroende av mig.

Idag sitter jag igen på skolan det är ju tusan hur lång tid det kan ta att hitta ett chip till bios. Datorn har varit på service i två veckor redan.
Har i alla fall fått iväg en jobbansökan idag. Visserligen bara på deltid men det går väl det också. Har sökt dit förr men har inte ens fått något svar. Antar att det handlar om mina jäkla praktiker.
Känns just nu att jag bara vill ge upp för ingenting verkar ens gå min väg.

Kommer någon vilja anställa mig där jag har sökt? Jag måste ha ett jobb för jag måste få igång sparande och kunna börja betala av mina skulder. Det är lite väl jobbigt att inte ha inkomst och att behöva vänta på beslut från CSN.

Skönt att du får åka hem idag. Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Ja, bara du kan besluta vilka val du ska göra i ditt liv och väljer du gå vidare på egen hand så har du ju backning , vilket är gott att veta. Önskar verkligen jag kunde se jobb för dig nu men det kan dröja ytterligare en tid.. kram
Esmaralda

38 Hopfull:

skriven

Ta hand om dig! Så gott det går!

Cancer. Min familj är också drabbad, så vet som närmsta anhörig hur det påverkar livet. Livet blir ett lotteri av ovisshet, väntan, maktlöshet... inte mycket att göra än hoppas på det bästa!

Tack för ditt inlägg!

Kram!

Svar: Ja, den där cancern sticker upp sitt fula tryne lite överallt... kram :)
Esmaralda

39 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser den relationen ut att hålla år till? eller kommer det att bli en förändring?'
Kram

40 Fråga:

skriven

Kram.:)

Varför pikar kvinnorna på mitt jobb om min vikt (inte alltid direkt men de kan säga saker som, ska du inte äta smör? Äter du ens? ). Tycker det är jobbigt, hadw aldrig kommenterar någons kropp själv.

Svar: Handlar mer om lite avundsjuka och jag er inte att det är illasinnat.. men du ska säga ifrån... det är lika trist att få pikar oavsett man är stor eller liten.. kram :)
Esmaralda

41 AnnaK:

skriven

Då var hejdå kramen uppskattad i lördags? Kanske av båda?

Kram 🤗

Svar: Absolut , kram :)
Esmaralda

42 ThereseC:

skriven

Hej!
Det var intressant att få veta för förhoppningsvis behöver jag aldrig få veta det genom egen erfarenhet. Cancer är inget kul. Pappa har i prostatan men det är en sort som inte är aggressiv och man gör inget åt det i nuläget mer än täta kontroller. Jag hoppas att pappa får leva länge än. Jag älskar honom hemskt mycket.

Jag är också på väg hem. Vilken fantastisk resa jag har haft 🤸. Först till Hedwig och Sven 💓. Vad rörd jag blev när du berättade att Sven blivit förälskad 😍.
Sen var det bröllop och det var helt underbart kul 👍.
Och sist men inte minst umgås med Farbror och Faster. Jag fick träffa lilla K också, nya barnbarnet. Men inte lilla B tyvärr, det får bli nästa gång.
K fick en tygkanin av mig och vilket leende jag fick när han öppnade presenten och såg vad som fanns i ❤️.
Hela dagen hos K (vi satt barnvakt) kände jag så stark kärlek runt oss att det nästan gick att ta på den. Och jag var så glad för att trots att K var lite försiktig mot mig (inte så konstigt, vilket barn kastar sig i armarna på en främling) så kändes det som om han gillade mig för vilka varma leenden jag fick ❤️.

Kram Therese C ❤️

Svar: Ja, jag känner ingen fara kring din pappas cancer. Och visst är Sven lite förälskad i dig :) Härlig sommar har du haft ! Och det är ju så att både barn och djur har så lätt att tycka om dej.. kram :)
Esmaralda

43 <3:

skriven

Med tanke av gårdagens inlägg. Ibland känns det som man är som en liten kändis i sin lilla stad på gott och ont.
Vet inte varför det blivit så.....?
Kommer min soulmate eller mannen som är menad för mig vara kändis? Någon vanlig Svensson säger alla skulle inte passa mig.
Är det i Stockholm jag kommer bo i framtiden?
Kram
🤗🤗🤗

Svar: Någon riktig kändis ser jag inte... men en gentleman och en positiv själ.. kram :)
Esmaralda

44 H:

skriven

Hej Es!!

Va jobbigt att gå igenom, hoppas allt kommer gå bra och att värken går över så småningom!

Jag har en fråga gällande mitt körkort, jag undrar om jag kommer ta det? Det känns lite jobbigt nu med resultatet från min förra uppkörning och att jag blir så stressad och vimsig i sådana situationer

Kram

Svar: Om du bara inte ger dig så får du ditt körkort... bara på det igen.. kram :)
Esmaralda

45 Hanna:

skriven

Hej! Jag håller med dig om att det är mycket viktigt att kolla sig när man blir erbjuden en tid. Själv går jag alltid på cellprovning och ska gå på mammografi när den tiden är inne.

Jag undrar om du kan se något om att jag byter jobb snart? Mitt nuvarande jobb har varit bra i några år, men på senaste tiden känns det som om jag vissnar mer och mer. Kan du till och med se detaljer om vad jag ska jobba med?

Kram

Svar: Jag ser att du kommer byta.. men inte till vad... fast den processen kommer att klarna för dig...och du kommer att veta.. kram :)
Esmaralda

46 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Cancer är knepigt,minsann.
Fuck Cancer..kort o gott!

Tyvärr har någon i var pch varannan familj drabbats av cancer.
Min mamma var en av dom...
Inget man önskar någon!
Det gäller att göra det bästa av situationen..som du Es,varva med positivitet så mycket som man orkar och kan för att orka med det hela 😊
Tur nog har behandlingsmetoderna förbättrats och största andelen blir friskförklarad 😊

Så bra att det bara togs en bit och du fick behålla ditt bröst.

Njut av hemkomsten och sköt om dig 😊
Kram Solstjärnan ⭐

Svar: Ja med den typ av cancer jag fått , blir 90 % helt friska..! Kram :)
Esmaralda

47 Skorpan:

skriven

Håller helt med det, det är en bitch!

Nu gjort en sak för sista gången, det är nån slags countdown på gång här. Kul att du såg att detta jobb låg rätt för mig i tiden. Åtminstone nån har tyckt att det är synd att jag slutar ;). Bra så...

Hoppas du är hemma nu o har fått krama on MG :).
Kram Skorpan
Kram Skorpan

48 Alie:

skriven

Känner med dig och alla som drabbas av detta skit. Det är strongt av dig att berätta och en stöttning för dem som nu ska själva behandlas eller känner någon som drabbats.
Jag hoppas din smärta i kropp och leder kommer att klinga av med tiden, så det kommer kännas bättre.
Styrka till dig! 🙏
Kram :) 💫

49 SOL:

skriven

Kjære Ezmaralda
Nå får vi håpe at du er ferdig med skiten for alltid og at bivirkningene ikke senker livskvaliteten din nevneverdig.
Det blir godt for deg å komme hjem til egen seng, (det er det beste med å komme hjem for meg :-) Og Mannebonne så klart.....og andre "bonner"

Jeg fikk min første innkallelse til mammografi i vår,men takket nei, det var ikke så lurt, neste gang skal jeg gi meg med.

Nå altså! Nå er jeg blitt både sliten,tom og likegyldig til jobben min.
Hvor går veien ut av dette, jeg leter, men ser den ikke, stillingsannonsene har lite som passer her jeg bor. Ser du meg i noe nytt og bra snart? Hvor skal jeg lete?


Svar: Har du möjlighet så sök också sådant som innebär pendelavstånd .. får en känsla av att ett jobb som passar dig kommer dyka upp en bit bort.. kram :)
Esmaralda

50 Camilla:

skriven

Tur du har fått de överstökat, kramar i massor!!

51 Agnes:

skriven

Så härligt att du får åka hem! Tänk vad tiden går, ändå.

Här rasslar tiden fram, den med! Skulle efter min semester, som slutar i början av sept, börja på min nya arb.plats som jag fått efter min begärda omplacering, men uppsie...kunden ändrade upplägg, o min tjänst försvann likt en röksignal i rymden...! =)

Jaja, jobb har jag, men just nu vet jag inte vart. "Chefen" skulle se efter vad som finns, då även han blev "tagen på sängen" av kundens ändring. Jösses, är ju flera dar kvar till början av sept!

Har ett nytt mantra..."klaga inte, förklara inte" Sagt av någon random man som var framgångsrik. Kloka ord. Förenklar mycket. Ger mindre trams. tror jag...

Har även hittat en sund sak på Youtube. Jag lyssnar minst 2 ggr/dag på denna, och ger länken med varmt hjärta till de som ser sig ha mognad för att förstå! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=3h3t2P6-AlE

Nu blir det gymmet!

Kram!

Svar: Ja, tre veckors behandling kändes som tre månader när jag installerade mig hr.. men det har gått riktigt fort och smidigt dessutom ! Mysiga besök av barn o barnbarn o vänner. Men nu ska det bli skönt att fara hem.. sova i egna sängen...mysa med MG och göra allt det där vanliga som man gör :) Vad trist att jobbet försvann...även om det är inom samma företag så vill man ju gärna veta vad man ska göra ! Tack för länken.. värdefull information... den ska man ta till sig !! 100 %. Kram :)
Esmaralda

52 AnnaK:

skriven

Tack! Vill som minnas att han sa att det var mysigt och att det var en lång kram! Vi hade partajat litegrann.

Kram igen 🤗

53 Skorpan:

skriven

Du hade rätt gällande mitt kommande jobb, inte mycket bilkörning, dock på cykelavstånd. Kanske blir mer bilkörning bara jag nu hittar min pärla ;). Före oktober borde jag ha hittat den...
Kram Skorpan

Svar: Du kommer hitta... kram :)
Esmaralda

54 Tingeling:

skriven

Min känsla var rätt! Att ha is i magen. Fick nästan ett nervsammanbrott här förut (okej lite överdrivet) men sen tog jag tag i mig själv och tänkte det MÅSTE finnas andra vägar. Och helt plötsligt har jag kommit in på en av utbildningarna! Nu väntar jag på den som är deldistans, för den vill jag hellre ha. Annars tar jag den jag kommit in på. Detta känns mycket bättre, borde sökt redan från början till denna utbildning, tillfällig förvirringstillstånd? =)
En av mina positiva sidor, jag ger inte upp! Jag gör något åt det som jag tycker känns fel. Och jag tror min dotter har ärvt det från mig =)

Hoppas hemresan gick bra och att du blir ordentligt omhändertagen =)

Kram!

Svar: Skam den som ger sig... och det här känns riktigt bra.. .kram :)
Esmaralda

55 Tiss:

skriven

Jag försöker igen men jag ska vara lite tydligare denna gång.
Jag undrar om jag kommer att kunna sova bra på Rhodos? Sömn är väldigt laddat för mig på många olika sätt. Just nu är jag rädd för att resan ställer till det just p.g.a. sömnen. Jag vill ju kunna njuta av min semester och inte ha en massa ångest.

Intressant att du berättar om bröstcancer men hemskt att du ska behöva ha det.
Kram ❤

56 F:

skriven

Hur ser det ut för mig när det gäller min karriär??

57 Kvinnan :

skriven

Ser du om jag kommer iväg på en resa med min syster och min dotter???

Svar: Chansen är god.. kram
Esmaralda

58 Hmm:

skriven

Jag tackade nej till en utbildning jag kom in på igår, jag hade inte modet men känner mig ändå stolt att jag vågade göra provet , lider av social ångest . Ser du om jag har förstört för mig själv ???

Svar: Om du vill så kommer en ny chans... kram
Esmaralda

59 *:

skriven

Hej

Usch låter inget kul alls, hoppas allt blir bra till slut. Hejjar på dig !!!

Kommer vi att förlova oss på kommande resa i vinter ?

Kram

60 *:

skriven

Är så kluven kring mitt jobb, det enda jag vet är att jag inte vill vara kvar där jag är.

men ska jag byta inriktning ?? plugga lite ?
Göra nått helt galet nytt ?

Ser du hur det blir och vad jag kommer att jobba med ?

Kram

61 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag tycker att du är hur tuff som helst och vilken bra beskrivning av din behandling du ger! Jag förstår dock inte riktigt varför man får hormontabletter under 5 år efter cancerdiagnosen om de ger så många biverkningar och påverkar även kroppen på ett negativt sätt. Min gamla grannfru har upplevt samma smärtor som du. Jag som lekman som kan rätt mycket om hälsan, skulle tycka att det vore mer logiskt med mediciner/behandlingar som främjar immunförsvaret och kroppens självläkande förmågan. Cancer kan ju betraktas som en autoimmun sjukdom. Kanske hade jag konsulterat en läkare/terapeut i alternativ medicin/homeopati vid sidan av!

Svar: man vill att kroppen ska göra sig av med östrogenet.. eftersom denna sortens cancer lever på detta.. och utan östrogen minskar riskerna för en ny cancer... och du har rätt... alternativt kan man säkert finns en hel del alternativ.. fast den orken/insikten och energin har jag inte riktigt.. kram :)
Esmaralda

62 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen ut att hålla år till? Eller kommer det att bli en förändring?
Kram

63 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser möjligheten ut att dem skaffar gemensamma barn?
Kram

Svar: Möjligheten finns... ser dock ingenting exakt.. kram:)
Esmaralda

64 F:

skriven


Hur ser det ut för mig när det gäller min karriär

65 F.u:

skriven

Hur stor är chansen att jag är gravid just nu???

66 GM:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt skoj på ingång för mig?
Kram

67 Ghostwriter :

skriven

Kanske har du samma värk som jag haft hela mitt liv? Nu är jag dock van, så för dig kanske det är värre. Skickar healing och hoppas du slipper värk mer! Du kanske kan försöka undvika för mycket värme/kyl förändringar i stor skiftning och massera dig.


Kommer jag få något jobb snart? Behöver det mest för psykets skull. Söker allt och gör det jag vet om.






Kram!

Svar: Jobb kommer men det kan dröja ännu en tid och du kanske ska vara beredd på att ta något som du kanske inte riktigt brinner för.. så du kommer igång... kram :)
Esmaralda

68 Zarah:

skriven

Hej Es

Hur ser min blivande ut?
Kram

69 Anonym:

skriven

Lever min biologiska mamma ?
Kommer vi någonsin ses i detta liv ?
Kram
<3

Svar: Ja det ser ut som om hon lever... ska ni ses så blir det du som måste starta efterforskningar.. chansen finns att det lyckas.. runt 20 %.. kram :)
Esmaralda

70 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Låter positivt att jag hittar den bil som kommer att lyfta upp min skönhet till ännu högre skyar då jag är ute o kör med den ;DD. Nå nej, jag skojar. Fast vem vet kanske jag hittar en bil som jag har resten av livet!?
Kram Skorpan

71 <3:

skriven

Tack älskade Es för svaret idag. Ja en gentleman med positiv själ hoppas jag på.
Kärleken måste ju vara på väg....känner mig lite fin igen.
Kram

72 <3:

skriven

Blir Turkiet resan av? Och om det blir.. har du något tips eller råd som jag bör tänka på :)

73 Till Jennifer "insemination":

skriven

Dina egna ord
"Vem vill skaffa barn genom insemination där man knappt vet något alls om den biologiska pappan? Man vill ju ändå få barn som får kärleksfulla föräldrar. Och att skaffa barn som från början inte har någon pappa känns inte bra, det känns inte rätt mot barnet. "


Jag är dessvärre inte den omogna här som du påstod mig vara och skyller inte ifrån mig med vad jag säger heller dessutom :) Så nej, det säger mer om dig som inte ens kan stå för dina ord. Jag välkomnar alla barn och både via vanlig väg, adoption och insemination. Jag sa ifrån för att du skrev just dom orden och det vet du mycket väl.

Tyvärr så disskuterade vi inte, eftersom du hela tiden skrev att du inte skrev något. Så, jag tackar för mig och hoppas du fick en god tankeställare.




Ghostwriter


74 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen ut att hålla år till? Eller kommer det att bli en förändring?
Består den år till framåt?
Kram

75 Putte:

skriven

Hej Es

Ser du hur det blir ekonomiskt för mig framöver?
Kram

76 Dunegull:

skriven

Hundkillen som jag träffa par ggr för ngn månad sen är inne på min linked in varje dag. Vad vill han? Han skickar inget heller. Jag stör mig rätt mkt på honom faktiskt då han va riktigt tråkig haha. Han verka dessutom inte kommit över sitt ex heller. Förstår inte varför han inte skickar om han vill ha kontakt. Dock kommer jag avisa honom. Men ändå intresserad hur han känner. Får du in ngt?
Kram

Svar: Han är intresserad och det förvånar nog honom själv... kanske därför han velat lite hit och dit utan att komma till skott.. kram :)
Esmaralda

77 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer han att stå fast vid den ståndpunkt han står vid nu?
Kram

78 S:

skriven

All styrka och hjärtekram till dig! Tack för din öppenhet.

Jag undrar när jag möter kärleken?

Kram

Svar: Jag kan inte se när.. men det kan dröja ännu en tid, det får du nog räkna med.. kram :)
Esmaralda

79 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Tycker de var starkt gjort av dig att dela med dig av cancern. Vet att de inte är en lät sak att gå igenom. Min farfar dog av de och min farmor hade cancer som var påväg mot bröstet och de hade varit så pass illa att hon inte hade överlevt det, nu dog hon dock av något annat. 😢 Mina kusiners mamma blev behandlad av bröstcancer förra året. Dock mår hon ju bra nu (vad jag vet, hon lever iaf men allt är så hemligt i den familjen). Det är en mycket hemsk sjukdom. Usch! Hoppas allt är borta nu och att de inte kommer tillbaka.

Min äldsta kusins dotter väntar ju barn och idag gick hon ut med det i sociala medier att de ska bli en flicka, kul! Dock kan jag inte låta bli att bli lite små rädd eller vad man ska säga. Alla i släkten har ju barn och säkert hinner yngsta kusinen få sitt andra innan det blir min tur. Jag har två namn (beroende på kön) som jag bara älskar, ser du om jag kommer få något av namnen eller kanske båda (om min andra hälft går med på det vill säga) eller kommer namnen bli upptagna? Vad ser du? Om namnen blir tagna så förlorar jag dom ju, men de är ju först till kvarn som gäller ju. Hoppas jag får chansen att få båda namnen ja så gärna vill ha. Tusen tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: När det gäller bröstcancer tycker jag inte att man ska vara så hemlig.. det är så vanligt och drabbar så många kvinnor.. och jag tycker det är bättre att vara öppen och vara ett stöd åt varann :) Nog får du i alla fall ett av namnet.. kram :)
Esmaralda

80 Boudica:

skriven

Skönt med hemresa!
Min mamma hade ju bröstcancer. jag minns att sen jag var liten att hon gick till olika ställen för ryggsmärta och ingen kunde hitta något. Själv trodde hon att det var när bröstet blivit infekterat på någotvis efter hon ammat mig. Och vården då var inte speciellt hjälpsamma. Över 10 år senare så hittade dem äntligen hennes problem. En cancer som spridit sig.
Hennes bröst opererades, hon fick cellgiftsbehandlingar, massa mediciner. Hon levde länge till. Men kvaliten på livet hon hade är sorgligt när man ser tillbaks. Hon vantrides med att hon blev "tjock" av medicinerna, hon var trött efter behandlingarna och en hel del bieffekter.
Den spreds till levern, de ville ge ny cellgiftsomgång, men hon blev nog trött på detta och avsa sig vidare behandling utan att berätta något för oss i familjen. Till sist så pallade inte hennes kropp mer.
Nu var det flera år sedan hon dog, och jag som lärt mig massa om kost och näring har lite ångest att jag inte kunde det tidigare, så jag kunde hjälpa henne lite, kanske inte bota. Lite ångest att jag inte så det som så allvarligt just då och hjälpte henne inte tillräckligt heller. Men det var mitt i tonåren och mina mörkaste år med. men nu mår hon bra i alltet :)

Vet inte om du läste det jag skrev igår, men ändå, hur går hans tankar om mig/oss? För någonting mer än bara vanliga kollegor måste det väl vara om man berättar sådana saker? Även om det fått mina egna tankar i gungning nu. Har han tänkt på oss som ett par?

Träna, äta, sova! ;)

KRAM!

Svar: Som tur är så har ju forskningen gått framåt... men man ska aldrig vänta för länge att söka hjälp ! Han har tänkt lite hit och dit.. jag ser ingenting riktigt tydligt.. kram :)
Esmaralda

81 Lotta:

skriven

Jag har hört att det finns andra alternativ att få bort östrogenet tex injektioner. Att gå med värk måste vara alldeles hemskt. Kolla alternativ till tabletterna om du inte redan gjort det.

Allt gott
Lotta

Svar: Tack för tips... detta ska kollas !! Kram :)
Esmaralda

82 Fråga?:

skriven

Hej Es

Hur ser resten av året ut för mig?
Tacksam för svar
Kram

83 Kvinnan :

skriven

Hur stor är chansen att jag är gravid just nu??

84 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar! Neeeej! 😞💔 jag som hade hoppats på båda. Är de att namnet är upptaget eller att min partner inte gillar någon av dom eller är det kanske så att någon av hans barn som heter något av de? Lucas och Enya gillade ja SÅ mycket! Ser du vilket av namnet som de inte blir? Hoppas på svar! 🙏🙏🙏🙏 Kram Zoey 💕

Svar: Jag ser inga sådana detaljer... ett namn tror jag absolut.. det KAN bli två... men det är inget jag är säker på... kram :)
Esmaralda

85 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser den relationen ut att hålla år till? Eller kommer det att bli en förändring?
Kram

86 Oxelina:

skriven

Vill bara säga åh detta visste jag inte, att du fått bröstcancer.

Jag har varit borta härifrån snart ett år, av olika anledningar. Men vill säga, du är en kämpe och jag som precis fått en tid till att klämma tissarna....och hann fundera att jag kan inte vara borta från jobbet. Men nu....jo klart jag kan!!!

Svar: Ja klart du kan !!! Det är SÅ viktigt !! Kram :)
Esmaralda

87 Jobb:

skriven

Hej Esmaralda.

Är det bara en tid som det är dåligt med arbetstimmar.
Kommer det att bli bättre och mer? Eller annat arbete?
Kram

88 Shade:

skriven

Har kollat lite smått efter något extra att göra på fritiden men då hittade jag inget. Nu dök det upp en intressant kort kurs på några få dagar, bara rakt framför ögonen. Känner spontant viljan att anmäla mig. Kan det vara något gott för mig, något speciellt med denna kurs? Så som den dök upp...

Svar: Ja, visst kan det vara något för dig.. lita på din känsla... kram :)
Esmaralda

89 S:

skriven

Tack för svar! Egentligen har jag inte bråttom att hitta kärleken. Mest att hitta mig själv och grunda, landa och bli trygg. Jag har insett att jag nog är ganska rotlös och vilsen. Tror du jag finner ro på egen hand?

Kram

90 mamma:

skriven

intressant att läsa om detta. tänker ibland på hur du orkar med att engagera sig i andras liv när du själv inte är på topp..

en stor inspirationskälla.

aldrig kul att vara patient. är själv många gånger hellre vårdgivare än vårdtagare.

idag har jag bokat tid för tandläkarbesök och det var mer än 10 år sedan jag var på besök sist..

inget blir bättre för att man håller för ögonen tänker jag. en ångestfylld person som jag behöver innerst inne få veta svart på vitt hur läget är för att inte börja grubbla och må dåligt.

måste bli bättre på att möta sanningen öga mot öga.

91 Tess:

skriven

Välkommen hem!
Kommer saker och ting bli så som jag hoppas och vill? Eller ska jag sluta kämpa för oss och ge upp?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: