Grönland vill köpa USA.....

  

President Trump twittrar glatt  och det borde han kanske inte!

När den amerikanske medborgaren och hiphopartisten ASAP Rocky åtalades av en svensk åklagare för misshandel tidigare i sommar uppmanade Trump på Twitter att statsminister Stefan Löfven skulle gripa in i rättsprocessen. Trump pratade med Löfven på telefon.

Löfven gav det självklara beskedet att han varken skall, får eller bör utöva påtryckningar på rättsväsendet i syfte att släppa ASAP Rocky fri.

Donald Trump ställde in ett statsbesök i Danmark efter att ha vägrats få köpa Grönland.

Nu fortsätter ordkriget mellan den amerikanske presidenten – och alla andra

 

Han borde ägna sig åt viktigare saker som ledare för världens enda supermakt. 

Jag brukar inte oroa mig för politiken men Trump tar narcissismen till ny höjder !

Och det ÄR oroande !

Ha nu en fin lördag

Kram & kärlek

1 Makaon:

skriven

Nu har vi den nya husbilen hemma. 😃

Svar: Vad roligt :) Vilken sort blev det ? Kram )
Esmaralda

2 Helena Ir:

skriven

Hela han är oroande..och att han faktiskt får människor med sig..klanen hans! Oroande är också att han kanske blir omvald,det skulle inte förvåna mig..Helt sjukt..

Trevlig lördag!

Kram :)

Svar: Skulle inte förvåna mig heller.... kram :)
Esmaralda

3 Hm:

skriven

Hej!
När tror du jag får den nya tjänsten?
Kram!

4 Juni:

skriven

Godmorgon från Saranda!

När det blev klart att Trump skulle leda landet USA i minst 4 år framåt blev jag iskall av skräck. För första gången har politik oroat mig på riktigt. Och så sjuka saker den totalt galna människan gör och säger. Men inte en enda gång har jag hört att man försöker avsätta honom. Det är konstigt!?

🌞 på er!

Svar: Visst är det konstigt !! Kram
Esmaralda

5 Läroliv:

skriven

Ja jösses, kan bara skaka på huvudet åt mannen. För mig blir han bara en ständig fjortis, dock en farlig sådan. Hoppas ingen fjortis blir förolämpad för jämförelsen. Man undrar ju hur allt ska sluta. Han kan väl ändå inte väljas på nytt till president, nåt sunt förnuft måste väl ändå finnas tycker man.

Kram

Svar: Ja, det är sanslöst.. och jag har vänner som röstat på honom !! De är kloka i vanliga fall.....kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Ja det verkar nog som han skulle ha för lite att göra.. Köpa Grönland, vad finns där som han vill komma åt? Följer inte med vad han sysslar med, mer än på rubriknivå, orka det också...

Sovit som en kratta,inte för att jag vet hur dom sover ;), dåligt hela veckan. Hur ska det gå sen då jag börjar det nya jobbet på riktigt? Fast kanske jag inte ska tänka på det nu...

Idag ska jag o min "lumpkompis", sonen, åka o kolla bilar. En bil vore bra att ha då man ska ut till bilaffärer ;). Blir väl att vi åker buss, tunnelbana, buss, eller ja det gpr ju förstås att cykla. Tror du Es att någon pärla dyker upp idag? Bil eller annat ;).

Ha en skön dag med de dina!
Kram Skorpan

Svar: Nej, jaga inte upp dig kring sömn och nya jobbet, det blir bara värre. Ta det som det kommer... det kommer greja sig.. lycka till biljagandet idag... kram :)
Esmaralda

7 G.H:

skriven

Hur var det blåa vinet:)?

Kram:)

Svar: På en skala från 1-5 var det max 3.... kram :)
Esmaralda

8 Mathilda:

skriven

Hej, ser du om vi får tag på en bostad så jag får lite närmare högskolan? Kran

Svar: Ja men det kan dröja... kram
Esmaralda

9 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är oroande ! Men inget man kan göra ngt åt

Hoppas det blå vinet smakade gott Väldigt odd färg 😊Röding är ju väldigt gott

Ha en fin lördag ❤

Kram Anki med flock

Svar: Såväl röding och vin smakade så gott :) Kram :)
Esmaralda

10 Jossan :

skriven

God morgon..

Imorse var jag så trött så jag förstod inte vad jag läste i ditt inlägg.

Då sitter jag i väntan på bussen som ska ta mig till tentan. Usch det känns inte alls lika bra som förra gången...

Idag ska jag kanske till mamma och pappa. Det ska bli så varmt imorgon.. skulle åka direkt efter tentan tänkte jag men kom på att jag måste fixa min telefon. Men den går inte ens att säkerhetskopiera till datorn..

Hur smaka det blåa vinet igår? Jag smakade de blåa vinet från Tyskland och de var så äckligt... Men jag älskar blue plantino som finns på systemet! De är gott däremot!

Ska försöka jobba lite i kväll eller imorgon. Min planering är på impuls just nu...

Men håll tummarna sen!

Kram

Svar: Jag håller alla tummar !! Kram
Esmaralda

11 Rebecca:

skriven

Ser du om något roligt händer i höst för mig? :)

12 <3:

skriven

Hej kära Es kommer Rolf och K skilja sig nu ?
Fick lite suspekta meddelanden inatt.
Börjar nästan tycka att han är lite sliskig och despo.
Blev lite less och svarade väl inte så trevligt. Har ingen relation med R som hon verkar tro.
Känner knappt den karln.
Kram

13 Camilla:

skriven

Kära Es, mest oroar jag mig nu för denna planet som vi och våra barn och mina ofödda barnbarn skall leva på, allt tycks ju gå åt H-vete, med bränder o elände.... Huh ändå, som en värre katastroffilm, bara sann verklighet... Må vi ska få bo på jorden alls länge till..
Kramar

Svar: Ja, det är en eländig tid... men jorden kommer bestå också detta och nya tider kommer... kram :)
Esmaralda

14 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag har en bra nästa veckan?

Ha det bra

Svar: Ja, det blir bra nästa vecka om du har positivt fokus.. kram :)
Esmaralda

15 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Oroväckande med honom. Han borde sköta det snyggt istället för problem.

Esmaralda,
Kommer han att stå fast vid samma ståndpunkt som han står vid nu?
Kram

16 MImi:

skriven

Hej!

Hur kommer hösten/vintern att bli?? någon trevlig förändring hoppas jag.

Kram

17 Fjäril:

skriven

Hej fina Es!
Jag har alltid haft väldigt få men nära vänner. Vänner som har kommit men vänner som också har gått. Nu när jag trott att jag inte har några vänner så kommer en barndomsvän in i mitt liv och tanken är nu att vi ska försöka få till en återförening med några av de som vi brukade umgås med. Jag ser så fram emot detta, men kan du se om det kommer att bli av? :)

Kram och kärlek

Svar: Ja, det finns god chans att det här blir av.. kanske ni inte blir så många men de som är med vill verkligen detta och det räcker ju... kram:)
Esmaralda

18 Skrållann:

skriven

Hej!
Trump är inte klok, så är det.
Jag är ledig en hel helg och det är fantastiskt även om jag funderar en del på hur det ska gå på caféet och för min syster när inte jag är där.
Ska fylla dagen med sonens fotbollsmatch och en tur i några affärer med dottern. Tror det blir en bra dag?!

Kram❤️

19 Ingela:

skriven

Den mannen är en gåta och så även hans anhängare! Helt obegripligt och läskigt att han sitter på den post han gör för att folk röstat på honom, hur är man funtad då?!

Es, jag har två ungar, 21 å 19 år, 21åringen bor å jobbar på Cypern och oklart när hon kommer hem men hon bor hos mig ännu, alltså har sitt rum å grejer här. Sonen började jobba direkt efter studenten, trivs bra men lite svårt jobb å risig lön. Han vill nu flytta till ngt eget ihop med en kompis. De letar å letar, tror du att de hittar ngt och räcker lönen till tro?

Hyra är inte riktigt min grej men att köpa är förstås inte att tänka på, lite orolig för hur ungarna ska komma in på bostadsmarknaden framöver. Att hyra när man är ung är ju en sak men att hyra hela livet känns sådär tycker jag.

Är själv lite sugen på att sälja min lgh å köpa en mindre, billigare när de båda flyttat ut, men med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut bor de väl hemma tills de är 35...;)
Är så glad att de båda valt att bo hos mig men kan inte låta bli att tänka på hur ”enkelt” deras pappas liv måste vara, behöver bara tänka på sig själv å det är precis vad han gör också...:(
För hur mkt jag än tycker att ungar ska flytta och ta hand om sig själva när de gått ut skolan så är det ju inte helt enkelt att bara ”sparka” ut dem...

Kan du se ngt kring detta Es?

Trevlig helg!
Kram Ingela

20 Louise:

skriven

Är hemma hos mina föräldrar. Igår ringde min pappa soc igen ekonomiavdelningen. Mannen hotade nämligen med att ta barnen ifrån mig. Han har varit så sjukt elak och börjat bete sig vidrigt. Igår tog han alla pengar på kontot för att jag inte skulle kunna röra dem. Nu kräver han att jag ska komma hem med barnen för att han ska minsann hitta på något med dem trots att han aldrig har visat intresse att göra något innan med dem. Han gör allt för att göra livet till skit för mig. I hans ögon splittrar man inte en familj.
Men jag anser att om man inte kan komma överens så gör man det. Men att börja bete sig svinigt behöver man inte göra. Min man är en psykopat. Och sen tvinga barnen till något de inte vill.
De stora måste ju själv få bestämma. Han kommer fortsätta tills han knäcker mig totalt. Han gör detta för att jag ska komma hem och vara den jag inte är. Jag vill bli kvitt honom men det går inte. Jag är rädd att han ska ringa polisen på mig för att han anser att jag inte har rätt att ta med barnen till mina föräldrar.
Men han kunde låta hans föräldrar ta med sig de stora till Polen.

Kommer jag någonsin slippa honom eller kommer han göra livet jobbigt för mig i resten av mitt liv?

Jag vet inte hur mycket jag orkar.
Ha en fin dag och tacksam för svar.

Svar: Det är en rejäl process att gå igenom en separation och jag ska inte ljuga, det kommer tunga och svåra stunder... men tiden kommer arbetar för dig på ett positivt sätt och du kommer slippa honom... styrkekram
Esmaralda

21 Dalkulla :

skriven

Hur kunde denne pajas bli USA:S president. Det övergår min fattningsförmåga. Han är som sagt både en pajas samt en lömsk person som säkert inte drar sig för någonting, om han får chansen. Undra vad han skulle med Grönland till? Förmodligen ett infall för stunden.

Det är som olja och vatten mellan honom och
Barack Obama!


Ska ut och äta med några ikväll. Blir det bra eller?

Kram

Svar: Ja, det känns som om kvällen har potential att bli bra.. kram
Esmaralda

22 <3:

skriven

Hej kära Es kommer Rolf och K skilja sig nu ?
Fick lite suspekta meddelanden inatt.
Börjar nästan tycka att han är lite sliskig och despo.
Blev lite less och svarade väl inte så trevligt. Har ingen relation med R som hon verkar tro.
Känner knappt den karln.
Kram

23 Michaela:

skriven

Trump är crazy!

Har gråtit sen igår kväll efter att han valde att avsluta kontakten. Han grät och sa att han inte mådde bra över flera saker i livet just nu. Och att han inte kan ge mig det jag förtjänar. Vet inte vad som är sant men jag är så ledsen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Jag var för första gången på flera år lycklig och förälskad och trodde på när han sa att han hade känslor och brydde sig om mig. Han var den första som jag kände mig trygg med och som jag vågade släppa in. Jag ville verkligen detta och nu sitter jag här mer förkrossad än någonsin. Kommer sakna honom så mycket och det känns fruktansvärt att han aldrig kommer höra av sig igen och sakna mig.

Ledsen kram.

Svar: En stor styrkekram till dig... det känns kanske inte så nu.. men du du går vidare och du blir kär igen... i den som du ska leva ett fint liv tillsammans med...
Esmaralda

24 Makaon:

skriven

En Kabe, så nu hoppas vi på lite resor i landet. Men först skall jag jobba nu i helgen.

25 Lisa:

skriven

Hej Ez,

Arbetade en månad nu i somras i V.Tror att jag blev utsatt av en narcissist på denna arbetsplats, blev totalt dränerat och tillintetgjord. Berättade detta för chefen, kanske dumt, bör jag lägga ner fortsatt jobb på detta ställe ?

Kram Lisa

Svar: Ja det känns inte som en sund och bra arbetsplats för dig.. kram
Esmaralda

26 Milla:

skriven

Triumph är speciell kan man säga. Hur har han kunnat komma till makten kan man undra? Hoppas det inte blir långvarigt.
Min son var med om en olycka i höstas och vägrades röntgen o höll på att avlida. Nu har vi gått vidare o frågar patientnämnden som också reagerade men är neutrala. Kommer vi få svar av vården och kan det bli en Lex Maria? Vi har väntat flera månader nu.

27 Ia:

skriven

Hej
Det är bara att hoppas att han inte blir omvald, men tyvärr tror jag han blir det 😱

Jag har länge funderat på nytt jobb, jag trivs med mitt jobb men vill göra något annat, frågan är bara vad.
Nu har jag skickat in en ansökan på jobb 🤗
Kommer jag att få jobbet?

Kram

28 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer vi att börja umgås med varandra?
Kram

29 Yr:

skriven

Jaa du. Skrämmande när man sätter en ostabil pajas vid makten...kan bli hur som helst.. han beter sig ju förfaan som en tjurig 5-åring..Hua!.
Nu slänger jag ur mig en desperat 🤔standardfråga.-finns de nån chans o vinna lite nånstans?? Skulle sitta fint. Många minus nu😥
Kram o njut av extrasommaren som tydligen e på väg

30 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja ingen ide' att jaga upp sig för sånt som inte är aktuellt på en tid, o inte sen heller. Biljagande är inte så kul, lika nervöst varje gång...
Hur har dom fått det blåa vinet blått?
Kram Skorpan

31 Cara:

skriven

Ja jösses! Man blir ju inte mer lugn efter att ha tittat på dokumentären om Trump på Netflix. Eller för att inte tala om dokumentären "The family". Skrämmande!!

https://www.youtube.com/watch?v=7knN2TXQPzw

Kramar till alla på bloggen!


Svar: J jag har sett båda... och ni som inte gjort det... kanske ska se !! Kram :)
Esmaralda

32 Jossan :

skriven

Så ja.. nu var det över... det känns inte ett dugg bra... så det kanske är positivt. Skolan är ju så sjuk i huvudet så de är löjligt... men jag hoppas på det bästa...

Vilket härligt väder! Hade hoppats på att slippa Apple men måste fixa telefonen...

Igår beställde jag nytt gymkort 💪🏼 Nu ska vi tillbaka på banan igen. Såhär kan jag inte hålla på... men full fokus på det och jobb så kommer allt bli bra!

Nä kanske ska vila en stund innan det är dags att åka till mamma o pappa...

Kram

33 Dahlia:

skriven

Trump är i min värld farligare än alla dessa diktaturer som finns och funnits, maktgalen.
Nu är jag inte politiskt intresserad men Sveriges politik är inte mycket bättre på andra håll. Vi har politiker som beter sig som dagisbarn och Löfven som gör allt för att va vid makten.

Es, jag tror att många på jobbet ser oss som ett par, gör dem det? Men det är ju inget mellan oss, vi fungerar bara bra ihop, vänner antar jag man kan säga.
Säker är jag att han inte är den rätte, men kan det bli något tillfälligt med honom? Möjlighet att vi hamnar i säng? ;)

Svar: Ja något tillfälligt kan det mycket väl bli.. kram
Esmaralda

34 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan jag lita på honom? Eller ser det ut som om han kan underhålla saker för mig och ljuga?
Kram

35 EPM :

skriven

Ja det är oerhört obehagligt. Jag anser att det mest skrämmande hos narcissisten är den orubbliga inställningen att hen aldrig gör fel. Det är inte så att de ljuger om sina fel utan det är enligt dem sanningen och det kommer man aldrig förbi...
Ser du nåt om USA:s framtid? Med tanke på denna fjällen alltså...

Jag känner mig så ensam nu, har ju vant mig vid att hänga med barnen varje dag nu i sommar, måste hitta rytmen. Skrev på artikeln igår. Känns bra, det känns som om det kommer rinna på bra sen när jag gjort den första.

Messade lärarkollegan med de vackra ögonen, jag fick känslan att han hade de lite struligt i livet nu rent privat. Men han verkade glad över att höras😊

Kram

36 Ghostwriter :

skriven

Vi borde ge han en stor healing igen. Jag såg ju att han tog åt sig, men som du sa att han inte förstod och förmodligen viftade iväg det.


Kan lägenheten jag först tacka nej till, faktiskt bli min? Jag har ändrat mig men det kanske dom också gjorde? Eller finns det fortfarande möjlighet?





Kram och ha en toppen lördag!

Svar: Ser inte riktigt ut som möjligheten finns med lägenheten. Och vad det gäller Trumpen så är nog han ett rätt hopplöst healingfall... kram :)
Esmaralda

37 Tildis:

skriven

Hej Es!

Ja det finns många politiker som man undrar hur de kunde hamna på de positioner som dom har fått.

En liten fråga till dig också. Kommer jag få ett jobb där jag trivs med arbetsuppgifter och kollegor snart?

Kram <3

Svar: Ja, det rätta jobbet kommer så småningom.. kram
Esmaralda

38 Mimis:

skriven

Hej!

Kommer det att bli en bra vinter med något glädjande??

Kram

39 AnnaK:

skriven

Försöker sälja av grejer för att få ihop till körkort men vet inte hur jag ska få ihop tillräckligt. Vet inte om jag kommer ha råd med bil ens. Ser du nåt annat jag kan dra in pengar på?

Kram 🤗

40 Alie:

skriven

Påväg hem efter fantastiskt trevliga dagar..
Strax mellanlanda i min hemstad för träff med bästisarna o bubbel.. 🥂 känner mig lyckligt lottad! Ska njuta av varenda ledig dag jag har nu innan det är dax att dra iväg igen..
Kanske någon spänning i luften snart..lite Amors pilar? 💘
Kram:)

Svar: Ja det skulle inte förvåna mig om det börjar vissla lite pilar runt öronen på dig snart... kram :)
Esmaralda

41 Smiley:

skriven

Hej Es

Finns det något speciellt eddelande eller hälsning till mig?
Kram och ha en fin dag:)

42 Undris?:

skriven

Hej Es

Hur ser min blivande man ut?
Kram

43 Hedwig:

skriven

Det spelar ingen roll vem som har makten, varken i USA eller Europa, tror jag, vi lever i diktaturer i alla fall. När det kommer till kritan är det makteliten (´adeln´) som bestämmer och det har de gjort under hundratals/tusentals år nu. De jobbar ihop med väldigt mörka krafter (som de ´greys´?) och har skumma planer för att även kontrollera våra andar/själar. Massmedierna är i deras händer och även därför kan de vara osynliga och bestämma vad vi får veta och vad vi ska tänka och tro. Det är nog därför att det är mycket prat om positiva saker men att det egentligen inte händer så mycket positivt som verkligen skulle gynna befolkningen. Hela läget är skrämmande tycker jag. Lögner dominerar vardagen. Den enda vägen ut ur det här skulle nog vara massmedvetenhet och massrevolter. Europas och USAs nuvarande befolkning är dock för splittrad och individcentrerad för att kämpa för det allmänna bästa tror jag, tyvärr.

Svar: Ja, att folket skulle gå samman, det skulle gynna oss men istället finns det ideliga konflikter mellan massorna.. och därmed kan andra få härja fritt.. kram
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: