Medelålderkris ? You bet !!

Åldersrelaterade kriser.. som medelålderskriser.. är det bara en myt eller finns det nåt sånt ?

  Det finns ! You bet ! 

Ålderskriserna är psykologiskt betingande.

Man börjar reflektera  över sin situation… har man som  40 åring inte mött sin livskamrat  utan levr ensam .. då kan paniken komma.

Känslor av att allt börjar bli för sent…man ser vad man tycker alla andra har och vad man själv fattas och paniken ligger på lut.

Samma sak i arbetslivet – att har man inte tagit tag i studier och har den karriär man vill ha.. då  kommer insikten  när man är 50 att jaha, det blev aldrig nån karriär för mig  och nu är jag för gammal…och risken finns att man krisar ihop. 

Samma sak om man lever i en relation som  inte bär.. då  är det vanligt att man i medelåldern får lite panik och tänker att jamen herregud, är det så här livet ska vara ? Att vi ska sitta där i soffan framför TV:n kväll efter kväll, bara glo och knappt ens prata med varann ? 

Och detta leder ofta till separation. Man inser att man vill mer och det gäller att passa på för snart är det försent , tycker man

Medelålderskriser behöver inte vara negativa kriser.

Det  kan lika gärna vara kriser som är utvecklande.

Jag menar, det brukar vara positivt att lämna ett förhållande som haft sin böst före datum för åratal sen ! 

 

Man  summerar, inser att man inte har det man vill ha i sitt liv och så gör man upp nya planer och tar sig mot de nya målen och   man ger sig själv god påfyllning.

Vi blir alla äldre, vi går alla igenom kriser  men vi hanterar dem på olika sätt.  Har vi god självkänsla och känner oss trygga i oss själva.. då  är det lite lättare att ta sig igenom krisen och ha positivt fokus.

De flesta av oss kommer ut på andra sidan… lite tilltufsade  men ändå vid gott mod.  Och så tar vi nya tag… och i bästa fall skapar vi de förändringar i våra liv som vi vill ha

 

 

Ingenting kommer gratis, någonsin… man måste ibland spotta i nävarna och ta sig vidare, steg för steg… och rätt som det är så skingras molnen och solen skiner igen.

Sen ska man inte glömma att de finns de som konstant är i  en eller annan kris !!

Kram & kärlek

P.s.  Boka in dig på besök till mig och Nettan i Ullared...du får en stark och aktiv talisman på köpet när du bokat regression eller spådom!  Läs bloggen från igår med  all info !

1 blåregn:

skriven

God morgon!

Ja snacka om medelålderskris...…..
Vill ha ett nytt jobb,helst igår.
Finns det i min framtid?
Hoppas......

Svar: Jadå, det finns och det kommer.. kram :)
Esmaralda

2 blåregn:

skriven

Glömde tilläga att jag är lärare!Har gett upp innan ens eleverna kommer!
Säger allt om det yrket.Min dotter har bestämt sig att följa mina fotspår.....
Jag hoppas hon ångrar sig.

3 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kan du se varför ingen ger feedback på mitt förslag? Tycker de inte att mitt förslag är bra?

Kram

4 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Jag tillhör dem som mer eller mindre konstant befinner sig i kris, och det beror på min svåra livssituation som jag inte kan förändra hur jag än försöker. Det är fruktansvärt påfrestande, och den ständiga smärtan man tvingas leva med drar ytterligare ner på livskvalitén.

Jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna acceptera att livet blev och är såhär. Ständig kamp om allting, man orkar liksom knappt le mera.

Du har spått att jag kommer att möta en livspartner men jag har varit ensam mer eller mindre hela mitt vuxna liv. Väntade 20 år på kärleken men nu har jag gett upp för ett tag sedan och det känns ganska okej. Såhär blev det. Endel är kanske bara inte värda kärleken.

Iallafall, jag undrar om det finns många som avvisar sin livspartner när de väl möter den? Vad händer då? Hittar livspartnern någon annan att leva med då?

Du skriver att vissa saker är meant to be men ändå har man ju själv den fria viljan att bestämma saker och ting. Om jag någonsin möter en så kallad livspartner tänker jag välja bort den.

Kram,
Jennifer

Svar: Du tänker välja bort en livspartner.. och det är ditt val ! Somligt händer och är förutbestämt och annat bestämmer man själv.. det kan ibland vara svårt att veta vilket som är vad... kram :)
Esmaralda

5 Carin:

skriven

Godmorgon ☁️
Kriser uppstår extra tydligt när man inte är nöjd. Man vägrar tro att ”this is it”. Men bara om det är ett problem som man vill lösa. Och ja, det jäkliga kan ju vara att göra uppoffringar.. som i slutändan kan sluta väl för alla parter.

Denna morgon var planen att gå ut riktigt tidigt och se om någon råbock träder fram (premiär för råbocksjakt idag). Men insåg nyss att de kan likväl visa sig utanför huset som de är så flitiga i att också göra.. Så en kopp te och kika från altanen och så en kortare tur i skogen och kika lite innan jobbet idag får det bli.

Kram!

6 Carin:

skriven

Godmorgon ☁️
Kriser uppstår extra tydligt när man inte är nöjd. Man vägrar tro att ”this is it”. Men bara om det är ett problem som man vill lösa. Och ja, det jäkliga kan ju vara att göra uppoffringar.. som i slutändan kan sluta väl för alla parter.

Denna morgon var planen att gå ut riktigt tidigt och se om någon råbock träder fram (premiär för råbocksjakt idag). Men insåg nyss att de kan likväl visa sig utanför huset som de är så flitiga i att också göra.. Så en kopp te och kika från altanen och så en kortare tur i skogen och kika lite innan jobbet idag får det bli.

Kram!

7 Läroliv:

skriven

Har en undran om OK. Har en hel del att tänka på och gör det ssk. när jag lagt mig för att sova och på morgonen när vaknat. Får väldigt ofta svar och bekräftelse i form av knackningar i väggen. Det händer även vid annan tidpunkt under vakentid. Undrar om du kan se om det är min guide-änglarna eller osynliga anhöriga som svarar mig? Är ju trygg och glad för det hela att så sker och skulle gärna vilja veta.

Kram

Svar: Det är faktiskt båda delar.. både din guide och anhöriga.. de har hittat ett bra sätt att kommunicera med dig på... så himla roligt !! Kram :)
Esmaralda

8 Kiara:

skriven

Hej!
Jag vet inte om de är medelålderskris eller bara vanlig panik men ja kände igen mig i de översta du skrev. Det är visserligen 5 år kvar innan jag fyller 40 år men känner ju att tiden bara går. Att vara den som är sist i släkten som inte har barn är inte kul. Tjatet när de är min tur är jättejobbigt och likadant med avundsjukan från min sida att se kusiner och kusinbarn bilda familj och jag själv är långt bort ifrån det ... men men det är som de är. Längtar bara enormt tills det är min tur. Vet inte vad jag ska göra ibland bara då längtan blir för stor 😢 ...

En liten undran Es, du skrev förra veckan att en belönning skulle komma. Ser du vad de är för belönning? Om inte ser du inom vilket område de rör sig om ; familj, ekonomi?
Ha en bra dag allihopa! Kram Kiara

9 Jossan :

skriven

God morgon!

Tänk om du hade sån träff med Nettan i Lund. Då hade jag kunnat komma. Det hade varit så häftigt att faktiskt träffa dig i verkligheten.

Inatt drömde jag att jag blev misshandlad på en buss och de skar av mig halsen... Sen drömde jag att jag blev jagad.. usch

Idag är det två år sen jag skrev på kontraktet på jobb. Tiden går så snabbt!

Idag ska jag plugga på jobbet sen blir det dags för grillfest med jobbet. Trodde jag skulle till Malmöfestivalen idag men hon vi skulle ta dit ställde in det igår. Blir så arg..

Igår blev jag en bitch på jobbet. Jag kom in i mitt klassrum. Där sitter en vikarie i min skrivbordsstol med fötterna på bordet som är fullt med saker. Han har telefonen i handen och barnen runt honom som kollar vad han gör. Jag har redan sagt att de inte ska va i mitt klassrum. Så jag sa att de fick gå ut från mitt klassrum för jag måste få ordning på det. Kände mig som en bitch!

Tänk att det snart är höst och vi får se om min magkänsla stämde. Eller vi får se om jag firar ytterligare en nyår som singel.

Kram

Svar: Ibland måste man ryta ifrån !! Kram :)
Esmaralda

10 Lillan:

skriven

Hej, kommer min barndomsvän med det bruna långa vackra lockiga håret och konstnärlig läggning att träffa sin kärlek snart och få biologiska barn? Av oss barndomsvänner har hon nog längtat mest o längst efter barn och jag hoppas verkligen hennes dröm/förhoppningar blir sanna. Hon har bränt sig lite på kärlek tidigare men jag hoppas hon är envis nog att hålla ögonen öppna, men när var ska hon leta?
Kram

Svar: Hon bör se sig omkring också i vardagen... något positivt är på väg... kram :)
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Visst stämmer det där med ålderskriser. Kommer ihåg då jag fyllde 25 o hade inte fått nåt till stånd, okej utbildning o karl men inte jobb o barn. Det gick över o vid 40 hade jag inte tid med kriser, det kom sen senare. Ska jag verkligen vara med den mannen resten av mitt liv. O resten är historia, som tur.

Karriär har det inte blivit hittills, men jag undrar om det kan bli nu iom det nya jobbet? Kommer jag att klara mig där Es, lära mig allt, platsa in? Lite karriär vill jag ändå göra ;). På måndag ska jag skriva under avtalet o sen säga upp mig på nuvarande jobb...

Före detta ska jag jobba kväll ikväll o det är ju sista mötet med den föreningen. Bara ett till kvällsmöte i september då. Kanske en månad går fort? Nu frukost o sen iväg efter åkarmband som kompisen lovat ge åt oss :).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Visst kommer det att finnas chanser att klättra på nya jobbet ! Åkarmband, låter som om det ska bli lite kul i helgen :) kram :)
Esmaralda

12 Susan:

skriven

Jag känner mig lite mesig när jag tänker efter att jag nog aldrig haft ngn riktig kris..vilket jag nog borde haft. 50+ och utan ngt riktigt förhållande bakom mig, inte ens som tonåring fick jag uppleva den där känslan att ngn var förälskad i mig och jag väntar fortfarande på den. Uppsagd från jobb några gånger men det har alltid löst sig med något nytt .... jag har nog alltid haft en positiv syn på livet o hoppats allt allt kommer att ordna sig till slut, och jag vill ju va med länge o bli gammal så jag har tid att vänta... iallafall ett litet tag till 😉

Kram

Svar: Bra med positiv livssyn och du har mycket kvar att uppleva, inte minst kärleken.. kram :)
Esmaralda

13 Kulla:

skriven

Bra skrivet👍.. ja alla har vi väl någongång haft en kris, annars har man inte levt livet. Och det bara stärker en och man blir ännu starkare👌.
Tyvärr är Ullared för långt bort, men lyckans ni som få besöka dessa två underbara damer.
Ska på 50-års fest imorrn 🍷🍻🥂🍹.. chans till span?!? Eller är det bara gifta och sambos där?😂. Kram

Svar: De flesta verkar vara par men någon löshäst lär finnas... kram :)
Esmaralda

14 Annn:

skriven

Hej Ez,
Har inte varit inne på ett bra, bra, tag ser jag!
Får man fråga vad du behandlas för?

Jag har tänkt att boka min årliga spådom snart igen.
Ska bli spännande.

Undrar dock först en grej som tar upp mina tankar 24/7!!!!

Jag går och känner och klämmer på min hals hela tiden (nu under ledigheten) och inbillar mig allvarliga sjukdomar. Ser du om det är något allvarligt som kräver behandling?

Hoppas att du ser min fråga. Önskar dig en fortsatt bra behandling och trevlig helg.

Svar: Jag behandlas för bröstcancer. Jag tycker inte det är riktigt etiskt att spå kring sjukdom.. får ingen känsla av något allvarligt men tycker absolut att du ska boka tid till läkare så du 100 % vet !! Kram :)
Esmaralda

15 Misstjejen:

skriven

Hej

våga jag blir vän med K kvinna och kommer hon acceptera vänförfråga eller borde jag inte gör det?


ha det bra

16 Smöla:

skriven

Kommer han släppa taget om mig snart? Blir jag fri från kontrollen och honom i år?

Svar: Ja, en aning mer i alla fall.... ge honom ingenting... för minsta lilla uppmuntrar ju honom.. kram:)
Esmaralda

17 Star:

skriven

Kan min blivande kärlek tala mitt modersmål (svenska)?

18 Mt:

skriven

Hej!
Har inte fått något besked än om nya tjänsten..När tror du jag får besked? Sep/okt?
Kram!

19 Helena Ir:

skriven

Dessa kriser..för min egen del så har vartannat 10:e år varit tuffare,ja,en sorts ålderskris,kan man säga. Läste någonstans att vi åldras mer, vissa perioder i livet ,mer utseende mesigt också...det går ju tyvärr inte att stoppa detta!

Så ser man på sina egna barn att även de åldras,livet är en snabb karusell..som ung tror man att man har all tid i livet..som äldre går det ännu fortare,konstigt det där!?

Jag är trött just nu..ser inte livet i vare sig vitt eller svart..

Trevlig fredag!

Kram :)

Svar: Ja, det är lite knepigt det här med tiden som bara rinner iväg och ställer till med problem !! Gör något roligt som piggar upp dig... det är en övergående period.. kram :)
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja nog har man reflekterande moments...

Pratade med en granne häromdagen hon sa tänk jag pratade med en och han har bott här i 30 år !
Då började jag räkna...och insåg att jag bott här i 45 med 3 år borta när jag bodde ihop med en kille...Herregud ! Hon titta på mig som jag vore en ailen ...det sägs att är man född i kräftans tecken är man väldigt hemkär...vilket jag kanske är ett bevis på då..men jag tror att för mig beror det på "man vet vad man har " och en rejäl portion lathet

Ha en härlig Fredag njut av maken och MG .

Kram Anki med flock

Svar: Bor man där man trivs så varför flytta ? Jag har flyttat runt en hel del men mitt lilla hus i byn som jag nu, det kommer jag aldrig att lämna... kram :)
Esmaralda

21 Kvinnan:

skriven

Hej Esmaralda.

Det från igår grep tag i mig känner jag.

Tror du det grep tag i honom också känslomässigt och har han tänkt på det i efterhand?

Finns det känslor för mig?
Kram

22 Hon:

skriven

Hej,
Ser det fortfarande bra ut att resa till detta land innan studierna påbörjas?
Kram

23 AnnaK:

skriven

Ja, usch!! Jag är 42 och har "panik" för att jag inget körkort har, inget sexliv och jobbar som städtant. Snart är jag för gammal för allt. Vad det låter på andra så är det ingen som vill ha en när man börjar komma upp i åldern. Körkortet behöver jag bara pengar till.

Kram 🤗

Svar: Det kommer körkort och det kommer kärlek till dig... så ha ingen panik.. njut av livet... kram :)
Esmaralda

24 Rebecca:

skriven

Varför undviker han mig? 😐

25 Mikael:

skriven

Kris? Jag har letat på halva internet efter en flickvän, det tog en stund..., kan hon heta Mewhish? Me whish :)

Ett medium sa en gång att hon inte kunde säga namnet för jag skulle blanda ihop det... hon undra om jag ska skulle skriva ner saker med, vad ska jag skriva ner hon inte berättade liksom? Hon borde väl sett att jag har ett minne för viktiga saker med liksom? :)

Kram
Mikael

26 Smöla:

skriven

Hur långt ifrån ullared ligger eran stuga?:)


Svar: Ca en mil... max... vi har fått info om att närmaste affär är just i Ullared ! Kram :)
Esmaralda

27 Linda:

skriven

Har på senare tid fått en känsla av att nu är jag för gammal för än det ena och än det andra, kärlek, karriär... Ja det mesta. Är ju inte mer än 40, men känner mig ändå gammal ibland, kanske det är den berömda 40 års krisen. Känner mig på samma gång rastlös och vill att något roligt och spännande ska hända :)


Svar: Ja, för gammal för någonting är du absolut inte... kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Tavk Es!
Bara jag till att börja med klarar av det, jobbet. Det är ju en som ska gå i pension efter tjugo år på den posten. Verkar som om jag fastnat på denna typ av platser, nån går i pension... O just tjugo år, konstigt..
Kram Skorpan

Svar: Visst kommer du att greja det... ha positivt fokus... kram :)
Esmaralda

29 Dunegull:

skriven

En tanke bara. Du har sagt att det finns hopp om att mitt ex en dag tar sig ur sittmissbruk. Kommer han be om ursäkt till mig då för allt han gjort?
Har vi ngn kontakt i framtiden? Menar inte som kärlek utan mer vänskap.
Kram

Svar: Jag tror inte ni kommer ha någon större kontakt i framtiden... ni möter andra kärlekar och därmed blir det inte så aktuellt med kontakt för er del.. kram :)
Esmaralda

30 Lillan :

skriven

Vad roligt för min vän att något positivt är på väg 😃
Kan du även se att chansen är stor att hon får biologiska barn?

Gör mig ont att se henne börja tvivla på det då hennes känsla sedan ungdomen har varit att hon ska få 2-3 barn. Jag vet hur jobbigt det är att längta efter egna barn och unnar henne att få känna lyckan jag känner när jag nu fått de efterlängtade barnen.🌷

Kram

31 Mikael:

skriven

jag blandade ihop det, hon heter Mehwish, inte Mewhish, mediumet fick rätt...

har ingen kris, man kan börja om i alfabetet :)

https://youtu.be/EK_LN3XEcnw



Kram
Mikael

32 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Kanske finns nå "go" i mig då fortfarande ;D.
Kram Skorpan

Svar: OM et finns ! Absolut ! Kram :)
Esmaralda

33 Louise:

skriven

Godmorgon.
Sitter och väntar på bussen som ska ta mig till Husie och en förskola där. Sökte dit som timvikarie. Inte lönt med något annat just nu då jag kommer göra min första praktik nu i början av september. Jag hoppas jag får vara timvikarie där då det kan gynna mina studier inom montessoripedagogiken och jag kan se hur verksamheten fungerar och lära mig det och få mer kött på benen.

Om tre veckor går jag ut på min första praktik. Tyvärr fick jag inte önska egen praktikplats men jag sa att jag behövde stöd för att nå mina mål.Period två är i november/december och jag hoppas jag fått ett jobb innan dess så det bara är att ta tjänstledigt. Man kan ju hoppas att jag får komma till en bra förskola som kan anställa mig efter första praktiken så jag kan göra andra praktiken utan att ta tjänstledigt. Jag har sökt CSN för den perioden.
Har jag tur får jag min legitimation i början av nästa år.

Kommer jag klara mina praktiker och blir jag anställd på min VFUförskola?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

Svar: Ja, det finns gott hopp om att du klarar detta.. gå all in... kram :)
Esmaralda

34 Lotta S:

skriven

Själv känner jag ofta sorg över att jag inte tagit vara på livet bättre och stress över att kunna göra något bättre av det som är kvar.

Es, han säger inget men är det tungt för min man nu när han ser vad han kunde ha haft, med tanke på att han varit med i firman så länge och inte minst satsat så mycket tid och energi på jobbet? Kommer han att få lön för mödan så det känns lite värt det åtminstone?

35 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
jag är 25 i huve och min kröpp 30 men i verkligheten 42 ,har inga barn eller ens sambo.Men min tid kommer med barn och sambo,förlovning och giftermål för det har du sett i min seans för 5 år sedan så jag är inte bekymrad.

Svar: Är du 42 och vill ha barn så bör du fundera om du kanske ska ta saken i egna händer... kram :)
Esmaralda

36 Läroliv:

skriven

TACK snälla, snälla du för svaret, vad glad jag blir, blir alldeles blöt i ögonen av glädje.

KRAM

Svar: Kram :)
Esmaralda

37 EPM :

skriven

Jag hade en 20-årskris. Tidigt kan tyckas men jag tänkte att det ju tog 20 år hit, till vuxenhet som jag såg som 1:a anhalt, det är ju hälften så lång tid till nästa! 😱
Men jag lugnade mig. Kände mig lite gammal Vid 30 men nu vid 36 hat jag insett att jag är helt i fas och tillfreds (förutom i kärlekslivet då, men det kommer).
Mina vänner får barn nu, jag var 25... så när mina barn är vuxna så har de den tid jag har nu och då är de 48. Det känns tufft tycker jag.

Nåväl, försöker hitta hem till Blekinge nu med alla bussar och tåg som går, och inte går, i Skåne nu pga branden. Blev post-semester förkyld så lite ynklig nu. Kanske pga den press jag känner efter J:s spökanden- det tär...

Vill ha lugn och ro nu. Kommer det snart? Jag har hittat tillbaka till mig själv, nu måste jag hitta rytmen igen
Kram

Svar: ge dig inte, du hittar din rytm, det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

38 Musen :

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att flytta dit?
Kommer jag och han att flytta ihop såsmåningom?
Kram

39 Hon:

skriven

Skulle han fortfarande vilja ha en relation med mig?
Kram

40 Blomman:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att jobba som florist igen?
Få fast anställning inom det?
Kram

Svar: Du kommer jobba som florist igen men jag ser inte om det blir fast anställning.. kram
Esmaralda

41 Kvinnan:

skriven

Hej Esmaralda.

Det från igår grep tag i mig känner jag.

Tror du det grep tag i honom också känslomässigt och har han tänkt på det i efterhand? Eller är det inget han funderar på?
Mår dåligt över?

Finns det känslor för mig?
Ser du oss flytta samman såsmåningom?
Kram

42 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du det kommer gå bra för min dotter som har fått nytt jobb 😃☀️Kram

Svar: Jadå, det känns positivt.. kram :)
Esmaralda

43 F:

skriven

Hej Esmaralda.

Känns det som om han är helt ärlig mot mig?

Finns känslor för mig?
Kram

44 Dalkulla :

skriven

Någon egentlig kris vill jag väl inte påstår att jag har eller haft, däremot kan jag bli panisk skräckslagen över hur åren rullar iväg och jag själv knappt hinner med längre. Att hålla sig omkring siffran 6 är ok men, när det tendera till att flytta upp sig en siffra till som snart bli 7 - med en nolla efter, då är det inte roligt längre.

Trots att jag ser betydligt yngre ut och, ingen kan ens tänka tanken att jag är i den åldern så är kroppen det, sinnelaget stannade för länge sedan på 25. Jag är glad och sprallig och vill verkligen inte sätta mig ner och sitta där. Det är inte jag som gör det.

Har satt igång med att gå på mitt gåband varje dag 30 min, dels för att mediciner kan lägga lite kring midjan, inte mycket men jag vill inte har det där, dels för en eller två mediciner som jag gör allt för att försöka få bort.

Sedan har jag börjat tar fram färgtuber och penslar igen, måla sådant jag tycker om - klara av. Inte lättaste att lära sig tekniken, men övar och tror att med tid och längd ska jag komma lite längre än idag.

Tänker göra färdigt min diktbok, också ett projekt som tar sin tid. Har också börjat rensa ut i gaderober och gick igår ner till en parkering där det står en stor grön sak med namnet Emmaus på, däri kan man lägga ner kläder väl tillsluten påse. Hela och rena kläder är ett sätt att skänka till behövande. Det gjorde jag igår och mer ska jag gå ner med.

Det här är mina små projekt, mestadels varje dag.
Jag gör det jag kan och orka med. Innehåll i livet som kan skänka glädje både för mig och dit mina kläder kommer.

Kram!


Svar: Vad bra att du tar tag i det kreativa och det är inte baa roligt och en förströelse.. du har ju verkligen en begåvning också... kram :)
Esmaralda

45 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Imorgon åker jag o maken o vår dotter på ett år till Kroatien. Jag är extremt flygrädd och tror alltid det är min sista dag i livet när jag sätter mig på flyg. Gråter veckor innan kan ej äta veckor innan osv. Denna gång har jag varit lite bättre men igår o idag har p gesten börjat krypa fram o smått panik känsla börjar utvecklas. Tanken o rädslan finns hela tiden i bakhuvudet.. hur kommer flygresan dig o hem gå?😭 ngt som sker?
Kram ❤️

Svar: Flygresan kommer gå hur bra som helst så släpp all onödig oro.. kram :)
Esmaralda

46 Helena Ir:

skriven

Tack! Ja,det måste till något sådant..synd att det inte flyter in mer pengar samtidigt..men pengar är inte allt!

Mikael,jag lyssnade på låten..nu vet jag hur det ska låta..eller bör låta i framtiden..a little bit of Helena :)..Skön låt!

Kram :)

47 Melina:

skriven

Hej. Hur känner Han för mig? Kram

48 Anonym:

skriven

Var jag för elak mot min bror igår när jag talade om att vänninas pappa och även hon märkt hur han pikar mig på fb om jag tar ett glas.
Och undrade varför han vill insinuera att jag super. Sa även till honom att jag är besviken att han inte ett enda år vill fira jul med oss.
Och att jag tycker det är dåligt att han inte kom hem och firade jul med mamma första julen efter pappa dött.
Har förstått nu att det inte är så viktigt för honom. Julen betyder inget för honom sa han igår.
Jag älskar min bror men känns som han och jag när mamma dör inte kommer ha så mycket med varandra att göra längre.
Kram

Svar: Jag tror faktiskt ni kommer lite närmare varann med tiden.. ha överseende.. ni är olika... men jag ser ju att du trots allt är viktig för honom. .kram :)
Esmaralda

49 Branne:

skriven

Tjosan!
Skönt för dig att det närmar sig sista behandlingsdagen för dig och vi får hoppas det inte blir fler! :)
Jag har en sådan konstig magkänsla. Min sambo går hela tiden och säger att jag kommer flytta ifrån han efter vi varit på vår semesterresa på Mallorca. Jag söker boende men är helt säker på att jag inte kommer få den. Men det är ändå obehagligt. Kan han se något som inte jag kan se eller känna? Har alltid varit säker på att han har ett starkt sjätte sinne. Kramisar i massisar!

Svar: Jag tror det mest handlar om hans egen rädsla.. kram :)
Esmaralda

50 G.H :

skriven

Ja lite 40 års kris måste jag erkänna att jag har ... den där tiden tickar ju på liksom ... vill gärna ha ett barn till, skaffa mig någon vidareutbildning, känna mig riktigt hemma någonstans, ,,, och gosa mer och känna mig så där ungdomligt kär i maken igen 😝... blir verkligen att man tar varandra för givet ... firar 11 årig bröllopsdag i dag :)

Kram:)

Svar: Grattis på 11 års dagen... jag ser ju att ni har goda chansen att ha det där extra myset igen.. kram :)
Esmaralda

51 Kiara:

skriven

Kära Es!
Sista jobbdagen för denna veckan och för din del sista behandlingsdagen för denna veckan. Måste kännas skönt? Eller du kanske inte tycker de är jättejobbigt? Hoppas du får en bra helg, det var nu i helgen som MG och gubben din skulle komma va?

En liten undran Es, du skrev förra veckan att en belönning skulle komma. Ser du vad de är för belönning? Om inte ser du inom vilket område de rör sig om ; familj, ekonomi?
Kram Kiara

Svar: Det gör ju inte ont med behandlingen.. jag vet att det måste till.... men det är ju inte kul. Ja en belöning av något slag kommer men jag ser inte riktigt vad.. kram :)
Esmaralda

52 Michaela:

skriven

Jag är 38.5 år och kan säga att jag håller med om paniken att fylla 40! Hjälp! :)

Vi kan prata om allt. Jag kan vara mig själv. Allt faller sig naturligt. Hjärtat slår lite snabbare helt plötsligt. Känns speciellt :)

Kram och ha det såå mysigt med maken och MG! Och njut över två dagar utan behandling och SNART är du färdig! Hurra!! :)

Svar: Ja, så skönt det ska bli att återvända hem i nästa vecka... fast det går ju ingen nöd på mig här.... kram :)
Esmaralda

53 Maddelito:

skriven

Hej ez!

Jag och en klasskompis har gjort ett arbetet tillsammans i skolan men lärarna blir inte nöjda. Kommer det lösa sig i år med arbetet?

Ha en bra dag

Svar: Ja, ta till er kritiken och gör om det som behövs och det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

54 Jennifer:

skriven

Ja, jag tänker välja bort livspartner om någon sådan ens existerar men jag tror inte att det gör det (inte för mig).

Jag har accepterat att jag får leva utan kärlek och det har jag gjort hela mitt liv så jag vet att jag kan det. Det är bara att fortsätta på samma sätt som nu.

Men en romans då och då vore trevligt. Är öppen för det.

Har jag månntro missat den flirt jag blev spådd att möta i sommar? Eller kan det ännu ske i augusti?
Kram
Jennifer

Svar: Det finns fortfarande tid.. se dig omkring.. kram :)
Esmaralda

55 Pia1:

skriven

Krisen av att allt är försent, den drog ner mig rejält förra hösten när det verkligen gick upp för mig att jag inte skulle få någon hjälp att få vård. Att ha såna fruktansvärda smärtor och se barnens uppväxt fladdra förbi och även om kärlek och arbete är underordnat detta så är det fan så bittert.
Att själv inte kunna göra förändringen och kunna göra det man faktiskt vill för att man får vänta på vård och under tiden blir skadorna värre och alltmer bestående. Och man är en bit över 40 och sannolikheten för karriär och ekonomi osv sjunker drastiskt, när varje försök har straffat sig och inga tecken tyder på att en gör något bra eller tar en framåt. Kanske man ger upp till slut istället för att göra vad kriser ska vara bra för, förändringen kan bli åt fel håll. Jag har helt slutat försöka låtsas må bättre än jag gör till exempel, det har bara fått människor att tvivla på mitt tillstånd.

Svar: Ja, det är tungt och du har mycket att tampas med... jag skickar dig stora styrkekramar och en dust healing !
Esmaralda

56 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, ser du om det är nåt jobb i sikte för mig snart i höst? Hoppas speciellt på ett jobb jag sökt, har jag chans där? Kram

Svar: Du har 65-70 % chans på det jobb du sökt och får du det inte så dyker det upp något annat som känns bra.. kram :)
Esmaralda

57 Am:

skriven

Hej Esmaralda.
Om ett år framåt bor vi ihop eller isär då?
Kram

58 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, blir det egna barn för mig innan det är försent.
Tänkte om lite igår att jag kanske gör ett misstag och tänka bort barn för att jag inte alltid är pigg i mina sjukdomar.
Kram

59 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se om han verkar ha tänkt något mer på gårdagen och om det verkar beröra honom?

Har han känslor för mig?
Kram

60 Lotta:

skriven

Ja, man krisar lite emellanåt helt klart. Har lärt mig att saker och ting brukar ordna upp sig såsmåningom även om det kan ta tid. Jag känner inte att jag är en speciell ålder på det sättet, men däremot att jag inte har så mycket tid kvar i yrkeslivet vilket begränsar och stressar en del eftersom det är så mycket jag skulle vilja göra.

Nu fick jag konstigt nog ett jobbuppdrag...så glad!!! Jag har tyvärr fått dåligt självförtroende känner jag och är orolig för om jag verkligen kommer ro detta iland. Hur ser det ut. Ser mina grejer ut att bli uppskattade?

Ha det fint
Kram L

61 Helena Ir:

skriven

Funderat på varför jag vaknar till så många tidiga morgnar kl 04.57? Så slog det mig..var det inte då min son föddes..undrar om Universum vill säga mig något..något på G kanske? Får du till dig något?

Kram :)

Svar: Ja, något verkar vara på G faktiskt.. jag ser inte vad... var uppmärksam.. kram )
Esmaralda

62 Jessica:

skriven

Hej Es!

Vad tycker han om mig?
Hur stor är chansen att det blir något mellan han och mig?

Kram :)

63 Mikael:

skriven

Pia1, vet inte vad du brottas med men du kan kolla in Joe Dispenza , googla, vet inte allt möjligt de lyckas med men de har healing grupper osv., såg att de lämnat in till barn sjukhus att få arbeta med barn då de har så bra resultat

Man får skratta en bit in när en berättar om mötet med läkaren

https://youtu.be/F8iIT0Vs7ac

Helena, ja är en bra låt några goa Helena har sprungit på i mina dar :)

Kram
Mikael

64 Maddelito:

skriven

Tack för ett snabbt svar och jag är bredd på att plugga hårt så jag kan börja jobba nästa år.

Trevlig helg

Svar: Bra.. har du bara fokus så kommer du lyckas 100 %.. kram
Esmaralda

65 Agnes:

skriven

Har alltid ignorerat att jag blir äldre, men nu går det inte längre. Nu måste tom jag själv erkänna, att jag är för gammal för det här samhället...och det svider, faktiskt.

Ser sämre...har en gång i tiden gjort en operation för att slippa glasögon. Ngt jag haft sedan jag började skolan, hatat intensivt, o sedan, när det blev möjligt, gjort en operation för att kunna leva livet glasögonfritt.
Nu, med stigande ålder, så säckar ögonen. Vilket jag verkligen avskyr. Intensivt. In i märgen. Läsglasögen redan inskaffade, o snart är jag nnog tvungen att ha det även för bilkörning. Märker själv att jag kör på rutin o faktiskt har både reflexer o framförhållning i behåll, haha!

Hör allt sämre...nu går det inte längre att ignorera att jag inte hör...dels har jag en ärftlig hörselnedsättning, o dels blev jag sjuk som mindre, vilket gjorde att hörseln "tog stryk". Har sedan 12-årsålder eg varit "berättigad" till hörapparat...men hur sexigt är det med en hörapparat...nu är jag tvungen att skaffa mig denna erotikdödare för att kunna höra o vara del av ett samtal...

Nakenkostymen töjer sig...det blir sladdrigt. Drabbar alla som åldras. Bindväven försvinner, så min jakt på collagen är hård. Anna Anka käkade kycklingbrosk...helt riktigt...ju mer brosk, desto större chans att nakenkostymen håller sig på plats...för kännedom...jag gillar inte brosk...därmed sladdrig...äter dock collagen.

Blir stel...lederna bråkar...livslånga sjukdomar ska hållas i schack...

Är nog därför jag väljer att vara singel...jag själv är totalt ointresserad av män som inte passar in på det jag söker. Och jag har märkt att män söker som jag gör...vilket är en smula komiskt...vilket gör att jag kommer att vara singel, men den typ av man som jag söker, aldrig kommer att hamna i singellivet, om de inte vill, då utbudet på villiga kvinnor aldrig kommer att sina.

Gäller att inse fakta. Jag är för cynisk, misstänksam, negativ, krävande o så totalt ointressant för en man, så singellivet är enda valet.

Nu ska jag samla ihop mig för gymmet...roar mig inte alls, men behöver träna.

Trevlig kväll!
Kram!

Svar: Collagen... det var collagenmasker som ryska syster införskaffat och som vi testade tillsammans... och peppar peppar.. huden drog ihop sig och rynkorna slätades ut... magiskt !! Hoppas det gick bra på gymmet.. men det brukar det göra :) Kram :)
Esmaralda

66 Ghostwriter :

skriven

Jag är långt under 30 men ändå har jag haft ålderskriser kan jag säga. Det är för att jag kände mig så oerhört "gammal" och när du skrev min första seans så sa du att jag är riktigt riktigt gammal i själen, så ja, där hade vi svaret haha. Däremot när jag gick in i en av dom bättre relationerna så började jag bli mer jämlik min egna ålder, men kommer nog aldrig bli så till fullo. Jag är den jag är och det råkar vara lite mentalt äldre. Men jag har helt klart lärt mig alla läxor längst vägen ändå, som tillhör min riktiga ålder!



Tror du att N bostaden kommer vara bättre för mig än V bostaden? Jag tycker att båda kan bli bra. Tror du att det blir något som eller hoppar Vbostaden av?



Kram!

67 Rebecca:

skriven

Varför undviker han mig? 😶

68 Hannas krypin:

skriven

Jag vill inte stå där om flera år och känna att jag ångrar mig. Så därför försöker jag vara snäll mot mig själv och göra bra val.

Svar: Klokt.. alla borde tänka så... kram :)
Esmaralda

69 Lilla m:

skriven

Hej, ser du någon större varning eller risk med att gå all in med N?

70 Lydia💕:

skriven

Har aldrig haft någon ålders kris vad jag vet så jag vet inte vad det är 54 år är jag och den enda krisen jag har just nu är väl och hitta en kärlek eller en romans iallafall för jag tycker jag är redo för det just nu har provat nät dejta men det gick åt skogen kände jag dejta M men för långt avstånd kände att vi trivdes ihop men det där och komma hem till någon dela vardagen ihop resa ihop och tjafsa ihop det vore underbart just nu och det tar väl tid men känner då att jag blir äldre kanske rent av bekväm med att bo själv ha en skön helg alla och kul det skulle vara och få träffa dig på riktigt
Lydia💕

71 Fanny2:

skriven

Ibland undrar jag om det finns någon som aldrig har haft en ålderskris... Jag försöker låta bli att jämföra mig med andra trots att det är svårt. Varför är man nästan alltid mest dömande mot sig själv? Det känns fantastiskt att komma bort från det en stund nu när jag är i underbara Florens. Man skulle ha haft körkort för att komma bort till vingårdarna och byarna. 😌

Har lyckats gå upp lite i vikt före resan och det känns inget vidare bra för självförtroendet... Känner mig utstirrad och får sliskiga kommentarer på gatan. Vad tror du andra ser när de ser mig? Snart ska jag ut och turista mer och imorgon vill jag besöka Uffizi. :)

Kram 💜

Svar: Ja, Florens är en underbar stad ! Du drar blickarna till dig och det beror inte p övervikt.. kram :)
Esmaralda

72 Dunegull:

skriven

När jag träffar den rätta, ser du om han flyttar in till mig i huset eller vi köper ngt eget?
Kram

Svar: Ni köper eget tillsammans.. men kanske inte direkt.. kram
Esmaralda

73 Bellagio:

skriven

Livet går upp och ned. Jag känner mig ambivalent ist, å ena sidan vill jag vara äldre än jag är. Jag vill ha alla erfarenheter redan, pondus och kunskap. Å andra sidan vet jag inte hur livet ska räcka till för allt jag vill uppleva och göra. Mest i yrkeslivet, privat har jag svårare att hitta min väg. Låter kanske kaxigt men jag är ganska bra på mycket. Skulle jag satsa på att måla, skulle jag kunna bli bra, men det är tråkigt. Har en del andlighet i mig, och skulle kunna satsa på healing mer. Men det räcker med att det finns där. Joggar ibland, men blir tråkigt. Är gärna i skogen, men ledsnar. Suck. Ibland känns det som att jag enbart strävar efter upplevelser, exakt vad det är har inte så stor betydelse. Bara det utmanar mig. Vet inte vad jag ville med inlägget, men gnällde av mig lite 🤷‍♀️

Svar: Upplevelse.. det ska du ha fokus på... kram :)
Esmaralda

74 Kvinna:

skriven

Hej Esmaralda.

Mår han dåligt över gårdagen med mig?
Har han tänkt på det i efterhand och berör det honom?
Finns känslor för mig?
Kram

75 <3:

skriven

Hej😚 Hade hans mamma nånsin accepterat mig? Hon vill helst han ska ha någon från sitt land.
Hade hon gillat mig?

Svar: Hon hade nog haft svårt att acceptera.. kram :)
Esmaralda

76 linnea:

skriven

jag e i kris!!!!! snart gammal o önskar barn!!!! egna barn!!!!!!!!!

måste jag försöka länge innan de lycaks??

varför e de så svårt😭😭😭

77 Tiss:

skriven

Jag och min vän ska resa till Rhodos nästa helg. Vi båda mår inte så bra just nu, men vi tror att vi kommer att må bättre av att byta miljö och värmen. Kan du se om resan blir bra?

Svar: Ni tänker rätt... miljöombyte är bra... kram :)
Esmaralda

78 Tingeling :

skriven

Jag var i kris innan 30. Jag ville verkligen inte bli 30 och ville inte fira och tyckte jag borde ha gjort mer i livet. Att fylla 40 om några år känns inget alls, snarare att jag vill fira det, fest eller åka iväg med familj nånstans.

Hade ju sökt att jobba som vikarie inom förskola under studierna och skulle få komma på intervju. Men hela jag bara skriker nej! Jag kan inte, jag vill inte! Så tänker inte gå.... detta är väl ett tecken om nåt, att just det yrket inte är rätt... däremot är kurserna intressanta och kommer säkert till nån användning om jag måste fullgöra utbildningen en termin eller två. Har sökt en nu med sen anmälan så får vi se om det går vägen... blir bra vilket som 🙂

Trevlig fredag, kom precis hem från badhuset och nu blir det skagentoast!

Kram!

79 Ghostwriter:

skriven

Tror du att N bostaden kommer vara bättre för mig än V bostaden? Jag tycker att båda kan bli bra. Tror du att det blir något som eller hoppar Vbostaden av?



Kram!

Ha en fin fredag

80 Milla:

skriven

Nu har jag i a f fyllt 50 o livet har inte blivit uppfyllt av mina drömmar tyvärr. Drömde om hus lekstuga till barnen resor studier karriär men inget blev. All tid las på exmaken. Blev i dag firad av kollegorna . Tacksam för det.
Funderar på att gå aktiekurs m Kavastu i Stockholm i höst. Kommer det löna sig? Tacksam för svar. Ensam o låg.

81 Alie:

skriven

Tror jag hade min största ”kris” när jag fyllde 35. Aldrig hittat rätt i kärlek och därför valde jag bort barn, även om jag alltid velat ha. Men nej, inte till vilket pris som helst, jag ville ha hela kittet, annars fick det vara. En sorg i sig att det inte blev så, men har bearbetat det och nu är det jag och livet som gäller.
Jag gör mitt yttersta för att leva fullt ut, och tycker jag lyckas bra. Klart jag längtar efter kärlek, den stora.. och JAG VET, att vi kommer mötas en dag.. ( även om jag ibland tappar sugen, för det ta tid). Det viktiga är, att jag lever ut mina drömmar, under tiden ✨.
Kram :)

Svar: Underbart att du lever fullt ut... och viktigt... kärleken kommer.. kram :)
Esmaralda

82 Elena:

skriven

Hej
Jag har väl en liten kris vid 45.. Lever i en frustration i nuläget där jag som ensamstående träffat en man som känns självklar på alla sätt. Vi lever som i en relation, reser ihop, imtima å umgås jätte fint och jag känner att det finns nåt där från oss båda men idag sa han att han bara känner vänskap. Vet inte om jag ska släppa honom eller leva på hoppet?? Det tär på mig när vi inte umgås och han är som bränsle när vi träffas.

83 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.

Finns det känslor för mig?
Kram

84 Barbie:

skriven

Hej goda Es! Jag har fått en förkylnings blåsa och den vill inte veck men jag har ont i vänstra örat kan du se om detta går bort? Jag har jätte svårt för detta!! Ser du om min dotter blir sjuk påfrestande? Kramar

85 linnea:

skriven

jag e i kris!!!!! snart gammal o önskar barn!!!! egna barn!!!!!!!!!

måste jag försöka länge innan de lycaks??

varför e de så svårt😭😭😭

86 Smile:

skriven

Hi!
I Wonder If he is coming back to me for something? Does he regret anything?

Im under a new process in my job and om wondring if its going to be Great?

❤️🌺
M

87 Mandarin:

skriven

Tack Esmeralda! Det känns bra att veta! Trevlig helg!

88 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att han kände att jag blev sårad av det?
Är det något han funderar över?
Kram

89 Helena Ir:

skriven

Tack för svar :)

Kram

90 Dahlia:

skriven

Hunden som vart i mina drömmar då och då den senaste tiden, och den gör sig även påmind i mina tankar. Har vi någon slags connection? Tycker det känns som den tagit till sig att beskydda mig.
Den finns på riktigt men är ju tyvärr inte min!

91 KristinS:

skriven

Känner H lika som mig???

92 Browallia:

skriven

Jag känner igen mig i beskrivningen av att vara medelålders och reflektera över livet. Jag är nog en av dem som konstant befunnit sig i en kris då hela mitt liv varit kantat av misslyckanden och besvikelser men som till slut visade sig bero på en grav Npf-diagnos. Diagnosen har hjälpt mig se att det finns en mening trots allt med det som jag har gått igenom och som jag nu jobbar på att vända till någon positivt och med målet att hjälpa andra i samma situation. Jag ser fram mot att fortsätta min personliga utveckling och en dag förhoppningsvis bli den farmor du sett mig bli i framtiden.

Önskar dig en trevlig helg med maken och MG. Stor kram från mig i norr.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: