Prinsen finns inte...

Dagens gästbloggare är: Mamman

Hej, nu är det  dags för mig att gästblogga.

Jag har väntat på den rätte i kärlek hela livet känns det som.

Men det är inte sant. Jag har ju träffar män som jag blivit förälskad i och män som jag levt med och fått barn med och visserligen har det inte hållit men jag känner att jag har ett finger med i spelet för jag har hela tiden lyckats välja de som är fel för mig.

Såvitt jag förstår så är det mitt eget ansvar.

Jag kan tycka att somliga av er lägger allt ansvar på spådomar när ni istället bör rannsaka er själva.

Om man inte träffar någon alls då är det kanske för att ingen duger och ni har förväntningar som är orimliga.

 

Prinsen på vita springaren finns inte.

Men världen är full av goa och trevliga karlar.

Jag har en väninna som ingen karl duger åt. Han ska se ut på ett visst vis, ha ett arbete med hög status, ha pengar, ha en speciell personlighet och jag som är synsk har talat om för henne att då får du leva ensam för en sådan karl finner du aldrig

Har det gått typ 20 år och man inte träffat någon då är det dags att analysera sig själv.

Jag siade för en kvinna att  den rätte fanns nära henne.. i samma område och de träffades men hon valde bort honom eftersom han arbetade på bilverkstad och inte hade högre utbildning.

Ja, då får hon skylla sig själv.

Människor gör korkade val, om  ni ursäktar.

Och är man så omogen då får man stå sitt kast och leva ensam.

Jag siade för en man och talade om för honom att han redan mött sin rätta kärlek och visst hade han dejtat en tjej som han gillade men hon vägde för mycket tyckte han och det blev bara  en dejt. 

Där sket han i det blå skåpet som Ez brukar säga för det var den rätta kvinnan för honom som han valde bort.

Vad jag vill ha sagt är att vi har ett stort eget ansvar.

 

 

Jag förstår inte hur Ez orkar besvara era frågor om och om igen från samma människor och samma tjat om kärleken.

Egen insikt efterlyses.

Hur som helst, ha en bra fortsatt  augusti och kram från  Mamman

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es kommer de göra något åt mitt mejl där jag tog upp en del som inte var ok på spavistelse? Inte hört av eller fått någon respons...än.
Tycker de bör kompensera oss lite ?
Vad ser du om situationen.
Kram

2 Anonym:

skriven

Hej Es,efter att ha kollat på fantastiska serien Lykkelandet. Slog det mig skulle lite kände Mikael passa mig. Han verkar vilka träffa någon. Kan inte bestämma mig om han är sliskig och självupptagen. Man dömer ju så hårt ibland av det yttre.
Är det nog bo eller nytänk. Skulle jag intressera honom.?
Kram
🙈💗💗

3 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Får en känsla av att dagens blogginlägg är skrivet efter min kommentar igår på bloggen. Jag kan endast tala för mig själv och när det gäller att träffa män - så går jag helt och hållet på min känsla. För mig handlar det inte om utseende, status, jobb. Utan helt och hållet om att hitta den rätta känslan. Och om den inte infinner sig, hur man än försöker, så då väljer jag att leva ensam hellre än att vara i ett förhållande med fel man som inte känns rätt. Det är mitt val. Jag väljer att ha det så framför att vara ihop med fel person. Och då kanske det innebär att jag kommer att få leva utan kärlek för resten av mitt liv och då är det så. Men att skriva att folk gör korkade val tycker jag känns ganska nedlåtande - ingen annan kan veta varför en människa väljer som den gör. Låt alla leva som de vill.

Härligt för dig Mamman att du har fått uppleva förälskelse och leva med olika män. Och fått barn med dem.

Fina Esmaralda, nu ser det mer och mer ut att inte bli någon resa alls i oktober. Ser du något kring detta? Hur stor är chansen att vi kommer iväg?

Kram,
Jennifer

Svar: Chansen finns fortfarande till en resa i höst eller möjligen vinter... kram :)
Esmaralda

4 Juni:

skriven

Gomorra!
Alla "tjatar" vi om olika saker, här inne tjatas det om den rätte personen i ens liv. Tack och lov att Es står ut, för någon människa kanske hon är livlinan till hopp om en framtid som man önskar sig 🌞!

I mitt fall uppfattar jag inte själv att jag har valt bort män pga annat än att den rätta kärleken inte infunnit sig. Eller vad tror du "Mamman"?

Skön lördag på er 💃!
Kram

5 Rosviol:

skriven

Ja, kärlek.. Livets svåra gåta eller något ;p
men spelar inte normer och ideal i vår världsbild en viss roll också och påverkar oss till vad vi tror och tänker? Alla dessa sagor om prinsen och prinsessan, den goda frun och den starke mannen, det feminima och maskulina, riddaren på vit springare till kvinnans undsättning.. I kombination med personlighet och mognad.. så kanske inte så konstigt att ganska många fastnar helt i nötta hjulspår och inte hittar andra stigar att upptäcka..

Sen måste kärleken alltid vara för evigt med en viss specefik person på ett visst speciellt sätt? Allt har sin tid och plats och allt blir inte alltid kanske helt rätt men fyller ändå ett syfte och mening den tid det varar.. Men känns det alltför för svårt så är det nog inte rätt hur jobbig än den insikten kan vara så ja.. Inte helt lätt, nej.
..
Och undrar stilla samma tanke om du es inte blir less alla dom som tjatar och gnatar kring samma kärleksrelaterade frågor dag in och dag ut utan att komma någonvart?

Svar: Jodå, ibland kan det bli lite tjatigt men samtidigt förstår jag ju dom som väntar och längtar... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag vill skicka en vänförfråga till K kvinna som vet inte om det är bra idé?

Ska jag vänta?

Ha det bra

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer tidning vilja gör artikel med mig för tidning. Vi vänta på dom ska svar på mejla...

Ha det bra

Svar: Ja, chansen finns.. runt 60 %... kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur länge tid ska jag vänta tills beundran kommer och mötas mig?

Nästan som om jag gav upp nu för det men vissa har gissar på fel personer...

Är beundran min kommande kärlek?

Ha det bra

9 Helena Ir:

skriven

Så bra skrivet "Mamma"..håller med dig,det gör jag!! Och hur Esmaralda orkar ibland,ja..det måste vara för hennes goda hjärta :) Det finns inga prinsar,i det verkliga livet..om ni inte kommer in i ett kungahus.. :) Alla har vi fel och brister..inget konstigt alls,egentligen. Det gäller bara att träffa någon som även står ut med en själv :) Att kärleken slår ner som en bomb,det händer faktiskt..! Men så kommer vi in i verkligheten,och ser att den här mannen har sina brister även han..och konstigt vore det annars..

Kärlek är nog underbart,vet inte hur den känns :) Och har jag tur så träffar jag min helt vanliga goa gubbe :) När tiden är den rätta!

Ha en trevlig dag Es med din gubbe och MG!

Kram :)

Svar: Och din goa gubbe kommer du att möta :) Kram
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Det var intressant att läsa o få feta att du också är synsk Mamman. Hur jobbar du, som Es via mail eller genom "face to face" träff? Lite nyfiken bsra ;).

Visst ska man rannsaka sig själv o ibland kan det också säkert gå så dåligt att man väljer bort rätt kärlek, eller kanske blir bortvald? Det sista som överger oss är ju hoppet o i detta fall är nog Es det där "hoppet" som kan lugna ner oss som tjatar om kärleken, tror jag ;). O hon har ju ett hjärta av guld o sju änglars tålamod o är härdad som få o kanske därför det går som det går, att hon besvarar "samma" frågor om o om igen...

Ingen prins dök upp igår heller ;) trots att jag utvidgade mitt "område" o hamnade ut på havet o en holme, ojoj. Efter ett långt möte, nå det vsr ju det sista iofs, blev det kräftskiva i ett båthus. Jättegoda kräftor o en lille förstås ;). Jag är förvånad över hur jag ens kunde få något ur kräftorna, det är typ tjugo år sen jag ätit såna sist ;D. En dold talang jag besitter? Det vore trevligt att ha det så välställt som värdparet, underbart ställe o vilken mat, men det lyckas nog inte mera i detta liv. Kanske i nästa, om jag inte ska behöva vara låginkomsttagare igen ;)? O i det livet kommer jag ju inte ihåg nåt av detta liv även om jag skulle vilja. Vad synd...

Det har utlovats sommarvärme men får väl se hur det går med den saken. Nu är jag i alla fall uppstyltad o kan kanske börja agera? Trött som bara den. Kanske blir en nra dag ändå!? Träffar nå trevligt folk osv...
Ha en mysig helg med mannen o MG :)!
Kram Skorpan

Svar: Ja, det ser ut att kunna bli en bra dag för dig... ta för dig !! Kram från mej och MG.. här har vi nyss ätiti en lång och god hotellfrukost... kram :)
Esmaralda

11 Mathilda:

skriven

Godmorgon!

Håller med helt och hållet. Många därute har alldeles för höga krav. Då får man precis som du säger ståndort kast och leva ensam.

Kommer jag gå arbetslös en lång tid framöver? Kram

Svar: En tid men det verkar inte vara så länge.. kram
Esmaralda

12 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Min dotter går i en Waldorfskola och på föräldramötet gav jag ett förslag på hur vi kan samla in pengar till klasskassan. Tyckte själv att förslaget är riktigt bra och relativt enkelt.

Men ingen av de andra föräldrarna har svarat eller gett någon feedback och det känns konstigt. Känner mig lite orolig.

Tycker de inte om förslaget? Eller varför har ingen svarat?

Kram

Svar: Mycket märkligt.. jag ser faktiskt inte varför ingen reagerat för det VAR en bra förslag ! Kram :)
Esmaralda

13 Lotta:

skriven

Tyvärr så tror jag inte att det är rätt om man väljer bort pga vissa saker. Även om jag tycker det är riktigt konstigt att vara så krävande som de du beskriver Mamman i din text. Kanske bra för de som blev bortvalda att slippa dessa personer kan man tycka. Jag tror att man vill vara med ”den rätte” oavsett utseende och jobb för kärleken är där. Visst finns prinsen :)

Esmeralda, du hade rätt att jag skulle komma in i jobb runt sommartid. Klockrent. Och att jag får nya chanser i skov.
Jag undrar om det kommer gå bra för mig på mitt nya jobbuppdrag? Har väntat så länge på detta att jag blir toknervös.

Ha en bra dag
Kram L

14 Bella:

skriven

Riktigt bra inlägg.. får bli veckas uppgift, att rannsaka sig själv och ta ansvar. :-)

Mår jättedåligt just nu psykiskt, känns som allting från USA händer igen och att jag är där och bara vill hem. Exet skrev något till mig igår som fick mig helt ur balans.. att han hade sagt till henne att jag va kär i honom och att ja kanske va crazy. (Vem är inte det 😂😂😂😅) Känner mig som smuts och som att hon bara sa det för att sätta galler i huvet på mig, när hon märkte att jag slutat bry mig. Sånt här får en verkligen att känna tacksamhet till dom som verkligen älskar en, och hur bra man faktiskt har det här hemma.. åh.. :'( Denna ångest och magonten vill jag inte ens ge min värsta fiende typ..

15 Anki:

skriven

Godmorgon
Mamman.....naturligtvis är det vårt eget ansvar ..
Men jag känner det som att Es ger hopp till en annan som gärna inte försöker inte vågar tro att det ska finnas ngn för mig . så...jo jag tänker fortsätta fråga då det gör att jag vågar .
Du kan kalla mig feg men så är det.

Sen är ju kärleken ngt underbart som bara drabbar en som en käftsmäll och jag tror ingen "väljer " bort den personen direkt pgav yttre attribut Då var man inte "drabbad" av förälskelse.Då var det nog inte meningen Sen behöver inte förälskelsen leda till livslång kärlek .

Es är underbar som orkar svara om och om igen
med sina kloka råd ger hon hopp

Ha en kärleksfull Lördag

Kram anki med kärleksfull flock

Svar: Önskar dig och flocken en fin lördag :) kram
Esmaralda

16 Hm:

skriven

Hej!
Alla gör vi ju våra egna val!

Es,har bestämt dejt med Christian. Hur tror du det går? Blir det fler dejter?
Kram!

Svar: Ja, det kan det bli... kram
Esmaralda

17 Milla:

skriven

Är inte så värst intresserad av kärlek för när jag bar gift ställde maken bara till det m allt o jag fick reda ut. I dessa sviter levde jag ännu.
Börjar tröttna på jobbet o vill på sikt ta mig därifrån ovh göra ngt annat. Känns inte som jag uppskattas. Har många semesterdagar och vill plocka ut dem i höst. Kommer jag lyckas o respekteras el ska jag söka på ngn annan skola? Eller ngt administrativ jobb. Könner mig sliten.

Svar: Sätt ner foten och var tydligare... det blir bättre men inte fullt ut och så småningom arbetar du på en annan arbetsplats.. kram :)
Esmaralda

18 Min erfarenhet:

skriven

Hej.
Jag är inne på samma spår som dig. När jag var yngre trodde jag ärligt talat att den perfekta mannen skulle komma. Jag såg framför mig hur han såg ut, med sitt stora fina leende. Lättsam och rolig.
Jag lämnade den relation jag då hade för att jag tyckte att han inte dög. Vilket jag ångrade bittert. Nu har jag levt ensam de snart fyra åren och jag vet inte hur framtiden ser ut med kärlek för mig.
Jag verkar kunna ha lite svårt att släppa in folk. Och jag känner att den man jag hade en relation med innan nog var den rätta fast han inte var perfekt men att vi funkade

Jag har också märkt att ”den rätta” kan ändras med åren, om man ser sin ”bild” av sin rätta när Man tex är 25 kanske man ser en rolig, lättsam människa. Han ser bra ut och har schysst klädstil.
När man ser sin bild av ”den rätta” när man är 30 kanske man ser en trygg stabil man. En man kan prata med. Utseende är mindre viktigt.

Det jag menar är att den rätta finns inte. Man ändrar med tiden och bilden av den rätta likaså.

Jag tror det gäller att hålla fast vid någon Man tycker om och som det fungerar hyfsat med. Lite gnissel ibland kan man få räkna med. Men det gäller att man utvecklas själv och hur man bemöter konflikter i relationen och kompromissar. Med tiden blir ju kärleken djup just för att man delat så mycket.

Jag kan förstå att man ibland behöver bryta sig loss. Men jag tycker man ska tänka ett varv till innan man bryter sig loss från en relation som fungerar hyfsat. Fråga sig själv. Vad kan jag själv göra för att det här ska bli roligare? Bättre?

Jag talar från min egen erfarenhet.
Jag hade velat gjort det innan jag valde att lämna en relation.
Jag var omogen. Jag trodde helt enkelt ”den perfekta” skulle komma om jag lämnade min relation.
Jag tjatade på Es och fick till svar att du kommer möta din rätta efter din separation. Troligtvis 1-3 år efter separationen. Han skulle se bra ut, lyssnande, vi skulle kunna skratta tillsammans osv.

Jag får skylla mig själv. Jag var blåögd. Hur kunde jag tro att en helt perfekt människa skulle komma? För det finns inte.
Jag tolkade fel på grund utav min egen omogenhet.

Jag tolkade det Es sa som en dröm. Det jag inte tänkte på är att en människa kan ha dem egenskaperna men även andra som jag kanske gillar mindre.

I efterhand så är det precis det jag hade som jag vill ha. En trygghet. Lite tråkigt ibland var det. Men så mycket värt med en trygg man som verkligen älskade mig DÅ. Än att tro att den där perfekta charmiga mannen som skulle komma. För det var så jag tolkade det. Att i min fantasi skulle allt bli perfekt om jag lämnade. Jag var mest omogen och uttråkad. Men såg inte att jag var med en trygg man vilket är precis det jag söker egentligen.

Jag hoppas att jag ska träffa en kärlek igen. Men jag vet inte när. Det blev en läxa och jag hoppas att jag är klokare nu.
Kram

Svar: Ibland gör man fel val... ibland blir det rätt... och det kommer med tiden någon speciell för dig... kram :)
Esmaralda

19 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Tror du att han märkte att jag blev sårad?

Berörde det honom också och är det något han tänkte på i efterhand gällande mig?

Finns känslor för mig?
Kram


Svar: Han märkte nog att du blev sårad. Tyvärr kan jag inte se att de djupare känslorna finns.. kram
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God morgon...

Jag är rätt tacksam att Es svarar på de frågorna. För mig är det inte speciellt kul att va den enda singeln vid 28 både på mitt jobb, i min familj och bland mina vänner. Jag vill också skaffa barn och familj. Men tyvärr ser hon aldrig något sånt. Bara att han kommer. Jag lever mitt liv ändå och försöker. Hade ett förhållande i 4 år som jag gjorde allt för att hålla ihop.
Att säga åh du är bara 28 det är lugnt, stressa inte. Men det är lätt för alla andra att säga. Jag har aldrig fått uppleva äkta kärlek utan jag har bara blivit utnyttjad. Då är det väl klart jag väljer att fråga om kärleken?
Nä nu blev jag mer ledsen. För jag går med en sorg kring detta i hjärtat. För varför ska jag aldrig träffa någon?

Usch inatt drömde jag att jag fick böter.. Jag skojar inte för det låg på 24000kr. Förstår inte varför jah drömmer sånt.

Igår plugga jag på jobbet. Det var såå skönt. Helt tyst. Ska nog sitta kvar hela veckan och plugga.

Idag ska jag, mamma o pappa lite ärenden...

Får hoppas min killkompis hinner hem från kroatsien innan hans farfar går bort. Stackare..

Jag känner mig helt slut! Jah förstår inte varför..

Kram

Svar: Rena mardrömmen.. böter på 24.000 kronor !! Du är i en trott period nu och behöver ge dig själv lite glädje som lyfter... kram :)
Esmaralda

21 Mona:

skriven

Hej, kunde vara jag som skrev.Är 71 och har inte träffat rätt. Men är ändå nöjd med mitt liv. Fyra barn och barnbarn. Livet blir vad man gör det till! Jag är inte missnöjd på något vis trots att jag lever ensam. Ha det bra alla!

Svar: Exakt.. det finns så mycket annat i livet... kram :)
Esmaralda

22 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Ser du om vi kan vara vänner? Eller kommer vår vänskap att ta slut? Kram

Svar: Det ser svårt ut att vara vänner på sikt.. kram :)
Esmaralda

23 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag lyssna mer på mig själv, litar på mig själv, älskar mig själv, tryggt i mig själv och allt såna.

Än vad jag ska gör hos andra?

Svar: Ja, du kommer lyssna mer på dig själv och ta hand om dig... vilket också är viktigt... kram :)
Esmaralda

24 Ia:

skriven

Hej
Det är sant att man kan styra sitt eget öde, genom att göra olika val.

Jag har en kollega på jobbet som också är singel, vi har börjat träffas utanför jobbet lite, vi kommer att sluta jobba tillsammans.

Kommer vi att börja umgås mer, bli närmare vänner?
Kommer hon att träffa någon?

Kram

Svar: Det ser ut som om ni fortsätter träffas som vänner.. kram
Esmaralda

25 Hon:

skriven

Hej,
tänker det kan bli lite ekonomiskt utmanande men kanske värt att satsa att åka på resa under nästa månad?
Kram

Svar: Du kommer göra en resa snart.. ser dock inte riktigt när... kram
Esmaralda

26 Hon:

skriven

Hej,
är han mig trogen eller har han antennerna ute?
Kram

27 AnnaK:

skriven

Tror du jag kör själv nästa sommar?

Kram 🤗

Svar: Chansen är god... det är ditt eget beslut.. kram
Esmaralda

28 Jennien:

skriven

Hej Es,

Det har blivit en vana nu att läsa din blogg på morgonen.

Budskapet jag fick från min guide. Gäller inte det längre. Att något skulle väckas under sommaren?

Kram Jennie

Svar: Jo jag tror det gäller men ser inte riktigt hur du bör agera.. försök själv känn in... kram :)
Esmaralda

29 EPM :

skriven

Visst är det ett eget ansvar mamman, men det brukar ju även Es betona i spådomarna tycker jag, att vi gör egna val som påverkar.

Es jag far illa av detta med J, ser du om han kommer ge sig snart? Vill inte må som förra året igen...😔

Kram

30 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Nu närmar det sig. Nu är dagen kommen. Idag kl 16.50 lyfter vi mot Kroatien. Jag maken o vår ett åriga dotter. Känner att min extrema panik säkert kommer komma snart. Försökt förtränga känslorna för dotterns skull. Men ångesten ligger där o gnager. Är så extremt flygrädd att det är pinsamt 😫😭 kommer allt gå bra? Kram ❤️

Svar: Jadå, allt kommer gå bra så försök att inte oroa dig.. kram :)
Esmaralda

31 Sus:

skriven

Hej
Andra gör val som påverkar ens liv....
Man väljer inte allt..
Man anpassar sig också...
Här är de svårt för jag väljer men inget händer....
Love sus

32 Nornan:

skriven

Så sant som det är sagt!

Min önskan är att träffa en man jag kan dela allt med, resa, ha tråkigt och roligt, bara vara, njuta och skratta med... Problemet är att jag sen flera år inte längre vågar mig ut och leta, eller ens bli hittad.

Mitt liv har bjudit på mycket bra och en del mindre bra. Långa perioder har jag varit under isen men min inneboende styrka har alltid hjälpt mig upp igen, aldrig har jag lagt det ansvaret på andra.

Men för några år sen sa en samtalsterapeut jag litade på och tyckte om att "Du kommer ju aldrig kunna vara tillsammans med nån" De orden blev som en förbannelse över mitt liv som förändrade allt! Jag tappade allt och kan inte plocka upp det igen.

Ha en fin Lördag Es. Jag tänker på dig ofta även om jag inte kommenterar så flitigt. Kramar!

Svar: Ha du också en fin lördag... kram :)
Esmaralda

33 maya:

skriven

När vänder det för mig och blir bättre? Uppförsbacken känns allt tyngre..

34 Mikael:

skriven

Tjat om kärleken :)

Ja så när de väl träffat kärleken efter 15 år så skriver de, Hej jag har träffat kärleken..., alltså när man träffat Jackpot kan man skriva lite till om hur det gick till eller så.

Valde bort han för att han jobbade på en bilverkstad..., så träffar de den som har allt det där som de satt upp så visar det sig kanske att personen är en psykopat, blir invalid eller så tröttnar de på personen efter några månader.

Att Es orkar :)

Bra blogg :)

Kram
Mikael




35 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Ser du ingen vänskap för oss fastän våra känslor övergår till endast vänskapskänslor? Kram

Svar: Jag ser att det kan bli svårt att få vänskapen att bestå eftersom ni triggar varann... kram :)
Esmaralda

36 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Det är en sak jag funderar på ibland...

Det kanske blir lättare att acceptera om man vet svaret än att allt är så flummigt. Om det nu skulle vara så. Hon kanske är värd allt.

Tror du att det är så att hans känslor finns mer för den här andra kvinnan än vad dem finns för mig?

Kram

37 <3:

skriven

Godmorgon kära Es kommer de göra något åt mitt mejl där jag tog upp en del som inte var ok på spavistelse? Inte hört av eller fått någon respons...än.
Tycker de bör kompensera oss lite ?
Vad ser du om situationen.
Kram

38 Louise:

skriven

Jag är så arg. Så arg på min skola. Jag fick ju reda på att jag skulle få göra första praktiken v.36-39. Igår mejlade min lärare och sa att det kanske inte blir så utan att jag kanske behövde följa utbildningens riktlinje det vill säga att första praktiken är i februari. Dom skämtar med mig. Ska jag alltså vänta i ett halvår innan jag får påbörja min praktik och bli klar? Den där skolan vet inte vad de gör. Detta kunde de tagit reda på och berättat samma dag så hade jag sluppit söka studiemedel.
Jag blir så trött.

Hemma är det bara jobbigt nu. Mannen sa att om jag ska bo "gratis" här så måste jag städa. Alltså bli hans städerska. Det är han som betalar hyran men jag står som första man på kontraktet. Han har chans att få ny lägenhet men det har inte jag just nu.
Jag vet inte hur mycket mer jag orkar snart. Barnen vill verkligen inte vara här och bråkar hela tiden och jämför med andra familjer.

Jag trodde att jag äntligen skulle bli klar och började se ljuset i tunneln och slutstationen. Men icke.

Kommer jag att behöva göra mina praktiker senare eller blir det nu? Hur stor är chansen att det blir nu som sagt?

Ha en fin dag trots regnet och tacksam för svar. Kramar.

39 mamma:

skriven

ser du någon ny kärlek i sikte?

*hoppas*

40 Dalkulla :

skriven

Mamman: Ditt gästbloggande var sant från första bokstaven till sista ordet. Precis så är det.
Jag är också en av dom som aldrig frågar i parti och minut, frågar kanske om något en gång om året, absolut inte mer. Där kände åtminstone inte jag mig träffad. :)

Jag har också gjort mitt val gällande en man jag träffat, och det tänker jag stå fast vid, trots att han inte stämmer in på den man jag en gång fick
en seans om. :)

Tiden får utvisa om mitt val var rätt den gången.

41 Dunegull:

skriven

Hej,
Detta inlägget håller jag inte alls med om. Den som är rätt för dig kanske inte är rätt för mig. Jag letar efter det lilla extra, den där känslan som finns starkt mellan två personer. Sen skiter jag fullständigt om han har bättre eller sämre jobb utan det är helheten. Den magiska känslan när man är kär. Jag har massa bra killar i min omgivning som både är riktigt snygga och har bra jobb. Men känner man inget så gör man inte. Precis som Jennifer skrev är det en känsla. Jag lever hellre själv än träffar någon halvdant som jag inte är lycklig i. Detta tycker jag är fel för bådas skull. Jag vet om att jag har höga krav på mig själv oxå som person dock inte utseendefixerad alls och har sällan åsikter om andra heller för den delen. Jag uppskattar när folk hittat sig själv och vad de mår bra av. På den resan Är jag nu. Hade inte den biologiska klockan börjat ticka för min del så hade jag inte varit så bekymrad utan det är ju det att jag vill ha barn. Önskar er alla lycka till med era kärlekar sen även tack till dig E som orkar stå ut med frågorna. Du får säga ifrån om det blir för jobbigt. Kram och trevlig helg

42 Skorpan:

skriven

Tack för svar Es!
Kram till dig o MG o kanske mannen på ett hörn ;).
- Skorpan

Svar: Tack och kram från oss till dej :)
Esmaralda

43 Judith:

skriven

Tack Ez att du publicerade denna blogg.... det var jätteroligt att läsa. ... och sant var det också 😂👏🏻
Kram på dig och ”Mamman”

44 Hjärter dam:

skriven

Här kommer iaf en fråga som inte har med kärlek att göra? Är min köksspis farlig att använda nu? Bör jag köpa en ny?

..men om sanningen ska fram längtar även jag efter den rätte, nån att skratta tillsammans med och kunna luta sig mot när livet ger en motgångar..

Kram ❤️

Svar: Köksspisen ser inte helt pigg ut.. men jag får inte till mig att den är farlig.. kram :)
Esmaralda

45 Mirran:

skriven

Hej Es!
Ser du om jag får en ny tjänst? Inom företaget eller på något annat företag?
Kram

46 Åsa:

skriven

Nu har jag flyttat från min kille. Tror inte att jag går tillbaka. Han har bränt alla ljus i alla ändar... Sen såg jag honom igår och pratade några ord med honom..omg..det hoppade i bröstet och kroppen skriker att "Honom vill jag ha"...suck..Kommer jag att gå ett varv till innan jag kan släppa honom helt?

Svar: Ja det kan dröja lite till... men det går över och du går vidare.. du vet ju att det inte hade funkat i alla fall... kram :)
Esmaralda

47 Bubbel:

skriven

Kära Esmaralda!

Tror du att jag kommer att få det jag önskar mest av allt?

Tacksam för svar💕🌷

48 Helena Ir:

skriven

Jennifer (3) nu är ju inte jag Mamman..men vet du vännen..du gör väl inga tokiga val..och visst får du tänka och göra som du känner..blev lite ledsen för din skull..ta det där inte personligt.tror inte det var menat till dig..prinsar finns det inte överskott på :) Tycker du lever i det verkliga livet..

Stor kram och trevlig helg!

49 Michaela:

skriven

Jag kan faktiskt hålla med dig. Man måste gå på känslan tillsammans med personen i fråga. Det gör jag nu då jag träffat någon som får mig att må bra. Och det har aldrig hänt förut. Så jag njuter :) Kram till er alla!

Svar: Bara fortsätt njut... kram :)
Esmaralda

50 Fröken s :

skriven

Känner att jag inte ”vågar” släppa loss riktigt. Tycker han jag är tråkig i sovrummet? Varför ”vågar” jag inte göra vissa andra grejer... kommer han gilla det? Är det bara att köra på. Rädd jag ser dum ut.. kommer jag verkligen göra det eller är det bara inbillning?

Svar: Visst vågar du.. man ska våga allt det man verkligen vill...kram :)
Esmaralda

51 Agnes:

skriven

Hahaha....ja, passa er djävligt noga för att nu inte bli gamla nuckor! O gamla skäggiga munkar som silar snus mellan tänderna...lyss på Mamma Baloo, så fixar sig allt!

Fatta, kärlekskranka...att vilja är inte att veta.

Nä, skämt-å-sido...jag håller med. Detta eviga nötande om när den där "kärleken" behagar svischa förbi utanför staketet...eller trilla ner i ens brevlåda. Visst är det gulligt, säg? Hoopet, Mamma Baloo...hoppet!
Att upprepa sig o önska...hur illa är det? Skriva varje dag o önska fram en älskade ur sagornas riken?

Redan läst en del kränkta inlägg om hur näsvist det var att påpeka om hur nu andra "sköter sitt kärleksliv"...att "du har minsann ingen som helst aning om varför just JAG...", etc, etc, etc...

Såja, andas...

Själv ser jag "kärleken" som en gigantisk masspsykos. Skulle aldrig lita på en man som sa"Jag älskar dig"till mig...det första jag skulle fundera på, skulle vara "Va´fan har han hittat på nu???"

"Försök inte lura mig gosse..." Min erfarenhet av män.

Män överlag är ute efter service. Mannen på den vita springaren, ja, han letar efter någon villig mö som kan tänka sig att både knulla honom o mocka efter den vita springaren. För att hårdra det.

Drar upp mig själv igen...mmmm, prata om mig!
Jag har krav...stenhårda krav...banga dessa krav som man...ja, då skiter det sig. Då är jag singel. And I love it!

Jag dansar latino. Helst. Men jag dansar. En man som inte dansar är otänkbart för mig. Jag tränar en del o tänker på hur jag ser ut...en man med "vilande" muskler o som har en meny baserad på chips, hamburgare, pizza som grund...well...bye-bye.

Jag nyttjar inte nikotin...inte dricker jag heller, då alkohol inte passar ihop med min livsstil. Betyder, att med mig så blir det varken nikotin, eller alkohol. Kan tänka mig att mannen kan få dricka en öl, eller ett glas vin, när han är med sina vänner.

Avskyr kroppsbehåring. Verkligen avskyr. Kan inte ens tänka mig att dela bädd med en luden människa. För mig är lurv avtändande. Kan se en lång o vältränad man bakifrån, tänka att "wawawow, vilken läckerbit", o så vänder han sig om...skägg o ludna armar...och då dör mitt "wawawow" lika säkert som en låga dör när man blåser ut ett ljus.

Vill inte känna mig ägd...avskyr att vara styrd. Män har en tendens att vilja sekundstyra kvinnors liv. Män har en tendens att tro sig vara någon form av hövding.

Detta var de enkla krav jag har på en man. Gällande ålder, så ska de inte vara äldre än mig, de ska även vara längre än vad jag är. Bra jobb, vara självgående o ha egna intressen.
Inte ha behov av att sitta i min soffa o sova i min säng, då jag utgår från att mannen har eget boende. Mitt hem är min borg, o där vill jag inte ha en karl som dikterar hur det ska se ut.

Tror inte ett skit på kärlek, däremot på ett umgänge där det finns utrymme för var o en. Visserligen tror jag inte ens på ett umgänge med en man, då jag nu blivit för gammal. Att börja snudda vid 59, gör inte att en kvinna ses som intressant längre. Sörjer inte, då jag gillar att sköta mig själv.

Jag är helt enkelt för krävande för män, så de väljer istället de där yngre kvinnorna. De, som gärna gör saker för en man, bara de får höra..."Jag älskar dig o du är den jag letat efter i hela mitt liv!"

Kram!

52 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan det dyka upp bli djupare känslor mellan oss?

Kram


53 Lydia💕:

skriven

Jag har aldrig valt bort någon man oavsett vilket yrke eller status den mannen har eller hade men som singel som man är är det tufft och träffa en ny man
Gör man fel eller vill man inte synas som singel svårt också att börja om och leta efter killar som är singlar och lediga i min ålder
Och sen är det svårt att lita på killar igen om man har blivit sviken av sin stora kärlek och fått sig en smäll av det men att välja bort killar som man blir kär i står inte för mig
Och Es är helt fantastisk som orkar med oss om våra frågor när vi ska möta mannen helt klart läser bloggen varje dag men att man funderar och frågar efter kärlek är inte så konstigt om man har kört fast i den frågan
Ha en skön lördag jag kämpar på om att hitta min prins
Lydia💕

Svar: Och du kommer att hitta rätt.... kram :)
Esmaralda

54 Mercan :

skriven

Hej Esmaralda 🤗 Jag är inbjuden på brölopp den här kvällen, ska jar träffa kärleken där 😚😚😚

55 Shirin:

skriven

Hej esmaralda

Var ska jag hålla utkik för min kärlek? Träffar jag honom snart må tro??

Kramar

Svar: Du träffar honom.. kan bara hoppas att det sker snart... kram :)
Esmaralda

56 Pia1:

skriven

Hade en patient här för amatörbedömning av bilder och symtom, patienten har varit hos neurokirurgen på "mitt" universitetssjukhus. Men denne kunde inte hjälpa mer utan hänvisade till min grupp för second opinion och idéer. Vilken chock 😶 så kirurgen menar att det är större chans att vi kan hjälpa 😐 är de medvetna om att jag är en av de två som driver den och tittar på röntgenbilder? 😂😶
Fick lite, eller mycket, hopp om att det kan gå att få saker framåt så småningom 💫

57 Ghostwriter Scenariot:

skriven

Det jag inte förstår är att man ens kan missa sin stora kärlek, men jag tror det handlar starkt om ens egna resa också i livet? Och har man inte uppnått det förståndet man behöver så kan man välja bort. Jag tror också starkt att oavsett valen så är det meningen så kommer det ske - dvs att man kommer hitta tillbaka igen, men inte förens man lärt sig det man ska. Och somliga lär sig ju inte.

Jag utgår sällan från utseénde, utan snarare från en känsla bara. Det ska bara kännas bra när jag ser på "honom" och beteéndet som personen har avgör 100%.

Jag är också synsk så jag kanske känner lättare om det är rätt, men man kan helt klart bygga upp tilliten till sina egna känslor. För den resan har jag också gjort.


I min senaste relation så sa jag till universum att jag ville att partnern skulle vara den rätte. I princip så att jag skulle välja bort den som faktiskt var rätt för mig. Sedan insåg jag att "Nä, det är inte så här den rätten skulle behandla mig. Det är inte så här jag skulle vilja föreställa mig ett liv med den rätte": För den rätte är ju just rätt av många anledningar. Jag skulle aldrig vilja välja bort det som känns rätt.



Frågan är om mannen som nekade den större kvinnan, faktiskt ens kände någon gnista? Han kanske var så självupptagen att han inte ens tänkte efter? Hur kan det Scenariot vara troligt när man väl finner sin rätte?





Kram! Och Esmeralda, stor kram till dig :)

Svar: Det är mycket som ska stämma.. och när det klickar.. då klickar det och det är sällan det klickar med en person som på alla sätt är perfekt...kram :)
Esmaralda

58 Tjejgumman:

skriven

Hej Mamman!

Så väldigt bra skrivet!! Även jag har undrat hur vår kära Esmaralda orkar svara på samma frågor gång på gång. Och frågor om "när"...
Det egna ansvaret och självinsikt måste stå långt framför alla spådomar och förutsägelser. Man kan behöva kyssa några grodor innan prinsen uppenbarar sig, är man då allt för kräsen, tja då kan man ju sitta där på glasberget...

Här är verken grodor eller prinsar inom synhåll, men jag utgår från att "det blir som det ska" i slutänden ändå.

Kram
Tjejgumman

Svar: Japp visst blir det som det ska... även om det dröjer lite.. kram :)
Esmaralda

59 Becka:

skriven

Hej Es

Ser du något speciellt kul som jag kommer vara med om i år?
Kram

60 Flytt?:

skriven

Hej Es

Ser du när det kommer en flytt för mig?
Kram

61 Jossan :

skriven

Åh jag känner hur jag mer och mer faller in i svackan med ångest och det osociala. Jag orkar inte prata med min bästa vän utan jag vill egentligen bara sova. Är inte redo för att börja jobba utan vill bara va själv just nu. Det känns som orken är försvunnen.

Känner lite ångest nu när mamma o pappa ska flytta. Var och kolla på tomten idag. Tankarna snurrar runt. Det känns som de kraven som legat på dom kommer landa på mig nu. Men hur blir det när jag blir sambo eller träffar någon. Hur kommer de bli då? Känner mig så förvirrad...

Kram

Svar: Andas lugnt.. saker och ting faller på plats och löser sig.. kram :)
Esmaralda

62 Hon:

skriven

Ser det ut att hända något romantiskt i höst?
Kram

63 Miltons Mamma:

skriven

Jisses Amalia.

Kan nog ana att många i bloggfamiljen är evigt tacksamma att det är Es och inte du som håller i trådarna här.
Kanske dessa personer som valde bort den rätte, i dina ögon, för att denna person fortfarande är under utveckling.
Jag valde bort en kille för att han ville att tjejen ska vara konstant rakad mellan benen.. Hej hopp. Tjingeling ha det bra.
Nu görs det ju ändå till stor del men att det MÅSTE vara helt tomt. Aldrig.. Jag är kvinna.. Inte fjortis.

Om jag träffade min soulmate, Mr Right, den rätte, för 10 år sedan så hade det då inte varit min Mr Right då jag har en del att förändra först. Vilket dina "kunder" troligtvis har oxå. Sitt sätt att tänka på hur lyckad mannen är i deras ögon: utbildning, ekonomi, utseende.

Han som valde bort den runda tjejen har en tröskel att knata över. Attraktion är A och O. Attraheras man inte så.... Så var det för mig. Killen hade allt... Men jag var ej attraherad. Och då har jag levt singel i större delen av mitt liv.
Jag försöker men nope.. Ingen Mr Right, inte ens en "Mr Right så länge" 😁😂

Jag är evigt tacksam och så himla glad över Es eviga tålamod. Särskilt när det gäller Milton. Jag kan förstå att de säkert irriterar någon men det "skiter" jag i. Det får MIG att må bra och klara en dag till, att känna kärlek och glädje. 😃

Sedan kan jag tycka att en del är ovanligt fräcka och elaka mot Es om de inte får de svar de vill ha eller om något inte stämmer in. Blä för sådant 😊 Lägg inte skulden på Es ❤️

Kjam till er båda




Svar: Det här med Milton... han finns så nära och kommer så lätt.. och det är en fröjd att kunna förmedla.. kram :)
Esmaralda

64 Skorpan:

skriven

En gång till köpcentret med cykel o uppför "mördarbacken" o nu hemma efter ca fem timmar ute o cyklat o upoför samma backe igen, pust. Cyklade längs vägar jag aldrig rört mig tidigare, trots 25 år i denna stad, o det finns mycket fint att se. Vem vet hittade jag min framtida festplats, om jag nu ska gifta mig ;). Var på bilutställning o hittade en fin silvrig bil, vet inte hur rymlig den är där bak, tre tonåringar ska rymmas där, men den bilen skulle se bra ut med mig i ;DD. Kan den bli min Es? Inte provkört den, ännu ;).

Nu blir det mat o rött i glaset, film, o festa lite att jag fått ett nytt jobb som jag hoppas är det rätta för mig tills jag går i pension...
Kram Skorpan

Svar: Härligt... bara festa på.... det är du värd... kram :)
Esmaralda

65 Ghostwriter:

skriven

Finns en lägenhet jag ska kika på som blir allt mer positiv i mina ögon. Gillar dom min och kan detta bli ett bra byte? Ekonomiskt och för mitt psykiska? Tyvärr kan jag bara gå på känslan men jag ser ju inte en bit fram



Stor kram!

66 Ekonomin:

skriven

Hej Esmeralda

Hur ser det ut ekonomiskt för mig framöver?
Kram

67 <3:

skriven

Hej Es,efter att ha kollat på fantastiska serien Lykkelandet. Slog det mig skulle lite kände Mikael passa mig. Han verkar vilka träffa någon. Kan inte bestämma mig om han är sliskig och självupptagen. Man dömer ju så hårt ibland av det yttre.
Är det nog bo eller nytänk. Skulle jag intressera honom.?
Kram
🙈💗💗

68 Skorpan:

skriven

Taxk Es :)!
Jo det kan ju hända att jag somnar mitt i allt med det röda över mig ;D. Tröttheten kommer smygande efter all utevistelse o sen hemkomst igår, men vad gör väl det? Har ju varit "aktiv" idag i alla fall..
Kram Skorpan

69 Ghostwondering :

skriven

Finns en lägenhet jag ska kika på som blir allt mer positiv i mina ögon. Gillar dom min och kan detta bli ett bra byte? Ekonomiskt och för mitt psykiska? Tyvärr kan jag bara gå på känslan men jag ser ju inte en bit fram



Stor kram!

70 Boudica:

skriven

Ja nu har jag tröttnat på mig själv, har kommit hem för 5 dagar sedan, och inte har jag fått något vettigt gjort, har fortfarande massa att göra, men min motivation är spårlöst försvunnen, sitter och slösar bort mina dagar!
Jag försöker tänker på kvällarna att imorgon ska jag få saker gjorda, men sen försvinner hela dan iallafall! D:
Nu är det bara imorgon kvar och sen är det jobb igen.

Tjatat om kärleken har jag nog gjort, men jag önskar ju mig lite något medans jag väntar på den rätte. Och där har jag märkligt nog flera gånger blivit avrådd utav Es av olika orsaker att bli intim med personer XD
Men herregud jag behöver något jag med! torka här jue ;)
Blir jag kär, så blir jag inte kär i utseendet, mer i känslan jag får utav dem, nu är jag inte synsk, men känner lätt av andras energier. (Om någon förstår hur jag menar XD )
Nu tror jag ju på att man inte kan missa den som man är menad att leva livet med, om man nu är menad det. Om man avisar den så var man nog inte riktigt redo att träffas ju
st då, man skjuter bara fram det stora mötet, vägarna lär korsas igen. Har för mig att Es sagt att alla inte träffar den som är rätt i detta liv men kan leva i längre förhållanden ändå.

Näh här ska jag försöka träna lite snart, kanske få mig lite energi så denna slöa dag.

Nu fråga som inte handlar om kärlek ;)
Es, ser du min ekonomi bli bättre? eller kommer jag vara på samma nivå länge till? Klarar mig på det jag har men det är inte mycket.

KRAM!

Svar: Klart du ska lite erotiska och mysiga äventyr... bara ta för dig.. men se upp så du inte upprepar gamla mönster och blir kär i fel killar... !! Kram :)
Esmaralda

71 Miltons Mamma:

skriven

Tack underbara du Es❤️
Värmer i hjärtat varje gång jag får svar ang Milton och ögonen blir helt tårade av lycka 🤗❤️

Kjam

Svar: Kram :)
Esmaralda

72 AnnaK:

skriven

Inte är väl gubben också lite förtjust i mig?

Kram 🤗

Svar: Jo, så verkar det allt... men jag ser inte hur mycket... något issue finns.. men ser inte vad.. kram :)
Esmaralda

73 Smöla:

skriven

Mår min son dåligt? Han har ingen bra relation till pappan.. Hur kan jag hjälpa honom?

Svar: Du kan inte trolla utan det är upp till pappan att bygga relationen med sin son och gör han inte det.. då är det HAN som bli förloraren. Din son får ett bra liv oavsett... kram :)
Esmaralda

74 M:

skriven

Hej Es

Hur blir den närmsta tiden?
Kram

75 Läroliv:

skriven

Hahahaha, den där om kärlek är som en fis, var bra, hahaha. Tack för dagens skratt.

Kram

Svar: Ja, eller hur :) Kram :)
Esmaralda

76 A:

skriven

Hej Es

Finns det någon hälsning till mig?
Kram

77 Dahlia:

skriven

Kan du se om det blir lite festande för min del snart?
Får jag festa med J?

Svar: Ja absolut, det lär komma snart... kram :)
Esmaralda

78 Alexandra:

skriven


Till mamman;

Älskar din klarsynthet & din klokhet. Tack för det!

Det du skriver tål att tänkas på. Påminna sig om sig själv. Ställa sig själv "mot väggen" ibland skadar aldrig.



Heja Mamman, heja Es.

Much love and God bless.

79 Hlin:

skriven

Hej fina du

För någon vecka sedan hittade jag min stora kärlek avliden. Han valde själv att avsluta det och jag fann han
Är så förstörd idag av saknaden och sorgen. Kommer jag ur mörkret? Jag förstår inget av detta och mår så dåligt.
Han var verkligen min soulmate, för han förstod mig.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: