Levande begravd....

'
'

Har du varit hemma hos en hoarder någon gång ? 

Det har jag och det är sorgligt.

Människor målar in sig själva i ett hörn i sitt hem och kan inte leva normalt på grund av alla sina samlade saker.

 

Deras sociala liv krymper dessutom för de vill ju inte ta hem någon till sitt kaos.

Det här patologiska samlandet är en sjukdom.

 Majoriteten av samlare har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning  även om många inte är diagnosticerade. 

Numera har tillståndet en egen diagnos: hoarding disorder.

 

Kort och gott så är hemmet  belamrat med prylar, högt och lågt och staplat på varann.

Man handlar impulsivt, man har svårt att göra sig av med grejor och många släpar hem sådant de inte behöver från loppisar och containers.

De gör ideligen fynd. 

Hemma har de som regel ingen plan för grejorna utan de hamnar där de hamnar och används sällan.

Det finns  ju vanligt normalt samlande också – som inte är sjukligt. Somliga samlar frimärken eller porslinshundar eller vad som helst och då har samlandet ett tema. De som samlar normalt  är ofta ordningsamma personer som planerar det de köper och tar hand om sina grejor.

Hos den patologiska samlaren  är det annorlunda och där saknas helt en struktur och som regel finns det inget behov alls av de prylar man släpar hem.

Prylar, kläder,  lådor/kartonger och bok/tidningshögar tar över och hemmet krymper.

 

Jamen det är ju bara att slänga skiten, tycker kanske somliga men så lätt är det inte.  Det är lika svårt som att säga till en person med anorexia att jamen herregud, det är ju bara att äta.

Ska hoardern göra sig av med något så blir det ångestladdat.

Man räknar med att 2-6 %  av befolkningen är hoarders.

En varning att man håller på att utveckla hoarding är om man tar in fler saker i hemmet än man gör av med. Att det hela tiden byggs på. Plus att man känner ångest inför att göra av med någonting.

Numera finns det hjälp att få.

Det finns en riktad KBT behandling  som inte gör alla friska men de flesta mår i alla fall bättre efter behandling och deras funktioner ökar.

 

--------

Diagnoskriterierna för patologiskt samlande enligt DSM-5:

1. Svårt att slänga
Svårigheter att slänga föremål oavsett föremålens värde. Svårigheten ska vara ihållande.

2. Obehagskänslor
Det upplevda behovet av att behålla föremålen ska vara förenat med ett obehag av att skiljas från dem, som sedan ska ligga till grund för sjukdomen.

3. Hemmet blir överbelamrat
Symtomen ska över tid resultera i att hemmet blir överbelamrat med saker (såvida inte en annan part ser till att hålla efter).

4. Samlandet skapar lidande
Samlandet resulterar i ett lidande för den drabbade och att det resulterar i en försämrad funktion socialt, i arbetet eller i andra avseenden som är av betydelse – exempelvis att upprätthålla en säker miljö för en själv eller annan.

5. Inget annat medicinskt tillstånd
Samlandet beror inte på något annat medicinskt tillstånd exempelvis hjärnskada eller annan sjukdom.

6. Kan inte förklaras av annat tillstånd i DSM-5
Samlandet kan inte förklaras av annat tillstånd i DSM-5, exempelvis tvångstankar i tvångssyndrom, minskad energi i egentlig depression, vanföreställningar i schizofreni eller annat psykotiskt tillstånd, kognitiva nedsättningar i demens eller avgränsade intressen i autismspektrumstörning.

 --------

 

 // Spot on... eller hur !! ? //

Själv är jag inte lagd åt hoardinghållet – snarare tvärtom, så är min hjärna mer minimalistiskt inriktad.

Mina ungar brukar säga att jag  kastar för mycket ! Och så är det kanske.

Men jag mår inte bra när det blir för mycket prylar hemma… jag vill gärna ha rena ytor.. eller planerade ytor med nån pryl som jag verkligen tycker passar där.

 // De här prydnadsgrejorna köpte jag på byns loppis för 20 spänn... och jag bara  älskar dom //
 

Jag  är inget fan av prydnadssaker  fast det HAR hänt att jag hittat nåt på loppis och då använder jag det.. tills jag  tröttnar och sen ges det bort.

Att sälja grejor gör jag inte så ofta – det är så himla meckigt.

Då är det lättare att köra en låda till byns loppis.

 // Och så min plottriga resehylla..//

Jag samlar på reseminnen och sedan tio år tillbaka så köper jag en liten pryl från varje land jag besöker och samlar på hyllan.  Men bara på den här hyllan, ingen annanstans .

  Annars samlar jag ingenting och det har jag inte gjort sedan bokmärkens tid och inte ens då var jag bra på det.

Hur ser det ut hemma hos dig ?

 

Kram & kärlek

 

P.s. Tack snälla för att ni gör tummen upp och gillar !! 😍

1 Susan:

skriven

😱 jag har nog hoarding-lightvarianten...älskar loppis o auktioner och har svårt att slänga o sälja. Ser möjligheter till att göra om allt gammat till något nytt, vilket resulterat i huset fullt med projekt 😱 Sån e jag🤗
Försöker skärpa till nig men det e inte lätt....


Kram o härlig fredag på oss🤗

Svar: Du är väldigt kreativ... och en hel del av dina projekt genomför du också.. kram :)
Esmaralda

2 Mikael:

skriven

Minimalistiskt säger du, det mesta är nedpackat sedan många år, har 2 resväskor och åker till projekt som livet tar mig till, 2 resväskor, ibland en, kan det bli mer minimalistiskt? :)

Hur länge dröjer det till nästa gång jag har lite mer saker och annat mer permanent?

Har ingen brådska och blir det aldrig så är det bra det med då jag får bo på många fina ställen och jag gillar omväxling, egna hus behöver viss omvårdnad, tid och energi, utan de så kan man tänka på precis vad man vill, allt jag egentligen behöver är kläder och några få saker.

Kram
Mikael

Svar: Det kommer en ny epok i ditt liv.. när du bor i ditt hem och inte far omkring.. och då kommer du har mer grejor . fast någon hoarder bor det inte i dig. Kram :)
Esmaralda

3 Tingeling :

skriven

Jag är precis som du... Jag älskar att rensa och göra mig av med grejer! Jag kastar dem inte utan ger bort till olika organisationer,beroende på vad det är, kläder eller saker. Trasigt kastar jag ju naturligtvis. Jag tycker om det, jag tycker om att ge och samtidig ha rent hemma. Jag gillar när det är lättstädat, jag mår bra då. Sedan jag fick barn har jag fått släppa på stökigheten såklart... Men nu är hon så pass stor så hon kan hålla sin stökighet i sitt rum 😁 det händer att jag städar åt henne ibland.. Men försöker låta bli... hon tycker liksom inte det är riktigt lika noga som jag 😉

Blev så mycket på jobbet igår med prat hit och dit och jag blev så trött. Och när jag tänker på jobbet så förväntar jag mig att jag ska få lite panikkänslor, men det får jag inte! Det kommer ett lugn över mig istället, konstigt nog. Igår var på nåt sätt droppen, jag vill inte vara kvar. Kanske det som gör mig lugn, att jag bestämt mig. Om jag kommer in på utbildningen vill säga, det är ju inte självklart.

Men nu är vi lediga och ska hitta på nåt kul jag och dotter! Får se vad hon vill, bio eller badhuset kanske!

Trevlig fredag!

Kram!

Svar: En god chans att du kommer in på utbildningen ! Låter som ett riktigt fredagsmys med bio eller badhus ! Kram :)
Esmaralda

4 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda!

Så gör jag också - köper något reseminne från varje land. Eller jag köper oftast något till hemmet - har mattor, lampor, gardiner, tavlor som jag skaffat från olika länder. Och åt min lilla dotter samlar jag på smycken - köper ett vackert smycke från varje land så hon kommer att ha en originell och unik smyckessamling då hon blir stor.

Märker ibland hur man har lite för mycket grejor, typ kläder och sånt. Då brukar jag gå igenom och slänga och ge bort.

På tal om att spara eller slänga - ser du om jag får användning för dotterns babyprylar och kläder ännu? Har gett bort det mesta men sparat en del fint. Får jag ännu användning för dem eller är det bara att inse att loppet är kört och skänka bort dem?

Kram,
Jennifer

Svar: Det känns som om du får användning för dem så än ska du inte ge upp... spara ett tag till.. kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Jag har känt en man vars mamma jag förstod kan ha haft ett sådant belamrat hem. Han själv var inte heller av den ordningsamma typen,enligt mig.

Jag själv har minskat på mycket här hemma..och vill göra det ännu mer..Drömmer om en större lägenhet med tommare ytor..
I år ska jag kosta på mig att få renoverat i sovrummet..

Jag känner mig tom..vare sig glad eller ledsen..existerar bara.
Tränar..så jag inte blir hemma och det växer mossa på mig..
En dag så spottar jag väl i nävarna igen ..Tror det är en period..

Ha det så bra..

Kram :)

Svar: Ja det är en period.. du kommer ur det och du kommer vidare och det blir rejäl fart på dig... när våren kommer på allvar så kommer du också att blomstra.. kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, stör mig fortfarande på att någon numera dagligen har samma alias som jag haft från början på bloggen. Förut var det någon annan som hade det någon gång bara till och från. Speciellt när det fortfarande är lite samma frågor... Men bra att iallafall du Es vet när jag är jag 💗
Är det paketet jag väntat på från utlandet som kommit ? Är det något lurt med detta ? Banken trodde det igår och bad mig spärra kortet. Men nu fick jag sms att ett paket kommit till postnord som jag ska swisha tull för. Hoppas att det är stövletterna jag gått och väntat på...som kommit och att det är rätt skor och storlek.
Kram
💗💗💗

7 Louise:

skriven

Jag samlar på änglar. Det är allt. Ja också pennor och block men allt har sin plats.

Tack och lov för fredag. Idag kommer vi inte ha så många barn så jag hoppas de släpper mig tidigare. Denna veckan har Izabella varit på fritids i 40 timmar. Det är helt galet. Idag blir det sammanlagt 50 h.
Igår sökte jag två jobb i Malmö varpå ett var på en förskola där pojkarnas gamla fröken är chef. Har sökt till hennes andra men hon har inte velat anställa mig.

Jag funderar på vad jag gjort för fel hos min skrivarkompis. Hon har inte hört av sig trots att jag messat henne i säkert en vecka nu. Jag tror inte vi kommer upp till opponering alls nu i mars. Sen måste jag komplettera mitt papper i montessoripedagogiken.
Blir galen.
Jag undrar om jag kommer ens få min legitimation detta året eller ens göra mina två praktiker för om hon inte hör av sig har jag ingen chans.
Får vi ihop vårt examensarbete om inte i mars så i maj?

Ha en fortsatt fin fredag och tacksam för svar. Kramar.

Svar: Det är nån kändis so också samlar på änglar men jag minns inte vem nu ! Ja, fredagar är bra dagar :) Ta tag i det med din kompis... du måste ju se till att bli klar... annars får du ha ett annat arrangemang ju. God chans att du får ihop examensarbetet i vår.. kram :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Blir det middag med G ikväll ? Eller kommer han krångla som vanligt ?
Kram

9 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att hinna skaffa familj med en kärlek innan det blir försent för mig?

Eller kommer jag att få skaffa familj på ”egen hand” innan det blir försent innan kärleken kommer?
Kram

10 Annan?:

skriven

Kommer jag och min pojkvän hålla ihop ellet ser du en annan kärlek för mig? Kram

11 Västkustbruttan:

skriven

Halloj mitt i helg-uppladdningen!

Ja det finns sannerligen två läger i detta och jag lutar åt det ’sanerande’ eller snarare; få prylar framme som fyller ett syfte eller emotionellt värde och inget onödigt krafs däremellan. Basta! ;-)

Skulle så uppskatta din känsla i detta. Tror du söndag kommer med positiva besked eller ska jag ställa in mig på att det inte går i lås den här gången?

Kram ❤️



Svar: Jag tror inte det går helt och hållet som du vill... men på något sätt blir det bra ändå.. kram :)
Esmaralda

12 AnnaK:

skriven

Är nån blandning! Gillar ju retroprylar och att leta på loppisar efter retrofynd men samtidigt så vill min hjärna ha ett lite mer minimalistiskt hem. Nu är det för rörigt och det mår jag inte bra av men har svårt att hitta ork, lust och motivation att röja just nu. Borde ta tag i det dock.

Blicken jag fick igår visst var den ett försök att förmedla nåt?

Kram 😊

13 HuldaMaräng:

skriven

Gomorron!
Jag har sen länge insett att jag lever med en hoarder. Vi har några fredade rum i huset så vi kan ta hem de närmsta vännerna men jag fixar inte att skapa nya bekantskaper pga alla ihoptryckta grejor. Samlandet förklaras med att vissa saker är "kult", och då är det oftast grejor med företagsnamn på, små företag som inte finns längre. Det är hemskt jobbigt. I smyg har jag ibland slängt kläder, shoppingkassar från ställen han gillar osv men jag orkar inte ta rätt på allt och framförallt inte ta diskussionen sen. Häromsistens köpte jag en begagnad komvuxbok av en tv-kändis dotter, och nu ska han spara postpåsen den kom i för det står hennes namn på. Det är ju kult! Förr drev det mig till vansinne, nu försöker jag mest hantera det. Kanske skulle jag fråga en bror om hjälp.. DÅ skulle det hända grejor, det lovar jag!! Men vad skulle mannen säga då?

Svar: Det ÄR jobbigt... men samtidigt ska du också trivas i ert hem... bara för att saker och ting är kult behöver ju inte betyda att man måste spara på det !! Kram :)
Esmaralda

14 Lotta S:

skriven

Det börjar komma lite förfrågningar inför hösten/framöver nu då det hörs att jag sagt upp mig. Kommer jag att ha möjlighet att välja bland bitar till hösten eller är det mest tomma skott så jag behöver söka utanför närmaste kretsen?

15 Fina:

skriven

Hej Es! Om jag skulle kyssa honom, hur stor chans är att han skulle besvara kyssen? Kram

16 Solen:

skriven

Ja allt är relativt..jämför jag med hur min mamma hade det så har jag väldigt lite saker och möbler.
Men jämför jag med min särbo har jag ganska mycket mer saker än han. I alla fall mer blommor, böcker och sådant mys.
Men jag tycker själv att jag har en bra nivå. Lite möbler, lite småsaker och nästan inga mattor så det är lättstädat. Alla de får saker och böcker jag har håller till i en enda hylla så det är inte krimskrams överallt. Växter däremot, det måste jag ha i alla rum. Jag tycker att gröna växter ger mig så mycket energi och en bra känsla. Så det måste jag ha ganska mycket av.

Kan du se om det kanske börjar gå åt rätt hålll....Är det något spännande på gång snart i mitt liv?

Ha en härlig fredag! ☀️

Svar: Ja det går åt rätt håll... det kommer en prövning och sedan rätar det upp sig och riktigt bra ting kommer ske.. kram :)
Esmaralda

17 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Något jag trodde jag skulle slippa men inte ... ser du Es om det är magsjuka eller stress som jag har åkt på nu? Går magsjuka på jobbet. 😕 Kram Kiara

Svar: Mest troligt är det magsjuka.. kram :)
Esmaralda

18 ht:

skriven

Hej!
Tror du jag möter min soulmate detta år?
Kram!

Svar: Chansen finns.. kram :)
Esmaralda

19 Cross:

skriven

Jag samlarpå mig saker men i perioderkastar jag ut med.

Vad kommer han tycka om mig i kväll? Kommer han gilla det gan ser? ❤️

Svar: Jadå, det kommer han att göra.. kram :)
Esmaralda

20 Härskarteknik:

skriven

Hej!

En kortis idag: var det med flit som hon missade att maila ut första afterwork inbjudan till mig? Jobbigt att vara hög sensitiv ibland plockar upp signaler på att hon inte gillar mig utan anledning suck på vissa människor...

Kram och trevlig helg 💞


Svar: Jag tror faktiskt inte att det var med flit... kram :)
Esmaralda

21 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Kände igen mig i spådomen om en medelålderskvinna som jobbar i vården. Är det mig det handlar om tro?

Soppan som jag tidigare skrivit om här nu blivit än mer rörig. Högsta chefen lämnade hastigt sin post igår. Är detta något positivt för oss? Blir det som det var tänkt från början med min nya tjänst?

Kram!

Svar: Ja det kan mycket väl vara dig det handlar om. Det blir lite rörigt på jobb närmaste tiden men det verkar som om dina tjänst kommer bli som det var tänkt.. kram:)
Esmaralda

22 Tildis:

skriven

Hej Es!
Jag är verkligen ingen samlare. Har massa vänner som samlar på det ena och det andra och tro mig jag har försökt att vara lika flitig och bygga upp en samling men jag tröttnar så snabbt. Det enda som jag har lyckats samla på mig är serviser och muggar från länder som jag besökt. Men det är nog bara en tidsfråga innan jag slutar med det också!

En fråga Es, kommer jobbprocessen gå fort? Kram

Svar: Samlar du på hela serviser ? Det måste ta plats !! Eller du samlar kanske bara till en servis för att få den fullständig ? Jag minns att förr samlande alla på Blå Måsen ( tror jag den heter) Ja jobbprocessen kommer gå ganska fort.. kram :)
Esmaralda

23 Maja:

skriven

Hej Maja,

Jodå känner till en riktig samlare. Hade haft mkt svårt att leva med någon med de idéerna.

Kan du se något positivt komma snart? Jag är så orolig för ekonomi och min son. Jag tror tvärtom att skolbyte skulle skada honom. Och jo skulle ställa till krångel men har snart tömt konto och nu måste jag få in mer pengar snart om det ska hålla. Samtidigt kommer livet bli väldigt stressigt med heltidsjobb men hellre det än för honom att byta skola. Skulle vara ännu mer stressad inombords av det. Och om du ser flytt är det för hela familjen o positivt?

Kram
Maja

Svar: Jag ser att det kommer en flytt.. inte riktigt än.. men det kommer... och det blir bra även om det kan kännas lite nervöst till en början.. kram :)
Esmaralda

24 Skorpan:

skriven

Nog finns det att ta av, massor ur nåns synvinkel sett, men är inte en minimalist. Dock ingen hoarder heller o ingen jag vet lider av detta symptom. Det är ju för hemskt hur folk kan ha det, som lider av detta. Finns det något människan inte kan insjukna i?

Själv har jag äntligen kommit igång med rensandet o det är ju inte klokt hur mycket saker det ändå ryms i ett hushåll som inte är sådär jättestort. Saker som man inte sett på år o dar kommer fram, bl a blev det åka av för gratulationskorten från bröllopsdagen :D, det var verkligen på tiden. Annat användbart går till lotterivinster, nya saker, o sen resten till loppis som de får sälja där. Orkar inte heller med egen försäljning, för lat för det jobbet ;).

Känns otroligt bra att rensa o det finns ännu att göra, men jqg har nu äntligen kommit igång med det. Vem vet dyker karln upp då det är gjort ;). Det hoppas jag ju på... Men det lär nog inte ske denna helg, kanske nåt annat kul på lut, eller vad tror du Es? Nu blir det frukost o sen får jag nog lov att jobba lite...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Det är minsann inte lätt att vara människa ! Och visst är det en go känsla att röja och göra sig av med och få space och utrymme ! Lite kul tror jag det kan bli i helgen för din del.. kram :)
Esmaralda

25 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Har inte varit samlare från början utan tyckt om ordning o reda men efter 30 år med en samlare har det gått överstyr Vi håller fortfarande på att försöka köra bort skräp..Har kört minst 30 lass sen Björn gick bort för snart 5 år sedan...bara skräp !
Nu har vi kommit till den punkt där mycket av det som är kvar är säljbart ...men jag kommer inte till skott så att säga..
Så har äldsta sonen visat sig ha samma ådra....fast med bilar och bildelar...han har fyllt garaget vi tömt efter Björns skräp...
Det står "bara " 3 skrotbilar på tomten...
När jag säger åt honom att slänga och städa upp säger han gör det du först...suck moment 22 blir det när man inte har kropp till det..hoppas han får eget snart...

Så jag vet hur det är ...

Nä nu ut i kylan och hoppas man inte träffar på hundägaren som fick hjärnsläpp igår...och gav sig på mitt promenadsällskap...

Kram Anki med flock

Svar: Ja, det är tufft.. sälj det du kan.. så mycket som möjligt på en gång och det som inte blir sålt då.. lämna till loppis ! Det är bättre att få frid i själen än att plåga sig och sälja lite då och då och fortfarande ha kvar röran ! Sonen får du styra upp--- det brukar vara bra om man begränsar en yta... tex att du får ha dina grejor i garaget men ingenting utanför mer än den bli du kör. Begränsat man inte från början så rullar det på.... här skiner solen och kanske på dig också o jag hoppas du fick en go hundpromenad.. snart ska jag ut med mina stavar.. kram :)
Esmaralda

26 Pia1:

skriven

Han förstod faktiskt problemet, eller problemen, men kirurgen kommer bli en tuff match. Och jag fick känslan av att han först trodde jag klagade, jag tycker ärligt synd om honom som har mitt fall. Förstod han att jag förstår dilemmat, jag försökte få fram det men jag vet inte om det kopplade. Jag vill inte plåga någon mer med mitt fall, det är fasen en omänsklig uppgift för en person och jag tackade nej till att skriva till kirurgen i nuläget, jag kan inte lägga det på honom i nuläget. Han blev stressad innan jag lämnade, jag vill inte bråka med någon och jag gav honom en kram faktiskt, förstod han att jag med det verkligen menar att jag fattar hur jobbigt det är för dem?

Svar: Ja jag tror att han uppfattade precis som du ville han skulle... kram :)
Esmaralda

27 Ung:

skriven

Har mått dåligt en längre tid och ser ingen ljus framtid. Kommer mitt mående snart bli bättre?

Svar: Ja absolut, kram :)
Esmaralda

28 EPM :

skriven

Godmorgon!
Jag samlar inte på nåt men har levt med en man i 14 år som har oerhört svårt för att slänga saker. Detta stör mig, för jag vill ha ordning, iallafall utåt sett- ex lägga småprylar i en låda sen kanske det är kaos i lådan...
Samtidigt är det ju hans saker och jag kan inte röja bland dem, men detta beteende går även in i vår barnuppfostran då jag ör väldigt ensam med att rensa ut... En bidragande orsak till skilsmässan kanske.

Sista sportlovsdagen så det blir skridskoåkning.
Tar med två barn till och hoppas det blir bra...😱

Jag upplever att jag kastar pärlor för svin när det gäller min kommunikation med män... Tröttsamt! Skönt att veta att min soulmate gillar mitt sätt att vara.
Ser du nåt om hur vi träffas?
Klickar det omgående?

Kram

Svar: Härligt med skridskoåkning - så ska det vara sportlovet !! Ja, jag tror det klickar snabbt mellan er... kram :)
Esmaralda

29 Fjäril:

skriven

Hejsan Es! Har sedan några år tillbaka inte haft någon bra kontakt med min pappa och han har bara sig själv att skylla. Jag har sedan sommaren lidit av kronisk ögonsjukdom som det visat sig att jag behöver behandlingen för. Då jag går till en privat klinik så kostar en sådan behandling väldans mycket pengar, men nu har pappa erbjudit sig att betala det för mig. Jag blir såklart glad och väldigt tacksam, men hur kommer det sig att han vill göra det? Hur tror du att han tänker?

Kram

30 Jossan :

skriven

God morgon!

Det enda jag samlar på är mina ittala glas och mina miminmuggar.

Sista dagen på lovet och jag behöver verkligen en veckas semester till. Det var mycket som tagit min energi och jag är så trött. Men bara jag blir godkänd på min tenta så känner jag att det är värt det. Det är ju bara 49 dagar kvar till påsklovet.

Idag ska jag fortsätta att städa. Sovrummet och hallen. Igår tvätta och och fixa i köket. Sen ska jah plugga.

Ska på middag imorgon. Men jag är inte alls sugen på det. Vill inte höra massa gravid snacka. Just nu känns det som livet är en tävling jag inte kan vinna..

Men snart är han här.. mr right bara några månader... sen kommer allt gå snabbt!

Tänk när jag ska gifta mig!

Kram

Svar: Ittala har jättefina glas.. jag har haft ett dussin nån gång, det minns jag :) Gå lugnt på middagen och tänk att du kommer dra en riktig vinstlott i "tävlingen" så småningom.. kram :)
Esmaralda

31 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Undrar vad dom skulle säga på jobbet om jag bad om enveckas "röjningsledigt" ;D? Kanske jag på den tiden skulle få allt röjt...
Kram Skorpan

Svar: Ja, det vore väl något :) Kram :)
Esmaralda

32 DD:

skriven

Jahapp idag vakna man av smärta och fick åka in till akuten, misstänker njursten.. jag tycker dock det är intressant med sjukvårdens personal.. ska ju själv jobba med detta och man lär sig mycket från de. Saker man själv ska tänka på när man är på friska sidan.. visa empati osv.

Kram

Svar: Ja oavsett hur stressigt personalen har så MÅSTE då visa empati och intresse för varje individ.. så är det bara.. kram :)
Esmaralda

33 MikaEla :

skriven

Hej hej

Idag är snön så vacker i morgon solen ❄️☀️

Jag undrar är en kille jag tänker på, finns det något litet intresse i honom i mig? Behöver inte vara något stort men ser du något kring honom du kan berätta för mig kramar

34 Kulla:

skriven

Samlar på Ittala glas, men annars är jag nog den som gladeligen röjer och skänker till välgörenhet,
Hur blir helgen.. tjejfest ikväll🍾🥂💃. Kram

Svar: Det blir trevlig och bra.. kram :)
Esmaralda

35 Josefine:

skriven

Kommer kärleken snart?

Svar: Den kommer.. helt säkert men jag kan inte säga när.. kram :)
Esmaralda

36 Dunegull!:

skriven

Jösses!!!!
Känns det möjligt att jag hittat kärleken innan sommaren i år?
Kram

Svar: Ja möjligheten finns.. kram :)
Esmaralda

37 Linnean 🌸:

skriven

Aha, där fick man en förklaring till sådant samlande. Har en granne som har det just så. Fullproppat m ”mög” De lever även i mörker. Totalt nereraget och kvinnan går i princip aldrig ut. Det började med panikångest och har tydligen bara blivit värre. Bekymrade mig mycket i början och försökte hjälpa henne men kan inte göra mer. Själv har jag röjt ur massor. Tömt två källarförråd som blev ett efter superrensning. Har lite kvar i lägenheten. Kläder är svårt att slänga men har en säck med det åxå. Prydnadssaker är inte min grej.
Kan få lite spel för jag tycker att det finns för mycket tidningar och sånt som ska läsas ”sen” och blir liggande. Tror jag har bra koll på läget nu. Det är så skönt när det är röjt och ordning, så länge det varar. En jobbig vecka är till ända. En hund som avlivats och två personer som verkar väldigt...konstiga. Underliga fantasier som inte stämmer. Jag blir så förvirrad och vet inte hur jag ska benämöta detta. Blir orolig åxå! Hade iaf ett positivt besök i går av min fd svärdotter som jag är väldigt förtjust i. Får besök i kväll åxå och vet inte om det är positivt eller inte. Tycker det är en himla röra nu. Behöver lite frid och ro i själen snart. För mycket oro, eller kanske överdriver jag? Det är iaf soligt och fint i dag och absolut snöfritt och det är härligt!
Ha en fin fredag och helg! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Ja det är faktiskt lite för mycket oro runt dig nu... ta tag i det... beta av det du måste men se till så att du får återhämtning.. gör något bara för din egen skull.. något som innebär att du tankar energi... du är viktig och du ska må bra.. så är det.. kram :)
Esmaralda

38 MikaEla:

skriven

Hej hej


Jag undrar är en kille jag tänker på, finns det något litet intresse i honom i mig? Behöver inte vara något stort men ser du något kring honom du kan berätta för mig kramar

Svar: Ja nog finns det intresse...jag ser dock inte hur mycket... gör dig dateable.. kram :)
Esmaralda

39 Maj:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer vi bli tillsammans igen?
Kan han tänka sig att Jobba för det?
Kram

Svar: Det känns tveksamt.. kram :)
Esmaralda

40 Orolig:

skriven

Hej!

Jag tycker inte om att ha stökigt omkring mig. Så jag skulle absolut inte vilja ha det som på bilderna här.

Kan du se om jag kan sluta att oroa mig för halsen?? tycker att körteln har blivit lite mindre.

Kram

41 GP:

skriven

Jag är lite som du, vill inte heller ha onödiga prylar framme om det inte verkligen passar så att säga.


Es, jag blev äntligen erbjuden ett sommarvikariat inom biståndshandläggning. Ser du hur det kommer gå för mig? Kan det eventuellt bli förlängt när sommarvikariatet är över?


Kram och trevlig fredag!

42 Mikael:

skriven

Helt rätt, ingen hoarder här inte :)

En receptionist på ett hotell meddelade en kväll att jag blivit en inventarie på hotellet och skrev in mig i samma svit som USAs president använde vid besök, blir spännande se vart kommande hemmet blir då jag inte kommit på var det är bra att bo, än.

Kram
Mikael

43 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Grejer o saker i mängd och massor minsann.Tur att det numera finns hjälp att få.
Rensning pågår fortsättningsvis här.Försöker föra så mycket som möijligt till loppis.Det finns ju en del saker / kläder som jag inte använder.Det är inte roligt att prissätta och hålla på med loppis men behöver verkligen pengarna.
Samlar nu in pengar till en värmepump och resepengar och allt det andra i vardagen som kostar.
Våren är perfekt tid att rensa tycker jag.
Det kräver jobb men visst belönas man.😊

Blir vinterledigt nu ,ska bli så skönt att få koppla av och ta det lugnt.😊
Es,ser det ut att bli nån ny vänskap eller kanske nån fling under lovet eller under resan?
Eller något annat intressant?😊

Ha en bra fredag!!

Kram Solstjärnan ⭐

44 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, stör mig fortfarande på att någon numera dagligen har samma alias som jag haft från början på bloggen. Förut var det någon annan som hade det någon gång bara till och från. Speciellt när det fortfarande är lite samma frågor... Men bra att iallafall du Es vet när jag är jag 💗
Är det paketet jag väntat på från utlandet som kommit ? Är det något lurt med detta ? Banken trodde det igår och bad mig spärra kortet. Men nu fick jag sms att ett paket kommit till postnord som jag ska swisha tull för. Hoppas att det är stövletterna jag gått och väntat på...som kommit och att det är rätt skor och storlek.
Kram
💗💗💗

45 Fina:

skriven

Hej Es! Om jag skulle kyssa honom, hur stor chans är att han skulle besvara kyssen? Kram

46 Michaela:

skriven

Jag är precis tvärtom! Städar ofta och har det nästan kliniskt rent hemma. Hade dött av att bo sådär. Stackars människor!

Vimsig dröm i natt. Var på en skärgårdsbåt med massa människor. En kille som jag tyckte om var intresserad av en kompis och jag var så ledsen och ville bara bort därifrån men båten stannade ju aldrig så att jag kunde kliva av.

Ha en mysig fredag!
Kram och pussar till Mg!

47 Hopplöst:

skriven

Hej Esmaralda!

Varför kommer jag ingen vart är jag ett hopplöst fall eller kommer det en positiv förändring??

Kram

48 Helena Ir:

skriven

Tack :)

En ny man har tränat på gymmet,en äldre..han påminner mig om Kalle..som numera finns i Alltet..kändes som det var Kalle som sa Hej idag.. :)...Sånt kan glädja mig..Världen är full av goa människor..!!

Kram :)

49 TjejenO:

skriven

Jag får nästan ångest av att se dessa "hoarders hem"🙈😂
Älskade ditt loppisfynd med de mörka vackra statyerna!
Jag tyckte även om din "resehylla"; kul att kunna "minnas" sina resor och att kunna gå dit, le och tänka tillbaka då och då - bra grej!🙌😊

Es, nu har det hänt.. efter 2 månaders tid av processer och jobbsökande har jag nu inte bara fått ETT utan TVÅ jobberbjudanden. Allt på samma gång va?!🙈Jag fick både det jobbet som du sa att jag hade 70% chans på OCH det jobbet du sa att jag hade en liten chans på - men att den fanns.. båda jobben hat haft massa rester, case, föera intervjuer med flera människor och på engelska dessutom. :))
Jag vill nog hellre ha jobbet "där det var en liten chans" - detta trots mindre lön, längre resväg och inte lika bra förmåner.
De hade annat som lockade.. Men, en sak är skum - de vill skriva på i loppet om 2 veckor från att jag fick positivt besked - varför tar så lång tid? Är det något skumt eller är jag bara nojjig :))
Vill ju inte tappa det andra jobbvalet isåfall OM det skulle vara så. Kan du se något?

Stooor kram och trevlig helg till er alla!🤗❤️

50 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Ibland undrar jag hur jag någonsin ska träffa någon.
Hur jag ska kunna släppa in någon nära.
Det kanske blir automatiskt när rätt person kommer?
Ser du mig i ett fast förhållande?
Och ser du mig i något ganska snart eller att jag är själv ett tag?
Kram

51 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur troligt ser det ut att jag får ytterligare ett barn tillsammans med honom?
Kram

52 Jonkan:

skriven

Kommer hon falla tillbaka igen? :/

53 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar hur ser det ut för mig den närmaste tiden. Kram

54 Lilly :

skriven

Hej hur kommer det gå för mina syskon kommer dom få arbete snart?

55 Anna E:

skriven

Vad beror min pappas samlande på? Kan du se hur detta började?

Svar: Det verkar vara som en slags trygghet från början.. en ersättning för något annat.. och det daterar sig långt tillbaka i tiden.. kram :)
Esmaralda

56 Dalkulla :

skriven

Har sett otaliga program på tv med hem som du visar på de olika bilderna. Jag får allergiska utslag och mer till när jag ser dessa överbelamrade hem. Skulle bli helt tokig om jag skulle leva med en person som har denna s.k. hoarder. Har inget överbelamrat hem. Kan också förstå till viss del när det mentala tar över och blir alldeles fel på alla håll och kanter.
Tur att det finns hjälp att få och, att en del blir hjälpta av det, om inte fullt ut, men till viss del.

Kram

57 Klara:

skriven

Hej Es, först vill jag bara säga TACK för att du skickade en healing till min morfar han verkar må bättre och vara mer alert.

När det kommer till ditt inlägg så, ja min mamma är lite utav en hoarder. Hon har så svårt att slänga saker, till och med saker som jag vill slänga ser hon till att kolla noggrant igenom, hon har också mycket fäste till sakerna i huset. Jag och min familj mår dåligt av att det är så mycket saker överallt så det är en jobbig sits. Man vill ju respektera att hon har saker hon samlar på men det blir för mycket.

Jag tackar för att du svarade på min fråga angående min partner och mig och ja min vilja är stark men kan du se om HANS vilja är stark?

Mvh Klara

Svar: Vad skönt att morfar är lite piggare, det gläder mig ! Hans vilja är inte svag men din verkar vara starkare.. kram :)
Esmaralda

58 Anonym:

skriven

Läste dina spontana spådomar igår och tänkte att hon som gillar fina kläder och skönhet passade lite in på mig. Bor inte i vår huvudstad men är där till och från. Så det var nog inte jag ändå...kommer jag hitta den man jag alltid velat ha och inte ge avkall på det som du skrev i din spådom till den andra tjejen. Börjar han närma sig min soulmate ? Ser du några tecken kring honom och hur vi träffas ?
Kram

59 Vb:

skriven

Kära goa Es! Ser du om möjligtvis jag köper en lägenhet snart?
Kramar

Svar: Ja det kommer du att göra men det kan dröja ännu en tid.. kram:)
Esmaralda

60 Maja:

skriven

Hej Esmeralda,

Du har sett flytt men inte riktig ännu. Du har även sett jobb...
Idag fick jag nej igen. Ok ville inte ha jobbet men skulle tagit det tills vidare då jag verkligen behöver pengarna. Ska allt gå åt skogen och jag dras helt ner i skorna för där är jag men det går naturligtvis att falla ytterligare.

Kram

61 Snart galen:

skriven

Hej!

Blir det något glädjande och inte bara ledsamheter framöver?? behöver verkligen ett jobb och få komma ut bland folk snart innan jag blir galen.

Kram

62 Alina:

skriven

Ja, jag gar varit hemma och städat och röjt upp hos en riktig hoarder och det var fruktansvärt jobbigt. Man kan inte må bra i ett sånt hem. Efter det jobbet blev jag mer minimalistisk hemma hos mig än jag var innan.

Har du sett Tidying up with Marie Kondo på Netflix? Tror du skulle gilla det. Det fokuserar egentligen mer på förvaringslösningar än på minimalism, men jag tror att speciellt minimalister tilltalas av programmet.

Svar: Ja eller hur ! Man blir själv påverkad på det sättet.... och tack för tipset.. det programmet har jag inte se.. än :) kram :)
Esmaralda

63 AnnaK:

skriven

Varför säger han inte bara vad han tycker och känner egentligen? Har ju själv berättat lite för mycket åt honom. Blyg är han ju inte.

Kram 🤗

64 Anki:

skriven

Go eftermiddag
Tack Es för
Mycket bra tips om begränsad yta Det tar jag till mig !
Åter från en härlig promenad i solen
Så uppfriskande

Trevlig helg
Kram Anki med flock

Svar: Kram fina Anki till dej och flocken :)
Esmaralda

65 Otålig:

skriven

Hej!

Ser du om jobb är på väg?? ber att jobb ska komma snart.

kram

66 CeCe:

skriven

Att han verkar extra trevlig och kollar lite extra på mig idag, finns det någon orsak där? Baktanke?

Svar: Han bara kopplade på sina känslor lite extra. .kram :)
Esmaralda

67 Maya:

skriven

Hej,

Dröjer det innan det dyker upp en trevlig romans?

😍😍😍
Tack!


Svar: Det kan dröja.. du behöver känna dig emotionellt fri först.. kram :)
Esmaralda

68 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Just nu arbetar jag deltid på ett jobb som känns bra men för att få ihop det arbetar jag även inom hemtjänsten.

Ser det ut som om jag kommer få fortsätta jobba inom hemtjänsten för att få ihop det?
Eller kommer någonting annat som jag hellre vill?
Kram

Svar: Något annat kommer så ha ett öppet sinne.. och gör det du verkligen vill göra även om det tar en tid att ta sig dit.. kram:)
Esmaralda

69 Fina:

skriven

Hej Es! Ser han mig bara som en arbetskompis eller lite mera? Blir helt förvirrad. Kram

Svar: Jag ser inte.. det ser rätt förvirrat ut.. troligen vet han inte själv riktigt.. kram :)
Esmaralda

70 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar över den man jag dejtat några månader nu.
Jag börjar känna att det kanske börjar rinna ut i sanden?
Känns som att det är dags att börja träffas mer intensivt om det ska bli något.
Han har sagt att han vill ta det lugnt men borde han inte känna att det är dags för något mer nu?

Kommer det bli mer? Eller har han bestämt sig för att backa istället?
Kram

71 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Den man som jag berättade om som sprang efter mig på gatan och ville ha mitt nummer skrev i veckan.

”Vilken dag passar dig att ses?”

Jag har varit ganska upptagen så har inte hunnit svara honom.

Idag skrev han igen såhär,

”Hata inte”

Börjar undra om han är lite skum ändå eller vad tror du?

Kändes inte riktigt som jag vill träffa honom längre efter att han skrev det sista.
Eller skulle det bli bra om jag gav det en chans? Eller är han skum?
Kram

Svar: Han är inte någon för dig... han är lite annorlunda.. inte knäpp eller farlig men väldigt olik dig.. kram :)
Esmaralda

72 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se om dem verkar ha en relation tillsammans?
Känns den pågående och kommer den vara framöver?
Kram

73 Fjäril:

skriven

ordning o reda , fast jag har för mycket saker ändå, blir att packa ner till loppis. Hur ser mitt levende ut senare i år?

74 Oro:

skriven

Hej ES!

Kommer jag att må bra och få vara frisk, glad igen och trivas med livet??

Kram

Svar: Ja absolut.. det kommer, jag lovar.. kram :)
Esmaralda

75 <3:

skriven

Hej kära Es, verkar det ha blivit en spärr för köp ? Kommer kundservice lösa detta ? Verkar mycket märkligt allt.
Kram

76 Milla:

skriven

Jag har samlat oå mig barnens kläder för att sälja på Tradera o rensa o få in några kronor. Börjar känna mig konstig. Psyket känns jättekonstigt. En kollega sa att jag var för hård mot en elev i dag när jag ville lösa en situation o då började han gråta men jag upplevde det som om hon manipulerade honom. Jättekonstigt. Samt att en annan kollega skriver kränkande sms till mig fast han verkar må dåligt psykiskt o dricka o är sällan där. Vet snart inte var jag ska ta vägen för hur jag än säger o gör blir det konstigt.

77 Soffan:

skriven

Hej hälsar jag från en fullproppad buss mot stan!

Idag ska det minsann gottas med middag och bio. Jag kikar in för att höra om du möjligtvis ser något om mina chanser att kamma hem en andel av Ärlan? Och såklart för att önska trevlig helg till er alla !! Kram :)

78 Jossan:

skriven

Ja än så länge har det inte blivit något pluggande.. Det har blivit ca 60 kanelbullar istället...

Nu ska jag försöka komma igång med städningen i sovrummet och hallen. Ska ner och tvätta mina handdukar eftersom jag inte riktigt kunde låta de va smutsiga fram till jag tvättar nästa gång. Har lite känningar i halsen och nej jag ska inte bli sjuk igen!

Låter märkligt att känna att livet är en tävling. Varför valde jag detta till mig själv? Varför valde jag min dyslexi? Att ha det svårt i skolan? En som skulle behöva vänta minst 27 år för att träffa den rätte? Inte få barn vid 25 som planen var. Nä jag valde att slösa 4 år på en kille och typ 700 år på en annan...

Nä får ta tag i lägenheten.. Målet är att vara klar vid 7 eller 8.. måste ju äta också...

Kram

Svar: Ja, man fattar ju nästan aldrig varför man valt som man gjort - men det finns en klok anledning, det får du trösta dej med.. och oavsett dyslexi och allt.. så är du en sjutusan till tjej och saker och ting kommer bli så rätt för dig.. kram :)
Esmaralda

79 Skorpan:

skriven

Så underbsrt ljust det är ännu fastän klockan är kvsrt i sex. Livet börjsr återvända iom ljuset ;). Blir så glad av det. Men jag måste ha haft gräsligt smutsigt hår idag då jag blev rejält uttittad, tyckte jag.. Sonen kommer hem från lumpen idag :).
Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

Svar: Härligt med sonen som kommer hem.. min är också hemma, är ju lite närmare från Lund o hit än från Stockholm.. just nu sitter han i jacuzzin o myser och snart vi käka gravlax med tillbehör :) Kram :)
Esmaralda

80 B:

skriven

Heej ☺️
Vad var det dom letade efter i mitt rum egentligen? Fick ingen bra känsla när jag märkte att dom vart där inne och snokat alls..
Flyttar ju snart till Sverige iallafall så det ska nog bli bra..

81 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur troligt ser det ut som att han och jag får ett till barn tillsammans gemensamt?
Kram

82 Boudica:

skriven

Nah inte mycket av en hoarder här, då och då får jag perioder då jag känner för att städa då rensar jag bort detjag tröttnat på eller inte behöver. Det antingen slängs eller tas med till pappa, de får stå ut med mitt skräp ;)
Men sen har jag massa keramik som mamma gjorde i sina sista år, som jag bara inte kan slänga, men inget jag vill använda heller. Vet inte vad jag ska göra av det!

Här sitter jag på jobbet och väntar på att tiden går. Ska på typ AW, och jag hinner inte hem mellan!
Blev rätt så förvånad att D självmant ställde upp att visa mig vägen dit, han har ju redan fått prov på mitt usla lokalsinne!
Hoppas bara han håller sitt ord och möter upp mig. Men jag blir lite orolig, tänk om det var något uppgjort mellan han och kollegan.

Men jag är nyfiken, ser du hur min kväll blir?

Kram

83 Natali:

skriven

Hej Esmaralda.
Han säger att han tycker om mig men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att han inte tar steget och blir tillsammans med mig.
Ser du varför?
Ser du någon förändring på det här att han känner att han vill satsa på mig?
Kram

84 HS:

skriven

Jag var på en föreläsning om hoardingsyndrom av en psykolog som hade disputerat på ämnet. Den var väldigt intressant. Kunskapen inom sjukvården om detta är låg. En studie hade gjorts på att andra personer radikalt rensade hemma. Det hjälpte inte alls på sikt utan den sjuka samlade på nytt. Sakerna utgör ofta en sanitär olägenhet och skapar svåra brandhärdar ifall det börjar brinna.

Jag är lite slarvig med grejer och blir irriterad på mig själv för det. Försöker få in en bra städrutin hemma. Precis som du Es gillar jag inte för mycket prylar, blir stressad av det och städningen blir bara jobbigare. Vid min senaste flytt rensade jag ut ca 2/3 av alla mina ägodelar. Så skönt!!

Kram

85 Oroligt:

skriven

Hej!

Kommer jag att få glädje och bli harmonisk igen?? livet känns super oroligt. Ständig oro.

Kram

86 Daniel:

skriven

Är Antonia en dålig människa?

Varför gör hon som gör ?

Varför lever hon såhär ?

87 Tiss:

skriven

Jag samlar på kortlekar ocv vykort av alla dess slag (julkort, födelsedags kort m.m.) jag samlade på filtar också, men det slutade jag med när jag Skaffade katt. Jag har dock samlingen kvar😋.

Alltså jag vet inte vad jag ska göra. Det riktigt kokar i mig varje gång jag kommer på det. Det finns en kille, vi har haft närmare kontakt än vänskaplig. Jag har lite smått känslor kvar. MEN det är inte det som är problemet... Vi har kunnat umgåtts som vänner och det har gått bra!
Han har alltid varit en som stuckit (bokstavligt) ifrån hans känslor. Så han har inte svarat i telefonen och inte på sms. Senaste gången lämnade han sitt wiii spel här... Det var i slutet av sommaren. Vi har skrivit till varandra och skulle ha setts en gång (det var hans fel, ja på riktigt) men det blev inte så. Nu för några dagar sedan skrev jag och frågade hur det var och om vi skulle ses någon dag så att han kan ta med sig sitt spel. Jag skrev t o m att han bara kunde komma upp och bars hämta det om han inte känner för att umgås. Men jag får fan inget svar i överhuvudtaget, varför gör han så här?
Snart säljer jag SKITEN på blocket. Jag har nog med skit i mitt vardagsrum!

88 Anna i Skåne:

skriven

Hej!

Erkänner att jag samlar My Little pony! : )
Har flera skåp!

Går jag vidare från nuvarande jobb och ser du något nytt för mig? Har inte mått så bra sista tiden. Kram/Anna

89 Lilly:

skriven


Hej hur kommer det gå för mina syskon kommer dom få arbete snart?

90 Fina:

skriven

Hej Es, blev han glad över mitt förslag idag? Kram

91 Skorpan:

skriven

Åh gravad lax, mmm.
Här tortillafredag, rätt vanligt här, snabblagat ;)..
Kram Skorpan

92 Lusen:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser han ut att fundera på mig?
Tror du vi kommer bli tillsammans? Bli något?
Kram

93 Berg :

skriven

God fredag Es!
Tack för svar igår, att det var ett klokt beslut att gå vidare. Nu får jag bara vänta och se vad som följer av detta..

94 Anna E:

skriven

Tack, känns så ja... Något från barndomen med pappa?

95 Milla:

skriven

Börjar må dåligt liksom psykiskt o vet ej vad som hänt men börjat hos psykolog o gräver bakåt. Kanske är det det el progesteronkrämen? Är så trött. Gråter på jobbet. Är de trötta på mig? Kommer de produkter från Helmetoden hjälpa mig om jag beställer eller vad är det med mig?

96 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Kommentaren och frågan jag skrev idag försvann.
Försöker igen😊
Tur att det finns hjälp att få för dessa samlare..
Det handlar ju om grymma mängder saker de har.Har ej sett något liknande i riktiga livet såg en kort snutt på tv..

Vintersemestern börjar nu,ser framemot att koppla av ,resa lite och hoppeligen få vara med om något roligt och intressant. 😊
Blir det någon fling eller ny bekantskap att vänta eller något annat kul?

Kram Solstjärnan ⭐


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: