Monster i mitt hus...

Häromveckan upptäckte jag att två vilda djur hade bosatt sig i mitt hem…nämligen silverfiskar.

Jag fick närapå panik ! 

 

Jag vet att de små krypen är helt ofarliga.. men en gång bodde jag i ett hus som  var fullständigt invaderad av de här… insekterna… eller vad det är !

De tuggade på tapeterna som var  helt söndergnagda och det fanns en gammal heltäckningsmatta i vardagsrummet och  slog man med en mattpiska eller flugsmälla på  den så kunde man se hur de pilade iväg. 

 Det var  tamejfan silverfiskar precis överallt  !

En natt drömde jag en silverfiskmardröm.. jag drömde att jag  skulle nerför trappan till bottenvåningen men hela trappan var igenproppad av en supersize  silverfisk. Den ålade sig sakta uppåt och var vidpass 1  meter lång  en riktig tjockis som tog upp hela trappan på bredden. 

 // Den nya jättesilverfisken//

 Anticimex  var på återkommande besök hos oss men vi blev aldrig helt av med eländet. En gång hittade  jag en unge i en paket flingor och en annan gång hade  jag ett rejält exemplar smugit ner i min sminkväska. Tvi vale.

Vi renoverade hela huset.. och de försvann. 

Sen flyttade vi ....

Så nu när jag  upptäckte de här två äcklen i badrummet fick jag  en flashback  &   gick  loss på beställningar via nätet av allt sånt som kan ta livet av dem.

Bland annat 50 limfällor  och så var det lockspray, rödcederkuber, rödceder doftringar, rödcederolja, ett helt kit med olika silverfiskvapen,   och tre sprayflaskor Radar.   Nu var det krig !

 

 

Jag använde allt.. på en gång  och jag har aldrig sett odjuren igen !!

Det var vart  de 2000 spänn som jag shoppade loss för.

Visste du att silverfisken kan leva utan föda i ett helt åt ?

Och att de kan hoppa ca 60 cm rakt upp i luften ?

 

Och som  om det inte vore nog.. nu finns det  nu en ny större variant som kan bli 3-4 cm… med långa spröt framtill och en liten mustasch.

De kan bli 8 år gamla och de växer  hela tiden !

Och en hona lägger 100 ägg per gång….

Vem behöver Stephen King när det finns monster på riktigt !

 

 

 

 

......................................

Som ni förstår så  är tekniska strulet på Blogg.se inte fixat !

Det betyder att jag inte kan besvara era frågor.

Men jag kan okeya de kommentarer ni skriver.... så bara skriv 😍

1 Mikael:

skriven

En annan skulle möjligen ha mardrömmar om monster eller så, Ez drömmer om... Silverfiskar... och löper amok med beställningar.

Alla har vi olika drömmar :)

Kram
Mikael

2 Skorpan:

skriven

Usch o fy vilka kryp, dem klarar vi oss utan..
Så gin tovad Mannabonne du fick i fredags o syster en ny favvorätt kanske :).

Märkligt att problem inte åtgärdas utan man går hem, en annan plats vore kanske bra..

Världens stressvecka på kommande, inget jag ser framemot, men det är bara att bita ihop...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

3 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Tvi vale säger jag för ohyra !
Hade pälsängrar för många år sen när jag var ung solo och "fågelfri " . De ska "endast" äta kläder...jo pyttsan hade dom överallt ! Bland kläder i kökslådor i allt som gick att äta i skafferiet bland mjöl ris och socker
o plastpåsarna !
Totalsanering vart det och jag är glad att jag var ung och inte hade så mycket i skåpen .

Efter det har jag fått som vana att ha allt i plastlådor och bnurkar med tåta lock och om inte det går i dubbla plastpåsar med klämmor ...peppar peppar har inte sett krypen sen dess ;-)

Ha en go fortsättning på den krypfria söndagen

Kram Anki med flock

4 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Håller med om att silverfiskar är äckliga! Men snäppet värre är enligt mig pälsängrar. Fy fan.

En gång då jag bodde i St Petersburg i ett gammalt hus och gammal bostad, så visade det sig att hela huset var invaderat av pälsängrar. De fanns överallt. Kröp omkring på golvet, fanns i skåp, byrålådor, usch.

De gick inte att få bukt med trots ihärdiga försök, så det slutade med att jag måste flytta. Då måste allt tvättas i 60 grader eller frysas ner, precis allt. Var ett helsike. Usch. Ger mig ännu kalla kårar då jag tänker på det.

Nog undrar man varför äckliga kryp såsom silverfiskar o pälsängrar måste finnas. Kram

5 Lotta:

skriven

Vi har silverfiskar i badrummet, men bara någon enstaka. Jag brukar plocka dom och spola ner dom. Dom är snabba som sjutton och ilar runt och in i små hål i väggen. De små krypen trivs i rena hem har jag hört, så finns dom har man det iallafall rent hemma :)

Ha en härlig söndag
Lotta

6 Pia1:

skriven

Fy fan 😱
Jag har sett några små rackare om natten i duschen... Men vet inte om jag orkar starta krig just nu 😬

7 Monica:

skriven

Har inte problem med silverfiskar längre i mitt badrum sen jag en till två ggr i veckan torkar golvet i badrummet med ättika eller ättiksprit. Givetvis uppblandad med såpa eller annat väldoftande för att neutraliserar den sura doften av ättika.

8 Jeanette:

skriven

Igår såg jag en sån jäkel i mitt badrum har aldrig haft det tidigare! Har endast bott i den här lägenheten sedan dagen före julafton.

Hade ingen aning om att "fiskarna" kunde göra så!! Varför man får dem!

Jag gjorde direkt en felanmälan eftersom jag hyr.


Glad söndag!

9 Kristin:

skriven

Huff!! ikke hyggelig å få disse krypene i huset.
Har lest om flere som har fått de her i Norge også.
De kan enkelt bekjempes, sies det, men jeg er heldigvis helt uten erfaring.
Kikket på nettet og fant dette: https://www.stockholmflyttstädning.nu/bli-av-med-silverfisk
Håper du raskt blir kvitt disse, kjære Esmaralda.
KRAM!!!

10 EPM :

skriven

Fy fanken!!
Har några i badrummet i lyan. Dåligt och amatörmässigt renoverat det där badrummet...
Ska göra om det.

Hoppas problemet slutar imorrn❤️
Stor kram på dig!

11 Makaon:

skriven

Usch för silverfiskar....
Hoppas att det löser sig med teknikstrulet...

12 Michaela:

skriven

Det där är inga sötnosar direkt! Hade sådana när jag bodde hemma. Hua!
Hoppas de löser strulet i morgon! Märkligt att bara gå hem och ta helg utan att ha fixat det.
Kram!

13 Lilla blå:

skriven

Fy fanken !!

”Styrkekram” 💕



14 G.H:

skriven

De är såååå äckliga! Har de också hemma, mest i badrummet, men hittade en i soffan en månad sen!!! Dock ser vi dem inte så ofta!

På jobbet har vi gigantiska kackerlackor , de är snäppet äckligare hehe!

Kram

15 Louise:

skriven

Vi har också silverfiskar hos oss men en katt som äter upp dem och andra irriterande bugs. Dock släpper jag ut spindlar.
Igår öppnade jag upp mig för min familj angående mitt förhållande. Det var skönt. Jag står i valet och kvalet att lämna honom. Jobbigt ja men så är det.
Vi får se vad som händer här. Jag tänker inte vika mig igen.
Ska tvätta och städa idag och imorgon är det dags för jobb. Vet inte alls hur jag ska lösa hämtningen då han inte tänker ta sitt ansvar.

Ha en fin söndag.
Kramar.

16 Helena Ir:

skriven

Fy fasen för äckliga kryp..! Själv kan jag oroa mig för att få hem vägglöss från resor..Jag är därför väldigt noga med var jag placerar resväskan på rummet. Sanering av kläder och väska efter resan på speciellt sätt,hör till ..
Fästingar,är jag väl inte heller så förtjust i..verkar inte göra någon som helst nytta..Vilket får mig att tänka på om silverfiskar gör det..det kan jag aldrig tänka mig!!

Träffade en kul lite udda man idag,på gymmet förstås..han har ett speciellt sätt att träna på ..hörs väldigt mycket :) Jag tycker i och för sig att han är trevlig..I vår herres hage,finns det olika typer/personligheter..kanske därför alla småkryp finns också :)

Ha en fortsatt trevlig söndag..

Jag hänger på om/när du byter din blogg till bättre marker..:)
Bloggportal..heter det visst! Tror jag..

Kram :)

17 Tingeling :

skriven

Hoppas det fixar sig snart! Saker och vi g ska ju bara funka! Tycker jag. Silverfiskar har jag inte hos mig som tur är.

Är så fruktansvärt trött. Jag vet du rädd mig att gå och kolla om jag har brist på nåt. Och i morgon ska jag ringa om det. Några veckor senare... för jag håller väl inte på att bli utmattad hoppas jag. Denna helg har jag vilat massor men det hjälper inte.

Trevlig söndag!

Kram!

18 Tiss:

skriven

Min kompis såg nyligen två silverfiskar hos mig och dödade dom. Jag såg dom aldrig. Nu blir jag dock lite rädd... Kackerlackor i förra lägenheten i nio månader (tog slut när nomor till slut gjorde sitt jobb ordentligt utan slarv och fel information). Jag klarar knappt av att se skalbaggar eller krypande djur (innan jag ser att det inte är kackerlacka). Nu hoppas jag mig slippa se silverfiskar, hua!!

19 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du be kan blir bra ? Något jag ska tänka på? Kram😃☀️

20 Tekla:

skriven

Fyyyy…. de är så otäcka! Som tur är de ganska små. En gång såg jag på toaletten vid jobbet en modell större silverfisk eller var det var med stora antenner som var säkert dubbelt så stor som kroppen och den var på väg mot mig. Gissa om jag var snabb att kissa klart och sedan springa därifrån. :) :)


Eller när jag städade på ett ställe och varje gång jag skulle städa i källaren så väntade jag en minut eller mer efter att jag tänt lampan så silverfiskarna skulle hinna försvinna - för där var de många!

Kram

21 Jossan:

skriven

För att få bort silverfiskar kan ni använda er av myrdosa. De kommer in i de också. Sen så drar de sig till fuktiga saker..

Lycka till

Kram

22 sense:

skriven

Du skulle kunna doktorera i ämnet silverfiskar faktiskt, så omfattande är dina kunskaper! Eller, hmm, kanske ge ut en bok hur man bekämpar dom små jävlarna! Hahaa

23 Hedwig:

skriven

Jag har blivit rädd av ditt blogg idag! Men jag har haft ännu värre skadedjur: råttor i förrådet! Sedan fick jag massor av flugor på grund av deras bajs...Jag har egentligen fått allting under årens gång: getingar, sniglar, möss, loppor och i Lettland där jag bodde under ett år efter mina studier fanns kackerlackor och, sannolikt, vägglöss. De enda skadedjuren som jag egentligen aldrig har haft är silverfiskar. De verkar helt enkelt inte trivas hos mig. De känner sig alltför fina kanske...

24 stina:

skriven

Jag hade vägglöss en gång och jag lovar att det är mycket värre. kram

25 KW:

skriven

Jag tror de flesta har en eller annan silverfisk fast visst är de äckliga. Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: