Umgänge varannan lördag....

Vad gör man när det är lördag ?  Vad gör ni ?

Och hur tillbringade man sina lördagar förr ?

En gång hade jag inte ens delad vårdnad utan enbart umgängesrätt med en råtta i Köpenhamn.  

Varannan lördag.

Den lille rotte Trine… och det var från början en vanlig råttunge som gjorde sånt råttor gör… fast hon var bara bebis när Karsten adopterade henne.

Jag ska göra en lång historia kort.

Det var under min Christianiatid… jag hade en fling med Karsten och det slutade med att jag blev mer förälskad i lilla Trine än i hennes husse. 

 

Karsten var en rackare med djur.

Han dresserade Trine och  hon uppträdde på ströget.. dansade i små kjolar och gjorde konster… och jag tror Trine gillade sitt liv.

Hon drog in en hel del pengar. Hon var både på TV och i tidningar.  Hemma gick hon alltid lös.. hade sin sovplats och sina matskålar och levde värsta fancy råttliv.

 

 

När man skulle klä på henne så samverkade hon så fint och  lyfte sina små armar. Jag lovar, det är sant !!  Hon älskade pölse så det brukade jag köpa med åt henne under mina umgängeslördagar.

Så småningom träffade Karsten en ny dam.. som inte riktigt gillade att att en svenk pige kom farande varannan lördag  med väskan full av polser och fjäskade för  Trine. 

 

Och så tog mitt lördagsumgänge slut.

Det märkliga är att jag gillar inte alls råttor & det har jag aldrig gjort… och jag tror inte riktigt jag såg Trine som en råtta. Hon var mer som en väldigt liten och väldigt klok hund. 

Och kelen… ojojoj.. hon brukade komma och krypa in och lägga sig tillrätta i armvecket och somna så gott.

Det var lite odd lördagar – kan man säga !!

 

Kram & kärlek

1 Mikael:

skriven

En flickvän var tokig i råttor, hon berättade hur fina de var och sällskapliga, den sista levde medans vi umgicks på distans men dog innan jag kom helt in i bilden, hon orkade inte skaffa en ny då det var så plågsamt när de dog och de är inte så långlivade.

Lördagar..., långt tillbaka festade man och jobbade varenda lördag, nu är det gym och motion varenda lördag :)

En fitness kvinna med rött hår gissar jag blir nästa kvinna, om jag ska falla för nåt annorlunda.

Fast det stämmer inte rött kan jag redan falla för och atletisk och balett dansös med, blir spännande då jag inte kan räkna ut vad annorlunda ska vara :)


Ett reportage om dagens DNA tester och twins med samma DNA som får olika svar och olika svar från olika företag, forskarna beskriver att ett DNA test är inte 100% och resultatet ändras när nya Framsteg görs så företagen visar något fel bild av de populära testerna.


https://m.youtube.com/watch?v=Isa5c1p6aC0

Kram
Mikael


2 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Ja vad gör man på en lördag? I ungdomens dar var det fest eller annat umgänge med kompisar mest varje lördag, att man bara orkade... idag är jag glad om jag orkar hålla mej vaken genom en film en lördagkväll.
Vilken kul råtta, trodde inte det gick att dressera dom små rackarna. Jag skulle inte ens tänka tanken att försöka, gillar inte heller råttor och ser dom hellre som kattföda...😳
Och idag är det ju lördag, denna vecka har varit helt förvirrad, olika dagar varje dag. Hoppas på en lugn dag...
Ser det ut att kunna bli nåt hett möte nästa vecka? Och fler möten efter det kanske...?
Hoppas du får en skön lördag och just det, härligt för sonen att det fixade sej för honom och hans säng👍
Kram💕

3 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Ja vad gör man på en lördag? I ungdomens dar var det fest eller annat umgänge med kompisar mest varje lördag, att man bara orkade... idag är jag glad om jag orkar hålla mej vaken genom en film en lördagkväll.
Vilken kul råtta, trodde inte det gick att dressera dom små rackarna. Jag skulle inte ens tänka tanken att försöka, gillar inte heller råttor och ser dom hellre som kattföda...😳
Och idag är det ju lördag, denna vecka har varit helt förvirrad, olika dagar varje dag. Hoppas på en lugn dag...
Ser det ut att kunna bli nåt hett möte nästa vecka? Och fler möten efter det kanske...?
Hoppas du får en skön lördag och just det, härligt för sonen att det fixade sej för honom och hans säng👍
Kram💕

4 Fina:

skriven

Hej Es! Du såg motstridiga känslor hos honom. Vilka slags motstridiga känslor handlar det om? Gillar han inte mig? Kram

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, snön bara vräker ner här hemma. Kommer äktenskapet hålla mellan U och M ?
Han verkar vara så gullig mot henne trots att hon är sjuklig på en del sätt.

Var han flörtig i fredags eller bara ville vara hjälpsam och hitta någon till mig.
Kram

Svar: Äktenskapet lär i alla fall hålla ett bra tag.. kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Varannan lördag låter bekant, dock inga råttor här att tas omhand, vad jag vet ;). Egentligen gör jag inget speciellt då det är mina "egna" lördagar, ett måste är att komma hemifrån, klarar inte av att se på hemmets fyra väggar två dagar i rad ;). Månne det har att göra med mina långa arbetslöshetsperioder då jag var hemma dag ut o dag in?!

Har jag barnen, ja då blir det oftast en rejäl, sen, frukost, o sen donar alla o envar med sitt, iblande med något gemensamt. På kvällen blir det ofta film o godis. Inget speciellt här heller alltså ;).

Verkar som om om mitt liv går på räls, inget speciellt händer, nånsin. Fast det kanske går om o sen börjar det hända en massa grejs :D. Det hoppas jag ju på...

Nu får jag börja förbereda mig för dagens avfärd, sen, i sakta mak..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

7 Jossan :

skriven

God morgon!

Ja inte får man sova när der är lördag 🤷🏼‍♀️ Ska till systern och passa systerdottern.

Vaknade med en klump i magen... J kom upp som personer du kanske känner på Facebook.. det blev en konstig känsla.. inte som det gjorde ont men typ som jag alltid känner när de kommer till honom. Men jag hade blockat honom! Hur kan han komma då? Jo han gjorde en ny Facebook... tydligen ska han hyra ut sin lägenhet... märkligt han flytta precis in... men han kanske träffa någon som var bättre än mig....

Samtidigt känns det som han tänker på mig och typ vill ha koll på mig.. är jag dum som känner så?

Men du sa att han skulle kontakta mig igen... när kommer han göra det?

Dags att fixa sig...

Kram

8 Helena Ir:

skriven

Det var då en historia,som en saga om en råtta...men ur verkligheten. Tänk ändå..vad en råtta kan!
Råttor är jag inte förtjust i..men så har jag heller inte stiftat bekantskap som du har gjort..det känns som något helt annorlunda.. som barn hade jag guldhamstrar..syrran och jag hade en varsin..de lever bara ca 2 år..så i 3 omgångar hamstrar hade vi. Och alla de 3 hette Micke och Lotta..

I min senaste seans fick jag veta att första veckan i februari ska vara bra för. mig.förutsatt att jag själv tar initiativ till något.
Första veckan ..hela veckan?..är det nästa vecka? Eller hur räknas det? Nu är det 2/2 idag..Jag fattar inte riktigt hur det ska räknas.är det nästa vecka kanske? .

Ännu inte bestämt om jag åker till gymmet..kanske vilodag..dricker mitt kaffe..och funderar vidare.

Ha en trevlig dag med dotter med kompis..!

Kram :)

Svar: Jag hade också hamster en gång... vill minnas att den smet och hittades aldrig ! Första veckan är de första 7-8 dagarna.. räknat från 1/2.... kram :)
Esmaralda

9 Susan:

skriven

Lördag, ledig .... såvida får det bli en runda till tippen, ett secondhandbutikenbesök, leka med ”mina barnbarn” och så mello ikväll... så denna dagen ska njutas av så mycket det går. En långpromenad kanske kan tryckas in någonstans oxå... det behövs för både kropp o knopp

Kramiz

Svar: Låter som bra planer för en lördag ! Kram
Esmaralda

10 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda! Vilka upplevelser du varit med om😁 Vilka stories😂😂😂 Trine låter onekligen som en speciell råtta.

Jag har så stark rastlöshetskänsla att det bara kryper i hela mig, får ingen ro alls. Blir så oerhört stressad över min situation. Och att jag inte kan göra något av det jag önskar. Kommer denna starka inre oro från ett tidigare liv?

Kommer jag alltid att vara såhär rastlös? Så länge jag kan minnas har jag haft denna känsla, men oftast kunna ”leva ut den” genom upplevelser och resor. Men nu är jag fånge, fast, i ett fängelse.... och det håller på att kväva mig och knäcka mig. Vad ska jag göra?

Svar: Rastlösheten ska du försöka ta tag i och reda ut vad den beror på...du kan ju inte jämt vara på resande fot för att försöka döva den.. kram :)
Esmaralda

11 MB:

skriven

Haha du är för rolig!

Trevlig helg!

Kram /MB

Svar: :)
Esmaralda

12 AnnaK:

skriven

Nä men så gulligt! Vi har råttår här hos mig så det vimlar råttor överallt. Kanske skulle knipa en och dressera och tjäna en liten hacka 😂

Min nya bekantskap har han några baktankar eller är han bara en trevlig karl? Tänker att han skulle vara en trevlig vän 😊

Kram 🤗

Svar: Han hoppas nog att det ska bli lite mer än bara vänskap.. kram :)
Esmaralda

13 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Gjorde precis som du sa med min lägenhet i går. Då jag gick runt med Salvia överallt och tänkte ljus o kärlek. Jag bad mannen gå och ta sin hemska cigarett stank med sig..

Det var bra här några timmar men sedan kom stanken tillbaka igen. Det är så att jag mår illa. Har bett honom upprepade gånger att lämna mig i fred. Men icke.

Vad ska jag göra? Börjar tro att jag håller på o blir knäpp o stanken bara sitter i min näsa.
Just nu är det hemskt där jag ligger i sängen.

Hjälp mig Esmaralda.

Kram
Barbro

Svar: Bjud hem en person som du litar på.. och fråga om de känner någon lukt och vilken i så fall..börja där... jag tror att du kommer tillrätta med det... kram :)
Esmaralda

14 Orolig:

skriven

Är jag gravid???
Är han lite av en narcissist..jag får obekväma vibbar är orolig jag är grav..
kommer jag bli av med honom?

Svar: Ja du ska ta fasta på dina obekväma vibbar.. de har inte fel.. kram :)
Esmaralda

15 Branne:

skriven

Hej du glade!
Min sambo mår inte bra alls, hans jobb tär på han. Psykiskt som fysikskt. Han är en väldigt negativ människa och jag är inte det egentligen men har tagit efter det lite (kanske för mycket snarare).
Jag vill pigga upp han men han tycker inte om att åka iväg, gan är så rädd för allt kan man säga. Hur kan jag hjälpa han? Känns med som om gan döljer något för mig. Vad det skulle vara kan jag inte luska ut, han pratar inte mycket och absolut inte om något privat.

Vet inte riktigt hur detta ska gå att lösa. Kanske har du något tips/råd eller kan se något som kan hjälpa han pch varför han mår såhär.

Vet inte hur jag ska få fram all info. Men jag hoppas på något svar från dig i alla fall.

Kramisar ❤️

Svar: Terapi.. han behöver en period i terapi eller ni tillsammans i parterapi... kram :)
Esmaralda

16 Rebecca:

skriven

Nämen..du har varit med om det mesta du 😂du verkar ha haft/har så intressant liv, kan du inte dela med dig lite? :P

En fråga, vad tänker han om mig? :) kram

Svar: Oj, jag tycker inte jag gör annat än tjatar om mig själv och mitt liv :) Han tänker positiva tankar.. kram :)
Esmaralda

17 Mimis:

skriven

Godmorgon!

Lördagar hälsar på Svärmor och äter goda havrekakor och handlar. Sen gör jag det jag alltid gör oroar mig för framtiden hur det blir med jobb. Oron är min ständiga följeslagare. Kommer det att ljusna och bli bättre SNART!!

Kram

Svar: Oro är inte bra... och det kommer ljusna, helt klart... kram :)
Esmaralda

18 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Vilket annorlunda umgänge men inte sämre för det.

Ser jag ut att kunna vara en två barns mamma när jag är 32 år?
Kram

19 Dunegull:

skriven

Känner mig ensam och nedstämd. Hur blir min vår?
Kram

Svar: Jag tror du förmår dig själv att bli lite piggare och gladare och sedan spårar du rätt.. kram
Esmaralda

20 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Om inte annat alltid roligt med sällskap.
Esmaralda,
Tror du att den här relationen som varit mellan dem kommer att fortsätta? Fortsätter dem med varandra?
Kram

Svar: Ja i alla fall ett bra tag till som det ser ut.. kram
Esmaralda

21 Kristin:

skriven

Takk for den hyggelige beretningen om rotten Trine. Så vakker. I motsetning til mange, synes jeg rotter og mus er vakre dyr. Se bare på de nydelige øynene <3
Jeg fant mange forskjellige små skapninger.Da jeg var liten, og løp inn til mor og sa" er de ikke nydelige".Tror nok hun hadde sine problem med å dele mine følelser der, men hun var klok og lot som om hun var enig. Som voksen vet jeg jo at hun ikke syntes om små musunger mm.

Lørdagen i dag går med til å blant annet å måke snø.
Måkte i går kveld også, og fikk en liten vridning mellom skulderbladene. Regner med at når jeg kommer i gang med måkingen snart, går det over. Vi har fått veldig mye snø i natt, og det snør fremdeles.
Må nok måke garasjetaket etter hvert, men ikke i dag.

Jeg har bestilt billetter til kino, 3 mil herfra i dag. Skal se og ikke minst høre "Bohemian Rapsody". Det er glatt på vegen, så jeg er ikke sikker på om det er smart å reise ut i dette været. Men, det hadde vært fantastisk å få med seg dette. Kan jeg trygt reise, kjære Esmaralda?


Ønsker deg og dine en herlig weekend.
KRAM!!!

Svar: Man har ju lärt sig att råttor och möss är skadedjur och man ska tycka illa om dem... men barn är ofta annorlunda.. de ser på ett annat sätt... !! Vad roligt med kino... du är bra på att köa och om du tar det varsamt så kommer bilturen att gå bra.. var ute i god tid.. ingen stress med körandet.. kram :)
Esmaralda

22 Livsturisten:

skriven

Alltså du har såna härliga små guldkorn i livet som du delar med av på så roligt och intressant sätt i bloggen. Jag skulle nog ha ruskigt svårt att bli kompis med en råtta även om jag kan tycka tamråttor är söta ibland.

Satt just innan jag öppnade bloggen och tittade ut genom mitt köksfönster och tänkte "ja här sitter jag och ser ner på mina älskade granar o skog som att de talade till mig en helt vanlig lördag"...och jag har kommit på mig själv med att ställa mig o luta mig mot en o annan gran då jag rastar hunden, eller bara måste klappa på trädstammen då jag passerar. Inte som nåt tvångsbeteende men liksom för att hämta kraft o kärlek - ja jag låter som den värsta skogsflummaren men det är bara nåt som hänt och just bara i den skogen. Den ger mig sån härlig känsla.

Så det är vad jag gör denna lördag innan jag ska fira en födelsedag för nån som står mig nära. Lite tvätt snurrar i maskinen just nu oxå.

Lördagskram från grankramaren. Haha.

23 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om födelsemärken har betydelse?

Som jag har haft en som var med mig i hela min livet som är på höger arm.

Jag undrar vad kan det vara så?

Från något speciellt av tidigare livet eller något annat?

24 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om det blir barn i den relationen? Skaffar dem barn med varandra?
Kram

25 Orolig :( :

skriven

Tack för förra svaret men jag är så himla panikslagen! Är jag gravid eller blev jag smittad med nånting.. har insett att han inte alls är den han visa sig vara! Usch.

26 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Om du ser ett förhållande för mig härnäst,
Ser det ut att vara någon påväg är det någon jag känner igen lite?
Någon som jag kanske vet lite vem det är?
Kram

27 AnnaK:

skriven

Äsch då! Han har ju ett fruntimmer redan så tänkte att han bara var trevlig 🙄

Tack och kram 🤗

28 Eva:

skriven

En lördag som denna skottas det snö för fulla muggar! Motion, frisk luft och fika efteråt - livet är behagligt emellanåt!

Svar: Låter nyttigt och bra.. kram :)
Esmaralda

29 Lie:

skriven

Hej Esmaralda.

Vill inte tänka mig att detta är för långt bort eller att jag ska vara så mycket äldre.
Ser jag ut att vara tvåbarnsmamma när jag är 32 år?
Eller att något händer inom familjebildning inom två år för mig att familjen utökas inom två år?
Kram

30 EPM :

skriven

Godmorgon Es.
Tog sovmorgon... som varje lördag!
Jag gillar inte råttor men tror jag gillat Trine.
Idag börjar ju mello och detta innebär att jag måste titta ihop med min dotter som älskar mello.
Men innan mello ska vi till A:s lya och skruva ihop möbler- hela familjen.
Viktigt att vi gör det ihop...

Lite skärrad då jag nyss vaknat efter mycket märkliga drömmar om min handledare. 😳
Jag måste verkligen ha lite pirr snart..!

Kram

31 Alie:

skriven

Älskar helgen och speciellt Lördagarna.. Jag tar sovmorgon, så skönt att slippa ställa klockan. Äter frukost i sängen och läser tidningen via datorn, tänder ett ljus och ligger kvar länge, I love It!!!
Har ofta inget inplanerat, tar dagen spontant. Ibland går till torget och köper frukt och grönt, långpromenad i parken, kikar lite i butiker... tja jag gör det som faller på, ibland en fika med någon väninna.
Kvällen brukar bli soft med film och ett glas vin kanske...

Annat var det förr med hålligång sent ut på natten med dans och partydrinkar. Livet ändras men jag saknar inte den tiden, faktiskt...
Kram :)

Svar: Nej, var tid har sin tjusning.. man skulle ju aldrig orka hålla på som förr heller.. kram :)
Esmaralda

32 TjejenO:

skriven

Godmorgon!

Först och främst - stoooort grattis till sonens boende vad skönt att det löste sig så bra!😻🙌👌🏼

Lilla Trine, hon verkar vara en klok gammal själ, vilken rolig story! Älskar alla äventyr som du varit med på, det är så roligt att ta del av dem här på bloggen!😻🙏👌🏼

Var på världens härligaste intervju nu i fredags, jag kände mig "hemma". De sa att jag hade rätt bakgrund och "en sån härlig energi", jag sa att jag kände desamma! Här skulle jag verkligen vilja börja jobba! Har jag någon chans på jobbet? Ledsen att jag frågar om jobb hela tiden, men jag hoppas verkligen på just detta jobb!😻

Trevlig helg allihopa! 🤗🤗🤗

33 TjejenO:

skriven

Godmorgon!

Först och främst - stoooort grattis till sonens boende vad skönt att det löste sig så bra!😻🙌👌🏼

Lilla Trine, hon verkar vara en klok gammal själ, vilken rolig story! Älskar alla äventyr som du varit med på, det är så roligt att ta del av dem här på bloggen!😻🙏👌🏼

Var på världens härligaste intervju nu i fredags, jag kände mig "hemma". De sa att jag hade rätt bakgrund och "en sån härlig energi", jag sa att jag kände desamma! Här skulle jag verkligen vilja börja jobba! Har jag någon chans på jobbet? Ledsen att jag frågar om jobb hela tiden, men jag hoppas verkligen på just detta jobb!😻

Trevlig helg allihopa! 🤗🤗🤗

34 <3:

skriven

Hej kära Es,dags att lösa melodikrysset. Tror det blir lite biomys ikväll ska se Britt Marie var här och middag på en trevlig italiensk restaurang. Skönt med en lugn lördag innan resan. Kommer vi slipper myggen på resan 🦗myggen brukar älska mitt blod.
Jag och min vännina som vill para ihop mig och M funderar på vad det är som gör att han verkar ha så svårt att bestämma något men ändå skriver att han vill ses ? Hon ska träffa M ikväll...
Även om han nog inte alls är rätt för mig.
Kram
💗💗💗

35 Anki:

skriven

Go´förmiddag Es
Lördagar ligger man lite längre ;-) Förr var Lördagen lite mer fest och flärd ,nu när man alltid är "ledig" skiljer sig endast morgon Tv´n :-)

Vilken härlig underbar historia om Trine den dansande råttan Förstår att du gillade hennes personlighet .Älskar dina historier Du har då varit med om och levt <3

Grattis till sonen din ! Måste vara skönt att få boende så nära .

Här har snöslungan gått varm ,tur sonen fixar det
Tung blöt snö och mer ska det komma i morgon..

Nu ut och hoppas ngn har gått innan på stigarna ...annars blir det bara tråkiga vägar som gäller med denna rygg

Kram Anki med flock


Svar: Jag fyller snart 63 och då har man ju hunnit med en hel del ! ja, sonen är så glad över boendet.. centralt i Lund och allting ! Det blev bättre än han hoppats. Kram :)
Esmaralda

36 Lotta S:

skriven

Es, är egen firma rätt väg att gå? Tänkte det kunde passa in på det där med att kunna arbeta flexibelt, mer ibland, mindre då jag önskar.

37 x:

skriven

Hej Esmaralda.

Det är jag som stått i valet och kvalet mellan två män. Ett tag dejtade jag dem båda men valde sedan att bryta med bägge för jag blev så förvirrad av hela situationen. Nu har jag varit själv ett tag och funderar på att ge ena mannen, N, en chans. Finns ännu ett intresse från hans sida, kan han utveckla känslor för mig? Finns potential?

Tack på förhand!

38 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez, vad menade du igår att "Du gör rätt i som är alltför på.. det kan ge positiv feedback"? Förstod inte riktigt där :)

Vad menar du med alltför på? Att det är bra att jag tar en eller två dagar från skrivande till henne? :)

Kram

Svar: Jo om du går på för starkt så backar han - men om du är lite försiktigare och avvaktande så kan det ge positivt... hurpass mycket positivt.. det ser jag inte.. kram
Esmaralda

39 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det är härligt med djur. När man lär känna dem spelar det nästan ingen roll om det rör sig om en häst, en råtta eller en akvariefisk. Att få connection med en annan art är bara så fint ❤️.

I natt bär det av till flygplatsen och Gran Canaria. Så spänd jag är 😀.

Undersökningen gick bra igår. Men ingen förklaring till blodet så jag måste göra en koloskopi också.
Sköterskan frågade om jag var väldigt orolig. Jag hade inte riktigt tänkt att det på allvar skulle kunna finnas anledning att vara väldigt orolig. Det där med att fundera över alla otäcka sjukdomar som skulle kunna vara förklaringen till blodet kändes ju inte riktigt rimligt medan jag fantiserade om dem. Men när hon sa sådär 😳. Det skulle alltså kunna vara farligt 😬.
Nåja, det lär väl visa sig.

Jag har haft ganska mycket ont i magen och illamående de senaste tre dagarna. Men det var ju inget som hindrade simningen så jag utgår ifrån att jag kommer att kunna springa också.
I alla fall ska det bli kul att åka iväg.
Jag drömde att jag redan var där och att det var fint väder 👍
Fast i min dröm såg Gran Canaria mer ut som en ekologisk gård i Västergötland.

Kram ThereseC

Svar: Vad härligt med Gran Canaria - du får ha det riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

40 Michaela:

skriven

Jobbar ofta helger men annars tränar jag o myser hemma. Orkar inte med så mkt mer. Nu har A människan i mig kommit fram på nya jobbet och jag har stressat och pressat mig för mycket. Väldigt trött så nu måste jag ändra på detta och ta det lugnare annars dukar jag under. Alltid svårt att vara på nytt. Man vill visa framfötterna.

Ha så mysigt med dottern o vänninnan :) Kram

41 Fina:

skriven

Hej, känner han att han har förbjudna känslor?

Du såg motstridiga känslor hos honom. Vilka slags motstridiga känslor handlar det om? Gillar han inte mig? Kram

42 Fanny2:

skriven

En gång i tiden ogillade jag råttor starkt... De skrämde och äcklade mig. Sen insåg jag att råttor är intelligenta djur och att de faktiskt inte är så fula om man tittar närmare. Det var min mamma som projicerade sina rädslor... De kan vara väldigt söta och sociala. Trine låter som någon som hör hemma i Beatrix Potters värld. Vad fina minnen... Odd eller inte!

Tack för svar igår. 💜 Det känns som sagt som att det finns en mening med att min soulmate bearbetar saker. Jag vet ju att jag inte kommer att missa honom...

Es, jag har kollat lite och det verkar som att den där P äntligen får lite av sin karma. Har han på riktigt ekonomiska problem och var det hjälp han tänkte be mig om när han tänkte på mig? Är det hjälp han vill ha om han tar kontakt igen? Han verkar inte klok... Det kan omöjligt vara sex eller några känslor för mig... Jag tror att du hade rätt i att han inte har förändrats... Hans karma kommer om han utnyttjar andra.

Kram

Svar: Nej missar honom gör du absolut inte! ja vid kontakt verkar det som om det är hjälp han vill ha.. karma kommer.. kram :)
Esmaralda

43 Hanna:

skriven

Hej!

Denna lördag känner jag mig lite låg och stannar bara hemma. Det blev så efter att jag såg en person ur mitt förflutna på stan i går. Alla känslor kring honom är egentligen överspelade men det bubblade upp andra tankar och känslor om hur mitt liv blev efter honom och vad som saknas i mitt liv nu. Då blir jag lite ledsen. För att muntra upp mig tittar jag på vackra naturbilder i en bok. Det är som om jag bara hittar styrka ur naturen ibland, men har svårt att öppna upp mig för människor.

På tal om att muntra upp mig så har jag sökt ett kort tillfälligt jobb i höst. Min tanke är att jag ska ta tjänstledigt från mitt riktiga jobb om jag får det här tillfälliga lite ovanliga jobbet. Det är mest för skojs skull och det gör väl inget om det inte blir så som jag vill.
Skulle vara kul om du ser något kring det?

Svar: Finns en god chans att det går igenom och det är precis vad du verkar behöva.. kram :)
Esmaralda

44 Ea:

skriven

Hej kära Es!
Du är ju bara för härlig underbara du!
Tack för ytterligare mysig läsning så gulligt!

Fråga: Jag undrar om du kan se vem o varför jag får sms med söta emoijisar från min älskade dotter som jag sen öppnar o så finns det inget där? Hon har inte skickat nåt! Både igår o idag??
Kram o trevlig helg finaste du!


45 Ea:

skriven

Hej kära Es!
Du är ju bara för härlig underbara du!
Tack för ytterligare mysig läsning så gulligt!

Fråga: Jag undrar om du kan se vem o varför jag får sms med söta emoijisar från min älskade dotter som jag sen öppnar o så finns det inget där? Hon har inte skickat nåt! Både igår o idag??
Kram o trevlig helg finaste du!


46 Lotta:

skriven

Så mysigt och kul med den lilla råttan :)

Idag har jag avslutat en relation....igen. Var det verkligen rätt beslut. Bryr han sig överhuvudtaget?

Ha en härlig dag och vad roligt att din son hittade boende till slut :)

Kram L

Svar: Ja det var en lättnad med boendet.. kram :)
Esmaralda

47 Linnean 🌸:

skriven

Det var det raraste jag hört på länge! Så gulligt! Men så fint med lördagsumgämge med den lilla råttan. Tog hand om en musunge som jag hittade här ute en gång. Lille Mus, fick den heta. Tror att jag...matade ihjäl den 🙄
Är ju inte så kunnig mösskost. Den är begrad i parken här nere. Tänker på Lille Mus än.
Denna lördag ska det ätas nåt smask med väninnan och tittas på mello, förstås.
Vin och flin kommer det åxå att bli. Numera är lördagarna lugna. Sommartid kan man ju vistas ute och det är så mycket trevligare. För några år sedan var det tom flirtande och ragg på gården 😁 En massa tokigheter. Det var skitkul! Kommer det att bli lite mera sådant? Eller ska hälsan sabba allt kul nu? Jag är ju lite mer för att göra tokigheter än att behöva gagga ihop. Nu ska jag åka och köpa lite ”hoppa högt” och försöka ta iaf ett litet skutt i kväll. Ha det redit gutt! Kram 💖
Linnean 🌸

Svar: Det är ju inte så lätt att ta hand om djurungar.. särskilt inte om de är riktigt små ! det kommer bli mer kul.. så snart våren kommer o solen tittar fram... kram :)
Esmaralda

48 JustMe :

skriven

Hej Ez!

När jag läste inlägget så kom jag direkt att tänka på råttan i Ratatouille. En råtta som är en fantastisk kock, så underbart att det finns i verkligheten också 😊
Grattis till sonen som äntligen fick sin lägenhet!

Undrar om hon ändrar sig och låter tjänsten vara kvar?
Får jag den andra tjänsten jag blev lovad isf?

Hoppas du får en fin lördag!

Kram!

Svar: Det känns tveksamt men finns en möjlighet till båda delar.. lär blir det ena eller det andra.. kram :)
Esmaralda

49 JustMe :

skriven

Nu är jag förvirrad? om hon ändrar sig och låter tjänsten vara kvar så bör jag få tillträda den eftersom det är den tjänsten jag blivit lovad att få tillträda. Det är alltså samma tjänst i båda delar...
Du skriver att det är möjligt, hur stor är chansen?

Kram!

Svar: Runt 70 % som det ser ut.. kram
Esmaralda

50 SusanneAmalia :

skriven

God förmiddag..
Sovit länge i dag.. Skulle åkt skidor men vädret är kallt och blåsigt.
Vi får se..

Har slitit med VM alpint i Åre och i går hände jag minst 40stora flaggor.. I ga krokar fans så alka blev handknutna..

Så det tog till i dag tills jag tinade.. I händer och fötter..

Önskar alla på bloggen en fantastisk dag.. 💕

NU har jag utlovat massage till de som har överansträngt sig på att bygga upp VM..

Kram till dig och puss på nosen till MG..💕 Odd är jag och därför händer det massor i mitt liv hela tiden..

Fråga.. Finns det ett jobb till mig när jag kommer hem.. Kram 💕 🐾

Svar: Fy så kallt för händerna att stå där o knuta knutor !! Jobb kommer när du kommer hem men det kommer aldrig riktigt enkelt till dig.. du får ligga i rätt bra.. jag vet inte varför det är så.. kram :)
Esmaralda

51 JustMe :

skriven

Åh 70% är ju en bra chans, hoppas verkligen jag får tillträda den andra tjänsten, det är precis vad jag behöver i mitt liv nu. Tack snälla Ez för svar!
Då kanske jag bör vänta med att säga upp mig tills allt är helt klart.

Kram!!!

Svar: Ja, jag hade väntat med uppsägning tills jag 100% vetat.. kram :)
Esmaralda

52 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez igen,tror du menar hon inte han xD men menar du om jag går försiktigt med henne med att ta en eller två dagar avvaktande med skrivand, så blir jag inte för på mot henne?

Om jag förstod dig rätt nu ez :)

Kram

Svar: Ja, alltså, var aldrig för mycket på.. då backar hon... kram :)
Esmaralda

53 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag hörde av mig till mitt ex syster.
Gillar henne eller skulle gärna vilja ha fortsatt kontakt med henne.
Hur känner hon? Skulle hon vilja ha en fortsatt kontakt med mig?
Är hon mycket bundis med mitt ex nya tjej? Och tycker det känns konstigt med mig?
Kram

Svar: Hon känner nog att det kan bli en intressekonflikt för hennes del att ha kontakt med dig.. kram :)
Esmaralda

54 F:

skriven

Sov så dåligt inatt, kan du se om min hälsa är ok?

55 F:

skriven

Hur ser det ut för mig, när det gäller min karriär?

56 Dahlia:

skriven

Råttor är söta!
Har inget husdjur här.

Snart fest med jobbet, kommer den söte arbetskollegan att skriva upp sig och gå på festen?

57 Jossan :

skriven

Vaknade med en klump i magen... J kom upp som personer du kanske känner på Facebook.. det blev en konstig känsla.. inte som det gjorde ont men typ som jag alltid känner när de kommer till honom. Men jag hade blockat honom! Hur kan han komma då? Jo han gjorde en ny Facebook... tydligen ska han hyra ut sin lägenhet... märkligt han flytta precis in... men han kanske träffa någon som var bättre än mig....

Samtidigt känns det som han tänker på mig och typ vill ha koll på mig.. är jag dum som känner så?

Men du sa att han skulle kontakta mig igen... när kommer han göra det?

Kram

58 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Vad skönt att det ordnade sig för din son med boendet. Måste ha varit en lättnad? Min lördag och söndag blir lugn, bara va för mig själv i en egen liten bubbla. Kan vara skönt ibland att inte ha några måsten utan att bara vara! ☺️

Vilken dröm jag hade i går natt. Drömde det var mitt bröllop men allt var kaos. Min lillasyster bestämde allt och öppnade mina/våra presenter, min man var försvunnen men hittade han full och han dansade helt fel så jag blev arg, tårtan var gjord på oreo kakor och såg inte alls ut som jag vill ha den, någon jagade mig och någon gjorde en teater för någon var ledsen över att inte vara brud och hon red i väg med häst och vagn. Vad i allsin dar betydde den drömmen? Hoppas verkligen mitt bröllop inte blir så på riktigt! 😂🙈 Ha en bra dag! Kram Zoey 💕

Svar: Ja både sonen och jag är lättade..nu får jag min bil tillbaka o sonen kan leva ett mer kul studentliv :) Ja herregud vilket stökigt bröllop, ja så kommer det inte att bli på riktigt ! Kram :)
Esmaralda

59 G.H:

skriven

Lägg av!!!!!! 😂😂😂
Är det där verkligen sant! 😜
Vilken story, hur dresserar man en mus sådär ?

Kram:)

Svar: 100 % sant.. jag lovar... och det var ingen mus utan en stor rejäl brunråtta !! Kram:)
Esmaralda

60 Helena Ir:

skriven

Tack! :)
Det blev träning..och det blev en ny kjol också..jag kunde ha en storlek mindre ..och bara det gjorde mig glad..

Annars,vilken otrolig känsla jag har i kroppen..energin kommer mer och mer ..så tacksam! Att få ordning på andningen har gjort så mycket..Jag är fasen lycklig :) Lyckan hittas bäst hos sig själv..ingen annan kan ge den till en..

Kram :)

61 Ea:

skriven

Hej igen bästa Es!

Jag skrev en fråga till dig för ca 2 timmar sedan det kom dubbelt sorry...
Fick inget svar.

Tror du att smsen var ett tecken uppifrån? Om var det positivt eller negativt? Kan inte ta på det.

Kram igen (jag älskar också kalops):)

62 Linnean 🌸:

skriven

Tack, för svar! Det låter förhoppningsfullt 😄
Får ladda för en busig vår! 😉
Det spås en massa snö i landet men måste säga att det var vårkänsla ute nu, trots regn.
Utslagna videkissar, snödroppar och påskliljor som är på g. Dagarna är lite längre! Härligt!
Kram...💖💐

63 Dina:

skriven

Åh Ezmeralda! Värför ringer han inte mig? ☹️

64 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att ha två barn då jag fyller 32?
Eller har jag längre bort än så att vänta..
Kram

65 CA:

skriven

Hej
Jag menade att personen jag såg igår var lik din man :o).
Är till och från orolig för barnbarnet, 7 år, vårt lilla geni, vi är nog lite oroliga också hans föräkdrar, han vill bli hårfrisör, tror att han blir staylist men han kan nog bli precis vad som helst. Ser du hur det kommer att gå för honom?
Kram

Svar: Jaha.. ja han rör sig runt överallt i Skåne så var det häromkring kan det mycket väl ha varit honom du sett :) han mognar så småningom i vad han vill bli en dag och det kommer gå väl för honom.. kram :)
Esmaralda

66 Fina:

skriven

Hej Es, kan jag ännu få honom? Ens för ett ögonblick? Kram

Svar: Det blir allt svårare.. kram
Esmaralda

67 Milla:

skriven

Hej. Jag ska på middag. Min bror har fyllt år annars är jag sällan borta. Har inte så många vänner. Min bror har en ny yngre flickvän. Glad för deras skull. De verkar lyckliga. Själv passar jag mig för män. De jag har träffat har utnyttjat min snällhet el godhet o till slut blev jag rädd för man vet aldrig vad som kan hända. Min kollega hängde jag med ett tag men han verkar inte heller ärlig för det sägs att han inte fyller i sin sjukfrånvaro rätt så han får lön ändå. Stämmer det?

Svar: Jag ser inte hur det stämmer med kollegan.. men rent generellt ska man aldrig låta rädslor styra ens liv.. det blir inte bra.. ibland går man på en nit.. men det får man ta... och mellan nitarna har man haft väldigt mycket kul... vilket man inte alls hade haft om man lever sitt liv i rädsla.. kram :)
Esmaralda

68 AnnaK:

skriven

Fast jäklar vad jag blivit poppis på sistone då 😂 Två ”beundrare” på kort tid om jag förstått allt rätt? Och så han som surar för att han inget får förstås....men han räknas inte!

Önskar dig en trevlig kväll med mellomys(?) som det tydligen heter 😊

Kram 🤗

Svar: vad roligt.. två stycken ! Kram :)
Esmaralda

69 Tiss:

skriven

Jag brukar se till att ha saker att göra på lördagar. Det behöver inte vara så att jag måste umgås med någon, men jag kan sällan bara ta det lugnt, nej då klättrar jag på väggarna.

Jag har funderat och funderat på vart Mona - Maria har tagit vägen. Har hon blivit sjukskriven eller lutar det mot att det gått så illa att hon har fått sparken?
Jag saknar henne!

70 Moonshade:

skriven

Vad är oddsen att jag lyckas förföra denna man till sängs? ;)

71 Fanny2:

skriven

Tack för svar och heja karma! 💜 Det finns en mening med allt som händer...

Kram :)

72 Ghostwriter :

skriven

Imed flera sjukdomar, och att jag har mens 2 gånger/månad samt vad jag misstänker ägglossning 2 gånger också... Ser du om jag kommer ha svårt att bli gravid? Känns inte som man kan lita på en läkare till 100 och därför undrar jag om du kan se något kring det. Barn vet jag att jag kommer få, men undrar bara..



Kram

Svar: Jag ser inga större problem för dig att bli gravid, och som du vet så kommer det barn.. kram :)
Esmaralda

73 F:

skriven

Hur ser det ut för mig när det gäller min karriär.

74 Sola:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser hon ut att vara viktigare för honom än mig?
Om han väljer ser du om han skulle välja mig eller vara med henne?
Kram

75 Maria:

skriven

Vilka lördagar du hade!
Det liknar inte mina lördagar alls 😂

Det känns som jag aldrig hittar rätt spår i livet... när ska det spåra åt rätt håll?
Kram!

Svar: När du tar kontroll och styr.. då går det åt rätt håll... kram :)
Esmaralda

76 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad menar du med att hon känner en intressekonflikt?
Vill hon inte ha någon kontakt med mig?
Verkar hon vara bra bundis nu med nya tjejen?
Kram

77 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser jag ut att ha både partner och ett barn till då jag fyller 32 år?
Kram

78 Hon:

skriven

Hej,
hur ser året ut att bli beträffande romantik?
Kram

Svar: Något speciellt kan ske.. chansen är god till romantik.. kram
Esmaralda

79 x:

skriven

Hej Esmaralda

Det är jag som stått i valet och kvalet mellan två män. Ett tag dejtade jag dem båda men valde sedan att bryta med bägge för jag blev så förvirrad av hela situationen. Nu har jag varit själv ett tag och funderar på att ge ena mannen, N, en chans. Finns ännu ett intresse från hans sida, kan han utveckla känslor för mig? Finns potential?

Tack på förhand!

80 Månskenet:

skriven

Hej!
Kan du se om det är min försvunna katt som man sett över 10 mil bort? Kan det va möjligt? Jag har några gånger frågat dej om honom o du har alltid sagt att han lever, nån har tagit hand om honom..... Kram!

81 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag bruka att tänkt så jag vill hem men var vill jag verkligen kommer till?

Jag vet inte var är min riktig ställe... så handlar om jag ska hitta mig själv eller något annat?

Ha det bra

82 Gemma:

skriven

Hur stor är chansen att det är just HAN som blir pappan till mitt barn?

83 Lisa:

skriven

Hej,
Varför var han sådär länge avsiktligt borta då jag sa jag ville spendera tid med honom då det är lördag och allt?
Kram

84 Hopplöst:

skriven

Om jag väljer att lämna detta liv inom kort, vad händer då med mannen du spått att jag ska möta? Möter han en annan livspartner då?

Svar: Jag tror inte du lämnar inom kort.. eftersom jag ju ser dig med honom i framtiden.. kram :)
Esmaralda

85 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez igen tredje gången xD

Det är såhär att jag har tänkt lite, finns det nån tips jag ska tänka på när det kommer till tjejen förutom att jag ska vara försiktig och inte vara för på. För jag vill så gärna vinna hennes hjärta och hennes tillit, ser du om den chansen finns?

Kram :)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: