Du vet hur det är....

Min exsvärmors favorituttryck var ” De ofödda har det bäst” – och det säger ju en del om hur hon uppfattade livet. 

Negativa tolkningar, inget mod att välja det liv hon ville leva utan det handlar om att finna sig i allsköns elände, stå ut, lida och vara ett offer.

Det är rätt lätt att bli på det viset… särskilt om vi har föräldrar som är lagda åt det hållet och  om vi lider brist på  starka och kapabla förebilder under vår uppväxt.

 

En gång hade jag en poster på mitt kontor ” När du tror att det inte kan bli  värre – då blir det värre”

Eller: ” Det som inte dödar, det härdar ”

Sånt är lite kul tycker jag !

Jag menar.. inte fan gapskrattade jag  nu när datorn pajade, när värmen pajade och sabbaten satte in… inte just då.. men sen efteråt.

Både jag och mannen låg och kluckade och skrattade när vi lagt oss i går kväll.. åt allt elände och detta just på bröllopsresan !

” Och så känner jag av artrosen” sa jag och fnissade och mannen sa att ” Nu sätter gikten in” och så gnäggade vi glatt.

 

 

Jag HAR artros, eller det har vi  båda... och han HAR gikt, på riktigt .. och vi funderade ut allt elände vi hade…och konstaterade att de är sånt man får räkna med när gamla människor som vi ger oss ut på bröllopsresa ! 

Stela leder, läsglasögon som immar igen och var fan la man dom sist ? Och de hopfällbara gåstavarna, var  tog de vägen ? Snarkmaskiner och astmatiska pipanden och stödstrumpor.   Du som är en lite sliten tant eller farbror i vår ålder – du vet hur det är!

 

 

Då har man två val… antingen tycker man att de ofödda har det bäst eller så  accepterar man det som ändå  inte kan förändras.. och skrattar åt eländet.. för det är faktiskt rätt kul om man tänker efter.

I dag blir en dag för shopping… The Great Mall och butiksgatorna… som ska avslutas med en god middag ! I morgon far vi iväg tidigt… till  Palestina och Betlehem.

Kram & kärlek

1 Dunegull:

skriven

Ser du ngt positivt inom kort för min del? Ngt jag kan se fram emot?
Kram

2 Heaven:

skriven

Ni är för härliga!
Trots alla eländen ni stöter på så tar ni det med en klackspark! Underbart!

Es, jag undrar om du ser något speciellt händer mig under detta året?

Kram

3 Helena Ir:

skriven

Jag måste erkänna att jag funderade vad sjutton du hade överst i din resväska..givetvis var det dina gåstavar..
Precis så ska man göra..skratta åt eländet..jag är ju rätt nära i din ålder..och vet hur mycket är..

Ibland är det ju så att det också blir värre ändå...så man får lära sig att härdas..livets stig är krokig..emellanåt..

Tänker mig att ni kommer komma ihåg er resa väldigt väl..och med mycket skratt som följd.."Och så hände det där också" med en skrattsalva som följd..

Från 2 håll fick jag positiva ord idag..och det gjorde min dag!

Nya äventyr för er ..trevligt att besöka fler platser..

Kram :)

4 <3:

skriven

Låter som en toppen dag kära Es. Shopping för mig med idag fast på NK. Tror jag gjorde rätt som valde det svarta Hermés armbandet 🖤
Fick tillbaka handskarna så glad. Är båda Evorna lite avundsjuk på M och min vänskap ? Det känns så efter gårdagen. Tror M gillar mig.
Kram

5 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda och god fortsättning!
Undrar varför jag sover så dåligt nu... somnar men vaknar varje natt efter 1-2 timmar och håller på så hela natten, känns inte som jag får djupsömn. Har haft så god och djup sömn förut. Vad kan jag göra för att få tillbaka den? Tack på förhand!

Svar: Det här verkar bara vara en tillfällighet... du kommer tillbaka till din gamla bra sömn igen.. kram :)
Esmaralda

6 EPM :

skriven

Glöm nu inte att äta!!😂

Försöker få in mitt liv på en hälsosammare och mer hållbar bana, ser du om jag lyckas bibehålla det denna gången?
Min nya bana att inte dagdrömma mig in i ett tillstånd där verkligheten gör mig gruvligt besviken, gör detta ffa i kärlek. Tänkte börja ta det lugnt med P.
Ser du om der blir nån liten romans mellan oss?

Kram

7 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Ni är allt härliga!😊
Kräp- jämnförelse på bröllopsresan är det inte alla som har.😊
Men ni tar det med ro,för som du skriver ,inte blir det ju bättre av att klaga utan man får ta det som det är.

Ha en bra dag!

Kram Solstjärnan ⭐

8 Camilla:

skriven

Härligt att höra om er händelserika resa härtills medan jag här hemma bara myser med serier, filmer och böcker i mängder, det ger mig så mycket att läsa om era upplevelser, när man inga har själv, ha en fortsatt skön resa, KRAM

Svar: Tack snälla.. kram :)
Esmaralda

9 Juni:

skriven

Under årens lopp har man ju samlat på sig en och en annan skavank 😥. Hanterbara och botningsbara tack och lov!

Men den sista tiden har jag känt att min hälsa inte har varit på topp. Hur ser du på det Esmaralda?

Svar: Kolla hälsan... gör en rejäl undersökning... något kan vara fel men jag tror inte att det handlar om något allvarligt.. kram :)
Esmaralda

10 Virrhönan:

skriven

Vad sköna ni är båda två...är säker på att det med all säkerhet hade kunnat bli skilsmässa redan på smekmånaden för andra par, herregud, ingen mat och ingen värme, översvämning..jag hade satt mej på första flyg till närmsta matställe😂
Idag känns det avslaget, nästan som jag vore bakis, riktig söndagskänsla😴
Känner godingen mer för mej nu på sistone?
Kram💕

Svar: Prövningar har det varit... men det landar man i :) Godingen vacklar lite hit och dit.. ser osäkert ut.. kram :)
Esmaralda

11 Solen:

skriven

Hahaa vilken underbar inställning ni har! Min devis är att försöka tänka så lite som möjligt på det negativa och att istället tänka desto mer på allt det positiva. Funkar väldigt bra de flesta dagar...sedan är man ju inte mer än människa så att man ibland ändå faller ner i depparhålet och tycker att det är mycket som suger. Men det brukar gå över ganska fort. En kopp te och en bit choklad brukar få mig på rätt köl igen. 😉
Ni har haft en hel del stök på resan får jag säga...men men tur ni kan skratta åt eländet och ha det bra ändå!
Kram ☀️

Svar: Ja, det gäller att hitta sina triggerpunkter som kan vända det negativa till det positiva och choklad brukar hjälpa mig också ! Kram :)
Esmaralda

12 Sus:

skriven

Hej
Ja, det är det som kallas livet.....
Hur man tänker.....
Händer något här snart?
Love sus

13 Miltons Mamma:

skriven

Är Milton stolt över mig?
Han vet tanken bakom frågan 😊

Kjam

Svar: Ja, det är han verkligen ! Superstolt !! Kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

Whaa jag blir galen!! Jag känner att det var så skönt att bli av med J. Samtidigt visst jag kan känna mig lite ledsen eller mer arg. Varför skulle han in i mitt liv för igen och riva upp allt? Jag tror der handla om att han hjälpte mig bort från L. Men ändå! Varför?! Dock tror jag han kommer höra av sig igen men jag ska fokusera på att den rätte kommer i sommar! Han som kommer va den som jag ska spendera mitt liv med.

Tror du J kommer kontakta mig igen?

Kram

Svar: Jag tror J dyker upp igen på ett eller annat sätt... ,men strunt i det... ha fokus på dig själv.. kram :)
Esmaralda

15 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Vilken resa! Det är hemskt kul att läsa om den. Bad for now, good for story.
Var det ni som åt upp äpplet som hörde till den stora äppleskrutten 😂.

Idag har jag en slapp dag. Igår var jag ute och sprang i två timmar + fikapaus. Det var otroligt fint väder och jag njöt.
Inget magont, inget illamående, ingen ischias och inga problem med fötterna. Jag glömde till och med att tänka på alla eventuella älgar som antagligen lurade i buskarna i väntan på att få anfalla mig. Det var underbart 😍.

På hemvägen däremot var jag ordentligt illamående. Men nu när jag har gott hopp om att det kommer att ordna sig så är det lättare att stå ut med än förut.

Kram ThereseC

Svar: Mitt i värsta hungerkänslan dök äpplet upp.. och det vattnades i munnen.. fast det var gjort av järn.. då är det illa !! Vilken härlig dag du haft.. fram till hemvägen då. men det känns som om illamående la sig igen.. kram :)
Esmaralda

16 Michaela:

skriven

Jag har njursjukdom. Vätska i kroppen. Hypotyreos. Reflux. Kronisk järn och blodbrist. Och nervskador i ben ljumske efter ljumskbråcksoperation. Så det kanske inte är så konstigt att man är singel😄Vem sjutton blir attraherad av det liksom. Och jag blir 38 om två veckor. Känner mig som 88😄 Men tuffar vidare på livets väg. Hoppas du hittar något kul på shoppingen och att middagen smakar!
Kram!

Svar: Du har det inte lätt med allt elände som du drabbats av.. men kärleken kommer, oavsett och det ser inte ut att vara någon tvekan.. kram :)
Esmaralda

17 Skorpan:

skriven

Så sant så, ta livet som det kommer eller jämra dig över allt o alla. Föredrar det förstnämnda o hoppas att jag lyckats förmedla detta till mina barn. Tror du Es aty jag har lyckats vara en sån förebild?

Äldsta ska in i lumoen o jag undrar förstås om han kommer att kunna gå den till slut? Så inte allergierna sätter stopp på det... Litar på att det blir karl av honom ;).
Kram Skorpan

Svar: Du är en riktigt bra förebild !! God chans att sonen grejar lumpen och oavsett så blir det karl av honom:) Av bästa sort ! Kram :)
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

Är lite av en gnällspik men inte värre än min mor. Hon är bara bitter och negativ numer när man pratar med henne. Gissar att hon inte mår bra men blir lite tröttsamt.

Är chansen till hånglet du såg tidigare kvar? Sorry för tjatet men så nyfiken

Kram 😊

19 Frida:

skriven

Jag håller med dig det är bäst att skratta åt eländet livet blir så mycket roligare då... det är inte hur man har det utan hur man tar det...Så har jag trott samtidigt är det inte alltid så enkelt vissa saker kan man inte skämta bort livet handlar om både upp och nedgångar för alla och vissa är sämre rustade för det...Jag dömer inte de personerna för jag har känt av båda sidorna...Det är hemskt om man känner att alla dörrar är stängda

Många kramar och ha det nu fantastiskt på er resa det är fantastiskt att få följa med på den

💛💜💛

Svar: Man faller ner i svarta hål ibland.. det hör livet till... men man kan lära sig att skilja på just dessa svarta hål och sådant som bara är lite skrap på ytan... kram :)
Esmaralda

20 Mimlan:

skriven

Ja, svårt är bara förnamnet. Vi alla har gråtit idag men gjorde det vi trodde var bäst för vår familj och lämnade tillbaka den sjuka hunden. och även fast det var svårt (riktigt jävla pissjobbigt faktiskt) så hoppas jag att vi gjorde rätt.

Förhoppningsvis får vi ta del av en frisk hund någon gång i framtiden.

kram och tack för snälla för att du svarade!

Svar: Jag förstår vilken sorg det måste vara men kan bara se att ni handlade rätt... styrkekramar i massor !!
Esmaralda

21 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Med ett positivt tänk kan man komma långt. Att humor och skratt är viktigt. Ibland lättare än en andra gånger men inställning är mycket.

Esmaralda,
Jag önskar mig iallafall minst ett barn till.
Det man kan läsa är att efter 35 så kan chanserna minska.
Jag kan tänka mig att om jag inte mött någon kärlek när jag är 35 att jag kan tänka mig att prova på inseminering.
Tror du att inseminering kommer att bli aktuellt för mig?
Eller ser det mer ut som att det blir aktuellt tillsammans med en partner? Vilket jag såklart hoppas men man vet ju aldrig
Kram

Svar: Oavsett vad du väljer så är chanserna stora.. jag ser dig så gott som säkert med ytterligare ett barn... kram :)
Esmaralda

22 B:

skriven

kommer jag verkligen lyckas att gå vidare från Nashville och människorna / själarna jag träffade där? Känner sån sjuklig smärta just nu och vet inte vad jag ska ta mig till.. finns det någon annan jag kommer träffa med sånt här djupt band igen? Jag vill inte ens ha det där livet med han, jag förtjänar bättre men det känns som någon dött typ och att jag måste lära mig leva med detta, jättekonstigt.. känns som att när man upplevt det man drömt om i alla år - träffat den man drömt om så länge så är allt annat en nedgradering, det blir grått.. vanligt.. ja du vet.. Vet inte hur jag ska ta mig igenom det här... blir det någonsin bättre igen?.. trodde jag var klar med Nashville nu när jag åkte men jag kommer aldrig kunna glömma ... Kram..❤️



Ps. Ett inlägg om tidigare liv och själsfränder igen skulle vara väldigt roligt 🤗🤗❤️

23 Belliago:

skriven

Jag ser oftast positivt på livet. MEN jag kan ha en längtan till andra sidan. Jag lever ett bra liv, har två fina barn, givande jobb och är inte deprimerad så kommer absolut inte se till att komma dit innan det är dax. Men känner mig så trött på dessa jordliv, när fan ska det sluta, när har jag fått de erfarenheter min själ uppenbarligen behöver?! Så, då gnällde jag med😁

En fråga, du skrev i dina spontana spådomar om någon som upptäckt att hon var lesbisk, och som skulle möta kärleken i vår/sommar. Kan det vara jag? Hoppas ju, men lever oavsett som jag vill

Svar: Ja ibland blir man trött på det här harvandet runt i olika jordeliv... och i Alltet kommer vi förstå den egentliga meningen med detta..... ja, det kan mycket väl vara du som möter kärleken... kram :)
Esmaralda

24 Rädd:

skriven

Hej E!

Orosmomenten avlöser varandra. Känns som jag aldrig får slappna av, det kommer hela tiden nya moln. Ser du om min oro är befogad eller löser sig allt bara jag tar en sak i taget? Inget jätteakut där jag måste agera på en gång?

Kram och kärlek.

25 HuldaMaräng:

skriven

Men gikt, det är ju fint att ha 😊 Enligt Hyacinth Bouquet, åtminstone. Jag minns när stackars Rrrichaard hade ont i en tå, och det visade sig vara gikt. Hyacinth monterade på kraken ett mastodontjättestort gipsliknande bandage på foten så han knappt kunde gå, och så skanderade hon ut, på väg till bilen, över hela grannskapet (läs staden...) "you have GOUT!!!"
Jag och min man älskar Skenet bedrar. Han påstår att han har det lite som Richard i vårt äktenskap, men han har fel förstås. Om han bara lyssnade och gjorde precis som jag sa så skulle han må mycket bättre... 😂

Svar: :) kram :)
Esmaralda

26 Cecilia:

skriven

Tänkte på ditt inlägg om meningen med livet och någonting som fastnade på mitt huvud var "vad skulle du göra om du inte kände rädsla?". Har länge velat resa iväg med min pojkvän, kollar flera gånger på resor flera månader innan avresa, men inte bokat pga osäkerhet med jobb och annat. När datumet väl passar så har biljetterna varit för dyra. Jag läste din blogg och kände att jag verkligen ville åka till Barcelona runt min födelsedag, och nu har vi bokat både flyg och hotell! Nu hoppar jag bara att jobbet tillåter och familjen. Hotellet går att avboka och flyget var relativt billigt. Känns så overkligt men spännande! Vad tror du Ez, går allting i min väg? Får jag grönt från både jobb och familj? Kramar

27 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Kram Skorpan

28 Maria:

skriven

Hej!
Kommer kärleken till mig snart? Längtar efter att ge/få kärlek ❤️Eller blir det nån romans nu innan den rätte finner sin väg till mig?
Kram från uppgiven 😏

29 Mandarin:

skriven

Tack så mycket, skönt att höra!

30 Mus:

skriven

Hej Esmaralda.
Du såg i min seans att dejtingappen tinder skulle jag inte möta min kärlek igenom.
Troligen irl eller via en annan dejting app.
Jag ska se mig om ute bland folk, ta ögonkontakter.
Men nu undrar jag funderar på att dejta en annan dejting app,
Edarling och hur ser det ut via den? Kan jag finna min kärlek hellre via denna app?
Kram

Svar: Kan vara så men samtidigt ska du vara på alerten irl.. kram :)
Esmaralda

31 Yasemin:

skriven

Hej ezmaralda! Jag har en fråga. Tänker min pappa på mig? Vill han ha kontakt med mig och borde jag ta upp den isåfall?

Svar: Ja han tänker på dig emellanåt... känn själv in om du vill ta initiativ.. kram
Esmaralda

32 Sillen:

skriven

Hej
Plötsligt händer det och där står HAN (helt underbar) och verkar dessutom vara intresserad av mig? Är han den rätta? Har jag träffat honom ”min nya kärlek” som du skrev om i min seans 2014?
Ha en underbar resa

33 Lotta B:

skriven

Men käraste Esmaralda, är du i Jerusalem <3 Där har ju jag också varit, tack vare dig! I jultider och fy 17 så iskallt det var där. Ser att du har täckjacka, jag hade kunnat strypa någon för en täckjacka, blev sjuk i kylan där. Så mycket varmare i Tel Aviv.
Men så underbart att ni är där, glad för er skull! En otrolig plats, eller hur. Så mycket historia, så mycket dramatik, så mycket känslor och andlighet. Klagomuren var så otroligt stark upplevelse, tyckte jag med. Var också uppe ovanför, på Tempelberget och där var det som ett getingbo, men vi klarade oss tack vare en proffsig guide.

Ska du ha healing därifrån?

Mitt liv är alldeles upp och ner för tillfället, ber om styrka och lite lugn i känslostormarna.

Önskar dig all glädje och lycka i den heliga staden!

Svar: Ja, vilken skillnad det är på Jerusalem och Tel Aviv ! Någon dag har det varit helt ok väder här så man går bararmad... och så slår kylan till igen... jag har helt fel kläder med mig... för mycket somrigt... får väl traska omkring i min varma hood varenda dag fast den är så skitig att den kan stå för sig själv :) Japp.. healing kommer... kram :)
Esmaralda

34 HS:

skriven

Tack för svar tidigare idag om energierna. Jag har tydligen blivit väldigt känslig för detta.

Behöver ta ett beslut nu hur jag ska gå vidare i jobbsökningsprocessen. Är ju i ganska akut behov av att byta jobb. Har blivit erbjuden ett jobb på en palliativ enhet och behöver lämna besked snarast, men är egentligen mest intresserad av en annan palliativ enhet (väntar på återkoppling därifrån) alternativt ett uppdrag på skolor. Skoluppdraget blir via mitt eget bolag i så fall vilket skulle vara ekonomiskt fördelaktigt för mig. Men de kan inte lova hur mycket uppdrag jag får i så fall.

Vågar jag ha is i magen och tacka nej till jobbet på den första palliativa enheten? Om jag tar skoluppdraget, får jag tillräckligt många timmar så att jag kan försörja mig på det?

Kram

35 Catte:

skriven

Vilken resa ni gör, många fina bilder och många skratt kan jag tänka mig även om det inte är roligt just då. :)
Livet blir så myclet roligare och lättare när man kan skratta åt eländet! Så gör jag ofta :) Ibland får jag påminna mig om; vad gör det om 100 år, hahaha

Ser fram emot fler spännande upplevelser och fina bilder! Ha det gott! Kram

36 Fjäril:

skriven

om jag nu snart tar steget till flytt, kommer jag att få träffa min soulmate någonsin..oxå rädd för ensamheten

37 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag hitta mitt nya hem, vid den sidan? Jag letar överallt och under lång tid. Hoppas att letandet lönar sig snart. KRAM


ha en fortsatt fin resa ni båda.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: