I Jesus fotspår....

I går betade vi av de äldsta delarna i stan...  sanfärgat och trånga gränder och  man kunde riktigt tänka sig hur Jesus sprang runt här och busade som liten knate !!
 
 
Vart man går  är det ett folkhav... och under tiden som jag väntade på spårvagnen  blev det underhållning !!
 
 
 
Vi åkte till Damaskusgate.. tog oss igen en hysterisk folksamling  vid gamla stans torghandel.. och  valde sen vägarna där ingen annan gick.  Bara vi.
Och en och annan som bodde där. Så mycket lugnare.
 
  Här är alltså jag och mina stavar.... folk tror nog att jag är lite skör i huvudet som stolpar omkring sådär.. har inte sett nån annan här med stavar !!
 
 
 
Massa paraply...  man undrar varför ?
 
 
 
 
 
 
Via Dolorosa  är den väg som Jesus vandrade med korset upp till Golgata där han korsfästes.
 
 
Golgata
 
 Jag betade av de judiska och de arabiska kvarteren i gamla stan... mycket  marknadsstånd... och de arabiska försäljarna  var betydligt mer på.... och  som vanligt skulle det prutas.. suck &  stön.. Och  de judiska butikerna hade som regel prisat varan med en lapp -  och man kände sig mer som hemma.
Det fanns en tid när jag tyckte det var kul att tjafsa om priset . men jag kan konstatera att det var då det... inte mera !!
 
 
Foto från vår lunchservering... kosher baguette med massa gott jox i.
 
 
De gamla delarna......
 
 
Så var det klagomuren och jag gick all in.. tvådde händerna med vatten ur kanna och behövde bara vänta ett par minuter till det var min tur... man kunde känna historiens vingslag och det låg ett lugn över platsen... till och med så att maken kände av det och han är inte den känsliga sorten.
Jag kjunde förnimma så många tusentals mer på platsen än de som fysiskt var där
Många energier är samlade på detta ställe.
 
 
 
 
Visst är det vackert och speciellt !!
 
 
 
Och så lämnar vi allt det historiska och enas om att nu tar vi en taxi hem
 
Det var ju billigt när vi åkte  till Amos ( bless him)  och nu var den en kortare tur.
 
Utanför muren stod taxibilar och väntade... vi hoppade in och blev blåsta så det rök om det.
 
Jag kände direkt att chauffören var oplålitlig  men maken menade att alla tar den taxi som står näst i tur.. så det skulle vi också göra.
 
Turen till hotellet kostade 600 spänn !! För 2,2 km !
 
Jämfört med andra gånger och längre avstånd...  som  kostat 100-120 kronor.
 
Jag vill inte tro att det är skillnad på folk & folk... de andra tre chaufförerna har varit judiska.. med kippan glatt på skulten... och den här var väl av den sorten att han gör skit för andra araber !
Trist när det blir så
 
Hur som helst.... när vi kom  hemåt såg vi att marknaden stängde ner ... allt stängde... butiker o restauranger... det är sabbat... och  vi hann inte handla... jo 3 flaskor vin... och så har vi lite ägg o ost i kylen.... så får det bli... fast det är fredagskväll 😱
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
 
 
1 G.H:

skriven

Åhhh vad fint!!!

Kan man inte förhandla priset innan man sätter sig i taxin ?

,,, hehe hoppas ni fick ihop en festmåltid på ägg och ost:)

Kram!


Svar: Han körde med taxametern påslagen, sa han men vi såg ingen.. framöver ska det förhandlas ! Kram :)
Esmaralda

2 Mikael:

skriven

Hepp så har du vandrat i Jesus fotspår :)

Drygt med chauffören men som alltid finns de alltid de som chansar, vem vet kanske de samlar pengar till terrorist verksamhet...

Bliv van med träning och få ett sug är väl som mesta annat, sluta röka, sluta äta godis osv., tränar man 3 gånger i veckan under kanske 3-6 veckor så får nog de flesta ett sug på träning, man måste bara komma över tröskeln.

Dottern sa hon saknar mig men att det är bra sakna någon, precis som jag också tycker, fast när ungar saknar en är det jobbigare - när man inte vet när man ses igen och kan säga vi ses om en månad , dröjer det länge innan vi ses igen? Dröjer det 2 år så tar det 2 år...

Kram
Mikael

3 x:

skriven

Hej Es! Finns det någon man i min närhet som tycker att jag är vacker och fin? Som tänker lite extra på mig? Kram

4 Skorpan:

skriven

Det ser fint ut där o du som kan känna in Es är säkert ännu mer "påverkad" av allt det lugna o heliga vid klagomuren. Det känns faktiskt som om man själv skulle ha sett dessa ställen nu, alltså inte bara på bild, o det känns fint. Tack för att vi får följa med!

Rötägg finns överallt, synd att just ni råkade ut för en som blpste er. "Heligheten" o godheten tycktes inte ha påverkat den taxichauffören ;). Det var en magrare kväll gällande mat för er, men det viktiga är ju att dricka,, så att vätskebalansen uppehålls ;). Ni får handla mera idag.

Här borde handlas "prome dress", vilket är besvärligt o dyrt, så jag undrar nu om vi kommer att hitta nån klänning till skäligt pris o inom snar framtid? Att åka iväg med en som är sur redan vid starten, det skulle jag helst vilja slippa, men... Är man inte lång o smal ja då är det utmaning att hitta nåt passande, måste kortas av o sys om lite. Pojkar har nog det lättare i detta fall....

Önskar att det skulle hända nåt utöver det vanliga en lördag, men gör det det, får väl se.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

5 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon.
Så intressant, man kan nästan känna historien genom bilderna och vördnad. Tänk så många liv som blivit berörda av Jesus, troende eller ej, på gott och ont. Tankeväckande... Jag har alltid trott att Golgata var som en bergsknalle som de stod på, men av din bild verkar det som om de stod i hålrum i berget, var det så? Jag blir alldeles tagen av historien.
Ha en fin dag!

Svar: Jag vet inte så noga.. man pratar om två olika ställen som är möjliga.. kan hända var här ett berg på den tiden... kram :)
Esmaralda

6 Rebecca:

skriven

Så häftigt:) aldrig velat åka till jerusalem men nunär jag ser dina bilder ser det vackert ut och man känner historiens vingslag.

En fråga, du såg förut att han tycker jag är söt och verkar intressant. Kommer han visa det mer på något sätt eller kommer han försöka dölja det? :: kram

Svar: Ja, det är en alldeles underbar stad ! Jag tror inte han kommer ta några direkta initiativ.. kram :)
Esmaralda

7 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Mmm jättefint är det! Man kan nästan känna den speciella och unika stämningen där.

Själv älskar jag att resa i Mellanöstern och nu har jag fått upp ögonen för Nordafrika också. Älskar det. Jag vill så otroligt gärna resa till Mauretanien, Mali och Libyen. Jag bara MÅSTE ta mig dit. Och Iran. Och Yemen. Och länderna i Gulfstaterna. Qatar, Kuwait. Saudi.

Så himla många länder jag känner stark dragning till och önskar besöka. Hur ska jag någonsin kunna besöka dem alla med min skrala ekonomi? Svårt då man själv måste stå för alla kostnaderna. Blir det ännu en resa till Tunisien för mig? Kram

Svar: Du kommer besöka de länder du vill besöka.. jag ser inte hur det fixar sig men besöker dem gör du....själv är jag trätt trött på mentaliteten i dessa länder.. men förr tyckte jag det var kul.. är väl för gammal & trött idag för att vara på min vakt så man inte blir lurad :) Kram :)
Esmaralda

8 Undrande!:

skriven

Åh så vackert! Precis som i grannlandet! Där fick vi tipset om att knyta inhemska sjalarna på ett speciellt vis för att slippa alla påflugna försäljare och få dom inhemska priserna istället!
Det funkade perfekt! Och vi fick se ställen som turisterna hölls ifrån normalt.
En liten fråga till dig.. är mannen som ringer mig ibland flera ggr per dag och jag ibland (läs ofta) pratar med timvis i telefon med ofta intresserad av mig och kommer vi att inleda något snart?
Ha en fortsatt fin resa!❤️

Svar: Intresse finns men också en tveksamhet kring hur seriös han är.. du får helt enkelt känna dig fram.. kram :)
Esmaralda

9 Helena Ir:

skriven

Vilka platser ni kan besöka..förstår att du kan känna av energierna ..måste verkligen kännas speciellt..

Vad trist med taxichauffören..de fula av detta slag finns överallt! Däremot ska skit få skit tillbaka..

Du såg mig få kämpa med masken..och lite ångest har jag haft med den..plötsligt blev jag tröttare igen..och ingen spirometri har ännu gjorts..Att bli piggare skulle betyda så mycket..så jag vill tro på det..Måste säga att jag avundas energin andra har..hur orkar du Esmaralda? Har du några roliga piller att sälja :) skojar..! :)

Men träna tänker jag göra..det är ungefär det jag orkar..bara för att det är roligt..och billigt.. :)

Tack för de fina bilderna..du fångar upp..och visar för oss!

Ha en fin dag tillsammans..!

Kram :)

Svar: Egentligen är jag rätt trött o orkar inte alls som jag gjorde förr.. hittar du några roliga piller så dela med dej :) Kram :)
Esmaralda

10 55:

skriven

Intressant.... ez när o hur möter jag min kärlek?

11 Jennifer:

skriven

Hej igen! Glömde kommentera att ohederliga och skurkaktiga taxichaufförer måste vara en av de stora nackdelarna då man reser!

Jag har haft otaliga diskussioner och bråk med chaufförer som försöker luras på olika sätt, och nu kan jag lugnt säga att efter en massa misstag så har jag blivit en expert på att hantera dem! Nu kan ingen längre lura mig. Kram

Svar: Man lär sig och jag brukar vara rätt på.. men invaggades i trygghet efter de första tre taxiresorna som funkade hur bra som helst... korkat av mig ! Kram :)
Esmaralda

12 Undrande!:

skriven

Kommer han att ta ett initiativ snart? Förstår din känsla av tveksamhet ang seriositet. Det finns en mycket bra grund för det!❤️

13 Fanny2:

skriven

När jag ser bilderna så förstår jag varför konflikterna har uppstått... Det är en mycket speciell stad. Vackert och svårt att tro hur en så gammal stad finns kvar. :) Gatorna kan vara folktomma och ändå känner man energierna... Tack för att vi får följa med dig på din resa. :)

Paraplyerna ger väl lite färg. Kanske symboliserar de hopp för regniga dagar? 😂 Jag läste "Via dolorosa" och bara namnet gjorde ont... Förstod att det var latin för "smärtans väg". Känner en viss dragning till latin som är svår att förklara... Kanske hade ett liv där jag talade latin?

Ser fram emot att få läsa mer om era äventyr och hoppas ni slipper så oärliga människor framöver.

Tack för svar igår. 💜 Det bekräftade mina misstankar men vi får se hur det blir framöver. :)

Kram och var rädda om er!

Svar: Ja av någon anledning ligger latinet nära dig... kram :)
Esmaralda

14 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att utbilda mig inom detta och börja jobba med detta, eller borde jag fundera lite vidare?
Kram

15 Susan:

skriven

Ser ut som ni iallafall har tur med vädret😉 Skömt åsido det ser fantastiskt ut, man behöver ju inte va religiös för att tycka det skulle va kul att gå i Jesus fotspår ( med el utan stavar😅), kanske ett resmål att fundera över🤔

Nytt år o nya förhoppningar, igår kanske det plötsligt händer.... att det blir mitt år🥰

kram

Svar: Ja, något speciellt bra lär hända under nya året för din del.. kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Helena Ir,
Jag tar också emot tips på piller, när du hittat dem ;).
Kram Skorpan

Svar: :)
Esmaralda

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Man kan riktigt känna historiens vingslag genom bilderna blir riktigt berörd,förstår att energierna flödar vid muren.
Fula taxichaffisar finns det tyvärr överallt ..oavsett folkslag .
Var tvungen att slå upp sabbat ,frächa upp minnet som är kort men gott...

Ha en härlig krydddoftande Lördag !

Kram Anki med flock

18 Mimid:

skriven

Godmorgon!

Ser du om jag har något att se framemot 0m det händer något trevligt, positivt??

Ps. Om du ser några spöken så måste du berätta. Undrar om det finns oknytt, småfolk i Jerusalem också.

Kram

Svar: Ja nog finns det oknytt här.. en hel del.. kram :)
Esmaralda

19 Sofia:

skriven

Hej Esme!

Vilken underbar resa du är på!!! Längtar så själv till Jerusalem.

Jag har en fråga om jobb. Det har kommit ut ett jobb jag skulle vilja söka som är på universitet. Har jag en chans att få det? Skulle jag trivas med den typen av uppgifter?
Ha en skön resa.
Kram
S.

20 Misstjejen:

skriven

Hej

finns det någon som jag kan prata med om C henne som jag är ledsen över?

men känner mig inte som jag kan litar på någon att kan tala med och jag vet inte vem var personen som jag kan tala med...

ha det bra

21 <3:

skriven

Gud så vackert 😇
Min snåla vännina har inte hört av sig på flera månader. Tycker hon fortfarande att hon inte gjort fel ?
Kommer hon förstå vad jag och K menar är fel och hennes äktenskap hålla ?
Kram

Svar: Ja hon håller på sitt och är en envis dam, verkar det som.. kram :)
Esmaralda

22 Mia:

skriven

Jag hoppas att det är okej att jag frågar igen. :)

Jag är vårdledig och velar mellan tre arbetsplatser:

- Den jag har som jag inte vill gå tillbaka till, men är ett ”säkert” jobb.
- Den platsannons som är relaterad till ett jobb jag hade för länge sen och som är ett kontorsjobb.
- Ett tredje som jag ännu inte hört mig för om det finns ledigt arbete vid.

Vilket av dessa känns bäst för mig? Jag funderar fram och tillbaka, men kommer ingen vart. Kan du hjälpa mig?

23 L:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för att du delar med dig av alla fina häftiga foton. Har aldrig varit där så roligt att få se.
Hoppas fredagskvällen gick bra och ost och vin ör väldigt gott!!
Fast skillnad är det väll om man är hungrig.

Ser han ut att sakna eller tänka på mig?

Ser du någon förändring i min tillvaro snart?
Kram

Svar: En förändring kommer och du bidrar själv till den.. kram :)
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Så vackert!
Tror att tom jag skulle känna närvaron av fler vid klagomuren.

Både studenten E och rockern hör av sig nu. Min rocker, P, verkar faktiskt genuint intresserad att ses. Är det ett riktigt intresse?

Kram

25 Kristin:

skriven

Takk igjen for en fin omvisning i Jerusalem.
Jeg synes det er så vakkert med disse sandfargede husene. Det blir en spesiell stemning av det.
Vakre bilder ellers også.
Spesielt med disse paraplyene. Kanskje noe å tenke på hvis sommeren igjen skulle bli varm :)
Ønsker dere en fortsatt fin semester.
KRAM!

26 mt:

skriven

Hej!
Har blivit spådd av ett annat medium att jag kommer höjas i position på mitt nuvarande arbete nu i feb/mars..
Stänmer detta?
Kram!

27 Ingela:

skriven

Kan förstå att det är en mäktig känsla att besöka dessa platser, det känns liksom genom bilderna å då är jag absolut inte troende, men ändå...
Kul att få följa dig på dina resor, du måste ha besökt så många ställen runtom i världen?
Hoppas att ni slipper fler idioter som inte drar sig för att lura andra...!

Jag är hemma å sjukskriven, varit det i omgångar då jag har så ont i mina armar, behandling pågår men det tar sån jäkla tid. Har ju tjatat å frågat om du ser ngt kring nytt jobb, å även om kärleken...;), å du har sett att ngt nytt kommer.
Tror du att jag kommer att behöva skola om mig eller kan du se om jag går direkt till ett nytt jobb?

Njut nu av er resa!
Kram Ingela

Svar: Du får ta hand om dej o krya på dej... jag ser någon form av studier för dig.. kan vara en kurs.. kram :)
Esmaralda

28 Jossan :

skriven

God morgon! Jag är så glad att jag har 2 dagar kvar innan det är dags att börja jobba. Jag älskar ju verkligen mitt jobb men det är så skönt att va ledig. Man måste va försiktig sol lärare och säga om man längtar till loven! För då trivs man inte på sitt jobb. Men jag menar att jag också tycker det är skönt att va ledig som alla andra. Tror folk har en snedvriden bild av att va lärare. De tror vi jobbar 8.30-14. Sen går vi hem.

Igår satt jag och jobba med NO... men själva no boken fanns ju såklart inte hemma utan på jobb. Men jag fick en del gjort ändå. Sen satt jag och fundera på temat nu och då. Då slog ser mig. Tänk om din mamma kunde berätta om hur hon hade det som barn. Hon har ju haft ett häftigt liv.

Igår när jag åkte hem kändes det faktiskt lite jobbigt allt med J. Det känns skönt men samtidigt tråkigt för jah blev så glad att han var i mitt liv igen. Men det är lila bra det som hände...

Nu väntar vi in mr right! Jag hoppas på sommaren... ska skriva ett brev till mig själv om 5 år. Kul att läsa det då!

Kram

29 DD:

skriven

Så himla tråkigt när de ska hålla på blåsa en på pengar fy!! På ett eller annat sätt förlorar man ändå de pengarna man ”tjäna”.

Snart börjar vanliga rutiner igen med skola. Har missat att ställa frågan som alla nog har gjort😄

Hur ser mitt 2019 ut? Blir det som jag tänkt mig med alla mina mål.

Kram


Svar: Du når kanske inte alla mål men en hel del :) kram
Esmaralda

30 Jennifer:

skriven

Tack snälla du för svar❤️ Känns oerhört skönt att veta att jag kommer till dessa länder, hoppas det inte dröjer så länge. Ofta känner jag en otålighet och rastlöshet inom mig och vill bara hoppa på första bästa flyg och fara iväg. Som om jag inte har tid med vardagslivet här.

Första planerade resan blir till Iran på våren om jag nu bara lyckas få visum dit. Himla krångligt är det, måste tex ta nytt passfoto för visumet med sjal på huvudet och täckt hår. Men sen då vi väl kommer dit så vet jag att det blir så värt det🙂

Att göra en sådan resa som du nu gör Esmaralda är ju förstås otroligt givande men helt annat än att resa charter till Teneriffa🙂 Det tar kraft och energi också, fast det ger ju lika mycket om inte ännu mera tillbaka!

Kommer jag att ångra mig om jag åker till Tunisien i början av februari? Kram

Svar: Ja charter var det länge sen jag åkte, sen barndomen tror jag... :) Ibland förbannar jag mig själv att jag inte kan resa som andra gamla tanter.. med charter.,. man blir ju besparat en hel del problem men man får ju också mindre upplevelse ! Bara att inse att jag inte är någon chartermänniska !! Åker du till Tunisien så blir det tufft.. tveksamt också om du når ditt mål.... men.... man måste göra det man måste... kram :)
Esmaralda

31 Sus:

skriven

Hej
Så fint....
Blir sugen....
Om jag köper företaget jag har tittat på....
Är det bra?
Love sus

Svar: Tänk efter en gång till... se de problem som kan komma och tänk efter om du kan hantera det... då är du förberedd.. kram :)
Esmaralda

32 EE:

skriven

Får en känsla av att den där Ida är påväg bort från min man. Stämmer den känslan?

Har god förhoppning att vi löser detta och kan fortsätta vara gifta och leva ihop resten av livet. Fast starkare och med mer förståelse för varandra.

Härligt att kunna resa genom din blogg :) det är spännande lösning.

Kram

33 Ghostwriter :

skriven

Finns det en chans, att jag kommer kunna få ”tjänsten” där jag tar hand om ett barn? Eller inom polisyrket som jag nyligen sökt till?




Kram

34 kvinnan:

skriven

hej esmeralda hoppas ni har det toppen i israel, vacker stad med mycket historia , känner mig själv ressugen just nu, fast vi kom hem för inte längesen, men har ingen att resa med heller .....:(((
har försökt övertala min syster, men inte ett ljud ifrån heller, när kommer hennes liv förändras till det positiva??

35 f:

skriven

undrar om det finns något jag bör vara medveten om?

36 Cecilia:

skriven

Vilket äventyr, tack för att vi får följa med! Det ser så vackert ut och så mycket historia bakom. Tråkigt att det finns såna människor som vill andra illa, usch vilken dålig stil. Hoppas ni får en bra resa trots denna händelsen.

Jag har en klump i magen varje dag för att jag är så rädd för känslorna som kommer svälla upp här hemma när jag berättar om min plan. Hur ska jag berätta detta på bästa sätt? Till båda samtidigt, en och en, eller ska någon annan vara med också? Blir det ilska och tårar? Mår så himla dåligt över detta och vill bara få det gjort, men är så himla orolig över det som sker efteråt. Jag hoppas det inte är lika illa som jag befarar. Kramar

Svar: Det börjar bli dags nu.. somligt måste man genomföra trots att det tar emot.. och detta är en sån grej... kram :)
Esmaralda

37 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir det en förändring på det sättet det här året eller ganska snart då jag går in i en familj och att en flytt blir av?
Kram

38 <3:

skriven

Hej kära Es, myser i Stockholm. Ska strax till NK för lite shopping och mys.
Ser du mig och M dejta i år ?
Hur stor är chansen att han blir lite kär i mig ?
Kram

39 Sessan:

skriven

Jerusalem... kommer jag någonsin dit igen?

Svar: Ja, det gör du.. kram :)
Esmaralda

40 Milla:

skriven

Oj vad fint. Jag vill reds o om exakt sju månader fyller jag jämnt o vill resa med barnen men klarar jag det ekonomiskt o att resa själv m dem osv. Kommer jag i väg, hur ska jag tänka, planera redan nu el ta restresa?

41 AnnaK:

skriven

Ser otroligt fint ut! Häftigt ställe att åka till 👌🏻

Verkar hånglet ligga evigheter bort eller är det mer i nutid? Blir det trevligt tro 😁

Förhållandet du såg är mer avlägset inser jag iaf!

Kram 😊

42 Lilla blå:

skriven

Roligt o uppskattat att du lägger upp bilder så vi får vara med på ett hörn som ”tredje hjul” 😜😊

Här har rösten tappats..
Och det beror INTE på förkylning utan på tre timmars karaoke med vänner.. Träffade på en ny bekantskap med samma namn som mig som initierade att vi borde ses på tu man hand. Finns det vänskapspotential där, skulle hon bli glad om jag hörde av mig? Ibland säger ju folk saker på fyllan som de dagen efter inte är lika begeistrade över..

Kramis! 💕

Njut, njut, njut där borta!

Svar: Vad roligt att du gillar att följa med på resan :)
Esmaralda

43 Louise:

skriven

Vad mysigt ni har det. Skit att taxiföraren lurade er. De borde köra på fast taxa.
tack för svar häromdagen angående mannens jobb. Han fick besked igår att han får behålla jobbet yey. Nu ska bara hans handenheter fungera som de ska.

På tisdag börjar skolan igen för barnen. Yngste sonen ska också tillbaka och jag ska vara med honom hela veckan om han vill. Men just nu är han ganska osäker. Har pratat med hans lärare och jag är välkommen att vara där. Frågan är om han känner sig bekväm i det. han rycker bara på axlarna men jag tror nog han kommer tycka det är skönt.
Är inte en sådan lång dag på tisdag heller.

Igår sökte jag jobb på en förskola där jag redan varit på intervju för två år sedan då fick jag inte det. Jag hoppas inte på det mycket nu heller. Jag hoppas ju att jag får något. En av tjänsterna där är på 75 % vilket är bra då jag läser min utbildning samtidigt.
Men jag hoppas att jag får jobb så snart så möjligt.

Ha en fortsatt fin dag. Kramar

Svar: Ja jag tror det känns bra för sonen att du är med just nu i början ! Kram :)
Esmaralda

44 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser det ut för mig i sommar?

Verkar någon kärlek eller relationsmässigt vara runtomkring mig?
Kram

45 SusanneAmalia :

skriven

God Mitt på dagen..
Vilken härlig upplevelse och historiens vingslag under fötterna och i atmosfären..
En pelare till universum och ni kan uppleva massor.. Vilken quantpower.. Qantmateria och fysik.. Samt historik.. Magi.. Jag kan nästan förnimma den dallrande luften som finns runt de historiska monumenteten.. Den luft som finns mellan husväggen den dallrande energin som ligger kvar.. Vilken information du får.. Moa.. Vilken resa..
🤗 😍 💗

Sorlet från marknaden och jag tror att kylskåpet ska fyllas till beredskapsläge
😄🤣😋🤔

Önskar er den bästa dagen och sänder iväg en fråga...

FRÅGA.. Skriver hundägaren på så jag får ta dem till Veterinär.?? Hittar vi en lösning eller måste jag gå via länsstyrelsen..

Svar: Jag tror det löser sig men det kommer inte enkelt.... och ja, du kan tro det finns gott i kylen här.. som fylls på från marknaden kontinuerligt.. kram :)
Esmaralda

46 Helena Ir:

skriven

Skorpis och Es..klart, jag berättar för er :)..jag kommer frikostigt dela med mig..bara så ni vet ! :)

Kram :)

Svar: Deal !!! :)
Esmaralda

47 Dalkulla :

skriven

Så många historiska bilder från Jerusalem. Det vore en glädje att få åka dit och besöka de olika platserna. Fick känslan av något när jag tittade på bilderna och läste. Iallafall ser det så fint ut där. Den sista bilden alstrar lugn och frid. En slags andlighet mycket utöver det vanliga!

Har en fortsatt fin resa!

Kram.


Svar: Ja, det är väldigt speciellt.. kram :)
Esmaralda

48 Mimmie:

skriven

Så vackert det är, fina bilder.

Herregud det var dyrt med taxiresan. Jag har med blivit lurad så utomlands. Vi åkte taxi fram till ett köpcenter och betalde billigt för det. Sedan väntade vi på samma mini taxin hem,men det fanns ingen någonstans. Så vi gick en bit och tittade runt, så kom det en mini taxi med hög fart och hög musik i bilen. Vi bar på fyra påsar matvaror, och vinkade in honom. Han började sedan prata lite med oss och kände att vi var turister. Så han tog dubbelt betalt när vi kom fram till hotellet(:(Fast vi sa att det inte var rätt, så vägrade han mindre:(. En annan gång när jag tog taxi till hotellet i Danmark för att övernatta och resa vidare utomlands.Då vägrade mitt kort att fungera i taxin? Jag hade precis använt kortet innan i flygplatsen för att betala hotell, men i taxin ville den inte fungera,fast jag försökte flera gånger.Mannen i taxin börjde tappa tålamodet och jag fattade ingenting för koret var kopplat till mitt konto och jag hade mer än 50.oookr på det.Min vän som försökte betala hotellet från flygplatsen och som inte har lika mycket pengar kopplat till sitt kort, fick inte ingång sitt kort i flygplatsen,men hans kort fungerade i taxin så han fick betala. När jag väl var framme vid receptionen i hotellet så fungerade mitt visa kort perfekt, och jag kunde betala frukost mm? Nu i efterhand förstod jag att min ängel skydde mig,för mannen i taxin tittade mycket när jag skulle betala i taxin och han kändes lite lurig. Jag har fått mycket hjälp av min ängel/änglar på vägen ,och är så tacksam för att jag har de<3

Ser du något speciellt kul som händer mig snart?
kram


Svar: Javisst har du fått änglahjälp !! En hel del kul kommer att hända.. säg ja till lite oplanerade ting.. kram :)
Esmaralda

49 Snöflingan:

skriven

Kommer jag att välja att träffa honom.. samt får han känslor för mig?

Svar: Nja, det ser inte ut att bli så mycket just vad det gäller honom.. kram
Esmaralda

50 Ett frågetecken till:

skriven

Hejsan fina!
Du är bara för härlig! Vilken underbar resa trots lite strul emellanåt, men allt går tillsammans med den man älskar vid sin sida :)

Jag har en fråga: för ca 14 dagar sedan låg jag bredvid min sambo då plötsligt någon från andra sidan handlöst kastade mig ur sängen ner på golvet!! Jag blev sittandes och kom inte upp!! Sambon frågade vad jag höll på med mitt i natten! Ett helt varv har jag snurrat o blåmärken på låret var så stort med märken i kanten som "fingertoppar"Har så ont fortfarande men blåmärkena är borta men förevigat på bild. Kan du se vad det var o ev. Varför? Obehagskänslan sitter i än! Önskar er båda en underbar fortsatt resa Kramisar i massor 💜👼

Svar: Ja det var märkligt... hur jag än känner så kan jag inte känna att detta var en "andlig" händelse..... men ändå, så otäckt... kram :)
Esmaralda

51 Browallia:

skriven

Alltid lika roligt att få hänga med på dina äventyr världen över. Hur varmt är det i Jerusalem så här års? Kram

Svar: Inte så varmt.. runt 10-12 grader... kram :)
Esmaralda

52 Lattemorsan:

skriven

Hej. Trist med taxichaffuörer som luras, sådant drar ner humöret rejält. Men så trevligt det verkar i övrigt :-)

Här väntas ett intensivpass spinning. Gud hjälpe mig....

Ha en fortsatt fin helg. Kramar!

Ps: Skulle Sofia bli glad om jag hörde av mig och föreslog en fika, kanske kan leda till en ny bra bekantskap? Behöver fler sådana. Ett av mina nyårslöften är att satsa mer på detta.

Svar: Duktig du är... med spinning ! Jag tror Sofia skulle tycka det vore kul.. kram :)
Esmaralda

53 Michaela:

skriven

Puh det var en dyr taxiresa det😱 Och undra varför man hade paraplyer där🤔 Ni verkar ha det mysigt i alla fall! Först 2500 kr extra pga felaktig dragning av hyra och nu har jag hittat busskort på marken utan ngt namn så åker gratis tom 10/1. Bra start på året ur den aspeken i alla fall😁 Kram!

Svar: Jamen, vilket flyt du har !! kram :)
Esmaralda

54 x:

skriven

Hej Es!

Finns det någon man i min närhet som tycker att jag är vacker och fin? Som tänker lite extra på mig? Finns det någon?

Kram

55 Skorpan:

skriven

Yey Helena Ir, så snäll du är. Jag kompar Es, deal ;D!!
Kram Skorpan

56 Mimmie:

skriven

Tack för svaret Es kram:)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: