Jag brann aldrig...

Nej, jag brändes aldrig på bål i något av mina gamla liv.

Jag klarade mig.  Vi var många som  klarade oss och vi var många som hade kunskapen och insikterna.

För det är ju inte bara i detta livet som jag varit  häxa… det har jag nog alltid varit

 

Mina gamla liv har sett olika ut… jag har varit fattig och jag har varit rik, jag har levt runtom i världen på olika platser… mitt sociala liv har varierat, min hudfärg har inte varit densamma och ibland har jag varit god och ibland  inte lika god...och oavsett så har jag alltid haft  min andliga förmåga med i bagaget

Den är urgammal

Lika gammal som min själ är.

I somliga liv var det  en självklarhet att spå och heala och i andra liv blev man förföljd av samma orsaker.  Det har minsann varit både upp och ner !

Häxprocessen pågick mellan 1400 – 1600 talet och man tror att  minst 30 000 personer avrättades för  misstänkt samröre med satan. I verkligheten tror jag det var betydligt fler som fick sätta  livet till.

Hysterin började i Italien och var som värst i Sverige under  perioden 1668 till 1676.

Och det var enbart i den kristna världen som dessa mord ägde rum.. den rättfärdiga kristendomen skulle avliva de som man trodde hade samröre med satan själv.

Häxberget är en plats i  Torsåkers socken i Ångemanland

Den 1 juni 1675  avrättades 71 människor på Häxberget och det innebar var femte kvinna i  Torsåkers pastorat.

Vad hade dessa kvinnor bevisligen gjort sig skylda till ?  Jo,  de var läkekunniga, kloka gummor och det kunde även vara duktiga kvinnor vars kor mjölkade extra bra.

Kvinnorna brändes inte levande som man ibland hört talas om – utan de halshöggs först, innan de brände på bål.

I alla fall i flesta fall. 

 Ett av undantagen var  Malin Matsdotter. Vid 63 års ålder brändes hon levande  på bål i Stockholm

 

 

På de platser där prästen var mest aktiv som häxjägare, dödades flest människor.

På andra platser med mer sansade präster – pekade inte så många ut.

En och annan man strök också med.

Komministern Lars Hornaeaus hade en egen hemmasnickrad metod för att hitta vittnen. Han förde in barn i en  ugn. Så tände han på halmen utanför och hotade att bränna barnen om de inte vittnade mot vänner och släktingar.

I dag finns ett monument över tragedin i Torsåker.  Hembygdsföreningen satte upp stenen 1975.  Svenska kyrkan ville inte vara med när minnesstenen sattes upp.

Som sagt, jag klarade mig och brändes aldrig även om jag blev utsatt för förföljelser.

I flera liv levde jag gömd på olika platser och det var med nöd och näppe jag undgick  en dödsdom.

Men jag vet att flera av er på bloggen  inte hade samma tur.. det finns de  av er som dödades och som först låstes in och svalt och gick igenom ett sådant helvete att döden kom som en befriare !

 

Kram & kärlek

1 DD:

skriven

Jag har fått höra att jag har varit numna i ett av mina tidigare liv, samt gift mig med fel man, även om han var snäll och så. Det fanns väl ingen riktig kärlek... Utan det var väl mer för hur situationen omkring en såg ut då, ex ekonomin..

Ser du någon koppling mellan en munk och mig?

Svar: Ja, en koppling finns men jag ser inte hur.. kram :)
Esmaralda

2 Mikael:

skriven

Tanzania verkar vara ett svårt land för häxor i nutid, äldre kvinnor sägs ofta tas för häxa, från regeringskansliet

Tanzania har en lag om häxeri från 1928 som erkänner att det finns häxeri och att det är av ondo. Enligt polisrapporter från ett antal regioner mördas cirka 500 kvinnor årligen på grund av att de misstänks vara häxor.

Kram
Mikael

Svar: Ja i en del av de afrikanska länderna lever häxkonsterna kvar... fast ofta har häxorna ganska hög status i byarna.... det där varierar säkert från plats till plats.. kram :)
Esmaralda

3 EPM :

skriven

Rädda människor är farliga människor. Här hade vi rädda små män som undrade varför inte de- som var män- kunde mer än kvinnorna. En extrem variant av kränkt man...
...är dagens häxbål oönskade dickpics, mansplainande samt manspreading?


P verkar alltmer intresserad... Trevligt!

Kram

4 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Vilka liv, hemskt och bli straffad för sin läkekonst. Så vitt jag vet så har jag aldrig varit häxa eller ens medial i tidigare liv. Nu på äldre dar kanske jag har blivit lite mer häxaktig men på ett annat sätt. En drl tycker nog jag är en elak häxa ibland😂
Helg igen, dagarna försvinner fort som attan. Skönt med helg, hoppas på dejt snart, kan det bli en? Blicken jag fick häromdagen sa Ja!
Önskar dej en skön fredag💕

Svar: Ja, en dejt kan det bli snart... och det är ju rent galet att det redan är helg igen.... kram :)
Esmaralda

5 Mikael:

skriven

Kyrkorna blir färre, vem hade trott att en kyrka skulle bli en golfhall, en kyrka är inte alltid en kyrka :)

Björkskatakyrkan i Luleå stängdes för ett år sedan. Nu har lokalen sålts och ska förvandlas till en golfsimualtorhall bland annat.

Kram
Mikael

6 Fina:

skriven

Hej! Söker A sig till mig medvetet eller omedvetet på jobbet? Han gör det ofta, så ofta att andra börjar märka det. Märker han själv sitt beteende? Kram

Svar: Det verkar vara medvetet.. kram
Esmaralda

7 Rebecca:

skriven

Tidigare liv är så intressant. Jag har ju fått regressionspådom men du såg även tidigare liv i mina seanser :) Tror inte jag har varit en häxa faktiskt. Inte som du sett heller. Men jag har varit shaman och haft gåvor i alla fall :D Det som ligger mig närmast hjärtat är indianerna, du har sett att jag varit indian (även nybyggare) så jag har väl varit på båda sidor. Nu fick jag ett sug efter att försöka se mina tidigare liv själv. Kram

Svar: Ja både indian och nybyggare har du varit och i mer än ett liv... och det är alltid spännande att göra efterforskningar och lära sig mer.. kram
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, kylan biter här minus 14 grader ❄❄❄
Intressant läsning så hemskt det var med häxeriet och visgossarna som till och med kunde hitta på att deras egen mödrar var häxa. Hur hade jag det i mitt tidigare liv ? Led jag eller hade det bra ? Varmt land.

Paketet som min fina vännina skickade förra veckan ändå har fortfarande inte kommit fram. Vad kan ha hänt? Blev det skickat.
Kram
💗💗💗

Svar: jag tror inte du varit häxa... men i somliga liv har du råkat illa ut på andra sätt. Märkligt med paketet.. känns inte som om det kommit bort heller... kram
Esmaralda

9 Jossan :

skriven

God morgon!

Dum nog som jag var la stängde jag inte av orange is the new black vid 9 så jag kunde somna då utan vid 12...

Jag tror jag var med i Titanic.. blev så besatt av att veta allt efter utställningen. Sen vet jag att jag dog i förintelsen. Det hade varit coolt att se hela den delen men ändå obehagligt.

Fredagar är min favorit dag eller kanske lördagar också. För helgen är nära och jag får sova! Älskar att sova! Tror jag ska sova en stund när jag kommer hem innan det är dags att tvätta. Imorgon blir det att storstäda lägenheten.

Usch nä dags att ta sig upp från sängen och fixa sig.

Kvinnan som jag misstänker kontaktat skolan ang mig är helt plötligt jätte trevlig mot mig.. de är sjukt..

Asså jag trivs att va singel men jag saknar lite att få kramas och sova tillsammans. Något nytt om honom?

Kram

10 Minna76:

skriven

Kommer Daniel att fråga mig om en date? Jag får för mig att han är intresserad av mig på det sättet. Vågar jag säga ja, i så fall?

Svar: Finns en chans att han frågar och då ska du känna inom dig vad du verkligen vill innan du svarar.. kram :)
Esmaralda

11 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Det är intressant och samtidigt kväljande att läsa om häxprocesserna. Allt för att männen kände sig hotade.
Jag blev halshuggen, sedan bränd som häxa. Det minns jag inte, förstås, men jag kan minnas hur det är att vara galen på mentalsjukhus. Hur skönt det är att släppa loss galenskapen. Men hur svårt, omöjligt det var att bli frisk. I andras ögon. I detta livet kan jag förstå de psykiskt sjuka. Men jag kan inte förstå de som är elaka av psykisk sjukdom, sadister och liknande, för det var de som tillhörde personalen....

Svar: Ja, du har varit med om en hel del... du bär mycket inom dig... kram :)
Esmaralda

12 Dunegull:

skriven

Nu ringde mitt ex och sa att han inte pallar mer utan drar till Thailand några veckor. Jösses, vilka prioriteringar han har utan ekonomi. Hur kommer det gå för honom? Klarar han av en sån resa på egen hand eller får han med någon? Jag vet att jag ej kan påverka men är orolig för honom. Vad får du in? Kram och trevlig helg!

Svar: Han flyr, det är hans sätt att försöka klara problemen.. kram :)
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Oj vilka liv du har levt o vilken tur att häxor inte långre bränns på bål för då hade vi inte haft dig Es ;).

Vet ju om mina tidigare liv som kommit upp i seanserna, men har inte ännu upolevt dem själv i någon regression. Fast jag inte upplevt det, så tror jag att jag har blivit hängd i ett tidigare liv. Ser du något kring detta Es? Jag kan inte ha något tätt kring halsen o täcket måste också vara en bra bit ifrån... Gamla liv är nog så intressanta..

Mindre intressant är nog detta liv, stampar på stället känns det som... Idag kom kakelmannen tidigare, o jag gick senare, så jag träffa ju honom då. Nej inte var han alls sån som jag föreställde mig, rökte gjorde han o ingen ring ;D, trevlig jo, men inte en man i min smak. Bra karl i alla fall som skötte sitt jobb. Nu ska jag o skriva orotokol hela dagen o så är det kvällsmöte med sushiskola o det ska bli kul, tror jag ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Kanske inte hängd, men strypt, det har du blivit . Sushiskola låter kul... ska di lära dig att göra sushi ? Det är sonens favomat.. själv är jag mer måttligt förtjust... kram :)
Esmaralda

14 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag tror inte att jag har brunnit någon gång. Jag gillar eld. Det känns tryggt och hemtrevligt.
J-O däremot har säkert brunnit i något tidigare liv. Han är jätterädd att det ska börja brinna. Han klarar inte tända ljus och han gillar inte ens att grilla (vilket man traditionellt brukar anse att alla män gillar)
Dessutom är han nojig över att sladdar kan kortsluta och när han har haft på ugnen måste han låta den vara öppen efteråt så att den vädrar ut värmen så att ingenting tar eld.

Men nu är det skrytdags 😀.
Jag simmade crawl 400 meter igår utan att behöva stanna och vila. Woho!
Jag anmälde mig till crawlkurs med A-K som jag tog privatlektion med. Race, heter kursen, vilket innebär att man ska lära sig att simma snabbt. Förkunskaper var att kunna simma 400m crawl utan att vila. Jag trodde att jag skulle bli avslöjad som en bluff. Men C som jag tränar och tävlar med hävdade att jag kunde det. Hon gick Race i höstas och hon var säker på att jag skulle fixa det.
Vi skulle simma på tid dessutom!
Det var första gången jag simmade så långt ( utan flythjälpmedel alltså, när jag tävlar har jag både neoprendräkt och dolme).
Jag var långsammast av alla. Men jag gjorde det!
C sa att hon också var långsammast av alla men att hon lärde sig massor.
Jag var så himla stolt efteråt och jag fick massor av energi att ta tag i saker när jag kom hem.
Underbart 😀.

Kram ThereseC

Svar: Ja, J-O har brunnit och mer än en gång, förstår att han är rädd. Grattis till den jättefina bedriften !! Gud så bra gjort av dej !!! Kram :)
Esmaralda

15 Linda:

skriven

Så mycket "historia" man bär på från tidigare liv, som man är totalt omedventen om, fast det antagligen påverkar en på alla sätt och vis i jordelivet också! Vi är ju de vi är på grund av det som vi varit med om tidigare.

Träffade en kille igår, med just sådana blå ögon som jag drömt om :) Jag gillar nog att flirta tror jag, fast det inte alltid känns som att det är det jag gör. Vi höll ögonkontakt lite längre än vad man brukar i vanliga fall. Tror nog killen var medveten om spänningen också :)

Svar: Jadå, han kände det elektriska mellan er.. kram :)
Esmaralda

16 Pia1:

skriven

Allt var verkligen inte bättre förr! Min gammelmormor ska ha varit en sådan byns kloka gumma dig man gick med medicinska bekymmer, lite trist att jag aldrig lärde känna min släkt. Min mamma kan ju mer än hon tror också men det satt långt inne att hon själv som vuxen vågade uppfatta det. Det finns nog mycket bortglömda kunskaper i gömmorna på den här planeten!

Svar: Ja, din gammelmormor var mycket kunnig och fallenheten har gått i släktled genom den kvinnliga sidan... kram :)
Esmaralda

17 Mus:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad mycket hemskt det blev förr i tiden. Brist på kunskap skadade många människor.

Esmaralda, Jag har varit öppen och ärlig och sagt att det här vill jag och är beredd att göra.
Kan du se det hända att jag flyttar till honom och att vi blir ett par?
Var verkar han luta åt?
Kram

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det var ju skönt att du sluppit det i tidigare liv ..denna förb religion med dess präster och fega kräk till karlar .tvi vale ! Själv har jag nog drunknat vid ngt tidigare liv då jag har full respekt kryddat med rädsla för havet..

idag är det ingen risk för drunkning snarare benbrott på isgatan som ligge roch lurande överallt
-9 och snålblåst

Trevlig helg !

Kram Anki med flock

Svar: Ja, drunknat har du, den saken är klar... kram :)
Esmaralda

19 Carin:

skriven

Godmorgon 🌅
Efter en regression med Nettan som var väldigt tuff och sen fått bekräftat av dig så var ett av mina tidigare liv en sorglig historia där den unga flickan fick ett abrupt slut. Den tortyren innan hon fick möta galgen gjorde själva galgen i sig ett välkommet slut på det hela.

Fasen vad tungt det var att se..

Med det i bagaget känner jag mig märkligt nog starkare, har mer kärlek till mig själv och att själen på något aätt funnit ro efter att jag såg. Som att det har väntat att få bli sedd och erkänd.

Godmorgon igen 💕
Kram

Svar: Ja jag förstår att det var tungt.. sådana upplevelser sätter sina spår. Men som du säger nu när du sett den kvinna som var du och vad hon fick gå igenom... så har du funnit ro på ett djupare plan... kram :)
Esmaralda

20 Skrållann:

skriven

Hej!
Inatt drömde jag otäckt. Vi var i ett annat land och åkte bil och på ett ställe var man tvungen att åka på isen. På ett ställe var det nästan öppet vatten och väldigt blåsigt och strömt. Flera bilar hade åkt innan och snart var det inte plats nog att kunna passera där överhuvudtaget. Min dotter satt bak och både hon och jag var livrädda och jag tog hennes hand. Min man körde och även han var livrädd men fixade det och vi kom över på den tjocka trygga isen. Kan jag tyda den på något vis?

Kram❤️

Svar: Ja, det kommer ett hinder, ett problem men du grejar det och tar dig igenom utan att det ställer till med skada på något sätt... kram :)
Esmaralda

21 <3:

skriven

Hur blir träffen mellan mig och D? Kommer det bli nåt fint mellan oss?

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Intressent att prata om den häxa grejen. Jag har en minne för längesen av häxor så jag vet inte om det är en drömmar eller i verkligheten. Som jag var bebis då på den tid.

Om det är från tidigare livet eller något annat?

Jag tycker väl jag har blir attack av häxor när jag är bebis av en svagare minne.

Så är det stämmer som har händer mig?

Jag vet inte om jag har var häxa också eller...

Ha det bra

Svar: Ja jag tror det är gamla cellminne som du har ett visst minne av.. kram :)
Esmaralda

23 Lisa:

skriven

Hej!
Jag undrar om jag skulle trivas att jobba där på ön istället för storstad?
Kram

Svar: Ja, i alla fall under en period... kram :)
Esmaralda

24 Helena Ir:

skriven

Usch så hemskt! Skulle inte förvåna mig om jag själv blivit utsatt ..I en seans har jag fått veta att jag brann inne..men det var vid ett annat tillfälle..jag är fortfarande väldigt rädd för den där elden..som slukar en..levande eller död..hemskt ändå.
Jag har också i en regression med Nettan sett mig instängd i ett litet rum..med bara mig själv på golvet,ihopkrupen naken..
Jag har fått höra att jag haft kunskapen om det andliga i påfallande många liv..

Så fruktansvärt det som hänt alla dessa kvinnor och en del män..Människors rädsla gjorde detta onda!

Fick ett sms igår igen..förstår inte signalerna..intresse av annan grad än vänskap?

Ha en bra dag..hoppas du mår bättre!

Kram :)


Svar: Ja, det känns som om det finns mer intresse än bara vänskap.. kram :)
Esmaralda

25 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.

Har jag fått ett till barn inom 1-3 år?

Ser det ut som att jag är mamma till två barn när jag är 32 känns det som det?

Kram

26 Undran:

skriven

Hej!

Ber till änglarna om hjälp. Blir jag bönhörd??

Kram

Svar: Ja chansen är god.. kram :)
Esmaralda

27 Maria:

skriven

Hej, jag är en av dessa. Tänkte att pga Esmeraldas egna förflutna som andlig kunde hon se mina tidigare liv i andlighet sä bra. Allt man fick ta emot då man egentligen ville hjälpa har gett mig ett motstånd mot människor i grupp som jag än idag har lite svårt för. Jag tror att det var flera gånger jag blev avrättad. Kram till alla

Svar: Ja jag tror också att det var mer än en gång.. kram :)
Esmaralda

28 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Kan healing fungera på en person som inte vet om att han får den?


Svar: Ja, det kan fungera mycket bra.. det är lite olika... kram :)
Esmaralda

29 Jeanette:

skriven

Min hund har smärta i bogen, har varit till sjukgymnast o hon remitterade oss till ortopeden. Vi ska till honom på måndag. Blir det en dyr o långvarig behandling?

Trevlig helg!

Svar: Det kan ta sin lilla tid innan det blir bra... kram :)
Esmaralda

30 Sus:

skriven

Hej
Läskigt....
Bearbetar ...
Händer något snart?
Love sus

31 Sigma:

skriven

Jag beställde en regressionsseans av dig och fick en hel del bekräftelser. Jag hade dödat en person och var alltså mördare och fick bekräftat min egen känsla kring detta och det gjorde mig lugn. Vi har inte alltid varit goda i våra gamla liv. Tack för regressionen. Kramar

32 Fiskaren:

skriven

Therese C, det var bra gjort. Man kanske inte förstår hur svårt det verkligen är. Jag läser ibland om dina bedrifter och om hur du utmanar dig själv och det gör mig glad och taggad. Tack för att du sprider goda energier. kram.

33 Fanny2:

skriven

Det här är något som har berört mig sen jag var tonåring och läste 'Häxornas försvarare'. Jag tyckte om häxor och snöade in mig på dem... Intressant morgonläsning, jag visste inte att de flesta halshöggs först. De där vittnesförhören är så hemska... Det verkar som att alla medel var tillåtna för att få fram ett "erkännande". Stackars människor som drabbades... Jag har svårt att förstå mig på alla dessa människor som har förföljt och dödat andra människor i religionens namn under flera århundraden.

Din andliga gåva är verkligen något utöver det vanliga... Den måste vara väldigt gammal. :) Att vara en healer och hjälpa andra människor måste vara bland det meningsfullaste som finns. Och att vara det i flera liv... Helt oslagbart. Tänk om man också kunde ge healing...

Es, tror du att J har börjat tappa intresset för mig? Jag vet att det säkert finns andra tjejer inblandade, tänker inte jaga någon...

Kram

Svar: Nja. något intresse finns kvar men inte som det har varit.. just att du inte jagar gör dig lite mer attraktiv i hans ögon.. kram :)
Esmaralda

34 Lillemor:

skriven

Jag håller med Fiskaren vad det gäller THERESE C, hon ger mycket bra energier och man blir sugen på att bli mer aktiv. Bra jobbat tjejen, vi är stolta över dig. Kramar om .

35 Jessica:

skriven

Hej Es!

Vad tycker T om mig än så länge?
Gillar han mig något?

Kram :)

36 I:

skriven

Usch jag ryser bara av att läsa detta. Vet inget om mina tidigare liv, men har blivit rådd att göra regressioner flera gånger.

Inte rädd för eld, däremot fått total panik en gång då jag skulle försöka lära mig dyka, kändes som om jag skulle drunkna.

Och så är jag på något sätt väldig ”tillbakadragen” kring mina andliga förmågor, de är ju inte stora på något sätt, men det lilla jag ”kan” och ”vet” vågar jag inte skylta med.

Har också alltid sagt att om jag någon gång ska gifta mig så kommer det inte att ske inne i en kyrka, vet inte varför, är bara väldigt bestämd på den punkten. 😂

Svar: Och drunknat har du gjort en gång.. det var traumatiskt och svårt. Kyrkan har du aktivt arbetat emot i mer än ett liv.. kram :)
Esmaralda

37 Klara :

skriven

Hej es!! Tack för att du delar med dig sånna otroliga men hemska historier, jag tror jag har lite häx powers.

BORDE JAG SATSA PÅ MIN APP IDÉ? OCH KAN JAH LITA PÅ N?

Kram Klara

Svar: Ja du bör satsa... och vad det gäller N.. använd ditt sunda förnuft.. kram :)
Esmaralda

38 <3:

skriven

Hej kära Es, tror du jag och M kommer åka utomlands tillsammans i vår/ sommar ? Känns som en resa är runt hörnet.
Kram
🏝

Svar: En resa kommer snart men ser inte riktigt med vem du reser.. kram :)
Esmaralda

39 Contici:

skriven

Hej!

Har dels varit hos Nettan, där vi fick syn på tre tidigare liv i regression, dels fått syn på ett annat liv tillsammans med en tidigare terapeut i en regressionssession. Fick då förklaringen på min rädsla f mörka vatten, eftersom jag drunknat i tidigare liv. Är oerhört rädd för eld, särskilt öppen, i spis eller som bål. Bränd, undrar nu den nyfikne?

Kram♥️

Svar: Inte bränd på bål som häxa nej, men jag tror du brunnit inne en gång.. som barn... kram :)
Esmaralda

40 Kristin:

skriven

Det virker som om mennesket til en hver tid har vært og er fyllt opp med grusomheter. Mon tro vi er det værste "rovdyret" på jorden?
Din beretning var veldig interessant, kjære Esmaralda.
Dessverre ser det ikke ut til at vi lærer av vår historie.
Jeg tror ikke jeg har vært brent på bålet, men dette vet jeg ikke. Det er bare en følelse jeg har, som kan være feil.
Takk og lov at man i dette livet forsøker å være et rettskaffent menneske.
Kram!!!

Svar: Nej, inte lär vi människor oss av vår historia... tyvärr ! Elände upprepar sig med olika grader i helvetet. Jag tror inte heller att du varit bränd på bål men det har funnits andra trauman.. så är det ju när man har en gammal själ.. kram :)
Esmaralda

41 Skorpan:

skriven

Tack Es, där kom förklaringen :).
Ja jag ska lära mig att göra sushi, får se hur dom håller ihop ;D, eller har jag allt i famnen då jag ska börja äta.. Före det är det jobb..
Hoppas på en kul helg, får väl se ;).
Kram Skorpan

Svar: Jaha, då skickar jag sonen hem till dej på middag :) "skratt" Ha en go helg nu.. kram :)
Esmaralda

42 Helena Ir:

skriven

Tack ! Svårt ..tror inte jag är mottaglig..

Annars så fick jag svar från dr..på testet igår..och jag blev förvånad..hon hade nästan aldrig sett så fina värden på detta testet..bra mycket bättre än min ålder i lungkapacitet. Konstigt..så nu kan man ju få det till psykosomatiskt.istället om man vill..vad gör jag av det här då!? Försöker vara glad och firar min 50 årsdag istället. en sak vet jag i varje fall..jag är mycket starkare än mitt bagage!!

Med den ungdomliga energin jag har ..så kan ju vad som helst hända..mycket märkligt :)

Kram :)

43 Louise:

skriven

Så fick vi en ny stadsminister. Bör vi oroa oss med att han kommer att fortsätta förstöra vårt land med en massa höjningar av allt. Jag gillar inte prata politik men denna regering känns inte bra.

På fredag börjar min utbildning i montessoripedagogiken och jag ser fram emot det. Ska upp till biblioteket på skolan på måndag och låna bok som jag behöver till min uppgift som ska in den 3 februari.
Sonen ska till sjukgymnasten först.

Annars fortsätter jobbsökandet. Mannen har fortfarande sitt jobb kvar frågan är bara hur länge. Men jag hoppas han inte blir arbetslös igen utan att någon fångar upp honom.
Igår mejlade jag min lärare som har hand om vårt examensarbete och bad om vägledning hur vi ska kunna klara vårt examensarbete samt att de skulle skriva kommentarer om vad vi behöver ändra på för att vi ska komma upp till opponering. Bad även om ett intyg från henne till CSN. Hoppas hon kan fixa det till mig.
Jag måste ha studiemedel samt kunna komma ut på mina praktiker.
Kommer vi klara opponering denna gången i mars samt blir jag klar med utbildningen innan sommaren?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Vad roligt med Montessoripedagogiken.. den kan hjälpa dig mot jobb så småningom. God chans att klara opponeringen... runt 80 %.. kram :)
Esmaralda

44 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag blir så ledsen ser du inget alls kring min fråga?
Bara känns som om jag får vänta väldigt länge till innan det kanske finns möjlighet för mig med ett till barn.

Ser du något.
Ser jag ut att vara tvåbarnsmamma när jag är 32? Eller dröjer det längre än så innan det blir möjlighet för mig?
Ser du om jag får ett till inom 1-3 år? Att jag bildar större familj
Kram

Svar: jag ser att du får barn men inte när... kan inte se mer exakt än så.. sorry.. kram
Esmaralda

45 AnnaK:

skriven

Usch så grymt!!

Vet att jag frågar ohyggligt mycket men så om jag har fattat rätt så finns det trots allt lite intresse kvar? Märker ju att han är lite annorlunda i sättet mot mig jämfört med mina kollegor.....inbillar jag mig iaf. Om det då beror på det vet jag ju inte. Jag tänker dock inte göra något åt saken oavsett......lite kul att veta bara 😊

Kram 🤗

46 Lotta S:

skriven

Nya överraskningar mest hela tiden: kollegan gått vidare i en ansökan, blir det han som får den eller någon av kvinnorna?

47 Lisa:

skriven

Hej,
Tack för svar. Jag undrar dock om det är bättre att åka till ön nu eller ta detdär svårare jobbet i storstan? Med tanke på att det är vinter och så...
Kram

48 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se det hända att jag flyttar till honom? Och vi är ett par?
Kram

49 Linnean 🌸:

skriven

Fruktansvärt med alla idiotier om att döda kloka kvinnor på den tiden. Som vanligt religion som sätter sig till doms över folk. Tvi! Margit Sandemo har ju skildrat en del om allt detta i sina böcker om Isfolket. Även Nemert har skrivit något, har jag för mig. Ja, det finns ju mycket att läsa i ämnet. Har fått höra att jag har varit häxa i många liv både på den ljusa och mörka sidan. Kom just på en sak! Det fanns en kyrkoherde där jag jobbade för flera år sedan, honom sa jag saker till som man inte säger till en ”fin” kyrkoherde. Jag dissade hans ställning helt och gjorde allt möjligt som man inte gör i dessa byggnader. Som om något drev mig att gå emot alla. Det var väldigt skönt att göra och säga allt det där. Kanske något från tidigare liv som kom fram då?? De där gamla elaka, inskränkte prästerna som jobbade där och var så kvinnofientliga. Det var ett enda stort gäng av rövslickare och maktkåta typer där. Kanske var någon mening med att jag skulle hamna där??
Har jag åxå blivit dödad pga häxerier förr?
Dags att ge sig ut i kylan och trolla hem lite mat. Allt gott till dig och alla er andra!!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Ja, där kom något av det gamla fram inom dig.. vad det gäller kyrkoherden. Ja, jag tror du blivit dödad för häxeri och inte bara en gång... kram :)
Esmaralda

50 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda
Tror du detkommer gå bra med den nya killen min dotter har träffat ?kram 😃

51 Mimi:

skriven

Hej!

Tydligen så är jag en gammal själ. Har jag levt som häxa också?

Kram

52 EPM :

skriven

Brann jag nån gång?
Det känns som om jag slapp...

❤️

Svar: Ja jag tror inte du brann... du slapp också... kram
Esmaralda

53 Undran:

skriven

Hej!

Hur kan man veta om man är en jordängel??

Kram

Svar: Man brukar kunna känna in själv... man är lite annorlunda än de flesta och har ett sinne för rättvisa.. kram
Esmaralda

54 Dalkulla :

skriven

Häxjakt förr var det vidrigaste av allt vidrigt. Hur kunde man var så förvildad i sitt tankesätt, istället för att tar tillvara på det kvinnor förr kunde med örter och annat som kunde hjälpa.

Tänk att göra så med smaå barn, var så besatt så man tog till den metoden för att få dom att peka ut vem som. Det spelar ingen roll hur många människor det kommer att finnas på jorden, så kommer det alltid att finnas orsak att döda oskyldiga människor.

I mina tidigare liv har jag inte blivit bränd på bål. Jag har bl.a druknat som barn och lite annat som vuxen, men aldrig jagad som häxa. Jag kan än i dag tycka att ordet häxa är hemskt med tanke på det som hände förr. Jag skulle aldrig benämna mig själv som häxa.

Kram!

55 Mimis:

skriven

Hej!

Kan jag ha blivit bränd som häxa?? jag är rädd för att bli bränd. Fobi antar jag.

Kram

56 Anonym :

skriven

Hej Esmeralda, har jag någon chans igen att få bidrag från fonden R som alltid varit så snälla mot mig? Kan det vara på g något. Har inte fått något svar på ansökan som avsåg december.
Kram

57 Helenb:

skriven

Jag tror att jag straffats för mina andliga gåvor mer än en gång och att det är därför jag är så rädd för de i nutid. Stämmer det?

58 sko:

skriven

Ja skicka du hit sonen ;D, så får vi se om han godkäner drt han bjuds på.

Helena Ir, ååh en beundrare. Nice.. Men du måste ju se dig om efter betydligt yngre karlar, så tränad som du är ;).

Go helg på dig med Es!
Kram Skorpan

Svar: Kram :)
Esmaralda

59 Fina:

skriven

Hej, har han (A) snälla baktankar då han gör det (söker sig nära mig)? Gillar han mig (som kompis)

60 HS:

skriven

Tack Es för svar igår. Jag tar ett nytt varv idag med jobbsökande.

Kan rekommendera romanen Vägen mot Bålberget av Therese Söderlind. Den handlar bl.a. om det som hände i Torsåker.

Kram

Svar: Tack för tipset !! Kram :)
Esmaralda

61 Jeanette:

skriven

Faan också på ren svenska! Stackarn!
Tack o Kram!

62 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir det av att jag flyttar till honom och vi blir ett par?
Tänker och känner han för det här?
Kram

63 Belliago:

skriven

När jag läste detta fick jag rysningar/pirrningar i hela kroppen, är jag en av de? Som blev bränd? Gillar ju eld så kanske inte ändå. Är dermot mycket avig mot vatten...

Svar: Du var illa ute och gjorde vattenprovet som häxa.. och drunknade tyvärr... kram
Esmaralda

64 Fågel Grön:

skriven

Hej, Bästa Es!
Tack för alla kloka, roliga och intressanta blogginlägg som du delar med dig av! Jag undrar ifall du får någon slags känsla kring kvinnan som ringde idag ang hundvakt? Har satt upp en lapp på Ica. Är så rädd o mån om min hund o vill veta att det är en bra människa som passar honom ibland. Dyker någon tanke upp? Tack på förhand!

Svar: Hon kan kanske vara lite svårt att nå.. men jag får till mig att hon tycker mycket om hundar och djur allmänt.. jag ser ingen varning.. kram :)
Esmaralda

65 Michaela:

skriven

Vad intressant! Visste inget om sånt här men vet i alla fall att du är världens bästa häxa❤😊

Antibiotikan har gett lite effekt så hoppas att jag snart är återställd snart igen och kan börja jobba nästa vecka igen efter brosans operation. Saknar jobbet.

Och håller med när ni säger att herregud är det fredag igen! Dagarna rusar iväg. Tänkte kolla Talang ikväll och bara vila.

Kram till alla!

Svar: Tack för det :) Och jag är stolt över att vara häxa :) Ja, nu ska du snart repa dig och må väl igen. Jag ska också kolla Talang.. och laga till en röding minsann :) Kram
Esmaralda

66 Lydia💕:

skriven

Jag fyller idag och jag undrar om han tänker på det den jag är intresserad av ?
Lydia💕

Svar: Grattis idag på din dag !! Verkar dock som om han är ganska frånkopplad för tillfället.. kram :)
Esmaralda

67 Andlig vägledare i förra liv - Ghostwrtier :

skriven

I min seans sa du något jag nästan visste redan, fast man behövde få veta ändå. Jag har levt så länge och kan språk jag inte förstod varför jag drogs till... och just min andliga sida. Den har jag också tydligen alltid haft, speciellt i ett av mina liv (förutom detta) då jag var andlig rådgivare. Jag fick upp en man född på 1950 talet och tänkte om det kanske kunde vara han. Det kändes som det iallafall och dessutom har jag älskat 50-60 talet trots min unga ålder.



Kan denna bostaden jag skriver med nu, vara något för mig? Eller kan jag hitta en lägenhet jag är 100 säker på inom första halvan av året? Jag är inte osäker men den ligger inte riktigt helt där jag önskar (men så nära där jag kan tänka mig bo) något dyrare i hyra (för jag önskar kanske alldeles för billigt just nu) och i ett kanske inte så omtalat område.





Kram

68 Helen:

skriven

Ja häxjakt förr o häxjakt då. troligen mycket av rädsla, som skapat förtal och som inneburit en hemskjakt på oskyldiga.

Ja om jag varit häxa, vet jag ej.

Men en av mina anmödrar, jag tror hon var prästdotter, gift med en borgare o hade en prästson. Hon hette Malin Burgesdotter. Hon lär ha blivit anklagad för häxeri. Hon skall ha suttit fängslad i 2 år och sedan tack vare sin son prästen blivit utlöst genom borgen.

De jag känner för henne är att hon måste ha varit en stark person som kivat för att det inte finns häxor och dels anklagats för häxeri.

Hon hade det säkert mer förspänt som slapp ifrån döden pga av prästsonen löste ut henne.



69 Mimiss:

skriven

Hej Es!

Kan du säga något om mitt ev. kommande jobb? bara någon detalj skulle hjälpa.

Kram

70 SusanneAmalia :

skriven

Bränd på bål har jag nog blivit ett antal gånger ..

Jag har köpt ny dator och kommer att kunna skriva massor.
back on track ... tjoohoo... nu blir det bok ... äntligen ...

Snart blir det Åre och vist har jag lärt mig ... av Sälenresan ...

jag visste inte.. men har nu fått veta ..

tack ..

Nu blev jag lite orolig hur går det i Åre ..hmmm
nu börjar jag förstå ...

Relationer är alltid svåra men denna är ganska hemsk ..
har hela tiden tyckt att det var något konstigt ...men nu fick jag det bekräftat ..

jag har en fråga: kan du se om röran lägger sig runt omkring mig .. det är så turbulent .. många trådar på en gång ..

Svar: Ja jag hade på känna att Sälen bar med sig en lärdom som på sitt sätt var viktig.. vad bra att du kunde förstå den ! Famna den... och du spårar in på något nytt och bättre... ta tag i en tråd och gången och nysta klart.. då blir det som bäst.. kram :)
Esmaralda

71 az:

skriven

Kära Ezmeralda jag behöver hjälp ❤️
Ska på torsdag göra en lungröntgen för min inflammation i bröstbenet, doktorn har ställt diagnosen tietzes syndrom MEN jag är ändå orolig över att röntgen ej inte kommer att gå bra!!! Kommer jag vara lättad på torsdag eller hur ser det ur, verkar det ofarligt? Snälla Ezmeralda jag är så orolig och önskar att du kanske kan komma med något lugnande. Ser du fortsatt oro så får du gärna tala om det med.

Svar: Jag tycker inte det är etiskt att spå kring sjukdom... men jag kan ju säga att jag ser dig som frisk framöver .. så oroa dig inte.. kram :)
Esmaralda

72 Anonym denna gång :

skriven

Kommer kvinnan höra av sig? Vi skulle skriva kontrakt och jag vill verkligen att detta ska gå vägen.
Man hittar inte någon så lätt och detta kändes rätt!

Kram

73 Mimi:

skriven

Hej!

Kommer du med någon spådom den här månaden?? hoppas att du ser mig i arbete snart i så fall.

Kram

Svar: Ja du kommer att arbeta... känns som om det ska ske ganska snart.. kram :)
Esmaralda

74 Fattig:

skriven

Har jag pengar att vänta eller blir det fattigt??

Kram

Svar: Det blir inte överskott av pengar men det är en period och sedan blir det bättre.. kram
Esmaralda

75 KW:

skriven

Susanne Amalia så roligt att du är tillbaka. Jag har saknat dig. Hoppas inget hemskt hände dig i Sälen. Stor kram.

76 Helena Ir:

skriven

Goa Skorpis..<3..jag är så barnslig till mitt sätt att vara..så jag vet inte vem som skulle orka med mig :)

Lycka till med sushin..något jag också gillar :)

Kram :)

77 Milla:

skriven

Vi läser om det här i skolan nu, hur det var förr, häxor brändes på bål. Jag tror jag har varit i koncentrationsläger typ. Stämmer det?

Svar: Jag ser inte det klart.. men så kan det vara.. kram
Esmaralda

78 Lotta:

skriven

Att brännas levande är nog det värsta, så halshuggning före var ju helt klart bättre... Tur att den tiden är förbi.

En liten undran...Nu hade jag och han skulle umgåtts med familjen nu ett tag hade vi sagt, men nu visar det sig att han ska på dejt. Kommer det bli dom nu då och lika problemfyllt som vi haft. Fasar för detta. Hur ser det ut?

Kram och ha en härlig helg
Lotta

79 Ghostwriter :

skriven

Kan dessa byten bli något? (Bostäderna)


Kram och trevlig helg!

80 ängeln:

skriven

Vilket intressant ämne. Känner inte alls på mig att jag skulle ha varit häxa eller ha blivit bränd. Däremot har jag fått höra från flera att jag har något speciellt inom mig eller en speciell visdom. Vad tror du om det? Kram

Svar: Ja, du har en gammal själ och en hel del gammal visdom, den saken är klar.. kram
Esmaralda

81 Dunegull:

skriven

Körde precis hem hans allra sista grejor. Han sa hejdå till min hund som verka väldigt ledsen. Kan du se hur hon tar detta? Förstår hon? Kommer hon sakna honom?
Kram

Svar: Jag tror hon är mer ledsen för att hon känner att du är ledsen... kram :)
Esmaralda

82 Juni:

skriven

Jag har aldrig tagit reda på om mina tidigare liv. Det har aldrig kommit upp som en önskan för mig. Jag funderar lite på varför det kan vara intressant? Tänker lite, det som har varit det har varit. Men tror också att om jag tar teda på om mona tidigare liv kan förstå varför jag är som jag är 🤣!
Intresset kanske kommer 🤔.
Trevlig helg till er alla ⚘!

Svar: Ja, det som har varit har varit, det är sant.. men somligt kan leva kvar inom oss och påverka oss i nuvarande.. särskilt om vi varit med om starkt traumatiska ting.. och insikt om det som hänt, kan hjälpa i nuet... det är lite komplicerat.. kram :)
Esmaralda

83 Lilla jag:

skriven

Tack för din fina blogg. Kan du se hur det går för våran hund? Såå himla ledsen och orolig. Blir hans ben bra med rehabilitering eller måste han avlivas. Kram

Svar: Det ser svårt ut, ärligt talat.. men det finns en chans.. ta den och möjligheten att han blir frisk eller i alla fall väl fungerande är över 50 %.. förstår din oro... våra älskade djur betyder så mycket.. kram :)
Esmaralda

84 HS:

skriven

Jag har nog inte blivit bränd på bål. Däremot tror jag att jag har drunknat när en stort skepp sjunkit på öppet hav. Jag älskar allt med bad och sjöliv så länge det inte är att sitta i en båt mitt ute på fjärden där jag vet att det är 30-40 m djupt. Jag klarar det men rätt läskigt är det.

Å andra sidan misstänker jag att jag levt några liv i Mellanöstern så jag kanske hade turen att inte befinna mig i Europa när häxjakten pågick. Du Es har ju sagt att jag levt fler liv som muslim än som kristen.

Trevlig helg & kram

Svar: Japp.. troligtvis var du på en helt annan plats när häxjakten gick som värst... kram :)
Esmaralda

85 Månskenet:

skriven

Häxjakt, det var den tidens mobbning, visst är det lite samma sak idag med utfrysning på jobb, i skolan osv. Bara att ingen blir tagen avdaga - utom de som gör det själv p.g.a den tunga situationen. Här i trakten finns flera platser där man tagit livet av häxor o annat "löst folk". Tycker onekligen det är lite skrämmande att gå/köra förbi platserna... Kram!

Svar: Ja, det är för jävligt.. oavsett hur man blir kväst !! Kram :)
Esmaralda

86 Lillan:

skriven

Hej Es

Ser du något bra som händer mig 2019?
kram

87 B:

skriven

Hej och god kväll.. Är jag sjuk på riktigt nu ..? :'( 😭😭😭 är verkligen orolig.. kram

88 Funderingar:

skriven

Hej Esmaralda.
Nu gör jag tacos själv för första gången på länge. Älskar ju tacos men känns ju förfärligt tråkigt att äta själv. Men nu ska jag ändå göra det...

Får lite små känsla ibland att han ändå kanske tycker om mig eller tänker lite på mig? Vad tror du?

Men sen blir jag ändå orolig. Ser det ut som att han har känslor för ”henne” och fortsätter han relationen med henne framåt?
Kram

89 Lovisa:

skriven

Jag har så många förnimmelser från tidigare liv, varsel, sanndrömmar m.m. Jag har liksom inte tid att ta till mig allt just nu, men det är så mycket jag vill veta och utveckla. Jag har fått berättat för mig att jag ha
R förmågan att hela med handpåläggning... skulle gärna vilja hjälpa andra men vet inte riktigt vart jag ska börja. Har du några tips! 🤗 Eller någonting att säga om mina tidigare liv?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: