Kroppens klocka....

Visste ni att kroppen har en egen klocka ?

En fråga ställs till doktor Bejamin Kong  som har kliniken Kinesisk Akupunktur.

 //Doktorn som har sin mottagning i Halmstad men föreläser runtom i landet //

Så här lyder frågan:

Fråga: Vad är det som händer i kroppen och varför vaknar en del med ångestkänsla och rädsla och nedstämdhet varje morgon? Dessa känslor finns och anfaller precis vid vakningstillfället och en timme efter. Sedan är det som vanligt igen. ”

 

 

Och doktorn menar att enligt traditionell kinesisk medicin så har  kroppens olika organ specifika tider på dygnet då deras energinivåer är som högst.

Varje organ har en period på två timmar med maximal energi. Man kan veta vilket organ som inte mår bra genom kroppens organklocka, om man ofta mår dåligt på samma tid. Att man ofta mår dåligt när man vaknar indikerar att man har obalans i tjocktarmen om man vaknar före klockan 7, eller i magsäcken om man vaknar efter klockan 7.

Det här är kroppens organklocka :

Klockan 23–01: Gallblåsan aktiveras.
Yin är störst och yang börjar att växa. Människor bör vara i sovande tillstånd för att skydda den svaga yang. Om man inte sover då, kommer det att påverka nästa dags mentala tillstånd.

Klockan 01–03: Levern aktiveras.
Mycket blod går till levern, lever gör avgiftning. Kroppen bör vara i sovande tillstånd så att levern har tillräckligt med energi för att arbeta.

Klockan 03–05: Lungan aktiveras.
Olika delar av kroppen börjar att vakna och behöver mer energi. Då distribuerar lungorna energi till olika organ. Man bör vara i sovande tillstånd i processen från statisk till dynamisk.

Klockan 05–07: Tjocktarmen aktiveras.
Vid denna tid börjar blodcirkulationen i tjocktarmen starkt. Vid den här tidpunkten bör man dricka varmt vatten, vilket kan främja tjocktarmen att tömma sig och göra sig av med toxiner.

Klockan 07–09: Magsäcken aktiveras.
Nu har magsäcken som lättast att acceptera mat – därför är det viktigt att äta frukost.

Klockan 09–11: Mjälten aktiveras. 
Enligt kinesisk medicin är mjältens funktion att stödja tarmsystemet för matsmältning och absorption. Vid denna tid kan hjärnan arbeta effektivt. Om du äter frukost någon gång mellan 07 och 09 har hjärnan tillräckligt med energi mellan 09 och 11.

Klockan 11–13: Hjärtat aktiveras.
Yang och Yin konverterar. Efter lunch ska man ta en kort paus för att skydda hjärtat.

Klockan 13–15: Tunntarmen aktiveras.
Tunntarmen absorberar matens näring och skickar ut den i blodet. Då finns det många näringsämnen i blodet, och därför behöver man dricka varmt vatten eller te för att späda blodet och skydda blodkärlen.

Klockan 15–17: Urinblåsan aktiveras.
Näringen från lunchen har gett hjärnan tillräckligt med energi, så det är en bra tid att arbeta effektivt.

Klockan 17–19: Njuren aktiveras.
Man behöver dricka varmt vatten, vilket kommer att hjälpa njurens avgiftning. Njurar och urinblåsa rengörs, vilket förebygger njursjukdomar. Denna tidsperiod är bra för kvällsmat. Man bör inte äta mycket – särskilt inte av kött, fisk och fettrik mat.

Klockan 19–21: Hjärtsäcken aktiveras.
Hjärtas qi är relativt jämn. Man kan studera, promenera eller göra fritidsaktiviteter före klockan 20. Man behöver också dricka varmt vatten för att skydda blodkärlen.

Klockan 21–23: Trippelvärmaren aktiveras.
Trippelvärmaren är en meridian som omfattar organfunktionerna i bröstet, magen och bäckenet. Det är bra om man kan vila och lägga sig runt klockan 21.

Att ha koll på tiden kan hjälpa kroppen. Om man inte följer tidsregeln under lång tid, finns det risk att obalans och sjukdom uppstår.

 

Det här låter så sunt & rätt och riktigt när man läser men samtidigt blir man lite stressad också av all kunskap. Vad ska man göra med den ? Vilken kunskap är bäst och vilken ska man ägna sig  åt ?

Somliga menar ju att det här med mat är avgörande.. att man äter  vegetariskt eller LCHF och andra menar att man behöver specifika  mineraler & vitamin… och så är det allt från tarmsköljningar till  avancerade yogapass.

Men å andra sidan…traditionell kinesisk medicin .. det har tyngd och  bär respekt med sig !!

Någon som har erfarenhet ??
 

Kram & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Ja det var mycket att tänka på. Ingen erfarenhet, men kunde säkert vara bra att stifta bekantskap med... Kanske svårt att implementera allt, a alla fall på en gång ;). Du berättar väl hur det går Es, om du börjar på.

Det har jag hört att kineserna dricker varmt vatten, inte kallt som vi. Detta för att energin inte ska gå till magen o värma vattnet, tror jag. Varmt vatten låter sådar, men det är väl en vanesak ;).

Lite som jobbet borde vara en vanesak, men, men... Har svårt att vänja mig vid den stress det orsakar ;). Fast det följande jobbet kanske dtressar också. Ser du nåt kring det, vad det kan vara för jobb Es? Tills dess att det nya kpmmer blir det att hoppa ut ikylan o laga sig iväg...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Hrm, varmt vatten låter inget vidare.. en annan hur ju helst isbitar i också ! Tyvärr, jag ser inga detaljer kring jobbet... kram :)
Esmaralda

2 Mikael:

skriven

Blir lättare framöver när det finns mer studier och statistik med hjälp av datorer , såg en doktor som funnit att norrmännen fick bättre hälsa när tyskarna tog all boskap och kött från dem under kriget , ett försäkringsbolag försäkrar bara veganer då de sett att de har mindre skador, låter rimligt med klockan så följer det nog mer när saker är i ordning :)

Är jag snart tillbaka i träningsform?

Kram
Mikael

Svar: Ja, det är du !! Kram :)
Esmaralda

3 Jennie:

skriven

Hej! Lever min Tara ännu? Hur var det man ska göra för att få henne att piggna till? Kram

Svar: Hon lever... strö lite salt över henne o låt ligga några minuter.. inte mer.. kram :)
Esmaralda

4 Lotta:

skriven

Jag vet inte, men ibland kanske för mycket information inte är bra. Det är ju lätt att bli fixerad vid kroppen med ovanstående...

Undrar...ser du hur det blir för honom och mig med vår relation framöver. Kommer vi fortsätta umgås eller väljer han bort familjen.

Kram L

Svar: Kunskap är bra men man får sålla ut vad som passar en själv bäst.. kram :)
Esmaralda

5 Katten:

skriven

God morgon!

Jag har läst Akupunkturakademins två första (av sex) terminer och tycker att kinesisk medicin är jätteintressant. Det du skriver i dagens inlägg känner jag väl igen. Det som intresserar mig mest personligen (även om allt inom kinesisk medicin är intressant) är "mat som medicin". En av lärarna, Peter Torssell, har skrivit böcker om kinesisk kostlära.

Nu måste jag skynda mig iväg.

Önskar alla en fin dag!

Kram, Katten

Svar: Ja, det ÄR verkligen intressant... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, intressant läsning.
Redan ny vecka tiden går så fort. Ska jag ta initiativet med planen på fredag? Gillar M det eller vill han sköta det själv? Kan det bli lite flört och pirr den här veckan ?
Kram

Svar: Han sköter gärna saker och ting själv... sådan är han :) Kram :)
Esmaralda

7 Ester:

skriven

Hej!
Har alldeles nyligen börjat nytt arbete men känner redan att det blev helt fel. Lyckas jag hitta något annat snart? Vet inte hur jag ska stå ut.
Kram

Svar: Bara andas lugnt och ta det som det kommer.. det är inte lika hemskt om ett tag som det känns just nu... och du kan börja söka nytt jobb direkt.. ibland måste man prova sig fram men ge allt en ärlig chans.. kram :)
Esmaralda

8 D:

skriven

Tack för information!! ❤️

Hur blir det med bilen nu? Kommer jag vara utan bil.. råkade bryta min enda nyckel :(

9 Bok:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad spännande information
Man lär känna sin egen kropp annars har jag inte så mycket kunskap i ämnet.

Es, Vad attraheras han av hos en partner/kvinna?
Är jag någon han attraheras utav och då menar jag inte bara utseendemässigt?
Kram

10 Johan :

skriven

God morgon Esmaralda!
Jag vill bara tacka dig så jättemycket för svaret jag fick på en fråga igår. Det är helt fantastiskt att kunna få din hjälp och verkligen generöst av dig att erbjuda rådgivning denhär vägen. Jag är verkligen glad och tacksam! Ha nu en bra vecka. Kram, Johan

Svar: Tack snälla Johan :) Kram
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Inte tillräckligt med energi i min hjärna i alla fall. Var nästan framme i stan då jag kom på att jag har jobbdatorn hemma.. Omstart ;D. Stön..
Kram Skorpan

12 Helena Ir:

skriven

Utan att ha provat på den kinesiska traditionella så tror jag att det ligger mycket tyngd i denna.
Stressad blir jag..så mycket som jag tycker att jag gör rätt..vitaminer ..mineraler ..kost .träning ..men ändå så protesterar kroppen..
Meditation..och avslappning..andning..är bitar som jag borde använda mig mer av..Stress gör människor sjuka..

-12 grader..ska iväg en del...

Börjar min väg bli lite rakare snart?

Ha det bra!

Kram :)

Svar: Ja, vägen blir rakare, helt klart.. du har ett öppet sinne och det tar lite tid att hitta rätt.. men rätt blir det.. det kommer !! Kram :)
Esmaralda

13 Pia1:

skriven

Jajjemen! Där vid 03-05 kan man vakna av den vidrigaste huvudvärk om man lider av perioder medförhöjt intrakraniell tryck, då tillverkas mycket av den nya vätskan!
Jag kan inte beställas mig om dem människan som hörde av sig ska få titta på kattungen, hon verkar ju söt men frågan gnager, är hon seriös eller tittar åt någon annan?

14 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det går bra hos läkaren imorn? Känns inte som jag riktigt orkar jobba men är rädd att jag inte har något val. Ser du om jag blir hemma tills barnet kommer nu? Får jag hjälp med sjukskrivningen? Eller kommer jag orka jobba?

Kram och kärlek.

Svar: Jag tror du blir sjukskriven.. så känns det.. kram :)
Esmaralda

15 Misstjejen:

skriven

Hej

Inatt jag drömmar om imorgon och vill det visa något om imorgon?

Ha det bra

16 Rebecca:

skriven

Händer det mig något roligt snart? :) Eller något som bryter vardagen lite?

Svar: Jadå, det kommer.. ta själv initiativ till att lite annorlunda sker.. då hjälper du ödet på traven på ett bra sätt... kram :)
Esmaralda

17 Ah:

skriven

Hej Esmaralda.
Innan frukost kan jag vara ”död” men efter kaffe och frukost kan jag piggna till och bli glad.
Ibland kan jag vara nerstämd och trött fram till lunch men efter lunchen piggna till.
Mat är viktigt tydligen.

Ser det möjligt ut att vi blir ett par och sambo?
Fortsätter vi tillsammans?
Kram


18 EPM :

skriven

Dessa organklockor verkar stämma mycket överens med hur kroppen funkar enligt västerländsk medicin också- särskilt nattetid.
Så mycket viktigt som sker i kroppen under natten..!
Tyvärr ingen erfarenhet, än...

Är orolig över min son, han har en massa tics för sig igen och det känslosvallar rejält i honom ang. skolan- utbrott och vägran under lektionerna.
Jag känner mig så maktlös, jag når honom inte såsom jag når hans syster... Jag vill nå så att han känner sig förstådd och sedd.😕 Han ska inte må som jag gjorde...

Kram

Svar: Ja natten och sömnen är en viktig tid. Försök prata med sonen även om du inte når fram.. det verkar som om det här är en en period och det blir bättre.. kram
Esmaralda

19 DD:

skriven

Varför dyker han upp i mina drömmar så ofta?
En gammal killkompis till mig... både intim dröm och en helt vanlig.. vi hade aldrig några romantiska känslor för varandra.. iaf inte jag och jag tänker inte på han.

Kram

Svar: Ni har ett band sedan gammalt men det handlar inte om kärlek.. kram :)
Esmaralda

20 Ninni:

skriven

Godmorgon, Min dotter har varit arbetslös i snart 2 år .Jag ber varje kväll att hon ska få ett jobb.kommer hon att lyckas? Tack

Svar: Ja jag ser henne i arbete.. men det skulle underlätta om hon går en utbildning/kurs och blir lite mer specialiserad... kram :)
Esmaralda

21 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag slutade läsa redan efter grovtarmen...för mycket info om ngt som man ingenting vet...förlåt. Alla har sin övertygelse och för mig funkar det att hoppa över frukost så jag får ett lite längre fastefönster då mår jag bra och mitt socker mår bättre...Vi är ju inte gjorda för att äta hela tiden non stop...sen vad man äter så borde sunda förnuftet få råda .
Man äter helt enkelt lite av varje !

- 12 och sista dagen på antibiotikan ,hurra snart blir min mage ok igen...

Hur många såg blodmånen i morse ?

Ha en härlig start på veckan !
Kram Anki med flock

Svar: Doktorn anser sig nog veta :) Skönt att kuren är över och maken mår väl igen ! Jag såg inte blodmånen.. för sent uppe.. kram :)
Esmaralda

22 AnnaK:

skriven

Ja, det var mycket att tänka på!!

Provar en sista gång.... Tycker han är annorlunda mot mig jämfört med mina kollegor. Varför då? Pga intresset? Eller inbillar jag mig?

Kram 😊

23 Jennie:

skriven

Godmorgon! Jag tror på kinesisk medicin och har själv bara goda erfarenheter av det. Tycker om då de arbetar holistiskt, då läkare här i väst tenderar att tänka mera... snävt.

Esmaralda, jag är i en situation där de enda val jag kan göra inte alls känns bra. Kommer det att dyka upp något bättre alternativ som gör det enklare att välja? Kram

Svar: Ja, om du själv tänker i lite mer vida och större banor och gör dig öppen och receptiv..... kram :)
Esmaralda

24 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag tror den västerländska medicinen tjänar mest sig själv och behöver människor för att fungera. Samtidigt som den, utan tvekan, hjälper oss i svåra situationer.
När jag läser om dygnsrytmen enligt traditionell kinesisk medicin, ser jag att det är den dygnsrytmen jag upptäckt funkar bäst på mig. Jag blir helt ur fas och gängor om jag inte följer den, men jag har inte tänkt på att det har någon medicinsk betydelse. Jag har använt akupunktur för min allergi och andningsbesvär och var symptomfri i två år(!!!). Annars klarar jag mig egentligen inte utan mediciner.. Så nog vore det något för den västerländska medicinen att ta till sig och subventionera.

Du svarade, för en tid sen, att det inte finns några andar i mitt hus. Men när jag känner att någon/något är med mig, vad är det? Någon anhörig, något flyktigt förbipasserande eller någon annan varelse?
Där jag bodde förut, dit kom riktigt otäcka saker, någon som grep i tyget på min högra axel och gjorde ljud och kikade i fönstren. Hur känner man skillnaden?

Svar: Du känner av din vägledare, din skyddsängel och ibland kommer de dina från andra sidan på besök och tittar till... och de som tittar till dig gör detta i absolut kärlek... något ont från andra sidan som vill illa finns inte runt dig alls.. kram :)
Esmaralda

25 mg:

skriven

Hej!
Har startat mitt företag nu, är så glad!
Kommer jag få in kunder och hitta lokal?
Kram!

26 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag blev klar med städandet igår och så skönt att bli klar och att det är så fint.
Jag är så nervös inför dagens lektion på skolan. Tänk om jag inte kan va med någon i grupp... hade hellre velat jobba idag med mina älskade elever. Svårt också att det kvittar att jag berättar vad barnen ska göra under dagan så får jag ändå 10000 frågor. Jag har gjort en vikarie pärm med texten och hur dagen är uppbyggd. Märkligt....

Tur jag inte ska va borta så många dagar då...

Men det finns ju en klocka i kroppen och det är rätt häftigt. Den biologiska klockan och att när kroppen lägger sig i viloläge typ. Kroppen är så fantastisk faktiskt! Jag är så imponerad!

Men ja hur kommer det gå idag? Är så sjukt orolig..

Kram

Svar: Bara andas lugnt, det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

27 Susanne Amalia:

skriven

God Morgon.. 💕
Snart bär det av till Åre och VM.. 💕
I dag blir det gulaschsoppa ska göra massor och ta med..
Tar med min bänk också om någon behöver massage..

Klockan i kroppen säger att jag har problem med bukspottkörteln igen.. Så jag vräker i mig pankreatin fänkål.. Och i gefära..

Sonen den yngsta fick för sig att han skulle städa rummet i går.. Herregud.. Kors i himmelen.. Eller vad det nu heter.. Än är inte undrens tid förbi???!!!! ❓appropå tidinställning.. Det kanske är nu man ska städa..

Önskar alla på bloggen en fin dag EllaBella och Saga sänder kärlek så klart.. Kram till Esmaralda och puss på nosen till MG

Svar: Hemlagad gulaschsoppa som är så gott !! Kram och all lycka till :)
Esmaralda

28 Milla :

skriven

Jag gick på akupunktur förut, mådde dåligt o stressad, blev inte gravid när jag ville. Har testat qi gong o läkeeurytmi med o det var bra. Vill gärna hoppa på det tåget igen. Mår så dåligt efter det kassa äktenskapet men känns ändå som jag har klippt av lite band, svårt när man har barn i hop. Undrar vad det är för fel oå exmaken egentligen som har bitar av narcissism mytoman psykopat i sig tycker jag. Väldigt manipulativ med, hans mamma också. Ser du ngt. Själv vill jag bara slippa honom o hade gärna gått på akupunktur om det inte var så dyrt.

Svar: Ja, ibland går det i släkten.. har man en manipulativ förälder så lär man sig från början att bli likadan själv... och du går vidare... det blir bra :) kram :)
Esmaralda

29 Dunegull:

skriven

Vad hände med min hung igår kväll. Aldrig sett ngt liknande. Hon va så rädd, orolig, drägglade allt. Mer eller mindre hela natten. Försökte lugna henne men det kändes prescis som hon såg ngt jag ej kunde se. Kan du få in ngt E?
Kram

30 Ängeln:

skriven

Gomorron Es!
Intressant läsning! Jag har verkligen fastnat för din intressanta blogg med härliga berättelser o skojfriska inslag då o då vilken fin människa du är👍
Tyckte även inslaget med din märkliga men roliga dröm var spännande! Jag har själv drömt märkliga drömmar den senaste veckan o några riktigt hemska!

Fråga: jag vet att jag har levt många tidigare Liv o undrar har min klaustrofobi något att göra med något av dem? Hoppas du kan se nåt! Kram o ha en jättefin måndag💜👍

Svar: Ja jag tror absolut att din klaustrofobi har med saken att göra... men några detaljer ser jag inte.. då behövs det att jag går djupare... kram :)
Esmaralda

31 EPM :

skriven

Tack för svaret es, det lugnar ❤️

32 Klara:

skriven

Hej Ez, Jag har inte märkt något speciellt med mina organer speciella tider eller om de skulle ha mer energi vissa tider. Det låter dock som du sa rätt så klokt men har själv ej känt det. Dock mår jag illa på morgonen ibland men det tror jag är pga mina hormoner, men tack för denna intressanta information tänkte försöka kolla med min kropp om det stämmer. En annan sak som inte handlar om att organen har olika tider är ju att de förnyas/ renas efter 7 år vilket jag tycker är så fantastiskt! Kroppen är så himla fantastisk och jag har missköt min kropp rejält under åren men nu börjar jag ta hand om den genom att röra mig, äta näringsrik mat och meditera.
Känner alltid en punkt i huvudet (troligtvis tredje ögat) när jag mediterar och det är en sån sjuk upplevelse.

Skulle du kunna skicka en liten kärleks healing till mig och min partner tro, om det går att göra då vi liksom blir mer balanserade och får en liten kärleks boost tillsammans?

Och jag förstår nu vad du menar med en förändring, men jag accepterar att han är som han är. Det gör bara mig mer motiverad av att satsa på mig själv och mina mål, det är som ett stöd och det känns bra.

Mvh Klara

33 Dunegull:

skriven

Vad hände med min hung igår kväll. Aldrig sett ngt liknande. Hon va så rädd, orolig, drägglade allt. Mer eller mindre hela natten. Försökte lugna henne men det kändes prescis som hon såg ngt jag ej kunde se. Kan du få in ngt E?
Kram

34 Dunegull:

skriven

Ser du hur mannen i mitt liv ser ut? Något särskilt drag?

35 Orolig:

skriven

Hej!

OM det blir en syskon och kusinträff till sommaren hur kommer det att gå??? Har varit osämja.

Kram

36 Klara:

skriven

Skulle du kunna skicka en liten kärleks healing till mig och min partner tro, om det går att göra då vi liksom blir mer balanserade och får en liten kärleks boost tillsammans?

Och jag förstår nu vad du menar med en förändring, men jag accepterar att han är som han är. Det gör bara mig mer motiverad av att satsa på mig själv och mina mål, det är som ett stöd och det känns bra.

Mvh Klara

37 Michaela:

skriven

Hua blev alldeles snurrig🤪 Tror säkert att det ligger något i detta men har ingen egen erfarenhet.

Nu ligger brosan på operationsbordet🙁
Blev ingen stöttning utan personen försvann med svansen mellan benen igår efter en diskussion där det bekräftades att jag hade varit genuin i detta men inte han. Rövhål! Nåja han kan sitta där på sin dejtingsida med sina tjejer. Jag känner mig fri och går vidare.

På onsdag ...på min 38 åriga födelsedag så gör vi nytt försök att komma iväg till nya jobbet. Tredje gången gillt :) Äter sista antibiotikan i morgon.

-12 grader i Sthlm.

Ha en fin start på veckan! Kram.

38 kvinnan:

skriven

intressant läsning , men håller med om att det är för mycket information.

jag drömde väldigt konstiga drömmar inatt, vad betyder det när det kliar så mycket på halsen, sen fick jag stora ut slag på halsen , såg ut som psoriasis blev rädd när jag såg mig i spegeln....

39 Lisa:

skriven

Hej!
Ser jag ut att kunna trivas bättre med jobbet där på ön än på storstan?
Kram

40 Linda N:

skriven

Detta är himla intressant, har upplevt att akupunktör lyckats förbättra det som varit i obalans.

Usch, jobbig helg på olika fronter och nu mår min ena katt inte bra heller.😿

41 Anonym:

skriven

Hej Esmeralda, har jag någon chans att få bidrag från den bra fonden igen som alltid hjälpt mig. Fick aldrig något svar på min ansökan i december...kanske Måste söka om vid nästa tillfälle.
Kram

Svar: Ja, du har en god chans.. kram :)
Esmaralda

42 Miltons Mamma:

skriven

😂😂😂😂😂😂😂 gårdagens blogginlägg.

Vad lycklig jag blir av att läsa att andra har helt crazy drömmar precis som jag har.
Så bäst hihihi.

Kjam

Svar: Ja, crazy drömmare är i gott sällskap :) kram
Esmaralda

43 Helena Ir:

skriven

Tack..och öppet låter jag det vara då :)

Jag föredrar rumstempererat vatten som står i kanna varje dag..känns bättre i kroppen..efter flera år. Använder mig av en Dafi kanna..som filtrerar vattnet..

Det var inte så kallt ändå..tänker på kylan..ingenting jämfört med de övre delarna av landet..

Kram :)

44 Tingeling:

skriven

Väldigt intressant! Jag gör vissa av ovanstående och jag är sällan sjuk. Kan ju vara generna också förstårs 🙂

Var inne och kollade utbildningar och den jag tänkt söka finns just nu bara i Umeå! Dem andra städerna kanske dyker upp senare på antagning.se. Men Umeå, skulle det verkligen gå? Är väldigt långt dit från mig.... behöver ju sova över där då... västkusten hade varit bättre!

Kram!

45 Deppad:

skriven

Hej!

Finns det någon chans att jobb kommer ganska snart?? Väldigt deprimerande att gå arbetslös. Kan inte fortsätta så här.

Kram

Svar: Jadå, det finns goda möjligheter så ge dig inte.. bara på det.. kram
Esmaralda

46 *:

skriven

Heej

blir det en lösning någon gång med allt chafs med ex och barn ? Börjar bli väl långdraget...

Och ser du mig som gift i framtiden, man är ju ingen ungdom direkt längre...men vill gärna gifta mig med mannen jag lever med.

47 Hoppfull:

skriven

Ser det ut att bli ett bra år för mig eller i alla fall bättre än på länge?? hoppas på att 2019 ska bli förändringens år.

Kram

Svar: Ja om du själv gör nya fräscha val så kommer mycket gott till dig.. du har stark egen påverkan.. kram :)
Esmaralda

48 Maj:

skriven

Hej Esmaralda.
Igår såg jag så många vara ute och åka skridskor. Jag behöver verkligen införskaffa mig ett par skridskor.
Det känns bara synd att jag inte har någon partner att göra sådana saker med. Jag vet att det kanske låter larvigt med allt mitt tjat om att ha en familj men jag mår verkligen dåligt utav det.
Mina vänner åker ju familjevis på sådana aktiviteter.

Ser du om förändringen i min tillvaro kommer ganska snart?
Eller dröjer det fortsätter såhär?
Kram

49 Miltons Mamma:

skriven

Oj så blev man ett år äldre 😮 Vad hände 😮🤔 Jag tror det är vid 50 man fyller ett år yngre och går tillbaka till barnstadiet hehe.. Har några år kvar tills dess.

Vad tror du om killen i fredags? Känns som han är lite mer intresserad än vad jag är men jag är klart nyfiken. Verkligen en super trevlig man med kvalitéer som jag önskar. Men ingen WOW-känsla.

Har gått på magkänslan med andra som skrivit. Där det bara...Nääää..men denna kille är jag iaf nyfiken på.

Vad tror du Es?lite expertis hjälp hihi.

Kjam

50 Hopplöst :

skriven

Hej ES!

Händer det någonting bra, kul snart?? behöver lite uppmuntran allt känns så tungt och hopplöst.

Kram

Svar: Javisst kommer det hända kul... rätt snart dessutom.. kram :)
Esmaralda

51 <3:

skriven

Ser du mig sova ihop med B?

52 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se om han fortsätter relationen med henne framåt sett som det ser ut?
Kram

53 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Vad attraheras han av hos en kvinna?
Ser jag ut att vara kvinnan han attraheras av vara i hans tankar?
Kommer det att komma då det finns anledning för honom att berätta om det här för hans vänner och familj?

Kommer vi att fortsätta tillsammans som ett par på vägen fram?
Kram

54 Eve:

skriven

Hej Es, går det att manifestera en starkare relation? Kan universum göra en parter till ens livspartner? Känner iallafall att min partner blir mer och mer till det jag vill och mina mål och drömmer passar in med han. Hjälper mina manifestationer med mitt förhållande, gör det mitt förhållande starkare?

Hur funkar det när man attraherar en speciell person och manifesterar mer kärlek kring/från/till den personen?

mvh Eve

55 ThereseC:

skriven

Till Dunegull
Jag vet inte vad som hände med din hund igår kväll. Däremot har jag lite funderingar kring möjlig orsak.
Ett ljud som är på en annan frekvens än vad du kan höra. Tänk på sådana där sorkskrämmor som ger ifrån sig ett ljud som inte hörs av människor men som skrämmer bort sorkarna. Kan du ha haft någon elektrisk apparat på som det blivit något fel på och som utsöndrar ett ljud som du inte uppfattar. Kan det ha varit något ljud utifrån?
Fundera också över skrämmande dofter. Jag har läst om fenomen där hundar vägrar gå in i gamla hus och där man har upptäckt att tapeterna är av en sort som användes förr och där man använde giftiga ämnen vid tillverkningen så att det "läcker giftiga ångor" från tapeterna. Jag tror nog inte att dina tapeter är giftiga men det måste ju finnas andra dofter som kan vara skrämmande för en hund. Det kan ju ha varit något som kom utifrån och som du inte kunde förnimma.

Eller också såg hunden något otrevligt. Fast sånt kan inte jag förnimma.

Kram ThereseC

56 Linnean 🌸:

skriven

Kinesisk medicin är mycket klokskap. Har testat det mesta och haft kontakter inom homeopati, biopati, ayurveda och kinesisk medicin. Om jag lever efter det? Hm, näe!
Är för lat! Plockar lite från olika läror till och från. Örter och homeopatiska preparat är riktigt bra. Jobbade i en ayurvedisk butik ett tag. Blev helt avskräckt pga den fanatiske mannen som jobbade där. Man skulle göra saker vid exakt rätt tidpunkt och tom lyssna på rätt musik vid rätt tillfälle. En gång satte jag på en skiva med regnmusik en solig dag och han fick värsta utbrottet 😱 Garvar åt det nu! Stod inte ut där så länge! Vi var verkligen på kollisionskurs, han och jag!
Tror man ska välja efter det som känns bra för en själv. Det där med kroppens klocka är jag helt överens med men man behöver ju inte grunna på det och blir tossig. Bra att sova vid vettiga tider och varför inte börja dagen med lite varmt vatten/örtte? Att bli fanatisk gör ju inte livet bättre. Dricker just nu avkok på nässlor, stärkande och renande.
Här vräker snön ner och nu ska dammsugaren fram, puh! Ja, inte för att suga snö men en och annan dammråtta. Ha det så kul i snöyran!
Kram.../Linnean 🌸

57 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Får jag verkligen denna vecka att gå ihop? Stressnivån skyhög..
Kram Skorpan

58 K:

skriven

Hej Ezmaralda!
Jag kanske verkar konstig nu med min fråga...men iaf. Jag har träffat min sambos kollega ett par gånger och vi klickar verkligen till 100% jag kan prata med honom om allt. Jag och min sambo har det inte så bra just nu och i en längre tid har jag funderat på om vi kanske måste gå skilda vägar...jag tänker en del på hans kollega och vi skriver ibland till varandra. Oftast han till mig först. Så min fråga är vad ska jag göra med allt detta...? Kram k

Svar: Tänk dig noga för.. vill du separera så ska du så klart göra det.. men kollegan ser inte ut att vara någons om finns i din framtid... kram :)
Esmaralda

59 EPM :

skriven

Ser du om det blir nån romans mellan mig och P..?

Kram

60 Louise:

skriven

Vilken morgon jag hade. En massa tårar från en 8 åringsom inte ville gåtill skolan. Det slutade med att vi kom 6 minuterför sent. Att de inte tar tag i de barn som bara stör och gör de andra barnen oroliga. De har 2 resurser i klassen men ändå klarar inte läraren av det. Jag blir så trött och jag har även tagit upp detta med både lärare och resurs. Vi kom i alla fall i tid till sjukgymnasten.


Som det ser ut nu så är det inte ens lönt att jag får ett fast jobb då jag är hos sjukgymnasten två gånger i veckan med sonen. Men det går framåt i alla fall. I mars åker 7-9 till Isaberg och åker skidor och sonen vill så gärna följa med och jag har sagt till honom att han får sträva efter det målet. Han kan ju alltid åka pulka.

Inatt när jag skulle upp på toa slog jag i mina två småtår i dotterns sparkcykel. Svor till förbannelse och såg imorse att det gått hål. Det är snart dags att se till att hon får eget rum och vissa saker ska åka ut. Hennes dockvagn ska ner i källaren till att börja med för den leker hon inte med. Hon har aldrig varit en dockflicka egentligen.Jagär så himla sugen på att flytta ut i vardagsrummet nu och lilltjejen får sitt eget rum. Hon vill ha en loftsäng med skrivbord under och jag går och drömmer om en ny soffa som jag tittade på igår och bestämt mig. Men mannen säger att hon först bör få en madrass till sänge hon har nu då den hon har är inte så bra. Hon vill inte sova i sin säng och så ska vi renovera vardagsrummet. jag är så irriterad på min gubbe. Ibland önskar jag faktiskt att jag var ensamstående. Haha.


Så irriterad på vår lärare som vi hade i examensarbetet för han tänker definitivt inte hjälpa oss med kommentarer och så. mejlade även hon som har hand om kursen men hon hjälper oss om några veckor. Men suck. Vi kommer aldrig bli klara. Ska kolla igenom vad vi behöver få gjort.Ska sitta här imorgon några timmar och få ihop det så vi kan skriva det och bli klara. Blir ingen intervju på torsdag heller för det är sjukgymnastik då. Funderar på att strunta på det för det är bara som timvikarie i Lunddessutom och för nuvarande kan jag bara ta mig inom Malmö. Och denna vecka har jag fullt upp.

Men jag hoppas snart på jobb ändå. Ha en fin dag.
Kramar.

Svar: Har man det så körigt omkring sig som ni har.. då blir det lätt irritationer. Nu behöver prata er samman och envetet jobba mot samma mål.. styrkekramar :)
Esmaralda

61 Virrhönan:

skriven

Detta var bra! Kroppen säger verkligen till hur man ska leva. Kl 06 ska jag bajsa, 12.30 äta lunch kl 16 fylla på koffeinbehovet och kl 21 ringer sovklockan. Kanske kan trycka in lite mer mat nånstans också...
Idag har kroppen bestämt att jag ska vara glad! Och jag känner mej väldigt glad och förväntansfull, länge sen jag kände denna glädje. Hänger nåt speciellt i luften tro..Får jag träffa min goding snart?
En skön måndag önskar jag dej och en rejäl kram på kramens dag💕

Svar: Härligt.. ta vara på gladkänslan.. den ger positiva ringar på vattnet och leder till goda ting.. kram :)
Esmaralda

62 EE:

skriven

Intressant läsning. Aldrig tänkt på det så med kroppen.

Det känns rätt ok just nu i övrigt med äktenskapet. Terapi/rådgivning på fredag igen. Hoppas bara inte jag lurar mig sjölv i detta utan att det faktiskt går åt rätt håll som jag känner. Även för min man.

Reser till Japan om några veckor. Ska bli mycket spännande :)

Kram

63 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag har erfarenhet av kinesisk akupunktur och örtmedicin. Det finns ganska många kinesiska kliniker i Nederländerna. Jag tycker att kinesisk läkekonst ger en viss lindring och att det ligger mycket i det de säger. Kroppen har visst en viss rytm och det har även organen. Problemet är att kinesiska behandlingar inte ingår i den vanliga sjukförsäkringen i Nederländerna och att man därför ska betala behandlingarna själv vilket gör att man oftast (och även jag) inte kan få så många behandlingar som skulle behövas för en permanent förbättring av sin hälsa. I Nederländerna betalar man väldigt mycket för sin sjukförsäkring (både i formen av bidrag och via skatterna) och jag tycker att det är löjligt att man då endast får en ersättning för farmaceutiska/kemiska behandlingar. Man borde få ett större val och aktivt kunna påverka sin hälsa själv utan att det kostar en förmögenhet.

Svar: Ja, klart man skulle få ett större val och kinesisk medicin är ju ingen modern modegrej.. det är en medicin med väldigt gamla anor.. kram :)
Esmaralda

64 Hs:

skriven

Problemet med kostvanor m.m. är att det är svårt att göra bra studier. Därför blir det lätt mycket tyckande och trender i det. Inom forskningen har det kommit intressanta resultat sista åren bl.a. om hur våra mat- och sovtider påverkar risken att drabbas av övervikt och typ 2-diabetes. Vi vet även mer om muskel- och fettvävnaden i kroppen nu, att de har endokrina funktioner.

I slutändan tänker jag att man får prova sig fram vad som man mår bra av. Själv är jag mycket känslig för vad jag äter. Tål inte för mycket socker och snabba kolhydrater t.ex. Som vanligt slår jag ett slag för regelbunden träning, som har påtaglig effekt på både fysiskt och mentalt välbefinnande. Många ggr ger det mycket kraftigare effekt än mediciner. Fick själv erfara det med mitt utmattningssyndrom i höstas, där träningen var min livlina.

Svar: ja jag är ju ett avskräckande exempel... somnar inte förrän kl 1-2.. ibland blir det förlite sömn ... och eftersom jag är uppe länge blir man ju hungrig allt eftersom tiden går och man äter några mackor typ.. som man annars inte skulle ha gjort... kram :)
Esmaralda

65 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du är en bra kille min dotter träffar? Kommer dom hålla i hop? Kram 😃

66 Undran:

skriven

Hej!

Min väninna som jag umgicks med ofta innan jag flyttade till annan ort har tydligen pratat bakom min rygg. Vad har hon emot mig är det avundsjuka eller för att hon inte mår bra själv??

Kram

Svar: Hon mår inte bra själv, precis som du tänker och nog finns det en viss avundsjuka.. kram :)
Esmaralda

67 Fanny2 :

skriven

Jag har extremt dålig koll på traditionell kinesisk medicin men tror inte att man bör avvisa alternativmedicin bara därför. Kineserna var före sin tid med mycket en gång i tiden och den traditionella kinesiska medicinen är förmodligen inget undantag. En gång i tiden fanns det säkert läkare som avfärdade meditation och mindfulness som humbug och flum... Det finns mycket att hämta ur olika kulturer även om det inte skadar att vara lite källkritisk. :)

Idag fick min talisman en liten dos av solförmörkelsen och blodmånen. :) Jag satt uppe och kollade på den medan jag kunde. Det var väldigt vackert. Har aldrig sett en solförmörkelse förr och himlen var så klar här att man såg den tydligt... Det kändes bra efter gårdagen.

Es, hur stor är chansen att jag hittar kärleken de närmaste månaderna? Igår fick jag ett svar på någon kommentar och hon menade att den skulle komma snart. Jag frågade alltså inte utan skrev om annat...

Kram

Svar: Vad roligt att du kunde se det som hände på himlen... jag var inte uppe men det var mannen... fast här var det väldigt disigt ! Jag hoppas och tror att kärleken inte ska dröja så länge.. kram
Esmaralda

68 Carin:

skriven

God eftermiddag 🏞
Varmt vatten som är så gott - det värmer magen och är lättdrucket 💕
För att varva ner dricker jag varmt vatten och dricker det i lugn takt så kroppen får bearbeta varje droppe som rör sig ner till magen.

Mycket som nämns i texten är för mig en aha-upplevelse och förstår nu varför jag gör vissa yoga-poser för att aktivera kroppsdelar så att man exempelvis sover bättre.

Ja, det ÄR mycket information att ta till sig, dela då upp informationen och sätt i verkliga sammanhang för dig.

Väldigt bra text att ta till sig, Ezmaralda!

Kram o hej!

69 Hopp:

skriven

Hej!

Ser du om jag har ett jobb till sommaren eller fortfarande arbetslös?

Kram

70 Tro:

skriven

Kommer högre makter att hjälpa mig blir jag bönhörd??

Kram

71 Tiss:

skriven

Härom kvällen så hade jag satt en serie på paus på tv:då jag skulle fixa lite saker.. Jag kollar genom Netflix. Hursomhelst, när jag kommer in så rullar scenerna framåt av sig själv fast utan ljud. Jag blev tvungen att stanna med dosan och bläddra tillbaka. Vad tusan hände?!

Svar: Något praktiskt fel... jag ser inte vad,.. kram :)
Esmaralda

72 Ghostwrtieer :

skriven

Är personen tillräckligt frisk för att kunna flytta in? Det är akut och jag gillade personen verkligen. Och måste få inneboende innan nästa månad.


Kram

73 U:

skriven

Har testat akupunktur med positiv resultat... Osäker om det passar alla och sen kanske man är olika mottaglig som person också. Gäller även att hitta rätt behandlare... får ju även en del må bra hormoner av själva behandlingen och att bli lite ompysslad också men som sagt måste man hitta någon erfaren som kan sin sak!

Träffat på en person som känns rätt på många plan... vet inte om jag ska kväva det i sin linda ändå... får avvakta lite i vilket fall då han har det lite stökigt just nu...

74 Michaela:

skriven

Brosans operation misslyckades igen. De fick avbryta efter ca 3 timmar. Det går inte att bränna bort denna ledning. 98% av fallen lyckas men såklart så tillhör han de 2% som inte gör det. Det gör mig så arg , ledsen , frustrerad mm att han/vi alltid har sån jävla otur! De har skadat sinusknutan så nu slår hjärtat oregelbundet och det är mer eller mindre kaos. Måste sätta in en pacemaker redan i morgon o göra ytterligare en operation för att att skära av massa ledningar. Om han var knäckt innan så är det inget mot vad han är nu. Gråter och vill dö för det här är inget liv. Fånge i sin egen kropp. Kan inte jobba eller ork att träffa sin dotter. Mamma är slutkörd. Jag vet inte vad jag skall göra. Kram

Svar: Nej så jobbigt och så tungt. Stackars er alla i familjen. Klockan 21 kommer jag sända healing åt din bror och lite åt dig och mamma också.. stor styrkekram
Esmaralda

75 Dunegull:

skriven

Har bokat resa till London för att se MFF med jobbet. Ser du om det blir en lyckad resa? Tror jag kan behöva ngt att se fram emot.
Kram

Svar: Det har förutsättningar att bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

76 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Är ett förhållande påväg mot mig?
Och då menar jag inte sen,
Är ett förhållande påväg mot mig nu?
Kram

77 Hjälp:

skriven

Kommer jag att ta mig ur min nuvarande situation och komma vidare i livet?? det kan inte fortsätta så här. Vill inte orkar inte att ha det så här längre.

Kram

78 Fina:

skriven

Hej! Väcker jag lite pirr hos A? Stark kemi och attraktion, känner han den också? Kram

79 AnnaK:

skriven

Pratade dom om mig efter jag lämnat rummet?

Kram 😊

Svar: Nej något sådant kan jag inte känna, det tror jag alltså inte.. kram
Esmaralda

80 Lotta:

skriven

Försöker med min fråga igen...

Undrar om han och jag kommer fortsätta umgås ett bra tag framöver eller om han träffar en annan.

Hälsningar
Orolig

81 Fisan:

skriven

Hej es!
Ordnar det sig? Har jag gjort rätt?
Kram

Svar: Ja det ser ut som om du gjort rätt.. kram
Esmaralda

82 Anna.L:

skriven

Hej! Just nu är min hälsa i obalans. Har förkylning/feber, i ett skov då min tarmsjukdom är aktiv kanske beror det på en släng av influensan... Men jag kämpar!! Inte nog med det har man mensvärk i benen. Önskar att min mage blir bättre snart och energin kommer tillbaka. En dröm är att bara kunna ta en lååång promenad i naturen utan att behöva må illa och oro sig för att söka upp närmaste toalett. Läkaren råder mig att avvakta, vilket kändes skönt. Vill helst slippa mer mediciner.
Förstår min situation och en dag kanske jag kan inspirera andra genom mina upplevelser bra som dåliga.

Ser du någon förbättring inom kort? Något positivt att se framemot? Det blir lätt långtråkigt...

Kramar till dig och Mannabonne Glenn!!

83 Harley:

skriven

Hans intresse... vad fick det försvinna så tvärt... eller finns det kvar men dolt?

Svar: Jag tror inte det var seriöst från början.. kram
Esmaralda

84 Fina:

skriven

Hej, tänker han lite extra på mig efter vårt förtroliga samtal idag? Känns det bra? Kram

Svar: Ja jag får en bra känsla.. kram :)
Esmaralda

85 Alie:

skriven

Mycket intressant!
Jag tycker det är väldigt intressant det här med vår kropp, organ, kosten och motionen.
När jag fick min MS försökte jag sätta mig in i allt det där med kost som var bra, just för mig. Jag ville min kropp skulle må så bra som möjligt och tar hand om den.

Jag dricker 3L vatten per dygn ( gärna ljummet, då tarmarna mår bra av det) jag äter sällan fet mat och såser då jag har svårt att spjälka detta. Allt jag gör och äter är utifrån mig själv, det som passar mig och min kropp, och det här är viktigt..., vi ska anpassa oss för just det som vi själva mår bra av.
Jag har läst att man kan beställa en kost analys utifrån sitt DNA, där ser man vad just min kropp saknar eller är mest känslig för... någon som känner till detta?

Jag unnar mig även sånt min kropp inte uppskattar.. det måste man få göra, allt kan inte vara strikt, bara man vet konsekvenserna.

Sen har jag även testat tarmsköljning, det var en..hm , upplevelse eller vad ska jag säga..... 😬
Kram ✨

86 Månskenet:

skriven

Hej!
Du hade rätt igår, det kändes mkt bättre idag!
Dagens blogg, intressant! Tror faktiskt att dom vet mer än vi. Säkert visste "våra" kloka gummor, och gubbar en hel del dylikt oxå. Bara lite knepigt att få in det i vår värld med jobb o skärmar o aktiviteter.
Ha det gott alla!

87 Orolig:

skriven

Kommer jag att hitta rätt här i livet så att jag slipper all oro och sömnlösa nätter??

kram

Svar: Ja du kommer hitta så rätt.. kram
Esmaralda

88 <3:

skriven

Godkväll kära Esmeralda, hua vad kallt det är minus 20 grader imorse. Såg du blodmånen imorse? 🌛
Ser det ut att bli en mysig dejt med M på fredag ? Är han lite oroad för åldersskillnaden?
Kram

Svar: Här var det alldeles för disigt för att kunna se något... mannen var uppe och spanade ! Han tänker lite på åldersskillnaden men det verkar inte vara något avgörande.. kram
Esmaralda

89 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Är så less och irriterad på vår granne. Hon är som en pansarvagn i kombination med gaphals och fattar inte att det bor andra människor i huset. Har ingen lust att prata med henne men tänker att hon på något sätt kanske kan få poletten att ramla ner själv...?

Svar: Du kanske ändå måste ta ett snack med henne.. finns en liten.. LITEN chans att det blir något bättre.. under en period i alla fall.. kram :)
Esmaralda

90 Eve:

skriven

Hej Es, går det att manifestera en starkare relation? Kan universum göra en parter till ens livspartner? Känner iallafall att min partner blir mer och mer till det jag vill och mina mål och drömmer passar in med han. Hjälper mina manifestationer med mitt förhållande, gör det mitt förhållande starkare?

Hur funkar det när man attraherar en speciell person och manifesterar mer kärlek kring/från/till den personen?

mvh Eve

91 Mikael:

skriven

När nu vegan blivit så populärt i många länder och miljoner slutar äta djur så kommer det finnas bra underlag om 20-30 år, som visar hur man klarar sig statistiskt i situationer som våldsdåd, olyckor osv. Och hälso mässigt, med att följa femte budet

Thou shalt not kill

Själv har jag överlevt flera olyckor som är dödliga, dock både före och efter jag slutade äta djur, samtiden tror väl ofta att den vet bäst eller girig då västerländska mediciner är enda godkända vägen, när läkare visar att det inte speciellt svårt muta sig till att få ett läkemedel godkänt.

Kram
Mikael

92 HS:

skriven

Svar till ditt svar på (64):

Dygnet har 24 tim men de flesta människor har en biologisk klocka som är längre, 24,5-25 tim. Dessa människor är kvällsmänniskor som du Es. Sen finns det en mindre grupp som har en biologisk klocka som är kortare ca 23 tim och dessa personer blir morgonmänniskor.

Det jag vill säga är att du är normal ;)

Tack för rådet i fredags, plötsligt har det lossnat på jobbfronten. Fick mycket bättre intryck av den här chefen än på de andra jobben jag var intresserad av. Dessutom är lönen högre. Kommer att behöva köpa bil igen så jag ska fundera tills imorgon men har i princip bestämt mig för att tacka ja. Blir det bra där tror du?

Kram

93 Lilla jaget:

skriven

Hej Es

Hur blir min sommar?
kram

94 Helena Ir:

skriven

Så tråkigt..och ledsamt Michaela..(74)
Även jag sänder healing till din bror
Varm kram..

95 Kvinnan :

skriven


jag drömde väldigt konstiga drömmar inatt, vad betyder det när det kliar så mycket på halsen, sen fick jag stora ut slag på halsen , såg ut som psoriasis blev rädd när jag såg mig i spegeln...


Svar: Någonting behöver komma ut.. positivt eller negativt.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: