Meningen med livet...

 Att hitta meningen med livet är inte det lättaste.

Man får försöka nöja sig med hitta ett syfte och försöka att nyttja livets gåva varje dag på bästa sätt.

Som regel blir livet vad vi gör det till.

Har man ett positivt sinnelag till sin  natur o läggning.. då blir livet enklare. Är man av den mer negativa sorten… blir det inte lika enkelt

 

 

Somliga går så in i stundens elände att de glömmer bort att framtiden väntar runt hörnet.  Vanorna man har idag – formar vår morgondag.

Fundera över  var du är om 5 år. Vad gör du då ? Vilka mål vill du uppnå ?  Var kommer du att bo?   Vilka drömmar har du uppnått ?

För om du inte vet var du är på väg så kommer du aldrig att nå önskad destination.

Analysera också  ” Vad skulle du göra om du inte kände rädsla ”

Känslan som inte låter oss gå framåt  är samma känsla som hindrar oss från att känna mening med livet. 

 

Om vi tillbringar all tid i vår komfortzon så matar vi våra rädslor. Många av oss når inte sin fulla potential på grund av rädslan att ta risker.

Fundera över vad du skulle göra om ingenting dålig någonsin hade kunnat hända dig.

Ta bort ordet misslyckande från ditt tänk – då blir du lite friare.

 

 

 

 

Vi kan ha gammalt karma att kämpa emot - vi kan ha genetiskt eller sociala sämre förutsättningar men oavsett vad så kan man ALLTID  ta sin egen fight till ett  meningsfullt liv.

Kanske är  den kampen i sig, meningen med livet.

Kram & kärlek

 

1 DD:

skriven

Om 5 år vill jag vara färdigutbildad, hitta ett jobb där jag stormtrivs, hittat mannen i mitt liv och kanske ha ett barn iaf😄 sen vill jag bo i staden jag vill plugga i. Och ett
mål som är mycket viktigt, hittat kärleken till mig själv och utvecklas!! Ja det är mitt mål😃

2 Jennifer:

skriven

Hej fina Es! Ja livet är en kamp och kanske det faktiskt inte finns någon mening med livet alls?

Jag planerar och kollar på resor och just nu är det det som ger mitt liv någon slags mening. Nästa resa blir med dottern, själv önskar jag mest resa till Iran men oroar mig lite vad dottern ska tycka. Tror du att jag kan göra resan betydelsefull för henne om vi har massor med kvalitetstid och jag försöker göra resan på hennes villkor?

Eller vore det bättre att åka till Oman? Då blir det mera en sol-och badsemester vilket dottern skulle älska, jag själv inte så mycket. Dessutom har jag varit i Oman och skulle vilja besöka nya länder.

Så vilket känns bättre; Iran eller Oman?

Kram

3 Ninis:

skriven

Meningen med livet är väl att man ska leva livet , både i medgång och motgång , lära sig av sina misstag, och njuta av medgången🌟👍👌. Och inte ångra någonting, bara det man inte gjorde.
Ikväll ”tjejfest”🥂🍾🍻👯‍♀️💃.. finns det något att spana på när vi kommer ut💕? Kram

4 Li:

skriven

Hej Esmaralda.
När jag frågade vad en soulmate var och jag har själv börjat tänka i banor varför saker och ting blir som det blir och mycket måste bero på sitt egna ansvar och beteende. Du skrev att har man i sin barndom haft en pappa som inte visat omtanke och kärlek så kan kampen fortsätta in i vuxenlivet. Just så har det sett ut för mig bakåt i mitt. Men jag har fått jobba en del på mig själv. Fått frågesätta mycket och det jag söker nu och vill ha är en lugn och trygg person för då vet jag att jag mår bra. Jag har kommit en bit på min väg som ska leda mig framåt till något bra. Och tror du att jag är ända framme? Nu väljer jag män som jag känner mig trygg med. Är det en sådan man jag kommer att leva med om du ser tvåsamhet för mig? Kommer jag nu att kunna känna mig lycklig i ”lugnet” tillsammans med en trygg partner?

Sen måste jag fråga mim senaste relation han tyckte väldigt mycket om mig i början och jag behövde inte kämpa särskilt för det. Sen kom det lite annat gräl in i bilden men tror du att mycket berodde på mitt eget beteende att det inte är jag och denna man idag? Kanske jag inte kunde leva lyckligt DÅ i detta lugn? Eller skulle det ändå blivit fel? Har tänkt mycket på det om felet låg i mitt beteende och bakgrund

Nu tänker jag framåt och se det som en erfarenhet
Kram

5 Virrhönan:

skriven

Meningen med livet har jag funderat på många gånger. Lever man det livet som man egentligen vill? Man kanske tror sej göra det för att en dag helt plötsligt förstå att man måste leva på ett annat sätt. Man lever i sin komfortzon och tror att man är säker och lycklig och åren går...
Försöker se mej själv om 5 år, svårt...har ingen aning var jag är eller vad jag gör men ett nytt liv har jag! Steget dit är fylld av värsta rädslan och ångesten. Kanske förstår jag meningen med livet lite bättre när allt blåst över...
Kram💕

6 Sus:

skriven

Hej
Så kan de va....
Ska jag slå till och köpa detta företag?
Kan de va en bra affär?
Love sus

7 Solsken :

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du några tecken på att han tänker på mig? Fast är det såpass att dem kommer att ta över?
Ser du saknad?
Kram

8 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Åh vad mysigt ni verkar ha de. Passa på att njuta nu och hoppas inget mer strul dyker upp för dig/er. Med tanke på att du/ni åker dit så är det lugnt där? Alltid varit rädd att åka till såna ställen.

För länge sedan sa du att jag skulle möta min romans på en fest eller utanför åtminstone, undrar om den festen är i samma stad som där jag bor samt ser du om det är nära nu innan de sker?
Mycket tacksam i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Jag ser inte om det är fest den här gången.. kan vara mycket människor samlade på samma plats bara... och det bör ske rätt snart... kram :)
Esmaralda

9 Fanny:

skriven

Min bästa killkompis ser alltid tårögd ut när vi kramas hejdå. Det blir väldigt känslosamt för mig också då när han ska gå. Jag tycker att vår vänskap bara växer sig starkare med tiden som går. Men ibland undrar jag om det finns känslor mellan oss eller om det bara är en väldigt stark och fin vänskap vi har? Kan du se något kring detta Esmaralda? Kram

10 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Åh vad mysigt ni verkar ha de. Passa på att njuta nu och hoppas inget mer strul dyker upp för dig/er. Med tanke på att du/ni åker dit så är det lugnt där? Alltid varit rädd att åka till såna ställen.

För länge sedan sa du att jag skulle möta min romans på en fest eller utanför åtminstone, undrar om den festen är i samma stad som där jag bor samt ser du om det är nära nu innan de sker?
Mycket tacksam i förhand! Kram Zoey 💕

11 Michaela:

skriven

Jadu ... det är något som jag verkligen undrar över just nu. Mitt liv har bara varit ett enda kämpande. Motgång efter motgång. Aldrig haft ett flyt. Känns tyvärr som att det aldrig kommer att förändras men jag kämpar vidare för har inget val. Vet precis vad jag vill vara om 5 år. Jag vill ha ett bra fast jobb som jag trivs med. Bo med min soulmate. Alltid önskat mig öppen brasa och få bo lite mer åt "skogshållet" där jag kan elda på :) Fina vänner och hund. Säkert mer men kommer inte på nu.

Kram!

12 Helena Ir:

skriven

Kloka ord..väldigt kloka..!!
Pengar är ju inte allt..men det skulle underlätta en hel i mitt fall..
Jag lever nog en hel del i den där komfortzonen..men samtidigt är det också en lättnad..efter så mycket turbulens i livet..
Jag får också så mycket av alla människomöten jag gör..utan dessa så skulle jag inte vara så stark jag ändå är ..låter det som skryt..kanske..meningen med livet är att kämpa sig till ett så bra välmående det går,i mitt fall..

Ha en fortsatt fin dag tillsammans därborta..undrar om det känns lite mystiskt och heligt därborta :)

Kram :)

13 Lisa:

skriven

Hej!
Ser jag ut att snart kunna få något jobb som jag trivs med?
Kram

14 Jossan :

skriven

Om 5 år... då är jag förhoppningsvis 2 barns mamma. Eller gravid med mitt andra barn. Förhoppningsvis gift och bor i ett fint hus med pool. Jag har fått min legitimation och har en fast anställning och en bra lön.

Vad tror du? Kommer det bli något av det?

Jag känner mig så fri nu när jag släppte taget om honom. Numret är raderat, blockad på Facebook och instagram. Så skönt att jag är fri! Nu är der bara L som ska fatta..

Kram

Svar: Ja så kan det mycket väl bli.. kram :)
Esmaralda

15 Lydia💕:

skriven

Försöker tänka mig framåt och det jag helst vill ha trygghet ett bra jobb klara av alla situationer som uppstår hitta kärleken men ibland tar det bara stopp med allt
Ska jag fortsätta träffa killen fast det är avstånd imellan oss och tänker han likadant och känner samma sak som jag?
Lydia💕

Svar: Pröva ett tag till och känn av.. kram :)
Esmaralda

16 Fanny2:

skriven

Väldigt kloka ord. Blir alltid så motiverad av din blogg, Es. För mig är meningen med livet att resa och lära av andra människor. Alla människor har någon potential som bör utforskas och jag försöker hitta min. :)

Vilken underbar marknad. Många färger, mycket gott att välja bland och fina torkade rosor. Ser fram emot fler inlägg från Jerusalem. Önskar er en underbar reseupplevelse och "smekmånad". :)

Es, tror du att han ignorerar mig för att han döljer något eller varför gör han det? Jag tar inte åt mig men lite fundersam blir jag.

Kram

Svar: En underbar mening med livet ! Ja, han har problem med något.. som inte har med dig att göra och därav undvikandet.. kram :)
Esmaralda

17 AnnaK:

skriven

Har aldrig riktigt tänkt på vad meningen med livet är. Är rätt easy to please. Just nu känns det som att ett körkort skulle göra livet roligare och friare och så saknar jag den fysiska biten från ett förhållande. Fortfarande hångelsugen 😂 Önskar kanske någon gång att få prova på ett normalt förhållande också med allt vad det innebär. Ja....och ett hus!

Kanske inte meningen med livet allt detta men sådant jag saknar 😊

Kram 🤗

Svar: Hångel kommer... och etta bra förhållande kommer också... kram :)
Esmaralda

18 <3:

skriven

Hej kära Es, har P förstått att jag inte är intresserad av honom.? Han känns lite krävande och vill ha mycket uppmärksamhet. Han vill ha ett seriöst förhållande men vad jag förstått så har han redan en relation med en kvinna som bor utomlands. Funderar han på att göra slut med den kvinnan ? 
Kram 

19 Skorpan:

skriven

Stora frågor såhär en fredag eftermiddag.. Meningen är kanske att man ska få till ett sånt liv att man känner sig nöjd med att vara just den man är o nöjd med sitt liv. Är det möjligt?

Mitt liv stampar i alla fall på stället just nu, så nåt nytt skulle jag defitivt behöva få in i mitt liv. Hur skulle det vara att anmäla mig o yngsta barnet till en audition? Nån chans där? Ja jag sjunger ju inte ;), men kanske går ändå... Får se. Nåt nytt måste det bli..
Hemåt snart.
Trevlig kväll!
Kram Skorpan

Svar: Man kanske får nöja sig med att känna sig nöjd med sig själv och sitt liv då och då... kanske statist skulle vara något ? Kram :)
Esmaralda

20 Josefine :

skriven

Vet inte om min fråga kom bort. lyckas inte se den så frågar igen.
Kommer vi hitta tillbaka till varann jag och pelle eller är det helt uteslutet?
Kram och tack. Återkommer på mail om mera.

Svar: Ibland dröjer det innan frågorna syns.. jag måste okeya dem först ! Det känns som om du går vidare på egen hand.. kram:)
Esmaralda

21 Lotta:

skriven

Jag tror att meningen med livet är utveckling. Själsligt alltså. Att lära sig och använda sig av hela sin kapacitet efter sin förmåga.

Själv känner jag att jag gått framåt, men att vara jobbsökande hindrar mig tycker jag. Tar ner mig och känner mig som på vänt. Då är det svårt att se meningen med detta liv.

Ser du om jag får nytt jobb. Är desperat nu, Är rädd att hamna i ekonomiskt misär.

Jerusalem verkar fantastiskt. Trevlig resa
Kram L

Svar: Jobb kommer... men det kan dröja lite.. kram :)
Esmaralda

22 SusanneAmalia :

skriven

Oj det märks att du nu är närmare Jesus.. Meningen med livet är att leva så harmoniskt som möjligt.. Att ta emot kärlek och ge kärlek.. Att sprida vänlighet och ge en kärleksfull energi.. Då mår man bra.. Superlätt va❓ haha 😂. Men det borde vara så.. Att inte trampa på andra för att själv få vinning.. 💕

Önskar er en fin fredag.. Kramar 💕

Svar: Exakt.. det som låter så enkelt och självklart är ett stort issue och hur svårt som helst när det kommer till kritan.. men ibland funkar det och då mår man bra :) Kram :)
Esmaralda

23 EPM :

skriven

Det syns i mina ögon att jag är ”fri” numera, att jag förändrats. En djupare brun nyans... känns så skönt!

Nu är jag rustad för mitt liv såsom det är, inte bara det liv som andra tycker jag ska ha❤️

Kram ❤️❤️

Svar: underbart... kram :)
Esmaralda

24 Misstjejen:

skriven

Hej

hoppas inte att jag blir besviken när jag ger gåva till C henne och det skulle finns en fortsättningen med relation utan bara avsluta på något sätta.


Kommer hon vill gärna håla kontakt med mig efter gåva som jag ger?


ha det bra

25 Virrhönan:

skriven

O är meningen med livet även att jag ska träffa denna man som får mej att kliva utanför boxen och göra saker som är emot mina principer?? Hur länge ska detta fortsätta..han gör mej helt förvirrad...

26 Pia1:

skriven

Jadu. Har ju lite annan syn på meningen med livet idag än för tio år sedan. Först var det väl att slippa den här fruktansvärda smärtan och kunna vara mamma. Men nu vill jag att kampen ska komma till någon nytta och det rejält. Jag klappade ihop igen när jag nu hittade en fjärde missbildning varav tredje i hjärnan, det ser så svart ut på pappret och hur är det möjligt att ingen meddelar mig, reflekterar eller något alls. Man ska bara ligga under tortyr tills de hoppas jag tar mitt liv?? Jag är riktigt irriterad för ingen återkoppling, han behöver verkligen ta del av infon 😡 Hade du inte lovat att jag får hjälp vet jag inte vad jag hade gjort. Men jag orkar inte så länge till innan jag hamnar på hispan. Fan att det ska ta sån tid och kanske jag måste tigga åt mig en miljon, jag lär inte få hjälp i det här jäkla landet. Känns så här; när du har en dålig dag, glöm inte att du är ful också 😂

27 AnnaK:

skriven

Låter fint det 😊 Hoppas inte hånglet är allt för avlägset. Det andra kan jag vänta på.

Tack och kram 😊

28 Tingeling :

skriven

Tack, ska gå igenom dessa frågor. Jag vet ju på ett ungefär vad jag vill, bara att jag inte vet hur jag ska komma dit.

Idag middag ute med en vän, ska bli trevligt! Och gott hoppas jag. Har inte bestämt ställe än men jag vill till ett ställe där det är mycket folk. Vill komma ut lch se golk känber jag!

Vilken härlig marknad utanför där du bor, många härliga färger, ser inbjudande ut.

Jag tror att jag bestämt mig för två marsvin istället för en katt just nu, och så kanske katt senare. Tror du det blir bra med marsvin?

Kram!

Svar: Ja jag tror det blir bra.. kram :)
Esmaralda

29 x :

skriven

Hej Es! Finns det någon man i min omgivning som tycker att jag är vacker och fin? Som tänker lite extra på mig? Kram

30 Tiss:

skriven

C försvann fort och blev sjukskriven väldigt abrupt. Jag saknar henne så! Sista gången jag såg henne berättade hon något väldigt personligt och en totalt för jävlig händelse. Jag har lovat att inte säga något till någon och det tänker jag hålla. Men var det just den händelsen som jag nämnde som gjorde att allt rasande? Träffas vi igen?
Jag saknar som sagt henne så väldigt mycket!

31 Jossan:

skriven

En hel dag med jobb.. sitter och funderar på temat om förr och nu. Då jag jag att tänka på en kanske väldigt dum tanke.. men värt ett försök.. din mamma har ju levt ett otroligt liv. Tror du hon kanske hade velat berätta om sitt häftiga liv? Det hade varit så kul.

Kram

32 CA:

skriven

Hej
Hade ju flirt och mer före nyår precis. Tala om att vara ringrostig. Väntar ham sig att jag ska höra av mig? Kommer han att höra av sig igen?
Kram

33 Alie:

skriven

Det har hänt att jag riktigt snöat in och försjunkit mig i just -” meningen med livet” och då blir det riktigt jobbigt..
Men jag försöker verkligen leva mitt liv med en positiv aura runt mig. Gillar inte det pessimistiska och negativa människor, dom förpestar min tillvaro och gör det inte lättare för mig/oss som försöker sprida glädje, då drar jag mig hellre undan.
Men även om jag tror att man vinner på att ha en positiv inställning till just livet, händer det att jag tappar knistan. Och det händer när jag upplever det som, att alla andra lyckas med sina liv dvs träffar den stora kärleken och bildar familj ”ALLA” utom just jag.
Åren går och folk gifter sig, skiljer sig, skaffar ny man och nya barn, och där står jag, helt stilla i livet och har varken man eller barn, fortfarande singel, Och DÅ kan man känna att livet känns orättvist och vad är meningen att just JAG ska få vänta och vänta...

Tja det händer nån gång ibland att denna tanken flugit förbi i mitt sinne, men jag är faktiskt nöjd med livet och tacksam över det jag har.. Även, om jag inte träffat min stora kärlek.., ÄNNU!! 💘
Peace & kärlek ✨💫

Svar: När ni möts.. då inser du varför du fick vänta.. då kommer det att stå klart, tror jag... kram :)
Esmaralda

34 Dalkulla :

skriven

Är nöjd med mitt liv och den jag är. Visst finns det en del som kunde varit annorlunda men, vissa saker går inte att ändra på, det finns där oavsett.

Finns bara några få ting till så är mitt liv komplett. Det kommer säkert när tiden är inne. Är äldre än jag var en gång, då jag kanske önskade mig mer av livet mot vad jag gör idag. Mycket har jag ändrat på,det är också min egen förtjänst.

Kram,

35 Milla:

skriven

Kul med dina resor! För precis ett år sedan kom jag hem från Aten. Kommer jag få hjälp på Familjefriden?

36 Hanna:

skriven

Hej Es!
Jag har under några dagar tänkt på mitt ex och undrar hur det blir med oss, blir det vi igen? Om inte, hur fortsätter mitt kärleksliv?

Svar: Jag tror bestämt att det blir en annan för dig.. någon som du ännu inte mött.. kram :)
Esmaralda

37 Susan :

skriven

Vilka tunga frågor så här en fredag.... jag hoppas att inom fem år är jag sambo i ett mysigt litet hus och lever livet levande, reser o njuter av livet 🥰

Få ord kan ju särskrivas men Miss Lyckad är ett av dom 😘

Kram

38 Mikael:

skriven

Meningen med livet ändras väl ofta och många gånger!

Skaffa barn, ligga, gå på gym, se film, dricka kaffe osv. :)

Som just, bara njuta av att man ska gå på gymmet snart, så pass att man drar ut lite på gå dit :)

Kram
Mikael

Svar: Men Guuuuuuuuuuuuuud så underbart om jag känt som du.... jag HAR försökt med gym då och då genom åren och blir uttråkad redan vid maskin nr 2... det funkar bara inte för mej... kram :)
Esmaralda

39 Sus:

skriven

Hej
Så kan det vara......
Ska jag köpa företaget?
Love sus

40 Scharffenberg Matilda:

skriven

Hej!

Jerusalem har lockat - hoppas att ni får en jättefin trip!

Vem hälsar på nattetid i mitt sovrum? Hur får jag bort den/dem?? Vad kan jag göra?

Kram💞

Svar: Jerusalem är himla fint !! Du får kärt besök... och bara en liten stund... vill du inte ha besöket så talar du om att inga besökare är välkomna.. bara säg det rakt ut i ditt hem... och du kommer inte besväras mer... var inte rädd, det finns bara kärlek runt dig.. kram :)
Esmaralda

41 Tess:

skriven

Hej Es

Ser du något bra på väg in i mitt liv:)?
kram

42 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Ha ha jag har faktiskt googlat frågan för inte så länge sedan 😁.
När jag läste "Livet måste ha mening" av Victor Frankl så stod det i hans bok att frågan "vad är meningen med livet" är som att fråga "vilket är det bästa draget i schack".
Kram ThereseC

Svar: Ungefär så är det ju :) kram :)
Esmaralda

43 Rädd:

skriven

Hej E!

Kommer allt lösa sig praktiskt kring allt jobbigt? Vet inte om jag helt ärligt kommer orka gå tillbaka till jobbet innan lillan kommer. Ser du om läkare, barnmorska och jobb kommer stötta och hjälpa eller kommer vi få lösa allt på bästa sätt själva? Samtidigt finns rädslan att jag ska bli så dålig att jag verkligen inte kan jobba eller tom bli inlagd på sjukhuset, då kommer ju sjukskrivning inte vara något problem... men det vill jag ju verkligen inte ska ske.

Kram och kärlek.

44 Skorpan:

skriven

Hmm, ja kanske det, statist. Tack för tipset Es.

Sökte jobbet som jag skulle, men blev tvungen att göra det via telefon o då fick jag inte inympat något "brev" till ansökan.. Anade att datorn skulle triskas idag.. Nåja, chanserna var väl inte så stora att jag skulle få jobbet heller ;). Då det ännu skulle dröja så..
Kram Skorpan

45 Problem:

skriven

Hej!

Har jag någon chans att få städjobbet som jag funderar på att söka?? Problemet är det personliga brevet. Vad skriver man om man inte har någon utbildning i lokalvård??

Kram

46 Dunegull:

skriven

Är det någon i bloggfamiljen som kan känna in vad de kan se kring den hund som är försvunnen i vår by? Det är en 7 månaders Berne senner. Det är andra dygnet den är borta nu och den hade 40 graders feber vid försvinnandet. Sågs senast igår kväll ute på en åker. Tacksam för alla tips och tankar! Stor kram till er alla

47 Panik:

skriven

Blir det nytt jobb snart?? jag är desperat.

Kram

Svar: Ja det blir nytt jobb.. kram
Esmaralda

48 Vii:

skriven

Hej Esmaralda.
Finns det någon anledning till att jag alltid mig 1:a kundvakt?
Duger jag inte till något annat?
Eller tycker hon inte jag är duktig på andra arbetsuppgifter?
Blir i underläge
Kram

49 Lisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut att utbilda mig inom detta och börja jobba med detta?
Kram

50 B:

skriven

Hej 😊 blir jag gravid nu..? Kram!

51 Elisa63:

skriven

Hej Es,
Läste så fint du skrivit om meningen med livet.
Själv tänker jag oxå på detta, velar fram o tillbaka i min relation. Hoppas så på ett svar från dig.
Läser din blogg imorgon igen.

52 Mis:

skriven

Jag är vårdledig och velar mellan tre arbetsplatser:

- Den jag har som jag inte vill gå tillbaka till, men är ett ”säkert” jobb.
- Den platsannons som är relaterad till ett jobb jag hade för länge sen och som är ett kontorsjobb.
- Ett tredje som jag ännu inte hört mig för om det finns ledigt arbete vid.

Vilket av dessa känns bäst för mig? Jag funderar fram och tillbaka, men kommer ingen vart. Kan du hjälpa mig?

53 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Har fått nummret till chefen på säters mentalsjukhus av en arbetskamrats man som jobbar där.Tänkte prova på att jobba där då jag är ledig från mitt ordinarie arbete.Vad tror du om detta skulle det passa mej tro?

54 Dunegull:

skriven

Vill bara att ni ska veta att hunden är hittad! Tack ändå! Den finns nu hos veterinären och vi håller tummarna att den kommer klara sig <3

55 M:

skriven

Hej Es

Hur ser min framtida man ut?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: