Och barnet sade......

Sagt av barn

”Visade sonen 6 år en bild på min bror och en fisk han hade fångat. Sonen: ’vad är det för fisk?’ Jag: ’Det är en torsk’. Sonen: ’Mamma, visst var det med en i melodifestivalen som hette Torsken Flink?’

 

 

”Min son stod & plaskade i köksvasken med trasan jag bad om att han skulle krama ur trasan.... Då tar han trasan & trycker den mot sin kind & sa så mamma nu "kjamar jag trasan"   gulligt tyckte vi”

 

 

”En av mina kollegor på jobbet har varit ute och rest i ett halvår till Sydamerika. Hon har lätt för att bli brun och var således mycket brun när hon kom hem. Hon har stort burrigt hår som hon har utsläppt. Hon var och hälsade på på jobbet precis efter hon kommit hem. Min dotter nästan två år var med på jobbet denna dag och när kollegan kommer in genom dörren pekar dottern på henne och utbrister Apa? :)”

 

 

”Morgonen efter förra valet kom min -05:a ut från sitt rum, och sade följande till oss:- Idag får man veta vem som skall regera!*paus*- Blir det någon av er, eller?”

 

”Sovdags. Du vilar huvudet mot min mage medan vi läser.Du: - Mamma, jag ligger på lillasyster. Jag: - Ja, men det går bara bra. Men tänk om det är en lillebror i magen? Du: - Ja, eller en skördetröska!”

 

 

”Elsa 4år, när jag står utan bh och svalkar av lillsyrrans ersättning över diskbänken: ’Mamma, du ser ut som en get!’ Tack älskade unge!;)”

 

 

”Har tre barn, det är inte ofta jag får sitta ifred på toaletten. Just denna flicka var tre år och rusar in där jag sitter och tar på en binda. Hon tittar lite men tvättar händerna och går ut.På affären sedan får Alla högt och ljudligt veta att: i dag gör det inget om mamma kissar på sig, för hon har blöja....”

 

 

”Erik, 3 år har ätit massor av björnbär direkt från busken. Plötsligt kommer han rusande mot mej och sträcker fram sina små blålila björnbärshänder och säger chockad; ’Mamma, har jag ont nånstans???’”

 

 

”Jennifer ser en katt och utbrister: ’Titta mamma, en blå katt!’ ’Nej gumman, orange’ säger jag.’Ok mamma, titta en blå orange!’

 

 

 
Ungar kan få till de mest märkliga  konklusioner.... har du något kul att dela med dig ?
 
Kram & kärlek

 

1 Katten:

skriven

Min yngste son, då ca 8 år, gav mig mitt livs finaste komplimang:

Vi diskuterade något, minns inte vad, och vi var inte överens. Till sist konstaterade han "du är lite dum i huv'et, mamma, men jag älskar dig ändå".

Kram

Katten

Svar: Barn och de "sanningar" de levererar ! Skratt :)
Esmaralda

2 HuldaMaräng:

skriven

Mamman och barnet går förbi ett vattendrag. -Mamma, titta vad mycket andar!!
-Änder, det heter änder, älskling.
De går vidare och efter en stund ropar barnet;
-Mamma, titta där simmar en ensam ända!

Svar: Skratt :)
Esmaralda

3 Mikael:

skriven

Du ser ut som en get :)

Ungar är för roliga men kan också vara irriterande exakta för vuxna , som Greta i Skavlan med att de vuxna är mer intresserade av det sociala spelet än att göra något , och det går som det går.

Kram
Mikael

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, det är så roligt att läsa vad barn säger. Man har ju hört en del i skolan som lärare i kapprummet och där föräldrar skämms när det ibland kanske varit en vit liten lögn och så avslöjar barnet hur det var.
Roligast tycker jag fortfarande är på gamla Sunes Jul när pappa Rudolf tar fram en påse på julbordet och ska lägga i lite mat hem till vickning och servitrisen kommer på honom. Han svarar det är till hunden. - Buster vi kommer och sonen Håkan säger pappa vi har väl ingen hund! Vissa ska man dra in veckopengen för säger pappan till sonen efteråt.
Dejtar Micke någon annan ? Tror han blev väldigt sårad i sitt sista förhållande av en tjej i min ålder. En " kompis " som är lite medial kände in att han är en fin man. Den typ av äldre man som är bra. Bokade av den eventuella dejten ikväll eftersom jag ska bort på lite spa och hotellmys. Behövs i den här kylan. Det gick inte att boka om. Hoppas att han förstod att jag vill ses men att det bara inte fungerade ikväll. Är det något speciellt som gör att han inte är jätte på som en del killar är. Han kanske inte vill ses ändå...Vet att han förmodligen inte är min soulmate. Men ändå finns det något eftersom min fina vännina vill para ihop oss.
Kram
💗💗💗

Svar: :) Ja, i Suneböckerna/filmer finns en hel del kul som blir sagt ! Ja jag tror han förstod att du inte valde bort honom.. kram :)
Esmaralda

5 Fanny2:

skriven

När jag var 6 år sa jag ibland väldigt märkliga saker. En gång satt jag med min pappa, min faster och mina kusiner. Vi tittade på tecknade serier tillsammans och så blir någon i serien slagen. Jag frågade min pappa: "Kan du inte slå mig så att jag också får se stjärnor?"... Min faster minns detta än idag. 😭


Tack för svar igår, Es. 💜 Det verkar vara precis som du skrev... Han är ändå inte så mycket att bry sig om när min soulmate finns därute någonstans. 😉

Kram

Svar: Ha ha ha :) Och ja, bry dig inte för mycket.. kram :)
Esmaralda

6 Sus:

skriven

Hej
Så logiska ....
Och ärliga....
Ibland gränslösa....
Härligt....
Vad är det sim gör att man gör när det som händer händer....
Love sus

7 Misstjejen:

skriven

Hej

Undrar om kan man vet att vilka jag ska leva som person på nästa livet?


Ha det bra

Svar: Ja, det kan jag inte se... kram :)
Esmaralda

8 Jennie:

skriven

Godmorgon! Ja barn kan säga så roliga saker, oftast säger de sanningen! Min lilla dotter brukar också säga roliga, kloka och gulliga saker.

Men hon är rädd för månen. Hon brukar ibland drömma mardrömmar om månen, säger att den har ögon som tittar på henne. Kan du se varifrån denna rädsla för månen kommer? Särskilt fullmåne är hon rädd för. Kram

Svar: Jag tror det kommer från ett av hennes gamla liv... när hon var utsatt och sov under bar himmel... kram till dej och goa tjejen :)
Esmaralda

9 Susan:

skriven

Dom e för härliga dom små liven😘
Hoppas verkligen att jag får ha sådana små runt omkring i fortsättningen även om jag inte har några egna🥰

Kram

Svar: Det får du... kram :)
Esmaralda

10 Cecilia:

skriven

Barn är så oskyldiga. Så mycket tokigt de kan säga enligt våra öron.

Får du någon känsla om vad kollegorna tycker och tänker om mig? Kramar

Svar: Det känns som om de tycker om dig.. kram :)
Esmaralda

11 Fina:

skriven

Hej! Betyder jag något för A? Känner han något alls eller är han bara likgiltig?

Svar: Jag ser inga starka känslor från hans sida.. men utan betydelse är du inte... kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Ja dom barnen :). Älsdta var väl 2-3 år då han var i kyrkan med sin skötare. Prästen kommer gående till alltaret o då pekar han o säger ""titta, en bil,". Numera,tror jag, att han kan skilja på dessa ;).

Igår kväll såg jag min ögons fägring då jag kom hem o sen kom han i mina drömmar också. Månne han drömde om mig? Tror ju att han såg mig också, eller? Detvar en härlig dröm..

Funderade på om man alls sover i alltet, eller har man fullt sjå att se efter de sina på jorden? Såna lustiga tankar uppkommer då man vandrar hemåt i kylan sen en kväll...

O idag ska jag shoppa lite o sen blir det sushi, hurraa. Annars inga planer, gjorda av mig ;).
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: En bil !! Ha ha ha :) Jag tror man sover i Alltet men inte riktigt som vi gör här i jordelivet... kram :)
Esmaralda

13 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Haha ungar är härliga. Jag stod i köket och frågade min son vill du ha en smörgås? Han hörde nog inte riktigt vad jag sa och ropade tillbaka, ”vad säger du mamma, behöver du hjälp?”
-2 år

Förra sommaren var jag singel själv. Jag märker med mig själv att jag redan nu börjar nästan få lite ångest känslan över sommaren. Det är något extra påtagligt att vara själv över sommaren. Ser det ut som att jag är singel i sommar?
Eller ser det ut som om jag är inne i något relationsmässigt? Har något runt mig?
Kram

Svar: "skratt" och vad det gäller dig så finns det en god möjlighet att du inte är singel i sommar.. men huruvida det är något bestående är svårt att säga.. kram :)
Esmaralda

14 DD:

skriven

Har fått höra massa roliga kommentarer under tiden jag jobbat med barn... ibland har de kommenterat personers utseende där man blivit helt stum för man inte vet vad man ska säga.

Barn kan vara väldigt roliga och ibland alldeles för ärliga! 😄


Svar: Exakt ! Kram :)
Esmaralda

15 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Alltid orolig för min dotter som bor i Stockholm!
Hon ska flytta till Hässelbystrand Från Bromma. I April
Tror du hon kommer trivas?

Svar: Ja, det finns en god möjlighet att hon trivs.. kram :)
Esmaralda

16 Dunegull:

skriven

Träffar han någon ny snart?
Kram

17 EPM :

skriven

Underbart!
Ja, när dottern var två var hon med sin pappa och handlade och därefter gick det till systemet. Han stod och tittade om de fått in nån ny fin singel malt när hon gick fram till honom och tog hans hans och sa ”stå inte å va lessen pappa, häj bojta äj ju ölen!” Högt och tydligt!

Min son hade en grej igår, han är sju år nu. Han hade inte ätit nån lunch igår på skolan;
”Det var ju bulldog till kucklingen!”
”Bulgur menar du, ja men då äter man det andra”
”Kucklingen såg tup blek ut, inte brun och god. Edvin sa att den smakade blod”
”Kyckling ju viktigt att den är lagad så att man inte blir sjuk”
”Precis! Därför jag inte åt!!”
Han är skicklig på att använda mina argument emot mig...
Iofs är jag stolt över denna egenskap

Nu ska vi köra en soffa! Hoppas det blir bra...

Kram

Svar: "skratt"... dessa goa ungar !!! Kram
Esmaralda

18 Kärlek:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar faktiskt om jag verkligen kommer att träffa en kärlek nu dem närmaste åren?
Jag vet att du sett en kärlek för mig men det hjälper inte om det är flera år fram i tiden. Det är nu jag vill ha någon.
Tror du att jag möter en man som jag utvecklar någonting med den närmaste åren/ året, månaderna?
Ser något ut att vara påväg eller hända inom en tid som känns rimlig i nuläget? Eller ser det såhär fruktansvärt segt ut?
Kram

Svar: Jag ser inte när.. men det underlättar ju om du gör dig så kontaktbar du kan och vistas ute bland folk.. kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Härligt med ett leende så här den kyliga Lördagsmorgonen...

Elden sprakar i vedspisen och himlen är så där härligt röd vid soluppgången så man blir varm i hjärtat..

Varmt var det inte här igårkväll ...sa ifrån när flickebarnet lägger sopor på matbordet och går in på rummet som en grinig tonåring för att sonen åkte iväg..
Kan jag göra ngt åt situationen Är jobbigt när hon inte verkar tåla mitt sällskap Sonen påverkas av hennes "dåliga humör " surhet Hon har bott här i 4 år nu...och fortfarande äter hon hellre frukost på rummet än med mig bara för att sonen jobbar tidigt...och inget säger hon...

Ha en fantastisk Lördag !

Kram Anki med flock

Svar: Du får nog klarifiera vad som gäller och passar det inte.... så finns det ju annat boende... kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag har verkligen sovit så skönt inatt!
Jag fick undan tvätten men ska tvätta lakan och sånt imorgon. Kan inte riktigt ha jullakan nu..

Veckan kändes så lång och det är så skönt att veta att jag är ledig på måndag fast jag får ta tjänstledigt.
Jag är så nervös inför måndag. Ibland har jag svårt för det sociala och att träffa massa nya människor. Men hoppas det finns någon som kan va i samma grupp som mig eller om jag bara kan göra den tentan själv... och bara lämna in...

Vad är det egentligen som väljer vem som ska träffa den rätte innan någon annan? Varför ska det dröja 28 år för mig men tog 15 år för mina vänner? Hur ska jag hinna leva livet med min rätte innan det är dags för barn? Känner att jag börjar bli gammal för barn snart.. men det är väl min lott i livet med otur...

Nä dags att göra frukost sen dansa på gymmet! Jag har gått UPP 2 kg... inte alls kul :(

Kram

Svar: De där 2 kilona försvinner fort... du är så duktig med träningen ! När du möter din kärlek så blir det rätt... och för vännerna som mötte sina partners tidigt kommer några att skiljas... men det gör inte du... kram :)
Esmaralda

21 Helena Ir:

skriven

Ungar är härliga..och mycket roligt och sanningar kommer ur de små munnarna..för stunden minns jag inte mer än den lilla bestämda kommentaren från min yngsta dotter..hon var nog kring 3-4 år. Jag brukade hämta henne på förskolan på eftermiddagen..det var en sommardag så jag var klädd efter årstiden med mina fina träskor köpta uppe i Dalarna..röda fina med blommönster och med mitt namn skrivet också. Fina och lätta att ta på..enligt mig..Men på hemvägen fick jag av min dotter veta att hon hade en helt annan uppfattning..hon sa nämligen så här,: Imorgon,när du hämtar mig..så ska du INTE ha på dig dom där skorna..!! Av barn får man höra sanningar..olika smak..helt enkelt..

Tror mig förstått vad som ger mig astmaliknande symtom ..nästan för enkelt..borde jag ta upp det med dr..fick känslan av att jag överdrev mina symtom..eftersom testet var överförväntan bra. T o m 1177 skriver att det ger dessa symtom..och dr ville ge mig ssri preparat..Nej tack!

Önskar dig en fin lördag..

Kram :)



Svar: Ja, barn ser lite annorlunda på somligt än oss vuxna :) Och så är dom brutalt ärliga med sina åsikter :) Jag tycker inte du ska ge dig så lätt... astmakänslan är på riktigt.. kram :)
Esmaralda

22 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir jag lite orolig. Ser det ut som att han har känslor för ”henne” och fortsätter han den relationen med henne framåt?

Kram

23 Rebecca:

skriven

Går det bra idag om jag går på festen? Känner mig nervös..

24 Jennie:

skriven

Tack för svaret! Undrar hur jag bäst kan hjälpa henne över den rädslan? Eller kommer hon alltid att känna obehag för månen? Kram

Svar: Det försvinner av sig själv... sakta men säkert... kram :)
Esmaralda

25 Se:

skriven

Hej Esmaralda.
Du såg i min seans att jag troligtvis skulle hitta kärleken i verkliga livet eller via en annan dejting app. Jag berättade då att jag höll på med tinder.
Jag funderar nu på att testa en annan dejting sida edarling eller match. Min första tanke det som jag tänkt från början var edarling men sen började jag tänka efter och funderade på match.
Får du någon känsla vilken jag skulle ha bäst tur i kärlek att testa?
Kanske edarling eftersom jag tänkte det först?
Kram

Svar: Jag ser inte vilken som är bäst.. men du får helt enkelt pröva dig fram.. kram :)
Esmaralda

26 AnnaK:

skriven

Barn är för härliga 😊

Idag är det kallt som tusan, -25, och uteslutet att åka på loppistur eller något sånt. Börjar vara längesen nu! Ska sälja nästa helg och hoppas på att tjäna nån liten krona.

Är det pga intresse han är lite mjukare mot mig eller finns det någon annan anledning? Kanske inbillar mig bara 😊

Kram 🤗

27 Kristin:

skriven

Dette var så mye morsomt å lese, kjære Esmaralda. Ja, av barn og fulle folk, er det noe som heter.
Da min bror var liten, hadde han liten matlyst på morgenen. Han fikk av den grunn ha med forskjellige leger som en liten avledning, mens han skulle spise.
En morgen hadde han en liten lekebil og hjulene hadde last seg. Da kikker han på mor og utbryter:" Mor, bilen min har tatt juleferie".
Ønsker deg, dine og alle på bloggen en fin helg.
Gi MG en puss fra mine hunder <3

KRAM!!!

Svar: "Skratt" ja den pojken kunde uttrycka sig :) Mg pussar till hundarna nogsamt tillbaka och dig också.. han hälsar att han i morse på promenaden ( han går ju alltid lös) träffade en rejäl amstaff... och de var så kärvänliga mot varann... kram :)
Esmaralda

28 Skorpan:

skriven

Bra att veta hur det är i Alltet med sovandet. Behöver inte kanske ha sömn lagrat då ;).
Men kan ju undra hur det blir med sovandet då mannen kommer i mitt liv, vart ju helt upp o ner med det då jag hade den korta flingen för drygt fem år sen. Det var inget vidare måste jag säga..
Kram Skorpan

Svar: När man är nykär brukar man inte behöva så mycket sömn.. men sen blir det som vanligt igen.. i alla fall med sovandet.. kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Tack för svar Es !
Ska försöka vara tydligare och säga ifrån...men man vill ju inte vara elaka svärmodern...men vad gör det hon ogillar ju mig redan ;-)

Pussa MG på nosen från oss !

Kram Anki med flock

Svar: Jag tror du kan balansera ganska bra... att sätta ner foten utan att bli elak.... MG pussas glatt tillbax :) Kram
Esmaralda

30 Ullegull :

skriven

Underbara ungar! 😂

Undrar över min goa svägerska; är grannen hennes soulmate eller finns det någon annan där ute? Han är så konstig... Han har gjort slut med svägerskan några gånger pga att hans ex blir arg. Helt obegripligt. Kanske vill han egentligen ha exet tillbaka??

31 SusanneAmalia :

skriven

God morgon..
Min mamna stod på stegen och sonen (3år) kom in och sa
-mormor akta så du inte ramlar
Mormor svarar
-jag är så gammal så det gör inget
Det blir tyst en stund så säger sonen
-golvet är av sten. Det kommer inte gå bra.. Får jag då ärva din pannkakslagg om du ramlar?

Önskar alla på bloggen kärlek och glädje 💕. EllaBella och Saga skickar kärlek till alla bloggdjur..

Tack för svar i går.. Kramar 💕. Åre känns bra och det kommer att gå fantastiskt Österrike blir det sedan.. Vilken vår.. 💕

Mörkret är bakom och jag drar i en tråd i taget.. Började med rätt tråd i går och ny dator. Detta är fantastiskt..

Hur ser det ut med boken?? Kan du se??


Svar: Ja den går inte av för hackor.. goa ungen :) "skratt" Mg skickar pussar till EllaBella och även till Saga med viss tvekan :) Det går bra med boken men räkna med lite fördröjningar.. kram :)
Esmaralda

32 Pia1:

skriven

Igår fick jag av en slump veta vad sonens missbildning heter, som jag letat i åtta år! Hur den fungerar och vad det beror på hade jag själv listat ut men läkarna har inte kunnat hjälpa oss eftersom de inte vetat vad det är och heller inte skickat vidare till någon som kan. Det är ju också en stor anledning till att jag inte får ge upp på mig själv, han har ärvt felgenerna och ska inte behöva plågas när det egentligen finns svar och hjälp någonstans. Jag hade för första gången mardrömmar med mina barn inblandade inatt och idag ska jag bara försöka landa.

Svar: Ja landa och landa väl !! Saker och ting kommer reda ut sig. trist bara att det ska ta sådan tid och kosta så mycket energi.. styrkekramar
Esmaralda

33 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Barn är underbara, inga osanningar där inte...
Jag fick för många år sen en duk av min granne som hon hade broderat och visst var den fin men kanske inte helt i min smak. En kväll skulle dom komma över och äta mat och jag lade på duken för att vara juste och det var precis vad minsta sonen sa att jag tyckte ju inte alls om duken för den passade inte in...ibland önskar man att barnen inte var så ärliga eller att man själv kanske inte ska vara så öppen med vad man säger...😅
Idag ligger jag under täcket, har huvudvärk och är trött trots många timmars sömn. Ute skiner solen idag men det är kallt. Jag behöver nåt skoj snarast...kan det bli en skjuts till det blå av godingen kanske?🙈(Skämskudden) han verkar vara lite på gång...
Kram💕

34 TjejenO:

skriven

Haha underbara historier såhär på lördagsmorgonen!😻😻
Har själv en dotter på snart 3 år, så det blir många josyeoriwr från henne och mycket skratt för oss vuxna :))

Har hela 3 intervjuer nästa vecka!
Varav ett företag som redan vill att jag ska ange referenser (känns ganska positivt). Vilket av dessa jobb passar mig bäst? Måndagens, tisdagens eller torsdagens intervju? Kan jag få dem något av dem (jobben alltså) :) när/om jag får jobb snart ska jag fira genom att boka en resa - tänker Mexico 🥂🎈🙌😻

Önskar alla en superhärlig lördag!
Stooor kram!

35 Michaela:

skriven

Underbart! Av barn får man höra sanningen :) Har tyvärr inget att dela med mig då jag inte har några barn.

Mamma hälsar att hon är tillbaka i sängen efter reningen och 3 månader på soffan :)

Kram från oss!

Svar: Härligt och stor kram på er :)
Esmaralda

36 Alie:

skriven

Barn är underbart ärliga, det kommer så spontant och kan vara brutalt ärligt..😂
En väninna till mig väntade sitt andra barn, och blivande storebror på två år såg fran emot lillebror. Han berättade att lillebror kommer att komma genom en låda, nedanför mammas mage, när det är dags.... 😆 jo absolut, så går det till 😉

Sköna Lördag står för dörren med krispig kyla och sol, underbart! ☀️
Helgen kan bara bli hur bra som helst..☄️💫
Kram :)

Svar: En låda ! "Skratt" :) Ja, ta vara på helgen och vad som följer med denna.. kram :)
Esmaralda

37 Therese:

skriven

Hej Esmaralda.
Börjar närma mig 30 och har aldrig haft ett riktigt förhållande. Känns mer o mer ensamt ju äldre jag blir samtidigt som jag vet att jag klarar mig själv bra, men saknar att ha någon riktigt nära. Förra året var jag på en dejt med en kille som jag hade lite blandade känslor kring då jag hade svårt att läsa av honom. På sensate tiden har jag tänkt mycket på honom, kan du se om våra vägar kommer att korsas igen? Dyker jag upp i hans tankar ibland eller är han fientligt inställd till mig?
Hoppas du får en mysig helg!

Svar: Han är inte fientligt inställd till dig.. han tänker inte så mycket på dig.. det finns någon annan i hans tankar numera.. och det kommer det snart att finnas i dina också..kram :)
Esmaralda

38 Lydia💕:

skriven

Härligt med dessa barn och vad dom kan säga
När kommer det att lossna för mig känner mig tom i huvudet just nu känner också att det inte blir något av det med Mats som jag har träffat ett par gånger är bara söta sms man får och inget mer
Vill inte att allt ska hänga på mig utan vill att han tar tag i saker och braka in i mitt liv med storm
Lydia💕

Svar: Det ser inte ut som om han tar tag.... och ärligt talat.. så nej, jag kan inte se honom som din soulmate.. kram :)
Esmaralda

39 Hemliga H:

skriven

Hej!
Jag undrar om du ser något seriöst mellan mig och han jag tänker på? Kram

40 Milla:

skriven

Min kompis dotter undrade om det behövde vara släckt hela tiden när det var släktkalas. Barnen tänkte på att man har det mörkt under hela kalaset.
Jag längtar efter en nystart efter skilsmässa o det här extremt jobbiga äktenskapet. Börjar få lite mer ork. Längtar efter ordning o reda. Är noggrann o exmaken extrem slarver som förstört mycket. Min drivkraft har fått gå till andra. Det finns en resa kvar till Mallis från Visby men jag vet inte om jag vågar boka. Den är dyr o jag måste betala på avbetalning o får inte det här skyddet man får om man betalar halva resan med sitt eget bankkort. Eller så ska jag vänta på ngn sista minuten men då blir det från Arlanda. Vet ej hur jag ska göra.

Svar: "skratt" ! Just nu känns det inte som om det är rätt i tiden för avbetalning.. spara lite istället och res senare i vår.. då blir det bra.. men självklart ska du göra vad du själv känner.. kram:)
Esmaralda

41 Tjejgumman:

skriven

J 3 år skulle bli storebror. Jag frågade B på dagis om de brukade prata om varifrån bebisar kommer. Det blev ett tvärt NEJ. B berättade att de hade haft böcker med bilder på nakna människor för att visa och berätta. En gång (det var nog på 80-talet) hade en liten tjej pekat på snoppen och utbrustit: En sån har mamma i en låda där hemma! Efter det vägrade B hålla någon sådan undervisning på dagis. Vilket jag har viss förståelse för.
Men nu för tiden vet väl dagisbarnen mer än många gamla tanter...

Svar: Ha ha ha, ja den var ju klockren :) Kram :)
Esmaralda

42 Ghostwriter :

skriven

Kommer kvinnan kunna flytta in? Det är snart dags för att betala ny hyra och jag behöver ha någon här. Hon kändes rätt! Men blir orolig att det inte blir av alls....

Kram

43 Mikaela:

skriven

Hej E! <3

Hoppas ni haft det bra och kommit in i rutiner hemma igen!
Jag undrar lite över mitt jobb... hade ett möte dör planeraren uttryckte lite konstigt med mitt namn att det ör tråkigt att behöva känns att man jaga folk nör bi är lediga och att det blir på så sett dålig arbetsmiljö för oss. Men hon la upp det som om jag klagat till henne vilket jag absolut inte gjort! Finns det någon annan i gruppen som är oärlig eller menade hon det inte som det kom fram. ? Ser du något kring situationen elmer kommer chefen ifrågasätta detta ?


Kram Mikaela

Svar: Jodå tack, det rullar på här :) Jag tror inte hon menade riktigt som det lät... kram :)
Esmaralda

44 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda!

Kram :)

45 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Det här var kul 😁När jag jobbade på dagis så hörde jag också en och annan rolig kommentar 😂.
Bland annat:
Fröken till en av treåringarna : Åh har du varit i Spanien!
Treåringens kompis : och jag, jag har varit på IKEA!

Kram ThereseC

Svar: "skratt" - helt underbar :) kram :)
Esmaralda

46 Gumman:

skriven

Hej Esmaralda.
Hoppas alla har en bra lördag. Väldigt lugnt här hos mig tror inte det händer så mycket idag. Ibland kan det vara skönt också. Ibland tråkigt.

Esmaralda.
Tänker på honom.
Ser han ut att fortfarande fundera eller har han kommit fram till något beslut än?
Blir det så nu att jag flyttar till honom?
Kram

47 U:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se ”den” relation om den är påväg att ta slut eller redan är slut? Eller om den fortsätter en lång tid till?
Kram

48 Magumman:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser du någonting kring min fråga?
Jag testar igen,

Funderar han fortfarande har han tagit något beslut?
Kommer jag att flytta till honom nu eller vilket håll lutar det åt?
Jag flyttar om han vill för det vill jag mer än något och jag tror detta skulle bli riktigt bra isåfall.
Men har han bestämt sig?
Kram

Svar: Tyvärr, jag ser ingenting kring detta... kram :)
Esmaralda

49 <3:

skriven

Blir det en kväll med B? Är känslorna ömsesidiga?

50 Skorpan:

skriven

Ja det är väl så, attman klarar sig med mindre sömn.

Nu har jag shoppat o förnyst mig, funderar ännu på ett par höga stövlar, hmm, ska jag eller ska jag inte? O en läcker väska ;D.. O konstigt nog har jag inte alls känt mig hungrig, shopping håller hungern borta ;). Fick mig en trevlig pratstund med en försäljare o hon sa att det här var riktig kvinnoenergi :). Ja kanske det.
Kram Skorpan

51 Lotta S:

skriven

Nya överraskningar mest hela tiden: kollegan gått vidare i en ansökan, blir det han som får den eller någon av kvinnorna?

52 Jossan:

skriven

Att jobba i skolan och i lågstadiet så hör man en del... En elev berättade för mig att hen älskade att titta på mammas bröst för det såg ut som bröstvårtorna var hallon. En annan sa Tjejer föds genom snippan och killar genom rumpan.

Ja du hade rätt de kilona var borta redan i morse! Märkligt. Idag har julen lämnat lägenheten så nu kan det bli varmt och helst sommar.

Jag fick känslan att jag kommer köpa hus nästa år med killen jag ska leva med. Är detta sant eller bara ett önsketänkande?

Kram

53 <3:

skriven

Blir det en kväll med B? Är känslorna ömsesidiga?

54 <3:

skriven

Hej kära Es, varför hörde Olov av sig inatt ? Har ingen bra känsla med honom. Var flera år sedan vi sågs. Han kanske är en annan person idag...
Kram

55 Maria:

skriven

-Vad har du ätit för lunch idag gumman?
- Planerad fisk...

Vi åker i bilen och en kille på en moped dyker upp.
- Mamma, kolla torpeden!

Har en massa roliga grejer mina barn sagt genom åren...
Härliga, härliga ungar...dom är våra läromästare. Dom lever i nuet och låter själen lysa genom den fysiska kroppen...så känsliga och lyhörda.

Kram,
Maria

Svar: Planerad fisk !! :) :) Och torpeden !! Sånt gillar jag :) Kram :)
Esmaralda

56 Therese:

skriven

Tack så mycket för ditt svar! En fråga som dock är ständigt återkommande hos mig är att om något är meant to be, kan man förstöra det? Alltså tex om jag var meant to be med killen som jag var på dejt med, finns då ändå risken att man förstör sina chanser geom att man gör ett dåligt intryck, eller kommer det att hända ändå om det verkligen är meningen? Tänker ofta på detta då jag ofta skuldbelägger mig själv när något inte går som man drömt om. Men jag tolkade honom som att han sa många fina men tomma ord då jag tror att han endast letade efter korta förbindelser, kan det stämma? Eller sabbade jag mina chanser med en potentiell soulmate?

Svar: Stora ting som tex hälsa, livskamrat etc.. kan man inte själv påverka genom att välja fel eller göra bort sig. Där händer det som är ment to be, oavsett !! Nej du sabbade ingenting.. han var bara ute efter något väldigt tillfälligt.. han var inte din soulmate, inte en chans.. kram :)
Esmaralda

57 Dahlia:

skriven

Barn är härliga :)

Finns chansen att han kommer att besöka mig en dag? Som inbjuden men som oinbjuden går han också gärna komma ;)

58 Browallia:

skriven

När min son var nio år, snart tio så gick det en reklamfilm på tv med en ansiktskräm mot rynkor som utlovade att man skulle se tio år yngre ut. Min son utbrister

"Mamma, då skulle jag se ut som när jag låg i magen på dig"

Igår kväll tog jag bussen för att besöka katthemmet som ligger strax utan för stan. När man klivit av bussen måste man gå några hundra meter innan man är framme. Området har jag aldrig besökt förr och med mitt lokalsinne kan man gå vilse i en telefonkiosk så jag befann mig alltså långt utanför min komfort zon. Kände mig bara lite pirrig och mest förväntansfull. Jag hade hunnit gå en bit längs vägen när panikångesten slog till som en blixt från klar himmel. Jag började hyperventilera, hjärtat bultade och benen skakade. Jag blev ståendes där i mörkret och kylan (-10) i flera minuter och djupandades in den iskalla luften innan kroppen lugnade ner sig. Kände mig som en urvriden trasa och hade nära till tårarna och var inte längre i form för att göra ett gott intryck för att adoptera en katt. Jag vände om hemmåt fast besluten att ågesten inte ska få styra mitt liv, på måndagkväll är det ny besökstid på katthemmet och då är det "på't igen". Jag kom inte i mål denna gången men väl ur soffan som jag varit fjättrad vid så länge och bara det är en seger för mig!
Jag är så tacksam över den kraft healingen gav mig.

I tacksamhet o glädje ♡
Kram

Svar: "skratt" jo om ändå en sån kräm funnits :) Nästa gång kommer du i mål... be din skyddsängel följa med dig och du kommer känna dig så mycket tryggare.. kram
Esmaralda

59 SOL:

skriven

Herlige unger altså!
Som min bror under julegudstjenesten,den ene gangen pappa tok med hele ungeflokken på 6 til kirken, mest for å gi mamma et par timer fred.
Så satt vi der da på lang rekke og prøvde å oppføre oss "riktig" mens vi hørte på den tråkige presten. Min bror på 7-8 år var ikke redd for å ytre meninger, og halvveis i gudstjenesten rant begeret over for ham, han reiste seg resolutt fra benken og begynte å ta seg frem mot midtgangen mens han proklamerte høyt og tydelig så alle kunne høre "det her tramset gidder ikke jeg høre på nei!!! Så fortsatte han mot døren uten å snu seg og forsvant ut i vinterkvelden....

Svar: Ha ha ha :) :) Ja, det var minsann ruter i den grabben :) Kram
Esmaralda

60 Fina:

skriven

Hej, ger A:s och min relation/attraktion/kemi honom lite spänning i livet? En känsla av spänning? Lite extra krydda?

61 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du möjlighet till en fast seriös relation mellan ”oss” framöver framåt? Blir det vi?
Kram

62 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Hur ser möjligheten ut, släpper jag allt här och flyttar till honom?
Kram

63 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.
Tänk vilket sådant sk*tliv jag fick. Ett sådant där jag går och är själv hela tiden. Varför fick inte jag leva i den trygghet och gemenskap som jag vill. Är det såhär mitt liv kommer att fortsätta? Ser risken ut så att jag är själv flera år till? Ser jag ut att fortfarande vara själv framåt?
Kram

Svar: Visst har det varit tungt - men det kommer att vända... försök själv att tänk positivt och agera positivt, det hjälper till och för dig på rätt väg... kram
Esmaralda

64 Hopp:

skriven

Hej Es

Ser du när jag möter kärleken:(
kram

65 Jo:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som att relationen mellan f och k är avslutad?
Eller ser den ut att fortsätta en lång tid framöver?
Kram

66 Tiss:

skriven

Åh, så härliga barn :)

Jag smsade Johannes för några veckor och frågade hur det var, om han ville ses inom kort. Han svarade endast på hur han mådde och frågade hur jag mådde. Dvs ingenting om att ses.
Igår skickade jag ett meddelande om han vill ses snart. Jag har inte fått något svar. Ändå har han sitt Wii-spel här sedan i somras /höstas. Jag har gått igenom om det på något sätt är mitt fel.. Men jag kan inte komma på något. Varför hör han inte av sig, är det något som är fel?

Svar: Jag tror att han är på väg vidare.. och det bör du också vara... kram :)
Esmaralda

67 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer mitt liv att fortsätta så som det varit eller kommer en förändring? Ganska snart?
Kram

Svar: Ja en förändring kommer och jag tror inte det ska dröja så länge.. kram
Esmaralda

68 Tingeling:

skriven

När min dotter var 3-4 år och började se olikheter på människor så ropade hon i en affär högt och pekade samtidigt "titta mamma det står några bruna barn där borta". Jag trodde jag skulle sjunka genom jorden och gick snabbt därifrån. Vet inte varför hon sa så, hon har ju kompisar som är från andra länder med olika hudfärg. Var nog något spontant bara. Nu såhär efteråt kan jag skratta lite åt det 😁

Han som jobbar med post och paket utdelning i affären, jag ser han lite på ett annat sätt. Vet inte varför. Kanske för han alltid är så snäll mot min dotter och säger några ord till henne. (Är ju en sån kille man ska ha!) Vad tycker han? Borde jag visa intresse eller är han upptagen. Eftersom min framtida man dröjer menar jag.... 🙂

Kram!

Svar: Ja, och det var säkert så också och de bruna barnen hade väl fångat hennes uppmärksamhet av någon anledning :) Verkar som om det på något sätt finns någon i hans tankar.. jag är osäker.. men han gillar dig... så ta en halvt initiativ och se om han tar ett kliv framåt han också.. kram :)
Esmaralda

69 H:

skriven

Hej Es

Hur blir 2019 för mig?
kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: