Kaos och kakor !!

 
Man kan ha det rörigt hemma... och man kan ha det rörigt !
Det finns grader i helvetet.
 
Folk som börjar renovera gamla hus och fixar och trixar i alla rum samtidigt så man får leva i byggkaos i åratal... som regel  tills man skiljer sig och flyttar  - för det är få relationer som överlever  ett sådant renoveringshelvete.
 
Och är man då en sån som sparar på allt - samtidigt som man renoverar.. då  finns risk att man typ blir levande bergravd  i sitt eget bråte  och aldrig hittad igen! 
 
En gång med ett ex renoverade  jag  också.. ett jättehus !
Och det blev ta mig faen aldrigt färdigt.
Det slutade med försäljning.. som det stod.. halvfärdigt och det var så himla skönt att slippa ifrån röran. 
 
Och då var det bara byggröra.. inre prylar överallt... för jag har  alltid varit bra på att kasta och röja !!
 
 
Här ligger min gamla dator.. tillsammans mud ludna strumpor  en tomkartong och annat bröte....för mig är det här röra.. olidligt liksom !
 
 Sen har vi klädkammaren som är  väldigt liten och hyser  sånt jag inte vill kasta.. det  hamnar här och så byggs det på.. tills jag röjer och då gör jag mig av med typ allt.. förutom sådant som vi använder. 
Röjningen sker två gånger om året typ och nu är det dags igen..
 
 
Och så kökslådorna !!
Jag har ett par lådor där allt hamnar  som inte hör hemma nånstans.
Vitaminer o snus o tejp o pennor och massa annat.... och det känns onödigt men  hur jag än gör så blir det skräplådor i alla fall !
 
 
I den här lådan försökte jag vara lite ambitiös och satte in små plastboxar till allt smått
som  tandpetare, konstiga batterier, sugrör,  gummiband, plåster.. u name it !
 
Den där maskeringstejpen köpte jag på Ullared och jag TEJPAR mina  organiska soppåsar innan jag jag kastar dem i tunnan... annars sprids innehållet.. . och massa larver som krälar runt om sommaren är inte kul oavsett hur stor djurvän man är.
 
Tejpen är ju papper så det bör funka milljömässigt... tror jag...
 
 
Låda nummer tre med röra...knivslip, rivjärn, bullformar och burkar, tändare och trattar . jag använder allt.. men kan liksom inte förmå mig att ha ordning och reda i den lådan heller
Sen, resten av lådorna är det hyfsat ordning i
 
I går bakade jag mest hela dagen... jistanes sicket ett slit.
Och jag tycker inte ens det är kul
Men 1 juli har mamma bookrelease på nåt historiskt kring sjukhuset  och det ska bli  rejält jippo.
Sjukhuset  bjuder på snittar och bubbel för oss som får invitation, mamma ska hålla tal och dela ut signerade böcker till  de inbjudna... typ 200 personer.... men efteråt hemma hos mamma ska det serveras kakor, tårta champgane, kaffe och avec
Och vem erbjöd sig att baka i ett  svagt ögonblick ?
Just det.. moi !!
 
Att man aldrig kan hålla sin stora trut tängd !!😳
 
 
Runt ett 30 tal privata gäster blir det efter sjukhusjippot och jag bakade tre jätterulltårtor med för mycket hallonsylt... så jag får låtsas att det är precis så det ska vara. Det är min strategi.
 
 
 
Och så gjorde jag dumlekakor och jösses  jävlar vad goda de är !!
Bususenkla att göra och man KAN inte misslyckats:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Mikael:

skriven

Jag blev tidigt rätt så immun mot bakelser, har man som liten en farmor som fyller på kakfatet hela tiden och säger ta mera och sen börjar på en firma som det ska bjudas på tårta varje dag ja då tar det liksom stopp, blev ungefär samma med cigaretter, tar man alla på en gång så vill man liksom inte ha mer :)

Kvinnor och kärlek har jag än inte lyckats bli immun mot än hur mycket jag än tryckt i mig, så här långt :)

Fick syn på en oväntad skönhet igår och tänkte måhända ifall jag svänger förbi med min finaste aura så kanske hon gör några orientaliska moves för mig :)

Kram
Mikael

2 Helena Ir:

skriven

Så skönt att städa ibland..sånt som samlad i de där lådorna hemma..känns nästan som att städa sitt inre! Men det samlas alltid nytt..jag försöker ge mig själv köpstopp..

Duktig du är med bakandet..det är något jag också tyckte var roligt en gång i tiden. Numera väldigt sällan..Din mamma kommer bli glad,och gästerna som bjuds kommer fråga vem kan ha gjort detta underbara bakverk :)

Försov mig nästan..skynda iväg..

Ha det så bra!

Kram :)

3 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag träffa flingen på stora festen tro?



Jag tycker det är så tråkigt att mina närmsta vänner och mina närmsta i familjeväg, aldrig frågar mig om att fira saker tillsammans. Det är alltid jag som frågar. Och alltid har dom inte tid, för dom har redan planerat och tydligen är de svårt med 1 person till. Man känner sig inte riktigt saknad och att det kvittar vart jag är. Jag förstår själv att de älskar mig och de är därför jag inte förstår varför dom inte ens tänker på mig när de planerar. Det gör att man sällan ses och barn blir äldre utan att man får tid, trots de säger jag till... frågar... tar intiativ. Det slutar alltid med att jag får hitta på annat. I detta fall med goa vänner tack o lov.





Kram och hoppas Du får en fin dag!


4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, dumlekakor är ju så gott. Bakade dem till förra midsommaren och barnen på festen åt upp dem i ett nafs. Blev så fint för då fick jag tag i hjärtformade Noblesse. Ser du någon ny kärlek för mig i sommar ? Hur vi möts? Har tänkt att jag kanske borde fråga en viss person A C eller A till lite hjälp. Kanske verkar på flyget att göra så. Önskar att det fanns någon i min stad som passar men börjar tro att det inte gör det. Yngre var nog inget för mig...speciellt när det inte fanns någon vett och etikett hos kocken.
Kram
💗💗💗

Svar: Ja jag hittade inga hjärtformade choklad !! Döm inte efter de du dejtat.. yngre kan passa dig bra.. det sitter inte i ålder utan i personligheten.. kram :)
Esmaralda

5 Mikael:

skriven

Har du något att skriva om att göra slut? Vet inte exakt vad men det är ett svårt kapitel tycker jag men kanske blir bättre på det någon gång, jag är inte riktigt säker på att det går göra slut i mitt fall , ifall någon förstår hur jag menar vet jag inte men ett medium sa en gång att jag skulle släppa min dotters mamma och gå vidare, jag tittade undrande på mediumet och tänkte vad menar hon jag var 100% klar över att jag lämnat henne för länge sen om än jag hjälpte henne när hon behövde men inget uns av att jag skulle vara tillsammans med henne, mediumet kanske fångade upp något men inte ens mediumet förstod, jag vet att idag skulle jag kunna säga till exet att jag älskar dig men det skulle säkert missförstås då jag aldrig skulle ha sex med henne , det är något annat helt enkelt, man behöver inte alltid säga saker då det säkert märks ändå.


Göra slut är svårt och så här långt är det mer flyt än skicklighet att det tagit slut

Dotterns mamma tog det slut med men hur gick det ? Vi gjorde barn istället sen kunde vi göra slut igen.

Sista exet hade det inte gått göra slut med, hade det inte varit på telefon så hade det aldrig gått och det hade blivit en väldigt komplicerad historia med säkert resor till flygplatser för att sen åka tilllbaka hit och dit ståendes där , nu står vi här vad fan gör vi nu ?


Låten är så träffande


https://youtu.be/URbjo_9ABfs

Kram
Mikael



Svar: Att göra slut är svårt.. man kan säga orden men att göra klart i skallen är en annan sak.. en blogg kommer om detta... kram :)
Esmaralda

6 Jossan :

skriven

God morgon..

3 dagar kvar innan sommarlov! Igår somnade jag när jag kom hem och vaknade innan träningen. Jag åkte och träna och efter uppvärmningen ville kroppen strejka och jag ville bara kräkas. Det var riktigt obehagligt.

Jag satt och kollade på hus där min syster bor. På ett hus på 3,5 miljoner behöver insatsen va 530000kr. Jag skrev att det kommer när det kommer. Hon svarar ”ja du lär inte hitta honom hos mamma och pappa”.
Nu känns det som ingen ska tillåta mig va hos mina föräldrar. Ska jag va inlåst i min lägenhet nu i sommar? Helt sjukt.

Vet inte vad hon vill att jag ska göra? Ska jag skaffa mötesplatsen för hon ska bli nöjd eller?

Jag har ju känt att han kommer i år men det kan jag ju inte säga för då tycker hon väl att jag är knäpp...

Vet inte var jag ska bli av.. snälla kärlek kom till mig!!

Kram

Svar: Du behöver inte bry dig om vad din syster tycker... huvudsaken du själv följer det du känner... kram
Esmaralda

7 AnnaK:

skriven

Ja, jag är en vän av ordning och har liksom du mina lådor och något hyllplan det samlas allt möjligt på normalt sett. Men nu har det spårat och är ostädat överallt och jag förmår mig inte ta tag i det. Tog en promenad igår istället för att börja med skiten. Men idag kanske 😬

Kram 🤗

8 Stjärna:

skriven

Är jämt arg och ilsken. Så rasande arg. Ursinnig. Förbannad. Blir inte av med känslan, den finns med överallt, inom mig. Blir inte av med den fast jag försökt
Vad ska jag göra?

Svar: Gör något nytt och oväntat... något du inte brukar göra... för att ge dig själv påfyllning. Träna också gärna hårt en period.. kram
Esmaralda

9 Mirre :

skriven

Vad duktig du är som bakar!
Jag mår så dåligt över skolan, allt jag vill är bara att klara det :(
Vaknar med ångest idag inför ett prov, ser det ljusare ut för mig att klara allt nu när jag verkligen kämpar på? För mer än såhär kan jag inte göra. Kram.. ☀

10 sus:

skriven

hej
oj, oj grejer är de här också....
kan vara bra att ha.....
hur går det för gamla chefen?
lite körigt nu?
love sus

11 Susan:

skriven

På tal om att slänga, röja o spara ..... har någon i min närhet som fyller rum efter rum med saker och när jag erbjuder mig att städa (röja o slänga) så blir hen inte (!) glad, tvärtom. Har hänt att jag röjt lite i smyg o då pratade vi inte på några veckor, m.a.o. är det sjukligt samlande....vad ska jag göra😱 🤔 Till saken hör att jag märker ju att hen inte mår bra men hen tar inte tag i det ändå... ”sak göra det sen”😡
Är själv en sparare, har mycket saker men har ändå koll på vad jag har o använder sakerna.

Får nog spara det här receptet , låter gott!

Kram

Svar: Ja när det är ett sjukligt beteende är det svårt för en utomstående... den drabbade mår inte bra men kan inte förmå sig att bryta sitt mönster... och behöver en period av terapi.. kram
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Men himmel Es, sån oreda du har i dina lådor ;). Liknar mina måste jag säga... Inte speciellt bra på att röja, tar små steg, men har blivit bättre på det. Inte Konmari ännu ;).

Svaga stunder har vi alla, men stt du gick åstad o lovade baka :D. Nåja, du får ta dotra till hjälp om inte annat ;). Mumsiga dumlekakor, tär på figuren.. Bakade rabarberpaj själv igår, nåja kunde kanske ha låtit bli o äta, men kanske barnen är glada då mamma gör något extra ibland...

Huj så jag har svårt att acklimatisera mig till jobbet efter en veckas semester. Hur ska det bli då efter "riktiga" semestern? Eller kan det nya jobbet vara nära nu Es? Har svårt att se det positiva i nuet...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jo det gäller att hålla sig långt från dumlekakorna minsann! Provsmakade fick maken göra för hade jag tagit en hade jag tagit två och tre och..... ja, du vet ! Jag ser ju inte när det nya jobbet kommer... det känns inte långt bort men så har det känts ett bra tag nu.. kram
Esmaralda

13 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Jag tänker att jag är bra på att röja men vet att jag ibland lägger saker nånstans där de inte syns för att sen få röjarryck där att slängs.
Men jag får ryck, exmaken bara lägger på hög. Han har högar överallt. Oerhört störande!

Hade möte igår med polisutbildningen. Är lite orolig över att min institution ska sätta käppar i hjulet ang min inblandning i polisutbildningen- kommer det ske?
Jag kände mig iakttagen igår, av en på mötet. Var det bara inbillning? Hoppas det var av godo iallafall 😊

Kram

Svar: Ja, högar är vidrigt ! Det blev iakttagen på ett positivt sätt... kram :)
Esmaralda

14 Therese:

skriven

Gomorron Ez
Tänk så härligt livet ibland kan kännas.Sitter i på en semesterort i turkiet.Dricker mitt morgonkaffe och läser din blogg och känner mig så lycklig. 1 veckas semester med mina 2 fina barn och svärson.Dajtar en man hemma i Sverige som jag tror verkligen kom in i mitt liv ur en anledning.Får lite känslan ment to be med honom😊.Även om det inte skulle vara så är jag tacksam för att få känna så som jag gör nu. Njuta av nuet .Önskar dig och alla läsare en fantasisk dag .kram

Svar: Vad härligt du har det... fortsätt njut i fulla drag... kram :)
Esmaralda

15 Rebecca:

skriven

Finns det nån som tittar lite extra på mig? Alltså som har ett intresse eller tycker jag är fin? Kram

16 Snödroppen:

skriven

Godmorgon

Det där kaoset ja, det kan ju vara organiserat kaos men slutar oftast i riktigt kaos. Hos mej är det både ock men oftast totalt kaos. Tycker nog att ditt kaos ser organiserat ut😉
Om jag inte minns fel så lovade du väl dyrt för ett tag sen att aldrig baka igen? Haha tur man kan ångra sej😂😅
Gårdagens möte, gav det lite lycka i hjärteroten hos honom? Kommer vi att ses mer?
Kram och lycka till med dagens bak💕

Svar: Jo jag lovade ju det.. den gången det sket sig fullständigt... när kokostopparna blev äggröra... men man ska aldrig säga aldrig :) Han blev glad åt mötet.. kram :)
Esmaralda

17 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Vad är det som händer mellan mig och min man? Allt mer irritation och små tjafs o nätter som man lägger sig o sover som ovänner..

Svar: Ni behöver prata om detta.. om hur ni ska kunna förändra positivt.. kram :)
Esmaralda

18 Ninis:

skriven

Oj, så goda dom ser ut..måste testa att baka dom imorrn. Duktig du är:)

Ja, dessa lådor och skåp, ständigt fullt med bråten i dom..undrar vem som bär hem allt och ställer dit det??:)

Kommer midsommar med någon flirt? Eller dröjer det ännu en tid..kram

Svar: Något kan ske midsommar... osäkert.. kram
Esmaralda

19 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag kommer få något bra! jobb! ?.
Om jag flyttar till fastlandet!?
Älskar denna Ö Är det möjligt att ha en sommarstuga här?
Kram😃☀️🌟

Svar: Ja jag tror jobb kommer... kram
Esmaralda

20 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Vad gott!
Jag tänkte baka till midsommar.


Kommer han att ha barnet regelbundet?
Kram

21 Msm:

skriven

Hej Esmaralda.

Får jag ett barn med kolik?
Eller ett ovanligt lugnt barn?
Kram

22 Miltons Mamma:

skriven

Just nu har jag en super röra och stökigt men tar ett par timmar i lugn och ro att komma i kapp.
Var på familjeaktivetet i helgen och sablar vad myggor.. Hela benen är prickiga och den kliar för jäkla mycket.. GAAAA.. Hur 17 hann så många sticka en på den korta tipspromenaden.
Ser ut som en prickigkorv, lagom till midsommar och allt.


Igår kom sonens pappa från USA. Vi mötte upp honom på busstationen. Kändes ok. Ännu mer fantastiskt att jag gått ned i vikt och var en het pingla. Stod och väntade på busshållplatsen mot stan med sonen så kommer en bil vars förare hänger över passagerarsätet med ögon stora som fotbollar, HONK HONK tutade han. Jag skrattade.. Sonens reaktion 😂

Väl inne så möter vi R. Han är enorm. Gått upp så otroligt mycket i vikt. Och där står jag. Snygg, frisk, vacker, solig, och glad (med icke kliande myggbett för tillfället)
Kändes så jäkla bra.
Sonen ver att jag är rädd och känner mig osäker för R men visade inget sådant och för sonens skull följde jag med ut och åt Och hade det faktiskt riktigt trevligt. Även på hotellrummet.

Det var en nice ego boost att visa upp nya vackra, soliga, sociala jag som han inte är van vid. Han har sett vacker med social fobi, blyg, tillbaka dragen.
Känns skönt att indirekt ge honom fingret. 😁 (med hjärtat på rätta stället, inte med horn i pannan. Tänker på min karma hela tiden hehe)

Men nog fasen försökte han i alla fall. Vet inte om det var allvarligt menat. Men så han... Han flörtade och sa att jag gärna fick sova över på hotellet med dem. Seriöst! Trodde han verkligen det 😂🤔 Flörtade mer.. Och han pratade tom om ett barn till. Ja som sagt. Han ger inte upp. Förstår inte varför faktiskt. Med tanke på hur de senaste åren varit.
Är rätt säker på att han skulle ta tillbaka/vilja bli ett par direkt om han fick chansen. Sedan skulle alla demands komma hur saker ska vara, så blir man den där obetydelselösa osynliga pricken igen. Been there, done that.
Jag kommer ALDRIG NÅGONSIN gå tillbaka till denna manipulativa man.
Men ärligt var det verkligen fantastiskt att få visa upp sig lite och "visa fingret". You had it, you lost it! 😁😊

Varför flörtar han och har sig? Menar han allvar när det gäller barn etc eller testat han mig bara.
Jag är bara nyfiken. Skulle som sagt aldrig gå tillbaka.

Kjam

Svar: Ja du var och är fräsch som en nyponros och det märker människor i din omgivning och även ditt ex. Bra att du inte faller för hans inviter för visst är det så att det hade blivit same same igen med tiden ! Han menar det till häften... kram :)
Esmaralda

23 Dunegull:

skriven

Hej E!
Jag har fastnat så för denna i dina spontana spådomar.

"Kvinna runt de 30 som tycker om att vara ute i skog och mark. Du spelar fotboll. Du har en bästa vän som är född i annat land.

Under sommaren kommer du att möta din stora kärlek. Du bör sitta på uteserveringar/café så mycket du kan. Mötet sker nämligen på en sådan plats och när vädret är fint."

Kan detta vara ngn annan än mig? Allt stämmer klockrent. Känns det som jag? Kan det bli kärleken i sommmar? Vågar jag hoppas på det?
Kram

Svar: Visst kan det vara du !! Jag ser ju inte vem det gäller utan man får känna in själv... så rör dig ute.. kram:)
Esmaralda

24 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur stor ser oddsen ut att det tillslut blir så att vi flyttar ihop? I samboskap?
Kram

25 <3:

skriven

Tack för recept!
Får jag jobb nu efter sommaren juni juli? Och isåfall är det med barn ..?

Svar: 60-70% chans att jobbet kommer snart... kram
Esmaralda

26 Makaon:

skriven

Det lustiga är att jag tror att alla har någon låda eller skåp som liksom att det aldrig blir ordning i.
Har bestämt mig för att under detta år skall alla skåp och lådor gås igenom. Får se hur det blir med det...
Sitter med ena handen bandagerad efter att jag jobbat lite själv och klantat mig. Men hoppas att fingret blir bra så småningom.
Ha det gott!

Svar: Men vilken osis... ja, det känns absolut som att fingret blir okey men tar sin tid.. kram :)
Esmaralda

27 Mimis:

skriven

Hej!

Jag brukar doppa kokostopparna ungefär halva kakan i smält choklad när de kallnat. Blir jättegott.

Blir det något kul snart i mitt liv?? Har bara varit sjukdom och ledsamheter känns det som.

Kram

Svar: Jamen det skulle jag ju kunna göra... tack för tipset ! Det vänder och bra ting kommer in i ditt liv.. kram :)
Esmaralda

28 Nyfiken:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser våra förutsättningarna ut möjligheterna att det ska bli någonting riktigt och bra med denna man jag nyligen börjat prata lite med? Och utforska vidare med
Kram

Svar: Möjligheten finns.. fortsätt utforska.. kram :)
Esmaralda

29 Pia1:

skriven

Jag har också en sådan klädkammare... Faktiskt två. Gaaah. För att inte tala om kökslådor. Det skulle få vara en men är uppe i två överfulla.
Klädkammaren är så liten att en ikeakasse får den att se ut som kaos... Bermudatriangeln, men det är en glad överraskning när man städar och hittar det man så länge saknat. Eller hann köpa nytt...

Svar: Ja en lite klädkammare är helvetet... några Ullaredskassar.. och som du säger, det ser stökigt ut direkt... kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Men tänk va bra att man kan delegera uppgifter ;).

Tack, jo det nya jobbet har varit på kommande ett bra tag, vem är det som vill sätta käppar i hjulet här då, jag bara undrar?
Baka lugnt..
Kram Skorpan

31 Linnean 🌸:

skriven

Morning!
Sådana där skräpställen blir det minsann! Avskyr dem! Har lyckats röja ur en hel del sista året. Två röriga lådor i köket är ganska irriterande men då måste liksom vara röriga. Vilken mor du har! Hon är ju bara för underbar! Att baka en massa kakor när det är varmt är lite tufft. Dumlekakorna är ljuva! Jag ska fixa cake pop till barnbarnens namngivning. Hur fan det ska gå är en gåta! Pilligt och kladdigt! De ska garneras m pyttesmå babyfötter och rosa strössel. Doppas i vit choklad och det är lite jobbigt när det är varmt med sådant klet. Såg nyss ett recept på en ljuv rulltårta med smörkräm smaksatt med lemon curd och så tunnt skivade jordgubbar i. Smaksens!
I går hade jag en skitdag och tappade sugen. Tycker att det mesta är en enda rör. Hälsa, relationer till olika människor, det praktiska bla bla. Kommer det att reda ut sig eller brakar det åt fanders? Pengar behövs! Är väl ingen idé att gå ut och gräva i parken efter en skatt? 😉 Solen skiner iaf så den får man väl ta vara på! Ingen bakning i dag alltså! Ha en skön dag! Kram...
/Linnean 🌸

Svar: Vad det gäller bakning.. ju mer pilligt det ska vara desto fulare blir det.. för min del ! Här bakas bara rejäla grejor! Gräv för motionens skull men något skatt lär du inte hitta.... jag ser att saker och ting reder ut sig.. kanske lite annorlunda än du tänker dig men blir bra i alla fall.. kram :)
Esmaralda

32 Miltons Mamma:

skriven

Han testar och chansar. Om han lyckas så score-ar han men han bryr sig inte om det sker eller ej. 😊
Då känner jag rätt där oxå 😉
Endel människor fortsätter i sina ekorrhjul utan att förändras. Sådan är han.. Därför kommer han ej ftamåt
För mig går det sakta men säkert framåt. Tror det är bättre än att göra stora förändringar och sedan falla tillbaka. Det gör ont att fylla tillbaka stort.. Bättre med små steg, och faller man tillbaka så gör det inte lika ont och inte lika svårt att hoppa upp på hästen igen så att säga 😊

Kjam

33 Till Mikael:

skriven

Jag vet inte hur gammal du är eller hur du lever ditt liv men dina kommentarer tilltalar mig. Är du mottaglig för en flirt ? undrar Sangha.

34 <3:

skriven

Tack för svar idag men undrade med om
det vara en bra idé att fråga AC eller A om de vet någon bra ? Nya kretsar. Ser du någon ny kärlek i sommar.
Kram


35 Rädd:

skriven

Hej E!

Kommer allt vända snart? Kommer sommaren bjuda på något skoj? Så mycket motgångar i år, känns tungt.

Kram och kärlek.

Svar: Bra ting kommer men ta egna initiativ också.. kram
Esmaralda

36 Anki:

skriven

Go förmiddag Är
Skönt att se att även en spådam kan ha lite (normal) rörigt i lådor och skåp 😉

Här misslyckas bakandet igen...det låg ngr äggvitor i kylen som blivit över efter pasta Carbonara som sonen gjort...och jag vill inte kasta utan jag provade göra maränger med lakritspulver och sötströ så jag skulle kunna äta dom...ngt fel vart det ...som smet vart det bara Hur länge jag än grädda fick kasta alltsamman ...nä jag ska hålla mig långt ifrån bakande men prova göra flädersaft ...med sötströ det måste väl ändå gå..

Har frågat om sällskap på midsommarafton...men icke..blir nog själv Datorn tyvärr kradschad..fått låna sonens padda.det går det med 😀

Kram Anki med flock

Svar: Fortsätt o håll tummarna för mej.. nyss gjort kokostoppar som blev olika stora men dock fina.. o nu hallongrottor och morotskaka ! Blir lycklig var gång det inte ser ut som ett dagisbak ! Flädersaft är gott.. och en lite vodka i glaset.. flädersaft, is och citron.. blir en god sommardrink... kram
Esmaralda

37 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Igår fyllde mormor 95. Det är inte illa pissat!
Vi firade på utegården på hennes boende med gamlingarna från avdelningen och mamma, moster och bonuspappa. Det var himla skönt väder och det är sån underbart vacker uteplats. Det finns till och med tre hönor som bor i ett hägn på gården varje sommar och till och med prydnadskaninen i trädgården hade blivit försedd med en skål vatten. Det gamla såg ut att ha trevligt när de satt runt bordet i solen och käkade tårta och jag kände att jag också tyckte att det var en fin stund och jag sa till mig själv att " känn hur trevligt det är Therese, kom ihåg det här och när du tänker tillbaka på det ikväll så kan du njuta av det en gång till när du tänker tillbaka på hur fint du hade det". Då slog det mig att alla som bor på mormors avdelning är dementa och jag tänkte att det var synd att de kanske inte skulle komma ihåg att de hade varit ute i solen och ätit tårta och fått D-vitamin på sig. Jag sa det till mamma och då svarade hon att det i så fall måste vara helt bortkastat att låta dem ha trevligt eftersom de ändå inte skulle komma ihåg det. "Tvärtom," sa jag," man måste ju se till att de gamla har trevligt hela tiden så att de inte hinner glömma att de har trevligt". Mamma skrattade till för det kunde hon ju inte annat än hålla med om 😀.

Idag ska jag också ha trevligt. I eftermiddag ska jag rida. Det var jättelängesen och det ska bli så roligt.
Kram ThereseC ❤️

Svar: vad glad jag bli... så himla rätt du tänker... och även om man glömmer så har man trevligt för stunden och stunderna är viktiga... vad roligt att rida.. jag hade en Islandshäst en gång.. kram :)
Esmaralda

38 Ghostwriter :

skriven

Tror du jag möter flingen på stora festen? :) kram!

Svar: Chansen finns.. kram
Esmaralda

39 Michaela:

skriven

Vad snäll du är som bakar fastän jag tycker mig minnas att du inte gillar det :) Gott lät det!

Tack för svar igår! Ska fundera över sommaren hur jag ska göra. Vill helst läsa på distans då det känns skrämmande att vara långt från familjen i 3 år. Mamma är ju 69 och brosan har hjärtat som spökar trots pacemakern och ev ny operation till hösten. Vet inte hur länge de finns kvar så att sätta mig ensam långt bort i en annan stad och "oroa" mig för dem känns inte lockande.

Igår höll Kingen på att rymma igen! Andra gången på 3 dagar nu. Vet inte om jag ska ha honom någon annanstans än i Bh:n. Han kanske inte trivs där. Kommer ju tappa bort honom snart :/

Trött idag. Sover dåligt pga PMS och blir väckt varenda jävla morgon när jag är ledig pga borrmaskiner! Nu får de fanimej vara klara annars kommer jag explodera!

Sugen på pizza så blir nog det idag.

Lycka till med bakandet! Kraam!

Svar: Nej jag är ingen bagare precis... men det funkar bra den här gången.. kakorna blir som de ska ! Annars brukar de se ut som någonting som bakats på dagis. Ska du ha honom i BHn så knut fast i BH bandet.. för säkerhets skull. Pizza.. då tänker jag på de magiska pizzorna på "min" pizzeria i Italien :) kram
Esmaralda

40 Dalkulla :

skriven

Har ett skåp där det finns en ordentlig ordning, i den andra luckan försöker jag hålla efter det som är där. Men, någonstans måste det finnas ett ställe där olika saker ska befinna sig. En sida står prydligt mina mediciner, på den andra sidan ligger lite annat som liksom inte platsar mer än där.

Jag blir helt hispig om det blir uppställt på en diskbänk osv. det blir liksom utslag på hela mig om det ligger något som inte skall vara där.

Är en ordningsmänniska. I lådrad med knivar, gafflar osv. är det ordning från första till sista lådan. Oordning är så räligt som det bara kan bli.

Min klädkammaren är prydligt pusslad så allt får plats. Mest tomma flyttkartonger, och en och annan kartong med sådant jag inte använder. In där kommer jag inte, få stå i dörröppningen och kika in på allt som är där. Tur det finns en sådan, klädkammare. :)

För inte så länge sedan var det några här och skulle gå igenom värmen och termostat på alla element, ve och fasa när jag fick veta att längst inne i klädkammaren sitter en kran röd och grann, dit skulle dom för andra gången.

Jag slog händerna för ansiktet och sa ..neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej inte en gång till. Nu var det olika som hade med värmen att göra. Första gången fick jag hjälp av dom som då var här, men andra gången höll jag på att få ett frispel av värsta sorten. Det tog två timmar, och lika många att ställa in det igen. Hur kan man sätta något som har med elementen att göra längst bort på väggen i en k-kammare?

De sa att ingen hade det som jag, den satt i bostaden thats it. Otur var väl bara förnamnet.
Sådant händer bara i mitt liv.

Snart midsommar, kan du se om jag sitter själv, eller blir det som det är planerat av en viss person?


Kram.

Svar: Jag är nog ingen vardagsmänniska precis.. klarar bara inte för mycket grejor :) Hur man kan sätta en kran lägst in i klädkammaren fattar jag inte.. måste vara designat av nån som aldrig använt en klädkammar ! God chans att midsommar blir som det är planerat... runt 80 %.. kram
Esmaralda

41 Hoppfull:

skriven

Hej Esmeralda! Finns det någon chans att han hör av sig till mig? Är det avslutat helt? Kram

Svar: Chansen finns att ni hörs men jag ser honom i din framtid.. kram
Esmaralda

42 Tildis :

skriven

Hej Es,

Tack för receptet på Dumlekakorna. De ser supersmarriga ut!

Kan du se om jag får något nytt jobb snart, typ i sommar? Eller dröjer det länge innan något dyker upp?

Kram

43 Cecilia:

skriven

Gud vad gott med kokostoppar! Visst är det också enkelt att göra?

Kommer min hund klara av att åka buss och spårvagn? Tänker på hennes åksjuka och att hon lätt blir uppjagad av människor runt omkring. Åååh, allting känns så tungt och omöjligt just nu, även om det har blivit en del framsteg sen vi tog tag i det här. Kramar och hoppas allt är bra med dig.

Svar: Ja nu gick det bra.. förra gången blev det äggröra med kokos..glömde nog smöret !! Om du tränar henne konsekvent så går det bra så småningom.. kram :)
Esmaralda

44 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Tycker min chef är lite tråkig ibland. Hon är snäll och bra också.
Men ibland lite förutfattade meningar som om man skulle vara trög eller något. Om man håller på med något så lägger hon sig liksom i för att hon tror en sak och sen blir allt fel för att hon inte har hela fakta.
Nu fattades det pengar i kassan och det var jag som räknade dem den dagen. Men jag har inte tagit några pengar. Det skulle jag aldrig göra . Det är ju att sätta sig själv på pottkanten.
Tror du hon löser ut varför det diffade i kassan?
Tror du hon misstänker mig för något?
Kram

Svar: Nej jag tror inte du är misstänkt.. det hade ju varit direkt korkat av dig att stjäla ur kassan som du räknade... kram :)
Esmaralda

45 Michaela:

skriven

Mamma hälsar så mycket och att hon är inte heller bra på att baka så undviker det oftast :) Ska klippa sig och färga håret ljust hos ny frissa idag så lite nervöst. Man vet ju aldrig hur det blir!

Undrar om du ser ngt om hennes framtid? Eller om det är "ena foten i graven" som gäller?

Kram från mamma! Och mig igen! :)

46 Dalkulla :

skriven

Tack så mycket för svar Esmaralda. Det uppskattades.

Kram.

47 Lilla Jaget:

skriven

Hej Esmaralda,

Vem var denne långe man som jag upplevde på avstånd var något speciellt med. Har aldrig sett honom förut, kunde inte upphöra med att titta efter honom. Förstår inte varför det kändes så. Jag är så nöjd som det är. Ändå var det något- någon den tidigare liv? Eller vad?
Kram från mig.

48 Louise:

skriven

Alltså jag får krupp. Mannen har skrivit att detta bråket har fått honom att fundera om. Jag vill så gärna tro honom men jag vet att det bara är tomma ord. Min pappa går stenhårt på och jag förstår honom men han är lite för hård men vill bara väl. Enligt mannen själv så mår han jättedåligt och vill bara att jag ska komma hem för han saknar mig och saker. Ja måhända men det kommer inte bli bättre. Jag vill åka hem idag för att ge katten lite kärlek men barnen kommer inte vilja. Även mer för att min pappa inte ska behöva köra mellan Malmö och där de bor dagligen för att lämna på fritids och hämta på fritids. Jag känner mig som en börda här nere och jag har inga höga förväntningar från Soc överhuvudtaget. De har skitit i att hjälpa oss flera gånger.
Jag är bara så förvirrad just nu.

Imorgon är det dags för två intervjuer i Lund. Kommer det bli något på någon av dem? Den ena är i st.larsparken och den andra på en montessoriförskola.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

Svar: Du känner din man och vet hurdan han är.. och människors personlighet förändras ju inte. Det är en tuff period just nu.. du har en del att gå igenom men det kommer ljus i tunneln så småningom.. styrkekram
Esmaralda

49 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det är värt att krångla och göra trycket ljusare? Kommer det sälja mer då?

Kram och kärlek.

50 kattflickan:

skriven

Hej E,

Vet att jag är tjatig men kan inte låta bli ;-)... mannen jag pratar med på träningen - är han intresserad? Det verkar så, men jag är så himla ovan nu haha, så svårt att läsa av signaler. Har verkligen legat av mig. Svårt att veta om det är intresse eller bara allmänt trevlig hihi!
Kanske dags att få en seans igen :-)
Kramar!

Svar: Han är intresserad men kanske inte på ett seriöst sätt... kram
Esmaralda

51 Ghostwriter :

skriven

Hm, jag tvekar om jobbet pga två saker men jag får inget annat erbjudande. Och behöver det. Så vet inte vad jag ska göra.....



Kram

52 Lilla jag :

skriven

Snälla Es,

Behöver jag oroa mig. Fixar det sista inför semestern och så åker min man på granskning av skatteverket. Hinner inte fixa allt de behöver nu innan tror jag. Skapar oro. Rädd gjort ngt fel. Kommer det bli samma summa som vi räknat med i återbäring eller kommer det ändras?

Kram!

53 Anki:

skriven

Håller tummar och tår att all din bakning går...utmärkt 😀
Kram 💖

54 Skorpan:

skriven

Ja allt är integuld som glimmar... Råkade på en bekant mamma som var ut o joggade o det blev nu lite diskusdion kring skolan o livet. Trodde hon hade livet på topp, men det visade sig att hennes "livs man" bedragit henne under flera år... Det var bröllop utomlands o hela kittet. Ja fy f*n säger jag för människor som kör med så fult spel.

Hoppas verkligen att jag själv aldrig råkar ut för nåt liknande! Fast den risken är knappast stor då jag inte råkar ut för någon alls ;). Eller kanske, snart..
Hoppas du har fått allt bakat o inte har kroknat.
Kram Skorpan

55 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Står inför ett val.
Är rädd att välja fel.
Ser du några varningar?
Blir det bra och löser dig vilket som eller finns det ena alternativet som blir bättre?
1 eller 2?
Kram

56 Alie:

skriven

Tusen tack för receptet på dumlekakorna, lät ju sjukt gott!! 😋 det blir till att testa... mums!!

Här packas det inför Norge.., försöker tänka på dina ord - ”Annorlunda men bra”. Jag ska göra mitt allra bästa, mer kan man ju faktiskt inte göra.
Kram :) 💕

Svar: Och det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

57 G.H:

skriven

Vad snällt av dig att baka! Blir säker hur gott som helst:)

Och ambitiöst att röja, måste oxå!!
Är glad att vi har ett hus som inte kräver någon renovering utan bara lite finputs ,,, eller ja, vi bytte tak förra året och fönster ska vi byta nu i sommar. Ska uppdatera skåpluckor, kakel och bänkskivor i köket i somnar/höst. Nästa år byter vi nog heltäckningsmattor mot trägolv hehe. Huset är byggt -99 så borde hålla bättre tycker man;)

Kram:)

Svar: Ja att fixa och ändra och byta stil.. gör man ju då och då...mitt hus är byggt 200 och vi fick byta alla fönster för två år sen och valde metall.. så de ska hålla.. här vid havet tar trä väldigt mycket stryk snabbt.. kram
Esmaralda

58 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Samtalade idag på tumanhand med honom och det kändes bara sorgligt och ledsamt, det är så svår situation. Jag grät och han fick också tårar i ögonen.

Så visst betyder det att han har känslor för mig då han reagerar så starkt på detta? Kram

Svar: Han har känslor men inser samtidigt att det inte funkar.. att ni triggar varann negativt.. kram
Esmaralda

59 Jossan :

skriven

Så då var tisdagen över och bara 1,5 dag kvar...

Jag räknar verkligen ner till semestern nu.

Jag funderade på det. Tror du att det är värt att testa mötesplatsen eller det hindrar mig från att träffa den rätte?

Kram

Svar: Ingenting hindar dig när det gäller mötet med den rätte... så visst kan du pröva internetdejting .. absolut.. kram
Esmaralda

60 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Är det meningen att jag ska undra för resten av mitt liv hur det vore att få uppleva honom? För det kommer jag att göra om det slutar såhär. Kram

61 Anonym:

skriven

Träffar jag någon och har förhållande i sommar?

Svar: I alla fall en fling kan det bli.. kram
Esmaralda

62 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Jag tror inte alls att det bara handlar om maktkontroll från hans sida, djupare känslor finns med, annars hade han inte reagerat som han gör. Eller? Kram

63 Mikael:

skriven

Mitt i prick där, exet hade väl tänkt ett tag och ringer för att göra slut, när hon får reaktionen på hennes ord så säger hon, jag trodde aldrig du skulle reagera så, gjorde jag fel val nu.... och så började hon gråta, hade det inte varit på telefon hade vi kommit fram till det här går inte så hade vi inte gjort slut, precis som nu står vi här vad fan gör vi nu?

Jag hade tänkt en tid och hade ingen lösning på livets olösliga pussel men göra slut vet jag inte om jag hade sagt, man inte göra slut med livet det är väl det som är problemet, tycker man om någon så tycker man om någon, går inte göra slut med livet, man kan ta livet av sig men man kan inte göra slut med livet, man kan göra slut med någon men kan inte göra slut med det som finns där i så är lönlöst göra slut, nästa gång får det bli, jag har varit med om det här några gånger så jag tror att det här går inte längre , det blir bara värre och värre om vi inte slutar nu om vi fan inte slutar nu :)

Kram
Mikael

64 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Han har bestämt och satt upp en massa regler och begränsningar för vårt förhållande. Han tycker att jag inte respekterar dem och honom. Är helt förvirrad. Är jag respektlös? Kram

Svar: Du är inte respektlös som person.. inte alls... tvärtom.. men varför finner du dig i detta ? Jag tror du skulle må bättre av att helt ignorera honom.... kram :)
Esmaralda

65 Mimis:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt snart?? vantrivs där jag bor.

Kram

Svar: Ja, det blir en flytt men svårt att säga exakt när.. kram
Esmaralda

66 Razawa:

skriven

Hej bästa du!

Vad tycker kollegor och cheferna om mig på mitt nya jobb? Varit här nu i snart två månader :)

Svar: Dom gillar dig och det är inte konstigt.. du är värd att gillas :) kram
Esmaralda

67 Fanny2:

skriven

Så kaotiskt var det inte men det känns alltid bättre när allt har sin plats. Önskar att min mamma kunde lära sig att saker inte försvinner för att man lägger dem i lådor. 🙄 Knepet är väl att inte köpa mer än vad man behöver och använder. Det svåra är att lyckas med det. Jag har råkat ut för en jobbig sommarförkylning och ska fortsätta göra mig av med prylar och kläder när jag blir frisk. :) Tanken är att bränna lite salvia när jag blir klar och att allt det gamla ska ut...

Det där Dumle-receptet måste jag spara. Har bakat morotskaka och en vegansk Oreotårta sen jag fyllde år för mindre än en vecka sen och nu väntar en sockerdetox. 😂 Alla var nöjda och tyckte om tårtan... Helt klart värt ansträngningen när man kan bjuda och alla blir glada. :)

Es, du har nämnt att min soulmate närmar sig lite i taget. Vad är chansen att jag träffar min soulmate i år? Han verkar himla gullig...

Kram

68 <3:

skriven

Tack för svar idag men undrade med om
det vara en bra idé att fråga AC eller A om de vet någon bra ? Nya kretsar. Ser du någon ny kärlek i sommar.
Kram

69 Milla:

skriven

Jag har det rörigt hemma efter skilsmässa o jag trivs inte för jag gillar ordning o jobbar på det.
Har bokat en resa till Mallis men nu dök Cypern upp som ett alternativ. Vet inte vilket som blir bäst för mig o de tre barnen? Ser du ngt som kam hjälpa mig i dem frågan?

Svar: Faktiskt så ser det lika bra ut båda delar så välj det som spontant tilltalar dig mest .. kram
Esmaralda

70 Mathilda:

skriven

Hej Es!

Känner mig så trött och nedstämd, vet inte riktigt vad jag ska göra. Visst ska det bli skönt med semester men jag hade verkligen hoppats att saker och ting skulle vara lösta vid det här laget. Just nu känns det så hopplöst. Kan du se om det dröjer länge tills något dyker upp? Håller verkligen tummarna för att kingen jobbar på någon lösning.

Kram

71 EPM :

skriven

Jag är öppen och redo...
Känner ett lugn men har samtidigt svårt att finna ro.
Jag önskar verkligen att nåt bra kunde hända mig nu.
Han som iakttog igår på mötet är gift, sätter mig inte i den sitsen igen... Samtidigt är det nåt. Känns som om jag attraherar nu, men jag vill inte attrahera fel igen...

Ser du nåt som kan ge mig hopp?

Kram

72 B:

skriven

God kväll godkväll.. har ju blivit lovad jobb över sommaren på en restaurang, men nu har dom inte hört av sig på snart 2 veckor.. Samtidigt så frågar soc hur de går med jobb och de börjar kännas som en enda stor röra.. vill bara säga upp mig från allt och flytta ut i skogen långt från allt.. kommer det fixa sig med allt? Det har väl en tendens att bli bra när allt "faller isär".. men ja.. usch ingen energi alls nu.. finns det något jobb till mig eller ska jag bara ge upp och få gå nån kurs som soc ger mig eller vad som..?
Tack för att du finns. Kram

73 Dunegull:

skriven

Sugen på en v semester i sommar. Tror du jag kommer iväg? Kram

Svar: Chansen är god om du snarast börjar planera.. kram
Esmaralda

74 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig med partner/samboskap snart? Eller blir jag själv en tid till?
Kram

Svar: Kanhända en tid till men förr eller senare kommer din partner.. kram
Esmaralda

75 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.

Har börjar prata med en trevlig man. Känner mig lite intresserad. Han verkar intresserad/nyfiken nu.
Men tror du han kommer vilja fortsätta träffa mig/ bygga något med mig om han får veta att jag väntar barn ”själv”?
Har ingen partner eller så.
Kommer han vända mig ryggen då tror du? Eller tror du ändå han kan vara intresserad utav att fortsätta träffas och bygga något?
Kram

76 IB:

skriven

Blir ting bedre? Eller vil jeg føle meg så nede, og uelsket og ensom hele tiden?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: