Man improviserar....

Ibland ger det ena det andra.

Som igår när jag drösslade runt här hemma och kom att tänka på att jag kanske bör hålla ett tal till mamma på hennes bookrelease och så började  jag spontanhålla talet, högt och tydligt.

Jag tramsade mig lite hit och dit och pratade med imaginära människor.. så som man gör ibland…. eller så är det bara jag som gör så ! ?

 

Jag hade riktigt kommit upp i varv när jag hörde en försiktig röst i hallen ” Hallå???? ”  ” Ursäkta att jag stör… hallåååå ?”

Jävlars, det var killen som skulle kontrollera friskluftsventilerna i huset.

Han skulle komma klockan 15 och det hade jag helt glömt bort.  Jag tog snabbt på mig ett vardagligt ansikte och klev  ut i hallen

”Ja, ursäkta om jag stör” sa killen och  då sa jag att det är helt okey… det är bara mamma som är på besök.

Jag menar… hallå… han hade ju hört hur jag pratade.

Och vem vill framstå som en   prata-högt-med-dig-själv-galning?

Han lovade att det  hela skulle gå snabbt.

Allt gick bra tills han skulle in i mitt rum och kolla ventilen där… och det var där ”mamma” fanns…. hur löser man sånt ? 

 

Jo, man improviserar !! 

Vi kom in på rummet som naturligtvis var tomt och ventilmannen såg sig förvirrat omkring.

Jag nickade mot det öppna fönstret ” Mamma blev nog trött på att vänta så hon hoppade väl ut ”.. sa jag typ på inandning och  nu började ventilmannen se  orolig ut. 

Jag menar… jag är 63 år och det förstår vem som helt att min mamma inte kan vara en  spänstig 30 åring !

” Hon är rätt vig , för sin ålder, sa jag och log falskt och brett.

Killen kollade snabbt ventilen och så undrade han varför mamma inte gick ut genom dörren. 

” Naaa, hon har sina egenheter, du vet, det får man lätt när man blir lite till åren kommen… det har hänt att hon rymt genom öppna fönster tidigare” sa jag och bjöd honom på ett glas isvatten, följde honom sen snabbt till dörren och gav inte utrymme för mer konversation i ämnet !!

Ja, det är vad som kan hända en alldeles vanlig onsdag !

Kram & kärlek

1 Mikael:

skriven

I din ålder behöver man inte ljuga, det blir lätt krångligt när man inte säger som det är...., du hade nog kunnat säga förlåt det är bara jag här och jag övar på en grej och håller på och larvar mig, hantverkare kan vara väldigt jordade så de kan lätt undra hur det står till i pallet när man svävar ut lite :)

Kram
Mikael


Svar: Exakt så.. tror du inte jag insåg detta för sent ? jodå ! Problemet med mig är att ibland (ofta) talar jag innan jag tänker...just i sådana situationer. Jag hade ju för böveln inte behövt säga något alls.... kram :)
Esmaralda

2 Till Sangha:

skriven

Generellt så fungerar det bäst i mitt liv att träffas spontant, visst finns det undantag men saker som ”det finns en i min bekantskapskrets som du kanske skulle träffa” är jag allergisk mot, har en gång gått med på det men blir blev fel, inte för att det är fel men för mig är det fel, även gett mig på att prova boka en rätt så avslappnad date EN gång, hur blev det då? Meddelar att jag är på plats så kom förbi när det passar, medans jag väntar är jag social och samtalar jag med en kvinna, tänker inte på det men något hinner hända som jag inte märker, efter några minuter så dyker daten upp och jag tänker säga kul se dig osv. men hon går lika fort som hon kom, hon märkte förmodligen att kvinnan jag samtalade hade bestämt sig för hon skulle ha mig och hon var chanslös så hon gick, så blev det och vi träffades några gånger.

Vad som funkar lite bättre är kanske inte boka något utan se hur saker flyter in, när jag var utomlands tog en kvinna kontakt och ville ses, hon ville att vi skulle resa jorden runt och lite av varje, visste inte riktigt när jag skulle vara tillbaka i Sverige så tänkte inte mer på det, väl tillbaka i Sverige efter ha kört genom Europa så kliver jag in en butik, där står kvinnan med sin dotter, nä men hej är det du? va kul, dottern håller på tappa hakan och vänder sig om till sin mamma med stora ögon och frågar hur känner du HAN?!?!, samtalet blev lite kort efter det då inte var aktuellt att dra några detaljer för den unga dottern, blev inte mer efter det då jag var upptagen med annat men var ett naturligt tillfälle att det kunde ha blivit.

I mitt fall räcker det oftast att man vill träffas så händer det när det ska hända, oavsett vart man är, Lofoten, Dubai, Funäsdalen, Kortedala, Ica butiken eller i skogen klockan två på natten spelar ingen roll, plötsligt händer det och man blir förvånad, vet jag ditt förnamn skulle det säkert komma upp om inte direkt så när vi pratat i två timmar och jag frågar, har du frågat om en flirt med Mikael? sen kanske vi ses varje dag efter det...

Det många gör på en livstid gör jag ibland på ett år.

Det kan hända på ICA

En dag satt jag och jobbade intensivt med en sak och kollade sen på denna video

https://youtu.be/woEcdqqbEVg

mannen till vänster i panelen med tårarna fångar låten bra, tittar några gånger till, har då kontaktat en bekant till mannen, på kvällen går jag förbi Ica men går inte in, inte förrän jag gått 150 meter förbi så får jag för mig att gå tillbaka för att köpa apelsiner, det är väldigt nödvändigt en sen kväll..., väl vid kassan så vänder jag mig ner mot gången inne i affären då kommer dessa ögon gåendes rakt mot mig och de tittar på mig hela vägen, han ställer sig bredvid mig i kassan , var ett naturligt tillfälle säga , jag såg just den där videon och mailade en bekant till dig, därefter kanske det hade hänt att vi hade samtalat och samarbetat om några saker, var ett naturligt tillfälle men jag sa inget, det kan hända om så på ICA :)

Världen är inte så stor så du kanske redan har träffat mig eller så har en kompis till dig gjort det, kollade på videon med Kärlekens tunga och insåg att jag är bara en vän bort med de flesta där eller direkt koppling, Di Leva sprang jag på i ett öde villakvarter för ett tag sen , hade lätt kunnat tacka honom för ett par saker, snopen han hade blivit :)

Namaskar
Mikael

3 Skorpan:

skriven

Hahhaa, ja du gjorde det igen, försatte dig i en situation som var svår att komma ur ;). Eller ja, du kunde ha sagt att du övade på ett tal som du ska hålla ;).

Så skönt det ska bli att få sova lite längre om morgnarna. Såå trött idag o därmed senare avfärd till jobbet. Nåja, brådskan har lagt sig för sommaren, som tur.

Tack för svar gällande Kingen igår. Jag hoppas vi tillsammans når i mål gällande min önskan, men den är ju rätt stor förstås... Hur är det med Kingarna förresten, kan de också saltbadas eller behövs det inte? Inte för att jag tror att det behövs, bara en undran.

Midsommar o fortfarande inga planer, ojoj, börjar bli bråttom, kanske, nää.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja herregud ja, det var det första jag tänkte... att jag kunde sagt som det var och förresten hade jag inte behövt säga något alls... !! Här har jag lite att lära. Om 3-4 månader kan de kingar som inte känns aktiva få ett litet saltbad.. men lägg honom inte i en bunke med salt utan strö bara på lite försiktigt.... kram :)
Esmaralda

4 Kulla:

skriven

😂😂... som filmen Hundraåringen som rymde😄👍.
Alltså var får du allt ifrån😂. Han kommer nog inte tebax ,
Undrar hur blir midsommar💕❤️💕?!? Kram

Svar: Ja, jag antar att jag fick idén på grund av filmen... det bara "kom"... jag ser en bra midsommar för dig.. kanske inga stora händelser men bra i alla fall.. kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

alltså är så himla trött på henne och detta! Är det jag som har för lite förståelse?!
Kommer C kräva hyra?
Min syster är inlagd på psykiatrin och vi KÄMPAR med att få henne sjukskriven/sjukpenning.
Kommer hon nånsin få det? Blir så irriterad att hon lämnar alla skulder åt oss, Men vägrar ta emot hjälp.

Svar: Hon behöver professionellt hjälp och stöd också.. det är inte lätt att vara närstående och försöka reda ut.. ibland är det omöjligt.. kram
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, ser det ut att bli en resa utomlands till värmen med exet i sommar ?
Tackade nej till resan i midsommar. Måste samla lite kraft och tänka på mig själv nu. Är inte så pigg alls efter alla turer till akuten och sövningen. Känns som det är mitt ansvar att mamma har det bra med i midsommar.
Kram

7 Helena Ir:

skriven

På riktigt Esmaralda sa du allt detta.. :)))) hahahaa..vad skön du är..Och din mamma,hon har ju sån energi..tänk ändå.. :)
Du är härlig!!

Lite bråttom..ha en skön dag!

Fick ett sms igår kväll..denna mannen,har kanske ett gott öga till mig?

Kram :)

Svar: Japp, jag sade exakt allt detta... pinsamt nog !! Och om mamma hade velat så HADE hon kunnat ta sig ut genom fönstret.. hon går ju trots allt på jympa och gym.... mannen tycker att du är attraktiv.. kram:)
Esmaralda

8 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda!

Ännu 6 arbetsdagar innan semestern börjar och jag känner mig så totalt utmattad och slut. Mår nästan illa pga stress och sömnbrist.

Nästa fredag ordnas en minneskonsert för min fina vän som gick bort i mars. Han gillade musik och spelade i ett band. Tycker det är en fin gest att ordna en minneskonsert och jag vill absolut gå dit, särskilt som jag inte kunde närvara på begravningen. Min vän hade massor med vänner och bekanta så det är säkert många som kommer.

Jag vill gärna ha en romans med någon, ett litet romantiskt äventyr även om jag gett upp hoppet om kärleken. Och en tanke slog mig, är det möjligt att det kanske dyker upp nån intressant man på minneskonserten? Som ordnas på en pub.

Hur sannolikt är det att romansen dyker upp i sommar? Jag försöker leva aktivt, redan i mitt jobb möter jag en massa folk, ska på 3 veckors resa i sommar... nog vore det väl märkligt om inte en endaste söt och intressant och LEDIG man skulle dyka upp under hela sommaren?
Kram
Jennifer

9 Ghostwriter :

skriven

Ser du mig ha ett jobb snart som jag trivs med? Känner att jag får erbjudanden som jag redan provat och vet att jag inte trivs med, samt jobb där chefen beter sig som översittare. Vill ha ett jobb jag mår bra i och tjänar det jag ska ha.


Undrar också om de är värt att ge den där lägenheten en chans? Först kändes det 50/50, nu känns det 60-70 och jag vill gärna att det ska vara värt det.




Stor kram och ha en fin Torsdag!


Svar: Inga detaljer kring jobbet men det finns en chans att lägenheten växer lite mer positivt... kram :)
Esmaralda

10 EPM :

skriven

Godmorgon Es!
Tack för garvet 😂 skulle vilja se ventilkillens uppsyn😂

Idag tänker jag åka hem till barnen så fort jag kan, även om jag egentligen inte skulle komma förrän ikväll.
Vill bara ha lugn runt mig nu...😔
Känns inte som om jag hinner med i mitt egna liv.

Kram

Svar: Dags för dig att andas och göra prioriteringar...kram :)
Esmaralda

11 Anonym isah :

skriven

Ibland hatar jag mitt ex för vad h*n gjorde mot mig. Inte lämnade mig men sättet h*n lämnade mig... men ännu värre för vad personen gjorde lång tid efteråt. Som att jag inte ägde mig själv, och inte fick chans att gå vidare samtidigt. För exet skulle hinna gå vidare först. Så kändes det. Bakom min rygg dessutom. Nu har det gått snart ett halvår men bara hälften så lång tid, sen jag såg sanningen och kände mig så äckligt utnyttjad. Det var det värsta jag kunde tänka mig... och jag trodde aldrig aldrig aldrig att det skulle ”komma” från den personen av alla på hela jorden. H*n var min bästavän och det kändes som jag förlorade så mycket mer än en partner.


Jag hade aldrig varit så lycklig förut med någon. Det kändes så äkta och genuint. Jag har aldrig haft så fina minnen med någon förut. Ändå är allt baserat på lögn och drama... h*n sa att inget var fake.... men allt var fake? Det kändes som h*n var otrogen mot mig redan innan vi dumpades. Men jag är inte säker. Allt kändes som en fet lögn när sanningen kom fram. Jag förtjänade bättre hela tiden.


Det är sådana här tankar som kan komma och gå ibland. Vill bara förstå vissa saker, acceptera o sen är det klart.

Flingen du såg mig möta, vad kommer han ha på sig? Jag tror vi möts på festen o du sa att chansen finns. Men du kanske bara såg någon tillfällig där då, och inte samma person?







Kram!

Svar: Släpp exet nu.. han är inte värd dina tankar... utan nu ska du tänka positivt och ge dig själv påfyllning och gå ut i livet och ta för dig. Som sagt, det finns en chans till en fling men jag ser inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

12 Lotta:

skriven

Som 100-åringen som försvann. Filmen alltså. Kul :).

Jag får inga jobböppningar. Ingen svarar längre på mina mejl känns der som. Folk tar bort mig från nätverk. Ser du im jag hittar en anställning. Det här är verkligen inte kul. Förstör hela livet för mig och mina nära ju.

Kram L

Svar: Ja exakt... det blev som i filmen och det tänkte jag själv sen efteråt också:) Ge dig inte.. det kommer ett jobb... kram
Esmaralda

13 Skorpan:

skriven

Gick åstad o duschade Kingen idag, tog bort honom genast då jag märkte att jag hade han på mig. Är han nu alldeles chockad o behöver en veckas semester från mig, eller kan han han hänga med i kedjan som hittills? Inte riktigt min dag idag, verkar det som ;).
Kram Skorpan

Svar: Han fixade duschen utan problem.. chocken gick snabbt över... kram :)
Esmaralda

14 Jossan :

skriven

God morgon...

Igår hade jag så ont i kroppen och i mitt psyke.. idag hade jag kunnat sova och jobbat hemma men nja glömde saker på jobb som jag måste ha... Så jag får snällt ta mig dit..

Inatt drömde jag om J.. jag har inte tänkt på honom på länge eller pratat om honom. Helt plötsligt drömmer jag om honom och det dyker upp ett minne på Fb att idag 2010 hade det varit vi i 7 månader. Tänk att jag trodde att han var den rätte... Börjar verkligen undra om det finns någon för mig..

Igår fick jag löneförhöjning! Jag blev positivt överraskad! Hoppas på att jag kan förvandla upp den ordentligt när jag får min legitimation!

Nu ska jag ta mig upp och fixa mig innan jag måste till jobb igen... Hoppas det går snabbt.. Sen är det dags för fest hos chefen idag!


Kram

Svar: Grattis till lönehöjningen, den är du värd !! Vad kul med fest såhär dagen före... kram :)
Esmaralda

15 DD:

skriven

Haha😄

Tack för svar igår, ska på en dejt med denna mannen snart.. vad behöver jag tänka på för min egen skull så jag inte fastnar för smågrejer utan ser en helhet istället.

Kram

16 smulan:

skriven

Hahahaha du kan då få till det.
Glad midsommar

Svar: Detsamma :) kram
Esmaralda

17 Sjuksköterskan:

skriven

Underbar berättelse :D
Ibland får man bara låta folk tro vad dom vill om en :)
Att förklara är liksom ingen idé.
Du har gett mig svaret att jag kommer att få en bra sommar utan stora sorger och bekymmer så jag försöker förlita mig på detta.
Du vet vem jag är säkert - det är jag som har en man som ska få besked om ett födelsemärke som hudläkaren ska ge besked om snart och en dotter som försökte ta livet av sig förra sommaren och som nu sliter med svår ångest.
Jag är på bristningsgränsen.
Idag åker min andra dotter ner genom Europa med sin kille.
En sak till att oroa sig för.
Något jag lärt mig av mina föräldrar och hjälp vad svårt det är att lära om när man är över 50 år :)
Lyssnar just nu på en ljudbok om oro och vad man kan göra för att lära om sitt tänkande.
Skam den som ger sig!
Vet att man inte ska fråga dig om igen om samma eller liknande saker men du ser fortfarande en bra sommar för mig?
Kramar från en liten orolig en <3

Svar: Bra.. jobba på din oro... det tar ju alla energi om man ska ge oron näring stup i ett... du ska lärda dig att inte överdrivet oroa dig för sådant som du ändå inte kan påverka... och ja, jag ser en bra sommar för dig men det är samtidigt viktigt att du själv slappnar av och tillåter dig att njuta av dagarna.. kram
Esmaralda

18 AnnaK:

skriven

En bekant har på väldigt kort tid skilt sig och ska nu flytta in med sina barn hos hennes nya man och hans ungar. Kommer allt gå bra? Känns som att ingen tanke finns på barnens väl och ve. Allt har gått så fort.....inom loppet av månader.

Kram 🤗

Svar: Det finns en chans att det kan gå bra... men det blir inte utan problem i så fall.. kram :)
Esmaralda

19 Miltons Mamma:

skriven

Milton ❤️ den magnifika. Den som alltid anstränger sig lite extra för att göra mamma glad. Han gjorde det igen. Hur lyckas han, vilken kille 💕

Igår efter praktiken på hunddagiset var jag hemma. Struttade runt och jag hade Milleman i tankarna. Så får jag för mig att bara be om en regnbåge..
"Milton visa mig en regnbåge, jag vet att du kan. Kom igen! 😃💕"
Ingen regnbåge.. Tar en promenad med hundarna när sonen ringer (han är i stan med pappan) : "Mamma... Har du sett regnbågen?"
"Nä.. Jag har inte sett den"

Kommer en liten bit så POFF. En regnbåge... Jag blir helt till mig av lycka 😂💕 Den tonar långsamt bort tills den är väldigt svag.

Kommer in.. Kikar ut genom köksfönstret och POFF... TVÅ regnbågar varav den ena dock är rätt svag men den existerar.

WOW!! Underbara hjärtenhjärten ❤️
Extra speciellt när sonen ringer och säger det.
Betyder det ngt speciellt??? Tre regnbågar 🤔 Visserligen inte samtidigt över varandra.

.....

Byte av samtalsämne.
Den där gubben ger sig inte. Vet du vad han tog upp igår... Och han menade det..

Först pratar han om hur fantastisk vår son är på alla sätt och vis. Sedan att han vet att han och jag inte är lila för 5 öre sedan säger han: Seriously "C". Think through this. I want another child with you. We should have another child. I mean it. Really think carefulky about it. Think if We having a girl.. The Boys would be crazy about her. It is better with another boy... Osv osv...

Jag är inte förvånad. Inte första ggn han säger det, och menar det. Låter lamt när jag skriver.

Hur kan man sänka någon år efter år, stämma på vårdnad, polisanmäla, trakassera, misshandla psykiskt... Osv.. Och sedan tro att man vill gå tillbaka. Försöker påpeka att herregud.. Har det fungerat hittills men jag talar uppenbart för döva öron.
Hur 17 är man fubtad då man gör ovanstående saker och sedan tycka att vi ska skaffa ett barn till.. Och sedan sa han.. "Lets keep this beetween is"
Yä Right. Aldrig...Dåliga vibbar av sådant. Önskar jag kunnat spela in samtalet. Bevis.


NEJ jag har inte ens tanken åt det hållet. Men vet att nu är det dags att backa dvs inte vara hjälpsam, träffas för sonens skull etc då han även ber om mer och mer hjälp...Hela tiden. Ta reda på det här, gör det här etc.. Nope.. Fixa själv tycker jag.
Varför ett till barn???? Vad pysslar han med??? Why? TROR han verkligen att jag svarar JAAAAA och hoppar upp i hans famn..

Keep your friends close, but keep your enemies closer... En annan orsak till att jag tillåtit samtal nu etc

Jag har svurit på Miltons själ att ALDRIG gå tillbaka eller något sådant. Jag har lovat en annan super vän som stöttat mig och finns till 110 % och satsat vår vänskap att han INTE får komma hem till mig.

Easy peasy... Jag skulle aldrig "offra" det mest dyrbara jag har på den som plågat mig mest i detta liv.


Milton came through last night. För att visa att han finns där och stöttar mig. Han är stolt över mig, över förändringar jag gjort, över att jag skrattar och ler, tänker framåt. En hel del kvar men ligger ju inte i fosterställning och stänger ute omvärlden längre 😃
Något meddelande från pälsklingen 🤗💕?
......
Jag skulle ville se killens min och tomma face när mamma inte var i rummet 😂 Och att han gick på din story.. Vilket jag iofs inte tror han gjorde men känns ju säkert bättre att haspla ur sig en förklaring. Personligen hade jag nog sagt som det var hehehe... Mindre genant att hitta på en vit lögn som man måste bygga på ytterligare vita lögner på... Men å andra sidan blir berättelsen bra mycket skojigare så hihihi

Kjam från nyponrosen 🤗😉

Svar: Tre regnbågar och sonen reagerar också.. det var starkt och det var budskap om kärlek. Och ja, såklart skulle jag säga som det var... det brukar jag göra.. men inte den här gången... suck... och det straffade sig direkt... så universum pekade på mig med sitt långa finger och sa. tala sanning.. ALLTID , för annars går det så här :) Kram
Esmaralda

20 Rebecca:

skriven

haha jag hade nog hellre låtsas som inget jag :D
Jag pratar för mig själv ibland, när jag övar inför tal/låtsas att jag är någon jag inte är och drömmer mig bort, inte alltför ofta men det händer.

Svar: Ja med facit i hand skulle jag låtsas som ingenting... men ja fånade mig verkligen lite extra :) Kram :)
Esmaralda

21 Elsa:

skriven

Hahaha du är allt för rolig ibland Es! Ibland blir det tokigt men med lite humor kan man nog komma undan det mesta.

En fråga Es, är chansen stor att jag får något nytt nu innan/under sommaren? Kram

22 Anki:

skriven

Godmorgon Er
Haha tack för morgonens första skratt !

Med ett leende ska jag ta itu med förberedelser för midsommar .Behöver inte sitta ensam .Ungdomarna vill äta hemma och vi ska grilla och nu får jag lägga in en snabbsill och med hjälp av sonens flickvän ska det bli LCHF jordgubbstårta
Har jag tur kommer syrran en sväng med 😀

Ha en härlig Torsdag och lycka till med
Förberedelserna av talet 😉
Och ge MG en extra puss på nosen

Kram Anki med flock

Svar: Då blir det full rulle för dig på midsommar trots allt :) I dag blir det inte så mycket talförberedelse.. istället ska jag göra tårtbottnar... fixa potatissallad och städa gäststugan... och skriva en seans... MG hälsar tillbaka och tala rom att idag är han morgontrött.. och ledig från jobbet.... kram på dej och flocken :)
Esmaralda

23 Tingeling :

skriven

Haha! Bra räddning där 😀😉

Själv vabbar jag idag. Om man ska se nåt positivt med det så är det mycket lättare att vabba ett äldre barn än en 1-2-3 åring. Så tänkte rensa i hennes rum! kanske passa på att tvätta. Blir en bra dag ändå!

Håller på att städa undan på jobbet och kan lika gärna fortsätta här hemma med 😁

Snart semester också, har planerat in lite roligt och lite oplanerade dagar. Känner mig glad och allmänt nöjd. Positivt. Blir en bra sommar.

Trevlig torsdag!

Kram!

Svar: Krya på dej hälsning till barnet ! ! Låter som om din semester kommer bli fin ... skönt med oplanerade spontandagar också.. kram :)
Esmaralda

24 Kristin:

skriven

Hehe, lurer på hva han så for seg, kjære Esmaralda. Kom til å minnes boken "Hundreåringen som kløv ut gjennom et vindu og forsvant". Skal se han hadde lest den, eller sett filmen, og gjorde seg sine tanker.
Uansett, morsomt å lage litt moro ut av helt uskyldige ting.
Han fikk nok noe å tenke på.
Ønsker deg en fin dag, med eller uten forberedende tale.
KRAM!!

Svar: Ja jag läst boken och sett filmen och direkt efteråt kom jag att tänka på detta.. . stackars ventilman men jag antar att han är rätt härdad.. som besöker folk i deras hem hela tiden !! Ha du också en fin dag.. kram :)
Esmaralda

25 Dunegull:

skriven

Nu stökar mitt företag till det för mig och jag får inte avsluta mina anställning som jag önskar med datum utan de ska hålla mig kvar i 3 månader. Tror du det löser sig?

26 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns det som ett bra val att ta lägenheten? Eller kommer det bli för snävt med pengar?
Eller känns det som det kan bli bra?
Kram

27 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att gifta mig?
Ser du mig tillsammans med partner ganska snart?
Kram

28 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag undrar om det finns någon kollega på mitt jobb som tycker att jag är lite extra fin?

Tacksam för svar!

Svar: Jag ser ingen specifik men känner positivt vibbar kring jobbet och intresset för dig... fast jag tror du möter en man utanför jobbet... kram
Esmaralda

29 Läroliv:

skriven

Hahahaha, du är bäst Esmaralda. Tack för ett bra skratt och fin start på torsdagsmorron.

Kram

Svar: Ja, efteråt insåg jag ju så korkat jag betett mig... jag hade ju bara kunnat låtsas som ingenting.. kram :)
Esmaralda

30 Å M K:

skriven

Hej,
Kommer måndagens händelse bli en vändning?
Vill gärna tro att den har en viktig betydelse och att det blir positivt för en fortsättning åt rätt håll.
Kram <3

31 Solen:

skriven

Herrejösses så det kan bli! Man fick sig ett rejält skratt i alla fall här på förmiddagen! 😁
Jobbet är sökt så nu får vi se om det blir något med det. Man börjar väl bli lite för gammal för att bli tilltänkt överhuvudtaget. Man borde vara i 25-30 årsåldern med 45 års erfarenhet på de flesta jobb...
Ha det gott i det fina vädret! ☀️

Svar: Ja, ibland blir det segt men inom somliga jobb är det positivt att vara lite äldre... kram :)
Esmaralda

32 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Snälla kära Es, skulle så behöva lite hopp och uppmuntran nu! Kan du se något, vad som helst, något pyttelite, positivt om mig? Något positivt som kommer att ske? ❤️

33 Ht:

skriven

Hej!
Hur kommer det se ut för mig på jobbet till hösten, har jag hunnit få den nya tjänsten före hösten?
Kram!
Trevlig midsommar!

34 Till MIKAEL:

skriven

Vad spännande med damen som vill ha kontakt med dig. Du får berätta hur det går för jag tror vi är många nyfikna här. Kram från KW

35 Mona:

skriven

Min Kingen har levererat min första önskning som handlade om pengar. Det kom väntat ett femsiffrigt belopp och jag är världens lyckligaste människa just nu. Kram

Svar: Yippiiii :) Kram
Esmaralda

36 Jag:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag och A skulle passa ihop?
Kram

37 Skorpan:

skriven

Tack för svar.
Ringde om ett jobb, admin assistent i ett internationellt företag. Nån chans på det jobbet Es? Alldeles ny tjänst.. Tycker ju att det borde vara min tur ;).
Kram Skorpan

38 Lotta S:

skriven

Blir det bra med henne vi tänker anställa som tilläggsarbetskraft och sakkunnig i ett av projekten, kan hon ta en större ansvarsbit än vi först tänkte?

39 Maria:

skriven

Jag vill bli dig då jag blir äldre, du är så cool. Brukar din man få uppleva övernaturliga saker då han lever så nära dig? Tänkte då du är så medial. Jag är också lite öppen men vet män framförallt är ofta helt avstängda. KRAM glad midsommar

Svar: Nej, mannen är inte det minsta medial.. men det händer att han förnimmer sådant som är VÄLDIGT tydligt... som bara inte går att missa... men det är allt. Han är inte särskild andligt intresserad heller så vi passar bra för varann.. det blir en sund balans.. kram :)
Esmaralda

40 Michaela:

skriven

Omg!! Haha! Så jäkla kul😄 Önskar att jag fätt vara där och se det. Undra vad han tänkte :))

Inatt har kingen busat igen. Lämnat sin rosa fluffkudde och lagt sig på ovansidan av min mobil. Aktiv liten rackare detta :)

Kram från ännu en svettig dag i Sthlm. Vi har varmast och gillar det inte!

Svar: Ja somliga av Kingarna kan bara inte hålla sig stilla !! Håller med... supervärme är ingenting för mig heller.. kram
Esmaralda

41 Ghostwriter :

skriven

Om det skulle va ok för båda parter, kommer bytet gå igenom snabbt och bli godkänt av hyresvärdarna? Jag har ju en liten annorlunda sits ekonomiskt och kanske inte hinner fixa de... men lägenheten känns allt mer positiv.


Kram!! Och tack för tidigare svar!

Svar: Satsa bara om du är säker... det kan bli lite krux med godkännandet av hyresvärdarna.. men en chans att det reder ut sig... kram :)
Esmaralda

42 Hon:

skriven

Hej,
Ser det ut att komma nån vän in i mitt liv snart?
Kram

Svar: Ja, det kommer... kram :)
Esmaralda

43 Å M K:

skriven

Hej,
Provar igen...väntar på en händelse på måndag som jag hoppas blir en vändning på flera plan.
Ser du något? Jag ber verkligen om att det är nu det vänder.
Kram <3

44 Elisa:

skriven

Hej!
Ser det bra ut om jag skulle bege mig på en resa själv igen, för att träna på att få upp min självkänsla såsom jag gjorde tidigare? Tänker det kunde vara bra innan jag slår mig ner sen och påbörjar studier eller så..
Kram

Svar: Ja, det ser bra ut och jag tror det skulle vara nyttigt och innebära att självkänslan växer... kram :)
Esmaralda

45 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Snälla kära Es, skulle så behöva lite hopp och uppmuntran nu! Kan du se något, vad som helst, något pyttelite, positivt om mig? Något positivt som kommer att ske? ❤️

Svar: Det kommer bra och positiva ting... försök andas.. fånga de bra stunderna i nuet... ger man efter för hopplöshet och mörker blir det svårt för universum att leverera.. kram
Esmaralda

46 AnnaK:

skriven

Oj oj......spanet var och hälsade på idag på jobbet! Så trevligt att få titta lite igen 😊 Han verkade uppriktigt glad att se mig? Eller? Blev då granskad för han kommenterade mina blåmärken 😂

Kram 🤗

Svar: Visst piggade det upp hans dag.. kram :)
Esmaralda

47 Helena Ir:

skriven

Tack :).. trevligt,men inte den rätta!

Kram :)

48 Milla:

skriven

Haha du är rolig. Kommer det ordna dig med min dotters skattejämkning som sommarjobbet vägrar fixa? Vi lämnade för två månaders sedan o ändå har de dragit skatt tre ggr. Suck.

Svar: Det ser ut som om det kommer att lösa sig.. kram
Esmaralda

49 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Tack för ett gott skratt 😂.
Jag brukar också prata med mig själv. En gång när jag var liten och var i stallet och övertygad om att jag var ensam så gick jag och småpratade med mig själv när jag plötsligt stod öga mot öga med de coola tjejerna som satt i sadelkammaren. "Brukar du prata med dig själv "frågade de. "Jag pratar med hästen," svarade jag. Fast hon stod ju i en annan ände i stallet och skulle behövt superhörsel för att höra mig. Jättepinsamt tyckte jag då 😱😂. Nuförtiden brukar jag säga att jag pratar med mig själv eftersom det är då man får de bästa svaren 😁. Men det verkar mycket roligare att göra som du 😂.

Just nu önskar jag att du var bra på att hitta borttappade saker. Först tappade jag bort ögondroppar som jag hade köpt för 400spänn. Jag begriper inte vart jag har lagt dem. Inte ens mamma som genom att kombinera sina kunskaper om mig med sina allmänna husmorsinstinkter brukar kunna lista ut var jag gömmer mina grejer lyckas knäcka den här nöten.
Sen har min tempotrainer för simningen försvunnit också. Jag är rädd att jag kanske har tappat den vid sjön. Det kostar ju 500kr att köpa en ny ! Jag är verkligen dyr i drift. Jag hoppas så att den ska ha trillat ur väskan här hemma och att jag ska hitta den. Jag är verkligen ledsen för att den är borta.

Kram ThereseC ❤️

Svar: Kanske någon annan i bloggfamiljen kan hjälpa till ? Kram
Esmaralda

50 Michaela:

skriven

Blev inspirerad efter ditt inlägg så ringde upp hobom och frågade om han blockat mig igen eftersom han inte svarat på sms. Var underbart att höra hans reaktion på att jag ringer helt plötsligt efter ingen kontakt på ett tag :) Lät både glad och skräckslagen 😄 Men jag ville ha ett svar så då fick det bli såhär :) Han lär INTE höra av sig igen😄
Kram igen!

51 Mirre:

skriven

Hej Es,
Kan du se hur min aura ser ut?
Kram ☀

Svar: Orange/gul röd... den är vacker och stabil.. kram :)
Esmaralda

52 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Är vår vänskap förstörd för all framtid nu? Känns det så? Kram

53 Till KW:

skriven

Spännande säger du... jag som kanske är sämst på sånt här, funderar på om jag ska ge alternativt att vi ses naturligt under täcket och tar det där ifrån, andra alternativet är kanske vänta tills vi träffas i typ i kön på ICA och det blir naturligt nämen hej är det du :)

Eller så är jag bäst på sånt här och springer på henne redan ikväll och vi kommer på först när vi har frukost på sängen imorgon att det var hon som skrev i bloggen:) märkligare saker har väl hänt...

Kram
Mikael

54 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Det verkar vara väldigt olika vad man kan tänka sig.

Ser det ut som om han är en sådan person som det inte skulle göra något att träffa någon som var gravid?
Kram

55 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag har ett tips till de som vill prova MSM-pulver (som du skrev om för några veckor sedan): på www.bulkpowders.se kan man beställa väldigt billigt MSM-pulver som lär vara lika bra som dyrare varianter. Man kan även köpa billiga magnesiumtabletter där och andra kosttillskott. Bulkpowders finns även i andra länder.

Svar: Tack för bra tips !!
Esmaralda

56 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Jag försöker öva upp min intuition och lyssna på mitt inre. Hade jag rätt i känslan av att jag inte var själv på arbetsplatsen i morse? Det lät små ljud här och var (knäppningar och dunsar) och det kändes i luften att det var någonting i görningen. Har känt samma sak några gånger tidigare på samma ställe när jag vet att jag är själv på våningsplanet.

Kram


Svar: Ja ibland får du helt enkelt lite sällskap från andevärlden... kram :)
Esmaralda

57 Kvinnan :

skriven

Ser du när min mans bror slutar hos oss?

58 F:

skriven

Hur många barn kommer vi att ha tillsammans?

59 Fatima:

skriven

Finns det något meddelande till mig. Kram

60 Skorpan:

skriven

Firar att m7dsommaren har börjst med en glass vid stranden. Molnrn tornar upp sig, åska på gång månne?

Bokföraren får inte siffrorna att stämma o nu undrar jag om det beror på nåt jag har gjort fel, eller om det reder ut sig inom det närmaste? En vecka ännu på jobbet p sen semester, ska bli såå skönt..
Ha en skön kväll!
Kram Skorpan

61 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Vilken onsdag. Bra att kunna imrovisera Es,det kan minsann inte alla! Men du fixar det😊
Han fick nog sej en funderare den där killen😁.Men tänk så bra att du gav honom en funderare😊.
När han gick blickade han nog över gården för att möijligtvis få se en glimt av den speciella mamman,a vem vet😊
Bra med händelserika onsdagar!

Kram Solstjärnan ⭐

62 Jessica:

skriven

Hej Es!

Kommer jag och H gifta oss i framtiden?
Kommer det hålla mellan oss?

Kram:)

63 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda! Hur kommer det sig att jag känner mig så jävla ensam och utanför på jobbet och bland mina arbetskompisar? Ändå vet jag att de gillar mig och så. Men känslan blir jag inte av med hur jag än försöker.

Känslan att jag inte borde vara där och att jag inte hör dit växer sig bara starkare. Känner stark ångest då jag ska till jobbet.
Kram
Jennifer

Svar: Kan det vara så att du själv tänker lite fel.. och ställer dig känslomässigt utanför ? Jag ser ju att du är omtyckt.. men å andra sidan så är detta inte det ultimata jobbet för dig... du har stor kapacitet och den kommer inte till sin rätt så som den skulle kunna... kram
Esmaralda

64 Snödroppen:

skriven

Du är helt underbar, vilka härliga skratt man får av dej😂

Es, om jag tar språnget nu, blir det kalabalik? Kommer det lugna sej?
Kram💕

Svar: Ja räkna med kalabalik men det kommer lugna sig.. kram
Esmaralda

65 linnea:

skriven

hej es. jag har ett stort problem.försökt få barn i 6års tid men det lyckas inte. Varje dag e jag lessen över det, påverkar mig så och är så himla lessen varför det inte lyckas😭😭😭😭😭😭

nu e jag redan gammal och vet inte vad jag ska göra

66 Tiss:

skriven

Hej Es!
Jag känner mig som en sån dålig människa. Är på avdelningen och skulle ha skrivits ut. Eller ja, jag är redan utskriven. En vän (hon som höll på att ta livet av sig) och jag skulle åka in till stan och köpa alkohol om en stund, men jag börjar må sämre och kommer förmodligen att skriva in mig igen. Nu ringde jag och jag hörde hur besviken hon blev och tyckte att jag skulle sagt något tidigare. Nu spelar hon lite på mina känslor. Åh, jag känner mig verkligen som en hemsk människa. Hur fan står jag ut med mig själv? Är jag så hemsk som jag känner mig?

Svar: Nej inte är du hemsk inte.. man man dåligt så mår man dåligt... men du kan mer än du tror.. kram :)
Esmaralda

67 Vitlilja:

skriven

Kan du se något speciellt som händer i sommar för mig?

68 Helena Ir:

skriven

Jag har läst dagens blogg igen..och mungiporna åker upp..Det där med att man får sina egenheter när man blir äldre :) Jag fattar inte hur och var du fick det ifrån..Det här var min form av humor.. :) Fortsätt vara den du är!!

Kram :)

Svar: Jo tack... fast ibland tröttnar man liksom på sig själv :) kram :)
Esmaralda

69 Tiss:

skriven

Jag vill poängtera att jag hörde av mig två timmar innan.
Åh vad hemsk jag känner mig 😥

70 Jossan:

skriven

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!!

Börjar fundera mer och met på drömmen om J. Varför dök han upp i min dröm? Har inte tänkt på honom på såååå länge. Ville han något när han kom in i min dröm?

Kram

71 G.H:

skriven

😂
Du kanske förgyllde hantverkarens dag:) nu har han något roligt att prata med sina arbetskamrater om;)

Drömde i natt att jag hade två barn och det kändes sååå bra:)

Firar midsommar på lördag här och ska faktiskt på ett allmänt firande och sen en privat fest, inte illa alls för att vara USA, ser väldigt fram emot det:)

Kram:)

Svar: Härligt.. det känns som om det kommer bli riktigt bra.. kram :)
Esmaralda

72 Stjärna:

skriven

Vad gör man då man på allvar är fem före att kasta in handduken och ge upp?

73 Lodis:

skriven

Praktiserar på hunddagis just nu. Inte riktigt min grej på heltid då jag själv har djur att ta hand om.
Detta är ett steg ut i arbetslivet.....
Vad ser du mig jobba med i framtiden?
Djur, människor?
Turism kanske? Säsongsbetonat?

Mvh Lodis

Svar: Jag ser dig jobba med människor, på ett eller annat sätt.. du har mycket att ge.. kram
Esmaralda

74 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag frågade dig för ett tag sedan vem som skulle tatuera sig först mellan mig och min lilla syster och du sa att de var jag, men de stämde inte. Nästa vecka har hon bokat tid före mig för att tatuera sig. Återigen är hon först, inte för att de är en tävling men hon har alltid varit först ut med allting. Vore bara kul om en annan hann göra något innan hon gör något. Hon har både gift sig först och skaffat barn först, körkort, ett jobb och reser till varma länder. Nu blir de tatuering först också. Avis och avis ... nä men tycker bara att de vore kul att göra något också men här blir de bara att kämpa, kämpa och åter kämpa. Tröttnat på de faktiskt. 😞 Ser du om de blir en tatueringen i år överhuvudtaget? Eller kommer de dröja länge? Tack i förhand! Kram Zoey 💕

Svar: Då var det nog så att du tänkte tanken på tatuering först... fast du ska inte se det som att hon gör saker och ting först.. di gör ju annat också som inte hon gör... tatuering kan de bli när som helst om du bara kommer till skott.. kram
Esmaralda

75 Annika:

skriven

Hej Esmaralda. Vissa tror inte på något som aviker i vardagen. Min syster har varit med om något kusligt vill jag säga. Ser du det samma vad som händer där hon bor. Huset kanske?. Varma kramar.

Svar: Ja, det är faktiskt något med huset.. kram
Esmaralda

76 Dunegull:

skriven

Hej Bästa!
Jag la till mig i resegruppen på facebook som du rekommendera. Hitta en kille som ska ut och segla i sommar som jag precis prata i telefon med. Han verka väldigt trevligt och har samma förväntningar som mig. Vad tror du om detta? Kan det bli lyckat om jag hänger på? Vad ser du kring det?
Kram

Svar: Ja, klart du ska ge det en chans.. träffa honom innan och se om kompiskemi kan uppstå... kram :)
Esmaralda

77 Mareli:

skriven

Hej,
tips på hur lite fira midsommar imorgon då jag inte känner nån här? Jag och killen bara undviker varann nu eller bara grälar så måste väl försöka umgås med mig själv..
Kram

78 A:

skriven

Haha, man blir alltid på glatt humör när man går in här o läser. Tack för leendet du ger.

Är T intresserad av att träffas igen? Han säger att han saknar mig men han är inte alls som innan. Han skriver bara om jag hör av mig o nu försöker jag hålla emot o inte skicka till honom 🙈
Börjar bli väl ensamt nu.
Men trivs i mammas hus o jag tror hon är med oss och att hon gillar att jag o pojkarna bor där o att hon gillar att huset äntligen har blivit så som hon ville när hon levde. Lite mer ordning. Även om altanen inte är som hon ville men det ska vi nog fixa också nån gång 💚
Glad midsommar önskar en tjej utan några direkta planer 🇸🇪🥂🦋

79 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, ser det ut att bli en resa utomlands till värmen med exet i sommar ?
Tackade nej till resan i midsommar. Måste samla lite kraft och tänka på mig själv nu. Är inte så pigg alls efter alla turer till akuten och sövningen. Känns som det är mitt ansvar att mamma har det bra med i midsommar.
Kram

80 Ia:

skriven

Hej
Imorgon är det midsommar och ingen har hört av sig och de jag pratat med har sina traditioner. Blir det till att fira midsommar själv?

Kram

81 Jeanette:

skriven

Tack för svar för någon dag sedan. En stor omställning att jobba natt. "Hinner" inte med hemmet, men det kommer.

Jag har fina arbetskamrater som stöttar o vi har roligt ihop. Jag trivs men känner mig lite tafatt men det kommer mer o mer.

Glad Midsommar!
Kram

82 Jennifer:

skriven

Fick avslag på en viktig ansökan vilket gör mig väldigt ledsen. Är så ensam i min kamp. Nu skulle jag verkligen behöva höra att allt kommer att ordna sig. Annars vet jag inte hur jag ska orka kämpa vidare

83 Fatima:

skriven

Finns det något meddelande till mig

84 F:

skriven

Ser du när min mans bror slutar hos oss?

85 Måddan:

skriven

Härligt att höra din berättelse.
Själv har jag hört att ett flickebarn skall komma till mig men jag vet inte när ? Vet du när hon kommer till mig ?

Svar: Hon ser helt klart ut att komma.. men jag ser inte när, tyvärr... kram :)
Esmaralda

86 Tingeling :

skriven

Såg en kommentar här om att få en uppföljning på om hur det går med dejten för Mikael, jag vill också veta! 🙂 är väl så när man inte har eget kärleksliv, då får man leva genom andras haha!

Var hos tandläkaren med dottern och nu blev det bra igen och hon blev sig själv. Att ha ont i munnen/tanden är inte roligt. Jag är lite partisk här nu som mamma men hon är faktiskt helt fantastisk, som jag sagt tidigare, stark tjej. Hon låg där snällt i stolen. Å andra sidan har hon alltid gillat vård. Vi åkte till leksaksaffären efteråt och hon fick välja något ❤

Skulle inte förvåna mig om hon blir doktor. Eller veterinär som hon själv är inne på just nu. Hon vill jobba med att enbart operera bebisdjur, säger hon 😊

hon är väldigt förtjust i djur och har börjat säga hon vill ha vegetarisk mat. Säger jag att något inte innehåller kött så äter hon det men inte när det är kött i... ex köttfärssås. Tänker mest på näringen... att inte få järnbrist osv. Kanske nåt att kolla upp, försöker vara neutral i detta så hon får välja själv. Har en känsla att detta inte kommer gå över utan hon blir kanske hel-vegetarian så småningom?

Nu ska jag lägga ansiktsmask och ögonmask och bli fin(are)

Kram!

87 Soul:

skriven

Ser du om denne man kommer besöka mitt hem en vacker dag?

88 kattflickan:

skriven

Hej E,

Blev lite glad av ditt svar senast - det kanske är precis vad jag behöver - nåt lättsamt och inte seriöst - bara att känna lite sådana känslor igen. Såå länge sen...om det nu blir nåt dejtande av... kan han annars bli en killkompis? Hade vart lite kul tänker jag.

Glad midsommar!
Kram! - återkommer snart med frågor i en seans!

89 kattflickan:

skriven

Hej E,

Blev lite glad av ditt svar senast - det kanske är precis vad jag behöver - nåt lättsamt och inte seriöst - bara att känna lite sådana känslor igen. Såå länge sen...om det nu blir nåt dejtande av... kan han annars bli en killkompis? Hade vart lite kul tänker jag.

Glad midsommar!
Kram! - återkommer snart med frågor i en seans!

90 kattflickan:

skriven

Hej E,

Blev lite glad av ditt svar senast - det kanske är precis vad jag behöver - nåt lättsamt och inte seriöst - bara att känna lite sådana känslor igen. Såå länge sen...om det nu blir nåt dejtande av... kan han annars bli en killkompis? Hade vart lite kul tänker jag.

Glad midsommar!
Kram! - återkommer snart med frågor i en seans!

91 AnnaK:

skriven

Tack för alla svar! Kul att jag piggade upp hans dag.....han piggade sannerligen upp min 😊 Tänk att så lite kan göra så mycket!

Kram 🤗

92 I wonder:

skriven

Halloj!

Romansen varade inte länge med J. Jag följde ditt råd om att följa vad som känns bäst. Frågade rakt ut om han vet vad han vill med oss. Jag själv vet ju inte men vet iaf att jag inte vara vill vara ”myskompis” jag vill ju ses och utforska OM man passar på djupare plan.
Han svarade så fint och genomtänkt. Han trodde han var redo efter senaste förhållande, trodde han var redo att dejta lite mer seriöst men han känner att han inte är det ännu. Han tackade mig att jag frågade rakt ut så att han blev tvungen att rannsaka sig själv.
Jag är inte ledsen Es men ser du om han ändrar sig? Hade varit kul o mysigt med en länge sommar romans liksom...

Kommer min soulmate snart?

93 Ullie:

skriven

ha ha nej men va komiskt det blev
ja men alltså han kommer npg tycka detta va det roligaste besök han hade haft på hela dagen :D

ha en jätte fin midsommar kram ullie


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: