Två lager på varann....

Jag vill berätta om en liten men underbar händelse nu under midsommar

Tillsammans med våra Göteborgsgäster tog vi en rejäl promenad – och vi promenerade  på stranden just  nedanför  det gamla  sanatoriet  Kronprinsessan Viktorias sjukhus.. eller KVS som det kallas i folkmun.

Nuförtiden är  de stora byggnaderna renoverade.. det finns ett  vårdboende men också vanliga hyreslägenheter.

// Såhär ser KVS ut idag//
 
// Och så här såg det ut förr i tiden.. i slutet av 1800 talet //
 
 
Framförallt barn  med tuberkolos skickades till Sanatoriet för havsluften skull
 
 
 
 
 
Somliga var väldigt sjuka och avled.. och andra mådde bättre och repade sig och kunde så småningom åka tillbaka hem igen. Barnen kom ofta från fattiga förhållanden och på Sanatoriet serverades det rikligt  med näringsrik mat.
Och naturligtvis sol och bad !
 
Säkert var vistelsen ett helvete för många och barnen saknade sina familjer - medan andra fann sig väl tillrätta och badade,  lekte och mådde väl.
 
 
Vi promenerade längs stranden.. precis vid KVS och  plötsligt flyter dåtid ihop med nutid Jag vet  att nuet är nu och  dåtid då.... men det är fashionerande när det händer... när jag kan förnimma gamla  KVS byggnaden.. bryggan.. barnen som badar i  sina tidsenliga badkläder... vitklädda sjuksystrar på stranden...  och det är ungefär som två lager ovanpå varann... dåtid och nutid.
 
Jag ser några flickor i sanden som bollar till varann med en tygboll... kanske den var virkad.. och jag ser  en liten pojke ligga på en brits med huvudet på en kritvit kudde. Stackarn var nog för sjuk för att kunna leka med de andra barnen men fick vara med i alla fall
 
Det är skratt och stoj i luften för barn är barn även om de är sjuka.
 
 
Efter mindre än en minut flöt allting tillbaka till sina rätta platser och nu var KVS bara ett KVS i nutid och alla badande barn hade  vanliga moderna badkläder och inga vitklädda sjuksystrar syntes till
 
Så blir det ibland för mig och jag har ingenting alls emot det.
 
Kram & kärlek
 
 
 
 
1 Rebecca:

skriven

Häftigt!
Det påminner mig om en syn jag hade igår. Jag var på väg ner för trappen hemma och då såg jag en människa som gick från hallen mot vår gillestuga. Jag trodde det var min syster och hennes kille som kommit till oss (för de var på väg hem till oss) och tänkte ropa att dem kommit. Så verkligt var det. Men innan jag hann ropa så försvann gestalten mitt framför mina ögon. Jag blev minsta sagt chockad. Detta skedde dock på några sekunder.
Såg jag i syne eller såg jag något från andevärlden?Kram

Svar: Jag tror att du såg en bild från gamla tider.. ibland gör man det fast de flesta är nog inte medvetna om det... kram
Esmaralda

2 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Får han också en bra känsla då vi spontant ler varmt mot varandra? Känns som om vi är med i en hemlig klubb. Kram

3 Pia:

skriven

Idag är det dags. Jag ska på ovälkommet besök till min "nya" läkare genom sjukhuschefen och han får berätta för mig varför han struntade i planeringen, mitt tillstånd och att ringa som utlovat många gånger. Än en gång försöka få honom att förstå konsekvenserna och på vilket sätt ju själv kommer bli tvungen att lösa situationen när de inte "vill" för jag kan ju inte tvinga dem hur mycket jag än vill och försöker. Är lite rädd att bryta ihop totalt efter bara fyra timmar sömn också. Men det får bli som det blir, orkar varken vänta mer eller försöka övertyga honom till att han måste hjälpa mig.

Svar: Jag håller alla tummar.... styrkekramen
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Es,
Gillar att kolla på gamla svart vita foten.
Kommer jag slippa se K och S i sommar ? Tror de är på väg till Sberige. Vet inte riktigt vad som hänt. Men är min misstanke rätt att det är Camilla som ligger bakom och inte hållit vår konversation för sig själv och skärmdumpat något ? Hon kan se så lurig ut ibland den donnan.
Kram

Svar: Det känns inte som om C gjort något illa.. inte medvetet.. kram
Esmaralda

5 Linda:

skriven

Ibland tänker jag att det skulle vara intressant att bara för en stund uppleva 1800 talet, eller 1900 talets början. Då man inget visste om mobiler och ultrasnabb teknologiutveckling. Men jag gillar nog ändå att saker och ting går framåt, så någon längre stund skulle jag inte vilja stanna :) Men att se och fåuppleva hur det var då, spännande!

Ja en fling är nog enda jag vill ha av den yngre, ingen framtid där, men känner mig mer än redo för en sommarflört. Men honom, eller någon annan, finns väl killar man kunde ha en flört med, visst, men man måste ju gilla killen i fråga också, annars får det va :) Killen från utlandet ville komma och hälsa på, jag känner kanske att jag inte vill ha honom här. Gillar honom, har honom gärna som min vän men jag tror hans förväntningar är något annat, som jag inte är beredd att ge. Vet inte hur jag ska ta mig ur det bara... han vill stanna en långhelg, jag tänker att en dag skulle passa bättre :)

6 morgnar kvar, sen ska jag lata mig i 4 veckor ;)

6 Stjärna:

skriven

Hej varför hjälper universum inte mig??? Jag är helt ensam

Svar: Ibland finns det en lärdom man ska göra på egen hand..universum kan inte fixa allt... och de svåra kan vara att se sin lärdom och ta sig igenom den.. kram :)
Esmaralda

7 MarieP:

skriven

Kommer jag och Tjerko träffas för en dejt i sommar?

8 Susan:

skriven

Åh lite barndomsminne, va på KVS och fick hålfotsinlägg i järn där på 70-talet, tur att det görs i lite bekvämare material idag.
Mina fötter är inte dom bästa men med tanke på allt dom utsätts för så är jag glad att dom e så bra som dom e.... hoppas dom håller några åt till

Kram

Svar: Vad roligt att du var här :) Och fötterna kommer hålla... kram :)
Esmaralda

9 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Ser du om de blir ett kyrkbröllop för mig? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Ja på ett eller annat sätt blir det nog så.. kram
Esmaralda

10 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Är det riktigt som jag känner av, att min arbetskamrat A (tidigare goda vän) försöker få mig obekväm, och ge mig känslan av att jag är inkompetent? Nu vet jag ju själv att jag har enormt mycket kunskap, men på något vis tror jag att hon när sig genom att på att "på ett fint och subtilt sätt" trycka ner andra, dvs få egen kraft genom att kritisera sin omgivning.

Önskar alla i bloggfamiljen en fin dag!

Svar: Arbetskamraten har ibland ett sätt att vara som är lite otrevligt även om hon inte menar så illa med det.. kram
Esmaralda

11 Skorpan:

skriven

Åh jag önskar att jag hade lite av din förmpga Es. Den skulle jag vilja använda i min gamla hemstad i den stadsdel som brann upp, nästan alla hus, o sedan flyttades sraden till sin nuvarande plats. Tänk att få se o uppleva den platsen som den såg ut på 1800-talet.... Men jag har nu inga såna förmågor så jag får leva i nutid ;).

Kingen känns inte av på nåt vis, men jag antar att han bidar sin tid o lyser illröd o sparkar mig då det rätta tillfället är inne, eller? Vad sker om två Kingar ur samma "kull" möts? Inget, eller allt, en katastrof? En tanke som dök upp...

Nästsista dagen innan semestern, nåt finns att fixa o känns som om ena "chefen" är missnöjd där hen kommenterar från semestern.. Nåja, snart har jag en ny chef, o bara en ;)...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Om två Kingar möts kan det spraka till ordentligt..och i din King finns det liv, helt klart ! Kram :)
Esmaralda

12 Jensa:

skriven

Finns det någon attraktion/energi mellan han J och mig på mitt jobb? Eller är det bara i mitt huvud.

13 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan tänka mig att det är både trevligt och ibland lite otäckt att se såhär iallafall beroende om det är något lidande eller något glädjefyllt man får se. Just när det handlar om barn blir det så känsligt.

Es, träffade ett gäng igår tjejer. Gillar dem. Men jag måste erkänna att jag blev lite förvånad igår över hur det snackas om andra personer. Lite skitsnack förekommer väl alltid även om jag inte är mycket för det.
Men det snackades om personer i deras närhet. Det var säkert inte så illa menat?
Men tror du dem snackar om mig när jag inte är med?
Jag är väll lite i känsligaste laget men en av tjejernas man han sa hejdå till nästan alla men glömde helt bort att ge mig en kram och säga hejdå. Tror du han tycker något negativt om mig?
Kram

Svar: Jag tror inte heller de menade något illa och visst nämns du när du inte är med.. fast inte på ett elakt sätt.. och att tjejens man glömde dig var ett misstag.. ingenting personligt.. kram :)
Esmaralda

14 Dunegull:

skriven

Tror du jag kommer få komma tidigare ifrån min arbetsplats idag än de 3 månader? Kram

15 Lite orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är lite orolig över vad folk ska säga och prata om mig om jag ska berätta att jag är gravid med mitt ex. Ser du en del skitsnack om mig när folk får veta detta?
Eller ser du att dem kommer att stötta mig?
Tänker speciellt på ett gäng som tyckte att jag skulle intressera mig utav deras kompis och jag visade intresse men det var innan jag fick veta det här . Finns det tecken att dem kommer tycka jag är oärlig när dem får veta?

Var ett tag sedan jag hörde utav honom nu. Tror du att han tänker på mig? Ser det ut som om jag och exet kommer att få en bättre kontakt med varandra igen? Och finns det någon möjlighet att vi kan finna tillbaka till varandra?

Kram

Svar: Du ska inte bry dig om vad andra tycker & tänker & pratar... gå din egen väg ! Kram :
Esmaralda

16 AnnaK:

skriven

Häftigt! Som att resa i tiden ju 😊

Supersnyggingen är väl inte mer än allmänt trevlig va? Vi spelar ju inte riktigt i samma liga 😂 Har fan blivit karltokig på äldre dar 😆 Är nog för att jag aldrig innan märkt att nån spanat på mig. Nu på sistone har det varit flera stycken. Undrar varför? Har ju blivit äldre och fulare. Är ett nytt fenomen i min värld.

Kram 🤗

17 Carin:

skriven

Godmorgon 🌥☕️
Att hamna i då- och nutid måste vara spännande, i synnerhet på sådana platser där utseendet inte förändrats så mycket till det yttre, endast folket 💕
Till blogg familjen och Ezmaralda: Behöver tips/ord på vägen i min nuvarande förändring: jag har läst någonstans att för att bryta repeterande misstag ska man välja en ny väg.
Jag är i ett vägskäl hur jag ska förhålla mig till möten med människor i framtiden. Mina misstag är att jag tar in människor och deras känslor (kan vara om vad som helst), när de sedan har fått de velat ha (och ibland fått höra vad de egentligen velat höra) så är jag sedan kvar och urlakad, utmattad och ofta jävligt förbannad att dessa människor är så självupptagna. Eftersom de inte vet vad jag går igenom så är det ju mer mitt ansvar att undvika dessa situationer.
Men - om jag ständigt ska undvika situationer och möten så kommer jag ju att sluta upp med att vara ensam. Eller?

Kram

Svar: Du ska göra möten och du ska träffa människor men du behöver dra dina gränser och inte ge ut mer än vad som får dig att må bra... kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

God morgon...

Usch fy vilken gräslig dag igår mådde så fruktansvärt dåligt och hade helst inte velat gå upp ur sängen. Men jag fick mina lakan tvättade och sovrummet städat.. Idag blir det väl de sista 3 rummen som ska städas.. Får se om vi kommer iväg på bärbuffé eller inte.. Den ens visste inte om hon pallade eftersom graviditeten får henne att ha så ont i kroppen... usch känner ändå den ångesten i kroppen...
Jag fattar inte hur ni kan se så olika med kärleken typ hur många ser mig träffa honom i höst.. någon om 1-2 år... nä ska jag behöva vänta så länge så lär jag hamna med mitt ex igen för han börjar visa mig en fin sida.. men det är inte han jag vill vara med...

Vill må bra nu

Kram

19 Helena Ir:

skriven

Vilken känsla att få dessa snabba glimtar av dåtid.

Här har inte sovits mycket och oroligt..alltid något..oroligt för äldsta dottern..Hon är förtvivlad och ska hon nu flytta till huset i skogen som hon får låna/hyra av den här mannen. Kanske lillasyster lånar ut sin lägenhet..Jobbigt när hon sagt upp lägenheten och står utan om 2 månader.
Och jag är mamma och behöver finnas till..oj.oj..Blir ju ledsen..! Och hon gråter..
Jag kan inte trolla..ska det ordna sig?
Kram


Svar: Det kommer ordna sig.. jag ser inte riktigt hur men det grejar sig.. det här är övergående.. kram
Esmaralda

20 Anki:

skriven

Godmorgon Er
Du får då " dubbel utdelning " av dina promenader 😉

Utdelning av saft eller annan dricka på morgonen har dragits in för de gamla på äldreboendet här i byn.Vill de ha ägg måste de köpa dessa själv ..vart är vi på väg när vi serverar de gamla vatten och bröd 😢

Ha en fin Torsdag här njuts det av att slippa vattna
efter gårdagens välgörande regn

Kram Anki med flock

Svar: Fy så arg jag blir... saft och ägg ska dom inte få... fängelsekunderna har det bättre ! Hoppas den lilla mår bra nu ? Kram
Esmaralda

21 Mags:

skriven

Hej

Hej Esmaralda

Jag undrar om du kan se något kring min ekonomiska situation i det närmaste och längre fram i tiden, och hur livet kan tänkas gestalta sig.


Allt känns ovisst.




Svar: Det kan svaja närmaste tiden men det sätter sig och det kommer bli stabilt.. kram
Esmaralda

22 Ghostwriter :

skriven

Såg en bostad jag kunde tänka mig, men kommer den andra parten tycka om min? Tänkte mer om jag skulle satsa!




Kram :)

23 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda!!
Känner mig helt desperat och olycklig nu över min livssituation då jag faktiskt inte kan ha det såhär!!!!!!!!! Det bara inte går, kan inte leva såhär😭😭😭

Gör förändring säger man men vad kan jag göra???!!! Har försökt allt jag bara kan tänka på😭😭😭😭😭

Svar: Jag förstår hur jobbigt det måste vara men ingen annan kan förändra till dig... det är något som du själv måste komma underfund med.. och det tror jag du gör också så småningom...kram :)
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Wow!
Som att tiderna är parallella..?

Ver inte vad det är för fel på mig, sover så djupt och hårt. Är så oerhört trött så att jag har svårt att ta mig upp ur sängen..?

Blir lite spontana händelser nu i livet. Önskar bara att det kunde vara lite romantik med, kanske kommer sen...😏

Kram

Svar: Bra med spontana händelser och vem vet... det kan kanske locka fram romantiken... kram
Esmaralda

25 Mimis:

skriven

Hej!

Inget jobb, ingen inkomst. Hur kommer det att bli..går det åt helsike eller fixar det sig snart??

Kram

Svar: Det kommer fixa sig... förstår att det är tufft och skickar stor styrkekram
Esmaralda

26 Mia:

skriven

Tips till Carin, jag hade samma problem, för mig hjälpte en seans med Esmeralda, hon beskrev hur jag ska förhålla mig till människor och har skrivit upp det på min anslagstavla. Har i alla fall hjälpt mig mycket. Jag har även fått blockera ut vissa människor ur mitt liv som jag vet är HELT omöjliga för mig att hantera. Kram!

27 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Får han också en bra känsla då vi spontant ler varmt mot varandra? Känns som om vi är med i en hemlig klubb. Kram

28 Anna:

skriven

Hej Es, och tack för ditt svar!

Ja, jag vill! :) Hur stora är chanserna att vi blir ihop?

29 <3:

skriven

Tack för svar kära Es.

Kommer jag slippa se S och K i sommar tror de är på väg till Sverige. Kan du se varför Kajsa plötsligt blivit så otrevlig ?
Kram

30 Anki:

skriven

Moses är fortfarande lite "låg" får välja takt o längd på promenad Han hade ju fortsatt försämrade levervärden med ny provtagning om en vecka som säkert visar bättring
Han äter normalt nu så jag är inte orolig längre 😊

Pussa på MG från hela flocken💖

Svar: Vad skönt att höra... MG skickar pussar och mys till Moses.. kram :)
Esmaralda

31 *:

skriven

Hej

O Tack Es, läser din seans emellanåt som jag fick av dig för rätt längesen. Där du beskriver min styrka och att jag har kapacitet till mer än vad jag tror. Och ja det känns bra, jag är på väg uppåt igen. Skönt !

Är egentligen jättelycklig med min man, men hans humör går mig på nerverna....... han blir inbunden och vill inte prata och bara ligger i sängen hela dagarna om han blir arg, sur eller irriterad över nått.
Nu sa jag visst nått häromdagen som han tolkade helt fel, ville bara ge lite pepp och tips på hur han ska bli frisk, men det tog han helt fel och blev skit arg och gick o la sig på soffan, och där han ha legat typ sen dess. Vägrar prata !!

Annars är allt bra, och jag skiter i det där nu för det blir bra om några dagar. Men det är dåligt riktigt dåligt. Kidsen hade typ levt på godis hela dan när jag kom hem på kvällen, såg ut som ett bombnedslag hemma med gammal disk o skit. !!

Men jag får nog acceptera att ska jag vara med honom så får jag ta den delen också, och ja det funkar bättre nu.
Vet att han älskar mig mest av allt och det inte finns någon bättre tjej än jag, för det säger han ofta. Och jag vill inte slösa energi på hans dåliga beteende, då gör jag annat dom dagarna i stället. Saker som får mig att må bra.

Kommer han tillbaka tror du ? eller kommer han alltid ha sånt där humör ??

Kram
*

Svar: Din man har ett destruktivt sätt att lösa problem på. Människor som är extremt passivt aggressiva får andra att må riktigt dåligt. Du ska sätta ner foten och ställa krav.. så här kan det inte vara.. och du ska inte ta alltför lättsamt på det hela...kram
Esmaralda

32 Michaela:

skriven

Intressanta upplevelser du får vara med om! Jag tycker svart-vita foton från gamla tider är obehagliga. Varför vet jag inte.

Igår polisanmälde jag i samråd med IT avd det som pågår på jobbet sen i mitten på Maj. Nämligen att någon loggar in och ut i vårat "stämpelklock/lönesystem" med mitt personnr!! Alltså någon annan som använder min identitet. Det upptäcktes när vår lönetant märke att "jag" loggat in/ut fastän jag INTE jobbat. Nu har IT avd kunnat lokalisera att det troligtvis kommer från en dator på ett annat sjukhus! Helt galet och det känns obehagligt :/ Polisen rubricerar det som "olovlig identitetsanvändning" vilket är ett brott att använda någon annans id utan tillåtelse. Hoppas att det löser sig nu när polisen är inblandad och att jag inte hamnar i trubbel pga detta. Finns ju de som tex tar lån med andras id. Alltid är det något att oroa sig för *suck*
Kram!

Svar: Ja det är obehagligt.. men jag tror det kommer lösa sig.. kram
Esmaralda

33 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda!

Läser om vad vad både Carin och Mia skriver..oj,vad jag känner igen! Jag blir fruktansvärt uttröttad av att känna in och bidra till hjälp med folks problem. Nu menar jag inte min närmaste familj,mina döttrar..det är en annan sak. Men många gånger känner jag mig helt utsugen av människor,och har därför fått avsluta en del kontakter. Det här är tråkigt för ibland känns det som att det är så få som blir lyssnade på,så när det sker,,så tömmer de min energi helt. Det här är sorgligt för jag känner att jag sviker när jag inte orkar..och rådet av dig Es har varit att jag ska tänka mer på mig själv..

Kram :)


Svar: Man ska nog tänka på att ha balans redan från början i en vänskap eller relation... ger man fullt ut då tas det för givet att det är sådan man är.. och det blir bakslag, för en själv... kram :)
Esmaralda

34 <3:

skriven

Åker jag iväg med F och blir det lyckat?
Om du hinner svara på detta så undrar jag om min vän på A har en crush på tjejer ?

35 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Första etappen med stt fixa bilen börjar idag. Vilken härlig röst den mannen hade i telefon ;), mera sådant åt lilla mig.. Får se hur det går...
Kram Skorpan

36 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag känner att jag och min kollega blir behandlade olika på arbetsplatsen. (hon favoriseras ibland?) Stämmer det?
Sen tycker jag själv att hon inte visar samma hänsyn som jag gör gentemot henne. Visst kan jag handel men detta är vad jag tycker jag ser.
Inbillar jag mig?

37 Yvonne:

skriven

Hej och tack för att du delar med dig gamla bilder och hur det var förr. Jag tycker det är så intressant att se.
Tror du att det blir någon resa för mig till hösten? Jag är inte jättepigg på det men min väninna vill så jag hänger väl på.

Svar: Jag tror det kan bli en bra bra resa.. det ser positivt ut.. kram :)
Esmaralda

38 Jenny :

skriven

Hej, just nu bor jag på två ställen. Vi har en lgh och ett hus, jag bor i lägenheten för att våran son ska ha nära till sin skola och sina kompisar. Sambon bor kvar i huset för vi har allt annat där. Får jag välja så vill jag att vi hittar ett hus i samma ort som vi har lägenhet i. Sambon är inte lika sugen tyvärr. Ser du någon ljusning ?

Kram J

39 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Var ett tag sedan jag hörde utav honom nu. Tror du att han tänker på mig? Ser det ut som om jag och exet kommer att få en bättre kontakt med varandra igen? Eller går det åt andra hållet?

Finns det någon möjlighet att vi kan finna tillbaka till varandra?

Kram

40 Mikaela:

skriven

Hej Esmeraldra!

Jag undrar om du kan se om mina svärföräldrar ( som jag dock gillar) har beklagat sig att dom hjälper oss i bland och ställer upp till min mans bror och hand syster ? Eller är det bara något brorns flickvän slängt ur sig till mig?

Tanken var att alla vi skulle åka utomlands tillsammans men dom valde ett hotell där vi va tvungna att dela på oss ( min familj ) för finns inte rum för 5 personer. Och vi får då betala dubbel så mycket runt 50 tusen istället för kanske 30 tusen. Min man fick känslan av att dom inte vill ha med oss ( bron och systern) då vi hade bara en dag på oss att bestämma oss om vi ska med. Han tackade nej . Förstår inte varför svärföräldrarna inte fattade det eller själva engagerade sig att boka så dom kunde förstå våran situation. Till slut gjorde min man så att han bokade en resa så vi själva åker och dessutom för 20 tiden billigare men stor lgh och dessutom lyxigare hotell. Till saken är så besviken för svärföräldrarna hittar bara på sånna saker med dom så deras andra barnbarn får uronlansresa med dom från allt mellan Grekland Tyskland och Danmark djurparker och tivolin, när vi kan dom aldrig förutom i år till Alv ... vi blev nästan förvånade! Vi har inte samma ekonomisks förutsättningar som hans brors familj och måste planera allt långt innan och så klart vem vill åka på semester och sova i separata hotell rum ?jag menar finns det inga andra hotell ?


Tycker det är tråkigt att mins barn aldrig för uppleva sånt med sin farmor och farfar.

41 Jennifer:

skriven

Nej det fattar jag också att ingen annan kan förändra situationen än jag, men fattar inte HUR då jag borde vara sjukskriven men inte kan vara det och vet inte vad för jobb jag kan söka då jag har armen åt helvete och utmattningsdepression.
Hur ändrar man då sin situation??? Sjukskriven kan jag inte längre vara för står snart på bar backe utan något alls.

Så vad finns att göra???

42 SOL:

skriven

Hei Ez :-)

Nå går det mot ferie og jeg har ingen planer, det bruker jeg å ha,men i år?!......nei,kjenner ikke at det drar tydelig i noen retning jeg.
Det finnes så mange muligheter,så mye fint å være med på, men jeg har ingen å oppleve det med. Dette problemet har jeg løst ved å delta på retreats, kurs osv. som har fungert utmerket og gitt meg mye, men i år har jeg ikke funnet noe. Hjelp, tips?

43 linnea:

skriven

hej es! jag önskar så bli gravid men har inget förhållande. tror du jag ändå kommer att bli gravid? och kunna älska barnet?

Svar: Ja, det finns god chans för dig att bli gravid men du behöver må väl och vara stabil och i form.. en ensam graviditet och ensam med en bebis kan vara påfrestande.. kram :)
Esmaralda

44 Jossan :

skriven

Nehepp, blev ingen bärbuffé idag då... men gör inget ändå för jag orkar ändå inte göra något. Jag har suttit i min säng sen jag vaknade.. men måste ta tag i resten av lägenheten men jag har tappat min ork. Vill bara vara själv... men ja tyvärr har jag 2 event i helgen men jag orkar inte... bara att bita ihop och ta mig igenom det. Kanske skulle testa en healing och se om det hjälper...

Kram

Svar: Kanske planerar du lite för mycket... du skulle behöva lite avkoppling och egentid.. men kan inte bara sova sig pigg utan det finns andra behov som också behöver bli tillgodosedda... du är välkommen att kontakta mig för healing.. kram :)
Esmaralda

45 Miltons Mamma:

skriven

Hade inte tänkt skriva om detta.. Klockan 6 imorse läste jag bloggen och tänkte skriva men hejdade mig. Tänkte försöka lita på min känsla. Men jag KAN inte låta bli att skriva 😊

Igår promenerade sonen och jag hem från stan. Tänkte ta bussen men en blev sugen på en promenad.
6-8 min hemifrån ca låg en mus mitt på gångvägen. Den verkade pigg men rullade runt, försökte gå, tappade balansen och rullade runt osv.Kände att den var döende
Jag kunde bara inte lämna den mitt på vägen så hittade en kartongbit jag skopade upp den på och lade den på gräset under ett hängande blad.
Fick lite ångest över att ha lämnat den utan att ha hjälpt den över till andra sidan. Halvvägs hem bestämde jag mig för att gå tillbaka för att ta bort den, behövde hämta en mindre påse att lägga den i och dänga den i ngt hårt ett par ggr.
På vägen hem bad jag änglarna om att den lilla skulle dö innan jag kom tillbaka och fort och utan lidelse.

Som kaninuppfödare måste man tyvärr ta bort nyfödda bebisar om det råkat bli någon mupp eller Max Factor (de kallas så) Så litade på att man HJÄLPER och inte mördar.

Tack och lov hade den lilla musen passerat regnbågsbron när vi kom tillbaka. Jag var så otroligt lättad.😃

Jag hoppas den lilla musen förstod att jag försökte hjälpa. Och att änglarna hörde önskan.
Jag får för mig det iaf. Och att då önskan inte var egoistisk/själviskt och kom från hjärtat av välmening så hjälpte de den lilla musen ❤️


Kjam

Svar: Ja, vår omtanke och vår kärlek och respekt fortplantar sig dit den behöver ta sig ! Den lille musen lever ett fint musliv nu ! Kram
Esmaralda

46 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Jag drömde om dig inatt. Du hade ordnat en stor fest för oss i bloggfamiljen. Det var på en stor plan typ fotbollsplan eller stor parkering. Jag var imponerad över att du hade så många bord och stolar och parasoller men du var van vid stora fester och det var därför. Jag kände mig väldigt blyg och höll mig lite för mig själv och så var jag ledsen över att E ville ha sommaruppehåll. Så du gav mig extra räkor och frukt och kaffe. Det kändes fint att få bli lite bortskämd.
Kram ThereseC ❤️

Svar: Jamen vilken härlig dröm... tänk så roligt om det verkligen kunde ske... att vi alla hade en stor familjefest tillsammans... kram :)
Esmaralda

47 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer det här bli bättre än vad jag tror? Eller ser det ut att bli tuffare än vad jag tror?
Kram

48 Eve:

skriven


Nu till min fråga Es...

Min guiden angel sa till mig att R är min soulmate. Jag tror på detta och på mig och R. Ser du något kring giftemål och när isånnafall? :) tack så mycket för din tid och energi. Hoppas du har en fin dag. Här i Stockholm regnar det!

Mvh Eve

49 Jossan :

skriven

Insåg nog att lite av mitt mående handlar om att mitt barndomshem ska säljas.. mamma skickade bilder på huset och jag brast i gråt. Jag vill inte detta 😭

Kram

50 linnea:

skriven

hej es.,jag menade om jag blir gravid ensam utan partner? det vill jag inte men blir det så????men tror du då inte att jag hinner möta nån inom kort som jag blir gravid med och ej ensam????

Svar: Jag ser det inte så exakt som du önskar. Jag ser att du har god chans att bli gravid och jag ser att du kommer möta en partner men jag ser inte detta tidmässigt i förhållande till varann.. kram
Esmaralda

51 linnnea:

skriven

alltså: ser det ut så att jag får barn ensam???

52 Sillen:

skriven

Häftigt!
Min äldsta dotter upplever vissa saker hemma... Är det andar hon känner av? Kan du se vem som besöker henne isåfall?
Hon har blivit lite rädd för att vara hemma själv på kvällarna nu, tyvärr.
Kan du se om han jag träffar börjar må lite bättre nu?
Kommer vi få mer tid tillsammans framöver?
Ha en bra dag
Kram

Svar: Nej jag tror faktiskt inte det är andar hon känner av - jag ser ingen sådan rörelse runt henneHär handlar det om hennes egen rädsla och osäkerhet... kram
Esmaralda

53 Helena Ir:

skriven

Ja,det är något för mig att tänka på..

Kram :)

54 Erika:

skriven

Hej! Tror du det kan bli något seriöst med den jag dejtar nu?

Svar: Nja, det känns lite tveksamt och frågan är om dina känslor verkligen är med.. kram
Esmaralda

55 Mikaela :

skriven

Hej Esmeraldra!

Jag undrar om du kan se om mina svärföräldrar ( som jag dock gillar) har beklagat sig att dom hjälper oss i bland och ställer upp till min mans bror och hand syster ? Eller är det bara något brorns flickvän slängt ur sig till mig?

Tanken var att alla vi skulle åka utomlands tillsammans men dom valde ett hotell där vi va tvungna att dela på oss ( min familj ) för finns inte rum för 5 personer. Och vi får då betala dubbel så mycket runt 50 tusen istället för kanske 30 tusen. Min man fick känslan av att dom inte vill ha med oss ( bron och systern) då vi hade bara en dag på oss att bestämma oss om vi ska med. Han tackade nej . Förstår inte varför svärföräldrarna inte fattade det eller själva engagerade sig att boka så dom kunde förstå våran situation. Till slut gjorde min man så att han bokade en resa så vi själva åker och dessutom för 20 tiden billigare men stor lgh och dessutom lyxigare hotell. Till saken är så besviken för svärföräldrarna hittar bara på sånna saker med dom så deras andra barnbarn får uronlansresa med dom från allt mellan Grekland Tyskland och Danmark djurparker och tivolin, när vi kan dom aldrig förutom i år till Alv ... vi blev nästan förvånade! Vi har inte samma ekonomisks förutsättningar som hans brors familj och måste planera allt långt innan och så klart vem vill åka på semester och sova i separata hotell rum ?jag menar finns det inga andra hotell ?


Tycker det är tråkigt att mins barn aldrig för uppleva sånt med sin farmor och farfar.

Kram

56 Pia1:

skriven

Det hände 😭😭😭
Eftersom DNA avvikelsen äntligen hittats (mot helt sjuka odds) så trodde han mig lite bättre kanske... Hursomhelst så hade han ändå visat kirurgen mitt fall och de bedömde de bevingade orden som rosa moln på himlen; likvorläckage 😭😭😭 Jag hoppas och ber att planen går i lås och att spåret är rätt, för det tar inte slut vid läckage, det finns nog ännu mer. Vi hoppas på en veckas inneliggande utredning på neurokirurgen 😭😭😭 Tänk om det händer nu alltså 💕 DNA testet, jag vet att du sagt ES att det kommer hittad men chansen är sååååå minimal att man lyckas och det hände 😭💗

Svar: Jag hoppas av hela mitt hjärta att det här ska vägen nu... det är hög tid och du har lidit så länge.. stor kram
Esmaralda

57 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se några tecken på att relationen med mitt ex kommer att förbättras igen?
Tror du han gillar mig? Och kan vi hitta tillbaka till varandra?
Kram

58 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Känner han av vårt speciella band då vi ler varmt mot varandra? Kram

59 Till Jossan (44) :

skriven

Vad kul med event men jag tror också du behöver vila dig! Det är stor skillnad på sömn och att ta en speciell ensamtid. Att göra måsten kan vara bra ibland (fixa hemma), men ibland minst lika viktigt att ”skita” i det en stund. För en dag liksom.


Hoppas du får en fin dag!
Jag skickar lite healing, men då för att du ska orka ta en liten paus.

Kram Ghostwriter

60 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Känner han av vårt speciella band då vi ler varmt mot varandra? Kram

61 Ghostwriter :

skriven

Kan mannen med båten vara något för mig eller är han en oseriös typ? Eller vill andra saker än mig?

Du sa förra helgen att en annan fling bör komma snart. Dagen efter la jag märke till någon som jag dock inte pratat mer efter det. Var det fortfarande någon annan fling jag skulle möta?

Kram :)

62 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att det löser sig det här?
Eller tror du det blir tufft?
Kram

Svar: Kan bli tufft en period men en lösning kommer.. kram
Esmaralda

63 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det säkert ut att bli en flytt till den andra staden?
Kram

64 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Fortsätter han relationen med henne framåt?
Kram

65 Mirre:

skriven

Hej Es!
Kan jag klara provet imorgon med lite tur tror du? Det är det sista jag har kvar för denna terminen och dethade varit sååå otroligt skönt att bli klar med allt.. Så som jag kämpat. Har knappt något kvar att ge och ingen energi kvar känns det som, men jag håller ut.. Kram :)

66 Hon:

skriven

Hej,
Usch självkänslan vacklar på jobbet då jag blir trött och kan bli superpinsam och skäms.. har du tips på hur få det att vända?
Kram

Svar: Varva ner när du kommer hem med lite meditation.. gör sådant som peppar dig och får dig att må bra....och lyft dig själv på jobbet.. du är underbar och fantastisk och du ska stå för den du är... kram :)
Esmaralda

67 Milla:

skriven

Så trött på allting o på mina slarviga barn. Speciellt de två äldsta. Kommer det ngn ordning på dem? Sonen körde omkull m moppen igen o har slarvat bort sin väska. Ser du ngt? Dottern tar grejer i mitt smyckeskrin utan att fråga o slänger grejer överallt. Precis som sin pappa, en slarver

Svar: Du får sätta ner foten angående det slarv som kan åtgärdas.. låt dem plocka upp efter sig... och göm ditt smyckeskrin en period tills dottern kommit över den här perioden.. kram
Esmaralda

68 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda En kille på jobbet Stililig kille tror du han är intresserad ? Eller är det jag som inbillar mig? 😃Kram

Svar: Ja, lite intresse finns det allt.. kram
Esmaralda

69 Skorpan:

skriven

Det är trevligt att skriva om att det du sagt stämmer, men det här hade jag ju hoppats att du hade haft fel denna gpng.. Fick tid till "bildoktorn" för första mätning o där kom det fram att det inte går att nollställa en av "lamporna", det är alltså helt kaputt. Den delen som behövs måste beställas o hela det här kalaset kommer uppskattningsvis att gå lös på tiotusen kronor ungefär :(. Nå, bilen måste ju fixas o gå igenom besiktningen så... Ludtigt var det att jsg trivdes jättebra där på bilverkstaden, borde kanske ha blivit mekaniker ;) o "grabbarna" lät mig vara med också :). Undrar dock vad som hände i butiken dör jag handlade, hade kanske fel kläder, för det kändes som om jag blev ovanligt mycket "påtittad"? Eller så var jag bara svart i ansiktet efter att ha donat lite med bilen ;). Man vet aldrig vad folk lägger märke till.. Men nu lite käk o nedvarvning inför kvällen.
Kram Skorpan

Svar: ajajaj.. inget kul när bilar slukar pengar men svårt att klara sig utan dem !! Jag tror att din aura lyste med lite extra glöd där i affären.. kram :)
Esmaralda

70 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Visst är det så att han ännu bryr sig? Kram

71 Mikaela :

skriven

Du ser inget kring det?

72 Ghostwriter :

skriven

Kommer jag möta flingen i min Stad? Kram

73 Skorpan:

skriven

Ja så är det nog, livet blidde nog mera besvärligt utan bil... Tur det var min aura, trodde nåt helt annat ;), men kul att jag märks. Kanske hjälper mannen att hitta mig ;D.
Tack!
Kram Skorpan

74 G.H:

skriven

Är avundsjuk på dina förmågor!!! Det är så coolt:)

Har en kompis som ljuger och bara umgås på hennes villkor, och är så innerligt less ... hon är nästan min enda kompis och vi har känt varandra länge men tycker jag förtjänar bättre! Funderar på att vara ärlig mot henne och säga vad jag tycker. Jag umgås mestadels med henne för min son älskar hennes dotter och det är hans bästa kompis. Om jag ”dumpar” henne kommer jag då hitta andra att umgås med, och kanske även de som har barn min son kommer vilja leka med?
Eller ska jag stå ut för min sons skull?

Kram:)

75 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Varför ler han så varmt mot mig? Kram

76 Vitlilja:

skriven

Tror du jag möter ngn flirt i sommar? Är jag känslomässigt redo än?

77 Boudica:

skriven

Ja det skulle vara häftigt att se in i olika gamla tider, önskar jag kunde göra det, är ju lite nyfiken som person :)
Kanske någon dag ;)

Annars kan jag säga att jag haft en rätt så märklig dag, lugn men ändå utöver det vanliga. Rätt trött men dagen varit på bättre humör än tidigare dagar.
Började med att det första jag såg när jag gick hemifrån var "min" kråka. Jag iaktog den och fick känslan att jag skulle ta det försiktigt, eller lugnt. Sen några meter vidare såg jag nästa kråka, och det fick mig att känna, de vill verkligen förmedla något idag. De brukar inte annars hålla till på detta ställe.
Oroade mig för arbetsuppgift idag, och den gick bättre än förväntat.
Min kollega som jag tjafsat med på senaste började helt plötsligt att prata med mig som inget hänt.
Kanske cheferna pratat med honom, kanske inte det känns bara märkligt.
Sen att J kom å berättade att dem från arbetsförmedlingen kommer någon gång nästa vecka.
Det gjorde mig lite nervös, ser du mig jobba kvar efter sommaren eller kommer de låta mig gå eller kanske jag väljer själv? Känner ju för att lämna men inte 100% redo än.
Till det hela hör ju till att igår tänkte jag att andra sidan har hjälpt mig så mycket så varför inte be om hjälp med arbetssituationen. Men sen tänkte jag inte mer på det för jag var så trött.

Kram! Ska nog försöka sova tidigt idag, behöver min sömn ;)

78 linnea:

skriven

om jag får barn utan partner o kärlek vet ja ej om jag kan älska barnet????? tror du?

Svar: Känner du tvekan kring detta bör du avvakta - för både din och dina barns skull.. kram
Esmaralda

79 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det säkert ut att bli en flytt till den andra staden?
Kram

80 A:

skriven

Varför bryr jag mig så om T? Jag säger många ggr till mig själv att: nej, jag ska inte höra av mig till honom först hela tiden. Nu är det hans tur. För att sen skicka nån timme senare 🙈
Kände han ingenting för mig?
Även om jag kanske inte ser oss i ett förhållande så gillade jag hur han va som person. Han har många bollar i luften men han o jag va lika, vi hade kunde vara kompisar o ses så man slapp vara ensam. Han va ju fin o titta på med 🙈
Ena stunden när han skriver så säger han att han saknar mig för att i nästa vara helt tyst i flera dagar 😭
De killar man träffat efter separationen har jag sett 1 gång sen har de försvunnit. Det bygger ju inte direkt upp ens kassa självförtroende direkt 🙄
Kram ❤️

81 En Ängel med ett stort hjärta:

skriven

Kära Es! Mysig läsning! Jag var på en träningslokal för en del år sedan, efter att jag brutit min höft på 3 ställen! I ena pausen så står jag o pratar med några kvinnor o tittar ut över de 2 tennisbanorna under tak! Jag blev formligen stum!! Kvinnorna pratade med mig o sa hihi flera gånger, men jag var så fascinerad av att se hur människorna från en annan tid arbetade febrilt på ena tennisbanan! Starka män med förkläden i brunt skinn arbetade med att göra "skor" o några smidde något! De torkade sina pannor ofta eftersom svetten lackade! Kvinnor med shaletter, förkläden o långa vida kjolar försåg dem med lite fika i runda små korgar! Barnen satt i en hörna o lekte med typ en tygboll! När ena kvinnan tog mig på axeln o sa med ett leende vilken värld är du i nu tro! Jag berättade vad jag hade sett o de lyssnade med stort inte! Det var magiskt 👼💜
Vilken känsla, men precis som du kära Es ser jag detta då och då o det är lika spännande varje gång!

Jag har en fråga jag var hos min läkare idag, då plötsligt en äldre kvinna från Polen satte sig bredvid mig! Jättetrevlig hon hade varit här i 40 år plötsligt berättar hon vad hon hade jobbat med ett väldigt fint yrke! Så tittar hon på mig med bedjande ögon o säger jag har kunnat se sedan jag var 11 är, sen säger hon jag hade en son vad hände med honom på ett speciellt ställe han dog 20 är gammal kan du hjälpa mig vi känner inte varandra? Så berättar hon lite mer privat! O nu är min fråga varför kom hon till just mig o hur visste hon att jag har min underbara Gåva?
Stor Kram i Kärlek o Ljus jag skulle bli glad för ett svar!💜👼🌸🌼🌸

Svar: Ja, visst är det en överväldigande känsla !! Och spännande !!
Kvinnan hade själv ett uns av gåvan, så pass att hon kunde känna att du behärskade detta.
Hon drogs till dig helt enkelt och visste - utan att förstå de själv.. kram
Esmaralda

82 Misstjejen:

skriven

Hej

Tror väl det blir mer lugnt mellan mig och C mig så länge... hon säger väl vill träffa mig igen i hösten men kommer hon gör det?

Gillar hon mig så mycket som jag har aldrig våga att fråga henne... ser du om det är stort vänskap som om jag är viktigt?

Men kom vi ses igen?...

Finns det något känsla som gömma i inom mig själv som jag inte märks förut och kommer jag märks det med tid?

Hoppas väl jag hitta andra som jag kunde få min fokusera på annat håll...

Ha det bra

83 Carin:

skriven

Till Mia, Helena Ir och Ezmaralda:
Tack 💕💕
Jag är nästintill extremt mottaglig för att vara öppen för nya bekantskaper. Dock, när det blir så laddat så far luften ur mig och jag försöker ”se till” att bevisa att dessa människor är dåliga. Det är ju inte så kul att varje gång säga ”I told you so” varje gång.
Jag värderar mina få vänskapsrelationer väldigt högt. Vad gäller de övriga relationer så blir jag så matt av utnyttjandet.. så tidigt imorse raderade jag några. För jag vet vad jag INTE vill ha i mitt liv 💕

Tack igen till er 💕🍀💕🍀

84 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda,

Tror du att det kommer att lösa sig för mig med familj och allt? Att jag inte kommer gå och vara själv utan att det löser sig att vi blir två vuxna?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: