Vi måste våga ha tillit....

Om hundar har jag lärt mig att klappar man en nervös och rädd hund.. då befäster man rädslan.

Detta alltså om hunden befinner sig i en situation som gör den osäker. 

Bättre att låtsas som ingenting och  på så sätt visa att det här inget märkvärdigt.. husse/matte är ju lugn.. och det lugnet smittar av sig. 

Och sedan tränar man de jobbiga situationerna gång på gång och på ett normaliserat sätt.

Må hända min Cesar Millan inte har rätt i allt.. men det här har han i alla fall rätt i.

 

Och det här kan man överföra  på människor.

Långt innan jag kände Cesar… faktiskt från första stund jag fick barn så har jag härdat ungarna. 

Det låter kanske känslokallt och hemskt.. men  jag har haft koll ändå, tro inte annat .. och om en unge välte med sin trehjuling så måste man ge hen en chans att reda ut  situationen på egen hand och sedan berömma barnets lösning av problemet..

Inte kasta sig dit  och slita upp ungen i famnen och börja trösta och blåsa och bära  sig åt.   

Gör man det – då matar man rädslan hos barnen.. som lär sig  att det är  jättehemskt om man  välter eller trillar   och  barnen får insikten att om något ont händer så klarar jag det inte på egen hand.

I ren välvilja och omtanke kväver man sitt barn från tidig ålder.

Naturligtvis får man ha koll så inte ungen slagit sig halvt fördärvad.

” Jamen det var inte så farligt” kunde jag hojta, ” upp igen, det här fixar du ” och nio gånger av tio var det så.  Ungarna masade sig upp, lite gnälliga men satte sig på cykeln igen och fortsatte.. eller vad det nu var de höll på med.

 Man får barn som blir lite modigare.  Självkänslan växer och tilltron till den egna kraften ökar. Och det håller i sig genom åren.

Ju mer man ömkar – desto mer tar man av barnets egen förmåga att  själva reda ut situationer.. plus att ungen tycker att det som hänt var typ en tia på skalan. Varenda gång. Och de tjuter som mistlurar

Same same but different vad det gäller hundar och barn.

Vi tenderar också att överdrivet ta hand om våra vuxna barn om de inte mår väl.  Vi hjälper till och fixar och donar och ordnar och håller dem under armarna… ibland hela vårt liv igenom

 

 

Och sen.. när vi inte finns längre.. ja, då ser vi från Alltet att de klarar sig fint i alla fall. Somliga till och med bättre… eftersom de äntligen tvingats ta tag i sin situation och göra nya val.

Alla vi föräldrar ( och hundägare) vill ju väl för dem vi älskar.. och i detta tenderar vi att bli för mycket.

Vi måste lita på dem vi älskar  och släppa dem fria att reda ut sina situstioner.

Jag säger inte att det är lätt !!

Kram & Kärlek

1 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, är min första känsla rätt att kocken inte är något för mig ?
Blev lite besviken igår när vi sågs en stund. Ingen gentleman takt alls. Skulle det ändras om vi var på en " riktig " dejt.
Han hade på sig sånt jag avskyr tröjor med tryck som ser ut att vara från någon serie. Han skrev inte så mycket efter vi sågs så han kanske kände som mig att vi inte klickade ? Hans dialekt var mest gullig.
Kram

2 Dunegull:

skriven

Bra skrivit. På tal om hund. Jag älskar min hund så obeskrivligt mycket. Hon gör mig verkligen glad med alla hennes knasigheter. Hur känner hon för mig? Har de samma typ av känslor? Igår lämna jag bort henne till en kompis. Första gången utanför familjen. Hon var lite orolig men jag hoppas det går bra ändå. Saknar henne redan. På väg till Tyskland med familjen. Hoppas på en mysig dag.
Kram

3 Mikael:

skriven

Man formas väl en del av sin uppväxt, jag lider något med dagens ungdomar som är uppväxt med mobiler, de kan ringa närsomhelst utan att behöva tänka efter själv hur de ska lösa saker och än värre de unga pappa-betalar kidsen på Stureplan, visst överdriver de väl en del men det dagen det går lite sämre för pappa och pappa inte kan betala så ont det kommer göra pappa men inte minst ungen, bara man ser dem så vill man inte tänka tanken för det kommer sluta hursomhelst.

Det är inte lätt vara förälder, när dottern var yngre tänkte jag ge henne en del pengar så jag bad henne komma till banken ett antal gånger, jag tröttna och tänkte duger det inte så får det vara jag tänker inte bara skicka över en sån summa till en ung person, lyckligtvis blev det aldrig av då hon berättat, hon hade köpt en bostad, banken hade välkomnat henne in och frågat om ska låna lite till när hon ändå är där, när bostadsmarknaden kraschar kommer banken sälja bostaden men skulden blir hon inte av med , då blir det

Tack pappa för du gav mig pengarna nu har ingen bostad men miljonskulder...

Nu har hon på egen hand fixat bostad på andra vägar, det ger henne mer styrka att ha fixat det själv.

Själv är man uppvuxen utan mobil, var man 12 år och for ut i skogen så fick man lösa det själv det som hände inte tänkte man mer på det, senare i livet har man inte varit rädd ge sig ut i världen själv eller ta på sig saker, stora som små.

Exet från skogen blev en speciell period i mitt liv med otroliga turer fast du fick faktiskt tjata på mig att jag håller på missa något! Det blev turer kring hennes flyg hem men sen tänkte jag inte mycket mer på det kom nya tjejer och jag skulle vidare, tänkte inte mycket mer på det fast hon hörde av sig, förrän du sa till och jag börja fundera hur ska det här gå till? Men det blev magi och det gick :)

Som sagt jag är lite trög tjejer kan ge telefonnummer och mycket till ändå kan jag ha svårt fatta att de är intresserade, till på köpet kan de få häva sig i skogen för att springa på en :)

Kram
Mikael


4 Tingeling :

skriven

Man Vill ju uppfostra sitt barn till att vara självständigt, det är vår uppgift tycker jag. Och sen vill jag som förälder själv känna mig lugn, att min dotter klarar vissa situationer, för då blir man inte lika orolig själv och man vågar släppa taget mer och mer. Detta är något jag jobbar på mycket faktiskt...

Det här med att curla sina vuxna barn ser jag på jobbet. Tycker det är helt galet. Men å andra sidan så har jag inte det alls..... istället som andra får hjälp med barnvakt eller liknande så är det jag som tar hand om min förälder istället, och min mamma lever ju inte längre. Så ibland skulle jag önska att jag hade nån som jag kunde skicka sms till och rådfråga eller berätta saker, eller att någon skickade till mig och frågade och ville göra nåt roligt med min dotter.

Är det nåt jag aldrig kommer göra mot min dotter när hon blir stor och sen är vuxen är att be henne göra saker för mig, så som min pappa gör, hon ska leva sitt eget liv och hoppas hon vill ut i världen och inte "bli fast" här.

Men jag klarar mig ändå! Man klarar mer än man tror, och även barnen. Jag är överlag nöjd med mitt liv! Kanske är det jag som varit för mycket "Jag kan sköta mig själv".

Har chanserna minskat till att komma in på utbildningen? Eller är det fortfarande stor chans att jag kommer in?

Trevlig måndag!

Kram!

Svar: Ja, det är viktigt att det finns en sund balans i alla relationer, också den mellan barn och förälder. Finns fotfarande en chans att du kommer in på utbildningen.. kram
Esmaralda

5 Sa:

skriven

Intressant ämne, curling vet jag inte vad jag tycker om. Frihet under ansvar är kanske bättre om man vill ha självständiga barn. Uppfostran ska väl vara till att lära barnen stå på egna ben och trygghet som kommer inifrån. Undrar i vilket fall om min yngsta... blir det nån dejting snart eller? Går trögt på den fronten trots att det definitivt inte borde vara nåt problem. Bra initiativ med att söka vänner här på bloggen. Verkar finnas en hel del goa människor här:-) Får dock avvakta lite med det då jag har fullt upp med annat just nu... får väl slänga ut en krok senare när det är läge! Ha en fantastiskt fin dag! Kram

Svar: Jadå, släng du ut din krok när du känner det är fags.. kram :)
Esmaralda

6 sus:

skriven

hej
nej inte lätt....
om man gör det som är genuint inifrån en själv blir det bra...
oavsett....
hur blir det för mig här?
love sus

Svar: Det blir bra om du gör upp lite egna planer.. kram
Esmaralda

7 PiaS:

skriven

God morgon Es,

Jag håller med dig helt i detta du tar upp i bloggen idag. Så resonerar jag och jag fostrat mina barn. Har de ramlat, cyklat omkull, eller något, så absolut ha koll att det inte något allvarligt, men annars ” upp och hoppa”. De får först försöka lösa sin situation, vad det nu kan vara.
Sedan är det viktigt, tror jag, att finnas där, lyssna, och stödja och ibland gripa in, när något händer eller har funderingar eller så.

Två dagar kvar tills semester omgång 1 och tre dagar tills resan till Menorca. Hoppas det blir en bra, rolig och härlig resa och semester för oss alla tre.

Min King, jag har haft honom i röda bandet, och knutit honom i bh-bandet. Men han verkar inte så aktiv eller som han trivs 🙁. Jag pratar med honom morgon och kväll. Kan det funka att ha honom i en fin sammetspåse och i väskan? Eller ha kvar honom hemma?

Sedan undrar jag om min Tara fortfarande har liv i sig?

Ha en skön måndag ☀️🤗.

PiaS

Svar: Ja, att vara en aktiv förälder är viktigt... att prata med barnen, vara nyfiken på deras åsikter och vara engagerad ! Kingen kan du mycket väl ha i en påse i väskan.. i Tara finns lite liv fortfarande och jag tror hon blev upplivad när Kingen kom. kram :)
Esmaralda

8 T:

skriven

Hej es! Vad tror du om min pojke A. Vad ska vi göra för att han ska börja trivas på förskolan? Han är uppriven då jag går. / tack! T

9 Makaon:

skriven

Åh, vad jag känner igen mig, upp igen om de ramlade...
Och jag tror inte de tagit skada av det. 😃
Och så klart beror det ju på hur de ramlade.
Snart ska jag flyga och jag är ju inte riktigt bekväm med det, hoppas du ser att det går bra.
Ha en bra dag allihopa.

Svar: Du kan bara slappna av, flygresan kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

10 Skorpan:

skriven

Nej lätt är det minsann inte o alla gör säkert så gott de kan. Om det sen räcker till, ja det är en annan femma... De flesta klarar sig bra i livet, trots allt ;).

Hur klara av att återkomma till arbetet efter en veckas total frånvaro från jobbet kan bli tufft. Ska bli intressant att sr hur mycket mail som droppat in pga "projektet".

Det enda jag med säkerhet vet är att jag ska ha ett nytt jobb, men var det dyker upp det vete sjutton. Det är nog bara "nej tack" mail som kommer in. O måtte det nya dyka upp snart så att jag kan byta jobb i början av hösten, några odds för det Es?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

11 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om du ser några varningar kring mig, oavsett vad de än rör sig om? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

12 Kiara:

skriven

God morgon Es!
Jag undrar om du ser några varningar kring mig, oavsett vad de än rör sig om? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

13 Rebecca:

skriven

Finns det någon som spanar in mig/tittar på mig lite extra? Kram

14 EPM :

skriven

Godmorgon Es!

Min mor var en sån som pjoskade med mig och mig syster för att hon var rädd. För allt. Men vi blev inte rädda, vi fan hennes beteende jobbigt och klängigt.

Palle tackade för sig, det som stör mig i detta är att det ser ut som om han lämnar men jag lämnade den redan då han inte kom hit efter gubbens visit. Sen har vi ju haft kontakt men det är ju för att jag bryt mig om honom och har varit orolig.

Nåväl, nu är det jag som är prio i mitt liv när jag inte har barnen.
Skönt!
Ser du om min soulmate är man eller kvinna..?

Kram


Svar: Ibland tar man efter och ibland väljer man en motsatt väg, som du gjort ! IBland är det att bara ha prio på sig själv en period !! Din soulmate kan vara vilket som faktiskt.. könet känns inte viktigt.. kram
Esmaralda

15 <3:

skriven

Min syster är spårlöst försvunnen..
Vart är hon? Och hur mår hon.. kommer hon komms hem ?
Eller måste vi blanda in missing people..

16 Miltons Mamma:

skriven

Jag tror inte jag känner någon "in person" som gillar Caesars uppfostringsmetoder. Men jag väljer att plocka russinen ur kakan (även om jag inte gillar russin IRL 😂) Exercise, disciplin then love and affection samt att hunden ej ska gå före i alla situationer. Det har hjälpt mig att stressa ned en aning och visst kan hundarna fortfarande hetsa upp sig vid hundmöten men det är betydligt enklare att bryta om/när de börjar bjäbba. 😊 Likaså får de inte hälsa på andra hundar om de inte har bra energi nivå. Människor man möter har ibland svårt att ta till sig det. Det är ju sååååå synd om dem när de inte får hälsa på andra hundar... Men jag tycker: Behave och du får hälsa.. Tycker mer synd om dem (och mig 😁 samt den skrala plånboken) om olyckan skulle vara framme om deras energy level är hög och den andra hunden skadar dem.

Jag försöker så in i norden göra sonen mer självständig. Det går långsamt. Som igår... Jag kaaaaan inte sköra pannkakor... Jag höll på att gå upp i limningen, och jag måste alltid följa med på toaletten.

Igår var vi iväg på familjedag där man bla fick prova på att paddla kanot. 10 min kvar av tiden och han fjompar. Sa att antingen går du och frågar själv eller så går vi. Jag tyckte situationen var jobbig med mycket folk och sedan en navelsträng som sitter kvar. Jag hade en blä dag rent utsagt men ska ändå göra ngt och roa sonen. Älskar min son högt men har en period då jag ledsnat lite på att serva och ha mig.

"mamma jag är törstig" "Mamma kan du hämta laddaren" mamma mamma mamma...

Vatten finns i kranen, hämta laddaren själv. Etc etc.

Världens goaste, kärleksfullaste unge men ibland GAAAAAAAAAA. Jag har blivit lite träbock och tråkig för att man inte "ska/får" vara knäpp mamma. Vill verkligen ändra på det men så svårt.


Snart går mitt medlemskap i match ut. Lite roligt nu senaste månaden men inte pga charmiga, snygga, trevliga män utan korkade, konstiga, "seriöst vad tror de" män som skrivit. Jag är inte förmer än andra är men seriöst... En 76 åring... Eller 22 åring. Vad ser de att vi har gemensamt?! Herregud!
Pratat med endel men snabbt känt.. Nope..
Den 39 åriga snubben från samma stad som inte kunde ta ett nej tack.... "Men JAG gillar ju DIG.. Vi kan ju ta en kopp kaffe och träffas iaf.. Sötnos... Puss puss ❤️❤️❤️❤️... " och fortsätter 10 meddelanden till. Segpropp!
Ingen Mr Right där inte. Ändå känner jag folk son träffar sitt livs kärlek och en vän har 10-15 vänner som träffat sin livs kärlek så... Gaaaaa.. Inte desperat någonstans men what the heck.. My turn to find love... Vet nu att det inte är jag som måste klara av saker först innan vi möts utan han.dags att öka mannen 😁
Ja detta med internetdejting var inget för mig men nu har jag provat 😊

Kjam

Svar: Det är sunt när man kommer till en gräns där man säger som du... vatten finns kranen. hämta laddarens själv osv ! Och på tal om Match.. att inte folk kan begripa hur oattraktivt det är att ligga på och tjata och bära sig åt ! Fast jag känner också en hel del som träffats via nätdejting.. en av döttrarna till exempel... kram :)
Esmaralda

17 AnnaK:

skriven

Har en kompis med barn på 19 och 17 år och de tror än idag att de ska typ dö när de är förkylda och hon pjoskar och jolmar. Hon är själv likadan. Lite irriterande 😂

Ny vecka! Ska försöka ta tag i hemmet i veckan......ta ett rum i taget. Som det är nu så springer jag runt och småjoxar lite överallt och inget vettigt blir gjort. Vill inte ha allt hängandes över mig till semestern.

Kram 🤗

Svar: Bra idé att ta ett rum åt gången.. de ska min blogg handla om i morgon tror jag :) Kram :)
Esmaralda

18 Jennifer:

skriven

Hej!

Har kämpat med studier o jobb så länge utan riktigt resultat, känns som att musten har gått ur mig. Vet inte om jag ska ge upp, eller försöka övervinna hopplösheten?

Tacksam för din hjälp.

/ Jennifer

Svar: Gör en plan som känns hållbar... och ta dig mot det mål du sätter upp... ibland behöver man omstrukturera.. kram
Esmaralda

19 Tildis:

skriven

God morgon!

Sista veckan innan semestern. Ska bli så skönt att vara ledig några dagar!

En fråga Es, kommer ett positivt besked dyka upp snart? Kram

20 Anette:

skriven

Godmorgon!
Oj vilket inlägg som kändes skrivit till mig 😊
Min pappa var den oroliga typen och mamma blev det så sakta.
Så jag har lärt mig att allt är farligt och att alla är ute efter en i stort sett.
Med resultat att jag fört över mycket av detta till mina barn.
Min yngsta är 26 och sliter med ångest och bekymmer men jag märker allt mer att hon väntar på snabba lösningar.
Orkade inte ens komma ut för att möta mig igår när jag skulle köpa en dricka till henne utan ville att jag skulle komma upp till henne.
Till min egen förvåning sa jag nej och då valde hon hellre att vara utan.
Hon har svårt att ta sig ut pga ångest men säger nej när jag erbjuder mig att vi ska trotsa ångesten och ta en promenad dagligen tillsammans.
Erbjudit att vi ska betala för en privat psykolog men även där ett nej.
Hon vill ha en bättre tablett istället.
Detta är alltså resultat av att hon aldrig behövt gå igenom något svårt utan jag har alltid skyddat henne och ordnat.
Är fullständigt förtvivlad nu då hon inte kommer att få pengar från försäkringskassan heller.
Resultatet är att jag måste fortsätta att hjälpa henne ekonomiskt vilket jag hade hoppats på att slippa.
Tar det aldrig slut??
Kramar från en ledsen mamma som trodde att hon gjorde rätt ❤

Svar: Tänk tanken.. om inte du funnits, hur hade hon fått pengar då ?Jag tycker inte att du ska försörja henne.. det blir lätt en björntjänst... och legitimerar att hon kan dra sig undan.
Psykolog är viktigt - hon behöver lära sig hur hon ska hantera sin ångest.... kram :)
Esmaralda

21 Catte:

skriven

Det stämmer så bra med att vi påverkar våra hundar väldigt mycket. Även om mycket osäkerhet och rädslor går i arv, så påverkar vi dom mycket i hur vi beter oss i olika situationer. Man ser ofta osäkra ägare när man ser en osäker hund och tvärtom.
---
Vad härligt och fint det ser ut på er uteplats! Garanterat en plats att trivas på :)
---
Det var också härligt att läsa om Yvonne och andras kommentarer om åldrande. Jag är ju knappast purung längre, men känner mig ungefär 10 år yngre än jag är. Yvonnes inlägg fick mig att känna att nu jäklar måste jag rycka upp mig! Senaste året har jag tillåtit mig själv förfalla till det yttre och blivit rätt ohälsosam jämfört med när jag var aktiv med hund. Känner att det tar mycket på självkänslan och försöker göra mig osynlig istället för den person jag är när jag mår toppelitopp; glad, sprallig och ganska knasig.
Dags att vända skutan nu på riktigt! Så tack alla som delat med er av att ta vara på livet och njuta och det är absolut inte farligt att bli äldre, så länge man bejakar både sig själv och livet!
---
Det känns som Kingen jobbat för mig. Y hörde av sig häromdagen. Väldigt oväntat och det blev mest tjafsande, så jag förstår inte varför han ens hörde av sig. Varför ens aktivera mig efter ett uppehåll om han inte var intresserad av att prata? Hans sätt att visa att han bryr sig och är rädd för att jag lämnar helt? Har sagt det senaste veckorna att om det bara är jag som vill att det ska funka så lämnar jag...

Kram Catte

Svar: Ja Kingen jobbar verkligen för dig... och jag tror du kan ta emot den styrka han ger... kram :)
Esmaralda

22 Miltons Mamma:

skriven

När man talar om trollen. Eller ja... Sonen försökte sig på det igen..
"jag är hungrig och jag har inte fått ngt att äta"
Jag: "Om du är hungrig så gå och gör en smörgås"
Son: "Men jag kan inte bre en smörgås" (klart han kan.. Han gör det på fritids och gjorde det på dagis)
Jag går ut i köket, ropar på sonen och han får bre sin egen smörgås.... 1:0 till mamman idag 😜
Tack vare dagens blogg 😁

Kjam

Svar: Ja ju mer barnen själva gör desto mer självständiga blir dom.. jag har sett Sveriges yngsta mästerkock ibland och nu vann en fantastisk 10 åring.. herregud... när mina ungar var tio år kunde de inte ens koka ett ägg ...hade jag fått börja om så hade de fått laga middag alla fall en gång i veckan !! Kram :)
Esmaralda

23 Camilla:

skriven

Tack för ditt svar igår, gjorde mig tänka på annat sätt om min syster och mitt liv. KRAM

Svar: Kram :)
Esmaralda

24 Carin:

skriven

Godmorgon ⛅️
För flera år sedan var jag på Skansen med min brorsdotter och var in till Terrariet för att ”hälsa på” ormarna, spindlarna... 😑😂 Ja, min förtjusning är ju inte riktigt 100% men det är ju glas mellan mig och de små (och stora) tingen.
Tills man kom till slutet. Då fanns det möjlighet att klappa (försiktigt självklart) en större spindel och en orm. Brorsdottern var fascinerad me vågade inte riktigt klappa. ”Fan heller att jag gör det!!” Tänkte jag tills jag övervägde det hela. Hon skulle inte få gå miste om hon nu ville göra det med lite stöd...
Låt oss säga att mitt ansiktsuttryck samtidigt som jag rörde vid ormen gjorde att kära brorsdottern skrattade och tyckte jag var lite fjantig. Så glatt klappade hon den och ögonen lyste. Modigare än sin faster och vi delade just det där ögonblicket att våga 💕
Tack för dialogen för några inlägg sedan, jag tänkte ”oops 😁” om jag eventuellt skulle kanske redan har skrämt bort en person som kanske ändå skulle kunna ha varit den rätte. Ändå har jag en känsla att allt beror ju på hur jag hanterar att ”skrämma”. Det är ju den lilla hårfina skillnaden jag lär mig vad som kan bli en lös förbindelse eller en livslång vänskap/relation av något slag?
Snart promenad till stallet 💕🍀
Kram

Svar: Ibland får man bita ihop för att föregå med gott exempel ! :) Kram
Esmaralda

25 Lenafena:

skriven

Det här har du lärt mig! Tack igen för djupa insikter. Men när man tvingats agera förälder åt sin egen mamma från det man var barn och varit rädd att allt skall gå i tusen bitar blir man otäckt medberoende.....detta blogginlägg skulle finnas på varje BVC !

Svar: Ja, det är så lätt att bli medberoende och man märker det inte ens... kram :)
Esmaralda

26 Solen:

skriven

Godmorgon! Underbart väder ☀️
Fråga - hur ska man veta om man har en magkänsla som man ska lita på när man tvekar inför att göra något eller att det bara är för att man är rädd för att göra en förändring?
Jag har hittat ett jobb som jag ”borde” söka men magkänslan säger att jag ska ta det lugnt ett tag till och vänta - att jag inte ska stressa med det just nu....men då tänker jag - är det en sätt att hantera att jag är rädd för att göra en stor förändring?
Svårt!
Vad är rädsla och vad är rätt tänkt?

Kram och ha en härlig dag i det fina vädret! ☀️☀️☀️

Svar: Ja, att se den skillnaden är alltid svårt... man lär sig med träning att bli mer klarsynt.. ofta är det ju egna rädslor som spökar. Sök gärna jobbet... det innebär inte att du måste ta det om du får det.. kram:)
Esmaralda

27 Helena Ir:

skriven

Nej lätt är det inte..jag har nog pjoskat mig en hel del för ungarna..Men inte lika mycket som min pappa,han var extremt orolig om något hände,både oss barn och barnbarnen. Man fick säga åt honom att lugna sig..det blir ju ibland bara värre..

Har inte bestämt mig om jag ska kontakta en väninna till midsommaren..eller kanske vara själv..besöka någon plats och vara som jag trivs bäst. Något säger mig dessutom att det kan spåra ur lite,om alkohol kommer in i bilden. Nästan bäst att låta bli den biten. Jag har lite svårt när människor blir så annorlunda när det ska drickas..som jag kunnat märka med den jag tänker på. Alla kan inte hantera den biten så bra!

Tar det lite lugnare idag..jag har en egen PT på gymmet,en kompis som tränat säkert minst 30 år..han körde med mig igår. Men så bra!! Där har jag tur..

Hur mår du av det hormonella? Tabletterna?

Kram :)

Svar: Jag tycker du ska göra det du spontant känner blir bäst.. till midsommar. Och tackar som frågor.. jag mår rätt skit av hormonerna... och hoppas det bara är en period och går över !! Kram :)
Esmaralda

28 MarieP:

skriven

Det alltid bra att få lära sig att klara sig själv. Det fick jag göra. Även om jag ibland hade velat ha mer stöd och kärlek från föräldrarna, det blev bra i slutänden ändå :)

Jag kan inte bestämma mig om min semester, jag velat och är osäker på vart jag ska åka och göra. Jag semestrar själv, men letar resekompis. Vill också besöka en kille jag tycker om, men inga planer gjorda. Löser det sig och jag får kul? Eller sitter jag hemma och tråkar själv igen?

Svar: Ja att klara sig själv ska inte innebära brist på stöd och kärlek för då kan det lätt bli fel. Visst löser det sig med semestern men det börjar bli dags att du fattar beslut.. kram :)
Esmaralda

29 <3:

skriven

Kommer allt gå bra idag med open och att de hittar felet? Lite nojig att bli sövd och känner att något verkligen är fel med min mage.
Kram

30 Undran:

skriven

Helt rätt es!

Kära du..
jag ångrar att jag sa till honom att vi inte passar. Jag hoppades på att han skulle förstå hur allvarlig situationen är.. nu har han inte besvarat mig smset.. han försökte ringa mig innan dess under två tillfällen men jag var alldeles för arg och besviken för att svara honom. Dagen efter jag sa åt honom att vi inte passar så såg jag honom i min stad.. vi bor cirka 45 minuter bort från varandra.. kändes som att det var ett sätt för honom och vara närmare mig..
Es, ser du om han kommer att reflektera ordentligt kring situationen eller väljer han att gå vidare utan mig?

31 Skrållann:

skriven

Hej!
Jag vill inget hellre än att mina barn ska klara sig och stå på egna ben och jag tror inte jag är jätte pjåskig utan låter dom oftast reda upp situationer själva.
Midsommarveckan är inledd och jag känner mig tömd på energi och kluven om min framtid. Vet att jag kommer vara ledig en vecka då verksamheten är stängd men för övrigt är inget bestämt. Jag är sliten helt enkelt. Kan det vara läge att göra något annat till hösten?

Kram❤️

32 Kiara:

skriven

Kära Es!
Hoppas allt är bra med dig och MG?
Jag undrar om du ser några varningar kring mig, oavsett vad de än rör sig om? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

33 Kiara:

skriven

Kära Es!
Hoppas allt är bra med dig och MG?
Jag undrar om du ser några varningar kring mig, oavsett vad de än rör sig om? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

34 Trött:

skriven

Hej Esmaralda.
Kan du se något ljusare alternativ för mig och min dotter. Kram

35 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för en bra läsning.

Kommer jag att träffa hans föräldrar?
Kommer det att gå bra?
Och ser du mig umgås lite mer med dem sen?
Kram

36 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Inte lätt att vara människa inte..mycket av hunduppfostran går att applicera på både djur .barn och karlar !
Ta bara positiv förstärkning .Ett leende kan förändra er än du tror

Ser du om jag har sällskap på midsommar?

Kram Anki med flock.

Svar: Exakt, positiv förstärkning ger god utdelning :) Finns chans att du har ensam men du bör ta någon form av initiativ själv.. kram
Esmaralda

37 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, är min första känsla rätt att kocken inte är något för mig ?
Blev lite besviken igår när vi sågs en stund. Ingen gentleman takt alls. Skulle det ändras om vi var på en " riktig " dejt.
Han hade på sig sånt jag avskyr tröjor med tryck som ser ut att vara från någon serie. Han skrev inte så mycket efter vi sågs så han kanske kände som mig att vi inte klickade ? Hans dialekt var mest gullig.
Kram

Svar: Jag tror inte ni klickade helt enkelt.. inte från något håll.. kram
Esmaralda

38 Trött:

skriven

Hej Esmaralda. Är det något du ser för mig och min dotter? Kram

39 Dalkulla :

skriven

Till Anette: Roligt att du fick lite perspektiv på grund av det jag skrev. :)

Vinkelevink!

40 Trött:

skriven

Hej Esmaralda.
Är det något du ser för mig och min dotter. Kram

41 Johansson:

skriven

Hej,

blir det ytterligare en midsommar i ensamhet?

42 Dalkulla :

skriven

Nej jag kan inte minnas jag gjorde så när något av mina barn välte med sin trehjuling osv. Den enda gång jag for fram var när jag med min äldste och andre sonen i sittvagnen reste sig upp när jag vände ryggen åt två sek, med den effekten att han välte och slog pannan i handtaget. Blod rann och ett stort hål syntes. Där blev det panik hos mig, jag tryckte en handduk mot hans panna och ringde på hos grannen som körde oss till sjukhuset, en ängel till medmänniska.

Det slutade bra, men ett otäckt tillbud. Förövrigt kan jag inte minnas mer än en koja som rasade över dottern, det var inte så farligt som det lät, men det var något som ventilerades efter dopet, minnen från deras barndom. Idag alla vuxna med egna barn.

Visst glömmer man sådana små händelser, förstår ändå att det inte var med som hände än så. Små så och skrapade knä har vi nog alla haft.

Kram!

Svar: Ja det var minsann välbefogad panik som utbröt !! Kram :)
Esmaralda

43 Trött:

skriven

Hej Esmaralda. Finns det något du kan se för mig och min dotter? Kram

44 Trött:

skriven

Hej Esmaralda. Finns det något du kan se för mig och min dotter? Kram

45 Maria:

skriven

Jag tror inte att det är på det sättet alls att vi när vi lämnat kroppen reflekterar och kikar "ner"....nej, jag tror att vi inte ens kan ana hur det är att existerar utan kroppen just för att det är såååå annorlunda gentemot denna verklighet! När vi väl lämnat denna fysiska upplevesle så har den betydelse men inte så stor som vi tror när vi här.... Abstarkt, snabbt och intensivt...men underbart och kärleksfullt. Att vara i kroppen är betydligt långsammare än att vara utan kropp....

Livet utan kropp går inte att så enkelt förklara i ord....

Stor kram,
Maria

Svar: Jag håller med dig... vi kan inte riktigt tänka oss hur det är men vet du, jag tror att vi kan förmedla oss emellanåt till jordelevande.. det är inte enkelt, men ibland kan vi.. kram
Esmaralda

46 Dunegull:

skriven

Älskar min hund mig?

Svar: Ja, verkligen.. kram
Esmaralda

47 G.H:

skriven

Du är klok som en bok:)

Försöker låta min son göra så mycket som möjligt själv:) men visst lite bortklemad är han allt hehe.
Han är bara en sån underbar unge, så klurig smart och rolig:)

Kram:)

Svar: Att bli lit bortklemad skadar inte.. bara man inte överdriver och blir kvävande och sådan är inte du.. kram :)
Esmaralda

48 Oro:

skriven

Hej Esmaralda.
Har haft lite oro inatt.
Om jag flyttar till lägenheten som inte är så långt från stan men det är iallafall så pass att det kan bli tufft att cykla varje dag.
Jag jobbar
I stan och har förskola i stan. Så parkering kan bli lite bökigt.
Men ser du om jag kommer att kunna lösa det med allt?
Kommer det att bli en till flytt till en annan stad?
Kram

49 Helena Ir:

skriven

Tack..jag får känna efter. Men shit då..fick lite den känslan..jag hoppas också att det lättar för dig..eller försvinner. Vet inte om det likadant där som när man kommit in i klimakteriet att det är till hjälp med kost och träning.Tröttsamma råd.. Ville väl egentligen bara säga att jag känner verkligen för dig och är med dig i tankarna!!

Kram :)

Svar: Ja en annan beter sig som typ en skallerorm som vaknat på fel sida... dessa hormoner... men SKA lätta allt eftersom.. kram :)
Esmaralda

50 Undran:

skriven

Kära es,
I all desperation testar jag igen. Hoppas du ser något.

Har han gett upp? Kommer han att höra av sig?

Svar: Troligtvis hör du av honom men det kan dröja.. kram
Esmaralda

51 *:

skriven

Hej

Vet att du sa till mig förut att jag är stark och ska tänka på det. Jag kan nå långt bara jag lägger krutet på rätt ställe.
Har tänkt en hel del på det, och ja jag börjar känna mig mer självsäker och märker också att omgivningen gillar mitt sätt. Mer framåt, social.
Ska på anställningsintervju nästa vecka, blivit uttagen av flera hundra sökande så det känns riktigt kul.
Privat så är jag mer rak och säger ifrån när jag tycker något är fel, fast på ett bra sätt. Känner att min väg börjar gå rakare nu. Och jag får bra svar från omgivningen, tror dom gillar det. Både i jobbet och privat hemma med sambo mm mm.

jag fortsätter på samma spår nu och fokuserar på det som gör mig glad och det jag vill tillsammans med min familj naturligtvis.
Har några saker jag vill göra och det ska jag försöka göra också.

Du vet hur jag pratat mycket om giftermål o s v.
Det är någonting jag vill, och vi har ju sagt att vi ska dela resten av livet med varandra.
Och allt är lugnt och tryggt nu, inga konstigheter med nått längre.

Så jag ska fria i sommar så är det, och sen hoppas jag naturligtvis på att han vill. Och vill han inte hmm... ja då får jag ta ett beslut då hur jag går vidare.

Känner du att jag är på rätt spår ? Och kan du ge mig något råd under vägen ? Känner du som jag att det blir rätt med frieriet ? och nytt jobb ?

Kram
*

Svar: Du utvecklas hur bra som helst... det är viktigt att vara den man är och inte ta för liten plats när man är gjord för att synas mer ! Känn av innan du friar.. och ni bör prata om det så du ser att han verkligen vill... kram :)
Esmaralda

52 Michaela:

skriven

Håller helt med. Det blir för mycket sjåpande många gånger och det är allt annat än bra.

Måndag igen! Herregud så fort veckorna går. Men det är bra för då blir det höst snabbare :)

Nu har jag snurrat in på det här med att plugga till sjuksköterska igen VT 2020 som ett eventuellt alternativ för att komma vidare i livet. Men det är en ganska jobbig väg att gå med massa papper som ska in från mina 15 år som undersköterska och det är svårt att komma in. Vissa skolar är inte heller i Sthlm. Så nu behöver jag din hjälp om du har möjlighet att se något kring detta för det är ingen ide' att jag sätter igång med processen om detta inte syns i min framtid.

Kramar!

Svar: Du får vara beredd på en flytt.. allt beror på hur pass mycket du vill studera.. och vill du verkligen.. och söker ALLT.. då har du god chans att bli antagen.. runt 80 % kram
Esmaralda

53 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att hålla fast vid det här han säger hela vägen?
Kram

54 Tiss:

skriven

Hej Es!
Min vän E gjorde ett självmordsförsök för en vecka sedan, nu ska hon ha permis i fem dagar, klarar hon det, jag kommer att ställa upp och finnas så bra jag kan.
Kram

Svar: Du är en viktig och fin vän.. kram :)
Esmaralda

55 Lotta:

skriven

Ja, att ha tillit är viktigt i alla lägen och till sig själv. Med barn tycker jag det är viktigt att fokusera på det positiva och som du också beskriver ignorera det negativa. Då tror jag barnen växer upp till bra människor.

Jag har det riktigt jobbigt just nu. Jag längtar så oerhört efter en speciell person att det är smärtsamt. Precis som att min själ behöver vara med honom. Känns så rätt. Egentligen skulle situationen kunna lösa sig och vi vara tillsammans. Livet är så kort och jag tror verkligen han är min soulmate. Hur ser det ut???????

Kram L

56 I wonder:

skriven

Hej Es

Es har jag ngt budskap? Kanske om han jag dejtar ?


Om annat?

Kram

Svar: Ett tydligt budskap är att du ska lita på din riktiga känsla.. inte vad du tror och hoppas utan den sanna känslan.. kram
Esmaralda

57 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, det är så rätt det du säger men inte så lätt alla gånger :) Det händer absolut inget här hos mig och nu är jag så frustrerad och less. Kommer det att vara så här stiltje på jobbfronten länge till? Sommaren är inte den bästa perioden för att få ett jobb men man kan ju alltid hoppas! Tack på förhand!

58 Sweetheart:

skriven

Kära Es, Blir det någon graviditet för mig snart? Kram

59 Fanny2:

skriven

Mina föräldrar var ett hinder för min utveckling och många saker tog mig tid att vi bättre på... Trist att så stor del av min ungdomstid blev lidande därför. Numera brukar jag driva med min mamma om att en potentiell våldtäktsman alltid gömmer sig bakom buskarna för att hon ska inse hur dum hennes oro är.

Tack för svar igår. 💜 Det blir fortsatt blockning på sociala medier och tydliga avvisningar framöver... Det är inte mitt problem om det blir stel stämning.

Kram

60 Skorpan:

skriven

Ett intressant svar du gav åt en bloggläsare idag "att inte ta för lite plats när det är meningen att man ska synas mer" . Hur fasen kan man veta det, om man ska synas mer, eller mindre?
Kram Skorpan

Svar: Jag tror man kan känna in sin personlighet sådan som den är PÅ RIKTIGT och inte sådan som man kanske tvingats att vara av olika omständigheter... kram :)
Esmaralda

61 Lisa:

skriven

Hej Ez

Känner mig lite moloken idag, återigen har jag fattat tycke för en fin man som visar sig vara gift och lycklig.
Och, jag börjar känna mig gammal pga detta.
I min seans skulle jag träffa min själsfrände, tiden börjar rinna ut känns det som.
Mitt ex har just gift sig och är jättelycklig.
Det gör verkligen ont.
Finns det hopp eller ska jag ge upp ?
Kram Lisa

Svar: Mannen du fattat tycker för är inte din soulmate... men han kommer så småningom.. kram
Esmaralda

62 b:

skriven

Heej och godmorgon.. händer det något bra i mitt liv snart? Jag mår bra, men det är ändå något som oroar mig.. Vill ha en så bra sommar som möjligt ju..

Kram

63 <3:

skriven

Hej kära Es, mitt gamla ex A har börjat höra av sig igen. Som jag skrev tidigare så känns det son jag är klar med mina ex och måste gå vidare.
Har han fortfarande känslor kvar för mig ? Det är en fin kille innerst inne som haft det tufft som barn.
Kram

64 Louise:

skriven

Jag har fortfarande inte fått tillbaka min dator av gubben. Jag fattar inte varför han gör som han gör. Det är så förbaskat tröttsamt. Det är även tröttsamt att tjafsa med honom för han verkar inte förstå det man säger till honom. Att jag inte vill vara med om hans trams. Jag har mer eller mindre bett honom att hitta någon annan. Men han vill vara med mig. Men suck då.
Jag bara tänker på katten. Kanske han inte kommer vilja släppa honom.
Jag är mycket tacksam att jag får bo i mina föräldrars stuga nu men det kommer bli så rastlöst och en massa. Jag känner ingen här nere längre och barnen måste ta buss in till stan för att träffa kompisar.
Förhoppningsvis kommer jag få hjälp av soc och förhoppningsvis kommer de kunna se till att jag kan få en egen lägenhet i Malmö till att börja med. Jag är så himla sugen på att börja ta tag i mina skulder till kronofogden och göra en skuldsanering och med tanke på att jag inte har någon inkomst så hoppas jag att de kan skriva av alltihop och att jag kan börja betala av skulderna hos inkasso bolagen så fort jag kan. Och blir jag av med mina skulder hoppas jag att jag kan få hyra.
Men först måste jag ta tag i att prata med mannen.

På onsdag ska jag på två intervjuer. Båda i Lund. Ska se om jag kan flytta någon av dem eller så får jag köpa en 24h biljett och åka dit själv. Det är en i st.larsparken och en montessoriförskola. Jag hoppas på något av dem. Finns det någon chans att jag får något av de jobben? Men å andra sidan så vill jag jobba i Malmö. Blir det något jobb för mig till hösten eller jag kommer in på förskollärarutbildingen igen nu till hösten så jag kan göra mina praktiker?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar.

Svar: Bra att du har planer.. du tänker rätt och du är på rätt spår.. fortsätt så och saker och ting kommer lugna ner sig och blir bättre... kram :)
Esmaralda

65 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han att hålla fast vid det här han säger hela vägen?
Kram

66 Helena Ir:

skriven

Ja nog kan det föra med sig att man blir som en kobra,när min pms var som värst efter sista barnet fick jag höra av pappan att "mig" skulle man haft under motorhuven på hans bil..det hade varit som turbo..Nu kan man skratta..men då ville jag nog köra ner han där under hans motorhuv,lääänge!!

Kram :)

Svar: :)
Esmaralda

67 Kram:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer dem att skaffa barn med varandra?
Kram

68 Stjärnöga:

skriven

Kommer jag att tåla min soffa mer efter ett tag när den fått lufta av sig? Eller inbillar jag mig att jag inte tål den? Ångest :(

Svar: Ge soffan en chans.. finns en möjlighet att det blir bättre.. kram
Esmaralda

69 Browallia:

skriven

Jag hade samma inställning som dig när sonen växte upp och det hände att jag fick höra av andra mammor att jag var kall och hård. Senare i år fyller han 25 och är en ung vuxen som trygg i sig själv och självständig. Redan som tonåring började han jobba ideellt som ledare för Ungdomens nykterhetsförbund och är mycket omtyckt av barn och ungdomar. Något som jag själv inte skulle ha klarat av i samma ålder eftersom mina föräldrar överbeskyddade mig så mycket att jag nästan inte kunde göra något utan att de var med mig eller ta ett litet beslut utan att rådfråga dem först trots att jag blivit vuxen. Inte förrän jag var ca 30 år så lyckades jag av ren självbevarelse bedrift bryta det beteendet och lära mig själv att stå på egna ben. Det krävdes att jag bröt kontakten helt och hållet. Jag ville ge sonen det jag själv inte fick av mina föräldrar och jag tror faktiskt jag lyckats ganska bra och är stolt över mig själv som mamma. :)

Precis innan jag vaknade i morse drömde jag att jag visade en bild för en väninna på min nya kärlek jag var så där härligt pirrigt nyförälskad och lycklig över att känslorna är besvarade. Då vaknade jag typiskt nog. Var det en hälsning från min framtida livskamrat, är han redo och väntar på mig redan nu? Kram :)


Svar: Och du ska vara en stolt mamma... till en jättefin grabb !! Livskamraten börjar bli redo.. så känns det.. kram :)
Esmaralda

70 Lilla m:

skriven

Jag vet inte varför men har en känsla av att min king talisman inte kommer att kunna hjälpa mig med min önskan.... stämmer min känsla? Har inte känt av den nästan alls

Svar: Du kan vara lite mentalt låst och därför kan du vara svår att nå.. det är bara en gissning.. kram
Esmaralda

71 Nyfiken :

skriven

Hej Esmaralda.

En söt kille dök upp från ingenstans och kontaktade mig. Ville prata lite. Tyckte han såg bra ut. Känns lite intressant.

Vad ser du om mig och denna kille?
Kram

Svar: Det kan vara värt för dig att undersöka lite bättre.. snart vet du.. kram
Esmaralda

72 Ghostwriter :

skriven

Jag uppfostrar mina djur och hoppas och tror jag gör det på rätt sätt. Lyssnar dom någorlunda så hjälper de mig att hjälpa dom också!



Borde jag titta på hus eller bör min första bostad vara en lägenhet? Känns som jag dras till hus men det blir väldigt långt bort från staden jag vill vara i. Det jag mest är rädd för med hus är att jag Ska känna mig avskild från andra och omvärlden... typ massa skog, långt ifrån butiker eller dåligt internet




Kram!

73 linnea:

skriven

hej es jag vill inte få barn med någon jag inte gillar men tiden börjar ta slut för mig! kommer jag att möta någon jag gillar snart? hur ska jag göra?

Svar: Du kan fortsätta söka via internet... öppna alla kanaler och framförallt försök att göra dig själv mottaglig... kram
Esmaralda

74 TILL MIKAEL (3) :

skriven

Hej! Jag tror du fastnat lite vid att problemet skulle vara luren, men jag förstår vad du syftar på!

Jag är ung men jag är både uppvuxen med ”förr” och ”nutid”, så jag tycker det främsta problemet är de vuxna omkring ungdomen. De behöver inte handla om enbart föräldrarna, utan vänners föräldrar - äldre generationerna eller helt okända vuxna.

Jag växte upp utan lur och internet. Även fast jag sedan blev äldre och 2000 talet kom så hade jag knappt leksaker, telefon eller internet. Och hade jag det så var det knappt. Men det är ju inte telefonen och tillgängligheten som är problemet utan den som besvarar, kanske?

Jag har fått stå på egna ben sen liten, men känner att jag också varit bortskämd förut. Fast inte på de sättet man tror. Jag behövde mycket hjälp pga sjukdom, men när jag blev 15 år kände jag att jag inte kan be mamma fixa allt för det. Jag måste göra min egna mat, hämta vattnet själv, tvätta och dona. Så det gjorde jag. När jag var 8 år tvättade jag mina kläder själv. När jag var 19 år flyttade jag till egen bostad. Osv...



Jag har haft en (rik) partner som kunde kämpa en del själv och ta steg ut. Däremot, skulle partnern inte göra det så fanns alltid föräldrarna där. (”Rika”). Jag önskar än idag att jag hade det så! För jag hade haft bil, körkort och kanske ägt en bostad idag. Sluppit ekonomiska kriser och jobbig oro. Kunnat lita på någon utöver mig själv!

Men, samtidigt. Hade mina föräldrar varit så- så hade jag nog också fått stå med mycket krav att ge tillbaka.... och aldrig få vara jag på riktigt. Så var det för mitt ex partner. Partnern kunde vara självständig men alltid alltid behöva finnas där för föräldrarna när de ropade. Och ville eller kunde partnern inte det, så blev det livligt.


Men, jag besvarade mest dig i ren allmänhet! Jag är under 26 år och har ändå alltid fått ta hand om mig själv, litat på mina egna beslut. Mina föräldrar är i konkurs mer eller mindre. Och jag vet att jag inte kan fråga dom i akuta fall. Jag har som tur haft andra, som hjälpt till. Men jag kan fortfarande bara lita på mig där.

_____

PS: det kändes som jag mest babblade på, och kanske inte ens kom med något svar.


Hoppas allt är bra med dig!
Kram Ghostwriter




75 Milla:

skriven

Ja, tilli är bra. Vågar jag ha det nu? Har precis bokat en resa utomlands o hoppas jag får ihop det o klarar allt på egen hand m barn. Såg sen att hotellet hade negativa kommentarer nu. Är det dåligt tror du....

Svar: Det här fixar du bra.. hotellet är kanske inte det bästa men det är helt okey känns det som.. kram :)
Esmaralda

76 Boudica:

skriven

Jo jag håller med att barnen måste lära sig stå på egna ben, nu har jag inga barn än, men så skulle jag göra om jag hade.
Eftersom jag själv är sån som tycker det är lättare att lära sig om jag får prova på, ja så varför inte låta barn lära sig på det sättet. Märker att det inte är speciellt många problemlösare på jobbet, måga lämnar över till andra då de stöter på ett problem, medan jag är sån som försöker lista ut problemet på egen hand innan jag går å ber om hjälp.
Vad jag inte gillar är att många i Polen (föräldrarnas hemland) har jag märkt att de kritiserar barnen så att de gör rätt. Det gillar jag inte, och glad att jag inte blev uppfostrad på det sättet!

Ceasar Milan är rätt så intressant person, och kunnig på det han gör, även om vissa av hans metoder är lite kontroversiella.
Det går ju inte lösa problem med att prata barnspråk med hunden, som min granne verkar tro, "tyst nu lilla gubben annars får du gå in i köket" inte konstigt att de fortsätter att skälla på allt och alla! XD

På tal om hundar så har jag ju fastnat för Lagergrabbens hund, så söt och gosig, får mig önska jag hade en egen hund. Kanske finns en möjlighet att bli matte ett tag för honom, få ihop något tillfälligt med husse? ;) Ja jag kan ju iallafall drömma XD men gillar mig, det är jag ju säker på att husse gör :)

KRAM

Svar: Ja, visst är det så att husse har ett gott öga till dig :) Kram :)
Esmaralda

77 A.D:

skriven

Hej Ez😊

Våre intressant om du ungefär kan se vad de bli för kön på bevisen i magen 😊😍.

TACK i förhand

Kram på dig

78 Hon:

skriven

Hej,
Tror du någon tyckte jag var snygg med klänningen idag?
Kram

Svar: Ja, det tror jag... särskilt en kille som är yngre än du.. kram
Esmaralda

79 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det kommer något genomslag när det gäller konsten snart? Behöver något att se fram emot, så mycket motgångar i vardagen i år.

Kram och kärlek!

80 Kiara:

skriven

Kära Es!
Ja håller med dig! Jag hoppas inte jag heller blir så sjåpig när ja blir mamma utan låter barnen lära sig av sina misstag. Dock fattar jag inte föräldrar som sätter en hjälm på sina barn när dom har lärt sig gå för att dom är rädda att dom ska slå i huvudet.

Jag hoppas MG mår bra trots sitt bråck?

Jag undrar om du ser några varningar kring mig, oavsett vad de än rör sig om? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Jo tack MG mår bra.. lite trött i bakdelen men inte försämring och det är cystan i ryggmärgen som gör detta.. bråcket besvärar honom inte.... jag ser inga direkta varningar för dig....planera din sommar och lev ordentligt.. kram :)
Esmaralda

81 Ella:

skriven

Hej Esmeralda!

Min fråga är om min bror och jag kommer få kontakt igen? inte setts och hörts på 9 år.
Sen undrar jag om jag kommer få kärlek? och arbete?

Kram!




Svar: Ni kommer få kontakt så småningom... jag ser arbete för dig och kärleken dröjer men ser ut att komma med tiden.. kram
Esmaralda

82 Mathilda:

skriven

Hej Es!

Kommer jag behöva vänta länge eller kommer jag få något nytt snart? Kram

83 Um:

skriven

Hej Esmaralda.

Menar han det han säger?
Att om jag väljer att föda barnet så kommer våran kontakt att bli sämre?
Är det så det kommer att bli?
Ser han ut att hålla fast vid det han säger?
Kram

Svar: En svår situation.. du får vara beredd att ni lever varsitt liv oavsett.. kram
Esmaralda

84 B:

skriven

God kväll,
Kommer jag att se honom nu i september om jag åker eller "kommer jag undan"? Vill inte go down that road again men är rädd för att det är oundvikligt.. tack och kram ❤️✨

85 Ghostwriter:

skriven

Borde jag titta på hus eller bör min första bostad vara en lägenhet? Känns som jag dras till hus men det blir väldigt långt bort från staden jag vill vara i. Det jag mest är rädd för med hus är att jag Ska känna mig avskild från andra och omvärlden... typ massa skog, långt ifrån butiker eller dåligt internet




Kram!

86 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kommer att ha barnet regelbundet?
Kram

87 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag kommet att få ett barn med kolik?
Eller ett ovanligt lugnt barn?
Kram

88 Browallia:

skriven

Tack för glädjande svaret att min blivande livskamrat börjar bli redo ♡ Bara att läsa detta gjorde att det pirrade till i maggropen ♡♡♡ Den karamellen kan jag suga länge på :)

Stor kram ♡

89 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar det fortfarande som om kärleken dröjer för mig?
Kram

90 Ghostwriter - Huset i din bok :

skriven

Vet inte om du svarar mer idag! Men jag sitter och läser i din bok, och slår upp en sida. Nästan där jag avslutade förra gången för kanske 1 år sedan. Jag läser så sällan, men ändå slog jag upp rätt sida utan att ha bokmärke i.

Jag går i tankarna på att köpa hus istället för lägenhet, det känns som min själ längtar efter ett hus. Det hade också varit billigare än lägenhet...

Du skriver om en ond ande, men som egentligen var god när du såg närmare. Hela hans familj brann inne och han också... Så sorgligt.

När jag var liten slog stora lågor upp på hela vår trädgård men vi klarade oss, huset också. Det var dock ett hemsökt hus, och jag mådde inte bra där som 7 åring.

När jag var massa år äldre, så besökte jag ett gammalt övergivet hus med några andra. Jag bad om skydd redan innan vi gick in. När jag och en annan person precis kommit ut ur huset och några meter bort så rasar hela taket (eller något) med ett högt ljud.



vad var det egentligen som hände? Var vi skyddade?
Vi kunde ju fått det över oss kan jag tänka mig.Och huset jag bodde i som liten, var det två flickor som verkligen försökte lura oss att leka? Det fanns ett litet rum i mitt rum, och jag gillade inte det rummet alls.




Kram!

91 Contici:

skriven

Hej kära Ez!

Tack för bra blogg! Tack också till er andra som bidrar! Hoppaa du nu bara mår bättre och bättre.
Vad händer kring mitt jobb, ser du någon förändring, nytt jobb, nya arbetsuppgifter här framöver, och alltså inom närmaste halvåret? Ska jag trycka på för att få skriva på arbetstid, eller bara ligga lågt och ’låta hälsan tiga still’?
Är cheferna nöjda med mig?

Kram och trevlig helg🍀


Svar: Förändring är på väg.. men den rör sig sakta... och det är en mening med detta... kram :)
Esmaralda

92 Trött:

skriven

Hej Esmaralda. Finns det någpt du kan se för mig och min dotter. Kramar

Svar: Jag se ser lite kul i sommar, något positivt bör ske.. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: