ALLA FÖRTJÄNAR INTE FÖRSTÅELSE !!

David Lindén: Missriktad humanism är en förolämpning mot terrorns offer. 
Foto: Montage: Arkiv/Claudio Bresciani/TT //
 
David Lindén : IS-sympatier förtjänar ingen förståelse :
 
Det offentliga samtalet om svenska IS-terrorister har spårat ur och det är på många sätt väldigt svenskt.

I Sverige har har vi en tendens att först förneka, sedan ignorera och sedan agera som det regnar. Men också till groteska överdrifter och att dra paralleller som är helt uppåt väggarna. Den som tog priset i vad som med fog kan kallas för VM i felinformation är advokat Thomas Olsson som i Svenska Dagbladet menade att det är ”odemokratiskt att vilja stoppa IS-återvändare”.

Med hänvisning till det minst sagt luddiga uttrycket ”människovärdet” hänvisades sedan till regissören Ingmar Bergman och författaren Jan Myrdal för det var ingen som krävde att dessa ”skulle kastas i fängelse eller att deras medborgarskap skulle dras in på grund av nazistsympatier respektive försvar för Röda khmererna”.

 

Men varken Bergman eller Myrdal hade tjänstgjort som kockar eller ambulansförare i Auschwitz eller hos Pol Pot för att citera de svenska IS-terroristernas beskrivning av vad de själva gjorde. Olsson glömmer också att nämna att den svenska nazismen ignorerades efter kriget och stora delar av den svenska vänstern uttryckte just varma sympatier för diktaturer på 1960-, 1970- och 1980-talet. Myrdal var länge det offentliga livets älskling och på hans 92-års dag intervjuades han i ett stort reportage i DN.

 

Myrdal har ifrågasatts men aldrig stigmatiserats och när jag själv för två år sedan i Nerikes Allehanda uttryckte att jag ser fram emot att läsa hans dödsruna fick jag bannor av de som tillhört 68-vänstern. Man uttrycker sig inte så ”om en gammal man” och när jag påpekade att Myrdal sagt betydligt grövre saker viftades detta bort med argument som att ”tiden var annorlunda”.

Svensk vänster har en lång och gedigen tradition av att romantisera brutala regimer så länge de sker i länder med varmt klimat. Det finns dessutom en tendens att gärna boka in ”rehabiliterade” extremister som ett chickt inslag för att visa sin egen gränslösa godhet. Det sistnämnda är jag rädd för kommer återupprepa sig när det gäller hemvändande ”IS-fruar”.

 

Några läsare kanske minns när dramatikern Lars Norén satte upp pjäsen 7:3 på Riksteatern 1999? I ensemblen ingick nazisten Tony Olsson som fått permission från fängelset och han deltog sedan i polismorden i Malexander. Poliserna Olle Borén och Robert Karlström avrättades med sina egna tjänstevapen och om det inte hade varit för Lars Norén hade Olsson inte fått permission. Historien kan mycket väl återupprepa sig men nu handla om en rehabiliterad hemvändare som får sitta i TV-soffor och gästa debattprogram.

 

 

 

 

Konvertiten Michael Skråmo som befinner sig i Syrien var exempelvis gäst i SVT:s Opinion Lives föregångare Debatt 2009 när ämnet ”islamofobi” diskuterades. Nu är Skråmo så pass känd att han – förhoppningsvis – gjort sig omöjlig när det gäller en mediekarriär men hans plats skulle säkert kunna fyllas av en ung fotogenisk kvinna som poängterar att hon åkte till Syrien ”för kärleken” alternativt ”ville göra gott”. För det är så det kommer att låta och det är väldigt svenskt. En person som dessutom skulle kunna fylla Lars Noréns skor är dramatikern Stina Oscarson som enligt egen utsago vill ha ”ett samhälle där Rakhmat Akilov en dag efter avtjänat straff kunde jobba i kassan på Coop”.

 

 

 

 

Själv skulle jag vilja ha ett samhälle där man inte behöver tänka på terrorister som Akilov och där människor som tar ställning för mördarregimer inte bjuds in till TV-soffor eller får födelsedagsreportage i Sveriges största dagstidning. Men det är en önskedröm eftersom detta är Sverige. Det är tack vare Säkerhetspolisens arbete som vi ännu inte haft fler terrordåd sedan Drottninggatan men vi kommer säkerligen får se mer av IS. Sverige måste nu samverka med andra EU-länder för att få till en tribunal och alla eventuella "hemvändare" ska lagföras.

Nu kommer den där perioden då ”vi ska förstå” och allt ska analyseras förutom det mest basala: om du i ett land med avgiftsfri utbildning upp till universitetsnivå, nästintill avgiftsfri sjukvård och alla möjligheter att förändra ditt liv väljer att sympatisera med en ideologi där otrogna ska dödas är det dig det är fel på. Det är inte samhället.

"Slut"

 

 

 
Jag har kopierat David Lindéns text rakt av... för detta behövs läsas !!
Alla behöver ta ställning.
Och kanske vi behöver ifrågasätta vår  klassiskt svenska inställning till somligt.
 
Kram & kärlek

 

1 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Två veckor har snart passerat sen du skrev att det skulle bli rörigt på jobbet ett tag men att det såg ut som att min nya tjänst skulle bli som det var tänkt.
Är det långt kvar tills dem beslutar om det och berättar för mig att jag ska få bli administratör trots allt?

Kram!

2 AnnaK:

skriven

Vilka termer använder han om mig? Typ söt, snygg, het, trevlig, rar etc. Sorry för korkade frågor!

Bra och viktigt inlägg!!

Kram 🤗

Svar: Attraktiv och fin. .kram :)
Esmaralda

3 Helena Ir:

skriven

Min ställning till IS anhängare är denna..de har förverkat ett svenskt medborgarskap..och bör inte få komma in i landet!
Aldrig någonsin!!
Det ska fan inte daltas med någon av dessa människor!!


Kram :)

Svar: Just så ! Kram :)
Esmaralda

4 EPM :

skriven

Usch Es!
Är nervös idag. Måste ha ett möte med folket på min termin och en är något av en mobbare. Hon har tvistat till det så att min kurs är emot alla andras kursen, vilket ju självklart är fel. Allt bottnar i att det räknats fel en gång för många år sedan och min kurs dom är större har fått flr lite tid, nu när detta ska justeras så tar det hus i h-e... Jag känner att jag måste markera att jag inte är någon hon kan manövrera, visa mina ”muskler”. Kanske löjligt.

Ser du nåt om mötet och denna person? Har du några tips inför mötet och hur hag ska hantera denna kvinna?

Kram

5 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Es.

Tänker på min fina vän som så oväntat gick över till andra sidan på måndagskvällen. Hans fru hade hittat honom i soffan död, han var bara nyss fyllda 38 år. Ingen vet varför han dog.

Vi är så goda vänner och har tagit oss igenom allt möjligt tillsammans. Då jag var i tonåren var jag helt störtförälskad i honom, han var så charmig och karismatisk och fångade mitt hjärta. Då var kärleken obesvarad men då vi blev lite äldre berättade han att han var förälskad i mig och ville göra ett försök. Men jag vågade inte då. Jag var rädd att det skulle riskera att förstöra vår fina vänskap och jag var rädd att han bara var ute efter sex - han var en riktig ladies man och kvinnorna flockades kring honom. Jag var rädd att inte duga för honom, och därför nobbade jag honom.

Trots allt behöll vi vår vänskap och den växte sig starkare under åren och de romantiska känslorna föll bort och ersattes av en innerlig och varm kärlek, han var en god vän som alltid ställde upp och var ett stort stöd. Han betyder så mycket för mig och jag hoppas att jag också betydde mycket för honom.

Jag undrar om han då för många år sedan ett tag var förtjust i mig, hade han känslor, eller var det bara så att han ville få mig i säng? Har alltid undrat lite och nu är det försent att fråga.

Kram,
Jennifer

Svar: Det var nog en mix.. han gillade dig.. samtidigt som han tyckte du var sexig.... kram :)
Esmaralda

6 sippan :

skriven

Blir mörkrädd av allt som inte ens är ett uns av sunt förnuft och tänkande.
Fattar inte hur en del tänker och det är (ursäkta mig ) jävligt skrämmande.

Svar: Mycket skrämmande.. kram :)
Esmaralda

7 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon.
Ja se svenskheten. Vi är så underbart snälla, ordentliga och korrekta, lite rättrådiga. Många har haft sitt eget krig här, pk-gerilla vs sverigedemokrater/rasister. Om nu pk:arna ska ta avstånd från is:Arna kanske de känner att de ansluter sig till sverigedemokraternas anhang. Inte vet jag, jag är lite mer svartvit där. Har du varit i Syrien och mördat? Kom inte tillbaka! Hoppa i havet eller vad som helst. Fruarna visste precis vad de åkte till. Det är barnen som är problemet. De stackars barnet. Samtidigt kanske vi måste inse att vi inte är hela världens socialtjänst. Men barnen är fortfarande oskyldiga.

Svar: Ja, barn är både oskyldiga och viktiga....kram :)
Esmaralda

8 Jossan :

skriven

God morgon!

Jag känner att jag har en åsikt kring allt med IS men jag håller den för mig själv. Jag tycker så synd om de bebisarna som föds och inte kommer ha en framtid..

Vaknade i morse och kände: gud vad skönt att det är torsdag men nä just det... bara onsdag. Hatar när der blir så...

Kroppen är så trött och seg. Men tror det är för jag har stressen inför tentan... men efter fredag så kan jag få sova en stund...

Hoppas tröttheten försvinner snart från mig. Kände en jobbig känsla och ”kollade igenom” mina minnen och blev så ledsen över hur jag kunde låta J behandla mig så... Samma men L... hue kunde jag inte sätta ner foten. Tyvärr är jag fortfarande svag för J... men så mycket starkare jag blivit... men jag tycker det är märkligt att jag känner att jag älskar att vara singel och få vata själv. Det är det jag behöver nu. Helt klart! Men jag saknar närheten av en kille och allt intima..

Aja han kommer väl!

Dags att ta mig upp från sängen...

Kram

Svar: Ja, barn är alltid oskyldiga och ska så behandlas också ! Du HAR blivit starkare,, du går vidare och närhet med en annan kommer.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Ord o inga visor, bra. Jag tror inte vi är riktigt lika positivt inställda till "återvändare" o det verkar som om en hårdare linjer haar tagits gällande inställningen till invandringen. Detta mycket pga de många våldtäkter som uppdagats, gjorda av invandrare. Näe, har du tjänar som "avrättare" ja då kan du bli kvar i det landet där du gjort detz för där hör du ju hemma... Nån gräns måste ju dras o den ska vara hård.

Redan onsdag o det går så långsamt fram på alla plan. Varifrån ska jag hitta energin o bli mig själv igen? Trist att vara trött hela tiden. Piggnar säkert till ute idag då det återigen blivit vinter o kallt ;). Tur att det redan bra märks hur dagarna blivit mycket längre :).
Nog om det, dags att göra nåt..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja onsdag idag... och det betyder Sveriges Mästerkock ! Energin kommer tillbaka men du behöver hjälpa den på traven genom att göra något som du inte brukar.. något kul.. något att se fram emot.. kram :)
Esmaralda

10 Kiara:

skriven

Kära Es!
Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

11 Kiara:

skriven

Kära Es!
Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

12 Kiara:

skriven

Kära Es!
Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

13 Louise:

skriven

Bussen är sen. Så himla typiskt. Blir att gå till jobbet och det är en bit.
Blir bara så himla irriterad.
Mannen får inte alls förlängt. Han blev uppsagd igår med en månad. Skit säger jag bara. Han ska försöka rädda det men jag tror han får se sig om efter ett annat jobb.

Idag hoppas jag att jag får svar från prefekten och kåren. Jag har ju inte tid att vänta på att göra praktikerna efter augusti. Jag måste ju göra dem innan sommaren. Jag hoppas att de har överseende.
Jag blir ju inte anställd på grund av att de där två praktikerna hänger mig där bak och dessutom har jag en förskola som kan ta emot mig.

Kommer jag få göra mina två sista praktiker i april och maj?

Annars vet jag inte var jag ska vända mig.

Ha en fin dag och tacksam för svar.
Kramar

Svar: Trist att mannen inte får förlängt. Ni hade behövt en stadig inkomst. Du har chans att för göra din praktik tidigare, ta tag i det och var saklig när du ger dina skäl..... kram :)
Esmaralda

14 <3:

skriven

Kommer det in en ny medans jag har nåt med F?

15 Dunegull:

skriven

Sjukt hela samhället! Att det kan balla ur såhär, blir ju mörkrädd. Skrämmande hur människor kam vara så onda. 😪

E! Får jag tillbaka min tröja från mitt ex?
Kram

Svar: Ja, det tror jag du får.. kram :)
Esmaralda

16 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, var lite vår i luften förra veckan idag snöväder och minus 16 grader hua ❄❄❄
Du hade helt rätt M är inget för mig.
Kontakten mellan mig och läkaren har blivit intensiv. Börjar tycka att han är en fin människa. Är svårt att veta vad man känner när vi ses IRL. Har sett kort på honom kände inte wow då. Der blir nog en dejt imorrn eller på fredag. Vad tycker han om mig ? Blir han lite kär ?
Kram



Svar: Jisses... minus 16... här i söder ligger det på lus och det är en grå och regnig dag ! Ja jag kan se ett intresse från läkaren... men ändå tveksamt hur det kan klicka om man ser på lite sikt.. kram :)
Esmaralda

17 HS:

skriven

God morgon Es!

Bra rutet. Sverige är bra på många sätt men jag blir så trött på den här fegheten och naiviteten ibland. Folk vågar inte sätta ner foten och ta tydlig ställning. Vi vill på inga villkor ha terrorister i landet. Och som du säger finns extremister inom olika falanger inte minst vänstern.

Det jag saknar i media är debatten om hur våra regimer bidrar till att terrorism och krig uppstår. Det finns många krafter i världen som tjänar på att rädsla och väpnade konflikter fortsätter. Bl.a. har CIA pumpat pengar in i IS men det är ingen som vågar prata om det offentligt. Vi vill gärna slå oss på bröstet i västvärlden och tro att våra länder är så väldigt demokratiska. Men även här finns en hel del korruption och dolda agendor. Sorgligt men allmänheten behöver vakna tycker jag. Läs om t.ex. Rothschild-familjen, finns filmklipp på Youtube.

När det gäller USA så kan man ju ha sina åsikter om Trump, men han var åtminstone ett mindre dåligt alternativ än Hillary Clinton. Hon är korrupt och hade stöttat den dolda ekonomiska makten i USA.

Kram

Svar: Jag är inte insatt i detta men min son har samma åsikt som du vad det gäller Hillary... kram :)
Esmaralda

18 Klara:

skriven

Hej Es, innan jag vaknade så var du i min dröm, du hade bråttom och var på tunnelbanan du skulle av men du gav mig en svart katt, en svart kattunge som var så himla söt, den hade lite svårt att stanna kvar eftersom den låg i mitt famn och jag satt på tunnelbanan. MEN,vad kan drömmen betyda!??

Kram Klara

Svar: Kanske att du tror jag kan ge dig något fast mer åt rådgivningshållet :) Kram :)
Esmaralda

19 DD:

skriven

Igår satt jag och tänkte vilken stor utveckling som skett hos mig sedan min flytt.. jag har ju haft väldigt många killkompisar så jag är van att bara vara vän.. fått höra att jag sänder ut signaler att jag är intresserad. För mig är det bara så naturligt... har under två veckor friendzonat killar som aldrig fått nobben förut.. men grejen är att jag gör det omedvetet, 😅 jag tänker att när jag utstrålar detta så kommer jag kunna träffa den rätta snabbare. På ett sätt har jag sparat allt jag har för den rätta..

Svar: Ja, det är lite hur din personlighet är...du har självinsikt och den har vuxit sig större... känns jättebra:) kram :)
Esmaralda

20 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag kan bara hålla med. Dem som begår bra borde få hårdare straff inget mesande det blir bara larvigt.

Es jag är så orolig, Jag börjar känna mig gammal eller äldre iallafall. Är ju 30 detta år.

Kommer jag hinna få familj större egen familj tillsammans med en partner?dem närmaste åren?
Kram


Svar: Ja, så ser det ut.. kram :)
Esmaralda

21 Fina:

skriven

Hej Es! Kommer han att ge mig en chans? Kram

22 PiaS:

skriven

Hej Es,

Instämmer helt med dagens blogginlägg.

Kram PiaS

23 Jennifer:

skriven

Hej igen. Känner större behov att skriva idag, bare with me. Försöker nu ta mig till jobbet med ögonen svullna och röda. Livet kommer aldrig mer att bli sig helt likt igen. Jag saknar honom så.

En del tror att det tar tid att färdas till Alltet - vad tror du Esmaralda? Tror du att han redan är där? Det måste ha kommit som en chock för honom själv också, förstår man att man är död då man går över?

Han levde alltid livet fullt ut, hade en enorm livsglädje och positiv livssyn. Jag saknar honom.

Svar: Nej, jag tror inte det tar tid att färdas till Alltet.. till den andra dimensionen kommer man i en blink.. och han är där nu ! Man förstår att man är död, också direkt...det kommer en blogg om detta snart !! Jag sänder dig en dust healing nu direkt som du kan ta emot när du läser detta ! Stor kram
Esmaralda

24 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du någon flytt för mig det närmaste året?
Ser du en flytt till hus?
Kram

25 Tildis:

skriven

Godmorgon Es!
Håller helt med dig! Herregud vi lider ju av ett syndrom här i Sverige. Det är också därför som jag bestämt mig för att lämna der här landet. Jag är så trött på den normregim som råder här.

Nu har det snart gått en vecka och jag har fortfarande inte hört något. Kommer intervjun bli av denna veckan? Kram

26 Anne:

skriven

Jag tror inte att det är så typiskt svenskt längre mer än bland de som bestämmer och hos vissa i samhället. Fler och fler börjar tröttna på flatheten och daltet av kriminella. Jag är helt enig med honom och önskar att våra politiker tar tag i det här. Helst vill jag se att de döms på plats av en tribunal precis som han skriver, för jag vill inte att de kommer tillbaka hit. De enda jag kan tänka mig att vi ska ta oss an är barnen, de hade inget val. Men föräldrarna och de övriga skiter jag rent ut sagt i, de gjorde sitt val.

Svar: Exakt ! Kram :)
Esmaralda

27 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
Där kan jag hålla med,sverige kan inte vara jordens bidragskontor,där is krigare kommer hem och får vård för krigsskador och sedan åker ner igen och mördar,våldtar och beter sig allmänt som jordens avskum.Pk är bland det värsta jag vet.

Svar: Ja dessutom kan Pk vara livsfarligt ! Kram :)
Esmaralda

28 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag vet inte riktigt hur jag ska göra eller hur det kommer att bli.

Jag ska ju söka utbildningen jag vill gå nu till hösten men det är ju inte säkert att jag kommer in.
På mitt nuvarande deltidsjobb där jag bara har ca 25% är det en tjej som ska sluta som har ca 75% hennes tjänst kommer först vara på ett vikariat och sedan om hon slutar på riktigt bli en fast tjänst.
Problemet är bara att isåfall så börjar vikariatet bara lite innan utbildningen och det är ju inte alltid så lätt att avbryta ett tidsbegränsat vikariat.

Nu har ju chefen frågat mig om jag är intresserad av att gå upp på vikariatet. Det är inget klart än.

Nu vet jag inte hur jag ska göra.
Ser du något angående detta?
Om jag ska ta vikariatet? Eller om jag ska satsa på utbildningen men det är ju osäkert om jag kommer in Det är ju en bra chans absolut.

Hur ska jag göra?

Kram

Svar: Kanske du ska fundera över om du ska ta jobbet och avvakta lite med utbildningen.. känn in vad du verkligen vill och vad som motiverar dig bäst.. kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tunga frågor så här mitt i veckan ...självklart måste vi tänka till och sluta vara så förb PK . Sunt förnuft säger att en som krigar för extremister inte byter åsikt bara sådär...
Saknar ryggrad i dagens Sverige ,vi slår oss för bröstet och säger oss värna om barnen samtidigt tvingar vi små flickor att utstå religiös sexfixering och klär dom i burkini som om det vore ett luciatåg allt för att skydda och legitimera pedofilgubbars sjuka sexfantasier.

Grattis till Farrad !

Sallader är jag dålig på ...men råa broccolibuketter som marinerad i citron och olivolja kryddat med salt är ngt jag äter som snacks

Har nu fått jätteräkningen från miljöinstans...tungt .
Är väl ingen ide att överklaga igen ?

Kram Anki med flock

Svar: Vill du så ska du överklaga men chansen att du får igenom din överklagan är sorgligt nog inte stor.. tack för tipset med broccolin.. låter gott o det ska jag pröva ! Kram
Esmaralda

30 Linnea:

skriven

Jag har en fråga. Varför får jag inte barn med mannen som finns i mitt hjärta?

Svar: Somligt är inte ment to be.. och det kan vara en lärdom i detta också... i att gå vidare....att inte stoppa sig själv... kram :)
Esmaralda

31 Misstjejen:

skriven

Hej

Kan jag litar på det blir bra på möte i 2 maj med en tredje personen. Som det har händer ifjol och gick fel efteråt.

Ska jag lita på att C kvinna sköta sig och inte talar för mycket.

Jag vill inte väl jag behöver var oroligt för den tredje person som E hon så ska ignorera och börja bete lika som A han gjorde ifjol.

Kommer C hon sköta som professionella på något sätta? Mindre tala också?

Känns så tveksam som bättre att säger nej till tredje person i möte som har händer ifjol med tredje person...

Ha det bra

32 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja varför är vi så flata i sverige? I övriga norden är det väl kriminellt att vara med i en terrororganosation ? Undrar hur utv blir i Sverige inom lagstiftningen.

Ryser när jag läser artikeln, hur kan människor bli så onda o begå de här fruktansvärda illdåden? man undrar när o var det smäller nästa gång.

Apropå rättigheter o skyldigheter, ser du om Försäkringskassan kommer till skott o meddelar mig om rätt till sjukpenning, har väntat i över 3 månader........mmmmmmm jobbat o betalat skatt hela livet.....irriterande!

Ha en bra dag!
Kram från naturvän

Svar: Du får kontakta dem då och då... men det bör inte dröja så länge till nu.. kram :)
Esmaralda

33 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Ser du att vi kommer att träffas igen jag och han? kram

Svar: Ja det tror jag ni gör.. kram :)
Esmaralda

34 sippan :

skriven

Blir mörkrädd av allt som inte ens är ett uns av sunt förnuft och tänkande.
Fattar inte hur en del tänker och det är (ursäkta mig ) jävligt skrämmande.

Svar: Ja, det är skrämmande.. kram :)
Esmaralda

35 Mikael:

skriven

Sverige kommer förmodligen inte kunna bemöta detta och det går som det går, vem av dessa skulle inte vilja få betald flygresa hem, möjlighet att sitta i svenskt fängelse och även ha möjlighet att bli frikänd, socialbidrag, bostad och annat tackar de förmodligen inte nej till.

GW i söndags "Förr eller senare kommer det att hända något riktigt obehagligt"

https://m.youtube.com/watch?v=NY1SuM7oaWc


Ett inlägg från finansborgarrådet i Stockholm.

”Regeringen sviker – vi gör vad vi kan mot terrorister”

Rikspolitiken bär här ett tungt ansvar för den allvarliga säkerhetssituation som Sverige nu har försatts i med IS-återvändarna, skriver Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholm.

https://www.svd.se/regeringen-sviker--vi-gor-vad-vi-kan-mot-terrorister

Kram
Mikael

Svar: Bra info ! Tack för den ! Kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Hej kommer min bror få jobbet han sökte hos kändisen D ?
Kram

37 Kiara:

skriven

Kära Es!
Vet att du har sagt att jag kommer få barn i framtiden och jag hoppas du fortfarande ser det för mig. Något jag undrar är om du ser om jag kommer handla babygrejer på gekås som de flesta gör och blir de mycket saker eller normal mycket? Längtar verkligen tills de är min tur! Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Du kommer handla lite varstans men också i Ullared , kram :)
Esmaralda

38 Hjälp!!!:

skriven

Hej!

Hjälp!! jag har fastnat i livet. Kommer det att lossna snart så att kommer vidare?? Planerar en massa saker men blir bara sittandes. Vill bara ha ett jobb och få känna trygghet igen??

Kram

Svar: Jobbet kommer.. och vad det gäller resten så använd din envishet för att ta dig mot de mål du satt upp... du mår du mycket bättre.. kram :)
Esmaralda

39 Alva:

skriven

Hej Es!

Jag har en hund som jag undrar om han mår bra? Fysiskt är det inget fel på honom men mentalt, psykiskt? Han föddes känslig och rädd, stressar för allt som är utanför rutinerna, varit med om flera trauman. Han och jag har det bra tillsammans men allt annat är tjorvigt. Nu undrar jag omhan lider? Genomlider livet? Det verkar som om livet känns livet är tufft för honom nu. Får lite ångest av tanken att han inte mår bra. Vad tror du?

Stor kram ❤️

Svar: Ömka honom inte.. tyck inte synd om.. klappa inte om honom när han verkar rädd för då förstärker du hans beteende.Han mår bra.. men det är bra om du medvetet kan jobba med honom för att stärka hans självförtroende.. kram :)
Esmaralda

40 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Kan du se om jag och p kommer att börja dejta?
Kan det bli något?
Vad känner han gentemot mig?
Kram

41 Linnea:

skriven

Fast om man älskar en man och inte vill ha någon annan?

Har blivit spådd av 5 oberoende spådamer som alla sagt att jag kommer att få barn med honom. Men det blir alltså inte så?

Svar: De kan mycket väl ha rätt... kram :)
Esmaralda

42 smulan:

skriven

Ta inte hit dom igen dom har förbrukat sin chans, finns så många andra människor som behöver hjälp som vi borde ta emot istället.

skrev ett brev om en önskan till andarna idag, blev brevet läst kan dom göra något åt önskan?

43 Michaela:

skriven

Det här gör mig så arg att jag knappt kan prata om det men de ska ALDRIG in i landet igen!!😡

Fortsatt förkyld och vill fan inte behöva sjukanmäla mig till helgen igen. Trivs ju nu och behöver pengarna :/

Känns inte som Tara är lika aktiv längre ....

Kram från -11 gradigt Stockholm😱


Svar: Nej, Tara är nog på väg att tackla av lite.. kram :)
Esmaralda

44 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar om det ser ut som om det kan hänga på utbildning eller inte i samband med kärleken.

Ser det ut som om jag kan träffa mig kärleken en partner i samband med utbildning? Eller kommer det liksom helt vara på min fritid eller har det något samband med utbildning?
Kram

45 AnnaK:

skriven

Tack igen för svar! Nu vet jag 😊

Kram 🤗

46 JustMe :

skriven

Hej Ez! 

Två veckor har snart passerat sen du skrev att det skulle bli rörigt på jobbet ett tag men att det såg ut som att min nya tjänst skulle bli som det var tänkt. 
Är det långt kvar tills dem beslutar om det och berättar för mig att jag ska få bli administratör trots allt? 

Kram!

Svar: Just nu tycker jag bara det ser rörigt ut.. kram :)
Esmaralda

47 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda. Ser du något om händelsen på mötet i måndags? Jag tog illa vid mig och det ser inte ljust ut. Det känns orättvist och som att de beslutar på felaktiga grunder. Chockad! Hur går det för oss i slutänden? Får vi igenom det? Kram!

48 susanneamalia:

skriven

Ja! ja! ja! ...... på lördag åker jag till Österrike ... tjooohoo och i dag åker jag skidor i Hammarbybacken ... Livet är magiskt ..

Om IS håller jag med Helena Ir ..

Jossan... jag håller med dig och skrattade till .. för det har hänt mig också .. Senast la jag ut en bild på EllaBella (min hund ) en lördag och skrev att vi hade varit på Söndagspromenad ... När jag upptäckte det så lät jag bli att ändra den hade ju hängt på sidan en halv dag och jag hade fått 30 kommentarer och likes men ingen hade korrigerat den felaktiga dagen .. fniss så det är inte bara du och jag som är dagvill ..

Jag letade upp David Lindgrens text och delade den på FB tycker som du att den ska spridas ..
Vill tillägga att jag inte heller vill ha moskéer i Sverige .och absolut inte bönutrop .. blir så allergisk bara jag tänker på att vi ska ha bönutrop i vårt land att jag får utslag på hela kroppen..

Jag firar midsommar och mina barnbarn får luciakronor glitter och är pepparkasgubbar och gummor på Lucia .. Vi firar även påsk .. Vi gör det för att vi kommer från Sverige och har vuxit upp här .. Hade vi varit muslimer eller judar hade vi säkert haf andra traditioner .. men jag vill fortsätta att fira Svenska traditioner för att jag är från Sverige ..skitlätt varför komplicera tillvaron för ..

Mångfald är för mig berikande inte ett avståndstagande från den egna traditionen

Önskar alla en underbar dag med kärlek och glädje ..
EllaBella och Saga sänder kärlek till alla Bloggdjur ..

Fråga: Kommer det att räta till sig till min fördel .. Behöver lite god energi ... men det blir kanske bra i Österrike ..

skriver till dig behöver göra en vägledning vet inte riktigt åt vilket håll de goda energierna ligger...

Önskar dig en underbar dag med sol i hjärtat .. kramar <3















Svar: Det blåser olika vindar runt dig... ligg lite lågt och känn in... du vet när det är rätt.. kram :)
Esmaralda

49 Jennifer:

skriven

Tack för svaret och för healingdusten snälla Esmaralda. Det är märkligt hur mycket energi det går åt till att vara ledsen, är totalt slut och utmattad.

Vi hade en fin relation och det fanns alltid en kemi mellan oss. Jag är så tacksam att jag fick ha en vän som han, nu blir det så tomt utan honom.

Känns så absurt att han tyckte att jag var sexig. Tycker män generellt det? Att jag är sexig?
Så konstigt då man inte alls ser sig själv på det viset. Kram,
Jennifer

50 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Min dotter på åtta månader sover så extremt dåligt på nätterna. Får knappt någon sömn 😭 Kan du känna in om det är ngt?

Kram

51 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag vet att den här frågan låter jätte konstig.
Men jag har pratat med en gemensam vän till mig och en man jag har lite intresse för. Han är i ett förhållande nu som han inte varit i så länge och det förhållandet är inte så bra vad jag har hört. Jag har också hört att han mår ganska dåligt i förhållandet av olika orsaker. Vet att han hade ett intresse för mig förut.
Om han nu får veta att jag är intresserad tror du han bryter upp sin nuvarande relation för att vilja börja dejta mig?
Ser du om vi kommer att börja dejta varandra och kan det bli något när han får höra detta?
Ursäkta för korkad fråga.
kram

52 Skorpan:

skriven

Tack, det låter ju bra med energin som återvänder. Helst skullejag åka på en resa, men har väl inge ledigt att ta ut!? Det skullevara så kul att åka bort :).
Kram Skorpan

53 Anna.L:

skriven

Hej!
Jag mötte två klasskompisar från förr på stan. Helt spontant sprang vi på varandra. Hjälp vill nästan krypa ner i marken, det känns så pinsamt. Jag famlade på om allt möjligt och var oklar. Frågade frågor men stressande besvara nästan inget själv. Vill ju vara privat om min sjukdomsperiod och delar bara med nära vänner.
Vad tycker det om mig efter mötet? Var jag helt konstig...
Kram

54 *:

skriven

Hej

jag fick inte jobbet...skit också.. Sååå nära igen, men halkade på målsnöret.
Har varit på en annan intervju nu, ett jobb som skulle kunna "funka" och bli bra det med.
Hur ser du på det ?

Och hur går det med sambons ex o barn, en jädra lång historia som aldrig verkar ta slut.
Hon verkar ju vara en riktigt psykopat som aldrig blir nöjd eller låter han/oss vara.

Blir det bättre framöver ?

Kram

55 Michaela:

skriven

Puh vilken pudding jag såg nyss! Vi stirrade båda på varann men frågan är om han stirrade för att jag såg ut som ett åbäke när jag är förkyld😄 Kram

56 Pia1:

skriven

Själv funderar jag på att försöka få pension även om det är hopplöst utan pension, och flytta till Spanien för att få vård, det går inte att stå ut längre när ingen bryr sig eller vare sig planerar eller undersöker. Inte en jävel vill fatta hur det hänger ihop, radiologen blåljuger om mitt huvud också trots att kirurger gått igenom det. Droppen var nu när jag tittade på sonens röntgenbilder, vilken sorglig chock. Vi är chanslösa. Tror inte på allvar att de kommer fatta eller hålla med men jag gjorde en förfrågan iallafall.
Kukliv, det är ofattbart. Sonens enda ljuspunkt är att hans mamma tvingades lära sig se tecknen och veta vad de är på röntgenbilder, men så länge vi sitter i Sverige har vi ingen nytta av det.

57 Fina:

skriven

Hej Es, har han funderat hur det vore att dejta mig? Kram

58 Alie:

skriven

Ja varje gång sådana här saker tas upp och diskuteras, skäms jag ihjäl av att vara svensk. Vi har en ohygglig blindhet och är så satans naiva att man baxnar, vi lär oss efter brott begåtts eller nja kanske inte ens då heller, vi vaknar alltid för sent, alltid!!

Es; och så var tentan skriven..alltså kändes inte bra men skrev på allt, vad ser oddsen ut för att bli godkänd? 🙄
Kram 💫✨

59 Maja:

skriven

Hej Esmaralda,

Ett brinnande och skrämmande ämne du tar upp idag. Jag skulle kunna skriva uppsatser om detta för det upprör mej så. Jag är precis på samma linje som ovan. Så trött att lyssna på åsikter om att det vore odemokratiskt, att vi ska möta med kärlek o förlåtelse nästan.

Du skrev till mig att allt kommer bli så mkt bättre. Kan du se om det är bättre att handla direkt och göra det jobbiga dvs flytta tillbaks till Sv ensam med min son för att inte förlora mer tid då sonen blir äldre och även jag med tanka på karriär eller ska jag vänta och ekonomi kommer stärkas och vi flyttar i väg till Sv eller helst USA tillsammans? Det är ju min önskan men känns så långt borta nu.
Kram

Svar: Det känns som om en Sverigeflytt ligger på lut och det behöver inte bli så fel som det känns just nu.. kram :)
Esmaralda

60 Dalkulla :

skriven

Min åsikt: Dom ska definitivt inte återvända till Svergie. Dom har förvägrat all sin rätt till ett liv i här igen. Dömt dessa IS-anhängare på plats, sätt dom sedan i det fängelser där de döms. Vem vill har dessa vidriga personer på våra Svenska gator, vem vet vad de har för dolda tillvägagångsätt om de får komma tillbaka. Vem vet sedan om ett antal år vad dessa barn som fötts bland IS, hur hjärntvättade de blir undan för undan tills de är färdigbehandlade inom IS.

Hittade en länk där barn utbildas till att döda. Titta i början på video. Det är så jag stelnar av fasa. Det lilla barnet är det hemskaste när det gäller barn.

https://www.youtube.com/watch?v=8FceHjI_1i8

Kram


61 Anna.L:

skriven

Hej, jag har märkt att jag också blir så otroligt trött, emotionell efter en dag på stan eller bland folk. Det blir nästa bara värre än förut. Nuförtiden vill jag bara gråta när jag kommer hem?!
Tårarna känns så nära även fast inget hemskt har hänt mig
Kram

62 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda, är på jobbet och tankarna snurrar och mal hit och dit. Min speciella vän som gått över till andra sidan, visst visste han väl hur mycket han betydde (betyder) för mig och hur mycket jag tycker om honom?

Vet han att jag älskar honom som en kär vän?

Är så trött och slut, skulle bara vilja gå lägga mig och sova sova sova.

Kram,
Jennifer

63 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att jobba där i sommar, eller blir det för avancerat och svårt för mig?
Kram

Svar: Jag tror du kommer fixa det fint.. kram :)
Esmaralda

64 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han agera på sina känslor eller bara ignorera dem? Kram

65 <3:

skriven

Vill F fortsätta med mig eller vill han bara va vänner?

66 Livet:

skriven

Hej!

Håller på att ge upp. Idag har inte ens orkat klä på mig. Kommer jag att orka ta mig vidare i livet och komma ur detta leverne??

Kram

Svar: Ja det gör du.. ta hjälp där du kan och samla din energi.. kram :)
Esmaralda

67 Rebecca:

skriven

Kommer han försöka ta kontakt med mig på något närmare sätt? Prata/skriva? :)

68 Misstjejen:

skriven

Hej

Vad är det för något som dom vill prata om på möte med mig imorgon på morgon. Är det något positiv?

Något som nya utmaningar?

Ha det bra

Svar: Det kan vara lite mixat... ta emot det positivt, som det är menat.. kram :)
Esmaralda

69 AnnaK:

skriven

En till dum fråga. Har han berättat åt någon vad han tycker om mig?

Kram 🤗

70 G.H:

skriven

Hej Esmaralda,
Jag undrar över en kompis ... känns som det mesta alltid är på hennes villkor ( vilket jag är rätt trött på) och att vi håller på att glida ifrån varandra ... men undrar om hon börjat undvika mig och hitta på undanflykter? Har en känsla av att hon ljuger rakt upp och ner, stämmer den?

Hade gärna dumpat henne helt (elakt men sant) om jag hade haft fler vänner och min son intevarit bästis med hennes dotter, vilket är en stor anledning till att vi umgåtts.
Något tips på hur jag hittar nya vänner;)?

Kram:)


Svar: Häng inte upp dig på henne men gör dig inte heller ovän med henne för sonens skull.. acceptera att ni glider isär. Det kommer nya vänner för dig.. kram :)
Esmaralda

71 Tiss:

skriven

Kommer Elin att komma till rätta med hallucinationerna?

Svar: Ja hon kommer må bra så småningom.. kram :)
Esmaralda

72 Maleficent:

skriven

Skrämmande det här!
Denna kvinna som du sett mig möta, kommer vi va sambo eller bo ihop på något annat vis?

Svar: Du blir sambo så småningom men det ser ut som om du dejtar någon först.. svårt att se detaljerat.. kram :)
Esmaralda

73 <3:

skriven

Hej kära Es, märker Eva att jag är lite besviken och less på henne nu ? Tar hon åt sig något ? Som du såg förut var det lite avundsjuka att jag och M 💗funnit varandra. Känner lite att nu får hon ta lite initiativ att ses och inte leva på sociala medier. Lite patetiskt med alla hennes selfis. Hon är inte 18 år utan 45 plus.
Kram

74 Mus:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är lite orolig att dem tycker jag är slarvig på min sons förskola. Iallafall en utav tjejerna där om hon tycker något.
Det har varit lite rörigt för mig med jobb och det blir att jobba på många olika ställen och ha två jobb och ibland behöver tiderna bytas osv.
Men så idag glömde jag att ta med lappen med dem ändrade tiderna. Så sa jag det och hon bara gav mig lite med blicken.
See du om det är någon fara att dem ser mig som slarvig mamma?
Ser du om denna unga tjejen verkar tycks något dåligt om mig?
Kram

Svar: Nej, jag tror inte de tycker eller tänker dåligt om dig.. alla kan missa ibland... konstigt vore det annars... det är mer om det blir ett mönster i det hela och täta upprepningar som det blir problem. .kram :)
Esmaralda

75 Mu:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det kunna bli något mellan mig och han jag dejtar nu ”D”?

Verkar vi kunna matcha varandra?

Verkar det som om det blir något här? Eller är det någon annan som kommer snart?
Kram

76 Fina:

skriven

Hej Es, har han funderat hur det vore att dejta mig? Kram

Svar: Ja, det har korsat hans tankar.. kram :)
Esmaralda

77 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.
När han och jag pratar i telefonen eller vad som helst så tycker iallafall jag att vi har det trevligt.
Hur upplever han det? Gillar han mig eller har känslor?
Kommer han ganska snart eller någon gång framöver ta intiativ så att vi blir ett par?
Kram

Svar: Han gillar dig men osäkert om det är på det sättet att ni blir ett par.. kram :)
Esmaralda

78 Nyfiken:

skriven

Hej Esmaralda.
Är lite nyfiken på vad du ser,
Ser det ut som om jag kommer att ha ett seriöst förhållande seriösare med någon innan jag känner att jag hittat rätt kärlek?
Eller kommer jag att ha förhållande med rätt kärlek för att han kommer såpass snart?
Kram

79 Fanny2:

skriven

Någon har förväxlat godhet med galenskap...


Finns det någon chans att han vill förbli min vän? Är han för arg på mig?...


Kram

80 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Såg ytterligare en tjej som ska flytta till hus.
Jag undrar faktiskt när det blir min tur att få stadga mig.
Flytta till hus tillsammans med en kärlek.
Ser du någon flytt i år?
Kram

81 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.
Såg ytterligare en tjej som ska flytta till hus.
Jag undrar faktiskt när det blir min tur att få stadga mig.
Flytta till hus tillsammans med en kärlek.
Ser du någon flytt i år?
Kram

82 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Tack för svar, ja rörigt är det minst sagt. Ingen berättar något.
På måndag har vi möte där vi ska få information kring förändringsprocessen bla.
Därför tänkte jag att kanske blir det under detta mötet som informationen kommer. Tycker det är så jobbigt, samtidigt vill jag verkligen vara kvar på arbetsplatsen men inte med dem förändringarna som bestämdes av den högsta chefen. Jag såg fram emot att vilja gå till jobbet igen, som jag gjorde förut. Allt detta skulle ju bli med den tjänst jag skulle tillträda även om det karriärmässigt är ett steg bak. Jag har hoppet kvar med tanke på ditt svar den 22/2 om att det såg ut som att det skulle bli så som det var tänkt med min nya tjänst men att det skulle vara rörigt ett tag... ett tag är en sådan diffus tidsram. Jag tar tacksamt emot allt du ser kring detta 🙏

Kram!

83 Muminm:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om p vill dejta mig?
Kommer vi att dejta och kan det bli något?
Kram

84 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar om det ser ut som om jag kommer att ha en seriös relation där man flyttar ihop och allt innan med någon innan jag kommer ha den relation med den man som är rätt?
Eller blir det just när jag hittat rätt kärlek?
Ser det fortfarande ut att kunna dröja år?
Bör det inte vara dags?
Kram

85 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om förlossningen kommer igång av sig själv? Och om det sker inom de närmsta dagarna? Så nyfiken!

Kram och kärlek.

86 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om förlossningen kommer igång av sig själv? Och om det sker inom de närmsta dagarna? Så nyfiken!

Kram och kärlek.

87 IB:

skriven

Hei :) nå er jeg veldig stresset, klarer du å se om jeg når å finne meg ny leilighet som jeg vil trives i, før jeg må flytte ut av leiligheten jeg nå bor i? Må flytte ut herfra neste månede..

88 IB:

skriven

Hei :) nå er jeg veldig stresset, klarer du å se om jeg når å finne meg ny leilighet som jeg vil trives i, før jeg må flytte ut av leiligheten jeg nå bor i? Må flytte ut herfra neste månede..

89 Patricia:

skriven

Hej! Vi har med min sambo försökt bli gravida i 14 månader. Undrar om vi kommer bli gravida denna månaden? Eller inom en snar framtid? Tack på förhand och kram

90 Hon:

skriven

Hej,
Skulle jag trivas bättre där i sommar, med jobbet och vistelse, istället för här jag är nu?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: