Jättekyckling och äggkrig !!

 

När påsken kommer är  jag i Toscana… ofta är jag iväg just vid den här tiden men om jag är hemma.. då är det jag som ordnar påskfest för familjen.

När jag var barn så firade de flesta familjer  påsk på ett mycket modest sätt men inte min familj. Vi gick all in. Och för varje år växte traditionerna.

Dock hade religionen  ingen plats alls i vårt firande.

Gemene man satte in ett påskris  och duttade i lite fjädrar och så fick ungarna varsitt påskägg med godis och sen var saken klar. Inte vi inte.

Jag minns en farbror som av nån anledning hade en kycklingdräkt och han kom farande i sin  röda raggarcabbe… i klädd kycklingdräkten och med dignande påsar i båda händer.. fyllda med godsaker.

 

Och så lekte vi.. barn mot vuxna ” Kom alla mina små kycklingar” – och vi rullade ägg nerför landsvägen för att se vems ägg som rullade längst och ibland fick vi  stoppa bilarna en liten stund.

Och det bästa av allt, vi hade äggkrig.  Vi var två lag… och hade vars tio ägg och  det lag vann som var mest neräggat ! Ingen vill ju förstöra sina kläder så vi sprang omkring på gator och torg i sopsäckar...

Vi hade påskfjädrar i håret och på skärtorsdagen var vi påskkärringar  & påskgubbar och gick runt och tiggde godis.

Man fick inte bara sitt påskägg i näven utan det var avancerade skattkartor så man fick leta sig fram.

 

Som barn var allt det här himla kul och man längtade efter påsken men sen.. som lite äldre.. då hade man ju kläm på hur påsken firades i andra familjer.. dvs knappt alls… och då kändes vårt firande lite pinsamt och överdrivet. 

  Nu som  vuxen har alla sådana känslor landat och jag tycker överdrivet är bra… kanske inte i alla sammanhang… men  väldigt ofta.

 

 

Och jag har tagit med mig varenda påsktradition… förutom farbror jättekyckling och istället för krig brukar vi  tävla och  bolla med råa ägg.

Men i övrigt är det som det alltid har varit.

Hur firar du  påsk ?

Kram & kärlek

---

P.s. Jag är på benen idag men knappt mer... den där vinterkräksjukan tar minsann på krafterna !! Tack snälla ni för era hälsningar igår.. och för healing !! Den gjorde gott💖

 

1 Skorpan:

skriven

Häftiga påskar ni hade, också :). Modest firas påsken här, som allt annat ;). Lite, förhoppningsvis, bättre mat o så, annars bara vanligt. Här "påskar" man söndagen före påsk o i "min" ända av landet gör man det på påsklördagen. Så olika kan det vara i samma land. Får se om huset på landet öppnas till påsk? Om inte, ja då blir det "hemmapåsk". Som förra påsken...

Krya på er alla!
Kram Skorpan

Svar: Jag har aldrig tänkt på att firandet kan ske på olika dagar i vårt land.. kram :)
Esmaralda

2 Fina:

skriven

Hej Es, är han intresserad av lite kyssar o hångel? Skulle han vilja det? Kram

Svar: Vill han, så märker du det.. kram :)
Esmaralda

3 Minna76:

skriven

När jag var liten så letade vi påskägg, gick påskkärringar, pyntade med ris, letade småägg i folkets park i utbyte mot mer godis :) jag minns påsken som något att se fram emot. Numera blir det inte direkt något påskfirande alls. Jag åker också bort över påsken, till nya kärleken. Jag hoppas att vi kommer ha det så mysigt, vad ser du?

Svar: Jo, det blir säkert bra.. en fin påsk.. kram :)
Esmaralda

4 Sus:

skriven

Hej
Krya på dig...
Kul med påsk...
Då blir det ägg...
Mår inte bra jag heller...
Tips?
Love sus

Svar: Sök dig ut lite mer..umgås med folk.. gör bra planer.. kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Ni är verkligen så bra på firande :)

Skönt att du mår lite bättre..i min healing så var halva bilden en säng,den andra halvan en soffa..och i de båda låg någon av er..

Healingen med Madame gav mig en härlig dröm för några dagar sedan..barnet som varit sur en tid,var i drömmen så vänlig,som hen varit för några år sedan. Sitt vanliga jag..

I natt var drömmen otäck..3 män hade fått syrebrist för länge,och var för skadade för att väckas upp. Usch..sådana drömmar..

Hoppas dagen går i ytterligare tillfrisknandes tecken..

Kram :)

Svar: Jättetack för healingen !! Den gjorde helt säkert sitt ! Kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Herregud, kompisens ex dog i natt, 50+. Kvar blir två pojkar 13 o 17 år. Det fanns inget att göra... Så sorgligt..
Kram Skorpan

Svar: Så sorgligt och så tråkigt för pojkarna...kram
Esmaralda

7 AnnaK:

skriven

Firar typ inte alls faktiskt och har väl inte någonsin gjort det. Det är påskris och ett påskägg i näven typ som du sa 😊

Tänkte göra ett litet försök med spanet. Grejen är att jag knappt sett honom sistone pga min utlandsresa och nu har han sjukt mkt att göra. Borde jag bara säga något igen eller försöka med tipsen du gav innan att försöka lite subtilt röra vid honom. Får du upp något? Kanske bara borde drapera mig lite snyggt över skrivbordet och fråga om han vill hångla 😂

Kram och krya på dig 🤗💕

Svar: Jag tror att det kommer ett naturligt tillfälle som innebär att du får veta hur pass hans intresse är.. kram :)
Esmaralda

8 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det säkert att jag kommer hitta kärlek inom volleyboll av hobby?

Eller är det vänta en tag till men jag var på väg av halv att hitta mig själv och såna...

Ha det bra

Svar: Nej det är inte säkert att du hittar kärleken inom volleybollen... det handlar mer om att det är en bra hobby för dig. Kram :)
Esmaralda

9 Susan:

skriven

Inga särskilda påsktraditioner , men lite go mat, dricka o godis hör ju till. Jag förknippar påsken men lite ledighet, vårstädning i trädgården o framförallt fira att våren (oftast) e på G

Kramiz

10 Therese:

skriven

Hej Så härligt med ett ordentligt påsk firandee.Själv ska jag firar påsken på jobb med våra brukare som bor där.Fick inspration av ditt inlägg att ställa till med en stor påskfest för de med allt vad det innebär så det får det bli😊.
Jag skulle behöva bli klok rörande en fråga. Om jag ska ge mig ut i dajting världen om rätt man finns där för mig eller kommer han som vann mitt hjärta att ta upp kontakten med mig igen?

Fortsatt krya på dig ..kram

Svar: Vad glada dina brukare kommer att bli !! Härligt initiativ ! Jag tror det blir en helt ny kärlek för dig så småningom.. kram :)
Esmaralda

11 Dunegull:

skriven

Va hos min kollega igår. Han är väldigt snäll och mysig sådär men jag vet inte. Vad känner han kring det? Hur ser han på det?
Kram

12 Michsela:

skriven

Jag jobbar i påsk så inget firande.

Fick en positiv överasskning när jag kom hem från jobbet igår kväll och kollade skatteåterbäringen. Kaboom! 22.500 kr tillbaka!😁 Jag som nästan aldrig är med om något positivt blev alldeles skakig och svettig :) Ser även fram emot det positivta som är på ingång och som jag skulle vara beredd på. Hoppas att det är ❤


Kram och krya på dig! Kräksjuka är en nära döden upplevelse.

Svar: Vad roligt... ibland händer det :) Kram :)
Esmaralda

13 G.H:

skriven

Vad kul att ni firade så mycket:)
Jag älskar påsken!!

Du får fortsätta att krya på dig!

Kram:)

Svar: Tack & kram :)
Esmaralda

14 Milla:

skriven

Nu är jag ensam med barnen sedan två år så jag måste skapa nya traditioner . Dock är jag jämt trött fast jag vill mycket. Har fått tips om homeopat, tror du det kan hjälpa mig, kan det var hormonerna som inte är ordning på?

Svar: Ja, när familjesituationer ändras är det nya traditioner som tillkommer.... visst kan du försöka med homeopat.. kram :)
Esmaralda

15 Camilla:

skriven

Ja, stackars dig, råkat ut för den eländigaste eländiga kräksjukan, det är nog nåt man minst vill drabbas av, men bra om du är på bättringsvägen!
Påsken ja... Som barn klädde vi ut oss till påskhäxor och gick omkring i byn och begärde godis, de var toppenskoj, men nu som vuxen äter jag kanske ett chokladägg, det är ungefär vad min PÅSK är för mig numera... KRAM

Svar: Jag tror inte det är så vanligt nuförtiden att barn är påskkärringar/gubbar och går runt o knackar dörr... när jag var barn då var det alla ungar som var ute på sådant.. men när jag hyrde hus på Malta.. då kom det utklädda barn och knackade på... kram :)
Esmaralda

16 Alie:

skriven

Godmorgon,
Så skönt det vänt och att du känner dig bättre även om säkert tröttheten sitter i efter.

Påsken träffas vi och käkar gott, åker på konstrunda och promenerar vid parken, blir ofta samma repetition, då pappa inte gillar förändringar i stort.
Det blir ofta trevligt att ses och att umgås. Filmen med Johan Glans åker oftast fram den med... ;)
Kram

Svar: Och det är ju just detta som blir traditioner.. att man gör samma sak :) Kram :)
Esmaralda

17 Mimis:

skriven

Hej!

Inte kul med kräksjuka. Jag har klarat mig hittills.

Idag blir det till att fasta har ingen mat hemma och inga pengar. Tär på hullet att vara arbetslös. Kommer det jobb snart eller dröjer eller blir det inget jobb alls??

Kram

Svar: Det kommer jobb.. ge dig inte.. det vänder.. kram :)
Esmaralda

18 Jossan :

skriven

God morgon!

Vi firar inte påsken så speciellt mycket mer än med påskmiddag. Om vi ens har det. Jag är inte jätte glad för den maten. Men förr fira vi med släkten men nu är der bara familjen. Men det är inte så bara eftersom vi är typ 12 personer! Tänk när jag kommer med min familj i framtiden!

Jag är så trött. Det har nog varit för mycket för mig nu den senaste tiden. Mycket på jobbet, mycket tentor, mycket energi tjuvar. Kroppen är trött. Men jag hoppas ju att mina tentor slipper göras om så jag faktiskt kan få lov när jag ska ha lov.. bara 20 dagar kvar! Sjukt att jag räknar ner dagarna men jag är trött. I onsdags när jag var på universitet kände jag hur jag saknar mina elever. De gör mig gråhårig men de är helt fantastiska 🥰

Bästa är att jag bara har 4 utvecklingssamtal kvar!

Inatt drömde jag om J och jag kände hur jag saknar vårt förhållande som vi hade när vi var 18. Tänk att det är snart 10 år sen vi blev tillsammans. Jag trodde ändå han skulle vara den rätte för mig men så blev det inte. Det var inte menat. Hans förhållande var de bästa jag haft. Nu väntar jag på den som ska ta mig med storm och som jag ska skaffa familj med.
Och som jag saknar närhet och intimt.. så han kan komma nu!

J skulle ju höra av sig igen såg du... Jag är så orolig att jag inte kommer kunna hålla de på avstånd som jag borde... men kanske blir efter den rätte tagit sig in i mitt liv?

Vi ska få en pojke i mitt umgänge 😍 hoppas jag får 2 flickor i framtiden 😍

Idag ska jag skriva tenta och laga massa mat!

Kram hoppas du blir bättre snart! Jag har nog åkt på bihåleinflammation igen...

Svar: Du grejar allt det du måste - eftersom du har rätt kapacitet.. men visst är det tungt emellanåt !! Det är ju attans om du fått bihåleinflammation igen, kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hoppas du mår bättre <3
När jag var barn var det jättetråkigt med påsk
Långfredagen var verkligen låång Inget var öppet och jättetråkigt på tv Det man såg framemot var det lilla påskägget på påskafton...Jag gick påskkärring med syrran när vi var lite äldre 8-10 år sådär och det varju roligt de få ggr vi gjorde det.

Sol och vårkänslor Synd att det är helg ,för då är grannarna ute och "härjar" Längtar efter vardag och utepyssel på tomten

Ha en härlig Söndag <3

Kram Anki med flock

Svar: Utepyssel om våren... det allra första som vädret tillåter.. är nästan det bästa.. kram :)
Esmaralda

20 Läroliv:

skriven

Låter jättehärligt. Ett sånt firande hade jag verkligen gillat. Får ta med mig såna tips till nästa liv, då jag kommer att vara en lång stark man som går helt sin egen väg. Får gärna bli precis tvärtemot detta livet.

Kram

21 <3:

skriven

Fy tusan för vinterkräksjukan. Skönt att du är bättre idag.

Har tänkt att byta bank. Och få hjälp av B. Min bank jag har nu har aldrig brytt sig innan men ringt två gånger och försökt få mig kvar där. Kanske är bättre att vara kvar om jag vill få lånelöfte.
Nästan lite fräckt av dem att ringa.
Vad tror du bäst kära Es ?
Kram

22 A-:

skriven

Om du har kraft att svara önskar jag få råd, kring detta:
Har blivit erbjuden ett uppdrag i Norge, det är ett äldreboende under hela sommaren.
Jag valde äldreomsorgen då jag inte klarar stress så bra.. ska jag hoppa på tåget eller fortsätta leta runt? Vad får du för känsla...
Kram 💫

Svar: Ja, varför inte ta chansen ? Kram :)
Esmaralda

23 Mikael:

skriven

Påsk?... är nog bra länge sen jag firade påsk men många har väl glömt bort att det är på grund av Jesus som folk har extra ledigt och trevligt men vem tänker på det?

Nä nu är det dags Jesus kommer tillbaka och avskaffar påsken, ifall hans historia inte är sann, när han ändå är i farten så kan han ta Julen med, ja om historien inte är sann vill säga :)

Blir det en månad till med träning?

Kram
Mikael

Svar: Ja, det ser ut att bli mer träning för dig.. och vad det gäller jul o påsk.. så är det väl okey att alla firar på sitt sätt.. med eller utan Jesus... för guldkant på dagarna är alltid roligt och ger energi.. kram :)
Esmaralda

24 Hon:

skriven

Hej,
Är han intresserad av mig mer än bara vän?
Kram

Svar: Det känns svajigt.. men lite intresse finns nog.. kram :)
Esmaralda

25 Kristin:

skriven

Godt at du er noe bedre i dag, kjære Esmaralda. Kraksjuken er ille å få. FY!!
Ønsker deg en rask og god bedring.
Sender deg god energi. Kram!!!

Svar: Tack ska du ha.. kram :)
Esmaralda

26 Skorpan:

skriven

Ja det är sorgligt, trodde att kompisens ex hade klarat av cancern..

Med "påskandet" menade jag då barnen är påskkärringar :). Annars är ju påsken där den är.

Ansökningsskrivning, faen så trögt..

Kram Skorpan

27 Susanne:

skriven

God Morgon
Nu är Jag hemma igen efter Alpresa i Österrike.. Jag är superflörkykd och snorig. Men det Ska. Bli bättre..
Kul att du är bättre i dag. Skickade healing till dig i bästa förmåga.. Skickar mer under dagen.

Påsken firar jag så mycket jag kan.. Men min mamma sätter stopp för det mästa.. Där ska det vara vita dukar och välvikta servetter.. I gul färg.. Henna hos mig målar vi ägg har lekar och fjädrar i håret taket mm.. Påskglädje.. Så kul..kul att du berättade om påsk.. O h att det fi ns mer glada ppskfirare än jag.. Kram💗

Österrike var fantastiskt snö sol glädje.. 💗 Skidåknig god mat och så blev jag Kompis med en vildkanin. Det kan bero på att den fick morötter 🥕 varje dag av mig..

Det här var fantantastiskt.. Vilken upplevelse..

mitt liv är en röra.. Vill ha mer ordnig.. Sonen ligger i vårdnadstvist jag sonen svärdottern och barnbarnet är mordhotad.. Den man en jag åkte till Österrike med.. Vad vill han??

Fråga??
Blir det struktur??

Önskar alla på bloggen en fin dag.. 💗
Sol i sinnet och i hjärtat..

Zolkramar 💗💗💗

Puss på nosen till MG.. och Glad Påsk.. Älskar påsken.. Påskpussar

Svar: Tack för healing !! Struktur.. den kommer inte av sig själv men det är något du behöver ta tag i och du behöver skapa denna struktur i ditt liv så att resten kan flyta på... MG hälsa att också han älskar påsken.. kram :)
Esmaralda

28 Linnean 🌸:

skriven

Skönt att du mår bättre. Magsjuka är ett jäkla skit i dubbel bemärkelse! Usch!
Vaknade vid fem av att en katt spydde flera gånger och precis när jag skulle äta frukost upprepades det. Ganska vidrigt! Sen började gumpåkning efter lådbesök åxå. Guud! Bara att skura och gno! Samt klökas lite!
Påsken har jag inte firat något speciellt sedan sonen var liten. Släkten har sitt och bor långt härifrån men kanske blir det lite annorlunda nu när det har kommit två nya små människor till världen. Är det tjusigt väder hittar väl jag och väninnan på något. Åker ut och äter och dricker bubbel ute och skrattar in våren, eller något sådant. Så roligt med erat festande! En sådan härlig familj hade varit guld! Ska jag fira med någon familj så är det den ”nya” och den har jag ju undvikit som pesten i flera år. Nu är det en person som är megajobbig i den familjen MEN hon kanske ska flytta till England. Hoppas! Känns det som det verkligen kommer att bli av? Kan vi ha sådan tur? 😊 Nu ska jag ansa efter den lilla magsjuka katten igen, skiitkul! 😉
Ha det så gott och var rädd om magen!
Kram.../Linnean 🌸

Svar: Jag tror nog att du kommer påska till det ordentligt när de små vuxit till sig lite ! Hua så hemskt med magsjuk katt.. jag tycker synd om er båda två !! Runt 60 % chans att flytten till England blir av.. kram :)
Esmaralda

29 Solstjärnan :

skriven

Hej😊

Ja fy för vinterkräksjukor, tur att du är på bättringsvägen.
Bara ta det lungt och dricka mycket😊

Påskfirandet hos oss ör nog att jag pynttar hemmet med påskharar,fjädrar ,kycklingar ,gula dukar och godis i skålar här och där.
På påsklördagen går yngre barn utklädda till påskkärringar/häxor ,kyklingar,och harar runt i grannskap o besöker far och morföräldrar.De får godis och ger kvidtar prydda med fjädrar.😊

Es, angående att stänga upp..finns faran att jag som stängd "stänger ut" människokontakter,kärlek osv..?

Soliga hälsningar från Solstjärnan ⭐

Svar: Ibland kan du stänga av lite väl mycket... men är du medveten om det så kan du förändra detta.. kram :)
Esmaralda

30 Sillen :

skriven

Hej
Älskar Johan Glans
Kan du se om killen jag träffar nu är intresserad och vill ha en framtid med mig?
Ha en bra söndag
Kram

31 Hemliga H:

skriven

Hej Es ! Jag är så arg på killen jag pratar med jag tror inte att han förstår mig sista gången vi prata la jag på hans öra. Kommer han förstå mig och höra av sig igen. För det enda jag vill är att han förstår att jag blev faktiskt sårad och be om ursäkt. Kram

32 AnnaK:

skriven

Ok, tack 😊 Vi får allt se då! Då håller jag käft iaf så jag slipper skämmas ihjäl om han säger nåt negativt i saken 😂 Han vet ju redan.

Kram 🤗

33 Virrhönan:

skriven

Hej!

Har aldrig firat påsken på riktigt allvar, vi gjorde inget särskilt mer än åt massa mat och jag minns att långfredagen var väldigt väldigt lång när man var liten. Visst gick vi påskkärring på skärtorsdagen och sen hade man godis så det räckte flera dagar. Idag ser jag påsken som extra lediga dagar, om man inte har oturen att jobba då förstås, men det ger ju bara extra cash i plånboken så det är helt okej för min del.
Gillar dina påskminne, äggkastningen och farbrodern i kycklingdräkt måste varit hur cool som helst ju😅
Nu när ni firar påsk i Italien så kan det nog bli nåt annorlunda. Firar inte italienarna påsken riktigt ordentligt?
Hoppas du känner dej bättre idag, vinterkräkan är inte att leka med. Har själv åkt på nåt skit idag, nån magåkomma av nåt slag men jag spyr inte...krya på dej men det är ju krut i dej så du är nog snart pigg igen😉
Jag pratade med min goding, är han ärlig när han säger att han vill träffa mej igen?
Önskar dej en skön söndag och att du snart ska må bättre💕

Svar: Jo, ska bli spännande att se hur påsken i Italien blir ! Jodå, nog menade godingen vad han sade.. kram :)
Esmaralda

34 Fina:

skriven

Hej Es, ja det är just det... Han beter sig som om han är intresserad och vill det, men gör ingenting. Jag är helt förvirrad. Han flirtar och har sig, visar starkt intresse... men betyder det då att han inte vill kyssa mig alls eftersom han inte gör det? Kram

Svar: Jag vet inte varför han gör som han gör... jag tror han är attraherad av dig.. men vet inte varför han dels ger och dels backar.. kram :)
Esmaralda

35 Mikael:

skriven

Tack, precis nått en ny nivå i träningen och blir en till då!

Ja det är trevligt med fest och ledigt, vilken inverkan Jesus hade, skulle någon prova ge sig på införa extra lediga dagar i nutid skulle näringslivet skrika i högan sky, det har vi inte råd med! :)

Ni som är födda runt år 2000 kan lära er något som ni inte får lära er i skolan om framtiden

https://m.youtube.com/watch?v=QX3M8Ka9vUA

Kram
Mikael




36 <3:

skriven

Fy tusan för vinterkräksjukan. Skönt att du är bättre idag.

Har tänkt att byta bank. Och få hjälp av B. Min bank jag har nu har aldrig brytt sig innan men ringt två gånger och försökt få mig kvar där. Kanske är bättre att vara kvar om jag vill få lånelöfte.
Nästan lite fräckt av dem att ringa.
Vad tror du bäst kära Es ?
Kram

37 EPM :

skriven

Jag älskar påsken!
Den bästa högtiden, för den är så kravlös.
Man kan äta i stort sett vad som-om man bara smyger in nån silltallrik med ägg så har man ryggen fri...
Barnen får leta efter godisägg, och sen frossar de i godis i tre veckor.

Usch Es, igår kände jag mig så oerhört ensam. Utan barnen och och dåligt psykiskt skick då jag fick en stress-släng av J igen.
Igår stod han och blängde igen...
Orkar inte mer. Vill ha frid nu!

Kram

Svar: Sätt dig över detta.. och ta ett stort kliv vidare... det kommer gå fint.. kram :)
Esmaralda

38 Anna.L:

skriven

Hej!
Jag är upprörd och ledsen, mamma bråka med mig ang. studier, hälsa och jobb. Sådant som enligt normen tagit långt över tid och gjort saker förlängt mer än planerat. Men något inom mig säger att vissa motgångar leder till något bättre, allt sker av en anledning. Jag kämpar på fast det är jättesvårt!
Känner mig bara så otroligt ensam i min situation. Rädd för att hon ska prata om mig bakom min rygg, känns inte som att mamma förstår eller att jag kan lita på henne längre. Sådan info ska stanna mellan oss, då min hälsa känns för mig väldigt personlig. Kan jag lita på henne?
Kram


Svar: Ja, när det kommer till kritan tror jag att du kan lita på henne.. men du ska i första hand lita till dig själv.. kram :)
Esmaralda

39 Kiara:

skriven

Kära Es!
Gud vad skönt att höra att de är bättre idag. Magsjuka/vinterkräksjuka är bland de värsta som finns och tar redigt på krafterna. Du får krya på dig! ❤

Jag undrar om min kusin L kommer få ett till barn eller är dom nöjda med deras tre pojkar? Kommer L fortsätta som dagmamma även när deras yngsta son M börjar skolan eller kommer hon börja som förskolelärare igen? Tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Ja, det är sannerligen en rälig sjuka ! Chansen finns till ytterligare ett barn men den är liten.. och så småningom börjar hon som förskollärare igen.. kram :)
Esmaralda

40 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Fortsätt att krya på dig!

Kan assistentjobbet i Ramnäs vara för mig?
Behöver ju byta arbetsplats. Jag kan inte se åt mig själv, precis som många andra som är mediala.

Trevlig söndag till alla på bloggen!

Svar: Det kan vara ett passande jobb.. känn själv in och lita på din känsla.. kram :)
Esmaralda

41 Lydia💕:

skriven

Påsken för mig som barn var att man fick måla sig och klä ut sig till påska kärring och dela ut påskabrev och på kvällen sköt man påska smällar och åt påskmat
Den traditionen har jag med mig till mitt barn
Nu börjar det bli riktigt vår ute och man längtar efter sol
Och jag undrar också var alla killar håller till så man kan känna lite romans i luften 😜
Lydia💕

Svar: ja du får leta.. killarna finns... ha ögonen öppna och tveka inte att ta ett och annat initiativ.. kram :)
Esmaralda

42 Maleficent:

skriven

Är ensam så inte firas någon påsk här.
Jobbigt med sjukan, krya på dig!


Den här kvinnan du sett mig möta, tillfälligt men intensivt då det varar. Kommer vi utveckla starkare känslor som kärlek? Kommer känslan infinnas hos någon av oss att ta steget vidare till något mer seriöst?

Svar: Nja.. tveksam till om det handlar om kärlek.. mer passion.. kram :)
Esmaralda

43 Yvonne:

skriven

Hej.
Jag är född på 50talet och när jag växte upp så satte mina föräldrar in in en hel björk i julgransfoten. Vi klädde björken med fjädrar och massor av påsksaker som min bror och jag gjort hemma eller i skolan. Jag såg ingen annan som satte in en hel Björk. Kanske är det danskt eftersom min mamma kom från Danmark.
Sedan fick vi påskägg med godis som vi fick leta upp. Maten kom jag inte alls ihåg men det var säkert något som hörde påsken till.

Jag har alltid gillat att pynta till påsk även sedan barnen flyttat hemifrån. Påskris med fjädrar som jag använder år från år dvs fjädrarna. Sedan kycklingar mm med sk äggömmor. Påskägg till alla åtta barnbarnen som jag gömmer antingen ute eller iinne. Bjuder hem de barn och barnbarn som inte är bortresta. Samt att jag brukar ha fest med mina vänner. Har alltid,gillat påsken eftersom det finns så många lediga dagar. Nu är jag pensionär så nu är jag ju ledig mycket i alla fall.

Svar: Vad härligt med en hel björk... :) Och påsken är en jättebra högtid.. kanske för att det inte är lika pretentiöst som julen.. kram :)
Esmaralda

44 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du min Vicka blir bra? Något jag ska tänka på ? Kram 😃☀️☀️☀️

Svar: Jag tror det blir bra... var dig själv.. kram :)
Esmaralda

45 Meja:

skriven

Hej Esmaralda.
Åh hade helt missat att du varit sjuk. Hoppas du mår lite bättre idag. Krya på dig😊

Es, Har han känslor för mig?

Skulle han vara beredd att ge oss ett försök att ha ett förhållande om vi nu väntar ett till barn tillsammans?
Skulle han vara beredd att ge det ett försök att leva som par/familj?
Eller blir jag själv isåfall...
Kram

Svar: God chans att ni gör ett försök tillsammans.. jag ser dock inte hur det faller ut.. kram :)
Esmaralda

46 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag funderar på att köpa en begagnad bil utav en jag känner. Kamremmen behöver bytas och det tänker jag göra.
Ser bilen ut att hålla för mig ett bra tag?
Kram

47 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Det nya jobbet jag fått som jag börjar på i slutet av april. Vad tyckte dem om mig intervjuarna?

Kram

Svar: Dom gillade dig.. kram :)
Esmaralda

48 Vännen :

skriven

Skönt att du mår bättre ❤
Jag har en väninna vars namn börjar på K.
Från att ha pratat dagligen och messat lika ofta så ger hon mig nu kalla handen.
Svarar inte och hör inte av sig heller.
Varför behandlar hon mig så här?
Kommer hon att höra av sig?
I morgon ska jag träffa en fd kollega och det ska bli så kul.
En snäll och go tjej som flyttat till mitt område.
Vill så gärna ha en riktigt nära väninna.
Ser du något positivt för mig när det gäller det området?
Kramar ❤❤❤

Svar: Strunt i väninnan som håller sig undan.. så småningom söker hon upp dig och du får en förklaring.. kram :)
Esmaralda

49 Tiss:

skriven

Är det bara dumt att söka till jouren då det kanske bara är en bagatell?

50 Vitlilja:

skriven

Vad var det jag kände så starkt på bussen?

51 <3:

skriven

Kommer E ta ut mig på en dejt när han är hemma från semestern ? Vad är hans positiva sidor ?
Kram

Svar: Möjligheten till dejt finns.. runt 60 %... kram :)
Esmaralda

52 Ghostwriter :

skriven

Tyckte killen jag var söt eller var han itne alls intresserad? Tänkte att jag kanske skulle höra av mig men vill inte vara för på om han ändå inte var intresserad på det sättet!



Kram

Svar: Jo intresse finns men samtidigt verkar det finns någon annan i hans tankar... kram :)
Esmaralda

53 Svart:

skriven

Det jag har i tankarna är det något som kommer att få pröva på?

Svar: Ja så känns det.. men du måste ta initiativ själv.. kram :)
Esmaralda

54 Ghostwriter :

skriven

Tror du jag kan få hans intresse mer än den andra i hans tankar? Eller bör jag lägga locket på?

55 Browallia:

skriven

Fy fasiken vilken pärs för dig med kräksjukan och för mig med flunsan. Jag har aldrig blivit så utslagen av flunsan som nu. Skönt att du känner dig bättre. Jag hoppas det vänder för mig snart.

Kram

56 <3:

skriven

Testar att fråga igen.
Har tänkt att byta bank. Och få hjälp av B. Min bank jag har nu har aldrig brytt sig innan men ringt två gånger och försökt få mig kvar där. Kanske är bättre att vara kvar om jag vill få lånelöfte.
Nästan lite fräckt av dem att ringa.
Vad tror du bäst kära Es ? Måste nog bestämma mig i början av veckan.
Kollat på dokumentären om Josefin Nilsson. Älska mig för den jag är. Den berör. Den där Örjan vill man ju önska åt helvetet...

https://www.svtplay.se/video/21549186/josefin-nilsson-alska-mig-for-den-jag-ar
Kram

Svar: Nja,. det kan vara hugget som stucket med banken... ingen större skillnad så vitt jag kan känna.. ja jag har också sett den dokumentären och rekommenderar den till alla... SVT Play tror jag det är,,... se den... den berör verkligen.. kram :)
Esmaralda

57 Tintin:

skriven

Hej Es! Kommer chefen att försöka få mig att hoppa in på mitt gamla jobb imorgon? Jag vet att de har kris där...
Tack och kram

58 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Testar igen,
Jag funderar på att köpa en begagnad bil utav en jag känner. Kamremmen behöver bytas och det tänker jag göra.
Ser bilen ut att hålla för mig ett bra tag?
Kram

59 Vitlilja:

skriven

Kände hon av healingen jag försökte ge? Övade lite spontant men vet inte om det funkade alls ?

Svar: Jo jag tror det funkade.. kram :)
Esmaralda

60 H:

skriven

Vad ska jag göra för att leva mer ”mitt liv”?

Svar: Det du VERKLIGEN vill göra.. ge dig själv upplevelser... kram :)
Esmaralda

61 Hanna:

skriven

Hej!

Jag gillar påsken av den anledningen att det är mindre "måsten" än inför jul. Eftersom jag inte är religiös så handlar påsken för mig om att välkomna våren och ljuset. In med tulpaner och påskris och färgglada ägg, bara för att det är så fint med färg i den här lite gråbruna årstiden (alla fall där jag bor. Ni i Skåne har kommit lite längre i våren).
När jag var liten var det dessutom spännande med alla historier om påskkärringar och allt oknytt som kunde fara fram i påsknatten. Det tycker jag förresten fortfarande.

Krya på dig!

Svar: Ja, allt om oknytt är speciellt.. det tycker jag också :) Kram :)
Esmaralda

62 Tjej:

skriven

Hej Esmaralda.
Ganska gulligt, en man han har skrivit en hel del till mig. Jag själv har varit lite slarvig med att svara men ändå har han inte ”gett upp”

Jag sa kom in på jobbet och säg hej till mig om du vill.

Han kom in på mitt jobb. Det var massor utav folk i butiken men ändå så satt han och bara väntade på att få prata med mig.
Ganska smickrande ändå tycker jag. Det är ju en sådan kille man vill ha en sådan som verkligen ger sin tid och engagemang.

Ser du om den här killens intresse är allvarligt för mig?
Skulle jag gilla honom och skulle vi passa samman?
Kram

Svar: Ge det en chans i alla fall.. han verkar ha rent mjöl i påsen :) kram :)
Esmaralda

63 Boudica:

skriven

Ja själv mår jag betydligt bättre idag, huvudvärken väck, och känner mig ovanligt energiskt, fått en del gjort med :) Men fredan och löran slöade jag bort!
Men du får ta hand iom dig och kurera så du mår bättre! MG tar nog bra hand om mamma ;)

Här ska köksgolvet moppas, gå iväg till pappa ett tag och sen möjligen träna, har tagit det riktigt lugnt med träning nu när jag inte mått så bra, ska kännas skönt att starta igen!

Här är jag hungriug, inget att småäta på, och inga pengar att handla något för, som tur är det sista dan innan lönen. Men nästa månad blir inte lätt, varit borta en del så lönen blivit rätt låg. Men det klarar jag :)

Men jag kan inte låta bli och undra hur det blir med D nu, har han tänkt något på det jag skrev? Kommer det bli bättre än innan eller har jag lyckats skrämma iväg honom från mig? Han jkanske inte förstod brevet på djupet, men jag hoppas han tog det på ett bra sätt!

KRAM!

64 💕 Zoey 💕:

skriven

Hejsan Es!
Usch och fy! Du får krya på dig! Hoppas de försvinner fort!

Hade en liten fråga gällande min ekonomi. De har strulat till sig. Kommer det ordna sig fort?
Tusen tack i förhand! Krya på dig kramar från mig 💕

65 Sessan:

skriven

Stackare med magsjuka! Hoppas du kryar på dig snabbt!
När barnen var små hade vi rejält firande med lekar, huset fyllt med pynt, mat, etc. Numera tycker de att det är pinsamt med sånt så nu är det litet firande som gäller. Nu är jag mest glad över att det är extra ledigt.

Svar: Ja som regel förändras ju allt i takt med att barnen växer.. kram :)
Esmaralda

66 Mirre:

skriven

Hej Ez,
Ser du om det kommer hända något för mig kärleksmässigt snart? Jag längtar verkligen efter att få träffa en snygg och bra kille hur svårt ska det vara?😂 de som jag träffat hittills har bara varit det ena eller det andra haha.. Hur ser det ut? Inte mått så bra på sistone heller men hoppas det vänder snart kram❤

67 Räddharen:

skriven

Hej Esmaralda,

Roligt att höra att du mår bättre:)

Något konstigt hände imorse, jag vaknade av att TV:n var igång i sovrummet. Stängde av med fjärrkontrollen och då var klockan 6:05. Var det du Es och meddelade att dagens blogginlägg ligger ute nu ;) hehe…
skämt åsido. Men ser du om det var något naturligt eller var det meddelande från någon? Kram:)

Svar: Den här gången verkar det som om det finns naturliga skäl till det som hände... kram :)
Esmaralda

68 Hon:

skriven

Hej,
ok bra för jag är absolut inte intresserad av honom! :) Är bara en trevlig kollega som nu börjat skriva privata meddelanden till mig.. undrar om det är bäst att ignorera eller är det mest vänskapligt menat?
Kram

69 Tingeling :

skriven

Ush och fy för magsjuka. Hoppas du kryar på dig snabbt!

Jag har ingen tradition längre när det gäller påsk. Min familj och släkt har luckrats upp lite. Måla ägg brukar jag och dottern göra. Förra påsken och denna också är hon hos sin pappa. Förra året åkte jag på en weekend utomlands och denna ska jag på spa på långfredagen så får vi se sen resten av helgen. Ändå rätt nöjd med det.

Ville bara flika in och säga att jag fått mer energi efter healingen, vilket var en av ledorden (Eller snarare mindre trött). Jag har tagit tag i så mycket här hemma i helgen. Så nöjd med mig själv. Jag till och med tränade idag! 😱

Har förresten sökt en till utbildning, beteendevetare, kunde inte släppa den...Så nu sökt två stycken nya yrken och nöjer mig med det.

Hoppas kvällen blir bra trots magsjukan.

Kram!

Svar: Härligt att healingen verkat för dig !! Och du är dessutom på G med framtiden & nya yrken... känns väldigt bra.. kram :)
Esmaralda

70 Dunegull:

skriven

Hur tänker och känner min kollega nu efter går dagen?

71 Fanny2:

skriven

Modest var ordet. Någon gång gick vi till kyrkan för att fira när jag var barn... Det tyckte jag inte om. Ibland hjälpte jag min mamma med fjädrarna och påskriset men det var sällan mer än så och något påskägg med godis i. Påskkärring var jag kanske en gång och då vägrade mina föräldrar låta mig tigga godis med mina vänner. De tyckte att främlingar var för farliga... Jag hoppas aldrig bli en så överbeskyddande och tråkig förälder! I år vill jag unna mig ett påskägg med choklad. ;)

Es, jag frågade om P hade tankar på att höra av sig för ett tag sen och upptäckte i efterhand att jag hade blockat honom... Vad tror du chansen är att han hör av sig nu? Noll?

Krya på dig!

Kram

72 Ghostwriter :

skriven

Varför kom min barndomsvän/ex tillbaka? (Menade enligt universum) kram

73 Räddharen:

skriven

Tack för svar:) & fortsätt att krya på er i familjen! Kram:)

74 Eja:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är orolig att jag blir själv.

Ser det ut som om han ger oss ett försök som par om vi nu väntar ett till barn tillsammans?
Finns känslor?
Kram



75 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du hur det blir mellan mig och mamma? Ska jag kontakta henne trots hur hon behandlat mig? Kommer hon skärpa sig? Eller är det bättre att inte ha kontakt?

Kram och kärlek.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: