Man minns ibland...

Man minns ibland sin skoltid. 

Somliga var klassens clown och andra var plugghästar eller outsiders, mobbare eller  mobbade. 

De flesta var nånstans mitt emellan.

Jag var den som skrev… låååååånga uppsatser… och så  skrev jag pjäser som jag framförde på roliga timmen.

 

 

 Ibland övertalade jag  magister Magnus att jag skulle få framföra  min redovisning för klassen i  teaterform.

Jag minns en gång när vi muntligt skulle redovisa  utvandringen till Amerika.

  Jag skulle få framföra mitt som en pjäs.

Alla roller skulle jag spela själv.. och det började med en  tjej som bar ett knyte över axeln och som rymt hemifrån – och skulle ta sig till Amerika. 

Ut och byta kläder till sjökapten.. som  med pipan   i mun ( jag hade lånat pappas) funderade över hur han skulle kunna lura till sig så mycket pengar som möjligt av utvandrarna.

  Och så bytte jag snabbt till en kokerska i som gnuggade händerna likt Magica de Hex  och tänkte att om man kokar soppa på kadaver och kålrötter så blir det pengar  över åt henne. 

Här började det spåra ur !

Så kommer kaptenen och  kokerskan i luven på varann och det timmeslånga dramat slutar med att kokerskan förgiftar kaptenen och istället för till Amerika så kom de till Afrika.

 

När de får syn på alla svarta människor tror de att slavarna gjort revolt och dödat alla vita.   Ungefär så gick det. Och det handlade inte det minsta om  utvandringen  utan spann snabbt vidare på annat. Jag fick många applåder, det minns jag.

 

 

Annars umgicks jag inte så mycket med  ungarna i min klass.

Mina bästa vänner gick en eller två klasser över mig eller så bodde de på annan ort.

Jag dansade showdans och det var roligt ! Och så hade jag ju min islandshäst.

Redan i sexan började jag gå på disco och jag älskade att discodansa !

Jag var envis och rätt busig, som jag minns.

Det var en hel del polemik med lärarna.

Först bestämde jag mig för att inte gå gymnasiet… jag jobbade.. på Findus, i fabriken och tjänade stora pengar, som jag tyckte.  men sen blev det så att jag gick gymnasiet två gånger… vårdlinjen och en vanlig linje, fast inte samtidigt.

 

 

 

 

Jag  var inte den populära i klassen, jag var inte den  mobbade… jag var nog rätt mycket mig själv och  gick mina egna vägar.  Fast jag minns skoltiden som rätt kul.

Och sen kom tider när jag pluggade vilt.. allt möjligt..  och universitetsstudier var liksom min grej.

Hur var din skoltid ?

💝

I dag  är jag alltså i Lund… frukost på Grand hotell med mamma och sonen och framåt lunch tar jag tåget hem

Möjligen att jag kan svara på lite frågor senare  i eftermiddag !

Kram & kärlek och ha en bra start på din vecka 💕

1 Dunegull:

skriven

Har alltid varit den sportiga typen. Ville vara kompis med alla. Gillade inte dem som mobbade. Var som sagt mest intresserad av idrott och framför allt fotboll.

Hur har mitt ex det tro? Börjar han fatta att han är en missbrukare eller lever han bara på med fest osv? Kommer han höra av sig ngt till mig igen? Förstår han allt som hände eller han flyr bara sina känslor?

Kram

2 C.A.T:

skriven

Den där pjäsen skullen jag velat sett :)
I slutet på april ska jag flyga för första gången på många år. Jag är otroligt flygrädd, men har tagit mod till mig att åka på en yogaresa med min svägerska. Igår störtade ett plan och flygbolaget vi ska åka med använder just denna modell av plan. Jag är så orolig så jag vet inte hur jag ska härda ut. Första tanken är att avboka hela resan...

Tack för en superbra blogg!

3 <3:

skriven

Mysigt med frukost på Grand. Vad är det som gör min bror så sur och lättretlig. Som att man gjort något fel mot honom. Är det min lgn han vill åt ?
Tror han fick lite dåligt samvete ändå igår kväll.
Kram

4 EPM :

skriven

Godmorgon!

Hoppas presenten blev lyckad!
Jag var lite samma som du, gick lite egna vägar, inte mobbad inte mest poppis. Kanske lite pluggis ibland men kul, jag var en rolig skit.
Var mobbad först, pga min längd, men jag högg tillbaka. Rappt och kul och sen var jag fredad.

Nu ska jag förhöra dottern på landskapen, prov idag 😊

Ser du nåt om min vecka? Har möten som jaf är nervös för...

Kram

5 Fina:

skriven

Hej Es, ser han fram emot att träffa mig igen efter vår tid ifrån varandra? Kram

6 HuldaMaräng:

skriven

Gomorron!
Redan under skoltiden hade jag få vänner, och understundom var jag väl ledsen över det, men jag har glada minnen av de jag hade. På den tiden fick man inte hjälp att utvecklas socialt i skolan på samma sätt som idag. Idag har skolan fler funktioner som är bra för barnen på sikt, men det är inte alltid alla föräldrar hänger på och samarbetar runt sin avkomma...

Jag har tänkt lite på det du skrev igår, om att man finner sig till rätta direkt och att man blir mött osv. För några år sedan hördes en pojkröst här ropa längtansfullt efter sin mamma. Sent på kvällarna. Jag hörde det någon gång, men min man hörde det flera gånger varje kväll, och tydligen andra också, för en kväll stod polisen utanför och undrade om vi hade våra barn inne och om vi kände till några andra barn i närheten, för någon hade ringt och anmält klagolåten. Alla barn i trakten låg i sina sängar, polisen letade med hund men fann inget. Jag och mina man tänkte att det är något annat, så jag frågade en medial person som svarade att det var en vilsen pojke. Hon kände inte in några föräldrar, men någon äldre släkting kom och mötte upp. Sen dess har vi inte hört ett ljud. Vad var det om det inte var en vilsen person??

Stor kram

7 Jen.:

skriven

Jag var nog plugghästen. Pluggade för mycket, men hade inte kul som de andra. Ångrar att jag tog det så seriöst ibland.

Du har sett att jag ska studera vidare. Blir det bra även o jag avvaktar och tar det lite senare eller är det nu som gäller?

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Härligt med hotellfrukost , att du får träffa sonen gör det inte sämre ;-)

Här ska det åkas in till stan på "arbetskontraktsskrivning "...kommunen har lagt rekryteringen till förtidsröstning på konsult...
hoppas pendel och tunnelbaner går som de ska...

Ha en riktigt bra start på veckan !
Kram Anki med flock

9 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Jag var lite av en outsider i skolan och det har jag fortsatt vara, alltid gått min egen väg och aldrig brytt mig om hur man ”borde vara”. Det svåra i skolan var att jag aldrig accepterades av klasskamraterna för den jag var. Den känslan får jag ännu brottas med idag, den hänger med från skoltiden. Har aldrig saknat skoltiden eller längtat tillbaka, snarare haft känslan att puh, äntligen över och nu kan livet börja.

Jag tänker på min fina vän och minns särskilt en stund med honom, han var fotograf och en väldigt duktig sådan och en gång fotade han mig då jag väntade min dotter. Det var en väldigt speciell, ärlig och vacker stund, jag hade bara ett smycke på
mig, vi var hemma hos mig, och han fick mig att känna mig speciell och vacker. Det blev otroligt vackra foton, säkert de finaste fotona jag har av mig själv.

Han fotade många vackra kvinnor men jag undrar om han också mindes dendär fotosessionen med mig och tyckte den var speciell för honom också?

Vi hade bokat in en ny tid för en till fotosession men den hann vi aldrig genomföra😥😥😥

Kram,
Jennifer

10 Fågel Grön:

skriven

Hej, Es!
Vad mysigt ni har det! Jag förstår ifall du har fullt upp och inte hinner svara. Men om du hinner svara, så funderar jag på ditt förra inlägg gällande alltet. Du säger att ingen själ kan bli kvar på jorden utan att alla går över. Jag brukar titta på det okända och där spökas det ju lite överallt... och då brukar de tala om antingen sådana som inte förstått att de är döda och stannar kvar på jorden kanske för att de inte vill eller vågar gå mot ljuset eller om de andra ”nära och kära” som är döda (och i alltet) och som kommer och hälsar på lite då och då. Min fråga är, vad är då dessa spökerier för något? Har de ändå gått över eller har de fastnat. Det verkar ju finnas hur många som helst isåfall och även långt tillbaka i tiden fram tills nutid. Eller går alla över automatiskt ändå så att säga? Tycker att det här är fascinerande och hör gärna dina kloka tankar kring detta! Tack. :-)

11 Louise:

skriven

Jag var den som blev mobbad. Från hela låg och mellan till hela högstadiet.
Barn är grymma. Det var inte fysisk mobbning mest psykisk och att man inte fick vara med. Den sortens mobbning är värst.

Idag hade jag planer men dottern hade feber inatt. Det måste vara en envis sjukperiod det här.
Måste omboja min tandläkartid också idag. Vill inte gå dit halv åtta på morgonen. Ja det skulle vara en intervju också idag men den blir knappast av då han inte hört av sig.
Blir inte klok på folk.
Imorgon blir det inskrivning på arbetsförmedlingen. Mannen har mejlat sin chef och vi får se om han tar tillbaka uppsägningen. Mannen kan väl inte hjälpa att vinden tog tag i bilen och drog ut honom i räcket. Han kan väl inte hjälpa att det var storm den natten. Han har bara haft otur. Men om hans chef nu inte tar tillbaka uppsägningen hoppas jag att det blir jobb för honom inom en månad. Ser det ljust ut för honom eller han måste söka sig ett nytt jobb?

Ha en fortsatt fin dag och tacksam för svar när du hinner. Kramar.

12 Mg:

skriven

Hej!
Kommer hon C ha slutat på jobbet före sommaren?
Kram!

13 AnnaK:

skriven

Var rätt osynlig under min skoltid.....en grå mus som försvann i mängden.

Drömt så mkt. Olika drömmar om olika snubbar som varit kär i mig och känslan i drömmarna har varit så skön. Har även drömt om spanet.....bl.a. att han tafsade mig på rumpan 😂 Vad betyder detta med alla män?

Börjar ha hemlängtan från semestern nu! Är verkligen ingen resemänniska 🙈 Lite ångest för flygningen också trots att jag aldrig varit flygrädd.

Kram 🤗

14 Frost:

skriven

Kommer jag och min man lyckas få barn? Tack för en fin blogg.

15 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att ha kontakt med honom som vän, eller hoppas han på nåt mer?
Kram

16 G.:

skriven

Blir jeg gravid i år?

17 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han att kyssa mig? Kram

18 Hemliga H:

skriven

Hej Es!
Borde jag ge honom en chans eller inte? Känner mig väldigt osäker nu jag är i den stadie då jag vill bara ge upp. Men har känslor för honom som säger att jag vill vara kvar hos honom. Kram

19 Vv:

skriven

Hej Es! Jo tack det är en väldigt dålig start på veckan åhhh vad man är ledsen liksom lite deppig faktiskt jag undrar om det blir bra snart? Varför blir jag aldrig omtyckt? Är det svartsjuka som spelar roll här eller vad är det som gör folk arga och trycker ner mig för? Kramar

20 Fjäril:

skriven

Min skoltid kommer jag ihåg , en tyst liten flicka som ville vara snäll mot alla , vågade inte prata dom första 4 åren, sedan var väl alla inte så snälla mot mig, men det är inget jag tagit skada av . Kommer min soulmate inom snar framtid. jo en sak i taget det förstår jag.

21 Tjeh:

skriven

Hej Esmaralda.
Hoppas du haft en jätte bra dygn med din mamma och son.

Jag var på en kompis fest i helgen. Grejen är att jag är sjuk, men jag gick ändå för hennes skull. Igår hade jag ca 40 graders feber och det var länge sedan jag var såhär dålig. Det började på dagen jag var lite sen eftersom jag skulle jobba först och det hade jag sagt redan innan att jag skulle vara. När jag kom dit på dagen så började hon sitta och ”hacka” på dig. ”Men slappna av” njut av livet” varför ser du så stel ut osv. Och så sitter hon och säger inför alla andra. Jag tycker det känns aningen förnedrande mot mig och inför dem andra. Kommer dem ens ge mig en chans att lära känna mig efter att sitta och höra allt hon säger till mig?
Sen på kvällen så gick jag hem vid midnatt för då skulle en annan tjej ta sig hem. Så skickar hon ett långt sms att hon är så besviken på mig. Att jag inte på riktigt bryr mig om henne. Att jag var tråkig under kvällen och sen drar hem tidigt. Att det var hennes kalas och att hon känner att jag inte bryr mig om henne.
Jag känner att hon klankar ner på mig. Jag gjorde ändå det bästa av situationen och gick på festen fast jag inte mådde bra och ändå så kastade hon skit hela dagen.
Men hon verkar vara så besviken på mig.
Vad ska jag göra?
Varför känner hon såhär?
Kommer vi att bli sams vänner igen?
Kram

22 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han och jag någonsin flytta ihop kanske köpa hus och vara tillsammans i ett par?
Eller ser du att han träffar en ny och gör det med flyttar ihop och köper hus?
Kram

23 Elis:

skriven

Hej,
Jag känner mig så trött och energilös och kunde inte kontrollera min ilska imorse och nu har fula och tunga ord blivit sagda.. tips på hur lösa detta?
Kram

24 Skorpan:

skriven

Skoltiden, nåt man måste gå igenom. Blyg o försiktig, som tur inte mobbad, dock mycket intressant bland pojkarna då jag var lite tidigare utvecklad än dom andra o det var något jag tyckte illa om, att bli uppmärksammad för det :(.

Hade gärna upplevt en skoltid som.din Es :). Fart o fläkt, men kanske kommer i nästa liv, ja om jag nu ens ska gå i skola då ;).

Gissar att frukosten var något över förväntan o vistelsen en glad get together med mamma och son, idag.
Ha en bra fortsatt dag!
Kram Skorpan

25 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda, jag ska flyga imorgon med min lilla dotter i exakt samma typ av flygplansmodell som störtade i Etiopien igår. Brukar inte vara rädd för att flyga men nu känner
jag mig rädd.

Kommer resan att gå bra? Ser du nån fara?

Kram,
Jennifer

26 Anonym:

skriven

Hej kära Es, vill Eva vara lite sur av sig med flit ?
Kram

27 Tiss:

skriven

I förrgår så satt min bästa vän E och berättade om allt jag gjort fel. Att hon känner sig utanför, som att hon alltid känner sig sist vald när jag umgås med andra, särskilt med C. Det är verkligen inte så. Det måste varit något hon gjort till sin egen sanning. Att jag och C, vi gör massa olika resor (vi har gjort två, var av ena frågade jag om hon ville följa med på, hon ville inte det). Att vi skriver olika saker som hon blir sur över på instagram som vi faktiskt inte gör (jag var tvungen att kolla upp det) Hon sa att hon inte har pengar trots att jag har tjatat på henne att om att det finns en fond som jag brukar få pengar ifrån, som hon också skulle kunna få, men hon sökte aldrig.
Jag brukade festa med ett gäng tjejer fem sex stycken när vi var i 22-27 års åldern. Hursomhelst, eftersom att vi aldrig brukar ses så har vi gjort en grupp på internet för att eventuellt gå ut och äta tillsammans (hittills har vi gjort det en gång). Då blev E sur just för att hon inte fick hänga på.Men som sagt vi är ett gäng som aldrig ses men sågs mycket förut. Att samla ihop oss är väldigt trevligt, det skulle då bli jätte konstigt om E skulle följa med. Men hon får ju vara med på vinkvällar och sånt där annat. Sen när det gällde min 30 års fest så fick jag veta att hon inte kom för att bli rädd för att bli utanför.

Alltså är jag sån hemsk människa. Är allt mitt fel?

28 Michaela:

skriven

Jag var den perfekta. Som alltid kom i tid och var duktig. Även hjälpte andra med olika saker. Önskar jag hade varit lite mer vild :)

Flera slutar till hösten och tjänster lossnar. Får jag erbjudande om det? .... och kände han som jag under den stund vi sågs igår?

Välkommen hem!
Kram!

29 Fina:

skriven

Hej Es! Jag vill så gärna ha en liten fling med honom, är han öppen för det? Vill han det också? Kram

30 Dunegull:

skriven

Har alltid varit den sportiga typen. Ville vara kompis med alla. Gillade inte dem som mobbade. Var som sagt mest intresserad av idrott och framför allt fotboll.

Hur har mitt ex det tro? Börjar han fatta att han är en missbrukare eller lever han bara på med fest osv? Kommer han höra av sig ngt till mig igen? Förstår han allt som hände eller han flyr bara sina känslor?

Kram

31 Klara:

skriven

Hej Es, jag vet att jag förut skrev i panik till dig angående mitt förhållande men jag är redo att ändra mitt negativa tänk till det positiva, tack så mycket. Och jag fokuserar på mig själv genom att försöka jobba på och fråga mig själv vad jag vill göra och bli. Vet att jag sa att jag inte litar på honom men det är ju bara rädslan. Men vet att det kommer lösa sig sålänge jag fokuserar på mig själv och jobbar på mig själv dagligen då blir vårat förhållande starkare. Skulle jag kunna få en liten positiv healing? En sån där som dämpar min oro och rädsla. Meditationen hjälper delvis men skulle vara extremt tacksam om du kunde skicka en.

Kul att du var så entusiastisk av dig och jag älskade också roliga timmen. Mysigt att du är i Lund med din mamma och din son. Hoppas ni har en mysig dag och att det är soligt där också.

Jag har aldrig riktigt tagit skolan så seriöst men känner att det är dags att satsa nu, har inte gått ut gymansiet ännu men det kommer jag snabbt ta igen. Gick först Samsam i några månader, sen Media, Sam igen och sist Hälsa. Inget var till mina förväntningar, jag blev utråkad och gav upp. Men annars innan gymanasiet så var jag dels mobbad från förskolan upp till 6an. Blev mobbad för min övervikt. Men sedan i 7-9an så var jag rätt så blyg, rolig och udda. Haha det står jag för och det är kul att inte vara ''normal'' Har ju får lära mig av de mörka tiderna.

Kram, Klara.

32 Frida:

skriven

😁låter som en härlig tid. Jag var en tyst och lydig elev 😂 som inte stack ut även om jag också tyckte om teater. Ibland är det synd att man inte lever livet baklänges så hade jag nog inte tagit allt så allvarligt utan levt ut mer...Får göra det nu 😁. Blir det ett bra år för mig med sådant tror du?
Kramar 💜💛💜

33 Anonym:

skriven

Hej Tiss, inlägg 27. Undrar om du kan ge något tips på fond att söka pengar ifrån ?
Kram

34 Rebecca:

skriven

Chabsar på svar :) för jag undrar så himla mycket om han är intresserad eller inte. Ena dagen verkar det som det mycket och den andra inte alls nämligen 😮 så konfunderad

35 Cecilia:

skriven

Vad lyxigt med frukosthotell! Hoppas du och din mamma har haft det bra!

Det börjar närma sig och jag har faktiskt satt en deadline. Hur stor chans är det att det går som jag hoppas? Det behöver inte vara frid och fröjd, men förhoppningen är att det löser sig där och då och inte blir en jobbig stämning efteråt. Kramar

36 Tjej :

skriven

Hej Esmaralda.
Provar min fråga igen,
Hoppas du haft en jätte bra dygn med din mamma och son.

Jag var på en kompis fest i helgen. Grejen är att jag är sjuk, men jag gick ändå för hennes skull. Igår hade jag ca 40 graders feber och det var länge sedan jag var såhär dålig. Det började på dagen jag var lite sen eftersom jag skulle jobba först och det hade jag sagt redan innan att jag skulle vara. När jag kom dit på dagen så började hon sitta och ”hacka” på dig. ”Men slappna av” njut av livet” varför ser du så stel ut osv. Och så sitter hon och säger inför alla andra. Jag tycker det känns aningen förnedrande mot mig och inför dem andra. Kommer dem ens ge mig en chans att lära känna mig efter att sitta och höra allt hon säger till mig?
Sen på kvällen så gick jag hem vid midnatt för då skulle en annan tjej ta sig hem. Så skickar hon ett långt sms att hon är så besviken på mig. Att jag inte på riktigt bryr mig om henne. Att jag var tråkig under kvällen och sen drar hem tidigt. Att det var hennes kalas och att hon känner att jag inte bryr mig om henne.
Jag känner att hon klankar ner på mig. Jag gjorde ändå det bästa av situationen och gick på festen fast jag inte mådde bra och ändå så kastade hon skit hela dagen.
Men hon verkar vara så besviken på mig.
Vad ska jag göra?
Varför känner hon såhär?
Kommer vi att bli sams vänner igen?
Kram

37 Meh:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer han och jag någonsin flytta ihop kanske köpa hus och vara tillsammans i ett par?
Eller ser du att han träffar en ny och gör det med flyttar ihop och köper hus?
Kram

38 Fina:

skriven

Hej Es! Jag vill så gärna ha en liten fling med honom, är han öppen för det? Vill han det också? Kram

39 Alie:

skriven

Jag älskade teaterspel, förmodligen för att jag var så blyg. Jag tog på mig en roll och blev någon annan... där gillade jag uppmärksamheten.

Es: anar hon något? , verkade så sur idag så jag bestämde mig för att göra det i morgon eller senare i veckan.. oavsett när, så är läget aldrig rätt, det är bara att göra. 💫
Kram 🤩
Ps hoppas Grand var till belåtenhet ✨

40 Mikael:

skriven

33, finns nog flera databaser över alla stiftelser och fonder som finns

Här är en

https://www.stiftelsemedel.se/

I skolan var jag inte lika vild som dig Ez :)

Hoppas det var en bra show!

Kram
Mikael

41 Månskenet:

skriven

Hej!
Skoltiden vill jag helst bara glömma. Mobbades...från dag 2 genom alla djävla skolor, blev något bättre i yrkesutbildande skolorna men helt fritt, näädå. Både lärare o elever, kompisarna drog sej undan i högstadiet. Konstigt nog bröt jag inte ihop helt, fastän jag i nedre tonåren var sur på mina friska föräldrar eftersom de inte hade några medicinburkar att tömma... Jag har klarat mej men självförtroendet är absolut inte vad det borde. Dessutom finns det 1000 saker jag inte vågat.
Kram till alla

42 Britt:

skriven

Hej Esmeralda.
Du skrev till mig att jag kommer träffa en fin ärlig man.eftersom jag har lämnat ett destruktivt förhållande som tog knäcken på mög längtar jag så efter en man. Men när kommer han♥️

43 Sandra:

skriven

R, min första pojkvän med pappan som tog livet av sig och med den sjuka mamman. Hur mår han idag? Kom han ur hennes grepp och lyckades börja leva igen? Förstår han varför jag stack eller lägger han fortfarande skulden på mig?

44 Tiss:

skriven

Anonym
inlägg 33

Jag kan tyvärr inte nämna den jag brukar söka ifrån då det avslöjar min hemstad, jag vill gärna vara anonym.

Men denna sida har jag tittat runt lite och den verkar vettig
https://www.globalgrant.com/search

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: