Resan till Alltet....

En del oroar sig inför sin resa till Alltet. 

Alla ska vi ju ta oss dit så småningom.

Kärt barn har många namn… men ” andra sidan” är ju det vanligaste och  det stämmer bättre än vi kanske tror.

För det ÄR  andra sidan av livet… vi lämnar jordelivet men vi försvinner inte.. vi fortsätter vårt liv i den andra dimensionen som jag kallar Alltet

Somliga tror att olyckliga själar  inte hittar rätt utan irrar omkring här på jorden och söker efter ljuset… men det är inte min uppfattning.

Här irras det inte omkring det minsta.

När vi slutar andas och avslutar  jordelivet – då  börjar vi vår resa direkt hem till Alltet.  Ingen stannar kvar och vimsar omkring.

 

Hade jag inte vetat detta hade jag oroat mig för jag  har ett gräsligt   lokalsinne och  hade säkert tillhört dom som farit iväg  som en champagnekork mot fel håll och hade blivit förvirrad och ledsen över att behöva vimsa omkring i nåt slags mellanland och skrämma vettet ur folk.

Bara tanken att man skulle behöva komma med ljus och besvärjelser och allehandla hjälpmedel för att försöka få mig att hitta rätt !  Hua !

Så  skönt att det inte är så !

Man KAN inte gå vilse.

Den risken finns inte.

De allra flesta ( troligtvis alla)  har någon som möter oss  - som direkt kommer till vår sjuksäng eller olycksplats eller var vi nu ska gå över. Det är som regel  en äskad person som  gått över tidigare som kommer… fast ibland är det ingen som vi känt i jordelivet utan en bästa vän i Alltet.

 

Det blir alltid ett kärt återseende.

Det tar inte dagar att resa till Alltet

Det tar bara ett ögonblick.

Och vi finner oss direkt tillrätta.   Det är ungefär som om du varit borta på semester en månad och kommer hem… du anpassar dig snabbt, du hittar allting direkt .. och ingenting är främmande eller konstigt.

Fast det är ju roligare att komma till Alltet än att komma hem efter en semester.  Du får träffa alla de som du vill träffa – du förstår  hur saker och ting fungerar och du inser att  jordelivet egentligen var så himla kort även om det kanske varat i 90 år.. så är det ändå som om du bara varit bortrest en månad

Alltet är vårt riktiga hem.

Våra olika jordeliv är något vi ska gå igenom för att lära oss

Men varför ska vi lära oss ?  Till vilken nytta ?

Ja, det har ja ingen aning om.  Där är mitt minne utraderat och ingen av mina andliga kontakter  kan berätta.. så jag antar att somligt vet man inte förrän man är där. Och det finns en mening med det.

 

I Alltet är man frisk. Man tar inte med sig de jordiska sjukdomar eller problem man haft. Allt sånt elände skalas bort. Man mår  väl. Man är glad. Man är tillsammans.  Inte bara med sina människor utan också med sina djur.

Alltet är en annan dimension. 

Och det är svårt att förmedla sig över dimensionerna.   De meddelande som kommer igenom  är ofta subtila och  det krävs en hel del av oss att  kunna ta emot .

 

En släkting berättade att en citronfärgad fjäril kommit  till honom tre dagar i rad och betett sig närgånget och konstigt.  Hans teori var att fjärilen var sjuk på något sätt…fast hans stackars anhörige på andra sände så det rök om det.. nådde fram.. via fjärilen.. men mottagaren var helt blind för detta.

Så är det ibland.

Vi har inte alla förmågan att tolka rätt fast tecknen  liksom flyger på oss  på ett väldigt konkret och tydligt sätt.

Annars är ju tecken för det mesta subtila. Vi måste använda får fantasi för att kunna ta emot.

Våra kära i Alltet har som regel en bra fingertoppskänsla och hör inte av sig  om vi behöver smälta deras död för att komma vidare.   De väntar in rätt tillfälle. De vill ju att vi ska gå vidare och leva klart våra jordeliv på ett bra sätt utan extra vånda.

Och de tar hand om  oss fortsatt. 

De kommer på besök, de tittar till och de förmedlar kärlek.

Själv oroar jag mig inte det minsta för Alltet – det ska bli kul att komma hem igen men man kan oroa sig för vad som föregår resan.   Att sakta tyna bort i sjukdom är ju något som triggar oron.   Och sånt kan jag inte se kring mig själv.

 

Kram & kärlek

 

 

P.s.  Idag kan jag inte besvara frågor.

Saken är den att mamma inkasserar sin julklapp hon fått av mig och vi far till Lund vid middagstid  idag och checkar in på  Grand  Hotell. 

Sen när kvällen kommer ska vi titta på  Pernilla Wahlgrens show  och vi avslutar  kvällen med middag under  anrika  Grand hotells kristallkronor. 

När morgonen kommer blir det överdådlig frukost - och sonen som nu pluggar i Lund kommer och äter hotellfrukost med oss.

 // Grand hotell//
1 Skorpan:

skriven

Ja den som lever, eller kanske dör, får se ;). O det lär vi alla göra.. Undrar om vi ser ut som vi gjorde under det jordeliv som vi just kom från? O vem månne kommer o möter mig? Lovar att berätta sen då jag äntligen vet ;). Tills dess finns det ett o annat att göra..

Som att rensa skåp o lådor, har ju gjort att man inte får nåt med sig så, blir att fortsätta med det projektet idag då..

Ha en bra vistelse med mams, njut o ha det kul.
Önskar alla en bra dag!
Kram Skorpan

2 Jennifer:

skriven

Tack kära Esmaralda för dagens blogg som känns som en stor tröst för mig att läsa som nyss har mist min vän.❤️

Jag undrar dock varför det ska vara så ”hemska” omständigheter då en del av oss dör? Min vän somnade bara in på soffan, på ett ögonblick, och en sådan död önskar man väl sig själv också. Men de som dör en plågsam, smärtsam, hemsk död... undrar man vad meningen med det är. Kunde inte alla bara få somna in då det är dags att gå över, lugnt och fridsamt.

Jag funderar också på om de som gått över känner känslor som ilska, sorg, längtan. För om jag förstått det rätt så måste alla dessa känslor finnas och kännas, för att man fullt ut ska kunna känna glädje och lycka. Men jag vet inte om det stämmer.

Så mycket har jag förstått att det bara är tungt och sorgligt för oss som blir kvar, hur ska man leva med saknaden och sorgen.

Sorgen efter min vän har fått mig att bli totalt utmattad, jag som nyss hade kämpat mig tillbaka från utmattningsdepression. Nu är känslan av den totala utmattningen tillbaka, på en sådan nivå att jag inte orkar tala med någon, vill bara vara ensam och andas, det är det enda jag orkar göra.

Känner stor oro hur jag ska klara av resan o att ta hand om min lilla dotter helt ensam under flera veckor, utan något stöd.
Kram,
Jennifer

Ps. Ha en härlig dag med din mamma Esmaralda

3 Helena Ir:

skriven

Vilken härlig dag ni har framför er idag.. :)

Kram :)

4 Jeanette:

skriven

Vilken härlig födelsedagspresnt❤️ Hoppas ni får det jätte trevligt tillsammans❤️Kram

5 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Låter som en mycket trevligt sätt att spendera Söndagen på !
Har hört att den showen ska vara väldigt rolig och underhållande

Trevlig Söndag !

Kram Anki med återställd flock :-)

6 läroliv:

skriven

Det här är något som jag funderar på ganska mycket emellanåt. Är inte rädd för att lämna, bara hur. Hoppas att bara få somna in när den tiden kommer. Så vackert att se vilken fin relation du har med din mamma. Vet inte hur det skulle kännas med en mamma som din. Min mamma var en "kristen" mobbare av rang, och henne vill jag absolut inte ha att göra med igen, hon är portad. Vill gärna tro att man får välja vem som ska komma när tiden är inne. Har lovat två av barnbarnen att komma på besök som spöke. Ett vill att det ska blinkas med lamporna och en vill att jag ska "städa rummet",hihi. Blir nog ett snällt spöke tror jag.

Ha en fortsatt fin söndag alla.

Kram

7 Alie:

skriven

En befriande beskrivning av Alltet, känns fint även om jag inte känner oro eller tänker på döden, men att man möts igen efter livet här på jorden, är en känsla som inger lugn ✨💫

Njut av Grand, sällskapet med din mamma och allt runt omkring, där är så fint att sitta.
Kram ☀️

8 Evig:

skriven

Kära Es,
tack för ditt blogginlägg idag. Jag fullkomligt älskar det sätt du beskriver det här känsliga ämnet på. Tack vara dig och dina seanser så är jag inte längre rädd för att lämna jordelivet, men jag har inte precis bråttom dit, om du förstår vad jag menar.

Fjärilen är en typisk symbol som våra nära och kära skickar från Altet. Mamma hade under många år, efter att pappa hade gått över, en fjäril som följde henne. Ibland dök den bara upp ur tomma intet. Både mamma och jag visste att det var pappa. Den var brun och lite orange, vilka var pappas och mammas älsklingsfärger.

När mamma dog och jag var på resa och skulle åka hem, kom det två sådana fjärilar, som flög parallellt på ett konstigt sätt. Jag förstod genast att det var mina föräldrar. Dom satte sig i pappas stol och i mammas stol ute på terrassen. Jag bad dom komma närmare, men då flög den ena iväg (den jag tror var mamma, hon hade lämnat bara någon månad innan dess) men den andra flyttade sig närmare och närmare till den slutligen nästan var inne i min hand. Det var ett fint tecken och jag visste att de hade kommit för att önska mig en bra resa hem och de fanns och tittade till mig.

Jag har varit med om andra tecken också, starka dofter i ett koncentrerat område och djur som dykt upp på ett konstigt sätt. Det är fantastiskt när det händer och jag får alltid en lyckokänsla i samband med det. - Önskar att fler få ta del av dessa hälsningar från sina nära och kära.

Ha en fin dag i Lund,
kram Evig.

9 Dalkulla :

skriven

Som du vet sedan tidigare har jag kontakt med mina två skyddsänglar, på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt. Med tiden har det tillkommit
några till men, det jag mest vill skriva om är en man som gick över förra året - juli månad. Har har levt och bott i samma stad som jag.

Anser utifrån honom att, inte alla finner sig tillrätta på andra sidan. Han är ofta ledsen och nedstämd vill bara hem till sin fru och döttrar. Är man endast 49 år när man gått över, kan nog jag som levande förstå den ledsamhet osv.som han känner. Jag känner med och för denne man så mycket.

Nog finns det väl människor som inte känner att de vill var på andra sidan eller?

Det finns några på loftet som jag kallar det för :) Det är Imräj min skyddsängel som jag i ett tidigare liv levt med. Abraham som gått vid min sida sedan sjuårs-åldern. Gabriel, Paulos,
Ansgar, Mauritz. Alla dessa änglar har levt mellan 1100-1300-1700-talet förutom Mauritz som levde till 2018.

Det som jag upplevt de senaste månaderna är något jag aldrig vill vara utan, jag vet att den kontakten jag har med dessa änglar, aldrig
kommer att upphöra. Var och en har hjälpt mig på olika sätt och min tacksamhet till dom är för evigt. På det sätt vi levande människor
pratar med varandra med röster, pratar inte jag med dessa underbara änglar, utan vi förmedlar till varandra genom tyst tänkande.

Jag har också kontakt med mina föräldrar, morföräldrar, gammelmorföräldrar
däremot finns inte mina farföräldrar där mina föräldrar är, till stor sorg för min pappa. Jag har hela tiden trott att alla de närmaste fanns på samma plats. Men så är det inte med tanke på min pappas föräldrar!

I går kväll hörde jag när Imräj tog emot en som gick över. Han frågade vad han hette och, om det var snö därifrån han kom. Mannen svarade
att det inte var snö, samt att han bodde inte så långt ifrån Wämöparken, då förstod jag var han har bott.

En dag kommer jag dit och ser allt det jag bara nu kan förnimma och, har vetskap om. Jag har fått ett nytt innehåll i livet sedan all den kontakt med dessa underbara änglar började!

Som du kanske förstår, är jag ofta uppkopplad till andra sidan!

Här skiner solen och det är en vacker vinterdag.
Det har snöat reellt de senaste dagarna, förhoppningsvis smällter det och vårfåglarna börja sin sjönsjungande sång.




10 Michaela:

skriven

Jag är rädd för alltet men när du beskriver det så verkar det inte lika "farligt".

Låter helt underbart! Ha så jättekul och hälsa mamsen!

Kram!

11 <3:

skriven

Hej kära Es, önskar dig och din mamma en trevlig kväll. Älskar Pernilla W klänningar och bo på Grand.
Kram
<3

12 Lisa:

skriven

Hej,
det som läkaren sade till åt oss idag, var det befogat? Tycker det verkar lite som att hon överreagerar...
Kram

13 Zuzeee:

skriven

Hej

Killen jag träffade i helgen är han verkligen kär i mig??

Kram

14 CA:

skriven

Hej
Japp, nu var spelet i Norge avklarat.
Det gick ungefär som jag trodde, men hade naturligtvis hoppats på lite bättre. Det gör inget.
Trökigt bara att vi inte kunde hålla sams men jag borde insett att det skulle blivit svårt, visste om att jag borde hålla min stora trut men klarade inte det denna gången.
Jo jag var lite elak, sa inte att jag fick rabatt på rummet då det var oväsen från musiken. Lite dåligt samvete men .....
Har nu ett bättre rum. Skönt med ytterligare en dags vila.
Kan du ge några tröstande ord?
Kram

15 Agnes:

skriven

Låter ju supermysigt med Grand Hotel, teater o sedan frukost!

Där även sonen ansluter!

Önskar trevlig vistelse till er!

Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: