Vad vill du bli?

Jag frågade mitt 9 åriga barnbarn  vad hon vill bli när hon blir stor och svaret kom rappt och kvickt utan tvekan : Influencer !

Jaha, där ser man… och vad är nu en influencer ?

  Man kan ju gissa sig till det men jag fick googla för säkerhets skull.

  Det är ett nytt jobb… hett  och eftertraktat…  många blir kallade man få blir valda.

 

Ska man bli framgångsrik måste man blogga  eller vara stor på medierna på annat sätt. Man har förtroende  hos följarna och man inspirerar och motiverar.

Företag använder influencers.. de söker upp  ”ambassadörer” på nätet som har många följare och som passar  till målgruppen.. och på så sätt når företaget ut  betydligt mer än via vanlig reklam

Som influencer får man betalat  utifrån hur många besökare man har på sin sida. Ju mer populär man är som bloggare.. desto mer kostar det att annonsera där eller om man ber bloggaren berätta om varan.

Men det är bara ett litet fåtal som kan leva på detta.

Söta Bianca Ingrosso är en lyckad influencer

Linn Ahlborg blott 18 år , yourtuber har  runt 400 000 följare och när hon gör reklam för en produkt är varan slut innan dagen är slut.

Margaux  Dietz.. som vi såg i Lets Dance har vunnit pris som årets influcencer

Sen har vi Blondinbella,  Kenza och alla möjliga

Somliga bloggar om mode, andra om politik  eller ekonomi eller vad som helst

I princip kan vem som helst bli influencer – men är du känd redan innan  får du förstås lite extra skjuts.

Det finns massa nya yrken som inte fanns förr

En gång ville sonen bli lobbyist… fast det är kanske inte så nytt.

Och en del  yrken har försvunnit.

Det finns inga flottare eller växetelefonister…inga bödlar eller rallare…och inga telegrafister heller.

 

 

Nya jobb kommer och gamla försvinner… men jag kan tänka mig att för såväl en terapeut som för en spådam… kommer det att finnas jobb…kanske !!??

Kram & kärlek

1 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han att ge mig en chans? Kram

2 Maria:

skriven

Godmorgon bästa Esmaralda!

Apropå jobb...
Jag har blivit tillfrågad från både chefer och kollegor på mitt jobb att söka en tjänst som innebär en högre kompetens och ökat ansvar.. Det är en spännande utmaning men jag är väldigt rådvill nu hur jag ska göra...
Ska jag söka..? Kommer jag tycka om och klara av det jobbet..?

Önskar dig en riktigt trevlig helg!
Kram kram 🤗🌺

Svar: Du ska bara söka om detta är något du vill... och om du verkligen vill... di fixar du det :) Men du måste ha motivationen.. kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Tiderna förändras med jobb.

Har jag någon chans att vinna spa resan utomlands ? Kändes som hon som delade ut formuläret ville att jag skulle vinna. Kanske bara var önsketänk.
Kram

4 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!!
Du kan ju bli oldfluencer! Det är listat som ett framtidsjobb på SACO, och som namnet antyder, behöver man vara lite till åren.. :) och du har ju börjat! Jag vet inte hur månganga följare du har här, men jag är rätt säker på att de andra här håller med mig att du är en oldfluencer för oss!! :)
Ha en fin dag!

Svar: oldfluencer !! Där ser man :) Kram :)
Esmaralda

5 Browallia:

skriven

Även Bianca Ingrossos mormor, 80-år fyllda Christina Schollin är Influenser. Coolt! när även riktigt gamla människor kan hänga med i det som är trendigt. Men jag tror som dig att man måste ha ett känt ansikte sedan innan för att kunna leva på det.

I min ungdom arbetade jag i en fotobutik. Jag tog passfoton framkallade fimrullar, ramade in förstoringar osv. Jag hade helt underbara arbetskamrater och det uppstod aldrig några konflikter. Arbetsuppgifterna passade mig som handen i handsken och jag stortrivdes. Det är den enda arbetsplats där jag känt mig som en i gänget och på riktigt var med i gemenskapen. Men så kom digitalkameran och mobilkameran dödsstöten för alla fotobutiker eftersom som ingen längre behövde framkalla sina bilder. Så mitt arbete är ett av dem som numer tillhör historien. Jag har arbetat inom vården i några år efter det men pallade inte den friuktansväda stressen och gick in i väggen för två år sen och drabbades av utmattningsdepression. Jag kan inte gå tillbaka till vården så jag har ingen aning om vad jag kommer jobba med när jag är redo för det. Men det löser sig har du sett i mina seanser så det blir säkert nåt bra. :)

Önskar dig och MG en mysig lördag. Här ska vi få sol från blå himmel har de lovat. Blåser det fortfarande storm hos er?

I tacksamhet och glädje. KRAM

Svar: Ja, det kommer lösa sig... kram :)
Esmaralda

6 <3:

skriven

Godmorgon kära Es, blir tjejerna besvikna om jag inte kommer på middag och mellomys ikväll ? Väldigt gulligt av J att bjuda hem mig och ordna med snittar och bubbel. Det är inte mina närmaste vänninor men vi ses ibland. Vill nog helst vara hemma med mamma och min bror ikväll. Lite mättad på party....🥂🎉men ibland kan de bästa kvällarna bli när man inte är så taggad. Någon liten fling kanske jag möter ikväll ?
Kram

Svar: Jag ser ingen speciell i kväll.. men visst blir tjejerna lite besvikna om du inte kommer.. kram :)
Esmaralda

7 Tildis:

skriven

Godmorgon!
Jodå spådamer hoppas vi får finnas kvar ett tag- i alla fall den seriösa typen ;)

Jaha då fick jag i gen äterkoppling... så fruntansvärt dålig stil! Detta förändrade mitt intryck totalt. Kan du se om han skäms för sin hantering av detta?

8 Skorpan:

skriven

Men du är ju en influencer Es, du påverkar oss starkt hör på bloggen ;). Tack o lov inte på det sättet att vi skulle behöva ha just den speciella krämen som biter på rynkorna på stjärten, utan på ett bra sätt. Jag tror att många blivit mer reflekterande då de har börjat följa din blogg, eller åtminstone jag har blivit det. Kanske du borde börja med det kommersiella du också Es? Näe, jag skojar, absolut inte tack.

Influencers följer de här också o jag kan för allt i världen inte förstå hur de orkar? Timme ut o timme in se på vloggar o youtube av nån som berättar om att idag gjorde jag si o så... Här vill dom börja med youtube o vara influencers, också. O jag försöker säga att det nog är himla svårt att försörja sig på sånt o bla, bla, bla... Får väl se vad det blev av barna, om några år ;).

Pojken kom hem på permis med nån slags influenza. Har suttit i länge, men inte har det skötts om på "rätt sätt", nu verkar det som om det kanske gått i lungorna, har det det Es? I lumpen utgår de ju ifrån att man fejkar sina sjukor... Säkert finns det såna, många, men ändå inte alla. Blir doktorn idag då. Hoppas flunsan inte sprider sig som en löpeld här hemma bara.. Kanske lite rensa skåp o laga mat,byka idag också. Får väl se, först kanske frukost o kaffe..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan


Svar: Sonen får krya på sej nu !!! Kram :)
Esmaralda

9 Sus:

skriven

Hej
Spännande.....
Man är mycket tid på jobbet ....
Viktigt att göra något man gillar...
Vad är de frågan om här?
Love sus

10 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!

Ja vad vill man bli egentligen det är frågan.. jag är inte helt säker att jag är där jag vill vara trots att jag kommit upp i ålder. Kanske utvecklas jag mer på området, vi får se.
Dessa influensers kan nog inte ha det jättelätt heller känns det som, vilken press att alltid ha nåt att sälja ut, men pengarna rullar in för dom minsann. Jag tror du skulle bli en utmärkt influencer, du skulle inspirera människor på ett positivt sätt hur de kan utvecklas och se positivt på saker och ting...
Livet rullar på så snabbt så jag hinner knappt med, många funderingar på sistone, försöker tänka i andra banor men svårt att släppa tankarna. Min goding, blir det fler träffar med honom? Han säger att han vill. Han verkar fruktansvärt trött, kanske inte mår så bra?
Mellokväll för dej ikväll va? Önskar dej en trevlig lördag💕

Svar: Åldern är ingen garanti för att man är på rätt plats.. somliga jobbar fel ett helt yrkesliv ! Jodå, jag tror du det blir fler träffar !! Och visst är det Mello för mej ikväll ! Kram :)
Esmaralda

11 Livsturisten:

skriven

Ibland undrar jag om jag oxå ska bli nåt annat när jag blir stor. Haha...men jag tror jag har det bästa jobbet för mig som det varit nu många år. Slitigt men trivsamt. Kanske jag flyttar på mig men inom området efter semester för jag kan inte göra ett helt bra jobb just nu där jag är. Chefen är lite orolig o säger "Vi har sett din kompetens o ditt driv förut men nåt har hänt senaste tiden". Mmm bra att de SER då o SAKNAR det jag gjort...alltid något. Krävs lite från de oxå för att jag ska vilja ge som förr.
Så vi får se...gav ett förslag igen o de inser väl att de lär lyssna på det.
Kram!

12 Tingeling :

skriven

Lite roligt det där tycker jag, vem kunde ana att man skulle kunna försörja sig på det sättet! När jag var liten ville jag bli dagmamma eller dagisfröken. Min dottern sa förut hon ville bli doktor men ett par år tillbaka ändrat till veterinär. Hon har senaste tiden också sagt "Kanske skådespelare". det finns faktiskt "kurs" i skådespeleri här för 5 åringar. Som är mest på lek alltså... (Hoppas jag....) men har inte anmält henne till det ännu.

Idag blir en lugn dag. Får se om man orkar vara vaken och se hela mello. ☺

Kram!

Svar: Ja just det.. i kväll är det ju mellon !! Kram :)
Esmaralda

13 Undra:

skriven

Hej Esmaralda.
Människor vill alltid spå sig det tror jag.
Det blir mindre tabu belagt med att må dåligt.

Esmaralda.
Stockholms killen och jag ska ses men så frågade jag vad han ville göra. Mysa skrev han.

Verkar han vara öppen för att lära känna mig och öppen för något seriöst?
Eller verkar han bara vara ute efter att mysa?
Kram

Svar: Det handlar nog mest om mys.. kram :)
Esmaralda

14 Juni:

skriven

Ja ojoj vad yrken kommer och går. Allt vad yrkestitlarna heter och vad man kan jobba med inom bara IT...!!? En djungel!

Helt dränerad på energi sedan några dagar tillbaka. Jag flyttar mig mellan sängen och soffan. Och den ansträngningen räcker för några timmar framåt. I dag 🌞 ute och jag tänker mig en promenad...men bara tanken får mig att sjunka djupare ner i soffan. Varför har det blivit såhär?

15 Sessan:

skriven

Men du är ju en typ av influencer så det ligger ju i släkten :) Inte att förväxlas med en sån som är köpt av div modeföretag etc.

Jag gillar ju nästan allt du skriver, men brukar glömma att trycka på Gillaknappen.
Får du betalt om man trycker på gillaknappen?
Vet inte hur det funkar riktigt med sånt.

Trevlig helg alla!

Svar: Nej jag får inte betalt alls... oavsett var du trycker :) Gilla knappen är mer till för att tala om att man gillade inlägget:) Kram :)
Esmaralda

16 Michaela:

skriven

Ja herregud vad tiderna har förändrats :)

Dags för ännu en jobbhelg. Denna gång med bihåleinflammation som jag alltid får när jag blir förkyld eftersom jag har ärvt min pappas bihålor. Men det skall nog gå bra. Har jobbat i värre skick. Kan i alla fall hoppas på lite ögongodis i polisuniform :) Det positiva med detta jobb förutom att man hjälper människor då.

Kram!

Svar: Känns ju inget vidare att jobba med bihåleinflammation ! Krya på dej nu.. kram :)
Esmaralda

17 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tror du att jag kommer att få fler egna barn?

Saknar så himla mycket.
Ser det ut som om det kan bli ganska snart eller dröjer det isåfall?

Känns som om jag bör träffa någon dem närmaste åren om det ska bli något.
Behöver jag oroa mig eller ser det ut att bli så?

Kram

18 Mysan:

skriven

Hej Esmaralda.

Vi pratade igår och jag gillar ju verkligen honom.
Men så sa han att vi får hitta ett tillfälle att prata och jag har ju inte jätte stora förväntningar.

Men ser det ut som om han vill prata med mig?
Ser det ut som om han vill bli tillsammans med mig?
Kommer vi att bli tillsammans på riktigt?
Kram

19 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Ja vissa influencers har stark påverkan i samhället men jag kan tycka att det känns lite skevt att de största influencers för unga kvinnor verkar mest bry sig om utseende, smink, dyra märkeskläder och lyxliv. Men det speglar väl vilket samhälle vi lever i.

Fina Esmaralda, jag känner mig helt tom och samtidigt tung av sorg. Känner starkt att jag inte längre orkar med dessa eviga och ständiga motgångar och tunga händelser.

Ja, en del av livet är förstås motgångar och att tackla dem, men en del av livet är också positiva händelser och glädje. Känns som om jag inte är i balans då det blivit för mycket av det tunga och ledsamma. Ingen orkar hela tiden med sånt.

Jag vet inte snart vad jag kan göra, är på gränsen att ge upp och tappa hoppet totalt. Liksom att du vinner livet, you suck. 😔😔😔

Ser du någon ljusning för mig snart?

Kram,
Jennifer

Svar: Ja det kommer ljusna... det kommer nya beslut för dig... som för dig rätt... kram :)
Esmaralda

20 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag vet att jag oroar mig så mycket.. Och det finns ju inga garantier.
Tror du att jag kommer att få fler egna barn?

Saknar så himla mycket.
Ser det ut som om det kan bli ganska snart eller dröjer det isåfall?

Kram

21 Fina:

skriven

Hej Es, känns det som att han kommer att ge mig en chans? Kram

22 MImis:

skriven

Hej!

Hoppas på jobb SNART!! annars så vet jag inte hur det går. Livrädd för att bli totalt ruinerad. Ser du jobb på ingång snart???

kram

23 My:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kommer vilja bli tillsammans med mig?
Kommer vi att bli tillsammans och gå in i en relation tillsammans?
Kram

24 Jossan :

skriven

God morgon!

Det finns bara en sak som jag vill bli och det är lärare. Ja och det är jag ju så... nu ska bara tentan bli godkänd så jag kan komma steget längre att få min legitimation. Jag är har min magkänsla att det gick bra men samtidigt är jag orolig att jag inte kommer får ihop de 24 poängen som jag måste få.. 2 frågor var helt tokiga så jag bara chansade... så nu återstår det bara de 3 veckors väntan..

Idag är jag trött! Skulle sova risigt igår men sov 3 timmar på dagen efter tentan och sen kunde jag inte somna.

L fortsätter att skriva! Jag skriver att jag inte vill något men han fortsätter att säga men jag väntar på dig! Whaaa!! Blir galen...

Kan han mr right komma så jag slipper allt sånt? Idag ångrar jag lite att jag inte gav A en chans... han har flickvän men är det kört där?

Dags att fica frukost innan 2 pass på gymmet 💪🏼

Kram

Svar: Ja det verkar vara kört med A.. och det är ingen förlust.. jag tror inte han var rätt för dig i alla fall... Kram :)
Esmaralda

25 DD:

skriven

B.. i min klass? På vilket sätt ska jag närma mig honom? Av någon anledning dras jag till honom men om det är kärleksrelaterat har jag ingen aning om. Finns en dragning iaf

Kram

26 Helena Ir:

skriven

Nya ord..nya yrken..utveckling.

Jag hade en härlig dröm på morgonkvisten..en känsla av amors pilar..i samband med ett möte med en man..men är det inte så att i filmer och drömmar så är det som i sagornas värld. Mysig känsla ändå..fastän overklig..

Det har snöat..3 ekorrar letade mat..en vinterbild som var vacker..Än är inte våren här..

Kram :)

27 Pia1:

skriven

Mitt blivande jobb finns inte vad jag vet, det kan bli klurigt!

28 I:

skriven

Jag följer en influencer och så har jag följt din blogg sedan 2012, så du är definitivt lite utav en influencer för mig redan! :)

Trevlig helg!

Svar: Jisses.. där ser man :) Kram o ha en go lördagskväll :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Ja jag borde ha följt ngn sån där influenser för jag såg ut som en fågelholk när jag frågade på apoteket efter puder och fick svaret "vad använder du för foundation ? Jag fattade noll då mitt sminkande som mest sträcker sig till maskara Vad vill du ha det till säger hon sen och jag ville dölja mina röda märken efter cpapen och gick därifrån med ngn dyr kräm anti red som inte hjälper...

Men seriösa spådamersom du hoppas jag aldrig försvinner ! Du hjälper oss med frågeställngar och serverar oss en härlig läsvärd blogg som oftast även har ett tänkvärt innehåll och din komiska ådra ,den har fått mig att storskratta många mornar Du är unik med hjärtat på rätta stället en förebild som slår alla influenser med hästlängder ...vem behöver veta vilken foundation man behöver ?

Ha en härlig lördag <3

Ps..ser du ngn förändring ang "svärdottern"

Kram Anki med flock

Svar: ha ha ha... jo, mina tjejer använder foundation... själv har jag brunkräm eller puder.. så är det :) Tack för snälla ord :) Och vad det gäller svärdottern så ser jag ingen förändring just nu ... kram :)
Esmaralda

30 Britt:

skriven

Hej ex.
Har lämnat ett destruktivt förhållande och längtar efter äkta kärlek. Kan du se någon kärlek för mig? Längtar efter en riktig man♥️

Svar: Och en riktig man kommer, fin och ärlig... och ni kommer ha det fint tillsammans.. kram :)
Esmaralda

31 Milla:

skriven

Jobbar på skola o har nu fått ta lite andra uppgifter där som lärare några veckor. Kommer det fixa sig? Lite rörig klass o jag fikar regler o att de jobbar mer än håller på med konflikter. Även planeringen var rörig. Kommer jag få ihop det på ett bra sätt då det blev väldigt hastigt och lustigt.

Svar: Du får ihop det så planera och ha god framförhållning.. kram :)
Esmaralda

32 Ia:

skriven

Hej
Tiderna förändras och jobben med tiden.
Undrar vad mina barn kommer att jobba med? Dom själva vet inte vad de vill göra.

Själv har jag drömt om att börja jobba utomlands, kommer den drömmen att slå in?

Kram

Svar: Ja en dag slår drömmen in.. kram :)
Esmaralda

33 Kristin:

skriven

Ja, kjære Esmaralda, spådame og terapeut tror jeg så absolutt det vil bli større og større behov for i dette "urolige" samfunnet vårt.
Jeg er så glad og takknemlig for at du finnes, seriøs og dyktig. Tusen takk!!
Ønsker deg og dine og alle her på Bloggen en fin helg.
En ekstra hilsen til MG fra hele Puddelbanden.
KRAM!!!

Svar: Man tackar så hjärtligt och önskar dig och alla goa pudlar en riktigt mysig lördagskväll :) Kram
Esmaralda

34 Alie:

skriven

Ja det där är lite intressant, hur olika arbeten försvinner och nya skapas, inte så konstigt egentligen då teknik och allt går framåt i samhället, kanske inte alltid åt rätt håll... eller?!
Endel av människans arbete ersätts ju idag av, tja vad ska vi kalla det, robotar.
Det senaste är ju mänskliga robotar som ska vara sällskap åt äldre och hjälpa till med matning, och nej där går det åt fel håll i min mening. Kanske är jag gammal i tänket där men nej... den fysiska biten för mänskligheten får inte tappas. Ja nu svävade jag ut lite i det hela, men tanke på ämnet. Men ja, det finns mycket att välja mellan och arbetsmarknaden är tuff, så det gäller att tänka hela vägen hur framtiden kommer att se ut.
Sjukvården kommer också alltid behöva resurser, så där satsade jag på rätt häst.... ;)


Es: nästa vecka tar jag steget och meddelar. jag vet att beslutet är rätt och jag har mina planer men känner ändå oro om det kommer käppar i hjulet för mig efteråt...?
Kram

Svar: Robotar kan sköta robotar och människor varann.. i alla fall när det gäller barn & gamla ! Du känner rätt och behöver agera.. så lita på din egen känsla.. kram :)
Esmaralda

35 Evig:

skriven

Godmorgon kära Es.
Jag har hamnat i en dipp igen trots många aktiviteter med att hitta ett nytt arbete. Fortfarande inget som har dykt upp som jag känner att jag vill söka. Så viktigt att det blir rätt, med tanke på allt jag har varit med om.
Kan du se något som kan ge mig en hint om var eller när?

I övrigt hade jag en mysig middagskväll med två av mina väninnor igår och snart kommer vovven som jag ska vara hundvakt till imorgon eftermiddag.

Ha en fin lördag,
kram Evig

Svar: Det känns som om detta måste vara din resa.. att hitta det jobb du ska haOch har du ögonen med dig - så kommer det... du missar ingenting
Så mysigt att vara hundvakt :) Kram :)
Esmaralda

36 Dunegull:

skriven

Han på jobbet skicka sent igår kväll. Jag sov men svarar honom nu. Tror du han har känslor eller mer kompis nivå? Kram

Svar: Lite mer än kompiskänslor kan jag tänka mig.. kram
Esmaralda

37 <3:

skriven

Har jag någon chans att vinna spa resan utomlands ? Kändes som hon som delade ut formuläret ville att jag skulle vinna. Kanske bara var önsketänk. 
Kram 

Svar: Chansen är runt 20-25 % att du vinner.. kram :)
Esmaralda

38 Smulan :

skriven

Fick också googla detta för några veckor sedan.
Skickat in journaler till försäkringsbolaget. Kommer det att ge något?

39 Vv<3:

skriven

Hej esmaralda

Vill veta tänker Adi på mig och när kommer han kontakta mig?

Kram❤

40 N:

skriven

Hej Esmaralda.
Har jag gjort mina val så, är jag en kvinna som totalt kommer misslyckas med familjeliv? Men lyckas i karriär?
Blir jag bara en karriärs kvinna
Eller ser du ett familjeliv för mig och kommer jag få leva det medan jag fortfarande är relativt ung?
Blir det ett familjeliv snart?
Kram

41 EPM :

skriven

Godmorgon! Denna nyblivna singel går ju fram som en slåttermaskin!😊
Nåja, det behövdes.
Jag behöver bli mer avslappnad kring Amor så det är bra...

Influencer är inte riktigt för mig, att ha kontinuitet och lägga upp bilder och stories gaska frekvent hade stressat mig.

Nä nu blir det lite småplock fram tills mello.

Kram

Svar: Sonen kommer hem.. så jag ska förbereda för anka till middag minsann... blir lagom till mellon :) Kram :)
Esmaralda

42 Jeanette:

skriven

Hej!
Har begärt en begäran att lvu på min dotter ska avslutas och utredningen ska vara klar mars-19, kommer jag få hem min dotter nu? Kram

43 Maleficent:

skriven

Vet inte vad jag vill bli. Något stort vill jag göra men inte för pengarnas skull.

Kan du se något om omständigheterna när jag träffar denna kvinna för första gången? T.ex Hur är vädret? Är det sverige eller utomlands? Inne eller ute? Osv...

44 Elsa:

skriven

Godmorgon!

Ja man undrar ju verkligen vilka jobb som kommer försvinna och vilka nya som kommer att dyka upp. Men jag får hålla med resten om att du Es absolut kan räknas till en influencer!

Passar på att ställa en liten fråga också. Kommer jag få ett positivt besked? Kram och härlig lördag!

45 Hjärter dam:

skriven

Hm..svårt det här med yrken. Önskar ibland att man tillhört de som vetat redan som yngre vad de vill jobba med. Haft olika yrken och de jag trivts med har jag fått lämna av anledningarna som allergi t ex. Just nu är jag på en plats jag inte trivs riktigt med men vet inte vart jag ska i mitt yrkesliv..

Ikväll blir det Mello och håller tummarna för Mohombi med Hello 👍 Hello, where is the Love that starts with Hello.. ja, det undrar jag också..

Ha en riktigt skön dag och kväll nu!

Kram ❤️

46 Marita:

skriven

Hej Esmaralda!

Tiderna förändras verkligen.Tycker att du är en typ av influenser.
När det gäller jobb så vill jag gärna jobba med människor på ett aller annat sätt.
Hittar jag ett jobb snart?

Kram Marita

Svar: Det gör du och det har mycket riktigt medmänniskor att göra.. och det är du så bra på... kram :)
Esmaralda

47 Solstjärnan :

skriven

Hej 😊

Jo du har så rätt vissa yrken är historik och nya dyker upp jämt och ständigt.😊

Det är ju bra men det är inte lätt att hänga med i vad allt som finns numera.
Därför upplever jag som arbetssökande att det inte är lätt att veta vad allt man igentligen är kompetent till.

Undrar ,kommer jag att nu i mitt kommande jobb att arbeta med hälsa i nån form?

Soliga hälsningar
Solstjärnan ⭐



48 Lenafena:

skriven

Influencers tid är också snart förbi, vilket dårskap att ta efter lågutbildade kändisar. Intressant på svtplay där en dokumentär om Dolly Style visas-vilken fruktansvärd cynism! Människor ses som utbytbara-för att tjäna pengar på. Näää..... Det enda för att orka överleva är att omge sig med ljus och kloka människor. Din fina humana ton sprider glädje! Och insikter såklart. Längtar SÅ efter kärlek....missmodig faktiskt.

Svar: Tack för snälla ord :) Din kärlek kommer... fast jag förstår ju så trist det är att vänta.. kram :)
Esmaralda

49 G.:

skriven

Kommer jeg til å bli gravid iløpet av 2019?

50 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ikväll är det mello och jag har laddat upp med godis och chips och hoppas nu att en bra låt vinner. Ska du titta på mello?

Något jag gärna skulle vilja ha när jag och min soulmate flyttar ihop till ett hus är ett pyssel rum eller pyssel hörna där jag och våra framtida barn kan greja. Ser du om vi kommer ha det? Ha en bra lördag! Kram Zoey 💕

Svar: Pysselrummet kommer.. kram :)
Esmaralda

51 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Ikväll är det mello och jag har laddat upp med godis och chips och hoppas nu att en bra låt vinner. Ska du titta på mello?

Något jag gärna skulle vilja ha när jag och min soulmate flyttar ihop till ett hus är ett pyssel rum eller pyssel hörna där jag och våra framtida barn kan greja. Ser du om vi kommer ha det? Ha en bra lördag! Kram Zoey 💕

Svar: Jajamän.. här ska tittas på mello !! Sonen är på hemväg från Lund och vi ska äta tillsammans men han är ingen mellotyp utan kommer umgås med kompisar istället :) Kram :)
Esmaralda

52 Boudica:

skriven

När jag var liten så ville jag bli en groupie! Men då visste jag ju bara en censurerad version av detta. man skulle ju bara följa med banden på turné ;)

Men nu när jag blivit äldre då vill jag skapa min klinik och kunna hjälpa andra. Du ha sagt att jag kommer lyckas med det.
Men det känns rätt långt in i tiden, måste mer kunskap, och hitta till den personlighet jag vill. Känner mig inte som rätt person än.

Drömde så märkligt inatt, var på en färja (många drömmar utspelar sig på färjor märkligtvis) min arbetsgivare ger mig i uppgift att dela ut rosa förkläden till vissa hytter. Sen var det massa förvirring å så jag minns inte. Och det slutade med att jag av någon anledning hamnade i säng med en kvinna, och jag vaknade mitt i orgasmen! haha Kan denna dröm betyda något vad har den för budskap?

Här ska strax ätas lite och dagen kommer tillägnas att "jobba" lite, iaf försöka komma någonvart med det.

Blir nog ingen mello för mig, inte speciellt intressant tycket jag.

KRAM!

53 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han att ta vårt förhållande ett steg vidare? Kram

54 Hemliga H:

skriven

Hej Es! Jag har en fråga! Tror du att han vill något seriöst med mig? Borde jag fråga honom det eller ska jag vänta med det?

Svar: Avvakta gärna lite och känn in.. kram :)
Esmaralda

55 Lisa:

skriven

Hej,
Ser det ut som ett bättre val att åka dit och jobba i sommar istället för att stanna kvar här?
Kram

56 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du att jag skulle passa som. Zumba Instrukör/ledare.skulle roligt eftersom jag älskar att dansa kan du se mig som de i framtiden? 😃☀️

57 Frida:

skriven

Hej Es!

Har en liten företagsidé som jag vill testa i mindre skala. Är det lönt? Vågar jag?

Kram

58 Erika:

skriven

Hej! Tror du någonsin jag kommer träffa någon som vill ha mig, känns som det är omöjligt?

Svar: Du kommer träffa någon som verkligen älskar dig.. kram :)
Esmaralda

59 Om man dör - Ghostwriter :

skriven

Om man dör och man tex. Får då veta sanningen om folk i sin närhet eller får Veta att någon ljög, eller också att ”jaha det var sådär det var egentligen”....

Reagerar man då med känslor i altet? Det sägs ju att hat inte finns men att man ändå kan vara sin egna personlighet. Att man kanske inte får utbrott är ju bara bra, men man borde väl ändå bli sorgsen om man får Veta sanningen efter döden....?

60 F:

skriven

Jag vet ärligt talat inte fortfarande vad jag vill bli.... Jag är 41 år i år..... jobbat här jag gjort i flera år....kan du se mig hitta rätt???

Svar: Ja börja fundera på allvar.. ta en tankeprocess på djupet och du kommer veta... kram :)
Esmaralda

61 Louise:

skriven

Jag vill bli klar med mina studier så jag får fast jobb.
Idag håller jag på att rensa ur garderoben på saker som bara stått där och skräpar. Måste gå igenom en massa kläder som barnen vuxit ur och se vilket som ska säljas och vad som ska slängas. Många dagars projekt men jag vill bara bli av med det.

På måndag skulle jag på intervju men jag fick ingen tid. Hoppas han hör av sig på morgonen. Det handlade om timvikarie som barnskötare. Jag har även sökt som barnskötare hos dem så jag hoppas jag får något av dem. Sökte två jobb som barnskötare igår när jag kom hem och hoppas jag får något av dem. Det ena upphör i juli någon gång och det är då perfekt för då gör jag opponering i augusti och sen mina två sista praktiker i september och oktober.
Får ju bli så varken mer eller mindre.

Fråga:Kommer jag att få jobbet som barnskötare eller blir det som timvikarie(igen)?

Ha en fin dag och tacksam för svar.
Kramar

62 Vitlilja:

skriven

Kommer jag höra tillbaka från ngn praktikplats i tid?

63 Hoppas:

skriven

Hej!

Jag skulle vilja jobba i modebutik eller äga en egen butik men det lär väl aldrig hända. Jag skulle vara mer än nöjd om jag åtminstone fick ett jobb snart i princip vilket jobb som helst bara det är ett jobb.
Blir det jobb snart eller ej??

kram

Svar: Jobb blir det men osäker på vad.. kram :)
Esmaralda

64 Fanny2:

skriven

Det är många tjejer som vill bli influencers nu. Vem vill inte resa runt i världen och bli sponsrad med allt möjligt? 🤔

I framtiden ryker nog det mesta som går att göra digitalt och som kan ersättas av robotisering... Då sköter man det mesta från mobilen och automatiska kassor? Vilken tid vi lever i när både bankärenden och kaffekokandet kan göras på ett knapptryck på mobilen... Killen jag träffade brukade slå på robotdammsugaren från mobilen. Kan däremot se hur IT-säkerhet blir större. Spådamar försvinner nog aldrig. :) Det blir bara populärare med spådomar och andlighet på Youtube...

Har min soulmate mycket kvar att bearbeta? Det känns som att han också borde ha kommit en bit nu. Vad bearbetar han ens? Dåliga förhållanden? Jag får känslan av att det är något sånt...

Kram

65 Dina :

skriven

Hej Ezmeralda,
Guess what, juice mixer också är ett nytt yrke som kommit på arbetsmarknaden. Moahahaha 😂😂😂

Svar: Men herreguuuuud :) kram :)
Esmaralda

66 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Var o shoppade idag o då kom en söt kille fram o hälsade, sa att vi gått i samma skola. Han gick några klasser under mig, lite pinsamt då jag inte alls minns honom. Han var jättetrevlig o vi bytte kontaktuppgifter.

Verkar han vara upptagen eller kände han ett intresse av lära känna mig mer? 😊☺️

67 Ghostwriter:

skriven

Kan den bostaden vi blocket bli min med kontrakt och att jag hittad någon som vill hyra min i 2Hand? Känns som folk inte nappar. Blir besviken.




Kram

68 Fina:

skriven

Hej Es, kommer han att ge mig en chans? Kram

Svar: Kanske inte på det sätt du hoppas... jag ser inte detaljerna... men han är inte ointresserad av dig..som sagt, de ser lite konstigt ut.. kram :)
Esmaralda

69 Lilly:

skriven

Något nytt och spännande på väg in i mitt liv du kan se kram

70 <3:

skriven

Godkväll kära Es, känner mig lite mer taggad inför kvällens mellomys och tjejmiddag🍾🎉köpt bubbel och choklad till värdinnan.

Gillade E mig ? Han ringde fyra gånger igår 😂jag blir ju lite off då. Svarade honom idag.
Kram



Svar: Ja han kan bli för mycket... bra du sätter ner foten direkt.. kram :)
Esmaralda

71 Milla:

skriven

Skulle vilja bli spådam medium som du...har jag anlag?
Hittills tycker jag mina elever har lyssnat o haft respekt för mig o att kanske deras tjafs kommer lugna dig under de här veckorna. Är det så, har jag rätt tänk o strategi? Vill gärna göra ett bra jobb.

72 Undris?:

skriven

Jag barn vet precis vad de vill bli när de blir stora<3
Jag frågade min syster dotter som är nio år vad hon ville bli? och hon svarade direkt och stolt att hon skulle bli läkare:)

Ser du något bra som händer mig under detta året Es?
kram

Svar: En trolig resa.. kul med vänner... det kommer ske lite av varje.. kram :)
Esmaralda

73 H:

skriven

Lite spännande att jag satt och tänkte på jobbinriktningar och kom och tänka på din blogg, och vips så är detta det första inlägget!😂 Vilket yrke skulle du säga passar mig? Kram!

74 Hon:

skriven

Hej,
Har du tips på hur jag kan jobba med att stärka min självkänsla?
Kram

75 Tiss:

skriven

Jag hamnade på psykiatri avdelningen i alla fall, och jag har haft och har så mycket ångest. För vissa (typ jag och flera andra) har bara 48 timmars inläggning och sen ska man må tillräckligt bra för att åka hem. Det finns dock andra som får vara kvar i flera veckor. Jag är livrädd inför imorgon då jag fortfarande mår så väldigt dåligt. Jag kommer att ha en annan läkare imorgon, kan jag på något sätt få hen till att skriva kvar mig några dagar till? Och jag menar inte om en vecka, jag menar dagar. Alltså det är väldigt längesen jag mådde just så här dåligt.

76 Dahlia:

skriven

Influencer är inget jobb för mig. Jag är inte en säljer personlighet utav mig. Gillar inte att packa på folk saker för pengars skull.
Dagens jobb är inget drömjobb, vill byta, men vad ska jag göra?
vilket jobb ser du mig i framtiden? Eller vad känner du att jag passar för typ av jobb?

Svar: Något genuint med människor, det skulle passa dig.. du har mycket att ge.. kram :)
Esmaralda

77 Maleficent:

skriven

Denna kvinna som du sett mig möta, vad jobbar hon med?

Svar: Sorry, ser inga detaljer kring henne.. kram :)
Esmaralda

78 Undris?:

skriven

Tack snälla för svaret Es kram:)

79 Gjost-writer :

skriven

Hade han önskat att jag var där och vi kunde dela ”eventet” tillsammans? Eftersom vi alltid har så kul ihop...


Kram

80 Kiara:

skriven

Go kväll Es!
Om drygt en timme är det dags för mello och ja har är garanterat redo för det. Jag har till och med köpt snacks till det men innan de ska jag äta ris med röd curry och kyckling. Hoppas rätt låt vinner. Är du intresserad av mello?

Ser du om resan jag skulle göra i år börjar närma sig? Blir de nu på våren eller till hösten? Längtar att få komma iväg lite. Ha en trevlig kväll! Kram Kiara ❤

Svar: Jättekul med Mello... jag gillar Anna och Jon Henrik.... :) Jag tror inte alls det dröjer länge innan du börjar planera din resa ! kram :)
Esmaralda

81 GJOSTWROTER :

skriven

Hade han önskat att jag var där och vi kunde dela ”eventet” tillsammans? Eftersom vi alltid har så kul ihop... att han hade velat även om han inte frågar




Kram

82 F:

skriven

Hej Esmaralda.
Min bästa har en man som hon varit gift med några år.
När jag är där på fest så hälsar han knappt på mig.
Tar lite illa upp. Tycker det är tråkigt.
Varför gör han inte det? Tycker han illa om mig?
Kram

Svar: Nej han tycker inte illa om dig utan han verkar mer vara lite introvert och aningen ouppfostrad.. kram :)
Esmaralda

83 Natali:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag kommer att träffa min egen man och få min egen familj?
Ser det ut att dröja?
Kram

Svar: Så blir det.. kan dock dröja ännu en tid.. kram :)
Esmaralda

84 Sus:

skriven

Hej
Så märkligt att jag är så ensam...
Varför blir de så...
Love sus

Svar: Tänk till o gör nya val.. påverka själv.. kram :)
Esmaralda

85 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det blir förlossning inatt? Kommer allt fortgå som det ska?

Kram och kärlek.

86 Ni:

skriven

Hej Esmaralda.
Verkar det som om han gillar mig?
Blir vi tillsammans eller ett par?
Kram

87 Na:

skriven

Hej Esmaralda.
Dröjer det år till innan jag möter min partner och får min familj?
Eller blir det det här året eller nästa?
Kram

88 aniT:

skriven

Hello!
Jag är intresserad av en Jon, kan du se om det är ömsesidigt? Kommer det bli någonting mellan oss nångång?
Mvh :)

89 Emma:

skriven

Alla kan bli en influenser, äldre som unga :) Det är det som är det sköna med det :) Gillar förresten din blogg :)

90 Frost:

skriven

Hej!

Kommer jag och min man lyckas få barn eller ska vi ge upp?

Kram

91 Augusti:

skriven

Hej!

Jag önskar att vi alla sänder healing till
Tiss insändare 75.

Esmaralda kan du ordna en tid?



-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: