Vilda Västern....

Asså detta med Ullared… förr var det ju bara white trash som tog sig hit, typ, men numera har det ju blivit kult.  Alla kommer hit.  Reality showen har väl gjort sitt till, tror jag.

Men det ÄR faktiskt så att man stöter på  en hel del udda individer.

Inte bara i butiken utan också  i stugbyn.

Jag är en av dem !!

Mina highlights är  följande:

För några år sedan hade jag talat om  på bloggen  att jag skulle hit och när  jag strosar runt här i godan ro hör jag ett upprop i högtalarna:  Esmaralda till informationsdisken.. Esmaralda till informationsdisken… och det var ju märkligt. Namnet är ju inte så vanligt.

 

Jag tar mig dit och där står  fem damer.. alla  rejält över pensionsåldern och vill bara kramas !   De hade läst bloggen och tog en chans… så det blev kramkalas !

Och jag fick en väldigt vacker blomma.

Då blir man glad !!

Jag har vid andra tillfällen stött på andra i bloggfamiljen och det är alltid lika roligt!

 

En annan gång  hade jag varit på toa.. det måste man ju ibland.

Plötsligt märker jag att folk tittar lite intresserat på mig så jag sträcker på mig och tänker att  jag är nog fin i min glittriga tröja.  Fast nästa gång.. flera timmar senare när jag går på toa igen så upptäcker jag att jag har en svans av toapapper efter mig…. hur det nu kunde bli på det sättet !

Jag verkar ha svårt med toabesöken.. en annan gång fastnade tunikan bak i tightsen och jag gick glatt omkring och visade hela tightsrumpan !

Då var det en  stressad småbarnsmamma som  hintade om att jag inte var anständigt klädd.

En gång gick jag  ifrån handväskan som hängde i toabåset på en krok men en snäll människa hade lämnat in den i informationsdisken.. helt intakt.

Sen en gång, så  hade jag och ryska syster beställt  den minsta smörgåstårtan i  campingbutiken och när vi hämtar den på kvällen  har vi  fått den största.. som räcker till ett helt fotbollslag…  och efter den pärsen kändes det som om jag aldrig någonsin skulle äta smörgåstårta igen. Nej, vi åt inte upp den men gjorde vårt bästa, det kan jag lova.

 

 

Den sommaren när det var så hysteriskt varmt hade jag  plockat på mig en fläkt som jag la i shoppingvagnen. Det fanns inte så många kvar och jag var glad åt mitt fynd. När jag stod där i kassakön upptäckte jag att någon snott fläkten.. från min vagn.  Ibland är det rena vilda västern.

Eller den gången när jag  kom i snack med en dam från Norge, borta vid väskorna till och efter fem minuters tjattrande om ditten och datten  bestämde vi oss för att ta en öl tillsammans och drog till Sportbaren !

Jag har blivit intervjuad av TV teamet också… jag skulle gissa vad en  uppfinning var.. och trodde det var en graviditetssticka men det var en slags gaffel!  Hoppas inte att det pinsamma inslaget kom med på TV.😱

Jag har rivit ner en burk rödbetor så  allt och alla inom fem meters radie blev nedstänkt.. inklusive  mina ljusblå byxor. Sen fick gå omkring och se ut som nån som nyss styckmördat !

Jag har  blivit bestulen på min varuvagn och  ibland  tvärtom så har jag hittat de märkligaste ting i vagnen när jag ska betala… folk tenderar att lägga sina fynd i fel vagn

Jag har fått mail från Tv produktionen med erbjudande om att vara med i reality showen men nej tack… big no no….herregud nej .

När man träder in genom porten till Ullaredsriket så händer något märkligt… det är nästan som en stor fest. Människor är glada, öppna och spontana och främlingar pratar glatt med varann om både ditten och datten.

Jag har lotsat ett borttappat barn till  informationsdisken.. ungen vägrade gå så jag fick bära honom.. gallskrikandes ( inte jag utan barnet) och det kändes nästan som om jag utförde en kidnappning.  Mamma och moster  kom ångande och hämtade den borttappade  ungen efter bara en minut.

Jag har bott över i stugbyn med massa olika människor genom åren… med vänner och släktingar  och en gång för länge sen, under min singeltid, så hade jag  bestämt dejt där. Lite odd. Vi hade hyrt varsin stuga och han bjöd över till sin på  korvgrillning. Det klickade inte men vi hade kul i alla fall.

Sonen har varit med EN gång och efter 45 minuter skickade han ett SMS och meddelade att nu var han klar.. när ska vi åka hem ? WTF !!!!???

Mannabonne Glenn älskar Ullared.. för av någon anledning har massor av folk sina hundar med… de sitter på bänkarna utanför med sina fyrbenta och MG har fullt sjå att hälsa på alla. Han har varit på hunddagiset och gav tassen upp. Och han har bott i stugbyn.. två gånger…

Och nu undrar ni kanske hur det är med maken vad det gäller Ullared och nej, han är inte det minsta road.  Varje gång jag ska dit ser han så lättad ut när jag meddelar  att han slipper !

 

Kram & kärlek

 

 

P.s.  Idag kan jag inte besvara  frågor.    Men i morgon är allt som vanligt igen.

 

I morgon är också  sista dagen  för anmälan till  healing av Madame i Paris… gå in på bloggen från den 13/3 och följ instruktionerna. 

Ett bekräftelsemail från mig kommer under eftermiddagen/kvällen idag!

1 Skorpan:

skriven

Kan tillstå att jag tydligen hängt med så många år på din blogg att jag kommer ihåg flera av dessa incidenter :D. Borde jag skaffa mig ett liv ;)?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

2 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Fin blogg om Ullared :-)
Man blir ju nästan sugen att åka dit....
Nädå Ullared är inget jag traktar efter..men
måste väl beta av det ngn gång

Trevlig shopping !

Kör försiktigt hem <3

Kram Anki med flock

3 J:

skriven

Jag var också där i dag, men jag missade dig. Hoppas det blev några bra fynd 🤗

4 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda vill vara med med på Healing. Har bet. Och sänt mail kram 😃☀️☀️

5 Tina:

skriven

Hej undrar hur min kärleksrelation kommer se ut framöver, och vad som ska hända med min familj.Gärna arbetsmässigt och annat, då jag önskar köpa hus men ekonomin är inte alls stadig.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: