Vuxna bortskämda barn......

En förälder/barnrelation  handlar ofta om symbios när barnet är riktigt litet och med barnets  stigande ålder.. backar både barn och förälder.. för att sedan, i bästa fall, kunna knyta en sund vuxenkontakt.

 Det är inte alltid så enkelt  som det låter.

Somliga barn förblir barn så länge föräldrarna lever.. och de tar tjänster från föräldrarna för givna, de beter sig som griniga barnungar ,de kräver men ger inte tillbaka… och somliga föräldrar  fastnar i sin mamma/papparoll och  bara ger och ger utan motkrav och utan insikt i att de ska ha fokus på sina egna liv och inte på de vuxna barnens.

 

Ibland händer det att dessa barn eller föräldrar söker sig till terapins hjälpande hand. Och de föräldrar som är självuppoffrande, som ger utan att ställa krav – de håller kvar sina barn i en skenbild av barndom och det dröjer  betydligt längre innan dessa barn blir mogna vuxna personer som kan ta eget ansvar

Tar vi överdrivet hand om våra barn – så gör vi dem alltså en björntjänst.

Det ingår i en sund föräldraroll att släppa taget… att låta barnen göra sina egna misstag…för att slutligen hitta sin nisch. 

De allra flesta stora ungar flyger rätt så småningom.   För somliga tar det bara lite längre tid.

Jag har haft förälder/barn på terapeutiska samtal där barnen uppriktigt tycker att deras föräldrar ska prioritera dem och sina barnbarn.

Nej, mamma ska inte gå på krogen  utan hon ska vara hemma och passa sina barnbarn så JAG kan gå på krogen.. resonerar en hel del. Kanske fler än du tror.

Och många är de föräldrar som uppoffrar sig…som inte gör det de tänkt när helgen kommer utan  istället äter taccos med barnbarnen , läser saga och känner sig ensamma och förbrukade.

Oavlönade barnvakter.

Det är  inte rätt och det är inte sunt och det kommer ingenting gott ur detta.

Visst ska man gå sina barn till mötes ibland – precis som  de vuxna barnen ska gå dig tillmötes. 

Men är du den sorten som  aldrig prioriterar dig själv och som inte kan säga nej – då ger du en osund bild till dina barn.. du blir ingen bra  förebild och det finns en risk att barnen en dag blir som du.

Att de sitter olyckliga efter skilsmässan och försöker nöja sig med  nöjet att passa barnbarn och baka bullar.

 

Vi ska vara med våra barn och våra barnbarn – självklart ska vi det

Men när det blir för mycket av någonting.. då skämmer det !!

Då är det inte bra för någon

 

Kram & kärlek

P.s. Tack alla ni som var med i healingen och som igår skrev och delade med er av era upplevelser...  !!!

1 <3:

skriven

Får han tillbaka sina pengar efter inbrottet som skedde? Var det en stor summa?

2 Tildis:

skriven

Godmorgon Es!

Idag känns det riktigt jobbigt. Jag förstår inte alls vad som hände. Hade en så bra magkänsla och det kändes verkligen som att det skulle gå vägen och så fick jag besked om att tjänsten inte längre är aktuell. Fattar inte hur jag kan ha sådan otur. Kommer det dyka upp ett nytt jobb eller är chansen förstörd nu för mig att få ett jobb innan flytten? Kram

3 Jen.:

skriven

Kommer "dejten" med killen på fredag att bli bra eller ser du någon varning?

4 Mathilda :

skriven

Godmorgon! Ser du om det är värt att göra en prövning i matte 1 kursen och kommer jag lyckas att höja mitt betyg något? Kram Mathilda

5 AnnaK:

skriven

Kloka ord! Mina bröder är allt för beroende av våra föräldrar. Har blivit lite ”bortglömd” för att det är så mycket med dem. Reder mig själv.

Tror du det blir nåt av min sista önskan?

Kram 🤗

Svar: Du är ändå den som dragit vinstlotten.. .kram :9
Esmaralda

6 Malin:

skriven

Den 28 mars 2011 alltså för 8 år sedan skrev du så här i min seans.
”Du ska alltså inte oroa dig om du hinner möta den rätte i tid för att bilda familj – för det kommer du absolut att göra. Det ser ut som om du får två barn ganska tätt och kring barnen ser det positivt och bra ut. Ingenting mörkt och inga varningar. Du kommer att bli en bra och välfungerande mamma som har en mycket god förmåga att ge dina barn vad de behöver.”

Jag var singel ända tills jag var 40 år. Men sen blev jag tillslut lyckligt kär. Nu är jag 42 år men vi har inte alls lyckats få några barn!!! Jag är helt förtvivlad!!!

Svar: Har ni inte sökt hjälp med utredning så gör det snarast.. fundera över andra vägar till barn... kram :)
Esmaralda

7 EPM :

skriven

Godmorgon!
Dagens insikt; jag förstår nu meningen med smink, har nog med åldern att göra- och tiden jag gick upp...
Jag undrar var min och min mors relation passar in, troligen inte i det du beskriver. Mer en kombo: jag ber inte om hjälp i onödan, hon försöker hela tiden hjälpa till ändå. Ändå slängde hon det i ansiktet på mig (hur mycket hon hjälper till med mina barn) under vårt gräl i helgen, sen två dagar senare hör hon av sig för att säga att hon är ledig så min son behöver inte fritids. Jag ignorerade, han kan ha fritids nån timme. Jag tänker enbart be om hjälp då jag faktiskt behöver...
Mitt förhållningssätt 😊❤️

Känns som en bra dag!

Kram på er alla- nu är ju våren här, då vaknar allt som sovit!
🥰

Svar: Ja, det kan bli hur tokigt som helst :) En del människor behöver känna sig lite jagade och behövda... kram :)
Esmaralda

8 En dröm eller?:

skriven

Gomorron Es!
Jag vaknade för en stund sedan o har en dröm som etsat sig fast! Jag var på nåt event och de frågade om jag kunde sjunga en låt jag skrivit själv. Jag var så nervös för det fanns många kända personer där o en man som kunde varit min son E som jag vet att jag har levt med i mitt tidigare liv! Jag tackade ja o var orolig ända fram till det var dags. När jag skulle sjunga så minns jag inte ett enda ord o tårarna bara kom! Jag ville så gärna visa E att jag sjöng bra. Vaknade o var så ledsen...! I verkligheten har jag både sjungit o gjort låtar, men efter att jag fick cancer för en del år sedan kunde jag inte sjunga nåt vidare!
Jag hoppas att du kan hjälpa mig att förstå denna obehagliga dröm! O jag undrar samtidigt om du kan se om E har känslor för mig trots åldersskillnaden?
Kram o trevlig fortsatt dag🌞

Svar: Drömmen säger att du saknar sången.... så det är en lite sorglig dröm eftersom du inte kan ha musiken på samma sätt som du haft. Ja jag tror att E har vissa känslor... kram :)
Esmaralda

9 Virrhönan:

skriven

Godmorgon!
Detta med barnuppfostran är verkligen inte lätt, bortklemade är mina barn i alla fall inte, snarare att jag vill ge dom för dom inte alltid får nåt. Var själv inte bortskämd som barn och jag önskar att barnen förstår när de växer upp.
Mitt bekymmer nu är om min goding och jag kommer reda ut vår situation, båda väntar ut varandra och ändå tror jag vi vill ha varann snart, kommer vi snart träffas så vi kan prata om allt?
Nu är det dags att starta en ny orörd onsdag. Ha det gott💕💕

10 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Är hela tiden rädd och orolig för att köpet av lägenheten ska bli fel, att något ska gå fel. Ser du om allt löser sig? Ser du om flytten kan bli tidigare?
Tack!

11 Skorpan:

skriven

Håller med dig till fullo, ja ännu har jag inga barnbarn, men jag har inte ännu ens lovat att ta hand om mina kommande barnbarn som exet gjort. Kanske var det en "joke" men så sa han i tiderna. Får väl se om jag alls vaktar mina barnbarn, kanske inte har tid ;).

Kom hem mitt i natten efter att jag missade tåget sent på kvällen med några meter. Borde ha tagi taxi hem.. Fick dock skjuts med en av styrelsemedlemmarna o han var vänlig nog att bära den tunga, nåja, väskan åt mig o så blev det skjuts till dörren. Vilken gentleman, just vad jag saknar i mitt liv,nån som bär tunga saker åt mig, tar med mig på en åktur, ja allt sånt. Undrar om det här möjligtvis kunde vara den betydligt yngre mannen som tycker jag är fin :)? Måste ju vara nån som känner mig lite...

Sen morgon, sen dag..
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja gentlemän vill vi ha :) Kram :)
Esmaralda

12 Ester:

skriven

Godmorgon!
Är det en bra idé att hjälpa min mamma att få tag på en lägenhet där det kan bli lite mer social samvaro eller blir det mer förvirrande för henne med en flytt?
Kram

13 Jossan :

skriven

God morgon...

Sitter och väntar på bussen.. idag ska vi ha en examination i grupp.. Ja hoppas det går bra för efter måndagen är jag glad att det är över om några timmar.. bara jag blir godkände på detta och sen på min inlämning och min salstenta så jag kan få de 15 HP... sen är det bara de sista 2 tentorna kvar... den 4 ska jag ha möte med de som har no kursen tillsammans med specialpedagogen.. hoppas de kan göra så min tenta blir en hemtenta istället...

Vad känner du? Kan jag ha tur där?

Kram

Svar: Ja det finns en god chans att det ska gå vägen.. kram :)
Esmaralda

14 Kiara:

skriven

Kära Es!
En liten fråga ... har aldrig varit allergisk mot pollen förut men de ska ju bli värre i år har ja hört samtidigt är jag på förskola där baskiluskerna flyger så nu undrar jag, börjar jag bli förkyld eller är det reaktion från pollen? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

Svar: Det handlar nog om en alldeles vanlig förkylning.. kram :)
Esmaralda

15 *:

skriven

Hej

Ser du något om vår framtid. ? Lyckas vi hålla ihop lääänge :) planen är så men du vet hur det är i ett förhållande, ups and downs.. Och jag funderar nog alldeles för mycket vad han tycker och tänker om mig och oss.

Kommer aldrig bli som förr det vet jag, men ändå vill jag känna mig trygg och kunna lite på honom och oss.

Kommer vi gifta oss ?


Och det här med pengar...fan dom räcker aldrig. !!

Funderar på att ta ett extrajobb..

16 Carolina:

skriven

Kära Es! Kommer min soulmate att vara yngre eller äldre och kommer han att ha barn? Kommer min syster att hitta ett hus i år? Var kommer jag träffa min soulmate?

17 Mimis:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt till annan ort eller till annan lägenhet??

kram

Svar: Ja en flytt blir det. men ser inga detaljer.. kram
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Vårdagjämning, underbart, dagen tar över natten :). Månne nån snart tar över mitt hjärta? Börjar vara dags, tycker jag ;). Kanske vårkänslorna äntligen, efter alla år, börjar vakna?
Kram Skorpan

Svar: Jag håller tummarna att det ska hända.. snarast... kram :)
Esmaralda

19 Otur:

skriven

Hej Es!

Känns som om jag bara har otur och allt går åt skogen. Kan du skicka lite tur och lycka till mig är du snäll?? skulle nog behöva det. Hoppas att turen kommer snart.

Kram

Svar: Påverka det du kan.. ha en god planering.. och universum kommer gå mer din väg.. kram :)
Esmaralda

20 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
En bra tankeställare för alla partner.

Blir det någon flytt och eller samboskap det här året?
Kram

21 Kulla:

skriven

Words💪👍👌.. sunt förnuft.
Undrar hur veckan blir? Kram

22 Johanna :

skriven

Kära E!

Kommer vi få besked att vi får en valp?:)

Kram

Svar: Det ser ut som om en valp kommer.. kram :)
Esmaralda

23 Hon:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att prova på att jobba på dendär avdelingen? Tänker att det kan bli jobbigt med tunga patienter osv..
Kram

24 Anki:

skriven

Godmorgon Es

Moses tackar och bugar för gratulationerna
Tack Therese C <3 Matte önskar Moses hade MG´s skills vad det gäller paketöppnande ;-)

Föräldrar och barn...mycket finns där att säga Värst tycker jag det är när föräldern (oftast mamman ? ) gör skillnad på barnen och tar ställning för det ena barnet Det har jag sett på nära håll och vuxna männskor...där syskonen gått in i ett projekt tillsammans men sen blivit osams och helt plötsligt är allt sonens fel...

För egen del önskad jag att mina föräldrar levde...

Ha en fantastisk Vårdagjämmning <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja folk kan vara så förbaskat korkade emellanåt... kram :)
Esmaralda

25 Madeleine :

skriven

Hej ez! 
Där finns en kille som jag gillar lite extra just nu. Jag bjöd ut honom i våras men han sa att vi kan ses som vänner och inget annat men jag kan inte riktigt glömma honom. 

Kan du se om det blir nåt mellan mig och micke j? 


Kram och ha en fin dag :)

Svar: Nej det tror jag inte det kan bli... så byta fokus och kolla in andra killar.. kram :)
Esmaralda

26 DD:

skriven

Fick kontakt med B min klass, han har varit väldigt reserverad men vi började snacka på vägen hem. Av någon anledning har jag fått upp ögonen för honom men om det är kärleksrelaterat eller av något annan skäl vet jag inte riktigt, men något intressant är det.

Vad ser du? Kram

27 Dunegull:

skriven

Hur stor är sannolikheten att jag hittar kärleken till denna sommmar?
Kram

Svar: Möjligheten finns.. helt klart.. kram :)
Esmaralda

28 Madeleine :

skriven

Hej!
Jag är ensamstående mamma med en flicka på 7 nästa 8 år. Jag pluggar heltid till förskollärare och har en bra relation till mina föräldrar. Dock är min mamma dålig just nu och hon går med rullator eventuellt kommer hon göra en op i sitt ena knä eftersom det är det som spökar.
Jag hjälper min mamma väldigt mycket med handling, städning m.m men ibland har jag själv väldigt mycket i skolan och jag har själv en sjukdom som gör att jag är tröttare än andra människor och samtidigt har jag perioder där jag sover dåligt.
Den senaste tiden har det varit extra jobbigt efter som resten av familjen och min mamma ibland förväntar sig att jag ska hjälpa dem och att jag ska orka. Dom blir sura när jag visar dåligt humör fast jag har sagt att jag är trött och har mycket i skolan. Min mamma gråter mycket för att jag får göra så mycket men det blir ändå ingen förändring. Min pappa jobbar ändå lika mycket och min bror hjälper inte till men förväntar sig att de ska få hjälp av min mamma.
Jag har nästa inget privatliv då jag sällan träffar vänner, jag går sällan ut och jag kan inte ens dejta vilket jag vill.
Självklart vill jag hjälpa till men jag vill att de ska förstå och sluta lägga så mycket på mig. Hur ska det gå till när jag är färdigutbildad och ska börja jobba?
Samtidigt får jag ångest över att jag säger nej och gör saker fast jag inte orkar.
Känner också att min dotter blir lidande just nu då hon vill hitta på saker med mig men jag orkar inte eller har inte tid.
Känner mig maktlös.

Ledsen för långt inlägg.

Ha en bra dag

Svar: Du SKA lära dig att säga nej - ingen orkar hålla på i det här tempot.... om inte du finns tillhands så måste de lösa sina problem på annat sätt... vilket de också kommer att göra... du blir utnyttjad och det känns inte alls bra.. kram :)
Esmaralda

29 <3:

skriven

Hej kära Es, är det något speciellt jag ska tänka på efter healingen ?
Tänker T på mig något mer än när vi ses på " hotellet " eller mejlar ?
Hur ska jag få honom lite mer på fall och släppa på gränsen.
Kram

30 E som mitt förnamn:

skriven

Hej Es, ser du något mer om mitt och R's förhållande? Jag kämpar för mig och honom.Mvh E

31 Hoppas:

skriven

Hej!

Något jobb eller annat positivt i sikte??

Kram

32 Miltons Mamma:

skriven

Oj.. Just detta tog jag upp med sonen imorse på väg till skolan. Ok inte just i de ordalagen men att "mamma inte alltid kan komma springandes så fort någon är dum" utan att han behöver lära sig att ta hand om sina egna "krig". Jag vet att jag är lite överbeskyddande men säger alltför ofta nej till saker av ren lathet.
Min son är en mjuk kille, känslomässig och känslig som jag. Vet inte alls hur jag ska hantera det.

Snudd på varje dag säger han något negativt som hänt, jag frågar vad som har varit bra med dagen (fokusera på det positiva) Så tar han upp det negativa igen. I morse gick vi igenom vad som hänt den senaste tiden. Blivit sparkad i magen, sparkad i skrevet, ungar som svurit åt honom (otroligt fult språk i skolan), tagit hans mässa och retas mm mm. Jag frågar frågor och skriver ned. I de flesta fall har en lärare/fritidsledare sagt till "förövaren". Jag tror ju inte alltid att sonen är 100 % oskyldig så frågar ju vad han gjorde oxå.
Ett barn svor åt honom. Ngn dag senare råkade sonen kasta en ärtpåse i gympasalen i ögat på personen. Vrider på det och frågar sonen om vad han tror hur den andra personen upplevde det.

Så svårt att väga vad man ska säga, hur man ska göra, när man ska gå in. Jag blir tyvärr ofta arg och irriterad över ingenting.
Igår hade jag precis hoppat i badet för en dusch så börjar han böla. Jag får fortfarande inte bajsa ifred. Yep...Han är så rädd! Jag sätter stopp men kanske på fel sätt. Får ju till mig att "säg på ett annat sätt, var mer förstående", mjukare i sättet(vilket jag egentligen är)
Vi har en mycket nära relation och jag önskar ju fortsätta med det.

Hoppas han växer upp och blir lite tuffare, lite skinn på näsan. Han är den mest omtänksamma, ödmjuka killen som finns och det vill jag behålla men samtidigt behöver han lite tjockare hud då den riktiga världen där ute inte alltid är dans på rosa moln och doft av rosor.


Så denna "tant" behöver mjukas upp så sonen kan tuffa till sig.

Klämmer in en fråga angående sonen medan jag ändå pratar mig varm om honom.
Vi har ett starkt band och vet att vi varit bror och syster i tidigare liv (jag dog tidigt i en olycka där han känner sig ansvarig, och han kom inte riktigt över det... Förklarar hans omtänksamhet.. Han tänker ALLTID på mig och får han godis eller bulle när han är hos ngn annan sparar han alltid en godis till mig 🤗❤️)

Kommer vi fortsätta ha ett starkt band under tonåren och hehehe...Kommer jag få uppleva att bli farmor i detta liv? Jag var ändå 37 år när sonen föddes. 🤗😃

Kjam


Svar: Ni kommer ha ett sunt och bra band... du är en klok mamma... kram :)
Esmaralda

33 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Känns som om
Det kan vara så olika, vissa vill ha tid till barnbarn men när det är påtvingat så kan det inte bli bra.

Nyfiken fråga
Ser han ut att ha dem riktiga kärlekskänslorna för henne?
Kram

34 Malin:

skriven

Ja ha, så vad menade du då med ”Du ska alltså inte oroa dig om du hinner möta den rätte i tid för att bilda familj – för det kommer du absolut att göra.”
ABSOLUT att göra!! Jag känner mig så jävla sviken och lurad. Jag LITADE på dig!!

Svar: Jag ser dig fortfarande med familj.. men ibland får man ta nya vägar för att nå dit ... alla detaljer ser jag inte.. kram
Esmaralda

35 Skorpan:

skriven

Tack Es 🤗.
Kram Skorpan

36 Dahlia:

skriven

Hur kommer han att ta denna information?

37 Dunegull:

skriven

Hör han av sig och hittar tröjan eller ska jag släppa att den finns kvar?

38 Razawa :

skriven

Hej bästa Esmaralda

Imorse klockan 05.00 när min dotter vaknade och jag skulle lägga tillbaka henne i sin säng så tändes lamporna i vår garderob av sig självt. Man måste öppna skjutdörrarna för att lamporna ska tändas. Vilket vi inte gjorde. Rörde inte ens garderoben eller något alls. Var det något? Låg och tänkte på det ett tag efter.. kram ❤️

Svar: Det var en hälsning från andevärlden till dig och din dotter.. en hälsning med mycket kärlek och omtanke.. kram :)
Esmaralda

39 Mee:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det möjligt ut att det blir någon kärlek förhållande med någon utav de män jag har kontakt med via nät dejting sida? Ser det fullt möjligt ut att jag träffar någon via där?
Kram

40 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Varför är han inte så aktiv mot mig?
Ser du anledning?
Ser du om han kommer att bli mer aktiv mot mig?
Kram

41 Smulan..:

skriven

Väntar på besked från försäkringsbolaget. Blir det någon ersättning?

42 Delfina:

skriven

👍enig med deg!
Lurer på om det er du selv som tegner noen av disse «cartoons».
Veldig artig den med tenåringen foran speilet! 😄

Svar: Nej tyvärr... jag är usel på att teckna... så den äran kan jag inte ta till mig :) Kram :)
Esmaralda

43 IeIe:

skriven

Tror bestämt att en av mina önskningar från healingen var i full fart igår för som jag hade energi! Blev nästan lite förvirrad men skönt var det, gick både på långpromenad och fixade hemmavid. Det där med längre promenader har varit knepigt pga värk å ont men igår var smärtan bortblåst, kände inte av något å kunde bara gå och gå tills fötterna sa nog. Så härligt! Hoppas verkligen det håller i sig för jag vill gärna ut och gå mer ofta utan att lida pin..

Fråga.. Om jag skulle göra det som funnits i mina tankar ett bra tag nu. Tror du jag skulle kunna hitta eget boende eller blir det svårt? Är inte dåligt som det är nu men inte heller helt äkta även om jag tycker om personen i fråga, är mer stabilt å tryggt. Enkelt. Skulle bli osäkert å uppslitande om jag skulle göra det jag funderar på.. Tacksam för lite vägvisning:)

Ha en fortsatt fin dag 🌷

Svar: Underbart när healingen har så snabb effekt !! Ett eget boende skulle du klara galant.. fortsätt din tankeprocess och ta steget när du är redo.. kram :)
Esmaralda

44 Sessan:

skriven

Något jag tycker är svårt är bristen på bostäder o fasta jobb. Hyreslägenheter finns knappt här o för att köpa krävs kontantinsats och banklån.
Jag hoppas kunna ta hand om barnbarn och att mina barn respekterar och uppskuppskattar det... inte så lätt kanske.
Är fortfarande helt groggy efter healingen😁

Svar: Det är absolut inget fel i att ta hand om barnbarn... felet är om man ger ut att man lever för dem och inte har ett eget liv.. kram :)
Esmaralda

45 Lotta:

skriven

Verkligen något att ta till sig. När barnen flyttat hemifrån kan man ju inte vara hemma hos dom och diska, tvätta och hänga gardiner. Det måste de ju ha lärt sig själva vid det laget. Passa barnbarn...visst, men det finns ju gränser. Mysigt med småbarn. Det är det verkligen och ibland kan jag sakna när mina var små och gulliga och kröp upp i knät och bara var så mysiga och pratiga :)

Jag måste bara säga att efter healingen känner jag mig mycket lugnare och gladare. Sååå tacksam för det. Jag trodde inte jag kunde ta emot, eftersom jag inte såg några bilder vid första tillfället. Hade ju så gärna velat se Madame. Andra tillfället satt jag och målade delvis, men kan det varit så att jag var med ändå?

Kram L

Svar: Du kunde ta emot under healingen... du såg inte Madame.. men hon var där och hon såg dig.. kram :)
Esmaralda

46 Eve:

skriven

Hej Es, kommer min vilja och hårda arbete pay off? ser du något mer om mitt och R's förhållande? Jag kämpar för mig och honom.

Samt angående den dröm jag hade.. när jag satt ett köksbord och lyssnade på klassisk musik. Och jag var så lycklig, jag hade entligen min man. Han ser sjukt mycket ut som R... kan det vara han det handlar om?


Mvh Eve

47 Browallia:

skriven

Mina föräldrar överbeskyddade mig upp i vuxen ålder och hade fått barn. Min son var bara åtta år när han kommenterade att mormor och morfar pratade med mig som om jag också var ett barn. Min mamma är ju narcissistisk av värsta sort så varje gång jag försökte prata med henne om hur jag upplevde det så gick hon i taket och anklagade mig för att vara otacksam. Till slut kändes det som att jag skulle kvävas så av ren självbevarelsedrift bröt jag kontakten med henne. Det var verkligen en björntjänst eftersom det gav mig ett dåligt självförtroende som jag har fått jobba mycket med som vuxen för att bygga upp. Jag själv som mamma har varit tvärtom mot min son och låtit honom få prova och testa själv att göra saker i hemmet för att lära sig klara sig själv och bli självständig. Nu håller han och flickvännen på att bli sambo och det känns skönt att vi har en vuxen mor och son relation.

Vårdagjämning idag, alltså mindre än 100 dagar kvar till Sommarsolståndet då det vänder och går mot rätt håll igen med mörka mysiga höstdagar. Längtar redan. :) Kramar

Svar: Ja, det är en blessing om man kan tänka tillbaka på det som var fel i ens egen uppväxt och därmed inte applicera detta på sina barn.. alla har inte den förmågan och därför görs ofta upprepningar spontant... kram :)
Esmaralda

48 Adad:

skriven

Var på senare tid börjat tänka på M och saknar honom på något sätt. Vad kan det bero på, tänker han också på mig ibland ? När kommer vi ses och prata?

49 lillanilla:

skriven

Hej Ezmaralda!
Tack för att du förmedlade Madams krafter till oss.
Valde att ta emot dem med ljus o kärlek för dem jag hade valt. Ibland när jag läser horoskop blir jag förbryllad var jag hör hemma. Både jag o dottern är i cusp-tecken. Mittemellan...lite svårt att hitta hem. Kram

Svar: Ja lite svårt men du hittar... det vet jag.. kram :)
Esmaralda

50 Helena Ir:

skriven

Min yngsta flyttade till en fin lägenhet i början på sommaren,förra året. Hennes pappa och hans släkt hjälpte henne ..första fina..MEN..hon fick 3-4 timmars resväg till jobbet per dag. Det skulle gå så bra..för hennes pappa hade ju också pendlat..och jobb inom hennes yrke finns ju! Jag sa inte mycket..okej ..du är vuxen..är det ditt val så..

Efter nyår pallade hon inte längre..för mycket övertid..så sena dagar. . nu bor hon här på min soffa..kommer hem till dukat matbord..Hon kommer flytta tillbaka,närmare..för byta jobb vill hon nu inte heller längre. Hon växer in i sin roll där,med ansvaret. Allt gick för fort. Någon annan kanske skulle bett "barnet" stå sitt kast och fortsätta pendla till den fina lägenheten..Jag kan inte!! Lite tröttsamt är det för mig..jag har svårare att leva mitt eget liv med henne här igen..Men jag funkar så..hjälper när det behövs..och låter barnen flyga när de vill..

Min egen mamma som jag aldrig haft någon bra kontakt med tyckte inte hon behövde hjälpa mig eftersom hon inte heller fick någon hjälp i sin tur av sina anhöriga. Så kan man också göra..

Och en sak till..jag känner fortfarande stundtals av healingen..i varierande grad.. Häftigt :)

Kram :)

Svar: Jag tycker också att man ska hjälpa sina barn i ett akut skede... men det bör vara tillfälligt.. så härligt att du fortfarande känner av healingen :) Kram :)
Esmaralda

51 Miltons Mamma:

skriven

KAN inte låta bli att fråga ang fallet om 3 åriga Madeleine McCann som försvann i Portugal på en familjesemester.
Det sitter djupt i mig. Vet inte varför.
Död tror jag tyvärr hon är. Lilla hjärtat ❤️😢 Men kommer hennes mördare att hittas? Vem tog henne, vem mördade henne? Är det en trafficking liga eller en ensam snuskgubbe. Lilla tösen. Hjärtat blöder för henne. Sådant här anser jag att Madame kan får utöva lite svart magi över. Grrr!!


Förstår att vissa saker ska man inte veta. Vem Palmes mördare är är en sådan sak. Bryr mig ej men ett litet barn. Kanske ser mig själv i henne men ja..

Får vi någonsin veta? 😔

Kjam

Svar: Ja, jag tror också att hon är död, sedan länge.. och får en känsla av att det är ingen helt obekant som ligger bakom.. en dag kommer det att klaras upp men det dröjer. Kram :)
Esmaralda

52 Dalkulla :

skriven

Jag har fostrat tre barn, idag vuxna med egna barn.
Jag skulle aldrig kunna bli på det viset, i det du skriver. Förstår inte hur man beter sig så. Det är stor skillnad på att hjälpa och hjälpa.

Kram!


Svar: Ja, skillnaden är verkligen stor !! Kram :)
Esmaralda

53 Mathilda:

skriven

Hej Es!
Kommer de kontakta mig igen eller dyker något nytt upp? Kram

54 <3:

skriven

Hej kära Es, är det något speciellt jag ska tänka på efter healingen ?
Tänker T på mig något mer än när vi ses på " hotellet " eller mejlar ?
Hur ska jag få honom lite mer på fall och släppa på gränsen.
Kram

55 Miltons Mamma:

skriven

Sitter på tåget och har trist. Jag är på väg till min väns salong på söder i Stockholm, Salong GK, för att försöka bli lite vackrare 😁 Hon använder Plasma pen för att jag ska se lite yngre ut och motverka hängig hud. Jisses Amalia. JAPP.. Börjar få lite åldersnoja, nä snarare utseende nojja.

Det känns...Aj...Man får bedövning naturligtvis men jag är inte den mest smärttåliga 😂

Det är inget ingrepp, ingen operation, inga injektioner utan bara som en lödpenna hon duttar med. Och effekten håller i sig. Har jag tur ser jag ut som 37 i sommar 😁 Yaay!

Så har man fått dagens pinsamma upplevelse (som inte ens är pinsam eller jobbig. Jag hade dock definitivt dött på fläcken om jag gjort det för 10 år sedan 😁)
Innan jag gick på tåget shoppade jag en Chai latte och en Foccacia på Espresso House. Skuttade på. Tåget, i djurvagnen då jag har en liten kanin med mig. Väl där ställer jag min Chai på bordet och påsen med mackan i fönstret. Det kommer in en dam som lägger något på bordet. Kände igen henne, hon var på. EH Samtidigt som mig. Så tar. Hon MIN macka. Jag sa att det där är min macka. Hon såg ut som ett frågetecken. Så kikade jag ned i påsen och voila.. DÄR låg MIN macka 😂 Bad naturligtvis om ursäkt och vi skrattade båda två. Hehe.. Så kan det gå. Hihi

Kjam

Svar: Verkar vara en magisk penna.. som en annan och skulle behöva !! Vad kul det blev med mackorna :) Kram :)
Esmaralda

56 Michaela:

skriven

Håller med. Lagom är bäst.

Sovit som en kratta. PMS😡 Drömde i söndags natt att senaste exet hörde av sig. Betyder det ngt? Kram!

Svar: PMS är ett djävulusiskt påfund ! Drömmen om exet är en bearbetning och betyder ingenting.. kram :)
Esmaralda

57 Ma:

skriven

Hej Esmaralda

Ser det ut som om jag ska hinna få ett eller två barn till?

Om jag ska hinna få syskon
Kram

58 AnnaK:

skriven

Jo, så är det ju! Lite trist bara när de glömmer meddela mig cancerdiagnoser mm.

Ser du nåt mys i antågande för mig? Jobbigt vara utan något man har stort behov av.

Kram 🤗

59 HS:

skriven

Hej Es!

Kloka ord om barn-föräldrarelationen.

Förra våren hade jag en mycket speciell dröm som handlade om att uppgradera mina energier i hjärnan. Mina andliga guider hjälpte mig i drömmen. Härom natten hade jag en till speciell dröm åt det andliga hållet, den tolkar jag som att jag nu uppgraderar min energi i sakralchakrat och ev. rotchakrat. Det som jag inte förstår med drömmarna är att min katt E var med i båda. Speglar katten egentligen en del av mig själv? Eller är det så att E och jag har ett själsligt band utöver det fysiska livet här?

Kan du hjälpa mig att tolka den delen om katten så vore jag tacksam.

Har ett halsband med en topas som jag använder jämt, jag kan inget om stenar men enligt den jag köpte det av så kopplar topasen samman den andliga och den fysiska världen. Halsbandet var med i den senaste drömmen. Fungerar topasen på riktigt, eller sitter det mer i mitt huvud eftersom jag själv lagt in den känslan i halsbandet? Konstig fråga kanske, hoppas du förstår vad jag menar.

Kram

Svar: Din katt är speciell och har mycket healing i sig... känn in och jag tror du kommer märka detta och det var också därför hon var med i din dröm. Kram :)
Esmaralda

60 Pia1:

skriven

Sant... Undrar om det är healingen som visar mig sanningen och och solklara tecken på gott och ont. Hon som snokade, tråkigt och jag vet inte varför. Kliniska aluta tecken på sonen, smärtsamt men snabbare väg till diagnos skulle jag tro. Håller tummen att han får snabb hjälp, väntar på att bli uppringd ❤

61 Fjäril:

skriven

Det som jag trodde skulle bli mitt nya boende kommer inte att bli av....vad händer nu?

62 Malin:

skriven

Jag frågade om jag skulle hinna träffa någon i TID för att få barn!!!!
Det finns inte några möjligheter att NÅGON skulle tolka det som något annat än att frågan gällde EGNA BARN!!!

63 HS:

skriven

Tack snälla Es för svar. Ja, E är en speciell och mycket kärleksfull katt. Han kom in i mitt liv lite oväntat på äldre dagar, jag har lovat honom att han ska ha det riktigt bra sista åren av sitt liv och det har han :) Det känns som att det var meningen att vi skulle få kontakt. Vi läser av varandra känslomässigt och han känner av människor och djur från andra sidan ännu lättare än vad jag gör :)

Hoppas att du får en bra dag och har landat väl efter Ullared och healingen med Madame.

Kram

64 Mig:

skriven

Hej Esmaralda.
Blir det jobb eller utbildning till hösten för mig?
Även om jag inte har matte B kan man komma in på utbildningen för att man kan ha kompletterande uppgifter.
Ser det ut som om jag kommer in oavsett om jag har matte b eller inte?
Kram

65 Louise:

skriven

På väg till sjukgymnasten med sonen och så ville min dotter följa med. Hon vill inte ha slöjd då hon upplever att läraren inte är snäll. Har vittnesmål hur hon är från andra barn samt att en del personal också vittnar om det. Jag är så trött på elak personal. Om man ska jobba med barn ska man inte skrika på dem. Har i alla fall sagt ifrån om detta.
Känns hemskt att behöva lämna henne där men hon har skolplikt.

Om två veckor drygt är det mannens sista arbetsnatt. Jag börjar bli irriterad på vår otur. Han ska mejla chefen och jag hoppas att han får behålla jobbet och att jag snart får ett jobb. Vi måste ha två inkomster. Om vi inte vinner stort nu i dag på lotto så måste någon av oss ha jobb i april. Jag hoppas mannen får fortsätta men det bådar inte gott där. Kommer det lösa sig för honom eller han måste titta efter nytt jobb?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

66 Susan:

skriven

Så spännande att läsa era kommentarer om healingen, som jag missade😫. Men, men man kan inte va me på allt

Kram

67 Fanny2:

skriven

Hör nog själv till de som fått för mycket hjälp av sin mamma och en dag vill jag visa henne den tacksamhet hon förtjänar... Det känns inte rätt. Våran relation var aldrig helt sund och det som har varit går inte att ändra på nu. Kan bara ändra på nuet. Det var många ångestframkallande år under min barndom som jag försökte hjälpa och skydda henne från min pappa och hon envisades med att tillåta hans beteende... Det tog flera år att inse att det satte sina spår att se henne förtvivlad och att vara den som fick se henne gråta. Jag vet att jag absolut inte vill ha en sån relation med mina framtida barn.

Es, min pappa är tillbaka i Sverige nu och han försökte t.o.m. fånga min uppmärksamhet genom att skicka en present trots att jag inte vill ha att göra med honom. Mina bröder säger att han har förändrats och ångrar mycket av det han har gjort men jag känner att det är skitsnack... Ser du att min pappa känner någon riktig ånger? Har han verkligen förändrats? Det känns som en fasad för att han känner sig utstött... Jag står fast vid mitt beslut att inte ha någon kontakt.

Kram

Svar: Ja så länge det känns rätt ska du självklart stå för ditt beslut... du är skyldig dig själv att göra val som du mår bra av.. kram :)
Esmaralda

68 Mumin:

skriven

Hej Esmaralda.
Allt är så rörigt just nu verkligen.

Tror du att jag kommer att få
Ordning på min tillvaro? Eller ser det fortsatt kämpigt ut?

Ser det ut som om jag kommer att vara singel ett tag till?
Kram

69 Se:

skriven

Hej Esmaralda.

Har han de riktiga kärlekskänslorna för henne?
Kram

70 Frida:

skriven

Ett av livets utmaningar är att skapa balans så att alla är lyckliga.
Just nu jobbar jag med att vara nöjda med mina målningar som ofta blir för mycket eller för lite av allt. Frustrerande!
Så ofta målar jag över med en helt ny motiv, men lika ofta maler jag över eftersom jag inte har plats för flera målningar.
Undrar om jag någonsin vågar lägga ut mitt jobb till salu, och då, vill någon köpa det jag har gjort?

Svar: Det kommer en tid när du vågar och gör det... och något får du sålt dessutom.. kram :)
Esmaralda

71 Jossan :

skriven

Wihoo då blev jag godkänd på geuppdelen! Jag var så nervös. När jag sitter på busshållsplatsen kommer en av tjejerna som jag är i grupp med och ringer någon och snackat skit om mig. Typ att jag tagit de som de skrivit, jag varit tyst hela dagen och att jag börja skaka under redovisningen. Jag bryr mig inte. Jag kommer inte ha något med henne eller den gruppen o göra. Nu ska jag bara skriva min hemtentamen och hoppas på min salstenta blir godkänd så jag får min 15 HP!

Snart hemma och ska skriva utvecklingssamtal!

Kram

Svar: Härligt.. grattis :) Skit i andra... ha fokus på dig själv i detta.. kram :)
Esmaralda

72 Förtvivlad:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag saknar honom verkligen.
Men tydligen så saknar han inte mig, eller?
Inte hör han av sig iallafall...kram

Svar: Jag tror det är så att du saknar mer.. kram:)
Esmaralda

73 Lisa:

skriven

Hej

Jag har nog varit/är en blandning av dessa beteenden, tyvärr.
Något konstigt hände igår kväll, jag hade precis gått och lagt mig, en liten lampa var tänd så det var inte helt mörkt i rummet. Från ingenstans kom ljud, skepnader i rummet och framförallt bilder, helt tydliga bilder på allt möjligt, i luften på något sätt. Istället för att utforska detta gömde jag mig under täcket, blev rädd. Vad var detta ?

Kram Lisa

74 <3:

skriven

Hej esmeralda. Min vän fick inbrott och det är någon av bekanta som gjort detta o tagit en massa pengar.. finns det nån chans att dessa pengar kommer tillbaka eller är det kört?

75 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det ut som om jag kommer att få fler egna barn? Syskon till mitt barn?
Ser du om jag kommer att få ett eller två egna barn till?
Eller finns det risk att det inte blir fler egna barn?
Skulle helst vilja ha två barn till..
Tror du det kan bli så?
Kram

76 Malin:

skriven

Det finns ingenting som stämmer i dina seanser. Jag har bara blivit lurad och vilseledd!!!

Svar: Jag beklagar verkligen att du känner så ! Jag har gjort mitt bästa men allt stämmer inte alltid... och det kan ta tid innan somligt sker. Men jag som jag alltid säger, man har själv det yttersta ansvaret genom sina egna val... kram
Esmaralda

77 Michaela:

skriven

Fråga från mamma!
En fd arbetskollega gick bort i slutet på förra året. I 40 års åldern och det slog ned som en bomb men efter det har det varit knäpptyst om orsaken till det hela. Och när det är det så brukar det röra sig om suicid. Stämmer det tro?

Kram från oss!

Svar: Jag tycker inte det är riktigt etiskt att besvara detta... hoppas du förstår.. kram :)
Esmaralda

78 Svart-Stina:

skriven

Sedan har vi varianten med vuxna barn som inget hellre vill än att bli behandlade som självständiga vuxna, men som kvävs av sina överbeskyddande föräldrar :(

Själv fick jag "rymma" hemifrån när jag redan var myndig för att äntligen bli fri (försökte säga flera gånger att jag ville flytta till något eget men de ville inte lyssna)...

Svar: Japp, det finns alla sorter... kram :)
Esmaralda

79 <3:

skriven

Godkväll kära Es, tror du en del av pengarna kommer i maj som A lovat ?
Kram

80 Mims:

skriven

Hej!

Ser du om jobb är på väg?? Orolig till max.

Kram

81 Lydia💕:

skriven

Blir inte klok på min mentor vet inte om han har gått och blivit kär i mig jag hoppas inte det en kul man skrattar och skojar gör vi verkligen skrattar
Känns som han vill mer svårt och säga ifrån till honom han ör snäll
Vet att du har sagt du känner direkt när jag träffar mannen men jag känner inga såna känslor för honom mer en bra arbetskamrat
Ville börja spela lite golf med honom men det kanske är dumt då för då kanske han tror något svårt vill inte såra honom utan bara vara en vän
Blir glad blir jag när vi träffas men har inga kärleks känslor för honom säg att det inte är han som jag ska träffa
Lydia💕

82 Tildis:

skriven

Hej Es!

Börjar kanske förstå varför jag just det här djuret visade sig för mig under healingen men det känns lite jobbigt. Jag vet ju att jag ska ha tålamod men just nu känns bara allt så hopplöst. Har jag chans på något av jobben jag söker? Kram

Svar: Ja särskilt på ett av jobben har du chans.. kram :)
Esmaralda

83 Tiss:

skriven

Det känns som att allting bara är kaos både inom mig och utanför. Får jag så som jag vill ha det? Jag står snart inte ut.

84 JustMe :

skriven

Hej Ez!

Fortfarande inget beslut från försäkringskassan, inte ens ett förslag till beslut. Börjar bli orolig...

Kommer det något denna vecka?

Kram!

85 Hoppas:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det möjligt ut att jag och f blir tillsammans?
Kram

86 Undrr:

skriven

Hej Esmaralda.
Vi chattade pratade om att ses. Han frågade vad jag var ute efter. Jag skrev en livspartner. Det brukar dröja lite mellan svaren. Men har inte fått något svar sedan dess.
Blev det för mycket för honom?
Kommer han att svara är han intresserad?
Och kan det bli mongot mellan mig och J om jag kör på?
Kram

87 JustMe :

skriven

kriven för 11 minuter sedan

Hej Ez! 

Fortfarande inget beslut från försäkringskassan, inte ens ett förslag till beslut. Börjar bli orolig... 

Kommer det något denna vecka? 

Kram!

88 Skytten1:

skriven

Håller med dig i dina åsikter, tänkte på healingen , hur länge kan det ta om ens önskningar ska bli uppfyllda? Sker det på en gång eller kan det ta tid?

Svar: Det är olika.. för en del sker det direkt och för andra tar det tid och man får själv jobba lite med det.. kram :)
Esmaralda

89 Alie:

skriven

Så sant! Som vuxen stjälper man mer än hjälper när man är överbeskyddande. Man måste få klara sig själv och åka på en knäpp på näsan, eller flera för att inse och förstå livet och vad det handlar om..
om man aldrig går igenom de olika faserna i livet och vad det nu innebär , utan allt är `perfekt`för att det alltid finns någon som löser problemen åt en, då blir det tufft, när det väl brakar..

Es: Ang healingen är jag så tacksam för möjligheten att jag fick vara med. Där och då kände jag inget större, men inom mig händer det saker.. min väg känns spikrak även om jag helt nyligen fick mig två knäppar på näsan, så reser jag mig och tar mig framåt..
Allt kan bara bli bättre!
Kram :)

90 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag undrar om de på förskolan ser det som ett problem att tiderna blivit så fel sista tiden?
Behöver jag känna skuld?
Kram

Svar: Nej, det är onödigt att känna skuld.. kram :)
Esmaralda

91 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda.
Ser det möjligt ut att jag möter en man som jag går in i ett förhållande med via den här dejtingsidan?
Kram

92 Vera:

skriven

Jag kanske är lite sent ute med min fråga men jag är så nyfiken på om jag fick healing? Min önskan kanske var för otydlig. Det var första gången för mig och jag kände knappt något, men jag sträckte helt spontant upp händerna i luften när healing 2 startade. Kul att höra att ni sett oss göra det.

Enormt tack i alla fall och jag är så glad att jag var med <3

Svar: Du var med och du kunde ta emot... till stor del i alla fall :) Kram :)
Esmaralda

93 Sessan:

skriven

Något jag tycker är svårt är bristen på bostäder o fasta jobb. Hyreslägenheter finns knappt här o för att köpa krävs kontantinsats och banklån.
Jag hoppas kunna ta hand om barnbarn och att mina barn respekterar och uppskuppskattar det... inte så lätt kanske.
Är fortfarande helt groggy efter healingen😁


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: