Underdog...

Jag funderar lite över det här att vara tacksam.

Klart man ska vara  tacksam och klart att man ska ha positivt fokus.

Offerkoftan ska aldrig på  för då skadar man sig själv och blir dessutom olidlig för sin omgivning

Men handen på hjärtat – det är svårt att vara en underdog.

Har man bostad, pengar, åker på semester och kan unna sig då är det lättare att slå sig  för bröstet och tala om att man minsann ska vara nöjd med det man har.

Alla vet inte hur eländigt somliga kan ha det.

Människor som är kroniskt sjuka , mår mentalt dåligt, är arbetslösa , har ingen ekonomi , är eller har varit utsatta på olika sätt… och ska dessa människor behålla sin energi.. då krävs det att de har   styrkan med sig i bagaget och att de har förmåga att ge sig själva påfyllning.

Det finns alltid se som har värre

Har du en depression.. så finns det alltid de som är kroniskt deprimerade och aldrig kan gå ur sängen

Är du arbetslös och fattig – så finns det alltid uteliggare  och tiggare

Har du varit utsatt för ett trauma så finns det alltid de som varit utsatta för  ännu värre trauman

Och det spelar ingen roll.  Elände kan inte mätas.

Ingen mår bättre för att någon annan har det sämre.

Visst ska man försöka ha perspektiv – men ibland får man lov att grotta ner sig lite innan man kan resa sig. Och somliga måste ända ner i botten och kräla ett tag  innan de sakta kan börja klättra uppåt igen.

Vi är olika och vi har olika förutsättningar med oss.

Jag skulle dock vilja säga att var och en har eget ansvar och det är lätt att man hjälper så mycket att man stjälper.  Man ska aldrig bära någon annan på sina axlar – det mår varken du eller den burne bra av.

Du sliter ut dig och den du bär vänjer sig vid sin roll att bli buren – och tappar förmågan att stå på egna  ben och växa.

Livet är inte alltid enkelt…

Kram & kärlek

P.s.  Tack snälla ni - världens bästa bloggfamilj för alla häsningar i går.. ni kan tro att det gör nytta.. stor nytta !!!  Bamsekramen på er  var och en !!

1 Mikael:

skriven

”Har man bostad, pengar, åker på semester och kan unna sig då är det lättare att slå sig för bröstet och tala om att man minsann ska vara nöjd med det man har.”

avsaknad av insikt är nog inte så ovanligt, den som inte vet den vet inte...

Ska jag låta armen vila för framtiden eller inte tänka så mycket och det blir detsamma? Svårt veta var balansen var mellan för mycket och för lite går , om det finns någon gräns.

Kram
Mikael

Svar: Balansen är svår att veta men när du tänker tanken att armen ska vila lite så tänker du rätt... kram
Esmaralda

2 HS:

skriven

God morgon Es!

Som vanligt väldigt kloka ord från dig.

Som ett ex till mig sa, "ibland måste man ner och vända". Jag tyckte det var så bra sagt och tänker på det ibland trots att det gått många år sen vi träffades.

Hoppas att din återhämtning går åt rätt håll.

Kram


Svar: Tack.. lite piggare är jag allt nu efter en hyfsat bra natts sömn... kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Varför hon c var inte så ärligt mot mig om jublieum... visste hon inte väl hurdet betyder för mig om hon kommer... varför hon berätta aldrig tidigare till mig? Om hon kunde inte.

Istället för gör mig ledsen och besviken...

Jag förstår inte vad är hennes poängen med mig... förvånar över hon ljuga mot mig.

Finns det något som du kunde svar på om varför hon var inte ärligt mot mig och vet hon inte hellre hur betydelsefulla hon är för mig?

Trodde hon väl allt var en skämt eller?

Ha det bra

Svar: Jag tror inte riktigt hon vet hur hon ska förhålla sig och jag tror inte menade att vara oärlig.. kram
Esmaralda

4 EPM :

skriven

Godmorgon kära du!

Jag antar att din nuvarande situation väckt en del tankar, man möter många olika livsöden på sjukhus och är det något som får oss att fundera över existensen så är det mötet med sjukdom.
Kloka ord... personligen tror jag att de som anser sig oförtjänta av att må bra har det lite sämre, pga självföraktet och skulden. Samtidigt som finns det ju de i denna kategori som trivs i en offerrroll...

...och där kom vi in på P! 😊 som ju inte tycker om sig själv och som är deppig.
Ser du om han dyker upp på lördag eller försvinner han mer?
Jag tror ändå att vår kontakt gör något med honom...
Kan jag göra något?
Jag vaktar mitt hjärta och har backat lite då jag började känna att det tyngde mig.❤️

Kram

Svar: Bra att du vaktar ditt hjärta... mycket är upp till honom själv nu och han verkar ha en bit att gå.. kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Som tur är så kan livet vara föränderligt..ljusare tider kommer..och visst finns det alltid människor som har det värre..om bagage kan mätas. Det gäller väl kanske att vara i de där stunderna och ha förmågan att tänka att det kan ljusna.
Kanske att man blir lite härdad..hemska tanke..

Ibland så blir det bara för mycket..Men de där stunderna som är ljusare..kan få mig att tänka ..det här visste jag inte för en tid sedan..så livet har sina ljusa överraskningar :) Det sköna är att kunna se detta..nästan ett måste!

Hoppas att du har haft en bättre natt..och att värken har mer och mer släppt..

Stor kram tillbaka <3

Svar: Ja ingenting vara för evigt.. inte ens våra bekymmer... och så brukar det vara. Och de ljusa stunderna får man försöka ta till sig. Jotack.. i natt har sömnen varit bättre.. man lär sig hur man ska röra sig på bästa sätt... kram :)
Esmaralda

6 Tingeling:

skriven

Hej! Kom hem igår efter en weekendresa och har nu läst ikapp bloggen. Skönt att operationen gick bra och håller tummarna att det ska fortsätta gå bra! Stor kram!!

Svar: Tack ska du ha.. kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

God morgon!
Hoppas verkligen du klarar dig bra och att den cancern försvinner..

Mima prover kom tillbaka och det visade inga sjukdomar vilket är skönt. Måste äta en massa vitaminer.. igår var jag hos sjukgymnasten och det visade sig att min knäskada sitter antagligen i min rygg.. sjukt märkligt... men det är skönt att hittat felet.

I helgen mailade jag mau om det fanns andra kurser men de kunde inte hjälpa mig. Men det fanns andra kurser för några år sen som de erbjöd mig. Men jag vet inte vilka de var.. tyvärr. Men jag bestämde mig att i augusti är alla mila tentor godkända. Blir helt knäckt!

Men snart är det skolavslutning. Det ska bli skönt!

Hjälp är rädd att ha gått upp i vikt denna veckan... hoppas inte!

Dags att åka till jobbet!

Kram

Svar: Vad skönt att anledningen till skadan är funnen.. då kan man göra något åt det också ! Ingen fara med vikten Kram :)
Esmaralda

8 Razawa:

skriven

Så kloka ord👌🏻

Jag börjar sakta känna att nya jobbet är kul och kommit in i gänget med nya kollegor. Även om tjänsten fortfarande är lite läskig då jag inte är helt säker i nya rollen (så många delar osv) så börjar jag komma igång och kan faktiskt känna ”vad kul” istället för den konstanta oron och ångesten av ”jag kan inte,kommer aldrig lära mig”. Ser det ut att jag blir kvar här i något år? Kram

Svar: Det tar lite tid att komma in i det hela men det lyckas du fullt ut med och du kommer nog att stanna några år här.. sen väljer du att gå vidare.. det kommer naturligt... kram :)
Esmaralda

9 Åsa:

skriven

Massa ljus o kärlek
Kram Åsa

Svar: Tack ska du ha.. kram
Esmaralda

10 Läroliv:

skriven

Hoppas att du inte har så ont idag och mår bättre.

KRAM

Svar: Tack, jodå det blir bättre nu för varje dag.. kram :)
Esmaralda

11 Makaon:

skriven

Hoppas att du piggar på dig och att det för var dag känns bättre. 🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Svar: Tack snälla... idag får jag lov att duscha...och blir säkert som ny efter detta :) Kram :)
Esmaralda

12 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Hoppas du känner dig bättre idag❤️

Bra skrivet, jag håller med. Fastän jag tillhör dem som har offerkoftan på sig rätt ofta. Men som du skrev så är det ibland så satans tufft då man är sjuk och har ständiga motgångar, man hinner aldrig samla nya krafter och ny energi för att kämpa vidare. Har aldrig tyckt om då folk säger att man ska tänka på dem som har det värre. Det hjälper inte alls.

Och jag tänker ofta på dethär med utmattningssyndrom eller utmattningsdepression, kanske samma sak. Vad är det egentligen? Och varför verkar det främst förekomma i västvärlden? Och hur är det möjligt att det ens finns? Jag är själv sjuk i utmattning och det som gör det svårt för folk att förstå, är att det inte syns på mig att jag är sjuk. Och denhär tröttheten.

INGEN kan förstå hur den tröttheten känns, som inte själv varit drabbad. Det är inte alls samma slags trötthet som man får om man sover dåligt en period. Det är en total utmattning som tränger sig in i varenda cell, som gör en så slut och trött att till och med vanliga självklara saker, som att stiga upp från sängen och duscha, känns overkomliga.
Kram,
Jennifer

Svar: Ja att vara utmattat mentalt är tufft.. och man kan inte vila sig frisk... jag tror på terapi och lära känna sig själv och ens gränser.. hur man framöver ska kunna mota Olle i grind INNAN det går så långt som till ren utmatning... kram :)
Esmaralda

13 Dunegull:

skriven

Nej, livet är verkligen inte enkelt. Man måste få må dåligt också annars bryter man ner sig ännu mer tror jag. Styrkekramar till dig

Intervjun med VD gick över förväntan och de verkar intresserade av mig. Galet. Tror du jag kan få ngt bra erbjudande från dem?

Kram

Svar: Javisst är de intresserade av dig och det finns en god chans... kram
Esmaralda

14 Solen:

skriven

Härlig dag idag!
Där håller jag med. Man kan stötta och hjälpa till i viss mån, men inte ta över allt så man helt plötligt löser alla andras problem och bär omkring på folk. Då är man snart helt slut och klarar varken att stötta andra eller att klara av sina egna utmaningar.
Ibland kan det kanske vara svårt att känna var gränsen går men man får fundera på det där och sätta en gräns.
Jag önskar ibland att jag kunde få lite hjälp av någon. Jag har inte stora problem jämfört med andra, men det kan kännas tungt att vara ensam om alla beslut och utmaningar. Ibland hade det varit skönt att vara två och dela på den bördan....men å andra sidan är det skönt ibland att slippa tjafsa om vissa beslut med någon annan. Jag har i alla fall fått vänja mig vid att vara stark och reda ut de problem som dyker upp själv.
Hoppas allt löser sig nu inom det närmsta så att jag kan börja andas ut lite och njuta av sommaren.
Härligt att du verkar må hyfsat bra efter operationen!
Kram ☀️☀️☀️

Svar: Ja, saker och ting kommer lägga sig tillrätta och du kan ta tag i sommaren... kram :)
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Jag blev tvungen att googla ordet för jag har ju aldrig hört det förr. Är nog inte värst beläst ;). Livet går ju upp o ner för de flesta, men att låtsas vara positiv hela tiden blir ju rena rama hyckleriet. O vad som är helvetet för en är en klackspark för en annan, tror jag.

Offerkoftan blir det för hett med då jag cyklsr så jag har kastat den av mig ;). Vet inte om jag ens nånsin dragit den på mig? Tror på att det som sker är ämnat aty skebo det är bara att genomleva det. Har jag lärt mig hemfrån, men frågan är nog huruvida jag lyckats föra detta vidare. En i huset är nog martyr av stora mått o jag är färdig att lyfta ut det barnet. Med god tur förstår hen att flytta så småningom ;).

Så skönt att det är onsdag, frissa på fredag o det är väl veckans planer. Kan ju hoppas på att jag orkar sparka igång mig i helgen ;).

Vila o ta rejält med värkmedicin Es, för nu har du väl fått receptmedicin!?
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nej du är inte riktigt gjord för offerkoftor och det ska du vara glad för ! Jag kom mig inte för att ringa o få starkare medicin men nu har jag lärt mig hur jag ska röra mig för att det inte ska göra så ont... kram :)
Esmaralda

16 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Jag har både blivit buren och varit den som burit. Båda har varit danande för karaktären på sitt sätt. Idag är jag starkare och kan bära mig själv, men jag tar inte styrkan för given. Ibland kommer tider i livet när man behöver en hand att hålla i.
Nu är jag så urlakad skittrött utan en hel natts sömn på fem veckor! Om den där bäbisen ville komma snart!!! Men den gula kniper...
Ha en fin dag,rara du!

Svar: Ja att ha såväl burit som blivit buren blir man starkare av och då har man inte fastnat i sin roll eftersom rollerna kan växla. Kram
Esmaralda

17 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack för ett bra inlägg!

Alltid finns det dem som har det värre och alla kämpar vi med olika ting.

Fick veta igår att min bonusmamma har bröst cancer så nu vet jag två i min omgivning. Känns olustigt och konstigt.


Esmaralda. Vet inte om du har ork att besvara frågor idag.

Jag har mejlat en kontakt som vill byta bostad hon verkade intresserad. Hennes lägenhet verkar minst sagt perfekt för mig och sonen men uteplats både fram och bak. Bra barnområde.
Men är rädd att hyran blir för hög. Ser det ut som om det kommer bli alldeles för tajt med hyran?
Det är ju inte roligt om alla pengar går till hyra. Eller ser det ut som att vi klara det fint?

Iallafall ser du en flytt bli av? Verkar det bli i närheten eller till annan stad en bra bit bort?
Kram

Svar: Ja, det är märkligt...ungefär som när man är gravid.. då ser man gravida överallt !! Hyran tar en hel del av pengarna så du måste helt enkel fatta beslut om du tycker detta är okey eller inte... och känns det inte ok så kommer det något annat.. kram
Esmaralda

18 Sessan:

skriven

Hoppas att den värsta smärtan börjar lägga sig!
Tänker på dig.

Svar: Jo tack.. lite bättre är det idag.. kram :)
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hoppas så att smärtan avtagit <3
Har den inte det har du väl ändå varit och fått ut starkare smärtisar Finns ingen som tackar dig för att du går och har ont ;-)

Tacksamhet är nog lättare att känna om man farit lite illa på livets väg ,eller varit med om omvälvande händelser...

Helt plötsligt kan man vara död som vår fina brevbärare Relativt Ung och alltid med ett leende möttes vi när jag tog mina rundor med hundarna de senaste 15 åren Hon var en sån person som lyste upp vardagen och tog sig tid att prata om mötet skedde vid brevlådorna .Hennes liv släktes i ett ögonblick av en olyckshändelse.När man försökt få liv i en annan person och det inte lyckas ...då är man tacksam att få andas vårluftens dofter
Vila i frid kära Anne <3

Kram Anki med flock

Svar: Somliga människor gör intryck.. genom att vara just sådana som man önskar att alla vore....och jag tror Anne sprider lika mycket glädje där hon är nu. Ibland händer sådant som får oss att bli tacksamma över det vi har och kanske tar för givet.. kram
Esmaralda

20 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kommer att hålla fast vid denna ståndpunkten?

Kram

Svar: Det är vad han kommer gå in för i alla fall... men det kan svaja.. kram
Esmaralda

21 Michaela:

skriven

Det dummaste jag har kläckt ur mig efter en narkos är när de sa att jag skulle somna om och vila lite. Mitt svar: Nej då kanske jag faller tillbaka i narkos. De: Nej det kan du inte göra när vi har väckt dig. Jag: Jodå enligt mina katastroftankar kan man det! Vilken idiot jag är😄

Köpte ny mobil i måndags fastän jag egentligen inte hade råd men är sån som nästan aldrig unnar mig något och jag behövde en ny. Så har jag inget jobb i höst får jag väl sälja mig själv eller bo i tält.

Var så ledsen igår kväll efter en dag med familjebråk bla och allt känns bara så hopplöst ibland. Men så tänkte jag på dig och vad du går igen och då skämdes jag bara. Och även efter detta blogginlägg 😖

"Krya på dig kramar"❤







Svar: Ha ha ha.. ja man kan säga precis vad som helst minsann ! Det här med familjebråket kommer att lösa sig... ibland blir det bara så och det går fel men det går att rätta till.. kram :)
Esmaralda

22 Num:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han kommer vilja göra ett försök med mig/oss?
Kram

23 Kristin:

skriven

<3

Svar: Tillbax :)
Esmaralda

24 Lenafena:

skriven

Att inte bära andras bördor har du sagt åt mig många gånger i dina seanser och det tackar jag dig för! Försöker och försöker ha lite roligt men mina trista cellminnen är starka... en kusinträff stundar som jag inte vill åka på.... känner mig tvungen... men det är så mycket som talar emot...vad tror du...är det OK att strunta i det? Mår bara dåligt av all dysfunktion i släkten....

Svar: Känn dig inte tvungen att delta i något du inte vill...kram
Esmaralda

25 Erika:

skriven

Hej! Tror du det kan bli något seriöst med min fling?

Svar: Tveksamt.. men du märker snart.. kram
Esmaralda

26 Mirre:

skriven

Hej Es,
Det här med tacksamhet är så viktigt jag tänkte på det igår. Hoppas du är på bättringsvägen och återhämtar dig snabbt❤

Jag måste bara fråga om en sak. Vi har inte skrivit något till varandra sedan jag tog upp vad vi ville ha ut av detta och vi kom fram till att vi båda var ute efter något seriöst men sedan dess har han inte skrivit någonting och inte jag heller. Jag får en konstig känsla. Det har aldrig gått såhär länge (nästan en vecka) utan att vi skriver någonting alls. Bör jag skriva något till honom eller kan du se vad han tänker/känner och varför han ej skriver?
Om jag ska gå på min magkänsla så tror jag han har svårt att öppna upp sig och nu vill han ha lite bekräftelse typ på att jag fortfarande vill ha honom men det verkar så ologiskt? Och samtidigt är min stolthet för stor för att jag nu ska komma krypandes och skriva till honom, kanske känner han samma.
Snälla hjälp, kramis❤🌻

Svar: Du kan alltid skriva helt kort och se om du får respons... får en känsla av att det hela kan rinna ut i sanden.. kram
Esmaralda

27 Mum:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig i relation och samboskap för mig eller verkar det få dröja på sig?

Tror du att F kommer få viljan att göra ett försök med mig och barn?
Kram



28 Misstjejen:

skriven

Hej

tack för du svar på min fråga men jag ska funderar på det att om det finns något som jag kan gör.

jag kan lovar dig att du kommer var på goda vägen. jag tror på dig om du är bara starkt :) jag vet bara att du är på goda vägen.

hoppas allt var bra tils sista ändå

ha det bra

29 Lotta:

skriven

Ja, jag tror man behöver ner och vända för att sedan ta sig upp igen. Då gäller det att vara stark och det är ju dom flesta.

Jag har en fråga eftersom jag är arbetslös och det är som att vara i ett stort svart hål. Jag vill ju så gärna jobba med det yrke jag kan och har erfarenhet av, som jag brinner för och som jag är bra på. Jag söker precis allt just nu, men får inte napp. Ser du mig jobba med det jag vill snart nu?

Önskar dig en bra dag och hoppas du mår bättre nu.
Kram L

30 B:

skriven

Godmorgon :-)
Hur kommer min nästa kärlek att va?

Kram ☀️

31 Månflickan:

skriven

Hej Es!

Tänker på dig och skickar kraft och mod!♡♡♡

Snälla bloggfamiljen! Kan jag be om hjälp idag, med lite healing och goda tankar? Jag ska träffa den privatläkare som gjorde min misslyckade bröstoperation. Jag kommer att be om en kostnadsfri korrigerade operation, och jag behöver kraft och stöd i ryggen för att argumentera kring min rätt till detta!

Tack, och kram - till den som vill ha!

Svar: Healing kommer... kram
Esmaralda

32 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Hur ser detta ut för mig.

Ser du mig i relation och samboskap för mig eller verkar det få dröja på sig?

Ser det ut som om jag och f kommer att göra ett försök med varandra?
Kram

33 M:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du hur det verkar se ut eller vad det lutar åt,

Verkar vi bli kvar i den här staden?
Eller verkar det se ut så att vi kommer få flytta på oss till en annan stad?
Kram

34 Carin:

skriven

God förmiddag 🌦
Innan jag gräver mig in i tacksamhetens värld så vill jag nämna att jag är så imponerad att du ens orkar svara på kommentarer överhuvudtaget. Det är en ynnest och en tacksamhet att en sådan person som du finns för dina läsare trots det du varit med om. En sjujäkla styrka du har 🤘🏼
Finns det någon i denna värld som alltid har det värst? Det finns däremot alltid personer som alltid ska ”vara värst”. Dessa personer är härliga (på gott och ont) hur de basunerar ut all den tragik och komik som händer i deras värld.
Det kan vara tröttsamt ibland för om det bara handlar om tragik så undrar jag alltid om det inte är en jävla energitjuv att konstant ha på sig offerkoftan? Att leva i konstant negativ skugga, vet man om det själv eller är det något ont, hjärnspöken, som har tagit över ens medvetande?
Jag lyssnar på en livscoach ibland på Instagram och Youtube som sa i en intervju att du väljer hur du vill landa i en situation och du väljer hur du vill hantera den. Ja, man blir handlingsförlamad i olika situationer, men som flera säger här - ibland ska man ner i botten för att kräla sig upp.
En mycket god vän gick bort förra veckan och döden hanteras väldigt olika beroende på vem det är som dör osv. Min hjärna är tom och hjärtat värker. Och ändå säger kroppen: Ut och gå, spring, släng dig upp på hästryggen, gör vadsomhelst. Bara du rör på dig. Så min kropp säger hur jag ska hantera sorgen.
En regnig dag i Dalarna idag, en vilsam dag 💕

Svar: Ja, det är faktiskt så att kroppen själv brukar veta.. men alla har inte förmåga att lyssna på det budskapet. Hade vi kunnat det så hade vi nog haft lite mindre problem.. kram
Esmaralda

35 Hedwig:

skriven

Hej!
Jag tycker att det är överdrivet att vara tacksam hela tiden även om man inte alls trivs med sitt liv. Jag behöver i alla fall inte vara tacksam av mig själv. Om jag är det kommer det liksom automatiskt men jag ska inte forcera det.
Efter att ha tittat på Eurovision i lördags har jag mått sämre än normalt, det började efter Madonnas framträdande. Hon fick mycket kritik men det var inte så mycket hennes sång som störde mig utan hennes nästan ´sataniska´ beteende. Hon verkade utföra en rit och framkalla väldigt negativa krafter. I natt fick jag inte en blund i ögonen och när jag precis hade somnat såg jag en svart varelse. Jag blev väldigt förskräckt och rädd vilket jag inte brukar vara på natten. Min hund la sig under min säng vilket han inte brukar göra. Eurovision verkar ha blivit en föreställning där transsexualitet, politiska åsikter och nu även mörkret propageras och jag undrar faktiskt om röstningen har gått rätt till. Nu undrar jag vilka dina åsikter är om Eurovision i lördags Esmaralda och om det finns även andra här som har blivit så rädd efter Madonnas ´show´!

Svar: Nej fy för den lede att gå omkring för jämnan med ett leende och bara vara nöjd ! Det ligger nog inte i människans natur. Nu var det så att jag slocknade innan Madonnas uppträde... så jag såg det alltså inte. Är det kanske fler här som upplevde detsamma som du ? Fast jag tror inte Madonna har kontakt med de mörka krafterna... hon må vara lite mörk i sig och kanske inte alltid så kul att ha att göra med.. men några krafter kan jag inte förnimma ho henne.. kram :)
Esmaralda

36 linnea:

skriven

Kära Esmaralda! Må väl, krya på dig!

Hur stor chans är det att jag blir gravid i sommar? Längtar så!

Kramar

37 Elisa:

skriven

Hej,
Ser det bra ut ifall jag tar initiativ att träffas, trots att jag snart ändå flyttar?
Kram

38 Nyfiken:

skriven

Kommer min nästa kille att vara utländsk? Möter jag honom här eller utomlands?

39 Michaela:

skriven

Ville bara dela med mig av min glädje att mensen är tillbaka efter att ha varit på vift sen i Mars 😁Aldrig blivit så glad över att magen värker som. Jag är inte döende😄

Skönt att du fått sova hyfsat i natt och mår lite bättre!
Kram!

40 Mikael:

skriven

Tack snälla, så svårt veta när det är dags vila, fått en grund så kan fortsätta bygga senare.kram Mikael


















41 Liss:

skriven

Hej,
vad tycker han om mig på jobbet?
Kram

42 *:

skriven

Hoppas du är på bättringsvägen :)

Hur ser du oss i framtiden, kommer vi att gifta oss snart ? Och hittar vi ett bra boende utomlands längre fram i tiden.?

Kram
*

43 Hjärter dam:

skriven

Så sant, så sant...

Kan du se något kring förhandlingarna imorgon? Hoppas på ett bra avslut där både jag och dem kan känna oss nöjda med utgången

Hoppas du mår bättre idag! Kram

44 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du mig i en relation, samboskap framöver?

Eller ser det ut som
Om
Relation och samboskap kommer att vänta på sig?
Kram

Svar: Det kommer.. helt klart.. även om jag inte kan säga när... kram
Esmaralda

45 F:

skriven

Hej Esmeralda undrar om du ser oss flytta till hus? Kram

Svar: Ja, det kommer ni att göra.. kram
Esmaralda

46 HS:

skriven

Till Jennifer (12):

Att vi blir utmattade är inte så konstigt. Hjärnans stressystem är inte anpassat efter det moderna västerländska livet. Med höga kortisolnivåer under en längre period så mår hjärnan inte alls bra av det.

Håller med Es om att terapi är jättebra, för att öka sin självkännedom och undvika att hamna i en ny utmattning.

När man är i utmattningen måste man identifiera orsaken till att man hamnat där, och förändra det som måste förändras (om det går). Här ska man inte backa en millimeter och göra någon feglösning (enligt mig) utan ta tag i förändringen så fort energin börjar komma tillbaka lite.

Regelbunden motion är jättebra mot stress, både i förebyggande syfte och för att återhämta sig från ett utmattningsyndrom. I början när man är som tröttast så får man börja med att pusha sig ut på en promenad varje dag, oavsett hur trött man är så måste man försöka ta sig ut. Sen tyngre träning så snart man klarar av det, även här får man pusha sig för att träna trots den enorma tröttheten. Fick själv kvitto på en otrolig effekt av träningen när jag blev utmattad i höstas.

Jag läser nu boken Hjärnstark av Anders Hansen som handlar om hjärnan, stress och träning. Rekommenderas varmt.

Hoppas att du börjar få tillbaka energi snart, den där tröttheten är inte att leka med.

47 Kvinnan:

skriven

Kan du se varför akassan bråkar med mig? Jag hoppas att kunna få ett bra arbetserbjudande , ser du möjligen mig då det kram

48 Hmm:

skriven

Det är mycket som jag är tacksam över i mitt liv, men jag har fått kämpa för att ta mig dit jag är idag, ingenting som har kommit gratis, sen ser man ju folk som inte gör ett skvatt , men får så mycket gratis utan att kämpa för det. Varför är det så? Jag tycker inte om att jämföra mig med andra, för alla har sin väg i livet.

49 Mii:

skriven

Hej Esmaralda.

Hoppas du får tillfälle att njuta på altanen utomhus idag. I skuggan, varmt i solen.

Ser det ut som att han kan komma och vilja göra ett försök med mig?
Kram

50 F.u:

skriven

Hur är det idag med dig Esmeralda? Kan du inte be om hjälp ifrån din väninna ifrån Paris?

Svar: Tack.. idag är det bättre... det blir bättre hela tiden och Madame har bistått med healing precis som så många av er i bloggfamiljen. Jag känner mig verkligen blessed... kram
Esmaralda

51 <3:

skriven

Hej Esmeralda kommer förhållandet hålla mellan L och Ulrika ?
Känns som en lite otrevlig jargong med L. Som att han snackar en del skit om mig.
Kram

52 Louise:

skriven

Idag har jag varit med dotterns klass i Skrylle. För håvade de en del smådjur och vattendjur. Helt slut nu.

Och som vanligt så gnällde han om var jag var idag. Jag blir inte klok på honom. Jag har ett hemskt munsår och han tänker bara på sex. Jag hoppas det fixar sig snart med att komma ifrån honom. Jag orkar inte fly från min lägenhet varje dag.
Men han kommer inte släppa mig vilket jag är rädd för vad han kan ta sig till.
Tycker synd om att Izabella behöver vara hos honom varannan helg när jag väl tar steget. Hon vill ju inte det.
Jag hoppas det blir bra.

Väntar på svar från förskolan som jag var på intervju på för två veckor sedan. Jag vill ju så gärna ha jobbet. En liten förskola. Sökte även jobb på Frenitets förskolan i Lund. Och en annan montessoriförskola i Malmö.
Hur stor är chansen att jag får jobbet jag var på intervju för två veckor sedan nu när det gått ett tag?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kramar

53 jennifer:

skriven

vad är det som händer egentligen? eller rättare sagt, vad är det som INTE händer??? mitt liv har stått helt stilla nu flera år trots otaliga försök att komma framåt. Saknar jobb, kärlek, familj. Snart är det försent för egna barn, fyller 40 år. Stressar ihjäl mig, mår så skit över detta. Varför händer inget???

Svar: Ibland står det still... och ibland kan vi av olika skäl inte göra de val vi vet skulle leda till förändring... men du kommer inte att trampa på såhär i all evighet.. förändring kommer.. och den blir bra.. kram
Esmaralda

54 Na:

skriven

Hej Esmaralda.

Kommer jag att bli i en fast stabil kärleksrelation med en man?

Eller ser det ut som om det inte kommet att bli gör mig?
Kram

55 IB:

skriven

Hei :) kjenner jeg min neste kjærlighet? Er det en jeg vet hvem er?

Svar: Det kan bli en fling med någon du känner till men den stora kärleken verkar vara en man som du inte alls känner än.. kram
Esmaralda

56 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Något mindre tyngd att släpa på då om offerkoftan saknas ;).
Tycker nog du ska ta o ringa om medikamenten Es, de underlättar säkert måendet :).

Här njuts det av femte dagens sol o värme, till veckoslutet ska det knappast bli värme mera, synd. Igår såg jag en naken karl, var ju tyvärr på väg hemåt då, synd att han inte kom lite tidigare till stranden ;). Herregud, det är ju eviga tider sen jag såg en naken karl... Måtte det snart bli ordning på den saken ;D.
Må gott!
Kram Skorpan

Svar: Ja, du får se till att få lite naket hemma att titta på ju ! Och det kommer !! Jajamän.. kram :)
Esmaralda

57 Fjäril:

skriven

Styrke kramar till dig..

58 Smöla:

skriven

Men va dåligt samvete jag fick nu...har inte läst på några dagar! Förlåt, tur att allt gick bra och hoppas du får mer kraft å energi. Försökte skicka lite healing till dig, hoppas de kom fram! ❤️
Finns de något positivt jag kan se fram emot mot sommaren?

Svar: Tack ska du och ingen anledning till dåligt samvete inte ! Ja, det ser ut som om du planerar in något speciellt och kul i sommar.. kram
Esmaralda

59 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut att bli en flytt inom samma landsting/stad?

Eller ser det ut att bli en utanför en bra bit bort till en annan stad?
kram

Svar: Flytten kan bli en bra bit bort.. kram
Esmaralda

60 Me:

skriven

Hej Esmaralda.
Kommer jag att få räkna med att vara ensamstående / singel i några år till eller hur ser det ut för mig?
Kram

61 Lydia💕:

skriven

Vad skönt att du mår bättre
Kloka ord mat och tak över huvudet har man vet att det finns dom som inte har det
Längtar så och undrar om jag är på rätt spår vad det gäller kärlek och livet känner mig stark
Lydia💕

62 Sofie:

skriven

Hej! Vet verkligen hur svårt det är att vara tacksam när det känns som allt går emot en. Också lätt att glömma tacksamhet i vårt samhälle idag där det känns som man aldrig ska vara nöjd utan alltid sträva efter vad andra har.

Precis som du sa när jag frågade så kom en lösning på en del av mina svårigheter. Jag fick äntligen jobb.
Undrar bara om du kan se om det löser sig med boende också? Om vi kommer få en lägenhet innan augusti?
Kram

Svar: Det kommer lösa sig med boende.. eventuellt ett tillfälligt boende först men det permanenta kommer det också.. kram
Esmaralda

63 Boudica:

skriven

Väldigt varmt här idag, hoppas det är bättre hos dig, Mamma som var sjuk i cancer led av värmen, därför fick hon en begravningsplats under träd ett, men nu har hon det bra i himlen. Men så långt ska det inte gå fr dig ;) Som jag brukar göra, jag tänker att allt blir bra.
Du får vila lite extra nu, inga krav på att blogga/svara på frågor. :)

Lite tjafs på jobbet idag, hoppas det inte skapar för mycket vågor, näh det löser sig!

Inom mig så är jag glad, det känns att han gillar mig. Får någon märklig känsla av att han har en dragning mot mig, men ändå flyr lite. Förvirrande. Men jag väljer att ha lite inre glädje, för som tidigare sagt jag hoppas på att jag lyckas ro hem det denna gång! Jag som haft sån otur.'
Om du nu orkar svara, den där låten han spelade för mig, var det en hint på något vis? Funderar på att svara med liknande låt, få se om han fattar XD

KRAM!

Svar: Nej, min begravning har jag inte börjat planera :) Och din mamma tycker att hon fått en fin plats under trädet. Ja låten var nog lite av en hint.. kram
Esmaralda

64 Tiss:

skriven

Varför måste det bli och vara så här? Varför vill livet mig ont? Och varför måste jag jämt känna denna stress när jag är på ett ställe som borde stressa ner mig. Men regler är tydligen regler.

65 Lotta S:

skriven

Es, jag är orolig över min dotters tåproblem, måste hon operera igen? Blir det i så fall sista gången?

Svar: Det ser ut att lösa sig och bli bra men jag ser inte riktigt hur.. kram
Esmaralda

66 Fanny2:

skriven

Tacksam ska man vara men som du säger så mår ingen bättre av att andra har det sämre. Kan man verkligen mäta lidande? Jag har en vän som blev hemlös tidigt i livet och kan se att det berodde på att han saknade en familj som kunde hjälpa honom. När han fyllde 18 skulle han klara sig utan fosterfamiljens stöd. Nu uppskattar jag min familj mer och han sina vänner som har ställt upp... Livet kan vara rätt svårt som det är utan det extra eländet. Perspektiv ibland är bra... Positiva människor man mår bra av är bra. Jag känner att jag har fått mycket positivt av bloggen...

Nästa månad blir jag 30, hjälp... Försöker dra ner på det negativa tänket men sen blir man påverkad av andra. Andra påminner mig ofta om att jag är singel och visst känner jag mig trygg i att inte behöva stå ut med någon stolle. Tror du att min chans att träffa min soulmate är högre nu? Närmar sig mötet? Jag har en aning om vad jag bör göra först, så helt hopplöst är det inte.

Nu ska jag njuta vidare av min lilla utflykt till sjön. Fantastiskt väder idag... Ta hand om dig Es och ring till läkaren om det gör väldigt ont. :)

Kram

Svar: Gör det du känner att du ska göra.. då spårar du rätt... och kärleken kommer... det ska du inte oroa dig för.. kram :)
Esmaralda

67 Smöla:

skriven

Jag vill ha riktig kärlek, när kommer det?

Svar: Det kommer.. det är allt jag kan säga och den är riktigt ! kram
Esmaralda

68 Catte:

skriven

Funderar ofta på just det du skriver om. Ibland kan jag bli arg på mig själv och undra vad det är för fel på mig, för jag har bara hitte-på-problem. Ändå lyckas jag inte känna glimten i ögat och glädje över att ha det så ’lätt’ och okomplicerat. Behöver kanske ’problemen’ för att känna mig levande? Upplever på nära håll flera som kämpar med ’problemen’ du beskriver och undrar ibland hur några av dom orkar se så positivt på situationen, medan andra är mer påverkade som man kan förvänta sig. Vi är ju oss själva närmast och olika saker påverkar oss olika hårt och vi har olika lätt eller svårt att vara lösningsorienterade. Enkla saker kan sänka mig och jag behöver - eller åtminstone tilllåter jag mig - att gå ner mig tills jag skrapar näsan i botten, sen gräver jag en djupare grop innan jag vänder det. Mitt största problem är nog att jag blir less på att bara flyta med i livet utan att åstadkomma något eller njuta av det.
---
Häromdagen försökte vi reda ut saker (läs: bråkade om att vi bråkar). Har känslan av att han inte vill att jag ger upp och försvinner. Inget direkt och konkret, men några saker han sa kändes mer personliga och ärliga än någonsin. Misstolkade jag för att jag önskade? Har så svårt att lämna, för efter att vi pratat så känner jag mer igen. Känner han att det ändå var bra att vi försökte rensa luften? Har han koll på vart han har mig? Nu efteråt känner jag mig inte lika dränerad på energi som innan, så jag tycker det var bra att prata även om känslorna förvirrades.
---
Hoppas du fått bra smärtlindring nu. Tror inte det finns någon vinst med att inte ta smärtlingding utan bra om man kommer igång långsamt och framförallt att du minns att kroppen jobbar på högvarv med att återhämta sig. Hoppas ni haft bra väder och du kunnat njuta en stund utomhus och kanske tagit ett tv-seriemaraton. :)
Kram Catte

Svar: Det är vanligt att man efter ett gräl tenderar att tycka mer om.. men ofta handlar det om rädslan för att bli övergiven och ensam... och då kan man behöva jobba lite med sig själv och sin egen trygghet ! Fast man måste ju rensa luften ibland och man måste kunna gräla också !! Kram o tack för hälsning.. känns bättre nu... :)
Esmaralda

69 Skorpan:

skriven

Taxk Es!
Bara det inte tar eviga tider så..
Fast iofs skulle jag väl hinna magra lite före i så fall ;). Knappast.
Kram Skorpan

70 linnea:

skriven

Snälla Esmaralda, är detta min enda chans nu? Blir det bra om jag försöker med N? För det finns väl ingen perfekt ändå, eller hur? Nån som det skulle kännas bättre med?

71 Undrar:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du något pågång för mig? Att jag är i en relation ganska snart?
Eller verkar kunna stå själv/ ensamstående ett bra tag till?
Kram

72 GHOSTWRITER:

skriven

Det bästa jag hört är att "Tänk inte bara på att andra har det värre, för det just du går igenom, är det värsta som hänt dig i ditt liv". Att alla andra har det värre löser inte exempelvis min sits eller sorg (som du säger). Skickar återigen healing och styrka till dig precis nu!






Denna killen som har hjärta på min lista, är han någon att satsa på? Lite snabbt men jag kände en dragning.




Stor kram!GHOSTWRITER

73 mamma:

skriven

det känns bättre på hemmafronten nu, börjar känna igen min man igen, hoppas det håller i sig. samtidigt tänker jag nästan konstant på en annan man. precis som att ha två stigar framför sig med två olika val; en stig som nu börjar kännas mer trygg efter ett stråk av minfält som jag med svetten i pannan har försökt ta omvägar förbi vilket varit dränerande på energi men som nu börjar bli förutsägbar lunk igen. Den andra stigen leder iväg mot spännande outforskade marker men jag vet inte riktigt vart den leder då det är lite skymd sikt, får en bra känsla med denna stigen fast samtidigt en känsla som är svår att definiera, lite som monalisas leende, en gåtfull känsla, därför drar jag mig för att testa.

Alla kämpar vi med våra inre och yttre kamper. lycka till med din kamp! jag tycker många som får cancerbesked verkar så påfallande lugna trots att de befinner sig i en svår situation.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: