Omfattande och extremt....

Mina drömmar är så  omfattande och  så extrema att jag vet att jag aldrig kommer att leva dem, säger eller tänker somliga.

Okey.

  Ibland gömmer man sig bakom  extremdrömmar… som man vet ändå inte går att uppfylla och då blir det liksom en saga.

Kanske du drömmer om att gifta dig med en atletisk  asiatisk man och bo i coolaste våningen på Manhattan med  utsikt över Central park.. eller så drömmer du om att arbeta med uppfödning av tävlingshästar, fast du aldrig  ens varit i närheten av en häst.. eller varför  inte drömmar om att arbeta för läkare utan gränser… fast du  är 64 år och har ett förflutet som snabbköpskassörska.

Somliga drömmar KAN man inte leva

Och det bör man vara medveten om.

Insikt mina vänner, är A och O.

Blir man alltför orealistisk då blir det en stoppkloss som hindrar dig från alla de andra drömmarna… som du  KAN leva och drämed  predestinerar  du dig själv  till ett tråkigt liv

Vill jag nu absolut leva drömmen om den asiatiska mannen och våningen på Manhattan då får jag plocka ner det hela i sina beståndsdelar….. att träffa en asiatisk man är ju fullt möjligt… men att bosätta sig vid Central Park… inte fullt lika möjligt såvida du inte har massa miljoner undanstoppade. 

Därmed kan du gå halva vägen och ha fokus på asiatiska män.

 

Är din dröm att arbeta för Läkare utan gränser.. och du står med ena benet i pensionsåldern.. och inte har minsta vårderfarenhet… ja, då finns det  flera olika ideella verksamheter som du kan ansluta till och arbeta för !

Fastna alltså aldrig i en hopplös dröm

Gör om drömmen så den blir rimlig och genomförbar

Eller så lägger du den helt på hyllan och aktiverar en annan, mer möjlig, dröm!

Kram & kärlek

💖

1 Tingeling :

skriven

God morgon!
Jag sa till mitt barns pappa att jag inom ett år funderar på att göra min praktik utomlands, och ta med mig dottern. Det är alltså praktik och inte resten av livet. Han sa nja det får vi se om jag säger ja till. Jag fattar att vi har gemensam vårdnad och jag inte bara får dra med henne (dock har jag ju henne 70 procent av tiden). Men det är ju HAN som är rädd, och varför ska hans rädsla styra mitt liv? Jag sa han självklart är välkommen att hälsa på när han vill (han är ledig långa perioder) och att vi också kommer åka hem, för jag tänker välja ett land i närheten av Sverige. Och möjligen ta ett land där man kan åka båt till så han inte behöver flyga. Och han säger bara nej. Jag försöker hitta en bra balans här. För hade jag fått välja fritt hade jag dragit till andra sidan jorden. Inte rättvist! Varför kan han inte mötas halvvägs. Riktigt irriterad. Ska jobba på detta nu...

För det vore en dröm för mig, bo i ett annat land även om det bara är veckor! Och den är genomförbar.

Nåja, nu ska jag lugna ner mig 😁

Kram!

Svar: Känns som han behöver lite tid på sig att tänka och smälta... chansen är fortfarande god att det blir som du vill... kram :)
Esmaralda

2 Jennifer:

skriven

Godmorgon och hej fina Esmaralda. Vilket bra och tänkvärt blogginlägg idag! Får du nånsin hjälp eller tips av andra sidan om vad du skriver på bloggen? Kloka och bra inlägg!

Jag har nog haft stora drömmar
som jag nu börjar inse att aldrig kommer att förverkligas. Som yngre var jag övertygad om att de kunde bli sanna, kände ingen tvekan. Att jobba utomlands för en internationell organisation. Men nu är jag oförmögen att ens klara av mitt vanliga arbete på grund av kronisk skada och värk. Att få en stor egen familj med flera barn. Kommer inte att ske, är för gammal och har aldrig
mött kärleken. Och mycket
mera.

Nu reser jag i en del av världen som jag känner stark dragning till, det finns förstås flera. Men jag undrar om jag kommer att få tillhöra den världen så som jag längtar efter, på ett eller annat vis?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja ibland kör det ihop sig och står still i skallen när jag ska skriva blogginlägg och då ber jag mina vägledare om hjälp.. och de hjälpen brukar komma :) Du ville ha många barn... men du har ett, så lägg ditt fokus där.... chansen finns ju för ett barn till men det är viktigt att leva i nuet och ta hand om det man har. Då attraherar man positivt. En speciell kärlek kommer dessutom... så på sätt och vis får du leva din dröm även om den kanske inte är exakt så som du såg den från början.. kram :)
Esmaralda

3 Kiara :

skriven

God morgon Es!
Min dröm är att bli helt återställd, träffa mannen i mitt liv och bilda familj, bli förskolelärare samt ut och resa för att se världen och för att uppleva olika kulturer. Självklart gör det inget om mitt liv har inslag av härliga middagar med vänner, roliga utflykter och förhoppningsvis bli mormor/farmor. 😊

En nyfiken fråga gällande mitt första barn; ser du om jag kommer jobba ända fram tills jag går på mammaledighet eller kommer jag sluta på mitt jobb innan jag ens börjar gå på mammaledighet (typ några månader innan)? OM jag skulle sluta innan jag går på mammaledigt hur löser sig det då med pengar och vad kommer jag göra fram till mammaledigheten? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har egentligen haft två drömmar när jag var liten att vill blir polis eller präst. Har aldrig få såna möjlighet.

Även om jag har alltid dröm om få en snyggt man som andra har såna.

Jag vill har en snyggt man som lite välträna, brun hår och såna.

Jag vet inte om jag kommer lyckas att få såna.

Det är ibland orättvisa när jag ser väl andra kvinnor har en män är så snyggt men hoppas på väl jag ska få såna också något gång...

Ha det nra

Svar: Du kommer en dag att ha en fin man, den saken är klar... kram :)
Esmaralda

5 Camilla:

skriven

Kära Es, jag tackar dig för ditt senaste svar om förändring till det bättre i mitt liv, nå, har nu i 8 år kämpat på med många olika svårigheter så hoppas verkligen snart börja se nån ljusning. Annars, jag har en återkommande dröm, om en ljusgul katt jag hade, den bara försvann en dag, ack, så jag ändå har sörjt den, många många drömmar har jag haft om den, så även inatt, sörjer över att inte veta den gullekissens öde, därför drömmer jag säkert om den. KRAM

Svar: Ja, den katten finns ofta i dina drömmar. Det ser ut som om din katt hittade ett nytt hem.. någon som behövde den mer... kram :)
Esmaralda

6 Lotta:

skriven

Ja, att trivas med livet och vara lycklig är min dröm. Detaljerna i det är inte svåra alls, utan självklara och går att uppnå, men jag har aldrig haft så stor tur i livet utan fått kämpa hårt. Jag ger aldrig upp, men tycker att jag är värd lite flyt nu :)

Ser du hur mitt och M:s möte blir nu när vi ses igen om en vecka. Ser fram emot det så mycket.

Ha en fin söndag
Kram L


Svar: Bra att du inte ger upp, för flyt kommer !! Det kommer gå din väg. Kram :)
Esmaralda

7 HuldaMaräng:

skriven

Gomorron!!
Jag har ju en stor dröm som är få förunnat att få förverkligad. I stort handlar det om att göra bra saker för mig och andra...
Än så länge har den inte slagit in, men tills den gör det, så verkar jag där jag är nu i livet. Samma mål men i liten skala.
Men ååh vad lägligt det skulle vara om drömmen slog in NU!!!
Stor kram

Svar: Det känns som om det här är en dröm som du kommer att leva... kram :)
Esmaralda

8 Extra anonym idag:

skriven

Nej, inga orealistiska drömmar här inte. Vill bara kunna leva livet på ett så bra sätt som jag bara kan trots det som inte är så bra.
Önskar ibland att maken ska glömma sig och avslöja sig och visa sitt riktigt elaka ansikte inför släkten. Som det är nu så är det bara avsett för mig. Har dock inte förekommit så ofta på senaste tiden då vi ska fira flera anhörigas födelsedagar och jag vet att han är rädd att hans elaka sida ska komma fram till andras vetskap. Det kallar jag slugt och att han vet vad han gör. Tror du att det kommer att ske, att han kommer att avslöja sig själv? Sorgligt att en människa kan förändras så mycket av sjukdomsmotgångar. Risken är väl stor att det blir värre i stället.

Kram

Svar: Nja, jag tror han är rätt försiktig med detta, han vill inte tappa den person som andra ser honom som ! Kram :)
Esmaralda

9 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du om det kommer bli bra när vi bytt förskola? Varför beter sig alla så konstigt? Jag har fått tagit så mycket skit, håller på att gå sönder.

Kram och kärlek.

Svar: Ta inte med något av det gamla till det nya... det känns viktigt.. kram :)
Esmaralda

10 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, är T lite intresserad igen ? Tror han tycker att jag är fin som en förbjuden frukt.
Försökte få honom att tänka i en liten annan bana när jag sa tänk på det här paret. Åldersskillnad...
Vet ju att han inte är min soulmate. Men hade en önskan när madame var med och hjälpte till.

Kram

Svar: Han har ett intresse... det är inte borta... kram :)
Esmaralda

11 Jennifer:

skriven

Hej igen fina Esmaralda! Jag tänker göra en sak idag som är lite våghalsig, känns det för farligt?
Kram
Jennifer

12 Malin:

skriven

God morgon Esmeralda! Ja, drömmar spökar till våra liv. Att dock veta om drömmen är ouppnåelig eller ej är svårare. Dessutom kan andra personer sätta käppar i hjulet. Jag tycker du har rätt i att det ibland är bättre att lägga den på hyllan och aktiverar en annan.
På tal om drömmar. En dröm jag har kan jag inte styra. Jag dras dit och varje gång knyter sig magen. Kärleken och känslorna är så starka. Magnetisk varje gång vi ses. Ska vi satsa? Reder vi ut orkanen vi i så fall kommer orsaka? Vad ser du? Önskar dig en fantastisk dag.

Svar: Tveksamt.. det känns som om det kommer någon annan längre fram... kram :)
Esmaralda

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Från ett regnigt Stockholm ...

Några riktigt stora drömmar kan jag inte säga att jag har längre..men...
Är det så hemskt att inte ha drömmar ?
Måste man alltid jaga ngt
Lever jag då nu ett fattigt trist liv...Nej !

Nog är jag ensam och visst skulle jag vilja ha en man i mitt liv och fler vänner
Men jag är nog ganska nöjd ändå så länge jag kan ta mig ut i naturen har tak över huvudet och mat på bordet
Något tråkigt liv det har jag defenetivt inte !

Kram Anki med flock

Svar: Nejdå, några stora drömmar behöver man alls inte ha... och att ha en hyfsad hälsa kan vara bra nog.. så är det för mig också... fast en dröm är ju kryssningen jag ska göra till våren... ibland poppar det fortfarande upp lite drömmar.. men de får ju inte vara av det slaget att man nonchalerar allt det bra man har i nuet... kram :)
Esmaralda

14 Rosviol:

skriven

Min lilla dröm just är att kanske kunna komma iväg och se en viss artist uppträda i början av året men hade det varit möjligt? Tänker då resa och boende kostar sin slant å jag har rätt kort om tid för spara ihop den summa det kommer kosta isf.. Blir osäker om det är verkligen är vettigt att "slösa" på något så simpelt som nöje men känner samtidigt att jag vill såå ehh.. Inte helt lätt , nej! 😋

Svar: Ibland måste man prioritera det man så gärna vill.. det ger inte bara glädje för stunden utan även energi för ett bra tag framöver.. kram :)
Esmaralda

15 Mikael:

skriven

Omfattande, extremt, drömmar...

Nu om någonsin är allt möjligt mer möjligt än någonsin, kvinnor i rymden och tusen miljoner andra saker, och det har inte ens börjat...., frågan kanske man ska ställa sig ifall man verkligen tänkt igenom det hela med sina drömmar, allt kommer med konsekvenser och saker visar sig kanske vara vad man absolut inte ville, när man väl uppnått dem, eller halvvägs dit, problemen börjar väl när folk inte drömmer, blir sura och stannar kvar i sina förhållande, jobb osv. och slår ihjäl varandra, skulle en hel del nog säga som lär ut saker, finns många olika vinklar på det hela, olika saker passar olika människor och hur man uppnår dessa drömmar, Google har många bra svar.

den senaste forskning är makalös, vi står väl någonstans där man upptäckte att jorden inte alls är universums centrum, eller något, fast 1000 ggr värre, är man inte knäsvag av sig så kan man kolla på Gregg Braden och Bruce Lipton, de blev inbjudna till FN för att hålla föredrag, de som satt där från världens alla hörn blev väl smått förbluffade då de vände upp och ner på många föreställningar.

Sista avsnitten i på säsong 3, nr14 och framåt

https://www.gaia.com/series/missing-links

Vad som är extremt och omfattande och möjligt eller inte har väl flyttats fram väldigt fort det senaste århundradet, oppenheimer, på ålderns höst, blir alldeles kallsvettig när han beskriver dagen då han uppnådde en dröm, det blev lite mer än han tänkt sig

https://youtu.be/jO43hNecYp4

Dröm och lev era drömmar då de nog inte är så extrema, men kolla upp era drömmar, och fundera på om de verkligen är något, då man ALLTID får göra avkall på något annat i sitt liv, som man kanske inte hade tänkt på, vad man drömmer om ändras nog med tiden.

Den asiatiske mannen..., även proffsen kan misslyckas, Paul hjälper många att nå sina drömmar, som även han har presenterat sitt arbete för FN, själv envisades han med att träffa snygga kvinnor och misslyckades, tills han använde en del av sin egen teknik och träffade sin fru

https://youtu.be/imKo4Oy0hC8

Kram
Mikael

Svar: Intressant, som alltid :) Kram :)
Esmaralda

16 Undrande:

skriven

God morgon!
Vintern närmar sig med stormsteg och det hade varit mysigt att dela den med någon.
Är det någon kärlek på väg in?
Är mannen på kontoret något att vänta på eller ska jag säga tack och hej och leta vidare?
Kommer han att reda ut sina problem och är intresset seriöst?
Borde egentligen städa idag men det är rätt trevligt att ligga och lyssna på regnet utanför så jag tror jag prioriterar det en stund till!
Ha en fin dag!❤️

Svar: Känns som om du ska leta vidare, och du kommer hitta rätt.... kram :)
Esmaralda

17 Nalle:

skriven

Hej Esmaralda.

Ja bra tänk att fokusera på rätt start i början. Sen går inte livet att styra. Kanske det blir något ännu bättre än vad man tänkt sig.

Esmaralda.
Självklart söker även jag någon att dela livet med. Redo för ett förhållande ett mysigt ett.
Är det honom det kan ordna upp sig med nu framöver?
Eller är det någon ny?

Blir det ett försök tillsammans med honom?
Kram

Svar: Svårt att säga, just nu är det fifty fifty... men du märker snart... kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Men vad om man inte har några desto större drömmar, är man död då? Känns så ibland ;). Eller drömmar jo, men tiden måste antagligen arbeta för mig...

Vet ju vad som är min livsuppgift, men vad är det som jag behöver för att må bra? Gå i skogen kanske ;), men annat? Karln?

Avfärd idag för barnet då, må hon få det bra på resan...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Motorn och glädje och drömmar att leva är ibland svårt.. det kommer sig inte alltid naturligt....ibland räcker det att an tänker efter och fattar ett nytt beslut och det kan vara något i det lilla... kram :)
Esmaralda

19 Hon:

skriven

Hej,
såg att han planerar en resa till Mallorca snart samt kontakten från hans sida rätt så sval.. kan jag ta det som tecken på att vi inte längre är tillsammans? Han ger ju mig aldrig ett klart svar om jag frågar honom rakt ut ju. På nåt sätt kanske jag håller tillbaka då jag vet 100 % heller och inte tillåter mig leva singelliv fullt ut vilket kanske är rätt dumt..
Kram

20 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Detta potentiellt nya jobb, ser det ut att passa och kunna bli bra eller bättre än där jag är nu?
Verkar intressant och närmare mina egna värderingar.
Tack!

21 Mirre:

skriven

Godmorgon Es,
jag vill tro att alla drömmar är genomförbara men det tar ofta tid och hårt arbete för att uppnå en dröm :)
Es kommer jag bli sårad om jag träffar honom igen?
Kram

Svar: Risken finns men den risken finns ju alltid på olika sätt... kanske du ska träna dig på att våga ? Kram :)
Esmaralda

22 En vädur:

skriven

Amen sister! ✨🙌✨

Jag affirmerar (bokstavligen) skiten ur en del drömmar, men bryter ofta upp det i mindre steg - och ibland ändras drömmen i processen! Fullt naturligt. Det viktigaste tror jag är att drömma och tro på sin kapacitet - ibland behöver det inte handla om stordåd!

Sedan är jag född vädur och kämpar med tålamodet däremellan ;-)

Ez - kan kontakten fördjupas med någon av de nya? Får du någon detalj om vem? Ex utseende. Jag känner in och är aktiv men skulle kännas fint att höra vad du ser.

Stor söndagskram till den goa ligan som huserar här inne!

Svar: Ja, kan man förstå sin process och leva med i den så är mycket vunnet ! Ja, kontakten KAN fördjupas med en och jag tror du själv känner in vem det är... kram :)
Esmaralda

23 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få träffa M honom många gånger och ser honom? Kommer det blir bra relation när jag är kändis i framöver?

Ha det bra

24 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska jag behöver har ångest eller var nervös inför möte av nästa måndag?

Kommer dom tar positiv om samtakontakt?

Ha det bra

25 Jossan :

skriven

God morgon!

Söndag igen och helgen gick såå snabbt! För snabbt faktiskt.. men det bästa är att det är 5 arbetsdagar kvar innan det är höstlov. Både vi lärare och barnen behöver va lediga. Det märks så tydligt att de är trötta.. sen efter lovet är det bara ca 6 veckor till julen. Det går såå snabbt. Man hinner inte med. Snart är det väl sommar igen!

Mötet med cheferna gick bra i torsdags. Jag ska nog vara glad över de incidenter som hände dagen innan så de verkligen förstod vad som står på. Jag sa det att jag var orolig att jag var påväg in i väggen. Sen sa jag att jag var lite orolig att de inte skulle tycka jag passade som detta eller att jag inte klarade av mitt uppdrag. Men chefen sa att det finns de som inte berättar och de slutar inte bra medans andra som berättar utvecklas mer. Så vi ska lösa detta tillsammans..

Jag pratade med en kompis som gått in i väggen... Han hade sen gått till de som fått barn och berättat. Vet inte om jag blev glad eller om jag kände att det var ett svek. Men tjejen sa att jag kan komma så fort det är något för hon finns där för mig.

Igår hade jag tjejmiddag. Det var rätt trevligt. Men utan bebis. Lite skönt men man längtar ju efter honom 🥰. Han kom snabbt så vi fick säga hej till honom.

Kan du se vad som kommer hända framöver?

Kram

26 Ia:

skriven

Hej
Drömmar har man och drömma ska man ha

En dröm jag har är att vinna flera miljoner, vilket aldrig kommer att så in! får vara glad om jag skulle vinna över huvudtaget

En annan dröm är att skaffa hund, nu passar det inte in i mitt liv.
Kommer drömmen att slå in, kommer jag att leva med hund?
Eller det bästa, kommer min soulmate ha hund?

Kram

Svar: Ja en dag kommer du att ha både soulmate och hund.. kram :)
Esmaralda

27 Bubbel:

skriven

Kommer jag att få nya chanser?

Svar: Ja, så ser det ut... .kram :)
Esmaralda

28 Boudica:

skriven

Ja jag har ju min dröm, som jag går sakta fram mot, mycket jag behöver innan jag kan uppnå den. (Hoppas bara jag hinner fram innan jag blir gammal! ;))
Och det är därför jag plågar mig med detta pluggande, som ett steg fram, men motivationen på senaste har varit trytande. Så nu har jag massor att göra. Och ångest på det!
Men det finns ett hopp, du har många gånger sagt att jag kommer leva min dröm. Ett litet driv! :)

Mobilen ska sättas undan, idag, likaså de sårade känslorna, så att jag kan få någonting vettigt gjort idag!

Men jag måste bara få veta, för att släppa det, lite elakt kanske men... Ser du om han känner någon ångest att det blev som det blev, att han sårade mig, eller har det haft någon påverkan på honom?
Något måste han väl ha känt?

KRAM

Svar: Det här är en dröm som du kan leva.... fokus är viktigt för att lyckas och ha du bara det så går det din väg... !! Han har tänkt på det.. men någon ångest , så starka känslor tror jag inte han känner.. kram :)
Esmaralda

29 Michaela:

skriven

Jag har inga extrem drömmar utan vill bara ha god hälsa, ett jobb som jag trivs med, få dela mitt liv med någon kärlek och vänner o familj. Det är grunden. Sen finns det självklart lite små drömmar om saker och ting men inga överdrivna saker.

Fick igår en stark känsla av att skicka ett sms. Varför vet jag inte men lyssnade och skickade och fick svar snabbt. Hoppas att det påverkade något i alla fall.

Söndag och ösregn. Snart är ännu en hemsk vecka till ända. Hoppas att nästa blir bättre! Tandläkare. Sjukgymnast och läkarbesök mm står på schemat. Hade varit kul med något spännande och överasskande också men sånt händer sällan mig tyvärr. Men viktigast är att må bra!

Ha en skön söndag!
Kram

30 Smöla:

skriven

Vem är det som vill få kontakt med mej och vad vill denne? Det är nån i min lägenhet som gör väsen och jag hör röster.. Tacksam för svar!:)

Svar: Känns som om det är en man som vill meddela dig något som du inte ska glömma.... jag ser inte vad... det handlar om något bra för din egen del... han tittar in ibland och vill dig bara gott... kram :)
Esmaralda

31 Misstjejen:

skriven

Hej

Är det känsla som jag får ibland... så betyder inte väl jag är kär i någon utan det är kärlek kommer ifrån andevärlden som jag får.

Såna får jag ibland som en känsla men tänkt väl kan det vara ifrån andevärlden som ger kärlek till mig?

Ha det bra

Svar: Ja, så är det... och du får mycket kärlek från andevärlden.. kram :)
Esmaralda

32 Jossan:

skriven

Kommer jag få närhet snart? 🙄🙄

Kram

33 EPM :

skriven

Godmorgon!
Så närmar sig denna helgen sitt slut... det går för snabbt!

Jag vill ha någon i mitt liv, samtidigt vill jag vara själv... Känns väldigt splittrande!
Som att jag blivit vilse inne i mig själv... 😔

Kram

34 Skrållann :

skriven

Hej!
Klokt som vanligt;) Grejen för mig är att jag har flera olika drömmar och jag blir osäker på vilka jag ska satsa på?! Jag tycker oftast det finns för mycket att ta hänsyn till. Även om man plockar ner och delar upp drömmarna för förverkligande så är det oftast någon i ens närmsta närhet som har synpunkter och det hämmar mig och för att inte riskera självförtroendet för mycket väljer jag ofta att strunta helt i det nu för tiden och det känns trist. Kanske är det iof för att jag ofta velar. Allra helst när det gäller yrke, ena dagen vill jag jobba som apotekstekniker, nästa inom äldrevård och sedan vill jag utbilda mig till florist och dessutom vill jag skaffa hund. Klart min man och omgivning aldrig tar mig på allvar när jag har så många drömmar som det aldrig blir något med😂

Kram❤️

Svar: Kanske du ska rangordna drömmarna i turordning.. då blir det lite lättare att processa dem... kram :)
Esmaralda

35 Mej:

skriven

Hej esmaralda.

Blir det en flytt till just den staden?
Eller kan det bli någon annanstans?

36 Anki:

skriven

Godmorgon Es <3
Igen
Läste mitt inlägg och det var nog lite väl fyrkantigt .Ibland "vaknar man på fel sida" så att säga ;-) Förstår vad du menar och visst ska man drömma ! Inom rimliga gränser <3

Dream on !

Kram Anki med flock som inväntar mindre regn innan söndagsprommenad

Svar: Ingen fara med inlägget :) Och lite drömmar mår man väl av.. bara man är förankrad i verkligheten :) kram på dej och flocken :)
Esmaralda

37 Orolig:

skriven

Hej esmaralda.

Mötte en kvinna igår. Har inte mött henne på flera år. Hon har bott utomlands. Hon var riktigt elak mot mig under en tid och jag känner mig inte glad över att se henne igen. Helst vill jag att hon håller sig borta för från mig. Hon kände tydligen en tjej i det gänget jag var med och hon gick fram och pratade med den tjejen. Är bara rädd att hon gör så just för uppmärksamhet gentemot mig. Vill att hon håller sig borta.
Ser du om hon vill mig något illa? Kommer ställa till med problem?
Bryr hon sig om mig eller är jag oviktig för henne?
Kram

Svar: Du är inte viktig för henne och du ska inte heller göra henne viktig i ditt iv.. hon är helt utan betydelse för dig.. kram :)
Esmaralda

38 Rädd:

skriven

Hej E!

Skulle det bli bättre om vi byter till ett ställe som är utanför det här området, där inte personalen känner varandra? Kommer de gamla fröknarna inse och t till sig allt någon gång?

Kram och kärlek.

39 Kiara :

skriven

Kära Es!
Gör ett nytt försök...

En nyfiken fråga gällande mitt första barn; ser du om jag kommer jobba ända fram tills jag går på mammaledighet eller kommer jag sluta på mitt jobb innan jag ens börjar gå på mammaledighet (typ några månader innan)? OM jag skulle sluta innan jag går på mammaledigt hur löser sig det då med pengar och vad kommer jag göra fram till mammaledigheten? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

40 Extra anonym idag:

skriven

Tack för ditt svar. Ja, så är det ju. Får ju i alla fall träning med att orka med elände säger jag med galghumor. Blir nog en superhuman i nästa liv... eller så slipper jag. Känner att änglarna är med mig... stryker mig ofta över händerna.

Kram

41 AnnaK:

skriven

Ska ta min första körlektion imorgon och körkort är lite av en dröm. Är nästan redo att banga då jag är livrädd och bekymrad över den ekonomiska biten kring det hela. Fixar jag det?

Kram 🤗

Svar: Ja på ett eller annat sätt fixar du det eftersom jag ser dig köra bil... kram :)
Esmaralda

42 Alie:

skriven

Drömmar är bra, dom för oss framåt. Alla drömmar går så klart inte att genomföra utan förblir just drömmar, vilket är bra tycker jag. I drömmarnas värld får vi ta ut våra vidder till maximal och orimlig nivå, just för att det är fantast o dröm.
Endel drömmar slår vi fast vid och gör till sak för att det är menat så.

Jag önskar jag hade skrivit ner alla mina drömmar genom åren, vilken fantastisk läsning det hade varit , för mig själv..

Mitt liv blev inte som jag trodde det skulle bli, dvs man, barn o hus. Jag trodde tidigt att jag skulle bli gravid först bland mina vänninor, men jag blev barnlös.
Mitt liv tog en annan vändning och fortfarande är jag inte tillfreds med ”min dröm” av mitt liv hur det var tänkt.., förhoppningsvis kommer den... 💫✨

43 <3:

skriven

Vill M att jag svarar på hennes meddelande ?
Hur känner hon. Vill hon bli vän igen.
Kram

44 Erika:

skriven

Hej! Inatt drömde jag att en vän var gravid, vad kan det ha för betydelse?

45 ThereseC:

skriven

Hej Es!
Sådär brukar jag också tänka. Jag nästan stör mig på folk som deklarerar att de skulle vilja bli skådespelare och sedan bittert ondgör sig över att de tyvärr är för fula och när man påpekar att de kan börja i det lilla och kanske gå en teaterkurs så ser de sårade ut och känner sig missförstådda.

Igår hade jag brorsan och brorsdottern på besök. Brorsan berättade att T har haft en jättejobbig vecka där hon bråkat med en kompis vägrat gå till skolan och hävdat att hon är sjuk. Vi hade bestämt att de skulle komma men han ringde mig på morgonen och förklarade läget och sa att T var i baklåst läge och att han inte hade stora förhoppningar om att de skulle komma iväg. "Ibland kan hon ändra sig när medicinen kickat in men jag har inte några stora förhoppningar just nu tyvärr" sa han.
Jag väntade en stund tills jag trodde att medicinen börjat verka och så skrev jag ett sms till T och frågade om de skulle komma och att jag skulle tycka att det var roligt om de gjorde det. Sen skickade jag en bild på Willem där han tiggde godis och sa att jag hade lovat att han skulle få av henne om hon kom.
Hon svarade "åh vad söt!" Och sen ringde brorsan och sa att hon hade ångrat sig och att han måste skynda sig att få in henne i bilen innan hon hann ångra sig.

Vi gick ut i skogen och plockade svamp och T vågade följa med eftersom jag försäkrade att fästingarna sover på vintern. Hon hittade till och med kantareller och vågade dessutom ta i dem trots att hon tyckte konsistensen var äcklig. På kvällen upptäckte jag att jag hade fått en fästing och blev lite bekymrad över att T kanske skulle glömma av att kolla sig om hon nu blev övertygad om att de sover.
Jag blev väldigt glad att de kom.

Kram Therese C ❤️

Svar: Vilken bra känsla du har... du agerade så rätt...och hade de inte kommit då hade ju systerdottern blivit arg på sig själv sen. ... nu det löste sig jättebra ! Och Willem fick sitt godis så det var ju win win :) Vita lögner är bra att ta till och fästingarna anfaller ju inte om vintern... problemet är väl bara att vi befinner oss i skarven och en och annan seglivad rackare går till attack fortfarande... kram :)
Esmaralda

46 Penny:

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar om du ser om min stora kärlek närmar sig? Ser du om han har barn och i så fall hur många?
Tusen tack i förhand! Kram Penny

47 Emmalina:

skriven

Hej Ez,


Finns jag i hans tankar...?

Kram

48 Dalkulla :

skriven

Jag har inte så stora pretentioner när det gäller mina drömmar. De är få, men ack så stora för min del. Min dröm är att få bo i ett litet hus, en trädgård inte stor, bara lagom. Ett litet växthus till det. Det är min stora dröm. Innerlig önskan att det blir så, en inte alltför lång tid av väntan på det. Du såg en gång i en seans att det skulle bli ett hus, en uppvuxen trädgård, så jag hoppas så mycket på det.

Kram

49 AnnaK:

skriven

Tänkte på en sak angående inlägget igår. Konstigt att det främst är män som anser det okej att berätta hur en kvinna ska se ut för att duga. Sällan och aldrig hör jag en kvinna med såna åsikter. Eller så har jag bara missat det. Har inget mansideal själv....det är andra aspekter än utseendet som styr. Lite tröttsamt att mäns åsikter om kvinnokroppen ska framhävas som något viktigt och intressant och något vi ska anpassa oss efter. Blä!

Kram igen 🤗

50 Llainen:

skriven

Hej,
Ser du om det blir jag och F i framtiden?
Ser du om jag får biologiska barn en dag?

Kram och tack på förhand

Svar: Kan bli någon helt annat, barn ser jag kommer en dag... kram )
Esmaralda

51 Helenb:

skriven

Min dröm är ett eget hus nära skogen. Tills dess önskar jag mig att få BO i ett hus nära/i skogen med frisk luft och med stor trivsel:)

52 Mathilda:

skriven

Hej!

Min dröm har länge varit att flytta utomlands. Jag tycker att jag har gjort det mesta för att jag ska lyckas med detta men det går oerhört trögt. Jag hoppas verkligen att min dröm blir sann. Ser det ut att dröja länge innan jag lyckas skapa mig ett liv där? Kram

53 Ghpstwriter :

skriven

Hm, du hade ju sett att mannen jag dejtade .. var någon jag skulle möta (jag väntade flera månader) och att när jag väl möter honom skulle det bara kännas så rätt? Fattar inte varför vi då inte får en ärlig chans ..?
😢 Är ju jättekonstigt!

Kram

(Du hade sett att jag skulle möta honom och jag frågade sen typ midsommar. Jag skulle möta någon speciell. Och när jag träffar just den här mannen så skulle allt bara kännas så rätt.)

Svar: Det kan ju trots allt vara så att det inte var denne man jag såg... men det ger sig... du kommer att veta... gör bara inte fast... kram :)
Esmaralda

54 Tjena:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om han kan tänka sig att delta på det jag önskar?
Kommer han att delta?
Kram

55 Monica:

skriven

Jag har varit i Sydamerika innan 2 ggr så det är ingen dröm. Men drömmen tycks vara uppfylld att jag har en bra buffert i år för att åka och hälsa på min son och svärdotter och två av mina barn-barn som bor i Argentina. Det är över jul också så slipper man den prestationsångesten man har varje år och åker i väg till värme och sol. Problemet är att det är så kolossalt varmt ca 30 -35 grader och det kan bli varmare vissa dagar. Dessa mygg är fruktansvärda. Jag fick stora myggbett. Stora som de gamla silverfärgade 5-kronorna. Fick söka läkarvård. Problemet är att min son och jag har många gånger kontroverser. Han har häftiga humörsvängningar och har ett stort kontrollbehov. Jag har ingenstans att ta vägen om han skulle bli för odräglig. Beträffande min buffert hur kommer den att se ut när jag kommer tillbaka till Sverige någon gång i januari? Är rädd för framtiden då jag kommer att få folkpension om ca 1 1/2 år och blir fattigpensionär då jag har större delen av mitt liv varit ifrån arbetsmarknaden p g a sociala fobier och mobbning. Men det kan inte bli värre än vad mina tillgångar är idag om man bortser min buffert som jag är rädd det blir en ände på. Har lite aktier som man bara kan hoppas och drömma om att man hamnar på grön kvist

Svar: Ekonomiskt blir det mindre men det ser inte ut att bli katastrof ! När det gäller sonen... så gå inte i polemik med honom när du är på besök... backa innan det blir gräl... det vinner du på... kram :)
Esmaralda

56 Gjostwriter :

skriven

Finns det någon chans att vi kan fortsätta dejta? Om han menar allt han sagt. Eller är det bara det att han verkligen inte är redo för seriöst och puschar undan sådana känslor...

När någon tar ett ”förhastat” beslut så brukar jag be till änglarna att de ska ge en chans till. Det har alltid blivit så.... Nu om något vill jag verkligen be om en chans till, en ärlig chans. Men att jag fortfarande blir mamma och lever mitt liv. Tror du det funkar? Att jag får en chans till?
Kram och kärlek

57 Camilla:

skriven

Har knappt några drömmar kvar. Känns som att det mest är graven som är kvar. Har alltid velat åka till Maldiverna men inte kommit iväg och nu är jag snart 70 så lär inte bli något.

I somras skickade min ex make sedan 25 år en vänförfrågan på FB men jag valde att inte bekräfta den. Vad ville han och hur togs det emot att jag inte bekräftade?

Kram och ha en skön söndag.

Svar: Herregud Camilla, ingenting är för sent... visst, du är 70 men resa kan du göra ännu i många år !! Jag känner starkt att du kommer till Maldiverna... ! Ex maken var nog mest lite nyfiken, jag ser ingenting seriöst bakom.. kram :)
Esmaralda

58 TILL EPM (33) :

skriven

Läste din kommentar och ville bara svara lite kort. Jag känner mig också vilsen. Och det är okej, för du kommer ju inte känna så föralltid. Och ”när” du inte vill känna så... det är då du kan göra förändringen. Hur förändringen ser ut, får du helt enkelt pröva dig fram i.

Kanske prova att skriva med andra? Sen om de känns rätt kan du träffa personen. Men börja smått och känn dig in i det.
Ibland kan skriva med någon generellt kännas mindre ensamt.


Men du kanske bara behöver en vän? Se dig omkring. Och ibland, enligt mig... kan saknaden efter att ”ha någon i mitt liv” faktiskt egentligen vara saknaden att ha något alls - så lite som en liten motivation eller något att se framemot. Om du förstår vad jag menar.





Nu blev de inte kort. Typiskt mig.

Stor kram
/ Ghostwriter

59 Skorpan:

skriven

Yey, vi hittade liye svamp idag o kanske det blir till sås sen :). Yngsta var med i skogen o fick sig lite frisk luft o motion på kuppen vilket nog kan behövas ;). Kanske en själv sover bättre också... Det undrar jag hur det kommer att kännas att dela säng med nån igen, kommer det att kännas som att ha kommit hem eller blir det en stor omställning? Fast vi sover kanske i olika rum...
Kram Skorpan

Svar: Det blir både positivt och negativt det där med att dela säng.... men det känns som om det positiva vinner... kram :)
Esmaralda

60 Jossan :

skriven

Nä nu har det gått på tok för lång tid. Tänk att jag varit singel i 1 år. Vi den här tiden hade J kommit tillbaka och jag trodde vi kunde ha en framtid tillsammans. Vad är det med honom som gör att han alltid finns i mitt bakhuvud?

Nä nu får den rätte komma så jag kan få närhet.. börjar bli helt matt 😂
Kommer det någon närhet snart? 😂

Kram

Svar: Jadå, du behöver bara se dig omkring lite bättre... kram :)
Esmaralda

61 Snödroppen:

skriven

Hejsan!
Visst ska man försöka upplevs sina drömmar. Som du säger, går det inte fullt ut så kanske det går halvvägs. Jag känner sååå igen mej i sista bilden, jag lever ett liv efter den andres önskemål och order, finns ingen egen vilja längre utan tillstånd. Men snart händer det nåt och efter det lever jag som jag vill och den drömmen tror jag på. Finns även mannen i mina drömmar med på ett hörn i mitt nya liv? Det känns som vi sakta men säkert snart träffas och får kramas igen, tror du det blir så?
Kram🌸

62 Anna E:

skriven

Har snoddas det bra nu?

Svar: Ja det har han:) Kram
Esmaralda

63 Michaela:

skriven

Kom på en dröm :) Sitta vid öppna brasan i Kålmorden under de mörka månaderna som kommer. Kan det se ut att bli av? :)
Kram!

Svar: Ja, det är en bra dröm som du kan uppfylla... börja planera... kram :)
Esmaralda

64 GHOSTWRITER:

skriven

Ja, du kanske blandar ihop och det är ju okej. Jag vet att det blir så ibland! Bara jag som är en (hopp)lös romantiker och tror det ska vara förutbestämt så fort det känns oerhört bra.

Lovar, ska inte köra fast. tack.


Kram och tack.

Svar: Jättebra.... jag kan se fel och du kan tolka fel... allt kan hända och det får man vara öppen för.. du som själv är medial vet ju hur det kan vara ! Men det viktigaste står fast... en speciell och innerlig kärlek för dig !! Kram :)
Esmaralda

65 Ljuva:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar han vara bestämd sig eller kan det ändras?
Kram


66 Browallia:

skriven

Jag har hela livet haft en extrem dröm som är omöjlig att uppfylla. När jag var barn så var min narcissistiska mamma dagmamma åt några dagbarn. När deras mammor kom och hämtade dem så brukade jag drömma om att jag med hade en snäll mamma som skulle komma och hämta mig. När jag har tittat på tvprogrammet Spårlöst på 7an så har det hänt mer än en gång att jag börjat gråta som ett litet barn när någon återförenats med sin biologiska mamma. Då har jag känt en stark längtan efter min riktiga mamma. En märklig upplevelse eftersom min narcissistiska mamma är min biologiska mamma.

Min största dröm just nu är att bli frisk och ha energi och ork att leva livet fullt ut istället för att ligga energilös på soffan och bara överleva.

Kram


Svar: Din barndom har inte varit lätt och därför tror jag att din mamma i ditt tidigare liv tar plats också i detta livet.. för inom dig vet du ju hur det ska vara... kram :)
Esmaralda

67 Karina:

skriven

Det kan vara intressant det här med att drömma. För vissa är kanske ett sätt att överleva i verkliga livet, men för mig mina drömmar har nästan alltid blivit mina värsta mardrömmar, kanske det är nått ”straff”.

Har en fråga kommer jag träffa någon via nätdejting eller via vän, jobb etc., och är han muslim eller kristen?

68 Agnes:

skriven

En dröm är att skrapa fram 3 klöver på triss, sedan, när det blir aktuellt, 100-tusen/mån i 25 år! Efter det så fixar sig resten av det jag ser som "drömmar" som ett smäck!

Däremot så insåg jag att det där med karlar får läggas på hyllan! Speciellt efter gårdagens inlägg. Som lixom nu blev den bidragande berömda droppen...

Krasst...jag är för gammal. Snart 59 så finns inte tiden för att boosta en mans ego. Jag blir inte kär, tror inte ett skit på det där som kallas kärlek, och sexet sköter jag på egen hand. Är ytterst kräsen med vad jag nu kan tänka mig att ligga med, och då jag anser att jag är alldeles för bra för de som visat intresse, så är det både snabbare o enklare att "fixa själv".

Vill även dansa, och män dansar inte. Och blir det inget dansat, ja , då är det Bye-bye.

Japp, för mig så skall jag ha nytta av att ha en relation. Är ytterst tråkig, då jag varken gillar soffmys, alkohol, hålla handen o annat trams.

Så tack för uppmaningen att lägga onödigt skit på hyllan!
Nu inriktar jag mig på att vara stolt o glad singel, satsa på nya jobbet, köpa triss, pula med lägenheten o gå på drop-in-salsa!

Åtminstone jag orkar inte vara blindtarm åt en man! =)

Kram!

Svar: Egentligen är det inga orimliga önskningar du har... du har preferenser hur en man ska se ut och vara... men det har vi alla.. mer eller mindre...och de som har mer, för dem löser det sig påfallande ofta i alla fall. Att hitta en dansant och trevlig karl... är fullt möjligt... sen måste det ju inte vara någon man vill leva med och gifta sig med.... bara ha lite kul tillsammans med när lusten faller på.. kram :)
Esmaralda

69 Skorpan:

skriven

Ja positivt är det väl om han vill ha mig i säng med sig ;D o det snart ;).
Tack Es!

Klarade oss undan regnet o jag fick mig god svampsås också, tänk så bra jag har det.. Synd bara att det är måndag imorgon, huga så fort tiden rinner iväg, snart jul ju.
Kram Skorpan

Svar: Ja tiden bara flyger... lite julklappar är redan inhandlat här :) Kram
Esmaralda

70 Styvmamman:

skriven

Hej!

Min styvdotter med familj har flyttat över 100 mil bort. Kommer de att bo kvar där eller blir det en flytt till närmare oss? 100 mil är långt och min man vill ju träffa sitt barnbarn.

Kram

Svar: De kommer närmare men det kan dröja... kram :)
Esmaralda

71 Mamman:

skriven

Hej esmaralda.
Drömmar är så viktigt.

Kan han tänka sig att delta på det jag önskar?
Kommer han att delta?
Kram


Svar: Det finns en chans... kram
Esmaralda

72 Gemini :

skriven

Jag har uppfyllt många rimliga drömmar! Å det är nice. Just nu drömmer jag om att få träffa nån men även få egna barn innan det är försent känns ju rimligt men mest hopplöst... jag tinderdejtar en del å tar dom alltid till samma ställe för en öl heheh dom som jobbar där lär ju undra snart.. mitt liv är så bra annars - men jag blir matt av att inte få uppleva kärlek som alla i min omgivning gjort :(:(
Kram !!!!

73 Penny:

skriven

Hejsan Es!
Jag undrar om du ser om min stora kärlek närmar sig? Ser du om han har barn och i så fall hur många?
Tusen tack i förhand! Kram Penny

74 Kiara:

skriven

Kära Es!
Gör ett nytt försök...

En nyfiken fråga gällande mitt första barn; ser du om jag kommer jobba ända fram tills jag går på mammaledighet eller kommer jag sluta på mitt jobb innan jag ens börjar gå på mammaledighet (typ några månader innan)? OM jag skulle sluta innan jag går på mammaledigt hur löser sig det då med pengar och vad kommer jag göra fram till mammaledigheten? Tusen tack i förhand! Kram Kiara ❤

75 Hon:

skriven

Hej,
Tror du han och jag skulle kunna bli vänner eller nånting?
Kram

76 Filifjonkan:

skriven

Jag drömmer att jag gifter mig med en bonde.
Jag vill ha landet, djuren och hela kittet i mitt liv

77 Hjälp:

skriven

Hej ES!

Jag har så dåligt samvete över den skadade duva som jag träffade på här nere i trapphuset. Jag ville så gärna hjälpa den men vågade inte ta upp den i lägenheten. Eftersom jag inte känner till stan så bra så vet jag vart man ska vända sig om man träffar på skadade djur. Jag mår så dåligt över detta. Kan du se om någon annan hjälpte den stackars duvan??

Kram

Svar: Ja, det ser ut som om den fick hjälp kort efter... kram
Esmaralda

78 Tiss:

skriven

Jag vill så gärna att alla mina vänner ska må bra. Jag försöker ställa upp så gott jag kan men det känns som att jag inte får något tillbaka.
Det känns som att jag skulle vara i en liten grop just nu. Ingenting känns kul, orken finns knappt. Vänder det snart?

79 N:

skriven

Hej es! Jag har tappat bort mina bilnycklar eller min pojkvän har tappat dom igår och vi är på resa. Kan du möjligtvis se var dom är??? Är i en väldigt jobbig sits just nu :( tror du dom dyker upp?

Svar: Jag är inte bra på att hitta förlorade saker. Kanske kan någon annan av er i bloggfamiljen hjälpa till ?
Esmaralda

80 Dahlia:

skriven

Min dröm är att inte vara ensam länge till, har inte varit med någon på nästan 10 år, och jag är redan över 30. Ska det vara så svårt?
De jag faller för, faller inte för mig. 🙁
Hittar jag någon snart att vara tillsammans med? I år eller nästa? Vill inte vara ensam längre! Vill ha närhet jag med!

Svar: Det kommer klicka och det kommer bli ömsesidig kärlek.. kram
Esmaralda

81 Mulle:

skriven

Hej Esmaralda.

Blir det en flytt just till den staden? Är det så det ser ut?
Eller kan det lika väl bli någon annanstans?
Kram

Svar: Det kan faktiskt bli någon annanstans.. kram
Esmaralda

82 Anna E:

skriven

Tack <3

83 Mm:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om jag flyttar tillbaka dit?
Kommer jag att vi där igen i närheten?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: