Transformeringen....

 Jag går igenom en transformering och det handlar om djur.

Förut har jag aldrig brytt mig så mycket om fåglar – men plötsligt  har fåglarna fått en roll i mitt liv. 

Jag har upptäck att de är individer

Det var ju Carina och Bengt som byggde sitt bo och la ägg  i min blomlåda på väggen… och så var det  koltrasten som var nästan tam och promenerade in i huset. 

Sedan kom Pärlan… en liten sädesärla som brukar komma fram och studera oss när vi sitter på utemöblerna.. han går så lustigt.. helt rak i kroppen och benen rör sig blixsnabbt.. och han går kors och tvärs över hela gräsmattan.. och letar säkert insekter.

Han bryr sig inte ens om  MG. 

Det lyser personlighet om den lille rackaren.

När han är någon meter från oss tvärtstannar han ochlägger huvude på sned och spanar in oss ordentligt.

  Sedan har vi det strävsamma paret Duva… och pappa Duva har väl inte alla hästarna hemma eller så är han bara tankspridd.

Han hade gett sig den på att bygga bo i den gamla antennen vid gäststugan. 

Han hämtade  kvistar och varje gång han la första kvisten så måttade han fel och kvisten föll till marken.

Så höll det på.

Fru Duva häll på att tappa tålamodet. 

 
 
 

Till sist fick maken  hjälpa honom och la liksom grunden till bygget genom att lägga 3-4 pinnar rätt.. sen fortsatte pappa Duva  och det blev  ett fint bo till sist. Men då hade han kämpat i flera dagar !

Jag har aldrig ens gillat duvor… har mest tyckt att de skitar ner.

Och nu plötsligt har jag en relation till det här paret.

Under sommaren har jag haft ett stort fågelbad på gräsmattan.. och varenda gång det varit tomt har duvorna blängt förnärmat på mig och det har bara varit att fylla på.  Spelade ingen roll om det regnat och fanns pölar överallt. Skålen ska vara full till brädden. Basta.

Vi har typ en miljon råkor i de stora träden runtom oss.  Dom har jag ingen relation till

Men däremot så kommer det en kråka varje morgon vid 7-8 snåret och tigger en bit godis.

Han sitter på staketet och när han får syn på oss glider han ner på gräset och  spatserar så han står ett par meter från oss och lägger huvudet på sned och liksom säger ” nå, var är mitt godis?”

Och då gäller det att man hämtar en brödkant eller vad som helst. Han är inte kräsen med maten.

Som sagt, det har blivit mycket med fåglar sista tiden !

Och nu är det på väg att spåra ur helt och hållet.

Förra veckan kom jag på mig själv med att prata med en SPINDEL !

Fattar ni.. de enda ljud jag brukar frambringa när jag ser spindlar är hysteriska skrik

Nu kom jag på mig själv med att konversera en spindel, typ ” Hej på dej Spindelmannen, så fiiiiiiiiiiiiiiiiina nät du kan spinna”

Alltså, jag jollrar och håller på och maken tror jag håller på att  bli komplett galen.

Spindelmannen har sitt nät från min blomkruka och upp mot väggen.

 

 

Ofta sitter han där mitt i nätet och myser… och i ärlighetens namn så är det en LITEN  spindel… kanske en unge eller en liten sort.

Ibland har spindelnätet blåst bort.. och det hade det gjort nu när jag skulle ta foto åt er… men så spinner han nytt. Han är en ihärdig rackare.

Om någon bara för en vecka sedan sagt att jag skulle döpa en spindel och PRATA med den.. så hade jag skrattat.  Och nu är jag där.

Vad månde nästa steg bli ?

Kram & kärlek

1 Helena Ir:

skriven

Jag är ingen rolig prick alls..och med det menar jag att jag inte är speciellt förtjust i fåglar..ogillar skator,livsfarliga flyger på folk..Och duvor skitar ner..det ska vara de där mindre sorterna ..blåmesarna,talgoxarna och allt vad de heter..De är fina med sin fågelsång!
Jag förstår att du pratar och döper t o m spindeln,för som jag förstått så bor det en stor djurvän i dig :) Fortsätt du med ditt..bjud spindeln på lunch,vetja :)

Jag blev inte sjuk..inne i ett skov i kroppen..glömmer hur det kan vara ibland. Denna gången är även ögonen angripna.
Hoppas på att få hjälp för det..
Måste ta mig till gymmet..åtminstone..inga sura miner..

Ha en bra dag..

Kram :)

Svar: En gång i mitt gamla hus hade jag en fin skata.. han gick in genom altandörren och promenerade runt i huset och sen ut igen.. ofta ! Han var bra nyfiken ! Skatorna samarbetade.. min förra hund Mimmi, en kelpie var snabb som en vessla men skatorna lurade henne.. var hon ute och hade något gott så drog en av dem henne i svansen och när hon for runt passade den andra på att ta godbiten. Kloka djur ! Ha det bra på gymmet och hoppas du snabbt kommer ur skovet... kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Vill vi månne veta vad nästa steg blir ;)? Ja det går väl att prata med allt o alla o som tur har du ju maken nära om det blir för häftigt Es. Kanske du ordnar med spindeltämjning o blir spindelpratare ;).

Har själv inga speciella kontakter til djur. Så småningom ska jag väl vänja mig vid kompisarnas katter också, hundmänniska som jag är...

Sista dagen på jobbet o det strular med löneutbetalningen, typiskt. Nåja, inget jag kan göra något åt. Det ska väl bli ett glas uppe bland höjderna efter jobbet o sen blir det alumnikväll efter det. Kan det tänkas hända nåt kul under kvällen Es? Nån flirt eller nåt ;).

Före kvällen finns det mycket att hinna med, sista chansen att visa vad man går för, på gamla jobbet... Tror inte att jag kommer att sakna det.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Spindelpratare, det hade varit något det !! Kan tänka att det blivit ett evigt ältande om nät och om att spinna :) De blir en bra kväll.. en flirt är inte uteslutet men du behöver vara på rätt humör... kram :)
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, vad är den främsta egenskapen män dras till mig för ? Är sällan killar i min ålder flörtar med mig. Gillar de inte mig. Min mamma brukar reta mig att jag har gubbtycke.
Delvis sant eftersom jag ofta ser åt lite äldre män.
Min soulmate kommer han vara tio år äldre än mig. Har svårt att se mig själv med en toyboy.
Kram

Svar: Din soulmate är äldre än du... kanske inte mycket äldre... men det handlar om personligheten också... kram
Esmaralda

4 Lilla m:

skriven

Hej!
Kommer min plan att hålla? Stanna på nuvarande arbetsplats tills jag uppnår
mitt mål. Kram

Svar: Ja, din plan har förutsättningar att hålla... kram
Esmaralda

5 Ghostwriter :

skriven

Om jag fick vara ett djur så skulle det vara en fågel. Så sa jag jämt som liten, för jag ville vara fri som en fågel. På den tiden var jag inte fri, jag var inlåst. När jag skulle flytta från mitt rum så kom en fågel till mig och jag blev lugn, jag förstod att det var ett tecken på att det blir bra.





Jag kommer alltid rå om min bror. Han är som min tvilling. Jag står inte ut med smärtan och sorgen. Är det bästa att han var hjälp på behandlingshem? Myndigheten som vanligt släpar fötterna efter varandra och han blir bara sämre. Akut hjälp behöver han. Ser du om han får boende plats och får hjälp där? Jag vill inte förlora honom. Min andra önskan till min King var att han skulle hjälpa min bror....

Kram

Svar: Ja, de ser ut som om din bror kommer få hjälp.. Kingen gör allt han kan i detta och ni samarbetar bra.... jag förstår din oro.. kram:)
Esmaralda

6 Snödroppen:

skriven

God morgon!

Du är ju bra rolig du, fåglarna dras till dej och vad snällt att hjälpa duvorna med bobygget. Jag gillar inte fåglar nåt speciellt. Det kommer en hackspett varje vår och hackar i trädet precis utanför gården, samma träd varje år. Men spindlar, nej där går gränsen, helst trampar jag på dom...
Jag undrar och undrar i mitt förvirrade tillstånd om det finns nån medkänsla i hans hjärta i allt som är och har varit? Hur går funderingarna och tankarna?
Må väl, kram

Svar: Men hua, trampar du på spindlar ? Tänk om det är en mamma som har boet fullt av små barn som väntar på henne ? Nä, nu skojar jag lite med dej ! Jag har också fört krig med spindlar och vill inte ha dem i huset.. vad det gälle medkänsla så ska du inte räkna med så mycket av den sorten... kram :
Esmaralda

7 <3:

skriven

Min kollega är riktig energitjuv. Jag har precis börjat och vill inte jobba kvar. Ärligt talat orkar inte med henne. Ser du mig jobba kvar eller hitta nytt jobb?
Hon är fan galen.

Svar: Du kommer hitta annat jobb men jag tror också att du kan lära dig att förhålla dig till henne så hon inte tar så mkt av din energi.. kram :)
Esmaralda

8 sus:

skriven

hej
härligt...
djur är fantastiska....
jag har ju holkar jag håller koll på....
och koltrasten.....
Tror jag vill byta jobb....
Är det möjligt....
love sus

Svar: Ja, det är fullt möjligt att byta jobb... gör upp en plan... kram :)
Esmaralda

9 Mg:

skriven

Hej!
Kommer C höra av sig någo mer?
Kram!

10 Fjäril:

skriven

Hej fina Es!

Jag har en väldigt speciell vän jag tänker på och som har funnits med i mina drömmar senaste tiden. Våran vänskap har inte varit lätt, men ändå har den varit så självklar. Jag saknar honom något oerhört i mitt liv. Kan du se om min vän tänker på mig och om vi kommer att ha kontakt med varandra snart?

Kram och kärlek

Svar: Din vän tänker på dig emellanåt och ni kommer ha kontakt igen men men riktigt som det varit ser det inte ut att bli... kram :)
Esmaralda

11 Rebecca:

skriven

Varför hälsar han inte på mig nu? Kram

12 Vb:

skriven

Köra goda Es! Reser jag snart igen ? Kramsr

Svar: Ja det gör du... kram :
Esmaralda

13 EPM :

skriven

Förstår dig helt!
Vi har en fiskmås som återkommer varje sommar. Han sitter på grannens skorsten och pratar med oss när vi är på balkongen.
År efter år. De första tre åren hade han lite problem med sin stämma (målbrott?) men nu låter det bättre och han har hittat kärleken 😊

Ser du nåt om min soulmate, närmar vi oss varandra...

Nä nu ska jag skriva lite och sen åker jag till barnen! Saknar dem såååå❤️❤️❤️
Imorrn ska jag och dottern på rockkonsert, hon är eld och lågor!
Hoppas det blir bra😊

Kram

Svar: Ja eller hur ! Fåglar är kloka djur, har jag upptäckt och de känner igen oss. Soulmaten kommer och ni bör ju närma er varann hela tiden... vad härligt med rockkonsert !! Kram :)
Esmaralda

14 Hon:

skriven

Hej,
Tänker han att vi är tillsammans? Eller finns chansen att han är med andra tjejer...
Kram

15 Läroliv:

skriven

Gillar också insekter, undantaget är mygg. Råkade ofrivilligt "mörda" en geting en gång. Tömde tvättmaskinen på tvätt och något föll till golvet med en smäll. Tittade närmare på vad jag först trodde var en sten, men det var en väldigt tvättad, centrifugerad och stendöd geting, stackarn. Måste ju ha följt med kläderna in i tvättmaskinen utan att jag såg det. Konstigt nog var den helt intakt med vingar och allt, trots alla snurrande varv. Den fick torka ordentligt och hedras nu inom glas och ram. Tycker den är vacker.

Kram

Svar: Getingar är vackra och jag är inte speciellt rädd för dem.... en och annan som surrar runt mig gör ingenting men blir det många.. då blir det obehagligt.. kram :)
Esmaralda

16 JH:

skriven

Godmorgon, vi ska få en ny på vårat jobbet. Lutar det åt en manlig eller kvinnlig ?
Kram Jenny

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Härligt med transformeringar;)
Har tänkt på svaret jag fick av dig häromdagen. Tycker jag är tydlig men vill ju inte förändra eller förbjuda något som mannen gillar. Set det ut att kunna ta knäcken på vårt äktenskap?

Kram❤️

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Visst är det härligt med fåglar <3 Hade en tofsmes som kom alldeles efter Björn dött den talade högljutt om att solrosfröna var slut och satt kvar tills jag fyllt på En granne trodde det var en burfågel då den även satt kvar när hon var med .Jag trodde det var Björn ...Nu har jag mycket ungar av bofink ,blåmes och talgoxe som redan kräver mat Skatorna småfåglarnas bästa vän är här alltid En ensam duva som klumpigt tar för sig Då och då far tyvärr duvhöken förbi ..men man har aldrig tråkigt !

Drömde en märklig dröm att jag glömt att jag hade höns och ngn form av myndighet var här och tog ut de döda fåglarna ..medans jag försökte förklara att jag inte förstod hur jag kunde glömt bort dom... (vilket sammanträffande appropå fåglar då ;-)

Kram Anki med flock

Svar: Ja, nog var det Björn som kom med tecken åt dig !! Din dröm handlar om en slags inre stress... kram :)
Esmaralda

19 Hedwig:

skriven

Hej!
Vad kul! Djur är de finaste varelserna som finns..Jag har också en viss anknytning till fåglar och jag brukar hänga mat till dem på min balkong. Stora grupper gråsparvar syns på min balkong nu och även blåmesar och till och med hackspettar. Mitt i staden! Jag ger de även vatten och så kastar jag lite fågelmat på marken också då och då (fågeljordnötssmör och fågelfrön, ibland ett äpple), till de större fåglarna. De känns nästan som mina husdjur vid sidan av Sven!

Svar: Ja eller hur !! Precis så blir det. Som extra husdjur ! Kram :)
Esmaralda

20 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Blir att ratta in "rätt" kanal då ;) o hoppas på att turbulensen i buken lugnar ner sig, men det ska väl medicinen hjälpa till med..
Kram Skorpan

21 Lotta S:

skriven

Jag brukar tänka på morfar då det spatserar en sädesärla förbi och på mormor då jag ser domherrar ovanligt nära. Tror de tyckte om fåglar.
Ser du något om Norge-spåret, en kollega som skulle nämna mitt namn i något sammanhang?

22 Mikael:

skriven

Komsi komsi lilla spindeln :)

Vanligtvis upptäcker man nya saker hela livet :)

Fåglar är lite annorlunda, har inte så mycket göra med de mer än att de brukar följa mig i skogen ibland.

Såg kort på tv kort, det är ju helt omöjligt få fängelse i Sverige, var en stackare som gjorde hur många brott somhelst och skrapade ihop 30 månader på straffskalan men de strök 28 månader, vad sne jag hade blivit om de tagit bort så mycket, samma som om hade jag jobbat flitigt och skulle få 30 000 kr så stryker de 28 000 kr, bara sådär, kanske vore nåt att prova införa straffria månader, under vilka man kunde begå vilket brott man ville, utan att riskera fängelse så medelsvensson får sin rabatt med, så det blir lite mer jämlikt, eller året runt, där x antal månader i rabatt per år, som man kan spara år efter år, ifall man vill spara till ett grövre brott, nån rättvisa ska det väl ändå vara :)

Fast filmar man några laxar så får man fängelse :)

Sportfiskaren Mikael Frödin är dömd till fängelse för att ha filmat några laxar. Vad är det den norska laxindustrin absolut inte vill att du ska få veta?

Ni som äter norsk lax kanske borde kolla in vad det är för något

https://www.dn.se/asikt/vagra-ata-giftig-norsk-industrilax/

Kram
Mikael

23 Therese:

skriven

Hej! Igår ställde jag en fråga till universum och bad om vägledning i mitt velande mellan två utbildningat. Strax därefter kom det ena yrket på tal på tvn i 3 olika program. Var detta en slump eller ett tecken? Vet inte hur jag ska tro för det andra yrket är ju inte lika vanligt att man pratar om så tänker att det kanske ändå var en slump.Kram

Svar: Det kan vara en slump... tänk ett varv till... kram :)
Esmaralda

24 AnnaK:

skriven

Visst blev jag lite inkollad idag av snyggingen eller inbillade jag mig?

Kram 🤗

25 Delfina:

skriven

Ha-ha!
Da er vi to!
Jeg har edderkopper (spindeler) som lager nett på det store stuevinduet.
Når det har regnet og kveldssola skinner på - så er det en glitrende perle-kreasjon! Så nydelig! Besøkende sier "huff - har du ikke vaska vindu på en stund?"
Når jeg tilslutt fjerner det så føler jeg at er en kriminell handling mot denne hardtarbeidende kunstner - og ber så mye om unnskyldning 😓

Svar: Eller hur... man vill ju inte förstöra för dem och deras när är både fiffiga och vackra. Kan knappt tro att jag skriver detta.. men jag har uppenbarligen förändrat min syn på eddekopper :) Kram
Esmaralda

26 Lotta:

skriven

Ja, fåglar är fantastiska. Om jag var ett djur skulle jag vilja vara en fågel. Det är också kul att titta på fåglar av alla sorter och se vad dom pysslar med. Vi har blåmespar som kommer tillbaka till vår holk varje vår. Det är fint. Dom brukar städa ur innan dom gör ett nytt bo. Jobbar hårt :).

Kram L

27 Anonym:

skriven

Det blev positivt med fonden i samma stund du svarade mig igår kära Esmeralda så fick jag besked från dem.
Så tacksam.
🙏🙏🙏

Svar: Härligt :) kram
Esmaralda

28 Helena Ir:

skriven

Tack! Ja,de är nog kloka de skatorna..finurligt gjort :)!
Minns filmen "Fåglarna" med Alfred Hitchcock..kusligt på den tiden..

Gymmet gör gott..och hade ett trevligt samtal med en gymnastiklärare..som hjälpt många ungdomar på fötter istället för att de skulle gå in i strul och brottslighet. Sånt är stort för mig! Trevlig man som tog kontakt med mig..gjorde mig gott idag med detta samtal!

Kram :)

29 Kristin:

skriven

Hei igjen, kjære Esmaralda.
Så spennende å lese om dette.
Jeg er også der - gal - med tanke på å snakke med små kryp, fugler og lignende.
Jeg har min kråke, KRA.
Han har som vanlig, vært i skogen i sommer, så nå venter jeg at han kommer tilbake når som helst.
Da skal han ha god mat morgen og kveld.
Han følger meg på turer med mine hunder, innenfor sitt revir, og er vant til at jeg har med litt mat. Har jeg ikke med denne maten, flyr han lavt over hodet mitt, og kommer med sine kra.
Det eneste som jeg nå er redd for, er nabokatten, som tar skjærer mm. Får håpe at han ikke klarer å ta min KRA
Herlige disse skapningene.
KRAM!!!


Svar: Det känns som om Kra överlistat katten flera gånger och det kommer han att fortsätta med.. kram :)
Esmaralda

30 En Ängel med stort hjärta:

skriven

Gomorron kära Es!
Tack för ditt rara svar häromdan💜

Åh vad härligt att höra att du med har fåglar kring dig! Min trädgård ären grön oas o hag har så mycket fåglar som hälsar på. När det är sommar brukar jag sitta o njuta med min frukost på altanen o njuta av fågelsången underbart🌞👍😉 Familjen Koltrast kommer varje år o ett år byggde de bo i min cykelkorg. Jag hade inte mage att ta bort boet efter att ha sett hur de hade flugit fram o tillbaka med sitt "byggmaterial"! När jag hjälper någon med att rensa deras hem på vilsna själar, har jag alltid 4 duvor som flyger med mig dit o hem! Magiskt!! Här är ett rikt fågelliv vi hade t o m ett besök en dag av några kungsfåglar små små o jättesöta🌞 Fåglar har flugit in i fönsterna ibland o då har jag varit ute o tittat till dem hämtat vatten o små brödbitar efter ett tag har de gett sig iväg men...de kommer tillbaka o vågar sig ganska nära när jag sitter därute!

Fråga kan du se om min syster kommer hit o lämnar tillbaka det som är mitt som hon tog hon vår lilla mamma (innan mamma gick bort)? Hela min barndom i fotoalbum bok som jag köpt med ett foto på vår far i, klippalbum från tidningsurklipp där vi barn var med i - mamma hade gjort vars ett till oss! Fotona på min dotter när hon var liten m.m. Minnen! Jag såg när hon la de i en stor röd kass!De album mamma hade på sitt äldreboende hade "någon" rivit av mitt huvud på - alla fotona. Jag har gjort allt för henne i många situationer o hade hoppats på att hon hade lite skam i kroppen så att hon kom o lämnade det som inte var hennes✊👍🍀 Varför?
Kramisar i Ljus och Kärlek till dig Es o alla andra härinne💜👼💜

Svar: Ja, jag har upptäckt hurdana individer fåglar är... och så kloka.. kanske förutom min herr Duva då :) Det ser ut som om din syster tog detta av avundsjuka... du bör få det tillbaka... det känn så men det kan ta tid.. kram
Esmaralda

31 Michaela:

skriven

Du har alltid så roliga saker för dig :) Om jag inte minns helt fel så var väl du rädd för spindlar :) Du sa en gång till mig att djur dras till genuina personer så det kanske är därför dom är där hos dig.

Pratade med min chef igår efter överfallet i söndags. Är blåslagen här och där och sliten psykiskt. Känner mig inte redo att jobba fre - sön så vi kom överrens om att jag är borta tom 26/9 och vilar upp mig och det känns rätt. Nån måtta får det fanimej vara. Önskar att jag hade en kärleksfull famn att krypa in i när man är lite ruggig. Ledsamt att vara ensam. Polisförhör, skogspromenad och kladdkaka väntar :)

Ha en härlig torsdag! Kramar!

Svar: Jag är fortfarande rädd för spindlar.. sådana där stora håriga som bara står där och glor på en... ! Bra att du får vara hemma och vila upp dig efter den pärs du gått igenom, det behöver du... kram :)
Esmaralda

32 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag kan hitta kärlek i nätet dejting?

Har det bra

33 Merta:

skriven

Hej Esmaralda,

Kan du säga något om min arbetssituation, kommer jag få ett jobb snart som jag är nöjd med? Varför dröjer det så länge?

34 Jessica:

skriven

Hej Es!

Kommer jag min önskan gå i uppfyllelse snart? Använder law of attraction, ser du om jag kommer få det?

Kram :)

Svar: Chansen finns absolut.. kram
Esmaralda

35 <3:

skriven

Hej kära Es, ser du någon varning för mig ? Drömde att jag skrivit på ett avtal jag ångrade och fick ljuga till en kille för att han skulle ta bort mitt personnummer.
Kram

Svar: Jag ser ingen akut varning.. kram
Esmaralda

36 Kiara:

skriven

Hej Es!
Nu har jag pratat med min handläggare på AF och det var inga problem att ev fortsätta efter tiden jag har fått är slut. Innan fick jag veta att AF satte stopp för att fortsätta och nu helt plötsligt får jag vara kvar. Något jag undrar är: ändrade hon sig efter mitt mail eller var det hon på AME som fick det att låta som om AF var emot det? Tack i förhand! Kram glada Kiara ❤

Svar: Jag tror att ditt mail gjorde susen... kram
Esmaralda

37 Ghostwriter :

skriven

Tack snälla för ditt svar... Det fick mig bli mer lugn, för då vet jag att det blir bra på ett eller annat vis angående min bror.


Fint av Kingen att fortfarande orka med oss båda. Tack för du gav Kingen liv från början!




Ha en fin dag,
Kram





Svar: Och din King är väldigt fäst vid dig... jag kan känna ett starkt band... kram :)
Esmaralda

38 Å M K:

skriven

Hej,
Älskar djur! På senaste veckorna har det varit många fjärilar och då en speciell sort - Amiral. Vet inte om just den står för något speciellt men jag känner mig glad när de kommer till mig.

Undrar så om det blir någon förändring med boende snart och om jag hittar rätt yrkesmässigt.
Ibland skulle jag bara vilja göra en helomvändning där..


Jag mår bättre i mig själv men behöver ett hem att trivas i!

Kram <3

39 Alie:

skriven

Nä men Es, nu måste jag skratta lite åt dig.., prata med en spindel..
Vissa fåglar, javisst.

Är jag dum mot mig själv om jag inte tar uppdraget som egentligen bara känns sådär..
Hoppas egentligen på något annat, som ger mer betalt.. är jag girig och ska tänka om?
Kram

Svar: Jag vet, det är stollevarning på sådana som jollrar med spindlar !!! Nej du är inte girig men tänk ett varv till och fundera över om det kan ge dig positivt i längden om du tar uppdraget.. kram
Esmaralda

40 Mig:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att åka till Thailand i vinter?
Kram

Svar: Ja, det ser bra ut.. kram
Esmaralda

41 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag undrar om jag en dag kommer att bli mormor?😊
Kram

Svar: Ja så ser det ut att bli... kram :)
Esmaralda

42 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Känner han sig lite beskyddande gentemot mig? Ibland känns det så, det är oftast han som kommer till undsättning på jobbet. Kram

43 G.H:

skriven

Du är en sann djurvän 😊

... jag undrar lite vad dom hänt med en jobbarkompis. Hon sa åt mig något, jag ville diskutera det eftersom jag inte tyckte det stämde,,, detta är en skitsak, men hon blev rasande!! Riktigt förbannad och pratade inte med mig.
Hon var den jag litade på mest,,,(tills för ett tag sen då jag insåg att hon vände kappan väldigt mycket efter vinden) känns så snopet. Kommer jag bli utsatt för något? Vet att hon hänger med de två mest falska personerna på jobbet.

Kram:)

44 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har han varma och positiva känslor för mig? Kram

45 Alie:

skriven

Tack snälla för svar.. men jag måste ge besked idag på det som känns sådär...
Ska jag ha is i magen?
Kram 🙏

46 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer alla känner igen mig efter min intervjua imorgon?

Är det något koppla till som dom kommer ställa frågor imorgon?

Ha det bra

47 Dalkulla :

skriven

Jag tycker om alla sorters fåglar. Alla var och en har sin personlighet. Innan det sågades ner träd här på området bl.a. den björk skatparet varje år renoverade sitt bo, var en fröjd att se hur ihärdigt de plockade pinnar och byggde på det redan färdiga boet men, som under vintern tappat lite av sitt utseenden. Detta året fanns det inget att se, då deras träd försvann under motorsågens vassa blad. Vansinne att såga ner dugliga träd. En granne på området tyckte som jag.

Kram.

Svar: Och nu är det jag som måste såga ner en gammal fin ek.. den liksom ger sig på huset... den måste tas ner rejält men lite finns kvar och den dödas inte ! Kram :)
Esmaralda

48 F:

skriven

Såg en vacker fjäder idag falla framför mig, när jag skulle till jobbet. Finns det något budskap..kram

49 MissMilla :

skriven

Hej vad är det m min son i skolan

50 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Har han varma och positiva känslor för mig? Kram

51 Anki:

skriven

Tack Es för drömtolkning <3
är nog liite rörigt innombords just nu ...men det löser sig nog .
Glömde berömma dig för ditt bemötande av herr spindel !!! Hurra för namngivning istället för skräckvrål ;-)
Jag tar fortfarande ut spindlar så försiktigt jag kan ,det är många "långben" nu och de är besvärliga såå lätt att råka skada dom om man inte gör som jag har en tunn handuk som de kliver in i och vips kan man bära ut dom med alla ben i behåll

Kram Anki med flock

52 Ulla :

skriven

Hej Esmaralda💖
Kommer jag att driva ett Värdshus i framtiden tillsammans med Ulf?
Hur ser Värdshuset ut?
Tack
Kraamar ulla

53 Sessan:

skriven

Vad intressant med djuren!

Hade damen med rött hår som stod på vår tomt något ont uppsåt? Jag var inte så trevlig eftersom jag blev rädd (mkt inbrott i trakten nu).
Har jag något obehagligt att vänta?

Svar: Nej jag tror inte det var ont menat... hon verkar lite egendomlig men kan inte känna att hon är farlig.. kram
Esmaralda

54 AnnaK:

skriven

Visst kollade han in mig idag?

Sorry för mina konstiga frågor men svaren gör för det mesta att jag mår lite bättre en stund. Har sån ångest över livet just nu.

Kram 🤗

55 Norrländskan:

skriven

Hi hi, en blir en mjukis med åldern :-)

Själv nickar å hälsar jag på katter som jag passerar på gångbanor...

Plockar även sniglar bakom bilen innan jag backar ut...

Testar att fråga upp om oktober, bjussar månaden på något bra eller vad får du till dej?

Nu blir det kantarell toast !!!
Matporr på hög nivå 🍄❤️

Kramen!

Svar: Ja det är ju hemskt vad man mjuknar till ! Gud vad gott med kantarell ! Känns som oktober blir bra.. kram :)
Esmaralda

56 Emma (tjejen):

skriven

Hej!!

Inte så ofta jag kommenterar längre men tänkte passa på att ställa en fråga jag undrar över.

Ser det ut som att jag kommer in på barnmorskeutbildningeni vår?

Med vänlig hälsning,
Emma! Kram

Svar: Chansen är god.. över 70 %... kram :)
Esmaralda

57 F:

skriven

Hittade en jätte liten fjäder som är vit , vad är budskapet?

58 Boudica:

skriven

Ja du, då är vi åtminstonne två som pratar med djur! Ja även spindlar! Trodde jag var konstig. Men nu verkar det som fru spindel som bodde i hörnet på jobbtoan fått flytta.
Näh jag är sån som hälsar på djur som råkar komma min väg, stora som små.

Men fåglar är mer speciella för mig, speciellt kråkor. Om du minns så berättade jag om några kråkor som brukade flyga rakt mot mig för att lyfta precis innan krock. Man kände dem så nära.
Kom ju till sist på vad de ville, då slutade de. Döpte dem till Hugin och Munin. Sen märkte jag att det faktiskt var en tredje kråka som satt och höll mer koll den fick heta Odin.
Dem kommer nu någon gång ibland och en del gånger ser jag bara dem vaka över mig, eller det känns så.

Senast var faktiskt idag.
Nu på hemvägen när jag gick med Lagergrabben, min blick fastnade på en flygande fågel, den landade och satte sig på en stolpe. Jag utbrast något i stil med, "Det är ju min kråka!" jag kollade på den,den på mig, försökte få till mig vad den ville säga, men lyckades inte riktigt.
Den följde oss en bit och Lagergrabben tyckte det var häftigt, det har inte hänt honom förut.

Då undrar jag ju idag självklart om du kan få till dig vad den ville, välsignelse, eller kanske varning för honom? Eller något annat meddelande? ;)

KRAM!

Svar: Ja faktum är att fåglarna vakar över dig på ett speciellt sätt. Jag tror inte den varnade idag... den bara gav sig tillkänna .. kram :)
Esmaralda

59 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Saknar han mig litegrann då vi är ifrån varandra? Kram

60 Misstjejen:

skriven

Hej

Såg din boken i bibilotek men var tveka om jag ska låna det eller inte men jag låna andra böcker så hoppas det hjälpa mig lite också... att få förstå mer om mig själv och såna.

Ha det bra

61 Tiss:

skriven

Varför dyker det aldrig upp någon kärlek till mig, är jag inte redo?

62 Skorpan:

skriven

Flirten, en forna kollega kanske?
Är förvånad att de kom ihåg mig, en o annan faktiskt, ändå nio år sen jag jobbade på stället...
Kram Skorpan

Svar: Man glömmer dig inte så lätt... och de skälen är enbart positiva.. kram :)
Esmaralda

63 Fina:

skriven

Hej Es❤️ Betyder det något för honom, detta vad vi kan vara och nu är? Ärliga, roliga, varma, fina mot varandra. Kram

64 Tjejgumman:

skriven

Spindlar fångar flugor i sina nät. Så när jag ser en spindel inomhus så är jag rädd om den och säger åt den att "stick iväg och fånga lite flugor".
Om jag nån gång släpper ut en fluga så säger jag "flyg iväg och bli fågelmat". 🐦
Det påstås att om man inte "haft en karl" på länge så börjar spindlarna spinna nät på "ett viss ställe". 🕸🕸🕸 Gissa om jag garvade när jag hittade en spindel i bidén!!!

Har fått sporadisk kontakt med ett par "gubbar":
Fiskaren som bor här, men är skriven 25 mil bort. 🐟Jägaren som är skriven här men verkar bo 25 mil bort. 🦌(älg!)
Är någon av dem att lita på??? Något att satsa på? Jag är lite skeptisk... Hjälp mig att inte fatta något dumt beslut!

Spindelkram 🕷
Tjejgumman

65 Emma:

skriven

Fåglar är roliga djur, fulla av personlighet, det har jag lärt mig av mina fågeltokiga föräldrar. Mamma är nog en av få personer i Sverige som matar skatorna hemma på gården, varje dag. Å bortskämda är dom oxå, får äta på porslin! Det här hänt när man vill ta sista matbiten, att mamma ropat 'spar lite till skatorna oxå!'Mamma o pappa älskar att se hur skatföräldrarna har med sig sina pipiga ungar till gården och lär dom om livet! Ibland är dom sååå knäppa o knasiga, superroligt att titta på!

Ez,livet känns stressigt just nu, lugnar det ner sig i oktober/november?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: