Nu kan jag sova.....

 
 
Sonen målar gäststugan och den blir som ny !!
Tur ändå att vädret är fint och att vi kunde  fika/äta och umgås utomhus.
Men idag far han hemmåt.. mot Malmö och sambo.. mission completed för denna gång.
 
 
 
 Just nu lider jag av rejäl sömbrist... två nätter i sträck har jag läst "Det lilla landet som kunde" och jag kunde ta mig fasen inte lägga ifrån mig boken.
 
Nu ser jag fram emot en god natta sömn... en ser litta hålögd ut !!
 
Och herregud vad jag rekommenderar den !!
 
 

" Den svenska integrationen är samtalsämnet på allas läppar. Är den världens bästa eller världens sämsta? Är Sverige norm eller extrem? Är vi goda eller onda? Hur gör man i andra länder? Vad säger Henrik Arnstad? Vad säger Jimmie Åkesson? Vad säger den konservativa feministen i Tokyo eller den progressive imamen i Bergsjön? Hur hanterar vi de låga förväntningarnas rasism? Och kanske viktigast av allt: vad gör vi med de som inte VILL integreras?I Det Lilla Landet Som Kunde dyker Mustafa Panshiri och Jens Ganman huvudstupa in i samtidens mest kontroversiella ämne. I en uppgörelse med politisk korrekthet och egna fördomar, präglat av lika delar humor och allvar. Och sprudlande berättarglädje "
💖
 
Kram & kärlek
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår meditation jag och försöka ihågkomna i kväll också. Men jag bad dom att tar min energi för orkar fortsätter så blir jag gäspa hela tiden. Fick många människor som jag känner att sända varje personer min energi. Även några okända så ger jag till dom. Och änglar tar mest så mycket. Även fick några från här bloggfamiljen av mig.

Jag har får en siffror är 340 men vad är det?

Och jag fråga om när kommer det försvinna... det sägs 202* men jag tolkas det som minst 2021 eller 2022 eller 2023... så max fåtal år men det går nere långsamt. Men det är suddig så kan inte ser den exakt.

Ska fortsätter med i kväll.

Många människor som kommer till mig. Jag tror det är deras själen som bad om min energi för att orka fortsätter.

Jag ska gör i kväll också men igår kväll somna jag soffa och blir mer trött.

Ha det bra

2 Birgitta:

skriven

Godmorgon...

Igår kväll mådde min son sämre igen... jag pratade länge med han o tror mig ha hittat kärnan kring hans svåra depression. Han ser ingen mening med livet självt dvs man vet inget om livet på jorden som varit innan man föddes o oavsett vad man gör så dör man o när man gjort det så vet man inget om vad som händer på jorden. Han säger att visst kan man göra saker i livet som ger mening men i slutändan är det ändå meningslöst då man ändå dör...Han säger även att jorden ändå kommer att gå under i typ en Big bang...
Jag försökte från olika vinklar att nå fram till han o bryta hans tankesätt men det gick inte...
Han verkar se allt ur ett vetenskapligt perspektiv.
Han säger även att dom antidepressiva mediciner som han fått inte hjälper.

Idag startar utredningen med BUP.

Es har du nått tips på vägen som kan hjälpa? Finns det nått du ser kring han? Försökte ge healing åt han igår.
Kram Birgitta

Svar: Ja han har en verklig existentialistisk kris... som skapar depression. Bra att han har kontakt med BUP och får utredning. Kanske du ska försöka få honom att tänka på annat och inte gå för mycket in i hans egna grubblerier ... jag vet att det inte är enkelt.. kram
Esmaralda

3 <3:

skriven

Godmorgon Es, finns det ngn chans på vinst i någon tävling för mig i påsk.
Kram

Svar: Några större vinster ser jag tyvärr inte för dig närmaste tiden.. kram :)
Esmaralda

4 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag har en underbar liten dotter som är mitt hjärta och min solstråle, men jag önskar så innerligt att få flera egna barn. Jag är ensamstående och singel, finns ingen man i mitt liv. Det gör barnlängtan så mycket svårare och jag känner en oro för att inte hinna möta en man och bilda familj. Åren bara går och går.

Talade med min väninna som har man och två barn, och som sa att hennes familj känns komplett. Det stämmer säkert för henne men det sved att höra, då jag själv längtar efter en egen större familj.

Jag brukar ha lätt för att möta män men av någon anledning har jag knappt mött en enda man som jag känner intresse för de senaste åren. Det har varit helt dött på den fronten trots aktiva försök att leva socialt och öppet.

Har jag tappat förmågan att kunna känna intresse för någon? Vad ska jag göra?

Svar: Ju mer aktivt man letar och ju mer desperationen växer - desto mer låst brukar läget också bli. Kanske du ska bejaka det du har... och se det mer som en bonus att få en växande familj.... kram :)
Esmaralda

5 Helena Ir:

skriven

Måste vara en bra bok :)..nästa natt får förhoppningsvis större prio..sömnen är viktig!

Gäststugan ser fin ut..bra uppfostran på sonen..snäll kille!

Förvånar mig själv just nu, att saker blir, som de landat i mitt huvud tidigare..jag blir glad för det lilla!

Känner mig piggare..lite sådär varannan dag som jag tror mig ha symptom på något..Ser för hemsk ut i håret..min frisör har erbjudande om att komma dit tidig morgon för klippning. Men då måste jag utnyttja t-banan ..vilket lockar mindre,dessutom går Sl ut med att inte använda kommunikationerna till förmån för de med samhällsviktiga yrken. Jag avvaktar helt enkelt!
Blodcentralen vill ha mitt blod..det får också vänta en tid..tills jag är säker !

Äntligen har jag fått hem desinfektionsmedel som ska ta död på det mesta..99% säkert (?)..så det blir till att städa med dessa wipes idag! Sysslolös blir jag inte..

Hoppas du har en intressantare dag än mig..och känner dig pigg :)

Kram

Svar: Jadå, sonen är himla snäll !! Det här med håret.. jag fnular på om maken måste klippa mig när hårläget blivit riktigt akut... pest eller kolera, det är frågan :) Kram :)
Esmaralda

6 Skorpan:

skriven

Duktig son du har, får skicka han hit o föregå med gott exempel ;). Allt har ju en ände o sonen kommer ju på besök igen :). Boken har jag aldrighört talas om, men gissar att den kunde beskriva folket i öster också, eller? En god natts sömn behöver du säkert, om inte två ;).

Dålig sömn här också o rådande situation tär mycket på ett av barnen vilket leder till onödiga gräl o annat strul. Vet inte riktigt hur jag ska kunna göra nåt, finns inget jobb jag kan erbjuda, det hade ju i normala tider varit räddningen, men... Det har jag nog sagt några gånger, att vanlig vardag är bäst :). Ser det ut som om mannen o jag delar den åsikt Es? O förhoponingsvis annat också ;)...

Ha en bra dag!
Njut av vädret.
Kram Skorpan

7 Läroliv:

skriven

Tack för svaret igår. Skönt att Corona inte hade flyttat in hos mig, mår förövrigt bättre idag. Beror kanske på att jag blev ordentligt "urblåst" och syresatt igår. Jätteskönt var det. Hoppas att du också fick en riktigt fin promenad. Fick mig också ett fniss och gott skratt igår på promenaden. Såg att kommunen höll på med något vid ett träd och det visade sig att dom hjälpte en släkting till mig i dockform upp i ett träd sittandes på en kraftig gren. Naturlig storlek, kroknäsa, spetsig hatt mm. Me like big time. Själv ska jag damma av kvasten för en tur till Blåkulla på Påskafton. Vi kanske ses.

Allt Gott.

Kram



Svar: Japp, det är väl enda resan vi får ta... till Blåkulla ! Så då ger vi järnet... kram :)
Esmaralda

8 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Tack för boktips ! Sådana uppskattas !
Han är duktig sonen din !

Trött är jag med och har fått en ful karantänvana att ta en nap på eftermiddan , Inte dålig om det inte vore för att ibland sover jag 2 timmar !
En ovana som ska brytas ...en annan dag ;-)

Grannen ringde och frågade om jag skulle med och handla...bra sugen vart jag men ska försöka hålla mig till det som rekomenderas och sa nej

Efter blåsten som var häromdagen blåste skatornas bobygge delvis ner och nu bygger de i granhäcken Skönt nu kan man städa och slippa snubbla över alla tappade grenar .

Ha en härlig Tisdag !

Kram Anki med flock

Svar: Ibland har jag önskat att jag kunde ta en nap men det går inte, hur trött jag än är ! Bra att du inte for iväg och handlade. I morgon får jag mat levererad från Mathem.se och från vår lilla byabutik Vågen :) Duktiga skator som inte ger upp! Kram :)
Esmaralda

9 Anna.L:

skriven

Ser du om jag kommer erbjudas en annan roll i framtiden? Nu blev jag inte castad denna gång, men finns i arkivet. Så nyfiken på vad för projekt jag kan se fram emot närmaste året. Kram

Svar: Ja, det kommer en roll för dig.. kram :)
Esmaralda

10 Lilla m:

skriven

Hej, är det bäst att avsluta kontakten med Mehdi då det inte tänder till mellan oss?

Kommer någon ny snart?

Svar: Ja har det inte klickat nu så lär det inte göra det.... ser ut som det kommer någon annan.. kram :)
Esmaralda

11 EPM :

skriven

Godmorgon!
Blir jättefint!
Bra boktips! Måste ha nåt efter Moa Martinssons biografier som jag klämmer nu.

Lite stressad över alla mina tentor jag ska rätta nu. Men jag tror jag reder det.

Det känns som att jag och A bor ihop så fort vi inte har barnen.
Det är mysigt ❤️

Stor kram!

Svar: Den biografin måste jag läsa... älskar biografier ! Visst reder du ut det med tentorna... ha fokus ! Kram :)
Esmaralda

12 AnnaK:

skriven

Måste återuppta mitt läsande tror jag 🙂

Är det är ärligt när han säger att han inget har med henne att göra annat än på jobbet? Gnager lite

Kram 🤗

Svar: Känns som det är som han säger... kram :)
Esmaralda

13 Browallia:

skriven

Vad härligt att ha fått vårstädat och fixat utomhus. Nu är det bara det roliga kvar med blommor och sånt som gör det extra mysigt. :)

Tack för boktipset! Låter som en mycket intressant bok som jag skulle vilja läsa men det får vänta tills jag inte är lika hjärntrött och klarar av att fokusera på att läsa/lyssna på en bok.

Idag är det tre års dagen för den vidriga terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm, mina tankar går till de drabbade och deras anhöriga.
Det är en skrämmande värld vi lever i men jag tror fortfarande på att det goda är starkare.

Kramar

Svar: Ja det var en vidrig attack.. sonen var inne i en butik just där då det hände !! Och visst är det så att det goda är starkare.. kram :)
Esmaralda

14 Elin:

skriven

Får han upp ögonen för mig igen efter morgondagens spel? Går det bättre för mig denna gg?

15 MK Göteborg:

skriven

Du skrev om det här med att få varsel om kommande händelser, som tragedin med Scandinavian Star. Min väninna som är otroligt medial brukar också säga att det är många gånger en förbannelse att få "se" vad som väntar i framtiden. Hon har sen något år tillbaka berättat om sina visioner för mänskligheten och hur det skulle komma onda krafter på höga posterna i olika länder. Corona-pandemin hade hon också prickat in, hemskt exakt får jag säga.
Hon sa tidigt att man måste bära munskydd och hålla sig isolerad i så stor utsträckning som möjligt då viruset skulle vara mera luftburet och att folk skulle gå smittade utan att veta om det.
Hon hoppades att denna tunga tid skulle bli ett tillfälle för varje människa att rannsaka sig själv, sitt liv och sina handlingar och förhoppningsvis bli mer ödmjuka och lyhörda och att vi skulle börja respektera djur och natur mer än vad vi gör idag. Tyvärr ser man samtidigt att girighet och "roffa åt sig andan" visar sitt fula tryne. EU lär vara ett minne blott efter denna Corona-kris - se bara hur alla länder lämnat Italien i sticket, sorgligt.
I osäkra, rädda tider händer tvivelaktiga saker. Folk förbjuds vara ute, men samtidigt sätter man upp 5G-master till förbannelse, varför? Personligen tror jag att denna 5G-upprustning inte är bra för människans hälsa, men inte hör man något om det för huvudsaken är att "tekniken går framåt". Är det inte konstigt att man inte diskuterar farorna med denna utbyggnad, så som man faktiskt görs i andra länder?
Vi vanliga människor har inte en aning om vad som händer bakom de styrandes kulisser och varför man gör som man gör.
Sist, men inte minst, ber jag för att mänskligheten kommer ut på andra sidan med vett och förstånd i behåll. Tänk på alla som sitter instängda i små, trånga lägenheter utan stor möjlighet att få gå ut.
Stay safe! Håll avstånd! Munskydd!

16 Bokmalen:

skriven

Underbart med böcker som är riktiga bladvändare!! Denna lät riktigt bra. Tackar och niger för tips :)

Ser du eventuellt om vi tre kan umgås något i sommar?

Storkramen ❤️


Svar: Känns inte riktigt så... kram :)
Esmaralda

17 Sus:

skriven

Hej
Härligt med nytt och fräscht....
Svår fråga med integrationen.....
Blixtra till lite här....
Vad tror du händer...
Love sus

18 Kristin:

skriven

Boken du har lest må være spennende.
Nå når du er ferdig med å lese den, håper jeg at du får sove ut.
Ja, man kan stille seg mange spørsmål om vårt samfunn.
Fikk en veldig interessant video i går, som absolutt bør høres. Den tar litt tid, men belyser mange ting vedr vårt samfunn.

I dag våknet jeg så svimmel at jeg nesten falt ut av sengen. Jeg gjorde en del tunge ting i går som jeg absolutt ikke burde gjøre, så jeg er stiv fra øverst i nakken og lengst ned i ryggen. Er bedre nå.
Jeg får 11 kubikkmeter med ved i dag som skal legges opp, men jeg får gjøre et forsøk på å ta det i litt rolig tempo, noe som ikke jeg bruker.
Får ta en god runde i skogen med hunder først.:)
KRAM!!!

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fm.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DUl7nv5QcAw0%26feature%3Dshare%26fbclid%3DIwAR2GWEYMqZRKTZ-SIUNhVMXTUzF6kKYfwojcJPohYxPYkk5zeo2AfuSVoVs&h=AT1M2O6UK6SAPrgs-xCdGu_eAeF62AfovF8jjpYPBQmA0eHjM89dlpWW9r5yu9RUkK3ifelurA12Y7QL3yO1_ULcDL2J6R0kPC2EfNmnaYK-eiV5pbodU9gYCDVTqYtnwd6rVQ


Svar: Mycket intressant, tack för tipset !! Och ta det nu lugnt med veden :) Kram
Esmaralda

19 Snödroppen:

skriven

Ja det är svårt att lägga ifrån sej en riktigt bra bok, skönt du får sova nu i alla fall 🤗
Igår strålande sol och lyckorus, idag mulet och grått men ruset sitter kvar! Känner mej lycklig och glädjefylld🤗
Känns det som min fling har berättat om oss för någon? Varma känslor?
Ha en härlig dag även om det blir tomt efter sonen😍
Kram🌞

Svar: Ja det känns som om han pratat med någon... kram :)
Esmaralda

20 smulan:

skriven

Idag börjar barnet inskolning på kortis, hoppas så att han ska trivas. Dock fick han ingen helg som vi önskat. hoppas ändå att det ska bli bra
Kommer han att axeptera att han ska sova där ibland eller dröjer det länge innan den biten funkar.

Svar: Det kommer gå bra... det tar sin tid innan han anpassat sig fullt ut.. men det är normalt.. kram :)
Esmaralda

21 Elin:

skriven

Får han upp ögonen för mig igen efter morgondagens spel? Går det bättre för mig denna gg?

22 Skorpan:

skriven

Ensam på jobbet idag men det är rätt skönt ibland, är väl van att vara ensam ;). O har svårt med det att det ska vara namn på alla dokument också... Är mera självgående än jag borde vara, kanske ;). Ser det ut att hända nåt under påsken för min del, eller blir det bara Blåkulla ;)?
Kram Skorpan

Svar: Ja, Blåkulla är ju inte "bara " - det är enda resan vi får göra !! Kram :)
Esmaralda

23 Carmen:

skriven

Den boken rekommenderar jag också starkt. Förstår att du sträckläste och det gjorde jag också. De tar inte parti för och emot utan belyser som det är och det är starkt. Kram

Svar: Precis ! Kram :)
Esmaralda

24 Marcus M:

skriven

Tack för en väldigt bra personlig seans. Nu vet jag vilket val jag ska göra. Ha en fin påsk Ez och alla följare.

Svar: Härligt:) Kram :)
Esmaralda

25 Huldamaräng:

skriven

Godorgon!
Åh vad fint att sonen tar hand om mamsen! Min son är också en sådan där omtänksam själ.
Jag är så trött igen. Jag är så trött att jag inte ens orkar ta förhastade beslut... Det är inte bra här, vi samarbetar inte så bra i problem för vi bemöter dem på varsitt sätt. Jag har tjatat i åratal om att mötas halvvägs, men han bara tuggar och tuggar på om problem i alla fall, utan intresse för att hitta lösning och jobba tillsammans så ingen känner sig ensam. Jag orkar inte mycket längre fast så har jag ju känt förut. Sonen är min prioritering nu, och jag hoppas han inte känner av läget. Jag hoppas att den där livsdrömmen slår in snart, det skulle göra väldigt stor skillnad.
Stor kram

Svar: Ja, det är en tuff tid nu... snart kommer du fatta ett beslut som påverkar positivt.. kram :)
Esmaralda

26 Anonym:

skriven

Hej kom ansökan till fondens i mars in i tid ? Ska skicka in till två till under dagen.
Håll tummarna för mig Esmeralda 🍀
Kram

Svar: Absolut ! Kram :)
Esmaralda

27 Michaela:

skriven

Fin gässtugan blir! Sonenr är duktig :)

Vaknat tidigt av grannen som renoverar sin lägenhet. Inne på 4e månaden nu!! Och det är en 1a!! Hamrar och har sig. Blir så jävla förbannad😡 Vill ännu mer till min stuga i dessa lägen! Måtte som vara klara snart!

Ösregn just nu. Blir promenad när det är slut och sen moppa golv mm. Påskstäda :)

Ser du ngt om min sommar förresten?

Hoppas att du får sova gott i natt! Jag har inte läst en bok sen jag pluggade :)

Håll er friska! Kraam

Svar: Oj, 4 månader för renovering av en etta... du får fråga om han bjuder in dig på husesyn.... måste ju bli något alldeles speciellt ! Känns som din sommar kanske blir lite annorlunda - men bra ! Kram
Esmaralda

28 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Lite kaos i vårt bostadsrättshus vi bor i. Kommer det ordna upp sig eller blir lösningen att vi behöver flytta? Mycket pengar många investerat, men känns som ingen lyssnar.

Min son vill göra lumpen men blev inte kallad till mönstring. Kommer det ordna sig ändå när han söker på nytt när han fyller 18?

Kram!

Svar: Känns som att ni får mötas halvvägs vad det gäller boendet... klart sonen ska söka igen.. när han fyllt 18 finns möjligheten.. kram :)
Esmaralda

29 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Ditt svar gjorde mig faktiskt ganska ledsen. Det handlar inte alls om att jag inte skulle bejaka det jag har, visst gör jag. Det handlar om att jag mer än något annat önskar få en större familj. Och jag närmar mig 40 med stormsteg och tiden börjar rinna ut. Så du föreslår att jag ska lägga dem planerna på hyllan?

Du har i många år spått en större familj för mig, men nu ska jag alltså bara se det som en bonus om spådomen slår in? Jag förstår inte riktigt.

Svar: Jag vet inte hur jag ska kunna förklara för dig... jag förstår att du är olycklig och så gärna vill ha större familj.. men om man låser sig vid en sak och blir alltför enögd i detta.. då kan man köra fast o leva i en längtan där man inte förmår famna det man har omkring sig idag..... kram
Esmaralda

30 Hon:

skriven

Hej,
Undrar om denna ettåriga utbildning kunde passa mig?
Kram

Svar: Ja, utbildningen känns inte fel.. kram
Esmaralda

31 Helena Ir:

skriven

Nu får jag en rolig bild i mitt huvud,om när din man börja klippa ditt hår..okej,han kan ju vara väldigt duktig :) eller så blir det mössa på huvudet tills räddningen av en frisör går att finna. :)

Kram

Svar: Troligtvis det sistnämnda... mössa på ! :) Kram :)
Esmaralda

32 Bumble bee:

skriven

Es, jag vet att det är 50/50% att man får en av varje kön när man får barn. Men av ren nyfikenhet så undrar jag hur stor chans de är för mig att de verkligen blir så? Jag menar många får 2 resp. 3 av samma kön. Min syster fick de fantastiska att få en av varje. Hur stor chans är det att jag får samma?
Mycket tacksam för svar! Kram 🐝

33 Helena Ir:

skriven

Mycket konstigt i huvudet idag..måste se konstigt ut däruppe i det blå när påskkärringarna flyger fram i fullmundering av skyddsdräkter..med ett säkert avstånd till varandra.

Svar: Ja lite märkligt blir det allt... :) Kram :)
Esmaralda

34 Lotta S:

skriven

Birgitta, när jag hade en liknande stark existentiell ångest som din son har var det mycket min första seans från Es som hjälpte mig på fötter. Det berodde naturligtvis på att det fanns en öppning hos mig för det mediala, men just hennes förmåga att se sådant hos mig hon inte kunde känna till fick mig att lita tillräckligt också på det övriga. Att det spelar roll vad vi gör för vi är här för att lära, också.

(Sen tycker jag fortfarande det är ett så märkligt "upplägg" att det lite skrämmer också, det måste jag medge.)

35 AnnaK:

skriven

Tack för svar 🙂

36 Sanne:

skriven

Sömnbrist är så himla jobbigt...

Svar: Eller hur !!!!!!
Esmaralda

37 Mimis:

skriven

Hej.

Mycket elände som händer i världen. Även i mitt liv. Arbetslös och värdelös. Undrar varje dag hur länge jag ska orka med att ha det så här.
Ser du någon lösning kommer det att ljusna?

Kram

Svar: Måhända arbetslös men inte värdelös... långt därifrån ! Det ljusnar.. kram :)
Esmaralda

38 Barbie:

skriven

Hej Es!
Igår hade jag en dröm om att du skickade ett meddelande angående mannen, dessutom var det en bild om att jag kommer hamna på en handikapps hus mitt på Sten Berg bredvid havet det såg så läskigt ut meddelande du skrev under bilden var att jag kommer hamna där om jag fortsätter förhållandet!Vad betyder detta?

Svar: Det här handlar om din egen rädsla och dina egna insikter.. du vet vad du måste göra... kram :)
Esmaralda

39 Barbie:

skriven

Jag gråter mina ögon ut, varför var han inte den man som den början varför har han beroenden varför ska det vara såhär? Jag är så ledsen att jag vet att jag aldrig kommer vara kär igen!

Svar: Nu känns det inte så men du går vidare och du blir kär igen.. kram :)
Esmaralda

40 VB:

skriven

Hejsan E!

Ser du möjligtvis om min mamma får Corona ser du varningar runt henne alls angående detta? Kram

41 Ghostwrtier :

skriven

Ljög h*n om appen?

Kram

42 Vb:

skriven

Esmeralda glömde skriva det att du såg att jag skulle bo utomlands är den vägen fortfarande öppen ? Jag älskar och vill så gärna bo utomlands! Jag är i ett liv just nu som är destruktiv i ett förhållande då! Hur mår jag br sugen? Kommer jag någonsin bli bra igen? Kommer jag någonsin hitta någon i mitt liv? Kramar ...

Svar: Vägen är öppen fortfarande.. men du behöver gör bra planer och ta bättre hand om dig.. kram
Esmaralda

43 Mikael:

skriven

Birgitta, din son är möjligen en brilliant tänkare och försöker få grepp om livet, han behöver kanske bara en liten knuff i rätt riktning och han skiner upp som en sol :) piller hjälper föga på det området och det verkar han fantastiskt nog kommit på, helt på egen hand!

Att en har lite besvär med livets beskaffenhet är inget dåligt, kanske snarare något mycket positivt, än mera i den tid vi lever i.

det finns nog en mängd filosofer som beskriver livet och kanske vad sonen tänker om, vet inte vad just dessa beskriver men några namn

Ludwig Wittgenstein
Søren Kierkegaard

Det Finns många fler

han behöver möjligen någon som kan beskriva saker och ting om livet och det saknas nog inte.

Hade det varit min son och han inte är direkt intresserad av sport och praktiska saker så hade jag nog sagt, pojk nu får du allt läsa in dig på livet och fördärva inte ditt skarpa intellekt med några piller! Inte med alkohol eller något annat heller för den delen

Kram
Mikael

44 2020:

skriven

Kommer utbildningen idag leda till att jag blir inringd för extrajobb?

Kram

Svar: Ja utbildningen har positiv påverkan.. kram
Esmaralda

45 T:

skriven

Hej es! Har varit sjukskriven i höstas och jobbar nu femtio procent. Funkar bra ... men... känner tydligt att min kropp inte är bra än. Försöker äta bra, promenera, yoga lite etc men känns som att systemet ändå är ur balans. Har börjat på massage. Tror du det är bra? Några andra tankar som kommer till dig vad jag kan göra för att stärka hälsan? Tack på förhand! / T

46 Pia1:

skriven

Betyder hjärtat något eller var det bara en slump att jag lade märke till och plockade upp det? Jag håller inte ihop längre, känner att jag måste berätta snart men vet inte vem jag kan lita på. Den ena låtsas lyssna men sen sviker och sänker mig ännu mer, den andra fattar inte att jag är avslutad och den tredje, den nya, är ostadig i hur han ser på det och inte så intresserad av att förstå hur skadorna påverkar. Man bollas mellan ingenting bara. Att jag faktiskt inte klarar mer (för längesen) tycks inte spela någon roll. Jag tvingas försöka igen här för nåt Spanien blir det inte, inte ens pengar hjälper mot Corona. Men för varje gång så sänker de mig bara längre ner.

47 ängeln:

skriven

Ja nu får man passa på att pyssla i hemmet. Viktigt med lite terapi nu i dessa ovissa tider. Fick sådan ångest inatt för jobbet, känns så läskigt och osäkert. Ser du någon fara för mig och familjen? Kram till dig och alla i bloggfamiljen. Hoppas på bättre tider snart.

48 Heaven:

skriven

Hej kära es,
Liten svacka just nu.. mycket som har hänt. Ser du något på jobbfronten eller kärleksfronten?
Kram

Svar: Jag ser att det ljusnar... ser dig gladare.. kram :)
Esmaralda

49 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda tror du jag har någon tur i På lotto ?

Svar: Jag ser ju ingen storvinst men något mindre kan det kanske bli.. osäkert.. kram
Esmaralda

50 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag var inbilla om mig själv och kan det vara att jag bära en smitta eller är jag frisk och klarar mig bra ändå

Ha det bra

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur ska jag klarar mig en tag till då får jag ses mamma på riktigt. Typ i juni?

Ha det bra

Svar: Jag ser inte riktigt när... det är segt för oss alla nu.. kram :)
Esmaralda

52 Misstjejen:

skriven

Hej

Hur kommer min relation till B kvinna länge och är bra mellan oss så länge?

Hon var förvirrar en år sedan typ när hon var med mig. Några tillfällen har det var...

Kommet hon var stabil eller har något annat tanke om mig?

Ha det bra

53 Mikael:

skriven

Integration...

Såg ett program på tv , kvinnan i familjen var något besviken över att barnen numera gifte sig med svenskarna, förr så höll de sig inom vissa gränser, även fast de bodde i Sverige, hennes ego ville väl såklart att saker skulle vara mera som hon var uppväxt med.

Vänd på det, Sverige bombas och svenskarna flyr till Afghanistan, hur många svenska kvinnor vill integreras och börja bära slöja, månggifte, barnäktenskap och allt vad man har i andra kulturer? Fast de välkomnar kvinnorna och tar emot dem :)

Själv kanske jag skulle trivas med att Sverige anpassar sig lite och inför Sharialagar och månggifte, jag har inte testat men jag kanske skulle stortrivas :)

Hur många % av flyktingar etc. vill egentligen integreras? att man föds på ett visst ställe på jorden har nog en viss betydelse.

Svensken är väl något av dåre med sin tro att den ska rädda alla flyktingar, mångfald är enbart bra osv., Och lever kvar 1940 talet i sin framfart, lyckligtvis ändrar utvecklingen, naturen och annat på det, lika mycket som den är en dåre och spränger atombomber på svensk mark, som GW berättade om på tv häromdagen, lyckligtvis satte kvinnorna stopp för det :)

Kram
Mikael

54 Ghostwriter:

skriven

Tror du det går att lösa så att jag eventuellt kan flytta under sommaren, och få jobb där jag vill flytta? Det är liksom tre saker att få ihop - ekonomin, jobb och att hyra ut min nuvarande bostad.

Kram

Svar: Gå in för detta och det kommer lösa sig.. osäkert dock om det sker under sommaren... kräver massa fokus så förbered noga.. kram :)
Esmaralda

55 Orolig:

skriven

Hej

Min son är så ledsen för att han förlorat jobbet. Blir det nytt jobb snart eller dröjer det?

Kram

Svar: Nytt jobb kommer även om det kan dröja lite..kram
Esmaralda

56 Camilla:

skriven

Härligt med en ny look på gäststugan! Sonen är riktigt händig🙂 Klippa mig borde jag också göra. Inte optimalt att vara korthårig i dessa tider.

Mina systrar som bor i Finland kommer inte pga Corona reseförbudet att närvara på min 70 års dag i Juni. Lite ledsamt känns det men ser det ut att bli en bra dag ändå?

Hoppas du får sova jätte gott i natt. Du lär ju vara hur trött som helst. Kram och må så gott.

Svar: Ja, det är många fester och familjesammankomster som går i stöpet pga corona !! Planera en speciell dag för dig själv.. ge dig något bra i present och det blir en fin dag i alla fall.. ja, i natt kommer jag sova som en stock.. kram :
Esmaralda

57 Rebecca:

skriven

Jag jobbar ju som sekreterare på karolinska och jag har fått jobba hemifrån sedan 3 veckor. Dock måste jag komma in en gång i veckan enligt min chef. Jag har.inte varit inne på 3 veckor nu för jag hade lite ont i halsen förra ggn jag skulle in. Måste åka in imorgon oxh jag känner mig livrädd för att få corona :(

Ser det säkert ut eller bör jag avstå att åka?

Svar: Skydda dig enligt alla föreskrifter och det ser ut att gå bra.. kram :)
Esmaralda

58 Hopplöst:

skriven

Hej!

Känns verkligen riktigt ordentligt hopplöst. Arbetslösheten knäcker mig. Finns det något hopp om jobb i sommar eller till hösten?

Kram

59 Skorpan:

skriven

Ja det stämmer ju att det är enda resan vi kan göra, men jag tänkte att om det skulle hända nåt på "land", inte bara i luften ;)? Men knappast gör det det.. Ramlar knappast över mannen så...
Tack för svar!
Kram Skorpan

60 Dina:

skriven

Hej Esmeralda,
Tänker söka ett nytt jobb som låter intressant. Ett år vikarietjänst på statlig myndighet.
Tror du att chefen godkänner tjänstledighet för ett år?

Svar: Ja jag tror det finns chans att du får tjänstledigt.. positivt att pröva lite nytt, det gör dig gott.. kram :)
Esmaralda

61 Fanny2:

skriven

Får lägga boken på minnet. Det är läsvärt om det ger perspektiv.

Blir det någon flirt i år? Något romantiskt kanske? Hoppas detta år inte blir tråkigare än förra. 🙄

Kram

Svar: Ja det är just på det sättet som boken är läsvärd ! Något kommer ske i år.. troligtvis inom kärlek men ser inte om det blir en fling eller mer seriöst.. kram :)
Esmaralda

62 Samuel:

skriven

Hej, läser ofta men har aldrig känt mig manad att kommentera. Nu måste jag dock säga at jag håller med, läs boken. Trevlig påsk.

63 Ghostwriter:

skriven

Ljög han om appen för mig igår?
Jag tror han ljuger men vill inte tro något bakom ryggen...
Kram

Svar: Får en tveksam känsla... kan inte definiera den riktigt.. kram
Esmaralda

64 Michaela:

skriven

Oj! "Annorlunda sommar men bra". Nu blev jag nyfiken :) Vad menas med "annorlunda"?

Sov så gott i natt!! :) Kraam

Svar: Kanske inte riktigt så som du tänkt dig... :) kram
Esmaralda

65 S:

skriven

Hej Es!
Igår ringde min samtalskontakt och berättade att p.g.a. Corona så kommer han att börja jobba på psykiatriska avdelningen för två månader framåt. Och d.v.s. vi kommer inte att ha någon kontakt under den här tiden... Alltså, det här känns inte bra alls. Jag har inte ens fått någon med denna kompetens att prata med undertiden. Har dom rätt att göra så här. Han menade att jag ju kan prata med arbetsterapeuten (som jag träffat två gånger varav en gång med samtalskontakten) som jag förövrigt har tid hos om tre veckor. Visst jag kan prata med hon på ätstörningsenheten, men vi pratar ju inte på samma sätt. Jag vill inte hamna på avdelningen p.g.a. att det ser ut som det gör. Kan du se om jag kommer att klara av det här?

Svar: Ja, om du bara har fokus och använder det du lärt om dig själv så kommer du klara detta fint.. kram
Esmaralda

66 Lydia💕:

skriven

Önskar mig en skön påsk med lite kärlek 💓
Lydia💕

67 Bumble bee:

skriven

Es, jag vet att det är 50/50% att man får en av varje kön när man får barn. Men av ren nyfikenhet så undrar jag hur stor chans de är för mig att de verkligen blir så? Jag menar många får 2 resp. 3 av samma kön. Min syster fick de fantastiska att få en av varje. Hur stor chans är det att jag får samma?
Mycket tacksam för svar! Kram 🐝

68 Mirre:

skriven

Hej Es,
Idag var jag och handlade grejer till bilen, såg en äldre man som log mot mig. Fick en så bra energi/känsla utav honom. Han log mot mig och kollade åt mitt håll flera gånger.. var det någon speciell person? Någon jag haft kontakt med i tidigare liv, någon som kunde känna av auror eller kanske bara en vanlig gubbe som log? haha😆

Kram!

Svar: Det finns en speciell connection mellan er som ni båda kände... troligtvis handlar det om ett tidigare liv.. kram
Esmaralda

69 Ghostwriter :

skriven

Kan de vara så att han inte har appen men att han faktiskt skriver med andra tjejer på ”det” sättet?

Kram

70 Alex:

skriven

Hej Ezmeralda,
Vad ser du för kön på mina barn och hur många barn kommer jag att ha?:-)

71 Dunegull:

skriven

Chefen som håller på med fuffens verkar vara orolig sista tiden. Känner han på sig att ngn granskar honom? Dröjer det länge innan han får lämna?


Svar: Ja han känner nog på sig att han inte sitter säkert.. kram
Esmaralda

72 Hon:

skriven

Hej,
Du har skrivit i seans för flera år sen att jag kommer att få barn men undrar om det längre stämmer? Om ett par år är jag kanske för gammal..
Kram

73 Lite nyfiken :

skriven

Använder du dig själv av medium ibland E?

Svar: Nej, det gör jag faktiskt inte... någon enstaka gång har det hänt och då har det varit Madame i Paris .. kram :)
Esmaralda


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: