Cravings !!!

Man har sina  must have och man har sina cravings… fast för min del kan det variera från månad till månad eller till och med från vecka till vecka.

Just nu måste jag gå med stavar en rask  tur varje dag annars inbillar jag mig att jag blir galen.

Och jag måste ha te med citron och ingefära hemma… att ta till när lusten faller på.

Lakrits är mitt favogodis och nåt åt lakritshållet måste finnas i min skrivbordslåda.

Finns det någon annanstans äter maken upp det… och jag brukar äta hans chokladglaserade nötter så det kan jämna ut sig.

 

Ibland får jag chokladdille och då ska man inte vara i närheten.

Jag VET att maken sparat godis sen påskäggen i påskas… och det är ju lite knasigt… godis blir gammalt men det är inget som stoppar mig. Då och då när suget blir som störst  och maken inte är hemma så rotar jag igenom skåp och lådor men än har  jag inte hittat gömman

Det hände att jag åt upp ungarnas godis när de var små.. men jag var snabb att fylla på så när fredagen kom fattades ingenting… fast ibland blev de lite störda av att det var annat godis än de mindes från helgen innan.

Jag måste ha mjuka goa innetofflor

 

Ett fluffigt täcke och  renbäddat  i sängen… det är viktigt annars sover jag inte bra.

Att lyssna på min spotify och vråla med i alla låtarna när jag städar.. annars blir det inte  städat över huvud taget,

Fun Light ” Lemonade” måste finnas hemma i kylen.

Massa is i frysen… jag vräker is i det mesta.

Alltid ett recept redo att hämta på apoteket – om jag skulle få urinvägsinfektion vilket händer då och då.

 

 

Ja, det var  nog det viktigaste

Hur ser det ut för er ?

Kram & Kärlek och välkomna till en ny vecka

1 Helena Ir:

skriven

Jag vill gärna komma i väg på mina dagliga promenader,tycker mig må bättre! En speciell sorts fransk handtillverkad havssalt vill jag ha hemma. Smör måste alltid finnas i min kyl. Sen äter jag en del vitaminer/mineraler som jag också vill ska finnas. Extra nu också med C-vitaminet,under CV-19.
Undviker däremot allt socker i största mån. Ja, just det..lax måste jag alltid ha i frysen!Inser att jag låter väldigt trist..men såhär mår jag bäst!

En ny vecka, tar mig till gymmet. Hoppas de som ska kolla ventilationerna härhemma i huset hunnit göra det när jag kommer hem igen.Lämnar nyckeln, och slipper träffas.

Ha det så bra!

Kram

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda,har också påskgodis kvar utifall jag inte har ngt annat hemma och jag blir sådär sötsugen. Måste alltid ha dajm och chips hemma.

A var väldigt seriös i helgen ordnat med mitt favorit bord ute och hotellnatt.
Blev glad att han verkligen ansträngt sig.
Tror du vi kommer ses nu en längre tid ?
Känns som han menar att han inte vill träffa någon annnan än mig och att jag inte ska dejta andra.
Vad ser du Es om situationen ? Är han lite kär?
Kram

Svar: Han är lite kär och han försöker.. men allt kommer inte så enkelt till honom... kram:)
Esmaralda

3 Pia1:

skriven

Ungefär samma cravings här. Saltlakrits ska det vara, och choklad. Tyvärr har sonen samma smak så det tar snabbt slut 😂
Och promenaden... Ja fast utan stavar, så ofta som huvudet tillåter.

Fina fjäril... Jag har önskat en seans en tid och bad om en specifik summa, som jag fick 💕
Så jag kommer att beställa seans inom kort.

Igår blev jag kontaktad av expressen. Jag vet att jag kommer bli så hatad av många nu men jag såg hennes chans att få ut sin kamp i media, så som hon önskade göra själv men inte orkade ännu på ett tag och det kändes väl mindre viktigt när hon väl vunnit den.
Men har man blivit mördad är det svårt att berätta och ge igen på socialtjänsten och jag tänker då fan inte låta deras livsfarliga ignorans och misstag förbli osynliga.
Det får inte hända igen.

Svar: Bra, ibland måste man helt enkelt sticka ut hakan.. kram :)
Esmaralda

4 Anna.L:

skriven

Hej! Vill verkligen säga att jag uppskattar din blogg och dig så mycket! 💗 Vill att du ska veta det efter alla år.

Jag vet att inget kommer lätt som en plätt. Eller direkt i livet. Men jag känner mig väldigt lost. Det finns så mycket möjligheter och vägval att gå efter. Men jag vet inte vilken väg jag ska följa. Det finns så mycket jag vill göra och älskar att göra men är rädd att gå miste om det gebit som är menat för mig i större skala.
Sedan är jag öppen för att göra allt från konst, dans/sång, teater, skådespeleri och film. Dubba film, röstskådespel. Modell och catwalk.
Författa. Radio. Programledare. Låtskrivare för andra artister.
Men vill göra något halvdant.
Vill kunna gå fullt ut i det som är menat för mig. Sedan är jag öppen lika mycket för allt och kommer vela göra allt. Men känner mig tyvärr lost, vart jag ska börja.
Det blir kaos i ett väldigt stillsamt liv för att tankarna går i högvarv om vart jag ska gå. Vad som är bäst för mig. Finns det någon vägledning? Från mina änglar.

Kramar

Svar: Tack snälla :) Välj EN sak först... och har du fokus på en sak så blir nästa grej lättare att välja.... kram :)
Esmaralda

5 Lilla m:

skriven

Hej Es, träffar jag snart på någon trevlig romans😍?

6 Läroliv:

skriven

Musik, högt uppskruvad under arbetet (städning) är ett måste, urtråkigt annars, lakrits en favvo, massa småplocksmat i kylen, inkl. räkor och oliver också favvo. Blir hungrig ju.

Ha en fin vecka alla.

Kram

Svar: Musiken är viktig och på hg volym.. räkor o oliver ger jag tummen upp för också... kram :)
Esmaralda

7 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Jag har funderat litegrann angående om min tjejkompis, jag har tänkt såhär att om hon inte hör av sig på några dagar, nu vet jag inte om detta är en bra idé, men då tänker jag i så fall såhär att jag blockera henne överallt på sociala medier och blockar hennes nummer så, för jag känner såhär att jag behöver inte henne i mitt liv längre jag känner att jag behöver inte henne mer, är det rätt beslut det jag tar? Eller ska jag typ skriva något till henne innan jag blockera henne? 🤔
För jag menar att hon har sjunkit riktigt mycket i mina ögon när hon skrev dom smset till mig och jag känner att jag har ingen respekt för henne längre..

Kram

Svar: Du ska göra det du känner att du vill, kram :)
Esmaralda

8 SarA:

skriven

Cravings ja, det har man ju en hel del. Choklad är en av dom men också att ha frukostmat i kylen annars får jag lätt panik.

Undrar hur det ser ut för husköp för oss. Kommer vi att ha råd med att köpa ett hus? Vi börjar bli trångbodda, trots att vi trivs enormt i området så känns det som att vi kommer att behöva lämna det då det är alldeles för dyra hus här.

Svar: Ett hus kommer men det kan dröja ännu en tid... kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Hejhej esmeralda
Ser du honom få mer jobb samt en löneförhöjning?
Tycker det inte är schysst att dom inte höjer honom medans andra helt nya har högre löner.

10 Lotta:

skriven

Godmorgon! Jag blir lite nojig om jag inte har Fishermans Friend mint hemma. Kaffe är också en sån sak.

Idag är en sån dag när många jag känner återvänder till sina jobb efter semestern. För mig känns det extra tungt eftersom jag inte har något jobb att åka till. Känns helt kört nu. Har gett upp inom mig. Har jag rätt i att jag aldrig mer kommer jobba iallafall inte i mitt yrke?

Kram L

Svar: Försök gaska upp dig.. du kommer ha jobb igen i ditt yrke.. ge dig inte.. kram :)
Esmaralda

11 Sus:

skriven

Hej
Man har sina idéer....
Tänker och tänker....
Kan inte komma någonstans ed vad jag ska förändra...
Love sus

12 Skorpan:

skriven

Det låter kul med dina cravings o must do Es :). Det med choklad låter bekant, "jag vet att jag har nåt nånstans, ur vägen eller så råkar du illa ut" ;). Lakrits, mmm...

Varma fluffiga tofflor, badrock att svepa in sig i på morgonen, frön att sätta på gröten. Inte kanske så mycket jag behöver ha men uppskattar att ha :).

Ny vecka o nya möjligheter. Såg att tågen var rätt fyllda med människor o det kändes verkligrn skönt att cykla trots regnet som tog mig lite på säng. Glömde ju att ta med mig "tortt"...

Väntar på besked om det ska bli masktvång här hos oss eller blir det "bara" en stark rekommendation, får se. Usch, hoppas verkligen att det inte blir tbång. Specbilliga är de inte heller, hur ska folk ha råd med dem? Priserna har ju höjts rejält på dem sen eländet slog till...

Undrar om det börjar dra ihop sig till nåt kul snart? Inte råkar du se nåt i min periferi Es? Nåt uppiggande borde en hitta på...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Något kul ser faktiskt ut att vara på väg... kram :)
Esmaralda

13 Mi:

skriven

Hej Esmaralda
Choklad är min helt klart! Sen är jag frukost människa!! Kommer han att ta steget fullt ut den här gången? Och att det blir något mer mellan oss?
Kram

14 C:

skriven

Godmorgon 💕🍀☕☕☕
Jag ska INTE ha något gottigt hemma.. Någonsin.. Annars blir det principen att det SKA ätas upp. Oavsett..
T ex, försök att äta någon enstaka popcorn... Exakt... Det går inte!!
Så, är jag sugen åker jag o köper det på studs. Det här att ha en "utifallatt"-låda äter jag upp innan jag tänker "Ja tack Amen"...

Kram 🍀💕

Svar: Jag är som du.... det måste ta slut.. direkt ! Kram :)
Esmaralda

15 Linda:

skriven

Det är precis likadant här, då jag snöar in på nåt så gör jag det till 300%, i matväg är det just nu pesto pasta :) men det gäller allt, hobbyn, jobb gymetja allt. Går inför saker med hull och hår, och så booom och jag tappar intresset. Borde lära mig att ta det lite lugnt, och börja sakta men säkert, men det funkar inte riktigt för mig. Har nog en ganska rastlös själ egentigen (tror jag).

Nu var semestern slut, 4 veckor flög förbi i rasande fart. Men jag är glad att jag har ett jobb att gå till, många har ju blivit drabbade av arbetslöshet pga coronan, så jag ska inte klaga.

Under semestern han jag strula med min sura granne :) men kom underfund med att han nog inte är så sur som han först verkar :) söt är han också... lite förtjust är jag allt. Tror han gillar mig också, lite iallfall :)




16 Rebecca :

skriven

Finns det någon som tycker jag är fin eller söt i hemlighet?? 😊

17 GP:

skriven

Jag vill gärna att det ska finnas både snack och godis hemma, ifall jag skulle få cravings på något, hehe...


Es, ser du om min nästa anställning kommer vara fast eller ett vikariat?


Kram, ha en fortsatt fin måndag!

Svar: Den kan börja med ett vikariat.. men jag ser dig på fast tjänst inte så långt in i framtiden.. kram
Esmaralda

18 Tildis:

skriven

God morgon!

Nu vecka och snart semester. Längtar!

Ser det ut att bli en bra semester? Kram

Svar: Ja det ser ut att bli bra.. gör upp lite fina planer.. kram )
Esmaralda

19 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Haha ja nog har du cravings Jag har en och det är lakrits och till min stora förtjusning har jag hittat en sockerfri Nelli Delli ! Söt är min favvo konstigt nog annars är jag saltlakritsälskare.Förr innan sockerförbudet fanns det alltid en påse salta grodor i skrivbordslådan eller salta bomber...
Ibland slår socker/chokladsuget in och har jag ingen 86% choklad hemma blir det kakao/sötning med havregryn och lite mjölk En röra som stillar det värsta ;-)
Ibland måste jag bara ha ett glas kall mjölk ,riktig röd mjölk inget tunnt blask .

Ny vecka med sol Nya möjligheter !

Kram Anki med flock

Svar: Nelli Delli så himla goda.. här slinker både den söta och salta sorten ner men med kärlek för den söta ! Kall mjölk till varm mat är gott... kram på dej och flocken :)
Esmaralda

20 Juni:

skriven

Hejsan, Jag är helt tvärtom. Om det finns något ätbart jag tycker om i skafferi eller kylskåp så måste jag mumsa (läs: vräka) i mig det omedelbart 😁! Det bästa för ekonomin och hälsan är att köpa en begränsad mäng då andan faller på.... Måndag igen, gillar verkligen måndagar då kan allt hända, folk i farten folk har liksom krypit ur helgmyset och är på benen, upprätta och ute 😇.

21 Misty:

skriven

Gomorron.. jag måste ha bakpulver hemma och ta en liten knivsudd ibland när suget kommer. Jag vet, det är alldeles konstigt. Kram

Svar: Ja, det var ovanligt !!! Kram
Esmaralda

22 HS:

skriven

Haha, ja man har ju sina inrutade mönster...

Jag måste äta en ordentlig frukost. Sen är jag nojig med munhygienen, måste vara fräsch i munnen när jag pratar med folk särskilt på jobbet. Tandtråd, flourskölj osv. Har ofta tandborste och tandkräm på jobbet, tar ett extra varv efter lunchen ibland. Om jag försovit mig på morgonen och inte hunnit med frukost och tandborstning blir hela dagen fel. Går jag på dejt borstar jag alltid tänderna före. Men så har jag inte en enda lagning i tänderna heller 😊

Kroniska problem med näsan så jag har min yogakanna som jag sköljer näsan med morgon och kväll, det ser inte klokt ut men det fungerar...!

Mobilen måste sättas på laddning och ljudlös på kvällen, bilnyckel, e-tjänstekortet till jobbet m.m. måste ligga på EXAKT samma ställe i handväskan, annars hittar jag dem inte disträ som jag är. Samma med träningsväskan, gymkortet och hänglåset har sina fack osv, annars kommer jag till gymmet och har glömt hälften.

Kalender i mobilen har jag aldrig blivit vän med. Utan min papperskalender är jag körd.

Jag kan vara lite rörig med prylar men jag klarar inte av smuts. Byter lakan och handdukar en gång i veckan, går och torkar småfläckar på köksskåpen, jag är nog den enda människan som regelbundet gör rent silen i diskmaskinen och avkalkar mina hushållsapparater. Nu med corona går jag och torkar dörrhandtag, mobil och jobbdator m.m. med ytdesinfektion.

En påse linschips går åt snabbt men annars har jag inte så mycket cravings. Vissa basvaror måste finnas hemma såsom havregryn, havredryck, krossade tomater och bananer. Inköpslista på papper, hävdar bestämt att det är enklare än i mobilen!

Kram

Svar: Ja jag har också papperskalender ! Smuts är inte kul... men jag är nog inte lika bra som du att ta hand om den... kram :)
Esmaralda

23 Lilla m:

skriven

Hej Es, träffar jag snart på någon trevlig romans😍?

Svar: Ja det tror jag allt att du gör... kram
Esmaralda

24 Ullegull:

skriven

Hej...
Är så himla ledsen. Min äldsta tonårsdotter har meddelat att hon tänker bo på heltid hos sin pappa då det är så jobbigt att bo hos mig. Detta trots att jag om några veckor flyttar in till stan vilket både jag o mina barn velat länge. Hon kommer få lika nära till allt som under pappa-veckorna. Hon säger inte vad det är som är så jobbigt. Mår jättedåligt över detta, vill ju ha henne hos mig så mycket som möjligt. Hur kommer det bli?

Svar: Skuldbelägg henne inte... visa att du klarar ditt liv fint och att hon vet att hon är välkommen tillbaka... och hon kommer så småningom... kram :)
Esmaralda

25 M:

skriven

Hej Esmaralda

Ser du om han den här gången menar något allvar? Kan han gå hela vägen? Och att det blir något mer mellan oss?
Kram

26 Jossan :

skriven

Jag har haft cravings på feferoni, chips och choklad typ...

Valde att stanna hos mina föräldrar tills imorgon. Skulle egentligen fixat min bil idag men han kunde inte så det får bli på torsdag.

Jag har varit och kollat på brädor till min nya sänggavel.

Imorgon ska jag nog till jobbet och skriva ut lite. Onsdag ska jag fixa naglarna.

Usch snart är semestern slut och jag är inte redo 🙈

Kram

Svar: Man är typ aldrig redo och semestern är alltid för kort :) Kram :)
Esmaralda

27 HS:

skriven

Spotify och städa, ja visst! Så svårt att städa utan musik!

Och visst mår man bättre av daglig motion! Hur går det med dina leder nu när du kör stavgång, får du smärtor?

Den här veckan ska jag försöka komma igång med min träning igen efter blodproppen. Väntar dock med benpass på gymmet tills jag fått de hårdare stödstrumporna som distriktssköterskan beställt åt mig.

Lilly var med när jag körde igår, vi ska ut idag igen på em, annars vilar hon i sin lila glasskål i fönstret 😊

Katten hade tur och fick snabb tid till veterinären imorgon, han är ju inte bra i munnen trots ingreppet i juni.

Kram

Svar: Ja, den här cancermedicinen som tar bort ledvätskan.. den är inte att leka med. Somliga dagar är bättre och andra rent gruvliga men de går !! Det måste ju gå ! Bra att din katt fick tid snabbt.. och Lilly trivs :) Kram :)
Esmaralda

28 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, verkar bli en fin dag med sol 🌞
Förstod G att jag träffar A nu ?
Tror det var ganska uppenbart i helgen.
Han bör ha sett det om han inte var för full. G var som vanligt ut med sin mindre trevliga kusin. Sa inte ett ord eller hejade.
Kram

29 Ia:

skriven

Hej
Det är lika bra att inget ha hemma för det blir ändå slut samma dag 😱
Corona tror jag kommer tillbaka ordentligt under hösten när alla kommer att börja vara inne igen och fortsätta träffas, tyvärr.

Jag har en fjäril som flyger mycket runt mig och en dag kom den in i köket, pratade med fjärilen, tur ingen hörde mig, och visade sen vägen ut var av den flög ut själv. Var det bara tur, en vanlig fjäril eller är det någon som besöker mig? Isåfall vem?

Kram

Svar: Du hade en besökare och jag tror det var din skyddsängel som ville säga att du kan allt du vill.... en stark upplevelse... kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Jag tycker snart 40 redan är för gammalt för min del och har alltid sagt att har jag inte träffat honom tills dess så lägger jag ner :) Tycker dock inte att du alls är för gammal och Es har ju sagt att han kommer dyka upp hos dig så det är "bara" att kämpa på. Ska bli så kul att läsa din kärleksblogg :)

Kram
Michaela

31 Gravid :

skriven

Det känns lite som om jag gått miste om att nånsin få barn eller att det håller på att bli så.. Kan denna känsla stämma? Har länge trott att jag skulle få 2-3 stycken men nu är jag osäker.. Undrar hur jag aktivt ska kunns jobba mot detta då det också vara en av mina önskningar till Fjäril.
Kram

32 Carolina :

skriven

Jag måste ju ha ordning runt om mig så jag städar nästan varje dag speciellt när killarna är hemma då blir det mycket städ och bäddar rent nästan varje vecka

33 Michaela:

skriven

Kul inlägg :)

Jag måste ut i friska luften och träna varje dag. En slurk cola zero måste drickas och jag måste ha en liten påse ostbågar och finsk choklad ( Fazer ) hemma. Rent och fräscht och jag är pedant som fan. Renbäddat typ 2 ggr i veckan :) Finns säkert mycket mer men då tar inlgget aldrig slut :)

Ny vecka. Nya möjligheter. Kiropraktor och magnetröntgen av knät i slutet av veckan.

Behöver jag oroa mig på ekonomin länge till? Skulle vara så skönt om man kunde få slappna av snart och luta sig tillbaka. Pust.

Ha en underbar start på din vecka Es!
Kram

34 Dalkulla :

skriven

Mjölk att doppar skorpor i, grädde till sky... istället för sås, mjöl är helt uteslutet i sås, fisk, grönsaker är ett måste, ägg måste finnas, så jag kan göra våfflor när andan faller på. Godis är så gott som helt ute slutet, ska det var något blir det Anton Berg marsipan överdragit med choklad. Söta drycker nej, Kaffe till frukosten, också ett måste. Smör likaså.Collagen - pulver måste alltid finnas i mitt skåp. Frukt, tomater, det var lite av vad jag vill har hemma.

Idag ska jag till Borlänge med några andra, där har jag inte varit sedan Corona bröt ut, köpcentrum osv.
Hoppas där inte är någon som har något smittsamt. Till slut måste jag bara få åka iväg. Tänker tar det varligt, som min mormor alltid sa. :)

Kram

Svar: Anton Berg, så mumsigt :) Kram :)
Esmaralda

35 Heaven:

skriven

Kära es, ser du om jag får något jobb snart?
Kram

36 Naturvän:

skriven

Godmiddag!

Måste hos mig är gurkmeja, oliver , olivolja o vitlök. Mycket örtteer , de dricker jag också kalla.
Chips o jordnötter också ett måste och musik kan jag inte leva utan, tack o lov för tekniken med sladdlösa hörlurar!

Ännu en härlig start på dagen. Vattenjympa med glada o trevliga människor ! Snart vankas det matjesill o potatis och vädret är bra! Synd att klaga!

Funderar mkt på att investera i ett objekt att bara ha för uthyrning, bostadspriserna är höga men kan det ändå bli lönsamt på sikt?

ha en härlig dag!
Kram

37 Vitlilja:

skriven

Hur ska jag ta mig igenom detta? Han är så grym och elak.

38 Mig :

skriven

Hej Esmaralda
Ser det ut att kunna bli någonting mer mellan oss? Har han några sådana intentioner? Eller ”leker” han med mig?
Kram

39 Mu:

skriven

Hej Esmaralda
Kommer det någonsin att bli något mer mellan oss? Eller slösar jag bara min tid om jag tror det
Kram

40 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda
Skulle aldrig försätta mig i en sådan situation och det har jag bestämt bestämt mig för.
Tror du att hon min vän tycker eller tror att jag vill åt hennes kille?
Eller litar hon på mig? Och gillar mig? Och är det okej när vi träffas alla att vi pratar med varandra?
Kram

41 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda
Skulle aldrig försätta mig i en sådan situation och det har jag bestämt bestämt mig för.
Tror du att hon min vän tycker eller tror att jag vill åt hennes kille?
Eller litar hon på mig? Och gillar mig? Och är det okej när vi träffas alla att vi pratar med varandra?
Kram

42 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda
Skulle aldrig försätta mig i en sådan situation och det har jag bestämt bestämt mig för.
Tror du att hon min vän tycker eller tror att jag vill åt hennes kille?
Eller litar hon på mig? Och gillar mig? Och är det okej när vi träffas alla att vi pratar med varandra? Ser det ut att vara okej för alla?
Kram

43 AnnaK:

skriven

Har nog inget särskilt faktiskt....jag är en rätt menlös människa. Finns inte så mkt att säja om mig 😂 Lever ju inte direkt.

Skickade vänförfågningen igår och den blev godkänd. Var ju inte så farligt så jag skickade en till och även den blev godkänd. Tänk så modig jag blivit 😂

Kram 🤗

Svar: Ja du ser, det är bara att köra på och fortsätta boosta modet :) Kram :)
Esmaralda

44 Tiss :

skriven

Kommer dom att lyssna på mig, om inte, kan änglarna hjälpa dom att förstå?

Svar: Ja jag tror de ska förstå.. kram
Esmaralda

45 Lotta S:

skriven

"Struntig" fråga men blir vi bjudna på kräftskiva i år? Bjöd ju in själva förra året.

Svar: God chans att ni blir bjudna.. runt 70 %... kram
Esmaralda

46 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Tack så mycket för ditt svar, men jag har en ytligare som jag har grubblat lite över nu när jag är på jobbet, kommer hon ens att höra av sig till mig eller väntar hon på att jag ska komma krympande till henne?

För jag får en känsla som att hon vill att jag ska komma krympande till henne, vilket jag inte lär göra, det är därför jag undrar om hon ens lär höra av sig till mig och om hon inser att hon har gjort fel? För det är verkligen fel timeing av henne att hon skulle bete sig så mot mig för jag ska egentligen passa hennes djur och hennes mammas fågel, så jag undrar hur hon tänkte där, så lär hon höra av sig eller hon väntar på att jag ska höra av mig till henne? (vilket jag inte lär göra, men vill veta)

Tack i förhand 🙏

Kram

47 bib:

skriven

Hej!

Kan du se om det kommer bli något mer igen mellan mig och r?
Kram
Ha fin dag!!

48 bib:

skriven

Hej!

Kan du se om det kommer bli något mer igen mellan mig och r?
Kram
Ha fin dag!!

49 <3:

skriven

Kommer brevet/ kortet fram imorrn tror du ?
Blev ju sånt strul sist med paketet som skickades tillbaka.
Tror A kommer tycka det är lite gulligt.
Kram
💕💕💕

Svar: Jag tror det kommer som det ska och det uppskattas... kram :)
Esmaralda

50 Susanne :

skriven

Bra med Spotify o sjunga med vid städ. Såg en skada på min sons bil. Han säger att ngn backat in i den. Stämmer det el har han gjort det själv?

51 B:

skriven

Hej Esmaralda
Verkar något vara påväg
Inom kärlek nu som det ser ut?
Kram

52 Ghostwriter:

skriven

Har jag stor chans att få erbjudande på radhuset där jag är näst sist i kö? Jag har sökt två andra också som jag väntar på besked men ska nämligen på visning imorgon och vill inte åka dit om jag ändå inte har en chans


Kram

53 Hanna:

skriven

Hej!

Håller med om att man sover bättre i rena sängkläder. Det är ett måste tillsammans med rena handdukar och ren disktrasa.

Annars har jag för tillfället snöat in på lavendel. Lavendelolja, lavendelthé och Weledas duschcreme med lavendel. Doftar ljuvligt och är lugnande för kropp och själ.

Kram

54 Mariekex:

skriven

Jag är som dig haha. Måste ha avslappnade kläder och skönt att sitta annars blir jag tokig. Jag sover helst med flera flera kuddar omkring mig eftersom jag flyttar mig hundra varv under sovtimmen. Jag Måste ha minst 1 kopp kaffe på morgonen annars blir hela dagen förstörd med både dåligt humör och smärta här och var. För inte så länge sen sa jag upp mig och tog med mig en kaffe på vägen, för de gick inte att gå utan tydligen och den tappade jag på väg hem (så jag hann typ inte dricka något ändå). Under ägglossnings-mens veckorna så måste jag ha sköna kläder och massa gott. Jag kan inte stoppa mig. Det jobbiga är att jag ALLTID ska börja "med träning och bättre hälsa" i samma stund jag ska ha mens, så det slutar ju som det kan tänkas :) Men denna gång ska jag hålla det.... eller!?

Min stora cravings är nog tårta, jag kan tänka på det från ingenstans och det börjar nog bli lite skämmigt haha. Som tur är, är jag både fattig och inte så glad i att gå ut så mycket just nu, så tårta blir det inte varje dag - då hade jag dött av det!

När jag var runt 3 års åldern hade jag cravings på KAKOR. Flera bilder har jag där jag både står och ligger ner och så ser man ett mariekex i ena handen och stort flin... inte undra på. Kan säga att jag skulle kunna äta mariekex doppat i kaffe eller saft även idag barnsligt nog.

Du skrev igår att de kan bli en twist när ni åker iväg i September, så spännande!



Ha en fin dag,
Kram Ghostwriter

Svar: Tänk, inte förrän jag var runt de 30 började jag äta tårta eftersom jag aldrig gillat grädde och idag älskar jag gräddtårtor... tyvärr, får man ju säga :) Kram
Esmaralda

55 Maja:

skriven

Hej fina Es, hoppas en fin vecka väntar dig!

Jag har inte provat Fun light lemonade, ska faktiskt köpa den när jag ska till affären.

Jag har aldrig reflekterat över mina cravings. Men ju mer jag tänker på dem ser jag att de är många.

Fishermans Friend salmiak, den svartvita. Jag njuter sååå mycket av dem. Har ALLTID med mig dem. Det räcker ibland att veta att dem är i väskan, behöver inte ta dem. Men åtminstone en-två om dagen.

Min weleda skin food hudkräm, den gröna förpackningen. Den doften och krämen gör underverk för mig, mentalt och estetiskt.

Orkidéer i sovrummet. Gör underverk för luften i rummet.

Duscha i åtminstone 20-30 min åt gången. Vatten är terapeutiskt för mig.



Jag har en förfrågan om ett inlägg ifall du tycker det kan vara lärorikt, lite huskurer och husmorstips kring vanliga åkommer kanske, när barnen era hade influensa, eller ifall någon här är kunnig inom klimakteriebesvär samt graviditetsbesvär. Bara ett förslag :) jag är visserligen 26 år och är varken gravid eller i klimakteriet men det är alltid roligt att få lära sig av mer erfarna.

Min mormor t.ex, när jag hade öroninflammation som barn, pressade ur saften ur grön taklök, la mig på sidan och hällde saften i det örat där inflammationen var och la i en bomullstuss. Lät det stå så i 20 min 2-3 gånger om dagen ungefär. Tiden var inte så noga men minst 10 minuter.

När jag eller vår hund hade ögoninflammation baddade vi ljummen kamomillte flera gånger dagligen och pressade bomullstussen så att tedroppar kom in i ögat.

Även när min väns hamster hade ögoninflammation hjälpte kamomillte.

Kram!
:)


Svar: Jättebra tips !!! I morgon handlar bloggen om huskurer ! Kram :)
Esmaralda

56 Katten:

skriven

Förutom tillfälliga cravings efter ditten och datten så har jag en ständig craving, och det är efter OST! Medan normala barns första ord brukar vara "mamma" eller "pappa" så var mitt första ord, enligt mina föräldrar, "ost"! De sa att jag stod i spjälsängen och skakade på spjälorna och skrek efter ost. Jag har sällan ost hemma eftersom den tar slut så fort jag får hem den, men för en stund sedan kom en leverans från mathem så i skrivande stund äter jag en sen lunch/tidig middag bestående av en bit hård fårost och en bit chèvre utan några andra tillbehör.

Kram

Katten

Svar: Du är inte ensam om detta begär... Nettan är som du... fast jag, jag äter ju ost men kan lika gärna vara utan !! Kram :)
Esmaralda

57 Sara:

skriven

Hej Es!
Undrar om du kan se om jag och Leif kommer flytta tillsammans? Är det långt fram i tiden isåfall?
Kramar till dej

58 M:

skriven

Hej Es

Ser du något skoj som händer mig ?
Kram

59 Camilla:

skriven

Så roligt att läsa om allas olika cravings! Kaffe och smörgås måste jag ha på morgonen. Choklad är det bästa som finns. Rent omkring mig. Slappar kvällar i soffan framför TVn. Dagliga promenader i friska luften. Ja det var några 🙂

Vore så kul att få uppleva den där kärleken som du har sett Es innan man kolavippar för är ju 70 nu men hoppas att dröjer länge tills dess ... kolavippandet alltså😀 Och hoppas att det ser bra ut för mig och barnen nu när vi går in i sista delen av 2020!

Ha en bra start på första veckan i augusti. Kram f

Svar: Ja du är inte ens i närheten av något kolavippande kan jag säga :) Kärleken kommer, helt klart att jag ser det... kram :)
Esmaralda

60 bib:

skriven

Hej!

Kan du se om det kommer bli något mer igen mellan mig och r?
Kram
Ha fin dag!!

Svar: Möjligen något smått men inte på sikt... kram :)
Esmaralda

61 Tingeling :

skriven

Jag har alltid flera sorters musli hemma, flera sorters knäckebröd och olika slags ostar för att göra sallader. Och popcorn finns alltid hemna samt vitlöksbröd i frysen. När det inte gäller mat så har jag typ 10 duschcremer... försöker dra ner på det och köpa fast tvål istället, klockargårdens har härliga tvålar 🙂

Känner mig inte så pigg idag, väldigt trött. Ska bli skönt och sluta jobba snart... kommer det ett annat jobb för mig i höst? Funderar på att söka extra jobb på exempel hotell eller museum av något slag kanske. Vill inte tillbaka till mitt jobb.

Nu duscha, med klockargårdens tvål! 😉 Tvätta av mig äckliga flygmyran som hamnade i min tröja på vägen hem och bet mig flera gånger på magen. Tycker det fortfarande känns som den kryper på kroppen. Tur jag har antihistamin hemma!

Kram!

62 🥵 MICHAELA 🥵:

skriven

Är du redo och dra till Alaska på studs? Närmare helgen ska det bli +30°C på nytt igen!

Hur går det med din fjäril?

Kram Browallia

63 Liverpool:

skriven

Tack Esmaralda
För seansen som jag fick idag,Nu vet jag varför jag har Liverpool i mitt hjärta.

You Never Walk Alone :)

Svar: Exakt, You Never Walk Alone och det betyder något alldeles speciellt för dig.. kram :)
Esmaralda

64 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, verkar bli en fin dag med sol 🌞
Förstod G att jag träffar A nu ?
Tror det var ganska uppenbart i helgen.
Han bör ha sett det om han inte var för full. G var som vanligt ut med sin mindre trevliga kusin. Sa inte ett ord eller hejade.
Kram

65 Fitnesskillen:

skriven

Hej igen ez

Jag har gjort ett beslut att jag har blockerat henne på sociala medier och jag tog bort hennes nummer också, jag har inte precis något ångest, det ända jag ångrar är mest att jag inte sa till henne på skarpen i lördags.. Iaf ser du om hon lär ha ångest över hur hon betedde sig mot mig i lördags eller hon struntar i vilket?

Sen undrar jag, ser du om hon lär försöka få kontakt med mig? Jag vet att jag inte lär ta in henne i mitt liv igen om hon inte ber om ursäkt för hur hon var mot mig i lördags?

Kram

66 Rose:

skriven

Raggsockor och musik när jag lagar mat är ett m å s t e 😜

67 Michaela:

skriven

Omg! Kom på vad jag drömde i natt. Bloggen blev som en kontaktannons och alla fick berätta hur dom såg ut mm och så fick man höra av sig om man var intresserad. Kanske är något Es :) Tänk om det finns blivande kärlekspar här. Hade ju varit så kul :)

När jag läste Ias inlägg idag om fjärilen så kom jag på att jag har också mycket fjärilar runt mig. Och de är oftast gula som min Fjäril. Kanske inte betyder nånting men har uppmärksammat det i alla fall.

Ha en fin afton!
Kram

68 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Nåt kul säger jag inte nej till, gissar att det inte involverar en annan part dock ;).
Kram Skorpan

69 A:

skriven

Hej Es

Ser du något på kärleksfronten för mig?
Kram

70 Michaela:

skriven

Två av mina inlägg kom inte med fastän det inte var något konstigt när jag skickade och det blev godkänt. Får skriva igen.

SKORPAN
Jag tycker att 40 som jag snart fyller är för gammalt för min och efter 40 lägger jag ner :) Tror absolut att det är som Es säger att du kommer att hitta din kärlek så det är "bara" att kämpa på :) Kram!

BROWALLIA
Jag såg det och tänkte på dig! Hade lätt dragit iväg om jag hade haft råd! Min Fjäril mår bra tror jag och Es har sagt det så litar på henne :) Hur mår du?
Kram!

71 Michaela:

skriven

Och nu ser jag att inläggen kommit med :) Kram

72 Browallia :

skriven

Jag säger som du sa här om dagen, VAD ÄR DET FOLK INTE FATTAR? Tidigare idag var jag tvungen att åka buss eftersom det är det enda sättet för mig att ta mig till apoteket. Trots att det är en het sensommardag så är bussen nästan fullsatt åt båda hållen. Jag har turen att det finns ett dubbelsäte ledigt och jag sätter mig på sitsen närmast fönstret. Vid nästa hållplats slänger sig en svettig yngre karl sig ner på sättet intill mitt. Utan att ens fråga om det är ok för mig med tanke på distanseringen. Suck! Jag ursäktar mig och ber att få kliva förbi för jag inte vill sitta så nära. Han makar på sig men ignorerar min kommentar.
Hur svårt kan det vara?

Anledningen till att jag måste besöka apoteket varför att hämta ut en ny burk magiska piller. I måndags i förra veckan så föreslog sjuksköterskan att jag skulle göra ett uppehåll i 14 dagar med medicinen eftersom jag upplevde det som att effekten försvunnit. Efter de två veckorna göra en ny utvärdering av hur jag mått utan medicinen och utifrån det se hur vi ska gå vidare. Till min förvåning var det lite som när man tar av sig glasögonen och man ser suddigt igen. Efter bara ett par dagar utan medicinen kom flera symtom tillbaka, vissa hade jag inte ens tänkt på att de blivit mindre eller försvunnit. Men när jag pånytt började glömma kastruller på spisen som varit nära torrkokning, inte kunna föra ett samtal utan att tappa tråden stup i ett och ständigt förlägga mobilen, fjärrkontrollen o.dyl. prokrastinera allt mer så fick jag nog av mig själv. Med insikten att medicinen faktiskt gör skillnad så bestämde jag mig för att ge den en andra chans och försöka lära mig leva med de få men jobbiga biverkningarna. Jag tycker det är svårt att veta hur mycket jag ska förvänta mig av medicinen och vad som jag behöver jobba med mig själv för att få en fungerande vardag, det kanske faller på plats när jag får börja med samtalsterapi.

Ser du om jag får det att fungera med denna medicinen eller blir det ännu ett byte?

Hoppas att MG mår bättre idag.

Önskar er en trevlig augustikväll. Tyvärr är en ny värmebölja på väg, hakar du på mig och Michaela till Alaska? ;D

Kramar Browallia

Svar: Finns en god chans att du får det att funka nu.... MG är lie gladare idag... trots struten ! Kram
Esmaralda

73 Ghostwriter:

skriven

Hur stor chans är det att jag får första tjing på radhuset jag ska på visning för imorgon?
Vill så gärna gå på visningen men känns ovärt om jag ändå inte har chans!
KRAM

Svar: Det kommer inte enkelt, så mycket ser jag men håller tummarna...... kram :)
Esmaralda

74 Studier:

skriven

Det känns inte riktigt bra i nagen då jag tänker på att påbörja dessa studier, det känns som att så mycket är oklart. Tycker det skulle kunna va roligare att gå nån kortare utbildning istället som skulle innebära mindre krav. Men kanske jag bara är nervös inför allt det nya och ansvaret. Vad ser du om detta, ser det bra ut att börja på eller att fundera på alternativa vägar?
Kram

75 Alexandra:

skriven


Jaa du Es,

Listan är oändlig:

- Saltlakrits, den sort som fräter sönder gommen.

- El-tandborste är ett måste. Vanlig går fett bort.

- Ergonomisk kudde , annars får jag ingen sömn.

- Bambu lakan. Egyptisk bomull går bort.

- Tungskrapa av speciell sort. Känner mig inte ren i käften alls annars.

- Chocklaaaad

- Rent & fräsht hemma.

- En äkta svensk sommar = regn.

Osv osv

76 Undrar just..:

skriven

Hej Esmaralda
Blir det något långvarigt med det här att han skriver? Och kan det leda till mer? Eller är det bara tillfälligt att han är lite framåt just nu och inte leder till något mer ?
Kram

77 Solstrålen Hanna:

skriven

Hej Esmeralda!

Förra veckan tappade jag min fjäril, vilket känns tråkigt men det har också gett mig en liten tanke som jag inte kan släppa. En av mina önskningar var att utveckla mina andliga förmågor, och jag vet inte om det är min fjäril som puffar mig. Jag har funderat på prova på att göra en egen talisman, ur min lera och sen utföra några ritualer ur min förmåga och på mitt vis.

Tror du detta är en bra idé eller avråder du mig från att prova?

Kram :)

78 MB:

skriven

Skönt att höra att du är mänsklig eller att jag snarare har någon som är likadan.
Jag får för mig att jag inte agerar utifrån min bästa sida om jag utesluter träning, det är en mental grej och yoga fungerar absolut inte helst ska hjärtat slå hårt.
Jag får för mig att jag måste ha mina favorit halstabletter annars äter jag allt annat jag suktar efter.
Just nu är glass ingen favorit fast jag vanligtvis egentligen älskar glass.
Å mycket mycket mer.
Kram /MB


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: