När ilska ställer till det....

Ilska är en av våra primära känslor

Det är okey att bli förbannad lite nu och då – men  viktigt att vi kan hantera ilskan på rätt sätt.

De som har svårt att hantera ilskan kan få  problem och detta märks ju tydligast i relationer.

När vi blir förbannade reagerar hela kroppen. Vi frigör adrenalin, pulsen ökar, andningen blir snabbare och kroppstemperaturen ökar. En naturlig reaktion men också en reaktion som hindrar oss från att tänka klart.

 

Ilska är en rå kraft med rötter i urtiden när vi personligen var tvungna att försvara vårt revir och ofta med våld.

I dag lever vi ju inte så och ilskan får liksom inget utlopp och ingenstans att ta vägen utan ställe bara till med problem.  En undersökning visar att var femte person någon gång har brutit ett förhållande pga motpartens ilska.

Problem med ilska är lika vanligt som depression och  ångest.

Vet du att din ilska ställer till med problem  - då är det dags att du lär dig hantera den.

Lär dig att känna dina varningssignaler så du vet att ilskan är på väg.

Ge dig tid, lugna ner dig, andas ordentligt och hitta olika sätt hur du kan tänka för att coola ner dig.

Ibland kan det vara bäst att bara lämna platsen

Ta en promenad – räkna till tio -  tänk på något helt annat.

Hitta din egen taktik för att hantera ilskan.

Andas lugnt och gör utandningen längre än inandningen.

Fokusera på en kroppsdel i taket och slappna av

 

 

 

 

Ge utlopp för energin på ett säkert sätt.. slå på en kudde, sätt dig i bilen och skrik så högt du kan eller vad som helst som är säkert får både dig själv och andra

Distrahera dig själv.. ta en kall dusch, spring 3 kilometer tex

Hjälper ingenting, ja då är  dags för terapi

 

Själv har jag lugnat ner mig med åren.

Mina ilsketriggers har blivit färre  men det finns sånt som jag reagerar starkt på och tillåter mig själv att bli helt galet arg och där om jag ser människor som misshandlar djur eller andra människor.

Men annars så är det lite Hakuna Matata… som för övrigt är swahili !

Irriterad kan jag bli med det är sällan det övergår i ilska.

Jag som förr krossade porslin  i parti och minut och bar  mig åt !

Kram & kärlek

 

Personlig spådom via mail ?

Maila mig på:

[email protected]

och jag mailar info tillbaka till dig om hur det funkar !

 

1 <3:

skriven

Godmorgon
Imorse startade inte bilen. Kommer vi få betala dyrt för att fixa bilen?
Eller börjar den snart funka av sig själv..

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få jobbar imorgon?

Ha det bra

3 Blåabäret:

skriven

Jag har svårt att hantera ilska, både hos mig själv och andra, inte så att jag ställer till det och går bananas eller så utan mer att det blir väldigt jobbigt personligt/känslomässigt med panik och ibland.. Vad heter det då, inte minnesförlust men liknade, jag försvinner som och allt känns overkligt så ja.. Det är inte helt lätt alltid och ganska jobbigt, brukar dock mest bli irriterad och tappa tålamodet, speciellt vid situationer som det inte riktigt går styra över som tex i trafiken eller trängsel i folksamlingar eller när allt tycks gå fel och inget funkar som det brukar, dålig karma för ens dåliga humör förmodligen eller nå ;P

Fråga..
Minnesstunden för min mor, hur ska jag göra egentligen? Vill både vara närvarande samtidigt som inte av onlika skäl, blir ett projekt att bara ta sig till dit den kommer vara isf och sen träffa familj å släktingar man knappt känner eller har något gemsamt med på de, vi har väl aldrig varit nära i min s.k familj, dde flesta är som hund och katt med varandra eller bara allmänt ogillande/falska/problematiska/kyliga så lär ju kunna bli lite vad som helst när de flesta samlas och ja.. Mitt mående är inte dte bästa heller så vet inte om dte kanske skulle bli för mycket om jag skulle åka.. Hur tänker man ens kring det och förhåller sig bäst? Någon annan som kanske har en bra synpunkt eller råd att ge? Jag vet att det är mitt beslut i slutändan och att jag ska gå efter känsla men jag vet inte ens vad den säger mig så ja.. Tacksam för de mesta svar jag kan få helt ärligt för har som ingen jag kan prata me dkring dte här och tiden börjar bli knapp.. :/

Svar: Du ska följa din egen känsla... går du inte på minnesstunden så betyder det inte att du sviker din mor, du kan ha en egen liten minnesstund. Kram :)
Esmaralda

4 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag har temperament och kan bli riktigt arg ibland. Tycker dock att jag har bra skäl om jag blir arg, men jag borde bli bättre på att hantera den då jag kan skrika och svära då. Som barn blev jag lärd hemifrån att ilska är en dålig och negativ känsla, men faktum är att ilska kan ge kraft och styrka också, då man behöver det.

Jag minns att du skrev att detta år 2020 skulle bli bra på flera sätt....jag undrar vad du då såg för mig? Ärligt talat har 2020 hittills varit riktigt jobbit och tungt.

Kram

Svar: Ilska är en stark känsla som vi behöver... och det är inte fel att bli arg, tvärtom... det gäller bara att kanalisera ilskan hyfsat bra. Året är ju inte slut än.. så jag hoppas det ska komma positivt nu sista tiden.. kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, vad är det som händer mellan mig och A ? Hörs av och skriver gulliga chattmeddelanden när vi inte ses. Tänkte att jag skulle ligga lite lågt med sånt...
Den mannen slutar aldrig att förvåna mig.

Blir det en lyckad kräftskiva på lördag ? Varför vill han att jag ska följa med honom dit på en parmiddag ? Något speciellt jag ska tänka på under kvällen.
Det är ett roligt gäng. Party och det lilla vita ibland.
Kram ä

Svar: Han är intresserad men känner sig fortfarande för.. i somligt är han en försiktig general.Han vill gärna ses med dig och parmiddagen är ett sätt att etablera er relation... kram :)
Esmaralda

6 Linda:

skriven

Försöker jobba på att inte bli så tusan arg, det har blivit bättre med åren, men ibland händer det. Eller ja arg blir jag nog, men försöker hejda mig före jag har slängt något i väggen. Händer nog ibland fortfarande, men numera mer sällan. Fast oftast så går ilskan nästan genast om, efter att man fått slänga ett glas i golvet så det gick i 1000 bitar. Om inte annat blir det dyrt att skaffa nytt, kanske det är en bidragande orsak till att man kanske svär och gormar istället :) för ja, det gör jag nog fortfarande då jag blir riktigt arg :) oftast går det över lika fort som det kom, ilskan.

Har haft en liten flirt med min sura granne i sommar, han verkar gilla mig, eller har jag totalt missförstått honom? Han verkar lite till och från, som att han vill men ändå håller tillbaka. Han är nog inte så sur som jag först trodde :) verkar väldigt glad och snäll på sitt sätt, då man väl kommer honom lite närmare.

Ha en fin dag alla!





Svar: Ja efter en explosion brukar ilskan rinna bort men man får försöka välja vardagsporslinet och inte dyra arvegodset :) Grannen är lite till och från.. men helt klart intresserad av dig... kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag överlevde första dagen och min chef hade plockat bort en fritidstid. Jag blev så glad. Jag och min kollega ska ju dela på min klass och de timmarna jag inte har klassen är jag ”vikarie vid behov” men vi ska se till att jag är inne som resurs i min klass under de timmarna.

Så svårt jag har att sluta med det jag gör på kvällen för att sova. Igår somna jag inte förens vid halv 1..

Idag ska jag till psykologen. Skulle skiva saker om en diskussion vi hade i förra veckan../ jag blev bara irriterad över att göra den uppgiften..

Ikväll ska jag även tvätta! Så kul! Eller inte...

Usch vad jag nojar mig inför Corona igen... kan detta skitet försvinna snart?

Kommer jag ha hittat han the one innan min födelsedag?

Nä får väl fixa mig och ta mig till jobb...

Kram

Svar: The one kommer men kan inte säga när! Ha bra planer kring dig själv och lev så aktivt du kan.. vilket inte är lätt med tanke på corona. Detta gissel försvinner inte förrän vaccinet kommer.. kram :)
Esmaralda

8 Ghostwriter:

skriven

Vad tänker han när han tänker på mig?
Jag skickade ett meddelande, såg han att jag hade skickat det?




Kram och ha en fin dag

Svar: Jag får en känsla av att han försöker undvika kontakt.. han har sett ditt meddelande.. kram :)
Esmaralda

9 Skorpan:

skriven

Han på bilden liknar mig, så ser jag ut för det mesta... Arg blir jag mera sällan men igår blev jag det o det kom ju lägligt med blogginlägg om ilska ;). Kan tygla min ilska så jag känner mig rätt säker gällande andras säkerhet i mitt sällskap ;). Får se hur det blir i framtiden, kommer jag att börja krossa porslin då jag börjar umgås med mannen Es? Eller ja, det mötet ser inte ut att ske på långa tider o är inget jag behöver tänka på ;).

Ilskan hjälpte mig då jag cyklade igår o idag så det var ju bra. Försöker annars få den att rinna av mig, får se hur det går... Mår rätt ok annars, så det var väl bara en liten basilusk.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Skönt att du mår bättre....snart är du helt pigg igen.. kram :)
Esmaralda

10 Dunegull:

skriven

Va oxå mer ilsk när jag var yngre. Just nu har jag varit inne i en period där jag varit omgiven av idioter 😉 massa, överallt med märkliga värderingar i mina ögon sett. Folk som inte dyker upp på jobb och gör sina åtagande. Men man lär sig. Jag morrar och skäller lite men inte som när jag va yngre. Då hade jag nog oxå kastat tallriks efter folk osv.

Får du in ngt kring mig den närmsta tiden?
Kram

Svar: Jag får in en positiv förändring.. något bra som sker, i det lilla... kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det är väl tur vi blir klokare med åren ;-)
Tycker som du blir riktigt arg när det gäller mobbning misshandel av försvarslösa djur och människor .
Det går inte en dag utan att man lär sig ngt nytt ! Hade ingen aning om att det är swahili ! :-)

Har sett danska serien Rita på netflix och kommer ny säsong på lördag :-) Jeps !

Ljuvlig Torsdag på er alla

Kram Anki med flock

Svar: Den har jag inte sett... ska ta mig en titt... jag gillar det mesta.. dock inte kriminalserier... kram :)
Esmaralda

12 EPM :

skriven

Godmorgon!
Det är sällan jag inte kan kontrollera min ilska men jag har fått öva mig i att hålla tand för tunga så länge jag är i affekt. Känslorna styr orden annars och blir det mer fel. Men visst har det blivit fel och okontrollerat, oftast då ilskan kombinerats med en lång tid av stress. Livet liksom...

Ser du hur dynamiken kommer bli i mitt hem med A och hans dotter? Just nu är det lite revirmarkeringar från hennes sida, hon har ingen som helst känsla för att hon börjar bli stor (11 år) och A har nog bara fortsatt att låta henne vara liten för att kompensera hur hon har det hos son mamma.
Pratat med A och han är på samma linje som jag men jag grubblar lite på hur det kommer bli, jag vill inte få rollen som den elaka styvmodern.

Kram

13 kotten:

skriven

ser min kamp för att bli gravid svår ut?

14 Tildis:

skriven

God morgon,

Idag är jag ilsken. Min man blev nekad att lämna landet på sin semester, vilket betyder att vi inte får hälsa på familj och vänner som vi inte träffat sedan i julas. Orsaken är Sveriges höga smittotal. Jag förstår att länder är rädda men den diktatoriska metoden som många länder nu använder sig av är en inskränkning på demokratin.

Allt som sker runt om i världen just nu är skrämmande.


Svar: Ja, det ÄR skrämmande men också övergående...kram :)
Esmaralda

15 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Igår kväll när jag skulle mata kaninerna upptäckte jag att dörrarna var öppna till buren (har en bur på ben som pappa har byggt och rymmer sex kaniner) och att en hane var borta. Själv blev jag livrädd när jag upptäckte detta. Tack och lov fann vi den lilla chockerade hanen under buren och han mår bra. Jag är alltid noga med att stänga buren så dom inte ska rymma eller ramla ner och skada sig. Men så kommer frågan, ska jag ta mig ordentligt hårt i örat för att de var jag som glömde stänga dörrarna eller var det någon av grannbarnen som var inne och tittade och ville hålla en kanin? Jag har ALDRIG glömt stänga men klart de kan jag ju ha gjort. 🤔 Kommer ju inte ihåg. Vad ser du, Es? Glömde jag stänga burdrörrarna och ska ge mig själv ris?
Kram Zoey 💕

Svar: Det känns som om någon annan varit där.. inte med elakt syfte... utan ett gott syfte och glömde dörren... kram:)
Esmaralda

16 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!
Jag är sällan arg, sen jag lever ensam har jag ju ingen och vara arg på. Jo exet förstås men får jag bara tänka lite mordiska tankar så går det över😱 Innan kunde jag slå sönder porslin i ren ilska, jäklar så arg jag var. Nu är det lugnt, nu vill jag hitta någon att älska istället och slippa vara arg på . Dyker mannen upp snart och ger mej kramar och närhet i den närmsta framtiden?
Kram❣️

Svar: Han kommer.... det vet jag men kan ju inte säga när.... kram :)
Esmaralda

17 Silvertassen:

skriven

Tack för ditt svar igår, Es!
Ser du om jag kommer spela det spelet igen i framtiden? Kram ❤️

Svar: Ja men i så fall med ett annat spel men jag tror inte du kommer finna det lika roligt som du gjort en gång.. kram
Esmaralda

18 Kristin:

skriven

Ja,jeg blir også veldig sint og lei meg når dyr og barn mishandles.
Med årene må jeg jo si at jeg har mistet mye av mitt sinne, og har ikke de utbruddene jeg kunne ha i tidligere år. Jeg har temperament, men det er noe annet slik jeg ser det.

Men, i dag må jeg si at jeg ble jævlig forbannet.
Hva faan er det som feiler oss nordmenn? Gjerrigsjuken? En gjeng med egoistiske idioter. Ca. 1 time etter at de publiserte at Sverige blir rødt natt til lørdag på grunn av CV19, var det stinn brakke i grensebutikkene. Hørte intervju med en butikkansatt. Han lurte på om nordmenn ikke hadde noen informasjon vedr smittevern? Fytterakker`n, jeg er flau over å være norsk. De måtte ta inn masse ekstrahjelp for å få varer ekspedert mm. Ja, det er 2 dager igjen før det stenges, men folk var sikkert livredde for at de ikke skulle få med seg nok før det ble tomt, tenker jeg. Nå må norske myndigheter gjøre noe med avgiftsnivået her og samtidig lære oss nordmenn folkeskikk.

Ja, er det noe merkelig at man reagerer?
CV19 skal man ikke være likegyldige overfor. En ting er at man utsetter seg selv, men man er ikke alene i samfunnet, og mange kan bli veldig syke og dø.
Hvor er respekten for andre mennesker?
Jeg tror at mennesket er så vant til at antibiotika og vaksine tar det meste, og de tror ikke at de selv kan bli syke.
Synes det er merkelig at de til nå, etter å ha sett hva som skjer rundt i verden, ikke utviser respekt.
Dette ble mye, men godt å få skrevet ut mitt sinne i dag.

Det blir henting av valp på tirsdag, utendørs, og jeg går da i 10 dagers karantene. Handler inn på forhånd så alt er klart. Bortsett fra handlingen, blir det ikke noen endring i mitt levesett, i og med at jeg stort sett enten er i skogen eller hjemme.
Håper at turen vil gå bra.
Ønsker en god dag.
KRAM!!

Svar: Ja så tokigt det kan bli !!! Och rätt som det är tappas respekten för annat bli viktigare och får större fokus.. och då blir man lita rädd över hur människor agerar ! Lycka till med hämtningen av den lille... vad roligt det kommer bli :) Kram :)
Esmaralda

19 En Ledsen o besviken vän:

skriven

Gomorron kära Es!

Ja det är jobbigt med människor som blir ilskna stup i kvarten o när man minst anar det.

För nåt år sedan skrev jag till dig hur min bästa svek mig i en akut situation. Jag var ledsen ett bra tag o när hon fick reda på att jag hade cancer hörde hon av sig. Hon hade saknat mig så o vi skulle alltid ”vara vänner”. Vi har sen haft en bra kontakt träffats o fikat o varit ute o ätit utomhus nu i dessa tider! Nåt som jag har känt vara jobbigt att hon jämför sin cancer hon hade för över 20 år sedan (fast på annat ställe) jag var den som fick upp henne ur sjukhussängen när inte personalen kunde! Ingen inom vården tycker hon bryr sig om hennes problem hon har nu o pratar om detta var gång vi pratar om hennes jobb o mannen som är så elak säger hon. Jag har försökt hjälpa henne ge henne råd o sen gör hon tvärtom!!

Häromdan bad jag henne om vi kunde prata om nåt roligare, för min puls är alldeles för hög just nu o läkaren sa åt mig att inte oroa mig eller stressa. Fast jag berättade detta så fortsatte hon o jag fanns där o lyssnade. Men i helgen hamnade jag i en akut situation igen, när jag ringde henne för att prata hade hon inte tid o sa saker som gjorde mig både ledsen o konfunderad! Hon kunde inte prata för mannen hade kommit hem. Jag sa varför säger du så nu så har du inte berättat innan ljuger du för mig? Hon brukar hör o häpna gå in o prata i sin garderob så inte mannen ska höra, Hon sa jag pratar aldrig om honom??? Det är det enda hon gör o om vården, jobbet m.m. Ytterligare en gång svek hon mig i en akut situation!

Fråga är hon en falsk person, tycker hon bara om att få hjälp själv? Eller har hon problem?
Vill hon egentligen att vi ska vara fina vänner? För jag börjar tvivla!
Jag är inte sen att förlåta men två ggr är en gång för mycket!

Jag skulle bli glad ett svar kära Es!

Har en annan signatur idag bara!


Svar: Egentligen är hon nog ingen falsk person.. hon är som hon är bara.. med fel och brister och ibland drabbar det omgivningen så som det drabbat dig nu.. men jag ser att hon uppriktigt tycker om dig... kram .)
Esmaralda

20 Dina :

skriven

Gomorron!
Jag tvekar att göra en kort resa till Italien i september. Blir den bra om jag reser ändå?

21 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag känner mig ledsen och upprörd nu. Haft kontakt med ett medium till och från sedan hösten 2019 och hon spådde att jag skulle möta en kärlek hösten 2019, då det inte skedde ändrade hon det till vintern 2019/2020, sedan blev det våren 2020 och slutligen sommaren 2020. Jag har inte mött någon alls och kontaktade henne och berättade det.

Då blev hon otrevlig och sade att hon hela tiden sett många goda chanser för mig att möta en kärlek, men att det är mitt eget fel att jag står utan eftersom ingen man har dugt åt mig. Blev illa berörd av vad hon sade. Att jag kunde ha mött flera kärlekar om jag bara valt det.

Stämmer det? Försöker tänka tillbaka. Har visserligen mött män och dejtat men det har inte klickat med någon av flera olika anledningar. Tex har en del visat sig vara gifta. En del velat ha bara sex, etc. Och man kan ju inte tvinga fram något bara för att. Men nu känner jag mig ganska olycklig och liksom skyldig, har jag mig själv bara att skylla? Kanske det är så.

Kram

Svar: Nej, ditt eget fel är det inte. Ibland går medium i försvar och det tror jag hon gjorde. De allra flesta funkar annars som jag.. att det är väldigt svårt med tidsangivelser.. eftersom våra egna val hela tiden påverkar tiden... jag ser fortfarande att din kärlek kommer.. kram :)
Esmaralda

22 Louise:

skriven

När jag blir arg så kommer det i tårar istället. Jag kan inte bli arg utan att gråta och det är så befriande på något sätt.

idag började skolan igen för de yngsta. Inga glada barn som kom iväg. Jag hoppas att det blir bra för Izabella som har varit lite mobbad i trean eller ja det finns tre tjejer som är lite lättkränkta och blir arga på min dotter när hon inte svarar och ställer till bråk för detta. Finns en pojke som också är lite taskig men tjejerna är nog jobbigast.
Men jag samarbetar med skolan mot mobbing och utfrysning.

Skulle egentligen till min kompis igår och idag men hon har fått halsfluss så det får bli nästa vecka. Jag vill inte ha det och smitta alla hemma så...sitter uppe på skolan idag och ska gå igenom det som ska ändras och så. Tog inte med böckerna idag men får göra imorgon så jag kan börja skriva. Får låna lite böcker till.
Det ska in om 2 veckor så det börjar brinna i knutarna.

Och jobb söker jag hela tiden men de verkar inte speciellt sugna på att anställa mig. Vikariebanken är stängd(dumt nog) och tar inte in några nya anmälningar och de vet heller inte när de ska öppna den.
Jag blir så irriterad på allt klydd. Måste ha ett jobb. men just nu ser det mörkt ut. Försöker mig på att tjäna pengar på annonser men det verkar inte gå så bra det heller. Att blogga om något och sen få "lön" för det.
Kanske skulle jag ställt upp i Idol haha. Gillar ju att sjunga.

Kommer det jobb snart? varför ska det gå så förbannat segt?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kram

Svar: Ja det är himla segt och mitt upp i allt så beundrar jag din envishet... att du inte ger dig med studierna !! Sök allt... det kommer bli napp men kan dröja ännu en tid.. kram :)
Esmaralda

23 J:

skriven

Hej , mår sådär och tänker mycket på sonen. Har han hamnat tillbaka där han var innan sommaren?
Kram

24 Katten:

skriven

Till HS (47 igår)

Tack för din fråga, den fick mig att fundera över hur det hela egentligen började. Jag menade innan att jag ville testa om jag skulle våga börja släppa ut katten igen och bad Fjäril se till att katten skulle hålla sig i närheten och självmant komma in inom rimlig tid. Din fråga har dock fått mig att tänka att det kanske började med att det var jag, och inte katten, som i första hand behövde bearbetas för att få idén. Det kanske var dags för förändring eftersom det avsevärt höjer både kattens och min livskvalitet att han kan vara ute under ordnade former. Nu ber jag Fjäril varje gång jag släpper ut katten att vaka över honom, och varje gång katten kommer in är jag noga med att tacka både honom och Fjäril. Att lägga gel på en katts tandkött är ingen uppgift jag avundas dig, det kan inte vara lätt!

Kram

Katten med katter

25 Maria:

skriven

Har också blivit lugnare med åren.

26 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Och hur troligt ser det ut att han och jag gör ett nytt försök?hur är hans tankar inför detta? Ser det möjligt ut att det blir så?
Kram

27 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda
Misstänker att killen från festen inte är så värst intresserad?
Han hör av dig lite är inte off men känns lite blek om du förstår i sin kontakt.
Är han inte värst intresserad?
Kram

28 M:

skriven

Hej Esmaralda
Tror du jag har en pojkvän snart ? Eller dröjer det?
Kram

29 Ghostwriter:

skriven

Varför tänker han på mig ibland men ändå försöker undvika kontakt? :( hatar han mig eller är de bara pga tjejen? Vi sa ju att vi skulle vara vänner


Kram

Svar: Han vill nog helst avsluta helt men kan liksom inte säga det, kram :)
Esmaralda

30 Helena Ir:

skriven

Mer hetlevrad som yngre, men nog alltid varit för snål att ge mig på porslinet. Så det bar jag inombords, dessutom fick jag som barn knappt visa några känslor, och det gjorde jag nog till en viss del ändå. Så den udda var jag! Idag håller jag mig undan konflikter, orkar inte längre..

Min läkare tog mig på allvar vid dagens samtal, så imorgon är jag inbokad som första patient..hoppas det leder till något bra!

Ledsen dotter hemma här idag, hör inte till vanligheterna att hon är hemma så..livet har sina ups and downs..

Du som frågade efter en lap top igår, jag såg en sådan i en hög med böcker..lycka till att hitta!

Kram

Svar: Bra att du fick tid så snabbt till läkaren ! Kram :)
Esmaralda

31 Lotta:

skriven

Jag var också en person som blev så arg att kastrullerna for runt. När jag blev ”vuxen” har jag förstått att jag inte kan leva ut alla känslor på det sättet. Det beteendet förstörde fina relationer för mig och jag träffade aldrig någon eller några lika bra män efter det och lever själv med barn (snyft).
Nu lever jag för andra grejer som tex att spela i band. Men mycket ligger ju nere pga Covid. Ser du om jag spelar i bandet igen? Längtar så mycket.

Kram L

Svar: Jadå, du kommer spela i band igen, helt klart... kram :)
Esmaralda

32 Anonym:

skriven

Är jag dum som vill sälja ett guldhalsband med ett kors efter min låtsas farmor ? Halsbandet kommer jag aldrig använda. Det som betyer ngt är att farfar gav det till mig. Skulle jag får ärva ngt efter mormor skulle jag bevara det och spara.
Kram

Svar: Jag tycker du ska avvakta... det kan bli så att du ångrar dig om du säljer nu.. kram :)
Esmaralda

33 Michaela:

skriven

Jag har inga problem med ilska som tur är. Kan såklart bli arg men det är hanterbart. Börjar ofta gråta när jag blir arg. Slår liksom över till det.

Fick inte tag i sömnen i natt så tröttmössa idag. Påverkas av värmen även på nätterna. Och nu blir det 30 igen. Lägger mig i kyldisken på ICA snart.

Nått skoj på väg in i mitt liv?

Ha en bra dag!
Kram

Svar: Ja, håll plats till mig i kyldisken !! Inte nog med att det är varmt.. det vimlar av flugor och flygande spindlar och annat äckligt krafs !! Ja, något riktigt trevligt kommer för dig... ha ögonen öppna och säg ja oftare är nej... kram :)
Esmaralda

34 Hon:

skriven

Ser det ut att bli problem om han blir med mig hem, såsom förra gången med bekymmer och irritation?
Kram

35 Ghostwriter:

skriven

Förlåt verkligen för tjat, men jag måste bara veta så kan jag en gång för alla släppa detta som tärt så länge.
Vill han släppa mig pga tjejen eller för att han inte tycker om mig, vill ha mig i sitt liv och saknar mig? (tänkte eftersom han ändå tänkte på mig ibland..)

Kram ...

Svar: Jag tror att han vill släppa eftersom han känner sig klar med ert förhållande.. kram :)
Esmaralda

36 AnnaK:

skriven

Tack för tips igår HS.

Kram 🤗

37 Katten:

skriven

Till Blåbäret ang minnesstunden för din mamma:

Vad innebär närvaro eller frånvaro vid en minnesstund eller begravning för dig? Betyder närvaro ett avslut och farväl som du behöver? Skulle frånvaro innebära att du får dras med något oavslutat? Måste det nödvändigtvis vara just på minnesstunden som du hedrar din mors minne? Kanske dina svar på dessa frågor kan säga något om du bör närvara eller inte. Jag tycker att du ska utgå ifrån dig själv och din syn på detta med liv, död, hedrande av en bortgången, avslut och farväl. OCH inte minst ditt mående och vad det skulle kosta dig i ork och energi att ta dig till och från och närvara vid minnesstunden.

Jag gick inte på min mors begravning eftersom vi för länge sedan var färdiga med varandra och min närvaro skulle ha känts som rena hyckleriet och jag har nu flera år senare aldrig en sekund ångrat det beslutet. Jag ville inte heller närvara för att spela teater inför anhöriga; de fick helt enkelt tänka och tycka precis vad de ville. Eftersom jag var enda barnet så var det jag som ringde runt till släkt och vänner och informerade om dödsfall och begravning och jag förklarade då att jag inte skulle komma, och för dem som jag kände lite mer samhörighet med förklarade jag närmare varför. En kollega till mig undrade om jag ändå inte borde gå för att få ett avslut, men dels så hade jag haft det avslutet redan flera år innan, och dels så ser jag inte en minnesstund eller begravning, eller ens döden, som ett avslut. I min värld finns inte den avlidne i kistan eller för sista gången vid en minnesstund, utan lever vidare någon annanstans, och därför är sådana tillställningar inte viktiga för mig, inte ens om det gäller en kär närstående. Men det finns olika syn på detta med avslut och jag vet inte hur du ser på det hela. Jag vet dock att min ena son tyckte att det inte blev något avslut eller farväl av min, av oss alla, älskade morbror som bestämt hade sagt ifrån att han inte ville ha varken begravning, minnesstund eller grav, och det respekterade jag och ordnade allt enligt hans önskan, och det känns bra för min del.

Kram

Katten

38 CA :

skriven

Hej
Japp, jag med.
Saknar dock ibland tillfället att krossa porslin, kändes skönt efteråt, smällde också gärna igen en dörr. Idag får man nte ens höja rösten, för då tror andra att an är arg. Om jag höjer rösten så är det för att markera, inte är jag arg. För då skriker jag men det händer intelängre heller, man visst är det skönt att vara lite gapig.
Kram

39 Michaela:

skriven

Jag håller en plats till dig!! Vi tar varsin frysbox :) Jaa massa skit som flyger runt och det är ännu en sak som jag ogillar med sommaren. Hur är det med din man? Gillar han supervärme?

Ojoj! Det där lät ju minst sagt trevligt och jag ska verkligen hålla ögonen öppna! :) Kändes nästan som att det handlade om kärlek men sån jävla tur lär jag väl inte ha :) Kraaam

Svar: Jodå han älskar värmen och skulle kunna ha det så här året om.... han njuter i solen medan jag irriterat muttrar i skuggan !! Kram :)
Esmaralda

40 💕 Zoey 💕:

skriven

Tack för ditt svar, Es! Känns skönt att veta att man inte börjar bli dement redan genom att jag glömde stänga. Visst är de lätt hänt att jag kunde ha glömt men jag brukar vara så noga med att stänga burarna då kaninerna är mitt allt. Jag hörde visserligen ett barn som grät igår kväll hos grannen och de barnet skyllde på ett annat barn vars mormor ropade på barnet som hade sprungit i väg. Om de var dom eller någon annan förblir ett mysterium. Själv är jag bara glad över att de inte var något ont bakom och att min kanin mår bra.

Läste för ett tag sedan att någon hade kört in en pinne i en kanin och låtit den dö. Usch och fy! Ryser i kroppen när jag läste det. 😢💔

41 HS:

skriven

Till Katten (24)

Tack för svar och så härligt att det fungerar bättre hemma hos er nu!

Kram
HS med katt

42 G.H:

skriven

Esmaralda, är det okej att ha Fjäril boendes i en ask utan lock i en stängd byrålåda?

Kram:)

Svar: Jadå det är ok men glöm inte att prata med henne då och då.. kram
Esmaralda

43 Susanne :

skriven

Kan blir arg men lugnat ner mig. Värre när jag blir nedtryckt. Lättare att hantera saker nu. Nu har dotters kille kommit hit igen. Håller på med mina aktier o ska spara till sommarstuga el ngt boende, lyckas jag@. Ska jag satsa på Storytel aktien?

44 Eva:

skriven

Hej Es, risk för dubbelfråga nu då min dator lever ett eget liv ibland!

Kan du se vilka "osynliga" som gungade i lekparken på vår gård härrom dagen?

Svar: Ett mindre och ett äldre barn.. de hade jättekul.. kram :)
Esmaralda

45 Camilla:

skriven

Min ilska i mig blir till aggression och har förstört många vänskaper pga detta, ett STORT problem för mig, värst när känner mänskor inte bryr sig. "Gråter inom mig"!
KRAM

Svar: Ja, det kan vara ett riktigt stort problem som förstör.. man får försöka hitta andra kanaler för att få utlopp,... kram
Esmaralda

46 Nat:

skriven

Hej Esmaralda
Har varit på samma strand 3 dagar idag. Tyckte att en kille som var där med sin son och sin mamma kollade lite på mig han var också där alla tre dagar. Idag dock så var jag inte så uppmärksam mot hans håll. Tror du han märkte det eller la märke till det? Har han något intresse mot mig?
Kram

Svar: Han konstaterade att du är söt... men kanske inte så mycket mer.. kram :)
Esmaralda

47 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Och hur troligt ser det ut att han och jag gör ett nytt försök?hur är hans tankar inför detta? Ser det möjligt ut att det blir så?
Kram

48 Penny:

skriven

Hej!
Jag gillar att gå på bandy under vintern, ser du om det blir av med tanke på Covid-19? Kram Penny

49 EPM :

skriven

Snälla Es ser du nåt kring A:s dotter och familjedynamiken?
Känner att jag drar öronen åt mig angående allt...

Kram

Svar: Det ser inte helt okey ut... kram :)
Esmaralda

50 Star:

skriven

Vilar det en förbannelse över mig eller är jag född under en olycklig stjärna?

NÅGOT måste det vara, mer än att sånt är livet. Det MÅSTE finnas mer än det.

Svar: Det finns mer, mycket mer... ibland kanske man ska försöka nollställa sig och tänka i nya banor.. kram :)
Esmaralda

51 Mej:

skriven

Hej esmarslda
Kommer jag att ha pojkvän förhållande snart eller dröjer det?
Kram

52 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda
Han har ljugit förut.
Talar han sanning denna gången?
Kram

53 Michaela:

skriven

Haha! Där är ni olika :) Dom sålde nybakade LUSSEBULLAR på Wiölys idag!! Trodde att jag hallucinerade men nej .. 4 st för 15 kr. Omg!

På vilket sätt ska jag säga ja förresten istället för nej? Så att jag gör rätt :)

Kram

Svar: Lussebullar... u !! WOW !! Var bara allmänt positiv och säg ja även till sådant som du är nytt... som du är nyfiken på.. kram :)
Esmaralda

54 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Den sträva halsen pockar på uopmärksamhet men tror ändå inte att det är corona. Kompisarna som var hit ska gå o testa sig, en inkommande helg o den andra vet inte ännu när o var. Fallen har ökat o det bådar inte alls gott, men jag kan ju ha fel, eller vad tror du Es, blir det värre innan det blir bättre?

Chefen höll sig undan idag o verkade rätt spak, kanske han tänkte efter lite!? Det hoppas jag...

Ha en bra kväll!
Kram Skorpan

Svar: Du kan beställa ett testkit från 1177 och testa dig själv hemma, det är ett bra alternativ !! Kram :)
Esmaralda

55 Tiss :

skriven

Kommer det som försöker "äta upp" mim hjärna att försvinna?
Jag försöker hålla mig sysselsatt, och jag får ångest om jag inte gör det, jag orkar inte med mina tankar...

Svar: Det kommer försvinna och det finns ingenting som kan skada dig på riktigt... kram :)
Esmaralda

56 Michaela:

skriven

Eller hur!!!! Ska jag skicka några till dig? :) Då förstår jag vad du menar och jag ska följa ditt råd men då måste jag ju få några erbjudanden också :) Och vad är det jag ska hålla ögonen öppna för? Män eller ngt annat? Vill ju inte missa något så därför måste jag fråga :)

Kram!

Svar: Både män och allt annat kul och positivt... kram :)
Esmaralda

57 Browallia :

skriven

Tyvärr har det varit mycket ilska i mitt liv både min egen och andras. Jag har gång på gång hamnat i konflikter utan att förstå vad som händer. Jag har blivit kallad bråkstake och fått höra att jag startar bråk för att jag vill bråka och trycka ner andra för att må bra. Det är så långt ifrån mig man kan komma så jag har tagit mycket illa vid mig av detta. Jag avskyr bråk och det finns inte på kartan att jag skulle må bra av att trycka ner någon annan. Jag har haft svårt för att ta kritik och gått till försvar men har jobbat med mig själv och tycker det blivit bättre. När någon blir illa behandlad är min sociala ångest som bort blåst och jag står upp för den personen. Jag bröt kontakten med min destruktivta familj för åtta år sen för jag orkade inte med ständiga konflikter och har inte ångrat mig. Men under dessa månader med corona har jag kommit på mig själv att sakna dem när jag känt mig ensam i min karantänbubbla. Hur kan man sakna några man inte vill ha med att göra? KRAM Browallia

Svar: Man saknar den lilla bit som kanske ändå var bra... och man saknar hoppet om att det skulle kunna blir bra... det är helt och hållet normalt.. kram :)
Esmaralda

58 Skorpan:

skriven

Det tror jag nog inte finns i Finland.. Har åtminstone inte hört om nåt sånt.
Kram Skorpan.

Svar: OK,, den digitaliserade onlinetjänsten här i Sverige.. där kan man beställa och ta egna prov, väldigt smidigt men så är det kanske inte hos dej.. kram
Esmaralda

59 Dahlia:

skriven

Hej Es!
Min ilska är rätt så icke existerande så länge det inte går för långt! Gör inte utlopp för ilskan men det pyser lite så länge något stör mig, men slutar det inte då kan jag explodera rejält. Skriker, slänger saker slår i dörrar och saker. Och med rejäl ångest efteråt för jag är sån som inte vill såra andra, även om de sårat mig. Jag är komplicerad! Svära mycket kan jag när det inte går som jag vill, men pratar jag med familj, då är en svordom mycket sällsynt här!

Es, kan du se om vi hittar tillbaks till den fina vänskapen?

Svar: Du kan inte räkna med att det blir som innan men det kan bli en bra vänskap i alla fall framöver.. kram
Esmaralda

60 <3:

skriven

Blev han glad för presenten och kortet och blev han säkrare efter att ha lästvad jag skrev ? Förstår A att jag verkligen tycker om honom ?
<3

Svar: Ja han verkar ha blivit glad.. kram :)
Esmaralda

61 Me:

skriven

Hej Esmaralda
Talar han sanning den här gången?
Kram

62 Tjena:

skriven


Hej Esmaralda
Och hur troligt ser det ut att han och jag gör ett nytt försök?hur är hans tankar inför detta?
Kram

63 Fråga:

skriven

Hej Esmaralda
Mannen från festen. Är han intresserad eller inte? Vad är han av mig
Kram

64 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Verkar något inom kärlek vara påväg och pågång som blir på riktigt?
Kram

65 Michaela:

skriven

Tack! Då förstår jag :) Ha en mysig afton! Kram

66 HS:

skriven

Till Katten (24)

Tack för svar och så härligt att det fungerar bättre hemma hos er nu!

Kram
HS med katt


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: