VIP.....

 
Någon av er var  nyfiken på min gäststuga....... so here we go:
 
 
// VIP skylten hittade jag i Tyskland //
 
 // Blått och rött är färgskalan//
 
 
 
 
 
Ett  rum med  med kombo av  soffa/säng /  en fåtölj och  pentry.
Särskilt kylskåpet o vattenkokaren är uppskattat
 
Lilla rummet med ovanpåsängar
 
Och så ett litet badrum med dusch och toa !!
 
Inte så stort men det räcker ju till gästerna... tre styckan kan lätt sova här fast sonen har haft typ  tio övernattande när han var i tonåret... finns det hjärterum så...
 
Jag känner mig väldigt blessed med stugan... och nu i cornatider innebär ju det att barn och barnban kan komma....  och vi kan umgås utomhus med avstånd och de behöver inte komma in i mitt hus !
 
Kram & kärlek
1 Seanskunden Emma :

skriven

Hej e!
Är så orolig. Är i mitten på vecka 9 av min första graviditet och började sent igår kväll att blöda. Hörde hjärtljud på tidigt ul förra veckan. Vet att du ej är läkare och jag ska självklart kontakta vården idag, men har du en känsla att det kan vara ok med graviditeten ändå?

Kram seanskunden Emma

2 Läroliv:

skriven

WOW, så snyggt och känns så trivsamt. Förstår dina gästers uppskattning.

Råder missuppfattning mellan mig och maken. Kan jag råda bot tror du med att ta upp saker som missförståtts. Det är förstås inte fråga om anklagelser. Inte alltid lätt att ta upp saker med honom, olikheterna mellan oss märks mer så här på gamla dar.

Kram

Svar: Ja när det spårar fel är det inte lätt att spåra tillbaka genom samtal, här märks era olikheter men jag tycker att du ska göra ett försök ! Kram :)
Esmaralda

3 Skorpan:

skriven

Snyggt o väldigt praktiskt i dessa tider. Vilken tur att du har din stuga Es!

Blev till mankemang med chefen då jag pga mina symtom o situationen på jobbet frågade om jag kan jobba på distans resten av veckan. "Det måste du komma överens med din förman om, har du sjukintyg"? Nej har inte sjukintyg o vem ärdet nu igen som är min förman, hmmm.. Det går typ lika bra att jobbahemifrån, har ju gjort det förr, så vari ligger problemet, i hans behov av att visa sin makt? Nå jag åker till jobbet o kontaktar arbetshälsovården, på distans, o hör vad de har att säga...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, somliga vill visa sin makt och gör det på lite märkliga sätt... kram :)
Esmaralda

4 Susan:

skriven

Så mysigt, perfekt att gästerna kan få ett eget krypin👍🏻
Jag hade varit nöjd om jag blev färdig med min renovering så att ett gästrum/pysslerum blir färdigt... ursäkterna är många men plötsligt händer det kanske😉.... som så mycket annat jag hoppas hända, mitt ❤️´s själ som jag hoppas snart är redo för att möta mig..hoppas pandemin inte sätter käppar i hjulet för detta😱

kramiz

Svar: Sätt igång med ditt pysselrum... du kommer trivas där då bra när det är klart... kram :)
Esmaralda

5 <3:

skriven

Du ska verkligen känna dig blessed med gulliga stugan.

A frågade om parmiddag och kräftskiva på lördag.
Vill han verkligen ha med mig som sin tjej ?
Ser det ut att bli en trevlig kväll ?
Party tror jag garanterat och det lilla vita i det gänget. Blev väldigt glad att han frågade mig. Höll fjäril 🦋i min hand inatt och tackade henne.
Kram
❤❤❤

6 Linda:

skriven

Så mysigt det ser ut i gäststugan! Ja dessa corona tider. Här fortsätter vi jobba från soffhörnet i pyjamas! Alla passar det inte, men för min del så funkar det utmärkt :) ingen morgonstress, inget rusande hit å dit och ingen tidspress. Kan mycket väl tänka mig att fortsätta såhär då (och om) vi kommer ur detta corona elände nångång!

Ha en fin dag alla!



7 Misstjejen:

skriven

Hej

Vet inte vem som jag kan prata med om min känslor. Har vill prata med C henne men tror inte väl det går?

Finns det någon som jag kan prata med?

Ha det bra

8 Skrållann:

skriven

Hej!
Vilken fin stuga och härligt att alltid kunna ta emot gäster;)
Drömde inatt att jag och dottern var utomlands och hade helt glömt att kolla när bussen till flygplatsen skulle gå. Vi hade inte hunnit packa och det var kaos och vi riskerade att få lämna allt och bara åka. Vaknade och kände mig superstressad men lugnade snabbt ner mig när jag insåg att det bara var en dröm;)
Skrev min ansökan till jobbet på det nya seniorboendet i grannkommunen och jag tyckte den blev riktigt bra så jag skickade in den. Nu kan jag släppa det och bara hålla tummarna för att de hör av sig vilket jag innerligt hoppas?!

Kram❤️

9 Me:

skriven

God morgon.
Härligt att ha lite extra utrymme när man får besök.
Min äldsta dotter ska ta tjänstledigt ett tag i höst.
Dels för att ta tag i saker som körkort och lite annat.
Dels för att hennes systers psykiska mående har orsakat henne mycket sorg vilket hon märker av nu.
Dom har varit så nära varandra under uppväxten då det endast skiljer 16 månader mellan dom.
Nu är dom vuxna och det är inte alltid så bra mellan dom.
Som mamma vill man ju att dom ska ha varandra.
Så jag ville fråga dig vad du ser när det gäller mina flickor?
Kramar ❤

Svar: Just nu tror jag att de får acceptera situationen som det är mellan dem och inte försöka tvinga fram något... att de har fokus på sina egna liv och på sådant som de kan påverka. De kommer närma sig varann igen med tiden.. kram :)
Esmaralda

10 Jossan :

skriven

Godmorgon.. Ligger u sängen och orkar verkligen inte gå upp... idag är det första jobbdagen och jag hoppas verkligen att det blir eget arbete idag och resten av veckan... Hade behövt det...

Är så taggad på halloweenfest men så kommer Corona i tankarna och jag får ångest... hatar den jävla Corona...

Finns det en chans att jag har träffat kärleken tills dess?

Kram

11 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️

Du har det så fint och ombonat. Stugan är ju perfekt till gäster när dom kommer. Snart kommer bilder på sovrummet va, eller har jag missat det😉
Ska hasa mej upp och dricka kaffe. Sover oroligt på nätterna och ogillar mej själv för jag är sån känslomänniska och vänder ut och in på mej själv! Män, dessa män... kommer jag träffa och umgås med min hjärtevän snart igen, min känsla säger att jag snart hör ifrån honom, kan det stämma ? Bäst att ladda energi nu och fylla på kaffetåren. Ha en trevlig dag. Kram💕

Svar: Nejdå bilder kommer på mitt " hotellrum" men det är så lång leveranstid på somligt som jag beställt så jag bara väntar.. !! Ha positivt fokus och glöm inte bort att ge dig själv glädje och upplevelse... kram :)
Esmaralda

12 Fjäril:

skriven

Hej bästa Es!

I en tidigare spådom så ställde jag frågan om jag skulle komma in på min utbildning och jag fick svar att det inte riktigt gick att svara på, att det såg ut som att det börjar halvbra men att det vänder om och blir helt tvärtom. Svårt att tyda helt enkelt! Iallafall, jag kom in på min utbildning och är jätteglad för det, men nu oroar jag mig för att det ska bli helt tvärtom! Så, jag undrar om svaret på min spådom bara var svårt att tyda eller om det faktiskt kommer bli helt tvärtom när jag väl börjar?

Kram och kärlek

Svar: Vad kul att du kom in !! Svaret var svårt att tyda och det betyder inte att det kommer gå fel !! Kram :)
Esmaralda

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Så fin gäststuga du har ! Den har ju allt !
Vip-skylten gillar jag särskilt ;-)

Här kom grannarna hem i helgen och jag har blivit som handlingsförlamad ..Jag har varit verkligen blessed denna sommar då dom varit bortresta hela Juli och början på Augusti .2 dagar har gått och jag har inte fått ngt gjort som jag tänkt...vi håller oss inne med ac på..Har helt tappat sugen...Inte för att jag gör såå mycket ute men en och annan kubbe försöker jag klyva varje dag lite i taget så ryggen håller...poolbad har inte heller blivit av...tänk att så lite gör så mycket..

Ha en förträfflig Onsdag alla

Kram Anki med innomhusflock

Svar: Ja VIP skylten är jag lite stolt över :) NU ska du ut och leva ditt liv i din trädgård precis som du vill och du ska högaktningsfullt skita i grannarna... låtsas som om de inte finns där.... låt dem inte påverka dig och låt dem inte ta av din energi. Jag vet att det är svårt, men det går, med rätt tänk !! Gör dom inte viktigare än de är ! Kram till både dej och hela flocken !
Esmaralda

14 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Snyggt och vilken tillgång på ditt fina ställe!
Es. Förlåt om jag är lite trög men ser det så ut att mitt ex och jag inte gör något mer försök med varandra? Att han inte har några sådana seriösa planer? Kan de ändras?
Kram

Svar: Jag ser inte närmaste tiden.. kanske ni försöker men oavsett så ser jag inte honom i ditt liv på sikt, det kommer finnas en annan kärlek så småningom... kram )
Esmaralda

15 Dina:

skriven

Hej Ezmeralda,
F har slutat följa mig på Instagram. Hur ska man tolka det? Är han hur?

Svar: Han har nog mest tröttnat tror jag... kram :)
Esmaralda

16 Lotta:

skriven

En väldigt välkomnande gäststuga. Superfint 😊🙌.

Igår sökte jag ”drömjobbet” med start i oktober. Nu har jag sökt så länge och så mycket och tycker att det är min tur nu. Ser du något om jag får jobbet på teatern???

Kram L

Svar: Du har en chans... kram :)
Esmaralda

17 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag mår bättre och inte händer på samma sätta i framtiden om B kvinna. Hoppas hon förstår men kanske bara mindre än halv typ.

Ha det bra

Svar: Visst kommer du må bättre... kram :)
Esmaralda

18 Ninni :

skriven

Godmorgon!

Mysigt stugan du har är guld värd i dessa tider
Då blir man inte så ensam.

Nu har jag en fråga.
Vad gör min dotter för fel som inte får något arbete med en lön som hon kan leva på.
är hon för gammal?
Hon söker allt

Ha en bra dag
Kram

Svar: Ja, stugan är extra värdefull i år minsann ! Dottern har nog mest otur, hon är inte för gammal. Kanske ska hon satsa på en utbildning som direkt leder till en yrkesposition.. då ökar hennes chanser till jobb rejält.. kram :)
Esmaralda

19 CR:

skriven

Hej,
Vad mysigt.. så skulle jag kunna bo permanent.
Kram :)

20 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Då du svarade att det sker bakslag då och då, menade du då inom min arbetssituation eller livet i övrigt?
Ser du något om min höst? Hur ser den ut att bli?
Kram
Jennifer

Svar: Allmänt så sker det bakslag ibland men detta ska du inte ta som absoluta nederlag utan du ska ta nya tag... kram :)
Esmaralda

21 Miltons Mamma:

skriven

Tjusigt 😃🌸

Ser du mig arbeta eller plugga inom (gärna) snar framtid?
Har fortfarande inte funnit min nitsch och behöver lite rpd, budskap, tips 😊😃🌸❤️


Kjam

Svar: Jag ser dig arbeta och jag ser dig plugga men jag ser inte vilket som kommer först... kram :)
Esmaralda

22 Anna.L:

skriven

Hej! Jättefin stuga! 😍😍
Så mysig det ser ut. Älskar den gårdskänslan man får utifrån.

Till mina frågor jag haft med och tänkt mycket på genom åren.

Kan börja med en serie jag älskar, period drama och som skådespelare inspirera det mig.
Nu gjorde jag igår ett par digitala bildcollage ca 7 st. Önskar skicka in dem till deras sociala media som privat meddelande såklart. Inget det efterfrågat. Men då jag länge dagdrömt om att spela en särskild karaktär som inte är rollsatt ännu så kändes detta som ett kreativt alternativ anar jag?
Minns för ett par år sedan då jag fråga om författaren skulle uppskattat mig som skådespelerska i ett av hans verk. Och du nämnde att det skulle ”uppskattas av en mycket stolt Winston.”

Om jag nu tar chansen kan det leda till något? Har inte kunnat släppa tanken om den här karaktären och kanske finns det en mening med det. Allt utspelar sig i London och England. Kommer det uppskatta mina collage om jag skickar in det via sociala media? Kan det leda till något mer, eller bör jag jobba vidare på nya collage som är mer detaljerade/bättre utförda? Rätt väg att gå är svårt men vill gärna komma ett steg närmare drömmen att nå ut i denna fråga. Min drömroll minsann. Och till och med mamma tycker jag skulle kunna gestalta huvudkaraktärernas barn.
Hoppas det framgår tillräckligt bra i mina collage.
Och förlåt för min långa text. Hoppas det blir sammanhängande.

Sedan har jag en till fråga eller mer en tanke jag inte kunnat släppa genom åren. Och det är att skapa en djurfristad i framtiden. Dröm om att ta emot massa djur och hästar som är gamla även unga. Alla djur är värd ett riktigt liv och hjälpa det jag kan att få det. Djur som behöver en fristad och bara ge all kärlek jag har. Ser du om jag en dag kan utföra detta? Vet att jag kommer och alltid velat Bo och leva på landet. Ha en egen gård.
En djurfristad som hjälper andra djur till ett bättre liv hade varit en dröm. Inte bara ett djurhem utan en oas för dem. Där det får leva i harmoni med oss till livets slut.

Varma Kramar!

Svar: Fristaden för djur kommer du att skaffa en dag och det blir speciellt och hur bra som helst.. din första fråga ser jag ingenting specifikt kring... kram :)
Esmaralda

23 Alie:

skriven

Det är ju en helt fantastiskt fin stuga, mycket trevligt inredd och den har ju ALLT! Ja, känn dig stolt över den.. :)

Hemma nu, känns väldigt skönt efter omständigheterna runt omkring. Har lite ledigt nu och är så tacksam att vädret är så fint, blir ett andrum. Idag havet med mamma och picnick.
Kram :)

Svar: Ha en riktigt mysig dag vid havet, både du och mamma. kram :)
Esmaralda

24 Smöla:

skriven

Hur mår min fjäril tro?
Jag bad om att få träffa kärleken. Och jag började dejta grannen precis innan fjäril kom.. Men du har sagt att jag ska ta det varsamt?
För mig känns det lätt med han, och det sägs ju att när det känns lätt så är de rätt.

Svar: Ja, det är god chans att det är rätt.... tiden utvisar snart den saken... kram :)
Esmaralda

25 Katten:

skriven

Godmorgon Es och familjen,

Vilken fin gäststuga! Helt perfekt och oerhört användbar.

Jag vill berätta att jag aldrig, såvitt jag vet, haft en så kraftfull talisman som Fjäril. En av mina tre önskningar har hon uppfyllt med råge, de andra två önskningar är lite mer på sikt, men även de ser hittills ut att gå fint. En enorm bonus är dock Fjärils förmåga att hjälpa djur:

Sedan Fjäril kom upplever jag flera gånger dagligen något som jag tidigare bara läst om, nämligen djurkommunikation med hjälp av telepati. Själv hade jag aldrig upplevt den förmågan. Efter en incident hade jag tvingats välja mellan att antingen låta omplacera min ena katt eller att omskola honom till innekatt. Inget av alternativen kändes bra men jag valde att testa att hålla honom inne och det funkade bättre än väntat men inte helt optimalt. När Fjäril kommit fick jag en idé om att jag skulle försöka låta katten gå ut trots att jag var långt ifrån säker på att det skulle gå bra. Till min oerhörda förvåning märkte jag dock snabbt att det räcker med att jag tänker på honom så kommer han (typ 9 gånger av 10) in, tittar på mig och jamar “Ja, mamma? Ville du nåt?” Det känns som om jag numera har ett osynligt koppel på honom och kan hala in honom när jag vill. Jag har också peppat honom att inte vara undergiven gentemot den andra katten (vilket säkert var en orsak till problemet från början) och det har han, utan dramatik, slutat med. Han tar numera lugnt och säkert sin rättmätiga plats och ignorerar den andra katten om denne försöker dominera. Våra morgonrutiner är numera att katterna äter frukost, jag ställer upp dörren och sätter mig vid datorn och fikar och läser, katterna går ut och in precis som de vill, och det är såååå lugnt och skönt!

Önskar alla en fin onsdag

Kram

Katten med katter

Svar: Vad glad jag blir att det funkar så bra !! Ja Fjäril är stark också när det gäller djuren... dem arbetar hon för automatiskt ! Härligt att du har så bra och avslappnande mornar !! Kram på dej och kissarna :)
Esmaralda

26 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Det ser fantastiskt fint ut, allt vad man behöver som gäst!

Fick idag provsvar på sköldkörtelvärden, skall fortsätta med samma dos eftersom jag mår bättre, känner mig piggare och den värsta kylan i ben o fötter är borta.Känns positivt!

I eftermiddag skall jag ut på strandpromenad med en äldre Dam i grannskapet, hon går själv varje eftermiddag och blev så glad när jag ville göra henne sällskap. Hon är änka sedan ngra år och lider av ensamheten. Ser jag fram emot!

Ha en fin dag!
Kram

Svar: Ja, du gör verkligen en god gärning och dessutom får jag en känsla av att hon är trevligt sällskap... kram :)
Esmaralda

27 Pia1:

skriven

Åh så fin! Om jag ägde mitt hus skulle jag ha gjort stuga av den gamla lägenheten i ladan... Vill gärna ha något extra för så småningom utflugna barn.
Men senaste åren har jag insett att jag vill bo på ett mer praktiskt beläget ställe med tanke på snöskottning, matinköp och sånt tungt. Och så för varje år som går kryper jag närmate ålderns höst så det kanske blir en pensionärslänga istället, fy så trist 😂

Svar: Du kommer hitta något mer bekvämt så småningom.... kram :)
Esmaralda

28 Fjärilen :

skriven

Mysig stuga🌼kan det vara något intresse från en man som jag nu har mött på mina promenader endast ett par gånger . Ha en fin dag ☀️

29 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Så fin gäststuga du har och sådan tur att ha den i dessa tider.

Jag har ett problem som jag inte vet hur jag ska göra med.

En väninna som jag känner sedan många år och som är en energitjuv och som jag därför försökt hålla en minimal kontakt med. Men då vi är med i samma förening så träffar vi ju på varandra regelbundet förstås.

För en tid sedan ville hon ha hjälp med att färga sitt hår som är väldigt grått därför att hon inte kan själv. Och hon anser det är gör dyrt att låta frisören göra det. Så nu har jag gjort det flera gånger nu.

Så scenariot har varit att hon har klippt sig hos frisören och sedan har jag fått färga det åt henne hemma då efteråt och det skall ske helst samma dag.

Men det är ju en färg som inte täcker det gråa så bra. Hon säger alltid åt mig att lägga myvket färg på det grå noga vilket jag gör. Men som sagt det täcker ju inte till 100%.

Hon skickar aldrig ens ett mess efteråt för att säga tack eller för att säga om det blev bra. Och nu fick jag höra att hon hos frisören som är min vän, gnäller över att jag inte får färgen att täcka det gråa o vill ha fel på mig.

Men frisören förklarar ju för henne att felet inte är mitt utan färgen. Sanningen är ju den att hon är för snål för att låta frisören färga håret det är ju bättre med mig som gör det gratis o inte ens får en fika.

Men frågan är Hur kommer jag ur det här? Känner mig utnyttjad och när hon går omkring o klagar på det jag gör så tappar man ju lusten totalt att hjälpa.
Så hur kommer jag ur det här Esmaralda? Vad säger jag till henne utan att vi blir ovänner?

Kram
Barbro

Svar: Känner man sig utnyttjad ska man alltid sätta stopp annars spårar det alldeles fel. Du kan helt enkelt tala om för henne att eftersom färgen inte täcker.. så känner du dig inte nöjd med färgningen och därför avstår du från att färga mer ! Stå på dej ! Kram :)
Esmaralda

30 Anonym:

skriven

Vakten som nekade mig att komma in på Harrys ? Mina två killkompisar fick komma in. Nekade han mig för att jävlas med mig eller dem. Tyckte inte att vakten såg trevlig ut.
Var kanske för full ?
Kram

31 Lotta S:

skriven

Härligt! Tänkte så ofta under våren hur blessed vi är som åtminstone har gård och skog runt knutarna för att inte behöva känna oss så instängda.

Upplever så ofta i jobbsammanhang att folk inte lyssnar på mig, om någon annan säger samma sak går det oftast fram. Och likaså då jag sänder ut material har folk oftast inte läst innehållet, medan det andra sänder ut tas på större allvar. Varför är det så?

32 AnnaK:

skriven

Där skulle man trivas bra 😊 Jättemysigt!

Började städa ur några köksskåp igår men fort tog det stopp. Gjorde klart dom jag börjat med iaf. Varför orkar jag inget längre. Motivationen dör så fort jag kommer hem och jag vill helst sova. Har aldrig haft sån oordning hemma någonsin förr. Vill trivas så jag kan pyssla med sånt som ger något som måla,träna mm. Kan inte fokusera på sånt när hemmet är kaos men ändå får jag inget gjort.

Kram 🤗

Svar: Motivationen när det kommer till städning av köksskåp är aldrig på topp.. jag slutförde mitt skåpstäd av ren envishet ! Ta tag i det o planera något du ska utföra varje dag.. till det är klart... kram :)
Esmaralda

33 Dunegull:

skriven

Vad fint och mysigt!
Ser du vad det är för typ av tjänst de skulle erbjuda i såfall? Ngn helt ny eller som finns idag? Innebär det personalansvar?
Kram

34 Michaela:

skriven

Gud så mysigt!! :) Förstår att den ständigt är upptagen :) Skulle mamma din komma i augusti?

Och apropå stugor .... satt och kollade på ett program från Umeå igår och återigen kände jag den där dragningen till norr som jag känt länge och ofta tänker på. Vet inte om det ligger något mer bakom än det kalla vädret och vackra naturen som jag älskar🤔 Kanske min SM är därifrån för du har sagt att han inte är från Sthlm. I alla fall så har du sett att jag en dag kommer få uppleva en av mina drömmar med stuga och öppen brasa och kanske det är där :)

Ha en härlig lill lördag! Kram

Svar: Japp, mamma kommer sista veckan i augusti och stannar tio dagar :) Ja, nog kommer du norröver , det känns mycket starkt... fast jag ser inte riktigt hur.. kram :)
Esmaralda

35 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron kära Es!

Åh så mysigt det ser ut! Önskar att min man som är byggnadssnickare hade byggt nåt liknande för mitt barn o våra barnbarn , men inte ens en lekstuga.... ibland behöver de komma hit o få lite lugn o ro! Men tyvärr är mannen väldigt trött efter sitt tunga jobb...

Jag har en fråga o hoppas från mitt hjärta att du kan hjälpa mig att se om min dotter o barn är i fara! Jag hör ofta att min dotter gråter när jag är vaken men även i sömnen o hon säger saker jag inte hör. Nu på morgonen hörde jag mitt ena lilla barnbarn sjunga, hon älskar att sjungande är alltid så glad o helt underbar!

Är den fara eller är det ett budskap som nån vill få fram till mig? Jag känner mig så orolig o ledsen o vet inte varför! Snälla hoppas på ett svar kära du🙏❤️🌸🦋🌸✊🍀

Svar: Ärligt talat så ser jag inga tecken på fara... kram :)
Esmaralda

36 <3:

skriven

Du ska verkligen känna dig blessed med gulliga stugan.

A frågade om parmiddag och kräftskiva på lördag.
Vill han verkligen ha med mig som sin tjej ?
Ser det ut att bli en trevlig kväll ?
Party tror jag garanterat och det lilla vita i det gänget. Blev väldigt glad att han frågade mig. Höll fjäril 🦋i min hand inatt och tackade henne.
Kram
❤❤❤

37 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar. Ja, ska göra ett ärligt försök och skulle det ändå inte fungera, så har jag i alla fall försökt, och med gott samvete.

Kram

38 Tiss :

skriven

Det ser riktigt mysigt ut!

Jag har bett om att få prata med min samordnade.
Och jag kommer att skämmas ögonen ur mig då jag inte riktigt har gjort som vi kommit överens om. Även om jag ändå tycker mig ha gjort en del av det i alla fall. Hon har en åsikt och jag har en annan, det är väl inte fel... Men jag är rädd att hon blir arg.
Jag kommer att lägga fram ett förslag för att rätta till allting, tror du att hon "nappar" på det?

39 kotten:

skriven

bästa Es

ser min kamp att bli gravid ut att vara lång och svår? får du in någon känsla?

40 Oxelina:

skriven

Din gäststuga är helt perfekt nu i dessa tider, säkert lite skönt annars också....alla får o kan vakna när man vill och hemfoljet kan gå på toa utan störa gästerna m.m.:)

Så perfekt!

Svar: Ja, att ha gäster inne i huset skulle få mig crazy... lite lagom avstånd mår man bäst av... kram :)
Esmaralda

41 Anki:

skriven

Tack Es det ska jag göra !
Insåg oxå under prommenaden att jag måste fokusera på det positiva 😊
Skolorna börjar i nästa vecka yay !inga grannbarn som retar hundarna om dagarna
Har sett en hel dansk serie. Jepp ! älskar danska serier .
Fått städat i en byrålåda Yay..
Och i går natt låg jag ute i solstolen och titta på stjärnfall kl 01 och
njöt av sovande grannar 😃
Kram Anki med flock

Svar: Jag är också smått tokig i danska serier !! Kram :)
Esmaralda

42 Skorpan:

skriven

Just precis Es, det var nog inget annat än maktbegäran det handlade om. Jobbkompisarna förundrade sig... Det är nog inte meningen att alla borde vara chefer, ja inte alls sagt att jag själv skulle vara nån bättre chef, eller jo, det skulle jag nog men är ju ingen chef ;D.
Kram Skorpan

43 Michaela:

skriven

Om även du känner det starkt så borde de ju stämma! Åh vad spännande :) Undra vart jag hamnar🤔 Åre känner jag att jag absolut vill åka till tex. Något annat som jag känner speciell koppling till är Siberian Huskey hundarna och det enda jag kan koppla det till är att de hör till den miljön som jag älskar.

Mysigt att mamma kommer och då får ni fira in hösten tillsammans :) Hoppas att hon mår fortsatt bra i Corona tider!

Kram

44 Bb:

skriven

Hej E!
Ser du mig och R träffas ensamma någon gång igen ? kram ! :)

45 Bb:

skriven

Hej E!
Ser du mig och R träffas ensamma någon gång igen ? kram ! :)

46 Helena Ir:

skriven

Tack än en gång för ditt svar igår, fick lite energi av den :)

De senaste dagarna har jag trots konstig känsla, i mest huvudet tagit till mig av det jag sett av djur och insekter, rådjur som stannat länge och tittat på mig. Gräshoppan på min balkong på andra våningen, dit hade den hittat bland mina tomatplantor. Och fjärilen som tittade in så fint på mig, på andra sidan sovrumsfönstret, den hade satt sig fast där med sina små ben, och den som tittade på mig en lång stund..med ett litet huvud, nästan som lilla Tingeling :)

Och trots min trötthet så ser jag igen människor i mitt huvud, en del känner jag igen, en del helt okända. En dag en ung kvinna i fina träningskläder, mörkt långt hår, hon grät och var så ledsen..Och det här bara kommer i de stunder jag kan slappna av..

Och så härligt med ditt lilla hus, så borde alla få ha som längtar efter sina nära och kära. Du har gjort det så fint :)

Kram

47 HS:

skriven

Vilken mysig gäststuga. Toppen att du kan ta emot gäster där och umgås utomhus med dem nu i coronatider.

Till Katten (25)
SÅ starkt att Fjäril påverkat din katt på det sättet. Hände det av sig självt eller pratade du med Fjäril först och bad henne ”bearbeta” katten?
Jag ska behandla min katt med smärtstillande och lägga på antibakteriell gel på tandköttet helst 2 ggr/dag. Han är till åren kommen och inte alls van vid att bli petad i munnen, så vi har en liten utmaning här hemma att fullfölja behandlingen.

Till AnnaK (32)
Jag tycker allt hemmafix är tråkigt och skjuter upp vissa saker i evighet, samtidigt mår jag mycket bättre om jag har ordning hemma. Håller med Es att dela upp det i mindre steg och beta av en sak per dag. Jag brukar göra ett psykologiskt knep med mig själv. 1) ta tag i saken tidigt, skjut inte upp det till sena kvällen. 2) bestäm en bortre gräns för när du ska vara klar för dagen. Antingen t.ex. ”tre köksskåp ska bli klara idag” eller en tidsram t.ex. ”jag jobbar på ORDENTLIGT till kl. 18 ikväll och sen får det räcka för idag” 3) innan du börjar med uppgiften för dagen så bestämmer du en belöning för dig själv. Göra något som ger dig positiv energi som du ser fram emot när du jobbat klart. När du står där och skurar köksskåpen så har du det som en positiv målbild i huvudet att se fram emot till kvällen. 4) om du har många uppgifter att beta av hemma så kan du skriva en lista på allt, sen bockar du av en uppgift per dag när den blivit utförd. Det ger dig kontroll och positiv feedback att du faktiskt kommer framåt. 5) om du gillar att lyssna på musik kan det hjälpa dig att ta dig igenom uppgiften. Välj rätt typ av musik som ger dig en bra drive.

Om man har svårt att komma igång med regelbunden träning så funkar liknande psykologiskt knep bra!

Kram
HS

48 <3:

skriven

Kommer sömmerska fixa klänning tills på lördag ?
Hur stor är chansen ? Vill så gärna ha den då.
Kram

49 G.H:

skriven

😁 ... vilken jättefin stuga du har! Fräsch och mysig med allt man behöver!

Har varit på maken denna sommar att vi borde skaffa (Bygga) en liten stuga på hans föräldrar tomt! Något som är vårt så vi kan tillbringa mer tid i Sverige!!
Vad tror du? Är detta möjligt:)

Kram!

Svar: Ja, det känns fullt möjligt men det gäller att planera och komma igång med det praktiska.. kram
Esmaralda

50 Stjärnöga :

skriven

Vet inte hur jag ska förhålla mig med N. Vill inte vara för På heller å skrämma bort honom.
Jag har sumpat så många gånger så vill inte göra om misstaget.!
Men samtidigt är jag ju intresserad.
Hjälp . Kram

51 Silvertassen:

skriven

Gud vilken mysig gäststuga du har, Es!
Det är ju garanterat ett plus nu i dessa tider även om de är bra att ha för övrigt oxå, men tänkte att nu får du ju träffa dina barnbarn trots Covid19 och ändå hålla avstånd. 😊

När jag var liten spelade jag de populära dataspelet Sims, där man kontrollerar gubbar och dom lever precis som om vi lever våra liv i verkligheten. Du kanske vet vilket jag pratar om? 🤔
Hursomhelst så lånade vi ut spelet till en granne för flera år sedan och dom säger att dom har lämnat tillbaka det vilket vi inte kan minnas att dom har gjort och vi hittar det ingenstans. Kan du se om dom har det eller ligger det hemma hos oss någonstans?
2.Ser du möjligtvis om jag någonsin kommer få spela det spelet igen?
Kram ❤️

Svar: Det ligger undanstuvad någonstans med andra saker men jag ser inte var.. kram
Esmaralda

52 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Idag började min dotter på andra klass. Min pappa dog då dottern var bara 1,5 år och jag kan sörja att han aldrig påriktigt fick lära känna sitt barnbarn.

Finns det någon hälsning min pappa skulle vilja ge till min dotter nu då hon börjat på tvåan?

Kram

Svar: Han är väldigt stolt över henne, den saken är klar :) Kram
Esmaralda

53 Kristin:

skriven

For en herlig gjestestue du har, kjære Esmaralda.
I disse tider kommer det ekstra godt med å ha en så fin stue.
Det nærmer seg til jeg kan hente min lille valp. Skal egentlig hente han på tirsdag den 18.
Nå vil grensene igjen stenge til Sverige.
Oppdretter kommer hjem fra Nord-Sverige i morgen. Mitt ønske er å kunne hente valpen på fredag, for kl.24.00 natt til lørdag blir det karantene.
Jeg tror det vil bli vanskelig for henne å rekke dette, for han skal ha sin ormekur, vaksine og pass. Hva tror du? Rekker jeg å hente han før karantenen trår i kraft?
Ellers må jeg si at jeg gleder meg så til å få han i hus. Føler meg nærmest forelsket. Uansett når jeg kan hente han, håper jeg at han ikke har med seg noen coronasmitte. Oppdretter er så langt frisk.
KRAM!!!

Svar: Ja du har en chans att hämta innan karantänen... planera noga !Jag känner inga tecken på corona kring hunden.... oj så roligt med en liten valphund i huset :) Kram
Esmaralda

54 Mth:

skriven

Hej!
Va mysigt, där skulle man vilja övernatta 🌸

Tror du min chef J.A är nöjd över mitt arbete?

Svar: Ja det tror jag absolut.. kram :)
Esmaralda

55 Resa:

skriven

Så fint 😊
Unrar om det ser bra ut att resa upp norr nästa vecka?
Kram

Svar: Ja, det ser bra ut.. kram
Esmaralda

56 Hjärter dam:

skriven

Verkligen jättefin gäststuga! 👍

Es, jag fick jobb! Börjar till veckan och tills årsskiftet.
Glad såklart men samtidigt orolig då jag är riskgrupp, kommer det gå bra ändå? Ser du nåt kring det?

Kram ❤️

Svar: O så roligt.. grattis till jobbet.. det kommer gå bra.. kram :)
Esmaralda

57 Susanne:

skriven

Hej, vill också ha ett hus el liten stuga som du. Kam fjärilen hjälpa mig. Har fått problem m hemorrojder. Funderar på att gå till läkare. Känns inte så bra.
Tycker tjejerna på jobbet är krångliga som inte vill med o äta på fredag m kollegorna när chefen bjuder. Trist inställning.
Nu vill min dotters kille komma igen till oss. Kommer det hålla o kommer han gå i skolan?

Svar: Gå du till läkare och du får hjälp ! Ja, det var verkligen en trist inställning på ditt jobb !! Kram
Esmaralda

58 Therese C:

skriven

Hej Es!
Vilken himla fin stuga 😍.
Hur stor är den? Den ser jättestor ut och mysig.
Du kan ha bed and breakfast där 😀. Isåfall kommer jag och hyr in mig en natt 😁
Kram Therese C

Svar: Den är 20 m2 och genom åren har det bott en hel del kvinnor i den med skyddad identitet och i behov av daglig terapi under en period.... fast numera är det mest familj och vänner :) kram
Esmaralda

59 Divine:

skriven

Ett hus med gäststuga vill jag ha när jag blir stor!
Fint smyckat och bra att ha i dessa tider.

Har länge funderat på och mest nyfiken, om Kollegan JT har någonsin haft känslor för mig? Så mycket har fått mig tro det men det kanske bara mina egna påhitt, eller andra kollegors snack som påverkat mina tankar.
Det är annorlunda nu, men kanske finns det något kvar om det har funnits?

60 Silvertassen:

skriven

Tack för ditt svar, Es!

Ser du om jag kommer få spela det spelet igen? Kram ❤️

61 Seanskunden emm :

skriven

Va på gynakuten imorse. Hjärtat slår. LÄTTNAD, Men fortsatt oro Tror du det fortsätter så? KRAM

Svar: Försök slappna av... lite till vården... jag får en bra känsla... kram :)
Esmaralda

62 Seanskunden Emma :

skriven

... alltså tror du att hjärtat fortsätter slå :) kram

63 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Och hur troligt ser det ut att han och jag gör ett nytt försök?hur är hans tankar inför detta?
Kram

64 Solstjärnan:

skriven

Visst är du lyckligt lottad med att ha en gäststuga som denna😊
Den är utrustad med allt det viktigaste ser man😊
Mysigt och så praktiskt att få ha de nära o kära att övernatta hos er😊
Den är ju bevisligen trivsam eftersom den är i väldigt aktiv användning😊.
Speciellt nu i Corona tider har den ju som du skriver varit toppen bra att ha 😊

Önskar att vi skulle ha något liknande i vårt kommande hem 😊

Kram Solstjärnan ☀️


Svar: Ja det är sannerligen en blessing med gäststugan och genom åren har det bott en hel del kvinnor i väntan påskyddad identitet. Fast numera är den till för släkt och vänner :) kram
Esmaralda

65 Avinorev:

skriven

Av en slump hittade jag in här och i desperation skriver jag min fråga. Skolorna börjar snart och sonen har blivit av med iPaden som han har som verktyg i skolan. Vi har vänt upp och ner på hela huset men hittar den inte. Finns det någon möjlighet att du kan hjälpa mig att hitta den?

66 Malin:

skriven

Vilken fin gäststuga!

En sån har jag önskat att vi hade, ett mindre hus och så gäststuga för besökande barn det är drömmen.

En fråga, kommer jag att bli frisk och kunna komma tillbaka i fullt jobb igen? Och tjäna pengar så jag klarar mig själv om jag skulle behöva bo själv i framtiden?


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: