När ett spöke dyker upp.....

 
Jag var på Maxi  i stan för att handla inför ryska systers besök i torsdags... tänkte servera enchiladas  med tillbehör.. och passa på att handla inför helgen också... och där tänkte jag mig  renskavsgryta och sen radiokaka &  apelsinsallad.... jag hade verkligent  tänkt till
 
 
 
Så jag går där och plockar på mig vad jag behöver... när  något fångar min blick.. en  slank dam i 50 års åldern med väldigt blont hår och mycket blå ögon... hon lutar sig lite nonchalant mot glassfrysen och drar ett djupt bloss på sin cigarett .
 
Götapetter så glad jag blev !
Det var ju Ilka, min gamla vän och kollega
 
 
 
Hon har förvisso varit död i  snart 20 år  men  det verkade inte hindra henne det minsta.
 
"  Hej på dej tjockis" hälsade hon glatt -  och jag kontrade med " Tjenixen ditt gamla luder" - för hur hemskt det än låter så var det så vi pratade med varann. Ibland. 
 
Var inte oroliga, jag snackar inte så med någon annan utan är rätt rumsren för det mesta
Det var liksom bara  en grej mellan mig och Ilka och jag minns inte varför det blev så från början
 
 
 
 
Hon hängde på och vi betade tillsammans av frukt och grönsaker och sen vidare till mjölk och mejerier.  Vi småpratade lite om ditten och datten, ingenting märkvärdigt och  för att inte helt skämma ut mig så talade jag inte till henne högt.. utan inuti  huvudet och det går lika bra.
Ilkas röst var det ju bara jag som hörde.
 
Plötsligt kommer någon och lägger sig i samtalet
 
" Jaha, nu får du avslöja varför du går här med en linjal i flabben "
 
En god vän naturligtvis, alla vägar bär ju till Maxi... och jag ryckte på axlarna och sa att jag bara kom att tänka på något kul.
 
 
Ilka försvann, för den här gången.... och efter lite ordväxling försvann den andra  kompisen också  och jag var ensam kvar och plockade på  mig det sista.
 
Ibland stöter man alltså på både döda och levande vänner.
 
Somiga av de som kommer från Alltet kan ta en del av min energi men inte Ilka, hon ger istället
 
Kram & kärlek
 
1 Misstjejen:

skriven

Hej

Har hoppas på något gång och jag vill hångla/kyssar med en kvinna. Jag menar inte en man. Kommer jag gör det med en kvinna något gång?

Vill ju prova på det... kommer jag gör det?

Ha det bra

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Före den stora kärlek och leva med person är man hela livet.

Så kommer jag leva med någon som är kvinna typ kort eller tillfällen förhållanden med en kvinna?

Kommer jag gör allt av kärlek och sex med en kvinna under en period?

Ha det bra

Svar: Under i alla fall en period kommer det att finnas en kvinna i ditt liv men jag ser inte när och jag ser inga detaljer.. kram :)
Esmaralda

3 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Ett sånt härligt möte och vilken frihet att få röka på Maxi😅
Var lite orolig för ett tag att du gick och pratade högt med Ilka men det var ju lugnt.😊
Morgonkaffet avnjuts nu innan det bär av till jobb och till gnälljönsarna men jag gillar mitt jobb i alla fall och jag tror dom gillar mej. Kan det måhända börja dyka upp nåt trevligt snart till min våning där jag håller till?
En skön och trevlig start på nya veckan önskar jag dej. Kram💛🌷

Svar: Ibland har jag glömt mig och råkat prata högt och då ser folk genast väldigt oroliga ut, trycker handväskan lite hårdare intill sig och söker med blicken stöd hos de som står nära. Kram :)
Esmaralda

4 Bjork:

skriven

Kommer jag och Görel umgås någont i sommar?

Älskar henne

Kram

5 <3:

skriven

Radiokaka det gjorde min farmor alltid.

Testar att fråga igen om A. Fick ju en liten hint i lördags från honom. Hade han kollat in mig på fb?
Kommer han upptäcka meddelandet snart och läsa det ?
Känns som det dolts på ngt sätt.
Kram

6 Bjork:

skriven

Kommer Görel va normal i höst?

Längtar till hon är min normala bästa vän.

Kram

Svar: Jag ser inte när ni knyter an till varann igen men det kommer så småningom... kram :)
Esmaralda

7 Agnes:

skriven

Där ser man!
Det är mellan frysdiskarna det händer, hehe!

Tack för ditt svar ang min plan att flytta in till stan. Visst blir det till att vara envis för att få det jag vill ha.
Men envis, det har jag varit från barnsben.

"Jäntan är lika envis som en röd gris!" Brukade min styvfar säga...undrar ffr över denna röda gris som nu ska vara särdeles envis...
Åsnor, vet jag ju är envisa...men de där röda grisarna?

I morgon bär det av till Gran Canaria! Förhoppningsvis. Lite typiskt, att en enveten sandstorm slagit ut flygplatsen där på ön. Har fått info om att den troligtvis har bedarrat fram till i morgon. Och flygplatsen är öppen from idag!

Tydligen har det även brutit ut ngn form av skogsbrand i en av nationalparkerna...suck.

Förhoppningsvis kommer vi iväg som det är tänkt på tisdag ef...och förhoppningsvis blir det trevligt!
Att sandstormar o skogsbränder håller sig i skinnet!
Tanken är att bl a gå på karneval, men läste att den nu är på stand-by, med tanke på all sand som yr omkring.

Vi hyr en form av radhus med en härlig uteplats där grill ingår, och en uppvärmd pool finns för barnbarnet att förlusta sig i.
Förhoppningsvis slipper vi monsunregn o annat säreget, då tanken är att även bila runt för att insupa lite kanariansk kultur!

Kram!


Svar: Ja, de där röda grisarna måste vara envisa utöver det vanliga för det fick jag också höra som barn av min farbror ! Låter som om ni planerat en härlig resa.. allt går inte efter planerna 100% men så är det ju alltid.. ha positivt fokus.. det kommer bli bra :) Och bilturerna blir givande.. kram :)
Esmaralda

8 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda :) Måste säga att du onekligen har ett väldigt intressant liv, då du får uppleva fler dimensioner än vi andra :) Fast det är väl på gott och ont, kanske. Men låter väldigt spännande. Måste vara en oerhörd tröst att kunna samtala med och se sina nära och kära som gått över till Alltet.

Fina Es, nu är jag hemma igen efter en fin och spännande resa. Gud vad jag älskar att vistas ute i världen, känner mig så fri och...kan andas lätt. Mår bra. Såfort jag kommer tillbaka hit kommer ångesten krypande och livet mitt känns så instängt, trångt och som ett fängelse. Som jag inte alls kan styra som jag önskar på grund av rådande yttre omständigheter.

Kommer jag månntro alltid att känna så?

En tanke slog mig, att då värme hjälper och lindrar min kroniska smärta, så vore en möjlighet att flytta till ett varmare land? Så skulle jag kanske kunna bli av med en del av smärtan? Det knepiga är bara att hitta ett jobb utomlands som jag klarar av. Har inte helt släppt tanken på Namibiajobbet, vill så gärna söka det. Fast det är vål bara dumt och onödigt då jag inte klarar av det. Äsch det är detta som gör mig så frustrerad.

Blir arbetspraktiken utomlands?
Kram
Jennifer

Svar: Ja, att bo i ett varmare land skulle göra din kropp gott.. och det kommer... jag ser inte om de är dags än... kan vara så att det dröjer en tid, men det kommer.. kram :)
Esmaralda

9 EPM :

skriven

Ilka verkar härlig!😁 Hon visste väl att du behövde boosta energin lite.

Har insett att jag är totalt livrädd efter J, jag är jätterädd över att släppa in A. Sist jag var helt öppen med någon så var det med honom...
Kommer A såra/skada mig..?
Just nu verkar han ju gilla de delar av mig jag alltid tvingats anpassa och tona ner för att ens bli omtyckt.
Jag har försökt berätta för honom men vet inte om han förstår eller bara tycker jag är konstig.
Kan jag slappna av Es...?

Kram

10 Läroliv:

skriven

Så häftigt.

Besök av dottern med familj igår. Så roligt att se hennes framåtanda och nya självförtroende, inre kraft och energi, stolthet. Tagit sig igenom utbildning och fick jobb direkt och stortrivs. Värmer mammahjärtat. Storbarnen är också framåt och går bra för. En sladdis på 11 år finns och mormorhjärtat vill förstås det bästa för henne också. Undrar om du kan se något om hennes väg framåt?

Kram

Svar: Ja, vi gläds med barnen och kan andas ut när de når sina mål ! Det ser ut att gå väl för 11 åringen, hon har sin egen personlighet och den kommer ta henne långt.. kram :)
Esmaralda

11 LottaS:

skriven

De få resor vi får till numera blir så utmanande inte bara för de sjuka och oroliga där hemma. Nu blir vi ju alla oroliga att ha viruset med hem, kan det faktiskt bli så illa? Är inte direkt orolig för vår del, vi är ju relativt unga och borde klara det.

Svar: Nej jag tror inte ni har något smittsamt virus med hem.. kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Ja det var ju också ett sätt att hälsa på en gammal vän :D. Din dag började bra m a o då en gammal vän visade sig, de flesta möter nog levande vänner ;)...

Måndag o lite bättre humör,måste bero på ljuset o solen. Det lär ska bli vinter här hos oss i södra delen av landet o jag kunde def stå över. Gillar vintern, men nu är det ju snart mars... Det tilltagande ljuset kanske kommer med nåt nytt? Kom att tänka på om kaffet jag dricker om morgnarna gör mig "dålig" i magen, kunde det vara något så enkelt Es? Det är ju lätt att åtgärda i så fall.

Konvalj, kul att du också är från Finland :). Det blev fastlagsbullar igår hos oss,men ingen hetvägg...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja, jag sa häromdagen att nu är det slut med att jag önskar mig snö... nu väntar jag på värmen och idag skiner solen så det blir långpromenad :) Undvik kaffe en vecka och känn efter.... kram :)
Esmaralda

13 Lilla M:

skriven

Hej! Finns det någon man som verkligen har älskat mig? Eller har jag aldrig blivit älskad av en man?

Svar: Ja jag kan känna att du har blivit älskad men det har varit flyktigt och den stora kärleken finns ju i din framtid och kommer.. kram :)
Esmaralda

14 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Jag ligger hemma med förkylning och hosta. Värsta wiskey rösten har jag fått också.

Som jag har skrivit till dig tidigare är jag intresserad av en badvakt men jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga för att fånga hans uppmärksamhet. Jag är jätte blyg och väldigt det av mig pågrund av dåliga förhållande i mitt förflutna.

Jag fick en idé igår om att skicka blombud och skriva en plats att ses men vet inte om jag klarar av det.

Ha en bra dag!
Kramar

Svar: Eller varför inte bara göra det enkelt ? Skicka honom ett sms och fråga om han har lust att gå ut på en kaffe ? Kram :)
Esmaralda

15 Jossan :

skriven

Åh din gåva är helt fantastiskt!

Idag är det dags att jobba igen.. Jag är inte redo och jag är orolig över vad chefen ska säga...

Jag hoppas iallafall på att jag kommer få förlängning på jobbet men det tror jag.

Kommer jag få en bra löneökning i år?

Kram

Svar: Ja det ser ut att bli förlängning och en löneökning kommer nog också men kanske inte jättestor... kram
Esmaralda

16 MB:

skriven

Haha 😂

Heeej, jag känner att jag behöver lite stöttning är på väg att starta enskild firma för ett digitalt administrativt jobb, jag inte alls vet utgången då jag varken marknadsför eller säljer tjänsten utan bara utför den. Vågar jag satsa på enskild firma / gå genom min väns firma eller ska jag söka ett ”vanligt” jobb?

Tack!

Stor kram /MB

Svar: Se till så att du i början har en fast inkomst från annat arbete parallellt med att du startar företaget.. kram :)
Esmaralda

17 Lotta:

skriven

Vad härligt det måste vara att få vara med om sådana saker. Är alltet en parallell verklighet, som man inte ser eller är det längre bort så *andarna" måste färdas en bit. Vad tror du?

Undrar om jag får det ekonomiskt bättre snart nu?

Ha en fin dag
Kram L

Svar: Man kan nog säga att det är en slags parallell värld, en annan dimension , kram :)
Esmaralda

18 Huldamaräng:

skriven

Godmorgon!
Nu är ju inte jag så förskräckligt medial, men jag känner dofter av personer, individer från Alltet ibland. Jag känner ibland att någon är där, men jag ser inget (eftersom jag blir rädd). Hur som helst, jag har numera ett väldigt dåligt luktsinne, och blir därför glad åt de där doftsensationerna.. Men jag går ofta runt med en trötthet jag inte förstår. Det är inte näringsbrist eller sömnbrist och jag har bearbetat min inre stress. Det är inte utmattning. Därför undrar jag, kan det vara så att jag blir trött av någon slags närvaro jag inte förstår?? Är jag ute och cyklar nu?
Ha en fin dag!!

Svar: Jag tror inte du blir trött av andlig närvaro sm finns runt dig, jag har känt in och de om finns de ger energi istället... det finns ingen som gör tvärtom.... tröttheten har en annan förklaring, som jag inte riktigt ser... kram :)
Esmaralda

19 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Det låter helt fantastiskt upplevelse de där 😃 kul att du fick träffa din gamla kollega fast i andligt 😃

Du? Jag har en fråga angående om hon jag fick upp i bilden om du minns när jag skrev de, du sa att hon är min kärlek, då betyder det att hon är min soulmate? Hur kommer jag att träffa på henne?

Juste sen har jag också en annan sak att fråga, du minns min tjejkompis, jag kom på en sak och att vi alltid kommer tillbaks till varandra, jag tror att vi är Twinflames, för jag läste om det och det stämde in att jag och min tjejkompis är det, har jag fel i detta?
Och sen undrar jag också över en sak, hur kommer det sig att min tjejkompis slänger bort mig och sen hör av sig osv? Visst hon har inte hört av sig ännu, men man undrar ju liksom varför hon ska slänga bort mig och sen ta tillbaka mig 😅

Kram och hoppas att du får en fin måndag!🙏🏼

Svar: Nej jag tror inte ni är twinflames.. och hon kastar bort dig och tar dig tillbaka för att hon kan... du behöver vara mer bestämd och se till ditt eget bästa... kram :)
Esmaralda

20 Rädd:

skriven

Hej E!

Ska jag ställa ut där jag målar? Eller är det bäst att bara måla där och ta min egen väg ut? ❤️😘

Kram och kärlek.

Svar: Fet ena behöver inte utesluta det andra... du kan tex börja med där du målar och sen ta dig ut... gör det som känns bäst... kram :)
Esmaralda

21 Mimi:

skriven

Hej!

Jag har ingen energi och inget hopp kvar. Kommer det att lösa sig med allt och bli bättre?

Kram

Svar: Ja, det löser sig, tanka energi där du kan, kram :)
Esmaralda

22 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Du har då ett omväxlande omvälvande liv :-) Så startar denna vecka med ett leende Undebart !

Av utrycket "linjal i flabben" kastades jag 45 år tillbaka i tiden då jag jobbade med travhästar och frun i huset var från Lund och utryckte sig så med ett brett leende.

Solen lyser och ryggen höll efter helgens avloppsrensning Tänk att ljudet av diskmaskinen som jobbar kan vara som ljuv musik

Ny vecka nya möjligheter !

HS 48 Tack det värmde <3

Kram Anki med flock

Svar: Ja det är ju så att här i Skåne har vi ibland en linjal i flabben :) :) Ja, diskmaskiner är duktiga ! Jag tyckte inte vi behövde någon men det tyckte maken... kram :)
Esmaralda

23 B:

skriven

Hej
Får en känsla att han har kontakt men tjejen från macken.. hade behövt din hjälp❤️
Kram

24 Mingelkärring:

skriven

:’)

Underbar catch-up!
Ica Maxi är mingelparadiset,
tyvärr mest för oönskade levande för egen del..
Typ gamla trötta grannar..

På tal om kontakter,
tror du att rivalitetskänslan lägger sig lite med tiden och att vi får en go relation? Hoppas visa att jag står avväpnad.

Bjussar på måndagspuss idag!
Här händer det grejer he he.


Svar: Jodå, det lägger sig men kan ta lite tid ! Kram :)
Esmaralda

25 Dunegull:

skriven

Ser du någon ny resa för mig inom den närmsta tiden? Kram

Svar: Ja en ny resa kommer ganska snart.. kram
Esmaralda

26 blomma:

skriven

hej Es

coolt med besök från andevärlden.

jag har en fundering. kommer det att bli bråk o strid mellan pappan och mig över vårt framtida barn?

27 Browallia:

skriven

Vilka härliga möten du gjorde på Maxi :D Jag förstår precis din och Ilkas jargong, när jag pluggade på Komvux för många år sen så klickade jag och en klasskompis på samma sätt som er och slängde käft. Ibland lät det så illa att vissa i klassen trodde att vi avskydde varandra men det var ju precis tvärt om. Rått men hjärtligt som man brukar säga. Jag är inte den som kan slänga käft med vem som helst men med min klasskompis så föll det sig liksom naturligt från första stund.

Vad glad jag blev när min önskan om en gästblogg från din mamma uppfylldes, jag har länge varit nyfiken på henne. Du får hälsa och tacka så mycket från mig! :)

Kram

Svar: Nej det måste ju klicka mellan två personer på ett visst sätt om man ska kunna slänga käft sådär ! Det är roligt när det händer :) Jag ska hälsa mamma :) Kram :)
Esmaralda

28 https://varldenshemligastegravid.blogg.se/:

skriven

Så häftigt!
Jag ”tror” att jag har haft påhälsning ibland, men oftast är det nog inbillning från min sida, och ibland har jag blivit riktigt rädd.

Svar: Visst har du haft påhälsning men du kan vara helt lugn, du får bara besök av de som ger dig energi och glädje.. kram :)
Esmaralda

29 Susan:

skriven

Måste bara få skriva av mig, min mammas hjärta orkade inte riktigt med all smärta så hon ligger på intensiven sedan igår med en oviss utgång😢 Kan ju inte göra mer än att hoppas ❤️

Kram


Svar: Vad sorgligt. Jag sänder omgående healing till healing, stor kram
Esmaralda

30 Elin:

skriven

Blir det löneökning om jag får mer ansvar-ny tjänst?
Kram

Svar: Ja det blir det men det ser inte ut att handla om stora pengar.. kram :)
Esmaralda

31 Jennifer:

skriven

Hej igen fina Esmaralda, glömde
fråga om du tror att jag kommer
iväg till Litauen i mars?
Kram
Jennifer

Svar: Med 60 % säkerhet kommer du iväg - annars skjuter du lite på resan... du kommer dit.. kram :)
Esmaralda

32 Barbro:

skriven

Hej Esmaralda!

Det var trevliga besök du fick där mitt i affären.

Här var det besök i natt igen! Men av något som mer såg ut som ett runt troll. Den hade vingar och händer som vinkade glatt mot mig när jag såg på den. Glada ögon och utstrålade vänlighet.

Den svävade vid min hunds huvud vid sidan av sängen. Jag tittade på den en stund men sedan slöt jag ögonen. Efter en stund ruskades sängen till flera gånger. Precis som det brukar kännas om min hund kliar sig o ligger mot madrasskärnorna. Men jag sträckte ut handen på henne o hon sov lugnt o stilla. Så besöket ruskade väl om sängen till adjö.

Undrar varför jag ser så mycket nu? Om det är för att jag ber till Guds alla änglar. Men om änglarna ser ut som det jag sett får jag nog plocka ned alla änglar från mina hyllor.

Kram Barbro

Svar: Men vilken rolig och skojfrisk besökare du hade :) Det fanns ingenting ont i detta "troll" - bara lite vänligt bus.. kram :)
Esmaralda

33 Sia:

skriven

God morgon Es,
sänder dig ljus.

Mna föräldrar har gått bakom ryggen på mig och tycker illa om mig vad jag än gör. Jag är vuxen. Trots att jag för det mesta varit förälder åt dem.

Kommer jag att fixa att komma in på universitet nu trots allt som händer?

Kram

Svar: Nu ska du se till dig själv och dina egna behov och inte bry dig om andra... låt det vara din tid som kommer nu närmast... ja. du har god chans att klara komma in på universitet.. ha fokus.. kram :)
Esmaralda

34 MissMilla :

skriven

Vilka häftiga möten! Tur att du inte pratar högt! Förut kunde jag lite sådant m andar som skulle ha hjälp men jag vill inte.
Tog några dagar ledigt nu. Sökt jobb på biblioteket? Har jag ngn chans?

Svar: Man måste vilja och man måste tycka om kontakten, annars blir det inte bra så du gjorde rätt och lade locket på. Kram :)
Esmaralda

35 EPM :

skriven

Kan jag lita på A...?
Eller börjar han redan dra öronen åt sig?

Kram

36 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar.

Kram

37 Skorpan:

skriven

Får väl pröva o ta emot abstinensbesvären,om jag får några ;).
Tack för svar Es!
Kram Skorpan

38 Anna E:

skriven

Dyker det upp ett jobb snart för mig på riktigt?

39 Bellagio:

skriven

Hej. Jag har en dragning till Lissabon, aldrig varit där. Men jag vill dit, på ett annat sätt än med andra resmål, och Lissabon är ju inte direkt ett resmål som brukar ligga på bucket list. Kan detta ha med ett gammalt liv att göra? Det är en dragning jag inte riktigt kan förklara :)

40 <3:

skriven

Försökte P vara snäll och skoja till det igår ?
Känns som han ändå vill ses igen trots fredagen ?
Kommer vi umgås ett tag P och jag ?
Kram

41 Fråga:

skriven

Hej esmaralda.

Haha härligt snack.

Ser du om hans känslor ser ut att vara starkare för den damen än vad han känner för mig?’kram

42 ThereseC :

skriven

Hej Es!
Vilken fin gästblogg av din mamma. Den kändes riktigt inspirerande ❤️.

Och bloggen om den där kvinnan som sparade 333000 kr på ett år! Så där mycket pengar har jag inte ens i inkomst på ett år! Runt 120 000 i inkomst på ett år här. Minns en gång på bloggen när någon hade betalat en seans och lottade ut och en annan person hade skrivit ett elakt inlägg om att det var för att få visa upp hur mycket pengar hen hade. "Den personen har ingen aning!" tänkte jag och mindes någon gång då jag själv ställt upp för någon annan på bloggen.
Jag tycker om att ha en buffert och ogillar starkt att behöva låna pengar. Därför gör jag alltid mitt bästa för att ha lite pengar kvar på kontot i slutet av månaden. Det brukar gå bra. Jag har ändå bara mig själv och kaninerna att försörja. När kaninerna blir sjuka eller när kylskåpet går sönder etc känns det svettigt ekonomiskt. I övrigt har jag det bra. Jag får en del stöttning också av min släkt ifall det är något särskilt jag vill göra, som en kurs eller en löpartävling. Brorsan sponsrar mina ridlektioner med att betala nästan hälften eftersom han är så glad att jag vill göra det tillsammans med brorsdottern och det betyder så mycket för henne.
Morbror och moster brukar ge mig startplats till Sylvesterloppet på nyår i födelsedagspresent. J-O brukar ställa upp och betala kaninmat och hjälper mig att forsla hem höbalar och kaninmatsäckar. Mamma och plastpappa har ställt upp med att betala ögonläkaren och skaffa ved. Och så brukar jag få nya påsar till torrtoan i julklapp av mamma. Och så får jag äppelkvistar av J-O och moster och vindruvor av moster som är egenodlade.
Så jag är egentligen rätt bortskämd av mina släktingar. De är guld att ha och jag är väldigt väldigt tacksam och inser att jag är ordentligt lyckligt lottad som har det så.

Kram ThereseC

43 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag får säga att jag fick en klump i magen igår, läste för fort mellan raderna. Gällande den personen som blir sjuk, stämde så bra in på mig. Dock hade jag ingen divansoffa och ingen ljuslykta på bordet men jag hade en beige soffa och blockljus på bordet. Även om det låter taskigt och säga så är jag glad över att det inte var jag då det känns ju en aning som att det har varit tillräckligt runt mig; gått igenom både mobbing, djup depression som jag just nu håller på att återhämta mig ifrån och komma på fötter igen, min kusin som har anorexia och som det ser mörkt ut för i dags läget samt de värsta jag aldrig någonsin trodde jag skulle få uppleva eller drabba min familj - min mamma har cancer. 😥💔

Så du som har fått de dåliga beskedet - en stor styrkekram från mig ❤️ är det cancer du har fått så vet jag på ett ungefär vad du går igenom. Att vara anhörig till en med cancer är så himla jobbigt och jag kan bara föreställa mig hur de är för den som blir drabbad. Ser ju vad det gör på min mamma. 😥😔💔

Es, jag vet att du har sagt att jag träffar kärleken och får barn när tiden är inne för det och även om jag hoppas att det inte dröjer länge till så känns det ibland som jag tvivlar på de du har sett. Inte för att jag inte tror att någon inte skulle vilja ha mig eller att jag tvivlar på dig och inte tror att de du har sett inte stämmer utan mer för att det känns som om jag aldrig kommer hitta styrkan att komma på fötter igen och att jag inte kommer orka ta hand om mina egna barn, även om det är min största dröm att få barn. Känns som om jag bara står och stampar på samma plats utan att komma någonstans. På ett sätt kanske det inte är så konstigt att jag får känslan av att ge upp när jag har lagt ut större delen av mitt liv med att kämpa, framför allt med mig själv känslomässigt. Så min fråga: kommer jag verkligen hitta den sista kämpar glöden och ta mig igenom den sista fighten? Dröjer det länge till eller är jag snart i mål? Hur ska jag göra för att få den sista energin?
Önskar alla får en bra dag och ta väl hand om er! ❤️
Kram Zoey 💕

44 M.m:

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det som att Pontus tänker på mig?

Kram

45 Michaela:

skriven

Vad kul med besök sådär helt plötsligt på Maxi :) Kan tänka mig att folk stirrat de gånger du pratat högt :)

Ny vecka! Vad kan denna tänkas bjuda på🤔 Den som lever får se :)

6 månadrer har passerat så nu måste mitt nummer vara raderat och jag kan räkna med att människan inte hör av sig igen :)

Ha en fin start på sista veckan i Februari! Kram

Svar: Ja, jag är så van att göra bort mig att jag inte bryr mig längre :) Kram :)
Esmaralda

46 N:

skriven

Hej esmaralda.

Jag brukar ha min nyckelpiga under kudden när jag sover. Igår på morgonen vaknade jag och då låg den i min hand.

Var detta en tillfällighet eller något tecken?

Ser du om någon utav mina 3 önskningar blir uppfyllda i år?

Har jag en partner eller seriöst förhållande innan det här året är slut?
Kram

Svar: Hon ville bara tala om att hon finns där, lever och verkar och gör allt hon kan.. kram :)
Esmaralda

47 Hej:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om han kommer att börja ”jaga” mig? Eller visa intresse?
Kram

48 Helena Ir:

skriven

Tänk vad häftigt att träffa någon så..jag vill också :)
Känns ändå som jag hade besök här idag..brukar känna det starka pirret i huvudet..okej,helt säker kan jag ju inte vara..jag ser ju ingen!

Jag blev inte nöjd hos ögonläkaren, väldigt kort besök och inte så mycket till hjälp..kanske beställer jag tid hos en optiker och går den vägen..Jag såg ju ju dessutom inte bra,men läkaren tyckte det var nog! Suck..ja,blind är jag inte..

Tränat..och så tvättstuga på det!

Ha det bra!

Kram

49 Vb:

skriven

Kära goda Es! Ser du möjligtvis om den kvinnan som blir allvarlig skadad av sin man om hon stannar kvar var till mig? Var det mig du såg? Kramar

50 MB:

skriven

Tusen tack !

51 Misstjejen:

skriven

Hej

Tacka för din svaret. Hur kan jag visste om det ändå.

Hoppas R kvinna vill blir intervjua av mig i lokal tidningen och kommer det finns chans?

Ha det bra

52 Vb:

skriven

Kära Es!

Ser du om dem blir tillsammans igen ? Han tror på att hans ex vill ha tillbaka honom ? Är chansen stor att min man blir tillsammans med henne eller hur?
Kram

53 Sheri:

skriven

Es, kommer jag komma in på kursen som jag står reserv på? Löser sig allt eller bör jag avvakta

Kram

Svar: Avvakta.. du har en chans komma in på kursen.. kram
Esmaralda

54 Missmilla:

skriven

Det var mest andar från andra sidan som ville ha hjälp över som tog kontakt för ca 10 år sedan.

Kommer min son klara körkortet på första försöket tror du?

55 Skorpan:

skriven

Det var ju om min dröm jag skulle fråga. Drömde om en mus som jag tog i nackskarven o bestämt bar ut, obehagligt jo,även om den inte ville ut ur huset. Är det nån jag behöver göra så åt, eller vad vill denna dröm säga?
Kram Skorpan

Svar: Du är på väg att göra dig av med något negativt.. kanske en känsla.. kram :)
Esmaralda

56 Naturvän:

skriven

Hej!

Vilken gåva du har! Själv känner jag ofta närhet från andevärlden, har aldrig kännt ngt ont, bara behagligt o tröstande.En man från min första sjukhusvistelese där vi nu bor som jag pratade med på balkongen känns väldigt nära mig för tillfäller och har gjort i flera veckor. Det känns bara bra!Önskar bara jag kunde få kontakt med honom o prata

En fråga,
Vad jag inte kan tolka är de ljusglimtar som en diamant som glimmar till i min närhet ibland. Är det från ngn speciell person eller från änglar? Vad kan det betyda?

Ha en fin dag!
Kram från Naturvän

Svar: Ta kontakt, prata med mannen och gör det på ditt eget sätt ! Ljusglimtarna kan vara vanliga optiska fenomen men kan också vara andligt varsel.. jag är osäker på vilket.. kram :)
Esmaralda

57 Louise:

skriven

Måndag igen och sista veckan på praktiken. Idag fick jag total hjärnsmälta. Jag fattar inte vad som hände. Jag ville bara vägleda vikarien och som student vet jag inte om jag kan det för jag är ju inte färdig.
Idag berättade jag även bockarna Bruse för barnen med träfigurer. De tyckte det var bra men jag var inte riktigt nöjd. Kändes som jag glömde rösterna. Känns som jag gör bort mig hela tiden nu bara för att det är sista veckan. Vad hände liksom?
Jag tror i alla fall jag kommer bli godkänd. Jag hoppas det i alla fall. Jag har i alla fall kommit in i barngruppen och kan samspela med barnen.

Vet att jag frågade förra veckan men nu när det typ är fyra dagar kvar: kommer jag att bli godkänd?

Jag vill så gärna återkomma till hösten nypåläst och är den självsäkra och nya blivande förskollärare. Att jag kan stå på egna ben nästa VFUperiod.

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kram

Svar: Över 80 % chans att du blir godkänd... kram :)
Esmaralda

58 Susan:

skriven

Tack❤️

59 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda
Jag längtar efter att möta någon speciell man

Kommer min livspartner att vara så som jag önskar att min drömpartner är: gullig, intelligent, snäll, omtänksam och äventyrlig?

Dröjer det tills vi möts? Kram

Svar: Ja han kommer ha de egenskaperna - det är liksom ett måste för din soulmate... kram :)
Esmaralda

60 Mandarin:

skriven

Hej Esmaralda, det var en rolig berättelse och kul möte för dig! Hur ser min vecka ut? Kommer det nåt nytt roligt jobberbjudande? Kram

61 Rose:

skriven

Tack för underbara inlägg som alltid.

Kommer min ekonomi att lösa sig under våren?

Svar: Gör upp bra planer och det kommer lösa sig.. kram
Esmaralda

62 Jen. :

skriven

Kommer M kunna hjälpa mig med det jag vill eller ska jag gå vidare. Han säger ja men visar inte i handling att han vill det. Vill inte sätta falkst hopp på honom

63 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hej kära Es!

Ja det finns minsann ”spöken” lite överallt! Här med....!
Jag o en fin vän satt i köket för att bre vars en ny fralla. När vi sitter där o pratar o brer frallorna så kommer den stora tandade brödkniven farande o landar u mitt knä!!! Ja du såg rätt i mitt knä med spetsen mot hakan! Vi hade lagt den en bit ifrån oss o absolut ingen hade rört vid den! Vi blev lika rädda o paffa båda två!
Vi tog frallorna med oss in i vardagsrummet tände lite ljus o satte oss för att fika. Då blir det iskallt runt oss båda, tv:n börjar knäppa, skuggor rör sig snabbt förbi både inomhus o utanför. Sen hör vi hur några håller en högljudd konversation. Snälla kan du hjälpa oss att reda ut detta?? Var det ett budskap om - varför?
Vi hoppas innerligt på ett svar för det var riktigt obehagligt!!
Kramar från två bästisar 💞🙅‍♀️💜🌞

Svar: Jag förstår att det var obehaglig som bara den - men det känns inte som om ni var utsatta för någon riktig fara. Jag tror det var några som bråkade med varann och ni råkade vara i vägen.. ibland kan de gå livligt till.. kram :)
Esmaralda

64 Mirre:

skriven

Hej Es,
Igår skickade jag en egenremiss till en mottagning och hoppas på att få träffa en bra läkare där. Jag skäms lite faktiskt och undrar om jag var för dramatisk. När jag mår bra tänker jag att ”nä men inte behöver jag hjälp, detta kan jag lösa på egen hand”. Och när jag mår dåligt, mår jag riktigt dåligt, och tänker att ”jag behöver hjälp nu”.

Jag vet inte vad jag vill säga med detta inlägg egentligen, är inte så nöjd med mitt liv just nu hoppas på en förändring💛 kram.

Svar: Satsa på känslan att du behöver hjälp, kram :)
Esmaralda

65 Browallia:

skriven

Ser du om det skulle bli lättare att få hjälp om jag byter till en annan vårdcentral?

Svar: Tveksamt men ett second opinion ska du absolut söka, man ska känna sig trygg i vården och med sin läkare.. kram
Esmaralda

66 Maddelito:

skriven

Tack för svar.
Har Dock inte hans nummer men jag kan leta upp han på Facebook.

Ha en fortsatt trevlig kväll


Mvh maddelito

67 Vb:

skriven

Hmm Es..

I en märklig situation är jag på!?
Blir det bättre mellan oss? För jag har ångest och är orolig för jag älskar han så mkt!
Kramar

68 Undra:

skriven

Hej esmaralda.

Finns det någon potentiell partner som tänker på mig?
Eller någon potentiell påväg mot mig?
Kram

69 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om de är sugna på att träffa sitt barnbarn?
Eller ser det ut som om dem vill ha det svart på vitt först att det verkligen är deras barnbarn?

Finns någon tvekan kvar?

Kommer de vilja träffa barnbarnet?
Kram

Svar: Jag tror de agerar efter att ha pratat sig samman med sin son... det kan dröja men kontakt blir det så småningom... kram :)
Esmaralda

70 Nat:

skriven

Hej esmaralda.

Ser det ut som om po tänker på mig?
Kontaktar han mig igen av intresse?
Kram

71 💕 Zoey 💕:

skriven

Es, jag vet att du har sagt att jag träffar kärleken och får barn när tiden är inne för det och även om jag hoppas att det inte dröjer länge till så känns det ibland som jag tvivlar på de du har sett. Inte för att jag inte tror att någon inte skulle vilja ha mig eller att jag tvivlar på dig och inte tror att de du har sett inte stämmer utan mer för att det känns som om jag aldrig kommer hitta styrkan att komma på fötter igen och att jag inte kommer orka ta hand om mina egna barn, även om det är min största dröm att få barn. Känns som om jag bara står och stampar på samma plats utan att komma någonstans. På ett sätt kanske det inte är så konstigt att jag får känslan av att ge upp när jag har lagt ut större delen av mitt liv med att kämpa, framför allt med mig själv känslomässigt. Så min fråga: kommer jag verkligen hitta den sista kämpar glöden och ta mig igenom den sista fighten? Dröjer det länge till eller är jag snart i mål? Hur ska jag göra för att få den sista energin?
Önskar alla får en bra dag och ta väl hand om er! ❤️
Kram Zoey 💕

72 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Kram Skorpan

73 Speciella drömmen - Ghostwriter :

skriven

Vi var i en lägenhet möjligtvis, och sen hör jag han prata i telefon med sin mamma, och säger ”Kom och hämta mig nu, nu,”. Väldigt bestämt och lite oroligt. Jag gick fram & frågade varför han säger så, varför han bara tänker dra utan mig. Jag kände direkt att de var pågrund av mig o att han inte ville vara med mig. Men det verkade inte vara så riktigt.

Sen börjar han insjunkna eller något, jättemycket känslor och tankar och bilder i denna dröm. Tydligen var han sjuk på något vis.

Innan han ”dog” eller försvann eller drömmen liksom slutade så tog han fram en ring och friade.



Jag kände mig rädd. Ledsen. Men ändå hel.


Vad betydde denna dröm?

Kram

Svar: Drömmen verkar mest handlar dina egna rädslor... en slags bearbetningsdröm.. kram :)
Esmaralda

74 <3:

skriven

Godkväll kära Esmeralda, är det klokt att tänka om att resa i mars till Dubai och Gran Kanaria med tanke på corona viruset som härjar ? Skulle behöva sol och värme nu.
Kram


Svar: Du bör kanske avvakta och se hur det blir med Corona... kram :)
Esmaralda

75 Västkustbruttan:

skriven

Det är vi sådana här tillfällen man önskar att man var synsk!

Gott återseende :)

På tal om goa relationer! En vän till mig fyller jämt snart och jag skulle vilja bjussa henne på en heldag med lite extra. Vi har inte känt varandra speciellt länge men känner ändå att jag vill ge henne detta och visa att hon är viktig för mig. Hur tror du hennes reaktion hade blivit, hade det känts för ”pushigt” och på?

Kramar 💙

Svar: Så länge du tar det ganska enkelt, tror jag hon kommer uppskatta din present... kram )
Esmaralda

76 f:

skriven

hej agnes, jag kom hem igår ifrån kanarieöarna, vi hade tur som var med på planet, efter en timme i luften, så hade sandstormen calima, anlett till även teneriffa.

Hoppas ni kommer iväg, och att ni kommer fram säkert. Det var inte roligt att lyfta ifrån teneriffa igår, det var väldigt skakigt, men är så tacksam att vi kom hem säkert igår .

esmeralda jag gjorde ett val idag, kan du se om jag gjorde rätt.
och kommer det att bli bra. kram

77 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Jag vill gärna hitta nytt jobb, ser du om det verkligen blir av? Kan det hända att det händer snabbt?
Tack!

Svar: Ja det kan hända snabbt, var beredd... kram :)
Esmaralda

78 N:

skriven

Hej esmaralda.

Tror du P tänker på mig?
Och kommer han kontakta mig igen i intresse?Kram

79 Nata:

skriven

Hej esmaralda.

Finns det någon potentiell partner som tänker på mig?
Eller någon potentiell påväg mot mig
Som det ser ut just nu?
Kram

80 Soffan:

skriven

Tjenixen e!
Funderar på om även hon känner potential till en nära vänskap? Ser du något där.

Nu: Marabou havssalt och ”Dejta” på SVT-play, tips om ni gillar småmysig feelgood!

Kramis ✨🤗

81 L:

skriven

Provar igen 😊....

Kommer min ekonomi att stabilisera sig och bli bra igen nu i vår?

Hoppas radiokakan var god
Hälsar L

82 F:

skriven


esmeralda jag gjorde ett val idag, kan du se om jag gjorde rätt. 
och kommer det att bli bra. kram

83 Ullie:

skriven

Hej esmeralda !
jag blir så fyll av kärlek då jag läser din text . jag skulle verkligen vilja ha det så att prata emellan så
jag tycker jag känner av både min pappa och svärmor och jo jag brukar prata med dem men lite så mera som du på riktigt måste kännas bra

Gillar din blogg du verkar så go

ha en fin tisdag

Svar: Fortsätt prata för de dina hör dig.. kram :)
Esmaralda

84 Ghostwriter :

skriven

Tack för svar! Om du kan se, går jag upp i vikt eller ner? För jag tror jag äter bra och tränar mer nu, ska börja promenera oftare också. Är rädd att jag bara går upp för svårt att se på bilder ibland.


Kram

85 Agnes:

skriven

Där ser man!
Det är mellan frysdiskarna det händer, hehe!

Tack för ditt svar ang min plan att flytta in till stan. Visst blir det till att vara envis för att få det jag vill ha.
Men envis, det har jag varit från barnsben.

"Jäntan är lika envis som en röd gris!" Brukade min styvfar säga...undrar ffr över denna röda gris som nu ska vara särdeles envis...
Åsnor, vet jag ju är envisa...men de där röda grisarna?

I morgon bär det av till Gran Canaria! Förhoppningsvis. Lite typiskt, att en enveten sandstorm slagit ut flygplatsen där på ön. Har fått info om att den troligtvis har bedarrat fram till i morgon. Och flygplatsen är öppen from idag!

Tydligen har det även brutit ut ngn form av skogsbrand i en av nationalparkerna...suck.

Förhoppningsvis kommer vi iväg som det är tänkt på tisdag ef...och förhoppningsvis blir det trevligt!
Att sandstormar o skogsbränder håller sig i skinnet!
Tanken är att bl a gå på karneval, men läste att den nu är på stand-by, med tanke på all sand som yr omkring.

Vi hyr en form av radhus med en härlig uteplats där grill ingår, och en uppvärmd pool finns för barnbarnet att förlusta sig i.
Förhoppningsvis slipper vi monsunregn o annat säreget, då tanken är att även bila runt för att insupa lite kanariansk kultur!

Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: