Den luriga hjärnan....

"Att skola om celler i kroppen från en uppgift till en annan kan bli ett sätt att behandla sjukdomar som parkinson, alzheimer och stroke.

För två år sedan kunde Malin Parmar vid Lunds universitet tillsammans med sin forskargrupp visa att det går att skola om mänskliga hudceller till hjärnceller utan att först backa dem till stamceller.

Ett framsteg som ingen tidigare trodde var möjligt.

 

 

– Det var egentligen på skämt vi bestämde oss för att prova om det gick att göra med mänskliga celler. Vi trodde inte att det skulle fungera.

Men när vi såg att det gjorde det, insåg vi ju också möjligheterna - allt det man skulle kunna ha det till i framtiden!

 

Inte bara för parkinsons sjukdom utan också för andra sjukdomar där celler i hjärnan dör eller skadas, kan det här i förlängningen leda till behandlingar: För alzheimer och stroke, till exempel.

 

Nu i vår har Malin Parmar och hennes kollega doktoranden Olof Torper också vetenskapligt publicerat nästa steg i den här forskningen.

De har fått celler att byta livsbana på plats inne i hjärnan på försöksdjur - utan att passera laboratoriebänken. På möss har de fått astrocyter, en sorts stödjeceller i hjärnan, att bli till sådana nervceller som gått förlorade vid parkinsons sjukdom.

 

Än är det lång väg att gå innan de vet om de kan skola om mänskliga celler på ett sådant sätt att det kan leda till medicinska behandlingar.

De omprogrammerade cellerna måste fungera som riktiga nervceller och koppla upp sig på hjärnans nätverk. Kommer det att gå? Malin Parmar är hoppfull.

 Referens:
 ”Torper, O., et al, "Generation of induced neurons via direct conversion in vivo.", Proceedings of the National Academy of Science (PNAS), March 25, 2013, doi/10.1073/pnas.1303829110”

-

 

Visst är det fantastiskt  - vad  hjärnan är kapabel till !

Och det här att hjärnan hittar nya vägar att fungera och hur den kan laga sig själv trots att en del av den  blivit förstörd.

Kenth i Alingsås fick en rejäl stroke och repade sig sakta men säkert.. andra delar i hjärnan tog över och rätt som det var så insåg han att ha var synsk. Något som han aldrig tidigare varit

 

Han blev riktigt chockad och testade sig själv intensivt för att se om det kunde stämma, och ja, det stämde.

Plötsligt hade han aktiverat ett nytt sinne, fast egentligen ville han inte ha detta sinne.

Han kände sig inte bekväm med det och det  tog tid innan han lyckades omprogrammera sig själv att kväsa synskheten

Så kan det också gå !

Kram & kärlek

 
1 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Ja hjärnan och kroppen är rätt så fantastiska. Jag tror jag har berättat det förut men min bekants dotter som nu är i åttaårsåldern föddes utan halva hjärnan, en stor del av hjärnan saknas. Men hon är superduktig och intelligent, talar 3-4 språk, går i vanlig skola, etc. Läkarna är helt förstummade och kan inte förklara hur det är möjligt. Men det är det.

Fina Es, min utmattnings-depression har kommit tillbaka och den gör mig så trött. Tror du jag kommer ur min utmattning och blir piggare? Kommer jag någonsin att bli frisk och få orken tillbaka.

Hur ser våren ut för mig? Vill en massa men orkar inget...
Kram,
Jennifer

Svar: Det är fantastiskt, man ryser !! Tänk vad människokroppen kan ! Ja, du orkar men du behöver annat att hänga upp dig på ... inte bara gå och vänta.. ta kontroll över det du kan ta kontroll över... kram :)
Esmaralda

2 Skorpan:

skriven

Ja nog är det fantastiskt vad som kan åstadkommas inom forskningen o jag hoppas att detta kommer att gå vägen o vi i framtiden kommer att kunna kväsa sjukdomar som parkinsons. Kanske inte under vår livstid dock... Att bli synsk efter en stroke, intressant.

Söndag igen, fasen så fort en helg går, speciellt om man ligger i sängen o drar sig till sena förmiddagen ;). Har nu upprepade gånger drömt om att en dörr i vårt vardagsrum, som inte finns på riktigt, har försökt brytas upp o nån har varit på väg in. Det har inte lyckats då dörren har dubbellås o den eg inte används. Jag har varje gång vaknat till denna dröm o jag undrar om du kan se nåt gällande den Es? Den känns mycket obehaglig o ändå är det bara en dröm. Skulle hellre drömma om min soulmate el nåt dyl ;)...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan


Svar: Det handlar mer om att bryta sig ut... att du forcerar hinder och tar kontroll och mår väl och tar för dig.. kram :)
Esmaralda

3 Helena Ir:

skriven

Intressant! I det här kan man säga att forskningen går framåt...det var nästan så jag började fundera på om det var ett april skämt.
Det kan komma bli räddningen för väldigt många sjukdomar..
Min pappa hade en del, bland annat Alzheimer. Den lockas jag inte själv av..däremot skulle jag behållit synskheten!

Känns som att gå ut i natten,i det här mörkret..

Jag har fått problem med mina ögon..inte förrän om en månad har jag läkartid hos ögonläkare..oroar mig nog lite..har blivit lite handikappad av det här..

Ha det så bra!

Kram :)

Svar: Ja jisses vad mörkt och grått det är ! Inte så lockande att gå ut men jag har lovat MG att snart blir det promenad längs stranden.. kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda tänk att du alltid har så rätt.
Trevlig kväll men störde mig på småsaker.
Nu vet jag.
Var kanske dum som bokade bordet på fredag men det kändes rätt i stunden då.
Gillar P.
Han är gullig.
Kram

Svar: Ja, det är alltid bättre att själv veta, kram :)
Esmaralda

5 x:

skriven

kommer mina framtida barn att ha utländsk pappa?

6 Madde :

skriven

Kroppen är imponerad.

Jag har en liten fråga då min magkänsla har packat ihop och åkt på semester. Jag har blivit kontaktad och fått frågan om att jobba med ett samarbete via sociala medier, Skönhet. Jag har ju ett brinnande intresse och det hade varit kul att starta någonstans. Men är hon seriös? Eller ska jag backa mig ur? Hon vill gärna boks in ett telefonsamtal.

Ha en fin dag. Kram 🌸

7 Moms:

skriven

Hej!
Är killen jag precis lärt känna geniun med mig?:)

Kram

8 Dunegull:

skriven

Kommer våren med massa positiva saker?
Kram

Svar: Ja, om du bara är öppen och tar emot... kram :)
Esmaralda

9 Elin:

skriven

Lite ångest sedan festen. Tyckte någon att jag gjorde bort mig??
Blir ju för mkt dricka 😪

Svar: Någon tyckte nog så, men det är ingen stor grej, ingenting som det direkt pratas om.. kram
Esmaralda

10 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Hjärnan är otrolig .Spännande forskning !
Tänk om politikerna kunde använda det lilla dom har och komma överens över gränserna så vi fick en renare värld...

Rent det blir det på havsbotten utanför vår östkust då den svenska jättetrålaren Clipperton dammsuger rent på havets botten...1690 ton fisk på tre veckor utanför Ålands hav ! Majoriteten hamnar inte i fiskdisken utan mals ner som fiskfoder.. Hur snett är inte detta ..

Jag har mailat mitt missnöje till bla.
[email protected]
Vem vet kanske vi kan få upp ögonen på politikerna för hållbart fiske , en start för bättre hav ..på hemmaplan ..

Ha en fabulös Söndag

Kram Anki med flock




Svar: Tack för att du delar med dig av detta... kram:)
Esmaralda

11 Jossan :

skriven

God morgon!

Har precis vaknat upp ur en dröm... Om en kille som jag tydligen var på dejt med. Jag fick träffa hans föräldrar. Men han pratade med min kusin eller något och jag blev svartsjuk. Eller jag blev rädd.. men det är kanske inte så konstigt eftersom mina ex inte behandlar mig så speciellt bra..

Jag blir bara så arg och ledsen att kärleken är så långt borta från mig. Även om folk ser honom så tappar man lite tron. Varför har jag förtjänat att behöva vänta så länge? Tycker inte universum att jag förtjänar att få känna kärlek och skaffa familj som alla andra? Är det något fel på mig? Jag kollar ändå dejtingsida men det verkar ju va lönlöst det också...

Nä blä...

Pappa ska prata med han som har husen som byggt deras hus. Han ska typ berätta när nya ska bygga så jag kanske ska kunna köpa men jag har inte råd med det...

Igår fick jag typ fly till mamma o pappa. Mitt vatten var så smutsigt. Usch..

Kram

Svar: Det är en downperiod just nu men det vänder... du kommer möta din kärlek... försök gör de bra valen under tiden du väntar.. kram
Esmaralda

12 Å M K:

skriven

Hej,
Fnurra på tråden i förhållandet och jag mår fruktansvärt dåligt just nu.
Ser du någon ljusning eller ska han sura länge?
Kram ❤️

Svar: Han kommer sura klart och då behöver ni prata.. kram
Esmaralda

13 Ma:

skriven

Hej esmaralda.

När det ska bestämmas namn nu till barnet hade jag tänkt ta ett släktnamn från min familj i mellannamn och även ett släktnamn från fadern i mellannamn.
Jag tog det för givet.
Men när jag var hos en vän igår fick hon mig att tänka om.

Det kanske bara blir konstigt i det här läget att ta ett släktnamn från deras släkt när verkligheten ser ut som den gör?
Dem verkar inte ta till sig barnet just nu.
Vad tror du, verkar det bara konstigt att ta ett släktnamn med från deras släkt?
Kram

Svar: jag tycker du ska välja fritt ur hjärtat och göra det val som känns rätt... kram
Esmaralda

14 rosviol:

skriven

Ja, nog är vår hjärna fantastisk och bra på en hel del. Även om jag inte blir riktig klok på dagens inlägg, fniss..

Kom att tänka på efter sett ett klipp på ytuben igår.. Tarotkort.. Mitt ex.. Tänker han på mig nångång, på den tiden då vi var ihop och varför vi gjorde slut?

Tack och ha en mysig dag 🌟

Svar: Det händer men inte så ofta... kram :)
Esmaralda

15 EPM :

skriven

Fascinerande! Älskar hjärnan och kroppen, funktionerna är så fantastiska och jag blir fortfarande fascinerad av vad den kan göra och lösa utan hjälp.

Är den som tänker lite extra på mig den trevliga mannen jag ska träffa i veckan?

Idag bär det av ner till Malmö igen. Kommer sakna mina små troll...❤️
Jag är orolig över att min dotter är utanför i klassen men hon säger att det inte är så, jag var också mycket själv hemma när jag var liten precis som hon. Jag valde det, alltid trivts och behövt vara ensam emellanåt. Kanske är hon likadan...
Ser du nåt om hon far illa...? Eller är det bara min mammaoro som stökar med mig..?

Kram

Svar: Jag får ingen känsla av att dottern far illa... hon är nog ganska lik dig... kram :)
Esmaralda

16 Se:

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det som om det blir en fortsatt relation med k?
Fortsätter en relation framåt?
Kram

17 Å M K:

skriven

Tack 🙏🏼

18 x:

skriven

kommer mina framtida barn att ha utländsk pappa?

19 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Det finns faktiskt en man som har tagit kontakt med mig. Vi pratade även i telefonen och det kändes bra. Han kändes väldigt lätt att prata med. Som precis nybliven mamma igen känns det lite svårt att börja dejta men någon brådska behöver jag ju inte ha.

Den här mannen ser han ut att vara bra? Kan han och jag utvecklas till något stadigt?
Kram

20 M:

skriven

hej Esmaralda.

Verkar jag leva själv en tid till?
Eller verkar något positivt inom kärlek vara påväg in i mitt liv ganska snart?
Kram

Svar: Kärleken kommer men kan dröja ännu en tid.. kram
Esmaralda

21 Mikael:

skriven

Anki, Fisken som clipperton tar upp är nog inte tjänlig som föda för människa eller djur, redan på 90-talet vägrade katter äta fisk från Östersjön, samma sa en 2012 vars man var fiskare, han kom hem färsk fisk katten nosade bara, katten vet vad som är skadligt giftigt äta eller inte, för att överleva :)

Youtube har dokumentärer om fiskodlingar med...

Kram
Mikael

22 Nat:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om han har någon ånger över sitt beteende?
Han förstörde iallafall vår relation totalt...

Det var ju prat om förut att vi skulle flytta ihop. Det kanske inte låg något allvar i det alls.
Ser det klart och tydligt ut nu som om vi kommer att leva isär?
Kram

Svar: Ja, du vinner på att släppa tankarna kring en framtid med honom... gå vidare, det har du allt att vinna på... kram
Esmaralda

23 Alie:

skriven

Ja vår hjärna och kropp är fascinerande, vad den kan åstadkomma.
Att utsätta sin hjärna med nya saker och ”pressa” den lagom, tror jag man har igen. Att låta den ”vila” för länge på utmaningar är inte bra, jag tänker när man blir äldre så är det viktigt att träna minnet på olika saker, hjärngympa.

Här har ännu mer snö fallit ❄️ Och jag ska ta en promenad för att tanka ”min hjärna” med massa positiv energi, som kan behövas till kommande vecka.. 💫 kram :)

Svar: Bra, du kommer tanka hjärnan fint idag... kram :)
Esmaralda

24 Michaela:

skriven

Människokroppen är verkligen otrolig! Att den många gånger kan läka de mest hemska sakerna som drabbat den. Hatten av för kroppen :)

Två dåliga nätter nu igen och inatt tog jag en liten liten dos av en ångestdämpande tablett ( icke beroendeframkallande ) för att "hjälpa mig själv" som läkaren sa när det är tufft. Vet inte om jag gjorde rätt eller fel. Gillar inte mediciner utan vill klara allt utan men ibland kanske det inte går. Svårt det här. Vill bara att sömnen kommer tillbaka för då har jag ingen ångest utan den kommer om jag sover dåligt.

Mulet och varmt idag. Blir en promenad och Farmen ikväll. Är så kär i Jens :) Vilken blick!

Hoppas att du haft en härlig helg med familjen och får lite återhämtning innan nya veckan .. sista veckan i Januari .. så fort tiden går! Kram och massa pussar till Mg

Svar: Ibland kan det vara bra med mediciner och du agerade helt rätt. Ha en skön promenad nu och en mysig farmenkväll... kram
Esmaralda

25 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Hon hörde av sig till mig igår, men hon snackade om något annat men vi snackade lite också om vårt bråk och vi har bestämt att vi ska ta det försiktigt med vår vänskap, men hon tycker att jag borde skärpa mig, det är alltid jag som ska skärpa mig hela tiden, iaf hon hörde av sig till mig, så denna gången tänker jag inte vara lika öppen för henne så som jag har varit innan utan att vara mer försiktigt av mig nu så att jag inte mår dåligt igen.

Jag har nyfiken fråga, när kommer jag att få träffa min kärlek? Hade gärna velat träffa min blivande tjej för singellivet börjar bli lite tråkig nu, visst jag skriver med en tjej men jag känner lite så att det inte lär leda något seriöst..

Kram

Svar: Ja, ta det varsamt, det vinner du på och mår bättre av. Den riktiga kärleken kommer men jag ser inte när.. kram :)
Esmaralda

26 Michaela:

skriven

Tack för svar. Du är verkligen en underbar människa som hjälper oss med det ena och andra. ❤ Så du ser ingen fara med att ta en liten tablett om jag behöver? Kommer min goda sömn tillbaka?

Kram igen!

Svar: Om du behöver medicin så är det inte fel, kram :)
Esmaralda

27 T:

skriven

Imorgon börjar jag jobba lite smått efter 5 månaders hel sjukskrivning. Känner mig fortfarande långt ifrån bra. Kan jag göra något för att bli bättre? Och hur ska jag förhålla mig till jobbet?? Tack 🙏

Svar: Ha positivt fokus på jobbet - jag tror det kommer göra dig gott.. kram
Esmaralda

28 Mikael:

skriven

Derek är en av några som inte motarbetar sina talanger och vägrar ta mediciner

https://youtu.be/GTHDuZo7G3Y

Man brukar säga har du slagit dig eller? När man tycker någon är knäpp, det är inte alltid dåligt att slå sig :)

Ja jag har slagit mig några gånger så är kanske därför jag är som jag är, och som en laser beam ibland :)

Kram
Mikael

Svar: Utöver det vanliga, sannerligen... kram :)
Esmaralda

29 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Min kusins dotter fick en liten flicka förra veckan. Vet inte om vi kommer bli bjudna på dom eller om dom bara bjuder dom som kommer stå när dom. 🤔
Jag kan inte låta bli att fundera på mina framtida barns dop så av ren nyfikenhet; kommer jag ha stora eller små dop till mina framtida barn? Om der bli stora dop får dom väldigt många likadana gåvor då? Tack i förhand! Kram 🐝

Svar: Dop ser det ut att bli och gåvor men jag ser inga detaljer.. kram
Esmaralda

30 Bumble bee:

skriven

Hej Es!
Min kusins dotter fick en liten flicka förra veckan. Vet inte om vi kommer bli bjudna på dom eller om dom bara bjuder dom som kommer stå när dom. 🤔
Jag kan inte låta bli att fundera på mina framtida barns dop så av ren nyfikenhet; kommer jag ha stora eller små dop till mina framtida barn? Om der bli stora dop får dom väldigt många likadana gåvor då? Tack i förhand! Kram 🐝

31 Mej:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag tycker att det känns som om min känsla är att han fortsätter att satsa på en framtid med henne.
Ser det ut som om han fortsätter en relation med henne?
Kram

Svar: Möjligheten finns men osäkert... jag ser honom dock inte i din framtid.. kram
Esmaralda

32 Sjukdom :

skriven

Jag önskade att jag kunde bli frisk. Du har sett att min sjukdom förmodligen kommer vara obotlig (inte komma ett botemedel) men att de kommer finnas en behandlig eller liknande som tar bort de mesta symtpomerna. Synd bara om jag aldrig får uppleva en ung kropp, utan ska behöva bli symptomfri när jag är så pass gammal att jag får symptomer på grund av de.

Jag känner mig som en trött 70 åring (de flesta är ju ganska pigga idag vid åldern). Jag kanske inte kan böja mig ordentligt och gå upp för trappor eller kunna sova, men jag är tacksam att jag slipper rullstol och tacksam att jag trots smärta och hinder ändå kan vara självgående utan assistans.



Kram

Svar: Förstår att det är jobbigt.. de medicin jag äter sedan in canceroperation har liknande effekt... och det är tärande. För din del kommer det blir bättre.. kram
Esmaralda

33 Bjork:

skriven

Kommer min bästa vän bli bra snart?

Vet hon att jag älskar henne?

Kram

34 Marita:

skriven

Hej Esmaralda!

Undrar över jobbet jag sökt.Kommer jag få det?Eller annat som väntar?

35 Vonsan:

skriven

Hej.
Jag grubblar och funderar. Den man jag har en relation med och har haft det i tretton år han tar inte längre på mig. Det har varit så det sista halvåret ungefär. Jag har inte vågat fråga men det är nog så att han inte har några känslor för mig men varför gör han då inte slut.
Jag själv har väldigt mycket känslor för honom och tror att det hade varit svårt att göra slut men ändå funderar jag på det. Jag vågar inte heller fråga varför han inte rör mig mer än en vänskaplig kram när vi träffas vilket vi gör några gånger i veckan.
Snälla Esmaralda vad ska jag göra.

Svar: Du måste helt enkelt prata med honom om detta.. några genvägar finns inte.. kram
Esmaralda

36 CORONAVIRUS :

skriven

Det går ju nytt virus från kina (?) och spridit sig fort till Europa. Undrar om det är något man ska vara rädd för här? Det är turister, man reser osv. Och har inte forskat i varför de sprids eller så men blir rädd att de ska drabba här!


Kram

Svar: Jag kan inte känna att detta skulle drabba oss på ett omfattande sätt.. kram
Esmaralda

37 Browallia:

skriven

Det är verkligen fascinerande med vad hjärnan kan åstadkomma. På tisdag har jag äntligen fått tid för att påbörja medicinering för min diagnos. Jag struntar i att det inte är pk att se fram mot att få ta piller för sin psykiska ohälsa, istället vill jag bidra till att krossa tabut. Det ska vara lika naturligt som att ta medicin för hjärtat eller lungorna. Dagen efter ska jag träffa dietisten på vårdcentralen förråd om hur jag ska äta för att förhindra att jag utvecklar diabetes typ 2, jag ligger i riskzonen för det. Den stora positiva förändring du har sett för mig i flera år står nu för dörren. Känner mig förväntansfull som ett barn på julafton! :) Kram

Svar: Absolut, och i somliga fall är det livsviktigt med psykofarmaka och innebär att man kan leva ett bra liv ! Det går din väg nu... kram :)
Esmaralda

38 Skorpan:

skriven

Tack för svar!
Nu har vi handlat kostym åt äldsta barnet o det är en fröjd då man hittar nåt till bra pris, då blir jag glad :).
Kram Skorpan

Svar: Ja, eller hur !!! Sånt är lite hallelujamoments :) Kram
Esmaralda

39 Bjork:

skriven

Så jobbigt att se någon man brysig om må dåligt.

Hoppas att de blir bra för min älskade bästa vän? Kram

Svar: Jam det ser det ut att bli.. kram :)
Esmaralda

40 AnnaK:

skriven

Ser det ut att gå vägen imorrn??

Kram 🤗

Svar: En god möjlighet... måhända inte fullt ut men det kan bli bra ändå.. kram
Esmaralda

41 Lotta:

skriven

Det är verkligen otroligt spännande med forskningen på neurologiska sjukdomar. Det går så långsamt ändå på något sätt. Dessan sjukdomar är riktigt hemska,både för drabbade och anhöriga.

Jag undrar om du ser mig i ett förhållande detta år. Trött på ensamheten.

Kram L

Svar: Chansen finns och den är god... kram
Esmaralda

42 <3:

skriven

Hej Es, var det dumt av mig att säga till V vem jag ska träffa på fredag i baren ? Kom ju på att hon säkert inte alls gillar mig och kanske kommer säga ngt dumt.
Kram

Svar: Jag tror inte att V använder informationen på fel sätt.. kram
Esmaralda

43 Ghostwriter :

skriven

skulle det vara bra för mig att komma igång med någon sport igen? Slutade pga mående, sjukdom och ja sen skyllde jag på åldern helt enkelt. Man tycker att man är för gammal för att börja om när man väl slutat. Men kan säga att jag saknar det innerligt! Har bara ingen att spela med och så är det dyrt. Men du kanske ser att de kan ordna Sig?


Kram!

Svar: Ja, du skulle helt klart må bra av att sporta... och du kan kanske börja med något som inte är dyrbart.. för att komma igång... kram :)
Esmaralda

44 Tingeling :

skriven

Det tråkiga är att när man väl kommit på ett botemedel för en sjukdom, då brukar det dyka upp nya sjukdomar istället.... Men kroppen i stort är ju rätt fantastisk när man tänker efter!

Mannen i mitt liv, har jag träffat honom än? Finns en som jag har en bra känsla för, men känns som jag måste vara lite professionell mot honom, men vet inte...? Osäker om han känner samma känsla

Idag promenerade jag i 40 minuter, riktigt skönt!

Kram!

45 Missmilla:

skriven

Tror också det, saker kan gå att fixa o biohacka. Grälat med min tonårsdotter, trött på att hon ska ha hjälp med allt men aldrig städa o ha kläder på hela golvet o rörigt rum. Hur når jag henne

46 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag är så sugen på en resa. Ser du en resa för mig snart? Kram Zoey 💕

47 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Jag är så sugen på en resa. Ser du en resa för mig snart? Kram Zoey 💕

48 Skrållann :

skriven

Hej!
Forskningen är fantastisk även om man önskar att det kunde gå lite fortare att komma på botemedel.
Drömde inatt att min syster berättade att hon skulle sälja sin verksamhet. Vill drömmen säga mig att det är nära för en försäljning/avveckling?

Kram❤️

49 En tjej :

skriven

Idag känner jag ångest över vad som komma ska. Nu kommer allt ligga på mig. Jag kommer va den som kommer köra X överallt. Hur kommer det bli när jag träffar någon och skaffar familj. Vem kommer köra X till alla ställen då? Jag kommer inte ha plats i bilen. Jag tänker bara på kalasen framöver. Nu kommer jag inte kunna dricka vin någon gång för jag kommer alltid få köra. Usch. Hur kan man känna ångest över detta?

50 Konvalj:

skriven

Tack för ditt svar tidigare. Tänkvärt.
Du har alltid mycket intressanta blogginlägg och alla områden tangeras. Allmänbildningen är stor för dig.
Snart ser vi fram emot de flestas favoritinlägg; Spontana spådomar. Även om man förgäves söker efter sig själv bland beskrivningarna så är det mycket intressant att läsa om vad som skall ske för andra här i bloggfamiljen. Kram!

51 Jullisw:

skriven

Hur ser det ut att gå för mig nu när jag fått antibiotika? Haft sammandragningar och är så orolig för lilla bebis..

52 Orolig:

skriven

Hej Esmaralda.

När han kom idag och lämnade vårt gemensamma stora barn så trodde jag ändå att han skulle vara nyfiken att titta på bebisen, på sitt yngsta barn.
Men han var nog iskallare än vad jag trodde stod i dörr hållet in till rummet och gick inte fram och tittade.

Kommer det att fortsätta såhär?
Eller ser det ut som om han kommer att börja intressera sig av henne och börja ha även henne hos sig när hon blir lite större?
Kram

53 Boudica:

skriven

Denna dag i kontrast till gårdagen, mulet grått och omotiverande. Jämfört med gårdagens soliga och mer energiska dag. Slö inte fått mycket gjort och åter igen i sånt humör att jag inte känner för något men ändå inte att inte göra något.

Jag tror faktiskt att vår hjärna klarar av så mycket mer än vi tror. Tror mycket på att vi hindrar oss själva genom att inte tro på att det går, eller att vi kan. Vi sätter egna hinder, när vi tänker att något är svårt eller omöjligt.
Rätt inspirerat tankesätt efter Emile Coue, (finns gratis att läsa på google scholar)
Tror att vi tappat mycket av det vi kunde efter att ha separerat oss från naturen, förr levde man ju i samklang med den. Tänk bara på alla de underverk man kunnat bygga som människan idag inte vet hur och kan inte återskapa med sina verktyg och datorer.

Ska försöka hinna skicka ett seansbrev till dig idag. Har gått så lång tid igen som jag sagt att jag skulle! Så dags är det tycker jag ;)

Men innan, igår när jag var ute och gick vid sjön, såg jag en man sittandes på bryggan kollande mot vattnet. Kände en dragning av att gå dit och ställe mig bredvid, det såg så härligt och vackert ut. Men nu gjorde jag inte det. Men kan inte få bort den bilden från näthinnan, har sån lust att gå tillbaka nästa gång det är sol, och se om han är där.
Vad handlar detta om? Vem är han? (Tänkte ju inte ens på hur han såg ut, så det vet jag inte, bara känslan i det hela)
Förlåt för en till lite mer udda fråga ;)

KRAM!
Och nu har min helg gått alldeles för fort igen!

54 Mam:

skriven

Hej esmaralda.

Jag bara undrar..
Nu hans beteende , och våran relation som ändå har varit okej/ ganska bra med varandra verkar bli totalt förstörd...
Mår han inte dåligt av sitt beteende? Är det såhär det kommer fortsätta nu? Eller blir det bättre?
Kram

55 Mee:

skriven

Hej esmaralda.

Vill han inte ha någon kontakt med barnet?

Kommer han att välja det rätta och bekräfta barnet och vilja ta sig an det?
Kommer barnet börja vara hos honom regelbundet?
Kram

56 N:

skriven

Hej esmaralda.

Verkar det just nu som att han inte vill ha kontakt med barnet?
Kram

57 x:

skriven

kommer mina framtida barn att ha utländsk pappa?

58 Lilla m:

skriven

Hej, dyker det snart upp lite romantik i mitt liv? Minns knappt hur det känns att kyssa nån....😔kram

59 Rebecca:

skriven

Känner mig så oerhört ensam, det är riktigt jobbigt. Speciellt på helgerna. Kommer det in människor i mitt liv? (Som jag känner genenskap med)

60 Vitlilja:

skriven

Har inte råd att betala hyran denna månad eller andra räkningar. Är så orolig för det här. Ser du om det kommer lösa sig? Behöver ett mirakel 🙏

61 Mamman:

skriven

Hej esmaralda.

Jag bara undrar...
Skulle det hjälpa att jag gav bebisen till honom och liksom var lite påstridig med att han ska se henne för att han ska vilja knyta sig an henne? Skulle det hjälpa?
Eller kommer det komma från hans fria vilja?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: