Sista chansen.....

Det här en sommar som inte liknar någon annan sommar alls.

Och det beror på corona.

Jag skulle ha bott utomlands ett par månader i våras  som jag brukar - men kom såklart inte iväg någonstans.  Suck.

Jag har eget företag och kan ta semester typ när jag vill – om jag bara planerar i god tid.

Men de allra flesta får hålla till godo med den semestertid de får och  sen försöka göra det bästa möjliga av den.

Kan vara så att man inte har råd att åka nånstans – och att semestra inom landet är inte det billigaste. Hutlösa priser på stugor och särskilt  på mer attraktiva platser.

 

 

 
Men här kommer sista chansen för dig som  ingenting bestämt än:

 

Husvakt? Lägenheter, hus och stug­or kan behöva tittas till när ägaren eller hyresgästen är bortrest. Kanske behöver blommorna vattnas, katten passas eller gräsmattan klippas? Belöningen? Gratis boende. För boende utom­lands finns många sajter att använda.
 www.housecarers.com
 www.caretaker.org 

 

 Lantbruksvolontär? För sex timmars arbete om dagen får du fri kost och logi på ekologiskt drivna lantbruk i Sverige eller utomlands. Internationella organisationen WWOOF (world wide opportunities on organic farms) förmedlar kontakten.
 www.wwoof.org 

 

Frivilligjobba. Många föreningar och organisationer söker personer som kan arbeta ideellt på sommaren. För att hitta spännande uppdrag, se: 
 www.volontarbyran.org 

 

Själv ska jag inte ha semester alls i sommar  - mer än kanske nån enstaka dag .

Eftersom jag är i riskgruppen får jag helt enkelt vänta in vaccin och när det kommer… då jäklar i min lilla låda ska det  resas !

Någon annan som har semestertips så dela med er !!

 

Kram & kärlek

1 Tingeling :

skriven

Jag hade ju i år tänkt åka över till Danmark. Men istället blir det att åka runt där jag bor, till ställen jag faktiskt inte varit på, mer ut på landet, "testa" dom mysiga fiken som ska finnas. Brukar också finnas små butiker eller loppisar där. Så det är ett tips. Dock behöver man ju bil (Jag har turen att kunna låna). Annars jobbar jag ju hela sommaren.

Nästa sommar tänkte jag försöka göra ett nytt försök med att åka tåg till södra Sverige och Danmark. Men nu i vinter eller våren skulle jag vilja åka till Island med dottern. Jag har snart sparat ihop till det och skulle så gärna vilja boka.... avvaktar dock lite till. Tills läget ser bättre ut.

Tror vi åker till ett fik idag faktiskt 🙂 till ett ställe ute på landet där det också ska finnas butik, lekplats och bondgårdsdjur.

Kram!

2 Ghostwriter :

skriven

Tänkte tillbaka lite grann på killen jag dejtade för inte så länge sen. Jag var väldigt för mycket känner jag så här i efterhand. Kände mig Superbekväm med honom direkt. Sånt skrämmer mig. Jag var också konstigt nog väldigt arg typ, jag kunde inte riktigt ta in saker. Kanske var jag inte redo just då (eller om jag tvingade mig att bli kär). Den enda jag tänker på nu är min Soulmate. Har inget sug på att dejta o träffa killar alls, vilket inte är likt mig. Har varit singel 1,7 år nu vilket är länge för mig, de är förens nu jag verkligen är ensam-ensam utan flingar.

Känns det som att något seriöst dyker upp under årets gång eller verkar det som att de är meningen att vara själv ett tag till? Vet att jag är redo för Soulmate men jag är samtidigt rädd att jag ska förstöra det vi kan få O vill inte dejta runt meningslösa killar



Kram och hoppas du får många bra dagar och kan tänka tillbaka på dom trots annat under året

3 Mikael:

skriven

Tips, håll er Coronafri :)

Man får nog använda sig av en annan nationalitet när man ska ut och resa sen, i Norge spottar man på svenska bilar, i Finland ska man ringa polisen ifall man ser en svensk bil, livet med Corona kanske blir intressant.

Socialstyrelsen var roligare förr, känner ni er trött och olustig då har socialstyrelsen lösningen :)

https://youtu.be/9UNhF-t4QOM

Visste inte att könsdiskriminering var uppfunnen redan på 70-talet, kan ju tro att det var ett inslag från 2020 haha


Häxa på burk, kvinnor var snygga på 70-talet med :)

https://youtu.be/hwU-UJp-b-4


Kram
Mikael

Svar: Jamen det här med morgongymnastik är nog inte så tokigt i alla fall !!!Om jag inte minns fel så var det nåt påbud att man skulle äta 8 skivor bröd om dagen också ? Det är ju inte så nyttigt precis !
Kram :)
Esmaralda

4 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, längtar också väldigt mycket tills man kan ut och resa utomlands igen till värmen.

Börjar A och jag komma varandra närmare igen känslomässigt?
Vi hade det väldigt mysigt fre/lör. Trodde inte att han och jag skulle ses såhär igen.
Kram

Svar: Ja det känns som om ni ses igen.. kram :)
Esmaralda

5 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilka bra tips ! Gratis boende är ju alltid bra !
Om när det bär av . Själv är jag oxå riskgrupp och inväntar vaccin precis som du . Ser du ngt om det ...Får vi resa till jul mån tro ? :-)
Inte för att jag reser direkt men jag längtar att få göra "vanliga" göromål som att handla tex..
I väntan på det får man ha projekt hemma som du med ditt rum .Jag har vedklyvning på agendan som hela tiden blir avbrutet av regn och åska .Men vad gör det :-)

SusanneAmalia Styrkekram till dig och EllaBella .

Ljuvlig Söndag alla

Kram Anki med flock

Svar: Vedklyvning känns lite mer rejält än inredning... det är ju bra träning också.... kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag få dansa med en kvinna något gång? Som jag har alltid vilja...

Ha det bra

Svar: Visst kommer du att få göra det.. kram :)
Esmaralda

7 Skorpan:

skriven

Ja det mesta kostar ju o i bästa säsongtid är allt nog superdyrt. Har man månadskort till lokaltrafiken ja då kan man ta en sightseeingtur till nån plats man aldrig varit förut, stiga av där o bekanta sig med stället. Får man ta cykeln med ja då kan man cykla hemåt o på så sätt se mycket nytt, förutsatt att man inte sett allt redan ;). Det här lyckas förstås bättre i en större stad... Annars inte några tips på lut, min semester är slut o imorgon är det jobb.

Skönt att du åtminstone kan ta ut någon dag nu o då Es o göra nåt annat än bara jobba. Dina klienter är säkert jättetacksamma över att ha dig som sin psykolog som inte har någon semester på sommaren :)! Eller uppskattas det?

Själv skulle jag uppskatta att ha "vården" på plats på sommaren, det är ju då det händer mycket, groll som kanske kommer upp till ytan då man är tillsammans 24/7. Till dig kan man väl inte få komma akut Es, det är nu min tanke bara på hur det kanske ter sig.

När ser du oss resa igen Es, när kommer vi att ha ett vaccin till vårt förfogande? O hur säkert är det, utan biverkningar? Vem kommer att vaccineras o vem blir utan? Några funderingar jag har då jag lite slött följt med vad som händer på denna front nu ;). Ser mindre positivt ut tycker jag.

Positivt är att solen åtminstone skiner idag o om min axel o arm tillåter det ska jag ut o cykla. Tänkte att jag skulle komma igång med jobbcyklandet, har inte blivit av ännu, men skulle minsann behövas. Prövade kläder igår o i en minimal provhytt kan man inte undgå att se allt :(. När sjutton kommer jag att hitta motivationen o komma igång o motionera o få mig i skick Es? Vill ju gilla det jag ser i spegeln, från halsen neråt också, ansiktet ser helt okej ut i mysig skymningsbelysning ;D. Suck, hur svårt kan det vara? Vet ju visst vad jag ska göra, det är ju int det...

Förlåt, den här långa kommentaren var visst inge positiv, men ja, så är det ibland. Hoppas alla andras är positiva idag :).

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

8 EE:

skriven

Vi skulle varit i Paris. Dotterns önskemål som får bli när Corona är över ist. Hon var dock lugn med detta och förstod även om det är tråkigt. Så sommaren blir hemma utan direkta planer. Så första veckan har varit allt från simskola med minsta till akuten med mannen. Börjar nog ärligt tröttna lite på att han är sjuk, vet inte längre vad som är sjukdom och hypokondri. Vet knappt vad som är kärlek och inte kärlek heller. Men min inställning, kanske dumdristig, är att man kämpar ihop. Man skiljer sig inte för minsta lilla. Har lovat mig att vill inte han mer så skriver jag på pappren denna gången. Tråkigt nog känns det som att jag börjar tappa det, glöden att kämpa. Inser att vi lever inte ihop utan parallellt som en kompis till oss sa till mig. Han är alltid på väg bort, vill alltid ha mer eller det han inte får eller har. Jag är mer okej vingar detta vi gör det bästa av det vi har. Lite mer nöjd lixom.

Ska sluta babbla av mig. Men någonstans måste man få ur sig vissa saker. Och här är ett tryggt forum :)

Kram till er alla

9 Misstjejen:

skriven

Hej

Chatta med B kvinna varje dagar och vi snacka för tokigheter saker. Jag tänker om man pratar för mycket så betyder finns det risk med att det är sanningen?

Ha det bra

10 2020:

skriven

Hur kommer det sig att jag möter på dessa killar som inte gått vidare med sitt ex och släpper bomben när man själv lättat på muren lite. Utan att låta bitter utan vill mest förstå inför nästkommande kille :)

Kram

11 HS:

skriven

Lilly har redan börjat jobba fast på kanske lite annat sätt än jag förväntat mig. Båda öronen knäppte igår och så läste jag om en rehabvecka för såna som mig som överlevt och dras med långvariga men. Tycker det är läskigt då det triggar igång gamla rädslor men jag ska mejla och fråga om de kommer att köra en kurs till hösten. Vi får väl se med corona hur det blir.

Drömde otäckt inatt och min terapeut är på semester så jag undrar om du kan hjälpa mig att tolka denna dröm.

Jag var ute och åkte bil med en kompis och då slår åskan ner en bit bort. Det är så kraftigt nedslag så vi känner i bilen hur jorden skakar till. Efteråt ringer jag min mamma. Då svarar hon att hon och pappa varit på Visingsö, samma som förra året vid den här tiden (detta har ej hänt i verkligheten), min pappa är död. Åskan har slagit ner på Visingsö och han blev träffad av blixten och avled omedelbart. Min mamma låter lugn och sansad i telefonen men man hör hur hon ändå är chockad. Jag blir förtvivlad och skriker och kastar telefonen ifrån mig.

Vad i herrans namn vill denna dröm säga mig?!

Kram

12 Skrållann :

skriven

Hej!
Jag jobbade sista dagen igår och ska nu vara ledig i fyra veckor. Vi får se om det blir så🙈 Vi har inget planerat utan det blir mest lite dagsutflykter. Packa matsäck och åka någonstans bara;)
Igår kom en märklig känsla över mig och jag började kolla på utbildning till vårdadministratör och de har flyttat fram höstens start och förlängt anmälan till utbildningen. Slog mig plötsligt att det kanske är det jag ska utbilda mig till?
Vad säger din känsla?

Kram❤️

Svar: Ja, är det något som intresserar dig så ska du absolut söka... kram :)
Esmaralda

13 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Att vakna upp med huvudvärk är ju inte jätte skönt... Inatt drömde jag om min döda moster. Hon var med på begravningen för henne och hon vägrade förstå att hon gått bort... Jag vaknade en natt i ren panik. Jag hade inte fått hennes recept på hennes julbröd! Men mamma hittade den delen jag fick i julas. Det var ingredienserna iallafall...
så vi kan ha hennes bröd till julen. Jag är så tacksam för min släkt.

Jag försöker vara så öppen och positiv och visa att här finns jag. Men inte vill det dyka upp någon kärlek för det...

Var ska jag hålla ögonen öppna? Fick höra att det skulle dröja 2-3 år innan jag träffar någon. Jag bara nej det tror jag ej!

Kram

Svar: Vilken tur att du kan greja julbrödet. Och det behöver inte ta 2-3 år innan du träffar någon... det KAN dröja så länge men det lika gärna ske vilken dag som helst nu.... kram :)
Esmaralda

14 CA:

skriven

Hej
Nä, det blev inte som någon tänkt sig i sommar men det blir kanske bra ändå.
Ja, jag åker i morgon och har resfeber, vilket jag inte brukar ha. Ska vara en hel natt på flygplatsen i Paris. Har en del att göra i mitt hus när jag kommer fram. Det kan bli 40 grader, kroppen kommer att få en chock :o).
Ser du något för mig att tänka på?
Kram

Svar: Känns som att det här kommer gå fint men håll den distans till folk som du kan hålla...kram :)
Esmaralda

15 Alie:

skriven

Godmorgon,
Jag såg ett inslag på Facebook om en person som ville byta bostad under en tid, några dagar, vecka/veckor, ni kommer själv överens. Detta för att byta miljö och slippa se samma fyra väggar i dessa tider, superbra förslag tycker jag. Naturligtvis måste man ju ha koll vem man släpper in..
Kram :)

16 HS:

skriven

Till SusanneAmalia

Så tråkigt att läsa om EllaBella. Hoppas att hon får mår bra länge till.

17 Mynt:

skriven

Godmorgon.
Jag fann mynt igår i ett ställe där det inte borde ha varit, var det ett andligt tecken och vad betyder det isåfall?
Kram

Svar: Jag ser ingen andlig förklaring till detta, kram :)
Esmaralda

18 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack!!
Jag ska kolla har tänkt på det själv att kolla stugor åt mig o mina barn.

Esmaralda, jag känner att det är dags?
Kommer jag att köpa hus tillsammans med en kille?
Ser det möjligt ut för mig att det blir så och ekonomiskt?
Finns något pågång i kärlek för mig?
Kram

Svar: Ett hus kommer det definitivt att bli... kram :)
Esmaralda

19 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.

Som du skrev igår att jag får ta tag i det själv om något ska hända med honom. Har funderat över det och kommer att göra det.
Ska ge honom en chans. Antingen planerar vi för det nu! Annars bestämer vi att det inte blir vi.

Tror du det blir något?
Kram

20 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.
Tack!!
Känner ju att det är dags för något annnorlunda.
Kan du se något pågång i kärlek nu? Eller dröjer det?
Kram

21 N:

skriven

Hej!

Längtar också efter att resa igen, men får bli efter vaccinet kommit.

Reser själv gärna i Danmark. Älskar landet, språket och det danska hygget.
En kroferie kan varmt rekommenderas, Jylland och nordsjökusten gillar vi skarpt i vår familj, men även Öresundsregionen.
Hornbeck och Gilleleje är charmfulla orter, vi var ofta där när barnen var små och vi fortfarande seglade. Underbara bad!

I norra Tyskland trivs jag också väldigt bra. Finns så många små städer och orter att upptäcka . Här kan man hyra semesterlägenhet till bra pris, speciellt om man reser under lågsäsong, då blir det riktigt billigt. Man äter och dricker ute på restaurang till humana priser. Påminner ofta om det danska hygget, kanske inte så konstigt eftersom delar av Norra Tyskland tillhört Danmark en gång i tiden.

Annars reser jag gärna till Italien och Grekland. Någon som har bra tips om resemål dit?

Idag har vi lite bättre väder och solen tittar fram emellanåt, men någon riktig sommarvärme är det inte tal om, vi får hoppas den kommer!

Kram!

22 Liverpool:

skriven

Hej Esmaralda
I morgon börjar jag jobba igen efter 3 veckors semester o åker till dalarna idag,Ser du om hon dyker upp snart?

23 Susanne:

skriven

Såg på fb i en grupp några som lånar ut sin stuga på tomten gratis till folk som inte har råd att semestra el åka längre bort. Tänkte nästan anmäla mig men antar art det är för sent nu men fint gjort.

Nu har fjärilen varit i gång. Min önskan om att sova gott var att flytta sängen enl Feng Shui så jag ser dörren. Gjorde det i går o barnen hjälpte till o i natt sovit som en stock. Dottern städade rummet hela dagen. Önskan om att sälja saker oxå för ett harmoniskt o rensat hem håller har på med. En del ska hämta i dag o postar också i dag men dotter hade ju kartonger m fina kläder som vi la ut i går. Ett klädpaket såldes i fredags men det var ännu mer. Är ju otålig av mig o kan ej förvara det så ska jag köra klädpaket el några plagg i varje annons? Det ör fina kläder o kan ej bara skänka men fjäril som heter Vanessa säger hon har satt fart på mkt så mkt jag har kastat o rensat o helt plötsligt ör det lätt att ta beslut o jag sov så gott. Det händer som med triss.

24 Cecilia:

skriven

Jag gjorde om ceremonin på fjäril efter min tabbe med tvättmaskinen igår. Är hon helt återställd nu eller tog en del av henne skada efter händelsen? Kramar

25 Lotta:

skriven

Mitt semestertips är att göra små dagautflykter. Kan bli jättemysigt.

Undrar om exet träffat rätt kvinna nu. Påverkar ju barnen. Hur ser det ut där?

Kram L

26 Jeanette:

skriven

Öland och Gotland är mina favoriter. Öland- Eriksson camping, hundvänlig camping.

Får jag behålla mina två jobb. Jag hoppas få fast på nattjobbet.

Önskar dig en fin fin söndag!

27 Bellagio:

skriven

Fjäril är min talisman nr 3, tror jag iaf. Hade Kingen, som jag tror jag fick fin kontakt med. Vet att en önskan gick i uppfyllse. Sedan Lady, jag var tveksam när dessa var på gång. Kände mig dragen till de men samtidigt nästan rädd för den flocken. Bestämde mig för att inte beställa en, men, så var det några som inte hittat hem och en av de ville till mig. Jag och Lady hittade aldrig riktigt rätt, det kändes som att våra energier kämpade mot varandra. Jag kanske inte riktigt kunde ge mig hän? Hon var iaf väldigt stark, och valde att lämna mig. Som jag förstår att många av Ladysarna gjorde. Nu har jag en Fjäril. Och hon är så kraftfull, på ett milt sätt. Hon vill vara ute, ligger nu på mitt ben när jag tar en kaffe i solen. När hon ligger på min hand är jag nästan rädd för att hon ska flyga iväg. Det känns som att våre energier verkligen klickar. Jag hoppas jag har rätt och att hon kan hjälpa mig med min önskningar 😀

28 <3:

skriven

Tack för svar kära Es.
Det tror jag med att A och jag kommer göra.
Jag vet att jag sårade honom förut när jag gjorde slut. Han tog upp det igår. Lite annat liv nu och vi är äldre.
Alltid wow känsla med honom.
Var det skoj att han sa att jag vill inte bli kär i dig igen?
Finns det bra känslor med från hans sida. Sakta men säkert känns det lite som vi kommer varandra närmare igen.
Ses flera dagar i veckan. Mys på hotell och ätit gott.
Kram

29 Mikael:

skriven

Jo 6-8 var det :)

https://youtu.be/L57gVaG6zy4

Idag skulle väl socialstyrelsen inte våga säga pip om något då de troligen skulle bli anmälda 57 000 gånger för allt möjligt mellan himmel och jord haha


Kul folk lägger upp 70-talet, kanske dina barn såg Misse & Mojje vad det nu är för barnprogram haha

Kanske du såg detta på TVn när det var, bara ta på dig dansskorna och svänga dig en låt :)


https://youtu.be/P8j1v552thE

Kram
Mikael

Svar: Jadå de tittade på Misse och Mojje, Vilse i pannkakan och så var dett Beppe Wolgers med sina dockor :) Och en annan var i Parken och lördagsdansade :) Det var tider det ! Kram :)
Esmaralda

30 Seanskunden Emma :

skriven

Hej!

Jag är gravid, plussade i förrgår. Precis som du sa. Ser det ut att bli en normal graviditet? Är så orolig för missfall då jag är i en tidig vecka

Kram Emma

Svar: Finns god chans att graviditeten frodas... vad roligt... en får gratulera :) Kram :)
Esmaralda

31 Therese C :

skriven

Hej Es!
Vrångöborna vill att vi kommer till Vrångö.
De hade ett coronautbrott där halva ön blev sjuka efter att ha sjungit i kyrkokören. Sen har inte turisterna vågat sig dit. Men de är jätteberoende av turismen och de lovar att de är friska nu.
De vädjar till allmänheten att komma dit.
Jag funderade själv på att ta mig en tur ut dit för att fika lite.
Så till alla på bloggen som bor i Göteborg eller planerar att ta er dit:

Vrångö needs you!

Kram ThereseC

32 Michaela:

skriven

Ja herregud vilken konstig sommar! Blir bara någon dagsutflykt som mest här i Corona Sthlm. Har inte åkt tunnelbana sen i Feb. Något jag brukade göra nästan varje dag. Saknar att leva som förut!

Ja när du får vaccin då jäävlar ska du ut och resa igen :) Du måste ju få komma iväg på kryssningen som du missade. Saknar att följa dig på alla dina resor. Skönt att du i alla fall någon ledig dag i sommar då du kan njuta lite. Om jag inte minns helt fel så skulle barnbarnen komma nästa vecka då det är segelskola.

Nej första delen på 2020 har varit hemsk men du trodde att hösten/vintern skulle bli bättre för mig så hoppas på det :)

Ha en skön söndag! Här kommer det åska snart som lovat. Hua. Kram

Svar: Japp, i morgon bitti kommer Ozzy med sin mamma och stannar till fredag... och om två veckor kommer Ellisen med sin mamma några dagar... jättekul :) Fast vi får ju hålla avstånd ! Kram :)
Esmaralda

33 Smulan.:

skriven

Ringt på ett hus som vi eventuellt är intresserade av att köpa, blir det något av det?

34 Moms:

skriven

Hej E!
Ser du om Kommer M höra av sig Till Mig ? Kram
Ha fin dag.

Svar: Det finns en chans men jag tror inte det blir så mycket av det oavsett, kram :)
Esmaralda

35 Madde:

skriven

Jag hade tänkte utforska vår vackra natur, kanske tälta med barnen. Skapa minnen.


En fråga, jag förstår mig inte på mina drömmar. Nästan varje natt drömmer jag om en gammal flamma, jag blir givetvis starkt påverkad av detta. Vad betyder detta?

36 Anonym :

skriven

Kommer dom nånsin skilja sig? Orkar inte med hennes gnäll dag in dag ut. Hon är helt galen!! Jag tror hon tar ut all sin ilska under alla dessa år. Fanskapet förtjänar det. Men vi andra påverkas. Tar detta nånsin SLUT?!!!!!!!!!!!!!!!!

Svar: Nej, det tenderar att fortsätta och därför måste du skaffa dig ett eget förhållningssätt... kram :)
Esmaralda

37 Snödroppen:

skriven

Hejsan!

Några direkta semestertips har jag inte då jag knappt vet själv vad jag ska göra på semestern. Det jag förundras över i dessa corona-tider då man blir rådd till att hemestra är hur mycket folk egentligen struntar i det. Jag bor i en turiststad och igår var det köer in till stan med husbilar och husvagnar som skulle till campingen och tränga ihop sej och vart kommer dom ifrån?? Vi har klarat oss lindrigt från första omgången men insjuknandet har visat en liten ökning på sistone och tyvärr sen det blev fritt att börja röra på sej. Jag blir smått orolig över hur hösten kommer bli...
Känns som coronan blivit en del av vardagen redan men borde tas på större allvar. Klart man vill resa och ha kul på semestern men som läget är så KAN man klara sej en sommar utan resa....
Blev visst ett långt inlägg idag...vaknade på tok för sent men behövde sömnen. Solen skiner än så länge, ska städa lite och tvätta. En liten kris har uppstått med mannen mitt hjärta klappar för, kommer den föra oss närmare varann för ett tag framöver?
Önskar dej en härlig söndag och grattis till sonens lägenhetsköp😍
Kram💞☀️

38 Silvertassen:

skriven

Hej Esmaralda!
En nyfiken fråga; jag undrar om du kan se om någon av mina fem kusiner blir gravid inom två år? Eller har alla fått dom barnen dom ska ha? Kram ❤️

Svar: Det ser ut att komma ett barn till i alla fall men jag ser inga detaljer... kram :)
Esmaralda

39 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon

Vilka bra tips!!
Här kommer ett dagstips.. Om ni har bil.. Åk till Söderköping.. Besök Smultronstället. Ät glass... Har ni barn blir det en superdag.. Är ni som jag helt barnsligt förtjusta i glass är det en gormandisk och själsligt positiv upplevelse.. Man sitter vid kanalen och bara njuter av livet fullt ut. Sommarglädje..
Men planera ingen middag ät ej något innan..gör stor plats i magen Glassportionen håller en mätt i flera dagar..

ANKI.. Tack för omtanke.. EllaBella Saga och jag hälsar och sänder bara ren kärlek.. Till dig och din flock..

Esmaralda
Ditt sovrum kommer att bli fantastiskt.. Jag hopoas att dina möbler som du beställer komner fram minbtvbänk är ute och åker dhl bil och har så nu varit i en vecka.. Skåpet är däremot på plats. Så fint.. 💕 Tv:n står på soffbordet och tanken var att få soffbordet på plats vid soffan.. Nja det ordnar sig nog.. Bara tvbänken hittar hit.. 😊

Nu önskar jag Alla en fin sommardag..
Fylld av kärlek.. 💕

Sommarfjärilen (talismanen) har flygit uoo och satt sig i halsgropen.. Hon älskar att sitta där så jag har köpt en läderrem och där i halsgropen sitter hon nu hela tiden.

Tillsammans sänder vi nu ut kärlek god atmosfär och har en fantastisk sfär runt omkring oss..

Vi har börjatvjobba på vårat projekt och hon är så ivrig..

Men positiva saker börjar hända och elaka själar vänder om.. I alla dimentioner.. Vi sänder ut så stark kärlek att en tant som vi mötte (det var en grå) sa jag vill inte ta emot kärlek du smälter ner mig.. Min läkare sa dig skullke jag kunna umgås med dygnet runt.. Vilken aura vilken kraft.. du lyser hela du.. Bara vänlighet.. Kärlek.. Vill du fika tilksammans med mig och berätta vem du är..

Trivs så bra med mitt liv.. 💕

Tack.. 💗




















Svar: Vad härligt att Fjäril hittat sin plats ! Och vad det gäller möbler och transporter så hade jag trott att de första möblerna skulle kommit i slutet av förra veckan.. men nej....de 2-4 dagars leveranstid som man lovat kan inte hållas i coronatider. Det stora kuddfodralet i linne med knappar.. det kommer inte förrän sista veckan i augusti minsann !! Kram :)
Esmaralda

40 Pia1:

skriven

I covidtider tycker jag väl man får leta ställen utan människor. Äger man husbil, husvagn är det ju perfekt att bara åka vidare om det är för mycket folk. Normala år brukar vi titta efter sponsrade läger eller dagsutflykter med barnen, med kyrkan eller någonnförening.
I år fixar inte mitt huvud att vara ur sängen, så tycker det här med hemester kommer lägligt... Och försöker låna ut sonen till lokala äventyr med släkten ❤️

Svar: Ja, barnbarnen hade mycket uppbokat men det mesta har blivit inställt, tråkigt nog ! Äldsta barnbarnet som är 18 skulle ha två jobb och det slutade med att han inte fick något alls, pga corona ! Kram :)
Esmaralda

41 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda! Hoppas solen skiner hos dig! Ja det är definitivt en annorlunda sommar för alla i år, hoppas att nästa sommar blir mer som vanligt. Blir den det?

Jag undrar om du kan se varför jag har en sådan stark dragningskraft till och behov att resa ovanliga och udda platser runtom i världen?

Kollade priserna till Socotra, ca 1200 usd per person. Måste få M med mig också. Har hälften ihopsparat nu. Lyckas jag spara ihop andra hälften till januari?
Kram
Jennifer

Svar: Ja nästa sommar blir mer som vanligt ! Du har levt på så många olika ställen i världen, i alla världsdelar och dessutom har du varit en äventyrare i flera av dina gamla liv och de takterna sitter i ! God chans att du kan spara det som krävs men samtidigt känns det som om du tvekar, något annat kommer upp som du kan använda pengarna till och att du satsar på en billigare resa istället, den varianten finns... du kommer göra ett val... kram :)
Esmaralda

42 Bib:

skriven

Hej!

Kommer jag att träffa någon i år? Kram

43 Linda :

skriven

Tyvärr inga tips men jag hoppas att Corona snart är över och att nästa år blir bättre 💗 idag har jag ångest, tillbaka till jobbet imorgon efter en låång föräldraledighet med mina två hjärtan.. blir det bra tror du? 💗💗

44 55:

skriven

Hej ha en bra sommar Ezmeralda. Känner du in om jag gör någon resa framöver?

Svar: Japp det gör du och det blir en riktigt bra resa... kram :)
Esmaralda

45 Bib:

skriven

Hej!

Kommer jag att träffa någon i år? Kram

46 Jossan :

skriven

Haha nä!! Kommer inte ta 2-3 år för då kommer jag bli galen 😂 kanske ska bli medlem på tinder också! Eller mötesplatsen eller något!! För 2-3 år pallar jag inte vänta! 😂

Tror nog mer att det har skett innan året är slut!

Kram

47 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Provar igen, ser du något angående byte av jobb som jag beslutat om?
Tack!

48 Camilla:

skriven

Ja denna sommar liknar ingenting annat. Jag skulle ha åkt till mina systrar i Finland och bla firat min 70 års dag men det blev ju inget med det. Får hoppas att vi kan ses nästa år. Tröttsamt detta.

Var hos tandhygienisten i måndags och hon "slant" med sina redskap vid ett tillfälle. Sedan dess har jag varit röd runt en tand och det strålar upp i örat så blir att ringa dit och få en tid i morgon. 900 kr och så blir det sämre än innan man var där. Hoppas i alla fall att det ordnar upp sig och att du inte ser någon fara eller något ... ? Mår inte dåligt utan det är "bara" ovanstående symtom som jag har.

Må så gott och ha en fortsatt fin söndag. Kram

49 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

På tal om att resa... kommer jag i något skede att våga ta steget och flytta utomlands med min dotter?

Kommer vi att bo länge i vår nästa bostad dit vi flyttar, innan utlandsflytten kommer?

Kram

50 Alie:

skriven

Hej Es,
Tror du det kan bli en större vinst på Keno idag? Jag har ju inte min 🦋 hos mig men hoppas hon kan känna mina tankar på vårt långa avstånd och hjälpa mig.. 💫
Kram :)

51 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Du? Jag har en fråga, det är såhär att min tjejkompis börjar bete sig ännu en gång igen med att ignorera mig, det handlade om att jag drömde om en lejon och det kändes som att det är min kraftdjur och då berättade jag henne för de och då blev hon irriterad och säger att jag alltid ska överdriva mycket, så jag väntade typ en eller två timmar tills jag ringde upp henne men hon svara inte och ignorera mig, så mina tankar går hela tiden typ såhär "en gång till beter hon sig såhär och jag känner att jag inte orkar snart med henne om hon ska vara sån mot mig" så min största fråga är om jag tar bort henne, lär hon låta mig vara ifred och inte går tillbaka till mig igen? För nu börjar jag verkligen tröttna på hennes beteende hur hon är mot mig..

Kram

52 Browallia:

skriven

Äntligen har min skrivkramp släppt så nu skriver jag så tangentbordet glöder och tårarna rinner. Så skönt att få skriva av mig om det som legat och skavt inom mig under alla år som skrivkrampen hållit i sig. För att få skrivkrampen att släppa testade jag att varje dag skriva om det ämne bloggen handlade men utan att tänka på att det måste vara anpassat till att du och bloggfamiljen skulle få läsa det, om det blev för utsvävande och privat så behövde jag inte posta det i bloggen helt enkelt. Till min stora glädje fungerade tricket :) Tack för att du och bloggen finns, framför allt nu när du har så mycket annat att stå i under den här speciella perioden. Semester, är det en maträtt eller? Jag har aldrig haft semester så jag vet tyvärr inte vad det är trots att jag är så gammal. Kram Browallia

53 Bella:

skriven

Godmorgon från en som precis vaknade! 🤣 Vad säger din känsla om Skottland för mig? Eller irland igen? Kram

54 AnnaK:

skriven

För mig är det ungefär som vanligt. Lever ett stillsamt liv oavsett. Njuter nu av lite sol och bad hos mina föräldrar. Undrar om jag en dag kommer ta över huset?

Kram 🤗

55 Michaela:

skriven

Åhh då har du ju roliga saker att se fram emot. Så kul att de kommer och bättre att hålla avstånd än ingenting. Nu får ni umgås så mycket ni kan :)

Kanske det kommer ett sms snart ... vad tror du?

Kram

56 Missmilla :

skriven

Corona är ju inte kul men det är ju en annorlunda semester. Nu kom min dotter på att hon ska till en kille i Stockholm o sen ska killen följa med hit till ön. Ska jag låta honom få komma hit, blir det bra? Vill inte att dottern blir utnyttjad o själv vill jag inte ha massa extrajobb som hon brukar vilja. Hon tycker ibland att jag ska göra chokladsoppa jordgubbar till diverse pojkvänner osv

57 Mirre :

skriven

Hej Es,
Jag och F bråkade idag.. jag blev faktiskt genuint sårad av hur hon betedde sig mot mig. Det känns inte som om hon förstår mig även fast vi varit vänner så länge.. tyckte hennes ton har nedlåtande och förminskande. Jag kommer inte acceptera att bli behandlad så..
Jag vet inte vad jag ska göra faktiskt.. ser du om hon känner någon skuld eller ånger?

Kram

58 Catte :

skriven

Det kommer bli fint i ditt sovrum och ser fram emot att se det när det är klart!

Konstig fråga, men var det hans reaktion på mitt meddelande som jag såg? Skickade ett tecken på att jag ser och jag bryr mig fortfarande även om känsla inte är som förr.
Hur reagerade han på det? Dumt att skicka det eller landade det bra?

Kram Catte

59 <3:

skriven

Börjar få ont i kroppen och nyser.
Är det Covid för mig på G?
😥

60 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut att vara min tur att träffa någon nu? Som jag kommer leva med? Som kommer leva med mig och mina två barn?
Kram

61 Nn:

skriven

Hej Esmaralda.

Försökte ge honom ett ultimatum men vet inte om han tog det riktigt på allvar eller att jag var riktigt tydlig? Annars bor vi ihop nu eller så får det vara nu...

Ser du vad han vill egentligen?
Verkar det bli vi?
Kram

62 Misstjejen:

skriven

Hej

Om du svar på den fråga.

Jag försöka alltid hitta något och låta mig leda hela vägen till den dag kommer jag och B kvinna hitta en relation som vi har. Men vi utvecklas fortfarande men har inte kommer framme till den riktigt title eller statu än?

Vi har inte hitta den sort typ bästa vännen, nära vän, goda vän, vänner och allt såna. Försöka ju leda oss till den rätt relation...

Kommer vi hitta den relation?

Vill hon och jag samma sak? Det borde finns något för vi är alltid tokiga...

Ha det bra


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: