Vem ? Vad ? Hur ?

Nu har det hänt igen… jag körde till grannbyn… promenerade med stavarna och ser en dam i min ålder som kommer mot mig.  Jaha. 

Och när vi  möts så stannar hon upp och spricker upp i ett stort leende…. och så tjuter hon att herregud, det är ju sååååååå länge sen !  Hur är det med dig ? Och så coronakramas hon i luften och verkar alldeles sprallig över att vi råkat varann.

Jag undrar bara, vem är hon ??  Uppenbarligen är det någon som jag borde känna igen.

Nån som jag känner, rent av.  Men vem ? vad ? hur ?

 

Jag har ju en släng av ansiktsdyslexi ( ansiktsblindhet)  och har lovat mig själv att nästa gång jag möter någon som jag inte känner igen så ska jag fråga direkt  och ursäkta mig med min dyslexi.

Jag öppnade näbbet och skulle just till att säga dessa kloka ord när hon går igång och pratar om  kursen i Göteborg, så fantastisk den var.

Ja, jag har gått kurs i Göteborg men det var ju åratal sedan och jag försöker desperat minnas henne men minns inte en endaste kotte från den kursen. Det är blankt.

Och festen hos Jonas, pladdrar hon vidare, oj vad fulla vi blev och nakenbadade och  sjöng karaoke och…

 

Herregud, tänkte jag, för sisådär en 15 år sedan var jag hos Jonas på fest och alla blev rejält dragna... var det månne så att jag nakenbadade ? Och glömde sen bort det i fyllan och villan ?

-       Just det, säger jag och ler lite fånigt för vem till erkänna att man var så packad att man tappat minnet !

 Nu gällde det bara att hålla masken.

Hon berättade att hon numera hade två barnbarn, att hon har lägenhet i Spanien och så undrade hon hur det stod till med mina tvillingar.

What ? Tvillingar ?

Nu blev det tokfel.

 

 

Nu skulle jag ju bli tvungen att säga att hon misstagit sig på person och samtidigt skämmas lite över att jag hängt med i samtalet så här långt  utan att ha en aning om vem hon är.

Men jag fick ingen chans.

Människan pratade ju till och med inandning.

” Ja herregud så söta de var och nu måste de vara vuxna. Och  på fredag åker jag till Stockholm och hon pladdrade vidare och slutade med att nä, vet du, nu måste jag skynda vidare. Jag har en tid att passa hos frissan. Men det var såååå roligt att råkas.

Precis, höll jag med om, sååååå roligt och vi fortsatte åt varsitt håll.

Själv var jag tacksam över att jag inte tappat minnet i fyllan och villan  på en av Jonas alla fester ! Och badat naken, herregud !!!

Ibland blir det väldigt odd och plötsligt går man där och är glad över något som man inte ens varit inblandad i

 

Kram & Kärlek

1 Birgitta:

skriven

Godmorgon🙂

Sista arbetsdagen sen har jag semester ska bli såååå skönt.

Es jag och Anders är på jakt efter ett gemensamt hus och har nu hittat ett som verkar intressant vi har anmält vårt intresse ser du om huset blir vårt?

Kram Birgitta

2 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda kommer Ann Marie vara sur idag och ställa in.
Blev less på henne igår att hon inte förstod att jag inte uppfattat hundra vad planen var ikväll.
Jag tycker alla ska få vara med som frågar. Och bad henne om ursäkt att det ej var meningen att det skulle bli struligt.
Gillade ej hennes sida igår.
Kram

3 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Haha härligt att du ger ett gott skratt så här tidigt på morgonen, lite tur ju att hon pratade så mycket att inte du behövde svara på massa😂
Mitt huvud känns som det ska sprängas när jag vaknade. Lite mycket nu med tankar och åkommor. Kommer allt lösa sej så min hjärtevän finns kvar när jag berättat? Han ärju liksom delaktig.
Hoppas gårdagen var super mysig och bra. Önskar dej en skön fredag☀️

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Börja misstänkt att jag har höga självförtroende och höga självkänsla. Det blir bättre varje dagar. Men vad kan jag gör åt det. För känns inte lika viktigt att publicera bild på mig själv i facebook. Det är räcka med tidning och föreläsningar. Säker andra saker också.

Det utvecklas varje dagar. Kanske jag mår dåligt av det ibland.

Det borde så jag kunde dela ut till andra också.

Det stämmer ju jag har höga självförtroende och höga självkänsla. Det gör oberoende att ta bilder och såna...

Ha det bra

5 Ghostwriter:

skriven

Har jag råkat på vanligt virus så som jag brukar?
Kram

Svar: Ja så kan det vara.. kram :)
Esmaralda

6 Tildis:

skriven

God morgon,

Haha detta är precis som Alex i solsidan.

Nu har jag tagit mig ut av min comfortzone för att bredda mitt kontaktnät. Ser jag ut att få lite nya bekantskaper? Det känns så himla ovant och är så himla rädd för att göra bort mig.

Hoppas också att min fjäril kommer snart. Hade behövt henens stöd❤️

Kram

7 Mikael:

skriven

Allt vore frid och fröjd om det inte vore för att hennes minne kanske sviktade smått som ditt och du har sagt något om lika som bär, så trodde hon att du har tvillingar och du tyckte att tanken om att tvillingar var kul så du behöll det så, och hon faktiskt har sett dig naken på fest hos Jonas! :))

Själv råkar jag ut för det där ibland, en del blandar ihop mig med alla möjliga, och sen känner jag inte igen alla så man får bara hålla med emellanåt haha

Sommarpratet med sköterskan var bra, kanske skulle gå som program konstant på SVT, kan ju behöva höras några gånger och lär inte vara över än, hon hade nog varit glad ifall hela världen tagit emot och hanterat Corona likadant, så det inte blir sådant kaos fram och tillbaka, är man överviktig så tog det tydligen upp emot 13!, personer, för att vända på en när den ligger på IVA.

Får se när Es kommer nakenbada nästa gång då :)

Kram
Mikael

Svar: Nå, ett nakenbad hoppas jag kunna bespara mina medmänniskor från :) kram :)
Esmaralda

8 Tingeling :

skriven

Det där har hänt mig också, hon visste till och med mitt namn, men jag mindes inte henne över huvud taget. Lite jobbig känsla!
Jag kommer ihåg ansikten och namn, men jag har svårt att koppla ihop dem. Ser jag nån jag känner igen minns jag inte namnet, och hör jag ett namn som jag känner igen minns jag inte ansiktet. På människor jag inte träffar ofta alltså... 😂 exempel personer som kommer och går på mitt jobb.

Jag sökte ju ny utbildning till hösten, folkhälsovetenskap, även om jag bestämt mig för att fortsätta på den jag går nu. Jag trodde inte jag skulle komma in, men det gjorde jag! Den är intressant men jag känner mer och mer att jag vill jobba mer mot naturen samt miljön på nåt sätt. Det känns mer rätt. Men ska ändå fundera lite till.

I helgen blir det fika utomhus, till badhuset och utomhusteater för barn. Och så ska vi sätta ihop kissens klätterträd, äntligen, då blir hon nog nöjd och glad lilla buskissen 😁

Kram!

9 Smulan:

skriven

Så tokigt det kan bli.
Sol idag men fortsatt kyligt så inget badväder.
Skickat in en ansökan om ett hus att hyra har vi någon chans?

10 Rosviol:

skriven

Näe så dråpligt! Fast ändå kul ;D undra om hon gick hem sen och var nöjd och glad över att ha sprungit på dig fast största frågan är väl vem hon misstog dig för? Undra om det inte är bäst i såna situationer att bara skriva en frågande lapp och hålla upp eftersom vissa tycks kunna surra på i en halv evighet utan paus ;P

Och nu är fjäril här! Hon kom iförrgår och jag laddade henne igår och hoppas det blev rätt och så, hon verkar väldig lugn än så länge, har inte direkt märkt av något mer än lite pirr/tryck i handflatorna och något som kändes lite som healing förra veckan.. Känns magiskt och speciellt oavsett, hoppas och tror vi kan ha gott sällskap av varandra och att hon trivs med/hos mig :) ..Visste bara inte riktigt hur jag skulle ha henne nära såhär första dagarna så gjorde som med harri så tog ett band och knöt fast henne i bh bandet, hoppas hon inte misstycker eller känner sig för instängd, sa att det bara är tillfälligt sen ska hon få eget bo där hon kan flyga och vila fritt :)

Tusen tack <3 ha en fin fredag och en god helg <3

Ps: Vet inte om det är något tokigt men mitt antivirus varnar om bedräglig länk varje gång jag laddar in din blogg? Tänkte jag skulle skriva utifall att det är något..

Svar: Du har aktiverat rätt och din Fjäril är ivrig på att få hjälpa dig ! Jag vet faktiskt inte varför ditt antivirus larmar.... kram :)
Esmaralda

11 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag undrar om jag någonsin kommer att få bo i mitt drömhem?

Kram

12 Cattis :

skriven

Hej Esmaralda

Oj vilket möte du hade, men tur att hon nämnde tvillingarna så du snabbt kunde avskriva alltsammans😊

Igår när jag kom hem efter en vecka på landet hade kuvertet med Fjäril anlänt. Tack snälla för allt arbete du lagt ner med den!! Inatt sov jag bättre än på väldigt länge så jag förmodar att jag lyckades aktivera henne rätt?

Ha det fint!

Kram

Svar: Jadå, du har aktiverat henne helt rätt och hon är så glad och peppad, kram :)
Esmaralda

13 Lilla jag :

skriven

God morgon Es,

Vad ser du ang hyrbilsfirman min man fått erbjudande om? Kommer det bli av? Kommer det bli bra?

Trevlig helg ❤️

14 Barbro :

skriven

Hej Esmaralda!

Jag behöver hjälp då jag inte vet hur jag skall göra?

Min pappa fyllde 90 år i maj och kalaset vi skulle ha då flyttades fram till nu den 21 juli.
Men som läget fortfarande är vet jag inte om vi vågar ha det?

Förutsättningarna är att vi är ute om vädret tillåter annars inne i en rymlig serveringslokal i en kyrka.
Vi blir max 15 personer några äldre och några yngre.
Servering kommer att göras efter gällande regler så gott det går för att undvika ev smitta.
Sittplatser kommer att ordnas med rejäla avstånd osv. Handsprit tillgänglig osv.

Men jag tvekar ändå. Ska vi ha kalaset? Eller ska vi skjuta upp det till i höst? Eller till nästa år?

Vet ju inte hur länge pappa får vara så pass pigg och frisk så att han orkar med ett kalas. Kan du ge råd om hur vi ska göra?

Kram Barbro

Svar: Jag hade inte haft kalaset....jag hade väntat tills det finns vaccin.. men var och en gör som man vill... kram :)
Esmaralda

15 HS:

skriven

Haha, så skönt att det inte var du som var inblandad Ez!

Kommer jag att hitta en tid närmare Stockholm? I sep-okt?

Kram

Svar: Ja det känns så, kram :)
Esmaralda

16 J:

skriven

Hej,
Fick ett leende när jag läste ditt inlägg.
Jo jag ska ringa till mitt barns pappa idag. Ibland har jag svårt att prata med honom och jag känner då att min röst hackar sig och blir nervös inombords.Så jag dra mig för att ringa men jag måste idag. Kommer samtalet gå bra idag ?

17 Naturvän:

skriven

Hej!

Du måste känt dig rejält förvirrad efter det mötet!(skratt).

Tack fina Esmaralda, i måndags kom min fjäril och jag har tagit emot henne enligt dina instruktioner och det känns fantastiskt bra.

Jag blir riktigt varm i handen när jag håller henne! Det liksom vibrerar....boet har jag också iordningsställt

Igår blev en i familjen invald i det politiska arbetet på orten, det glädjer mig och hela övriga familjen. Ser du om det blir verkstad av och beslut fattas och genomförs nu? Det är och har varit mycket fult spel och smutskasting, behövs folk som sätter ner foten!

Grått o regningt här, men dagens målarövningar skall genomföras ändå...

Trevlig Fredag alla!


Svar: Fjäril älskar sitt liv hos dig ! Grattis till den i familjen som ska sätta ner foten... lätt blir det inte men det går att skapa positiv förändring, på lite sikt... kram :)
Esmaralda

18 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Haha tänk så det kan bli .;-)Det gäller att ta vara på de små glädjande guldkornen :-)
Hoppas din träff med vännerna slapp regn igår

Här började dagen lovande med sol med regnskur på eftermiddagen När yngsta sonen är här jobbar de på med röjning och ett släp for iväg i regnet mot återvinningen Så mycket roligare att laga mat till fler och så vi äter Lär gå upp i vikt ..
Men jag njuter av varje ögonblick !

Trevlig Fredag på er!

Kram Anki med utökad flock <3

Svar: Härligt.. bara fortsätt njut... kram :)
Esmaralda

19 Tintin:

skriven

Hej Ez!
Är jag på rätt väg vad gäller mina övningar i andlighet och medialitet? Känns svårt att "öppna upp" och ta till sig och förstå andevärldens små tecken. Jag vet att de finns där, men jag är inte lika säker på att jag förstår dem? :)

Tack och kramizar!


Svar: Du är på rätt väg men sådant tar tid, det är naturligt, kram :)
Esmaralda

20 Mor:

skriven

God morgon <3
Har hjälpt min dotter att placera om hennes ena katt.
Detta pga att katten inte trivdes hos henne efter att hon separerat och flyttat till en mycket mindre lägenhet.
Hon har kvar en katt som plötsligt ligger hos henne hela nätterna precis som om hon känner min dotters sorg över både förlorat förhållande och sorgen efter den andra katten som hon älskade högt.
Känner djur av att vi mår dåligt?
Ger dom oss healing?
Min fråga är nu om kattflickan som min kollega har tagit på prov kommer att trivas i nya hemmet så att vi inte behöver flytta henne ytterligare en eller flera gånger.
Det kanske inte är en stor sak för många men älskar man ett djur så är det oerhört smärtsamt att behöva lämna bort ett älskat djur och mår man dessutom dåligt så är det ännu tyngre.
Kramar <3 <3 <3

Svar: Ja, djur känner av och de ger oss ofta healing. Känns som om kattflickan som flyttat kommer trivas men det kan ta ett tag innan hon finner sig helt tillrätta... kram :)
Esmaralda

21 Ingela:

skriven

Godmorgon, min fjäril fick ju en lite rörig start hemma hos mig då jag trodde att hon var borttappad men då hon i själva verket på nåt konstigt vis fastnat i en söm eller liknande längst ner på mina byxor! Hon var med på skogspromenad men satt ändå kvar...:)
Känner mig lite fånig när jag försöker prata med henne men håller henne nära och hoppas att hon trivs och tagit till sig mina önskningar...?!

Es, min dotter börjar plugga i höst, hennes lillebror jobbar nog på nåt år till innan han kanske pluggar vidare, kan du se ngt kring deras boendesituation. Du såg tidigare ett boende i samband med studier för den ena, kan det vara dottern? Det börjar bli lite trångt här hemma nu och jag önskar så för deras skull att de ska hitta bostäder för att bli helt vuxna och leva sina egna liv, skönt för mamman också att få lite eget utrymme, har inte ens ett sovrum att stänga in mig i...;) Att det ska vara så jäkla svårt och så förbannat dyrt med bostäder, iaf i vår stad!

Kram Ingela

Svar: Känn dej inte fånig när du pratar med henne.. hon tar in vartenda ord du säger ! En av dem kommer snart flytta till annat boende.. kram :)
Esmaralda

22 Smöla :

skriven

Hur och vad kommer utvecklas mellan mig och grannen??
Är min fjäril aktiverad på rätt sätt? Känner inte av henne. Kan man göra en ny aktivering?

Svar: Hon är aktiverad fullt ut.. prata med henne... försök knyt an... hon försöker på sitt håll... kram :)
Esmaralda

23 SusanneAmalia :

skriven

God Morgon..
Vist är det hemskt.. Var med om en liknande händelse för några veckor sedan..
Hej Sussie.. Sa en man.. Hur är det med Nicklas.. Jooo... Jaaa.. Hmmmm.. Jag bubblade på om Nicklas..(sonen) medans jag förbrilt försökte komma ihåg vem jag pratade med..
(Efter stroken har jag svårt att veta vem jag pratar med..)

När jag skulle gå sa personen Joel och Nicklas umgås inte längre.. Joel var Nicklas bästa kompis i 20år.. Det var hans pappa Roger jag pratade med.. Herregud.. Hmmm..

Näe sa jag och haspade ur mig att de nog gick olika vägar..


Nu ska jag åka med EllaBella till veterinären.. Hon har fått en knöl som är stor som en hand under armbågen vid bröstkorgen..
Måste kolla vad det är..

Önskar er alla en fantastisk dag..
💕 💗



Svar: Håller tummarna att det inte ska vara allvarligt för EllaBella, du får meddela oss hur det går, kram :)
Esmaralda

24 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Ja tänk så tokigt det kan bli!

Har skickat iväg ett antal ansökningar angående arbetspraktiken... känns det som att någon av arbetsgivarna kanske nappar? Eller bör jag fortsätta skicka ansökningar? Puh det tar på krafterna att sitta med ansökningarna.
Kram,
Jennifer

25 Mirre:

skriven

Haha vilken tur att hon avslutade själv till slut!😂 jag har alltid så svårt att avbryta folk som babblar på, man vill ju inte vara otrevlig liksom. Så det slutar alltid med minuterslååånga konversationer som jag inte ens vill ha!😅 Hemskt!!😆

Tack för gårdagens inlägg Es, det påminde mig om att vågen med jordelivet alltid ska väga tyngst. Tror att den den andliga vågen vägt tyngre på sistone och därför har jag haft lite overklighetskänslor om att inte höra hemma här.. Och inte riktigt fokuserat på livet.

Es jag undrar, kommer det ta lång tid för mig om jag ger mig fan på att komma in på utbildningen här i Sverige? Jag vill ju helst plugga i Lund, ser du mig där i framtiden?☺️ Kramar💛

26 Jossan :

skriven

Godmorgon

Då är dagen här.. Den jag fruktar för i flera veckor. Idag ska min moster begravas. Det känns super jobbigt faktiskt..

Kläderna ligger redo och ja.. Och och den ena systern fick göra en spontan resa hem till mig för hon inte hade något att ha på sig. Så det fick bli att låna kläder av mig... 🙈

Tycker solen och värmen kan komma tillbaka nu...

Nä.. usch vad jag inte vill ha denna dagen...

Kram

Svar: Det är en tung dag men ser ut att bli en bra begravning och du ska tänka att moster redan är i Alltet, och mår bra och är glad och är tillsammans med de sina...kram :)
Esmaralda

27 Susanne:

skriven

Tack för talismanen! Den har redan börjat jobba! Första dagen steg mina aktier 10 000 kr o visserligen gick det nedåt ngn dag men i dag uppåt! Kanske nedåt för jag inte vågar lita på ngt? Viktigt m tillit o att saker löser sug men jag blev rädd att leva m exmaken o av allt han gjorde. Helt galna saker. I går sålde jag massa saker sim jag önskat. Först några böcker men sen kom en kille o skulle köpa tavlor för 20 kr o helt plötsligt hade jag sålt saker jag inte behövde för 500 kr o en del hade jag faktiskt fått gratis. Tyvärr är ändå ekonomin rätt kass. Nu tänker jag lägga ut klädpaket på Tradera o har pratat m talismanen om hjälp! Löser det sig tror du? Har tappat bort en liten mössa i oredan här som jag sålt på Tradera o tror du jsg hittar el ska jag sända tillbaka pengar till köpare? Minns ej var jag la den.

Svar: Din talisman arbetar aktivt för dig... allt kanske hon inte lyckas med men en del... när det gäller klädern på tradera.. se till se de är strukna och fräscha och ser attraktiva ut.. kram :)
Esmaralda

28 Michaela:

skriven

Haha vilken grej! Måste ha snurrat rejält i hjärnkontoret för dig att försöka minnas allt hon babblade om. Vilken människa :) Hoppas att du hade en lyckad dag igår!

Den inre oron som du nämnde. Kommer den att lätta? Jag har nu lagt om min strategi och försöker att inte stressa över jobb och ekonomi utan helt enkelt hoppas på att det löser sig under hösten på bästa sätt. Fokuserar på hälsan så jag är redo när det är dags att jobba igen. Ska till ortopeden igen 6/8 och hoppas att lite mer kortison hjälper armen att bli bättre.

Hoppas att min nya strategi får mig att må bättre nu och minska på stressen :)

Grattis förresten till att skåningarna får besöka Danmark igen. Kanske en liten tripp :) Kram

29 Ma:

skriven

Hej Esmaralda
Kommer det att komma en man som vill och är bra att vara med mig och mina barn?

Kommer han ha några egna barn sedan innan?
Kram

Svar: Det kommer en bra man... han verkar ha barn sedan innan... kram :)
Esmaralda

30 Sus:

skriven

Hej
Oj....
Det som händer i Vegas stannar i Vegas .....
Tips på hur jag ska ta mig ur knipan?
Love sus

31 Rebecca:

skriven

Kommer jag och Tobias bli ett par?

32 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Hahahaha! 😂🙈 Verkar ju snarare som om hon var så himla full att hon inte kommer ihåg personen i fråga hur den såg ut. Tänk så tokigt de kan bli. 🙈🙊

Igår åkte jag hem en sväng för att kolla posten och vattna blommorna och mycket riktigt så låg Fjäril där i sitt vita kuvert. Jag vet inte om jag gjorde rätt eller fel men jag presenterade mig och sa att om ett tag så ses vi (eftersom jag nu bor hos mina föräldrar) och sedan la jag kuvertet i barskåpet. Hoppas jag inte satte igång Fjäril nu bara för att jag pratade med kuvertet? 🙊

En undran, ser du om min mormor hinner träffa någon av mina framtida barn innan hon går över till andra sidan? Kram Zoey 💕

Svar: Du gjorde helt rätt med Fjäril ! God chans att mor or får träffa ett barnbarn.. kram :)
Esmaralda

33 Granne:

skriven

Hej Esmaralda.

Tycker grannen som är en äldre man ligger sig i lite för mycketz
Min pappa var på besök och grannen frågade efter om det var min man som var här.

Är grannen bara nyfiken? Eller finns det risk att han skulle stöta på mig eller tro eller försöka med något att det skulle bli något mer?
Kram

Svar: Han är nog lite nyfiken och dessutom tycker han att du är söt.. kram :)
Esmaralda

34 Mam:

skriven

Hej Esmaralda.

Har haft lite sporadisk kontakt med en man under ett par år. Vi har varandra på Instagram och se bilder man lägger ut. Vi har aldrig träffats.
Men har nu bestämt att vi kanske ska täta och prata i telefonen med varandra.

Tror du det kan bli kärlek med den här mannen? Kanske är värt att lägga energi på och testa?
Kram

Svar: En liten chans finns.. runt 20 %.. kram :)
Esmaralda

35 Sofia:

skriven

Kära Esmeralda!

Jag behöver bara veta om min son kommer att påbörja studier eller jobb till hösten. Inget positivt händer och oron håller på att äta upp mig. :(

Tack och kram
Sofia

36 Kristin:

skriven

Hihihihhoooo!!! Dette var fornøyelig å og morsomt å lese, kjære Esmaralda, men nok veldig slitsom opplevelse for deg. Godt det ikke var du som tappade minnet her. Denne damen hadde nok vært på en real fest for en del år tilbake, ja.
Jeg må jo si at det kan forekomme at man treffer på slike mennesker som snakker på inn- og utpust. Fordelen med det er at man slipper å si noe selv. Bakdelen er at man føler seg tappet for energi en stund etterpå. Flaks at hun hadde en avtale. PUH!!!

Ellers vil jeg skrive noen ord om min fjärild som ennå ikke har kommet.
Jeg er så spent på hvordan det vil bli å få den fysisk.
Fra det øyeblikket du fortalte at det var en som ville til meg, har jeg hatt så mange merkelige opplevelser i kroppen min.
De første dagene følte jeg meg sliten, merkelige smerter i nakken og rar følelse i hodet, og hendene mine var ekstra vonde. Jeg med mine hypokondriske tilbøyeligheter trodde at nå var noe alvorlig på gang. Men, så avtok det gradvis. Jeg ble varmere i kroppen, nakken ble så bra som den ikke har vært på lenge. Det samme gjelder artrosene i mine fingre og min korsrygg.
Jeg må jo teste kroppen min, og har jobbet hardt med å sage ned trær, klippe tunge grener mm. Og vet du, JEG HAR IKKE FÅTT DEN SMERTEN JEG VILLE HATT TIDLIGERE!!!! Skal ikke fortsette med å provosere kroppen så til de grader mye som jeg har gjort nå, men jeg måtte bare teste litt. Slik er jeg. Etter å ha jobbet slik jeg gjorde i går, burde mine fingre vært stive og smertefulle. Men, nei, de er varme og bedre enn på lenge.
Jeg vet jo at jeg har skader som ikke forsvinner, men smertene er mindre og hele kroppen trives bedre. Håper virkelig at dette kan vare, kjære Esmaralda.
Tusen tusen så langt for at en liten Fjärild ville til meg og for alt forarbeidet du har gjort med denne. Jeg er så takknemlig.
KRAM!!!!

Svar: Fjäril har arbetat intensivt för dig, så roligt att du kan känna av detta! Nu är hon ivrig att få komma hem och det bör ju bli så att hon anländer vilken dag som helst... kram :)
Esmaralda

37 bella:

skriven

Godmorgon <3 en spontan tanke, jag i Skottland några månader? Något du kan få in? Kram!

38 Skorpan:

skriven

Oj Es vilka människor du råkar på o kanske ändå tur att du inte kände henne, pratkvarnen ;D. Faktum är ju att man inte kan komma ihåg allt, oberoende av om man varit nykter eller ej.

Värre är det om man inte kommer ihåg vad som hände i förrgår o så tycks nu vara fallet hos mig, eller ja, handlade o bykade, det var det. Igår hade jag sönder badrumskranen, den flög snyggt från lavuaren, o ännu har den inte bytts ut... Vi besökte också den andra studiestaden o nu får vi se hur drt blir med bostad där, lyckas barnet hitta nån till skäligt pris, ser du nåt kring detta Es? Det lilla vi hann se av staden gjorde intryck på mig o jag tror bestämt att jag skulle trivas där också ;). Pizzerian, dyr,vi besökte var däremot en stor besvikelse, dyr som f*n o allt annat än värt sitt pris, bah. Vet åtminstone vart jag inte ska gå...

Sista semesterdagen idag o inga speciellt på gång. Imorgon ska det regna o vara mer höst än sommar, så det gäller att hitta på inomhusaktiviteter då ;)...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

39 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag undrar om jag någonsin kommer att få bo i mitt drömhem?

Kram

40 bella:

skriven

Godmorgon <3 en spontan tanke.. Skottland och jag, i några månader.. Är det någonting du kan få in där? kram

41 Ma:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du om det verkar som att det kommer en bra man i mitt och mina barns liv ganska snart?
Verkar något förändras snart och bli en flytt?
Tror du att det blir de närmaste en man kommer in i våra liv?
Kram

42 Lilla jag :

skriven

Hej Es,

Vad ser du ang hyrbilsfirman min man fått erbjudande om? Kommer det bli av? Kommer det bli bra?

Trevlig helg ❤️

Kram!

43 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som om han har några tankar på att det ska bli vi igen seriöst?
Kram

44 MissMilla :

skriven

Vilken människa! Då var det ju hon som var virrig! På jobbet har jag förlagt en lite tapetbprd m björnar till dockskåpet som jag sparat så länge. Helt plötsligt är den borta! Kommer den fram?

45 Linda :

skriven

Haha tack för ett gott skratt, 😂😅👌🏻

I onsdags anlände min fina fjäril i brevlådan, vi var precis på väg ut till sommarstugan så jag aktiverade henne där ute 💗 kändes speciellt, och jag hoppas allt gick rätt till och att hon ska trivas hos mej.. det känns så. Ha en fin dag 💗

46 Ghostwriter:

skriven

Måste bara fråga..
tror du att det är vanligt virus eller kan detta vara graviditet? Kram :)

47 EPM :

skriven

Hahaha! Dråplig situation😂
Jag känner igen folk, men ibland så har jag svårt att avgöra sammanhanget personen hör hemma i- kan bli knas.

Så, nu har A och dotter åkt hem igen. Barnen ser sig som syskon och är ledsna över att inte ses på nån månad. Även ledsna över att de inte kommer bo tillsammans Om vardagarna... så är det- men hellre så här än att de inte står ut med varandras närvaro. Min son är väldigt glad i A 😊
I helgen ska A iväg på hotell ihop med dotters bästis och hennes mamma, den mamma han haft ihop det med. Jag gillar det inte alls. Jag ogillar väldigt mycket att de umgås såhär. Mitt förnuft lugnar mig men känslomässigt är det en vulkan av upprördhet. Jag tror den mamman har en dold agenda, jag är säker på det.
Kommer hon inse att loppet är kört och backa?

Kram

48 Helena Ir:

skriven

Min Fjäril har inte fått ligga i den lilla asken ännu,väntar till det gått 2 veckor, än så länge är hon väldigt tight hos mig. Jag har väl inte märkt så mycket från de talismaner jag tidigare haft, men en sak som precis nu också med fjäril (och fortfarande med Kingen)det är det där pirrandet i handen..De lever! :)Och tänk att det kan så vara..vilka krafter det finns.

Så glad att jag går iväg till gymmet igen..det är verkligen överlevnad för mig! Jag får så mycket där..som den fina unga mannen idag..vänligheten själv!
Det går inte annat än älska livet när folk bryr sig om varandra..Jag är lycklig utan större anledning :)


Ha en fin dag!

Kram

Svar: Javisst lever din Fjäril, i allra högsta grad ! Och hon är ivrig och glad att få bistå dig ! Kram :)
Esmaralda

49 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Hejsan Es jag hoppas att du fick en underbar dag tillsammans med dina vänner🤗👍☀️

Jag undrar om du kan se vem som vill ha min uppmärksamhet härhemma o vem som får mig gråta🥺🥺😢😢 Det elektriska spelar mig ett spratt stup i kvarten i mina mobiler ringer upp olika nr utan att jag ens öppnat dem, tv:n byter kanal m.m. Vem vill mig något och varför kan du snälla hjälpa mig? Har hen ett budskap? För jag får inget svar när jag ber om det!

Kram o trevlig helg från en förtvivlad vän🌸🦋🌸🙏❤️

Svar: Det finns ett budskap som verkar vara enkelt och konkret men jag får inte se vilket, utan det är bara för dig... försök lyssna in och tolka de tecken du ser.. så tror jag du vet och som sagt, det handlar om något i det lilla så det är lätt att missa... kram :)
Esmaralda

50 HS:

skriven

Tack snälla Ez för svaret. Då ska jag ligga i och hänga på bokningssidan så ofta jag kan. Det skulle underlätta så mycket om det kunde bli Örebro t.ex. istället för Malmö som jag har bokat nu. Allra helst Stockholm förstås men kan bli svårt.

Kram

51 Naturvän:

skriven

Hej!

Tack för svar, ja och ännu bättre skall trivseln bli när jag flyttar in i min bod!

Känns ovant att prata med fjärilen, men jag tränar på...…

kram

Svar: Bra, prata på för Fjäril lyssnar ivrigt.. kram :)
Esmaralda

52 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda, kommer Ann Marie sluta tjuta ikväll och det blir bra ?
Vet inte vad det är med henne just nu.
Kram

53 Kvinnan :

skriven

Tog ett test igår och hoppades på att det skulle bli positivt, men inga barn denna gången heller. 😢

54 Bib:

skriven

Hej E

Dröjer det tills M tar kontakt med mig ? 😊
Kram

55 Alie:

skriven

Instängd igen, karantän i väntan på provsvar. Detta blev ju inte alls som jag hoppats på, inte nåt. Schemat, vädret, karantän, förkylning you name it.. Nu hade jag verkligen velat ha min fjäril här hos mig, det dröjer veckor innan vi konektar och möts. Blir det någon uppsving?
Kram:)

Svar: Det är tungt nu men det blåser över.. kram :)
Esmaralda

56 Mose:

skriven

Hej
Kommer jag bli nöjd med behandlingarna om jag gör fler? :)

57 Mose:

skriven

Hej
Kommer jag bli nöjd med behandlingarna om jag gör fler? :)

58 Solstrålen Hanna:

skriven

Hejsan Esmeralda!

Min fjäril kom till mig för någon dag sedan. Jag har gjort en skål i lera som är format som ett blad och där får Lady vila och fjärilen under kvällstid. Annars bär jag med mig min fjäril och visar henne mina husdjur, min trädgård och mitt gym. Det känns inte lika konstigt att prata med henne som det kändes med min första talisman.

Jag hoppas att hon känner sig välkommen och glad över att vara med mig. När jag har kollat igenom några inlägg bakåt i tiden nämnde du att flocken ska heta fjäril, och jag undrar om det är så att man kan själv döpa om dem?

Jag är så tacksam för att du Esmeralda tillägnar så mycket tid för oss alla på bloggen! Tack!

Kram :)

Svar: Din Fjäril är så glad att äntligen vara hemma !! Hon heter Fjäril men tar gärna emot ett annat namn. Kram :)
Esmaralda

59 Mimi:

skriven

Hej!

Jag är så less på allt vill bara ha ett jobb och annan lägenhet men det verkar vara hopplöst. Orkar inte vill inte fortsätta att ha det så här. Blir det någon positiv förändring någonsin?

Kram


Svar: Ja det kommer en bra förändring.. kram
Esmaralda

60 Silvertassen:

skriven

Hejsan Es!
Oj, de måste verkligen ha varit en virrig tant men något jag inte kan förstå (vilket jag säkert inte är ensam om) hur hon kunde vara så säker på att du var den hon trodde det var istället för att fråga dig. Stackars dig som inte fick en syl i vädret och förklara att hon hade tagit fel person.

Idag kommer min mormor på fika. Lite roligt att få träffa henne då hon är 91 år och den sociala biten är ju så viktig för dom gamla och i dessa tider har det varit svårt. Något jag däremot undrar med tanke på min goa mormor är om du kan se om hon kommer leva till hennes 95 årsdag? Leva lite längre än det eller kommer hon inte leva så länge ens? Vad ser du om min goa mormor? Tack i förhand! Kram ❤️

61 Silvertassen:

skriven

Hejsan Es!
Oj, de måste verkligen ha varit en virrig tant men något jag inte kan förstå (vilket jag säkert inte är ensam om) hur hon kunde vara så säker på att du var den hon trodde det var istället för att fråga dig. Stackars dig som inte fick en syl i vädret och förklara att hon hade tagit fel person.

Idag kommer min mormor på fika. Lite roligt att få träffa henne då hon är 91 år och den sociala biten är ju så viktig för dom gamla och i dessa tider har det varit svårt. Något jag däremot undrar med tanke på min goa mormor är om du kan se om hon kommer leva till hennes 95 årsdag? Leva lite längre än det eller kommer hon inte leva så länge ens? Vad ser du om min goa mormor? Tack i förhand! Kram ❤️

Svar: Jag ser inte hur länge hon lever men just nu är hon mitt uppe i livet... ta vara på tiden.. kram :)
Esmaralda

62 Michaela:

skriven

Blir det nått nakenbad i spabadet Es? :) Eller ringer grannarna polisen då haha!

Känns som personen vill höra av sig men inte riktigt "vågar". Kanske när lite sprit kommer i systemet. Eller så har jag fel :)

Kram och pussa Mg på söta kalla nosen!

Svar: Ja det ska vi bespara grannarna.. här är det baddräkt på minsann ! Du har rätt i din tanke kring personen.. kram :)
Esmaralda

63 Linda :

skriven

Haha tack för ett gott skratt, 😂😅👌🏻

I onsdags anlände min fina fjäril i brevlådan, vi var precis på väg ut till sommarstugan så jag aktiverade henne där ute 💗 kändes speciellt, och jag hoppas allt gick rätt till och att hon ska trivas hos mej.. det känns så. Ha en fin dag 💗

Svar: Hon blev aktiverad helt rätt och nu gör hon allt för att bistå dig.. kram :)
Esmaralda

64 S.h:

skriven

Hahahaha ganska kul faktiskt!
Jag vet inte om jag är traumatiserad eller vad det är..men har jag eller A.T någon sorts "förbannelse" över oss personligen? jag känner mig så klumpig,huvudvärk och tillbakadragen. Så rädd att vara den jag är.

Svar: Ingen förbannelse finns men du behöver jobba lite självkänslan.. kram :)
Esmaralda

65 AnnaK:

skriven

Så jobbigt när sånt händer 😂 Dock inte så ofta för mig då jag är rätt anonym.

Går körningen bra idag, ska åka 10 mil och är lite nervös faktiskt. Har ju bara haft körkort nån månad.

Kram 🤗

66 Malin:

skriven

Åh, haha! Så komiskt och också jobbigt. Du gjorde henne väldigt glad om inte annat!

67 🌸 Till Michaela 🌸:

skriven

Jag svarade dig i tisdags (nr 72), tänkte i fall du missat det. Önskar dig en trevlig helg! Kram Browallia

68 She:

skriven

Hej,
Kan jag lita på honom fullt ut då han nekar att han varit/är med andra tjejer? Min magkänsla säger att han inte är ärlig samt en annan medial person menade även detta.. Om han faktiskt varit med andra, varför ljuger han om det? Det är ju så otroligt respektlöst mot mig då jag inte går bakom hans rygg och han håller mig runt sitt lillfinger på nåt sätt.. tanken gör mig så arg..

Kram

Svar: Ge det hela en chans och bestäm att du ska lita på honom och släpp sedan det hela.. kram :)
Esmaralda

69 Dejsan:

skriven

Hej Esmaralda. Jag måste fråga om det finns nåt jag kan göra för att lindra min värk. Ska jag söka läkare, kan dom göra nåt? Den har eskalerat i sommar av nån anledning.

Svar: Sök läkare till att börja med... kram :)
Esmaralda

70 Alex :

skriven

Hej Esmeralda,
Jag är på väg att tacka ja till ett jobb. Men det är tidsbegränsat. Kan det bli okej?
Tack!

71 Skytten 1:

skriven

Tack för min fjäril som kom i förrgår. Har jag aktiverat den rätt? Pratar med den då och då men har inte känt nåt speciellt än.Gör jag rätt?

Svar: Jadå du har aktiverat rätt så prata nu ofta med henne och knyt an.. kram :)
Esmaralda

72 SusanneAmalia :

skriven

Hej Bella!!
Läste ditt inlägg och bara kände glädje.. Yes!! Go! Go! Go!!!!

73 Michaela:

skriven

Nu blir jag fundersam då några redan har ordnat bo till sina Fjärilar men jag trodde att det var först efter 2 veckor. Har jag missförstått?🤔 Min Fjäril är i halsband med Lady på dagarna och på nätterna ligger hon bredvid mig men inte i något bo. Gör jag fel? Kram

Svar: Det blir bäst om man har Fjäril med sig överallt första två veckorna men man kan ha henne med sig i hennes bo... kram :)
Esmaralda

74 Till Browalia🌸:

skriven

Gulligt att du påminner :) Jag svarade på det igår (nr 19) Kram Michaela

75 <3:

skriven

Big no va Es att låna ut pengar till Simon ?
Kändes så olustigt att han frågade mig.
Kram

Svar: Jag hade inte lånat ut.... kram :)
Esmaralda

76 Tekla:

skriven

Ha, ha samma brukar hände mig. Förr oftare än nu, en gång blev jag orolig att jag hade fått demens för jag kunde inte minnas människorna som hejade på mig eller pratade med mig. En stannade mig och vi pratade säkert en timme. Hon sa hon jobbat på samma arbetsplats (och jo det var samma men jag hade inget minne av att hon arbetat där). Sen när hon pratat så klänge så kändes det dumt att fråga vem hon var eftersom hon uppenbarligen visste vem jag var och jag kåtsades känna henne också. Sen när jag frågade min kollega vem sjutton det där kunde ha varit så visste hon inte heller vem det kunde ha varit.

Flera gånger har okända stannat mig på gatan och varit glada att se mig. Men jag har inte haft en aning om vem de är. Nu sker sånt mindre sällan. Konstigt! :)

Kramar

77 Jennifer:

skriven

Hej finaste Esmaralda. Planerar vinterns trip och det riktigt brinner i mig av iver att komma till Socotra Island... har så länge velat resa dit. Vad är chansen att jag lyckas ta mig dit på vintern, säg January-February?
Kram
Jennifer

Svar: Chansen att denna resa blir av är stor men det kräver noggrann planering.. kram :)
Esmaralda

78 S.h:

skriven

Hahahaha ganska kul faktiskt!
Jag vet inte om jag är traumatiserad eller vad det är..men har jag eller A.T någon sorts "förbannelse" över oss personligen? jag känner mig så klumpig,huvudvärk och tillbakadragen. Så rädd att vara den jag är.

79 Camilla:

skriven

Hjälp vilken babblig människa! Jag hade nog undrat om jag blivit dement för man minns ju om man nakenbadar. Och har tvillingar😂 Du är med om så roliga saker :)

Ser allt bra ut för mig och barnen? Hoppas! :)

Ha en fin helg och hälsa din underbara vovve. Saknar hund så mycket! Kram

Svar: Ja det ser bra ut för både dig och barnen... och Mannabonne Glenn hälsar.. kram :)
Esmaralda

80 Mam:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du om det verkar vara någon man påväg som kommer att leva med mig och mina barn eller dröjer det?
Verkar en förändring vara pågång?Kram

81 EPM :

skriven

Hahaha! Dråplig situation😂
Jag känner igen folk, men ibland så har jag svårt att avgöra sammanhanget personen hör hemma i- kan bli knas.

Så, nu har A och dotter åkt hem igen. Barnen ser sig som syskon och är ledsna över att inte ses på nån månad. Även ledsna över att de inte kommer bo tillsammans Om vardagarna... så är det- men hellre så här än att de inte står ut med varandras närvaro. Min son är väldigt glad i A 😊
I helgen ska A iväg på hotell ihop med dotters bästis och hennes mamma, den mamma han haft ihop det med. Jag gillar det inte alls. Jag ogillar väldigt mycket att de umgås såhär. Mitt förnuft lugnar mig men känslomässigt är det en vulkan av upprördhet. Jag tror den mamman har en dold agenda, jag är säker på det.
Kommer hon inse att loppet är kört och backa?

Kram

Svar: Det kan ta lite tid för henne att backa.. men håll dig undan och visa inte din upprördhet, det är bäst så... kram :)
Esmaralda

82 Penny:

skriven

Hejsan!
Du sa att det inte skulle vara så stor ålders skillnad mellan min första och min lillasysters andra barn. Har det förändrats eller ser det ut som om mitt första barn inte är så långt borta? Kram Penny ❤️

83 Smiley:):

skriven

Hihihi vad roligt:)))
Själv är jag närsynt och kommer inte ihåg mina egna grannar när jag möter de,och de hälsar på mig🧐

Undrar om du ser mig göra något skoj,kanske kärleken dyker upp?
Kram och trevlig helg

Svar: Kul händelser kommer helt klart.. kram
Esmaralda

84 Michaela:

skriven

Tack för svar! Då gör jag rätt :)

Ha en fin afton!
Kram

85 Kvinnan :

skriven


Tog ett test igår och hoppades på att det skulle bli positivt, men inga barn denna gången heller. 😢ser du mig testa positivt snart ?

86 Mamman:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar det hända något snart? Eller står det still i vår familj ett tag till?
Kram

87 Alie:

skriven

Jag känner mig lurad, som om någon manipulerat mig.. mitt svar har kommit men ansvarig vill inte förmedla det, om jag inte får mitt besked kan jag inte jobba i helgen...
Är jag paranoid? Kommer jag att jobba?
Kram :)

88 Helena Ir:

skriven

Tack! Och tack också till Michaela som ställt frågan om de första 2 v ..då tänker jag rätt där också!

Kram

89 Hoppet:

skriven

Hej Es

Ser du mig gifta mig och bilda familj?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: