Aktiviteter...

 
Sonen i full gång med växthuset... få se om det går ihop sig.
Köpte  det ju billigt i småbitar för tre år sen och sen dess har det legat till sig, kan man säga !
 
 
Under tiden röjde jag bokhyllan.. och snabbt som en höna skiter fyllde jag 7 kartonger med böcker och lite gamla spel.
De går till loppisen i byn !
Jag köper ju nya nya hela tiden och då måste man ju göra sig av med det gamla i samma takt
 
 
Fräscht, om jag får säga det själv !
Och varje gång det går ett lass till loppisen känns det bra !
 
Sen rätt som det var låg det en bukett blommor på  bordet ute  på terrassen.
Märkligt av blombudet att lämna buketten där, tänkte jag och så visade det sig vara en bukett från ryska syster och systerdottern
Tänk att de kört ända hit och smugit in med blombuketten 💖
 
 
Allt för att fira mitt  positiva cancerbesked i går !
Älskade ryska syrran 💖
 
 
Sen när kvällen kom grillade vi köttfärsspett med massa vitlök o riven ost o persilja !
 
Och hur blir dagen idag ?
Jag har faktiskt ingen aning alls.. tar det som det kommer  !
 
Kram & Kärlek
 
 
1 Barajag:

skriven

Hej Ez!

Vad härligt att höra att du fick positiva besked ❤

Jag ska på bedömning inför remiss till bröstcentrum idag efter en upptäckt av förhårdnad i ena bröstet 😔

Kram!

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det finns chans att B kvinna kan hjälpa mig att gå vidare och såna med F kvinna?

Många inte borde förstår min relation till henne men B kvinna gör det väl?

Ha det bra

3 Snödroppen:

skriven

Godmorgon!

Vilken härlig dag du fick igår och vad du rensar bra!! Skönt när sånt blir gjort. Är säker på att du får en härlig dag idag med. Växthuset blir jättefint.
Jag är så glad för din skull att cancern håller sej borta, man blir fylld av energi efter sådana positiva besked.
Idag hoppas jag att det blir en bra dag, nya uppgifter på jobbet och det känns rörigt innan jag ens är där. Efter jobbet blir det en repa på stan i alla fall och förhoppningen är att hitta nåt att ha på mej...borde kanske röjt garderoben först🤭
Sen undrar jag om det blir myspys med hjärtemannen inom kort? Tänker han på mej?
Njut av dagen som den kommer. Kram🌞🌼

4 <3:

skriven

Hej Es, blir smått galen på Zoovillage.
Blev de sura att jag inte behöll varorna och hittade på så de kunde neka en vara i returen. Provade klänning försiktigt och det var inte några sminkrestee på den. Bör jag be B hjälpa mig och skriva till dem ? Kan det ordna sig ?
Kram

5 <3:

skriven

Hej Es, blir smått galen på Zoovillage.
Blev de sura att jag inte behöll varorna och hittade på så de kunde neka en vara i returen. Provade klänning försiktigt och det var inte några sminkrestee på den. Bör jag be B hjälpa mig och skriva till dem ? Kan det ordna sig ?
Kram

6 Agnes:

skriven

Snygg form på växthuset! De vanligaste brukar väl vara de där rektangulära växthusen?
Lite mysigt att placera en mindre sittgrupp i mitten o sitta där o lukta på blommorna! =)

Tänk om jag kunde skänka bort mina böcker...för tillfället har jag packat ner de flesta i kartonger o stuvat ner dem i källaren...i typ 40 boklådor från Jula som vilar ngn form av Törnrosa-sömn, därnere...i väntan på flytten in till stan, som jag nu planerat skall ske ngn gång längre fram.

För tillfället så är det visningsstopp av lediga lägenheter via bostadsförmedlingen. Så de som söker nu, får liksom ha is i magen o antingen ta en lght osedd, eller avvakta tills det åter går att se vad det är man kan tänka sig att hyra. När det nu blir.

Såg annars en helt fantastisk lght som hade passat mig rätt väl, men det är en bostadsrätt, o än har jag inte lyckats skrapa fram tre klöver på Triss o därmed kunna ha chansen på 100-tusen/mån i 25 år.

Den dag det sker, så kommer Agnes att ta sånglektioner, haha!

Kram!




Svar: Jag skulle nog få spader om jag hade 40 boklådor stående, men det är ju jag... och jag är ju sådan att jag ger hellre bort än låter det stå, om det inte går att sälja. Det kommer en lägenhet till dig så småningom, det är jag säker på.. kram :)
Esmaralda

7 YR:

skriven

Åh va du va effektiv😉. Jag har skjuter på allt sånt. Verkar bli arbetslös till sommaren tyvärr. Mina chefer tänker inte person utan pengar när de tänker på en tydligen. Tar det faktiskt personligt nu..då de anställt fler som varit betydligt kortare tid. Vete fan vad man felat i. Ingen har klagat.🤔. Inte som framkommet iallafall. O från eleverna får jag bara kärlek. Kallas "morsan" av många. Värmer. Men men.
Det blir väl till att röja/sälja för o överleva.. sover skit o tycker det e less o gå till jobbet just nu. Gör det enbart för barnen.. Annars e de skönt med våren.😆. Äh. Fuck it!
Nu ska jag ut på friluftsdag. Tar skiten sen. Kram till er alla.

8 Helena Ir:

skriven

Precis som hos mig så har du en hel del pocketböcker, lätta att hålla i handen :) Jag har också gjort mig av med en hel böcker. I att läsa är jag en periodare..

Snällt av ryska syster :) blommor blir jag glad av..köper lite mer nu under Corona tiden. Gillar att bli uppvaktad med blommor dessutom :)

Jag ska smyga mig in på våran Ica när de öppnar,använder mig av självscanning och tycker de är bra med avstånd, de flesta. Beställt nya köksgardiner,och tror de kommer idag..större krav än så har jag inte idag...eller det ska vara att solen skiner under min promenad..

Ha en bra och skön dag!

Kram

Svar: Ja, numera köper jag bara pocket eftersom jag vill ha böcker med när jag reser :) Kul med nya gardiner... det lyfter ofta ett helt rum.. kram :)
Esmaralda

9 Lotta:

skriven

Härligt med växthus och att rensa ut. Det borde jag också göra. Speciellt gamla kläder och barngrejer.

Jag undrar...vaknar tidiga mornar med jättemycket ångest. Aldrig varit med om något liknande under så lång tid. Är Coronaeländet och allt det för med sig för alla och för mig. Känner mig fängslad och maktlös, arbetslös och uttråkad. Min fråga är om mitt liv blir som vanligt sen när allt är över med jobb, fritidsaktiviteterna och allt, för snart orkar jag inte med riktigt känner jag. Sån himla ångest.

Ha en bra dag. Grattis till bra besked 🌷.
Kram L

10 Worry:

skriven

Ser framtiden ljus ut för mig? När börjar det ljusna?

11 Läroliv:

skriven

Ursnyggt med 6-kantigt växthus, antar att du ska ha det som möblerat uterum. Kan man ju vara i året runt om man vill, och det inte är för kallt. Fördelen är ju att vid sol värms det ju upp rätt fort. Verkligen fint. Vore roligt att få se en bild som färdigt.

Här är man lite däckad av höga pollenhalter. I förrgår låga halter och i går höga, snacka om explosion. Går fort när värmen kommer. Hoppas det går över lika fort. Regn har utlovats senare idag, hoppas, hoppas, då blir det en promenad.

Kram

Svar: Ja det blir som ett uterum... vaknade med lite andnöd i natt och fick ta en dos kortisonspray ... en hel del pollen och jag bor ju mitt i salladen typ... kram :)
Esmaralda

12 Mikael:

skriven

Är det någon som vet hur dagen blir? Nuförtiden...

så är det, jag vet själv ofta inte vad som kommer upp haha, precis som när jag möter kvinnor, det kan bli lite hursomhelst :) tar mig för pannan...

Jag går ex. inte på herrklubb eller vad det heter, saker brukar komma till mig i omvänd ordning, så att säga, en kväll träffade jag en snygg kvinna, efter en timme i baren tyckte hon att vi kunde skaffa barn tillsammans, ibland går det undan..., jag tyckte att träna på tillverkning kunde vi ju göra men vi behövde ju inte stressa iväg, då får hon för sig att hon ska ge mig en show lite likt de har på herrklubbar, hon gjorde det naturligt och vackert jag blir lite förvånad och uppskattar det hela då det var trevligt, bredvid sitter ett svenskt par som ser när hon svänger loss, då far svartsjukan i huvudet på kvinnan i paret och hon säger åt killen, du kollade på henne!!! och rusar upp och iväg, stackars killen hade ju inte gjort något så han blir förvånad och undrar vad som händer och han efter henne...

i andra kulturer har ofta kvinnor svänget i sig lite mer naturligt och showar mera, deras låtar kan vara lite roliga med :)

Godis godis godis ser det ut bli när man översätter haha

https://youtu.be/F7q6IxJp9YQ

Är ju bra de säger att du har bästa medicinen som finns, jag kan ju ungefär noll i ämnet, alla är vi olika och menade att göra olika saker och man ska ju inte utmatta sig själv med att jaga något som man inte orkar med, har man ett spår som man redan ställt sig in på att klara av så är det väl halva loppet avklarat, eller mer.

Jag har lärt mig att när kvinnor börjar tala om, utan pyjamas, då blir det andra bullar! :)

Kram
Mikael

13 Linda:

skriven

Härligt med röj! Röjde i garderoben igår, och nu har jag en stor hög kläder som ska till insamlingen och loppiset, bara det öppnar, här i Finland där jag bor har det mesta varit stängt nu under corona tiden.

Ett positivt besked är alltid värt att fira :) och spetten såg supergoda ut! Min son sku gilla skarpt tror jag, och jag med!

Härliga sommar ute, man känner hur man blir på gott humör och livet känns lite mer positivt! Kanske jag till och med träffar kärleken i sommar, eller en flirt, eller ja vad som helst på det planet, känner mig aningen svältfödd på närhet :) Har ju ett litet extra öga för en kille, men det är komplicerat...

Svar: Ja åtminstone lite flirt ser det ut att kunna bli... gör dig " dateable"... kram :)
Esmaralda

14 Solstjärnan:

skriven

Härlig syster du har!😊 .Blommor efter gårdagens besked var ju en härlig överraskning 😊

Ta dagen som den kommer du Es,du har varit under "psykisk press" nu innan kontroll besöket o nu behöver du få koppla av och då e det perfekt att inte ha så mycket måsten på programmet 😊

Ha en bra dag!
Kram Solstjärnan ☀️

15 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Men så fint du fick i bokhyllan ! ( jag blundar när jag tittar på min ;.) ) och fina blomster av bästa syster på bordet. Hoppas det går bra med ihopsättningen av växthus . Har ett litet växthus och så mycket glädje av den ! Du kan ju sitta i ditt ,jag har bara plats för växter Odlat godaste paprikan och sonen sin chilli av alla det slag .I år blir det mycket paprika såna långa spets då Sonen odlar hos svärmor.Ska bli roligt att få se vad du odlar i ditt växthus.

Sol och mer värme på gång Som man längtat efter denna sol ! Bara att njuta Idag ska jag och fika hos äldre väninnan Ute på rejäla avstånd .och en sväng förbi gravarna.

Önskar alla en ljuvlig Torsdag
Kram Anki med flock

Kram Anki med flock

Svar: Nja, odlar och odlar... det vete hundan... kanske blir mest att sitta :) Härligt väder hos hos mig också.. sommarkänsla.. kram :)
Esmaralda

16 Skorpan:

skriven

Så snällt av ryska syster att överraska dig med blommor, sånt uppskattas. Det börjar bli normalt där hos er, full rulle hela tiden :). Växthiset blir en bra morsdagspresent till dig Es. Sen kan ni sitta o fika där i sommar, eller ska det fyllas med blommor o grönt? Vila o ta det lugnt idag...

Skulle gärna ha lämnat hemma o vilat idag efter en dålig natt. Stress inför lördagens lilla studentfest, inte riktigt på det klara med vad vi ska bjuda på, för att inte tala om att jag inte skulle orka fixa nåt ;). Ser min lust att ordna med fester o bjudningar någonsin återkomma Es? Väntat på den i många år...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Nja, gröna fingrar har jag INTE så växthuset blir nog mer att sitta i :) Verkar som om du kommit in i ett annat skede i ditt liv där din roll som festarrangör inte känns som det viktigaste... kram :)
Esmaralda

17 <3:

skriven

Hejhej, f fick inte in så mycket tips mer än att det var en vit skåpbil som hade kört runt i området den dagen när hans trehjuling blev stulen.

Är han "ögd" för han har så mycket otur runt om sig..
Och blir det ersättning för mc:n?

18 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kan det vara så att mitt liv plötsligt förändras till det bättre, att det plötsligt sker någon större positiv förändring? Någon större händelse? Kan det vara så?

Kram

Svar: Jag kan inte säga vad men det känns som om det kommer fler flyt i ditt liv... kram :)
Esmaralda

19 AnnaK:

skriven

Så tatuerade mannen kanske har någon sorts litet intresse eller nåt då när han blev glad att det var jag? Ibland känns det så och ibland inte. Svårläst prick det där 🙂 Oviktigt vetande det också egentligen då jag är helt ointresserade själv! Men lite kul ändå.

Kram 🤗

Svar: Han har sett dig och gillar det han ser men mer tror inte det är... kram :)
Esmaralda

20 Skrållann:

skriven

Hej!
Wow, vilket fantastiskt växthus det blir;)
Härligt med blombud, sånt piggar alltid upp.
Min dag består av jobb och det kanske är tur för då slipper jag grubbla på allt. Känns inte som det är något flyt i min omgivning just nu och jag känner en oro för mycket som jag själv inte kan varken påskynda eller påverka. Bara att gilla läget och åka med i denna berg-och-dalbana som livet just nu bjuder på och så hoppas att allt kommer bli så bra det kan bli.

Kram❤️

Svar: Ja ibland har man mer flyt och ibland mindre och ditt flyt kommer snart tillbaka... kram :)
Esmaralda

21 Mm:

skriven

Kan man avaktivera Lady T.
Jag mår sämre och sämre sedan hon kom hem. Negativa saker för mig och ångest och depression är större. Många saker som jag gör, pressad stressad, ångest, ångest, lättretlig, irriterad, humörsvängningar, arg, ledsen, känner ingen glädje, ångest.

Negativt, jagad.
Det hon åstadkommer gör hon på negativt sätt.
Det psykiska mående önskadr jag bättre... Men det har blivit MYCKET MYCKET sämre.
Jag märker av ticks som blivit större, känner mig störd, instabil och "galen".

Vågar inte prata med psykolog...

Orkar inte..om det är lady t så kan man avaktivera?

Svar: Ditt sämre mående har absolut inte med Lady att göra.. och du måste ta dig samma och boka tid till psykologVill du avaktivera Lady så gör du dig bara av med henne... du kan kasta henne i soporna eller vad som helst, och i och med hon får ett fysiskt avstånd till dig så verkar hon inte för dig.. kram :)
Esmaralda

22 HS:

skriven

Så skönt när man rensat och fått iväg till loppis. Påminner mig om att jag behöver få ordning i min bokhylla här hemma.

Vågar jag sälja bilen nu eller ska jag avvakta? Har kört fast lite i detta av olika anledningar.

Kram

Svar: Kanske du ska avvakta lite.. kram :)
Esmaralda

23 Tingeling :

skriven

Bästa känslan att rensa och få bort allt! Så någon annan kan få glädje av det. Jag gör likadant, ger bort till loppisar och välgörenhetsaffärer eller vad man kallar dem... typ Röda korset.

Då får vi se den vad det blir för odlingar i växthuset sen då! 😀 Jag önskade jag hade gröna fingrar och kunde odla, men jag klarar knappt att hålla en garderobsblomma levande.

Här fortsätter vi att planera för kissekatten och har köpt lite leksaker, en igloo, matskålar och kattsand. Ska inhandla lite mer idag, som en transportbur/väska.

Har ett arbete i skolan jag jobbat på ett tag och ska lämnas in snart, men har noll inspiration just nu. Ska nog ta en paus och städa eller nåt istället ett tag.

Trevlig torsdag!

Kram!

Svar: Nåja, det lär inte bli så mycket odlat utan mer en plats att sitta i ! Härligt med katten, lycka till :) Kram :)
Esmaralda

24 Solo:

skriven

Carpe diem Es ♡ (fånga dagen) myntades f.ö av poeten Horatius som levde år 65- 8 f.Kr. Frasen gammalt talesätt och alltså och var uppmaning till att måttfullt njuta av nuet. Lite dammigt måhända men klingar bra ännu tycker jag :-)
Grattis i efterhand till ditt goda hälsobesked igår. Kram

Svar: Gamla talesätt kan vara lika aktuella idag... kram :)
Esmaralda

25 MB:

skriven

Så skönt att fått beskedet som var negativt eller positivt hur man vill se det! Att du är frisk! Glädjer mig!

Vilket lyx växthus!

Undrar om du kan se något om vårt hus i Sävedalen i Göteborg om det blir sålt snart eller vad vi ska göra? Vill verkligen inte hamna i någon ekonomisk knipa. Kommer vi få sälja det för ett lågt värde? Kan du se något?

Kram /MB

Svar: Lite får ni går ner i pris och det kan ta sin tid, men sålt blir det.. kram :)
Esmaralda

26 Camilla:

skriven

Härligt kära Es, härligt att du är frisk och fina vänner du har. Jag själv är så tacksam, frågade av dig om jag får jobb, nästa vecka börjar jag på arbetsverksamhet, skall vara 2 dagar i veckan, helt nytt ställe, så är så GLAD! KRAM

Svar: Vad härligt :) Grattis.. kram :)
Esmaralda

27 Alie:

skriven

Godmorgon ☀️
Kan ju vara skönt att inte ha något inbokat alls ibland, ta dagen som den kommer, precis som du skriver.
Dagen blir till vad man gör den, säkert toppen för din del ☺️☀️
Önskar dig en skön dag!
Kram :)

28 EPM :

skriven

Godmorgon!
Jag har inlett dagen med ett dopp i det blå. Riktigt skönt.
Ungarna sover än, studiedag i skolan. Saknar A men han har fullt upp med att fira dottern idag, hon fyller 11. Jag gav min present till henne igår, hon verkade glad över dem 😊
Tror du hon är införstådd med att jag kommer att bo med hennes far och därmed även henne?
Hoppas verkligen hon och Nina barn kommer gilla varandra och att jag kan vara en bra vuxen för henne och A en bra vuxen för mina barn.

Kram

Svar: Ja tror nog att ni kan få det att funka... huvudsaken är att ni vuxna samarbetar och står på samma planhalva.. kram :)
Esmaralda

29 Gemini :

skriven

Härligt att höra att du är friskförklarad!!!!🌸

Igår när jag skulle ta cykeln till bad å skulle plocka ut min plånbok från min (oförskämt dyra väska) (det finska märket ni vet) så ser jag Harri ! Minns du talismanen Harri? Ramlat ut från plånboken. Inte sett han på evigheter för glömt bort. Tolkade det som att han behövde ett bad så han var med mig i ett stormigt vatten! Ljuvligt att bada i vågor!
Är Harri verksam än? Tyckte jag kände lite värme igår

Kram!

Svar: Jadå, det finns liv i Harri och han blev lika glad som du när ni möttes på nytt... kram :)
Esmaralda

30 Ma:

skriven

Hej esmarslda.

Fint det blir och tur du har sådan duktig grabb.

Finns det några möjligheter med Chrille? Att han blir helt singel snart?
Och tror du på några möjligheter mellan oss?
Kram

31 Liilla m:

skriven

Hej Es, möter jag nån kille via Tinder näst? Eller irl? Knepigt under coronatider att möta någon irl då jag knappt kan gå ut

32 Kristin:

skriven

Veksthuset ser ut til å bli spennende. Gleder meg til å se det ferdig. Du må ha en tålmodig sønn. Lykke til videre med monteringen.
Hadde det vært meg som skulle sette dette sammen, hadde det ikke blitt montert. Der strekker ikke tålmodigheten min til.
Ønsker en fin dag. KRAM!!!

Svar: Ja, jag är som du... absolut inget tålamod till sådant....och hade aldrig fått ihop det med riktningen heller :) Kram :)
Esmaralda

33 Mamman:

skriven

Hej esmarslda.

Blir eventuellt badhuset idag och det känns kul.

Har du någon känsla att något är pågång inom kärlek för mig? Eller dröjer det en tid till?

Kram

34 Mimi:

skriven

Hej!

Skönt med det positiva cancer beskedet. Nu kan du njuta av sommaren utan oro.

Önskar att jag också kunde njuta av tillvaron men är man arbetslös så gnager oron hela tiden. Rädd för att bli fattig och hemlös. Har börjat tvivla på att det någonsin blir bättre. Vägar jag hoppas på att det ordnar sig??

Kram


Svar: Det ser ut att lösa sig men kan vara en pressande tid fram tills dess... kram
Esmaralda

35 Solen ☀️:

skriven

Det händer en hel del hos dig!
Växthus är roligt. Då kan du odla lite utav varje. Egna gurkor och tomater smakar så gott!
Det var länge sedan jag odlade något nu men kanske man skulle haft något litet för att få energi.
Känner mig trött och energilös och har inte riktigt några idéer om vad som skulle pigga upp.
Det är väl kanske efterdyningarna efter allt elände som har slagit ner humöret.
Skulle behöva få en spark i ... så att man kickar igång igen och får lust att göra något roligt.

Spetten såg jättegoda ut!

Kram ☀️

36 Smöla:

skriven

Nåt budskap till mig idag?

37 Na:

skriven

Hej esmarslda.

F sa för en tid sedan att vi skulle göra någon aktivitet tillsammans som att titta på djur.
Menade han något allvar med att vi skulle umgås? Ser det ut att bli av?

Kan han tänka sig att satsa fullt ut?
Kram

38 Mercan :

skriven

Ser du Esmaralda nogånting från euro jackpott för oss, när, blir det i år 🤗 ♥️ 😊 😘 😘 😘

39 Dunegull:

skriven

Vad duktiga ni är och vad fint det blir 🤗

Ser du om det blir positiv förändring på jobb innan sommarsemestern eller det blir först i höst?

Kram

40 Bb:

skriven

Hej e
Kommer det att dröja tills jag hör från honom ?💜

41 <3:

skriven

Så glad för ditt positiva besked kära Esmeralda 🙏🙏

Vilken kväll igår. Känner mig fortfarande så rörd över överraskningsfesten och alla som kom.
Gulligt av mina vänner.
Hoppa de kände att jag blev glad.
Kram

Svar: Jadå, de kände din glädje och de hade jätte trevligt.. .kram :)
Esmaralda

42 Lotta S:

skriven

Ser du Es något specifikt om vad som bidrar till mammas varierande illamående hela tiden, är det något hon får i sig i form av mat eller dryck som bidrar?

Svar: Jag kan faktiskt inte se vad detta beror på.... hon får helt enkelt boka läkarbesök.. kram :)
Esmaralda

43 Galenskap:

skriven

Undrar han var sin tröja blir av? Helt missat att lämna tillbaka den. Vet han om att jag kritiserat deras beslut om han som håller på med skit. Vad tycker han om att jag börjat jobba hemifrån en del nu?
Kram

44 Miltons Mamma:

skriven

Ska jag hoppa på medicin sekreterare utbildning?
Har ej tid atr vänta längre och fundera. Inte mer tid.för det

Mjam

Svar: Och detta är vad du vill så ja, då ska du hoppa på utbildningen men är du osäker.. då är det bättre att vänta.. kram :)
Esmaralda

45 MB:

skriven

Tack tack tack! Nu kan jag andas med hela magen! Kram!!!!

46 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något från euro jackpott för oss i Augusti😞

Svar: Nej ingen storvinst på väg såvitt jag kan se.. kram
Esmaralda

47 Mercan :

skriven

Tack så mycket söta Esmaralda 🤗 😘 ❤️

48 Lotta S:

skriven

Tack för svar, läkarna vet om det men har inget att bidra med förutom att fortsätta medel mot illamående.

49 MH:

skriven

Hej Es!

Härligt att du är friskförklarad. Njut av livet.

Undrar om det är nått positivt på väg in i livet snart?

Kram

Svar: Ja något bra bör komma snart.. kram
Esmaralda

50 AnnaK:

skriven

Som alla andra som eventuellt ser något intressant i mig 😂 Jag är inte så spännande kan man konstatera. Men kul att någon tycker jag tål att tittas på iaf 🙂

Tack och kram 🤗

51 <3:

skriven

Hej Es, blir smått galen på Zoovillage.
Blev de sura att jag inte behöll varorna och hittade på så de kunde neka en vara i returen. Provade klänning försiktigt och det var inte några sminkrestee på den. Bör jag be B hjälpa mig och skriva till dem ? Kan det ordna sig ?
Kram

Svar: Du får överklaga, finns en chans att det kan lösa sig.. kram
Esmaralda

52 Michaela:

skriven

Vad fint av ryska syster att komma förbi men ett positivt canverbesked kan man aldrig fira för många gånger :)

Sonen är riktigt händig och vad jag sett tidigare då han fixat gäststugor mm så blir nog växthuset bra det med :)

Dags för kiropraktorn då mitt knä inte vill ge med sig. Hoppas att hon kan hjälpa mig! Brukar ju åka tunnelbana men pga Corona så skjutsar brosan mig fram och tillbaka. Fina bror!

Länge tills människan hör av sig? Oberörd eller lite berörd över att jag inte hör av mig längre?

Ha en härlig torsdag!
Kram och pussar på MGs kalla nos :)

Svar: Ja, god chans att du får hjälp för knät ! MG pussas glatt tillbaka... kram :)
Esmaralda

53 Naturvän:

skriven

Hej!

Visst är det en härlig känsla när man rensat ut, och vilket fint växthus. Där finns ju plats att bara sitta o mysa också!

Tränat och tagit dopp i havet, lite tungt o trögt idag men har väl alltid gjort ngn nytta.

I kväll blir det restaurangbesök för första gången på länge, hittat ett ställe i grannbyn som ser trevligt ut! Energierna känns bra där. Skönt komma ut o vara bland folk, även om det är på avstånd!


Ha en härlig sommardag !
Kram


Svar: Ja ut måste man ju även om det blir lite annorlunda än man är van vid.. kram :)
Esmaralda

54 Mo:

skriven

Hej esmarslda.

Dröjer det innan p blir singel igen?
Kram

55 Frida :

skriven

Ja gud vad skönt med positivt besked...jobbigt att inte veta. Nu får du njuta av fina solen 😁
Kramar 💛💜💛

56 Hej:

skriven

Hej esmarslda.

Ser det ut som om jag kommer att få problem med dem?
Kram

57 Anna:

skriven

Kära Es!

Ett stort grattis!! Är på väg till sthlm för att skriva en stor tenta i just celler mm. Är så otroligt nervös då det är otroligt omfattande! Vill så gärna klara den och slippa omtentan! Vad tror du? Får du en bra känsla?

Stor kram!

Svar: Du har god chans att klara detta.. tappa inte i fokus bara.... kram
Esmaralda

58 Mt:

skriven

Hej!
Har kontakt med en kille på nätet, allt känns bra och vi ska ev. ha dejt snart.
Kommer det bli någo seriöst?
Kram!

59 Undra:

skriven

Hej esmarslda.

Finns det några seriösa möjligheter mellan mig och Chrille?
Kram

60 Mamman:

skriven

Hej esmaralda.
Har du någon känsla att något är pågång inom kärlek för mig? Eller dröjer det en tid till?

Kan det bli en relation med någon jag känner till idag?

Kram

Svar: Något kan vara på gång snart .. men det ser skört och osäkert ut... kan gå åt vilket håll som.. kram :)
Esmaralda

61 M:

skriven

Hej esmarslda.

Verkar någon utflykt mellan oss kunna bli av?
Kram

62 Till Andreas:

skriven

Svarade dig igår!

/ Michaela

63 Louise:

skriven

Alltså jag måste vara helt mentalt dålig på både engelska och svenska. Måste tydligen vara smart för att läsa till läkarsekreterare. Kommer väl förmodligen inte in denna gången heller. Kommer ju inte bli speciellt ledsen för det men snälla vad för ord är det man skulle kunna. Helt konstiga ord som jag aldrig hört talas om.

Hur stor chans är det att jag kommer in på utbildningen överhuvudtaget?

För detta är ju löjligt.
Ska ju läsa montessoripedagogik III till hösten men om jag blir antagen här så får jag hoppa det.
har inte så stora förväntningar för det.
Jag hoppas på jobb snart i alla fall. Att det ska vara så jäkla svårt. Intervjun i måndags kändes inte bra heller tyckte frågorna var helt konstiga.
Senare ska examensarbetet in sen om två veckor förhoppningsvis så kommer jag opponera och ha det ur världen. Hoppas jag.

Ha en fin dag nu och tacksam för svar. Kramar

Svar: Chansen att bli antagen är inte jättestor men det tror jag du är medveten om, kram :)
Esmaralda

64 Sessan:

skriven

Och vad passar bättre att fira med än ett vackert växthus!

65 Mirre:

skriven

Hej Es!
Jag fick en felaktig löneutbetalning av mitt jobb och nu har jag redan förbrukat dessa pengarna i god tro.

Känner ekonomisk stress om jag tvingas betala tillbaka dom. Har förklarat att jag inte haft den blekaste aning om att de inte var mina. Vad är chansen att jag får behålla dom?

Kram ☀️

Svar: Chansen är lite att du får behålla.. troligen behöver du betala tillbaka.. kram
Esmaralda

66 Lisa:

skriven

Hej Ez
Jag är mycket förvirrad just nu, har jobbat i två år på ett underbart ställe på timme. Ser nu i schemat att jag inte är inbokad på något pass i juni och juli, de andra timanställda är det. Blir orolig, är det något jag inte vet ?
Kram Lisa

Svar: Du bör fråga.. jag ser inte vad detta kan bero på... kram
Esmaralda

67 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Skulle gärna stå över som festarrangör men ännu är det några fester som måste ordnas, suck..
Exet är inte precis den som erbjuder sig att ordna nåt så...
Kram Skorpan

68 Emra:

skriven

Hej! Ser du en flytt för mig eller kommer det att ordna upp sig med vänner för mig?

69 Ghostwriter:

skriven

Ännu en gång är mitt hjärta itu. Från ingenstans.

Är den rätte nära ens. Är han mer redo. Varför all denna smärta annars. Någon mening måste de ha, för att den rätte närmar sig. Jag är så stum inombords.




Kram

70 Ghostwriter:

skriven

Tror du att han kommer ändra sig senare?
eller var det så att jag genrellt kände mer?
Kram

71 Susan:

skriven

Vill oxå ha växthus/orangeri😫

.... drömma kostar ju inget😉

Kram🌸

Svar: Det här köpte vi billigt begagnat och monterade själva ner det... dvs sonen gjorde det :) Kram :)
Esmaralda

72 Browallia:

skriven

Vad härligt med allt pyssel hemma hos dig. Jag brukar köpa böcker på loppis och om det är en bok som jag inte vill behålla så lämnar jag tillbaka den till loppisen, då kan de sälja den ännu en gång och få in några till småslantar för samma bok. :)

Igår trodde jag för några sekunder att jag ska bli farmor, min son och hans sambo ringde mig med högtalaren på för att de hade något de vill berätta, det var första gången de ringde upp mig på det sättet så jag tänkte att nu måste det vara något stort på G. De visade sig vara glada för de äntligen fått en större lägenhet som de ska flytta till i samma hus som de bor i nu fast på våningen ovanpå. Ibland finns lösningen där man står eller hur man brukar säga. Sonen går i mammas fotspår, jag har bott i tre olika lägenheter i ett och samma trapphus. Det kan ju inte bli mer praktiskt man behöver varken hyra flyttbil eller ändra adress. ;D Förhoppningsvis får jag grönt ljus för att höja min CS-medicin ett snäpp till nu när mitt hjärta mår bättre så kanske det börja hända nåt här hemma också, som jag har det nu mår jag inte alls bra av men försöker acceptera att det beror på diagnosen och inte för att jag är lat och oduglig.

Tacksamhet och kärlek

Kram

Svar: Du kommer må bättre och lat och oduglig är du INTE ! Och så småningom blir du ju farmor också :) Kram
Esmaralda

73 Michaela:

skriven

Kiropraktorn super som vanligt! Löparknä som orsakat överbelastning och inflammation i knäleden därav svullnaden och smärtan. Knät är nu tejpat. Fick med mig ispåse hem som skall läggas på knät flera gånger om dagen. Suck! Jag skulle ha tagit det lugnare när jag satte igång med löpningen igen men var ju sååå kul :) Hoppas att det ger med sig så småningom!
Kram

Svar: Om nu kiropraktorn super så tycker jag du byta till nån som är mer nykter, i alla fall på jobbet.... "skratt"Men det kommer ge med sig ! Kram :)
Esmaralda

74 Till Louise:

skriven

Jag är medicinsk sekreterare i botten. När jag utbildade mig behövde man inte göra prov men har hört det är hård konkurrens att komma in idag. Vet inte vad det är för ord, men inom yrket måste man vara intresserad av språk och stava korrekt och det är mycket medicinska termer i själva jobbet sen som man aldrig hört talas om som måste vara rättstavat. Så gissar det är därför. Håller tummarna för dig!

75 Till Mirre:

skriven

Kolla upp vad lagen säger om detta och hur du kan motbevisa och framföra din synpunkt. Tror tyvärr det är svårt att vinna i just ett sånt här fall, men beror nog på hur stor summan blev om man jämför med tidigare löner du fått. Hoppas det löser sig.

76 G.H:

skriven

Härligt:)

I helgen åker vi 4h norrut till en turistort!:)
Hela staten har ju varit helt nedstängd med undantag av mataffärerna. Men eftersom Coronastatistiken vänt efter månader av isolering har de ju nu öppnat norrut!

Det är fortfarande massa restriktioner men vi tänker främst njuta av naturen, hoppas kunna få äta på restaurang och fira min födelsedag.

Tror du det blir en lyckad resa?

Kram:)

Svar: Ja det känns som om det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

77 Hanna:

skriven

Hej Ez!

Jag älskar känslan av att rensa bort saker. Brukar också gå igenom bokhyllan någon gång om året. Älskar att läsa böcker men jag äger inte så många. De tar så mycket plats om man som jag bor i en liten lägenhet. På tal om bokhyllor, mina böcker har jag placerat i ett gammalt, väldigt charmigt och vackert slitet skåp som jag ärvt. Jag älskar det skåpet. Det har utstrålning och är en självklar ögonmagnet när man kommer hem till mig. Kan man prata om möbler som om de vore besjälade? Vad kan det här skåpet i sådana fall berätta?
Tokig fråga kanske...

Kram

78 Ghostwriter :

skriven

Tror du att han kommer ändra sig senare?
eller var det så att jag genrellt kände mer?
Kram

79 Michaela:

skriven

Hahaha! Oj vad konstigt det där blev! Superbra skulle det ju stå :) Hon är nykter varje gång på ingen fara på torpet :) Kraaam

80 Ghostwriter :

skriven

Kände jag mer än honom på riktigt? Kommer vi få en ny chans eller är han helt 100 på att han inte känner något längre? Det vände på en dag. Jag mår skit och mina absolut närmsta vänner finns inte där för mig. Som vanligt får jag hantera smärtan ensam och kan inte få tänka på annat. Alltid när jag är sårad som fan så ska mina närmsta såra mig ännu mer. Då har de inte tid. Jag är så arg och ledsen. Så ensam. Jag får bara sitta här som en psykopat.

Jag är nog världens hemskaste människa! Annars hade man inte varit så här lämnad och ensam!
Det säger ALLT.



Kram

81 Mej:

skriven

Hej esmarslda.

Tror du p blir singel snart?
Kram

82 Eva:

skriven

SÅ här lite i efterhand- skönt att höra att hälsokontrollen gick bra!😍

83 Eva:

skriven

P.S. Snygg bokhylla då!

84 MB:

skriven

Tack tack tack! Nu kan jag andas med hela magen! Kram!!!!

85 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Ser du om min pappa någonsin kommer vinna pengar på V75? Kram 🐝

86 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Ser du om min pappa någonsin kommer vinna pengar på V75? Kram 🐝

87 Bumble bee:

skriven

Kära Es!
Ser du om min pappa någonsin kommer vinna pengar på V75? Kram 🐝

88 She:

skriven

Roligt att höra att du är frisk <3

Jag har en såndär olustig känsla i kroppen som börjar smått tillta.. ser du om det är nåt skit påväg eller vad beror det på? Undrar om det har nåt att göra med jobbet eller utbildningen som står framför mig snart, kanske är rädd att göra fel val..

Kram

89 Liss:

skriven

Känns lite som att livet går förbi och jag står utanför med ryggen liksom emot och missar det roliga liksom.. eller allt blir så ytligt.. känns onödigt, men svårt också att göra nåt åt då man har social fobi, är högkänslig och snabbt blir uttröttad.. känns tyvärr lite som att jag tagit nåt steg tillbaka i utvecklingen nu fastän jag var påväg framåt för nåt år sen.. Har du tips på vad jag kan göra för att få det vända eller ser det ut att bli bättre snart?

Kram

90 Pompom:

skriven

Hej! Håller på att försöka omorganisera mina arbetsuppgifter (min firma). Ser du nåt speciellt kring det ?
Tack !

91 Tingeling :

skriven

Mitt ex hörde av sig och beklagade sig bland annat om pengar. Och jag sa direkt att han får ordna upp det själv och att jag inte vill höra. Och sen lät jag det bara vara. En befrielse. Jag vill inte höra alla klagomål mer, han får prata med någon annan. Han måste gå vidare. Kände mig lättare. Och nu fick jag lite dåligt samvete, så typiskt mig. Men ska inte ge vika utan bara släppa det. Jag kan inte ta ansvar för honom mer.

Trevlig kväll!

Kram!

92 Till 75:

skriven

Tack för din kommentar🌻
Jag har googlat lite på det och om man spenderat pengarna i ”god tro” så är man inte per automatik återbetalningsskyldig som man är i vanliga fall vid felaktiga löneutbetalningar.
Har förklarat min situation för arbetsgivaren utan någon framgång.. är rädd för att bli uppsagd eller inte få några pass i framtiden om jag väljer att överklaga och gå vidare med fallet. Även om det inte borde spela någon roll men är rädd att det blir dålig stämning efteråt.

Får väll helt enkelt göra upp en återbetalningsplan med dom och betala tillbaka även om det är riktigt tråkigt.


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: