Familjeterapeuten har ordet.....

I dag är det familjeterapeuten som har ordet !!

Ibland stöter jag på par som levt många år  tillsammans och påstår att de aldrig grälat.

Då blir jag misstänksam.

Det finns ingen, observera INGEN, som lever tätt inpå varann i tvåsamhet under många år som aldrig stört sig på varann någon gång.  Frågan är bara hur man hantera det.

 

Hos de som säger sig aldrig ha grälat :

1     Ena parten ger sig innan konflikten ens är ett faktum. Hen känner in och tillrättalägger just för att det inte ska bli gräl. Ofta på bekostnad av sitt eget mående. Inte bra.

 

2      Sedan handlar det om VAD man anser vara ett gräl. Somliga tycker bara att det räknas som gräl när man skriker och tjoar och krossar porslin och  räknar inte med alla de gånger när man tyst surat och gett varann the silent treatment.  Inte bra.

 

 

I en relation tar man alltid olika roller.

Hur jämlikt  och stadigt det än är – så håller man inte med varann om allt,  även om det till det yttre kan tyckas så.

En det tar rollen att sopa under mattan, vara clownen, ställa sina egna behov åt sidan eller så straffar man på olika sätt, man drar in förmåner som sex eller TV mys eller  vad man nu kan dra in.

Jag vet ett par där kvinnan om hon inte fick sin vilja igenom drog sig tillbaka på sin kammare och låste dörren. Hon vägrade komma ut, vägrade prata och vägrade svara på tilltal.

Detta kunde pågå en hel vecka. När mannen var på arbetet, ja då lämnade hon rummet och gjorde vad hon skulle och sen tillbaka in igen.

 

Självklart led mannen av bestraffningen.

Nästa gång försökte han undvika att hennes beteende skulle upprepas och därför gick han henne mer och mer till viljes och slutade helt hävda sin egen vilja. Det blev alltid som frun ville, no matter what. Tills han en dag  drog från alltsammans med en av kontorsdamerna på hans jobb.

Se det inte som en fjäder i hatten att ni aldrig grälar.

Fjädern handlar istället om att gräla på rätt sätt.. utan hot om skilsmässa, utan att dra in annat som inte har med saken att göra, utan att dra upp sånt som hände för femton år sedan och utan att gå till personangrepp.

 

 

 

 

Försöker man vara saklig också i ett gräl – då blir det enklare att försonas.

Man kan  ju ibland enas om att i somligt finns inte rätt eller fel utan bara olika tänk, tycke och smak. Och så får man försöka lösa dilemmat så rättvist det går.

Grälet får aldrig bli som en tävling man ska vinna.

Även om ilskan nästan kväver dig så försök lyssna.

Lär man sig att kompromissa har man vunnit mycket.

Kram & Kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Igår jag pratas med henne om det för jag kunde se i detaljer på hennes bild

Jag tänker på att jag bruka var jättebra på uppfattande kroppspråk, uttrycka och allt. Som jag se i detaljer. Oavsett utsidan och insidan. Kommer det ifrån min förmågan eller har det alltid var så.

Kan det beror på jag har upplevelse på olika sätta så det samlar allt information även om kommer ifrån tidigare livet.

Det borde finns något som gör att jag kan det och inte flest som kunde såna.

Det finns något sätta? Förmågan eller något...

Ha det bra

2 Rädd:

skriven

Hej E!

Ser du något om jobbet som kommer? Söker jag det via en annons eller får jag det via någon jag känner? Hur långt fram i tiden handlar det om?

Kram och kärlek.

3 Jen. :

skriven

Hmm.. Jag har funderat lite på det där med att gräla och hur jag reagerar i parrelationer. Jag har ofta varit den som reagerar snabbt och tar åt mig och det märks tydligt när jag blir arg. Så har det varit med alla och jag är ganska svart vit tycker jag.

Men nu med den senaste killen så är jag ganska annorlunda, mer lugn och inte så dramatisk. Känner inte igen det från förut men har heller inget behov av att vara mer dramatisk. Oense har vi nog varit men det är på en helt annan nivå.

Kan du se om detta beror på mig, att jag inte tar allt så negativt mera eller beror det mera på att det är en kille som passar min personlighet bättre?

4 Ullegull:

skriven

Godmorgon!

Mycket som är tungt kring barnen men då jag ändå kan påverka (samtal med skola etc) så är det bara att köra på. Det som är svårast att påverka är boendet. Är oerhört stressad över att jag måste flytta inom ett halvår (hyr i andrahand). Kommer det lösa sig? Letat hyresrätt sedan i mars utan resultat och bostadsrätt sedan september.
Kram
Ullegull

5 Maria :

skriven

Hej!
Så klokt du skriver , mycket bra råd. Man känner igen en hel del.. det är inte lätt leva ihop när man är olika. Tänker på mig och barnens pappa.. hur vi hade svårt att prata med varann, han tyckte allt var kritik om jag sa något. Allt sopades under mattan tills det briserade en dag.. jag fick nog ! Skrek och undrar om jag inte kastade något i golvet ocå.. ja herregud det är 10 år sedan nu.
Jag har förstått att jag och min dotter har svårt att mötas och det gör mig ledsen. Kommer vi få till en bra och nära relation igen? Känns som hon tar avstånd/undviker mig.
Kram ❤️

Svar: Jag tror du och dottern kommer reda ut det som är vårt och med lite förändring löser ni problemen, ni kommer bygga på er kontakt och det kommer bli bra.. kram :)
Esmaralda

6 T:

skriven

Ja visst är det hälsosamt att gräla ibland. Jag växte upp i en familj med för mycket gräl under en period då vill inte riktigt ha det så i min relation men lagom mycket gräl tror jag är bra!!!

7 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Försöker alltid hitta och komma till kärnan så fort som möjligt och lösa problemet. För det mesta lyckas det, för att råka i luven på varandra gör man i ett förhållande.

Kan man kompromissa är naturligtvis mycket vunnet.

Jobbigaste i konflikter tycker jag är personer som smäller i dörrar och gapar o skriker och ej lyssnar, har själv upplevt det flera ggr och håren reser sig på mig.Kostar bara onödig energi. En saklig diskussion där bägge parter lyssnar och försöker lösa knutpunkten är helt klart en fördel.


I dag blir det att träna rodd, har köpt en enkel basic som väl fyller sin funktion. Middag består av kassler i ugn med ananas, sånt där man blir sugen på ibland. Lite 70- tals stuk


Hos oss skall vaccincentra var uppdaterade i mitten av dec, har ingen aning när jag får vaccin, tillhör inte riskgrupp, men visst känns det som om man börjar skönja ett ljus i tunneln.

Har den senaste veckan sett en liten fiskeby med vackra hus framför mig. Mkt idylliskt och jag har varit där på besök, ligger inte långt från oss. Kan det betyda att ngt positivt kommer hända inom närmasta framtiden? Vad tror du Esmaralda?

Kram och ha en fin dag!



Svar: Ja den där gamla maten kan man bli rejält sugen på ibland, jag gjorde Flygande Jacob för i våras :) Ja, lite ljus i coronadjungeln tycker jag mig också kunna ana... kram :)
Esmaralda

8 Jossan :

skriven

Godmorgon

Det blir bara kallare och kallare! Just nu är det bara jobbigt att jobba eftersom vi fattas så mycket personal.

Tänkte på gårdagens inlägg. Vi brukar fira med större delen av släkten. I år är det extra viktigt då min moster lämnade oss i somras...

Men vi får väl se hur allt blir med det..

Kanske om valla hjälps åt med avstånd och hålla sig från att träffas.. ja jag låter naiv men jag hoppas...

Kram

Svar: OM alla tar sitt ansvar och säger nej till att släkten samlas, eller i alla fall de som är kloka, så blir det bra :) Kram :)
Esmaralda

9 Fjäril:

skriven

Kan det bli så att han aldrig kommer att bidra? Utan vill smita undan och låta mig dra det tunga lasset? Ser flera röda flaggor så känns osäkert, litar inte på honom..
Kram

Svar: Jag tror inte det blir lika friktionsfritt som du skulle önska.. kram :)
Esmaralda

10 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Ser du om det löser sig med alla intyg etc?
Har lite ångest över det.
Tack

Svar: Kan bli lite struligt ett tag men det löser sig, kram :)
Esmaralda

11 Jennifer:

skriven

Godmorgon fina Esmaralda. Kloka ord!

Fina Esmaralda, jag ska alldeles strax släppa hela grejen men måste ännu fråga om du ser vad Robert Pattinson tyckte om mig då han såg mig?

Känns nästan löjligt att fråga, men det känns så stort att jag har träffat på honom. Kan inte ens förklara varför, eftersom jag inte är ett direkt fan av honom.

Har en gång träffat Damon Albarn från Blur i London men det kändes inte alls på samma sätt. Detta möte med R var speciellt fast det samtidigt var så betydelselöst.
Kram,
Jennifer

12 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Att gräla "rätt" är inte lätt..
Mitt problem har varit att jag låter väldigt arg ...vilket jag själv inte alls förstår ;-)

Jaha nu har hantverkarna skjutit på besöket från i morgon till Måndag ...ni som har erfarenhet av hantverkare suckar säkert igenkännande...
Få se hur detta avlöper ...

Hoppfull Onsdag önskas !

Ge mamma din en rejäl kram från Flocken <3

Svar: Ja herregud, hantverkare är bra på att skjuta upp.... mamma hälsa flocken o kramas tillbax.. hon är tokig i hundar :) Kram :)
Esmaralda

13 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska skaffa ljus och andra också till lördag.

Jag har alltid var rädd för ljus men kommer jag fixar det ändå? Att ljus är något speciellt som kontakt med änglar, andar, utanför världen och såna.

Vet inte hur ska jag fixar det av ljus... ska skaffa och har överallt.


Bara inte någon börja med kontakt mig genom ljus...


Ha det bra

Svar: Tända ljus är framförallt mysigt... något obehagligt genom ljus ser jag inte för dig, kram :)
Esmaralda

14 lilla m:

skriven

Hej Es, känns det som något bra närmar sig? Kram

Svar: Ja något bra bör vara på väg, kram
Esmaralda

15 Skorpan:

skriven

Känner igen mig o hoppas detta är historia så att jag i framtiden grälar så stickor o strån yr,nästan ;). Kan jag ju inte veta, ännu på länge, eller hur Es ;)?

En konstig röd prick lyste på min mobil idag o se jag har utsatts för exponering av corona. Rekommenderas testning, jo jag fick negativt testresultat på måndag kväll o nu har jag tagit ett nytt test. Känner av halsont, men tror att det är något lokalt, alltså bara hos mig. Ingen jobbdag ännu idag då o ännu en dag att gå på nålar... Får se. Jäkla trist är det o nervöst känns det också. Tredje gången gillt, det hoppas jag verkligen inte på.

Hoppas sonen har tillfrisknat ordentligt så att ni snart kan träffas utomhus Es.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

16 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Klart att alla par bråkar men sen finns det ju dom som ska vara så perfekta utåt och bara visar en utsida som är top noche, stackars satar säger jag bara!! Jag bråkade som 17 i mitt förra förhållande och hur rätt jag än hade så fick mitt ex till att jag hade fel, jävla karl!! Nu bråkar jag med mina väggar om jag vill avreagera mej och oftast får jag rätt😂 nej då, d är skönt att få ha lugn och ro i mitt bo och mannen jag träffar ibland har jag inte kommit så långt med att vi tjafsar men han verkar vara den lugna typen och ingen som letar bråk eller tjafs. Han gör mej nyfiken på ett annorlunda sätt. Lite mystisk... jag undrar om han har berättat om oss för någon? och vad han egentligen ser hos mej?
Dags att återgå till arbetet.. ha en härlig lillelördag🥰

17 Tilda:

skriven

God morgon!

Jag jobbar i ett projekt just nu som passar mig och min bakgrund väldigt bra men sedan det är ett ”sidouppdrag” så vet jag inte hur länge jag får vara en del av detta.

Kan du se om jag kommer få fortsätta med detta eller kommer jag gå tillbaka till mindre kvalificerade uppgifter igen?

Kram

Svar: Det ser ut som om du fortsätter i alla fall en tid till, kram :)
Esmaralda

18 Miltons Mamma:

skriven

Nu är jag jobbig...

Kärlek.. Ser du någon sådan komma snart?

Kjam

Svar: Kärleken kommer men tveksamt om det blir supersnart.. kram :)
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Kommer ihpg att exet sa åt mig att det var synd att vi aldrig grälade... Nej inte just o det berodde på mig o på honom för han tog aldrig åt sig gällande det jag sa o då lät jag det vara. Utplånade mig själv på sätt o vis. Begöver kanske gå en grälkurs ;). Så jag kan i framtiden...
Kram Skorpan

Svar: Gräl ÄR sunt.. i måttlig mängd och på rätt sätt...du får helt enkelt träna... kram :)
Esmaralda

20 Lilian:

skriven

Hej E,

Har jag träffat min framtida man än? Gillar M mig?

Varma hälsningar,

Lilian

21 <3:

skriven

Godmorgon Es, älskar A mig ? Ser du oss gå vidare tillsammans?
Hur stor är chansen att han skippar grabbkväll på lördag och gör ngt mysigt med mig ? Han var inne på det spåret i förrgår.
Kram

Svar: Grabbkvällar ibland kommer han att behöva och vilja ha, och du får ha tjejkvällar, kram :)
Esmaralda

22 Agnes:

skriven

Och för att undvik dylikt skit som relationer innebär, så väljer man att som jag att vara SINGEL!

Tack Es att du påminner mig om nackdelen med att släppa in en man i mitt underbara singelliv! =)

Cyberkram DeLuxe!!!

Svar: Och stor kram tillbax :)
Esmaralda

23 Helena Ir:

skriven

Anki, (12) Jag ler när jag läser din kommentar idag.
Jag kan tydligen också låta rätt hård, minns en fd svärmor som sa det :) Jobbar på att inte vara "Stora stygga vargen". Är det måntro det blodet som svallar i våra ådror som bidrar till det.. :)Självklart skojar jag, så ingen behöver bli ledsen..

Kram

24 Nenna:

skriven

Hej Es,
Att lära sig att kommunicera är viktigt.

Min dotter har varit på samtal och hon blev väldigt arg och känner dig sviken av din lärare. Ser du om hon tar tag i skolan? På mötet vi hade efteråt kändes det väldigt negativt men men diskussionerna vi haft efteråt så känns det bättre.

Kram 🤗

Svar: Hon tar tag i skolan, men det kan dröja ännu en tid, kram :)
Esmaralda

25 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda, jag ska alldeles strax släppa hela grejen men måste ännu fråga om du ser vad Robert Pattinson tyckte om mig då han såg mig?

Känns nästan löjligt att fråga, men det känns så stort att jag har träffat på honom. Kan inte ens förklara varför, eftersom jag inte är ett direkt fan av honom.

Har en gång träffat Damon Albarn från Blur i London men det kändes inte alls på samma sätt. Detta möte med R var speciellt fast det samtidigt var så betydelselöst.
Kram,
Jennifer

26 Michaela:

skriven

Exakt. Bråk finns alltid mer eller mindre men det är hur man hanterar det som är det viktiga.

Kollar mamsen på "Bonde söker fru" också? Hångelfest hos Erik ikväll så missa inte :) Vill också hångla ... eller nej är faktiskt inte så förtjust i det faktiskt och vet inte varför. Kramar är min favorit. Att vara riktigt nära är bland det bästa som finns :) Drömde om det i natt men var väl ingen dröm av betydelse utan bara önsketänkande :) Hoppas iaf att min SM också gillar att kramas :)

Varför inget svar?🤔 Brukar alltid svara. Snurrar det i huvudet på människan nu? :)

Ha en fin lill lördag! Kram

Svar: Kramar kommer det bli många av för dig..... svaret kommer... kram :)
Esmaralda

27 Orolig:

skriven

Ser du om jag får mer prickar än vad jag har, eller får jag läkarhjälp och det förvsinner för gott ?

28 Jennifer:

skriven

Fina Esmaralda... tror jag hängde upp mig med stunden med Robert i minnet för att jag söker något starkt, speciellt, positivt att hålla tankarna vid... nu under denna gråa och mörka covidperiod.

Säkert mänskligt att göra det. Jag söker och längtar efter ett liknande ögonblick med någon... en främling till exempel. Någon. En kort stund av fullkomlighet, glädje och självklarhet... där man får kontakt med någon och ser på varann samtidigt och ler, en speciell stund av connection, en flyktig men samtidigt innerlig känsla av samhörighet, ett djup. Som kan vara ett ögonblick, kort stund men ändå så speciell och så... bara där
och då. Som man minns hela livet.

Jag söker så någon liknande upplevelse som den med Robert och en handfull andra jag upplevt den med... en speciell stund med någon, en stund där tiden stannar, bara den speciella starka känslan... den skulle inte ens behöva vara så länge, bara ett kort ögonblick men ändå ge så mycket... förstår du vilken slags känsla jag menar? Undrar om man själv kan påverka när de dyker upp i livet... eller är det sådana moments som bara sker plötsligt då man minst anar det...?
Kram,
Jennifer

29 HuldaMaräng:

skriven

Hej!
Jag förstår inte riktigt, när jag lägger kort själv så ser jag ekonomiska framgångar för mig, men hela tiden blir det sämre. Vad gör jag, vad ser jag för fel?? Ska jag tyda korten som tvärtom eller kommer det verkligen att bli bra och framgång för mig innan årsskiftet??
Kram, ha en fin dag.

Svar: Jag ser att det kommer framgång men på lite sikt, kram :)
Esmaralda

30 Ghostwriter:

skriven

Hittade en vovve som jag kände bara wow för. På senaste halvåret har jag känt starkt drag till att adoptera en hund igen. Kan väl påstå att jag aldrig "rätt i tiden" för något, men verkar lösa det mesta ändå. Med redan två djur som kräver mycket tid, vet jag inte om det är så rättvist att fixa hund också? Vill ju ha karriär, hus, barn inom kort och det är ju inte billigt med djur.

Är det meningen att jag ska kontakta hemmet för just den vita hunden eller ska jag avvakta tills evt. senare i livet? Jag är inte sådan som ger upp mina djur, så när de väl är hemma så är de hemma.




Kram och ha en fin dag

Svar: Det känns som om du ska vänta, då blir det bäst för er alla... även om ja förstår att du är sugen, kram :)
Esmaralda

31 <3:

skriven

Lite pirrig.
Kan blombudet vara från A ?
🙏💕🌸

32 Skorpan:

skriven

Fungerar famuljeterapeuten som hon lär ;)?
Kram Skorpan

Svar: Absolut inte :) Men hon försöker... ibland.. under gynnsamma förhållanden :) Kram
Esmaralda

33 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Kommer jag att möta min man på typ krogen?
Eller nåt mer romantiskt ställe?

Kram

Svar: Det kan bli var som helst, kram :)
Esmaralda

34 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott 🙂

Svar: Nej, ingenting, tyvärr, kram :)
Esmaralda

35 Skorpan:

skriven

Tack Es :D!
Bra att du inte är perfekt, det vore tungt för andra ;).
Väntar på svar... Gällande testet inte från dig Es.
Kram Skorpan

Svar: :) Kram :)
Esmaralda

36 Moms:

skriven

Hej E

Kommer killen som börjar på M som jag varit fram och tillbaka med i många år nu att höra av sig till mig? Kram.

37 Bella:

skriven

Godmorgon 😊 kommer vi kunna hitta en katt/kattunge tillsammans snart? ❤️ Kram

Svar: Absolut att ni gör, kram :)
Esmaralda

38 Michaela:

skriven

Hurra för kramar :)

Haha! Måste människan samla sig först innan svar? :)

Ännu ett löppass i leran. 10 + och finns inget hopp om vinter längre i Stockholm. Får flytta till norr :)

KRAAM!

39 Mercan :

skriven

Blir det något om jag shöper tio stycken triss från 30 kr Esmaralda 😖

40 Camilla:

skriven

Terapeuten har så rätt så. Själv gjorde jag massa fel med ex maken. Vi rök ihop om hans egoism och allt skulle göras på hans sätt. Sen satte vi oss på varsitt håll och teg. Nästa relation , om det blir någon sådan så får inte vara sådan!

Sonen mår fortsatt dåligt och vill vara ifred. Svarar på sms men vill inte prata i telefon ens med oss närmaste. Har läkar och samtalskontakt och hoppas bara att det blir bättre så småningom för det här är ingen höjdare!

Nu känns det som att det finns tankar hos karln. Rätta mig gärna om jag har fel😀

Må så gott och hälsa din mamma så mycket. Kram

Svar: Tankar hos honom finns... kram :)
Esmaralda

41 Lotta B:

skriven

Vilket intressant ämne!

Sånt här bör väl kunna tas upp i skolan?
Så bra det vore att redan tidigt få träna på att uttrycka sina behov och åsikter och att då lära sig både om sig själv och att andra också är viktiga. Under bra handledning förstås. Och det ska följas upp genom åren.

I mitt gräl-förflutna blev det nästan alltid så att jag satt grälande/gråtande och inte förstod varför han aldrig kunde lyssna när jag berättade hur det kändes för mig ...

Och nu efteråt har jag fått reda på att han såg mig som den som vann, den som alltid visste hur det skulle vara, den som attackerade. Då blev han ju inte så empatisk, när han kände sig attackerad.

Jag blir ledsen när jag tänker på det, men försöker komma ihåg att det inte var gjort av elakhet, mer oförmåga. Att gräla är verkligen en konst ... Tror min egen mesighet när jag inte ställer krav beror på rädsla för att bli övergiven.

Kramar till dig! Tycker du ordnar det så fint och klokt och gör det bästa av de kontakter du har, med utomhushäng och så <3


Svar: Oförmåga i gräl har de flesta av oss, mer eller mindre.. man man brukar lära sig med åren... kram :)
Esmaralda

42 Carolina :

skriven

Kommer min soulmate vara svensk eller kommer han ifrån ett annat land, ser du nån varning för mig?

43 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du någon ny flört eller kärlek eller något hända som är påväg/ på ingång? Eller ser det neutralt och segt ut?
Kram

44 Mi:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser du någon chans att M får upp ögonen och intresse för mig? Och att det kan utvecklas något?

Eller ser det ut som att det blir seriöst med hans nuvarande flört som han nyss börjat träffa?

Vi känner inte varandra heller men tycker han verkade gullig bara
Tror du det finns en chans mellan oss?Kram

45 Hm:

skriven

Hej Esmaralda

Har han känslor för mig? Funderar han på om vi ska bli tillsammans?
Eller har han ej de tankarna
Kram

46 Anonym:

skriven

Kommer riksfärdtjänsten bli beviljad till nyår?
Håller tummarna.

47 Eva:

skriven

Jag och min man har grälat, och skrikit och kallat varandra grejer. MEN...eftersom vi avgudar varandra och nästan alltid somnar sams så ser vi inget konstigt i det. Vi har varit gifta i 42 år och i början på äktenskapet med 3 svinjobbiga :))))) ungar så blev det mycket tjafs och irritation. Tror dock inte våra ungar tagit skada av det, utan tvärtom....dom ser att efter ett tag är föräldrarna sams igen. Världen gick inte under:))Vi har heller aldrig behövt parterapi eller nån psykolog eftersom vi säger vad vi tycker. Ingen går undan utan raka rör.Nu med vuxna barn, så har vi det bättre än någonsin.Fattar inte folk som är rädda för att bråka?Palla att hålla käften om man tycker något är fel eller man blir irriterad.
En annan grej, maken sov på nedervåningen i natt. Han vaknar av att "någon" plingar på vår gitarr som vi har i vårt musikrum. Han blev sjukt rädd:))Alla musikinstrument som finns i detta rum har vi fått av min pappa som dog i mars.Var det farsan som plingade? Jag blev i alla fall irriterad, om man vill säga hej, gör inte det kl 2 på natten. Så jag skällde högt på honom i köket på morgonen när maken berättat vad han hört.( Ha ha skäller och bråkar med spöken,jag har ingen konflikträdsla alls:))))Frågan är:Var det min pappa (som var världens bästa pappa) eller var det någon annan? Vill inte skälla på pappa om det inte var han:)))

Svar: Jag tror absolut det var din pappa.. fast någon koll på tiden har han inte utan ville bara skoja lite i all välmening :) Kram :)
Esmaralda

48 Browallia :

skriven

Vilka hjältar ni familjeterapeuter är. Jag har gått i familjeterapi i två olika omgångar. Dels tillsammans med sonen och sonens pappa i samband med en mycket infekterad vårdnadstvist och senare även med min syster och våra föräldrar. Jag beundrar terapeuternas tålamod och sättet de hanterade alla upprörda känslor i rummet, framför allt hur de bemötte min narcissistiska mamma med den gigantiska "offerkoftan" på sig. Det var då mitt intresse för beteenden och bemötande väcktes.

Jag är ännu inte redo att möta mannen som ska bli min livskamrat i framtiden men är så klart nyfiken på honom, bor han här i stan eller längre bort?

Kul att du gillade klippet med de korkade norrmännen 😂😂
Kram Browallia

49 Bella:

skriven

Åh tack Ez för svar!! 🤗 Kommer det gå bra för oss att ha en liten katt hos oss då? ❤️ Vi bor ju inte ihop än men funderar på det🤗

50 Lilla gumman👵:

skriven

Hej Es

Vem är min soulmate och hur kommer vi mötas?
Kram

51 Anki:

skriven

Moi Helena Ir 23 <3
KRAM Halata Anki ;-)


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: