Influencers och deras inkomster....

En liten tjej som går i ettan fick frågan om vad han  ville ”bli” när hon blir stor. Svaret kom rappt och säkert: Influencer.

 En annan siktade högt som barn  när man ville bli flygvärdinna !😳

En influencer är kort och gott ett reklamjobb.

Man har samarbete med olika  företag eller organisationer som man gör reklam för. Det är inte så som många tror att influencern för saker hemskickade som de sen ska lägga upp en bild på – nej, det handlar om ett strikt avtal.

 

En av de största är Linn Löwes.

. Hon överlevde cancer och är nu en fitnessprofil som lägger upp bilder på sig själv när hon tränar. Följarna får träningstips. Hon lägger även upp för- och efterbilder på andra som köpt hennes kost- och träningsplan.

 

Sen har vi wisslaren, en manlig  influencer.

Han har  1,1 miljoner följare. Han är den före detta kyrkogårdsvaktmästaren som idag lever på att lägga upp vackra naturbilder från resor. Han har skrivit en bok, Instagram changed my life.

  • Följare: 1,1 miljoner
  • Engagemang: 3,80 procent
  • Kommentarer i snitt: 773 stycken

 

Anna Nyström sitter trots sitt doldisskap på en ohotad förstaplats. Hon lägger främst upp bilder på sig själv i olika situationer. Dock har det ifrågasatts om hennes följare är äkta – och tillochmed om hon själv finns på riktigt!

  • Följare: 8,5 miljoner
  • Engagemang: 3,80 procent
  • Kommentarer: 1 711

Vad tjänar då en influencer ?

Det beror lite på  vilken typ av kampanj det gäller. Marknadsföringssyftet och om handlar om en exklusivitet för en viss kategori

 

 

 

 

– Om du har mellan 100 000-150 000 följare så får du ungefär 100 000 kronor för en bild och en story på Instagram. Men den prislappen kan vara högre, säger Anna Bergman kreatör på PR-byrån VASS Productions, till Nyheter24.

Och när det gäller profiler som har runt en miljon följare så håvar de in ännu mer stålar.

– Har du en miljon följare så får du ett arvode på cirka 250 000 kronor per inlägg, men det kan sträcka sig uppåt, säger Bergma

En kan ju begripa  varför barnen idag vill bli influencers !!

Jag har inget instagram utan  bara den här bloggen och är ingen influcener…men det är jag fullständigt nöjd med !

Skulle aldrig byta ut goaste bloggfamiljen mot en massa reklambilder och tjafs !

Kram & kärlek💖

1 Skorpan:

skriven

Ja det är väl vad barnen av idag vill bli ;). O visst förtjänar dom, men jag undrar hur fort dom sen kan falla bort ur rullorna om de gör nåt misstag... Men ja, fint att alla kan syssla med det dom vill ;).

O nog är du en influencer Es, på ett annat sätt dock, ett bra sätt. Det är nio år sen jag hittade dig o din blogg, jag ställde en fråga o fick genast ett svar :)! Efter det har jag hängt med så gott som varje dag. Minns t om vad du svarade mig o det är nog konstigt, dåligt minne som jag har ;). Det svaret var början på en process som jag hade tänkt på i många år... Så tack för att du finns Es, influencer eller inte!

Fredag o distansdag. Bästa stället att vara på är nog hemma i dessa tider med stigande smitta. Inget händer ju precis då man är hemma, eller ser du prinsen min komma o hämta mig hemifrån Es ;)? Kanske han bor nånstans nära iaf...

Näe, det där tror jag ju inte alls på, men det är ju gratis att drömma. O fredag är det också.
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Och tack för att du finns Skorpan :) Prinsen kommer men riktigt så romantiskt att han kommer på en vit springare och hämtar dej, nej, inte riktigt men fint kommer det bli i alla fall... kram :)
Esmaralda

2 AnnaK:

skriven

Kanske det man skulle satsa på då 😂 Inte för att jag tror jag skulle få alltför många följare hur jag än försökte. Men mer pengar hade jag behövt. Några tusen till i månaden iaf så man gick lite mer än runt bara.

Drömde inatt att någon ringde från triss och så att jag var miljonär. Ingen sanndröm det gissar jag...

Kram 🤗

3 Pia1:

skriven

Tack för klargörande, äntligen kan jag sluta fundera på hur de orkar sminka sig dagarna i ända och visa sig lyriska över nån liten förpackning med skit 😂
(Kanske lite bitter över att jag varken kan eller vill sminka mig.)

Nytt försök med den nya röntgen idag!
Hoppas på en karriär som vård-influenser istället, det blir faktiskt andra gången man testar helt nytt sätt i Sverige att undersöka på mig, den förra valde jag inte själv men den gav träff.
Hoppas på resultat idag också 🙏

Svar: Vårdinfluencer hade väl varit något att satsa på !! På riktigt !! Kram :)
Esmaralda

4 Läroliv:

skriven

Så tacksam att få vara med i bloggfamiljen. Det är oumbärligt.

Har en fråga om ok. Egentligen oviktig, men måste fråga ändå. Du skrev om Karma en gång och att den bara blir av när man är här på jorden. Det här hände för många år sedan när vi var unga. En kusin till mig, mycket vacker, framgångsrik med bra lön, sportbil mm., hänsynslös och mycket självisk när det gäller andra, såg ner på andra inklusive mig, som var - är inget i hennes ögon, kom förbi hem en gång i syfte att förstöra mitt äktenskap bara av den anledningen att jag fått man och barn före henne, vilket störde henne kollosalt. Jag satte stopp för den möjligheten som hon tänkt sig. För några år sedan hörde jag av en släkting att hennes enda älskade barnbarn var allvarligt sjuk (cancer). Kan inte låta bli att undra om det var hennes karma. Den brukar ju ta där det känns som mest.
Undrar om du kan se något om detta.

Kram

Svar: Man kan inte utesluta att karma är inblandat...karma kan vara väldigt elakt men å andra sidan ska man inte tro att alla sjukdomar har med karma att göra för så är det inte, kram :)
Esmaralda

5 Rebecca:

skriven

Skulle min idé om instagram inriktat på andlighet och spiritualitet kunna bli bra? Jag har konceptet i huvudet..måste bara börja :) Vill främst knyta nya kontakter som har samma intresse som mig, bara en bonus om det skulle kunna bli nått mer.

Svar: Jamen börja du, och gör det främst för att du vill, kram :)
Esmaralda

6 W:

skriven

Jösses att man kan tjäna så mycket pengar på, vanligtvis, skit, när andra kämpar på sina vanliga arbeten, oavsett om det är akademiska eller inte.

Nu i dessa tider tänker jag mest på de som jobbar inom vården och deras usla löner. Ja, inte läkarna då men de övriga och läkarna kämpar tappert de också med groteskt långa arbetspass utan sömn och något ätbart på stående fot.

På något vis är influensers en konstgjord värld även om jag inte missunnar Bianca att vara ekonomiskt oberoende redan i 25-årsåldern.

Nu är det fredag!

Kram

7 anonymis:

skriven

hej, kan jag tänkas behöva medicinering för att få igång ägglossningen = bli gravid? eller sker det naturligt?

8 EPM :

skriven

Lite skrämmande egentligen.
Dock kul om man blir influencer på det man gillar att göra som wisslaren(fotografen).
Kan tipsa om ett kul konto på Instagram "influencers in the wild"
folk som smygfilmat när influencers ska ta sina coola bilder i diverse miljöer 😂

Jag kommer att lägga ner allt jobbigt jag och A haft senaste halvåret i en säck nu och kasta bort skiten. Inte glömma men inte längre ha det hos mig.

Kram

Svar: Jamen det var ju lite kul :) Kram :)
Esmaralda

9 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Förlåt men jag kan tycka att något är riktigt jäkligt åt helsike i vårt samhälle då en influencer kan tjäna sådana summor, medan sjukskötare och andra som räddar liv har usla löner. Åtminstone i Finland. Visar bara hur snedvridet vårt samhälle kan vara.

Jag har blivit spådd att min dotter en dag kommer att bli berömd. Kommer jag också en dag att bli välkänd?

Kram

Svar: Något kändisskap för dig ser jag inte, men jag kan ju ha fel, kram :)
Esmaralda

10 LottaS:

skriven

Till Björk: det är lurendrejeri, ett försök till utpressning som många fått.
Åh Es, vi har det så svårt, vad ska vi göra då ingen kan hjälpa på riktigt?

11 Lotta:

skriven

Ja, herregud vad de tjänar mycket pengar. Lite för mycket nästan kan man tycka, fast de säljer ju sig själva på något sätt och det kan man ju ha åsikter om. Att vara en reklampelare liksom....hmmm.

Ser du om min ekonomi snart blir bättre? Då orolig nu.

Ha en fin dag
Kram L

Svar: Ekonomin kommer bli bättre men än kan de dröja lite, kram :)
Esmaralda

12 Ett gammalt möte:

skriven

Åh jo, en andlig influencer för mig är du allt! 😜

Fundering! För ett par år sedan när jag pluggade uppe i norr gjorde jag ett speciellt möte. En främmande man som jag såg vid alla möjliga tillfällen vars aura liksom lös upp ett helt rum. Attraktionen och dragningen var stark, och jag tror ömsesidig. Vad var detta, gammalt liv, samma själsgrupp, ren attraktion? Kändes djupare än så.

Kramis 💕

Svar: Du och denne man har ett förflutet tillsammans.. ni var viktiga för varann och i Alltet är ni så goda och nära vänner, kram :)
Esmaralda

13 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Det var skönt att höra att vi duger ;-)haha Men du är värd miljoners miljoner för oss !

Sol och lite frost äntligen lite renare hundar !
Sopkörningen uteblev då bilen inte startar...men det är nog bara batteriet .

Ha en trevlig Fredag med mamma din <3

Kram Anki med flock

Svar: Tack.. o nu rodnar jag nästan lite !! Ja idag blir det spabad som vanligt men först glögg och lussekatter :) Ha du också en fin fredag, kram :)
Esmaralda

14 Linda:

skriven

Trots att influencer låter som ett ganska trevligt jobb på ett sätt, så vete sjutton om någon skulle vara tillräckligt intresserad av mitt liv för att det skulle gå vägen ändå :) Det händer inte direkt jättemycket här för tillfället kan jag säga :) Men att på något sätt jobba med sociala medier och dylikt är väl lite av ett drömyrke, fast kanske jag skulle göra mig bäst "bakom" scen, alternativt jobba med ett företags sociala profilering.

Fredag igen, denna helg åker allt julpynt fram!

Ha en fin dag alla fina!






15 <3:

skriven

Godmorgon Es, det är bra det att du inte kör reklam på din blogg.

Mycket känslor nu och det känns bra och det går framåt. Tror verkligen att jag och A hör ihop. Så mycket små tecken med låtar, händelser och historian vi har.
Blombudet var från honom 🙏❣🌺
Har jag och A haft ett tidigare liv tillsammans?
Älskar han mig ?
Kram

16 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag har en elev som ska bli känd YouTubeer när han blir stor 🙈

Gud vad skönt att det är fredag idag! Mina planer i helgen är bara städa och ta det lugnt. Inatt drömde jag att jag fick min dator tillbaka.. Tror faktiskt det är en speciell elev som tagit den och gömt den...

Fick veta att julen blir inställd pga att min morbror är såå rädd för att bli smittad och att någon av oss ska bli smittade och stryka med.. Men ja det är väl så det blir i år.

Idag är det fredag och jag ska byta mina däck...

Dags för jobb

Kan jag ansöka om min lärarlegitimation innan jul?

Kram

Svar: *Ändå klokt av morbror kan jag tycka.. o julen kommer ju oavsett och blir annorlunda för de flesta av oss... men kan bli bra i alla fall.... kram :)
Esmaralda

17 kattflickan:

skriven

Hej E,

Är så orolig för jul - det är min gamla mamma och min bror. Frågan är om min dotter kan komma hem och det är riskfritt? Har bett henne hålla sig ifrån folk en vecka före jul ialla fall.

Går det bra att hon kommer? Kan vi ses?

Kram och ha en fin första advent!

Svar: Det kan jag inte svara på, ni får själva fatta beslutet men var försiktiga... kram :)
Esmaralda

18 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️

Nej nej nåt influencersjobb är inget för mej heller! Tänker på Bianca ingrosso, hon tjänar nog en del både på instagram och genom tv-programmet, hårt arbete och god inkomst och det syns i hennes ansikte, hon börjar se onaturlig ut!
För mej duger det bra där jag är idag, visst önskar man sej högre inkomst men jag trivs gott med arbetet. Idag har jag day off, så skönt med långhelg men som vanligt så vaknar jag med huvudvärk!! Slår aldrig fel, tur det går att bota med kaffe!! Kan det bli nåt trevligt sällskap i helgen tro med min vän? hoppas han vill ses?
Du får ha en skön dag, hälsa mamsen o puss på mg-nosen💗

Svar: Ja herregud att välja vara så utsatt som Bianca är.. fast hon är van naturligtvis, kändisbarn som hon är.. men det är nog inte alltid roligt. Ja, det ser ut som om du får lite sällskap i helgen, kram :)
Esmaralda

19 Fjäril:

skriven

Hej,
Ser det bra ut att skicka detta och handla därefter? Han kanske får problem, men har nog haft möjlighet och tid att reda upp sin situation vid dethär laget.
Kram

20 2020:

skriven

Ser du något ånger från hans sida nu Såhär i efterhand? Känner han att beslutet han tog då är rätt idag?

Kram

Svar: Aningen ånger men inte fullt ut, kram :)
Esmaralda

21 blaebaer:

skriven

Är min fjäril aktiv än eller har hon blivit trött? Är hon nöjd med sin tillvaro eller hade hon kanske velat att jag gjorde något mer/annorlunda?
*
Ha en så go fredag nu och en mysig helg, kramar till dom som vill och en varm handhälsning till andra som föredrar lite mer avstånd, må väl och ha det gott ✨

Svar: Strö några korn salt på henne och låt henne ligga en timme..... ha du också en fin fredag, kram :)
Esmaralda

22 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer jag inte lika nervös i kväll när jag ska sova och imorgon på under dag kommer det var bra?

Ha det bra

23 Misstjejen:

skriven

Hej

Imorgon har jag aldrig uppleva tidigare. Kommer det var annan stämningen än den vanligt sätta?

Hoppas bara om vi vet vad vi gör ändå...

Lite som.... kan det vara så?

Ha det bra

Svar: Ta det som det kommer bara och det blir bra, kram :)
Esmaralda

24 EPM :

skriven

Lite skrämmande egentligen.
Dock kul om man blir influencer på det man gillar att göra som wisslaren(fotografen).
Kan tipsa om ett kul konto på Instagram "influencers in the wild"
folk som smygfilmat när influencers ska ta sina coola bilder i diverse miljöer 😂

Jag kommer att lägga ner allt jobbigt jag och A haft senaste halvåret i en säck nu och kasta bort skiten. Inte glömma men inte längre ha det hos mig.

Kram

25 C:

skriven

Godmorgon!
Och det är vi tacksamma för att det finns ett nonstop och inte massa "reklamavbrott" i denna blogg! <3
Reklam får vi till oss hela tiden och det är ju skönt att få en paus.
En influencer lade ut en video om de samarbeten hon ångrade. När hon hade räknat upp några och gett förklaringar på dessa så slog det mig att när man låter spontaniteten ta över, hoppa på tåget utan att göra en egen marknadsundersökning om varan/tjänsten så kan det bli så farligt att intentionerna kan bli fina men resultaten förödande.
Vad borde de frågorna vara som man ställer sig själv innan man säger ja till att marknadsföra?
Borde vara tre frågor:
1. Vad är syftet?
2. Vad är det egentliga avtalet?
3. Behöver omvärlden detta?

Dags för helg snart, betar av mina uppgifter för dagen och snart hämta bilen som fått ny vindruta <3

Kram på er alla och trevlig helg!

26 Mikael:

skriven

Man ska ju trivas med det man gör, när man är ung har man tid göra en massa onödiga saker, vare sig man trivs med det eller inte :)


Är ju bra det finns nya sätt att verka i livet, det där var ju ”bra” influencers, polisen säger att unga idag har kriminella som förebilder, men det BEHÖVER inte vara en släkting som är förebild, lär ju bli rätt många skjutningar och bomber och våld framöver, när de ska vara som sina förebilder, blir ett nytt Sverige helt enkelt.

Covid är kanske rätt olika på olika ställen i landet, rätt skönt slippa se en massa munskydd, det känns mer normalt och sunt då, och inte en värld i kaos :)

Kram
Mikael

27 Fk:

skriven

Hej

kommer hon ångra sitt beetende?

28 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Ja det Kanske vore något för min dotter Som bor i Stockholm och är arbetslös för närvarande ser du något jobb för henne ? Hon börjar bli ganska trött på det! Kram 😃🤗☀️

Svar: Ja fortsätter hon söka allt så kommer jobb och det bör inte dröja så länge.. kram :)
Esmaralda

29 Mikael:

skriven

En ung som influencer som riskerar livet i nya Sverige

Det kostar att stå upp mot det somaliska patriarkatet i Sverige, Nasteho Mohamed har gjort sig fri från klanförtrycket

https://www.dn.se/ledare/lisa-magnusson-det-kostar-att-sta-upp-mot-det-somaliska-patriarkatet-i-sverige/

Kram
Mikael











30 Anonym:

skriven

Kommer riksfärdtjänsten i nyår bli beviljad ?

31 Annelie:

skriven

Ganska galet egentligen! Men tiderna förändras.
Men jag är tacksam att du har din blogg enbart, jag är inte heller så intresserad av att synas och sånt. Jag har Instagram dock men inte Facebook! och ingen blogg =)

Här vaknade man upp till frost och kallt, och solen skiner, så är väldigt vackert ute.

Har jag någon chans på jobbet på museumet? Funderar på att söka men vet inte riktigt... Man måste jobba kvällar och helger ibland. Men kanske ordnar sig.

Trevlig fredag!
Ska plugga hela dagen...

Kram!

Svar: Chansen till just det jobbet är runt 30 % och känns det ok ska du söka ! Kram :)
Esmaralda

32 Skorpan:

skriven

Nu stiger antalet smittade, som man vet om drastiskt. Räcker det mera om en är försiktig ens Es? Bill ju inte åka på denna sjuka, huga.
Sköt om er alla!
Kram Skorpan

Svar: Ja håll avstånd till typ alla och du klarar dig, kram :)
Esmaralda

33 Lina:

skriven

Hej 😊

Den kontakten jag tog igår, kommer den hjälpa mig att gå vidare eller har jag grävt mig en djupare grop åt mig själv?

Ha en underbar fredag ❤

34 Fjäril:

skriven

Hej,
finns risk att han kommer att förstöra nånting här eller göra nåt annat dumt mot mig?
Kram

35 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ja jag finns även om jag ofta känner mig osedd ;).
Kanske karln har en vit bil då ;D, om han inte har en häst...
Ska försöka hålla avstånd.
Kram Skorpan

36 Michaela:

skriven

Jo man tackar. Här håvas det in cash kan man lugnt säga! Har också träffat på unga som vill "bli detta" Själv hade jag aldrig velat. Och gud så tur att du vill ha kvar oss Es :)

Hur blir det ikväll med middag och bad när mamsen ska kolla på säsongens sista Glamour? Nattsudd säkert till morgontimmarna då hon åker i morgon :)

Första dagen med frost! Hurraaaaaa! Till advent dessutom :) Hur ser min jul/nyår ut att bli? Något "Christmas miracle"? Älskar den frasen :)

Ha en goo fredag!
Kram och stora blöta pussar till Mg!

37 anonymis:

skriven

hej, kan jag tänkas behöva medicinering för att få igång ägglossningen = bli gravid? eller sker det naturligt?

Svar: Konsultera din gynekolog så du får bästa förutsättningar, kram :)
Esmaralda

38 Bbv:

skriven

Hej!!
Ser du mig och R träffas i verklighet igen? Kram, ha fin fredag

39 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar och nejdå tror inte att all sjukdom är karma, bara en liten "knivsudd" av allt och tur är väl det, och för de människor som är det där riktigt riktigt....., vill inte uttala ordet.

Kram

40 Mig:

skriven

Hej Esmaralda
Närmar det sig att jag ska träffa någon? Eller dröjer det innan jag gör det?
Kram

41 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Ja det Kanske vore något för min dotter Som bor i Stockholm och är arbetslös för närvarande ser du något jobb för henne ? Hon börjar bli ganska trött på det! Kram 😃🤗☀️

42 M:

skriven

Hej Esmaralda

Är han helt opålitlig eller?
Tycker han att jag är lättlurad?
Kram

43 Camilla:

skriven

Ja herregud vilket "jobb" säger jag. Mest trams i mina ögon. Du är den riktiga influencern Es! Bättre kan det inte bli och du är älskad av många❤️

Tack för svar igår. Får hoppas att sonen börjar må bättre!

Kort och gott: Glömd eller saknad?

Ha en bra sista dag med din mamma nu och mys massor. Antar att hon kommer till julen igen🙂 Kram

44 Pripps:

skriven

Hej måste ev köra långt idag, 4 timmar, ser du nån varning för mej?

Svar: Nej jag ser ingen varning, kram :)
Esmaralda

45 Pia1:

skriven

Herregud jag bad fjäril imorse om besked... Vill veta om jag står själv eller om han kommer jobba kvar...
Så ringde han nyss 😱
Han kommer BO kvar men i stort ny arbetsplats.
Mina frågor ville egentligen säga "jag kommer sakna dig" men kanske han förstod det när han sade att vi ses säkert????

46 AnnaK:

skriven

Drömde att jag vann på triss så jag blev tvungen att köpa en lott idag men ingen vinst!

En miljon skulle läsa många av mina problem och jag skulle kunna fixa i stugan....tänk om man fick vinna 😀 Verkar jag ha nån vinstchans alls här i livet? Varför ska pengar alltid vara ett problem? Är det för att jag ser det som ett problem? Attraktionslagen och så tänker jag.

Kram 🤗

47 Lenafena :

skriven

Att visa upp sig för betalning på insta.....höga arvoden och ändå klagar dom som är välavlönade för utsatthet! Men grejen är ju att dom säljer sig själva! Likt Narcissus är dom förälskade i sin egen spegelbild. Vilka puckon rent ut sagt. Men trenden med influencers är övergående...analytiker som pratar om framtiden är säkra på det... att något är ÄKTA kommer att gälla. Och mer fake än influencers är svårt att hitta! Häxan som lurade min man har förresten fått ett ytterligare välavlönat jobb.... jag funderar på hennes karma...luras och bedra och lönas rikligt för det....hon borde själv få känna av sin egen toxicitet tycker jag nog!

Svar: Karma kommer på ett eller annat sätt ! Kram :)
Esmaralda

48 Kikki:

skriven

Wow! vilka pengar de tjänar dessa influencers...

49 Michaela:

skriven

Glömde! Es, du är den bästa "influencern" av dom alla. Ett stort hjärta och en skarp hjärna. Vi är många som älskar dig och TACK för att Du finns!❤

4 dagar men inget svar än. Vågar människa inte :) Lite blygt kanske för vet att han alltid blivit väldigt berörd/påverkad och haft respekt för mig. Vem vet ... kanske är så fortfarande :)

Kram igen!

Svar: Tusen tack :) Ja, han känner nog lite så fortfarande, kram :)
Esmaralda

50 Tess:

skriven

Jag förstår inte varför så många följer dessa konton som gör så mycket reklam. Det känns mer som att följa en reklampelare än en människa (ja, jag testade med några ett tag). Deras egna åsikter försvinner oftast för de måste göra "bra" reklam för de företag de ingått avtal med. Så personligen föredrar jag ändå "amatörinfluencers". Folk som säger det de tycker.

51 SusanneAmalia :

skriven

God fredag..
Nu kan jag se lite bättre..

Prövar med att skriva..
Influencer ja jo så är det med utveckling.

Själv gillar jag hantverk.. Alla är vi olika..

I kväll ska jag äta mat och jag bestämmer menyn..

Ost och charkbricka med gudomligt goda pajer..

Använd små kakformar av metall.
Pajskal
50gr smör
2dl mjöl
1krm salt
2krm ätika1msk vatten

Knåda samman allt
Glr 18st funda bollar låt bollarba vila i 15minuter. Smörj formarna.
Tryck ut degen i formarna
Nagga med tandpetare
Låt vila kallt i 5 minuer.
Förgrädda i 200g i 5 minuer.
Platta upp degen i formarna om den glider ner.

Fyllning
100gr rivost
59gr färskost
1 msk hackad gräslök
1 ägg svartpeppar

Grädda i ugnenbi 200gr i 15 minter..

Detta är så gott och roligt att ha på en charkbricka..

Oliver ostar luftorkad skinka fänkålssalami hallon mango och små pajer..

Ett gott rött vin och kvällen är räddad..
Hey Malbeck {Argentina} blir det här.. 💕

Jag gör mina pajer på glurenfritt mjöl.. Men receptet är skriver till vanligt..

Ta hand om er alla och jag önskar er en underbar kväll..

Stor kram.. 💕


Svar: Så himla gott !! Det blir en lyxig matkväll för dig !! Jag tar till mig av recepten och säger tusen tack.. här har mamma önskat Jansson och Jansson blir det, med ägg o sallad, mörkt bröd o lagrad ost.. därtill nubbe och en öl :) Kram
Esmaralda

52 Mercan :

skriven

Esmaralda jag är pensionerad av psykos, kommer jag att vara permanent 🙂

Svar: Nej , när du mår bättre och kommer i form ordentligt så kommer du att ha en syssla som du trivs med, kram :)
Esmaralda

53 Boudica:

skriven

Jag som undrat hur de som kör hemdesign och sånt har haft råd med att köpa saker för varje inlägg XD
Influensers är inget jag följer, har inte instagram heller.

Själv ville man bli groupie när man blir stor! Ja, då visste man ju inte om vissa delar utav det ;)
Nja inget jag riktigt följt nu i vuxen ålder! Men någon man att utöva med skulle inte skada! ;D

Fick en upphittad (i alla fall enligt honom) reflex i form av en kollega, kändes som omtanke och att jag får någon som vakar över mig som en ängel.
Men denna reflex är verkligen flyktig! Den har försökt fly från mig flera gånger under denna korta tid jag har haft den.
Och det får mig att fundera, om den försöker varna mig för något, eller har jag misstolkat och den vill bara inte vara med mig? ;)

KRAM! Ha en härlig helg nu :)

Svar: Ja, den vill kanske hem igen.. men det blir ju svårt :) Jag ser ingen varning, kram :)
Esmaralda

54 Lilla mee :

skriven

Hej Es

Ser du något spännande som händer mig i slutet av året?
Kram

55 Skorpan:

skriven

Oj så kollegan jagade upp sig idag. Svarade inget gällande den saken, orsakade det månne irritation? Vet inte alltid var jag står på denna arbetsplats? Förutom korkad blondin kanske ;).
Kram Skorpan

56 Bella:

skriven

God eftermiddag 😊❤️ du skrev ju häromdagen att vi absolut kommer att hitta en liten kattunge/katt tillsammans snart.. tror du de kommer gå bra för oss när vi äntligen kan bo tillsammans? ❤️

Ha en fin fredag.
Kram

57 Jossan :

skriven

Jo då L var kall som fan.. vad tror han att jag skulle vänta på honom för alltid?

Fick precis tillbaka min tenta och den var underkänd.. såklart...

Kommer jag klara NO tentan den 16/1?

Kram

58 Mercan :

skriven

Tack så mycket Esmaralda 🙂

59 Misstjejen:

skriven

Hej

En fråga så kan du tänker dig att jag kan ser hur många antal ska hon skaffa av rosor. Antal av den siffror så det avslöjar väl?

Jag vet att jag är för smart mot henne...

Antal avslöjar henne?

Ha det bra

60 Zuzeee:

skriven

Hej

Mina föräldrar bråkat rejält o pratar inte med varandra nu andra dagen... kommer dom o skilja sig ? Låter lite så på min mamma :/

Kram

61 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jaha, okej. Tänkte då du spått i seanser att jag en dag kommer att bli riktigt välkänd, därav min fråga. Kanske jag gjort något beslut i livet som ändrat det, att det inte blir så.
Aldrig haft någon önskan om att bli välkänd, var bara nyfiken om det fortfarande stämde.

Kram

62 Misstjejen:

skriven

Hej

När jag var i toaletten och såg en snabbis syn från framtiden. Det var rosa och orange färg av tandborsten på min gula mugg.

Undra om det är på riktigt att det ska händer med att B kvinna var hos mig på en natten.

Något gång i framtiden?

Ha det bra

63 Ankan💰:

skriven

Hej Es

Ser du någon ekonomisk vinst för mig detta året?
Kram

64 ullie:

skriven

ja det är ju ändå en minsta mini influenser men ja lite små jobb bara sådär

följer en på youtubare som oxå känar sådär 30 000 var månad minst o då är hon inte jätte stor men så fint o gillar att slö kolla

gemma louice miles två inst konto oxå
såklart hade varit bra o tjäna dessa summor men ja mitt är på skoj o dryga ut
kramar o fin lördag till dej

65 Tinna:

skriven

Jag har tappat bort två guldringar. En med tre stenar, två vita och en röd och en mindre bismarkring. Det är längesedan de försvann men jag kan inte sluta tänka dem
Den första med stenar fick jag av min morfar när jag var 16 år
Hoppas på svar.

66 M:

skriven

Hej Esmaralda

Är han helt opålitlig eller?
Tycker han att jag är lättlurad?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: