När man är förtappad....

Sonen har fått corona.. men är inte väldigt sjuk tack & lov .....och vi har vänner och bekanta som drabbats..någon är allvarligt  sjuk och någon mindre allvarligt.

Sonen är nog mest sur och irriterad eftersom han skulle vara på brandmansskolas internat nu i veckan.

Mamma kommer inte förrän till helgen.. utifall jag eller maken skulle ha smittats av sonen men den risken är mikroskopisk.

Själv har jag sovit dåligt sista dagarna och att sova dåligt är något som jag tycker väldigt illa om.

 

Som barn hade jag perioder när jag inte kunde somna och var uppe och stökade mitt i natten… sen som vuxen blev det bättre… för  jag kunde jobba natt.. jag kunde anpassa mig efter min inbyggda klocka som säger att man SKA sova länge om morgonen och leva livet  sent om kvällar och nätter !

Jag hade en gång en svärmor som tyckte jag var världens lataste eftersom jag sov till kl 10 varje  dag…  när jag jobbade mina timmar i veckan men som frilansande journalist  bestämde jag tiderna själv.

 

Bara lata människor sover länge, tyckte kärringen och det spelade ingen roll att jag påpekade att när du lägger dej klockan 22 då börjar jag städa klädkammaren eller sitter och jobbar inför deadline till klockan 3 … men det gick aldrig hem.

Är man inte uppe med tuppen är man förtappad.

Tack och lov att den damen  är ute ur bilden sen länge.

 

 

 

 

Allmänt stör jag mig på människor  som anser att deras egen modell är den enda rätta … och som inte begriper att i somligt finns varken rätt eller fel.

Och det kan gälla vad som helst.

Oavsett om jag kliver upp kl 6 eller 10  så är det en snabb dusch, på med kläder och en balja snabbaffe som jag dricker framför datorn när jag går igenom jobbemail.

Jag bränner ingen tid på att läsa morgontidning eller äta frukost, fast jag vet att jag borde, i alla fall äta frukost. Det är pang på jobbet bara !

Mina klienter träffar jag ofta om kvällarna, vilket de tycker är bra för då behöver de ju inte ta ledigt från jobb för att träffa mig.  Det blir winwin.

Jag vill slå fast att inget är bättre än det andra…

....huvudsaken man gör det man ska och sen ska man finna frid i att få göra det helt på sitt eget sätt. Amen !

 

 

Så är det ny vecka – allt kan hända så var redo !

Kram & kärlek och ta hand om er💖

 

 

 

 

 

1 Hemliga H:

skriven

Hej Esmaralda! Jag har nyligen brutit kontakt med en väldigt nära vän till mig jag kände mig väldigt förvirrad just då och tyckte att det var rätt beslut för mig att tappa kontakten med honom. efter det har jag inte kunnat vara hemma jag har sysselsatt mig och varit hos familjen och vänner. Men har tänkt på honom varje dag. Jag kan verkligen inte höra av mig efter allt jag har sagt till honom och svor på att jag aldrig skulle höra av mig. Jag tänker på honom varje dag men dom har senaste dagarna så har jag känt extra mycket och det gör nästan ont. Jag har aldrig känt att jag har en sån connection med någon spirtuell med en person, jag och han klickade på alla sätt fanns bara anledningar som gjorde mig förvirrad och att ta ett steg tillbaka. Min fråga är ser du att vi kommer att prata igen kommer han att höra av sig? Vet inte varför jag går runt och hoppas på det här men jag känner att jag har förlorat något som betyder väldigt mycket för mig.... Kram

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Just nu så känns min kärlek ännu mer starkare än under dessa veckor. Kan det hållas sig tills nästa gång jag träffas B kvinna?

Vet inte varför fick jag den starkare kärlek... stämmer väl bra att det är sammanlänkade?

Ha det bra

Svar: Försök tolka B .. lätt att övertolka... ta det som det är.... kram :)
Esmaralda

3 Misstjejen:

skriven

Hej

Om jag har kärlek som stannar hos mig så gör det ännu mer starkare i våra relation?

Jag har förstår ju hon sänder det till mig och ju stämmer. På något sätta ju det är tillbaka...

Ha det bra

4 EPM :

skriven

Morning!
Jag håller helt med!

Sova ut ska man..! Det är skönt att båda mina barn ärvt denna inställning.
Hoppas sonen har en mild variant och att ni övriga klarat er🙏🏽

Jag är väldigt trött på det här gipset nu, oerhört trött.
Åker av på onsdag.

Ha en fin dag alla

Kram

5 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Finns det något hopp för mig att träffa nån romans snart?

Sommaren 2019 spådde du att jag skulle möta en romans, men inget hände, inte heller hösten 2019, vintern 2019/2020 eller våren el sommaren 2020. Nu är det snart jul och jag har fortfarande inte träffat på någon romans. Har ALDRIG gått så lång tid emellan. Vad kan det bero på?

Obs nu menar jag inte stora kärleken utan bara en spännande, pirrig, mysig fling. Som varar typ längre än nån vecka....

Kram

Svar: Jag begriper inte heller varför det dröjt men ser fortfarande en kärlek för dig... dock en bit fram i tiden.. kram :)
Esmaralda

6 Susan:

skriven

”Bara tråkiga människor briljerar på morgonen”
Tyvärr tillhör jag kategorin som somnar i soffan på kvällen o slår upp dom blå vid 5–6 tiden😱 Försöker vända på det men än så länge utan framgång, det är väl bara att acceptera att någon kvällsmänniska blir jag aldrig🤣

Kram

Svar: Ja man är ju som man är :) Kram :)
Esmaralda

7 Naturvän:

skriven

Hej!

Till Millan i gårdagens blogg, lycka till i letandet efter bostad. Kan tyvärr inte hjälpa, bor långt ifrån. Tipps förutom facebook, ringa runt till fastighetsägare och kontakta turistbyrån. De har ofta semesterbostäder som de hyr ut och kanske är ngn intresserad av att hyra ut på längre sikt.Skriv gärna o berätta hur det går.

Tråkigt för sonen att missa en del av brandkårsutbildningen, men samtidigt tur att han ej är allvarligt sjuk. Ännu är inte ngn i min familj drabbad, men vad vet man om vad komma skall. Man kan ju inte vara mer än försiktig och följa alla regler.


Nej det där med dygnsrytm är i högsta grad individuellt. I unga år var jag nattmänniska men nu vill jag upp med tuppen och få saker o ting gjorda. Speciellt på sommaren, då går jag gärna upp strax efter 5 njuter av morgonkaffet o cyklar o tar mitt morgon bad, om inte jobbet väntar förstås.

Vi har en andra lockdown hos oss, vilket känns helt rätt. I dag väntas ny info från regeringen i den här frågan.

Passar på att lägga upp strategi o löparpass inför kommande lopp, när nu de kommer igång? Löper över milen nu och det gör så gott för både kropp o själ.

Kram alla och ha en fin srart på veckan!

8 MolltD:

skriven

Godmorgon
Är lycklig i min nya relation. Vi klickar på så många plan. Om detta inte är man n själsfrände, då finns dom inte.
Orolig dock att hans vuxna barn kommer förstöra. Dom har dåliga erfarenheter av en tidigare relation han hade.
Jag vågar inte släppa till 100 pga det. Är rädd om mig och vill inte trilla ner i ensamheten hål igen och vars ledsen o sårad.
Vad ser du?
Kram

9 <3:

skriven

Krya till din son.
Tror du jag har fått Covid eller är det bara vanlig förkylning ?
Gjorde Covid test förra veckan det var negativt.
Kram

10 MolltD:

skriven

Godmorgon
Är lycklig i min nya relation. Vi klickar på så många plan. Om detta inte är man n själsfrände, då finns dom inte.
Orolig dock att hans vuxna barn kommer förstöra. Dom har dåliga erfarenheter av en tidigare relation han hade.
Jag vågar inte släppa till 100 pga det. Är rädd om mig och vill inte trilla ner i ensamheten hål igen och vars ledsen o sårad.
Vad ser du?
Kram

11 C:

skriven

Godmorgon med kaffet i högst hugg!

Skönt att läsa att det är fler som har kaffebaljan bredvid sig på morgonen (eller perkulatorn hos mig igång så jag kan pytsa i undan för undan).
När jag var liten kunde jag verkligen inte förstå hur alla i hela världen kunde sova längre än 8 på morgonen. Gå upp på morgonen och hänga i vardagsrummet tills alla andra i familjen skulle bemöda sig att visa sig. Dett gällde ju självklart på helger. Då var det andra rutiner, stackars stressade föräldrar som behövde åka tidigt tidigt till jobbet och peta iväg oss till fritids som hade öppet vissa morgnar med frukost uppdukat. Det var ett sånt mysminne att jag nu kommer ihåg hur ledsen jag var att bli äldre då man inte fick vara kvar på fritids.
Morgonrutinerna har ju ändrats nu som vuxen. Och att få bestämma själv på lediga dagar vad som är rimligt att gå upp eller inte. Dock i mitt "förra liv" i storstaden försökte jag verkligen hänga med exets och dess familjs dygnsrutiner. Vara uppe till 5 på morgnarna och jag själv hade varit uppe från 8 morgonen innan? Nej tack... De kallade mig grinig och osocial...

Under hösten nu så går jag hellre upp för att möta dagsljuset än att mista några timmar av den som det är så lite av. Visserligen har det ibland byggts upp som stress, att "hinna". Men åtminstone gå upp på morgnarna, göra upp en eld/tända ljus och läsa din blogg och dricka kaffe för att starta dagen. Inte illa!

Dygnsrytmerna är ju olika för alla och det är lika bra att respektera det, dock gör det ju bra för nästintill alla att åtminstone en gång om dagen att sticka ut näsan för frisk luft.

Snart dags för lite morgonbestyr innan jakt. Intalat att jag är tidseffektiv på morgnarna så nu är det verkligen upp till bevis!

Kram och trevlig måndag

Svar: Min son älskade också fritids !! Men slutade när han var 10 år eftersom alla andra gjorde det ! Ja, alla får ha sina vanor och sina mornar precis som man vill :) Kram :)
Esmaralda

12 <3:

skriven

Man är olika. Jag mår som bäst på eftermiddagen och kvällen. Är lite som att man får en lat stämpel när man inte är uppe med tuppen och trallar.

Är min känsla rätt att moder blir som lite avundsjuk / sur när jag träffar någon ? Hon verkar inte glädjas alls åt mig att jag har A i mitt liv och vi gör saker tillsammans. Har umgåtts och gjort allt för min familj i alla år. Känt mig kvävd flera gånger.
Kram

Svar: Jag tror att mamma vill det bästa för dig och hon har svårt att se någon som " bra nog" kram :)
Esmaralda

13 lilla m:

skriven

Hej Es, möter jag någon ny om det tar slut med L?

Svar: Ja det gör du men jag ser inte när, kram :)
Esmaralda

14 Helena Ir:

skriven

Jag var rätt lik dig i min sömn och vakentid som yngre. Numera somnar jag tidigt och vaknar kring 6-7. Något jag aldrig trodde skulle hända mig..

Inatt drömde jag om E, kanske hade hon ett finger med i detta,så ytterst ovanligt att jag drömmer på det viset. Kanske för att hennes man ringde mig igår, han vill verkligen att jag kommer på begravningen, skulle betyda mycket för honom att ha mig där. Känns lite konstigt att jag har fått den betydelsen..

Jag tar till mig dina ord: Allt kan hända i denna nya vecka..något att ha i åtanke!

Kram

Svar: Ja jag tror samtalet från E:s man triggade igång din dröm... kram :)
Esmaralda

15 Ghostwriter :

skriven

Usch hoppas sonen blir frisk och att ingen smittas efter! ♥️

Jag ska göra cellprov men måste hela tiden omboka pga att jag inte kan ta mig dit. Försöker lösa det men jag bestämmer ju inte andras tider o kan inte anpassa mig hur som haver när resan kräver en hel dag.

Ser det ut att lösa sig? Behöver jag oroa mig för cellförändring



Kram

Svar: Det kommer lösa sig... kram :)
Esmaralda

16 Dejsan:

skriven

Hur gör man när maken har gått i pension och sover till halv tio varenda morgon. Själv vaknar jag vid åttatiden. Sen är det han som gör frukost enligt en tradition vi har haft på helger. Så oftast får jag inte frukost förrän vid halv 11 - 11-tiden. Jag har en liten irritation som gnager i mig.

Svar: Meningen med pensionen är ju att livet ska bli mer ens eget.. så låt honom sova och skaffa er nya frukostvanor istället ! Hör gör vi så att maken som är uppe tidigt också när det är helg, äter lite fil eller yoghurt när han vaknar och sen blir det brunch istället när jag vaknar till liv... kram :)
Esmaralda

17 Skrållann:

skriven

Hej!
Skönt att sonen är pigg även om viruset har satt sina klor i honom. Min son har distansundervisning hela denna vecka. De har haft en årskull per vecka på distans och på så sätt minimerar de antalet elever i skolan. Klokt tycker jag och undrar lite hur restriktionerna blir denna vecka....känns som de kommer dra åt dem ytterligare?!
Själv är jag lite som du. Är gärna uppe sent på kvällarna och sover till på morgnarna. Tycker man ska få välja själv och därför tror jag en nattjänst skulle passa mig. Det har jag ju för övrigt sökt en nu men inget hört ifrån🤔 Är den tillsatt?

Kram❤️

Svar: Ja, verkar inte som stor chans att du får just den tjänsten men sök vidare... kram :)
Esmaralda

18 Mimi:

skriven

Hej!

Allt kan hända men mitt problem är att ingenting händer. Så frågan är kommer det att hända något bra i mitt händelselös Liv?? Hoppas bara att jag slipper Corona. Här i min stad är det stor smittspridning just nu.

Kram

Svar: Visst kommer bra ting.. ta vara på det lilla och du bäddar fr mer positivt.... och håll dig undan Corona.. kram )
Esmaralda

19 Skorpan:

skriven

Att sova dåligt är nåt jag är väldigt bra på ;) o tycker hjärtligt illa om det gör jag också. Det som passar en passar inte en annan o det är väl dumt att lägga sig i andras göranden!? Svärmödrar, nåja... Samhället är ju uppbyggt på early bird vis o det vill bli lite tungt för mig, spec efter alla dåliga nätter. Är nog mera "sena typen", men tidiga väckningar tröttar ut o då är jag också kvällstrött. Summa sumarum, inget är bra, varken tidiga morgnar eller sena kvällar ;D. Låter ju idealiskt som du har det med dina klienter Es!

Måndag, igen, o ny vecka. Funderar på att avsluta cykelperioden men är lite fundersam hur det kommer att gå med mitt "ens få lite rörelse -projekt"? Det blir så lätt att jag inget gör för att röra på min lekamen :(. Ska bli frost till slutet av veckan också...

Hur kommer min vecka att bli, ser du nåt Es? Tolkar ditt "allt kan hända så var redo" som nåt väldigt positivt ;). O hoppas på massor av kul :D.

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja börja sluta cykla i tid så du inte överraskas av frost och halka !! Räkna inte med massor av kul just ju.. det positiva är nog mer i det lilla.. men ger bra energi i alla fall.. kram :)
Esmaralda

20 Nenna:

skriven

Hej Es,
Det är inte charmigt med människor som dömmer andra och alltid tycker dig veta rätt.

Annars känns det tungt nu i Coronatider, håll i och håll ut är väl det som gäller.

Jag längtar så mycket efter ett nytt boende men det känns hopplöst svårt att det ska dyka upp någonting lämpligt. Ser du något kring min boendesituation?

Kram 🤗

Svar: Ja, nu är det tungt o det gäller att hålla ut ! Nytt boende kommer men det kan dröja lite, kram :)
Esmaralda

21 Sessan:

skriven

Hoppas sonen tillfrisknar fort!
Håller helt o hållet med i detta med sömn!

Svar: Kram o tack :)
Esmaralda

22 Mt:

skriven

Hej!
Har gjort min sista dag på jobbet (massa folk som blev uppsagda) känns så Jobbit efter att ha jobbat där i 13år. Kommer jag nånsin få komma tillbaka dit o jobba?
Kram!

23 Lotta:

skriven

Jobbigt att inte kunna sova. Så är det för mig också ibland. Trött hela dan, vilket är trist.
Att själv välja vilka tider man ska jobba är ju ett stort privilegium och en frihet. Något jag också vill om eller när jag får jobb. Nu börjar jag känna mig riktigt gammal och tänker att vem vill anställa en tant. Men skam den som ger sig, som det heter.

Ha en fin dag
/L

Svar: Klart du inte ska ge dig.. kram :)
Esmaralda

24 Kram:

skriven

Haha jag är precis lika dan😂

25 Hmm:

skriven

Hej Esmaralda.
Jag är faktiskt lite avundsjuk på de människor som kan vara uppe sent på kvällen och även natten. Jag själv är en sådan människa som liksom behöver mina rutiner. Jag mår som bäst om jag lägger mig vid 22 tiden på kvällen. Sover mig igenom hela natten sen är jag pigg på morgonen. Frukost äter jag alltid direkt! Ibland kan jag känna att jag är sådan trist som skulle behöva vara uppe sent ibland även natten men det slår tillbaka på mig och jag blir fasligt trött och fungerar inte som jag ska. Jobbmässigt så antar jag att dags jobb passar mig.
Men det är väll bra att vi är olika kanske. För alla. Win win!

Esmaralda, denna mannen jag träffat. Det börjar svalna för mig. Det är någon som det skär sig vid. Jag känner mig inte kär. Tycker inte det känns roligt. Han påpekar saker om mig. Först påpekade han att jag var för reserverad. Fast vi känner ju inte varandra. Vi hade träffats fåtal gånger. Sen påpekade han att jag prioriterade annat fast jag hade möjlighet att åka till honom. Sen kände han att jag inte ville vara hos honom och frågade om jag var rädd för att vara själv med honom?! Nej efter det här har det tyvärr svalnat för mig... synd då är jag själv igen inget pågång.
Han fortsätter ändå att höra av sig. Kan det växa sig starkare ändå?

Vill ju träffa en kärlek.

Verkar någon kärlek att vara pågång igen?
Kram

Svar: Nej, här växer det sig inte starkare och det enda som växer är din irritation... han är inte rätt för dig men det kommer någon som är det, kram :)
Esmaralda

26 Fjäril:

skriven

Skönt att höra detta, är heller ingen morgonmänniska, sovergärna till kl. 10, men kan rätt långt bestämma över mina arbetstider just nu vilket är rätt skönt😊
Ser du om något positivt kan vara påväg in i mitt liv snart? Har det ju bra men känner mig orolig ofta, troligen sociala fobin som kryper sig på och som jag är rädd att ska ta över i arbetslivet..
Kram

27 Nat:

skriven

Hej esmaralda.

Fick upp ögonen lite mer för en ny man i helgen. Bara lite sådär.

Men problemet är ju att han nyligen påbörjade ett sexuellt umgänge med en av mina bekanta. Vet inte vad det kommer att leda mellan dem men det kanske kan bli något allvar?

Undrar lite om han fått upp några ögonen för mig? Tycker han något om mig? Och tror du det kan komma en chans Till något
Kram

Svar: Du vinner på att se dig om efter någon annan... kram :)
Esmaralda

28 HS:

skriven

Krya på sig till din son Es.

Till Hedwig:
Den enda sjukvård som får ges tvångsmässigt i Sverige är vård enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT) och lagen om vård av missbrukare (LVM). För den typen av vård måste vissa kriterier vara uppfyllda eftersom det är en grov inskränkning på individens integritet och självbestämmanderätt.

All övrig sjukvård inklusive vaccinationer ges på grunden att individen har rätt att tacka nej till behandling enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

För obligatorisk vaccination måste alltså svensk lag skrivas om och jag tror inte att det kommer att inträffa i Sverige.

Jag skulle också vara bekymrad om regeringen kunde stifta lag utan att gå till riksdagen.

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Håller tummarna att ni fortsatt får vara friska och att sonen din snart är frisk och kry igen.

Att inte äta frukost är inte fel ! Vi behöver ha lite längre uppehåll mellan intagen och för mig är det just frukostskippandet som gör att mitt höga socker blivit bättre . Jag går ut med hundarna innan jag äter ngt (förutom kaffet svart..) och får då en naturlig fastreperiod som gör underverk på mitt blodsocker.
Så ha inte dåligt samvete för frukosten !

Det är bla där med frukosten jag måste hitta tillbaka till ...

Ny vecka nya möjligheter
Kram Anki med flock


Svar: Det var ju bra att man per automatik gör något rätt :) Innan MG:s diagnos gick jag också alltid en rejält tur med honom tidigt men numera måste går ju inte det.. räcker med jobbet och en tur om kvällen...ta du tag i det här med frukosten igen.. kram :)
Esmaralda

30 Dunegull:

skriven

Usch- så tråkiga tider. Krya på sig till grabben!!!!

Ser det ut som vi/familjen får en bra jul trots omständigheterna? Rädd att sitta själv men vi har sagt att vi ska försöka fira vi-lilla familjen som bor i samma by.

Något annat som händer den närmsta tiden?

Kram

31 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Får verkligen hoppas att sonen piggar på sej, det kryper allt närmare inpå skinnet detta virus. Tror vi alla känner nån som drabbats och det bara fortsätter att öka. Jag är glad varje dag jag vaknar och mår bra.
Känner igen mej med din förra svärmor. Hade samma problem, jag var lat och nästintill oduglig för jag inte gick upp på morgonen, men jag älskade att sova och vad ska man göra uppe kl 6 på morgonen?? Nu är problemet att jag inte kan sova länge längre och det är ganska irriterande och svärmor är numer fd!!
Jaha, måndag igen och ingen vet vad som händer, vi får hoppas på en bra vecka. Blir som vanligt jobb, hem, äta och sova! Hoppas på en träff med min manlige vän mitt i pandemin, känns nog att även han hoppas?
Nu kör vi och håller oss borta från smittan. Kram💗

Svar: Ja, inte ska man stiga upp i ottan bara för att göra svärmor till viljes !! Ofta vaknar man ju tidigare med åldern men mamma med sina 87 sover glatt till kl 9 varje morgon.. ibland längre och är en nattuggla precis som jag :) En träff lär det bli för dig.. kram :)
Esmaralda

32 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Ja vi hade ju kunnat säga att hon hade klagat på mig och T igår! Vi ställde klockan på 9 men somna om 2 gånger. Jag somnade på honom första gången och på hans bröst den andra gången. Det var så mysigt. Det är sjukt hur man kan känna att personen är helt rätt. Kan bara ligga och kolla på honom och känna att jag är på rätt plats. Jag nästan tar och planerar hur hans lägenhet kan se ut med mina saker... Tänker på hur hans balkong ska se ut i sommar.
Längtar efter ett helt liv med honom 🥰

Kommer han följa med mig till mina vänner på söndag eller även den 5/12 kanske till och med på nyår?

Kram

33 Skorpan:

skriven

Så är det nog i dessa dagar, positivt i det lilla. Är ju bara en sån som skulle önska stora händelser ;), men får ju vara glad om jag lyckas undvika corona vilket jag ju hoppas på, fingers crossed... Cyklar ännu idag. Tack Es!

Så grått idag o resten av veckan ska bli likadan,så trist.
Kram Skorpan

34 Muu:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner en attraktion och en kärlek till ”F”.
När jag frågar honom om det kan bli något seriöst mellan oss får jag till svar. Att det kommer att visa sig. Den chansen finns. Så säger han.

Men säger han bara så för att jag ska hänga kvar tror du?

Eller finns det faktiskt en chans att det kommer att bli något mellan oss?
Har han de känslor för mig?
Kram

35 Dunegull:

skriven

Hur stor är chansen nu till bättre tjänst innan årsskiftet eller lutar det mer åt efter?
Kram

36 MollyD :

skriven

Hej
Är detta min relation forever

❤️

37 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Ja vi hade ju kunnat säga att hon hade klagat på mig och T igår! Vi ställde klockan på 9 men somna om 2 gånger. Jag somnade på honom första gången och på hans bröst den andra gången. Det var så mysigt. Det är sjukt hur man kan känna att personen är helt rätt. Kan bara ligga och kolla på honom och känna att jag är på rätt plats. Jag nästan tar och planerar hur hans lägenhet kan se ut med mina saker... Tänker på hur hans balkong ska se ut i sommar.
Längtar efter ett helt liv med honom 🥰

Kommer han följa med mig till mina vänner på söndag eller även den 5/12 kanske till och med på nyår?

Varför skrev J till mig? Vad vill han?

Kram

38 Mercan :

skriven

Hoppas din son blir frisk Esmaralda 🙏♥️🙏

Svar: tack o kram :)
Esmaralda

39 Tingeling :

skriven

Jag är en morgonmänniska och rätt kvällstrött. Folk tycker jag är tråkig som sitter och jäspar kl 21.00. Men jag älskar mornarna. Min dotter är morgontrött, men hon är som jag och gillar att äta frukost, så det delar vi i alla fall. Har alltid typ 5-6 olika sorters bröd hemma och lika många olika flingor och musli, och pålägg och frukt. Iböand gröt eller pannkaka. Bästa måltiden på dagen. Ibland går vi till hotell och äter, det är lyx. Dock länge sen nu i och med Corona.

Hoppas din son tillfrisknar fort, och att han åtminstone blir immun! Så nåt gott kommer ur det...

Trevlig måndag!

Kram!

40 Fisan:

skriven

Hej Es!
Ska på en jobbintervju på torsdag. Får jag jobbet?
Kram

Svar: Du har runt 75 % chans att få jobbet så visst finns chansen.. kram :)
Esmaralda

41 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Ja vi hade ju kunnat säga att hon hade klagat på mig och T igår! Vi ställde klockan på 9 men somna om 2 gånger. Jag somnade på honom första gången och på hans bröst den andra gången. Det var så mysigt. Det är sjukt hur man kan känna att personen är helt rätt. Kan bara ligga och kolla på honom och känna att jag är på rätt plats. Jag nästan tar och planerar hur hans lägenhet kan se ut med mina saker... Tänker på hur hans balkong ska se ut i sommar.
Längtar efter ett helt liv med honom 🥰

Kommer han följa med mig till mina vänner på söndag eller även den 5/12 kanske till och med på nyår?

Varför skriver J till mig? Vad vill han?

Kram

42 Muum:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner en attraktion och en kärlek till ”F”.
När jag frågar honom om det kan bli något seriöst mellan oss får jag till svar. Att det kommer att visa sig. Den chansen finns. Så säger han.

Men säger han bara så för att jag ska hänga kvar tror du?

Eller finns det faktiskt en chans att det kommer att bli något mellan oss?
Har han de känslor för mig?
Kram

43 Anna:

skriven

Kära Es! Hoppas verkligen inte att någon av er får Covid.
Killen jag träffar, drog sig undan efter en konflikt vi hade i telefon.
Jag uttryckte min åsikt/värdering istället för att bara stötta och lyssna. Jag gick över gränsen helt enkelt. Vi har inte hörts på två veckor. Kommer han höra av sig snart? Jag vill inte jaga med sms/eller ringa, men känner mig ledsen att det blev så här.

Kram

44 Kärlek 💓 :

skriven

Hej Esmaralda.

Ser en ny kärlek ut att vara påväg? eller dröjer det...
Kram

45 Muum:

skriven

Hej Esmaralda.

Känner en attraktion och en kärlek till ”F”.
När jag frågar honom om det kan bli något seriöst mellan oss får jag till svar. Att det kommer att visa sig. Den chansen finns. Så säger han.

Men säger han bara så för att jag ska hänga kvar tror du?

Eller finns det faktiskt en chans att det kommer att bli något mellan oss?
Har han de känslor för mig?
Kram

46 HS:

skriven

Till Hedwig

Ska tillägga LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). Det är också en form av tvångsvård i Sverige.

Du kan söka på nätet på dessa lagar om du vill läsa dem i sin helhet.

47 Zita:

skriven

Hej! Esmaralda Tror du jag får en bra vecka ? Är det något extra jag ska tänka på? Kram 🤗 ☀️☀️☀️

Svar: Tänk på att gör val som ger glädje, kram :)
Esmaralda

48 Bbv:

skriven

Hej e!

Hoppas din son kryar på sig!
Tänker r något på mig,? Vill han lösa det med mig och bli sams igen?
Kram!! :)

49 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Hur kan det dröja ÅR innan jag möter en romans? Då kommer det ju att vara försent att skaffa flera barn för mig.

Och den stora kärleken struntar jag i, nu menar jag en kortare romans.

Kram

50 Helena Ir:

skriven

Tack och krya på till din son!

Kram

51 Michaela:

skriven

Viktigast att det funkar för dig Es och att sova dåligt är förbannat jobbigt! Hoppas att du sussar gott snart igen. Nått att se fram emot när mamma kommer och fixar gåsmiddag :)

På torsdag är det dags för intervjun på Akutmottagningen för våldtagna. I vanliga fall är man ju lite pirrig men nu är jag bara orolig för coronan. Oavsett hur det blir med jobbet så ska det bli kul att komma dit och se hur det är där för har skickat patienter dit genom åren.

Jag saknar mitt jobb Es. Har ju jobbat inom akutsjukvården i så många år och det är en del av mig. Saknar alla gulliga patienter mm. Har sörjt detta under året som gått då jag inte kunnat jobba. Armen blir igen sämre för var dag och det brukar vara så ca 3 månader efter kortisonsprutan. Effekten släpper så blir ny spruta runt årsskiftet skulle jag tro. 5 sprutor på 1 år. Delar av senan är ju delvis av på vissa stället och kommer aldrig bli återställd. Tänk så det kan bli när man åker på stryk av en patient. Men har kollegor som råkat ännu värre ut så får väl vara "glad" för att det "bara" blev såhär. Hoppas att jag hittar min plats där jag kan trivas och inte behöver oroa mig för att bli misshandlad igen. Längtar!

PS: Gud vad häftigt att polisen 2018 varit min SM i ett tidigare liv. Då förstår jag varför jag reagerade så starkt och har inte känt så sedan dess.

Svar: Du har god chans på det jobbet... du är himla bra med människor ! Och särskilt människor i kris. Kram :)
Esmaralda

52 <3:

skriven

Har E på salongen någon insikt att hon sårade mig och gjorde fel ?
Tyckt hon varit gullig men numera känns hon som en ytlig bitch som bara bryr sig om sitt utseende speciellt ansiktet.

53 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Hur kommer det sig att du nu kan se att jag möter en kärlek men det blir om ”en tid framåt”, när du samtidigt har sagt att du inte ser när mötet med kärleken sker, det kan lika gärna inträffa imorgon?

Kram

Svar: Just nu när jag kände in så kändes det som en tid framåt.. men ställer man samma fråga många gånger kan det varierar precis så som det gjort nu... kram:)
Esmaralda

54 AnnaK:

skriven

Lite nyfiken om du ser något om något av mina tidigare liv? Skottland? Känns som hemma.

Kram 🤗

Svar: På landsbygden i norra Skottland, en liten by... där hörde du hemma.. kram :)
Esmaralda

55 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomiddag kära Es!
Härligt att få sova ut för en gångs skull en hel natt ända fram till kl 10 jippie🤗
Bra inlägg man ska göra som man känner själv då mår kroppen bäst❣️

Tack kära Es för svar på frågan igår nr 36.
Jag blev lite konfunderad vad det var som skulle hända för att allt skulle falla på plats! Var det nåt jag behöver oroa mig för, eller är nåt positivt?
Hoppas på er svar ifrån dig så jag vet.

Kramisar i massor 🤗🤗🙏☀️🙏❤️

Svar: Ingenting som du behöver oroa dig för, det känns enbart positivt.. kram :)
Esmaralda

56 Dalkulla :

skriven

Visst finns det människor som ondgör sig om någon ligger längre än de själva.. För egen del händer allt som oftast att jag ligger och sover till både 10:00-11:00. Tänkte ofta om grannarna skulle ser att mina persienner varken är uppdragna eller öppnade.

Fort kunde jag hoppa upp ur sängen och öppnar upp dessa persienner. Idag som idag är struntar jag fullständigt i om den eller den tänker att jag sover halva dagarna.

Brukar ofta för att inte säga allt som oftast hålla igång min vakenhet till både 03:00 och lite till. Härom dagen var jag faktiskt uppe vid åtta-tiden. Det finns tider då jag är alert men, de är få numera. Tror att åldern börja lite smått tar ut sin rätt.

Igår var jag iväg några timmar, det gjorde att jag somnade senare på kvällen och sov två timmar ca. Det är jag i mitt lilla nötskal.

Vi gör alla utifrån vårt egna jag, precis som vi vill, människor har alltid haft synpunkter på andra, oavsett hur vi beter oss.

Kram

Svar: Exakt, varför ska man bry sig om vad grannarna tycker ! Kram :)
Esmaralda

57 Rebecca:

skriven

Varför skrev mitt ex till mig
"tänk ändå, hade vi inte gjort slut kanske du hade suttit med hus och barn."
Det skrev han i somras när vi hördes lite kort. Då hade vi inte pratat på 4 år...kan du se vad han tänker om mig? Varför han skrev så? Det var ju han som gjorde slut :/

Svar: Lite märkligt, han hade en stund av ånger där men jag tror det tonade bort.. kram
Esmaralda

58 Moms:

skriven

Krya till sonen💕

Vad känner han? Vill han ge det en ny chans eller borde jag blicka framåt? Kram :)

Svar: Varför inte blicka framåt ? Det känns positivt, kram :)
Esmaralda

59 Bbv:

skriven

Hej e!

Hoppas din son kryar på sig!
Tänker r något på mig,? Vill han lösa det med mig och bli sams igen?
Kram!! :)

Svar: Han velar lite hit och dit i tanken, kram :)
Esmaralda

60 Smulan:

skriven

God förmiddag, tråkigt för din son hoppas han repar sig snart.
Har läst besiktning för huset nästa vecka, verkar vara bra. Har vi någon chans på budgivningen?

61 Agnes:

skriven

Asch da...så skruttigt...Corona.
Ett stort krya-på-sig till sonen!

Frukost? Ett mål så överdrivet så man undrar om det är bönderna som ligger på för att få sina varor sålda? =)
Själv äter jag inte förrän efter 15-tiden!
Kanske jag lägger om o börjar vid 12 med att äta, men än så länge är det efter 15 som gäller!

Sova? Oh ja...gud så härligt! Gärna länge-länge! Speciellt nu efter det att jag påbörjat en kurs som visat på hur viktig sömnen är...saker som händer i hjärnan som endast sker just när man sover!

Lyx att ha min egen tid utan inblandning av ngn som tror sig veta bättre, om hur livet ska levas...underbart att ha plats i sängen utan ngn svettig karlslok som brer ut sig...och så är tanken att det ska förbli...om ngn man ska sova i mitt hem, så blir det soffan eller golvet..min säng är min!

Ska våga mig till frissan i morgon o klippa lite toppar...färgning skiter jag i då jag hellre inväntar Maj 2022 för det. Magkänslan säger att gymmet får vänta, så det blir hemmagym varvat med långpromenader.

Vädret är ok, tycker jag...+10 grader i mitten av november är soft...fy bubblan för kyla o snö som endast gör mig deprimerad.
Glad för det lilla, i dagens läge!

Ha det så bra som det går, alla!
Snart är Maj 2022 här med fnitter o fest! =)

Kram!

Svar: Ja vilket väder,, idag hade jag två flugor inomhus.. jag som annars tycker det är så skönt när hösten kommer och de försvinner... har ju betesmarker och hästar intill mig :) Kram :)
Esmaralda

62 Camilla:

skriven

Bra sömn är som god avföring som en chef en gång sa😆 Du är en nattuggla och så är det bara. Alla är olika. Jag är varken eller. Lägger mig vid ca 22.30 och upp ca 9.30. Livet som pensionär😊 Skönt att sonen är okej och hoppas att han snart är på benen igen. Ungdomar har ju myror i vaken🙂

Du sa att hon är saknad. Då måste han ju tänka på henne och tycka att hon är intressant? Borde ju höra av sig så småningom och "kolla läget" i alla fall om han är nyfiken på vad hon pysslar med🙂

Ha en bra start på veckan. Näst sista i November. Kram

63 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att det blir något mer seriöst mellan M och min bekanta vän?
Kram

64 Nyfiken :

skriven

Hej Esmaralda.

Bara nyfiken fråga...

Ser du någonting vad Martin tänkt eller tyckt om mig?
Kan han på något sätt fått upp något för mig?
Kram

65 Bella:

skriven

Underbart skönt med en ny vecka, meningen som du skrev om att allt kan hända gjorde mig faktiskt pepp på den här dagen! ❤️❤️❤️ Jag har äntligen lyckats spara ihop många tusen nu.. när kommer man iallafall kunna köra en liten resa? Kram

Svar: När vaccinationen kommer igång så kommer också resandet så smått igång.. kram :)
Esmaralda

66 Purple flower:

skriven

Hejsan Es!
Hur många barn ser du för mig? Kram ❤️

67 Anonym:

skriven

Usch får sån ångest över banala saker. Har ångest över besöket idag, var så seg i hjärnan och har svårt att läsa av honom och nu skäms jag så mycket över att jag kanske verkade frånvarande och för att jag inte gjorde mig till för att ge ett piggt och glatt intryck. Ser du något om detta, uppfattade han mig som konstig, gjorde jag dåligt intryck på något sätt eller fick jag honom att känna sig dålig?

Svar: Nejdå, du gjorde inget dåligt intryck, kram :)
Esmaralda

68 Lotta:

skriven

Jag hade en digital intervju med ett företag idag. Tror det gick hyfsat men tror jag rörde till det i slutet då jag blev för livfull. Tror du hon gillade mig och kommer ge mig någon typ av jobb i framtiden.

Kram L

Svar: Hon gillade dig men det finns en annan som hon också gillar.. kram :)
Esmaralda

69 Jeanette:

skriven

Det känns stressigt att inte ha fast tjänst så jag undrar om det blir en förändring redan igår?

Kram

70 <3:

skriven

Hej Esmeralda ❤️🙏
Vill först tacka dig för att du gör allt detta för oss. Jag är så tacksam för dig.
Tar min syster fortfarande dom tablatterna jag konfronterade henne med? Tycker hon varit väldigt stabil på senaste men jag hoppas verkligen inte det är tabletterna som hon tar.

71 lillanilla:

skriven

Hej Esmaralda!
Har sovit dåligt en tid jag med..väldigt ytligt..och huvudet har snurrat. Tur vi har fått en ny liten kise som håller oss varma o trygga i sängen även om man inte kan sova. Det gäller att ligga blick stilla annars anfaller vår lille spanare iaf fötterna direkt:)
Är väldigt orolig för min mamma som har bott en tid hos mig pga att hon har varit försjuk att ta hand om sig själv. Har försökt göra så gott jag kan för henne men har ändå gnag i själen...
Hon har hamnat på sjukhus och jag ser att det blir svårt för henne att komma hit hem igen..
Vad tror du..Vill så klart att hon ska få den bästa omsorgen sett ur hennes perspektiv. Tror att hon inte orkar så länge till..
Kram i coronatider

Svar: Du måste fatta ett beslut som innebär att din mamma får den vård och hjälp hon behöver och det tror jag inte du kan ge henne... hör dig för om vad som finns och om möjligt prata med mamma om det.. kram :)
Esmaralda

72 SusanneAmalia :

skriven

God eftermiddag

Morgonsolen är fantastisk.. Och det är det enda jag tycker är fantastiskt med mornar..
Var på Sardinien och med på en meditation på stranden under att solen gick upp. En underbar dam spelade på kristallskålar... Den soluppgången kommer jag aldrig att glömma..

Så mycket energi välde in av värme och sol...

Till Millan.. Hör med campingen de brukar ha stugor de hyr ut på långtid under lågsäsong. Så får du lite respit att hitta någonstans att bo permanent.. Ring till hyresbolag min son prossessade i en liknande situation och fick rätt. Ville bara ge förslag.. Jag bor i Stockholm sonen i Vingåner och en son bor på Öland.. Så det är fel platser för dig..men kanske du kan gå till en bonde eller hyra ett vinterbonat fritidshus på vintern Lycka till.. 💕 💗

Ljus och kärlek.. 💕

Så har vi din son som jag hoppas blir frisk fort..
Tur att Coronan inte bet så hårt i han.. Tråkigt med skolan.. Många kryatankar till honom..


Min mamma gav bort ett pringelpaket och en mandelkaka till sonen i 25årspressent.



Hon sa att när hans storebror fyllde 25år fick han 10 000kr men nu har hon gett bort alla pengar till hans storebror med familj..

Så nu tyckte hon att Cornelis skulle ringa sin storebror och få pengar av Honom..

Mamma har gett bort pengar som hon tycker sitt barnbarn ska dra in och sedan ska hon ge bort dem till??!!! Hmmmmm.

I julas fick min son (Cornelis) 2 lussebullar en pepparkaka och en kvarts mandelkaka..

Hon sa till sitt barnbarn att hon inte hade några pengar.. För att sedan ge det älsta barnbarnet 2 000 000kr???!!!

Enligt mig gör hon så här för att skapa osämja mellan bröderna..
Eller är hon så sjuk att hon inte fattar??


Jag har för flera månader sedan tagit avståd.. Kan du se något slut på detta??

Kram och kärlek 💕

Svar: Det är fult gjort av din mamma och jag hoppas sönerna själva kan tänka rättvist.... kram
Esmaralda

73 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Tack så jätte mycket för svaret igår, nu förstår jag vad du menade 😊🙏🏼

Jag har en ytligare en fråga, ser du något om jag lär träffa min rätta tjej snart eller är det fortfarande lång tid tills dess? 😊

Kram

Svar: Du får helt enkelt se dig.. ta dig till nya platser och bryta gamla mönster.. då ökar chansen till att mötet sker fortare.. kram :)
Esmaralda

74 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Jag märker att han väcker sexualiteten i mig. Jag tycker det är riktigt roligt.

Kan det bli något mellan oss?
Har han de känslor för mig?
Kram

Svar: Något mer tillfälligt kan det mycket väl bli.. kram :)
Esmaralda

75 Alex:

skriven

Hej Esmeralda,
Såg hen ens mig? Känns som att jag helt enkelt uppfatta saker och ting fel.
Tack

76 Tiss:

skriven

Hej Es!
Nu har jag en del ångest. Dom gick idag ut med nya restriktioner, att endast 8 personer får vistas i en och samma lokal från och med den 24:e november. Jag arbetstränar på ett ställe där vi delar/lånar lokaler med ett aktivitetshus. D.v.s. Vi är 2 helt olika verksamheter. Och vi som arbetstränar (jag) har rum där man endast är 3 -4 personer. Men dom på aktivitetshuset får gå och komma som dom vill och är fler personer.
Kommer hela verksamheten att få stängas ner eller kommer i alla fall vi som arbetstränar få stanna kvar?
Det skulle vara så dumt också då mammas dödsdag är den 24:e. Jag måste göra någonting annars känns det som att jag går under.

Svar: Du får snart besked på hur man tänker och planerar... kram :)
Esmaralda

77 Lina:

skriven

Usch, det här med coronan är läskigt.. man vet inte hur det kommer drabba en.. Hoppas att han och även vännerna och bekanta frisknar till snabbt ❤

Jag har alltid haft svårt för att kliva upp tidigt på morgonen. Skönare att få ligga en stund extra 😊Är expert på att snooza😅

Kram

Svar: Snooza är härligt :) Kram :)
Esmaralda

78 Tingeling :

skriven

Visst flörtade han lite idag? Och jag skulle ju ha hakat på! men min dotter var med och jättekö bakom mig. Så jag fegade ur... typiskt!

Kram!

79 Tiss:

skriven

Nu menar jag inte att gå under av restriktionerna.. utan av mammas dödsdatum och det börjar från och med då..

80 CA:

skriven

Hej
Tänker ta fasta på att vara redo för alla bra saker som ska hända denna veckan :o), resten tänker jag förtränga.
Jobbar på att alltid se allting från den positiva sidan, inte alltid lätt men glömma och förlåta är just nu min melodi :o)
Kram

81 seanskunden Emma :

skriven

Hej!

När tror du vår bebis kommer? Innan eller efter beräknad födsel? :) längtar så jag spricker... så himla häftigt att du hade rätt om min graviditet :)

Kram Emma

82 Anna:

skriven

Kära Es!!

Hoppas verkligen att du klarar dig från Corona. Killen jag träffar har dragit sig undan efter en konflikt vi hade i telefon. Det var mitt fel. Istället för att bara lyssna o stötta, så kom jag med mina åsikter/värdering.
Jag gick över gränsen helt enkelt.
Vi har inte hörts på två veckor.
Kommer han att höra av sig snart? Jag vill inte jaga med sms/telefonsamtal. Men känner mig ledsen att det blev så här.

Kram

83 Jossan :

skriven

Jag blir så ledsen över allt med Corona.. orkar inte med detta mer 😭 jag saknar mina vänner och min familj.. vill inte mer än att vaccinet ska komma så jag kan leva.... vågar inte ses med mina vänner nu.. knappt ens med de 8 stycken...

Kommer jag umgås med mina vänner den 5/12 och på nyår!

Kram

84 Natten:

skriven

Hej esmarslda.

Gillar han mig så pass mycket att han kommer att ta med mig till sin familj och visa upp mig?
Kommer han att göra det?
Har han de känslor för mig?
Kram

85 Michaela:

skriven

Åh vad fint sagt av dig Es! Blev glad :) Min mailadress har uteblivit senaste gångerna fastän jag skrivit in den. Kanske nån annan som har samma problem eller så är det blogg.se som tycker att det är dags för mig att sluta kommentera haha.

Idag fyller min morfar som finns i alltet år och jag har grattat och pratat med honom :) Han meddelade att personen tänker på mig. Är det månne så att bästa "moffa" har rätt?

Ha en go kväll och hoppas att du får SOVA i natt! Kram & kvällspussar till bästa Mg!

86 AnnaK:

skriven

Tack för svar! Så spännande. Det är lite så det känns. Känns som att jag var lycklig där.

Kram 🤗

87 N:

skriven

Hej Esmaralda.

Verkar en ny kärlek påväg? Eller dröjer det nu? Är något pågång?
Kram

88 Browallia :

skriven

Jag har alltid varit precis som dig, när andra går och lägger sig runt 22-tiden då vaknar jag till liv och skulle kunna dra igång att storstäda. Nattjobb är det som fungerat bäst för mig, när jag kommer hem har jag inga problem att somna och sover gott utan att vakna var och varannan timme. Jag mår mycket bättre mentalt också. När min neuropsykiatriska utredning var klar berättade min läkare att jag har DSPS - Delayed sleep phase syndrome, på svenska kallas det för "Förskjuten dygnsrytm". Enl. min läkare är det en vanlig diagnos men okunskapen om att den finns är stor inom vården och även bland läkare som är specialister på sömn. Trots detta så har jag fått rådet att sluta nattsudda och kliva upp på morgonen. Läkaren skrev ut den lägsta styrkan av Melatonin för att underlätta att komma in i "rätt" dygnsrytm, det skulle göra mig sömnig tidigare på kvällen och göra det lättare att somna. Det som hände var att jag sov non stop i nästan ett helt dygn. Testade att halvera dosen men samma sak hände igen. Jag vill inte sova bort mitt liv så inga fler Melatoninpiller för mig!

Du kan läsa mer om DSPS här.
https://stanfordhealthcare.org/medical-conditions/sleep/delayed-sleep-phase-syndrome.html

Kram Browallia

89 Lillanilla:

skriven

Tack för svaret Ezmaralda.
Då gör jag så! Känner att det blir rätt men när hon inte går att prata med är det svårt att veta vad som blir bäst🙏
Var rädd om dig...

90 ullie:

skriven

vikanske är släkt ? jag är oxå nattuggla =)
det har jag alltid varit .
som en väninna till mej som somnar halv tio och ja kanske kl 03 ..
du sover ju hela morgonen får inget gjort säger hon ofta till mej .

hoppas era släktingar o sonen blir pigga fort usch otäcka pandemi

91 Me:

skriven

Hej Esmaralda.

Ser det ut som att Martin har tänkt någonting speciellt om mig?
Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: