Adoptionerna....

Om man respekterar djur  och tar sig an ett djur – då innebär detta att man måste se situationen klart och tydligt och inte romantisera den.

Jag vet flera som adopterat så kallade gatuhundar från utlandet.

Ibland går det bra och ibland funkar det inte alls.

 

Tror man att man ska få en stackars hund som blir sååååå tacksam bara för att få komma till dig och att hunden ska visa denna tacksamhet på olika sätt – då blir du oftast  grymt besviken.

Har hunden verkligen varit gatuhund, då har hen fått lära sig att ta för sig och du får som regel en hund som inte fostrats av människor, som inte fått lära sig regler redan som valp och som tolkar situationer helt annorlunda än hur du tänkt dig.

Du tror kanske att bara man visar kärlek så blir allt bra.

Nix, så funkar det inte.

Är hunden dominant så kan du ge dig på att hen försöker dominera dig också… kanske genom att morra, visa tänderna, nafsa eller på annat sätt försöka ta kontroll i olika situationer.

 

 

Tänker du då att om jag bara visar lite mer kärlek, så blir det bra.. men istället kommer det att bli etter värre

Kärlek är inget universalmedel som löser alla  situationer.

Redan från början när  den vuxna hunden kommer ska du göra klart att du och människorna i ditt hem är de som bestämmer och att sticka upp lönar sig inte. 

Du ska medvetet träna hunden så den passar in i familjen.  Genom att träna om och om igen gör du klart var gränserna går, vad hunden får och inte får göra.

 

 

Visar hunden vaktiga anlag så bör man jobba bort  detta. Likaså om hunden visar aggressivitet vid matsituationer eller andra vanligt förekommande situationer. Sådant får aldrig accepteras.

Jag har sett två fall på nära håll om hur illa det kan gå.

Först har vi det yngre paret som istället för att köpa en valp valde att adoptera en unghund från Spanien.  Enligt informationen var hunden frisk, glad och pigg och nyfiken. Paret tänkte att det passar oss fint.

Så kommer hunden till sist.

  Ett morrande och nervöst odjur som de knappt vågade röra vid.

De var så  överförsiktiga att den stackars hunden blev ännu mer nervös.  Efter två månader valde de att skänka bort hunden vidare.

De klarade inte av det helt enkelt. De hade en slags romantiserad bild av en stackars hund som de skulle göra lycklig med sin kärlek och det sprack ju typ på en gång.

 

 

Jag vet också en medelålders ensamstående dam som är väldigt engagerad i  etiska frågor på olika sätt.

Hon adopterade en stor gul hund som mest liknade en Rhodesian ridgeback.

 Hunden hade aldrig gått i koppel och drog omkull  damen titt som tätt.

Det var en hund med massor av energi. Hon tålde inga andra hundar och vid ett tillfälle högg hon en liten tax ganska illa.

Vid ett annat tillfälle bet hon ett barn i  benet. Livet hade blivit ett helvete för denna nyblivna hundägare. Också här slutade  det med att hon fick lämna ifrån sig hunden till sist även om hon kämpade länge.

 

Jag säger inte att det alltid blir så här – utan jag säger att man måste veta vad man ger sig i kast med när man adopterar hund och i synnerhet en hund som redan har en historia och som levt ett liv som du inte har en aning om.

Kärlek räcker inte.  Den finns där och ska tas för given men man får inte tro  att det räcker .

Man måste kunna en del om hundar

Man måste förstå att vara den som är ledaren och inte överlåta den rollen till hunden.  Man måste veta hur man ska fostra sin hund.  Och man måste inse att det som regel är ett riktigt tufft arbete – innan du får en hyfsat fungerande hund.

 

 

 

Och i fostran av hunden får du aldrig blir elak och gapig. Och du måste vara sjukt envis och inte ge efter.

En hund blir inte tacksam, de tänker inte som vi.

De lever mer i stunden.

Och framförallt måste man ha sådan respekt för djur att man inte förmänskligar dem  utan att man låter dem vara den hund eller katt som de är.. och uteifrån detta  så  jobbar  man på att få en bra vardag tillsammans !

Kram & Kärlek

1 Misstjejen:

skriven

Hej

Får upp hela tiden tankar om döden. Att kommer hon B kvinna död av corona... känns något sätta som jag kan inte ser inför den julbord...

Som om julbordet är bara i önsketänkande men inte på riktigt...

Ha det bra

Svar: Nej, jag ser inte att hon kommer att dö, kram :)
Esmaralda

2 Misstjejen:

skriven

Hej

Ska jag var ärligt för mamma om B kvinna har åka till den hemlandet. Där som alla sverige pratar hela tiden om.

Ska jag berätta för henne så tror inte väl hon blir glad att får vet...

Ska jag var ärligt?

Ha det bra

3 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Jag är ingen hundmänniska och skulle inte komma mej för att adoptera en hund, med det menar jag inte att jag inte tycker om hundar för det gör jag verkligen, dom är jättefina och smarta djur. Känner en tjej som tog sej an en hund från utlandet, hon var stenhård och satte verkligen hunden på plats och den blev världens goaste hund. Så dom som adopterar måste verkligen som du säger veta vad dom ger sej in på!

Fy vilken natt, har knappt sovit nånting, vridit på mej, frusit och funderat på allt, känns som denna dag blir väldigt lång...
Vad tror du min manlige vän tyckte om presenten han fick? har inte hört ett knyst!! Hoppas inte jag skrämt iväg han och han fortfarande vill träffas?
Stor kram🥰

Svar: De flesta hundar kan man få riktigt bra med kunskap och tålamod... men ibland får man vara som dogwhisperer för att lyckas...kram :)
Esmaralda

4 J:

skriven

Gomorgon🌸
Kommer jag få tillbaka sonens kort ikväll? Ska jag spärra kortet?
Kram

5 Bjork:

skriven

Knyts vi an snart Görel och jag?

Firar vi nyår tillsammans i framtiden?


Kram

6 åsa:

skriven

Hejsan E!

Min resa blev av till Sardinien. Kommer hem idag.
Därnere såg jag Katter ,vilda som tama i stora flockar Folk kom o gav dom mat ibland. Vet inte men jag for väldigt illa att se detta faktiskt.
En fråga. Mannen B vet ej om han har sällskap nu, men är det på kamratiskt vän el är det mer allvarligt? ska jag kontakta honom mer?Vi möttes när vi skulle ta covid -19 prov.
Kram Å

Svar: Ja att se djur som lever vid för våg.. det får mig alltid att må dåligt också. Hör av dig till honom, kanske behöver du "göra klart", kram :)
Esmaralda

7 Jossan :

skriven

Godmorgon!

Jag gillar inte djur. Visst kan jag tycka de är söta men jag hade aldrig velat ha djur.

Men barn vill jag däremot ha. Gärna inom en snar framtid.. När vi börjar prata om att bli sambos.. blir det prat om att köpa hus direkt?
Du vet inte på ett ungefär när detta samtalet sker?

Kram

8 Miltons Mamma:

skriven

Håller helt med dig. En viktig aspekt är att dessa gatuhundar från Rumänien, Grekland, Spanien, Ryssland många ggr släpps in trots att de inte har tillräckligt med antikroppar mot rabies samt att de kan föra med sig diverse parasiter som de sedan smittar de svenska hundarna med.

Hundar utan Hem (HuH) tar hem hundar från Irland. Min syster har tagit hem därifrån. Mer lojal hund får man leta efter. Trots att hon suttit bunden på en bakgård i hela livet och troligtvis blivit misshandlad då hon är super rädd om man tappar något osv så är hon oerhört vänlig och sund, hanterar osäkra hundar som ett proffs, älskar alla människor men ÄLSKAR och är navelsträngsbunden till min syster.

Men från övriga länder är jag mkt skeptisk. Det finns hundarnas i Sverige som behöver nya hem.

Tror många ser detta med att adoptera en gatuhund genom rosa glasögon. Många av dem skulle må bättre av att få somna in ❤️ Tex RRn i ditt inlägg.

🌸🌸🌸🌸🌸


Nu har vi fått nog av trakasserier, luskande, otrevligheter av olika slag, anonyma falska anmälningar, (vilket kan ge upp till 2 års fängelse) de kontaktar våra köpare, våra uppfödare som är medlemmar för att få dem att gå över till dem, de är otroligt fula, osv

Nu har en av oss kontaktat en advokat.
Kommer det hjälpa?

Kjam


Svar: Bra att det här är anmält... jag tror det kommer hjälpa även om det tar sin tid, kram :)
Esmaralda

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda är så glad och tacksam att jag har min lilla skrutt 🐶🙏❤. Känns som han och jag haft ett förflutet tillsammans.
Tar A på allvar att jag blev ledsen och förstår det ?
Han har verkligen försökt förklara och vi båda har bett om ursäkt. Kommer vi klara detta tillsammans och komma vidare. Jag var off igår. Känns bättre idag. Han har visat att han bryr sig hela tiden. Känslor och när man älskar varandra kan bli jobbigt när man inte vill bli sårad.
Kram

Svar: Ja, ni två hör samman långt tillbaka i tiden:) Han bryr sig men hans personlighet kan ibland vara svår, kram :)
Esmaralda

10 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Jag håller helt och hållet med dig! Undrar också ibland varför folk som överhuvudtaget verkar olämpliga som djurägare skaffar sådana hundraser som de inte kan kontrollera, tex kamphundar. Går långa omvägar om jag ser nån sån typ med en bråkig bullmastiff eller rottweiler.

Känns det som om det blir en utlandsresa kring jul? Island? Norge?

Kram

Svar: Ja, det är ett psykologiskt fenomen att somliga väljer kamphundar.. förstärker nog egot..... jag tror det blir en resa för dig men ser inte var den går... kram :)
Esmaralda

11 Skrållann:

skriven

Hej!
Att adoptera en hund med ett ursprung man inte känner till ställer nog extra höga krav och erfarenhet på hundägaren. Att skaffa djur överhuvudtaget ställer krav och det är ett åtagande man nog bör tänka över. Vi skulle gärna vilja ha en hund och då en jakthund eftersom både mannen och sonen jagar. Dock funkar det inte eftersom vi har sådana tider som gör att vi inte är hemma tillräckligt för att skaffa hund. En vacker dag hoppas jag det går;)
Fick besked igår att jag inte fått en av tjänsterna jag sökt. Tycker jag söker tjänster jag är kvalificerad för men tydligen inte och det stärker ju inte självförtroendet direkt😞

Kram❤️

Svar: Ja, tid måste man ha oavsett man adopterar eller får valp i huset !! Det kommer en annan tjänst som blir din.. kram :)
Esmaralda

12 Ie:

skriven

Jag har jobbat på en organisation i Spanien och själv adopterat och följt andra adopterade hundars liv i Sverige.

Min erfarenhet är att få hundar i Spanien är riktiga gatuhundar. Det är ett missvisande namn. Många hundar blir helt enkelt inlämnade till organisationen av sina människor som inte vill ha dem längre. Andra överges "på gatan" men hinner sällan ströva omkring alltför länge innan de blir infångade av kommunen. De förvaras sedan på kommunens hundhägn en tid och avlivas ifall ingen ägare hör av sig. Förutom de inlämnade hundarna hämtar organisationen som jag jobbat för också hundar därifrån ibland.

Den stora majoriteten av hundarna på organisationen är är glada och sociala och uppskattar all form av uppmärksamhet. De flesta adoptioner blir lyckade och hunden npassarsig väl till sitt nya liv. Även om hunden är vuxen ska man se det som att man har en valp i början. Det är en omtumlande situation för hunden att byta miljö och man får ta saker i hundens takt.

13 Helena Ir:

skriven

Det måste till en väldigt hundvan människa som lyckas med det där. Jag känner till en familj som tog sig an en hund, som tidigare inte haft en fast hand. Det gick inte bra för den här familjen heller, hunden morrade och visade tänder för barnen..högg efter familjen. Så även här slutade det med att hunden lämnades bort..
Det är inte bara att skaffa sig en hund och tro att allt löser sig av sig själv..

Alla mina prover som tagits är bra, det hör inte till vanligheterna att jag vaknar 3 på morgonen heller, istället sover jag mer än vanligt. Jag har en trötthet och tappat intresset för mycket just nu..hösten kom som en mörk vägg i min väg. Tror det sitter i huvudet det här..lite rädd för att fastna i det här. De där nävarna som jag behöver spotta i igen..

Ha det så bra!

Kram

Svar: Glöm inte att ät kosttillskott, försök få ljus, - hösten känns extra tung för många eftersom man inte riktigt kunnat leva ut sommaren så som man brukar, kram ;)
Esmaralda

14 Rebecca :

skriven

Hur många barn ser du för mig? 🥰

15 Milousen:

skriven

Hej!

Oj... Kanske detta var ett tecken?

Jag ramlade nämligen över en hundadoptionssida i helgen och fastnade så för en av hundarna på sidan. Han var inte vacker eller ens lite söt, men BLICKEN! Han gick rakt in i hjärtat så jag skickade en skärmdump till gubben och han blev lika fast han. (Han som har hållt mig tillbaka från att skaffa hund i flera år sedan våra tussar gick över regnbågsbron med bara ett halvår mellan)

Vad får du för känsla Ez, är vi rätt hem för B? Eller bör vi avstå om vi blir erbjudna adoption?

Jag saknar verkligen någon som tassar på golvet hemma, ett hem är inte ett hem utan en voffs.

Kramar
Milousen

Svar: Ja ärligt talat blir ert liv lite enklare om ni investerar i att skaffa en valp.. eller en svensk omplacering... kram )
Esmaralda

16 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Kan bara hålla med Man visar kärlek genom att vara en lugn konsekvent hundägare Inte så lätt alla ggr.
Jag har ju en "gatuhund" från Irland , Mira hon är Helt underbar hund mot människor men problematisk när det gäller andra hundar.Nu är Irländska gatuhundar inte som dom i Spanien De irländska har oftast varit familjehundar innan de överges. Mira tillhörde en oönskad kull där bonden lämnade bort hela kullen vid 5 v och endast 3 "överlevde" och togs till Sverige så småningom efter levt på ett dogpound i 1/2 år..Min erfarenhet av detta gör att jag inte rekomenderar att man tar en sk "gatuhund" Det finns bra hundar för omplacering i Sverige bla på Hundstallet Där dom ät utredda och anpassas till rätt ägare.

Majakatt mår bättre och då gör matte det med ;-) Inspektör för försäkringsbolaget kommer på Torsdag för koll av husskadorna...
Minusgrader och härlig luft

Kram Anki med flock

Svar: Cap Verde kryllar av gatuhundar och jag fick min egen semesterförälskelse i en stor och ful krabat som jag så gärna velat ta hem.. :) Här har vi en grå dag-- regnet hänger över oss.... kram :)
Esmaralda

17 Skorpan:

skriven

Tur att jag aldrig ens har tänkt i de banorna, att ta mig an en gatuhund. Tror det är tillräckligt utmanande med en valp från en uppfödare spec om man inte tidigare haft nån hund. Nåja, inte aktuellt just nu, men kanske nån gång?

Igår kväll hade vi ambulansbesök på vår gård o andra omgången kom polisen också på plats. Vet inte vad som har hänt o varför polisen kom o undrar därför om du kan se nåt kring detta Es? Andra gången tog dom grannkarln med sig o han skakade väldans mycket, månne han hade fått nån sjukdomsattack? Mycket kan hända en vanlig måndag...

Attans att det gällde att vara försiktig imorse på cykelvägarna, halt var det, men jag höll mig uppe. Nu hoppas jag på mindre is i fortsättningen, ska ju ännu cykla ;)...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jag ser inte vad som hänt men man fick ordning på det i alla fall....ta det försiktigt med cyklandet, isfläckar är inte att leka med... kram :)
Esmaralda

18 Fiskaren:

skriven

Min syster har alltid ömmat för djur som farit illa och velat hjälpa och det har inte alltid blivit bra. Hon har nu en adopterad gatuhund och det har slutat med att hon måste stänga in hunden i ett rum när hon får besök. Efter diverse tillbud litar hon inte på honom. Inte ens professionell hantering och träning av hunden har givit resultat. Tänk er för gott folk innan i fastnar i den här fällan.

Svar: Det är så trist när det blir så här, för hunden och för hela familjen.. kram :)
Esmaralda

19 Sessan:

skriven

Bra skrivet!
Jag vill slå ett extra slag för svenska uppfödare!
Och då menar jag inte de på blocket. Många hundar som säljs där är smuggelhundar. Men var kritisk och köp inte hundar som är sönderavlade. Tex de med korta nosar eller konstiga rygg/höftvinklar.

Väljer ni att adoptera en utlandshund: var noga med att göra en ordentlig veterinärundersökning av hunden när den kommer till Sverige med rabiesblodprov om hunden kommer från land med rabies. Lita inte på att hunden är vaccinerad. Fuskas rätt rejält med sådant.
Lita heller inte på adoptionscentrumets hundkunskaper och att de vill ert bästa.
Många är glada att hunden kommer till Sverige och är inte så noga med matchningen. De flesta hundar är inte rumsrena och det kan ta längre tid att få en vuxen hund rumsren än vad det tar med en valp.
Jag är inte emot adoptioner har själv varit jourhem åt adoptionsvovvar. Tyvärr känns det som att det blivit liite business även i detta.
Och gå gärna på kurs med vovven det är kul och nyttigt för båda :)

Svar: Tack för bra info ! Kram :)
Esmaralda

20 Kristin:

skriven

Dette var så flott skrevet, kjære Esmaralda.
Ja, det er veldig fort å romantisere og som du skriver, og tro at bare kjærelighet vil gi en bra gatehund.
Det er ingen vits for meg å tilføye noe utover det du har skrevet, for det var så informativt og bra.

Her har vi fått snø i dag, og lille Virus har opplevd snøen for første gang. Han har hoppet og danset i snøen og hatt det så moro, så jeg har ledd godt.
Han vil ut hele tiden, noe han selvfølgelig får.
Ønsker en god dag.
KRAM!!!

Svar: Oj, har ni fått snö !! Nu blir jag lite avundsjuk ! Här får vi väl bara regnrusk och lera och mörker som vanligt ! Kan tänka att Virus uppskattade snön :) MG har varit med om snö någon enstaka gång.. han satte ner ena tassen försiktigt och drog sid sedan tillbaka i all hast och var tydlig med att nej, tack, snö gillas inte !! Fast han har ju en sådan personlighet... kram :)
Esmaralda

21 2020:

skriven

Min pappa går igenom någon hälsokris. Ser du om det är något utöver det som påverkar hans beteende?

Kram

22 Jossan :

skriven

När vi börjar prata om att bli sambos.. blir det prat om att köpa hus direkt?
Du vet inte på ett ungefär när detta samtalet sker?

Kram

23 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Jag har aldrig haft en hund 🐕 och är inte direkt uppvuxen med en hund. Jag skulle gärna vilja ha en liten hund. Tänker mig en mindre ras typ en slags mellan stor hund. Men det blir inte än på
Ett tag.

En fråga. Ser du om han verkar som att han trivdes och tyckte det var mysigt att vara här med oss?

Ser du om vi gör ett försök?
Kram

Svar: Jag ser ingenting seriöst i framtiden mellan er. jag ser en annan kärlek för dig. kram :)
Esmaralda

24 Helena Ir:

skriven

Tack Es, jag får bli lite bättre på c-vitamin,annars är det varje dag med det andra. Och visst är det ljuset som det behövs mera av..
Helt klart också den trista sommaren..

Kram

25 <3:

skriven

Tänker extra mycket på pappa idag.
Hur har han det i altet? Vill han säga ngt till mig. Svårt att förstå att han är borta. Allt gick så fort på slutet.
Kram

Svar: Han har det hur bra som helst och han vill att du ska veta att han ibland kommer på besök, han älskar dig och är stolt över dig och jag tror han ångrar lite att han inte sade detta tillräckligt ofta i jordelivet.. kram :)
Esmaralda

26 Evelina:

skriven

Kan du se om jag kommer att träffa någon eller kan d se några syskon till mitt barn? Kram

27 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Vi tänkte bila till Nybro från Stockholm på onsdag efter jobbet. Jag min man o lila dottern.. blir ganska mörkt o lite svåra vägar, ser det ut att gå bra?
Kram

Svar: Ja ta det vara försiktigt och det kommer gå fint, kram :)
Esmaralda

28 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Min systers kompis adopterade en gatuhund från Ryssland och när dom väl fick hem den högg den efter barnen så de omplacerade den och skaffade en valp från Ryssland istället. Fattar inte hur dom tänkte där överhuvudtaget. 🤔

En nyfiken fråga - Om mormor hade levt så hade jag varit nyfiken på hennes reaktion om hon hade sett folkdräkten på hennes begravning. Hoppas inte mormor låg och vred sig i kistan. Var det någon annan i släkten som tyckte att min morbrors sambo hade fel klädsel på sig eller brydde dom sig inte? Kram Zoey 💕

Svar: Klädseln var personlig och därmed inte fel, tycker jag, kram :)
Esmaralda

29 Mimi:

skriven

Hej!

Blir livet bättre så att jag får känna trygghet och glädje igen?

Kram

Svar: Ja, ett stort ja, kram :)
Esmaralda

30 Michaela:

skriven

Jag älskar hundar (och djur) och blir därför så jävla upprörd när de inte tas hand om! Mina patienter som var missbrukare hade ofta hund och jag sa åt dem att tar de inte hand om den så ringer jag polisen. Som tur var slapp jag det utan de vara måna om dem.

I natt har jag drömt att jag flygit av mig själv. Viftat med händerna. Herregud vad betyder sånt :)

Corona ökar även i Skåne hörde jag så var försiktig Es och hoppas att barn och barnbarn klarat sig!

Känns som att något lite spännande och positivt kan vara på gång. Eller är det bara önsketänkande?

Ha en bra dag!
Kram o puss till MG!

Svar: Ja faktum är att majoriteten av de missbrukande hundägare jag jobbat med under åren har haft en bra förmåga att ta hand om sina djur. Ozzyfamiljen väntar just nu på svaret från coronatest men mår inte tokdåligt... och nog kan lite spännande vara på väg för dig.. kram :)
Esmaralda

31 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda

Jag o min man funderar på att skaffa barn nr 2 snart 😃 ser det ut o bli ngn graviditet snart?

Kram

32 Karin:

skriven

Hej

Blir inte klok på detta, varför blir han så arg och beter sig så underligt hela tiden.
Ligger i sängen i dagar och pratar knappt med oss andra.
Helt ärligt, nu säger jag till på skarpen och ställer ultimatum sen skiter jag i det här.

Vad ser du omkring allting... blir han bättre om han går och pratar med någon eller kommer det han förbli som han är ?
Och vad händer om vi går skilda vägar ?

Kam
Karin

Svar: Kan vara dags med ett ultimatum, kram :)
Esmaralda

33 Cara:

skriven

Hej Es

Vad tror du om valet i USA? Det kan väl inte bli så att Trump vinner igen?

Det känns så sorgligt.

34 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Ska se upp med svartisen o vara försiktig annars också... Med corona o annat.
Kram Skorpan

35 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Intressant att du just skriver om detta när jag känner att jag har problem med vår valp.

Vi hämtade hem vår lilla valp i lördags och vi har väntat på henne sen januari. Jag var jätteglad och längtade men helt plötsligt känner jag inget för valpen. Jag har svårt att knyta an till den. Min dotter har ovkså längtat och älskar verkligen valpen och hon tar sitt ansvar men hur ska jag göra?
Kommer det att bli bättre?
Vill inte krossa min dotters hjärta och lämna tillbaka den.
Jag har mycket stress på jobb och oro över att inte hitta ett nytt, kanske är det som påverkar.
Jag försöker hitta svar men hittar inget hos mig själv.


Kramar

Svar: Valpen är alldeles ny för er och ni för den.. så ge er själva lite tid.. ge valpen av vad den behöver och massor av kärlek och trygghet. Just nu ser du kanske bara det jobbiga med att ha fått en pälsbebis men med lite tid kan känslorna hamna rätt.. kram:)
Esmaralda

36 Byby :

skriven

Helt rätt! Att vara hundägare kräver så mycket mer!

Jag har sökt jobb ett tag nu. Min fråga är om du ser något jobb? Snart?

Kram

Svar: Bör inte dröja så länge innan du får napp... kram :)
Esmaralda

37 Louise:

skriven

Jag älskar djur. Vi har haft katt när jag var liten, min syster hade en kanin, min andra syster en hamster. Sen har jag haft en samling med fåglar. Hade nog haft hund om mamma och pappa hade gått med på det.
Idag nöjer jag mig med våra två svarta pantrar.
Man kan väl säga att vi adopterat dessa två. Den stora katten kom till oss efter mannens pappa räddat honom från ett träd. Kelen och hur go som helst. Rumsren. Tydligen utslängd efter de blivit 12 veckor gamla. Han gick bokstavligt på en låda (skolåda) och gjorde sina behov.
Vår andra panter kommer från mannens arbetskamrat. Deras katt var inte kastrerad och ute/innekatt och blev dräktig. Vi tingade en katt som egentligen skulle vara kille men vi fick en tjej istället för hans fru ångrade sig.
Hon är naturligtvis kastrerad likaså den store.
Men jag börjar undra om hennes pappa är hund. Vår lilla tjej älskar att leka apport, hon går runt och viftar på svansen, äter det mesta och tigger. Och slickar en i ansiktet på morgnarna om man ska vakna. Sen tror jag hon är en tredjedel spindel för hon klättrar i fönsterna.
Men hon gör en massa knäppa saker och älskar ligga på rygg och bli klappad. Och våra katter är högt älskade av hela familjen.❤

Nu är jag så förbannat trött på att gå hemma.
Har inte fått några besked alls. Vikariebanken har inte ens hört av sig och jag börjar bli desperat här. När kommer jag att få ett jobb? Blir det innan jul?

Ha en fin dag och tacksam för svar. Kram

Svar: Ja, era katter har det hur bra som helst och båda är de stora personligheter !! Tveksamt om det blir jobb innan jul men chansen finns... kram :)
Esmaralda

38 <3:

skriven

Ser du om tjejerna pratar skit om mig på jobbet haha 😅

39 Hej:

skriven

Hej Esmaralda
Ser du någon chans att vi blir tillsammans ett tag igen?
Känns just nu som att det är han som bromsar ”saktar ner det”
Men ser det ut att finnas någon chans att det blir något seriöst igen mellan oss över en tid?
Kram

40 Me:

skriven

Hej Esmaralda
Börjar det närma sig att han vill berätta för sin familj att dottern är hans?
Ser du han ha henne själv snart?
Kram

41 Ho:

skriven

Hej Esmaralda
Är det år kvar innan jag träffar någon som jag lever i tvåsamhet med?
Kram

42 Therese C :

skriven

Hej Es!
Ja föreställningen om att hundarna skulle bli glada och tacksamma får man se upp för. Jag vet att jag tänkte så om hästar när jag var liten för jag hade läst för mycket hästböcker om vilda besvärliga och missförstådda hästar som blev tacksamma och snälla när det kom en ljushårig och blåögd liten flicka som öste kärlek. Jag var ju själv ljushårig och blåögd så jag hoppades på att de griniga ridskoleponnysarna skulle bli som förtrollade av min snällhet. Men de gjorde ingen skillnad på folk och folk. De bet alla som behövde sig ett bett.

Hundar kräver ju rätt mycket även om man skaffar den som valp från en bra uppfödare. Jag hade en när jag var yngre och det var ganska jobbigt även om det var en ganska lätt ras. Jag skulle nog inte skaffa en gatuhund i första rappet. Det känns som överkurs.
Kaniner däremot har jag adopterat ganska många vuxna. Hon som har omplaceringshemmet brukar försöka dyvla på mig alla besvärliga typer som inte passar i barnfamilj. Men kaniner är enklare än hundar. De kan ha ett väldigt bra liv även om man inte hanterar dem så mycket. Hundar är ju mer beroende av att fungera på människors villkor.
Kram Therese C

Svar: Jag tror nog att du är rätt person för att ta dig an besvärliga kaniner.. du har kunskapen som krävs... kram :)
Esmaralda

43 Camilla:

skriven

Jag har funderat på ta en omplacerings hund från Rumänien då man vill rädda dom stackarn men inte vågat då man inte vet hur illa skadade dom är i psyket efter allt dom fått vara med om. Hoppas i alla fall att jag har hund en dag igen för saknar det väldigt mycket.

Tror du att han tänker på henne nu när det gått lite tid? Kanske han hör av sig. Känns inte som att han kommer att släppa henne 🙂

Önskar en fortsatt fin tisdag. Kylslaget här men skönt. Kram Kram

Svar: Hund ser det absolut som att du kommer att ha så småningom. Du har i övrigt rätt i din känsla... kram :)
Esmaralda

44 Fjärilen :

skriven

Stackars alla gatuhundar,magra och allt var det hör till 😪ja katterna oxå😪ser du något hopp om annat jobb för mig innan årets slut? Kram

45 F:

skriven

Hej kom till jobbet idag o upptäckte att det hade brunnit i en kontakt , kan du gå in vad som orsakat detta?

46 Browallia :

skriven

Det viktigaste är att göra klart för sig själv att när man adopterar en hemlös hund/katt så måste det vara för att man vill ge djuret ett bättre liv, på deras egna villkor. Vill man skaffa ett husdjur som ska uppfylla ens egna behov av sällskap och att gosa med så ska man välja de som är trygga och sociala från allra första början.

När du bloggade om det inre barnet sådde du ett frö hos mig. Jag har reflekterat över vårt inre barn och fått till mig att mina djupaste sår i själen finns hos mitt inre barn och att jag behöver hjälpa henne att läka dem för att den vuxna kvinna jag är nu ska kunna bli hel. Jag fick även till mig att läsa på om min "diagnos" ängslig personlighet som jag inte har velat kännas vid. Nu har jag läst på om vad det innebär och fick rysningar av hur mycket av den "diagnosen" också stämmer in på mig är kopplad till min tidiga barndom. Är jag på rätt spår?

Kram B.

Svar: Ja du är på helt rätt spår, ta upp det här i terapi så du får den terapeutiska inriktning du behöver för att bli stärkt och gå vidare... kram :)
Esmaralda

47 AnnaK:

skriven

Provar igen med min fråga....blev jag spanad på igår eller var det bara vanliga blickar?

Kram 🤗

Svar: Lite span var det nog.. kram :)
Esmaralda

48 Anna E:

skriven

Var befinner sig algeriern nu vad hände? Har han glömt mig? Kommer han höra av sig igen?

49 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
Jag hoppas du inte tolkade de hela fel att jag hade något emot att min morbrors sambo hade just en skånsk folkdräkt? För så var inte fallet, utan för min del var de bara att jag inte tyckte den passade på just mormors begravning likaså med Pärleporten som vi sjöng som sambon oxå hade valt ut. Vilket var helt fel då mormor hade tillhört Jehovas Vittnen tidigare. Men men ...

En annan fråga jag hade gällande tidigare vännen E. Hon valde att hon inte ville veta av mig och helt plötsligt vill hon ta en fika. Har hon ångrat sig? Kram Zoey 💕

Svar: Mormor ser förbi de praktiska som kanske kan bli fel och hon såg er alla med stor kärlek i hjärtat oavsett folkdräkt eller pärleport :) Tidigare vänner saknar dig nog lite och vill känna av... kram :)
Esmaralda

50 Ew:

skriven

Hej
Kan du se om någon blockerar mig mentalt och vem isåfall.

51 Michaela:

skriven

Ojdå! Håller alla tummar att det går bra för Ozzyfamiljen!! Kan bara hoppas att ingen fara finns runt mig!

PMS cravings på pannkakor, drottningssylt och grädde så blir det snart :) Kram

Svar: Men gud så gott, nu blev jag sugen !! Jag ser ingen fara runt dig... kram :)
Esmaralda

52 Mikaela :

skriven

Hej hej E!

Jag ska börja plugga om två veckor en intensiv utb på 15 v och jag undrar om jag kommer klara det ? Jag vill men är så nervös för mycket , hatar att jag är sån. Men jag vill ha utb!

Kommer jag klara det kram

53 Ghostwriter:

skriven

Jag har kämpat denna termin riktigt ordentligt i studier och jag tycker att om jag fortsätter så här så förtjänar jag det högsta betyget, men nu blir jag rädd att lärarna inte tänker ge mig tillräckligt bra betyg? För att jag fick veta nu att de har ett snittomdöme.
Hur ska jag ens komma in på min utbildning då. Då har jag slösat tre år och slitit som ett djur för att sen inte ens lyckas.

Vad ser du? Ser du mig få tillräckligt bra betyg när jag går ut skolan här? (jag kommer behöva plugga fler ämnen på annan del)


Kram

54 SusanneAmalia :

skriven

Älskar hundar... och andra djur.. Dock ej ormar boch reptiler.
Har haft 19hundar och köpt 4av dem.. Alla andra har jag fått..
Enbhund träffade jag på promenad..
Honbbestämde sig stt flytts hem till mig och satt utanför min dörr varje dag tillslut gav hennes matte upp och så fick honbstanna hos mig..
Nelly var en collie och hon valde hem själv. Klok hund. En Border collie flyttade til mitt hus när jag var på semester.. Hon flyttade in till min flock. Ta henne sa ägaren och hon fick stanna. Det var en fantastisk hund och efter ett år låg vi 7:a på Nordiska Lydnadslistan.
Hon var smart och älskade att sammarbeta..
En annan flockmedlem (också en BC) tittade och kopierade hon planterade.. Bollar i rabatten dagen efter det att min son och jag hade planterat blommor.. Hon spelade fotbpll och höll sin possition i fotbollslaget.. Hon gick ut och rastade mina småhunar i koppel.. Öppnade dörrar grindar mm. Passade småbarn genom att bolla med dem.. Kul hund.. Sedan var hon en makalös vallhund..
Nu har jag inga får och därmed ingen Border Collie... Nu är det EllaBella en Appenzeller och en katt Saga som jag delar mitt liv med..
En värld utan djur finns inte för mig..
Alla är vi olika och tur är det.

Jag har en fråga och undrar om min son lyckas hålla sin dotter och hennes mamma åtskillda.. Eller får hjälp till mamman. Mamman har börjat knarka igen och i går kom hon hem till min son och slog sönder köket.

Lite galet är det.. Livet är inte alltid lätt..

Önskar alla en fin kväll med kärlek och harmoni..
EllaBella och Saga hälsar till alla bloggdjur..




Svar: Tänk vad underbart att hundarna kommit till dig - och oavsett vad så kan du hantera dem, du har det helt enkelt i dig.. kram också till Ellabella och Saga :)
Esmaralda

55 Cecilia:

skriven

Åh vad jag önskar att alla hundar att ett hem. Det är en fin tanke att adoptera gatuhundar och väldigt omtänksamt men det är lätt att tro att hunden kommer vara tacksam och därmed kommer det gå bra. Vuxna gatuhundar är nog för de mer hunderfarna ägarna som har tid med uppfostran. Min dröm är att adoptera en hund, har t.o.m. kollat upp organisation, men då blir det när jag vet att vi har tiden som krävs och förmodligen blir det en valp som är mer formbar. Det känns inte rätt att köpa från uppfödare när det finns så många hemlösa.

Jag ska åka bort nästa vecka och ska lämna katten hos min bror och hans sambo. Kommer det att gå bra? Kramar

Svar: Du tänker rätt och rationellt och du och din framtida hund kommer få glädje av varann. Det kommer gå bra när katten får passning... kram :)
Esmaralda

56 Tingeling :

skriven

Jag är kattmänniska, men gillar hundar också.

Med tanke på gårdagens inlägg, jag tog ett covid test. Han som stod och delade ut och tog emot testerna hade inte munskydd! Blev lite förvånad faktiskt. Däremot hade han plastförkläde över sina kläder, det smittar ju via slemhinnor... 🤔

Här ska ätas kvällsmat, och jag ska beställa matvaror över nätet. Har i alla fall inte blivit värre med förkylningen.

Ordnar det sig med pengar i december? Eller måste jag söka nåt jobb?

Kram!

Svar: På något sätt ordnar det sig... men en extra inkomst vore inte fel... det skulle bli tryggare för dig.. kram :)
Esmaralda

57 Snödroppen:

skriven

Hoppsan, det blir visst lite partaj ikväll helt apropå, herregud, en tisdag😱 Detta tillhör ju inte vanligheterna men vad 17, lever ju här och nu så varför inte liksom😜
Bekymmer har man ju men får lägga dom lite åt sidan ibland och leva för stunden. Undrar bara varför hjärtevännen blev så tyst när han borde blivit glad och tacksam, gick jag över gränsen så han blev rädd istället?? Män är ett konstigt folkslag🤪
Ha en skön tisdagkväll💕

Svar: Man får ta vara på allt partaj som erbjuds i dessa tider :) Han blev lite betänksam men det kommer landa... kram :)
Esmaralda

58 Mg:

skriven

Hej! Som sagt har jag blivit uppsagd från mitt jobb, kommer jag få komma tillbaka dit lr hittar jag nytt jobb?
Kram!

59 Fisan:

skriven

Hej Es!
Ser du när jag byter jobb?
Kram

60 En Ängel Med Stort hjärta :

skriven

Hejsan Es!
Jag måste fråga dig kan du se varför min mobil plötsligt står på väckning 05.19?????
Jag har inte ställt in den. Jag undrar om det är ett budskap eller om nåt kommer att hända vid den tiden inatt? Obehagligt eftersom jag har nära o kära som är sjuka i nån form av influensa o jobbigt med andningen precis som jag själv!

Skulle e bli jättetacksam för ett svar hoppas du ser min fråga! Blir svårt att sova😴🥱🥺
Kram🌸🌺🌸🦋

Svar: Jag ser ingen fara runt dig, inte i natt och inte närmaste tiden... så så gott och tryggt... kram :)
Esmaralda

61 Månskenet:

skriven

Bra ämne, som alltid förstås. Är själv tudelad inför hundadoption från utlandet, eller...skulle aldrig själv våga. Räcker bra med min vildbasare som växte upp med sin 7+mamma-4-tassflock och sin 2-tassiga 3 personers flock. Hon var helt adhd som valp, och jättegosig nu! Men, hur tusan bär man sej åt att inte gapa alls åt dessa fyrtassväner 🤭🤔 på morgnarna när vi är på "ärende"runda och varje grässtrå ska nosas på, varje spår efter rådjur ska nosas i höger-vänster-höger-vänster, grannen som redan gått med sin hund...och jag som har bråttom 😱 Men go o fin e hon!

Svar: Trygga hundar kan man gapa sig blå på.. de blir varken upprörda eller rädda.. de vänjer sig helt enkelt... verkar vara en härlig flock du har :) kram
Esmaralda

62 Vitlilja :

skriven

Verkar mysteriskt ha tappat mitt pass, kan du se om det är så?

63 Susanne:

skriven

Har inget djur fast barnen gärna vill. Haft katt, den försvann.
Nu ska jag söka bidrag till glasögon o tand. Kommer jag få det?

64 Boudica:

skriven

Har många gånger velat, men jag har ju inte tid för varken en adoptivhund eller valp. Jobbar ju heltid!
Allt mer sugen på att byta jobb!
Hörde att lagergrabben är borta för att något med hunden, vilket gör mig orolig, hoppas det blir bra! Tyckte jag såg honom i måndags på morgonen, men det var som om han aldrig kom fram de sista 100 meterna!

Här har man panikhandlat en ny telefon, min var krasslig och som om den inte kände av att jag planerade att byta ut den så flög den i asfalten på morgonen. Behövde en lite snabbt för att ja värsta mardrömmen att åka mot Göteborg och fastna där med en ofungerande mobil!

Försöker fråga igen, är ju lite nervös inför min lilla resa, jag hoppas ju det går bra! Men ser du om jag träffar någon som kommer ha någon större betydelse i mitt liv, eller möjligen en liten fling där?
Ska bli så skönt att komma bort från jobbet ett tag, väl behövligt!

KRAM!


Svar: En lite fling bör det kunna bli om du har ögonen med dig... kram :)
Esmaralda

65 Dunegull:

skriven

Hej,
Beställde saker till halloween för ett tag sedan. Fick ett Mail för två veckor sedan att min order var på väg men sen inte hört ngt. Försökt Mails dem utan resultat. Ser du om jag hinner få mina saker till halloween?
Kram

66 Mikaela :

skriven

Hej hej E!

Jag ska börja plugga om två veckor en intensiv utb på 15 v och jag undrar om jag kommer klara det ? Jag vill men är så nervös för mycket , hatar att jag är sån. Men jag vill ha utb!

Kommer jag klara det kram

Svar: Visst klarar du det, kram :)
Esmaralda

67 Elin:

skriven

Kommer de gilla min mat jag ska servera på torsdag?
Kram

Svar: Japp, absolut, kram :)
Esmaralda

68 Misstjejen:

skriven

Hej

Hon behöver mest min glädje och kärlek som jag inte visste om men förstå själv.

Ska jag var försiktigt mot henne under dessa dagar för hon ska få den som hon behöver från mig.


Min stöd och råd och allt som jag kan gör...


Hon behöver någon som förstå henne så kan jag...


Ha det bra

Svar: Ja, lyssna av och gå inte för snabbt fram, då blir det som bäst, kram :)
Esmaralda

69 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Jag fick en ny kollega idag. Vi trivdes tillsammans och nu undrar jag om han kommer att få jobba där tillsammans med mig i fortsättningen?

Tack och kram!

70 Mamman:

skriven

Jag ska vara med i Halv 8 hos mig. Håll tummarna. Kram

Svar: Oh så kul, ska hålla tummarna... kram :)
Esmaralda

71 Vitlilja :

skriven

Ser du om de här som trakasserat mig kommer åka fast nån gång?

Svar: Tveksamt, kram :)
Esmaralda

72 F:

skriven

Hur ser det ut för mig framöver kram

73 Kvinnan :

skriven

Ser du vad som orsakade att kontakten hade börjat brinna idag?

74 Michaela:

skriven

Det var skitgott.och rekommenderas varmt!! :) Åt 4 st och är mätt som en bäver! Cravings är inget att leka med :) Kram

75 F:

skriven

Hur ser det ut för mig framöver kram

76 <3:

skriven

Tack älskade Es för svar om pappa idag. Det betyder mycket för mig. Kom tårar i ögonen när jag läste ditt svar.
Kram
<3 <3 <3

77 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Godnatt o sov gott kära Es!

Tack för rart svar då kan jag sova lugnt ditt svar värmde🙏❤️🌹

Kram


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: