Gästblogg....

Dagens gästbloggare är: Sol

Hej

Fjäril är min tredje talisman och de andra två har hjälpt mig mycket och främst genom att jag får kraft att hjälpa mig själv.

När Fjäril kom så kände jag att det var något speciellt med henne.

Jag  höll henne ofta i handen och hon brukade kittla mig lite  och påminna om sin närvaro.   

En helg i somras  promenerade jag till ICA  för att handla lite och jag höll Fjäril i min hand.  Jag minns inte varför utan jag kände nog bara att det var ett bra tillfälle att bounda med henne.

Plötsligt bränner hon som eld i min hand.

Det bränner till rejält och jag hoppar till och  rycks ur mina tankar som jag gått i och det var tur för  sekunden efter kommer en cykel bakom mig i hög fart och som jag inte alls hade uppmärksammat.

Nu kunde  jag kasta mig åt sidan.  Jag tackade Fjäril för sin insats

Sedan la jag henne i fickan.

På Ica bestämde jag mig för att spela och fyllde i lite siffror på måfå. Då skuttar Fjäril i fickan så jag lyfter upp henne och låter henne göra en rad. Och på hennes rad vinner jag 14.000 kronor.  Jag blundar för henne över spelfältet och stannar när jag känner att hon säger stopp. På så sätt väljer hon siffror.

 

 

 

Sedan blev hon trött och jag ville inte pressa henne genom att lägga salt på henne.

Hon hade sannerligen gjort sitt  och jag gjorde iordning en mjuk smyckeask åt henne och där får hon  leva pensionärsliv på mitt sängbord.

Jag undrar när nya talismaner kommer ?

Ha det bra alla

Kram

Sol

-

En ny flock talismaner kommer det inte att bli förrän till våren, det tar väldigt mycket energi att föda upp en flock !!  Kram från mej också !!

 

1 Fitnesskillen:

skriven

Godmorgon ez

Jag har en nyfiken fråga och det är något jag har gått och undrat, hur kommer min rätta tjej att vara ungefär? Och hur skulle min tjejkompis vara mot mig när jag är tillsammans med min rätta tjej?

Och kan du även se när ungefär jag lär flytta hemifrån? 😊

Stor kram och hoppas att du får en jättefin torsdag 😁

2 Razawa:

skriven

Hej bästa Esmaralda
Vår samordnare Nina skrev igår på mail till mig efter att hon läst en utredning jag skrivit (jag jobbar som biståndshandläggare) ”hej kan du komma förbi mig imorogn jag har lite tankar kring utredningen jag läst..” jag svarade att jag jobbar hemifrån torsdag o fredag o om vi kunde ta det på Skype.

Blev så nervös o nådde direkt dåligt av mailet. Är det något jätte allvarligt?? Kommer jag typ få skit? Jätte negativt?

Kram

Svar: Jag kan inte tro att det är något allvarligt, kram :)
Esmaralda

3 ?:

skriven

Hej Sol. Vad fint att få läsa om och att underbara fjäril räddade dig från cykelolyckan som kunde ha blivit och sedan vann pengar åt dig. Vilken kraftansträngning för henne och nu vilar hon så skönt hos dig. Vackert.

Hej Esmaralda. Dottern och mellanbarnet kom på coronabesök så vi fick uppvakta barnbarnet som fyllt år. Oro uppstår när ser dottern och ser hennes trötthet och känns så sliten. Kommer hon förbi det och kan få må bättre. Hon säger inte så mycket om det och jag vill inte fråga för mycket då jag är rädd att hon sluter sig mer. Måste ju bli skilsmässa i framtiden och undrar om du kan se att den närmar sig, om hon börjar känna sig redo? Oroar mammahjärtat. Hoppas att du ser något om detta.

Kram




Svar: Ja din dotter är inte på topp, hon är i en tuff period just nu. Skilsmässa blir det.. och hon kommer hämta nya krafter !! Kram
Esmaralda

4 Agnes:

skriven

Grattis till att tillhöra de som synkar med sin talisman!

De talismaner jag har haft, har inte gjort ngt alls. Har även jag en fjäril o hon är som en dö sill...nada noll. Önskade att få hjälp med att få mina prylar sålda. Vad har hänt? Inget, mer än att jag åker till tippen med skiten.
Är inne på 3:dje eller 4:de rundan nu med annonser på blocket. Ingen respons, mer än tiggeri om att jag ska skänka.

En önskan om att träffa personer jag kan ha nytta av inför framtidens val...träffar mindre folk än vanligt, så tack för det, Fjäril.

Kommer att helt enkelt vid nästa talisman, önska mig saker som knappt finns på skalan över realistiska händelser. Då vet jag ju vad jag har att sikta in mig på!

Vet inte varför inget sker med de talismaner jag skaffar. Kanske har jag för höga krav, eller så är jag helt enkelt alldeles för hårdhudad för mirakel o annat mystiskt...suckar.

Hoppas gårdagen var till belåtenhet för dig o Nettan!

Ha det bäst, alla!

Kram!


Svar: Ja jag vet faktiskt inte varför du inte får hjälp av din talisman....alla får ju inte det.. och ibland sker hjälpen på ett sätt som man inte tänkt sig och om inte alltid är det man önskat.... en tackar, jo jag och Nettan har en riktigt mysig kväll med god mat och gott rött :) Kram :)
Esmaralda

5 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️

Vad härligt Sol att fjäril har hjälpt dej och känts så trygg. Spelvinsten kan ju göra vem som avundsjuk, grattis! Är säker på att du ger den ett skönt pensionärsliv och vem vet, hon kanske piggnar till igen💕

Urtjusiga foto på dej Ez, snyggaste spåkärringen ever!! Hoppas ni hade en trevlig kväll och att huvudet hänger med idag, tur det finns Treo om det känns tungt😜
En regntung morgon gryr här, dagen spenderas med mina galna kollegor på jobbet, kul är det! Men önskar dagen går fort så man får hem och lägga sej...
Min manlige vän, hör jag av honom snart igen? Tänker han på oss? Hoppas inte han blev bortskrämd...
Ta det lugnt idag och stor kram💕

Svar: Men tackar så mycket säger jag och suger åt mig :) Din vän hör av sig men det ser lite tveksamt ut kring honom... kram :)
Esmaralda

6 Camilla:

skriven

Kära Es, Har nu fått träffa 2 av mina vänner från "förr", lycklig för det att jag ännu duger åt nån, eftersom många vänner sagt"goodbye", och med min syster är det också ett stort NEJ! Hon har blockat mig och är väldigt sur och arg, och jag LIDER!! Vill ju ha min syster kvar, vi har ju haft det fint i somras tillsammans, vad tror du Es, kan vi ännu bli vänner? KRAMAR!!

Svar: Det kan ni bli och jag tror det kommer men dröjer ännu en tid.... kram :)
Esmaralda

7 Moj:

skriven

Hej Esmaralda.

Det går lite upp och ner mellan hopp och förtvivlan med honom.

Ser det ut att finnas någon chans att vi gör ett seriöst försök en tid?
Kram

Svar: Känns tveksamt, lägg inte för mycket energi på detta.. kram :)
Esmaralda

8 Lotta:

skriven

Otroligt vilken kraft talismaner kan ha. Med min första talisman märkte jag lite kraft och att den påverkade på något sett, men kanske att man måste vara extra lyhörd som människa för att känna av så mycket. Ändå fantastiskt. Tänker ändå att det kanske är ens skyddsängel som verkar genom talismanen.

Nu är detta året snart slut. Ett av de tuffaste i mitt liv med allt som stannat av och pandemi och eländes elände. Jag undrar om de blir stora omvälvande förändringar till det bättre för mig nästa år så jag kommer på rätt sida igen nästa år. Då tänker jag på jobb, ny kärlek, flytt.

Ha en fin dag. Fina bilder förresten 😊.

Kram L

9 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, är A en trogen person ?
Jag får den uppfattningen att han är det mot mig och tycker det är viktigt. Var osäkerhet antar jag det i helgen. Tror han efter gårdagen vet att jag saknar honom och vill att vi båda stryker ett streck över helgen.
Kram

10 GP:

skriven

Vilket fint inlägg, min fjäril jobbar fortfarande på :) men hon håller sig ganska lugn.


Es, ser du om ett nytt jobb kommer?


Kram!

11 MammaC:

skriven

Godmorgon! Haft en tfn intervju med en arbetsgivare. Kändes bra , tror du jag får jobbet? Kram

12 Anonym:

skriven

Blir jag snart gravid? Dröjer det innan jag plussar på stickan?

Svar: Känns som att en graviditet kan komma ganska snart.. kram :)
Esmaralda

13 Lilla jag :

skriven

God morgon,

Ser du om vi kommer ta över och vidga verksamheten? Är det lönsamt eller kostar mer än det smakar?

Kram!

Svar: Det kan dröja länge innan det blir lönsamt så tänk efter noga... kram )
Esmaralda

14 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja talismanerna gör verkan, kul ta del av!

Vad fin och vacker du är på bilderna Esmaralda och ung ser du minsann ut!

Kram!


Svar: Nämen oj, att du tycker det säger jag och rodnar lite klädsamt :) Kram :)
Esmaralda

15 Skrållann:

skriven

Hej!
Så spännande att läsa om talismanernas verkan och kraft;)
Ny dag och jag har så himla ont i ryggen. Det har pågått drygt en vecka och mannen säger att jag ska motionera mera. Säkert sant men det hjälper inte min rygg just nu.
Träffade min svägerska igår och på fyra minuter tog hon all min energi. Mera självupptagen människa får man leta efter. Kommer göra allt för att undvika henne i framtiden. Hon och min mans bror tog avstånd från min svärmor för många år sedan. Ser de ut att någon gång ta kontakt med henne och försöka reda ut allt och gå vidare?

Kram❤️

Svar: Ryggont är ett helvete, jag vet !!! De verkar inte vara så mycket för att reda ut och gå vidare... kram :)
Esmaralda

16 Jossan :

skriven

Godmorgon
Torsdag och två arbetsdagar kvar innan det är helg och höstlov! Ett lov dom verkligen kommer behövas. Inte nog med det så fyller jag år imorgon. Helt sjukt.. 29 år... jag som trodde jag skulle vara gift och ha barn vid den åldern... men kommer nog få snabbt nu sen jag träffa T. Märkligt hur det kan kännas så rätt så snabbt. T fick även semester imorgon vilket jag är överlycklig över! 🥰 ingen har gjort så mot mig förr..

Synd bara att han antagligen jobbar på lördag när jag ska ha min halloween fest... hoppas han inte jobbar...

Mitt ex smsa mig idag.. han skrev grattis (men fyller år imorgon) man bara vad ska du kontakta mig för?!

Jag drömde om att jag klarade min NO tenta. Vad kan sånt betyda?

Kram

17 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Härligt Sol att du fått hjälp av talismanen tack för att du delade med dig .

Här väntas det på inspektör från försäkringsbolaget och regnet det bara öser ner..

Hörde precis att vi "gamlingar" och riskgrupper helt plötsligt kan leva som alla andra !
Har dom helt tappat det ?
Sådana signaler gör ju att folk tar risker och de unga som innan inte höll avstånd lär inte göra det på uppmaning heller.. Verkar som de vill frånsäga sig allt ansvar Hoppas dom vi ska dö och inte kosta samhället mer pengar...Vansinne när andra länder stänger ner igen...

Nä jag fortsätter nog hålla mig hemma och undan från allmänheten

Kram Anki med flock

Svar: Ja herregud, det är NU vi måste orka hålla ut och fortsätta skydda oss !!! Och inte tappa sugen !! I morgon kommer bloggen att handla o just detta. Kram :)
Esmaralda

18 Nenna:

skriven

Hej Es,
Ser du om min Lady fortfarande jobbar för mig?
Jag väntar fortfarande på kärleken. ser du om det är något specifikt kring honom 💛

Kram 🤗

Svar: Jadå Lady jobbar för dig... men börjar bli lite trött... kram :)
Esmaralda

19 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Härligt Sol att du fått sådan hjälp från din talisman! 🦋

Jag tycker det känns mer och mer deprimerande att läsa om hur coronasituationen förvärras runtom i världen, hur många miljoner som insjuknat, hur många dödsfall och smittade per dag. Tungt att läsa om hur samhällen, åtminstone i Finland, långsamt stängs ner igen. Hur folk talar om att detta kommer att pågå flera år.

Jag börjar må sämre då man jämt tycks höra en massa om covid. Vad ska man göra för att inte påverkas så negativt av det?

Kram

Svar: Ja det är tungt nu när vi kommer in i andra andningen..... i morgon kommer bloggen att handla just om din fråga... kram :)
Esmaralda

20 Dunegull:

skriven

Vad kul fjärilen har fungerar för dig.

E! Jag känner tyvärr inte att min är aktiv alls. Ser du ngt nytt gällande jobb för mig? Har mitt namn kommit på tal än?
Kan den nya tjänsten blir bra för mig sen?

Kram

Svar: Jag ser att det kommer ny tjänst men inga detaljer, kram :)
Esmaralda

21 CA :

skriven

Hej
Jag har inte gett min 🦋 salt ännu, har bara inte tänkt tanken. Nu åker vi på lördag och jag vet att 🦋 vill med. Tänker att 🦋 åker i sin ask.
Verkar som 🦋 mår bra ännu.
Kram

Svar: Hon tycker det är jättekul att få följa med och hon trivs i sin ask... kram :)
Esmaralda

22 Skorpan:

skriven

Vilken hjälp du har fått av dina talismaner Sol, härligt. Du är en bra talismanägare :)!

Själv är jag nog en usel talismanägare, vet inte om jag bondat tillräckligt bra med mina talismaner. Undrar om de ännu verkar för mig o min högsta önskan, eller har de ryckt in o hjälpt på annat håll. Vad ser du kring detta Es,pm alls något? Inget kanske syns...

Lite dåligt syntes det imorse där jag cyklade i regnet, som tur har temperaturen stigit o jag klarade mig med lite mindre mundering ;). Hösten är definitivt här o på nåt sätt känns det mysigt, att få tända ljus höra på regnets smatter mot fönsterblecket, kolla film, äta gott :). Mitt favoritgöra, äta gott som ju syns sen nästa vår då de tjocka kläderna skalas av, är dålig att stå emot frestelser, suck ;). Sånt är livet...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Jodå, jag tror att dina talismaner gör vad de kan för dig ! kram :)
Esmaralda

23 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du någonting från euro jackpott eller svenska lotto 1,2 den här veckan, litegrann åtminstone 😩

24 Hej:

skriven

Hej Esmaralda.

Kliniken jag har valt känns den bra och seriös?
Kram

25 N:

skriven

Hej Esmaralda
När jag börjar att ta tag i dejtandet igen. Kommer jag då att komma en som blir min partner? Eller ser det ut som om jag kommer få dejta några ingen speciell ?
Kram

26 Mg:

skriven

Hej!
Snart gör jag min sista dag på mitt jobb, blev uppsagd pga av att företaget går dåligt. Kommer jag få komma tillbaka? Lr hittar jag nytt jobb? Tar så lång tid innan akassan kommer igång, har inte råd att vara arbetslös.
Kramar!

Svar: Känns som om du hittar nytt jobb.. kram :)
Esmaralda

27 Fjärilsägare:

skriven

Underbart, Sol! Vilken story!! Min ”systerfjäril” hjälpte mig med lägenhet :)

Bäste E, vad tror du om starten på nästa år?

Stor kram 💖

28 Fhare:

skriven

Ja min fjäril gjort underverk för mig och uppfyllde snabbt den önskan som jag hade.

Svar: Härligt :)
Esmaralda

29 Mercan :

skriven

Esmaralda ser du något Esmaralda från euro jackpott den här veckan 😣

30 Louise:

skriven

Sol: Vilken beskyddare du har och lyckoamulett.

Idag är en sån där blaha dag. Jag och mannen drar inte jämt igen vilket stör mig lite för så fort det är något som jag säger jag vill inte så blir han besviken. Vi har knappt pratat med varandra på hela veckan för det går inte att prata med honom. Det gör mig ganska ledsen. Det som gör mig extra irriterad också är att han och hans pappa inte pratar med varandra då hans pappa smällde till sin son i somras. Mannen skulle berätta en viktig sak för dem och hans pappa som inte var nykter började babbla och avbryta varpå mannen så att han pratar nu och då slog pappan till honom och mannen slog tillbaka. Och nu vill hans mamma att han ska be om ursäkt.
Sen på det så har de bestämt att de ska fira jul i Polen. Och med tanke på Covid så är det inte speciellt smart. Hörde att fallen ökat där nere också. Och det är oansvarigt de har många gamla där nere i släkten. Men de lyssnar inte på det örat. Dom kan åka när det är jul hos mina föräldrar men när det är deras jul kan de minsann stanna hemma.
De vill ju att äldste ska följa med men han har sagt nej. Klokt av honom. Men vi får se vad som händer. Har sagt till mannen att han kan följa med och träffa sin farmor men han säger att vi inte har råd.

Jag vill ju verkligen i denna stund separera med honom men han tycker inte man förstör en kärnfamilj. Och just nu kan jag inte lämna honom för jag behöver ett jobb,vara skuldfri hos kg och helst hos inkasso med.

Jag hoppas det blir jobb för mig snart. Jag tappar livsgnistan helt snart.

Usch vad deppigt inlägg.

Ha en fin dag. Kram

Svar: Somligt kan man inte förändra och då måste man förhålla sig på ett så sunt sätt som möjligt, och acceptera. När du är redo kommer du att ta dina steg vidare. kram :)
Esmaralda

31 💕 Zoey 💕:

skriven

Sol, tack för att du delade med dig! Härligt att höra all hjälp du har fått av 🦋. Jag skulle ha mött min 🦋 förra måndagen men blev ändrat så nu på måndag får vi äntligen ses. Hon ligger vilande hemma hos mig som har bott hemma hos föräldrarna sen i mitten på mars. Skulle ha flyttat hem tidigare men sen dog mormor och då blev de att jag blev kvar så vi kunde finnas där för varandra. Nu blir de mer att jag stannar kvar av ekonomiska skäl, pengarna kommer ju nästa vecka.

Es, jag blev så full i skratt när jag såg mitten kortet som du tog igår. Min mormor skrattade och sa alltid att när man gjorde så såg man ut som en hönsröv. 😂🙈 De är något som alltid kommer leva kvar. Kram Zoey 💕

32 N:

skriven

Hej Esmaralda
Känns segt åren går...
När jag börjar att ta tag i dejtandet igen. Kommer jag då att komma en som blir min partner? Eller ser det ut som om jag kommer få dejta några Men ingen speciell ?

Ser du förresten om jag är färdigutbildad när jag flyttar ihop med en partner?
Eller kommer det under tiden jag håller på med studier?
Kram

33 <3:

skriven

Hejsan snackar dom utländska tjejerna skit om mig på jobbet? Haha

Svar: Nej, inte skit direkt dock händer det att de pratar om dig.. kram
Esmaralda

34 Alie:

skriven

Så fint av din fjäril att bistå dig med dessa saker Sol, glad för din skull.
Ja dessa fantastiska Talismaner, det är en ynnest när man får ha en i sin närhet.

Jag har både Harri, lady bug och min kära fjäril kvar.. ger dom kraft till varandra och är dom fortfarande aktiva?
Jag hoppas det, då ingen av mina önskningar än har visat sig... ✨🌟
Ligger nerbäddad sedan en vecka och inväntar mitt Corona svar. Kan ju lika väl vara en ”vanlig förkylning” fast den är illa nog kan jag meddela.
Trots att jag knappt umgås med någon, håller avstånd, har munskydd och sitter nästan instängd på mitt kontor på jobbet, har jag alltså lyckats bli smittad (oavsett vad det nu är)
Så snälla alla, ta ansvar om du är det minsta sjuk och håll dig hemma vid minsta symtom!!
Kram :)

Svar: Dina talismaner är fortfarande aktiva, den äldste dock inte lika mycket. Du får ta hand om dig o krya på dej, stor kram
Esmaralda

35 Helena Ir:

skriven

https://www.youtube.com/watch?v=5iVZlpVc6G8

Länk till Skrållan (15) , mycket bra övningar, 3 olika, vid problem med ryggen. Hjälpt mig många gånger, efter bara några gånger mycket bättre!

Lycka till!

Kram

36 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, är A en trogen person ?
Jag får den uppfattningen att han är det mot mig och tycker det är viktigt. Var osäkerhet antar jag det i helgen. Tror han efter gårdagen vet att jag saknar honom och vill att vi båda stryker ett streck över helgen.
Kram

37 Till Louise:

skriven

Mitt ex lämnade mig när vår dotter var 10 månader, jag kunde knappt jobba, jobbade enstaka timmar endast när jag tvingat pappan att ha dottern, jag fick leva på enbart föräldrapenning, hade det väldigt dåligt ekonomiskt, fick knappt bostadsbidrag då jag tjänat så pass bra innan, så fick bo i ett ghetto. Jag trodde aldrig jag skulle klara mig själv.

Men på något sätt så går det. Man klarar mer än man tror, och man överlever, och till slut ser man ljusa glimtar här och där.

Skulle du lämna din man så klarar du dig. Och du skulle säkert bli friare och gladare, och när det händer brukar saker och ting komma av sig själv. Även om det tar tid, som för mig tog det några år... Men är värt det för nu mår jag ju så bra!

Kram!

38 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda Jag tror att vi har en psykopat på vårat jobb hon själv våran energi. Bara negativitet! Hur ska man, och anklagar. Ser sig själv som bäst i det mesta! Hur ska man hantera henne. ?
Man försöker att Undvika henne om det går! 😔

39 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Bara jag som är okänslig då ;).
Kram Skorpan

40 Heli:

skriven

Är det någon idé att försöka reparera vår relation efter hans lögner och oärlighet? Kommer jag någonsin få uppleva sann kärlek och tillit?

41 Nat:

skriven

Hej Esmaralda
Känns viktigt för mig att komma in på utbildning. Ser det ut att bli så?
Kram

42 ?:

skriven

TACK snälla du för svar. Lugnar att veta att skilsmässa kommer när hon är redo. Otäckt att hon sliter så ont, men är hemskt nog något hon behöver gå igenom. Längtar tills hon mår bra igen.

KRAM

43 EPM :

skriven

Godmorgon!
Övertrött så jag känner mig småmanisk, sovit ca två timmar- rövtrött!
Jag är på internat med min jobbgrupp, mycket fint ställe och trevligt men intressant med min kollega som ska sluta som en aktiv del. Jag har förstått att det är fler som är kritiska till hennes hanterande av situationen vilket känns skönt.

Jag behöver avsluta det här med att A:s resa med den där mamman, men jag behöver hans hjälp vilket jag bett om men jag inte får. Nu har jag återigen bett honom om att aktivt ta avstånd eller markera på något sätt, kommer han faktiskt att göra något nu?

Kram

Svar: Fihundan... man är inte att leka med efter blott två timmars sömn. Rövtrött är ordet !! Känns inte som om han kommer göra något mer radikalt dock.. kram :)
Esmaralda

44 Fitnesskillen:

skriven

Hej ez

Jag har en nyfiken fråga och det är något jag har gått och undrat, hur kommer min rätta tjej att vara ungefär? Och hur skulle min tjejkompis vara mot mig när jag är tillsammans med min rätta tjej?

Och kan du även se när ungefär jag lär flytta hemifrån? 😊

Stor kram och hoppas att du får en jättefin torsdag 😁

Svar: När du möter din kärlek så blir det snabbt rätt.. hon kommer vara jordnära och klok men också roligt så ni skrattar en hel del. Kram :)
Esmaralda

45 Helena Ir:

skriven

Jag vet nog inte om fjärilen hjälpt mig ännu, men pirrar i handen gör den fortfarande. Den lever, men så har det nog varit med de andra talismanerna också..de har hängt med länge..men jag vet inte vad de gjort för mig!

Igår hörde målaren av sig, så nästa vecka kommer han, vilken dag är ännu inte bestämt. Enligt honom har han redan varit i det här huset 2 gånger i våras, så om han fått min arbetsorder tidigare från sin chef hade det här varit gjort för flera månader sedan. Suck!
Han var här en snabbis för att kolla lite extra i rummet, obehaglig känsla när han utseendemässigt påminde om ett otäckt ex till mig. Sånt där påverkar tydligen mig fortfarande.. Så skönt om det här blir bra!

Grått idag, men tog mig ut i regnet, handlar ju på Ica när de öppnar, nog kommer jag fortsätta med detta!

Ha det så bra :)

Kram

Svar: Ibland vet man inte riktigt vad de uträttar eftersom de ofta förhindrar svåra situationer och olyckor och eftersom det inte sker.. så har man ju ingen aning om det... själv skulle jag aldrig vilja leva utan en talisman vid min sida :) Målaren är kanske lookalike ditt räliga ex.. men i övrigt finna inga likheter :) Kram :)
Esmaralda

46 Bbv:

skriven

Hej E

M beter sig lite olikt sig själv.. håller han på att bli kär i någon eller ?

Kram!

47 Solstrålen Hanna:

skriven

Hejsan!

Helt otroligt, Sol! Så häftigt. Det var så tråkigt när min fjäril försvann, men det är ju sånt som händer.

Jag ska med mamma och åka på en kurs och dreja. Det känns väldigt kul. Jag älskar att hålla på med olika medium, och lera har jag verkligen fått en kärlek för så jag ser fram emot att lära mig dreja. Jag har lånat böcker från biblioteket och försöker läsa på om drejning. Det är ju mycket att tänka på.

Jag skulle vilja köpa en brännugn, om det är något jag tycker om att göra. Tror du att det är en bra ide? Eller finns det kanske en grupp med människor som jag kan lära känna och lära mig av?

Det är nästan löjligt när jag hör på mig själv och hur jag övertänker runt allting. Aja, haha.

Hoppas du får en trevlig dag Es! Kram :)

Svar: Vilken kul helg du ska ha !! Kanske du ska vänta lite med ugnen.. kram :)
Esmaralda

48 Michaela:

skriven

Men gud så häftigt!! Vilken magi de kan skapa. Tack för att du berättade och kram på dig!

Min Fjäril har inte gjort nått sånt men hoppas att hon är aktiv ändå. Usel natt med lite sömn. Kanske PMS som ställer till det. Såg fortfarande ut som en prickig korv så ringde VC och fick rusa dit på 30 min. Fått antihistamin. Stark kortisonsalva och mjukgörande "bodylotion". Inget med parfym i mer. Huden reagerar när jag svettas vid löpträning och blir som en inflammation/allergisk reaktion. Måtte detta hjälpa nu så att det ger med sig.

Hoppas att det var en lyckad kväll med Nettan igår Es och att Treon smakade :)

Glömd eller saknad?

Kram från ett regnigt Sthlm

Svar: Nog är du lite saknad.. och tack, Treon smakade utmärkt och satt som en smäck :) Kram :)
Esmaralda

49 ☀️ Till Sol ☀️:

skriven

Tack för att du berättar om din fjärils stordåd, jag gläds med dig!
Kram Browallia

50 Mikael:

skriven

Är Sadhguru jobbig eller?först ska man vara som Dracula och nu utmanar han en att leva tills man är 84, har ni sett någon fylla 84 och sedan fått ny personlighet och är mindre up tight så har han en beskrivning för det

https://youtu.be/71VlrvI1hUI



Ska han fortsätta sådär så får jag snart komma upp med en utmaning till han :)

Här nämner han en kraftfull talisman

https://youtu.be/42bPyaJfiTM

Kram
Mikael

Svar: Han är sannerligen utöver det vanliga... I like :) kram :)
Esmaralda

51 Fia-lotta:

skriven

Halloj du granna kvinna i föregående blogginlägg! *busvisslar* 😁 Ser det månne ut att kunna bli jobbyte direkt efter nyår? Herregud vad jag skulle behöva det.
Och till Sol: fantastiskt kul! Nu blir jag talismansugen.

Allt gott /Fia-Lotta

Svar: Här rodnar en annan lite :) Japp, byte av jobb efter nyår ser det ut att unna bli, absolut... och som sagt en ny kul talismaner planerar jag att föda upp till våren...är jag tankar ork och energi... kram :)
Esmaralda

52 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En liten undran, jag har känt mig mer trött nu dom senaste dagarna än vad jag har gjort på väldigt länge. Är det så att jag kan slappna av mer nu när jag jag vet läget med mamma och oroligheterna kring mormor är borta samt att jag sörjer mormor eller är det något annat du kan se? Kram Zoey 💕

53 Moms:

skriven

Hej

Var K seriös igår om det han sa? Vill han att det ska bli mer än vänskap? :) ha en bra dag

54 Boudica:

skriven

Här är man on-the-go, blev panikkörning till tåget och nu är tåget redan en timme sent, gäller hitta anslutningen snabbt, bokade med strax över en timmes marginal som nu försvann. Ser det ut som jag klarar det? Blir resten av resan problemfri?

Hade själv en talisman men den gick i flera bitar, men jag tror den tog i för mig att byta avdelning på jobbet, jag som skulle blivit utbränd annars! Som inte var min önskning som var laddat.

Märkligt igår i badet, väcktes från mina tankar av J’s röst i huvudet, som om han försökte få min uppmärksamhet. Ångrar mig lite att jag inte försökte få kontakt efter. Vad var det om? Bara inbilldning?

Kram!

Svar: Fy vilken stress. Men resten av resan ser ut att bli ok kram :)
Esmaralda

55 Till Louise från Fiskaren:

skriven

Stanna inte i en risig relation. Det jobbiga blir befäst och man kör fast. Det gjorde jag i ett antal år. Inte förrän jag slog mig fri så vände turen i mitt liv och jag kunde gå min egen väg. Stanna bara kvar om du älskar din sambo. Kram och lycka till

56 Zita :

skriven

Hej! Esmaralda Tror du att jag kommer att hitta något annat jobb snart som jag kommer att trivas med? Kram😃☀️☀️

57 Helena Ir:

skriven

Tack Esmaralda, känns gott att höra :)
Kram

58 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En liten undran, jag har känt mig mer trött nu dom senaste dagarna än vad jag har gjort på väldigt länge. Är det så att jag kan slappna av mer nu när jag jag vet läget med mamma och oroligheterna kring mormor är borta samt att jag sörjer mormor eller är det något annat du kan se? Kram Zoey 💕

59 <3:

skriven

Hej kära Esmeralda tror du jag och L kommer passa som vänninor ? Hon skriver och är så gullig mot mig. Hon verkar unik och har sin egen stil. Hon vill ses för en dejt jag med om jag vågar. Gillar att hon inte alls verkar lik mig.
Kram

60 Michaela:

skriven

Ojdå! Då kanske min känsla stämmer då och att han kanske hör av sig :)

Kan tänka mig att Treon smakade :)  Brosan tycker det är lika gott som mineralvatten :)
Hörde att November skulle bli en snörik månad och även söderut så hoppas att den når dig Es för vet ju att du älskar snö precis som mig :)
Kram

Svar: Ja så roligt om det kommer snö här i Skåne :) Kram
Esmaralda

61 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se hur jag kommer spendera min nyårsafton i år med tanke på Covid19? Fest lär de väl inte bli, eller? Kram ❤️

62 Browallia :

skriven

Jag har pratat med min sköterska och hon har fixat så att jag ska få komma till det team som jobbar med mina andra diagnoser för bedömning av mitt behov av psykoterapi och ev. byte av medicin. Kommer jag få hjälp av dem?

Kram Browallia

Svar: Ja det ser ut som om du erbjuds någon form av hjälp, kram :)
Esmaralda

63 Helle68:

skriven

Hej.. Grattis till all den hjälp du får av dina talismaner Sol.. Vad menar alla med att man strör salt över talismaner? Kram

Svar: Jo man kan strö lite salt på en trött talisman för att aktivera den.. det hjälper inte alltid men ofta... kram :)
Esmaralda

64 Lydia💕:

skriven

Min fjäril hjälpte mig på en gång med min önskan omfattning dotter får det bra och det har hon börjat en utbildning som hon stormtrivs med sen blev det lugnt och hon har varit borta och sen blivit tvättad i tvättmaskinen och idag gick hon i 2 bitar🙈 hade henne i min byx ficka på jobbet så ska jag beställa en ny av dig sen
Har sparat bitarna
Lydia💕

Svar: Ja hon har jobbar bra för dig !! Till våren får du chans att beställa från nya flocken.. kram :)
Esmaralda

65 She :

skriven

Hoppas min fjäril ännu mår bra, trots att hon mest ligger i sin glasask <3

Tycker det gick sisådär på mötet idag, upplevdes det ändå ok eller vad tänkte de riktigt?
Kram

Svar: Känns som ett helt ok möte, kram :)
Esmaralda

66 Delina:

skriven

Hej Es

När möter jag kärleken Es?
Kram

67 Ulrika:

skriven

Hej! Jag undrar om du kan se vart min dotters kortfodral med betalkort och körkort i har tagit vägen? Hon har letat överallt. Fodralet är leopardfärgat.

Med vänlig hälsning,
Ulrika

Svar: Kan någon i bloggfamiljen hjälpa till kanske ?
Esmaralda

68 Tiss:

skriven

Jag blev så besviken idag. Jag hörde av mig till min samtalskontakt om att det här fungerar inte längre. Den panik jag känner varje dag panikångest/panikattacker, vet inte om det är någon skillnad. Jobbiga tankar. Jag åt nästan aldrig lugnande nu dom senaste fyra åren fram till nu. Nu måste jag äta lugnande för att klara dagen och sova på natten, detta gör mig ju så klart supertrött.
Jag frågade om jag kan få prata med min läkare om detta. Men nej, om en månad, innan dess "sök till slutenvården om det blir jobbigt",Men alltså ska jag behöva söka slutenvård bara för att be om hjälp... Jag har en medicin sedan förut som jag inte har provat sen förut. Tror du att den kan hjälpa? Jag hade en del bestående biverkningar från den förra medicinen som inte följdes upp.

Svar: Jag tycker inte du ska börja på den medicinen utan ett okey från läkare.... styrkekrama !
Esmaralda

69 Susanne :

skriven

Har också en fjäril men hon har legat lågt ett tag och jag har glömt bort att prata med henne. I början var hon mer aktiv tyckte jag,
Kände mig ledsen när jag åkte från jobbet o dag. Känns som man inte uppskattas. Har sökt två nya jobb? Hur går det med dem?

Svar: Ett a jobben har du chans att få och blir det inte så, då ska du fortsätta söka.. jag ser dig på annan arbetsplats... kram :)
Esmaralda

70 Nay:

skriven

Hej Esmaralda.

Undrar om det känns troligt att jag ska möta en partner under tiden jag studerar? Eller om jag kan vara utbildad när vi möts?

Känns det troligt att det kan ske inom 1-3 år?

Och ser du studier för mig?
Kram

Svar: Ja det är troligt att det kan ske inom 1-3 år, absolut, kram :)
Esmaralda

71 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Min dotter fick en guldring med zirkoniastenar i gåva men nu hittar jag inte hennes ring någonstans. Kan du se om den hittas eller om den är gone?

Kram

Svar: Känns som om den hittas men som av en slump och längre fram , kram :)
Esmaralda

72 MissMilla :

skriven

Har oxå en fjäril. Jobbar den för mig? Kan jag be om hjälp av den? T ex m min bestridandet mot banken, lyckas jag?

Svar: Din Fjäril jobbar på det som du önskade av den när du fick den... hon är aktiv... kram :)
Esmaralda

73 Michaela:

skriven

Jaa verkligen! :) Vad tycker MG om snö förresten? Har han fått uppleva det i Skåne land? :)
Stämde min känsla?

Ha en skön afton!
Kramis

Svar: Någon enstaka gång under sina 8 år har han upplevt snö.. särskilt under vinterbesöket i Österrike med omnejd och han gillar det inte. Sätter ner tassen, fäller öronen.. lyfter på tassen och tittar på den...smakar lite och fnyser och undviker så gott det går... kram :)
Esmaralda

74 Helena Ir:

skriven

Ulrika, en ren chansning, jag såg något blått, först trodde jag det var en plastficka, men jag är osäker..får inte fram något bättre idag..ev, en blå väska ?
Hoppas hon finner korten på något sätt!

Kram

75 💕 Zoey 💕:

skriven

Hej igen Es!
En liten undran, jag har känt mig mer trött nu dom senaste dagarna än vad jag har gjort på väldigt länge. Är det så att jag kan slappna av mer nu när jag jag vet läget med mamma och oroligheterna kring mormor är borta samt att jag sörjer mormor eller är det något annat du kan se? Kram Zoey 💕

76 Silvertassen:

skriven

Kära Es!
Jag undrar om du kan se hur jag kommer spendera min nyårsafton i år med tanke på Covid19? Fest lär de väl inte bli, eller? Kram ❤️

77 Therese C :

skriven

Hej Sol!
Gud vad härligt att du haft sån nytta av fjäril 👍

Hej Es!
Angående förra inlägget. Den personen som hävdar att du inte visar dig själv på bild kan ju inte vara någon som följer bloggen så himla mycket. Jag tycker att jag ser bild på dig rätt ofta.

Jag och brorsdottern har precis varit i stallet. Vi hade gjort upp om att hon skulle få ta min ridlektion men imorse fick jag ett sms om att hon mådde dåligt och att hon inte skulle orka. Jag skrev tillbaka och beklagade att hon mådde så dåligt och föreslog att hon skulle vänta tills senare med att bestämma defenitivt angående ridningen för ibland kan man må lite bättre frampå förmiddagen. Så brukar det i alla fall vara för mig att det känns värst när jag är trött. Hon ändrade sig faktiskt och det är jag glad för. Tror att hon behöver lite positivt.
Kram ThereseC

Svar: Ja jag tycker själv att jag inte är så blygsam vad det gäller foto på mig !! För några veckor sedan fick ett mail omigen med ifrågasättande om jag är den jag utger mig för att vara.. att jag kan vara en 25 årig man... typ.... ja, sådana mail har ja lärt mig att bara kasta och inte bry mig om ! Vilken tur att du gav brorsdottern lite extra tid :) Kram :)
Esmaralda

78 Tintin:

skriven

Hej Ez!

Känns oroligt på mitt jobb. Kommer den nya kollegan jag ska få att ges tid för att komma och lära sig jobbet? Börjar kännas tung att göra allt ensam..

Tack och kram!

Svar: Kanske kollegan inte får så mycket tid men kommer nog göra sitt bästa.. kram
Esmaralda

79 Bjork:

skriven

Hej kommer jag och Jerry gå på dejt?

Kram

80 Gabriella:

skriven

Hej igen söta du,

Vad tror du om M..? Kan han vara något för mig..?

Svar: Kanske. osäkert men du märker snart vilket.. ha lite koll på om han ser dina behov.. om han är en inkännande person.. kram :)
Esmaralda

81 SolBritt:

skriven

Jag vill gärna ha en talisman snarast. OM jag är beredd att betala mycket, kan det funka ? Kram

Svar: Nej, det funkar inte. Jag tar bara min två kullar om året.. annonserar ut dem här på bloggen och det är först till kvarn som gäller... nästa kull kommer till våren så håll dig framme då :) Kram :)
Esmaralda

82 Michaela:

skriven

Haha! Han är ju för go! För hans skull hoppas jag att det bli snöfritt hos er då :) Puss till honom.

Svar: Nej, jag tycker mer att vi ska få massa snö så får han vänja sig :) Kram )
Esmaralda

83 Ulrika:

skriven

Tack Helen Ir! Kortet är blått men hon har fortfarande inte hittat det. Kan du se om hon ska leta inomhus eller utomhus?
Eller nåt annat?
Med vänlig hälsning,
Ulrika

84 Pia S:

skriven

Hej!
Kommer jag och mitt ex att bli tillsammans igen eller kommer jag att hitta någon ny?
Hur ser det ut på mitt jobb framöver?
Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: