Knocking at my door......

Någon kom och knackade på min dörr  - och det tillhör inte vanligheterna så här under Corona. Man brukar ju avtala sina möten först.

 

Jag öppnade och där utanför stod en kvinna som jag så väl kände igen men inte riktigt kunde placera.

Jag  har ingen igenkänningsfaktor alls utan lider rejält av ansiktsdyslexi.

I alla fall är det vad jag brukar skylla på ! 😁

  Så sade hon sitt namn och dimman skingrades.

Hade det inte varit för corona så hade hon fått en stor bamsekram.

När vi träffades sist  för en hel del år sedan var hon 40 men såg ut som 60,  minst. Nergången och missbrukande, tandlös och  eländig och sjuk.

 

 

 Nu är hon 60 och  en fräsch och vacker kvinna !!

Hon överräckte en blomma och en stor påse hembakade bullar.

Jag grejade varsin mugg kaffe och sen ställde vi oss i det minst blåsiga hörnet   i min trädgård och jag fick höra hennes berättelser om hur hon till sist blivit drogfri och börjat bygga upp sitt liv.  Sen några år tillbaka hade hon också eget boende.

 

 

Eftersom hennes kropp var så förstörd kunde hon inte arbeta, sade man men tji fick dom som sade nej. Hon började som volontär på ett djurhem och nu har hon en fast tjänst där på 75%

Jäklar så glad jag blev !!!

Hon ville komma och berätta för mig hur viktiga våra terapisamtal varit och att jag var en av de få  som tog emot för samtal under klientens pågående  aktiva missbruk.

Hon hävdade att dessa samtal gjorde skillnad och hon fick mycket med sig i bagaget som hon använde under sin resa mot att bi frisk.

 

 

Jag har alltid haft tron att om man behandlar en medmänniska  med respekt och ärlighet oavsett alla issues kring personen.. så kan det bli ett frö som börjar gro även om det ibland  tar tid.

Vad vore jag för terapeut om jag bara valde lättbehandlade, sociala och käcka klienter ?

Oftast får man ju inte veta hur det gick sedan och somliga av de man haft i terapi funderar man ju över ibland och denna kvinna var en av dem.

Hon mådde ju så förskräckligt dåligt, var aktiv i sitt missbruk men hade ett gott hjärta och en styrka som jag  kunde förnimma.

 

 

 

Det var ett lika överraskande som roligt besök !

Ibland händer det lilla extra – även i Coronatider

Kram  & kärlek

1 Skorpan:

skriven

Åh vilken härlig överraskning o vilken eloge för det viktiga arbete du gör Es! Det var verkligen ett härligt besök, speciellt i dessa tider :).

Ja vad är det för terapeuter som bara väljer "enkla fall"? Låter lite konstigt i mina öron, ska man inte hjälpa alla som kommer till ens mottagning, bara man "passar" ihop? Så tänker jag, men förvisso är jag inhen terapeut så vad vet jag, egentligen?

Terapeut ska jag knappast bli under detta liv, men kan det eventuella jobbytet i framtiden vara mera människonära, vad tror du Es? Eller fortsätter jag i samma spår som hittills?

Samma spår verkar åtminstone vädret gå i, regn o rusk ;). Enligt prognosen ska solen visa sig, vi får väl se...
Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Man ska hjälpa alla men de flesta har en " no no lista" och där ingår personer med aktivt missbruk. De anses inte behandlingsbara.. först ska det vara rehab och avgiftning och sen motivation... och visst är detta det ultimata men livet är inte alltid så... ! Du skulle passa för ett människonära jobb ! Kram :)
Esmaralda

2 Helena Ir:

skriven

En sådan härlig berättelse från det verkliga livet, det finns hopp och tro på människan, och denna kvinna hade styrkan att få ett annat och bättre liv! Det här gjorde mig så glad..för precis som dig så tycker jag att man ska även se de som kanske avviker från det som anses det normala och lätta.

I vardagen har jag själv ryckt in för medmänniskor, minns en kvinna rätt påverkad av något, som hade väldig ångest..efteråt tackade hon mig. Tänker fortfarande på henne ibland.

Alldeles för lite sömn inatt..när jag släppt in målaren kanske jag somnar en stund. Lägenheten är belamrad av saker, tänk vad mycket som annars står i mitt vardagsrum.

Tänk att du hittade bordet, det kommer bli fint!

Ha det så bra!

Kram


Svar: Sömnen behöver man.... hoppas du kunde somna om en stund... kram :)
Esmaralda

3 Läroliv:

skriven

Vad glad jag blir och självklart var det till dig som hon skulle vända sig till. Måste kännas helt underbart för henne att ha tagit sig så långt. Alla är lika viktiga för dig. Du är inte bara en vacker människa utanpå.

Idag är det en månad sen jag var hos psykologen. Lång väntetid hos henne, så skulle ge mig återbudstider kom vi överens om. Undrar om du ser det kunna bli en ny tid före jul.

Kram

Svar: Jag hoppas och tror du ska få en ny tid innan jul, kram :)
Esmaralda

4 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag försöka hitta bra ställe som jag och hon kan var på utan blir upptäck oavsett vad är det. Resturang, promenera och allt. Hur ska jag får mig själv att öppna min sinne som börja med upptäcka hemligheten ställe som är oanvända för flest så kan jag och hon var där.

Hur ska jag öppna upp min sinne för det.

Känns som om jag stänga min sinne för det...

Vad kan jag gör att hitta såna ställe utan bli upptäck?

Ha det bra

5 HuldaMaräng:

skriven

Hej!
Jag har, i min närhet, en yngre kvinna som sedan i somras gått över till heroin.. Barnen har blivit tagna ifrån henne och det är visst rena knarkarkvarten där nu med flera knarkare, främst män, i samma bostad. Jag har alltid trott att knarkare blir känslokalla på något vis, men den här personen älskar sin barn så innerligt och varmt. Det är en bra mamma i allt annat. Jag är orolig för henne. Kan du se något om henne? Hur går det för henne?
Kram, ha en fin dag!

Svar: En missbrukare ju så mycket mer än en missbrukare men livet rasar kring dem. Hon måste själv komma till insikt om rehab/ behandling.... ingen annan kan göra något. Kram
Esmaralda

6 Branne:

skriven

Hejsan!

Det är så att jag har en liten talisman, min lilla fjäril.
Men jag har en fråga där.
Har dem en specifik livslängd?
Sen har jag börjat undra för mig själv om min lilla vän har gjort sitt för mig? För ibland känns det så men när jag ibland pratar med henne tycker jag mig se att det glittrar runt henne när jag pratar med henne som om att hon svarar på det jag säger till henne. Speciellt i samband när jag påmint henne om mina önskningar.

Det var kul att läsa dagens inlägg, när det bevisas att dem som samhället oftast vänt ryggen har bevisat motsatsen och att hon gjort denna fantastiska resa! Hon ska vara stolt över sig själv 😃.
Kramar

Svar: Ja, livslängden varierar för alla talismaner. En del gör något stort och tapppar sedan i kraft och det händer att det är något som vi själva inte riktigt är medvetna om. Andra gör smått hela tiden och tappar orken till sist. Jag tror det finns liv kvar i din... kram :)
Esmaralda

7 <3:

skriven

Vilket trevligt besök du fick kära Esmeralda och att det gått bra för henne.
Ser du någon flytt för mig snart ?
Trivs inte hundra i lgn nu. Känner mig kvävd på ngt sätt.
Kram

Svar: Du kommer flytta och det blir en bra flytt, kram :)
Esmaralda

8 A:

skriven

Vad underbart att ha gjort så stor skillnad i en människas liv.
Jag arbetar som sjuksköterska och får både ris och ros men mest är det mycket uppskattning vilket känns fint.
Har så jäkla dåligt självförtroende och nu ska jag på utvecklingssamtal med min chef nästa vecka.
Har ont i magen av rädsla att få höra att jag inte duger.
En märklig fråga kanske men kan du känna av om jag är omtyckt av min omgivning?
Kram <3

Svar: Ja en del avskyr mig i början för jag kan vara en tuff dam som det inte går att förhandla med om somligt....men ofta blir det positivt efter en tid :) Javisst är du omtyckt.. försök slappna av och var dig själv rakt av, då blir det ännu bättre, kram :)
Esmaralda

9 Misstjejen:

skriven

Hej

Måste fråga att varför det finns en del som vill lägga sig i min privatlivet eller vad som helst.

Som jag har alltid ställa en fråga till mig själv och om det stämmer att min livet är intressent och spännande med hemlighetsfulla?

Då en viss som vill bara lägga sig i utan typ känna lära mig.

Handlar det om min livet är spännande och hemlighetsfulla?

Jag är medvetenhet om det också men det finns sanningen?

Ha det bra

Svar: Somliga som lägger sig menar väl även om det kan bli lite tokigt, kram :)
Esmaralda

10 2020:

skriven

Saknar de tiderna när ens kompisar bara knackade på. Idag skriver man sms när man står utanför dörren, - öppna, är utanför 😂

Ser du om jag hamnar på den praktikplatsen som jag vill? (Om du känner av vilken jag menar så är jag nog en av de få som önskar mig den platsen).

Kram

Svar: Jamen så är det... Mannabonne Glenn blev rent förvirrad när det knackade..... ja det är god chans att du får den praktikplats du vill.. kram :)
Esmaralda

11 Lilla M:

skriven

Hej Es, jag har en sån stark känsla att det kommer att ske med honom... känns bara så. Har jag rätt i min känsla?

Svar: Jag ser det som en rejäl möjlighet, kram :)
Esmaralda

12 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Vilket underbart besök och överraskning. Jag förstår att du blev glad i skälen av att få träffa henne och se att allt har gått bra. Du är en underbar människa Ez och jag vet att det är många här som håller med om det💕
Idag står shopping på schemat, även om plånboken är skral så ska det bli kul! Jag tror att ser man positivt på saker o ting så blir det bra till slut. Man får leva i nuet...
Och Grattis förresten till bordet, det är jättefint👌 (mina naglar blev chockrosa😜)
Ingen dejt igår...kan det bli till helgen tror du? Jag saknar honom och hoppas han saknar mej..? Ack ja, denna kärleken...💕
Ha en riktigt skön gosetisdag❤️

Svar: Ja, julen kommer ju oavsett och jag har köpt på mig jag också,, börjar bli fullt i klädkammaren nu :) Jag älskar chockrosa naglar :) En dejt kan det bli till helgen.. kram :)
Esmaralda

13 💕 Zoey 💕:

skriven

Kära Es!
Igår fick ja äntligen möta Fjäril eller Brianna som jag har döpt henne till. Jag läste brevet flera gånger och noga innan ja tittade på henne så inget skulle gå fel och jag hoppas jag gjorde allt rätt.

När jag la ner henne några minuter passade jag på att tända ett ljus. Efter en stund när jag tog upp henne och hade välkomnat henne och sagt mina önskningar en andra gång fick ljuset spratt och fladdrade som bara den. För en stund kunde jag känna ett nervtryck typ av vid vänstra tinningen. När jag frågade om hon gillade namnet Brianna så kunde hon ge mig en signal via ljuset och mycket riktigt så fladdrade ljuset återigen som bara den. Jag antar de var Brianna som gjorde så att ljuset fladdra och att jag kände nervtrycket vid tinningen? Kan du känna så att jag gjorde rätt och att hon är aktiverad nu och jobbar allt vad hon kan? Kram Zoey 💕

Svar: Vad bra att hon tydligt kunde visa att hon älskar sitt nya namn... hon kommer stå dig bi ! Hon är aktiverad och kommer göra allt hon kan för dig.. gå henne till mötes och gör det du själv också kan... kram :)
Esmaralda

14 Naturvän:

skriven

Godmorgon!

Ja vad roligt att läsa, en solskenshistoria så här i corona tider.

För min del blir det storhandling och en fika utomhus idag.

Vi hade ryggjympa innan spinningen igår och det kändes fantastiskt att muskelkraften börjar komma tillbaka, jag blir så glad för varje framsteg"!

En riktig kulen höstdag har vi och det blir att mysa med ljus och titta på ngn film ikväll , har flyttat in i gästvåningen och där får jag det lugnet jag så väl behöver. Funkar bra att meditera där!

Det känns så oerhört tomt inne i huset, precis som om alla energier är väck? Vad kan en sådan känsla bero på? Är det ngn som vill mig ont?

Ha en fin höstdag alla!
Kram


Svar: Jag ska också storhandla men via nätet på Willys.. sånt där som man hämtar i box !! Får en positiv känsla kring gästvåningen ! Ingen vill dig gilla eller ont, du är bara lite dränerad på egen energi, kram :)
Esmaralda

15 HS:

skriven

God morgon Es!

Vilken fin berättelse. Så starkt av kvinnan att resa sig från missbruket och att du kunde hjälpa henne längs vägen.

Kommer resplanen att gå i lås? Ser det ut som att hon blir tvungen att flyga över Stilla Havet istället? Har vi förbisett något?

Kram

Svar: God chans att det går i lås.. kram :)
Esmaralda

16 Sigrid och Dante:

skriven

Du har hjälpt oss också och utan dig hade vi inte varit där vi är idag. Du har hjälp väldigt många och det gör du fortfarande. Gå aldrig i pension!! Du behövs så oerhört mycket. Tack för att du finns och för underbar blogg. Dina storstadsklienter.

Svar: Stora kramen på er båda två :)
Esmaralda

17 Jennifer:

skriven

Hej fina Esmaralda. Du är en fantastisk spådam och alldeles säkert en lika fantastisk terapeut, och du har nog ingen aning om hur många människor du har hjälpt och gett stöd åt!! Och hur otroligt mycket din hjälp, och ditt stöd betytt under åren. Tack!!! Härligt att höra att denna kvinna lyckades ta sig ur sitt drogmissbruk och vända sitt liv till det bättre.

Finaste Esmaralda. Dendär brinnande rastlösheten jag brukar känna har avtagit på sistone, kanske den dyker upp igen men nu är den under kontroll. Dock längtar jag fortfarande ut i världen. Ser det ut att bli en resa för mig under 2021? eller finns det kanske andra prioriteringar i mitt liv då?
Kram,
Jennifer

Svar: Oavsett prioriteringar och förändringar så kommer det resor så småningom.... du har en traveler soul .. så är det bara... kram :)
Esmaralda

18 Skorpan:

skriven

Åh vilket fint tack du fick Es!
Gå aldrig i pension, vem skulle inte vilja höra de orden!?
Underbart...

Jag tror gårdskarln har ett gott öga till mig Es, vad tror du?
Kram Skorpan

Svar: Jag jag blev så himla glad :) Ja jag ser ju att gårdskarln tycker om att tutta på dig.. kram )
Esmaralda

19 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag kan ofta spå i hundra år eller miljoner år i framtiden med vad som händer i världen och solen. Och allt såna.

Sällan kan ser viss personer under tiotal år men beror på vilka man har relation.

Men jag kan ser ofta såna. Det är inte många som kan ser såna.

Ibland kan jag känna av andra världen som hur en person leva där och vilka typ i annan världen.

Jag har aldrig ju berätta för andra om såna utan fåtal saker som är viktigt att vet.

Jag vet vad är sanningen. Men det är kul att har såna förmågan men jag bruka var försiktigt med vad jag ger ut information också.

Märks ju jag kan ser vad som helst om jag vill det. Ibland kan jag ser dåligt besluta eller bra. Om bara jag är uppmärksamma på det.

Ha det bra

20 Kristin:

skriven

Dette var en vakker beretning, kjære Esmaralda.
Du er virkelig et fantastisk menneske som har et genuint forhold til dine medmennesker. For en STOR opplevelse dette måtte være, og fantastisk å lese det.
Ble faktisk veldig rørt.

Min far sa alltid til meg, at uansett hvor på rangstigen et menneske du møter står, skal du aldri føle deg verken større eller mindre. Gode ord å få med seg på veien.

Jeg har jo fått en del seanser av deg gjennom tiden, og jeg må jo si at du er veldig ærlig, varm og du har så stor respekt for det du gjør. Dessuten, det stemmer det du sier også. Tusen takk!!

I dag er jeg superpigg etter gårsdagens smerter. Jeg forsøker nå å gjøre som du sa, spise sakte og ikke så mye om gangen. Med min matlyst, er dette også en læring, men jeg har innsett at det må til.
Jeg har jo god matlyst, men lurer også på om det at jeg spiser mye skyldes at folk i alle år har sagt til meg at jeg er så tynn. Jeg tror at jeg er redd for å bli enda tynnere om jeg ikke spiser som en hest. Vel, dette må jeg bare jobbe med, men nå er det slutt på å overkjøre min fordøyelse. Jeg må jo ha en del mat i og med at jeg er så aktiv.
I og med at jeg ble bedre så fort, føler jeg at du sendte meg healing. I så fall må jeg takke veldig mye.
Ønsker en riktig god dag. KRAM og takk!!!

Svar: Det var kloka ord från din far, som jag gärna skriver under på !! Ett sunt förhållningssätt !! Se bara till så du inte äter för lite.. du kan äta samma mängd som innan.. men som sagt uppdelat på fler gånger :) Du har en god förbränning och du rör dig mycket så du behöver äta ordentligt. Var snäll mot mig med kosten, lyssna din kropp för den vet vad den behöver ! Vad roligt att healingen gjorde nytta... stor kram :)
Esmaralda

21 Jennie:

skriven

Hej Esmaralda

Du är underbar!❤️❤️❤️

Hej, jag har en lite konstig och kanske lite löjlig fråga, men det är såhär att ända sedan jag var barn har jag varit rädd för att öppet tala om vad jag önskar och drömmer om! Liksom med den känslan att om jag berättar det för någon så minskar mina chanser att nå den drömmen... att man liksom ”jinxar” sina chanser då. Så är det fortfarande för mig, lever med den känslan. Jättekonstigt och jättedumt, är det någon annan som gör så också?

Iallafall, nu undrar jag om det stämmer? Att om man är öppen om sina drömmar så jinxar man sina chanser att önskan ska uppfyllas?

Kram

Svar: Nej, det handlar mer om en egen känsla... däremot kanske man omedvetet vill värna om sina drömmar och inte berätta eftersom man kan tappa i energi om någon nedvärderar ens tankar... kram :)
Esmaralda

22 C:

skriven

Godmorgon!

Den känslan är oslagbar. Man möts, man skiljs åt, liven fortsätter, och någongång (slump eller aktiv process av ena parten) så möts man igen. Har man påverkat någons liv/attityd/upplevelse utan att man har begärt att få omgående respons. Man har bara varit den man har varit och det är därför jag tror på att ens attityd alltid betalar tillbaka, på gott och ibland ont.

Varje morgon frågar jag mig själv: Vad kan JAG göra för att göra livet eller världen lite bättre? För det kommer alltid komma tillbaka. Vattnar man sina krukväxter växer de mer. Lyssnar man mer till de som behöver prata får man tillit. Hjälper man någon i nöd, så får man det tillbaka.
"Lider" man av otålighet som jag gör så är detta en bra träning till sig själv, begär man tacksamhet för ens arbete på en gång så är man ute och cyklar!

Sitter och njuter av en god frukost jag unnade att handla in igår kväll. Nöjd efter gårdagens korta jaktvända med en entusiast som var glad för sällskapet och idag ska jag uträtta uppgifter som är välbehövliga. Som sagt, göra livet lite bättre <3

Kram

Svar: Kloka ord som stämmer 100 % ! Kram :)
Esmaralda

23 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag menar väl att dom läggga sig i en blöt näsa... så förstår du... ibland otydlig med svenska

Svar: Somliga lägger näsan i blöt.. ibland får man markera och säga ifrån... kram :)
Esmaralda

24 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag är så ledsen. Jag ställde in halloweenfesten.. Jag har varit så taggad, planerat, fixat och donat... Men så kom de nya restriktionerna och jag fick snällt flytta på den... blir skräckfest i januari istället.. tydligen har de börjar rea ut allt på dollarstore så får åka dit och fixa lite till.
Corona suger riktigt mycket.. Skojade med T och sa att vi kunde bo hos varandra varannan vecka nu under krisen. Hade ju varit roligt eftersom man bara ska umgås med de man bor med.. jag som bor ensam...

Nä vad livet suger just nu...

Kommer min no tenta bli en hemtentamen nu med de nya restriktionerna?

Kram

Svar: Ta det med en klackspark, du kommer arrangera en jätteläcker fest i januari istället och det blir uppskattat ! Kram :)
Esmaralda

25 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Gomorron Es! Tack för svar igår hade önskat veta lite mer🌹

Så kul önskar med att nån kommit o knackat på min dörr händer inte så ofta i dessa tider bara telefonsamtal! Blir så glad speciellt när man har en sjukdom att kämpa mot!

Jag har en frpga
Nu på morgonen har jag haft en sån ”verklig” dröm att jag pratade med min fd man som har ny familj sen många år tillbaka o som har glömt bort vårt gemensamma o älskade barn. Han är t o m morfar o har aldrig velat träffa barnbarnen ens o det var han som lämnade oss för en annan! Jag pratade med honom inatt o berättade om min sjukdom o bad honom att ta hand om vårt gemensamma barn med o berättade vilka underbara barn vi har. Samtalet gick bra men minns inte hur det slutade mer än att jag kände mig ”trygg”! Sedan vaknar jag för en stund sen av att jag ser ett tfn nummer på en mobil med svart bakgrund! Jag har lätt för nr men kom inte ihåg hela. Jag skrev ner detta i vaket tillstånd! + 0731-......3440. Siffrorna däremellan minns jag inte.

Vad var detta ska säga att både jag i dottern är sjuka just nu var det ett budskap eller kommer nån att ringa från ett sådant nummer? Eller var det en varning är ju väldigt orolig för mitt barns mående!

Hoppas så på ett svar kära du ber fig om hjälp Kram🙏🍂🍁🍂❤️

Svar: Nej jag kan inte se att det handlar om en varning, snarare har du ett positivt besked att vänta.. kram :)
Esmaralda

26 Anonym:

skriven

Kommer de se att min kommentar var först och inte Jossan kossan ?
Hur stor är chansen att jag vinner tävlingen? Tror jag har det rätta svaret.
Kram

27 Hemlige Arne....:

skriven

För de som inte vet så är det guld för somliga av oss att du tar emot även privat och inte för journal. En del vill inte ha något på pränt och riskera att det kommer i omlopp. Jag har träffat en hel del psykologer under mitt 75 åriga liv som jag levt i en tuff värld men du går utanpå allt annat. Kan bara säga tack för att du finns. Du gör skillnad för många. Sedvanliga julklappen kommer trots att det är pestens tid.Kramar om.

Svar: Tusen tack. Jag måste säga att det är en ynnest att ha träffat dig och vi jobbar himla bra tillsammans :) En tackar på förhand, du vet ju att jag älskar julklappar :) Kram :)
Esmaralda

28 EPM:

skriven

Jag gillar dig redan men än mer nu!❤️
Detta är en grupp i samhället som jag brinner för och månar om. Tack för att du också ser människan bakom, det är så många som inte gör det.

A markerade mot Berlin-mamman. Fattade hon? Hennes svar var märkligt.
Igår började hans ex (mamman till hans dotter) jäklas om pengar igen. Men A är lugn, verkar inte så stressad som han varit innan. Då har han betalat för att det inte ska gå ut över dottern, nu pratar han med dottern istället. 😊

Vi har nu värderat våra lägenheter och tydligen står min exmake fortfarande som medägare i HSB...
Hoppas verkligen detta löser sig smidigt. Ser du nåt om det?

Kram

Svar: Det ser ut att lösa sig utan alltför stora bekymmer... kram :)
Esmaralda

29 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Vilket underbart överraksningsbesök ! Vilket betyg på ditt arbete som terapeut !Måste ha känts extra bra . Du är verkligen en fantastisk kvinna i alla avseenden <3 Jag bugar ödmjukt och hyllar dina skills .
Man önskar fler vore som du <3

Till Tiss nr 60 igår .All cred till dig <3 Du gör vad alla djurägare borde göra !!! Inte är 12 år gammalt inte ! Min äldsta katt vart 20 år .Så skönt för din katt när de onda tänderna kommer bort Våra pälsklingar är vårt allt och ovärderliga <3 Stort lycka till och tack för att du tar hand och ansvar för din pälskling!

Kram Anki med flock

Svar: Kram :)
Esmaralda

30 Skorpan:

skriven

Tack Es!

Tror du menade titta, inte tutta ;D. Konstig smak karln har, kan inte annat säga ;). Okej, jag cyklar ju o använder tights, kanske det är det som väcker nåt? Han är attans lätt att prata med o det älskar jag med karlar, exet var ju inte den mest mångordiga så...
Kram Skorpan

Svar: Ja, ibland slinter man på tangenterna :) Kram :)
Esmaralda

31 <3:

skriven

Vad tänkte hon när jag berätta att jag skulle flytta? fanns det avundsjuka hos henne idag? Hon verkar missnöjd med sitt liv.

32 En Ängel med stort hjärta :

skriven

Tack underbara Es för vackert svar idag Kramisar i massor 🙏❤️🌹

33 Läroliv:

skriven

Tack för ditt svar. Håller tummar och tår att blir en ny tid för mig före jul.

Kram

34 kattflickan:

skriven

Hej E,

Så härligt med såna positiva upplevelser! Och sån fin återkoppling på att det man bidragit med har hjälpt en annan människa.
Till min fråga - har en person på mitt arbete som är lite svårläst. Undrar om han själv känner att han tagit sig vatten över huvudet? Blir inte riktigt klok på hans attityd. Bara ungdomligt oförstånd?

Kram och ha en fin dag!

Svar: Han övervärderar ibland sig själv men jag ser inget elakt kring detta... kram :)
Esmaralda

35 Kristin:

skriven

Jeg ble invitert på kaffe og bløtkake til min bror sin bursdag 3. November. Vi skulle sitte ute med saueskinn i stolene. Det skulle vel være trygt for cv19, kjære Esmaralda?
Kram !!!

Svar: Absolut, sitter ni ute och du håller avstånd även där så är du trygg.... kram :)
Esmaralda

36 Hanna:

skriven

Hej!

Bra där Ez och fint av henne att tacka dig😊

Det skulle vara skönt att ha ett jobb där man verkligen gör skillnad och där man kan hjälpa människor. Jag har alltid varit lite rädd för det eftersom jag lätt blir dränerad på energi kring vissa sorters personer och att jag själv inte har så mycket att ge till andra. En gång fick jag en spådom (inte av dig om jag minns rätt) som sa att jag skulle jobba med något i stil med terapeut och där det fanns människor i ett väntrum. Blev helt förvånad och tyckte då att det inte kunde stämma. Kanske jag kommer jobba som medarbetare till en terapeut nån gång? Vad tror du?

Kram

Svar: Ja faktum är att du skulle passa att arbeta med människor på ett eller annat sätt, kram :)
Esmaralda

37 Michaela:

skriven

Men gud så underbart!! Blir alldeles tårögd. Vet hur det är att jobba med missbrukare och när det går bra för dom. Mäktig känsla. Jag förstår att folk vill att du ska jobba för alltid. Du är inte bara en underbar människa och spåtant utan är helt säker på att du även är fantastiskt duktig som terapeut. En som även kan ryta ifrån när det behövs :) Du är unik Es och älskad av många❤

Du sa att det allt blev funderingar när jag inte dök upp för våran träff som planerat. Då måste man ju bry sig för annars är man ju oberörd. Jag kan inte ha så fel. Eller hur?? :)

PS: Nu saknar jag att jobba ännu mer efter denna historia :)

Regn och rusk igen. Suck!

Ha en go lill- lördag! Kram

38 Mvp:

skriven

Hej e!

Varför försökte han undvika mig? Vågar han inte säga sanningen? Kommer jag höra av från honom nån gång mer?

Kram

39 Birgitta:

skriven

Hej Es!

Va roligt att det har gått bra för henne och att livet vände 🙂.

Es ser du nått nytt jobb för mig? Sliter hårt på mitt nuvarande jobb o känner att jag inte vill ha det så här.. .. Sökte ett jobb o var på två intervjuer men dom valde ändå att avbryta rekryteringen pga att dom inte hittat rätt profil.

Kram Birgitta

40 Ghostwriter:

skriven

Att någon är "aktiv" med något, betyder ju inte att man backar och att terapin inte slår sitt frö som du säger. Hade min terapeut gett upp mig alla gånger jag försökt ta mitt liv, så hade jag ju lyckats en dag kanske. Hon var ett av mina mirakel i livet. Synd att jag inte kan gå till henne idag.

Vad fint att kvinnan tog sig ur men också att hon tog sin tid att tacka dig. Det förtjänar du Esmeralda! Att höra det, även om du inte indirekt förväntar dig det.



Stor kram

Svar: Ja, ibland får det helt enkelt ta sin tid innan fröet börjar växa !! Ja, jag blev så himla glad :) Kram :)
Esmaralda

41 Moms:

skriven

Hej

Kände att jag gjorde rätt som bara gick ifrån K när jag fångade han ljuga på bar gärning. Men kommer han be om ursäkt eller något?

Kram! Ha en bra dag :)

Svar: Du gjorde rätt, räkna inte med ursäkt, kram :)
Esmaralda

42 Maddelito:

skriven

Hej ez!
Allt bra med dig?
Jag mår inte bra och det har jag inte gjort på ett tag. Trivs inte på jobbet och jag har pratat med chefen om det men inget blir bättre. Nu vet jag inte om jag har ett jobb ens i januari. Jag söker nya jobb men blir inte kallad på intervju. Vilket gör mig ledsen och tror att felet är hos mig.

Kommer det lösa sig? Kommer jag hitta ett nytt jobb snart?

Mvh Maddelito

Svar: Du kommer hitta annat men det kan ta lite tid så försök förhåll dig till detta... kram :)
Esmaralda

43 Camilla:

skriven

Fantastiskt kära Es! Det bästa betyget man kan få "gå aldrig i pension". Du är så värd alla hyllningar du kan få för den underbara människa du är! Grattis! ❤️

Människan var seg på att ta initiativ. Finns det tankar på att ta kontakt? Känns lite så.

Önskar en fortsatt bra onsdag. Dagarna rusar fram. Snart jul🙂
Kram

Svar: Tankar finns nog men därifrån till handling kan vara ett rejält steg... kram :)
Esmaralda

44 Mikael:

skriven

Kul :)

Tar man bara sig an klienter som är de lättaste och enklaste, hur bra blir man som terapeut då?, lite glättigt blir det nog och man träffar inte de med störst potential.

Kram
Mikael

Svar: Så är det ! Kram :)
Esmaralda

45 Michaela:

skriven

Vad tycker du förresten om "Bonde söker fru" Es? Jag sprang på Linda Lindorff igen och tänkte nästan fråga om Erik är singel för i sådana fall är jag intresserad. Ett riktigt charmtroll :)
Jag kollar bara på honom och spolar förbi resten :)

Du sa att det allt blev funderingar när jag inte dök upp för våran träff som planerat. Då måste man ju bry sig. Så fel kan jag väl inte ha? :)

Kraam!

Svar: Ibland ser jag det och ibland inte... men visst är Erik fin :) Ja jag tror man bryr sig.. kram :)
Esmaralda

46 Misstjejen:

skriven

Hej

Vill bara säger tack för något gott positiv till mig. Av råkar misstag att skriva fel i meningen på svensk...

Lite skratt åt det. Det är lite typ min humor men något gott til bra humör idag.

Så bra iallafall att du talar om för mig. Förstår direkt vad du menar. Som jag fick något bild i tanke men skrattar åt det.

Något fördelar för mig att blir må bättre av det.



Tack!😅😊

Svar: Kram :)
Esmaralda

47 Camilla:

skriven

Jag förstår. Vågar man fråga om detta steg kommer att tas?🙂
Kram till dig!

Svar: Nja, ska det bli något får nog du ta steget... och då vet du hurpass intresset är... kram :)
Esmaralda

48 F:

skriven

Vi har försökt ett tag att få fler barn men inte lyckats, ser du oss lyckas till slut?

49 Dahlia:

skriven

Du är en fin själ som hjälper de i nöd både här och där!
Stark kvinna som vänder sitt liv.
Jag har fått mycket hjälp från dig!

Es vad är det med denna kollega, rätt passivt sätt försökt få min uppmärksamhet, som att sätta sig där han vet att han måste flytta sig för jag ska få tag på det jag behöver? Nyväckt intresse, eller vad?

Tack!

50 Skorpan:

skriven

Måste bara säga, igen ;), att min underbara granne åkte iväg med min fälg o inhandlade ett nytt däck åt mig o nu sitter däcket på bilen. Hur kan man ha en så underbar granne??
Kram Skorpan

Svar: Det var minsann en rekorderlig granne !! Men jag vet att du ger gott tillbaka :) kram :)
Esmaralda

51 Fanny2:

skriven

Vilken härlig överraskning och vilket inspirerande inlägg. Du gör sån skillnad för många människor och du ger alla en chans. Man önskar att fler vore som du. Himla starkt av henne och jag önskar henne flera underbara år efter en så tuff period.

Jag har haft kontakt med någon hela sommaren och blev riktigt tveksam efter ditt senaste svar. Förstår nog vad du menade med att jag inte skulle gilla något med hans personlighet. Är det ens värt att fortsätta försöka lära känna honom? Har han flera han är intresserad av? Vet inte om han är helt uppriktig och känns som typen som raggar fritt. Hmm... Håller mig för mig själv just nu.

Kram 💜

Svar: Du ska följa din egen intuition... kanske du behöver ytterligare en tid så du kan få insikt om personligheten är något du kan acceptera och leva med eller inte... kram :)
Esmaralda

52 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Men vet nog inte vad jag ger tillbaka, kan inte fixa bilar o annat...
Kram Skorpan


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: