Konspirationerna...

 

Vem tror på konspiratinsteorier ?  Svar: massa människor !

Och tror man på en konspiration har man lättare för att tro på fler.

I grunden är man rädd för att bli lurad och det känns exklusivt att ingå i ett litet sällskap som tror jag veta mer än anra. Man känner sig smart och lite extra allt.

Konspirationsteorier har alltid funnits – lång innan namnet konspirationsterapi fanns.

Vi har inte landat på månen utan allt är  inspelat i studio och vi är lurade. Utomjordingars existens som mörkas. Elvis Presley lever.. och så vidare..

En rejäl konspirationsteori är att attacken mot World Trade Center var ett insiderjobb från CIA !

 

Judarna styr världsekonomin, medierna ljuger, muslimerna vill invadera Europa… det är bara ett par exempel.

Det finns opinionsundersökningar som visar att en tiondel av svenskarna tror att ett hemligt sällskap styr världen. Och ännu fler tror att medierna mörkar sanningen, säger Werne som forskat på detta

Tron på konspirationsteorier kan få allvarliga konsekvenser. Idéer om att vacciner skulle vara farliga i stället för att skydda oss mot sjukdomar kan leda till att föräldrar inte vaccinerar sina barn.

Och muslimer kan komma att attackeras, diskrimineras och förföljas om konspirationstanken att muslimer invaderar Europa med ambitionen att ta över samhället får fäste

Rädslor tycks öppna slussarna till människors mottaglighet för det som faktiskt inte är sant och rasera det som vetenskapen byggt upp.

 

 

– Konspirationsteorier uppstår kring stora händelser där människor chockas och tryggheten försvinner. Rädsla och misstro är primära drivkrafter där folk söker andra och större förklaringar än de som politiker, medier eller vetenskapen presenterar, säger Kent Werne, journalist och författare som skrivit en bok om just konspirationsteorier.

 

Undersökningar visar på att hög utbildning minskar människors benägenhet att tro på konspirationsteorier, enligt Werne. Orsaken är att högutbildade har lärt sig analytiskt tänkande och att nagelfara påståenden som inte har en vetenskaplig grund. 

 

 

 Undersökningar visar att kristna fundamentalister i USA är de mest konspirationstroende i landet. Är man öppen för att det pågår en kamp mellan Gud och djävulen så är man också mer öppen för att det pågår en kamp mellan goda och onda mänskliga krafter, hävdar Werne.

 Har man börjat tro på konspirationsteorier blir man automatiskt faktaresistent. Allt som talar emot ses som en del av konspirationens försök att förleda och vilseleda.

 

 

 

 

Själv kan jag gott och väl säga att jag inte är sorten som hänger mig åt konspirationsteorier men jag känner de som gör det !!

Kram & kärlek

1 J:

skriven

Gomorgon🌸
Fick i torsdags sms från postnord om en sändelse med choklad till mig. Skulle överlämnas samma dag till mig men jag va på jobbet så jag kunde inte ta emot. Kan du se vem som ville ge mig denna fina sändelsen? Jag hoppas att jag får den på måndag.
Kram

2 Tingeling :

skriven

Jag brukar ta det där med en nypa salt... däremot tror jag det pågår fuffens bakom kulisserna i världen som vi inte vet om...! Kanske också en konspirationsteori 😁

Jag hade en låtsaspappa från att jag var cirka 5 år till att jag gick i åk 6-7 nånting. Jag minns inte exakt för att för mig var det en stor sorg, jag fick aldrig mer se honom. Tänker han ibland på mig och min syster? Han dök upp i min dröm i natt, kanske för att jag påbörjat skriva om mitt liv, i en bok till min dotter. Även min mamma var i drömmen. Jag var tvungen att kolla upp, och han bor i samma kommun som mig fast ute på landet. Verkar ha gift om sig.

Trevlig lördag!

Kram!

Svar: Ja den mannen tänker på dig ibland och har undrat hur livet blivit för dig och din syster.. kram :)
Esmaralda

3 Bjork:

skriven

Hej är de en försäljare som ringer mig mitt i natten?

Kram

4 HuldaMaräng:

skriven

Godmorgon!
Ja, konspirationsteorier finns det gott om! Som att Trump bara spelar lite småkorkad och socialt inkompetent och i själva verket är skarpsinnig och taktisk i James Bond-stil. Det ska finnas något kodord han ska yttra för att förberedda styrkor ska gripa in och invadera hela arabvärlden. Ja ja....
Jag har lagt lite kort som visar på tur och lycka i nära framtid för mig. Kan du se om det stämmer och vad det handlar om?
Ha en fin dag!!

Svar: Ja, jag tror gott kommer till dig... och det bör inte dröja så länge.. kram :)
Esmaralda

5 Misstjejen:

skriven

Hej

Kommer det blir frihet för mig och B kvinna efter allt där. Att vi kommer kunde pratar som vanligt så bruka vi gör.

Jag tror väl vi båda längtar efter det?

Ha det bra

Svar: Ni kommer prata men kanske inte riktigt som förut, kram :)
Esmaralda

6 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag har gjorde något bra från jag och B kvinna träffas och hålla kontakt även jag var positiv och försöka var starkt för orka och uppmuntra henne. Såna bruka jag inte var förut att var trevligt och tacksam. Ger stöd och allt som behövs.

Jag hoppas att jag gör detsamma efter det är som vanligt. Jag är rädd för jag ska tillbaka till den gamla vanor...

Kommer jag lära mig av det och var samma person som jag är nu medan bruka vi var såna...

Jag gillar bättre min sida just nu så jag mot henne men jag vill var densamma i framöver men kommer jag gör det?

Ha det bra

7 Läroliv:

skriven

Det som gör mig rädd är sånt som senast hemska händelsen som läste om, den mördade läraren i Frankrike av en invandrare från Ryssland -ursprungligen från Tjetenien. Får mig att undra varför väljer du (förövaren) att komma till ett land med helt annat frihetstänkande än du (förövaren) är van vid. Varför förstår du inte att i ett nytt land så är det din plikt att rätta dig efter det landets lagar och förordningar. I stället dödar du en person som du inte ens känner. Likaså om någon kommer till ett nytt land för att få det bättre och sen begår någon form av annat brott i det nya landet. Varför ska någon då få vara kvar i det nya landet om någon inte förstår att bevara tryggheten som någon sökte till. Naturligtvis gäller ska vara lika för alla i alla länder.

Önskar verkligen en tryggare och mer kärleksfull värld för alla och envar. Tycker tyvärr att det bara blir värre och värre.

Skickar en STOR KRAM till ALLA som vill ha och behöver.

KRAM


Svar: Och en stor kram på dej :)
Esmaralda

8 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, härligt med lördag. Hoppas att det blir lite sol idag. Mörkret och snön i veckan blev man så depp av. Och jag har haft feber. Ser det ut att bli en trevlig ikväll? Stort gäng ikväll som ska ut och fira kompis stora vinst. Något speciellt jag ska tänka på ? Mer än att inte dricka för mycket 😉
Kommer A vara på bra humör och strunta i P ?
Kram

9 Helena Ir:

skriven

Visst cirkulerar de där teorierna som att flygplan sprutat ut virus, Ebola var det en fd bekant som tyckte sig veta. Om det har med utbildning eller ej att göra, hur man börjar tänka i dessa banor..det vet jag inte.. jag tror inte på allt det här, men överbevisa mig den som kan :) för allt kanske ändå inte är som det ses att vara.

Skön lördagmorgon, det betydde sovmorgon. Vaknar till ett lugn..något jag ska försöka bära med mig.

Ha en fin lördag!

Kram

Svar: Ha nu en fortsatt lugn och bra lördag... kram :)
Esmaralda

10 Studenten :

skriven

God morgon,

Det är lätt att förkasta dessa teorier, jag ser själv på dem med skepsism, men vad är egentligen en sanning. Vi vill gärna tänka att vi är neutrala men media präglas minst lika mycket av sin tro på sanning som de som väljer att tror på konspirationsteorier. Vetenskapen består ju av väldigt många inriktingar och det är inte alltid att flera perspektiv förs fram utan det kan bli en ganska ensidige vinkling i samhällsdebatten.

Jag hoppas att fler använder sunt förnuft och lyssnar till sitt inre om vad som känns rätt eller fel.

Kram

Svar: Olika vinklingar av fakta är en sak... konspirationsteori är en helt annan, tycker jag :) Kram :)
Esmaralda

11 Anki:

skriven

Godmorgon Es
Jag är ju faktaidiot och vill dubbelkolla alla påstående Så här är en till som inte hänger sig åt sådana teorier...
Tage Danielsson läste en dikt om ismer och fred "Råd till ett barn" den säger allt tycker jag Finns på youtube för den nyfikne...

Lördag och svullnaden över knät har lagt sig lite..ramlade igår på berget...Systern som tog prov igår beundrade mitt trollkors och frågade om den och jag min tok skröt om dess skyddande förmågor och skador som skett när jag inte haft den om halsen...ja man ska inte utmana ödet .... Glad över att det inte gick värre ...
Regn och det passar mig utmärkt då kan "halta lotta" fortsätta sortera och tömma i sovrummet...

Önskar alla en fabulös Lördag !

Kram anki med flock

Svar: Älskar den dikten :) Herregud att du ramlade, tur ändå att det inte gick värre. Jag ska också greja i mitt rum idag.. tvätta min laptop, sängkläder och allt sånt där som behövs ibland... kram :)
Esmaralda

12 Skorpan:

skriven

Måste medge att t om ordet var rätt nytt för mig o iom detta kan jag säga att jag inte hänger mig åt detta heller. Kan förstå att folk dras med i sånt o det är väl upp till var o en att göra/tro vad den vill, så länge ingen skadas av det. Det finns så mycket under vår kupol...

Lördag o äntligen en bättre natt som jag bestämde mig för att förlänga ännu på morgonkvisten. Tror bestämt att jag stressar upp mig i onödan på jobbet o det blir till en ond spiral :(. Det finns ännu mycket att lära sig o många utmaningar att gå igenom, inte konstigt att jag måste leva länge ännu ;). Fast det känns inte riktigt troligt att få ett nytt jobb som 50+, så hård är nog arbetsmarknaden i detta land. Vad kan jag ha att erbjuda den? Det är jag minnsann nyfiken på o är det nåt helt annat jag ska jobba med änmu i detta liv Es?

Gårdagens möte med min kompis behövde jag så väl o jag lyckades verkligen komma loss från vardagen. Så himla trevligt att träffas o pratas vid, jag tog dig på orden Es ;). Kvällen hade ju varit en fullträff om en hade haft nåt ögongodis också ;), men nåt sånt syntes inte till...

Idag ska jag försöka få en ny väckarklocka införskaffad, den nya eran börjar, handla lite o sen får vi se vad som händer. Det vet man aldrig...

Ha en bra dag!
Kram Skorpan

Svar: Ja andas lugnt och ge inte efter för stress.. då blir det bara oreda ! Kram :)
Esmaralda

13 <3:

skriven

Godmorgon bästa Es.
Vill tacka dig för allt du gör för oss❤️
Jag tänker ibland på allt som vi fått få igenom, framförallt mamma.
Skäms han inte? ångrar han inget? är han mentalt ostabil? Asså förstår han att det är därför jag aldrig pratar med honom? Jag säger inte ett ljud till honom hemma.
Får inte ut orden, jag mår bättre av att inte ha kontakt. Svår dock när man bor ihop. Men jag ser inte honom försöka ändra sig för han faller tillbaka lika snabbt med sina äckliga kommentarer.

Svar: Han är som han är och du ska inte hoppas på förändring. Tyvärr. Kram :)
Esmaralda

14 Lilla m:

skriven

Hej Es, kommer min bror att skaffa barn snart?

Svar: Barn kommer för honom men ser inte riktigt när.. kram :)
Esmaralda

15 She:

skriven

God morgon,
Ser jag ut att kunna lyckas som ledare för projektet, trots min nuvarande osäkerhet?
Kram

16 Snödroppen:

skriven

Godmorgon❣️
Jag hänger mej inte heller åt konspirationsteorierna men min kompis gör och speciellt allt som kommer från USA! Hon är nästan fanatiskt när det gäller det landet och har t om tatuerat en del av landet...galet!!
Idag vräker regnet ner från en gråtung himmel, tur jag har att göra så det är full rulle idag. Trots en ensam och ledsam kväll igår lättade det upp lite när vännen äntligen hörde av sej. Han känner sej också ensam, känns det som vi träffas snart igen?
Önskar dej en trevlig lördag i gott sällskap, kram❤️

Svar: Ja det känns som att ni träffas snart, kram :)
Esmaralda

17 Dunegull:

skriven

Tror du jag för utdelning om jag löneförhandlar? Blir det tillskott i kassan?
Kram

Svar: Ja, något kan det bli men räkna inte med större summor.. kram :)
Esmaralda

18 Hedwig:

skriven

Frågan är var gränsen går mellan att tänka kritiskt och tänka i 'konspirationer'. Dessutom kan eller kunde vissa konspirationsteorier faktiskt stämma. Vi lever inte i en värld som styrs av änglar och helgon som alltid tänker på befolkningens bästa. Här fanns ett program i tv:n förra veckan som hackade ner på alla som tror på någon konspirationsteori. Det är farligt och dumt att betrakta alla som är misstänksamma när det gäller Coronarestriktionerna som en och samma grupp anser jag. Här får man nästan inte ha kritik på Coronapolitiken längre utan att betraktas som en konspirationsidiot/sjuk i huvudet. Men det är faktiskt många saker kring Coronapolitiken som kan ifrågasättas. Det är även alltfler läkare, världen över, som faktiskt gör det. Jag känner flera väldigt smarta, välutbildade människor som tror på vissa konspirationsteorier. Sedan finns det folk som håller på med konspirationsteorier som redan för flera år sedan skrev gamska detaljerat om virusutbrott och hur det skulle utnyttjas av myndigheter och leda till en polisstat/diktatur. Jag tycker alltså att det är viktigt att tänka kritiskt och inte bara läsa massmedierna utan även annat. Sedan ska man använda sitt sunda förnuft och sin magkänsla också. Ingen vet tyvärr exakt hur det ligger till, livet är och ska vara en upptäcktsfärd!

Svar: Jag tror gränsen går när man börjar tänka logiskt och analyserande och söker konkret fakta. Jag är ju sån att jag måste ha bevis för att tro någonting.. oavsett vad :) Att man tänker olika om corona är helt i sin ordning.. man får lov att tänka olika.. men därifrån till att hävda att corona är planterat av någon illasinnad... där går ju min personliga gräns. Du har så rätt i att man ska vara kritisk och inte svälja allt... varken det medierna skriver eller övrigt !! Kram :)
Esmaralda

19 Carina ST :

skriven

Jag har stött på en konspirationsteori hos en "andlig" person som många följer. Den teorin verkar dessutom utbredd i större kretsar i olika länder. Det handlar i stora drag om att det onda styr och att vi andra måste höja våra energifrekvenser på olika sätt. Att det kommer bli ett skifte och då är det bara de som valt att "uppgradera" sig som det går väl för. Ju mer jag hörde om de där teorierna och allt kring det desto mer avskräckt blev jag. Insåg att de försökte bygga följare likt en sekt. Och många verkar följa. Kritiska röster avfärdas som icke tillräckligt upplysta.

Och precis som du skriver så finns det en hel del liknande tänk kring sådant som skrämmer människor och det finns alltid de som drar nytta av det i politiska eller själviska syften.

Jag är arbetssökande nu sedan mitten av augusti och ekonomin börjar återigen bli allt sämre. I förrgår hörde en arbetsgivare av sig och kallar mig till intervju. Vad tror du om chansen att få det jobbet?

Kram,
Carina ST

Svar: Ja, sånt här ska man passa sig för !! Du har chans på jobbet, kram :)
Esmaralda

20 Jossan :

skriven

Godmorgon

Jag älskar att lyssna på konspirationsteorier men vet inte om jag tror på det faktiskt. Det är ju ändå alternativa teorier på vad som kan ha hänt.

Har nästan precis vaknat upp bredvid världens finaste kille. Han hade gjort pizza till middag och sen chokladkaka till efterrätt. Där mellan blev det en lång promenad och allt avslutades med mys framför TV. Jag kan inte sluta titta på honom. 🥰

Fick tillbaka min tenta igår.. Den blev inte godkänd.. så det är bara att göra om den helt enkelt...
ska maila och fråga om jag kan få göra den hemma istället...
kommer jag klara det denna gången och kommer jag kunna få min legitimation innan året är slut?

Kram

Svar: Vad härligt med förälskelse.. så mycket energi man får :) Tentan gör du om, ingen skada skedd ! Kram :)
Esmaralda

21 Jennifer:

skriven

Godmorgon finaste Esmaralda! Tror du att jag kommer att bo och arbeta i ett annat land, eller möjligtvis flera olika länder?
Kram,
Jennifer

Svar: Ja jag tror du kommer bo i annat land, i alla fall under en period... kram :)
Esmaralda

22 Naturvän:

skriven

Hej!

Nej, konspirationsteorier är inget för mig, lyssnar jag inte alls på.

Att bortse från ren fakta är vansinnigt!

Idag skall vi ha kaffegäster och jag har bakat en rulltårta och skall göra bakelser. Att baka är inte riktigt min grej men det här går snabbt och det passar mig!

Tänker det är bäst bjuda hem de man kan, vet ju inte om det kommer en andra lockdown....visst mår man så mkt bättre med lite sociala kontakter...


Ha en trevlig Lördag alla!

Svar: Jag är som du, snabbfix i köket är det bästa :) Ni får ha det så trevligt, kram :)
Esmaralda

23 mts:

skriven

Hej!
Kommer jag bli beviljad skuldsanering?
Kram!

Svar: Möjligheten är runt 70 % och får du nej... så ser det ut som om du kommer söka igen så småningom.. kram :)
Esmaralda

24 Bbv:

skriven

Hej E

Varför dröjer han på vår träff? Vill han ens vi ska ta träffen ?
Kram :) ha fin lördag.

25 Mg:

skriven

Hej!
Hittar jag ett jobb innan året är slut?
Kram!

26 Susanne:

skriven

Jag tror inte på allt sådant. Det finns väl sådana teorier om Corona med. Att viruset är tillverkat i ett labb.
Regnar i dag. Villl inte stiga ur sängen fast jag har mkt att göra. Sover dåligt. Fått melatonin av min läkare men hjälper inte alltid.
Nu håller jag på m ansöka till ett stipendium FVO. Behöver glasögon o tandvård. Lyckas jag?

Svar: Jadå, corona är kris och ur alla kriser föds det konspirationsteorier.. det hör liksom till ! Du har runt 65-70 % chans att få en del av det du söker, kram :)
Esmaralda

27 Delfina:

skriven

Hei Esmaralda.
Denne gangen må jeg dessverre si meg uenig med deg.
Mye av det du ramset opp som konspirasjonsteorier tror jeg er nettopp det, mens noen er sanne.
Jeg vet at du i dine spådommer, helst fokuserer på det nære, både dyr og menneskelige relasjoner og hva som er viktig å vite for individet.
Det mener jeg også er det viktigste!
Du sier sjelden noe om verdenssituasjonen og storpolitikken noe som er helt og fullt din rett og ditt valg.

Selv har jeg min egen rådgiver - der ute. Denne stoler jeg fullt og helt på etter mange års kommunikasjon.
Jeg skal ikke si så mye om hva jeg har fått vite, men kan si så mye som at covidvaksinen er ikke anbefalt.
Det jeg hadde lyst å utfordre deg på, var om du denne gangen kunne kontakte «dine» der på andre siden og høre hva de vil råde oss til?
Klem ❤️

Svar: Jag kan inte svara för alla, det vore omöjligt men för mig själv blir det vaccinering och de mina på andra sidan anser att detta är rätt. Men bara för att det är rätt för mig så måste det inte vara rätt för alla. Jag vet att om jag drabbas av covid är risken mkt stor att jag blir dödssjuk... och risken med vaccin är för min del betydligt mindre.... men var och en får fatta sina egna beslut... kram :)
Esmaralda

28 Michaela:

skriven

Sånt här brukar jag inte ägna mig åt tack och lov.

Hoppas att du hade en härlig kväll igår Es och fått sovmorgon idag. Kom att tänka på din son. Är han färdig brandman än?

Lördag och trist väder som vanligt nuförtiden. Löpträna och tvättstuga. Insett att hudutslagen är hudsjukdomen som jag hade problem med för några år sedan. Har blossat upp igen men brukar ge sig efter några veckor.

Du sa att vi inte var klara med varann än. Vad är vi inte klara med? :)

Ha en fin dag!
Kram

Svar: Sonen har ett år kvar innan han är utbildad brandman.. han trivs med utbildningen och det känns rätt !! Jag ser inte vraför det inte verkar klart mellan er.. men det ger sig.. precis som utslagen kommer att göra... kram :)
Esmaralda

29 Bbv:

skriven

Hej E

Varför dröjer han på vår träff? Vill han ens vi ska ta träffen ?
Kram :) ha fin lördag.

30 sommarsol:

skriven

Blir så full i skratt när jag läste ditt inlägg:)
Mitt fritidsintresse är att läsa och ta del av mordet på Olof Palme.
I det fallet har konspirationsteorier fått ett "ansikte"

Jag har läst de mest fantastiska teorier och all denna desinformation.

Det är så viktigt att kritiskt granska allt ,allt.
I dagens samhälle finns verktyg för att föra fram nyheter och det går oerhört snabbt.
Den tekniska utvecklingen har gått oerhört fort...inte länge sedan människor samlades efter högmässan och på kyrkbacken fick till sig lite skvaller!
Var kritisk! ställ frågan till dig själv
Är detta sant?
Är detta rimligt?

Svar: Just då !! Kram :)
Esmaralda

31 Skorpan:

skriven

Tack Es!
Inte lätt att inte ge efter för stressen, tyvärr... Gör mitt bästa dock :/.
Kram Skorpan

Svar: Bara kämpa på, meditation och yoga hjälper...... kram :)
Esmaralda

32 Mikael:

skriven

3 brev var väl lite lite för att trycka upp lappar och dela ut till de som ska vara med på mötet om postsorteringen :)

Är nog bra det sätts 50 - 100 år sekretess på en del ärenden.

En del +70 gnällde över Corona restriktioner och sa att de kan tänka själva, nu när de ändrat restriktionerna för +70 och de fått fria tyglar så gnäller samma personer, igen, aldrig är det bra :)

Kram
Mikael


Svar: Nä för somliga blir det aldrig bra nog.. så är det...och gnäll gillar vi INTE... kram :)
Esmaralda

33 Cecilia:

skriven

Hej
Ja det finns massor med konspirationsteorier, men sånt ägnar jag mig inte åt.

Har just tagit antikroppstest så får se vad det visar. Fick sån bra energi från vårdpersonalen, dem var så snälla och allt gick så smidigt. Stor eloge till dem.

En fråga: Borde jag skicka ett nytt meddelande eller kommer hon att se det som jag redan har skickat? Känns konstigt att hon inte har svarat, hon som brukar vara så snabb.

Svar: Skicka igen för säkerhets skull, kram :)
Esmaralda

34 Khaleesi:

skriven

Tack snälla för igår. Känner mig mer positiv och lugn inombords idag än jag gjort på mycket länge. Hoppas på att jag öppnade mig och tog emot❤ En fråga, vårt hus ska säljas. Kommer det bli bra för oss ändå här? Sambon är orolig men jag vill inte ta ut något i förskott. Stor kram!

35 Michaela:

skriven

Vad roligt att höra! Han kommer säkert att trivas sen också. Brosan ville bli brandman men fick inte pga sitt hjärtfel och fd svägerskans pappa var brandman. Glömmer aldrig när jag fastnade i en hiss mitt i sommaren på sjukhuset där jag jobbade med flera brandnän iklädda hängselbyxor och vita t shirts. Jag började skratta och sa "jag är ledsen men vet verkligen inte vart jag ska kolla. Alla kvinnors dröm" :) De bara skrattade och vet ju om hur heta de är :)

Skönt att höra att det ger sig ( även utslagen ) men tror att personen saknar mig lite i alla fall :) Kram

Svar: Ja, en flock vältränade brandmän i hissen är inte fy skam :) kram :)
Esmaralda

36 Alie:

skriven

Nix inget för mig i heller..
Håller mig till eget tänk och fakta!

Es; ser du om jag blir kvar på den arbetsplats jag är nu på, även nästa år? Jag hoppas på förlängning... :)
Kram

37 Lydia💕:

skriven

Det blir en cykel träff ikväll och i smyg roligt men kanske lite farligt samtidigt men jag vill det så gärna och får se vad det leder till 🙈
Lydia💕

Svar: Låter spännande:) kram :)
Esmaralda

38 Tingeling :

skriven

Tack. Blev lite känslosam av ditt svar. Han var verkligen som min pappa och jag vet han älskade mig och min syster som om vi vore hans egna. Vet inte vad som hände mellan honom och min mamma, men att vi aldrig mer fick träffa honom anser jag var fel. Den tiden är lite suddig, troligen för jag förträngt det, jag var väldigt ledsen.

Skulle han uppskatta om man tog kontakt en dag?

Kram!

Svar: Ja, det tror jag faktiskt att han skulle även om han kanske inte visar det sådär direkt... kram :)
Esmaralda

39 <3:

skriven

Godmorgon kära Esmeralda, härligt med lördag. Hoppas att det blir lite sol idag. Mörkret och snön i veckan blev man så depp av. Och jag har haft feber. Ser det ut att bli en trevlig ikväll? Stort gäng ikväll som ska ut och fira kompis stora vinst. Något speciellt jag ska tänka på ? Mer än att inte dricka för mycket 😉
Kommer A vara på bra humör och strunta i P ?
Kram

Svar: Kan bli lite dåligt humör.. undvik humörsfällorna om det är möjligt... kram :)
Esmaralda

40 C:

skriven

God eftermiddag!

Ja, var konspiratoriska om det är vad man önskar. Men behåll det hellre för en själv än att försöka övertyga andra. Nej tack, jag har varit med om en handfull konspiratörer. Dessa personer har tyvärr också visat sig vara dragna åt ett håll extremt politiskt sätt.
Så, jag lyssnar gärna men är mest intresserad över hur de kan gå igång på sig själva....

Jag har istället full färd att hitta på min Fjäril och draksten. Jag vet att jag hade iaf drakstenen framme "åskådan" förra söndagen och därefter är båda helt borta. Går det att se var de har tagit vägen?

Kram

Svar: De är inte så långt borta... kanske kan någon i bloggfamiljen hjälpa till ? Kram
Esmaralda

41 Temperamentsfull blondin :

skriven

Gotta ner sig i podcasts med konspirationsteorier är ett nöje här, ufon framförallt!

Försöker dock hålla foliehatten lite luftig :)

Ikväll ska kräftor förtäras! Es, jag funderar lite extra på min tillkommande just nu, får du till dig något om vad han har för sig? Kräftor missar han minsann.

Kram ❤️

Svar: Men gud så gott med kräftor !! Jag tror inte din tillkommande äter kräftor idag.. däremot börjar han nog tröttna på singellivet.. kram :)
Esmaralda

42 A:

skriven

Det heter konspirationsfakta och inte konspirationsteori.
Mycket av det som det skrivs om finns det t.o.m bildbevis på,den som söker han finner men de flesta är som en skock med får som följer massan och ifrågasätter ingenting.
Det är viktigt att kunna tänka själv och inte svälja allt som msm matar oss med.

Svar: Jag tycker det är en hel del som bejakar "konspirationsfakta" - enda gången jag reagerar är när det handlar om rena tokigheter... annars får man tro precis som man vill.. kram :)
Esmaralda

43 Tiss:

skriven

Jag provar igen då jag skrev för sent igår.

Min bästa vän Emma sedan tolv år tillbaka, vi har inte träffats på snart ett år, hon har kille och sedan hon fick det har hon heller aldrig berättat när hon kommit till staden för att besöka hennes föräldrar, något hon alltid gjort. Eller jo två gånger och ena då frågade jag om dom ville komma på fika eller om det blev lite stressigt en liten kort promenad, men nej det blev inte av. Andra gången var det hos hennes föräldrar då dom skulle äta.
Hon har och jag har missförstått hela vår träffa kontakt. Jag har föreslagit face tajming under denna Corona tid (hon bor en timme bort med tåg) några gånger för att visa att jag verkligen bryr mig om vår vänskap. Vi har gjort det, men hon har inte föreslagit något själv. Hon är nu gravid vilket jag fick veta ganska sent. Jag tror väl alltid att hon kommer att finnas i mitt liv men... Kommer det att förändras till det bättre?
Jag saknar henne och jag hoppas att hon saknar mig.

44 Svensk Rymdkonst:

skriven

Vet du vad en konspirationsteoria är?
Överlag är det faktiskt mer en beskrivning av andra människors okunskap. De som klankar ner på folk med sk konspirationsteorier" är överlag överhuvudtaget inte ens insatta i de ämnen som konspirationsteoretikerna" försöker berätta om. Det där med att kalla folk konspiratoriska foliehattar är väl implementerat i speciellt svenskar som inte ens läser på om vad konspiratorikerna försöker varna och berätta om. Och sedan slår det ner som en jävla bomb. Ta Estonia som exempel. Alla som länge försökt berätta att detta är en sk konspiration har blivit totalt hånade, till och med överlevande och anhöriga som länge anat ugglor i mossen. Och så upptäcker man att det är sant. Då står ni där med brallorna i brevlådan. Om ni ger oss som förstått någon upprättelse? Nej, det sker sällan. Tyvärr. Läs på innan ni dömer ut oss som ägnar livet åt att söka kunskap. Det är det minsta man kan begära. Ni kommer upptäcka att det finns en uppsjö av fakta och sanningar. Lycka till.

Svar: Just för att det finns så många på riktigt galna konspirationsteorier... så är det lätt att sortera bort också de som inte är så tokiga...! Kram :)
Esmaralda

45 Rockbruttan :

skriven

Tjenare Es!
Testar en fråga idag,
Får du till dig något om hur jag och min karl möts? Vem som kontaktar vem och varför t.ex?

Ha det gott 🍻
Från rockbruttan

Svar: Ser ut som om han får span på dig först och inleder ett samtal, kram :)
Esmaralda

46 Mimi:

skriven

Hej!

Blir det någon flytt nästa år? Trivs inte alls där jag bor nu.

Kram

Svar: En flytt blir det helt klart och den blir bra.. kan dock inte säga exakt när.. kram :)
Esmaralda

47 Mimi1:

skriven

Hej Es

NÄr möter jag min kärlek som du siat om?
Kramar

48 Nyfiken i en..:

skriven

Hej och hojt bland kommentarerna..! 😁 Ser min själsfrände ut att ha varit gift innan..? Kanske till och med ha barn..? Jag har ingetdera men frågar av nyfikenhet då jag har en känsla av att han är något äldre..! Kramar..! 🌼✨🌟

Svar: Han har varit i ett längre förhållande, möjligen barn men detta ser jag inte tydligt... kram :)
Esmaralda

49 Rebecca :

skriven

Hur många barn får jag? Kram

50 Michaela:

skriven

Eller hur!! Jag klagade INTE :) Kram

51 My cup of tea :

skriven

Hej Es

Hur kommer jag möta kärleken och vem skall jag hålla utkik efter……?
Kram

52 Helena Ir:

skriven

C (40) läser din kommentar, och får upp i mitt huvud: I byxfickan..kanske de brukat vara där? Jag har lite svårt att tyda..röd färg kom också upp..är det ledtrådar? Vet inte?

Kram

53 Misstjejen:

skriven

Hej

Jag missar väl men jag måste berätta en roligt är jag har sett en reklam som dyker ofta och det är öob. En man som är med i den och påminnas om min första kärlek. Men inte så lika utan på en ungefär.

Jag är tacksam för jag hitta honom på Instagram. Men han är en komiker, skådespelare och något mer som heter jörgen sjöberg. Så glad för det.

Då det är något bra för mig att kan följa honom. Kanske det hjälpa på något sätta för mig?

Typ få lugnt eller en terapi. Vet inte typ men något.

Är det bra? 😊

Ha det bra

Svar: Ja så länge det känns rätt och bra, så länge är det bra... lita på din egen känsla.. kram :)
Esmaralda

54 2020:

skriven

Hej Es

Ser du något spännande skoj som händer mig innan årets slut?
Kram

55 ullie:

skriven

nä jag är nog ingen som gör det för att hålla med andra är nog jag själv som tror på andar spöken utomjordingar ja varför skulle man inte tro

gillar alla dina vättar och småfolk och jo jag tror på att någon ande besöker mej här hemma Någon sa en dam men kan du känna eller se något ? jag brukar be om hjälp och särskilt då värken är jobbig
kram på dej fin söndag
kramar & kärlek

56 Lou:

skriven

Kommer han bli min? Alltså ”hela han”. Det enda jag tänker på. Det hela förtär mig verkligen.

Tack för intressanta tankar i din blogg❤️

57 CA :

skriven

Hej
Detta med covid!!! Varje land kör sitt race. Måste åka till Lissabon på torsdag. Nya regler som gäller över helgen här. Att man inte får åka utanför den kommun/stad som man befinner sig i!! Så om jag stannar till söndag i mitt hus får jag inte lov att färdas till flygplats om jag inte tar taxi.
Konstiga regler här.
Kram

58 Annika:

skriven

Hej! Jag är en foliehatt som trots att jag dagligen följer de nyheter som presenteras i msm tydligt ser att det finns en agenda med både det ena och det andra här i världen just nu. Och jag anser mej verkligen inte vara faktaresistent för det! Självklart blir det ju så att har man en gång väl fått upp ögonen, är det lättare att se att det ligger nåt lurt i även andra saker. Dock har jag inget som helst behov av eller ser nåt exklusivt i att tillhöra nån grupp. Samtliga texter, forskningsresultat och analyser som jag läser på andra plattformar är gjorda av väldigt högt utbildade personer med mycket livserfarenhet, vars åsikter inte får komma fram - varför? Hur som helst börjar jag bli otroligt trött på att allt avvikande nuförtiden kallas konspirationsteorier. Kanske handlar detta också om att folk inte vågar tillåta sej själv eller andra att se och tänka annorlunda? Inte fast jag står på huvudet kan jag få in i min skalle hur den som ser vättar och troll per automatik bara är "andlig" medan vi foliehattar alla till mans skulle vara på nåt sätt galna? Missförstå inte, jag tycker det finns en massa kloka personer med förmågan att se genom dimensionerna, du är en av dem - men inte är det heller svårt att hitta såna som publicerar det ena dravlet värre än det andra - men då scrollar jag bara vidare. Vare sej det gäller andlighet eller nåt annat. Samma tolerans hade jag önskat här i denna blogg också gällande oss foliehattar. Att inte alla blir dragna över samma kam. Eftersom det ju ändå finns möjligheten att det ni kallar vetenskapen inte är så svartvit, och att de flesta människors och företags åsikter faktiskt går att köpa.
Peace & Love <3

59 Mind:

skriven

Jag tror på vad många skulle kunna kalla konspirationsteorier. Men, måste säga med viss reservation. Jag tror inte att månlandningen var fejk, och så vidare, jag tror inte att jorden är platt och mycket annat sånt strunt, men man bör komma ihåg att det finns historiska exempel på riktiga konspirationer som faktiskt hänt, och visst måste det vara tacksamt för de som är inblandade i dylika skumma saker att kunna vifta bort all legitim kritik som "konspirationsteorier". Jag tror i vart fall inte på något som jag själv ej kunnat källforska i ordentligt eller själv varit med om. En sak kan jag med säkerhet säga, det finns mycket oegentligheter som pågår nu som är hårresande ondskefullt. Jag hoppas på att det snart kommer att komma fram i ljuset (läs närmsta året, eller kanske närmsta 5 åren). Men det är dock bara en förhoppning. Om det gör det kommer jag nog kunna vara en sån där irriterande person som säger "Vad var det jag sa?" och förmodligen kommer de som kallar mig konspirationsteoretiker nu lika irriterande svara "Det minns jag inget om" XD. Gäller att ha lite självdistans och humor också.
Kram!


-*-.-*-.-*-.((¯`♥´¯)).`*.¸.*´✿¸.•*¨`*•..¸.-*-.-*-

Kommentera /ställ fråga här: